facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

Κηφισός: Στην κυκλοφορία κόμβος αναστροφής

Δόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία από την Περιφέρεια Αττικής, ο κόμβος αναστροφής του Κηφισού στο ύψος της Ιεράς Οδού, ο οποίος αναμένεται να διευκολύνει σημαντικά τα οχήματα που εγκαταλείπουν τον Κηφισό με κατεύθυνση προς την Ιερά οδό. Πρόκειται για την πρώτη κυκλοφοριακή παρέμβαση στην πιο πολυσύχναστη κεντρική οδική αρτηρία της πρωτεύουσας η οποία θα συμβάλει και στην αποσυμφόρηση της καθώς σύμφωνα με τις μετρήσεις του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας διέρχονται καθημερινά πάνω από 27.000 οχήματα.

Επιπλέον, θα εξυπηρετεί και τα οχήματα οδικής ασφάλειας τύπου (βαν) τα οποία συνεισφέρουν εδώ και ένα εξάμηνο, στην οδική ασφάλεια αποτρέποντας ατυχήματα ή παρεμβαίνοντας, μεταξύ άλλων σε περιπτώσεις τροχαίων στον Κηφισό.

Ο κόμβος δόθηκε στην κυκλοφορία με την επίβλεψη στελεχών της τροχαίας. Όπως επισήμανε η αστυφύλακας Α. Παπαγεωργίου «η ενεργοποίηση του κόμβου διευκολύνει σημαντικά την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στον Κηφισό και συνεπώς μειώνει και τα τροχαία ατυχήματα τα οποία αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό στη χώρα μας».

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Κηφισός: Στην κυκλοφορία κόμβος αναστροφής"

Ολονύκτια αναμένεται η μάχη με τις φλόγες στη Λευκίμμη Έβρου

Σκληρή μάχη δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, εν μέσω της νύχτας και ισχυρών ανέμων στην Λευκίμμη  του Έβρου.  

Χωρίς τη συνδρομή των εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων, λόγω της έλευσης της νύχτας, συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα σε δύσβατη δασική περιοχή στη Λευκίμμη του Δήμου Σουφλίου. Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς, επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 28 οχήματα. Συνδράμουν οι Ένοπλες Δυνάμεις

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς επετεύχθη ο περιορισμός της φωτιάς σε δύο δύσκολα και δυσπρόσιτα σημεία, ενώ οι επίγειες δυνάμεις που συνεχίζουν να ενισχύονται θα επιχειρούν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας

 Ο κ. Πέτροβιτς, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως προς το παρόν φαίνεται ότι η φωτιά δεν απειλεί πλέον τον οικισμό της Λευκίμμης, οι κάτοικοι του οποίου επιστρέφουν στις οικίες τους, ενώ παράλληλα δημιουργούνται αντιπυρικές ζώνες προκειμένου να μην κινδυνέψει εκ νέου, στην περίπτωση που οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, με αυξομειούμενη ένταση, αλλάξουν την κατεύθυνση της πυρκαγιάς.

Νωρίτερα, είχε πραγματοποιηθεί εκκένωση της περιοχής. 

Σημειώνεται ότι η φωτιά ξέσπασε σε αντιπυρική ζώνη στρατοπέδου και απειλεί τεράστιες δασικές εκτάσεις και προστατευμένες περιοχές.

 Με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος. Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), μεταβαίνει στην περιοχή για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Ολονύκτια αναμένεται η μάχη με τις φλόγες στη Λευκίμμη Έβρου"

Kύπρος: 882 νέα κρούσματα - Kανένας θάνατος

Άλλα 882 (ποσοστό θετικότητας: 1,42%) νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου, σημειώνοντας ότι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Κύπρο ανέρχεται σε 82.463.

Δεν καταγράφηκαν σήμερα θάνατοι ασθενών με τελική αιτία θανάτου την COVID-19, και συνεπώς ο συνολικός αριθμός θανάτων παραμένει 380.

Εξάλλου 117 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 30 σε σοβαρή κατάσταση. Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 62.161 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Kύπρος: 882 νέα κρούσματα - Kανένας θάνατος"

Covid pass: Πρόστιμα και για πελάτες – Όλο το σχέδιο για αμιγείς ή μικτές επιχειρήσεις

Ο διαχωρισμός των χώρων διασκέδασης και πολιτισμού σε αμιγώς για εμβολιασμένους κατά του κορονοϊού ή μικτούς έχει μπει στην τελική ευθεία.

Το πώς ακριβώς θα λειτουργούν, τα πρόστιμα που προβλέπονται αλλά και ο τρόπος με τον οποίο οι πολίτες θα μπορούν να γνωρίζουν όχι μόνο ποιες επιχειρήσεις ανήκουν σε ποια κατηγορία αλλά και εάν έχουν υποπέσει σε κάποια παράβαση, παρουσιάζεται σε ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Ο αρχικός σχεδιασμός προβλέπει ο διαχωρισμός των καταστημάτων να ξεκινήσει στις 15 Ιουλίου ωστόσο δεν αποκλείεται ανάλογα και με την πορεία της πανδημίας να μετατεθεί για πέντε με δέκα ημέρες αργότερα, στα τέλη του μήνα.

