facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Έκθεση Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων ΟΗΕ για Λιβύη: Η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο

Η έκθεση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων των Ηνωμένων Εθνών, που συστάθηκε σύμφωνα με το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας, αποκάλυψε τη συμμετοχή της Τουρκίας στην παραβίαση του εμπάργκο όπλων που επιβλήθηκε στη Λιβύη από το 2011, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου.

Η έκθεση, που εκδόθηκε σήμερα, ανέφερε ότι η Τουρκία που φέρνει προηγμένη στρατιωτική τεχνολογία, αποτέλεσε έναν  κρίσιμο στοιχείο, ιδιαίτερα στον πόλεμο τριβής που συχνά δεν ήταν ορατός και είχε ως αποτέλεσμα την ήττα των δυνάμεων του Χαλιφα Χαφτάρ κατά τη διάρκεια του έτους 2020, εκτός από την παροχή αποτελεσματικών στρατιωτικών πληροφοριών στην κυβέρνηση της Τρίπολης.

 Οι δυνατότητες συγκέντρωσης  τακτικών πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης, δείχνουν τη στάθμιση της δύναμης υπέρ των κυβερνητικών δυνάμεων της Εθνικής Συμφωνίας.

Η έκθεση συνέχισε: «Στις 27 Μαρτίου 2020, ο  Φαγιέζ αλ Σάρατζ, πρόεδρος του Συμβουλίου της Προεδρίας, ανακοίνωσε την έναρξη της Επιχείρησης Καταιγίδα Ειρήνης,  κατά τη διάρκεια της οποίας η κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας άλλαξε τη ρύθμιση της επίθεσης κατά μήκος της παράκτιας λωρίδας.

Οι δυνατότητες των μυστικών πληροφοριών περιελάμβαναν πληροφορίες από παρακολουθήσεις που διεξήγαγε η Τουρκία καθώς και  επιχειρήσεις επιτήρησης και αναγνώρισης  από drone. Βασικό στοιχείο αποτέλεσε η χρήση των drone Bayraktar 2 από τον τουρκικό στρατό.

echedoros-a

Διαβάστε Περισσότερα » "Έκθεση Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων ΟΗΕ για Λιβύη: Η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο"

Αναβάλλεται για την Παρασκευή η προγραμματισμένη για αύριο συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για το πρωί της Τετάρτης συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων, οι οποίο θα συνεδριάσουν την Παρασκευή προκειμένου να αποφασίσουν για την πορεία των μέτρων.

Η μεταφορά της συνεδρίασης στο τέλος της εβδομάδας δίνει στους λοιμωξιολόγους την ευκαιρία για μια πληρέστερη εικόνα των επιδημιολογικών δεδομένων, καθώς την Τετάρτη αναμένεται ο αριθμός των κρουσμάτων να είναι ιδιαίτερα αυξημένος καθώς οι δύο προηγούμενες ημέρες (Κυριακή και Καθαρά Δευτέρα) η προσέλευση για ελέγχους ήταν μειωμένη.

Στην συνεδρίαση της Παρασκευής θα συζητηθεί η ενδεχόμενη άρση μέρους των μέτρων που αποδείχθηκε δύσκολο να εφαρμοστεί από το σύνολο των πολιτών, χωρίς να αποδίδουν όπως θα περίμεναν οι επιστήμονες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή των ειδικών εξετάζει την χαλάρωση του ωραρίου απαγόρευσης των μετακινήσεων τα Σαββατοκύριακα, τη δυνατότητα μετακίνηση από δήμο σε δήμο με χρήση SMS, το άνοιγμα μέρους των καταστημάτων όπως τα κομμωτηρίων και τα κέντρα αισθητικής, πιθανότατα από τις 22 Μαρτίου.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αναβάλλεται για την Παρασκευή η προγραμματισμένη για αύριο συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων"

Εμβόλιο κορονοϊού: Όχι, δεν θα μπορούμε να διαλέγουμε εταιρεία – Ο Θεμιστοκλέους διευκρινίζει

Μια ατάκα του Γενικού Γραμματέα για την ΠΦΥ, Μάριου Θεμιστοκλέους, στην ενημέρωση της Τρίτης, 16.03.2021, για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, στην οποία ανακοινώθηκε και ο προγραμματισμός για τις επόμενες ηλικιακές ομάδες που θα «ανοίξουν» για ραντεβού, έβαλε… φωτιά.

Κι αυτό διότι στην ερώτηση δημοσιογράφου «τι θα κάνετε σε περίπτωση που οι πολίτες αρνηθούν να πάρουν το εμβόλιο της Astra Zeneca; Εάν κάποιος έχει κάνει την πρώτη δόση και αρνηθεί την δεύτερη με το εν λόγω εμβόλιο, θα δώσετε την δυνατότητα υποκατάστασης;», ο κ. Θεμιστοκλέους απάντησε το εξής:

«Κατ’ αρχήν έχουμε πει από την προηγούμενη ενημέρωση ότι σταδιακά ενώνονται τα δυο συστήματα εμβολιασμού που έχουμε. Και τα άτομα που είναι δικαιούχα με τα άλλα δύο εμβόλια, καθώς και το εμβόλιο της Astra Zeneca. Από την στιγμή που στο τέλος του μήνα που θα ενωθούν τα δυο συστήματα, όλοι θα είναι δικαιούχοι για όλα τα εμβόλια και ο πολίτης θα μπορεί να αποφασίζει τι θέλει να κάνει.

Το θέμα αν είχε κάνει την πρώτη δόση για να κάνει την δεύτερη, αυτό έχει και μια επιστημονική χροιά, ανάλογα με την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, θα ακολουθήσουμε όποια απόφαση μας πει».

Αυτή η φράση για τον πολίτη που «θα μπορεί να αποφασίζει τι θέλει να κάνει» άναψε… την φωτιά, καθώς η ερώτηση της δημοσιογράφου ήταν σαφής, αλλά η απάντηση όχι και τόσο.

Αφού, λοιπόν, πολλοί ερμήνευσαν την απάντηση αυτή ως δυνατότητα να επιλέγει ο κάθε πολίτης ποιας εταιρείας εμβόλιο θέλει να κάνει, συνεργάτες του κ. Θεμιστοκλέους τόνιζαν: «Είναι προφανές ότι η φράση «ο πολίτης θα μπορεί να αποφασίζει τι θέλει να κάνει» δεν αφορά επιλογή εμβολίων αλλά με δεδομένο ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός αφορά τη δυνατότητα του πολίτη να εμβολιαστεί η όχι».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εμβόλιο κορονοϊού: Όχι, δεν θα μπορούμε να διαλέγουμε εταιρεία – Ο Θεμιστοκλέους διευκρινίζει"

Πρόστιμο 300 ευρώ σε πατέρα που έψαχνε αυτόν που χτύπησε την καρκινοπαθή κόρη του (vid)

Επίθεση και ξυλοδαρμό  καταγγέλει ο κ.Δημήτρης Βαρβιτσιώτης πατέρας της Δέσποινας στο πάρκο Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη.

Στην κάμερα του Spartanews.gr αναφέρει όλο το περιστατικό που έγινε το Σάββατο το απόγευμα.

Η κοπέλα νοσηλεύτηκε για ένα βράδυ στο Νοσοκομείο της Σπάρτης, στην συνέχεια έγινε μήνυση και την επόμενη ημέρα την Κυριακή συνελήφθει ο δράστης. Να σημειώσουμε ότι η Δέσποινα έχει αρκέτα προβλήματα υγείας , πράγμα που όπως λέει και ο πατέρας της τα χτυπήματα θα μπορούσαν να της κόστιζαν και την ίδια της την ζωή.

Ο κ.Βαρβιτσιώτης μια και γνώριζε τον τόπο κατοικίας του δράστη πήγε το πρωί της Κυριακής και τον βρήκε και κάλεσε αυτός την αστυνομία για να μην παρέλθει και το αυτόφωρο, αλλά αυτό του κόστισε και 300€ γιατί δεν είχε στείλει και sms που κυκλοφορούσε….

Ο δράστης οδηγήθηκε στη εισαγγελία όπου και ορίστηκε και η  ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης.

Είναι συγκλονιστικά όσα αναφέρει ο πατέρας της κοπέλας (δείτε το βίντεο)

 spartanews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόστιμο 300 ευρώ σε πατέρα που έψαχνε αυτόν που χτύπησε την καρκινοπαθή κόρη του (vid)"

Οργισμένος ο Αναστασιάδης για τους συνωστισμούς: Δεν θα επιτρέψω για μια θλιβερή μειοψηφία να υποφέρει η Κύπρος

«Δεν θα επιτρέψω η χώρα, λόγω της αλόγιστης και ασυνείδητης συμπεριφοράς μιας θλιβερής μειοψηφίας να υποφέρει στο σύνολο της», δήλωσε το βράδυ της Τρίτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε τηλεοπτικό του μήνυμα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στα γεγονότα συγχρωτισμού που διαδραματίστηκαν την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς στην πόλη της Λεμεσού, λέγοντας ότι παρατηρούνται συμπεριφορές από μικρές μερίδες πολιτών που, περιφρονώντας το αίσθημα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, θέτουν σε ορατό, πραγματικά, κίνδυνο τα όσα μέχρι σήμερα από κοινού πέτυχε η Κύπρος.

«Εδώ και ένα χρόνο η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, είτε με θυσίες τους που αφορούν στην επαγγελματική τους δραστηριότητα είτε, αν θέλετε, με επώδυνες στερήσεις που αφορούν τις προσωπικές τους ελευθερίες, δίνουν τη μάχη, σε πλήρη συνεργασία με την πολιτεία, για αποτελεσματική αντιμετώπιση μιας πρωτόγνωρης παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης», είπε ο Ν. Αναστασιάδης και συνέχισε:

«Πιστεύουμε και όχι αβάσιμα πως είμαστε πάρα πολύ κοντά στην οριστική αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά, θέλω να τονίσω πως, η μάχη δεν τελείωσε.

Την ίδια στιγμή, παρά την επιτυχημένη διαχείριση που κατέγραψε η χώρα μας στην αντιμετώπιση μιας από τις καταστροφικότερες πανδημίες της ανθρωπότητας, παρατηρούνται τελευταία συμπεριφορές από μικρές μερίδες πολιτών που, περιφρονώντας το αίσθημα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, θέτουν σε ορατό, πραγματικά, κίνδυνο τα όσα μέχρι σήμερα από κοινού πετύχαμε.

Είναι με ιδιαίτερη πραγματικά λύπη που υποχρεώνομαι να παρέμβω σε σχέση με όσα απαράδεκτα σημειώθηκαν στη Λεμεσό και δυσχεραίνουν, δυστυχώς, τις προσπάθειες αντιμετώπισης της πανδημίας.

Αναφέρομαι πιο συγκεκριμένα στα όσα θλιβερά διαδραματίστηκαν από μέρος των συμπολιτών μου κατά την ημέρα των αποκριών.Με όσα λέω δεν έχω πρόθεση να στοχοποιήσω τους συμπολίτες μου. Τα στοιχεία εξάλλου είναι τέτοια που μιλούν από μόνα τους.

