facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

Σε ιδιωτικές κλινικές άρχισαν να στέλνουν περιστατικά covid τα νοσοκομεία

Δοκιμάζεται το σύστημα Υγείας στην Βόρεια Ελλάδα και Θεσαλλίας εν μέσω του τέταρτου κύματος της πανημίας, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με τα κρούσματα του τελευταίου 24ωρου να σπάνε το φράγμα των 5.000.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 5.449 νέα κρούσματα, 430 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι και 52 συνάνθρωποι μας, έχασαν τη ζωή τους.

 Μόνο στην πόλη της Θεσσαλονίκης τα νέα κρούσματα έφτασαν τα 828. Η απελπιστική κατάσταση αποτυπώνεται στα νοσοκομεία της πόλης. Στην τελευταία εφημερία, το “Παπανικολάου” δεν είχε ούτε μια κενή κλίνη.

Τη δραματική εικόνα  περιέγραψε στην ΕΡΤ ο  Διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Νίκος Καπραβέλος, κάνοντας λόγο για 90 προσελεύσεις, 34 εισαγωγές, 1 απλό κρεβάτι άδειο, 100% πληρότητα στις κλίνες Covid-19 και 4 αερομεταφορές ασθενών στην Αθήνα «Οκτώ ασθενείς   χρειάζονται νοσηλεία αλλά δεν βρίσκουν κρεβάτι. Αυτή είναι η σκληρή αλήθεια των αριθμών για τους ασθενείς με κορωνοϊό σε ένα μόνο νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη» είπε ο κ. Καπραβέλος.

Ήδη ξεκίνησαν οι διακομιδές ασθενών προς τον ιδιωτικό τομέα.

Ασφυκτικά γεμάτα είναι και τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, ενώ χθες χρειάστηκε να διακομισθούν περιστατικά και στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Στο Νοσοκομείο Ξάνθης, η πληρότητα είναι στο 100%, κι ενδέχεται να ανοίξει μια νέα πτέρυγα για να αντιμετωπισθούν τα αυξημένα περιστατικά Covid.

Στα Γιάννενα, οι νοσηλείες έχουν αυξηθεί το τελευταίο τριήμερο, με αποτέλεσμα στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα να μην υπάρχει διαθεσιμότητα για νοσηλεία νέων ασθενών.

Και στην Κρήτη

Στα όριά τους φαίνεται ότι ειναι και τα νοσοκομεία της Κρήτης, αφού σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία  οι ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στo νησ, έφτασαν τους 183. Από αυτούς, σε ΜΕΘ έχουν  εισαχθεί οι 25 ενώ, λόγω της πίεσης που δέχονται τα νοσοκομεία της περιοχής, ασθενείς μεταφέρονται και σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε ιδιωτικές κλινικές άρχισαν να στέλνουν περιστατικά covid τα νοσοκομεία"

Φίλης: Να μην ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού χωρίς τρίτη δόση

Να παύει να ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για όσους, σε εύλογο χρονικό διάστημα, δεν κάνουν την τρίτη αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά της Covid-19, ζήτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης επισημαίνοντας ένα πρόβλημα μέσα στο πρόβλημα της εμβολιαστικής εκστρατείας στη χώρα.

Η πρόταση έχει ενδιαφέρον και γιατί έρχεται σε αντίθεση με την κουλτούρα κατά των περιορισμών, αν όχι και κατά των εμβολίων, που αφέθηκε να κυριαρχήσει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Με άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο κ. Φίλης κάλεσε σε μια «πανστρατιά για την 3η δόση», επισημαίνοντας μια σειρά από προβληματικά στοιχεία, όχι μόνο για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, αλλά ιδίως για τη μειωμένη προσέλευση των πολιτών στην αναμνηστική δόση. Τονίζοντας μάλιστα ότι «δεν είναι η στιγμή να χαϊδεύουμε αυτιά» –προφανώς αναφερόμενος σε κάποιους κομματικούς του συντρόφους που το κάνουν κατά σύστημα– ζήτησε να παύσει η ισχύς των πιστοποιητικών εμβολιασμού για όσους, σε εύλογο χρονικό διάστημα, δεν κάνουν την τρίτη αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά της Covid-19.

Ο κ. Φίλης έκανε λόγο για μια μάζα «ανεμβολίαστων – εμβολιασμένων», οι οποίοι είναι όσοι εμβολιάστηκαν μεν πλήρως την περασμένη άνοιξη και το καλοκαίρι, αλλά διστάζουν ή αποφεύγουν να κλείσουν ραντεβού για την αναμνηστική, με συνέπεια να έχουν μειωμένη ανοσία.

 Φυσικά, ο κ. Φίλης δεν απέφυγε να ασκήσει και σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, η οποία κατά την άποψή του, «για μια ακόμη φορά έχει πιαστεί στον ύπνο της ανεμελιάς και της επικοινωνιακής διαχείρισης».

Στο κείμενό του σημείωσε: «Την εξέλιξη των εμβολιασμών την παρακολουθώ ανήσυχος. Σύμφωνα με το European Centre for Disease Prevention and Control η Ελλάδα βρίσκεται στο 70% στους ενήλικες 18+, έναντι 80 ως 92% (!) στις πιο αναπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες, βόρεια και δυτικά. Μια πολύ κρίσιμη διαφορά στην επίτευξη συλλογικής ανοσίας. Αλλά πόσο έχουμε αποτύχει στο μέτωπο του εμβολιασμού, έχει γραφτεί κατ’ επανάληψη», ανέφερε, για να προσθέσει:

«Αντίθετα, δεν διαπιστώνω να απασχολεί κυβέρνηση και ΜΜΕ πόσο πίσω έχουμε μείνει -ιδιαιτέρως- στην 3η δόση. Σκαλίζοντας λίγο τα ημερήσια νούμερα εμβολιασμών και τα ανάλογα τον Απρίλιο, όταν δηλαδή υλοποιούνταν με σχετική ορμή ο αρχικός εμβολιασμός, βλέπω ένα ημερήσιο έλλειμμα που ξεπερνά τα 20.000 άτομα (600.000 τον μήνα). Συγκεκριμένα, έναντι 950.000 πολιτών που είχαν εμβολιαστεί πλήρως μέχρι τις 30 Απριλίου και θα έπρεπε εντός του Οκτωβρίου να λάβουν την «αναμνηστική» δόση, μόλις 350.000 άτομα φαίνεται να το έπραξαν. Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα αντιστροφής της κατάστασης, το έλλειμμα αυτό καθημερινά θα μεγαλώνει».

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Φίλης: Να μην ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού χωρίς τρίτη δόση"

Κορονοϊός – Φθιώτιδα: 43χρονος περιγράφει τη μάχη που έδωσε και κέρδισε – «Να ακούτε τους επιστήμονες»

Συγκλονίζει ένας 43χρονος στρατιωτικός από τη Φθιώτιδα, ο οποίος πάλεψε επί έξι ολόκληρους μήνες με τον κορονοϊό.

Ο 43χρονος υπαξιωματικός του Ελληνικού Στρατού διαγνώσθηκε θετικός στον κορονοϊό τον περασμένο Μάιο και μετά από πολλές ημέρες στην εντατική, στα νοσοκομεία και στο Κέντρο Αποκατάστασης, είναι και πάλι πίσω στην οικογένειά του.