Όλες οι επιχειρήσεις πρέπει να δηλώσουν τι διαλέγουν αλλιώς πρόστιμο 3.000 ευρώ

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσουν στο σύστημα Εργάνη εάν θα λειτουργήσουν τους χώρους τους ως αμιγείς ή μικτούς. Εάν δεν το κάνουν θα τους επιβληθεί πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ.

Οι επιχειρήσεις θα είναι υποχρεωμένες να έχουν στην είσοδό τους ειδική σήμανση που θα ενημερώνει τους πελάτες εάν πρόκειται για χώρο αμιγή ή μικτό. Το πρόστιμο για μη σήμανση στην είσοδο ανέρχεται σε 500 ευρώ.

Τσουχτερά πρόστιμα από 3.000 ευρώ έως και 10.000 ευρώ θα επιβάλλονται στους χώρους που δεν τηρούν την πληρότητα που έχουν δηλώσει. Επίσης προβλέπεται αναστολή λειτουργίας από 7 έως 15 ημέρες ανάλογα με τα τετραγωνικά των επιχειρήσεων. Σε περίπτωση δεύτερης παράβασης θα μπαίνει λουκέτο με αφαίρεση αδείας της επιχείρησης.

Οι έλεγχοι θα γίνονται από διάφορες υπηρεσίες και συγκεκριμένα την αστυνομία, τη δημοτική αστυνομία, την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, το ΣΕΠΕ, τη γγ Εμπορίου –Προστασίας του Καταναλωτή και την Πολιτική Προστασία.

κορονοϊός

Πρόστιμα και για τους πελάτες!

Εάν κάποιος πελάτης βρίσκεται σε χώρο που απευθύνεται αμιγώς σε εμβολιασμένους ενώ δεν έχει τα απαραίτητα έγγραφα θα του επιβάλλεται πρόστιμο 300 ευρώ.

Επιπλέον, εάν φέρει πλαστό έγγραφο το πρόστιμο ανέρχεται σε 3.000 ευρώ.

Η διαδικασία ελέγχου των εγγράφων

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα τεθεί σε λειτουργία στο gov.gr η ειδική εφαρμογή την οποία θα κατεβάζουν οι επιχειρήσεις για να ελέγχουν τα bar code των εγγράφων εμβολιασμού ή των τεστ των πελατών.

Η εφαρμογή θα έχει τρεις χρωματικές ενδείξεις:
  • Πράσινη όταν πρόκειται για πελάτη που έχει εμβολιαστεί ή έχει νοσήσει με κορωνοϊό
  • Κίτρινη για πελάτη που φέρει αρνητικό τεστ κορωνοϊού
  • Κόκκινη για λανθασμένο ή μη αληθές έγγραφο.
Πώς θα ενημερώνονται οι πελάτες για το διαχωρισμό των καταστημάτων

Οι πελάτες θα μπορούν μέσω αναζήτησης στο gov.gr να ενημερωθούν εάν το κατάστημα το οποίο θέλουν να επισκεφτούν είναι αμιγώς για εμβολιασμένους ή μικτής λειτουργίας.

Στο πλαίσιο της επιβράβευσης των συνεπών επιχειρήσεων, οι πολίτες θα μπορούν επίσης να ενημερώνονται εάν η επιχείρηση που επιθυμούν να επισκεφτούν έχει παραβιάσει τα ανωτέρω μέτρα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Covid pass: Πρόστιμα και για πελάτες – Όλο το σχέδιο για αμιγείς ή μικτές επιχειρήσεις"

ΣτΕ: Μη νόμιμο το διάταγμα για τα ύψη των κτιρίων κάτω από την Ακρόπολη

Σε σίριαλ με πρωταγωνιστές το υπουργείο Πολιτισμού και το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια το ζήτημα του συνταγματικού και νόμιμα ανεκτού ύψος των κτιρίων στην περιοχή Μακρυγιάννη-Βεϊκου-Κουκάκι-Φιλοπάππου, εντός του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου της πόλης των Αθηνών και στην ευρύτερη περιοχή που περιβάλλει την Ακρόπολη.

Και αυτό γιατί το ΣτΕ έκρινε μη νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που καθορίζει τα ύψη και τους λοιπούς ειδικούς όρους και περιορισμούς δόμησης στην περιοχή Μακρυγιάννη-Κουκάκι του Δήμου Αθηναίων.

Σύμφωνα με το σχέδιο διατάγματος στην περιοχή Μακρυγιάννη-Κουκάκι καθορίζονται ζώνες ειδικών όρων και περιορισμών δόμησης, στις οποίες περιλαμβάνεται και το επιτρεπόμενο ανώτατο ύψος των κτιρίων.

