facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Μητροπολίτης Άνθιμος: Περιορίστε τον ερχομό σας στις εκκλησίες

Εξαιτίας της ραγδαίας έξαρσης του κορονοϊού, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως-Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης, Άνθιμος με έκτακτη ανακοίνωσή του καλεί τους πιστούς «να μείνουμε πλέον κλεισμένοι στα σπίτια μας».

Μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Άνθιμος αναφέρει:

«Οπωσδήποτε πολλοί συνάνθρωποί μας είναι φορείς του μικροβίου. Γι’ αυτό σας παρακαλώ πολύ ο Επίσκοπός σας, να μείνουμε πλέον κλεισμένοι στα σπίτια μας. Όλοι μας και κυρίως τα νέα παιδιά, οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων μας.

Να τηρήσουμε επακριβώς όσα η κυβέρνηση για τη χώρα μας και ο Δήμος για την επαρχία μας έχουν εξαγγείλει. Χρειάζεται να τηρήσουμε τα πρωτόκολλα που μας δίνονται από τους κρατικούς υπεύθυνους και τους ειδικούς επιστήμονες. Ας μην κυκλοφορεί κανείς έξω στους δρόμους χωρίς σημαντικό λόγο.

Μείνετε στα σπίτια σας. Επανασυνδεθείτε με τα μέλη της οικογενείας σας, παίξτε με τα παιδιά σας, συζητείστε μεταξύ σας τα ζευγάρια. Γονατίστε, προσευχηθείτε και διαβάστε. Όσοι δείξουν αδιαφορία στην τήρηση αυτών των εντολών και κυκλοφορούν ανεύθυνα στους δρόμους και σε συναντήσεις, αυτοί θα βασανίσουν και θα σκοτώσουν ευπαθείς συνανθρώπους μας κι αυτό θα είναι τεράστιο βάρος στην ψυχή τους…»

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως παρακαλεί και για τον περιορισμό της προσέλευσης στους ναούς.

«Σας παρακαλώ, ακόμα, να περιορίσετε και τον ερχομό σας στους Ναούς. Φαίνεται περίεργο που σας ζητώ κάτι τέτοιο, όμως αυτό είναι το θέλημα του Θεού για το καλό όλων μας. Να μην έχετε ενδοιασμούς και ενοχές για την αποχή σας αυτή. Να εξασκήσετε την αγάπη σας προς το Θεό και τους συνανθρώπους σας με θερμή προσευχή μπροστά στο προσωπικό σας προσκυνητάρι… », εξηγώντας πως «αυτή η μέριμνα, αποφυγής του συγχρωτισμού, δεν αφορά στην εγωιστική προστασία του εαυτού μας, όχι! Λαμβάνεται εκτάκτως, ώστε να μη γίνουμε αιτία διασποράς του ιού και αφορμή να βασανιστούν ηλικιωμένοι συνάνθρωποί μας, εγκυμονούσες γυναίκες, πολύ-ασθενείς και βαρειά εγχειρισμένοι συνάνθρωποί μας ή κάποιοι που έχουν λανθάνουσες αρρώστιες οι οποίες δεν έχουν ακόμα εκδηλωθεί…».

Τέλος ανακοινώνει ότι οι ναοί θα λειτουργούν μόνο κάθε Κυριακή πρωί για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, από τις 9.00 έως τις 10.00, μόνο μ’ έναν ιερέα κι έναν ψάλτη.

«Τις υπόλοιπες ιερές Ακολουθίες και τους λαοφιλείς Χαιρετισμούς στην Παναγία μας, σας συστήνω και σας παρακαλώ να τις τελείτε στα σπίτια σας…».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητροπολίτης Άνθιμος: Περιορίστε τον ερχομό σας στις εκκλησίες"

Κορονοϊός: Σε λειτουργία από αύριο η γραμμή 1520 για μέτρα και καταγγελίες

Ο κορονοϊός έχει χτυπήσει για τα καλά τη χώρα μας χώρα και έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα.

Aπό το μεσημέρι της Κυριακής (15.03.2020) το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων θέτει σε λειτουργία τον τηλεφωνικό αριθμό 1520, το οποίο θα απαντά σε επιχειρήσεις, εργαζόμενους και πολίτες για τα μέτρα που έχουν ληφθεί σχετικά με τον κορονοϊό.

Επίσης, θα δέχεται καταγγελίες για φαινόμενα αισχροκέρδειας.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Σε λειτουργία από αύριο η γραμμή 1520 για μέτρα και καταγγελίες"

Κορονοϊός: Η Αλβανία κλείνει τις διαβάσεις με Ελλάδα, Μαυροβούνιο, Σκόπια και Κόσοβο

Τα μεσάνυχτα της Κυριακής κλείνουν οι χερσαίες διαβάσεις της Αλβανίας με τις όμορες χώρες (Ελλάδα, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία και το Κόσοβο) ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή του κορονοϊού.

Θα επιτρέπεται μόνο η διακίνηση των εμπορευμάτων.

Η σημερινή ημέρα 14η Μαρτίου αποτελεί για την Αλβανία εθνική γιορτή για την έλευση της άνοιξης και παραδοσιακά συνοδεύεται από την μαζική έξοδο των πολιτών στην εξοχή.

Ως εκ τούτου, ο Ράμα απαγόρευσε ακόμη και τους ατομικούς περιπάτους στα πάρκα.

38 κρούσματα

Ένα λεωφορείο που εκτελούσε δρομολόγιο στη γραμμή Τίρανα-Κρήτη, έμεινε στα σύνορα της Κακαβιάς επί δύο ώρες και οι επιβάτες μπόρεσαν να εισέλθουν στην Αλβανία αφού ελέγχθηκαν και υπέγραψαν ότι θα μπουν σε καραντίνα στα σπίτια τους.

Ο αριθμός των κρουσμάτων με κορονοϊό, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, έφθασε στους 38, 12 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία 3 εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ένας ασθενής έχασε τη ζωή του.

Στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία όλων των οχημάτων στα Τίρανα, το Δυρράχιο και σε όλες τις περιοχές στη Μέση Αλβανία.

Η υπουργός Υγείας της χώρας απηύθυνε σήμερα έκκληση σε όλους τους γιατρούς και άλλους ειδήμονες στον τομέα της υγείας, ακόμα και στους φοιτητές ιατρικής να επιστρατευτούν για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Ωστόσο 15 ιατροί που ασχολήθηκαν με την νοσηλεία ασθενών με τον κορονοϊό μπήκαν σε καραντίνα.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Η Αλβανία κλείνει τις διαβάσεις με Ελλάδα, Μαυροβούνιο, Σκόπια και Κόσοβο"

Σαουδική Αραβία: Σταματά όλες τις διεθνείς πτήσεις για δύο εβδομάδες λόγω κορονοϊού

Η Σαουδική Αραβία αναστέλλει όλες τις διεθνείς πτήσεις για δύο εβδομάδες από την Κυριακή (15.03.2020) για να αποτρέψει την εξάπλωση του κορονοϊού, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων SPA, επικαλούμενο αξιωματούχο του υπουργείου Εσωτερικών του σουνιτικού βασιλείου.

Η ίδια περίοδος δεκατεσσάρων ημερών θα κηρυχθεί κατ’ εξαίρεση αργία για τους υπηκόους και τους κατοίκους στη Σαουδική Αραβία που δεν θα είναι σε θέση να επιστρέψουν στην επικράτεια εξαιτίας της αναστολής των πτήσεων ή στις περιπτώσεις που θα τεθούν σε καραντίνα μετά την επιστροφή τους, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.

