facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

Φορολογικές δηλώσεις: Δόθηκε ολιγοήμερη παράταση

Εως τις 2 Αυγούστου παίρνουν παράταση οι φορολογικές δηλώσεις για τα φυσικά πρόσωπα και έως τις 9 Αυγούστου για τα νομικά πρόσωπα.

Έπειτα από συνεννόηση με την Διοίκηση της ΑΑΔΕ σχετικά με την πορεία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ανακοινώνει τα εξής:

Από την έναρξη της διαδικασίας υποβολής στις 25 Απριλίου 2024 έως μέχρι και αυτήν την ώρα, έχουν υποβληθεί 6.068.600 δηλώσεις φυσικών προσώπων. Αντίστοιχα, από την 1η Μαΐου όπου ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων νομικών προσώπων μέχρι και αυτήν την ώρα έχουν υποβληθεί 252.542 φορολογικές δηλώσεις.

Το πλήθος αυτό των δηλώσεων αντιστοιχεί στο 93,3% του συνόλου των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων και στο 81,8% του συνόλου των φορολογικών δηλώσεων νομικών προσώπων.

Λαμβάνοντας υπόψιν, από την μια πλευρά το γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα των δηλώσεων έχει ήδη υποβληθεί, αλλά και από την άλλη ότι παρουσιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες ορισμένα τεχνικά προβλήματα στο σύστημα υποβολής δηλώσεων λόγω της μαζικής υποβολής δηλώσεων από τις λογιστικές εφαρμογές, ανακοινώνεται η μετάθεση της καταληκτικής προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος ως εξής:
• 2 Αυγούστου για τις δηλώσεις φυσικών προσώπων,
• 9 Αυγούστου για τις δηλώσεις νομικών προσώπων. Η μετάθεση της προθεσμίας είναι σχετικά μεγαλύτερη για τον πρόσθετο λόγο ότι το ποσοστό υποβολής δεν είναι τόσο υψηλό όσο στα φυσικά.

Αντιστοίχως, μετατίθεται για τις 2/8 για τα φυσικά πρόσωπα και για τις 9/8 για τα νομικά πρόσωπα η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής της πρώτης δόσης του φόρου. Ωστόσο, ή δυνατότητα εφάπαξ καταβολής φόρου με έκπτωση 3% για τα φυσικά πρόσωπα παραμένει έως τις 31 Ιουλίου.

Με βάση τον ρυθμό υποβολής των δηλώσεων έως σήμερα, ο επιπλέον χρόνος που δίνεται είναι επαρκής προκειμένου να υποβληθούν απρόσκοπτα τόσο οι υπόλοιπες δηλώσεις όσο και να εκπληρωθούν οι υπόλοιπες φορολογικές υποχρεώσει

Η πρώτη δόση

Αντιστοίχως, μετατίθεται για τις 2/8 για τα φυσικά πρόσωπα και για τις 9/8 για τα νομικά πρόσωπα η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής της πρώτης δόσης του φόρου.

Ωστόσο, ή δυνατότητα εφάπαξ καταβολής φόρου με έκπτωση 3% για τα φυσικά πρόσωπα παραμένει έως τις 31 Ιουλίου.

Με βάση τον ρυθμό υποβολής των δηλώσεων έως σήμερα, ο επιπλέον χρόνος που δίνεται είναι επαρκής προκειμένου να υποβληθούν απρόσκοπτα τόσο οι υπόλοιπες δηλώσεις όσο και να εκπληρωθούν οι υπόλοιπες φορολογικές υποχρεώσεις.

Διαβάστε Περισσότερα » "Φορολογικές δηλώσεις: Δόθηκε ολιγοήμερη παράταση"

Λαμία: «Ξηλώθηκε» ο παράνομος καταυλισμός Ρομά στην είσοδο της πόλης

Στην απομάκρυνση Ρομά από πρόχειρο καταυλισμό που είχαν εγκαταστήσει στην ανατολική είσοδο της πόλης, πλησίον του κτηρίου της ΔΕΥΑΛ και ιδιωτικών επιχειρήσεων, προχώρησε το πρωί της Πέμπτης 25 Ιουλίου, ο Δήμος Λαμιέων με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο συγκεκριμένο σημείο, όπου το τελευταίο διάστημα είχε καταληφθεί από ομάδα Ρομά και είχαν δημιουργηθεί από την παρουσία τους προβλήματα υγιεινής και ασφάλειας, βρέθηκαν υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας,  με την παρουσία της Αντιδημάρχου Δημοτικής Αστυνομίας-Κοινόχρηστων χώρων Ευαγγελίας Ματσούκα-Χάψα και αστυνομικών, όπου και συντόνισαν την απομάκρυνση των καταληψιών.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα, ενώ ο χώρος αποκαταστάθηκε άμεσα από τις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου, προκειμένου να επανέλθει στην προτέρα κατάσταση και να είναι προσβάσιμος για όλους τους δημότες.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων, Πανουργιάς Παπαϊωάννου, σε μήνυμα του δήλωσε χαρακτηριστικά: «Έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη ότι για τη Δημοτική Αρχή αποτελεί προτεραιότητα η ασφάλεια και η ευημερία των πολιτών μας. Ως Αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με την πολιτεία καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια επίλυσης του θέματος με την σταδιακή ένταξη των Ρομά στην τοπική μας κοινωνία. Θέλω να ευχαριστήσω τη Δημοτική Αστυνομία και την αρμόδια αντιδήμαρχο καθώς και την Ελληνική Αστυνομία για τη συνεργασία και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε το χρονίζον πρόβλημα προς όφελος του κοινωνικού συνόλου…».

lamiareport 

Διαβάστε Περισσότερα » "Λαμία: «Ξηλώθηκε» ο παράνομος καταυλισμός Ρομά στην είσοδο της πόλης"

Κομισιόν: Παραπέμπει την Ελλάδα στο Ευρωδικαστήριο για αστικά λύματα και επαγγελματικά προσόντα

Η μη συμμόρφωση στη συλλογή και την επεξεργασία των αστικών λυμάτων και στην αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων, σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες, είναι ο λόγος που η Κομισιόν στέλνει στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ελλάδα.

Η πρόοδος που έχει σημειώσει η Ελλάδα στα δύο ζητήματα, φαίνεται πως δεν είναι αρκετή για την Κομισιόν, καθώς δεν έχουν ικανοποιηθεί οι απαιτήσεις της.

Η απόφαση της Κομισιόν ήρθε μετά από την προειδοποιητική επιστολή που έστειλε στην Ελλάδα τον Μάιο του 2020 και τον Δεκέμβριο του 2021 όπου ζητούσε από την χώρα μας να ακολουθήσει την οδηγία 91/271/EΟΚ.

Στόχος της οδηγίας είναι η προστασία της ανθρώπινης υγείας και τους περιβάλλοντος με την σωστή συλλογή και επεξεργασία των αστικών λυμάτων πριν αυτά απορριφθούν στο περιβάλλον.

Η Ελλάδα για να μπορέσει να φέρει την εντολή σε πέρας, θα πρέπει να κατασκευάσει νέες υποδομές σε αρκετούς οικισμούς και να αναβαθμίσει υποδομές που υπάρχουν ήδη.

Η μη αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων

Αναφορικά με την καταγγελία για την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων, η Ελλάδα σύμφωνα με την Κομισιόν, δεν έχει συμμορφωθεί στο σύγχρονο σύστημα που έχει επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε όλες τις χώρες της.

Η Επιτροπή θεωρεί ότι η Ελλάδα δεν συμμορφώνεται στην οδηγία 2005/36/ΕΚ, σχετικά με την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων που βοηθούν τους επαγγελματίες να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε διάφορα κράτη – μέλη.

Οι ευρωπαϊκοί κανόνες ορίζουν πως ένα κράτος – μέλος, οφείλει να αναγνωρίζει τα προσόντα του επαγγελματία που έχουν αποκτηθεί σε ένα άλλο κράτος – μέλος, και πρέπει να του επιτρέπει να ασκεί το ίδιο επάγγελμα στο έδαφός του.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να στείλει προειδοποίηση στην Ελλάδα σχετικά με τις διακρίσεις των εργαζόμενων που έχουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Ο λόγος γιατί το ελληνικό δίκαιο προβλέπει λιγότερο ευνοϊκές συνθήκες απασχόλησης για τους εκπαιδευτικούς με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που εργάζονται σε δημόσια σχολεία σε σύγκριση με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η άδεια μητρότητας και η αναρρωτική άδεια που διαφέρει στις δύο περιπτώσεις.

Η Ελλάδα μετά την προειδοποίηση θα έχει προθεσμία 2 μηνών για να συμμορφωθεί στις ευρωπαϊκές οδηγίες.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κομισιόν: Παραπέμπει την Ελλάδα στο Ευρωδικαστήριο για αστικά λύματα και επαγγελματικά προσόντα"

24 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Από Ω/18:00/24-07-2024 έως Ω/18:00/25-07-2024 εκδηλώθηκαν 24 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 16 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 8.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Διαβάστε Περισσότερα » "24 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα"

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4)  για αύριο Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

Διαβάστε Περισσότερα » " Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024"

Ρόδος: Επιχειρήσεις διάσωσης 59 αλλοδαπών – Συνελήφθη 37χρονος ως διακινητής

Συνολικά 59 παράτυπους μετανάστες εντόπισαν και διέσωσαν οι λιμενικοί στη νησίδα Νίμος, κοντά στη Σύμη, καθώς και σε βραχονησίδα, στη Λίνδο της Ρόδου. Επιπλέον εντοπίστηκε και συνελήφθη 37χρονος αλλοδαπός ως διακινητής.

Συγκεκριμένα, τιςβραδινές ώρες της 22.07.2024, ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ένα ταχύπλοο να κινείται με μεγάλη ταχύτητα και να αποβιβάζει αλλοδαπούς σε βραχώδη περιοχή της νησίδας Νίμου της Σύμης. Τις πρωινές ώρες της 23.07.2024, εντοπίστηκαν συνολικά 23 αλλοδαποί (13 άντρες, 2 γυναίκες και 8 ανήλικα) στη περιοχή «Παναγιάς Υπακοής» νησίδας Νίμου, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με το περιπολικό σκάφος στο λιμάνι της Σύμης. Κατά δήλωσή τους, είχαν ξεκινήσει από τη περιοχή «Ντάτσα» Τουρκίας, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ έκαστος για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα.