Έτσι, καθορίστηκε με το επίμαχο σχέδιο διατάγματος, το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος 21μέτρα, στη:

Ζώνη 1(α), που περικλείεται από τις οδούς Καλλιρρόης, Ματρόζου, Γενναίου Κολοκοτρώνη, Τάιχμαν, Διοβουνιώτου, Ζαχαρίτσα, Τσάμη Καρατάση, Ερεχθείου, Φράττι, Ροβέρτου Γκάλι, Χατζηχρήστου, Μακρυγιάννη, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Τζιραίων, Δαβίδ Ντανζέ, Λεωφ. Συγγρού, Αθανασίου Διάκου, Καλλιρρόης, Πετμεζά, Λεωφ. Συγγρού, Καλλιρρόης και Ζώνη 1(β) που περικλείεται από τις οδούς Τριών Ιεραρχών, Κυδαντινών, Δημοφώντος, Κοίλης, Καλλιρρόης, Κηφισοδότου, Τριών Ιεραρχών.

Παράλληλα, καθορίζεται μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος τα 24μέτρα, στη Ζώνη 2 που περικλείεται από τις οδούς Καλλιρρόης, Λ. Συγγρού, Πετμεζά, Καλλιρρόης, περιλαμβανομένων των οικοδομών που έχουν πρόσοψη επί της Λ. Συγγρού σε τμήμα από την οδό Καλλιρρόης έως την οδό Πετμεζά και σε επαφή με τη Ζώνη 1(α).

Επιπρόσθετα, καθορίζονται ειδικοί όροι και περιορισμοί ως εξής:

1. Επιτρέπεται η προσαύξηση του ύψους του κτιρίου κατά 1μ. για τη δημιουργία φυτεμένου δώματος,

2. Δεν επιτρέπονται: οι κατασκευές πάνω από το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος των κτιρίων και μέσα στο ιδεατό στερεό της παραγράφου 2α του άρθρου 19 του Ν. 4067/2012, ήτοι “χώροι κύριας χρήσης αποκλειστικής ή κοινόχρηστης,
μέγιστης επιφάνειας 35τ.μ., με προϋπόθεση τη δημιουργία φυτεμένου δώματος που καλύπτει το 80% της επιφάνειας του δώματος και με αναλογία 1 τ.μ. δώματος ανά 5 τ.μ. φύτευσης” και της παραγράφου 2ε του ίδιου άρθρου, ήτοι “ασκεπείς πισίνες”,

3) Για όλες τις επεμβάσεις-ενέργειες σε υφιστάμενα κτίρια, με εξαίρεση αυτές που αφορούν στο εσωτερικό των κτιρίων και δεν απαιτούν εκσκαφές, να υποβάλλεται αίτημα στο ΥΠΠΟΑ και να εκδίδεται σχετική απόφαση, κατόπιν γνώμης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και

4) Δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 10 του Ν. 4067/2012.

Τώρα, το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Παναγιώτη Ευστρατίου και εισηγητή τον πάρεδρο Δημήτρη Πυργάκη, σύμφωνα με πληροφορίες, έκρινε μη νόμιμο στο σύνολό του το επίμαχο σχέδιο Διατάγματος.

Αναλυτικότερα, οι σύμβουλοι Επικρατείας αναφορικά με την Ζώνη 1(β) επισημαίνουν ότι το σχέδιο διατάγματος αυξάνεται αδικαιολόγητα κατά 6,5 μέτρα το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος και φτάνει τα 21 μέτρα, κάτι που αποτελεί ανεπίτρεπτη επιδείνωση του οικιστικού περιβάλλοντος, μη συνάδουσα προς το διακηρυγμένο στόχο ελέγχου του ύψους των οικοδομών χάριν της προστασίας του Ιερού Βράχου της Ακροπόλεως και δεν εναρμονίζεται προς τα ύψη των γειτονικών περιοχών.

Ως προς την Ζώνη 1(α), το ΣτΕ έκρινε και πάλι μη νόμιμο το προβλεπόμενο ύψος των κτιρίων στα 21 μέτρα, καθώς δεν αιτιολογείται νόμιμα. Και αυτό γιατί το έδαφος της περιοχής είναι κατηφορικό, κάτι που δεν ελήφθη υπόψη από την Διοίκηση ως προς τις επιπτώσεις που θα έχει στη θέαση προς την Ακρόπολη και τον περιβάλλοντα χώρο.

Ακόμη, αναφέρει το ΣτΕ ότι η προβλεπόμενη προσαύξηση του ύψους των κτιρίων κατά 1μ. για τη δημιουργία φυτεμένου δώματος, κ.λπ. αποτελεί δυσμενέστερη ρύθμιση, καθώς εμποδίζεται περαιτέρω η θέαση του Ιερού Βράχου της Ακροπόλεως.