Στη Σαουδική Αραβία καταμετρώνται, μέχρι στιγμής, 86 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Σαουδική Αραβία: Σταματά όλες τις διεθνείς πτήσεις για δύο εβδομάδες λόγω κορονοϊού"

Κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που έβαλαν «λουκέτο» με κρατική εντολή

Στον... «αέρα» φαίνεται πως βρίσκονται χιλιάδες εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που έβαλαν λουκέτο με κρατική εντολή, λόγω των εξελίξεων με τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περίπτωση που το λουκέτο ήταν επιλογή του εργοδότη, αυτός υποχρεούται να καταβάλει κανονικά τη μισθοδοσία. Στην περίπτωση όμως που πρόκειται για κρατική εντολή δεν προκύπτει τέτοια υποχρέωση.
!
Για την στήριξη των μισθωτών εξετάζεται η παροχή κρατικού βοηθήματος ύψους 500 ευρώ μηνιαίως. Η σχετική απόφαση δεν έχει όμως ακόμα ληφθεί, με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι να βρίσκονται αντιμέτωποι με μία θεαματική μείωση του εισοδήματός τους τη στιγμή ακριβώς που έχουν αυτά τα χρήματα περισσότερο ανάγκη.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που έβαλαν «λουκέτο» με κρατική εντολή"

Κορωνοϊός: Κλείνουν οργανωμένες παραλίες και χιονοδρομικά κέντρα μετά τον συνωστισμό!

Εντολή να κλείσουν αύριο οι οργανωμένες παραλίες και τα χιονοδρομικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα έδωσε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έπειτα από τα σημερινά κρούσματα απειθαρχίας από πολίτες που θεωρούν ότι οι οδηγίες για αποφυγή του συνωστισμού.

«Η κατάσταση είναι σοβαρή και απαιτεί υπευθυνότητα από όλους. Αποφεύγουμε τους δημόσιους χώρους με πολύ κόσμο» έγραψε στο τουίτερ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και τόνισε: «Ας σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων».


Σήμερα, ενώ μέσω επιδημίας κορωνοϊού, όπως αποκάλυψε το protothema.gr, χιλιάδες Αθηναίοι έσπευσαν στις παραλίες παρά τις σαφείς οδηγίες του υπουργείου Υγείας να αποφεύγονται οι συναθροίσεις για δυο τουλάχιστον εβδομάδες.

Οι τηλεοπτικές και διαδικτυακές καμπάνιες του «Μένουμε Σπίτι», οι συνεχείς ενημερώσεις, τα πρωθυπουργικά διαγγέλματα για την σοβαρότητα της κατάστασης, φαίνεται να μην πτόησαν αρκετούς πολίτες της χώρας, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό ξεχύθηκαν στις παραλίες προκαλώντας συνωστισμό στις πλαζ.

Στο Καβούρι και στην πλαζ του Αστέρα Βουλιαγμένης δημιουργήθηκε ουρά άνω των 50 ατόμων, οι οποίοι διαμαρτύρονταν γιατί οι υπάλληλοι αρνούνταν να τους βάλουν μέσα, επικαλούμενοι σχετικές οδηγίες που είχαν λάβει, καθώς η παραλία είχε ήδη γεμίσει με κόσμο από νωρίς το πρωί. Τελικά, λόγω συνωστισμού η πλαζ έκλεισε. 

Στη δημόσια πλαζ της Βουλιαγμένης, το ίδιο σκηνικό με πολίτες να καταφθάνουν με ηχοσυστήματα και σακούλες με φαγητά και ποτά, λες και πήγαιναν σε μπιτς πάρτι.


Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την κατάσταση που επικρατούσε σήμερα στις παραλίες:
parlies1__1_
parlies1__2_
parlies1__3_
parlies1__4_
parlies1__5_
parlies1__6_
parlies1__7_
parlies1__8_

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Κλείνουν οργανωμένες παραλίες και χιονοδρομικά κέντρα μετά τον συνωστισμό!"

Κορονοϊός: 45 συλλήψεις από την Ελληνική Αστυνομία

Συνεχείς είναι οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

Έχουν βεβαιωθεί (43) παραβάσεις για τις οποίες συνελήφθησαν (45) άτομα σε όλη την επικράτεια.

Οι συλληφθέντες λειτουργούσαν χώρους για τους οποίους ισχύει το μέτρο προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας.

Συνεχείς είναι οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό, από την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί συνολικά σε όλη την επικράτεια (43) παραβάσεις για τις οποίες συνελήφθησαν (45) άτομα και συγκεκριμένα:

· (12) στην Αττική,

· (6) στη Δυτική Ελλάδα,

· (6) στη Θεσσαλία,

· (5) στη Δυτική Μακεδονία,

· (5) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

· (3) στην Κρήτη,

· (3) στο Νότιο Αιγαίο,

· (2) στην Πελοπόννησο,

· (2) στην Ήπειρο και

· (1) στη Θεσσαλονίκη.

Οι συλληφθέντες κατελήφθησαν να λειτουργούν χώρους (φροντιστήρια, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, ΚΑΠΗ, καφετέριες – καφενεία, κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών εντός εμπορικού κέντρου κ.λπ.) για τους οποίους ισχύει το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Εν τω μεταξύ σε δήλωσή του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε πως είναι ατομική ευθύνη η προστασία η δική μας και των άλλων.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: 45 συλλήψεις από την Ελληνική Αστυνομία"

Ραγδαία μεταβολή του καιρού: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Αλλάζει και πάλι ο καιρός αύριο, Κυριακή, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν σήμερα σε όλη τη χώρα και ειδικότερα στην Αττική.

Οι υψηλότερες καταγράφηκαν στην Αττική, φτάνοντας έως τους 26 βαθμούς Κελσίου στα Πατήσια, στο Λουτράκι τους 25,8 και στο Ψυχικό τους 25,3 βαθμούς, σύμφωνα με το δίκτυο των αυτομάτων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Την Κυριακή, όμως, αναμένονται βροχές, σποραδικές καταιγίδες, καθώς επίσης χιονοπτώσεις στα ορεινά και στα βόρεια ημιορεινά.

Σταδιακή σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα υπάρξει από τα βόρεια και επικράτηση πολύ ενισχυμένων βοριάδων στο Αιγαίο, με εντάσεις έως εννέα μποφόρ το βράδυ στα βόρεια πελάγη.

Βροχές και πτώση θερμοκρασίας
Πιο αναλυτικά, αύριο στην Βόρεια Ελλάδα αναμένονται βροχές, λίγες σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα, με έμφαση στα κεντρικά, ανατολικά και νότια, καθώς επίσης στα νησιωτικά τμήματα του Βόρειου, Κεντρικού και Ανατολικού Αιγαίου.

Χιόνια θα πέσουν σταδιακά στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Βόρειας Θεσσαλίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 9 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -1 έως 11, στη Θεσσαλία από 5 έως 14 βαθμούς, στην Ήπειρο από 7 έως 21, στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα και στη Νότια Πελοπόννησο από 9 έως 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 20 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 21, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 7 έως 16 βαθμούς, ενώ στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και την Κρήτη από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Θυελλώδεις ανέμους
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, ενισχυόμενοι σταδιακά σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ και το βράδυ τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ.

Στο υπόλοιπο Αιγαίοι οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5 έως 6 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι, στρεφόμενοι σταδιακά σε ανατολικούς με εντάσεις έως 7 μποφόρ.

Καιρός σε Αττική
Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν, δίνοντας από αργά το απόγευμα και κυρίως τις βραδινές ώρες τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι 5 μποφόρ και σταδιακά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς, με σημαντική πτώση από το βράδυ.

Καιρός σε Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές κατά περιόδους και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς, με σημαντική πτώση μετά το μεσημέρι.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ραγδαία μεταβολή του καιρού: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας"

Κορωνοϊος – Ισπανία: Από την Δευτέρα υπό περιορισμό ολόκληρη η χώρα

Η ισπανική κυβέρνηση θα θέσει τη χώρα υπό περιορισμό από τη Δευτέρα στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει στη μάχη εναντίον του νέου κορονοϊού, προβλέπεται στο προσχέδιο του επίσημου διατάγματος που περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Η κυβέρνηση θα πει ότι όλοι οι Ισπανοί θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους και να βγαίνουν μονάχα για να αγοράσουν φαγητό, να πάνε στο φαρμακείο, στο νοσοκομείο ή στη δουλειά και σε έκτακτες περιπτώσεις, αναφέρει το προσχέδιο.

Επιπλέον, τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα περιοριστούν προκειμένου να μεταφέρουν λιγότερους επιβάτες, τα δρομολόγια, εντούτοις, δεν θα ανασταλούν.