Επιπλέον, τις μεσημβρινές ώρες χθες, δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισαν στη παραλία «Ταβίρι» της νησίδας Νίμου, έναν ύποπτο αλλοδαπό, ο οποίος περισυνελέγη και μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Σύμης. Ο 37χρονος αλλοδαπός, αναγνωρίστηκε από τους 23 διασωθέντες αλλοδαπούς, ως ο χειριστής του σκάφους μεταφοράς τους και συνελήφθη για παράνομη είσοδο στη χώρα και διακίνηση παράτυπα εισερχόμενων ατόμων. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύμης.

Εγκλωβίστηκαν σε βραχονησίδα

Στο μεταξύ, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ρόδου, για την ύπαρξη αλλοδαπών στη βραχονησίδα «Άκρα Αγίου Παύλου» της Λίνδου. Στην περιοχή έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Λίνδου από στεριάς, όπου εντόπισαν τους αλλοδαπούς να έχουν εγκλωβιστεί στη βραχονησίδα. Στο σημείο κατέφτασε και έτερο περιπολικό σκάφος, παρόλα αυτά δε κατέστη δυνατή η διαδικασία απεγκλωβισμού των ατόμων, καθώς η περιοχή ήταν δυσπρόσιτη και βραχώδης.

Στη συνέχεια, με τη συνδρομή μίας ιδιωτικής λέμβου, απεγκλωβίστηκαν από τη βραχονησίδα συνολικά 36 αλλοδαποί (19 άνδρες, 13 γυναίκες και 04 ανήλικα), οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Ρόδου.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ρόδου, ενώ η λέμβος στην οποία επέβαιναν καταστράφηκε.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρόδος: Επιχειρήσεις διάσωσης 59 αλλοδαπών – Συνελήφθη 37χρονος ως διακινητής"

Διαγραφή Πολάκη με απόφαση Κασσελάκη μετά από χυδαίο επεισόδιο στη Βουλή

Μετά από εισήγηση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ από τον πρόεδρο της ΚΟ, Σωκράτη Φάμελλο.

Είχε προηγηθεί η επίθεση του Παύλου Πολάκη σε συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη, πιστεύοντας ότι τον ειρωνεύεται, με αποτέλεσμα η Αθηνά Λινού να ξεσπάσει σε κλάματα στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, απηυδισμένη από τη συμπεριφορά του.

Ο «αψύς Σφακιανός» βουλευτής έχει αναγκάσει με τη συμπεριφορά του συνεχώς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να απολογούνται για λογαριασμό του. Ωστόσο, αυτήν τη φορά φαίνεται πως έπεσε η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Η επίθεση του Παύλου Πολάκη και η αντίδραση της Αθηνάς Λινού

«Μην στρίβετε τη μούρη σας κυρία μας. Σε σας το λέω έχετε ένα μόνιμο, όχι χαμόγελο, ένα στρίψιμο του στόματος εν είδει απαξίας. Είναι εκνευριστικό. Έχετε μια κυρία συνεργάτη του υπουργού που έχει ένα μόνιμο στριφογύρισμα προσώπου απαξίας. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω» ήταν τα λόγια του Παύλου Πολάκη προς τη συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη, μια επίθεση στα όρια του μπούλινγκ απέναντι σε μια γυναίκα, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες.

«Θέλω να ζητήσω προσωπικά συγνώμη από τη συνάδελφο που υπέστη αυτή τη μορφή βίας», τόνισε η Αθηνά Λινού, ενώ σε εκείνο το σημείο «έσπασε» βάζοντας τα κλάματα. «Και νομίζω ότι δεν μπορούμε να επιτρέπουμε τέτοια συμπεριφορά, δεν έχει σημασία από ποιον προέρχεται, σε καμία γυναίκα και κανέναν άνθρωπο» πρόσθεσε εμφανώς ενοχλημένη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «αδειάζοντας» τον Παύλο Πολάκη.

Τη συμπεριφορά Πολάκη στηλίτευσαν βουλευτές από όλα τα κόμματα, όπως ο Σπύρος Μπιμπίλας, οι βουλευτές της ΝΔ Γεώργιος Στύλιος και Νίκος Παππαθανάσης.

Οι αντιδράσεις Πολάκη μετά τη διαγραφή του από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά την αποπομπή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης προχώρησε σε μια σειρά από κινήσεις.

Αρχικά ζήτησε τον λόγο στην Ολομέλεια, αλλά δεν του δόθηκε από το προεδρείο. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο γραφείο του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, ωστόσο δεν τον βρήκε.

Σε μια σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου, ο Παύλος Πολάκης είπε πως «ποινή έπρεπε να βάλει σε συνεργάτες υπουργών που κοροϊδεύουν ομιλητή, θα το ξαναέκανα», ενώ επισήμανε πως θα δώσει το «παρών» στη ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη, έπειτα από το επεισόδιο με τη συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη και τα κλάματα της Αθηνάς Λινού, ο Κρητικός βουλευτής μίλησε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ στο Κοινοβούλιο, στους οποίους τόνισε πως «παίρνω την ευθύνη των πράξεών μου».

«Μια κυρία, συνεργάτης του κ. Γεωργιάδη, όλη την ώρα που αναδείκνυα το σκάνδαλο του 1.750.000 ευρώ αντί για 300.000 ευρώ, κούναγε υποτιμητικά το κεφάλι της. Ήταν υποτιμητικό. Της είπα να μην στρίβει τη μούρη της», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην αντίδραση της Αθηνάς Λινού, η οποία ζήτησε κλαίγοντας συγγνώμη, ο Παύλος Πολάκης επισήμανε: «Να ζητά συγγνώμη για αυτήν και όχι για εμένα».

Συνέχισε, αναφερόμενος για ένα πρόσωπο που προτείνει η κυβέρνηση για την Επιτροπή Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, υποστηρίζοντας πως «έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για φοροδιαφυγή 3 εκατομμύρια ευρώ» και πρόσθεσε: «Ενώ συμβαίνουν αυτά και αποκαλύπτουμε τεράστια πράγματα κάποιοι κοιτάνε το δάχτυλο, αντί να πουν στην κυρία που με υποτιμούσε πως ήταν απλά συνεργάτης».

Ανάρτηση Πολάκη στα social media: «Μόνο ο λαός διαγράφει»

Ακόμη, ο Παύλος Πολάκης προχώρησε και σε μια ανάρτηση στο Facebook, μέσω της οποίας τόνισε -μεταξύ άλλων- πως «μόνο ο λαός διαγράφει», ενώ έκανε και λόγο για «κανονικό στήσιμο»!

Η ανάρτηση αναφέρει:

«Για αυτήν την τοποθέτηση με διέγραψαν από την Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και μου έβαλε ποινή μισό μισθό ο Τασούλας!!

ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ!

Στήσιμο κανονικό!

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΩ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ !

Μόνο ο λαός διαγράφει!!

(Είχα ετοιμάσει αυτά για το βίντεο:

Η σημερινή μου παρέμβαση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου που έρχεται να διαλύσει τον Τομέα της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης.

Τα βασικά σημεία των όσων είπα:

Σχετικά με το ζήτημα της επίταξης των γιατρών: Πάρτε πίσω το άρθρο
Απειλές αυτού του είδους και με το ιταμό ύφος του κ. Γεωργιάδη δεν περνάνε.
Το Σ/Ν που συζητάμε έχει ξετιναχθεί από τους φορείς που μίλησαν χθες. Δεν υπήρξε ένας να πει κάτι καλό. Κάνετε μια μεγάλη διοικητική αλλαγή η οποία θα αποσαρθρώσει το χώρο και βασικά θα αναιρέσει σε πάρα πολλούς τη δυνατότητα να επιλέξουν την οδό της θεραπείας και της απεξάρτησης και όχι της αποκατάστασης, της μείωσης της βλάβης και της ανοχής.
Στηρίξτε τα προγράμματα που έδωσαν ξανά ελπίδα σε χιλιάδες πρώην χρήστες και μην τα εξανδραποδίζετε με αυτό τον τρόπο.
Σχετικά με τα κίνητρα που πρέπει να δοθούν στους γιατρούς:
Απαιτείται-και στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουμε καταλήξει σε αυτό-διπλασιασμός έως τριπλασιασμός των αμοιβών του υγειονομικού δυναμικού.
Κάντε τα διάφορα κίνητρα πιο μεγάλα και με χαμηλότερο συντελεστή ώστε να μην παίρνει τα μισά η εφορία. Διαφορετικά ότι και να ανακοινώνετε δεν μεταφράζετε στην πράξη σε οικονομική ενίσχυση.
Και μη μας πείτε δεν υπάρχουν χρήματα. Υπάρχουν αλλά είναι πολιτική επιλογή σας να δοθούν αλλού και θα σας πω ένα παράδειγμα:
Δεν είναι δυνατόν να δίνετε για ενεργειακή αναβάθμιση ενός ΚΥ, 600 με 800 τετραγωνικών μέτρων, 1.755.000 €. Γκρεμίστε το και με αυτά τα λεφτά σας χτίζω εγώ δυο!
Για το ΚΥ Φιλιατρών μιλάω.
Το Πολυδύναμο Κέντρο Υγείας στα Σφακιά, που ήταν 400 περίπου τετραγωνικά μέτρα, το χτίσαμε με 560.000 € μαζί με τον εξοπλισμό».

Ο Φάμελλος έδειξε στον Πολάκη την έξοδο από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παύλος Πολάκης μπήκε στην αίθουσα της Γερουσίας και άρχισε να μιλά στους παριστάμενους βουλευτές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, του είπε πως δεν είναι μέλος της ΚΟ και ως εκ τούτου δεν μπορεί να συμμετέχει στη διαδικασία.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Παύλος Πολάκης απάντησε πως «ήμουν, είμαι και θα παραμείνω ΣΥΡΙΖΑ, κοιτάτε το δάχτυλο και όχι το φεγγάρι».