Η περιπέτεια του στρατιωτικού ξεκίνησε την περασμένη Πρωτομαγιά και χρειάστηκαν έξι ολόκληροι μήνες για να μπορέσει να επιστρέψει και πάλι δυνατός σπίτι του!

Η οδυνηρή εμπειρία του 43χρονου από τον Covid19, τού δίνει το δικαίωμα να δώσει τη δική του συμβουλή, μέσω του LamiaReport:

«Να ακούτε τους επιστήμονες και να μη πιστεύετε ό,τι σας λένε διάφοροι. Χάρη στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό εγώ κατάφερα να επιστρέψω σπίτι μου. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς τους ανθρώπους, στο Νοσοκομείο Λαμίας και ειδικά στους ανθρώπους της ΜΕΘ, στο προσωπικό του Αττικού Κέντρου Αποκατάστασης και του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου», τονίζει συγκινημένος.

«Κάθε μέρα ζούσαν κι οι δικοί μου άνθρωποι με την αγωνία αν θα βγω νικητής. Και στη συνέχεια, πολλές ακόμη ώρες για να μπορέσω να σταθώ στα πόδια μου και εντέλει να επιστρέψω στο σπίτι μου», καταλήγει ο 43χρονος στρατιωτικός.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός – Φθιώτιδα: 43χρονος περιγράφει τη μάχη που έδωσε και κέρδισε – «Να ακούτε τους επιστήμονες»"

Θεσσαλονίκη: Κατέληξε 38χρονη έγκυος από κορωνοϊό – Πρόλαβε και γέννησε με καισαρική

Την τελευταία της πνοή άφησε μια 38χρονη έγκυος, η οποία είχε νοσήσει με κορωνοϊό και νοσηλευόταν διασωληνωμένη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, η γυναίκα, η οποία δεν είχε κάνει το εμβόλιο για τον covid, βρέθηκε θετική στον ιό στις 24 Σεπτεμβρίου. Στις 28 του ίδιου μήνα μετέβη στο νοσοκομείο Κατερίνης λόγω δύσπνοιας.

Εκεί κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή της στο «Ιπποκράτειο»

Στις 30 Σεπτεμβρίου, οι γιατροί προχώρησαν σε καισαρική τομή και της αφαίρεσαν το έμβρυο. Ήταν στην 32η εβδομάδα κύησης.

Η γυναίκα νοσηλεύτηκε διασωληνωμένη στην κλινική covid. Στις 27 Οκτωβρίου, ή 38χρονη κατέληξε.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το βρέφος είναι καλά στην υγεία του και έχει πάρει εξιτήριο.

thestival

 

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Κατέληξε 38χρονη έγκυος από κορωνοϊό – Πρόλαβε και γέννησε με καισαρική "

Κ. Πιερρακάκης: Ψηφιακά η ανανέωση αδειών οδήγησης μέχρι το τέλος του χρόνου

Ανανέωση των αδειών οδήγησης μέχρι το τέλος της χρονιάς, με κοινή πρωτοβουλία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της Περιφέρειας Αττικής, ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στην ομιλία του σε εκδήλωση σήμερα στις 6 απόγευμα, για τον απολογισμό του έργου της Περιφέρειας κατά την διετία 2019-2021. 

Ο κ. Πιερρακάκης επεσήμανε ότι «οι 191 υπηρεσίες της Περιφέρειας βρίσκονται αυτήν την στιγμή στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη, το gov.gr, έχουμε ήδη απτά αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας, έχουμε θέσει έναν στόχο από κοινού με τον περιφερειάρχη, αυτές οι 191 υπηρεσίες να γίνουν σύντομα 300». Τόνισε επίσης, ότι μέχρι το τέλος του έτους, το υπουργείο και η Περιφέρεια θα προχωρήσουν και στην έκδοση αντιγράφου άδειας κυκλοφορίας σε περιπτώσεις απώλειας ή φθοράς.

«Γενικά στον χώρο των υπηρεσιών που έχουν σχέση με σχέση με τις μεταφορές, πρέπει να αναπτύξουμε πολλές και κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις και βέβαια σε ό,τι αφορά την εξυπηρέτηση του πολίτη. Με αυτές τις 191 υπηρεσίες, η Περιφέρεια Αττικής απέδειξε πόσο πολύ σημαντικό έργο μπορεί να έχει, στην αξία συνολικά του ψηφιακού μετασχηματισμού. Πολύ σύντομα θα έχουμε πάνω από 100 πρόσθετες υπηρεσίες τελειοποιώντας και τις ήδη υφιστάμενες, τις οποίες θα παρέχουμε από κοινού στους πολίτες» κατέληξε ο υπουργός.

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με περιορισμένη παρουσία κοινού, λόγω της τρέχουσας υγειονομικής κατάστασης, στο αμφιθέατρο της γενικής γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Κ. Πιερρακάκης: Ψηφιακά η ανανέωση αδειών οδήγησης μέχρι το τέλος του χρόνου"

Καιρός αύριο: Καταιγίδες από τα δυτικά και θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη

Βροχερός θα είναι ο καιρός αύριο, Τρίτη (02.11.2021) σε πολλές περιοχές της χώρας. Άνεμοι μέχρι και 7 μποφόρ στις θάλασσες, ενώ η θερμοκρασία ανεβαίνει.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στα δυτικά, τα βόρεια και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι βαθμιαία από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά έως 7 μποφόρ. Σταδιακά από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα κεντρικά και νότια. Στα βόρεια θα φτάσει τους 19, στην Κρήτη τους 24 και στην υπόλοιπη χώρα τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Νότιοι 4 με 5 που γρήγορα θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Νότιοι 3 με 5 και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια, σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 που γρήγορα θα ενισχυθούν στα 5 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 που γρήγορα στα ανατολικά και νότια θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στις Κυκλάδες πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 που γρήγορα από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και από το μεσημέρι 6 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα κεντρικά και νότια 6 με 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Καταιγίδες από τα δυτικά και θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη"

Νιγηρία: Κατέρρευσε ουρανοξύστης – Παγιδευμένοι άνθρωποι στα συντρίμμια

Ένας υπό κατασκευή ουρανοξύστης κατέρρευσε σήμερα στο Λάγος, την οικονομική πρωτεύουσα της Νιγηρίας.

Το συμβάν καταγράφηκε γύρω στις 2 το μεσημέρι τοπική ώρα, παγιδεύοντας στο εσωτερικό του αρκετούς ανθρώπους, σύμφωνα με οικοδόμους και υπεύθυνους των υπηρεσιών διάσωσης.

Οι υπεύθυνοι δεν μπόρεσαν να διευκρινίσουν τον αριθμό των ανθρώπων που παγιδεύτηκαν, αλλά οικοδόμοι και γείτονες έδιναν μάχη για να απεγκλωβίσουν ανθρώπους από τα ερείπια του κτιρίου των 25 ορόφων στη συνοικία Ικόι, σύμφωνα με ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονταν στο σημείο.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι αισθάνθηκαν την κατάρρευση του υπό κατασκευή κτιρίου σαν μεγάλο σεισμό.

mononews 

Διαβάστε Περισσότερα » "Νιγηρία: Κατέρρευσε ουρανοξύστης – Παγιδευμένοι άνθρωποι στα συντρίμμια"

Υπόθεση Novartis: Εφεση της Εισαγγελίας κατά του απαλλακτικού βουλεύματος για τον Ν. Μανιαδάκη

Έφεση κατά του απαλλακτικού βουλεύματος που εξέδωσε προ ολίγων ημερών το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για τον καθηγητή Νικόλαο Μανιαδάκη σε ότι αφορά την κατηγορία της δωροληψίας (παθητικής δωροδοκίας) στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis, άσκησε η Εισαγγελία Εφετών.