Ο υπουργός Εσωτερικών θα ελέγχει όλες τις αστυνομικές δυνάμεις, περιλαμβανομένων των τοπικών και περιφερειακών, στο πλαίσιο της κήρυξης της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα διάστημα 15 ημερών.

Τα υπουργεία Υγείας και Μεταφορών θα μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις για το σύνολο της χώρας, αναλαμβάνοντες ορισμένες εξουσίες από τις τοπικές και περιφερειακές αρχές.

Βάσει του προσχεδίου, τα μέτρα περιορισμού τίθενται σε ισχύ από τη Δευτέρα στις 8 το πρωί τοπική ώρα (09.00 ώρα Ελλάδας), ενώ όλα τα άλλα μέτρα θα εφαρμοστούν μόλις εκδοθεί το διάταγμα στην εφημερίδα της κυβέρνησης.

Επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με τα μέτρα, που ενδέχεται να αλλάξουν, αναμένονται αργότερα σήμερα, μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβούλιου

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊος – Ισπανία: Από την Δευτέρα υπό περιορισμό ολόκληρη η χώρα"

Κορωνοϊός: Οι ΗΠΑ επεκτείνουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε Βρετανία και Ιρλανδία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επεκτείνουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, όπως ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Οι νέοι περιορισμοί τίθενται σε εφαρμογή από τα μεσάνυκτα της Δευτέρας (ώρα Ουάσινγκτον, Τρίτη 04.00 GMT), όπως πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς: «Διακόπτουμε όλα τα ταξίδια από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ τα μεσάνυκτα της Δευτέρας». Οι Αμερικανοί και οι μόνιμοι κάτοικοι ΗΠΑ που θα ταξιδέψουν από τις δύο χώρες θα πάρουν άδεια εισόδου στο αμερικανικό έδαφος.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε επίσης 50 θανάτους από την επιδημία Covid-19 στις ΗΠΑ μέχρι στιγμής.

Ο Aμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι θα ήταν καλό οι εταιρείες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Apple και να κλείσουν τα καταστήματά τους.

Ανακοινώνοντας ότι έκανε, τελικά, το ιατρικό τεστ για τον κορωνοϊό, δήλωσε ότι «δεν ξέρει πότε θα πάρει τις απαντήσεις». Πάντως θερμομετρήθηκε και η θερμοκρασία του είναι «απολύτως κανονική».

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε επιβάλει μέτρα σε 26 ευρωπαϊκές χώρες αφήνοντας εκτός τη Βρετανία και την Ιρλανδία. Αρχικά οι περιορισμοί είχαν επιβληθεί για: Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιχτενστάιν, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία και Ελβετία.

Από τους περιορισμούς εξαιρούνται οι Αμερικανοί υπήκοοι και οι μόνιμοι κάτοικοι. Θα τους δοθούν οδηγίες να κατευθυνθούν σε περιορισμένο αριθμό αεροδρομίων όπου θα μπορούν να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Οι ΗΠΑ επεκτείνουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε Βρετανία και Ιρλανδία"

Στα 228 τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα – 38 νέα με τα περισσότερα στην Αθήνα

Στα 228 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, ανέφερε το απόγευμα του Σαββάτου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας.

Ανακοινώθηκαν 38 νέα κρούσματα κορονοϊού σε μια μέρα, ενώ μέχρι στιγμής τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, τα περισσότερα νέα κρούσματα είναι στην Αθήνα, με τα «ορφανά» κρούσματα να είναι 22, ενώ τα 5 είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 3.400 δείγματα από πολίτες.

Νοσηλεύονται 57 ασθενείς, ενώ πέντε είναι διασωληνωμένοι. Μέχρι στιγμής έχουν δοθεί 8 εξιτήρια σε ασθενείς.

Όσον αφορά στο προφίλ των νοσούντων, το 51% είναι πάνω από 65 ετών και τα περισσότερα είναι στην Αθήνα.

Ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε ότι δεν συστήνεται έλεγχος σε ασυμπτωματικούς και πολίτες με ήπια συμπτώματα, ενώ θα υποστηριχθεί ηλεκτρονική συνταγογράφηση για χρόνια ασθενής με πνευμονία. Ηλεκτρονικές γνωματεύσεις για υγειονομικό υλικό είναι επιβεβλημένες για αυτούς τους ασθενείς.

Την ίδια στιγμή, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα πρέπει να λειτουργούν με κατά το δυνατόν λιγότερο συνωστισμό, μιας και η αποφυγή συνωστισμού είναι πολύ σημαντική για την πρόληψη εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ιδιαίτερη προσοχή συνέστησε ο κ. Τσιόδρας ώστε να μην παρατηρηθούν συνθήκες, όπως αυτές στα σούπερ μάρκετ καθώς ευνοούν την μετάδοση της ασθένειας.

Αναφερόμενος στα παιδιά που έχουν βρεθεί θετικά στον ιό, ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι πρόκειται για ήπιες περιπτώσεις, με ελαφρά συμπτωματολογία και τα περισσότερα εξ αυτών είναι σπίτι τους.

«Μη μας ανησυχούν τα παιδιά» επισήμανε ο ίδιος.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε ειδικότερα στους καπνιστές, επισημαίνοντας ότι αυξάνεται ο κίνδυνος να προσβληθούν από τον κορονοϊό σε σχέση με τους μη καπνίζοντες.

Διαβάστε Περισσότερα » "Στα 228 τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα – 38 νέα με τα περισσότερα στην Αθήνα"

Μόνο τα έκτακτα περιστατικά στα οδοντιατρεία

Μόνο τα έκτακτα περιστατικά θα δέχονται οι οδοντίατροι όλης της χώρας στα οδοντιατρεία τους προκειμένου να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις των ασθενών και να περιοριστεί η διασπορά του κορoνοϊού. Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία απέστειλε σύσταση σε όλα τα μέλη της να δέχονται στα οδοντιατρεία μόνο τους ασθενείς που πρέπει οπωσδήποτε να εξεταστούν ή να συνεχίσουν τις θεραπείες τους προκειμένου να μην προκληθεί βλάβη στην υγεία τους, λαμβάνοντας παράλληλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

Σύμφωνα με την ΕΟΟ, οι οδοντίατροι πρέπει να λαμβάνουν από το τηλέφωνο λεπτομερές ιστορικό των ασθενών για πρόσφατα ταξίδια σε Ελλάδα και εξωτερικό και να ρωτούν αν ο ίδιος ο ασθενής ή κάποιος από το στενό περιβάλλον του εμφανίζει βήχα, πυρετό, δύσπνοια, διάρροια ή καταβολή δυνάμεων.Η ΕΟΟ ενημερώνει τους ασθενείς ότι όλες οι μη επείγουσες θεραπείες συνιστάται να προγραμματιστούν εκ νέου.

Τους συνιστά βέβαια ότι όταν αισθανθούν πόνο, οίδημα (πρήξιμο) στην περιοχή του στόματος να επικοινωνήσουν άμεσα με τον οδοντίατρό τους, ώστε να τους συμβουλέψει τηλεφωνικά και να αξιολογήσει το επείγον ή όχι του περιστατικού. Η σύσταση της ΕΟΟ προς τους οδοντιάτρους όλης της χώρας αναφέρει ακόμη:

-Αυστηρή εφαρμογή των μέτρων αποφυγής διασποράς των λοιμώξεων, με επιμελή καθαρισμό και απολύμανση των επιφανειών εργασίας και των χώρων με κατάλληλα διαλύματα.

-Ενίσχυση των παγίων μέτρων ατομικής υγιεινής οδοντιάτρων και ασθενών (πχ διάθεση αλκοολούχων διαλυμάτων στο χώρο αναμονής).-Ταυτόχρονη χρήση προστατευτικών γυαλιών ή προσωπίδας, με χειρουργική μάσκα και καλυπτικό κεφαλής, μακρυμάνικη αδιαβροχοποιημένη ποδιά, γάντια μιας χρήσης από το οδοντιατρικό και το βοηθητικό προσωπικό.-Συχνός αερισμός του χώρου.

-Εξορθολογισμός χρονικής διάρκειας ραντεβού, ώστε να επαρκεί ο χρόνος για τα πρόσθετα μέτρα και να αποφεύγεται ο συνωστισμός των ασθενών στους χώρους αναμονής.