Το δεύτερο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, είναι ήδη υπερπλήρες, ενώ ασθενείς από τη Λεμεσό καλύπτουν το 70% των διαθέσιμων κλινών παγκυπρίως.

Από την 1η Μαρτίου μέχρι και χθες:

Α. Ποσοστό περίπου 90%, των συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους, διέμεναν μόνιμα στη Λεμεσό.

Β. Από σύνολο 4.571 νέων κρουσμάτων, τα 2.788, ή ποσοστό 61%, αφορούσαν την πόλη της Λεμεσού.

Γνωρίζετε τα ιδιαίτερά αισθήματα που τρέφω για εσάς, αλλά και για την πόλη μας. Υπεράνω, όμως, των αισθημάτων αγάπης, προέχει το καθήκον για το σύνολο της χώρας.

Για αυτό και για ύστατη φορά, προτού τα επιδημιολογικά δεδομένα μάς αναγκάσουν να λάβουμε νέα αυστηρά και, ενδεχομένως, τοπικά μέτρα, καλώ το σύνολο των συμπολιτών μου να συνειδητοποιήσουν πως δεν θα επιτρέψω η χώρα, λόγω της αλόγιστης και ασυνείδητης συμπεριφοράς μιας θλιβερής μειοψηφίας να υποφέρει στο σύνολο της».

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επεσήμανε:

«Αυτή την ώρα η σκέψη μου στρέφεται σε όσους με αυτοθυσία δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή.

Στρέφεται στις απώλειες ανθρώπινων ζωών που, δυστυχώς, δεν είναι αναστρέψιμες.

Στρέφεται στις ψυχικά επώδυνες στερήσεις της πλειοψηφίας των συμπολιτών μας.

Στρέφεται σε όσους εδώ και μήνες, παρά την κρατική αρωγή, αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα οικονομικής επιβίωσης.

Στρέφεται στις υπεράνθρωπες προσπάθειες στήριξης του συστήματος υγείας της χώρας που και αυτό κινδυνεύει από τις αλόγιστες συμπεριφορές, να ξεπεράσει τις αντοχές του.

Όλα αυτά δεν με προβληματίζουν απλά, αλλά θέλω ως άνθρωπος να σας εξομολογηθώ, με βασανίζουν.

Η επίκληση για πειθαρχία στα μέτρα αφορά το σύνολο των πολιτών προς τους οποίους και οφείλω να εκφράσω τις ευγνώμονες ευχαριστίες της πολιτείας για την πραγματικά παραδειγματική συμμόρφωση που η συντριπτική πλειοψηφία έχει επιδείξει.

Παράλληλα, θέλω να μεταφέρω το αισιόδοξο μήνυμα πως με βάση τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης, είτε αυτοί αφορούν στους προληπτικούς ελέγχους είτε στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, ελάχιστα απέχουμε από την επάνοδο στις συνθήκες ζωής που εδώ και ένα χρόνο έχουμε αποστερηθεί.

Για άλλη μια φορά απευθύνω θερμή έκκληση όπως, για την ελάχιστη περίοδο που μας απομένει, να συνεχίσουμε τη συμμόρφωσή μας στα μέτρα που έχουν ληφθεί, με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης, όπως μέχρι σήμερα έχουμε επιδείξει.

Σας καλώ να εμπιστευτείτε τους χειρισμούς της πολιτείας οι οποίοι με τις δικές σας θυσίες έχουν μέχρι σήμερα καταστήσει τη μικρή μας πατρίδα ως παράδειγμα επιτυχημένης διαχείρισης, έτσι ώστε να οδηγηθούμε το συντομότερο σε έξοδο από αυτή την πρωτόγνωρη κρίση. Είμαι βέβαιος πως θα έχω την ανταπόκριση σας. Θα τα καταφέρουμε και πάλι».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Οργισμένος ο Αναστασιάδης για τους συνωστισμούς: Δεν θα επιτρέψω για μια θλιβερή μειοψηφία να υποφέρει η Κύπρος"

Στο στόχαστρο της Κομισιόν μπαίνει η ΔΕΗ: Ξεκινά έρευνα για παράβαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας

Στο στόχαστρο της Κομισιόν μπαίνει η ΔΕΗ αναφορικά με πιθανή «καταχρηστική συμπεριφορά» της στον τομέα χονδρικής πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην οποία επισημαίνεται ότι ξεκίνησε επίσημη «έρευνα στο πλαίσιο της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας».

«..Σήμερα κινούμε έρευνα για τη συμπεριφορά της ΔΕΗ στις αγορές χονδρικής πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, η οποία ενδέχεται να έχει στρεβλώσει τον ανταγωνισμό και να έχει επιβραδύνει τις επενδύσεις στην παραγωγή πιο πράσινης ενέργειας..» αναφέρει σε δήλωσή της η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος, αρμόδια για την πολιτική ανταγωνισμού της Κομισιόν Μαργκρέιτε Βέστεϊγιερ.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κίνησε επίσημη έρευνα στο πλαίσιο της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας για την αξιολόγηση πιθανής καταχρηστικής συμπεριφοράς της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού («ΔΕΗ») στον τομέα χονδρικής πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα.

Η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος, Μαργκρέιτε Βέστεϊγιερ, αρμόδια για την πολιτική ανταγωνισμού, δήλωσε σχετικά: «Όλοι βασιζόμαστε στην εύρυθμη λειτουργία των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας. Σήμερα κινούμε έρευνα για τη συμπεριφορά της ΔΕΗ στις αγορές χονδρικής πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, η οποία ενδέχεται να έχει στρεβλώσει τον ανταγωνισμό και να έχει επιβραδύνει τις επενδύσεις στην παραγωγή πιο πράσινης ενέργειας. Η Ελλάδα ξεκίνησε πρόσφατα ένα φιλόδοξο σχέδιο απεξάρτησης από τον λιγνίτη. Η εξασφάλιση αποτελεσματικού ανταγωνισμού είναι ο καλύτερος τρόπος για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε ανταγωνιστικές τιμές, τόσο στους πολίτες όσο και στις επιχειρήσεις, καθώς και για την τόνωση των επενδύσεων σε λιγότερο ρυπογόνες ενεργειακές πηγές.»

Η ΔΕΗ είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας λιανικής και χονδρικής στην Ελλάδα. Η ΔΕΗ ανήκει κατά πλειοψηφία στο Ελληνικό Δημόσιο. Ελέγχει όλους τους λιγνιτικούς και υδροηλεκτρικούς σταθμούς, καθώς και ορισμένους από τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής που λειτουργούν με φυσικό αέριο και με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Δραστηριοποιείται επίσης στον ενεργειακό εφοδιασμό των καταναλωτών λιανικής και των επιχειρήσεων, όπου το μερίδιο αγοράς της εξακολουθεί να υπερβαίνει τα δύο τρίτα.

Η Επιτροπή εκφράζει την ανησυχία της για το γεγονός ότι η ΔΕΗ, με τη συμπεριφορά της κατά την υποβολή προσφορών, ενδέχεται να περιόρισε τον ανταγωνισμό στις ελληνικές αγορές χονδρικής πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας. Ειδικότερα, λαμβανομένης υπόψη της θέσης της ΔΕΗ τόσο σε επίπεδο χονδρικής όσο και λιανικής, ενδέχεται να έχει υιοθετήσει επιθετικές στρατηγικές υποβολής προσφορών που εμποδίζουν την ικανότητα των ανταγωνιστών της ΔΕΗ να συμμετέχουν στον ανταγωνισμό στις αγορές χονδρικής και στις σχετικές αγορές ηλεκτρικής ενέργειας.

Εάν αποδειχθεί, η συμπεριφορά αυτή μπορεί να συνιστά επιθετική πρακτική αποκλεισμού, η οποία παραβιάζει τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες της ΕΕ, ιδίως όσον αφορά την κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην αγορά (άρθρο 102 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης).

Η έναρξη της διαδικασίας σημαίνει ότι η Επιτροπή θα εξετάσει τις υποθέσεις κατά προτεραιότητα. Δεν προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας.

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο στόχαστρο της Κομισιόν μπαίνει η ΔΕΗ: Ξεκινά έρευνα για παράβαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας"

Κυμπουρόπουλος: «Αν η μητέρα μου είχε δει ότι είμαι ανάπηρος θα με σκότωνε ή όχι;»

Την απάντησή του σε όσους τον κατηγορούν για ρατσιστική συμπεριφορά έδωσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ύστερα από την απόφασή του να ψηφίσει τροπολογπια κατά των αμβλώσεων, ενώ οι υπόλοιποι «γαλάζιοι» ευρωβουλευτές ψήφισαν «οχι». Μια απόφαση που προκάλεσε σάλο…

Ο ίδιος ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, εξήγησε πως η τροπολογία δεν αφορά το δικαίωμα της γυναίκας στην άμβλωση, αλλά στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, ξεκινώντας από τη στιγμή της σύλληψης.

Η απάντηση που δίνει ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος

«Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα των γυναικών στην αυτοδιάθεση του σώματός τους. Άλλωστε σε παρόμοια ψηφίσματα που έχουν μιλήσει για την άμβλωση στο παρελθόν, είμαι υπέρ γιατί σέβομαι και αναγνωρίζω αυτό το δικαίωμα, όταν μάλιστα η γυναίκα δεν έχει δώσει την έγκρισή της για να γίνει κάτι τέτοιο», είπε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1».

Αναφερόμενος στο επίμαχο ψήφισμα, είπε: «Αυτή τη στιγμή μιλάμε για μία σπέκουλα η οποία ξεκίνησε από το ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν ένα συνολικά ψήφισμα για τα δικαιώματα του παιδιού, αυτό ψηφίζαμε. Όταν το παιδί βρίσκεται στη μήτρα της μητέρας, όταν είναι μικρό, δεν έχει τη δύναμη να μιλήσει, δεν πρέπει να μιλήσουμε και εμείς για αυτό; Δεν μπορώ να ξέρω για την ανακοίνωση του κόμματός μου. Καταλαβαίνω απόλυτα όλο αυτό που έχει γίνει από την μεριά του κόσμου. Αυτό όμως που πρέπει να γίνει ξεκάθαρο είναι ότι δεν ψήφισα και δεν θα ψήφιζα κάτι που αφαιρεί το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του σώματος των γυναικών».

«Πολλοί συνάδελφοι ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ αυτής της τροπολογίας. Σκέφτομαι λίγο το θέμα και από αυτή τη θέση που σίγουρα με επηρεάζει, αν η μητέρα μου είχε δει ότι είμαι ανάπηρος θα με σκότωνε ή όχι; Θεωρώ ότι ναι υπάρχει το δικαίωμα στην άμβλωση και δεν είμαι κατά. Αλλά θέλω να δώσω και το δικαίωμα και στο παιδί που δεν μπορεί να μιλήσει. Και θέλω να το συζητήσουμε. Θέλω να υπάρχει και αυτό το δικαίωμα, ως δικαίωμα», πρόσθεσε.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία ανέφερε ότι «είναι προφανές ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον Πρόεδρό του».