Η Εισαγγελία Εφετών προσβάλει το βούλευμα για τον κ. Μανιαδάκη, το οποίο με ανάλογη εισαγγελική πρόταση έκρινε πως δεν πρέπει να γίνει κατηγορία στον κατηγορούμενο καθηγητή της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας. Σύμφωνα με τον συνήγορό του, Θόδωρο Μαντά, το προσβαλλόμενο πλέον βούλευμα έκρινε πως «στα καθήκοντα του κατηγορουμένου δεν περιλαμβανόταν ούτε η διαμόρφωση της τιμής των φαρμάκων, ούτε η κυκλοφορία νέων φαρμάκων, ούτε η διαμόρφωση της φαρμακευτικής νομοθεσίας. Επομένως δεν μπορεί να γίνει λόγος για υπηρεσιακή πράξη αντίθετη με τα καθήκοντά του και συνακόλουθα δεν μπορεί να γίνει κατηγορία σε βάρος του για την αποδιδόμενη σε αυτόν αξιόποινη πράξη».

Μετά την έφεση που άσκησε η Εισαγγελία Εφετών, η υπόθεση για τη συγκεκριμένη κατηγορία κατά του κ. Μανιαδάκη, θα κριθεί από το Συμβούλιο Εφετών από την αρχή. Το Συμβούλιο θα αξιολογήσει τα στοιχεία ώστε να διαπιστώσει αν η κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας σε βάρος του καθηγητή ευσταθεί ή αν το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αξιολόγησε ορθά τον νόμο για την δωροληψία υπαλλήλων στην υπό κρίση δικογραφία.

Η ποινική δίωξη σε βάρος του κ. Μανιαδάκη είχε ασκηθεί τον Δεκέμβριο του 2018 από την Εισαγγελία Διαφθοράς η οποία ταυτόχρονα είχε ανακαλέσει την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα που είχε χορηγηθεί αρχικά στον καθηγητή ο οποίος είχε καταθέσει με το όνομα "Ιωάννης Αναστασίου".

ΑΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπόθεση Novartis: Εφεση της Εισαγγελίας κατά του απαλλακτικού βουλεύματος για τον Ν. Μανιαδάκη"

«Μαύρο» ρεκόρ με 5.449 κρούσματα -Τα 1.021 στην Αττική και τα 828 στη Θεσσαλονίκη

Τον μεγαλύτερο αριθμό διαγνωσμένων κρουσμάτων κορωνοϊού από την έναρξη της πανδημίας τον Φεβρουάριο του 2020, ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 5.449 , εκ των οποίων 18 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 747.595 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 50.8% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 143 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.662 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 52, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.990 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 430 (60.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 80.2% έχει
υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 364 (84.65%) είναι ανεμβολίαστοι
ή μερικώς εμβολιασμένοι και 66 (15.35%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.316 ασθενείς.  Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 249 (ημερήσια μεταβολή -22.91%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 277 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Η γεωγραφική κατανομή των 5.449 κρουσμάτων covid-19 έχει ως εξής:

125 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

140 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

67 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

140 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

262 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

115 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

158 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

14 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

828 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

1 κρούσμα στο Άγιο Όρος

115 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Άνδρου

49 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

78 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

17 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας

171 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

48 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

23 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

106 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

167 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

33 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

15 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου

17 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

141 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

80 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

10 κρούσματα στην Π.Ε. Θάσου

11 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας

97 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

73 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

54 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

25 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

71 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας

65 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

120 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

32 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

36 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

339 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

19 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου

81 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Λήμνου

242 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

133 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου

97 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

7 κρούσματα στην Π.Ε. Πάρου

152 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

124 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

26 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

32 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

67 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

19 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου

6 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου

152 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

2 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων

5 κρούσματα στην Π.Ε. Σύρου

3 κρούσματα στην Π.Ε. Τήνου

95 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

41 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

23 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

32 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας

76 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

31 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

4 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου

89 κρούσματα υπό διερεύνηση

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " «Μαύρο» ρεκόρ με 5.449 κρούσματα -Τα 1.021 στην Αττική και τα 828 στη Θεσσαλονίκη"

Κορονοϊός – Λέσβος: Μεγάλη διασπορά κρουσμάτων σε σχολεία του νησιού

Συναγερμό σημαίνει ο κορονοϊός στη Λέσβο. Καταγράφεται μεγάλη διασπορά κρουσμάτων και στην εκπαιδευτική κοινότητα του ακριτικού νησιού, προκαλώντας ανησυχία σε εκπαιδευτικούς, αλλά και σε γονείς των μαθητών και μαθητριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του lesvospost.com, μετά τα 13 κρούσματα κορονοϊού σε σχολεία της Λέσβου την περασμένη εβδομάδα, νωρίτερα τη Δευτέρα (01.11.2021) ανακοινώθηκαν ακόμα 17 νέα κρούσματα σε ανηλίκους.

Συγκεκριμένα 4 κρούσματα εντοπίστηκαν σε μαθητές του Δημοτικού σχολείου Φίλιας, 6 νέα στο δημοτικό του Κάτω Τρίτος (σ.σ. 3 την προηγούμενη εβδομάδα) 1 κρούσμα σε μαθητή του Νηπιαγωγείου στον Τρύγωνα και 1 σε μαθητή του Νηπιαγωγείου Σκοπέλου.

Σε Γυμνάσια και Λύκεια της Λέσβου εντοπίστηκε 1 κρούσμα σε μαθητή του Γυμνασίου Γέρας, 1 του ΓΕΛ Γέρας, 1 στο ΓΕΛ Ιππείου, 1 στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης και 1 στο Γυμνάσιο της Καλλονής.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πολλοί είναι οι νοσούντες και από το οικογενειακό περιβάλλον των παιδιών.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο του υπουργείου Υγείας, τα παιδιά που είναι θετικά στον κορονοϊό θα πρέπει να τεθούν άμεσα σε καραντίνα, ενώ οι στενές επαφές τους θα πρέπει να υποβληθούν σε rapid test.

Τα σχολεία δεν έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, αφού για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει – βάσει των νέων μέτρων και πρωτοκόλλων – να έχει νοσήσει πάνω από το 50% των μαθητών και συγκεκριμένα 50%+1 μαθητές του τμήματος.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός – Λέσβος: Μεγάλη διασπορά κρουσμάτων σε σχολεία του νησιού"

Παραιτήθηκε ο Ζόραν Ζάεφ από πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας

Συντριπτική ήττα υπέστη το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών που διεξήχθησαν σήμερα, καθώς έχασε με μεγάλη διαφορά τόσο στον δήμο των Σκοπίων, όσο και σε όλους τους άλλους μεγάλους δήμους της χώρας όπου στήθηκαν σήμερα κάλπες.

Αργά το βράδυ της Κυριακής,  ο Ζόραν Ζάεφ γνωστοποίησε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την ήττα του κόμματός του και παραιτείται από πρωθυπουργός της χώρας και από αρχηγός του κόμματός του (SDSM).