-Περιορισμός πράξεων που παράγουν αερόλυμα.-Αυστηρή διαχείριση των μολυσματικών αποβλήτων. Η ΕΟΟ επισημαίνει στα μέλη ότι οι οδηγίες θα επικαιροποιούνται ανάλογα με τις εξελίξεις και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Μόνο τα έκτακτα περιστατικά στα οδοντιατρεία"

Κορωνοϊός: Κλείνει τα «σύνορα» με την Τουρκία το Ψευδοκράτος

Το λεγόμενο «υπουργικό συμβούλιο» του ψευδοκράτους αποφάσισε, μεταξύ άλλων, χθες βράδυ, ότι επιτρέπεται η διέλευση μέσω οδοφραγμάτων μόνο σε Τουρκοκυπρίους μέχρι την 1η Απριλίου, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για την ανάσχεση του κορωνοϊού.

Ανακοίνωση του κατοχικού καθεστώτος για έκτακτα μέτρα αναφορικά με τον κορωνοϊό αναφέρει:

1. Στον «δημόσιο τομέα», όλοι οι «δημόσιοι υπάλληλοι» εκτός της «αστυνομίας», της «πυροσβεστικής», του τομέα υγείας, της «πολιτικής αεροπορίας» και των πλείστων υπηρεσιών θα θεωρηθούν σε υποχρεωτική διοικητική άδεια μέχρι τις 27/03/2020 (όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 27/03/2020)

2. Στον ιδιωτικό τομέα, όλα τα καταστήματα, οι επιχειρήσεις, τα καζίνο, οι φούρνοι και η αγορά, όλα τα καταστήματα, όλες οι επιχειρήσεις, τα βενζινάδικα, οι χώροι διασκέδασης, τα γραφείων, κλπ. θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 27/03/2020

3. Στο πλαίσιο των προαναφερόμενων, είναι σαφές ότι πολλοί από τους πολίτες μας πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους και δεν πρέπει να εξέρχονται εάν δεν υπάρχει άμεση ανάγκη. Από την άλλη πλευρά, οι αρχές, ζητούν όπως να μην βγαίνει κάποιος στον δρόμο εκτός αν αυτό είναι άκρως σημαντικό.

4. Από τις 14.03.2020 και ώρα 02:00 μέχρι τις 1.04.2020, μόνο οι Τουρκοκύπριοι θα μπορούν να εισέλθουν στα κατεχόμενα από τις οδικές, θαλάσσιες και αεροπορικές πύλες εισόδου καθώς επίσης και τα άτομα με «νόμιμη» άδεια στο ψευδοκράτος. Σε όλους τους υπόλοιπους απαγορεύεται η διέλευση και είσοδος μέχρι την 01/04/2020

5. Ανεξάρτητα από τη χώρα από την οποία προέρχονται, οι Τουρκοκύπριοι και όσοι εισέρχονται στο ψεθδοκρατος από πύλες ξηράς, θάλασσας και αέρος θα παραμείνουν υπό έλεγχο και σε κατοίκον περιορισμό για 14 ημέρες. Για όσους δεν συμμορφώνονται θα υπόκεινται σε δικαστικά μέτρα.

6. Μεταξύ 14/03/2020 και 01/04/2020 έχει ληφθεί απόφαση όπως απαγορευτούν όλες οι δημοσιές συγκεντρώσεις ενώσεων, ομάδων, κοινωνικών συνόλων και να μην γίνει συναθροίσεις για μαζική λατρεία.

7. Έχει αποφασιστεί η χρήση του «δημόσιου» νοσοκομείου Αμμοχώστου ως νοσοκομείου ασφάλειας και η παροχή επαρκούς προσωπικού, εξοπλισμού και καθώς και κάθε είδους άλλων αναγκών του νοσοκομείο να αυξηθούν για να αντιμετωπιστεί η έκτακτη αναγκη.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Κλείνει τα «σύνορα» με την Τουρκία το Ψευδοκράτος"

Πάνω από 1000 άτομα έβαλαν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία στην Μυτιλήνη- Νέα συγκέντρωση το απόγευμα (pics, vid)

Αντιφασιστική διαδήλωση στο κέντρο της Μυτιλήνης εν μέσω κορονοιου και απαγόρευσης συναθροίσεων πραγματοποίησαν περισσότερα από 1.000 άτομα.

Με την αστυνομία να είναι παρούσα και τον εισαγγελέα απών πάνω από 1000 άτομα αψήφησαν τα μετρα της κυβέρνησης και ξεχύθηκαν στους δρόμους της Μυτιλήνης βάζοντας σε κίνδυνο χιλιάδες συμπολίτες μας..



Με συνθήματα ενάντια στην ακροδεξιά και τον φασιστικό κίνδυνο, εκατοντάδες διαδηλωτές πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με σημείο έναρξης και τερματισμού την πλατεία Σαπφούς.

Στη συγκέντρωση μεταξύ άλλων συμμετείχαν γιατροί, νοσηλευτές, εργαζόμενοι σε ΜΚΟ, πολιτικές οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και λιγοστοί κάτοικοι του νησιού.



Για το απόγευμα έχει προγραμματιστεί νέα αντιφασιστική συγκέντρωση από τον Αντιφασιστικό Συντονισμό του νησιού.


Στα αξιοσημείωτα είναι ότι κανένα άλλο ΜΜΕ του νησιού μας δεν δημοσίευσε αυτήν την ντροπή…




lesvospost
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάνω από 1000 άτομα έβαλαν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία στην Μυτιλήνη- Νέα συγκέντρωση το απόγευμα (pics, vid)"

ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ Χαιρετισμοί-Εσπερινοί στα Τρίκαλα. Μόνο 1 ώρα Λειτουργία τις Κυριακές

Άμεσα πρακτικά μέτρα εναρμόνισης της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών με τις οδηγίες αντιμετωπίσεως της πανδημίας του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα και όπως καταγράφει το trikalavoice.gr με έκτακτο εγκύκλιο σημείωμά του ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος ενημερώνει το Χριστεπώνυμο πλήθος ότι αναστέλλονται όλες οι προγραμματισμένες εκκλησιαστικές και ενοριακές δραστηριότητες, ενώ δεν θα τελούνται μέχρι νεωτέρας οι Χαιρετισμοί της Θεοτόκου, οι καθημερινές Προηγιασμένες Θείες Λειτουργίες και οι Κατανυκτικοί Εσπερινοί της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Αντίθετα θα τελούνται οι Θείες Λειτουργίες καθ’ εκάστην Κυριακή, από τις 9 π.μ. έως τις 10.30 π.μ. (δεν θα τελείται δηλαδή ο Όρθρος νωρίτερα, κατά το τυπικό).

Αναλυτικά η εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου:

Προς άπαντας τους Κληρικούς

και το χριστεπώνυμο πλήρωμα

της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως

Ως Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών, με αίσθημα ευθύνης προς το ποίμνιό μου, έχουμε, επανειλημμένως, συστήσει ψυχραιμία και την πλήρη τήρηση όσων συνιστούν οι αρμόδιες αρχές υγείας.

Με επίγνωση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας εξαιτίας της εμφάνισης του κορωνοϊού και κατόπιν των νεοτέρων αποφάσεων της Πολιτείας για την αναστολή ποικίλων δραστηριοτήτων, καθώς και την διατύπωση αυστηρών συστάσεων για την υγιεινή των ανθρώπων, αποφασίζουμε εντός των ορίων της τοπικής Εκκλησίας, την λήψη νεοτέρων μέτρων που θεωρούμε απολύτως απαραίτητα προκειμένου να συμβάλουμε στην κοινή προσπάθεια.

Ειδικότερα:

α) Την Κυριακή το πρωί σε όλους του Ιερούς Ναούς δεν θα τελεσθεί η ακολουθία του Όρθρου, αλλά μόνο η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου από 9-10:30 το πρωί.

β) Το απόγευμα της Κυριακής δεν θα τελεσθεί ο Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

γ) Δεν θα τελούνται οι καθ’ ημέραν ακολουθίες του Όρθρου, των Ωρών, του Εσπερινού και του Μεγάλου Αποδείπνου, οι Προηγιασμένες Θείες Λειτουργίες και οι Χαιρετισμοί της Θεοτόκου.