Τασούλας για Πολάκη: Απεχθές και αηδιαστικό περιστατικό

Ο πρόεδρος της Βουλης, Κώστας Τασούλας, προχώρησε στην απεύθυνση μομφής, καθώς σε περικοπή μισού μισθού για τον Παύλο Πολακη.

«Ντρέπομαι που αναγκάζομαι να ασχολούμαι με τέτοιους συναδέλφους», τόνισε ο κ. Τασούλας, κάνοντας λόγο για «απεχθές και αηδιαστικό περιστατικό».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε πειθαρχικά μέτρα για Πολάκη

Είχε προηγηθεί το αίτημα του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, να επιβληθούν πειθαρχικά μέτρα σε βάρος του Παύλου Πολάκη.

Σε ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter) ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για «απίστευτη λεκτική βία» στη νομική του σύμβουλο, διευκρινίζοντας πως εκείνη δεν είχε δικαίωμα λόγου και συνεπώς δεν είπε τίποτα προς τον Σφακιανό βουλευτή.

«Κατόπιν όλων αυτών επικοινώνησα με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα και ζήτησα την λήψη πειθαρχικών μέτρων από την Βουλή εναντίον του κ. Πολάκη. Το να τα βάζει μαζί μου, είναι ως ένα βαθμό κατανοητό, αλλά το να αναγκάζει με bullying, μία ανυπεράσπιστη εργαζόμενη γυναίκα να κλαίει στην εργασία της είναι απαράδεκτο», έγραψε ο υπουργός Υγείας.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη:

«Πριν από λίγο, στην διακοπείσα από χθες συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, εν απουσία μου, ο @pavpol2222 επιτέθηκε με απίστευτη λεκτική βία στην νομική μου σύμβουλο κ. Νατάσσα Πετρούλια. Η κα Πετρούλια εκεί βρισκόταν στην εργασία της, καθώς η δουλειά της είναι να ετοιμάζει τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που θέλουμε ή όχι να εγκρίνουμε κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής.

Εν ώρα εργασίας της λοιπόν, ο βουλευτής του @syriza_gr της επιτέθηκε διότι είπε: «δεν του αρέσει η φάτσα της κλπ» προσοχή η κυρία αυτή δεν έχει το δικαίωμα του λόγου στην Επιτροπή δεν μίλησε καθόλου στον κ. Πολάκη. Ήταν τόσο βάναυση η επίθεση του σε μία εργαζόμενη ανυπεράσπιστη γυναίκα, που στη συνέχεια οι συνάδελφοι κ. Μπιμπίλας από την @pl_eleftherias κ. Παναγιωτόπουλος και η κα Αθηνά Λινού από τον @syriza_gr καταδίκασαν αμέσως το περιστατικό, όπως φυσικά και ο Πρόεδρος της Επιτροπής @gstylios και ο @DimVartzopoulos.

Η κα Λινού μάλιστα στο τέλος δάκρυσε από ντροπή, για την συμπεριφορά αυτού του ανθρώπου και στο πώς έκανε να αισθανθεί την εργαζόμενη αυτή γυναίκα εκείνη την στιγμή. Κατόπιν όλων αυτών επικοινώνησα με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα και ζήτησα την λήψη πειθαρχικών μέτρων από την Βουλή εναντίον του κ. Πολάκη. Το να τα βάζει μαζί μου, είναι ως ένα βαθμό κατανοητό, αλλά το να αναγκάζει με bullying, μία ανυπεράσπιστη εργαζόμενη γυναίκα να κλαίει στην εργασία της είναι Απαράδεκτο! Απορώ αν πάλι ο @syriza_gr θα τον καλύψει και αυτή τη φορά που ενώπιον όλων επέδειξε μία τόσο επαίσχυντη συμπεριφορά».

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Διαγραφή Πολάκη με απόφαση Κασσελάκη μετά από χυδαίο επεισόδιο στη Βουλή "

Οπαδός Ράμα σε παραλήρημα: «Στις 4 ψηφίζουμε, στις 5 δεν θα μιλάνε πια ελληνικά στη Χιμάρα»

Συναγερμό στους κόλπους της Ελληνικής Εθνικής Μεινότητας ενόψει των επικείμενων εκλογών στον δήμο Χιμάρας προκαλεί η υποψηφιότητα του Βαγγέλη Τάβου τον οποίο στηρίζει ο Έντι Ράμα μετά την καθαίρεση Μπελέρη.

Τα στελέχη της μειονότητας μιλούν για καθοριστικής σημασίας εκλογές για την Μειονότητα καθώς όπως αναφέρουν τα μηνύματα από το επιτελείο του Τάβου είναι ανησυχητικά και όπως όλα δείχνουν αν τελικά επικρατήσει την επόμενη ημέρα θα ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια αμφισβήτησης των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα για τις πραγματικές διαθέσεις του Έντι Ράμα και του εκλεκτού του σοσιαλιστικού κόμματος για τον Δήμο Χιμάρας, οι εκπρόσωποι της ελληνικής μειονότητας επισημαίνουν το παραλήρημα συνεργάτη του Τάβου σε συγκέντρωση στο χωρίο Βρανίτσι, ο οποίος κάλεσε τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν μαζικά τον Τάβο προκειμένου να εξαλειφθεί η ελληνική γλώσσα από τη Χιμάρα μετά τις 5 Αυγούστου!

Η νεολαία Βορειοηπειρωτών που ανέδειξε το συγκεκριμένο θέμα ανάρτησε μάλιστα και βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την επίμαχη ομιλία του συνεργάτη του Τάβου. Ο υποψήφιος δήμαρχος που ήταν ακρίβως δίπλα του όχι μόνο δεν αντέδρασε για τις προκλητικές αναφορές του συνεργάτη του αλλά έδειξε να συμφωνεί.

Δείτε το βίντεο



«Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία για τη Χιμάρα, οι επαναληπτικές δημοτικές εκλογές της 4ης Αυγούστου καθίστανται καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της περιοχής. Η στάση του Βαγγέλη Τάβου, μέλους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, είναι επιεικώς απαράδεκτη. Παρά την Ελληνική Δροπολίτικη καταγωγή του, ο ίδιος έχει δηλώσει Λιάμπης, Αργυροκαστρίτης και περήφανος Αλβανός, αποδεικνύοντας έτσι την πλήρη αποστασιοποίησή του από την κοινότητα που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί» ανέφερε στην ανάρτησή της η Νεολαία Βορειοηπειρωτών και επεσήμανε ότι ο Β. Τάβος δεν έχει καμία σχέση με τη Χιμάρα και τους Χιμαριώτες και ότι «η μόνη του σχέση είναι με τον Ράμα και τα συμφέροντά του στην περιοχή».

«Η δήλωση του συνεργάτη του Τάβου, που κάλεσε τους Λιάμπηδες του χωριού Βρανίστι να ψηφίσουν μαζικά τον Τάβο με σκοπό να εξαλειφθεί η ελληνική γλώσσα από τη Χιμάρα μετά τις 5 Αυγούστου, αποτελεί περίτρανη απόδειξη του λόγου για τον οποίο φυλακίστηκε και καθαιρέθηκε ο Φρέντης Μπελέρης, παρά την απουσία αποδεικτικών στοιχείων. Αυτή η προκλητική και εχθρική στάση αποτελεί άμεση απειλή για την πολιτιστική μας κληρονομιά, την ταυτότητά μας και τα ιδιοκτησιακά μας δικαιώματα» ανέφεραν επίσης τα μέλη της μειονότητας που κάλεσαν τους Έλληνες της Χιμάρας να στηρίξουν μαζικά στις επικείμενες εκλογές της 4ης Αυγούστου τον Πέτρο Γκικουρία.

Οι Χιμαριώτες έχουν το δικαίωμα και την υποχρέωση να προστατεύσουν τη γλώσσα, τον πολιτισμό και τα ιδιοκτησιακά τους δικαιώματα από τέτοιες απειλές. Η Χιμάρα έχει δικά της αξιόλογα παιδιά που μπορούν να την διοικήσουν με ήθος και αφοσίωση. Ο Γκικουρίας είναι ο άνθρωπος που θα υπηρετήσει τα συμφέροντα όλων των Χιμαριωτών, σε αντίθεση με τους ανθελληνικούς κύκλους των Τιράνων, του Ράμα και των στρατηγικών επενδυτών που επιχειρούν να υφαρπάξουν τη γη μας» ανέφεραν επίσης.

Ο Βαγγέλης Τάβος, επιστρατεύτηκε από τον Έντι Ράμα από τις αρχές του έτους στη θέση του περιφερειάρχη Αυλώνα με στόχο να είναι ο επόμενος υποψήφιος δήμαρχος  Χιμάρας. Ο Φρέντης Μπελέρης αρκετούς μήνες νωρίτερα είχε ήδη αποκαλύψει πως ο διορισμός του Ταβου στη συγκεκριμένη θέση αποσκοπούσε στο να προετοιμαστεί το έδαφος για να διεκδικήσει τα ηνία του δήμου.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Οπαδός Ράμα σε παραλήρημα: «Στις 4 ψηφίζουμε, στις 5 δεν θα μιλάνε πια ελληνικά στη Χιμάρα»"

Ανατροπή: «Παραμύθι» ο βιασμός της 32χρονης από τέσσερα άτομα

Στροφή 180ο στην κατάθεσή της φέρεται να έκανε η 32χρονη που κατήγγειλε τις προηγούμενες ώρες τον ομαδικό βιασμό της από 4 άγνωστους δράστες στην παραλία Άγιος Ισίδωρος Βοιωτίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, από την αρχή οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λιβαδειάς θεώρησαν πολύ… «τραβηγμένη» την ιστορία, ενώ στη συνέχεια αναγνώρισαν την αγωνία της κοπέλας να αποφύγει την ιατροδικαστική εξέταση, προφασιζόμενη διάφορα.