«Μαζί με τους πολίτες φέραμε την ελευθερία και τη δημοκρατία και όταν υπάρχει δημοκρατία υπάρχει ευθύνη. Παραιτούμαι από τον Πρωθυπουργό Βόρειας Μακεδονίας και από τον Πρόεδρος της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης», αναφέρει στο tweet του ο Ζάεφ.

Ο Ζόραν Ζάεφ είναι πρωθυπουργός της χώρας από τον Μάιο του 2017.

Στην πρωτεύουσα της χώρας, η ανεξάρτητη υποψήφια για τον Δήμο των Σκοπίων που υποστηρίζεται από το αντιπολιτευόμενο κόμμα VMRO-DPMNE, Ντανιέλα Άρσοβσκα, έλαβε το 55,85% των ψήφων, ενώ ο νυν σοσιαλδημοκρατικός δήμαρχος Πέτρε Σιλέγκοφ έλαβε μόνο το 40,6%.

Στον χθεσινό δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, το κόμμα του Ζόραν Ζάεφ υπέστη βαριά ήττα, τόσο στον μητροπολιτικό δήμο των Σκοπίων, όσο και σε όλους τους άλλους μεγάλους δήμους της χώρας στους οποίους στήθηκαν κάλπες.

Μεγάλος νικητής των δημοτικών εκλογών ήταν το δεξιό αντιπολιτευόμενο VMRO-DPMNE, ο αρχηγός του οποίου, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, αργά χθες βράδυ δήλωσε ότι η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ απώλεσε την εμπιστοσύνη των πολιτών και υποστήριξε πως στη χώρα συντρέχουν πλέον οι προϋποθέσεις για να προκηρυχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Η παραίτηση του Ζόραν Ζάεφ από το αξίωμα του πρωθυπουργού δεν σημαίνει πάντως απαραιτήτως τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη Βόρεια Μακεδονία. Ο ίδιος ο κ. Ζάεφ, στη δήλωση παραίτησής του, επανέλαβε ότι η παρούσα κυβέρνηση έχει ακόμη 2,5 χρόνια για να ολοκληρώσει την θητεία της και πρέπει να συνεχίσει το έργο της.

Τα σενάρια της επόμενης ημέρας

Η παρούσα κυβέρνηση διατηρεί την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, έστω ισχνή (υποστηρίζεται από 62 βουλευτές εκ των 120 που αριθμεί το νομοθετικό σώμα της χώρας). Ως εκ τούτου, το μεγαλύτερο κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού, το SDSM, σε συνεννόηση με τους κυβερνητικούς του εταίρους, μπορεί να ορίσει νέο πρωθυπουργό, ο οποίος θα πρέπει να εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Όμως δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο κάποιο – ή κάποια – από τα μικρότερα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού να αποφασίσει την άρση την εμπιστοσύνης στην παρούσα κυβέρνηση και τη «μεταπήδηση» στην αντιπολίτευση και στο VMRO-DPMNE, το οποίο, στην περίπτωση αυτή θα μπορούσε να ηγηθεί ενός νέου κυβερνητικού σχήματος, άνευ εκλογών.

Σε περίπτωση που δεν «ευοδωθεί» κανένα από τα δύο σενάρια, θα προκηρυχθούν στη χώρα πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Στην περίπτωση αυτή, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, 100 ημέρες πριν τη διεξαγωγή των εκλογών πρέπει να σχηματιστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι από σήμερα, η Βόρεια Μακεδονία έχει κυβέρνηση υπό παραίτηση.

Στις χθεσινές εκλογές κρίθηκαν συνολικά 44 δήμοι, με σημαντικότερο τον μητροπολιτικό δήμο των Σκοπίων (700.000 κάτοικοι), στον οποίο η υποψήφια Ντανιέλα Άρσοβσκα, ανεξάρτητη αλλά υποστηριζόμενη ανοικτά από το VMRO-DPMNE, επικράτησε με διαφορά 14 εκατοστιαίων μονάδων του απερχόμενου δημάρχου των Σκοπίων και εκ νέου υποψηφίου του SDSM, του Πέτρε Σιλέγκοφ.

Το VMRO-DPMNE επικράτησε ακόμη σε άλλους μεγάλους δήμους της χώρας, όπως στο Μπίτολα (Μοναστήρι) και στην Οχρίδα, ενώ στο Κουμάνοβο, τον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της χώρας, επικράτησε «αντάρτης» του SDSM.

Στο αλβανικό πολιτικό στρατόπεδο, το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα στη Βόρεια Μακεδονία, το DUI του Αλί Αχμέτι, υπέστη επίσης βαριά ήττα στον μεγαλύτερο «αλβανικό» δήμο της χώρας: στο Τέτοβο, όπου η υποψήφια του Τεούτα Αρίφι ηττήθηκε από τον αρχηγό του μικρότερου συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος BESA, τον Μπιλάλ Κασάμι.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Παραιτήθηκε ο Ζόραν Ζάεφ από πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας"

Αντίστροφη μέτρηση για το δορυφορικό ίντερνετ ευρείας χρήσης στην Ελλάδα

Ανοίγει ο δρόμος για τη λειτουργία του δορυφορικού ίντερνετ ευρείας χρήσης στην Ελλάδα με Κοινή Υπουργική Απόφαση που συνυπέγραψαν ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θοδωρής Λιβάνιος και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Ειδικότερα, η υπ' αριθμ. 57/ΦΕΚ Β' 4938/25-10-2021 Κοινή Υπουργική Απόφαση:

- Επικαιροποιεί την ειδική διαδικασία για την αδειοδότηση της εγκατάστασης τυποποιημένων κατασκευών κεραιών.

- Θεσπίζει νέο κανονιστικό πλαίσιο για την τοποθέτηση των τυποποιημένων κεραιών που πληρούν συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές ασφαλείας. Οι κεραίες που περιγράφονται παραπάνω θα χρησιμοποιούνται από τις εταιρείες προκειμένου να παρέχουν στους καταναλωτές υπηρεσίες ίντερνετ μέσω δορυφόρου, εξασφαλίζοντας σταθερή σύνδεση σε υψηλές ταχύτητες και χαμηλό χρόνο απόκρισης.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Αντίστροφη μέτρηση για το δορυφορικό ίντερνετ ευρείας χρήσης στην Ελλάδα"

Κορονοϊός: Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων – Τι αποφασίστηκε στην έκτακτη σύσκεψη

Την εντατικοποίηση των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων, την θέσπιση περαιτέρω κινήτρων για την ένταξη γιατρών σε νοσοκομεία της περιφέρειας, δεδομένων των αυξημένων αναγκών που έχει προκαλέσει η πανδημία αλλά και καμπάνια για να πειστούν οι ανεμβολίαστοι αποφάσισαν σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη που έγινε σήμερα κυρίως για την Βόρεια Ελλάδα.

Η τηλεδιάσκεψη έγινε με τη συμμετοχή του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, της Αναπληρώτριας Υπουργού Μίνας Γκάγκα και των Υπουργών Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη και Άκη Σκέρτσου. Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος οι Περιφερειάρχες και εκπρόσωποί τους, καθώς και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου.

Συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα αναδιάταξης του ιατρικού προσωπικού που υπηρετεί σε Κέντρα Υγείας και εμβολιαστικά κέντρα ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους για την κάλυψη όλων των αναγκών του πληθυσμού.