Τέλος, επισημαίνεται ότι πρέπει μέχρι 11.3.2022 να κατατεθεί στο ΣτΕ νέο σχέδιο διατάγματος για την επίμαχη περιοχή, καθώς τότε αφενός λήγει η προθεσμία αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών στην επίμαχη περιοχή και αφετέρου έχουν παρέλθει 17 χρόνια από την έκδοση υπουργικής απόφασης (29.1.2004) αναοριοθέτησης του αρχαιολογικού χώρου της Αθήνας.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " ΣτΕ: Μη νόμιμο το διάταγμα για τα ύψη των κτιρίων κάτω από την Ακρόπολη"

Κρούσματα κορονοϊού και σε κατασκήνωση στο Καπανδρίτι – Κλείνουν σε Χανιά και Χαλκιδική

Μετά τη Χαλκιδική και τα Χανιά, συναγερμός έχει σημάνει και σε παιδική κατασκήνωση στο Καπανδρίτι της Αττικής.

Σύμφωνα πληροφορίες του MEGA έχουν εντοπιστεί τρία κρούσματα κορονοϊού, ενώ αναμένεται να γίνει ιχνηλάτιση μεταξύ παιδιών και εργαζομένων, προκειμένου να διευκρινιστεί ο αριθμός των μολύνσεων.

Kρούσματα σε παιδικές κατασκηνώσεις σε Χανιά και Χαλκιδική

Την απόφαση να κλείσουν την κατασκήνωση που έχει αποτελέσει εστία κορονοϊού στα Χανιά αποφάσισαν οι ιθύνοντες, μετά και το σάλο που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες.

Όπως αναφέρει το zarpanews.gr υπάρχουν αρκετές επιβεβαιωμένες περιπτώσεις παιδιών, ενώ θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν και εργαζόμενοι. Πάνω από 200 είναι τα παιδιά που φιλοξενεί η κατασκήνωση, με αρκετούς γονείς να έχουν σπεύσει να τα παραλάβουν εχθές και σήμερα, με τους γονείς να καταγγέλλουν τις συνθήκες και την διαχείριση της εξάπλωσης του ιού.

Πολλά παιδιά έχουν ήδη υποβληθεί σε τεστ κορΟνοϊού. Στα πρώτα τεστ, τα κρούσματα ήταν πάνω από 30, ενώ υπάρχουν φόβοι για μεγάλη αύξηση των μολύνσεων, καθώς η κατασκήνωση φιλοξενεί εκατοντάδες παιδιά.

Τα κρούσματα δεν περιορίζονται μόνο στα Χανιά , αλλά και σε άλλες περιοχές του νομού, όπως την Παλαιόχωρα, όπου τέσσερα παιδιά προερχόμενα από την κατασκήνωση βρέθηκαν θετικά.

Οι γονείς δηλώνουν εξοργισμένοι για τους χειρισμούς των αρμοδίων. Μητέρα καταγγέλλει ότι πήρε το παιδί της με πυρετό από την κατασκήνωση την Τετάρτη, έκανε τεστ που βγήκαν θετικά και ενημέρωσε για το γεγονός τους υπεύθυνους. Μάλιστα, η μητέρα έχει κολλήσει και η ίδια, πλέον, και είναι υποχρεωμένη να παραμείνει σε καραντίνα δύο εβδομάδων στο σπίτι της.

Η κατασκήνωση αναμένεται να ανοίξει ξανά στις 15 Ιουλίου και τα παιδιά θα γίνονται δεκτά μόνο με rapid test, ενώ δεν θα γίνονται δεκτές επισκέψεις, σε μία προσπάθεια να αποφευχθεί μία επανάληψη της ξαφνικής εξάπλωσης του ιού.

Συναγερμός και στη Χαλκιδική

Την ίδια ώρα συναγερμός έχει σημάνει και στη Χαλκιδική έπειτα από τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού σε μεγάλη παιδική κατασκήνωση που βρίσκεται στο δεύτερο πόδι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, στην κατασκήνωση που φιλοξενεί εκατοντάδες παιδιά από τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική και άλλες περιοχές της χώρας, εντοπίστηκαν τουλάχιστον δέκα κρούσματα, σε παιδιά ηλικίας από 13 έως 17 ετών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για 14 κρούσματα, ενώ ξεκίνησε άμεσα και η διαδικασία της ιχνηλάτησης. Θετικά στον ιό βρέθηκαν ύστερα από τεστ τρία παιδιά από τη Λάρισα, ένα από τον Βόλο και τα υπόλοιπα από άλλες περιοχές, ενώ τα περισσότερα είχαν συμπτώματα.

Λόγω των κρουσμάτων έχουν εκκενωθεί μέχρι στιγμής έξι σπιτάκια – σκηνές, τα οποία φιλοξενούσαν 13 άτομα, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γονείς που ενημερώθηκαν ότι τα παιδιά τους είναι θετικά στον ιό έσπευσαν να τα παραλάβουν.

Σε επικοινωνία που είχε το GRTimes.gr με την κατασκήνωση που βρίσκεται στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, οι υπεύθυνοι δε θέλησαν να κάνουν κάποια επίσημη δήλωση, ξεκαθάρισαν ωστόσο ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα, έχουν ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία. Επίσης, διαβεβαίωσαν πως τα μέτρα που τηρούνται κατά της διασποράς του ιού είναι από την πρώτη στιγμή αυστηρά.