δ) Τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως θα παραμείνουν κλειστά για το κοινό.

Προφανώς όλα αυτά δεν υπονοούν κάποιον φόβο για τη Θεία Κοινωνία, αλλά προστατεύουν από τον κίνδυνο των συναθροίσεων.

Τέλος, αναστέλλονται και όλες οι προγραμματισμένες εκκλησιαστικές και ενοριακές δραστηριότητες, κατηχητικές συνάξεις, εκδηλώσεις, ομιλίες κ.λπ., οι οποίες σχετίζονται με συναθροίσεις κοινού, όπως και η λειτουργία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, αλλά και οι πρόβες τις χορωδίας ενηλίκων.

Εν αναμονή νεωτέρων ανακοινώσεων εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος θα υπάρξει άμεση ενημέρωση.

Ευχόμαστε με τήν χάρη του Τριαδικού Θεού και τις πρεσβείες του εν Αγίοις Πατρός Ημών Βησσαρίωνος να ξεπεράσουμε τη δοκιμασία αυτή έχοντας την αδιάψευστη ελπίδα ότι ο χορηγός της Ζωής, που είναι ο Ίδιος ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, δε θα μας εγκαταλείψει.



Μετά πατρικών ευχών και της εν Κυρίω αγάπης



Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ



† Ο ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ Χ Ρ Υ Σ Ο Σ Τ Ο Μ Ο Σ»

trikalavoice
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ Χαιρετισμοί-Εσπερινοί στα Τρίκαλα. Μόνο 1 ώρα Λειτουργία τις Κυριακές"

Η αναλυτική χαρτογράφηση των κρουσμάτων και των θανάτων στην Ιταλία από τον Ηλία Μόσιαλο

Μια διαφωτιστική ανάλυση αναφορικά με τις ηλικιακές ομάδες που είναι πιο ευάλωτες στον κορωνοϊό, παραθέτει ο Ηλίας Μόσιαλος, με βάση τον τραγικό απολογισμό της Ιταλίας όπου τα θύματα έφτασαν τα 1268.

Από τους ασθενείς που πέθαναν, οι ηλικίες άνω 90 ετών αποτελούσαν το 14.1% των ασθενών που κατέληξαν, 42.2% ήταν ηλικίας 80-89 ετών, το 32.4% ήταν ηλικίας 70-79 ετών, το 8.4% ήταν ηλικίας 60-69 ετών και το 2.8% ηλικίας 50-59 ετών. Η αναλογία αντρών/γυναικών είναι 80% προς 20%, με μεγαλύτερη μέση ηλικία για τις γυναίκες (83.4 έτη για τις γυναίκες έναντι 79.9 ετών για τους άνδρες).

Στην ανάρτησή του στο facebook ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE αναλύει τις ηλικίες των θυμάτων του κορωνοϊού στην Ιταλία μέχρι τις 11 Μαρτίου.

Η ανάρτηση Μόσιαλου«Ανάλυση των θανάτων στην Ιταλία έως τις 11 Μαρτίου με διαβάθμιση ανά ηλικία

Ο αριθμός των ασθενών που έχουν μολυνθεί από τον ιό στην Ιταλία ακολουθεί εκθετική τάση. Σύμφωνα με το Istituto Superiore di Sanità, στις 11 Μαρτίου η Ιταλία είχε 12.462 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις Covid-19, και 827 θανάτους. Η μέση ηλικία αυτών που πέθαναν ήταν 81 έτη και περισσότερα από τα δύο τρίτα των ασθενών είχαν διαβήτη, καρδιαγγειακές παθήσεις ή καρκίνο, ή ήταν πρώην καπνιστές. Aξίζει επίσης να σημειωθεί ότι είχαν σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσφορίας (ARDS) που προκλήθηκε από πνευμονοπάθεια λόγω SARS-CoV-2, πως χρειάστηκαν αναπνευστική υποστήριξη και πως εάν δεν είχαν νοσήσει λόγω του νέου ιού ίσως να μην είχαν πεθάνει.

Από τους εργαστηριακά επιβεβαιωμένους Covid-19 ασθενείς, το ποσοστό των ασθενών στις μονάδες εντατικής φροντίδας, μεταξύ 1 και 11 Μαρτίου 2020, ήταν σταθερά μεταξύ 9% και 11%.

Από τους ασθενείς που πέθαναν, οι ηλικίες> 90 ετών αποτελούσαν το 14.1% των ασθενών που κατέληξαν, 42.2% ήταν ηλικίας 80-89 ετών, το 32.4% ήταν ηλικίας 70-79 ετών, το 8.4% ήταν ηλικίας 60-69 ετών και το 2.8% ηλικίας 50-59 ετών. Η αναλογία αντρών/γυναικών είναι 80% προς 20%, με μεγαλύτερη μέση ηλικία για τις γυναίκες (83.4 έτη για τις γυναίκες έναντι 79.9 ετών για τους άνδρες).

Σε πρόσφατο άρθρο (13/03/2020) που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό The Lancet (Covid-19 in Italy: what is next?), επισημαίνεται πως εάν αυτή η τάση συνεχιστεί για μια ακόμη εβδομάδα, θα υπάρξουν 30,000 πάσχοντες από τον Covid-19 ασθενείς. Τα στοιχεία που παρατίθενται είναι αρκετά ανησυχητικά. Είναι επομένως ανάγκη να διατεθούν επαρκείς πόροι, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού, των κλινών και αναπνευστήρων, για να γίνει καλή διαχείριση της κατάστασης τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.

Το γράφημα απεικονίζει την ποσοστιαία ανάλυση των θανάτων στην Ιταλ;iα έως τις 11 Μαρτιου με διαβάθμιση ανά ηλικία (Covid-19 in Italy: what is next? The Lancet, 13/03/2020).»



pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Η αναλυτική χαρτογράφηση των κρουσμάτων και των θανάτων στην Ιταλία από τον Ηλία Μόσιαλο"

Με ραντεβού εκδίδονται ταυτότητες και διαβατήρια

Με προκαθορισμένο ραντεβού κατόπιν επικοινωνίας, θα εκδίδονται οι ταυτότητες και διαβατήρια από την Ελληνική Αστυνομία, καθώς και αυτή εναρμονίζεται με τα αυστηρά μέτρα για την πρόληψη της διάδοσης του κορονοϊού.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, οι πολίτες που επιθυμούν να προβούν στην έκδοση δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου, θα πρέπει προηγουμένως να επικοινωνούν με την αρμόδια Υπηρεσία, προκειμένου να καθοριστεί συγκεκριμένη ώρα προσέλευσης για την εξυπηρέτησή τους.

Η διαδικασία αυτή θα εφαρμοστεί για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για την πρόληψη και την προστασία από τον κορονοϊό, με σκοπό την αποφυγή συνωστισμού και συγχρωτισμού μεγάλου αριθμού ατόμων σε κλειστούς χώρους, για την προστασία πολιτών και αστυνομικών.

Σημειώνεται ότι, στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) είναι δυνατή η αναζήτηση των στοιχείων επικοινωνίας των αρμόδιων Υπηρεσιών Ασφάλειας για την έκδοση ταυτοτήτων ενώ στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Διαβατηρίων (www.passport.gov.gr) των αντίστοιχων Γραφείων Διαβατηρίων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Με ραντεβού εκδίδονται ταυτότητες και διαβατήρια"

Μυτιλήνη: Αναχώρησε το αρματαγωγό «ΡΟΔΟΣ» με 450 πρόσφυγες

Αναχώρησε σήμερα στη 1 το μεσημέρι από το λιμάνι της Μυτιλήνης το αρματαγωγό «ΡΟΔΟΣ» με 450 επιβαίνοντες. Στο σύνολο τους, σύμφωνα με το υπουργείο μετανάστευσης και ασύλου, θα μεταφερθούν σε κλειστές δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στις Σέρρες και στη Μαλακάσα.

Οι 450 φιλοξενούνταν από τις 4 Μαρτίου στο αρματαγωγό όταν και είχε δέσει στο λιμάνι της Μυτιλήνης για να μείνουν σε αυτό όσοι μπήκαν στην Ελλάδα μετά της 1η Μαρτίου και οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αιτήματος ασύλου.