Επισημάνθηκε η σημασία της συμμετοχής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια να πειστούν οι πολίτες που διστάζουν να εμβολιαστούν, περιλαμβανομένης της δυνατότητας ενημέρωσης των πολιτών σε προσωπικό επίπεδο και σε περιβάλλον εμπιστοσύνης, μέσω εξατομικευμένων εκστρατειών ενημέρωσης.

Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης υπογραμμίστηκε η σημασία των ελέγχων, όχι μόνο όσον αφορά την είσοδο εμβολιασμένων πολιτών σε αμιγείς χώρους αλλά και για την επιβεβαίωση της ταυτοπροσωπίας.

Τις επόμενες εβδομάδες η Εθνική Αρχή Διαφάνειας και η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα εντατικοποιήσουν σε ολόκληρη την επικράτεια τη διενέργεια ελέγχων για την τήρηση των μέτρων πρόληψης διασποράς του κορονοϊού, με την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων στους παραβάτες.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων – Τι αποφασίστηκε στην έκτακτη σύσκεψη"

Ζεφύρι: 20χρονος Ρομά πυροβολούσε ακατάπαυστα σε κηδεία. Με πέτρες επιτέθηκαν στην ΟΠΚΕ για να διαφύγει

Καταιγισμό από πυροβολισμούς έριχνε λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι 20χρονος Ρομά, κατά τη διάρκεια κηδείας στο Ζεφύρι. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι αστυνομικοί βρήκαν στο σημείο δεκάδες (!) κάλυκες, ενώ ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι το περιστατικό έλαβε χώρα μέρα-μεσημέρι, την ώρα που λίγο πιο πέρα παιδιά έκαναν μάθημα σε σχολείο.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο 20χρονος τσιγγάνος πυροβολούσε ακατάπαυστα, χωρίς κάποιος από τους παρευρισκόμενους ομοεθνείς του να του πει οτιδήποτε. άνδρες της ΟΠΚΕ που έκαναν την τακτική περιπολία τους, αντιλήφθηκαν το περιστατικό και έσπευσαν στο σημείο.

Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να συλλάβουν τον 20χρονο, ωστόσο οι συγκεντρωμένοι Ρομά τους επιτέθηκαν με πέτρες, προκειμένου να διαφύγει ο νεαρός και να μην μπορέσουν να τον συλλάβουν, όπως και έγινε.

doxthi

Διαβάστε Περισσότερα » "Ζεφύρι: 20χρονος Ρομά πυροβολούσε ακατάπαυστα σε κηδεία. Με πέτρες επιτέθηκαν στην ΟΠΚΕ για να διαφύγει"

ΠΟΕΔΗΝ: «Κανένα κενό κρεβάτι ΜΕΘ Covid σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία – Άρχισε η πίεση και στο ΕΣΥ Αττικής»

"Στερεύουν" μέρα την ημέρα οι κλίνες ΜΕΘ Covid-19, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), σχετικά με την κάλυψη των κλινών ΜΕΘ Covid-19, ανά την επικράτεια.
 
Κανένα κενό κρεβάτι για τη νοσηλεία βαρέως πασχόντων ασθενών με Covid-19 (ΜΕΘ) δεν είναι διαθέσιμο στη Θεσσαλονίκη και τη Θεσσαλία, ενώ σύμφωνα με τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), κάποιοι ασθενείς νοσηλεύονται ήδη και εκτός ΜΕΘ. Είναι και ο λόγος που προκάλεσε την έκτακτη σύσκεψη σήμερα στη βόρεια Ελλάδα, υπό τους υπουργούς Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο και Γιώργο Γεραπετρίτη, με τη συμμετοχή περιφερειαρχών της Βόρειας Ελλάδας και του Προέδρου της ΚΕΔΕ.

Στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ, εμφανίζουν μόλις 104 κενές κλίνες ΜΕΘ σε όλη την Ελλάδα, την ώρα που οι διασωληνωμένοι ασθενείς, σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία από τον ΕΟΔΥ, έχουν φτάσει τους 421,  οι 357 εκ των οποίων είναι ανεμβολίαστοι (84,8%).

Πίεση έχει αρχίσει να δέχεται, όμως, και η Αττική, με μόλις  46 κενές κλίνες ΜΕΘ, όπως λένε τα ίδια στοιχεία.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, έκανε γνωστό σήμερα πως 5 ασθενείς διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της Αθήνας από την Αλεξανδρούπολη, τη Λάρισα και τη Χαλκίδα.

ΠΟΕΔΗΝ: Εφημερία στα «κόκκινα» και ράντζα στο Αττικό Νοσοκομείο

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ράντζα έκαναν την εμφάνισή τους στο Αττικό Νοσοκομείο, καθώς στην χθεσινή εφημερία προσήλθαν 111 περιστατικά κορονοϊού και έγιναν 17 εισαγωγές. Συνολικά στο ΑΤΤΙΚΟ νοσηλεύονται 60 ασθενείς με κορονοϊό στις κλινικές, από 25 ασθενείς που νοσηλεύονταν τη περασμένη εβδομάδα.

Επίσης, στις ΜΕΘ του νοσοκομείου νοσηλεύονται 9 ασθενείς από 3 ασθενείς τη περασμένη εβδομάδα.

«Η χθεσινή εφημερία του ΑΤΤΙΚΟΥ θύμισε προ Covid-19 εποχές ως προς τις εισαγωγές και τα ράντζα. Εισήχθησαν 190 συνολικά ασθενείς και αναπτύχθηκαν 80 ράντζα. Γέμισαν οι διάδρομοι των κλινικών. Συνολικά στο ΑΤΤΙΚΟ νοσηλεύονται περί τους 700 ασθενείς. Εποχές προ covid-19», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

iatropedia

Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΕΔΗΝ: «Κανένα κενό κρεβάτι ΜΕΘ Covid σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία – Άρχισε η πίεση και στο ΕΣΥ Αττικής»"

Ερχονται νέα μέτρα για ανεμβολίαστους-μεικτούς χώρους

Τη λήψη νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, που θα αφορούν κατά κύριο λόγο τους ανεμβολίαστους, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Όπως είπε, σε εξέλιξη βρίσκονται οι συζητήσεις του υπουργείου Υγείας με τους αρμόδιους επιστήμονες, οι οποίοι εξετάζουν το ενδεχόμενο προσαρμογής του υφιστάμενου πλαισίου. «Αν κάτι θα προσαρμοστεί, στη συντριπτική του πλειοψηφία θα αφορά τους ανεμβολίαστους, ενδεχομένως κάποιον αυξημένο διαγνωστικό έλεγχο ή την προσβασιμότητά τους σε κάποιους μεικτούς χώρους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

«Η άρνηση εμβολιασμού είναι πράξη δυνάμει αυτοκτονική», τόνισε, προσθέτοντας ότι η πανδημία έχει δυναμικό χαρακτήρα, καθώς όσο υπάρχουν ανεμβολίαστοι, ο ιός βρίσκει πρόσφορο πεδίο εξάπλωσης. «Όσο περισσότεροι είναι οι ανεμβολίαστοι τόσο περισσότερα τα κρούσματα, οι νοσηλείες και δυστυχώς οι απώλειες», επεσήμανε και υπογράμμισε την ανάγκη περαιτέρω επέκτασης της εμβολιαστικής κάλυψης σε πανελλήνιο επίπεδο.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό» και μίλησε για αποτελεσματικό σχέδιο της κυβέρνησης που βρίσκεται σε εφαρμογή από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία. «Η κυβέρνηση κλήθηκε να διαχειριστεί το αδιανόητο, πήρε μέτρα πολύ γρηγορότερα σε σχέση με άλλες χώρες, βρήκε τον χρόνο και τον τρόπο να οργανώσει καλύτερα το σύστημα υγείας», είπε. Για την περαιτέρω υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, απάντησε: «Η λογική της υποχρεωτικότητας αξιοποιήθηκε εκεί που ήταν ξεκάθαρο ότι μπορούσε να εφαρμοστεί και ήταν πρώτης προτεραιότητας, όπως ο τομέας της υγείας».