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων στη μεγάλη παιδική κατασκήνωση της Χαλκιδικής -που είναι η δεύτερη στην χώρα στην οποία μέσα σε λίγες ώρες εντοπίζονται κρούσματα κορονοϊού- εξετάζεται το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν στοχευμένες δράσεις από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας σε όλες τις μεγάλες κατασκηνώσεις της χώρας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κρούσματα κορονοϊού και σε κατασκήνωση στο Καπανδρίτι – Κλείνουν σε Χανιά και Χαλκιδική"

Μάλτα: Η πρώτη χώρα της ΕΕ που απαγορεύει την είσοδο στους ανεμβολίαστους

Η Μάλτα θα απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα, από την ερχόμενη Τετάρτη, σε όλους τους επισκέπτες εκτός αν είναι πλήρως εμβολιασμένοι για την Covid-19, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Κρις Φερν.

«Θα είμαστε η πρώτη χώρα της ΕΕ που το κάνει αυτό, όμως χρειάζεται να προστατεύσουμε την κοινωνία μας», είπε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Η απόφαση αυτή ελήφθη αφού τα κρούσματα της Covid-19 στο μικρό νησί της Μεσογείου διπλασιάζονται καθημερινά από την Δευτέρα.

Μέχρι σήμερα, οι τουρίστες μπορούσαν να επισκεφθούν τη Μάλτα αν ήταν πλήρως εμβολιασμένοι ή αν επιδείκνυαν αρνητικό τεστ PCR. Η μοναδική εξαίρεση ήταν οι Βρετανοί, οι οποίοι περνούσαν μόνο αν ήταν πλήρως εμβολιασμένοι, λόγω της παραλλαγής Δέλτα που κυριαρχεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Φερν είπε ότι η πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων παρατηρήθηκε μεταξύ επισκεπτών οι οποίοι, μολονότι επέδειξαν αρνητικό τεστ πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο, ήταν θετικοί. Εξάλλου, οι περισσότεροι ήταν νέοι που φοιτούσαν σε αγγλόφωνα σχολεία. Από την Τετάρτη τα σχολεία αυτά θα κλείσουν.

Ο υπουργός είπε επίσης ότι η Μάλτα αναγνωρίζει μόνο τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που εκδίδουν η ΕΕ και η Βρετανία. Το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό αφορά εκείνους που έχουν εμβολιαστεί πλήρως, που έχουν βρεθεί θετικοί ή έχουν αναρρώσει από τον ιό. «Από την Τετάρτη θα αναγνωρίζουμε μόνο εκείνο το μέρος του πιστοποιητικού της ΕΕ που αφορά τους πλήρως εμβολιασμένους», υπογράμμισε.

Από τον κανόνα θα εξαιρεθούν μόνο τα ανεμβολίαστα παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, τα οποία θα επιτρέπεται να μπουν στη Μάλτα αν έχουν αρνητικό τεστ και συνοδεύονται από πλήρως εμβολιασμένους γονείς.

Η Μάλτα έχει εμβολιάσει μέχρι τώρα το 79% του ενήλικου πληθυσμού της και προσπαθεί να αυξήσει το ποσοστό αυτό στο 85%.

Τον Ιούνιο, για αρκετές ημέρες, δεν καταγράφηκε κανένα νέο κρούσμα της Covid-19, όμως αυτήν την εβδομάδα αυξήθηκαν απότομα οι μολύνσεις, φτάνοντας τις 96 σήμερα. Το ποσοστό θετικότητας αυξήθηκε επίσης στο 1,18 ανά 100 τεστ.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μάλτα: Η πρώτη χώρα της ΕΕ που απαγορεύει την είσοδο στους ανεμβολίαστους"

Καιρός αύριο: Παραμένουν οι υψηλές θερμοκρασίες – Αναλυτική πρόγνωση

Διαβάστε πώς θα είναι ο καιρός αύριο, Σάββατο 10 Ιουλίου 2021, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 6 με 7 και το πρωί τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Η πρόγνωση για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα γύρω ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα το απόγευμα νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα βορειοδυτικοί, στο Ιόνιο 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά και τα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά της Θεσσαλίας είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στα ανατολικά και τα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ και το πρωί τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Παραμένουν οι υψηλές θερμοκρασίες – Αναλυτική πρόγνωση"

Στα 1.997 σήμερα τα κρούσματα - Τα 1.022 στην Αττική

 

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.997, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 435.018 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 148 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.889 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 12, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.785 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. 
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 141 (67.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 88.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.728 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 59 (ημερήσια μεταβολή -13.24%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 53 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Στην Αττική εντοπίστηκαν 1.022 κρούσματα. Η γεωγραφική κατανομή των 1.997 νέων κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, έχει ως εξής:

142 κρούσματα στην Π.Ε. Ανατολικής Αττικής

160 κρούσματα στην Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών

10 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικής Αττικής

116 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών

289 κρούσματα στην Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών

174 κρούσματα στην Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών

123 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

8 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

93 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

13 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

1 κρούσμα στην Π.Ε Άνδρου

9 κρούσματα στην Π.Ε Αργολίδας

10 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

1 κρούσμα στην Π.Ε 'Αρτας

33 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

11 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

13 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

4 κρούσματα στην Π.Ε Έβρου

22 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

20 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας

106 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

2 κρούσματα στην Π.Ε Θεσπρωτίας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας

50 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

3 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

34 κρούσματα στην Π.Ε Καρδίτσας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

6 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

5 κρούσματα στην Π.Ε Κεφαλληνίας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

16 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης

24 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

3 κρούσματα στην Π.Ε Κω

51 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας

16 κρούσματα στην Π.Ε Λασιθίου

9 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

47 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

23 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

2 κρούσματα στην Π.Ε Μήλου

33 κρούσματα στην Π.Ε Μυκόνου

2 κρούσματα στην Π.Ε Νάξου

1 κρούσμα στην Π.Ε Ξάνθης

2 κρούσματα στην Π.Ε Πάρου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

73 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

10 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

8 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

2 κρούσματα στην Π.Ε Σύρου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

13 κρούσματα στην Π.Ε Φθιώτιδας

2 κρούσματα στην Π.Ε Φλώρινας

1 κρούσμα στην Π.Ε Φωκίδας

3 κρούσματα στην Π.Ε Χαλκιδικής

31 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

5 κρούσματα στην Π.Ε Χίου

104 κρούσματα υπό διερεύνηση

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Στα 1.997 σήμερα τα κρούσματα - Τα 1.022 στην Αττική"

Δένδιας: Δεν έχω δει απτές αποδείξεις της αλλαγής τόσο της συμπεριφοράς της Τουρκίας όσο και των πεποιθήσεών της

«Η Ελλάδα έχει μία εξωτερική πολιτική αρχών, που σημαίνει ότι λειτουργούμε σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στο συνέδριο του Economist. Ο κ. Δένδιας σημείωσε πως ο μεγαλύτερος αριθμός χωρών της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου μοιράζονται τις αρχές μας και την κατανόησή μας, ότι πρέπει να ακολουθήσουμε το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, υπάρχει μία μειονότητα μίας χώρας, της Τουρκίας, η οποία για τους δικούς της λόγους δεν συμμερίζεται αυτές τις αρχές.

Σε ερώτηση για την τρέχουσα κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, ο υπουργός Εξωτερικών απάντησε πως οι εντάσεις φέτος δεν είναι στο ίδιο επίπεδο που ήταν πέρυσι. Ωστόσο, χαρακτήρισε ορόσημο την 20ή Ιουλίου, τον εορτασμό του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την εισβολή στην Κύπρο και την κατοχή του βορείου τμήματος της Δημοκρατίας της Κύπρου. «Θα δούμε τι θα συμβεί» τόνισε.

Επιπροσθέτως, επεσήμανε ότι «αν και αντιμετωπίζουμε λιγότερες εντάσεις, λυπούμαι που λέω ότι δεν έχω δει απτές αποδείξεις της αλλαγής τόσο της συμπεριφοράς της Τουρκίας όσο και των πεποιθήσεων της». Δηλαδή, όπως είπε, να προσυπογράφει το Διεθνές Δίκαιο, το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

Στη συνέχεια, επανέλαβε το μήνυμα πως η προσέγγιση του 19ου αιώνα, των κανονιοφόρων και των σφαιρών επιρροής, δεν έχουν να παίξουν κανέναν ρόλο στον 21ο αιώνα. Ταυτόχρονα, σημείωσε πως η Ελλάδα δεν βλέπει την Τουρκία σαν κάτι που δεν μπορεί να ανήκει σε αυτήν την αρχιτεκτονική. «Θέλουμε να ανήκει σε αυτήν την αρχιτεκτονική, να συμμεριστεί αυτήν την προσέγγιση. Αλλά πρέπει να αποφασίσουν. Και είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν στοιχεία στην τουρκική κοινωνία που προσβλέπουν σε μία τέτοια προσέγγιση, και πρέπει να ενθαρρύνουμε αυτά τα στοιχεία. Στοιχεία που πιστεύουν στη Δημοκρατία, στις δυτικές αξίες, που κινούνται προς τον 21ο αιώνα αντί της πολιτικής των κανονιοφόρων του 19ου αιώνα», υπογράμμισε.