Στο μεταξύ άλλη μια βάρκα με 25 άτομα έφτασε χθες Παρασκευή στη βόρεια Λέσβο στην περιοχή του χωριού Κλειού. ‘Αλλη μια βάρκα, η πρώτη μετά από μια περίοδο μηδενικών ροών έφτασε στη Λέσβο προχθές στην περιοχή του Μολύβου.

Ας σημειωθεί ότι όλοι οι παραπάνω διαμένουν στον τόπο αποβίβασής τους. Οι αφιχθέντες χθες στα όρια του χωριού Κλειού, οι αφιχθέντες προχθές στο λιμάνι του Μολύβου ενώ άλλοι 42 που έφτασαν στο νησί στις 4 Μαρτίου διαμένουν έκτοτε σε παρεκκλήσι στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου της Σκάλας Συκαμνιάς. Στο σύνολο τους αναμένεται να μεταφερθούν για καταγραφή και ταυτοποίηση και στη συνέχεια να μεταφερθούν σε κλειστή δομή στο εσωτερικό της Ελλάδας.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Μυτιλήνη: Αναχώρησε το αρματαγωγό «ΡΟΔΟΣ» με 450 πρόσφυγες"

Τεράστια οικολογική καταστροφή στις Καστανιές (pics)

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες που μαρτυρούν την περιβαλλοντική καταστροφή που έχει συντελεστεί από την τουρκική πλευρά στο σπάνιο οικοσύστημα του Έβρου.
Διαβάστε Περισσότερα » "Τεράστια οικολογική καταστροφή στις Καστανιές (pics)"

Αστυνομικοί καθ’υπόδειξη ακροδεξιών συλλαμβάνουν δημοσιογράφο στη Λέσβο

Στις 9 το βράδυ της Παρασκευής, έξω από τα γραφεία της ιστοσελίδας «Στο Νησί» στη Λέσβο και χωρίς να έχει ενημερωθεί σχετικά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης τέσσερις πάνοπλοι και εποχούμενοι άνδρες της ομάδας «Δίας» έστησαν καρτέρι για να συλλάβουν τον δημοσιογράφο Θράσο Αβραάμ μετά από μήνυση που κατέθεσαν ακροδεξιοί για το βίντεο που αποκάλυψε το TPP με την επίθεση κατά των εθελοντών του One Happy Family στη Λέσβο και προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας. Αναλυτική καταγγελία δημοσιεύει η ιστοσελίδα «Στο Νησί», που τονίζει επίσης ότι ο δημοσιογράφος δέχθηκε «προειδοποίηση» ότι «πρόκειται να τον δείρουν».
Η ιστοσελίδα «Στο Νησί» ( stonisi.gr) περιγράφει τι συνέβη:
Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων κατέθεσαν κατά του συναδέλφου μας, δημοσιογράφου εκπροσώπου της Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Ενημέρωση» που εκδίδει το «Ν» Θράσου Αβραάμ, δυο γνωστοί ακροδεξιοί. Κι αυτό γιατί το «Ν» αναδημοσίευσε ελεύθερο βίντεο χιλιάδων προβολών που κυκλοφορεί μέρες στο διαδίκτυο και σε μεγάλες πανελλαδικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, το οποίο, όπως οι ίδιοι λένε τους δείχνει να πρωταγωνιστούν στην επίθεση κατά εθελοντών του «One Happy Family». Μάλιστα το βίντεο αυτό που προκάλεσε και την παρέμβαση του Αρείου Πάγου αποτέλεσε το αποδεικτικό υλικό για την ταυτοποίηση επτά ατόμων (στους οποίους σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνονται και οι δυο μηνυτές) ως αυτουργούς της επίθεσης.
Στις 9 το βράδυ της Παρασκευής στην οδό Κομνηνάκη και χωρίς να έχει ενημερωθεί σχετικά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης τέσσερις πάνοπλοι και εποχούμενοι άνδρες της ομάδας «Δίας» έστησαν καρτέρι  έξω από τα γραφεία του «Ν» για να συλλάβουν τον Θράσο Αβραάμ. Χωρίς να του εξηγούν γιατί προβαίνουν στη σύλληψη, αναφέροντας απλά πως πρόκειται για σύλληψη με τη διαδικασία του αυτοφώρου, τον περιέφεραν στην οδό Κομνηνάκη ως εγκληματία και τον  οδήγησαν σε περιπολικό στην είσοδο του πάρκου Χατζηδήμου με το οποίο τον μετέφεραν στην Αστυνομία.
Η ακροδεξιά φάρσα όμως δεν απέδωσε. Λίγη ώρα μετά με εντολή Εισαγγελέα ο Θράσος Αβραάμ αφέθηκε ελεύθερος ενώ ζητήθηκε να διαβιβαστεί η υπόθεση στην Εισαγγελία για παραπέρα διερεύνηση.
Αργά το απόγευμα της Παρασκευής 13 Μαρτίου γνωστός πρόσφατα καταδικασθείς για απειλή εναντίον της ¨Εφης Λατσούδη κάλεσε τον Θράσο Αβραάμ στο κινητό του τηλέφωνο λέγοντας ότι πρόκειται για επείγον θέμα και πρέπει να τον δει οπωσδήποτε. Επέμεινε δε πως πρέπει να τον δει αμέσως.
Ο Θράσος Αβραάμ κάλεσε τον παραπάνω στα γραφεία του «Ν» όπου ο καταδικασθείς του είπε πως «πρέπει να προσέχει γιατί κάποιοι πρόκειται να τον δείρουν».
Η συνάντηση κράτησε λίγα λεπτά κι προφανώς είχε σκοπό να βγάλει τον Θράσο Αβραάμ από το σπίτι του και να τον φέρει στο δρόμο ώστε να γίνει εύκολη η σύλληψη του.
«Αυτός είναι» ακούστηκε μέσα στην γεμάτη από κόσμο οδό Κομνηνάκη να φωνάζει στους ακροβολισμένους άνδρες της ομάδας «Δίας» οι οποίοι έσπευσαν να τον συλλάβουν.
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τον λόγο της σύλληψης, ο Αστυνομικός που προέβη στη σύλληψη απάντησε ότι «θα σας το εξηγήσουν στην Υπηρεσία». Επί 15 λεπτά ο Θράσος Αβραάμ παρέμενε φρουρούμενος εν μέση οδό ενώ στη συνέχεια σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής δεν του ανακοινώθηκε για ποιο λόγο έχει συλληφθεί και μεταφέρονταν στην Αστυνομία παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις.
Στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης ο Αξιωματικός Υπηρεσίας τον ενημέρωσε ότι έχει κατατεθεί μήνυση εναντίον του από τους δυο προαναφερθέντες για συκοφαντική δυσφήμιση και για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων και συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου για αυτό. Οι δυο είχαν καταθέσει το άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική εφημερίδα stonisi.gr της 12 Mαρτίου 2020 με τον τίτλο «7 τον Εισαγγελέα για το λιντσάρισμα στην πλατεία Κυπρίων Πατριωτών». Ισχυρίζονταν δε ότι το βίντεο που συνόδευε το άρθρο στο οποίο εικονίζονται να βιαιοπραγούν έθιγε την τιμή και την υπόληψη τους.
Ο συνήγορος του συναδέλφου μας, Στρατής Πέτρου υποστήριξε ότι «με το δημοσίευμα προβάλλαμε το σχηματισμό δικογραφίας που είχε ανακοινώσει την ίδια μέρα η Αστυνομία για τις έκνομες και βίαιες ενέργειες που είχαν λάβει χώρα την 27.2.2020 σε βάρος εθελοντών προς το σκοπό εκπλήρωσης του δημοσιογραφικού καθήκοντος και από δικαιολογημένο ενδιαφέρον για την ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού της ιστοσελίδας μας για την εξέλιξη της ποινικής διερεύνησης της υπόθεσης, που αφορά στα ανωτέρω έκτροπα που είχαν λάβει μεγάλη έκταση και είχαν προβληθεί και από ΜΜΕ πανελλήνιας εμβέλειας».
Να σημειωθεί ότι ο ένας από τους δυο μηνυτές είναι ήδη υπόδικος με την δίκη του να έχει προσδιοριστεί στις 17 Μαρτίου 2020 καθώς του έχει ασκηθεί δίωξη για τα αδικήματα της εξύβρισης και της απειλής εναντίον του Θράσου Αβραάμ από τον Μάιο του 2018. Ο ίδιος είχε συλληφθεί την περασμένη Παρασκευή και πάλι για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του «Ν» και παραπέμφθηκε να δικαστεί σε τακτική δικάσιμο μαζί με έτερο μηνυθέντα ο οποίος διέφυγε της σύλληψης στα πλαίσια του αυτοφώρου, κρυπτόμενος.
«Εμείς οι επαγγελματίες της Ενημέρωσης είμαστε εδώ για να λέμε, να γράφουμε και να μεταδίδουμε την αλήθεια»
Η καταγγελία της ιστοσελίδας τελειώνει με ένα ξεκάθαρο μήνυμα, απέναντι στις συνεχείς απόπειρες φίμωσης:
Η απόπειρα φίμωσης και τρομοκράτησης των επαγγελματιών του Τύπου στη Λέσβο από συγκεκριμένους ακραίους κύκλους και τα όργανα τους που στόχο έχουν την διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης της τοπικής μας κοινωνίας προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους πολιτικούς τους στόχους δεν θα περάσει. Εμείς οι επαγγελματίες της Ενημέρωσης είμαστε εδώ για να λέμε, να γράφουμε και να μεταδίδουμε την αλήθεια των γεγονότων αποδομώντας και αποκαλύπτοντας τα ψέματα όλων εκείνων που επιθυμούν να υποκαταστήσουν τους θεσμούς της Δημοκρατίας και να την καταλύσουν. Όλους αυτούς που προκλητικά δηλώνουν «ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΪΣ».
Η Αστυνομία ας σπεύσει να κάνει τη δουλειά της αντί να υπερβάλει εαυτόν σε όφελος μερικές φορές πραγματικών κακοποιών.
Με τη συνδρομή νομικών εξετάζεται η κατάθεση μηνυτήριων αναφορών και αγωγών για αποζημίωση για σειρά παράνομων ενεργειών που συνέβησαν από τους μηνυτές (ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση) καθώς και για τη νομιμότητα της διαδικασίας της σύλληψης. Η Διοίκηση της ΕΛΑΣ τοπικά και κεντρικά και η πολιτική ηγεσία της ας εξετάσει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ σοβαρά το πώς αντί της προστασίας στη Δημοκρατία και τους θεσμούς της κάποιοι χρησιμοποιούν τη Αστυνομία σε παιχνίδια ακροδεξιών παρακρατικών συμμοριών.
thepressproject
Διαβάστε Περισσότερα » "Αστυνομικοί καθ’υπόδειξη ακροδεξιών συλλαμβάνουν δημοσιογράφο στη Λέσβο"