Ο κ. Οικονόμου μίλησε και για την «ευθύνη και των επιχειρήσεων να κάνουν τους ελέγχους που προβλέπονται από το νόμο», ενώ προανήγγειλε την άμεση κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή, που θα δίνει κίνητρα σε δημόσιους και ιδιώτες γιατρούς να συμμετάσχουν στις εφημερίες. «Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αντιμετωπίσουμε και αυτή την αυξανόμενη πίεση της πανδημίας», σημείωσε.

Έκανε δε λόγο για «πρωτοφανές έλλειμμα προτάσεων από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που παρακολουθούσε ως σχολιαστής την πανδημία, αναζητώντας πολιτικά οφέλη».

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

Τηλεδιάσκεψη με αντικείμενα την ενίσχυση των περιφερειακών νοσοκομείων, την τόνωση των ελέγχων για την τήρηση των υφιστάμενων μέτρων και την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης πραγματοποιήθηκε το πρωί, με τη συμμετοχή του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, της Αναπληρώτριας Υπουργού Μίνας Γκάγκα και των Υπουργών Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη και Άκη Σκέρτσου. Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος οι Περιφερειάρχες και εκπρόσωποί τους, καθώς και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, εξετάστηκε η θέσπιση περαιτέρω κινήτρων για την ένταξη γιατρών σε νοσοκομεία της περιφέρειας, δεδομένων των αυξημένων αναγκών που έχει προκαλέσει η πανδημία. Συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα αναδιάταξης του ιατρικού προσωπικού που υπηρετεί σε Κέντρα Υγείας και εμβολιαστικά κέντρα ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους για την κάλυψη όλων των αναγκών του πληθυσμού.

Επισημάνθηκε η σημασία της συμμετοχής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια να πειστούν οι πολίτες που διστάζουν να εμβολιαστούν, περιλαμβανομένης της δυνατότητας ενημέρωσης των πολιτών σε προσωπικό επίπεδο και σε περιβάλλον εμπιστοσύνης, μέσω εξατομικευμένων εκστρατειών ενημέρωσης.

Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης υπογραμμίστηκε η σημασία των ελέγχων, όχι μόνο όσον αφορά την είσοδο εμβολιασμένων πολιτών σε αμιγείς χώρους αλλά και για την επιβεβαίωση της ταυτοπροσωπίας. Τις επόμενες εβδομάδες η Εθνική Αρχή Διαφάνειας και η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα εντατικοποιήσουν σε ολόκληρη την επικράτεια τη διενέργεια ελέγχων για την τήρηση των μέτρων πρόληψης διασποράς του κορονοϊού, με την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων στους παραβάτες.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερχονται νέα μέτρα για ανεμβολίαστους-μεικτούς χώρους"

Μίνα Γκάγκα: Την Τετάρτη συνεδριάζουν οι ειδικοί για μέτρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων θα συνεδριάσει την Τετάρτη και «μέτρα θα ακούσουμε από εκεί και πέρα, αν χρειάζεται και αν πρέπει», απάντησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, αναφορικά με την επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας, ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα, και την λήψη μέτρων.

Αναφερόμενη στο θέμα των εμβολιασμών και τον χαμηλό εμβολιαστικό ρυθμό το τελευταίο διάστημα, η κ. Γκάγκα μίλησε για την αποστολή SMS σε ανεμβολίαστους πολίτες για τα οφέλη του εμβολιασμού έναντι της covid-19, τονίζοντας ότι «είναι σημαντικό να μιλήσουμε με όλους, με όλους τους τρόπους και μέσω social media».

Σχετικά με τα μονοκλωνικά φάρμακα, ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες η πρώτη παραγγελία των 2.000 δόσεων να έρθει στη χώρα μας έως τις 11 Νοεμβρίου. Τα κριτήρια για τα μονοκλωνικά, πρόσθεσε, τα εξετάζει η Επιτροπή Λοιμώξεων, επισημαίνοντας ωστόσο ότι σε όλες τις χώρες τα φάρμακα αυτά δίνονται, με προτεραιότητα, σε άτομα που είναι ανοσοκατεσταλμένα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μίνα Γκάγκα: Την Τετάρτη συνεδριάζουν οι ειδικοί για μέτρα"

Θεοδωρικάκος: Καμία καταδίωξη δεν θα διακόπτεται, κάμερες σε όλους τους αστυνομικούς

Τις μεταρρυθμίσεις στην ΕΛ.ΑΣ., με 5 μέτρα αναβάθμισης και δύο θεσμικές πρωτοβουλίες, περιέγραψε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος

Οπως αναφέρει ο κ. Θεοδωρικάκος, «ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας μου παρέδωσε την Παρασκευή, εντός της πενθήμερης προθεσμίας που είχε τεθεί, το πόρισμα με την επιχειρησιακή αξιολόγηση της δράσης της ΕΛ.ΑΣ. στο αιματηρό περιστατικό της προηγούμενης Παρασκευής.

Όσα έγιναν ως τώρα σε επίπεδο δικαστικής και πειθαρχικής διερεύνησης της υπόθεσης είναι τα απολύτως προβλεπόμενα από τους νόμους. Αποτελούν αυτονόητη υποχρέωση ενός κράτους δικαίου, όπως είναι η Ελλάδα. Σε ένα κράτος δικαίου, η πολιτεία οφείλει πρώτη να εφαρμόζει τον νόμο.

Η κοινή γνώμη ασφαλώς είναι προβληματισμένη με όσα διαδραματίστηκαν, με εντολές που δόθηκαν για λήξη της καταδίωξης, με αλλεπάλληλες διαρροές εσωτερικών επικοινωνιών της Άμεσης Δράσης, με την έλλειψη συντονισμού.

Η Ελληνική Αστυνομία είναι ένας ζωντανός κρατικός οργανισμός που διαρκώς βελτιώνεται. Τίποτα και κανένα περιστατικό δεν περνά και δεν πρέπει να περνά χωρίς αξιολόγηση. Με βάση τα δεδομένα που προέκυψαν και το πόρισμα που μου παρέδωσε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. προχωράμε μπροστά, με ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων της αστυνομίας με πέντε μέτρα και πρωτοβουλίες άμεσης εφαρμογής, καθώς και σε δύο δράσεις θεσμικού χαρακτήρα. Με στόχο την καθοριστική βελτίωση των υπηρεσιών ασφαλείας, που προσφέρει η αστυνομία στους πολίτες.