Ο κ. Κυμπουρόπουλος υποστήριξε ότι δεν τραυματίζεται από το συμβάν η σχέση του με το κόμμα, για να συμπληρώσει ότι θα ακολουθήσει ένας διάλογος.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυμπουρόπουλος: «Αν η μητέρα μου είχε δει ότι είμαι ανάπηρος θα με σκότωνε ή όχι;»"

Ανεστάλη και στη Λιθουανία η χρήση του εμβολίου της AstraZeneca

Η Λιθουανία, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ανέστειλε τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca, μέχρι να εξεταστεί το θέμα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Ο υπουργός Υγείας Αρούνας Ντούλκις ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο αυτό δεν θα χρησιμοποιείται στη χώρα «για προληπτικούς λόγους» μέχρι να ανακοινωθούν τα οριστικά συμπεράσματα του ΕΜΑ για την ασφάλειά του.

Ο Ντούλκις είπε ότι ο ίδιος προσωπικά «εμπιστεύεται» το εμβόλιο της AstraZeneca και είναι έτοιμος να εμβολιαστεί, αλλά η προσωρινή αναστολή ήταν «η πιο ασφαλής λύση» για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος.

Η υπηρεσία ελέγχου των φαρμάκων της Λιθουανίας, μιας χώρας 2,8 εκατομμυρίων κατοίκων, έκανε γνωστό ότι τρεις άνθρωποι εμφάνισαν θρόμβους μετά τον εμβολιασμό τους. Ωστόσο τίποτα δεν αποδεικνύει ότι τους προκάλεσε το εμβόλιο της AstraZeneca. Ο ΕΜΑ εξετάζει τις σοβαρές παρενέργειες όλων των εμβολίων για την Covid-19 και πρόκειται να ανακοινώσει τα συμπεράσματά του την Πέμπτη.

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανεστάλη και στη Λιθουανία η χρήση του εμβολίου της AstraZeneca"

Κύπρος: Ένας νεκρός και 475 νέα κρούσματα σε 24 ώρες

Έναν θάνατο και 475 νέα κρούσματα κορονοϊού από 47.884 τεστ ανίχνευσης ανακοίνωσε την Τρίτη 16/03 το υπουργείο Υγείας Κύπρου.

Παράλληλα ανακοινώθηκε πως 221 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 42 σε σοβαρή κατάσταση.

Ο συνολικός αριθμός θανάτων από τη νόσο Covid-19 στην Κύπρο ανέρχεται σε 241, ενώ ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων σε 40.344.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: Ένας νεκρός και 475 νέα κρούσματα σε 24 ώρες"

Υπουργείο Υγείας: «Να κάνετε το εμβόλιο της AstraZeneca - Εμείς δεν ξέρουμε τι λέγεται για τις θρομβοεμβολές»!

Οι ραγδαίες εξελίξεις με το εμβόλιο της Astrazeneca μονοπωλούν το ενδιαφέρον και τα όσα είπαν η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο Μάριος Θεμιστοκλέους γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μάλλον περισσότερα ερωτήματα γέννησαν παρά καθησύχασαν.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19, δήλωσε πως «σταθερά και με εμπιστοσύνη συνεχίζεται ο εμβολιασμός στην Ελλάδα με το εμβόλιο της AstraZeneca».

Αναφερόμενη δε, στο “ντόμινο” προσωρινής αναστολής των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca στην Ευρώπη, λόγω πιθανής συσχέτισης του με θρομβοεμβολικά επεισόδια, σημείωσε ότι ο ΕΠΑ και ο ΠΟΥ, που έχουν το σύνολο των δεδομένων, έχουν αποσυνδέσει την αιτιολογική συσχέτιση με θρομβοεμβολικά περιστατικά. «Λείπουν οι αποδείξεις για να ενοχοποιήσει κανείς το εμβόλιο», είπε η κ. Θεοδωρίδου (άλλες έρευνες διαβάζει;).

Αλλά επίσης για να κρατήσει μια "πισινή" και με σκοπό να βάλει όλη την επιτροπή στο "κάδρο" δήλωσε: "Μέχρι σήμερα, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει κάνει δύο συνεδριάσεις –η τελευταία πριν λίγες ώρες– κι έχει τοποθετηθεί επί του θέματος", τόνισε η ίδια.

Και συνέχισε, μεταφέροντας την ακριβή διατύπωση: «Η Επιτροπή εξέτασε τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα δεδομένα και ομόφωνα κρίνει πως δεν συντρέχει λόγος τροποποίησης της εισήγησής της της 11/3/2021.

Η Επιτροπή επισημαίνει ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO), οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους το σύνολο των δεδομένων από όλες τις χώρες  συνιστούν τη συνέχιση του εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Επισημαίνεται εκ νέου ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, σε συνεργασία με την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ, δίνoυν απόλυτη προτεραιότητα σε θέματα ασφάλειας των εμβολίων.

Έτσι, παρακολουθούν αδιάλειπτα τις αξιολογήσεις του ΕΜΑ και του WHO καθώς και τις αναφορές για πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες όλων των εμβολίων κατά της νόσου COVID-19.

Συμπερασματικά, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα εισηγείται ομόφωνα τη συνέχιση του εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca στη χώρα μας σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει».

Όμως ο κόσμος ήδη φοβάται (και πως να μην φοβάται όταν χώρες με τεράστιο δυναμικό ελέγχου/εργαστηρίων έχει σταματήσει την χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου) και αυτό αποτυπώνεται και στις δηλώσεις του κ. Θεμιστοκλέους, ο οποίος τόνισε:

«Σήμερα έχουμε 9.484 προγραμματισμένα ραντεβού Astrazeneca. Μέχρι τις 17.30 που πήραμε τα στοιχεία είχαμε 7.815 προγραμματισμένα ραντεβού και είχαν πραγματοποιηθεί 6.684 εμβολιασμοί, ποσοστό 85%. 

Στο εμβόλιο Astrazeneca δεν έχουμε αδιάθετες δόσεις. Φυλάσσεται σε θερμοκρασία 2-8 βαθμούς για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Κι ακόμα κι αν ανοιχτεί φιαλίδιο, μετακυλίεται μέσα στην επόμενη μέρα. Άρα δεν είχαμε αδιάθετες δόσεις και δεν τις χρησιμοποιήσαμε για κάποιες άλλες ομάδες».

Στην ερώτηση τι θα γίνει αν αρνηθούν πολίτες το εμβόλιο της Astrazeneca και τι θα γίνει αν κάποιος έχει κάνει την πρώτη δόση και αρνηθεί να κάνει την δεύτερη, ο κ. Θεμιστοκλέους απάντησε:

«Έχουμε πει από την προηγούμενη ενημέρωση ότι σταδιακά ενώνονται τα δύο συστήματα εμβολιασμού που έχουμε. Και τα άτομα που είναι δικαιούχα με τα άλλα δύο εμβόλια, καθώς και το εμβόλιο της Astrazeneca.

Από την στιγμή που στο τέλος του μήνα θα ενωθούν και τα δύο συστήματα, όλοι θα είναι δικαιούχοι για όλα τα εμβόλια και ο πολίτης θα μπορεί να αποφασίζει τι θέλει να κάνει. Τώρα αν κάποιος έχει κάνει την πρώτη δόση, αυτό έχει και μια επιστημονική χροιά. Ανάλογα με την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, θα ακολουθήσουμε όποια απόφαση μας πει».

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπουργείο Υγείας: «Να κάνετε το εμβόλιο της AstraZeneca - Εμείς δεν ξέρουμε τι λέγεται για τις θρομβοεμβολές»!"

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για τη βάπτιση που συμμετείχε ο Αδ. Γεωργιάδης

Ερώτηση και Αίτημα Κατάθεσης Εγγράφων προς τον Υ.ΠΡΟ.ΠΟ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοβουλία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου Γιάννη Ραγκούση. Οι βουλευτές ζητούν άμεσες απαντήσεις σε σοβαρά ερωτήματα που υποχρεούται να δώσει η Κυβέρνηση για την τέλεση βάπτισης από τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Α. Γεωργιάδη.
Ακόμα με Αίτημά τους ζητούν να κατατεθούν:
• Το επίσημο υπηρεσιακό έγγραφο με τον αριθμό πρωτοκόλλου της συγκεκριμένης ειδικής άδειας για τέλεση βάπτισης, την οποία επικαλείται ο Υπουργός Ανάπτυξης
• Η καταχωρημένη -με αριθμό πρωτοκόλλου- αίτηση βάσει της οποίας εκδόθηκε η συγκεκριμένα ειδική άδεια.
• Σε περίπτωση που έχουν εκδοθεί και άλλες ειδικές άδειες για κατ’ εξαίρεση τέλεση βαπτίσεων, να κατατεθούν ομοίως.
Την ερώτηση συνυπογράφουν ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ Χρήστος Σπίρτζης και η αναπληρώτρια τομεάρχης Χαρά Καφαντάρη.
Οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην ερώτησή τους επισημαίνουν:
Με την από 14 Μαρτίου 2021 δημοσίευσή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο κοινωνικό δίκτυο «Twitter», ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης προέβη σε δημόσια ανακοίνωση- παραδοχή συμμετοχής του σε τέλεση βάπτισης τέκνου, ως ανάδοχος, στον Ι. Ναό Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην Αθήνα.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως στο από 05.03.21 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, που ο κ. Γεωργιάδης εμφάνισε σαν ειδική άδεια για βάπτιση, αφενός δεν αναφέρεται αριθμός πρωτοκόλλου και αφετέρου δεν μνημονεύεται καμία εξουσιοδοτική νομοθετική διάταξη ή κανονιστική πράξη, βάσει της οποίας εκδόθηκε αυτή.
Επιπροσθέτως, υπογραμμίζεται, πως ο εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Αθηναγόρας, επεσήμανε σε σημερινή του συνέντευξη, ότι οι βαπτίσεις απαγορεύονται και η Ιερά Σύνοδος δεν γνωρίζει την ύπαρξη δυνατότητας έκδοσης ειδικής άδειας για την κατ’ εξαίρεση τέλεση του μυστηρίου της βάπτισης σε περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου.
Βάσει των ανωτέρω ρωτούν τον Υπουργό:
• Με βάση ποια διάταξη νόμου προβλέπεται η έκδοση ειδικής άδειας τέλεσης βάπτισης για περιοχές σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, όπως η Περιφέρεια Αττικής;
• Πόσες ειδικές άδειες για κατ’ εξαίρεση τέλεση βαπτίσεων έχει εκδώσει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας;
• Ποιος είναι ο αριθμός πρωτοκόλλου της συγκεκριμένης ειδικής άδειας την οποία επικαλείται ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Α. Γεωργιάδης;
• Ποιος είναι ο αριθμός πρωτοκόλλου της αίτησης, βάσει της οποίας εκδόθηκε η συγκεκριμένη ειδική άδεια σύμφωνα με τον ισχυρισμό του Υπουργού;

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για τη βάπτιση που συμμετείχε ο Αδ. Γεωργιάδης"

Άγκυρα: Σχεδιασμός κοινής στρατιωτικής άσκησης με ΗΠΑ στην Αν. Μεσόγειο

Σύμφωνα με πηγές του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, τις οποίες επικαλούνται τα τουρκικά ΜΜΕ, θα πραγματοποιηθεί κοινή στρατιωτική άσκηση Τουρκίας-ΗΠΑ στις 18 Μαρτίου στην Ανατολική Μεσόγειο, με τη συμμετοχή του αμερικανικού αεροπλανοφόρου “Άϊζενχάουερ”, αναφέρει σε ρεπορτάζ της η ΕΡΤ

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η τουρκική φρεγάτα Gemlik που συνδέεται με την Διοίκηση των τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων, θα συναντήσει σήμερα, 16/3 τη δύναμη κρούσης του “Αϊζενχάουερ” νότια της Ρόδου και θα ξεκινήσουν δραστηριότητες με συμμετοχή πολεμικών αεροσκαφών που συνδέονται με την τουρκική Διοίκηση Αεροπορίας ενώ στις 18 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν εκτεταμένες ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Η είδηση της κοινής στρατιωτικής άσκησης, εντυπωσιάζει, καθώς ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν έχει ακόμη επικοινωνήσει με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στην Τουρκία υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια γι΄αυτό το γεγονός.