Με τηλέφωνο, email και ραντεβού σε ΔΟΥ και Τελωνεία από Δευτέρα

Αλλάζει από Δευτέρα ο τρόπος επικοινωνίας και συναλλαγής με τις ΔΟΥ, τα Τελωνεία και τα υποκαταστήματα του Χημείου σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, με γνώμονα την προστασία των πολιτών και των εργαζομένων στις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ.
Σύμφωνα με απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή, που θα δημοσιευθεί στο ΦΕΚ, η προσέλευση του κοινού περιορίζεται στο απολύτως απαραίτητο και η επικοινωνία θα γίνεται ως εξής:
Οι συναλλασσόμενοι θα διατυπώνουν τα αιτήματά τους τηλεφωνικά ή μέσω email. Στη δεύτερη περίπτωση, απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο συναλλασσόμενος να αναφέρει τα στοιχεία επικοινωνίας του (email και τηλέφωνο).
Ο ειδικός κατάλογος ηλεκτρονικών διευθύνσεων και τηλεφώνων εξυπηρέτησης του κοινού, κατά την περίοδο των εκτάκτων μέτρων λόγω κορωνοϊού, θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ μέχρι την Κυριακή το βράδυ.
Όλα τα έγγραφα, που ζητούν οι ενδιαφερόμενοι, θα τους αποστέλλονται μέσω email και θα πρέπει να έχουν τα στοιχεία επικοινωνίας του αρμόδιου υπαλλήλου.
Σε περίπτωση, που δεν είναι εφικτό ο ενδιαφερόμενος να εξυπηρετηθεί εξ αποστάσεως, αλλά πρέπει να επισκεφθεί την υπηρεσία, αυτό γίνεται μόνο μέσω ραντεβού. Το αίτημα για ραντεβού διατυπώνεται μέσω email ή τηλεφώνου.
Στην είσοδο των υπηρεσιών, θα υπάρχει υπάλληλος, που θα υποδέχεται τους συναλλασσόμενους, θα ελέγχει αν όντως έχουν κλείσει ραντεβού, και θα τους κατευθύνει σχετικά, ώστε να είναι ελεγχόμενη η αναμονή και η είσοδός τους.
Σε αυτή την κατεύθυνση, πραγματοποιούνται οι αναγκαίες προσαρμογές των χώρων για την υποδοχή, αναμονή και εξυπηρέτηση των πολιτών.

Τηλεργασία για τα 2/3 των εργαζομένων

Την ίδια στιγμή, η ΑΑΔΕ λαμβάνει μέτρα για την προστασία των εργαζομένων της και των πολιτών. Έτσι, από τη Δευτέρα (16/3/2020), όλες οι υπηρεσίες θα λειτουργούν με τη φυσική παρουσία του 1/3 των εργαζομένων τους, με εναλλαγή ανά εβδομάδα (για παράδειγμα, αν μια υπηρεσία έχει 30 υπαλλήλους, οι πρώτοι 10 την πρώτη εβδομάδα, οι επόμενοι 10 τη δεύτερη, και οι επόμενοι 10 την τρίτη, και ούτω καθεξής). Τα 2/3 θα δουλεύουν από το σπίτι τους με τηλεργασία. Οι υπάλληλοι, που θα εργάζονται εξ αποστάσεως, στο πλαίσιο της ατομικής ευθύνης, θα περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.
Επιπλέον, ορίζεται προσωπικό ασφαλείας για την αντιμετώπιση εξαιρετικών καταστάσεων. Εάν διαπιστωθεί κρούσμα της νόσου, η συγκεκριμένη ομάδα υπαλλήλων αποχωρεί, λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για την απολύμανση του χώρου και αναλαμβάνει εργασία στο κατάστημα της Υπηρεσίας η επόμενη κατά σειρά ομάδα υπαλλήλων ή υπάλληλοι του προσωπικού ασφαλείας, ανάλογα με την περίσταση.
Λειτουργία Τελωνείων
Απαγορεύεται η είσοδος στο χώρο των Τελωνείων σε κοινό και εκτελωνιστές και αξιοποιούνται πλήρως οι παρεχόμενες ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Σε περιπτώσεις, που πρέπει να γίνει φυσικός έλεγχος, καθώς και όπου απαιτείται φυσική παρουσία συναλλασσομένου, θα γίνεται εκτός τελωνειακού καταστήματος, αφού ληφθούν τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προφύλαξης, πριν και μετά τη συναλλαγή.

Λειτουργία Γενικού Χημείου του Κράτους

Οι υπηρεσίες του Γενικού Χημείου του Κράτους:
- Θα παραλαμβάνουν τα δείγματα στην είσοδο
- Θα έχουν πλήρη εικόνα της ταυτότητας και ιχνηλασιμότητας των προσώπων, που τα προσκομίζουν
ΑΠΕ-ΜΠΕ/euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Με τηλέφωνο, email και ραντεβού σε ΔΟΥ και Τελωνεία από Δευτέρα"

Κορωνοϊός: Ένας στους δέκα κολλάει από κάποιον που δεν έχει ακόμα συμπτώματα

Πάνω από το 10% των ασθενών με το νέο κορωνοϊό - δηλαδή τουλάχιστον ο ένας στους δέκα - τον κολλάει από κάποιον άλλο άνθρωπο που έχει τον ιό αλλά δεν έχει ακόμη συμπτώματα, σύμφωνα με μια νέα μελέτη επιστημόνων από τις ΗΠΑ, την Κίνα, τη Γαλλία και το Χονγκ Κονγκ. Ο χρόνος που μεσολαβεί ανάμεσα σε δύο διαδοχικά περιστατικά στην «αλυσίδα» μετάδοσης είναι λιγότερο από μία εβδομάδα (στην Κίνα ήταν περίπου τέσσερις μέρες).