1. Πλήρης αναμόρφωση του Κανονισμού Λειτουργίας της Άμεσης Δράσης με αξιοποίηση των βέλτιστων πρακτικών ευρωπαϊκών κρατών. Ακριβής περιγραφή των επιχειρησιακών σχεδίων και των καθηκόντων που αντιστοιχούν στους αστυνομικούς. Ξεκαθαρίζεται ότι δεν μπορεί να διακόπτεται καμία καταδίωξη και έρευνα ατόμων που ελέγχονται για παραβατική και παράνομη συμπεριφορά και δεν μπορεί να υπάρχει ανοχή σε περιοχές και ομάδες υψηλής παραβατικότητας. Την ευθύνη υλοποίησης, αξιοποιώντας την κατάλληλη ομάδα αξιωματικών, αναλαμβάνει ο υφυπουργός Λευτέρης Οικονόμου, και η δράση αυτή πρέπει να ολοκληρωθεί ως το τέλος Νοεμβρίου.

2. Διασφάλιση της συνεχούς επανεκπαίδευσης του συνόλου των αστυνομικών με προτεραιότητα τους αστυνομικούς που υπηρετούν στην ομάδα ΔΙΑΣ, οι οποίοι διαχειρίζονται μεγάλο εύρος θεμάτων ασφάλειας και αστυνόμευσης στην υπηρεσία του πολίτη. Τόσο στο επιχειρησιακό πεδίο όσο και στην επικοινωνία με τους πολίτες και τη γνώση των νόμων. Δημιουργούνται ειδικά «σχολεία μετεκπαίδευσης» των ειδικών φρουρών. Η δράση αυτή ξεκινά 01/12/2021 και ολοκληρώνεται ως τις 30/09/2022 για την ομάδα ΔΙΑΣ.

3. Ψηφιοποίηση του Κέντρου Επιχειρήσεων, με αξιοποίηση τεχνολογίας αιχμής, προκειμένου να διευκολύνεται η ολοκληρωμένη επιχειρησιακή εικόνα και ο καλύτερος δυνατός συντονισμός των δυνάμεων στο πεδίο της Αμέσου Δράσεως. Και άμεση αντίστοιχη εκπαίδευση των αξιωματικών που υπηρετούν στο Κέντρο Επιχειρήσεων. Ολοκλήρωση ως τον Σεπτέμβριο ’22.

4. Άμεσος εφοδιασμός με κάμερες του συνόλου των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, της ΟΠΚΕ, των ΜΑΤ και των περιπολικών της Ελληνικής Αστυνομίας. Εξάντληση κάθε νομικής δυνατότητας ώστε η σχετική προμήθεια από την ΕΛ.ΑΣ. να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2022.

5. Αλλαγές στη διάταξη δυνάμεων και στην ηγεσία της Άμεσης Δράσης, με στόχο τον καλύτερο δυνατό συντονισμό και την παροχή των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών προς την κοινωνία. Ενίσχυση του Κέντρου Επικοινωνίας με 20 νέους αστυνομικούς, με στόχο να βελτιωθεί η ταχύτερη δυνατή ανταπόκριση της Άμεσης Δράσης στα περιστατικά που ενδιαφέρουν τους πολίτες. Έχω ζητήσει από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. η υλοποίηση των σχετικών μέτρων να πραγματοποιηθεί μέσα σε αυτή την εβδομάδα.

Πέραν των ανωτέρω πέντε πρωτοβουλιών σε θεσμικό επίπεδο προωθούμε τους επόμενους τρεις μήνες το Νομοσχέδιο για την Αναβάθμιση της Αστυνομικής Ακαδημίας και της παρεχόμενης εκπαίδευσης στο σύνολο των αστυνομικών της χώρας. Στόχος μία αστυνομία φιλική στον πολίτη, που σέβεται τη δημοκρατική νομιμότητα και είναι άτεγκτη και αποτελεσματική απέναντι στο έγκλημα, την αστυνομία του 21ου αιώνα.

Και, δεύτερον, είμαι σε επαφή με τον συνάδελφο υπουργό Δικαιοσύνης για την ανάληψη πρωτοβουλίας εκσυγχρονισμού του Ποινικού Κώδικα, ώστε οι κατ’ επάγγελμα κλοπές να μετατραπούν σε κακούργημα και η παραβατική συμπεριφορά καταδιωκώμενων να μην τιμωρείται απλά για παράβαση διατάξεων του ΚΟΚ, να προβλεφθούν αυστηρότερες ποινές και η έφεση να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Αυτές οι πρωτοβουλίες συμβάλλουν σε μια πιο αποτελεσματική αστυνομία, που πρέπει να είναι ο κοινός στόχος όλων μας, γιατί αυτό είναι προς όφελος της κοινωνίας. Μικροκομματικές επιθέσεις και αβάσιμοι αφορισμοί σε βάρος της Ελληνικής Αστυνομίας δεν γίνονται αποδεκτοί από τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών.

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις και είμαστε δίπλα στον Έλληνα αστυνομικό, πάντα στο πλαίσιο της νομιμότητας, γιατί η πολύ δύσκολη δουλειά που κάνει, αποτελεί πολύτιμη υπηρεσία προς την κοινωνία. Μέσα σε αυτή την εβδομάδα, 1.000 αστυνομικοί ενισχύουν τα ΑΤ του Λεκανοπεδίου Αττικής και διασφαλίζουν την πραγματοποίηση κάθε βράδυ 100 πρόσθετων περιπολιών. Συνεχίζουμε με σχέδιο, με όραμα, με ενότητα, με σκληρή δουλειά τον καθημερινό αγώνα για την ασφάλεια των πολιτών. Γιατί είναι προϋπόθεση της ευημερίας των Ελλήνων», καταλήγει ο υπουργός.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεοδωρικάκος: Καμία καταδίωξη δεν θα διακόπτεται, κάμερες σε όλους τους αστυνομικούς"

ΕΦΕΤ: Αποσύρεται επικίνδυνη τυροσαλάτα – Μην την καταναλώσετε αν την αγοράσατε

Επικίνδυνη τυροσαλάτα ανακαλεί ο ΕΦΕΤ, καθώς βρέθηκαν σε αυτήν ουσίες άνω των επιτρεπόμενων ορίων.

Πρόκειται για την τυροσαλάτα «Κρόνος» στην οποία το βενζοϊκό και σορβικό οξύ ήταν σε υψηλά επίπεδα.

Γι αυτό το λόγο ο ΕΦΕΤ ανακαλεί την παρτίδα, και ζητά από όσους την έχουν αγοράσει, να μην την καταναλώσουν.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του ΕΦΕΤ

«Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του επίσημου ελέγχου έτους 2021 για την παρακολούθηση των επιπέδων των προσθέτων», προέβη σε δειγματοληψία τυροσαλάτας με τα παρακάτω στοιχεία: «ΤΥΡΟΣΑΛΑΤΑ ΚΡΟΝΟΣ», βάρους 250 γρ., ημερομηνία ανάλωσης 03 ΔΕΚ. 2021, εταιρεία παρασκευής «ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΗ – ΣΑΛΑΤΕΣ ΚΡΟΝΟΣ», που βρίσκεται στη Συκιά Σερρών.