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Άγκυρα: Σχεδιασμός κοινής στρατιωτικής άσκησης με ΗΠΑ στην Αν. Μεσόγειο "

Κορωνοϊός: Στα 1.533 τα νέα κρούσματα - 605 οι διασωληνωμένοι, 59 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.533, εκ των οποίων 27 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 223.789  (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 51.6% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 72 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.916 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 59, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.196 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ξεπέρασαν τους 600 οι διασωληνωμένοι

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 605 (68.1% άνδρες). Μέσα σε ένα 24ωρο ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών αυξήθηκε κατά 41 καθώς τη Δευτέρα είχαν ανακοινωθεί από τον ΕΟΔΥ 564 διασωληνωμένοι ασθενείς. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μεγαλύτερος αριθμός διασωληνωμένων ασθενών από την έναρξη της πανδημίας είχε καταγραφεί μετά την κορύφωση του β' κύματος στις 3 Δεκεμβρίου με 622 ασθενείς στα νοσοκομεία αναφοράς.

Η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων ασθενών είναι τα 68 έτη. To 82.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.505 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 446 (ημερήσια μεταβολή -3.25%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 455 ασθενείς.

Hλικιακή κατανομή: Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).

Η γεωγραφική κατανομή των 1.533 κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

77 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

90 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

123 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

32 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

179 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

71 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

87 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

7 κρούσματα στην Π.Ε.Νήσων

148 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

19 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

15 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

6 κρούσματα στην Π.Ε Αρκαδίας

4 κρούσματα στην Π.Ε Αρτας

63 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

13 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

4 κρούσματα στην Π.Ε Γρεβενών

4 κρούσματα στην Π.Ε Δράμας

24 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

22 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

1 κρούσμα στην ΠΕ Ζακύνθου

11 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

29 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

45 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

8 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

2 κρούσματα στην Π.Ε Θήρας

20 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

15 κρούσματα στην Π.Ε Καβάλας

6 κρούσματα στην Π.Ε Καλύμνου

18 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

8 κρούσματα στην Π.Ε Καστοριάς

1 κρούσμα στην Π.Ε.Κέρκυρας

1 κρούσμα στην Π.Ε Κεφαλληνίας

8 κρούσματα στην Π.Ε Κιλκίς

30 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

19 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

50 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

2 κρούσματα στην Π.Ε Λασιθίου

13 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Λήμνου

17 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Μήλου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Μυκόνου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου

3 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

19 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

16 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

7 κρούσματα στην Π.Ε.Πρέβεζας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

2 κρούσματα στην Π.Ε Σάμου

17 κρούσματα στην Π.Ε.Σερρών

3 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

14 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

2 κρούσματα στην Π.Ε Φωκίδας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

20 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

9 κρούσματα στην Π.Ε.Χίου

63 κρούσματα υπό διερεύνηση

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 1.533 τα νέα κρούσματα - 605 οι διασωληνωμένοι, 59 θάνατοι"

Κορονοϊός: Για ποιες κατηγορίες πολιτών ανοίγει η πλατφόρμα εμβολισμού στις 19 Μαρτίου

Σταθερά και με εμπιστοσύνη συνεχίζεται ο εμβολιασμός στην Ελλάδα με το εμβόλιο της AstraZeneca ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19, ενώ ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή 19 Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα αιτήσεων για εμβολιασμό σε κατηγορίες ευπαθών ομάδων πολιτών.

Συγκεκριμένα, από την προσεχή Παρασκευή θα μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή μέσω της ιστοσελίδας emvolio.gov.gr οι εξής κατηγορίες πολιτών:

  • Άτομα με μεταμόσχευση
  • Άτομα με νεφρική ανεπάρκεια
  • Άτομα με κυστική ίνωση
  • Καρκίνος υπό αγωγή
  • Χρόνια νοσήματα του αναπνευστικού
  • Σοβαρή καρδιακή νόσος
  • Σοβαρή ηπατική νόσος
  • Άτομα σε ανοσοκαταστολή

Η κ. Θεοδωρίδου τόνισε, ότι βασικό ενός εμβολίου είναι η ασφάλεια του και συμπλήρωσε ότι ένα εμβόλιο μπορεί να παρουσιάσει ήπιες και αυτοπεριορισμένες ανεπιθύμητες ενέργειες και ενδεχομένως να παρουσιαστούν και σπάνιες παρενέργειες γι αυτό και υπάρχει συνεχής παρακολούθηση, είπε η καθηγήτρια.

Αναφερόμενη στο "ντόμινο" προσωρινής αναστολής των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca στην Ευρώπη, λόγω πιθανής συσχέτισης του με θρομβοεμβολικά επεισόδια, σημείωσε ότι ο ΕΠΑ και ο ΠΟΥ, που έχουν το σύνολο των δεδομένων, έχουν αποσυνδέσει την αιτιολογική συσχέτιση με θρομβοεμβολικά περιστατικά. «Λείπουν οι αποδείξεις για να ενοχοποιήσει κανείς το εμβόλιο», είπε η κ. Θεοδωρίδου. Τόνισε επίσης ότι είναι λάθος η λήψη αντιπηκτικών πριν από τον εμβολιασμό.

Υπογράμμισε ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνεδρίασε δύο φορές για το συγκεκριμένο εμβόλιο. Στη σημερινή της συνεδρίαση ομόφωνα έκρινε πως δεν συντρέχει λόγος αναστολής των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca, προσέθεσε.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορονοϊός: Για ποιες κατηγορίες πολιτών ανοίγει η πλατφόρμα εμβολισμού στις 19 Μαρτίου"

Οτσαλάν: Νέο αίτημα από τους δικηγόρους του να τον συναντήσουν για να διαπιστώσουν αν είναι ζωντανός

Σιγή ιχθύος κρατούν οι τουρκικές Αρχές στις πληροφορίες που μεταδίδονται τις τελευταίες ώρες στα social media, για πιθανό θάνατο του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν, που από τον Φεβρουάριο του 1999 βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές του Ιμραλί.

Η πληροφορία διακινείται όλο και περισσότερο στα social media της Τουρκίας και ενισχύεται από το δικηγορικό γραφείο που τον εκπροσωπεί, που έκανε γνωστό πως δεν έχει καταστεί εφικτό εδώ και μήνες να επικοινωνήσει μαζί του.

Το πρωί της Τρίτης, δικηγόροι του Οτσαλάν κατέθεσαν εκ νέου αίτημα προκειμένου να τον επισκεφθούν. Η αίτηση κατατέθηκε ως «κατεπείγον» στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Προύσας, μετά τις φήμες που διαδόθηκαν στα social media για την υγεία του φυλακισμένου Κούρδου ηγέτη.

otsalan_mesa


Στην αίτηση σημειώνεται πως τελευταία φορά που ο Οτσαλάν δέχτηκε την επίσκεψη κάποιου συγγενικού του προσώπου ήταν πριν από έναν χρόνο, στις 3/3/2020, ενώ η τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον αδελφό του ήταν στις 27/4/2020. Από τότε όσες αιτήσεις κατατέθηκαν από συγγενικά πρόσωπα ή δικηγόρους για κατ’ ιδίαν συναντήσεις ή τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον φυλακισμένο ηγέτη, απορρίφθηκαν από τις τουρκικές Αρχές.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο εισαγγελέας διαψεύδει τις φήμες περί θανάτου του Οτσαλάν, ωστόσο από την άλλη γίνεται αντιληπτό πως εάν τυχόν ισχύει κάτι τέτοιο, αυτόματα θα πυροδοτήσει κύμα αντιδράσεων εντός και εκτός της χώρας από τους Κούρδους, σε μια χρονική συγκυρία μάλιστα που η κυβέρνηση Ερντογάν αντιμετωπίζει πολλά και σημαντικά προβλήματα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Οτσαλάν: Νέο αίτημα από τους δικηγόρους του να τον συναντήσουν για να διαπιστώσουν αν είναι ζωντανός"

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ από αρχές Φεβρουαρίου συνδιοργάνωσε, υποστήριξε και συμμετείχε σε 151 πορείες

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο το τελευταίο 3ήμερο οργάνωσε 31 συγκεντρώσεις σε πλατείες όλης τη χώρας, αγνοώντας πλήρως τα υγειονομικά μέτρα! Συνολικά από τις αρχές Φεβρουαρίου μέχρι χθες συνδιοργάνωσε, υποστήριξε, προσκάλεσε και συμμετείχε σε 151 πορείες και συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, υπέρ του Κουφοντίνα ή με άλλες αφορμές» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

«Τη στιγμή που χλευάζει τις προσπάθειες της κοινωνίας κατά της πανδημίας, πάει πολύ να κουνάει και το δάχτυλο! ΣΥΡΙΖΑ: συνώνυμο της υποκρισίας!» προσθέτει το γραφείo Τύπου της ΝΔ.

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ από αρχές Φεβρουαρίου συνδιοργάνωσε, υποστήριξε και συμμετείχε σε 151 πορείες"

Διερευνητικές επαφές Ελλάδας-Τουρκίας: Ολοκληρώθηκε ο 62ος γύρος στην Αθήνα

Έξι ώρες διήρκεσε ο 62ος γύρος των άτυπων, μη δεσμευτικών συζητήσεων της Ελλάδας με την Τουρκία για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Η σημερινή συνάντηση στο σχήμα 3+3 (τρεις Έλληνες διπλωμάτες συζητούσαν ατύπως με τρία υπηρεσιακά στελέχη της τουρκικής διπλωματίας) έγινε στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

«Η Ελλάδα προσέρχεται στις επαφές αυτές με καλή πίστη. Ευελπιστούμε ότι θα οδηγήσουν στην εξεύρεση κοινού εδάφους για την επίλυση της μόνης διμερούς διαφοράς που έχουμε με την Τουρκία. Δηλαδή την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, επί τη βάση των αρχών του διεθνούς δικαίου και της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας» επισήμανε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχε με τον Παλαιστίνιο ομόλογό του Ριάντ αλ Μάλικι.