Η 32χρονη υπέπεσε μάλιστα και σε αντιφάσεις στην κατάθεσή της και στο τέλος αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι μόνη της σκάρωσε το όλο «στόρι» του βιασμού! Ωστόσο το ρεπορτάζ θέλει να υπήρξε κάποιου είδους παρενόχληση στην παραλία.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα υποστήριξε στη νέα της κατάθεση, είχε πάει για μπάνιο στην περιοχή της Αντίκυρας, μαζί όμως με έναν γνωστό της από το επαγγελματικό της περιβάλλον. Εκείνος φέρεται να σταμάτησε το όχημα που οδηγούσε σε κάποιο απόμερο σημείο και να προσπάθησε να τη φιλήσει ενώ την ακούμπησε σε ευαίσθητα σημεία με σαφείς ερωτικές προθέσεις. Εκείνη είπε στους αστυνομικούς ότι αρνήθηκε και τότε εκείνος δε συνέχισε και την άφησε να φύγει.

Τελικά η 32χρονη συνελήφθη από τους αστυνομικούς για ψευδή καταγγελία, ενώ ο άνδρας που φέρεται να ήταν μαζί της το επίμαχο πρωινό αναζητείται για να συλληφθεί προκειμένου να διερευνηθεί η πράξη της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » " Ανατροπή: «Παραμύθι» ο βιασμός της 32χρονης από τέσσερα άτομα "

Βάσεις 2024: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των υποψηφίων για τις Πανελλήνιες εξετάσεις

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων στις Πανελλήνιες εξετάσεις, καθώς το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τις βάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, το απόγευμα (25.07.2024).

Οι υποψήφιοι Πανελλήνιες Εξετάσεις, μπορούν πλέον να δουν τις βάσεις εισαγωγής τους στα ΑΕΙμε τρεις διαφορετικούς τρόπους:

Πώς θα δείτε τις Βάσεις 2024:

  • μέσω της ιστοσελίδας gov.gr
  • με γραπτό μήνυμα στο προσωπικό σας τηλέφωνο (στην περίπτωση που έχει γίνει αίτηση στην ειδική εφαρμογή του υπουργείου Παιδείας)
  • στο Λύκειο από όπου αποφοιτήσατε

Οι υποψήφιοι στη συνέχεια θα μπορούν να μπουν στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr, όπου βάζοντας τον οκταψήφιο κωδικό και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους, θα μπορούν να δουν σε ποιο τμήμα ή ποια σχολή μπήκαν.

Οι υποψήφιοι για τα Δημόσια ΙΕΚ, μπορούν να συνδεθούν στην ιστοσελίδα του παράλληλου μηχανογραφικού https://michanografiko-diek.it.minedu.gov.gr, με τους κωδικούς τους για να μάθουν τα αποτελέσματα των Βάσεων 2024.

Στην ίδια ιστοσελίδα υπάρχει σύνδεσμος με τη λίστα αυτών που πέτυχαν, η οποία περιέχει μόνο τον κωδικό εξετάσεων κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Οι υποψήφιοι με την ειδική κατηγορία των σοβαρών παθήσεων (5%), μπορούν να πληροφορούνται ονομαστικά τα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου, https://results.it.minedu.gov.gr , εφόσον πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό τους αριθμό και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες (Επώνυμο, Όνομα, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο).

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

Οι διαδικασίες επιλογής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αφορούν αποφοίτους που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις 2024 ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ:

i) ημερήσιου Γενικού Λυκείου, για τα Τμήματα και τις Σχολές των Πανεπιστημίων, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, την ΑΣΠΑΙΤΕ, τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης, τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές των Ακαδημιών της Πυροσβεστικής, του Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος.

ii) ημερήσιου ΕΠΑΛ, για Τμήματα και Σχολές των Πανεπιστημίων, την ΑΣΠΑΙΤΕ, τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης, τις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών, τις Σχολές Αστυφυλάκων, Πυροσβεστών, Δοκίμων Λιμενοφυλάκων και τις Σχολές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού.

iii) εσπερινού Γενικού Λυκείου, για τα Πανεπιστήμια, τις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, την ΑΣΠΑΙΤΕ, τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης και τις Σχολές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού.

iv) εσπερινού ΕΠΑΛ, για τα Πανεπιστήμια, την ΑΣΠΑΙΤΕ, τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης και τις Σχολές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού.

Α2. Επίσης, οι διαδικασίες επιλογής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αφορούν αποφοίτους, χωρίς νέα εξέταση το 2024, αλλά με παλαιότερη συμμετοχή το 2022 ή το 2023:

i) ημερήσιου Γενικού Λυκείου, για τα Τμήματα και τις Σχολές των Πανεπιστημίων, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, την ΑΣΠΑΙΤΕ, τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης, τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές των Ακαδημιών της Πυροσβεστικής, του Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος.

ii) ημερήσιου ΕΠΑΛ , για τα Πανεπιστήμια, την ΑΣΠΑΙΤΕ, τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης, τις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών, τις Σχολές Αστυφυλάκων, Πυροσβεστών, Δοκίμων Λιμενοφυλάκων και τις Σχολές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού.

Δίνονται στη δημοσιότητα η βαθμολογία του πρώτου και του τελευταίου εισαγόμενου στο κάθε Τμήμα ή Σχολή για την κάθε κατηγορία. Επίσης, δίνονται συγκριτικά στοιχεία για τα έτη 2024 και 2023, για τις κατηγορίες υποψηφίων, όπου οι βάσεις εισαγωγής είναι αναλογικά συγκρίσιμες μεταξύ των δύο ετών, καθώς και τα στατιστικά προτιμήσεων τόσο των υποψηφίων όσο και των επιτυχόντων στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2024.

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων και να αναρτηθούν στα Λύκεια. Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

O συνολικός αριθμός των υποψηφίων για επιλογή ανήλθε σε 73.161, εκ των οποίων 61.985 υποψήφιοι με τις διαδικασίες των ΓΕΛ και 11.176 υποψήφιοι με τις διαδικασίες των ΕΠΑΛ.  

Συνολικά εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στην ΑΣΠΑΙΤΕ, στην ΑΣΤΕ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής, του Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος 63.412 υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Η διαδικασία της ηλεκτρονικής εγγραφής θα ανακοινωθεί με νεότερο Δελτίο Τύπου και αναλυτική εγκύκλιο. Η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και του Λιμενικού Σώματος, στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, καθώς στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Κρήτης θα ορισθεί και θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις Σχολές.

Β) ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΟΒΑΡΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ

Οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στη διαδικασία για εισαγωγή στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με την ειδική κατηγορία των σοβαρών παθήσεων (5%) μπορούν να πληροφορούνται ονομαστικά τα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου, https://results.it.minedu.gov.gr , εφόσον πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό τους αριθμό και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες (Επώνυμο, Όνομα, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο). Επισημαίνεται ότι ο «κωδικός αριθμός υποψηφίου» είναι αυτός που αναγράφεται στο Μηχανογραφικό Δελτίο 2024 υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις.

Σημειώνεται ότι όσοι από τους υποψηφίους της εν λόγω κατηγορίας έλαβαν μέρος και στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ θα πληροφορηθούν ξεχωριστά για τα αποτελέσματα τους κάνοντας χρήση του αντίστοιχου κωδικού υποψηφίου (κωδικός πανελλαδικών εξετάσεων/κωδικός υποψηφίου σοβαρών παθήσεων).

Στη διαδικασία εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με την ανωτέρω ειδική κατηγορία, έλαβαν μέρος 2.606 συνολικά υποψήφιοι, από τους οποίους εισήχθησαν οι 2.225.

Η διαδικασία της ηλεκτρονικής εγγραφής θα ανακοινωθεί με νεότερο Δελτίο Τύπου και αναλυτική εγκύκλιο.

Γ) ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ Σ.Α.Ε.Κ.

Η διαδικασία επιλογής αφορά αποφοίτους του 2024 ή παλαιότερους που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2024 και υπέβαλαν οριστικοποιημένο παράλληλο μηχανογραφικό.

Έχουν δοθεί στη δημοσιότητα η βαθμολογία του τελευταίου εισακτέου σε κάθε προσφερόμενη ειδικότητα σε κάθε Δημόσια Σ.Α.Ε.Κ. για την κάθε κατηγορία υποψηφίων (γενική/ειδική). Απεστάλησαν ηλεκτρονικά στην Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (πρώην Ο.Α.Ε.Δ.) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στο Υπουργείο Τουρισμού και του ΕΛ.Γ.Ο. ΔΗΜΗΤΡΑ (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) καταστάσεις επιτυχόντων κάθε κατηγορίας, ώστε να υποστηριχθεί στις αντίστοιχες Σ.Α.Ε.Κ. η διαδικασία των εγγραφών. Σε ό,τι αφορά τις Σ.Α.Ε.Κ. εποπτείας του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. και του Υπουργείου Υγείας, έχει προετοιμαστεί η διαδικασία καταχώρισης και παρακολούθησης των εγγραφών των επιτυχόντων από τη Δευτέρα 29 Ιουλίου μέχρι την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου μέσα από το Πληροφοριακό Σύστημα ΠΗΓΑΣΟΣ, στο οποίο έχουν πρόσβαση οι Σ.Α.Ε.Κ. αυτές.

Οι υποψήφιοι μπορούν να συνδεθούν στην ιστοσελίδα του παράλληλου μηχανογραφικού (https://michanografiko-diek.it.minedu.gov.gr) με τους κωδικούς των πανελλαδικών εξετάσεων και να πληροφορηθούν το αποτέλεσμά τους. Ταυτόχρονα, θα υπάρχει στην ίδια ιστοσελίδα σύνδεσμος με μια λίστα με τους επιτυχόντες, η οποία περιέχει μόνο τον κωδικό εξετάσεων κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

O συνολικός αριθμός των υποψηφίων με οριστικοποιημένο παράλληλο μηχανογραφικό φέτος ανήλθε σε 21511, εκ των οποίων 19613 υποψήφιοι είναι απόφοιτοι Λυκείων σχολικού έτους 2023-2024, ενώ 1898 είναι απόφοιτοι παλαιότερων ετών. Επίσης, 157 υποψήφιοι επιλέχθηκαν στην ειδική κατηγορία, ενώ 21354 επιλέχθηκαν στη γενική κατηγορία.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης αποτελεσμάτων, οι επιτυχόντες του παράλληλου μηχανογραφικού είναι συνολικά 16211. Πιο συγκεκριμένα, οι 16056 είναι επιτυχόντες στη γενική κατηγορία και 155 στην ειδική κατηγορία.