Περαιτέρω, ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στην ελληνική εμπορική ναυτιλία, τονίζοντας πως είναι η μεγαλύτερη δύναμη στον κόσμο. «Ο ελληνόκτητος στόλος είναι ο μεγαλύτερος σε όλον τον κόσμο», επεσήμανε και σημείωσε πως η Ελλάδα έχει πολύ μεγάλα συμφέροντα στην ελεύθερη ναυσιπλοΐα. Συνεχίζοντας, ανέδειξε τη σημασία μίας εξωτερικής πολιτικής που βασίζεται στο Διεθνές Δίκαιο και στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS) και όχι αλά καρτ. Υπό αυτό το πρίσμα, δήλωσε πως ήταν εξαιρετικά χαρούμενος όταν περίπου πριν από τρεις εβδομάδες ο υπουργός των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, ενθάρρυνε ανοικτά όλες τις χώρες να συνυπογράψουν την UNCLOS, και τη δική του χώρα, «διότι οι ΗΠΑ, αν και αποδέχονται τις αρχές της UNCLOS, δεν την έχουν συνυπογράψει». Από την άλλη, τόνισε, η ΕΕ έχει συνυπογράψει την UNCLOS όχι μόνο σε επίπεδο κρατών-μελών, αλλά ως ΕΕ, και άρα είναι κομμάτι του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Ερωτηθείς εάν το γεγονός ότι η ΕΕ δεν έχει επιβάλλει αυστηρές κυρώσεις στην Τουρκία και ότι επιπλέον τη χρηματοδοτεί με 5 δισ. ευρώ για το μεταναστευτικό, θα συμβάλλει να συμμορφωθεί, ο κ. Δένδιας απάντησε ότι η Ελλάδα πίστευε και πιστεύει ως προς την Τουρκία σε μία διπλή προσέγγιση. «Σε μία προσέγγιση, καταρχήν, που παρέχει κίνητρα στην Τουρκία για να κινηθεί προς την κατεύθυνση που θα θέλαμε, δημοκρατικές αξίες, προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας και από την άλλη μία σαφή υπόμνηση ότι αν αυτό δεν συμβεί, από εκεί και πέρα η ΕΕ πρέπει να λάβει μέτρα», εξήγησε. Επίσης, ανέφερε ότι μερικά κράτη στην ΕΕ, και με κανέναν τρόπο η πλειοψηφία των κρατών της ΕΕ, ήταν διστακτικά στο να ακολουθήσουν με γενναιότητα και σαφήνεια αυτήν την κατεύθυνση, όμως σαν κοινός τόπος φτάσαμε σε ένα επίπεδο κατανόησης. «Και νομίζω ότι έγινε σαφές και στην τουρκική πλευρά ότι αν συνεχίσει τη λογική και τις ενέργειες του περασμένου χρόνου, είτε του Φεβρουαρίου-Μαρτίου στο μεταναστευτικό είτε του Αυγούστου και των άλλων μηνών στην Ανατολική Μεσόγειο, από εκεί και πέρα οι κυρώσεις είναι το μόνο μέτρο που η ΕΕ έχει στη διάθεσή της και θα το επιβάλλει», σημείωσε. Σε αυτό το πλαίσιο, εξέφρασε την ελπίδα η Τουρκία να κάνει την ορθή επιλογή. Ως προς τα κονδύλια του μεταναστευτικού, είπε ότι η Ελλάδα, ακόμα και τη χειρότερη στιγμή των ελληνοτουρκικών σχέσεων, δεν εμπόδισε την ενίσχυση με κονδύλια όχι της Τουρκίας ως κράτος, αλλά των δυστυχισμένων ανθρώπων που χρειάζονταν την προστασία της ΕΕ, μέσω μη κυβερνητικών. «Η Ελλάδα είναι μία χώρα που λειτουργεί όχι επί τη βάση του ευκαιριακού του συμφέροντος ή της λογικής της πίεσης, αλλά επί τη βάση των αρχών της», συμπλήρωσε.

Τέλος, απαντώντας στην ερώτηση τι περιμένει από την κυβέρνηση Μπάιντεν, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε: «Θέλουμε περισσότερη αμερικανική παρουσία στην περιοχή». Επεσήμανε, μάλιστα, πως οι ΗΠΑ είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που μπορεί να εξηγήσει στην Τουρκία ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου είναι μονόδρομος και ότι θα δημιουργήσει όφελος για όλους.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Δένδιας: Δεν έχω δει απτές αποδείξεις της αλλαγής τόσο της συμπεριφοράς της Τουρκίας όσο και των πεποιθήσεών της"

Ληστεία σε τράπεζα στα Κάτω Πατήσια

Ληστεία πραγματοποιήθηκε στις 11:15 σήμερα το πρωί σε υποκατάστημα τράπεζας στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Στρατηγού Καλλάρη στα Κάτω Πατήσια.

Ένα άτομο που φορούσε μάσκα και γυαλιά μπήκε στο υποκατάστημα της τράπεζας και κατευθύνθηκε προς τα ταμεία. Με την απειλή ενός πιστολιού ζήτησε από την ταμία τα χρήματα, τα οποία αφού τα πήρε τράπηκε σε φυγή.

Αμέσως σήμανε συναγερμός ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ληστεία σε τράπεζα στα Κάτω Πατήσια"

ΕΟΦ: Αποσύρει γνωστό αντισηπτικό χεριών

Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του προϊόντος Durostick Καθαριστικό χεριών, το οποίο περιέχει ισοπροπυλική αλκοόλη και διατίθεται στην αγορά με ισχυρισμούς βιοκτόνου, χωρίς να διαθέτει σχετική άδεια από τον ΕΟΦ, κατά παράβαση των άρθρων 17 παρ. 1 και 55 παρ. 1 του Κανονισμού (ΕΕ) 528/2012.