Αναφερόμενος στη ρηματική διακοίνωση της Τουρκίας με την οποία η Άγκυρα διαμαρτυρήθηκε για την απόφαση ηλεκτρικής διασύνδεσης της Ελλάδας με το Ισραήλ και την Κύπρο στο πλαίσιο της δημιουργίας του υποθαλάσσιου αγωγού Euro Asia Interconnector, ο Νίκος Δένδιας παρατήρησε ότι «μονομερείς αιτιάσεις της Τουρκίας που είδαν το φως της δημοσιότητας πρόσφατα, όσον αφορά την Ελλάδα, θα απαντηθούν την κατάλληλη στιγμή και με τον ενδεδειγμένο τρόπο, δια της διπλωματικής οδού», σχετικά με τους τουρκικούς ισχυρισμούς ότι για το έργο χρειάζεται η άδεια του καθεστώτος Ερντογάν επειδή αφορά περιοχή τουρκικής, δήθεν, υφαλοκρηπίδας.


Από αριστερά προς τα δεξιά: Ιφιγένεια Καναρά, Τσαγατάι Ερτσίγες, Σεντάτ Ονάλ, Μπαρίς Καλκαβάν, Αλέξανδρος Κουγιού, Παύλος Αποστολίδης

Στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα απεικονίζονται στο μέσο του τραπεζιού οι επικεφαλής της ελληνικής και της τουρκικής αντιπροσωπείας Παύλος Αποστολίδης και Σεντάτ Ονάλ. Εξ ευωνύμων του υφυπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας φαίνεται με ένα ελαφρύ μειδίαμα ο Μπαρίς Καλκαβάν, έχοντας μπροστά του δύο κλειστά ντοσιέ και ένα μπλοκ σημειώσεων. Εκ δεξιών του Παύλου Αποστολίδη διακρίνεται ο πρέσβης Αλέξανδρος Κουγιού, έχοντας μπροστά του ένα μπλοk σημειώσεων και έναν φάκελλο με έγγραφα για χρήση στις άτυπες συνομιλίες.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Διερευνητικές επαφές Ελλάδας-Τουρκίας: Ολοκληρώθηκε ο 62ος γύρος στην Αθήνα"

Αστυνομική ταυτότητα: Και ηλεκτρονικά η δήλωση για την απώλειά της

Ηλεκτρονικά μπορούν να κάνουν την δήλωση για την απώλεια της αστυνομικής τους ταυτότητας από την Τρίτη 16 Μαρτίου οι πολίτες μέσω της ψηφιακής πύλης της Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, στην ενότητα «Πολίτης και καθημερινότητα» και την υποενότητα «Στοιχεία πολίτη και ταυτοποιητικά έγγραφα».

Πιο συγκεκριμένα, ο πολίτης θα μπορεί να υποβάλλει ηλεκτρονικά στην Αστυνομική Υπηρεσία του τόπου κατοικίας του ή σε αυτή που έχει εκδώσει το δελτίο ταυτότητας τη σχετική δήλωση απώλειας.

Με την υποβολή της δήλωσης, το δελτίο ταυτότητας θα ακυρώνεται άμεσα από την αρμόδια αστυνομική υπηρεσία και η δήλωση θα εμφανίζεται αυτόματα στη θυρίδα του πολίτη στο gov.gr, ώστε στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί σε όποια άλλη υπηρεσία χρειάζεται. Υπενθυμίζεται ότι στις θυρίδες των πολιτών, τηρούνται τα έγγραφα που εκδίδουν μέσα από το gov.gr, καθώς και τα δημόσια έγγραφα που εκδίδονται από τους Φορείς της δημόσιας διοίκησης κατόπιν αίτησης τους.

Η ενεργοποίηση των θυρίδων για τους κρατικούς Φορείς ξεκίνησε σήμερα από τα Αστυνομικά Τμήματα εγκαινιάζοντας έναν νέο, σύγχρονο και αποδοτικό τρόπο επικοινωνίας των πολιτών με τη Δημόσια Διοίκηση. Πρόκειται για «ηλεκτρονικά γραμματοκιβώτια» στα οποία οι υπηρεσίες θα δέχονται έγγραφα και αιτήσεις που αποστέλλουν οι πολίτες μέσω του gov.gr.

Η κεντρική λειτουργία των θυρίδων είναι η συγκέντρωση και η ανταλλαγή εγγράφων που εκδίδονται μέσω του gov.gr. Με την ενεργοποίηση των θυρίδων για τους Φορείς της δημόσιας διοίκησης, οι πολίτες θα μπορούν να τους αποστέλλουν αιτήσεις, που σχετίζονται με τις συναλλαγές τους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τα πλεονεκτήματα του συστήματος της επικοινωνίας μέσα από θυρίδες είναι η αμεσότητα, η ακρίβεια και η διαφάνεια όλης της διαδικασίας. Οι πολίτες θα μπορούν να παρακολουθούν την πορεία του αιτήματός τους από τη χρέωση μέχρι τη διεκπεραίωσή του. Ταυτόχρονα, ιδιαίτερα σημαντικά είναι τα οφέλη και για τη Διοίκηση, καθώς καταπολεμάται οριζόντια και δραστικά η γραφειοκρατία και μειώνεται σημαντικά η διακίνηση εγγράφων σε έντυπη μορφή.

ethnos

Διαβάστε Περισσότερα » "Αστυνομική ταυτότητα: Και ηλεκτρονικά η δήλωση για την απώλειά της"

Κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση ψήφισε ο Κυμπουρόπουλος - ΝΔ: Η θέση του δεν μας εκφράζει

Σάλος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες, από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση τάχθηκε ουσιαστικά ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Ειδικότερα, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος έδωσε την έγκρισή του σε ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που αναφέρει ότι η ανθρώπινη ζωή ενός παιδιού «πρέπει πάντα να προστατεύεται, ξεκινώντας από τη στιγμή της σύλληψης». Η στάση του κ.Κυμπουρόπουλου προκάλεσε σάλο και έντονες αντιδράσεις, ενώ με επίσημη ανακοίνωσή της, η ΝΔ «αδειάζει» τον ευρωβουλευτή, τονίζοντας:  «Η ΝΔ έχει ξεκάθαρη θέση, σταθερά και διαχρονικά για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Το θέμα αυτό έχει λυθεί για την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες. Είναι προφανές ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον Πρόεδρό του».

«Όχι» στο ζήτημα ψήφισαν οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Γιώργος Κύρτσος, Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζεμπεργκ και Θοδωρής Ζαγοράκης

Η στάση του προκάλεσε αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, που τον κατηγορούν ότι συντάσσεται με την άκρα δεξιά στο θέμα της άμβλωσης. Μερίδα ΜΜΕ που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και η «Αυγή» κατηγόρησαν τον ευρωβουλευτή, λέγοντας ότι συντάχθηκε «με τις πιο ακραίες φωνές του ευρωκοινοβουλίου, αυτές τις άκρας δεξιάς». Μεγάλες όμως είναι και οι αντιδράσεις χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Η ψήφος του Στέλιου Κυμπουρόπουλου κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση είναι ντροπή για τη χώρα. Η "μεταρρύθμιση" προχωράει, επόμενη στάση κυνήγι μαγισσών», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

Τι απαντά η πλευρά Κυμπουρόπουλου

Πάντως, πηγές από την πλευρά του κ. Κυμπουρόπουλου αναφέρουν ότι ο ευρωβουλευτής έχοντας υπερψηφίσει 15 φορές το δικαίωμα της γυναίκας στην άμβλωση, την περασμένη Παρασκευή ενέκρινε ψήφισμα για την προστασία του παιδιού, που σε ένα σημείο διατυπώνει ότι η προστασία του ξεκινά από την πλευρά της σύλληψης.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι αυτό αφορά τη μητέρα με το παιδί και προσθέτουν ότι ο θόρυβος γύρω από το ψήφισμα, το οποίο δεν έχει καμία νομοθετική αξία, οφείλεται καθαρά σε λόγους αντιπολίτευσης.

Έντονες είναι και οι αντιδράσεις χρηστών στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, με χρήστες μάλιστα να διερωτώνται για τον οποίο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επαναφέρει τέτοια ζητήματα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση ψήφισε ο Κυμπουρόπουλος - ΝΔ: Η θέση του δεν μας εκφράζει"

Eκπρόσωπος Ιεράς Συνόδου: Πρώτη φορά ακούω για ειδική άδεια βάφτισης

«Στην ΚΥΑ που έχω στα χέρια μου και που ίσχυε μέχρι σήμερα, γιατί η καινούργια δεν έχει φτάσει ακόμη αλλά δεν έχει αλλάξει κάτι, επιτρέπονται μόνο οι γάμοι με 9 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και των κληρικών. Δεν αναφέρει η ΚΥΑ κάτι για βαφτίσεις ή κηδείες. Από την Κυριακή μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα δεν επιτρέπονται έτσι και αλλιώς οι γάμοι, λόγω Σαρακοστής».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, και εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου Αθηναγόρας, μιλώντας στο Mega, αναφορικά με το τι ισχύει με τα μυστήρια του γάμου και της βάφτισης λόγω lockdown, μετά και τις αντιδράσεις που προκάλεσε ανάρτηση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, την Κυριακή στο Twitter, με την οποία έκανε γνωστό ότι έγινε νονός σε βάφτιση που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Διονυσίου Αεροπαγίτου, στην Αθήνα.

«Η ΚΥΑ δεν αναφέρεται στη βάφτιση, επομένως δεν μπορούμε να κάνουμε βάφτιση. Δεν γνωρίζω αν μπορεί να γίνει βάφτιση με ειδική άδεια. Δεν γράφει η ΚΥΑ ότι απαγορεύονται οι βαφτίσεις, αλλά από τα μυστήρια αναφέρεται μόνο στον γάμο. Πρέπει να ρωτήσετε τον συγκεκριμένο ιερέα που έκανε τη βάφτιση. Σε κάθε μητρόπολη υπάρχει γραφείο γάμου, αλλά όχι βαφτίσεων. Εάν κλείστηκε βάφτιση, κλείστηκε από τον ιερέα της συγκεκριμένης ενορίας. Δεν ελέγχονται κεντρικά οι βαφτίσεις», συνέχισε ο ίδιος.

«Πρώτη φορά ακούω για ειδική άδεια για βάφτιση. Ούτε στην ΚΥΑ αναφέρεται κάτι τέτοιο. Αν φέρει κάποιος χαρτί από την Πολιτική Προστασία στον ιερέα, τότε ο ιερέας πρέπει να ρωτήσει στα γραφεία της Μητρόπολης για το αν μπορεί να κάνει τη βάφτιση. Σε μια περιοχή που δεν είναι στο βαθύ “κόκκινο” επιδημιολογικά, μπορεί να γίνει και βάφτιση και γάμος, με 9 άτομα, συμπεριλαμβανομένων του προσωπικού της εκκλησίας», τόνισε κλείνοντας ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας.