Τα αναλυτικά στοιχεία υποψηφίων και επιτυχόντων ανά Υπουργείο παρατίθενται στον συνημμένο πίνακα.

Τα δικαιολογητικά και οι οδηγίες εγγραφής έχουν ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του παράλληλου μηχανογραφικού (https://michanografiko-diek.it.minedu.gov.gr) για τους επιτυχόντες στα Δημόσια Σ.Α.Ε.Κ. του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού και του Υπουργείου Υγείας, ενώ οι αντίστοιχες πληροφορίες εγγραφής για τις Σ.Α.Ε.Κ. εποπτείας των άλλων Υπουργείων θα ανακοινωθούν ξεχωριστά από τα Υπουργεία αυτά.

Η προθεσμία για την ηλεκτρονική εγγραφή των επιτυχόντων στις Σ.Α.Ε.Κ. επιτυχίας τους για τις Δημόσιες Σ.Α.Ε.Κ. του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού είναι από την Δευτέρα 29/07/2024 μέχρι την Τρίτη 10/09/2024.

Όσοι απόφοιτοι Λυκείου ενδιαφέρονται να εγγραφούν σε Δημόσιες Σ.Α.Ε.Κ. του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο σύστημα Επιλογής Υποψηφίων Καταρτιζόμενων (https://diek.it.minedu.gov.gr/site/index) από τη Δευτέρα 19/08/2024 μετά τις 9 π.μ. μέχρι και την Τρίτη 10/09/2024 στις 15:00.

Πίνακες με τα στατιστικά

Δείτε ΕΔΩ τις οδηγίες του υπουργείου παιδείας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Βάσεις 2024: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των υποψηφίων για τις Πανελλήνιες εξετάσεις"

«Ήμασταν με τον διοικητή και βγάλαμε μια φωτογραφία» – Τι απαντά η Βάνα Μπάρμπα στην καταγγελία ότι διέσπειρε τον κορονοϊό

Στην καταγγελία ότι διέσπειρε τον κορονοϊό σε νοσοκομείο της Αττικής απαντά η Βάνα Μπάρμπα.

Η ηθοποιός ανέφερε μιλώντας στο Star ότι τηρούσε τα μέτρα προστασίας και φορούσε τη μάσκα της.

«Ήμασταν με τις μάσκες και μετά από 2-3 μέρες που προσπάθησα να κάνω άλλο ένα ραντεβού για προσωπικές εξετάσεις είχα βγει ήδη θετική στον κορονοϊό. Θα μπορούσα κι εγώ να έχω κολλήσει στο νοσοκομείο. Άρα πώς μπορεί να κατηγορούμαι εγώ που παντού είχαμε μάσκα, δεν υπάρχει άνθρωπος που να μας έχει δει στο Ογκολογικό, θα ήταν τόσο ανήθικο για μας» είπε αρχικά η ηθοποιός.

«Παρακαλώ θα ήθελα να με αφήσουν έξω από τις κόντρες. Ποιος κόλλησε ποιον, κανείς δεν μπορεί να ξέρει. Βγάλαμε τη μάσκα την ώρα που ήμασταν οι δυο μας στο γραφείο του διοικητή και βγάλαμε μια προσωπική φωτογραφία» επισήμανε η Βάνα Μπάρμπα.

Η καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, είχε καταγγείλει ότι ο διοικητής μεγάλου νοσοκομείου της Αττικής, έκανε βόλτες στους διαδρόμους και στις κλινικές, όπου νοσηλεύονται ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς, με γνωστή ηθοποιό που ήταν θετική στον κορονοϊό με αποτέλεσμα να υπάρξει διασπορά του ιού στη μονάδα.

newsbeast 

Διαβάστε Περισσότερα » "«Ήμασταν με τον διοικητή και βγάλαμε μια φωτογραφία» – Τι απαντά η Βάνα Μπάρμπα στην καταγγελία ότι διέσπειρε τον κορονοϊό"

35 νέοι θάνατοι ασθενών με CoViD, 788 εισαγωγές και 17 διασωληνωμένοι

Αυξημένη πίεση εξακοκουθεί να προκαλεί ο κορωνοϊός, με τους σκληρούς δείκτες να εμφανίζονται όλο και υψηλότερα κάθε εβδομάδα.

Όπως προκύπτει από την εβδομαδιαία επιδημολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, που αναρτήθηκε σήμερα και αφορά το διάστημα 15 - 21 Ιουλίου:

  • Οι εισαγωγές ασθενών σε τμήματα CoViD των νοσοκομείων έφτασαν τις 788 έναντι 669 την προηγούμενη εβδομάδα, σημειώνοντας μεγάλη αύξηση.
  • Οι θάνατοι ασθενών με CoViD έφτασαν τους 35, ξεπερνώντας κατά πολύ τα επίπεδα της προηγούμενης εβδομάδας.
  • Οι νέες διασωληνώσεις ανήλθαν σε 6 και οι διασωληνωμένοι ασθενείς σε 17.
  • Να σημειωθεί ότι εντός μίας εβδομάδας σημειώθηκε αύξηση στη θετικότητα των τεστ CoViD που διενεργούν κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Σημειώθηκε μεγάλη αύξηση στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Πάτρα (+99%), στη Θεσσαλονίκη (+87%), στην Ξάνθη (+66%), στη Λάρισα (+51%) και στην Αλεξανδρούπολη (+50%).

Η BA.2.86 με τις μεταλλάξεις F456L και R346T (νέα κατηγορία παραλλαγμένων στελεχών υπό παρακολούθηση από τις 4/6) φαίνεται να επικρατεί κατά τις τελευταίες εβδομάδες, με εμφανώς αυξητική τάση.

 Εξέλιξη δεικτών CoViD τις τελευταίες 20 μέρες

             

1 - 7 Ιουλίου 8 - 14 Ιουλίου 15 - 21 Ιουλίου
Νέοι θάνατοι 21 26  35
Διασωληνωμένοι 13 17  17
Νέες εισαγωγές 575 669 788 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), φαίνεται πως ο συνολικός αριθμός θανάτων από CoViD στην χώρα μας ανέρχεται από την αρχή της πανδημίας σε 39.155.

Οι υπεύθυνοι του ΕΟΔΥ συνιστούν στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (ηλικιωμένοι και άτομα με υποκείμενα νοσήματα) σχολαστική τήρηση των μέτρων πρόληψης κατά των λοιμώξεων αναπνευστικού και η έγκαιρη αναζήτηση ιατρικής συμβουλής επί συμπτωμάτων, προκειμένου να χορηγείται έγκαιρα θεραπεία.

Παράλληλα συνιστούν στον γενικό πληθυσμό, επί παρουσία συμπτωμάτων λοίμωξης αναπνευστικού, ο περιορισμός των επαφών με άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "35 νέοι θάνατοι ασθενών με CoViD, 788 εισαγωγές και 17 διασωληνωμένοι"

Φρίκη σε γηροκομείο στη Δυτική Ελλάδα: Νοσηλευτής βίαζε 35χρονη υπάλληλο – Απευθύνθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. και την απέλυσαν!

Σε μια αποκάλυψη που προκαλεί σοκ προχώρησε μια γυναίκα, 35 ετών σήμερα, η οποία βιαζόταν επί σειρά ετών σε γηροκομείο από συνάδελφό της.

Η 35χρονη, σήμερα, γυναίκα στην τρυφερή ηλικία των 8 ετών βιάστηκε από συγγενικό της πρόσωπο και 25 χρόνια αργότερα έμελλε να βιώσει για δεύτερη φορά την απόλυτη φρίκη και μάλιστα κατ’ εξακολούθηση.

Η ίδια διαγνώστηκε από ψυχιάτρους ως άτομο χωρίς βούληση, γεγονός που φέρεται ότι εκμεταλλεύτηκε ένας συνάδελφός της σε γηροκομείο της δυτικής Ελλάδας, κακοποιώντας τη σεξουαλικά στον κοινό χώρο εργασίας τους. Μάλιστα, δεν δίσταζε να την απειλεί πως θα κάνει το ίδιο και στα παιδιά της, στην περίπτωση που αποκαλύψει όσα συνέβαιναν.

Η γυναίκα στην προσπάθειά της να βάλει τέλος στη νοσηρή δράση του έχασε τη δουλειά της, ενώ η υπόθεση δύο χρόνια αργότερα εξακολουθεί να βρίσκεται σε στάδιο προανάκρισης. Απειλές, δυσπιστία, κατάθλιψη και διαδοχικές συνεδρίες με ψυχιάτρους συνθέτουν το σκηνικό για την οικογένεια, όμως η 35χρονη παραμένει καθηλωμένη στους εφιάλτες της.

«Εργαζόμουν ως νοσηλεύτρια σε γηροκομείο επί επτά χρόνια. Μία νύχτα του Νοεμβρίου του 2022, λίγο πριν από τη λήξη της βάρδιας, ο συνάδελφός μου με βίασε, σε σημείο όπου δεν υπήρχε κανείς. Αισθανόμουν ζαλισμένη και είμαι σίγουρη πως μου είχε ρίξει στο ρόφημα κάποιο ηρεμιστικό ή άλλο φάρμακο.

Όλο το βράδυ έκλαιγα κι έκτοτε ξεκίνησε ο Γολγοθάς, με εκβιασμούς και εξαναγκασμούς. Προσπαθούσα να αποφεύγω τις βάρδιες μαζί του, αλλά, όταν με έβρισκε, με βίαζε ξανά και ξανά. Με χτυπούσε και με απειλούσε ότι αν δεν υποκύψω, θα κάψει τα παιδιά μου και θα κάνει στη 13χρονη κόρη μου αυτά που κάνει και σε εμένα» περιγράφει στην «Espesso» n γυναίκα και συνεχίζει:

«Παράλληλα μου ζητούσε φωτογραφίες δικές μου ή των παιδιών μου για να ικανοποιηθεί το κτήνος. Μου έκανε bullying και με απειλούσε για να μην αποκαλύψω σε κανέναν τίποτα. Ζούσα μία κόλα στη, έκανα πολλές απόπειρες αυτοκτονίας, φοβόμουν να πάω για δουλειά, δεν έβρισκα τη δύναμη να μιλήσω, αισθανόμουν ένα μεγάλο κενό. Οι εκβιασμοί και οι απειλές ξύπνησαν μέσα μου το μεγάλο τραύμα από την παιδική μου ηλικία. Έπρεπε να κάνω αυτά που έλεγε αυτό το διεστραμμένο τέρας».