Χωρίς τίτλο

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΦ: Αποσύρει γνωστό αντισηπτικό χεριών"

Κατερίνη: 58χρονος ασθενής βρέθηκε απαγχονισμένος σε δωμάτιο του νοσοκομείου

Τέλος στη ζωή του έβαλε το πρωί της Παρασκευής ένας ασθενής στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 58χρονος νοσηλευόταν στην Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου. Λίγο μετά τις 07:00 το πρωί, το νοσηλευτικό προσωπικό βρήκε τον ασθενή απαγχονισμένο μέσα στο δωμάτιό του, γράφει το thestival.gr.

Οι αρχές έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας, με τους αστυνομικούς του Α.Τ. Κατερίνης να διεξάγουν έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο άνδρας έδωσε τέλος στη ζωή του. Ο 58χρονος νοσηλευόταν μόνος του στο συγκεκριμένο δωμάτιο.

thestival 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κατερίνη: 58χρονος ασθενής βρέθηκε απαγχονισμένος σε δωμάτιο του νοσοκομείου"

«Εισβολή» μινκ στην Κοζάνη: «Έχουμε βρει τον μπελά μας, δεν μπορούμε να ανοίξουμε ούτε τα παράθυρα»

Προβλήματα έχει προκαλέσει η ανεξέλεγκτη αύξηση των μινκ στις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με την EΡΤ, το είδος πολλαπλασιάστηκε δραματικά, όταν απελευθερώθηκαν από ζωόφιλους περίπου 50.000 μινκ από μονάδες εκτροφής το 2010 σε Καστοριά και Σιάτιστα.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι στην Κοζάνη τα άγρια ζώα κάνουν καθημερινά την εμφάνισή τους σε μπαλκόνια, αυλές και εισόδους πολυκατοικιών, αναζητώντας τροφή. 

Οι κάτοικοι όπως λένε προσπαθούν κάθε βράδυ να απομακρύνουν τα μικρά θηλαστικά με φακό. Πολλοί μάλιστα δηλώνουν ότι διστάζουν να ανοίξουν τα παράθυρα και τις πόρτες τους. «Έχουμε βρει τον μπελά μας, δεν μπορούμε να ανοίξουμε ούτε τα παράθυρα», λένε πολίτες στην κάμερα της ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται ότι, στα τέλη του περασμένου μήνα, μια αγέλη από περίπου δέκα μινκ έκανε την εμφάνισή της το βράδυ στον αύλειο χώρο του Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης, προκαλώντας πρόσκαιρη αναστάτωση σε συνοδούς νοσηλευόμενων που βρισκόταν στον χώρο την ώρα εκείνη, αλλά και στο προσωπικό.

Η αστυνομία και η πυροσβεστική κλήθηκαν άμεσα από το προσωπικό του νοσοκομείου. «Κλείσαμε γρήγορα όλες τις πύλες του νοσοκομείου, εσωτερικά και εξωτερικά, έμεινε μόνο μία των επειγόντων περιστατικών και αυτή φυλασσόταν έτσι ώστε να μην καταφέρει να εισέλθει κανένα εντός του νοσοκομείου», δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου, Στέργιος Γκανάτσιος, στο GRTimes.

Διαβάστε Περισσότερα » " «Εισβολή» μινκ στην Κοζάνη: «Έχουμε βρει τον μπελά μας, δεν μπορούμε να ανοίξουμε ούτε τα παράθυρα»"

Βαθμολογίες Πανελληνίων 2021: Τα αποτελέσματα στο results.it.minedu.gov.gr

Τελειώνει η αγωνία για χιλιάδες υποψήφιους στις Πανελλήνιες 2021, καθώς ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των Πανελληνίων Εξετάσεων στο results.it.minedu.gov.gr και τα σχολεία.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2021 – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ 2021: Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα αναρτηθούν σήμερα Παρασκευή 9-7-2021, μετά τη 1.00 μμ, σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τις βαθμολογίες τους και στο results.it.minedu.gov.gr.

Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία.

Όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Φέτος για πρώτη φορά οι υποψήφιοι μπορούν να λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον το έχουν ήδη αιτηθεί στην ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr.

Επισημαίνεται ότι το νέο κανάλι της ενημέρωσης μέσω κινητού τηλεφώνου λειτουργεί ανεξάρτητα από την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στις σχολικές μονάδες, η οποία θα πραγματοποιηθεί και φέτος κανονικά καθώς και στην εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την ημέρα λειτουργίας των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για την ανάρτηση της βαθμολογίας οι υποψήφιοι που δεν έχουν αποκτήσει κωδικό ασφαλείας (password) για το Μηχανογραφικό Δελτίο, θα μπορούν εκείνη την ημέρα να ζητήσουν να τους αποδοθεί.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Βαθμολογίες Πανελληνίων 2021: Τα αποτελέσματα στο results.it.minedu.gov.gr"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news