Σημειώνεται ότι μετά τις αντιδράσεις, ο κ. Γεωργιάδης επανήλθε με νέα ανάρτηση, σημειώνοντας πως «η βάπτιση στην οποία παρευρέθηκα χθες ως νονός πραγματοποιήθηκε νομίμως κατόπιν αδείας που εξέδωσε στις 05/03/2021 η Πολιτική Προστασία, όταν οι γονείς του παιδιού έκαναν τη σχετική αίτηση. Αυτή είναι μία διαδικασία που ο καθένας μπορεί να ακολουθήσει, αν έχει σοβαρούς λόγους». Ο ίδιος ανέβασε, μάλιστα, και το σχετικό έγγραφο.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Eκπρόσωπος Ιεράς Συνόδου: Πρώτη φορά ακούω για ειδική άδεια βάφτισης"

Γεωργιάδης για βάφτιση: Δεν έκανα κάτι παράνομο για να το κρύψω

«Εγώ δεν είχα εμπλοκή στην άδεια. Την άδεια την πήρε η οικογένεια, είναι απλοί πολίτες. Μπορείτε να στείλετε τους ρεπόρτερ στην Πολιτική Προστασία και να ρωτήσετε αν υπήρξε υπουργική παρέμβαση για την έκδοση της άδειας. Εγώ δεν ήξερα καν ότι θα πάρουν την άδεια».

Αυτό είπε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης για όσα ακούστηκαν για τη βάφτιση που ήταν νονός.

«Όταν πήραν την άδεια και μου είπαν ότι την έχουν, πήγα γιατί με είχαν τιμήσει με την πρόσκληση. Τι σχέση έχει ο υπουργός με την άδεια; Ο νονός βγάζει την άδεια; Οι γονείς έβγαλαν την άδεια. Για όλα τα μέτρα που έχουμε πάρει προβλέπονται εξαιρέσεις από την Πολιτική Προστασία όταν υπάρχουν σοβαροί λόγοι. Αυτό το εγκρίνει η υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας. Δεν το εξέδωσε η υπηρεσία του υπουργείου Ανάπτυξης για να ρωτήσετε εμένα» πρόσθεσε μιλώντας στον Real fm.

«Για τους λόγους θα ρωτήσετε την οικογένεια. Μπορώ εγώ να πω τους οικογενειακούς λόγους στο ραδιόφωνο; Δεν είναι δική μου δουλειά, πρέπει να ρωτήσετε την οικογένεια και την υπηρεσία που εξέδωσε την άδεια. Είχα εγώ οποιαδήποτε εμπλοκή με την έκδοση της άδειας αυτής; Απάντηση, όχι! Δεν είχα καμία σχέση. Όταν πληροφορήθηκα ότι η οικογένεια θα έκανε την βάπτιση και είχαν εξασφαλίσει την άδεια, παρευρέθηκα στην βάπτιση. Και απόδειξη ότι δεν έκανα κάτι παράνομο ότι έκανα ο ίδιος την ανάρτηση» συμπλήρωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Η άδεια εξεδόθη από την οικογένεια, η οικογένεια δεν είναι υπουργοί, ούτε είχαν δηλώσει ότι νονός θα είναι ο Γεωργιάδης. Ούτε λέει πουθενά με νονό τον Γεωργιάδη. Ήμασταν έξι άτομα στην βάπτιση. Ήμασταν εγώ, οι γονείς και ο ιερέας σε άδεια εκκλησία. Πάντα ανακοινώνω αυτά που κάνω. Δεν έκανα κάτι παράνομο για να το κρύψω. Έχω λόγο να αποκρύψω κάτι που έκανα νόμιμα» σχολίασε.

Σε ερώτηση αν έχουν υπάρξει κι άλλες ειδικές άδειες ανέφερε ότι «από ότι πληροφορήθηκα και εγώ τώρα, έχουν υπάρξει κι άλλες. Δεν ήταν μόνο αυτή».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Γεωργιάδης για βάφτιση: Δεν έκανα κάτι παράνομο για να το κρύψω"

Νέες οδηγίες για διαχείριση ασθενή με Covid-19 στο σπίτι

Στην επικαιροποίηση των οδηγιών διαχείρισης κατ' οίκον ασθενούς ύποπτου ή επιβεβαιωμένου με Covid-19 αλλά και των οδηγιών για τη φροντίδα και παρακολούθηση του ασθενή μετά τη νοσηλεία του, προχώρησε η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ), λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες μελέτες και την πρόσφατη βιβλιογραφία.

«Η επικαιροποίηση των οδηγιών αποτελεί επιτακτική ανάγκη, καθώς το τελευταίο διάστημα παρατηρείται ανεξέλεγκτη χρήση φαρμάκων στην κατ' οίκον νοσηλεία που δεν έχουν καμία ένδειξη αποτελεσματικότητας», τονίζει ο πρόεδρος της ΕΠΕ, Στέλιος Λουκίδης, καθηγητής ΕΚΠΑ. Σημειώνει ότι η σωστή διαχείριση κατ' οίκον στηρίζεται στην έγκαιρη αναγνώριση της επιδείνωσης και στη χρονικά κατάλληλη παραπομπή στο νοσοκομείο.

Οδηγίες διαχείρισης κατ’ οίκον ασθενούς ύποπτου ή επιβεβαιωμένου με Covid-19

Οι ασθενείς που παρουσιάζουν συμπτώματα συμβατά με Covid-19 (εμπύρετο, βήχας, κεφαλαλγία, φαρυγγοδυνία, δύσπνοια, ανοσμία, αγευσία, κόπωση, μυαλγίες, διάρροιες, ρινόρροια/συμφόρηση, θωρακαλγία) θα πρέπει άμεσα να υποβάλλονται σε μοριακό τεστ ανίχνευσης (PCR) του RNA του ιού μέσω λήψης ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος. Η επιβεβαίωση με PCR είναι η μόνη διαγνωστική μέθοδος που τεκμηριώνει τη λοίμωξη από SARS-CoV2. Εν αναμονή του αποτελέσματος, οι ασθενείς θα πρέπει να απομονώνονται και να μην έρχονται σε επαφή με τα άλλα μέλη της οικογένειάς τους, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Εάν το αποτέλεσμα του μοριακού ελέγχου είναι αρνητικό, συστήνεται η επανάληψη ελέγχου με PCR (μέσα σε 1-2 μέρες), ειδικά όταν υπάρχει ισχυρή κλινική - επιδημιολογική υποψία ή/και κίνδυνος για σοβαρή νόσο σε άτομα του άμεσου περιβάλλοντος του ασθενή. Ο έλεγχος για άλλες μικροβιακές λοιμώξεις δεν θα πρέπει να παραλείπεται όπως βακτηριδιακή πνευμονία, λοιμώξεις ουροποιητικού κ.ά.) ή άλλες νόσους που μπορεί να εξηγούν τα συμπτώματα.

Σημαντικοί παράγοντες κινδύνου για σοβαρή Covid-19 πνευμονία αποτελούν η μεγαλύτερη ηλικία και ιδίως και τα παρακάτω συνοδά νοσήματα: χρόνιες παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος όπως η ΧΑΠ, το σοβαρό άσθμα, οι διάμεσες πνευμονοπάθειες κ.λπ, σοβαρές καρδιακές παθήσεις συμπεριλαμβανόμενης της υπέρτασης, ανοσοκαταστολή (καρκίνοι υπό ενεργό θεραπεία, μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων ή αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων, ανοσοανεπάρκειες, μη καλώς ελεγχόμενη HIV λοίμωξη, κορτικοστεροειδή ή άλλα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα), σακχαρώδης διαβήτης, νεφρική ανεπάρκεια, ηπατική ανεπάρκεια, νοσογόνος παχυσαρκία (ΒΜΙ>35). Οι ασθενείς αυτοί είναι αυξημένου κινδύνου για επιδείνωση και πρέπει να παρακολουθούνται στενά μέχρι να αναρρώσουν.

Συστήνεται η αυτο-παρακολούθηση σε ό,τι αφορά τη συμπτωματολογία των ασθενών, η τακτική θερμομέτρηση, η συνέχιση της λοιπής φαρμακευτικής αγωγής τους και παράλληλα κρίνεται αναγκαία η καθημερινή επικοινωνία με τον πνευμονολόγο.

Θεωρείται απαραίτητη η προμήθεια κατ’ οίκον συσκευής παλμικής οξυμετρίας, ως αντικειμενικός δείκτης κινδύνου σοβαρής Covid-19 πνευμονίας. H οξυμετρία θα πρέπει να διενεργείται και στα δύο άνω άκρα, με το οξύμετρο να εφαρμόζεται για 20 δευτερόλεπτα και επί απυρεξίας.

Οι ιατροί που υποστηρίζουν κατ' οίκον ασθενείς με Covid-19 θα πρέπει να λαμβάνουν όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) όπως αυτά ορίζονται από τον ΕΟΔΥ (αδιάβροχη ποδιά, μάσκα FFP2, προστατευτικά γυαλιά ή προσωπίδα, γάντια), ενώ ο ασθενής και το περιβάλλον του πρέπει να φορούν μάσκα.

Ασθενείς ασυμπτωματικοί ή με ήπια συμπτώματα δεν θα πρέπει να υποβάλλονται σε περαιτέρω εργαστηριακό και ακτινολογικό έλεγχο. Συστήνεται απομόνωση κατ’ οίκον για 10 ημέρες και καθημερινή επικοινωνία (τηλεφωνική ή μέσω εφαρμογών τηλεϊατρικής) με τον ιατρό τους, προκειμένου να γίνει έγκαιρα αντιληπτή τυχόν επιδείνωση των συμπτωμάτων.

Οι αιτίες παραπομπής για εργαστηριακό έλεγχο και πιθανή νοσηλεία περιλαμβάνουν κυρίως: εμπύρετο >38 βαθμοί Κελσίου από 7-ημέρου, δύσπνοια, θωρακαλγία, ταχύπνοια >25 αναπνοές /λεπτό, SaO2<94%, ενδείξεις αφυδάτωσης, επηρεασμένο επίπεδο συνείδησης, αίσθημα παλμών. Παράγοντες κινδύνου εξέλιξης της νόσου, όπως η μεγάλη ηλικία και η παρουσία υποκείμενων νοσημάτων, δεν αποτελούν από μόνα τους λόγους για παραπομπή στο ΤΕΠ ασθενή ασυμπτωματικού ή με ήπια συμπτώματα που δεν εξελίσσονται.

Οι ασθενείς θα πρέπει να ενημερώνονται αναφορικά με το ενδεχόμενο ταχείας επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας τους, ιδίως πέραν των 7 ημερών νόσησης καθώς και για το ενδεχόμενο εμφάνισης σχετιζόμενων επιπλοκών (οξεία καρδιακή ανεπάρκεια, οξεία θρομβοεμβολική νόσος), που χρήζουν εκτίμησης από τον ιατρό τους ή από το νοσοκομείο αναφοράς.