Η 35χρονη μητέρα εξηγεί πως μέσα από όσα φρικτά βίωνε στη δουλειά της έχασε τον εαυτό της, «παγιδεύτηκε» στην κατάθλιψη και αδυνατούσε να εκμυστηρευτεί στην οικογένειά της όσα συνέβαιναν.

Απευθύνθηκε στην Αστυνομία και το γηροκομείο την απέλυσε

«Με βίασε συνολικά 15 φορές κατά τις νυχτερινές βάρδιες. Ώσπου τον Οκτώβριο του 2023 βρήκα τη δύναμη μέσω του ιερέα της ενορίας μου να μιλήσω στην προϊσταμένη του γηροκομείου όπου εργαζόμουν. Η μοναδική της έγνοια ήταν να το κουκουλώσει και μου είπε να μη δώσω συνέχεια, για να μη δυσφημιστεί η μονάδα.

Εκείνος δεν τα παραδέχτηκε όλα, αντίθετα με απείλησε όταν με βρήκε μόνη μου ότι θα το πληρώσω αυτό που έκανα. Ακολούθησαν μαρτυρικές ημέρες γιατί με απειλούσε συνεχώς με μηνύματα και κλήσεις.

Έτσι αποφάσισα δύο μήνες μετά να απευθυνθώ στην Αστυνομία, πράγμα που σύντομα έφτασε στα αυτιά του γηροκομείου, το οποίο με απέλυσε, χωρίς εξηγήσεις» υποστηρίζει η γυναίκα, σημειώνοντας πως εξετάστηκε από ψυχίατρο μετά την καταγγελία της, στον οποίο περιέγραψε με λεπτομέρεια όσα είχε περάσει στα χέρια του βιαστή της.

«Ο εισαγγελέας ζήτησε προκαταρκτική εξέταση, συγκεντρώνει στοιχεία και βρίσκεται σε σημείο προανάκρισης, αλλά δεν ξέρουμε πότε θα προχωρήσει η διαδικασία. Παίρνει χρόνο, μας είπαν, αλλά όλο αυτό είναι πολύ ψυχοφθόρο, έχουμε χαλάσει όλα μας τα χρήματα σε δικηγόρους και ψυχιάτρους» συμπληρώνει. Από την πλευρά του ο σύζυγός της κάνει λόγο για μαρτύριο δίχως τέλος, ενώ φέρνει στη μνήμη του ένα σοκαριστικό συμβάν, κατά το οποίο η γυναίκα του πήγε να βάλει τέλος στη ζωή της!

«Βρισκόμασταν στο αυτοκίνητο με τα παιδιά μας, όταν ξαφνικά μου άρπαξε το τιμόνι από τα χέρια, με σκοπό να χάσω τον έλεγχο και να τρακάρουμε. Ευτυχώς κατάφερα να αποτρέψω την τραγωδία, όμως οι στιγμές που ακολούθησαν δεν περιγράφονται με λόγια. Η σύζυγός μου άνοιξε την πόρτα, με σκοπό να πηδήξει από το αυτοκίνητο, όμως την κράτησα μέσα. Αμέσως ξέσπασε σε κλάματα, ενώ τα παιδιά σε κατάσταση σοκ- προσπαθούσαν να συνέλθουν» αναφέρει ο άνδρας και τονίζει:

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Τόσο εμείς όσο και τα παιδιά προσπαθούμε να βγούμε από το σκοτάδι, αλλά δεν μπορούμε. Δυστυχώς, η τοπική μονάδα ψυχιάτρων δεν μπορεί να μας βοηθήσει και πλέον αδυνατούμε να υποστηρίξουμε ιδιώτες γιατρούς για όλη την οικογένεια, αφού τα έξοδα τρέχουν και η σύζυγός μου δεν εργάζεται.

Σκεφτόμαστε να μετακομίσουμε σε άλλη περιοχή, με σκοπό να κάνουμε μία νέα αρχή, γιατί εδώ η γυναίκα μου είναι παγιδευμένη στις αναμνήσεις της. Φοβάται να κυκλοφορήσει στη σκέψη ότι μπορεί να δει τον βιαστή της. Είμαστε πάρα πολύ ταλαιπωρημένοι ψυχολογικά και δεν ξέρουμε πόσο ακόμα θα αντέξουμε».

Ο ίδιος έκανε σαφές πως η σύζυγός του είναι βαθιά πληγωμένη, λόγω και της κακοποίησης που υπέστη όταν ήταν παιδί. «Εξετάστηκε από ψυχίατρο, ο οποίος διέγνωσε ένα άτομο χωρίς βούληση και ο λόγος ήταν τα παιδικά τραύματα. Από φόβο δεν έβρισκε τη δύναμη να μιλήσει. Τα στοιχεία έχουν κατατεθεί στην Αστυνομία, ο εισαγγελέας έχει την πλήρη δικογραφία στα χέρια του» κατέληξε ο σύζυγος.

Στην «Espresso» μίλησε και η 14χρονη κόρη του ζευγαριού, που καθημερινά βλέπει τη μητέρα της να πολεμά με τις σκέψεις της. «Στενοχωριόμαστε πολύ που τη βλέπουμε έτσι. Έχει αλλάξει όλη μας η ζωή, είμαστε σε απελπιστική κατάσταση» δηλώνει το παιδί.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Φρίκη σε γηροκομείο στη Δυτική Ελλάδα: Νοσηλευτής βίαζε 35χρονη υπάλληλο – Απευθύνθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. και την απέλυσαν!"

Αποχή από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση από Παρασκευή έως Δευτέρα αποφάσισαν οι ιδιώτες γιατροί

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε αποχή από την ηλεκτρονική συνταγογραφηση από αύριο μέχρι και την Δευτέρα, δηλώνουν οι ιδιώτες γιατροί. Εξαιρούνται τα επείγοντα περιστατικά και τα άτομα με αναπηρία.

Αντιδρούν στη διάταξη που παριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση και προβλέπει αυστηρές κυρώσεις σε περίπτωση που οι ιδιώτες γιατροί αρνηθούν να στηρίξουν το ΕΣΥ σε περιοχές που οι Μονάδες υγείας είναι υποστελεχωμένες. Δηλαδή προβλέπεται διακοπή σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και αποβολή από την ηλεκτρονική συνταγογραφηση.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, οι γιατροί ζητούν την απόσυρση της συγκεκριμένης διάταξης και διάλογο με το υπουργείο Υγείας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πέρυσι το πρόβλημα λύθηκε με συνεργασία, αλλά φέτος ο υπουργός προσπαθεί να το λύσει με απειλές. Εκτίμησε ότι η κατάσταση θα γίνει χειρότερη στα νοσοκομεία αν συνεχιστεί αυτή η τακτική από το υπουργείο Υγείας. Τα κενά στο ΕΣΥ αγγίζουν τις 6.000 και οδεύουμε προς τα χειρότερα, είπε.

Αντιλαμβανόμαστε είπε ο κ. Εξαδάκτυλος ότι πρόκειται για σκληρή αντίδραση και γι αυτό ζήτησε συγνώμη και την κατανόηση των πολιτών.

Ανακοίνωσε ότι την Δευτέρα οι πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων θα είναι στην Αθήνα ώστε όλοι μαζί να ζητήσουν την απόσυρση της διάταξης.

Ο Δημήτρης Βαρνάβας, ΓΓ του ΠΙΣ μείπε ότι θα δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα και μίλησε για ακραία απαξιωτική συμπεριφορά του υπουργού Υγείας. Το σύστημα υγείας χρειάζεται θεσμικα επιστημονικά και οικονομικά κίνητρα προς τους γιατρούς για να μπορέσει να λειτουργήσει ομαλά, πρόσθεσε.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Αποχή από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση από Παρασκευή έως Δευτέρα αποφάσισαν οι ιδιώτες γιατροί"

Προειδοποίηση ΕΟΦ για συμπλήρωμα διατροφής που επηρεάζει την καρδιά

Την προσοχή των καταναλωτών να μην αγοράζουν ή να κάνουν χρήση του προϊόντος PRO INTENSE εφιστά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Αναλυτικά ο ΕΟΦ, μετά από ενημέρωση που είχε από τις σουηδικές αρχές καλεί τους καταναλωτές να μην χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο συμπλήρωμα διατροφής.

Τo συγκεκριμένο σκεύασμα προωθείται ως συμπλήρωμα διατροφής μέσω ιστοσελίδων του διαδικτύου για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας στους άνδρες, αλλά σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων περιέχει – χωρίς να αναγράφονται επί της επισήμανσής του – τις φαρμακευτικές ουσίες σιλδεναφίλη (sildenafil) και ταδαλαφίλη (tadalafil), η παρουσία των οποίων το καθιστά μη εγκεκριμένο φάρμακο.

Η σιλδεναφίλη και η ταδαλαφίλη συνδέονται με δυνητικά σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα, γεγονός που καθιστά τη χρήση του σκευάσματος επικίνδυνη για τον χρήστη. Αν έρθει στην κατοχή των καταναλωτών το συγκεκριμένο φάρμακο να μην το χρησιμοποιούν.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Προειδοποίηση ΕΟΦ για συμπλήρωμα διατροφής που επηρεάζει την καρδιά"

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Δεν είμαστε σίγουροι αν τον χτύπησε σφαίρα ή θραύσμα, λέει ο διευθυντής του FBI

Ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο τραυματίστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, κατά την απόπειρα δολοφονίας του σε πολιτική συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια διατηρεί το FBI, όπως παραδέχθηκε ο διευθυντής του Κρίστοφερ Ρέι.

Σε ενημέρωση του Κογκρέσου, ο Κρίστοφερ Ρέι έθεσε ζήτημα για το εάν ο Ντόναλντ Τραμπ χτυπήθηκε από σφαίρα ή από θραύσμα στο αυτί του.