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια βιολογίας Λόριν 'Ανσελ Μέγιερς του Πανεπιστημίου του Τέξας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «Emerging Infectious Diseases» του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, επεσήμαναν ότι η ταχύτητα εξάπλωσης μιας επιδημίας εξαρτιέται από δύο πράγματα: πόσους ανθρώπους μολύνει κάθε φορέας του ιού και πόσο χρόνο (διαδοχικό χρονικό διάστημα) χρειάζεται ένας φορέας για να μεταδώσει τη νόσο σε ένα άλλο άνθρωπο. Στην περίπτωση της νόσου Covid-19, που προκαλείται από τον ιό SARS-CoV-2, το χρονικό αυτό διάστημα θεωρείται σύντομο, σύμφωνα με τους επιστήμονες, πράγμα που βοηθάει στη γρήγορη επέκταση των κρουσμάτων και στη δυσκολία ανάσχεσης τους.

«Ο ιός Έμπολα, με χρόνο αρκετών εβδομάδων ανάμεσα σε διαδοχικά περιστατικά, είναι πολύ πιο εύκολος στην αντιμετώπιση του από ό,τι η γρίπη με διάστημα μόνο λίγων ημερών στην αλυσίδα μετάδοσης. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο νέος κορωνοϊός εξαπλώνεται όπως η γρίπη. Αυτό σημαίνει πως είναι ανάγκη να κινηθούμε γρήγορα και επιθετικά για να ανακόψουμε την αναδυόμενη απειλή του», δήλωσε η δρ Μέγιερς.

Οι ερευνητές ανέλυσαν περισσότερα από 450 περιστατικά λοίμωξης από 93 πόλεις της Κίνας και βρήκαν σαφείς ενδείξεις πως οι άνθρωποι χωρίς συμπτώματα μεταδίδουν τον ιό (η λεγόμενη προσυμπτωματική μετάδοση). Όπως εκτιμούν, περισσότερες από μία στις δέκα περιπτώσεις Covid-19 προέρχονται από ανθρώπους μολυσμένους από τον ιό, αλλά οι οποίοι δεν νιώθουν άρρωστοι ακόμη.

«Αυτό φαίνεται να δικαιολογεί τη λήψη εκτεταμένων μέτρων ελέγχου, όπως απομόνωση, καραντίνα, κλείσιμο σχολείων, ταξιδιωτικούς περιορισμούς και ματαίωση όλων των μαζικών συναθροίσεων», δήλωσε η Μέγιερς και επεσήμανε ότι «η ασυμπτωματική μετάδοση σίγουρα κάνει τον περιορισμό της νόσου πιο δύσκολο». «Τα ευρήματα μας επιβεβαιώνονται από περιστατικά σιωπηλής μετάδοσης και τα αυξανόμενα κρούσματα σε εκατοντάδες πόλεις του κόσμου. Αυτό μας λέει πως το ξέσπασμα της νόσου Covid-19 απαιτεί ακραία μέτρα», πρόσθεσε.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Ένας στους δέκα κολλάει από κάποιον που δεν έχει ακόμα συμπτώματα"

ΟΠΑΠ: Κλειστά τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY από σήμερα έως και τις 27 Μαρτίου

Σε συνέχεια σχετικής απόφασης της κυβέρνησης, με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ο ΟΠΑΠ ανακοινώνει ότι τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY θα παραμείνουν κλειστά από σήμερα έως και τις 27 Μαρτίου 2020.

Σταθερή δέσμευση του ΟΠΑΠ είναι η διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των συνεργατών, των πελατών και των εργαζομένων του. Ταυτόχρονα, η εταιρεία συμμορφώνεται πλήρως με τις αποφάσεις της κυβέρνησης και των αρμόδιων αρχών, στηρίζοντας όλες τις ενέργειες για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΟΠΑΠ καλεί τους πελάτες του να μην επιχειρήσουν να επισκεφθούν τα καταστήματα του δικτύου του, κατά την περίοδο που έχει καθοριστεί από την κυβέρνηση. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι οι διαδικτυακές πλατφόρμες Pamestoixima.gr και Tzoker.gr λειτουργούν κανονικά.

Επίσης, ο ΟΠΑΠ θα βρίσκεται σε επικοινωνία με τους συνεργάτες του, ώστε να περιοριστεί ο αντίκτυπος αυτής της έκτακτης κατάστασης δημόσιας υγείας στις δραστηριότητες μας.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΠΑΠ: Κλειστά τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY από σήμερα έως και τις 27 Μαρτίου"

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Έκτακτα μέτρα στα φαρμακεία

Έκτακτα μέτρα λόγω κορονοϊού και στα φαρμακεία. Δείτε τι προβλέπεται, σύμφωνα με απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Διαχωριστικά από πλεξιγκλάς και συχνή απολύμανση συνιστά μεταξύ άλλων ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, ενώ δεν θα μπαίνουν στο φαρμακείο περισσότεροι από 2 ταυτόχρονα. Έκτακτα μέτρα εναντίον του νέου κορονοϊού λαμβάνουν από σήμερα τα φαρμακεία όλης της χώρας, για να περιοριστεί ο κορονοϊός Covid-19.
Στην Αττική σειρά μέτρων αποφάσισε ομόφωνα από το διοικητικό συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (Φ.Σ.Α.). Τα μέτρα ισχύουν αμέσως και είναι τα εξής:
  • Δεν θα μπαίνουν ταυτοχρόνως περισσότερα από δύο άτομα μέσα στα φαρμακεία. Οι υπόλοιποι πελάτες θα πρέπει θα περιμένουν υποχρεωτικά την σειρά τους εκτός του χώρου των καταστημάτων.
  • Οι πολίτες πρέπει να τηρούν υποχρεωτική απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου από τον πάγκο του φαρμακείου. Πρέπει επίσης να μένουν σε απόσταση δύο μέτρων από τον άλλο πελάτη που ενδεχομένως υπάρχει στον χώρο. Ο φαρμακοποιός μπορεί να χαράξει στο έδαφος του φαρμακείου (π.χ. με αυτοκόλλητη ταινία) μία διαχωριστική γραμμή, σε απόσταση ενός μέτρου από τον πάγκο.
  • Οι φαρμακοποιοί και οι υπάλληλοι του φαρμακείου οφείλουν να φορούνγάντια και μάσκα, καθ’ όλη την διάρκεια της λειτουργίας του.
  • Στα φαρμακεία πρέπει να αναρτηθεί ειδικό ενημερωτικό σημείωμα προς τους πολίτες, το οποίο θα τους ενημερώνει για τα νέα μέτρα. Το σημείωμα έχει αναρτήσει το διοικητικό συμβούλιο του ΦΣΑ στην ιστοσελίδα του.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος
Επιπλέον, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με επιστολή που απέστειλε προς όλους τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της χώρας, συνιστά τα εξής:
  • Τοποθέτηση plexiglas στον χώρο του πάγκου του φαρμακείου (όπως στα γκισέ των τραπεζών),
  • Χρήση μάσκας και γαντιών μιας χρήσης,
  • Συχνότατο αερισμό όλου του εσωτερικού χώρου,
  • Αποφυγή συνωστισμού εντός του χώρου του φαρμακείου. Να εισέρχεται μόνο ένα άτομο για κάθε ασθενή και το πολύ 2-3 πολίτες ταυτοχρόνως. Πρέπει επίσης να διατηρούν συνεχώς απόσταση τουλάχιστον δύο βημάτων μεταξύ τους,
  • Απολύμανση σε τακτά χρονικά διαστήματα των χώρων των φαρμακείων (πατώματα, πάγκοι, λοιποί χώροι ),
  • Περιορισμό των επισκέψεων των αντιπροσώπων των εταιρειών.
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός στην Ελλάδα: Έκτακτα μέτρα στα φαρμακεία"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news