Επί του παρόντος, καμία εγκεκριμένη ή υπό έρευνα από τους διεθνείς οργανισμούς θεραπεία έναντι της Covid-19 νόσου δεν συνιστάται να χορηγείται κατ’ οίκον. Οι παρεμβάσεις θα πρέπει να στοχεύουν στην ανακούφιση από τα συμπτώματα και περιλαμβάνουν ανάπαυση, χορήγηση αντιπυρετικών για πυρετό και πόνο, καθώς και επαρκή διατροφή και κατάλληλη ενυδάτωση. Επίσης, δεν συνιστάται η προφυλακτική χορήγηση αντιβιοτικών, εκτός εάν υπάρχει κλινική υποψία για βακτηριδιακή λοίμωξη. Εφόσον έχει πραγματοποιηθεί ακτινογραφία θώρακος με ευρήματα συμβατά με πνευμονία, συστήνεται θεραπεία ως πνευμονία της κοινότητας βάσει τρεχουσών οδηγιών, εάν ο ασθενής δεν πληροί τα κριτήρια παραπομπής σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τελευταία δεδομένα, φαρμακευτικοί παράγοντες ενδεχομένως αναστέλλουν την εξέλιξη της νόσου σε ασθενείς στην κοινότητα. Η πρώιμη εφάπαξ χορήγηση συνδυασμών μονοκλωνικών αντισωμάτων έναντι κορονοϊού επιταχύνει την κάθαρση του ιού από τα αναπνευστικά επιθήλια και φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας. Οι θεραπείες αυτές έχουν λάβει προσωρινή επείγουσα άδεια χορήγησης σε ασθενείς με ήπια/μέτρια νόσο της κοινότητας και με παράγοντες αυξημένου κινδύνου για εξέλιξη της νόσου, από τον FDA και αξιολογούνται από τον ΕΜΑ. Τα χαρακτηριστικά των ασθενών που θα ωφεληθούν πραγματικά από την παρέμβαση μένει να διευκρινιστούν με μεγαλύτερη ακρίβεια. Όπως φαίνεται από την προ-δημοσίευση ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της μελέτης COLCORONA, η πρώιμη έναρξη και παρατεταμένη χορήγηση κολχικίνης μπορεί να μειώνει τον κίνδυνο εξέλιξης της νόσου και την ανάγκη νοσηλείας ή και τον κίνδυνο θανάτου των ασθενών. Ο ΕΟΔΥ αναφέρει την κολχικίνη σαν δυνητική επιλογή, σύμφωνα με την κρίση του θεράποντος ιατρού, σε επιλεγμένους ασθενείς με συγκεκριμένες ενδείξεις και αντενδείξεις. Καθώς, σύμφωνα με τη μελέτη, τα οφέλη από τη χορήγηση της κολχικίνης είναι οριακά στον πληθυσμό που μελετήθηκε η δυσμενής έκβαση, συνέβη μόνο στο 6% των ασθενών που έλαβαν εικονικό φάρμακο. Η ΕΠΕ θεωρεί ότι θα απαιτηθούν περισσότερες μελέτες για να διευκρινίσουν αν και ποιοι ασθενείς αναμένουμε πραγματικά να ωφεληθούν. Προσοχή στη χορήγηση της λόγω αλληλεπιδράσεων με φάρμακα και στην πιθανή εμφάνιση διάρροιας.

Η θρομβοπροφύλαξη με ηπαρίνη χαμηλού μοριακού βάρους ή fondaparinux δεν προτείνεται σαν ρουτίνα για όλους τους ασθενείς με ήπια/μέτρια νόσο στην κοινότητα. Ωστόσο, επειδή παρατηρούνται ασθενείς που εμφανίζουν θρομβοεμβολική νόσο κατά την προσέλευσή τους στο ΤΕΠ, φαίνεται ότι κάποιοι από τους ασθενείς της κοινότητας θα μπορούσαν να ωφεληθούν από μια τέτοια πρακτική. Ελλείψει ισχυρών αποδείξεων για τα κριτήρια χορήγησης θρομβοπροφύλαξης στην κοινότητα προτείνεται η υιοθέτηση των συστάσεων του ΕΟΔΥ για χορήγηση θρομβοπροφύλαξης σε ασθενείς με πυρετό > 38οC για 48 ώρες και ένα από τα παρακάτω: Ηλικία> 65 έτη, BMI> 30Kg/m2, ΣΔ, ιστορικό θρομβοεμβολικής νόσου, θρομβοφιλία (συγγενή ή επίκτητη), ενεργό καρκίνο για τον οποίο έλαβε-ΧΜΘ ή ΑΚΘ ή ορμονοθεραπεία το τελευταίο εξάμηνο, νευρολογική νόσο με μειωμένη κινητοποίηση, πρόσφατο χειρουργείο ή τραύμα. Η θρομβοπροφύλαξη χορηγείται όταν δεν υπάρχει αιμορραγία ή αυξημένος αιμορραγικός κίνδυνος.

Ασθενείς που λαμβάνουν χρονίως οξυγονοθεραπεία κατ' οίκον λόγω χρόνιας πνευμονοπάθειας, θα πρέπει να τη συνεχίζουν κανονικά, παρακολουθώντας την οι ίδιοι και ενημερώνοντας τον ιατρό τους για τυχόν επιδείνωση στον κορεσμό του περιφερικού αίματος. Σε ασθενείς που δεν ελάμβαναν οξυγονοθεραπεία κατ’ οίκον και έχουν διαγνωσθεί με νόσο Covid-19 θα πρέπει να αποφεύγεται η συνταγογράφηση και χορήγηση οξυγονοθεραπείας κατ’ οίκον, ως μέτρο αντιμετώπισης της υποξυγοναιμίας.

H σταθερή αγωγή για ΧΑΠ ή βρογχικό άσθμα θα πρέπει να συνεχίζεται κανονικά. Δεν υπάρχουν ενδείξεις για διακοπή λήψης των βιολογικών παραγόντων.

Τέλος, η απουσία υποστηρικτικού περιβάλλοντος για κατ’ οίκον φροντίδα, μπορεί να επιβάλλει, κατά περίπτωση, την νοσηλεία του ασθενούς σε Δομή Υγείας.

Οδηγίες φροντίδας και παρακολούθησης ασθενούς με Covid-19 μετά τη νοσηλεία του σε νοσοκομείο

Θα πρέπει να επιβεβαιώνεται ότι ο ασθενής έχει παραμείνει σε απομόνωση, για διάστημα 14-21 μέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων, ανάλογα με τη βαρύτητα της νόσου και την παρουσία ή όχι ανοσοκαταστολής, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Με το πέρας αυτού του διαστήματος, δεν απαιτείται νέος μοριακός έλεγχος.

Η Covid-19 είναι μια θρομβογόνος κατάσταση. Απαραίτητη είναι η υιοθέτηση των εθνικών οδηγιών που προτείνουν συνέχιση θρομβοπροφύλαξης με ΧΜΒΗ για α) τουλάχιστον 7 ημέρες μετά την έξοδο από το νοσοκομείο σε όλους και β) πιθανώς για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (από 15-45 ημέρες) σε ασθενείς υψηλού θρομβωτικού κινδύνου (παρατεταμένη ακινητοποίηση, ιστορικό VTE, γνωστή θρομβοφιλία, παχυσαρκία, αυτοάνοσα νοσήματα, ιστορικό Ca, παρατεταμένη νοσηλεία σε ΜΕΘ ή σε ασθενείς με υψηλούς δείκτες φλεγμονής) εφόσον έχουν χαμηλό αιμορραγικό κίνδυνο.

Ένας σημαντικός αριθμός ασθενών εμφανίζουν για παρατεταμένο χρονικό διάστημα (ως και αρκετούς μήνες) το λεγόμενο «post- acute Covid-19 syndrome» μια ποικιλία συμπτωμάτων που μπορεί να περιλαμβάνουν δύσπνοια, κόπωση, μυϊκή αδυναμία, μυαλγίες/αρθραλγίες, ζάλη, κεφαλαλγία, ανοσμία/αγευσία, γνωσιακές διαταραχές, ταχυκαρδίες, εφιδρώσεις, διάρροιες ή δυσκοιλιότητα. Το σύνδρομο αυτό διαφοροποιείται από το σύνδρομο μετά από νοσηλεία στη ΜΕΘ (PICS) και μπορεί να προσβάλει ακόμη και ασθενείς με ήπια οξεία νόσο. Ωστόσο, κάθε επίμονο ή νεοεμφανιζόμενο σύμπτωμα θα πρέπει να αξιολογείται ανεξάρτητα και να μην αποδίδεται πάντα στην νόσο.

Πολλοί ασθενείς εμφανίζουν ψυχιατρικές διαταραχές τύπου μετατραυματικού στρες με εκδηλώσεις άγχους, αϋπνία και κατάθλιψη. Η ψυχική επιβάρυνση πρέπει να αξιολογείται από κάθε γιατρό που εξετάζει ασθενή μετά από νοσηλεία και αναλόγως να παραπέμπεται για υποστήριξη σε ειδικό.

Εφόσον οι ασθενείς χρειάζονται φυσιοθεραπεία, αυτή δεν πρέπει να καθυστερεί αλλά να παρέχεται από φυσιοθεραπευτή με τη χρήση ΜΑΠ για όσο διάστημα ο ασθενής θεωρείται μολυσματικός και είναι σε απομόνωση.

Ασθενείς με PICS ή όσοι έχουν νοσηλευτεί με παροξυσμό ΧΑΠ θα πρέπει το συντομότερο μετά το τέλος της περιόδου απομόνωσης να εντάσσονται σε προγράμματα αποκατάστασης. Εναλλακτικά να αναζητούνται διαθέσιμα προγράμματα εξ αποστάσεως αποκατάστασης.

Ασθενείς με πνευμονική εμβολή θεραπεύονται και παρακολουθούνται σύμφωνα με τις διεθνείς οδηγίες για ανάπτυξη πνευμονικής υπέρτασης. Αν και είναι λογικό η πνευμονική εμβολή στο πλαίσιο Covid-19 λοίμωξης να θεωρηθεί σαν συνδεόμενη με γνωστό προδιαθεσικό παράγοντα, ο βέλτιστος χρόνο διάρκειας της αντιπηκτικής αγωγής στους ασθενείς με Covid-19 είναι άγνωστος. Η ΕΠΕ σημειώνει ότι η θεραπεία της πνευμονικής εμβολής έχει συγκεκριμένη θεραπευτική δοσολογία, είτε αφορά ηπαρίνη χαμηλού βάρους είτε νεότερα ή/και παλαιότερα αντιπηκτικά από το στόμα.