«Με σεβασμό στον πρώην πρόεδρο Τραμπ υπάρχουν κάποια ερωτήματα σχετικά με το αν πρόκειται για σφαίρα ή θραύσμα που χτύπησε το αυτί του», ανέφερε.

«Δεν ξέρω αυτή τη στιγμή αν η σφαίρα αυτή, εκτός από το ότι προκάλεσε το γδάρσιμο, θα μπορούσε να είχε προσγειωθεί κάπου αλλού» πρόσθεσε.

FBI Director says the bureau is unsure if Trump's ear was hit by bullet or shrapnel

Σύμφωνα με τον διευθυντή του FBI, ο άνδρας που προσπάθησε να σκοτώσει τον Ντόναλντ Τραμπ έκανε έρευνα μέσω διαδικτύου για τον τρόπο με τον οποίο ο Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ δολοφόνησε τον Αμερικανό πρόεδρο Τζον Κένεντι.

Οι αναφορές του έγιναν σε κοινοβουλευτική επιτροπή που εξετάζει τις παραλείψεις των δυνάμεων επιβολής του νόμου στην απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου και σήμερα υποψηφίου προέδρου των Ρεπουμπλικάνων.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Δεν είμαστε σίγουροι αν τον χτύπησε σφαίρα ή θραύσμα, λέει ο διευθυντής του FBI"

Καταγγελία: Έδιωξαν από το Κέντρο Υγείας γυναίκα με χαμηλό οξυγόνο και πέθανε

Μία απίστευτη όσο και τραγική ιστορία συνέβη με θύμα 67χρονη γυναίκα, που κατέληξε ενώ μεταφερόταν σε Πολυδύναμο Ιατρείο, σε νησί μόλις λίγα μίλια από την Αθήνα και συγκεκριμένα στη Τζια.

Σύμφωνα με την καταγγελία  του γιού της, Εμμανουήλ Λυγνού, ο οποίος μίλησε στη «Ζούγκλα», όλα ξεκίνησαν στις 17 Ιουλίου όταν η 67χρονη γυναίκα αισθάνθηκε δυσφορία και απευθύνθηκε στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού, όπου οι αρμόδιοι της έκαναν τεστ Covid-19 και της είπαν πως βγήκε θετικό.

Η γυναίκα ζήτησε να της βάλουν οξυγόνο γιατί ένοιωθε να χάνει τις αισθήσεις της, αλλά η απάντηση που πήρε -σύμφωνα με το γιό της- ήταν «ότι δεν μπορούν να της βάλουν οξυγόνο γιατί θα μολυνθεί ο θάλαμος και μετά θα πρέπει να κάνουν απολύμανση». Τελικά η 67χρονη αναγκάστηκε να πάει σε φαρμακείο και να ζητήσει εισπνεόμενα ενώ παράλληλα κάλεσε στο νησί το γιο της, λέγοντάς του πως δεν αισθάνεται καλά.

Δραματική είναι η ανάρτηση που έκανε η ίδια στο λογαριασμό της στα Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης.

Τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας  η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε. Ο γιός της αναγκάστηκε να καλέσει και πάλι το Πολυδύναμο Ιατρείο, εκλιπαρώντας να σταλεί ασθενοφόρο με φιάλη οξυγόνου, ώστε να της χορηγηθεί άμεσα, αφού η μητέρα του δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

Ο διάλογος στο τηλέφωνο ήταν αποκαρδιωτικός. Από την άλλη άκρη της γραμμής, δηλαδή από το Κέντρο Υγείας τον ενημέρωσαν πως το ασθενοφόρο δεν διαθέτει οξυγόνο και θα ήταν ευκολότερο να την μεταφέρει ο ίδιος στο πολυϊατρείο, παρά να περιμένει να ειδοποιηθεί ο οδηγός του ασθενοφόρου, που δεν βρισκόταν στο σημείο εκείνη τη στιγμή.

Μιλώντας στη «Ζούγκλα» ο γιος της άτυχης γυναίκας περιγράφει την αγωνιώδη προσπάθεια του ίδιου και της αδερφής του να μεταφέρουν τη μητέρα τους στο ιατρείο του νησιού. «Σταματούσα στο δρόμο και προσπαθούσα να της κάνω τεχνητή αναπνοή για να την κρατήσω στη ζωή». Δυστυχώς, η Νεκταρία Δρόσου – Λυγνού δεν τα κατάφερε. Άφησε την τελευταία της πνοή στο δρόμο προς το Πολυδύναμο Ιατρείο της Τζιας.

Η οικογένειά της μέσα στον πόνο και την οδύνη από τον ξαφνικό της θάνατο, βρίσκει το κουράγιο να δημοσιοποιήσει την τραγωδία, ώστε το τραγικό περιστατικό να είναι το τελευταίο που μπορεί να συμβεί σε άνθρωπο στο νησί.

«Θέλω στη μνήμη της μητέρας μου -λέει στη «Ζούγκλα» ο γιος της Μάνος Λυγνός- να βεβαιωθώ πως κανείς άλλος δεν θα ζήσει κάτι παρόμοιο με το δράμα που ζει η οικογένειά μου. Ας ενημερωθεί το Υπουργείο που είναι αρμόδιο και ας βρεθεί λύση επιτέλους, να μην πεθαίνουν άνθρωποι χωρίς λόγο. Σε ό,τι αφορά την οικογένειά μου δεν έχουμε κινηθεί νομικά. Θέλουμε μόνο να μην ξανασυμβεί αυτό που συνέβη στη μητέρα μας»

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Καταγγελία: Έδιωξαν από το Κέντρο Υγείας γυναίκα με χαμηλό οξυγόνο και πέθανε"

Αδιαλλαξία Φιντάν για το τουρκολιβυκό μνημόνιο - Τουρκικά ΜΜΕ για την ένταση στην Κάσο: «Ενεργοποιήθηκαν τα κόκκινα τηλέφωνα»

Εκτεταμένες αναφορές για το σκηνικό έντασης ανοιχτά της Κάσου που έστησε η Άγκυρα έχουν την Πέμπτη τα τουρκικά ΜΜΕ. Η Τουρκία φαίνεται ότι επιχείρησε να εκμεταλλευθεί τις έρευνες του ιταλικού πλοίου προκειμένου να αμφισβητήσει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, ακυρώνοντας την οριοθετημένη ελληνική ΑΟΖ βάσει της ελληνοαιγυπτιακής Συμφωνίας και να παγιώσει το τουρκολυβικό μνημόνιο.

Στο ζήτημα του τουρκολιβυκού μνημονίου αναφέρθηκε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, επιβεβαιώνοντας την τουρκική αδιαλλαξία. 

Στο ερώτημα αν θα επανεξεταστεί το Μνημόνιο Κατανόησης για την οριοθέτηση των θαλάσσιων περιοχών δικαιοδοσίας που υπέγραψαν η Λιβύη και η Τουρκία το 2019, ο υπουργός Φιντάν δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «εμείς με την Λιβύη, όπως ξέρετε, έχουμε διευθετήσει αυτό το ζήτημα μεταξύ μας. Αυτό ενδεχομένως να έχει προκαλέσει προβλήματα σε άλλες χώρες, αλλά αυτό δεν είναι δικό μας πρόβλημα. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι το έργο αυτό που κάνουμε γίνεται σύμφωνα με το νόμο και με βάση την αμοιβαία συναίνεση. Εμείς αυτό κοιτάζουμε».

Σε μια ερώτηση σχετικά με τη στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας στην «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», ο Χακάν Φιντάν ισχυρίστηκε τα εξής:

«Το κυπριακό ζήτημα είναι ένα μακροχρόνιο ζήτημα, όπως γνωρίζετε. Εκεί, από το 1960, ιδιαίτερα μεταξύ 63-74, διαπράχθηκαν μεγάλες θηριωδίες εναντίον της τουρκικής κοινότητας από τις συμμορίες της ΕΟΚΑ. Εκεί προσπάθησαν να εκτοπίσουν τους Τουρκοκυπρίους».

«Το 1974, πραγματοποιήθηκε η 'Ειρηνευτική Επιχείρηση' [σσ. εισβολή] της Κύπρου. Από τις 20 Ιουλίου 1974, επικρατεί ειρήνη στο νησί, και έκτοτε δεν έχει πεθάνει κανείς. Αυτό είναι κάτι εξαιρετικά πολύτιμο. Δηλαδή, λόγω της παρουσίας των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο νησί, πλέον επικρατεί ειρήνη στο νησί και οι δύο κοινότητες ζουν ειρηνικά. Εμείς ούτως ή άλλως έχουμε στρατιώτες στο νησί. Αυτό είναι μια αλήθεια που είναι γνωστή. Έχουμε χιλιάδες στρατιώτες εκεί. Εκεί βρίσκονται διάφορες δυνατότητες μας, εκεί βρίσκονται και τα πλοία μας. Εμείς θα συνεχίσουμε τις ειρηνευτικές μας δραστηριότητες εκεί» διεμήνυσε προκλητικά ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

«Η διπλωματία απέτρεψε την κρίση στο Αιγαίο» 

Στο θέμα της έντασης που σημειώθηκε ανοιχτά της Κάσου με ιταλικό ερευνητικό πλοίο ασχολούνται σήμερα Πέμπτη τα τουρκικά ΜΜΕ. 

HURRIYET: «Η διπλωματία απέτρεψε την κρίση στο Αιγαίο» 

«Επιλύθηκε η ένταση με την Αθήνα στο Αιγαίο μετά από μια ημέρα εντατικής διπλωματίας»
 
«Ενώ συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην Τουρκία για τις αυθάδεις δηλώσεις των Ελλήνων ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια και Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, η απόπειρα της Ελλάδας να παραβιάσει την τουρκική υφαλοκρηπίδα έχει προκαλέσει ένταση. Η ένταση ξεκίνησε όταν η ελληνική πλευρά κήρυξε NAVTEX και έστειλε στην περιοχή το ιταλικό ερευνητικό σκάφος Levoli για να πραγματοποιήσει μελέτες για την πόντιση υποβρύχιου ηλεκτρικού καλωδίου μελλοντικά. Η Τουρκία εξέδωσε αντι-ΝAVTEX. Η Τουρκία αντέδρασε επειδή η περιοχή που ανήγγειλε η Ελλάδα ορίζοντάς την ως ερευνητική ζώνη βρισκόταν εν μέρει εντός της ζώνης θαλάσσιας δικαιοδοσίας που είχε υπογράψει με τη Λιβύη το 2020».
 