Το ανωτέρω τρόφιμο, εξετάσθηκε από το Α’ Τμήμα, της Χημικής Υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας, της Γενικής Δ/νσης του Γενικού Χημείου του Κράτους, της Α.Α.Δ.Ε., όπου διαπιστώθηκε υπέρβαση των ανωτάτων επιτρεπόμενων από τη νομοθεσία ορίων που αφορούν στα πρόσθετα βενζοϊκό και σορβικό οξύ.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, η απεικόνιση του οποίου αποτυπώνεται παρακάτω, να μην το καταναλώσουν».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΦΕΤ: Αποσύρεται επικίνδυνη τυροσαλάτα – Μην την καταναλώσετε αν την αγοράσατε"

Ελλάδα: Χιλιάδες ποδήλατα δεν θα έχουν που να κινηθούν

Δεκάδες χιλιάδες είναι οι αιτήσεις για την απόκτηση κάποιου ηλεκτρικού ποδήλατου με επιδότηση από το πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ωστόσο όταν σε λίγους μήνες βγουν να κινηθούν όλα αυτά τα δεκάδες χιλιάδες ηλεκτρικά ποδήλατα οι ιδιοκτήτες τους θα βρεθούν σε ένα μεγάλο αδιέξοδο καθώς οι ποδηλατόδρομοι είναι ελάχιστοι και όπου υπάρχουν συνήθως οδηγούν σε μεγάλους και αφιλόξενους για τα δίκυκλα αστικούς οδικούς άξονες που σε καμία περίπτωση δεν ενδείκνυται για οδήγηση…

Όμως παρά τα μεγάλα σχέδια που ανακοινώνονται κατά καιρούς για την προστασία του περιβάλλοντος, την κλιματική αλλαγή και την ανάγκη μετάβασης σε άλλες πιο «πράσινες» μορφές κινητικότητας κανένας απολύτως δεν έχει δημιουργήσει τις υποδομές και τις συνθήκες ώστε να μπορέσουν να κινηθούν με άνεση και ασφάλεια οι ιδιοκτήτες των ηλεκτρικών ποδηλάτων και πατινιών.

Σήμερα όλοι οι ποδηλατόδρομοι που υπάρχουν οδηγούν σε κάποια λεωφόρο με αποτέλεσμα οι αναβάτες των ηλεκτρικών ποδηλάτων να βρίσκονται εκτεθειμένοι σε πολλούς κινδύνους αλλά και στην απροσεξία των οδηγών οχημάτων.

Δεν είναι και λίγες οι φορές που οι οδηγοί αυτοκινήτων ή φορτηγών έχουν εμπλακεί σε ατύχημα με αναβάτη ποδηλάτου ηλεκτρικού ή μη αλλά ευτυχώς χωρίς να υπάρχουν θύματα…

Από την άλλη μεριά δεν είναι επίσης λίγες οι φορές όπου οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών ποδηλάτων κινούμενοι σε κάποιον ποδηλατόδρομο βρέθηκαν ξαφνικά αντιμέτωποι με κάποιο αυτοκίνητο που ο οδηγός του έβγαινε από το πάρκινγκ του με αποτέλεσμα ο αναβάτης του ηλεκτρικού ποδήλατου να βρεθεί είτε επάνω στο αυτοκίνητο είτε να βρεθεί χτυπημένος κάτω στο οδόστρωμα του ποδηλατόδρομου.

Επίσης πολλοί θεωρούν ότι ο ποδηλατόδρομος έχει κατασκευαστεί και για να περπατούν οι πολίτες ή να τρέχουν σε αυτόν δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στους αναβάτες των ηλεκτρικών ποδηλάτων!

Δυστυχώς οι ποδηλατόδρομοι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν και καλό θα ήταν οι πολιτικές ηγεσίες των συναρμόδιων Υπουργείων, των Περιφερειών αλλά και των Δήμων να ξεκινήσουν να εξετάζουν σοβαρά την κατασκευή ποδηλατόδρομων καθώς σε λίγους μήνες τα δεκάδες χιλιάδες ηλεκτρικά ποδήλατα θα κατακλύσουν τους δρόμους καθώς οι αναβάτες τους δεν θα έχουν που αλλού να κινηθούν. Κάτι τέτοιο όμως θα προκαλούσε τεράστια προβλήματα στο κυκλοφοριακό χάος που επικρατεί ήδη σήμερα με αποτέλεσμα το μποτιλιάρισμά στην Κηφισίας ή σε άλλους κεντρικούς οδικούς άξονες να καταγράψει ρεκόρ!

Πρέπει λοιπόν να γίνει κάτι άμεσα και να κατασκευαστούν ποδηλατόδρομοι πριν να είναι πολύ αργά για όλους…

newsauto

Διαβάστε Περισσότερα » "Ελλάδα: Χιλιάδες ποδήλατα δεν θα έχουν που να κινηθούν"

“Στήστε Τμήμα στο Ζεφυρι με Διοικητή, Εισαγγελία, πολιτική κάλυψη για μηδενική ανοχή στην παραβατικοτητα και μετά 6μήνες να τα ξαναπουμε”

Την εξαρση της παραβατικότητας των Ρομά και τα επεισόδια των τελευταίων ημερών, με επίκληση το θάνατο του 21χρονου Ρομά στην καταδίωξη στο Πέραμα, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, παραθέτει την πρότασή του

Ο ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, με παράθεση δύο φωτογραφιών,  τον δολοφονημένο από Ρομα Βασίλη Μάρτζακλη, και απο την επίσκεψη του Δημήτρη Τζανακόπουλου στον καταυλισμό Ρομά της οικογένειας του 21χρονου που ενεπλάκη στην καταδίωξη με Αστυνομικούς της ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής, αναφέρει, «Αστυνομικός Βασίλειος Μάρτζακλης στον Πύργο. Επέστρεφε σπίτι & είδε ένα «Ρωμά» να κάνει διάρρηξη στο σπίτι γείτονα. Πήγε να τον σταματήσει. Ο «Ρωμά» του κάρφωσε μαχαίρι στην καρδιά. Μιλήστε μου λίγο για αναλογικότητα άμυνας. Ο «Ρωμά» είχε συλληφθεί 15 φορές. Γιατί να είναι έξω; Αυτός δεν πρόλαβε να πυροβολήσει.

Αν είχε πυροβολήσει βέβαια θα μιλούσαμε για τον καημένο «τσιγκάνο», θα έβγαιναν οι Ράμπο να μας λένε γιατί δεν του πυροβόλησε το δεξί μικρό δαχτυλάκι κτλ.

Δεν είδαμε αντίστοιχο κλιμάκιο πχ να επισκέπτεται τους γονείς του αδικοχαμένου Αστυνομικού… Πρόθυμοι να κλείνουν μόνιμα το μάτι στην ανομία και την αναταραχή. Ξελιγωμένοι για εξουσία, θα συρθούν οπουδήποτε για να την αποκτήσουν ξανά. Ολα για το αφήγημα.
Και εις κατώτερα…

Η ΛΥΣΗ: Στήστε ένα μεγάλο αστυνομικό τμήμα στο Ζεφυρι με έναν δυνατό διοικητή στήστε πλάι και μια εισαγγελία σε 24ωρη βάρδια δώστε ειδικές αμοιβές σε όσους θα υπηρετούν εκεί δώστε πολιτική κάλυψη για μηδενική ανοχή στην παραβατικοτητα και μετά 6 μήνες να τα ξαναπουμε.

(**) Αγαπητέ κ. Τζανακόπουλε, στο σπίτι της οικογένειας της ηλικιωμένης γυναίκας που δολοφονήθηκε αυτές τις ημέρες από αθίγγανο στην Ιστιαία πότε θα πας;»

nantiareport

Διαβάστε Περισσότερα » " “Στήστε Τμήμα στο Ζεφυρι με Διοικητή, Εισαγγελία, πολιτική κάλυψη για μηδενική ανοχή στην παραβατικοτητα και μετά 6μήνες να τα ξαναπουμε”"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news