Διεθνώς έχουν διαπιστωθεί περιπτώσεις ασθενών με πνευμονικές βλάβες που εμμένουν σε ασθενείς με Covid-19 πνευμονία. Αν και αυτή την στιγμή η διαθέσιμη επιστημονική τεκμηρίωση είναι ελλιπής και δεν επιτρέπει καταληκτικά συμπεράσματα ως προς την βαρύτητα και τη συχνότητα του προβλήματος, συνιστάται η συστηματική παρακολούθηση των ασθενών, προκειμένου να διαπιστωθούν πρώιμα, πιθανές εμμένουσες βλάβες. Για το σκοπό αυτό, μέσα σε διάστημα τριών μηνών [αυτό μπορεί να ποικίλλει κατά κλινική περίπτωση] από την έναρξη της οξείας νόσου κρίνεται σκόπιμη η κλινική αξιολόγηση του αναπνευστικού μαζί με α/α θώρακα και αν χρειαστεί CT. Σε ασθενείς με εμμένουσα δύσπνοια ή/και απεικονιστικές βλάβες στο τρίμηνο μετά την έναρξη των συμπτωμάτων συνιστάται λειτουργικός έλεγχος της αναπνοής, με σπιρομέτρηση, στατικούς όγκους και διάχυση. Σε ειδικές περιπτώσεις μπορεί να χρειασθεί εργοσπιρομετρία.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες οδηγίες για διαχείριση ασθενή με Covid-19 στο σπίτι"

Forthnet: Πληρώστε τα χρέη σας αλλιώς θα σας πάρουμε ακόμη και το σπίτι σας

Ο νέος ισχυρός άνδρας της Forthnet κ. Νίκος Σταθόπουλος σκληραίνει τη στάση του έναντι των καταναλωτών με οφειλές προς την εταιρεία.

Πλέον η νέα διοίκηση σηκώνει τους… τόνους έναντι των κακοπληρωτών δίνοντας δουλειά σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία της Αθήνας τα οποία έχουν ως σκοπό να μαζέψουν τα οφειλόμενα ποσά που να σημειωθεί ανέρχονται σε 110 εκατ. ευρώ σε επίπεδο ομίλου και οι απαιτήσεις της εταιρείας ανέρχονται σε 67,8 εκατ. ευρώ.

Η προηγούμενη διοίκηση με τους χειρισμούς τους, οι οποίοι να σημειωθεί κινούνταν σε απλές γνωστοποιήσεις δεν έφεραν αποτελέσματα.

Ο νέος επενδυτής από το Λονδίνο ήταν από τα πρώτα ζητήματα που έδειξε ενδιαφέρον και αποφάσισε να οδηγήσει μέχρι τέλους χιλιάδες υποθέσεις που παραμένουν στο συρτάρι.

Οι δικηγόροι έπιασαν δουλειά

Τα δικηγορικά γραφεία έπιασαν δουλειά και με το καλημέρα λένε στους οφειλέτες ότι πρέπει να τακτοποιήσουν άμεσα την οφειλή τους προς την εταιρεία δίνοντας περιθώριο 10 ημερών διότι με τη λήξη της προθεσμίας, θα έρθουν πιο σκληρά μέτρα για την είσπραξή του χρέους αξιοποιώντας τα νομικά εργαλεία που τους δίνει η ελληνική νομοθεσία.

Οι εκπρόσωποι του νόμου των δικηγορικών γραφείων λένε ορθά κοφτά στους οφειλέτες ότι έρχεται η έκδοση διαταγής πληρωμής από τα αρμόδια Δικαστήρια που τους δίνει το δικαίωμα να εισπράξουν με κάθε νόμιμο τρόπο τα χρέη του πελάτη προς την εταιρεία.

Το επόμενο βήμα μετά την έκδοση της Διαταγής Πληρωμής είναι η κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη ακόμη και την πρώτη του κατοικία ακόμη όταν η οφειλή «αγγίζει» τα 200 ευρώ.

Ο Νίκος Σταθόπουλος από το Λονδίνο θέλει να συμμαζέψει την εταιρεία και δεν πρόκειται να χαριστεί σε κανέναν λένε όσοι τον γνωρίζουν καλά. .

Οι οφειλέτες μπορούν να χάσουν το σπίτι τους όταν η εταιρεία πάει την υπόθεση στα Δικαστήρια και ζητήσει την έκδοση διαταγής πληρωμής ακόμη κι όταν το χρέος ξεπερνά τα 250 ευρώ.

Ο ιδιώτης ως φυσικό πρόσωπο ή με νομική μορφή μπορεί να απαιτήσει με κάθε ένδικο μέσο την οφειλή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιουνίου 2020 η εταιρεία έχει πάρει προβλέψεις συνολικού ποσού που φτάνει τα 83,7 εκατ ευρώ.

Το υπόλοιπο ποσό που είναι στον …αέρα ανέρχεται σε 33,4 εκατ. ευρώ για τον όμιλο.

Σε επίπεδο εταιρείας φτάνει τα 18 εκατ. ευρώ.

Ανάμεσα στις απαιτήσεις εμφανίζεται και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου όπως και το ίδιο το Δημόσιο και το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 1,7 εκατ. ευρώ.

Ο νέος ιδιοκτήτης της εταιρείας θέλει όλες οι υποθέσεις να φτάσουν μέχρι τέλους.

Ο σκοπός είναι να συγκεντρωθούν τα χρήματα που λείπουν από το ταμείο και στη χειρότερη περίπτωση να βρεθεί με ακίνητα τα οποία στη συνέχεια θα βγουν προς πώληση για να μαζευτούν τα χρέη των καταναλωτών.

Πρόκειται για οφειλές που είχαν μείνει στα αζήτητα τα τελευταία τρία χρόνια στερώντας από την εταιρεία ζεστό χρήμα.

bankingnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Forthnet: Πληρώστε τα χρέη σας αλλιώς θα σας πάρουμε ακόμη και το σπίτι σας"

Προφυλακίστηκε παράγοντας κολυμβητικού συλλόγου για σεξουαλική κακοποίηση

Προφυλακίστηκε παράγοντας κολυμβητικού συλλόγου της Αττικής, που καταγγέλθηκε για σεξουαλική κακοποίηση δύο ανήλικων κοριτσιών και σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ, είχε στην κατοχή του πορνογραφικό υλικό, το οποίο κατασχέθηκε. Ο παράγοντας, ο οποίος είναι 74 ετών σήμερα, προφυλακίστηκε το περασμένο Σάββατο.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν, προ ημερών, εμφανίστηκαν οι δύο ανήλικες στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής και κατήγγειλαν τα όσα υπέστησαν από τον κατηγορούμενο, από το 2013 έως και το 2015. Σύμφωνα με την καταγγελία των δύο κοριτσιών, ο παράγοντας τις κακοποιούσε σεξουαλικά, ενώ παρενοχλούσε παράλληλα και άλλες αθλήτριες.

Όπως τόνισαν αστυνομικές πηγές στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δύο αθλήτριες ανέφεραν ότι βρήκαν το θάρρος για να προχωρήσουν στην καταγγελία, μετά από αυτήν της Σοφίας Μπεκατώρου. Ο 74χρονος, σήμερα, είχε κατορθώσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των γονέων τους και πολλές φορές έπαιρνε ο ίδιος τις δύο ανήλικες από το σπίτι τους για να τις πάει στο κολυμβητήριο για προπόνηση. Προηγουμένως, όμως, τις οδηγούσε στο σπίτι του, όπου τις κακοποιούσε σεξουαλικά, ενώ τους έδειχνε και ταινίες πορνογραφικού περιεχομένου. Στη συνέχεια τις πήγαινε στο κολυμβητήριο, ενώ τους έλεγε να μη μιλήσουν σε κανέναν. Οι δύο ανήλικες φοβόντουσαν να αποκαλύψουν τι συνέβαινε τόσα χρόνια, όπως είπαν στην Αστυνομία, μέχρι την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Προφυλακίστηκε παράγοντας κολυμβητικού συλλόγου για σεξουαλική κακοποίηση"

AstraZeneca: Σουηδία και Λετονία αναστέλλουν τη χρήση του εμβολίου

Η Σουηδία ανακοίνωσε ότι αναστέλλει προσωρινά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού για προληπτικούς λόγους.

«Η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Σουηδίας αποφάσισε να αναστείλει τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca κατά της covid-19 μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για τις πιθανές παρενέργειές του», επεσήμανε η υπηρεσία.

Η υπηρεσία Ιατρικών Προϊόντων της Σουηδίας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι έχει καταγράψει 10 περιπτώσεις θρομβώσεων και μία περίπτωση χαμηλού αριθμού αιμοπεταλίων σε άτομα στα οποία χορηγήθηκε το εμβόλιο της AstraZeneca.

Η Δανία και η Νορβηγία έχουν καταγράψει μεμονωμένα περιστατικά αιμορραγιών, θρομβώσεων και χαμηλού αριθμού αιμοπεταλίων μετά τη χορήγηση του εμβολίου αυτού.

Την ίδια απόφαση έλαβε και η Λετονία, με τις υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας να ανακοινώνουν σήμερα «την προσωρινή αναστολή» της χρήσης του εμβολίου αυτού για έως δύο εβδομάδες.

Η απόφαση ελήφθη για «προληπτικούς λόγους» για όσο διάστημα ελέγχεται το εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ στη Λετονία δεν έχουν παρατηρηθεί προβλήματα από τη χορήγησή του, τόνισαν οι υπηρεσίες σε ανακοίνωσή τους.

«Η απόφαση βασίζεται σε αναφορές από μεμονωμένες ευρωπαϊκές χώρες για θρομβώσεις και αντίστοιχα περιστατικά που παρατηρήθηκαν μετά τη χορήγηση του εμβολίου», εξηγούν. «Προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν τον εμβολιασμό με σοβαρά προβλήματα υγείας».

Η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα ότι αναστέλλουν προσωρινά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca, αφού αρκετές χώρες ανέφεραν πιθανές παρενέργειες. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα συνεδριάσει σήμερα για το θέμα και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) την Πέμπτη.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " AstraZeneca: Σουηδία και Λετονία αναστέλλουν τη χρήση του εμβολίου"

Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Ομόφωνη απόφαση, συνεχίζουμε με AstraZeneca

Σε ομόφωνη εισήγηση για συνέχιση του εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca στη χώρα μας, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, κατέληξε σήμερα σε συνεδρίασή της η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα, όπως αναφέρει σε νεότερη ανακοίνωσή της.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται:

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών στη σημερινή συνεδρίασή της (16-3-2021) εξέτασε εκ νέου το θέμα που προέκυψε με αναφορές για μεμονωμένα περιστατικά θρομβοεμβολικών επεισοδίων σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca, μετά και την προληπτική προσωρινή αναστολή των εμβολιασμών από επιπλέον χώρες.

Η Επιτροπή εξέτασε τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα δεδομένα και ομόφωνα κρίνει πως δεν συντρέχει λόγος τροποποίησης της εισήγησής της της 11/3/2021. Η Επιτροπή επισημαίνει ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO), οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους το σύνολο των δεδομένων από όλες τις χώρες, συνιστούν τη συνέχιση του εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Επισημαίνεται εκ νέου ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, σε συνεργασία με την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ, δίνoυν απόλυτη προτεραιότητα σε θέματα ασφάλειας των εμβολίων. Έτσι, παρακολουθούν αδιάλειπτα τις αξιολογήσεις του ΕΜΑ και του WHO καθώς και τις αναφορές για πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες όλων των εμβολίων κατά της νόσου Covid-19.

Συμπερασματικά, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα, εισηγείται ομόφωνα τη συνέχιση του εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca στη χώρα μας, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Ομόφωνη απόφαση, συνεχίζουμε με AstraZeneca"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news