Η Τουρκία απάντησε στέλνοντας 5 πολεμικά πλοία στην περιοχή όπου επιχειρήθηκε παραβίαση της υφαλοκρηπίδας. Η Ελλάδα επιχείρησε να ανταπαντήσει στέλνοντας στην ίδια περιοχή 2 πολεμικά πλοία και ένα πλοίο του Λιμενικού Σώματος. Η ένταση που ξεκίνησε τη Δευτέρα λύθηκε το βράδυ της Τρίτης χωρίς περαιτέρω κλιμάκωση, ως αποτέλεσμα της έντονης διπλωματικής κίνησης μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας.
 
«Τα «κόκκινα τηλέφωνα» (απευθείας γραμμές επικοινωνίας) ενεργοποιήθηκαν σε ανώτατο επίπεδο. Τις βραδινές ώρες Τρίτης έφτασε στην Αθήνα η είδηση ότι «η κατάσταση ηρεμεί». Ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης δήλωσε στην τηλεόραση του Open: «Το ιταλικό πλοίο ολοκλήρωσε τις εργασίες του στις 04.00 σήμερα το πρωί (Τετάρτη), οι οποίες ξεκίνησαν στις 23.00 το βράδυ της Τρίτης. Όπως φαίνεται, έχουν ενεργοποιηθεί οι δίαυλοι επικοινωνίας σε διπλωματικό επίπεδο».

SOZCU: «Το πλοίο που προκάλεσε ένταση στη Μεσόγειο αποχώρησε» 

«Η ένταση που σήμανε συναγερμό στο τουρκικό ναυτικό στη Μεσόγειο έληξε. Το υπό ιταλική σημαία πλοίο «Ievoli Relume», το οποίο πραγματοποιεί εργασίες στο βυθό της θάλασσας για τη σύνδεση της 'Νότιας Κύπρου΄ και της Κρήτης με ηλεκτρικά καλώδια, είχε ξεκινήσει τις εργασίες του στα ανοιχτά της νήσου Κάσου προηγούμενο βράδυ. Όταν το πλοίο, το οποίο συνοδευόταν από ένα ελληνικό πολεμικό πλοίο, έφτασε πλησιάζοντας πολύ κοντά στα τουρκικά χωρικά ύδατα [sic], τουρκικά πολεμικά πλοία μετέβησαν επίσης στην περιοχή και άρχισαν να το παρακολουθούν. Η ένταση αυξήθηκε με την Ελλάδα να στέλνει επιπλέον πλοία. Ανακοινώθηκε ότι το Ievoli Relume αποχώρησε χθες το βράδυ από την περιοχή χωρίς να ολοκληρώσει το πρόγραμμα εργασιών που είχε ανακοινωθεί και πήγε στην Κρήτη. Τα ελληνικά πολεμικά πλοία επίσης αποχώρησαν από την περιοχή». 

MILLIYET: «Δεν δόθηκε περιθώριο για παραβίαση στην Τουρκική υφαλοκρηπίδα» 

«Στην Ανατολική Μεσόγειο σημειώθηκαν μέσα σε ένα μήνα δύο σημαντικές εξελίξεις όσον αφορά την καταγραφή από την Τουρκία των συνόρων της υφαλοκρηπίδας καθώς και την 'εφαρμογή κράτους. Οι εργασίες του ιταλικού πλοίου πόντισης καλωδίων C/S Teliri στη Μεσόγειο Θάλασσα στο πλαίσιο της συμφωνίας για τα καλώδια μεταξύ της Αιγύπτου, του Ισραήλ, της 'Ε/Κ διοίκησης Κύπρου' και της Ελλάδας είχαν προκαλέσει ένταση με Navtex στα τέλη Ιουνίου.
 
»Παρόμοια ένταση σημειώθηκε και αυτή την εβδομάδα. Το υπό ιταλική σημαία πλοίο με την ονομασία Ievoli Relume είχε αναλάβει να πραγματοποιήσει ερευνητικές δραστηριότητες για τη σχεδιαζόμενη ηλεκτρική σύνδεση μεταξύ Κύπρου και Κρήτης. Ο Σταθμός Ηρακλείου της Διοίκησης Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας δημοσίευσε με μια Navtex στις 22 Ιουλίου τις συντεταγμένες της περιοχής όπου το πλοίο Ievoli Relume θα πραγματοποιούσε έρευνες στις 23-24 Ιουλίου.
 
»Κατόπιν αυτού, στη Navtex που εξέδωσε ο Σταθμός της Αττάλειας στις 01.30 της 23ης Ιουλίου, τονίστηκε ότι μέρος της εν λόγω περιοχής βρίσκεται εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας. Επιπλέον το Τ/Πολεμικό Ναυτικό έστειλε 5 πολεμικά πλοία στην περιοχή. Η Ελλάδα, από την άλλη πλευρά, πήρε την απόφαση να στείλει περιπολίες του Λιμενικού Σώματος στην περιοχή. Καθώς οι εξελίξεις συνεχίζονταν, υποβλήθηκε αίτηση στις τουρκικές αρχές για το ιταλικό πλοίο. Κατόπιν αυτού, ο σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε νέα Navtex στις 23.07 το βράδυ της Τρίτης (23 Ιουλίου) και ανακοίνωσε τις συντεταγμένες της γραμμής όπου το πλοίο θα πραγματοποιήσει έρευνες εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας». 

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Αδιαλλαξία Φιντάν για το τουρκολιβυκό μνημόνιο - Τουρκικά ΜΜΕ για την ένταση στην Κάσο: «Ενεργοποιήθηκαν τα κόκκινα τηλέφωνα»"

Φωτιά στη στοά του θεάτρου Broadway στο κέντρο της Αθήνας: Τουλάχιστον 10 απεγκλωβισμοί

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στο ιστορικό θέατρο Broadway που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, στην Αγίου Μελετίου με τους πυροσβέστες να απεγκλωβίζουν τουλάχιστον 10 άτομα από την πολυκατοικία που βρίσκεται πάνω από τη στοά.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, περί τις 23:37, στον υπόγειο χώρο καφετέριας η οποία στεγάζεται σε πενταώροφο κτίριο.

Κυριαρχεί ο φόβος στους κατοίκους της Αττικής: 9 στους 10 νιώθουν «ανοχύρωτοι» απέναντι στις φυσικές καταστροφές

Από καφετέρια ξέσπασε η φωτιά - Πυκνοί καπνοί στην περιοχή 

Δεν έχει επεκταθεί σε παρακείμενα κτίρια, ωστόσο, την περιοχή «σκέπασε» πυκνός καπνός.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προχώρησαν σε απεγκλωβισμούς ενοίκων διαμερισμάτων της πολυκατοικίας, ενώ κλήθηκε επίσης το ΕΚΑΒ.

Στο σημείο επιχειρούν μέχρι και νωρίς το πρωί, 20 πυροσβέστες με 5 οχήματα καθώς και ειδικό βραχιονοφόρο όχημα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις 

Στην περιοχή ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με την Αγίου Μελετίου, στο τμήμα από την Πατησίων έως την Γ’ Σεπτεμβρίου να είναι κλειστή.

ethnos

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στη στοά του θεάτρου Broadway στο κέντρο της Αθήνας: Τουλάχιστον 10 απεγκλωβισμοί"

Βοιωτία: 32χρονη καταγγέλλει ομαδικό βιασμό από 4 άνδρες σε παραλία

Συγκεκριμένα η νεαρή κατήγγειλε ότι είχε πέσει θύμα βιασμού από τέσσερις άγνωστους άνδρες λέγοντας πως: «11:00 η ώρα της 24-07-2024 πήγα με τη μηχανή μου στην παραλία του Αγ. Ισίδωρου μετά από προσυνεννοημένο ραντεβού με άγνωστο άνδρα, τον οποίο είχα γνωρίσει το προηγούμενο βράδυ μέσα από συνομιλία στο ίντερνετ...»

Όταν έφτασε στην παραλία, ωστόσο, δεν μπορούσε να εντοπίσει τον άνδρα.

Ενώ βρισκόταν επί της παραλιακής οδού, τέσσερις άγνωστοι δράστες οι οποίοι επέβαιναν σε αυτοκίνητο, βγήκαν από αυτό και ο ένας αφού της έκλεισε με τη βία το στόμα και τα μάτια, με την συνδρομή των υπολοίπων τριών, την επιβίβασαν παρά την θέλησή της στο όχημα.

«Με μετέφεραν σε άγνωστη ερημική τοποθεσία, περίπου δέκα λεπτά από το σημείο της αρπαγής, με κατέβασαν και με εξανάγκασαν σε συνουσία με τη χρήση σωματικής βίας. Συγκεκριμένα, αφού με τοποθέτησαν σκυφτή στο καπό του οχήματος οι τρείς εξ αυτών με κρατούσαν ακινητοποιημένη και ο τέταρτος ήρθε σε σεξουαλική επαφή μαζί μου...»

Στη συνέχεια οι δράστες αφού την τοποθέτησαν εκ νέου εντός του οχήματος την εγκατέλειψαν σε σημείο, το οποίο βρισκόταν στα μισά περίπου της διαδρομής από το αρχικό σημείο που την είχαν αρπάξει, ενώ η γυναίκα διέφυγε πεζή. Τη στιγμή που την έβαζαν στο όχημα μετά τον βιασμό της, ο ένας δράστης κρατούσε τα μάτια της κλειστά με μαντήλι, το οποίο κουνήθηκε ελαφρώς με αποτέλεσμα να κατορθώσει να δει στιγμιαία τον δράστη, ο οποίος ήρθε σε συνουσία μαζί της.

Σύμφωνα με την περιγραφή της, ήταν ένας νεαρός άνδρας, καστανόξανθος, ψηλός.

Παραγγέλθηκε κατεπείγοντος η Ιατροδικαστική εξέταση ενώ οι αρχές από χθες αναζητούν τους δράστες.

newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » "Βοιωτία: 32χρονη καταγγέλλει ομαδικό βιασμό από 4 άνδρες σε παραλία"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news