facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Κύπρος: 3 νέοι θάνατοι από Covid-19 και 477 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Τρεις θανάτους και 477 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας:

– Τρία άτομα έχουν αποβιώσει από τη νόσο COVID-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων σε 104.

– 146 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 34 σε σοβαρή κατάσταση.

– Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 14.188 τεστ ανίχνευσης του ιού, εκ των οποίων τα 4.343 με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τα 9.845 με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test).

– 477 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν και επιβεβαιώθηκαν από τα μοριακά τεστ (PCR), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 18.883. Στα 477 συμπεριλαμβάνονται 175 επαληθεύσεις από rapid tests των προηγούμενων ημερών.

– Σε 233 περιπτώσεις από τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) υπήρξε θετικό αποτέλεσμα, το οποίο θα πρέπει να επαληθευθεί με τη μοριακή μέθοδο (PCR).

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: 3 νέοι θάνατοι από Covid-19 και 477 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο"

Τραμπ: Άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο με τις κυρώσεις στην Τουρκία

Βέτο στον αμυντικό προϋπολογισμό για το οικονομικό έτος 2021, ο οποίος προβλέπει μεταξύ άλλων και την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία για την απόκτηση του ρωσικού συστήματος S-400, άσκησε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Το νομοσχέδιο θα επιστρέψει τώρα στο Κογκρέσο και θα χρειαστεί να εγκριθεί με ενισχυμένη πλειοψηφία και από τα δύο σώματα, προκειμένου να ξεπεραστεί το προεδρικό βέτο.

Ο Τραμπ ανέφερε ότι έθεσε βέτο στον Νόμο Εξουσιοδότησης της Εθνικής Άμυνας επειδή δεν περιλαμβάνει «κρίσιμης σημασίας μέτρα για την εθνική ασφάλεια, περιλαμβάνει διατάξεις που δεν σέβονται τους βετεράνους μας και τη στρατιωτική ιστορία μας και αντικρούει τις προσπάθειες της κυβέρνησής μου να θέσει πρώτη την Αμερική σε ό,τι αφορά την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική».

Στο μήνυμά του προς τη Βουλή των Αντιπροσώπων χαρακτήρισε τον νόμο «δώρο προς την Κίνα και τη Ρωσία». Μολονότι τα οκτώ προηγούμενα βέτο που άσκησε ο απερχόμενος πρόεδρος πέρασαν, χάρη στη στήριξη των Ρεπουμπλικάνων του Κογκρέσου, οι αναλυτές εκτιμούν ότι αυτή τη φορά το βέτο θα παρακαμφθεί, λίγες εβδομάδες προτού αποχωρήσει ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο. Υπενθυμίζεται ότι η Γερουσία, όπου πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικάνοι, υπερψήφισε τον NDAA με ψήφους 84 υπέρ έναντι 13 κατά.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Τραμπ: Άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο με τις κυρώσεις στην Τουρκία"

Ηλεκτρίστηκε το υποβρύχιο καλώδιο που ενώνει Κρήτη με ηπειρωτική Ελλάδα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε από τον ΑΔΜΗΕ σήμερα, 23 Δεκεμβρίου 2020, η ηλέκτριση του πρώτου υποβρύχιου καλωδίου που διασυνδέει την Κρήτη με το ηπειρωτικό σύστημα, το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη υποθαλάσσια διασύνδεση εναλλασσόμενου ρεύματος παγκοσμίως.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Ενέργειας, η ολοκλήρωση της 24ωρης δοκιμαστικής ηλέκτρισης σηματοδοτεί μια ιστορική επιτυχία για τον Διαχειριστή και τις ανάδοχες εταιρείες, καθώς ανταπεξήλθαν με αποτελεσματικότητα και τεχνική επάρκεια σε σημαντικές τεχνολογικές προκλήσεις, υπερβαίνοντας σε μεγάλο βαθμό ό,τι έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα σε αντίστοιχα διεθνή έργα. Σημειώνεται ότι το ανατολικό κύκλωμα της διασύνδεσης, το οποίο ηλεκτρίστηκε σήμερα, απαρτίζεται από τα εξής επιμέρους έργα:

  • Υποβρύχιο καλώδιο 132 χλμ ανάμεσα σε Χανιά και Νεάπολη Λακωνίας (ανάδοχη εταιρεία PRYSMIAN).
  • Υπόγεια καλώδια 42 χλμ σε Κρήτη και Πελοπόννησο (ανάδοχες εταιρείες ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ Α.Ε. και FULGOR Α.Ε).
  • Νέος υποσταθμός στην Ανατολική Πελοπόννησο και αναβάθμιση του υφιστάμενου υποσταθμού στα Χανιά (ΤΕΡΝΑ Α.Ε.).

Η διασύνδεση Κρήτης-Πελοποννήσου αποκαλείται η «διασύνδεση των ρεκόρ» καθώς πρόκειται:

  • Για τη μεγαλύτερη σε μήκος καλωδιακή διασύνδεση εναλλασσόμενου ρεύματος παγκοσμίως (174 χλμ.)
  • Για τη μεγαλύτερη σε μήκος υποβρύχια καλωδιακή διασύνδεση υψηλής τάσης με τριπολικό καλώδιο τεχνολογίας μόνωσης XLPE παγκοσμίως (132 χλμ).
  • Για τη βαθύτερη υποβρύχια καλωδιακή διασύνδεση υψηλής τάσης με τριπολικό καλώδιο τεχνολογίας μόνωσης XLPE παγκοσμίως (βάθος 1.000 μέτρων).

Το έργο περιλαμβάνει, επίσης, σημαντικές διαχειριστικές προκλήσεις, καθώς η νέα διασύνδεση εκτείνεται από τη Μεγαλόπολη έως τα Χανιά και το Ηράκλειο Κρήτης, περιλαμβάνοντας οκτώ πόλεις στον σχεδιασμό του. Στο πλαίσιο αυτό, ο ΑΔΜΗΕ ήρθε σε διαβούλευση με τοπικούς φορείς και αρμόδιες αρχές, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν τυχόν οχλήσεις και να αναζητηθούν οι βέλτιστες λύσεις, όπως υπογειοποιήσεις γραμμών μεταφοράς όπου αυτό κατέστη δυνατό.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 356 εκατ. ευρώ και υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με δανεισμό από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ).

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Η δοκιμαστική ηλέκτριση της διασύνδεσης Κρήτης-Πελοποννήσου σημαίνει ότι μια υποδομή στρατηγικής σημασίας όχι μόνο για την Κρήτη, αλλά για ολόκληρη τη χώρα, βρίσκεται ένα βήμα πριν από την ολοκλήρωση. Πρόκειται για ένα ορόσημο στο πρόγραμμα των νησιωτικών διασυνδέσεων του ΑΔΜΗΕ που καταλαμβάνουν κεντρική θέση στον σχεδιασμό μας, καθώς αποτελούν πραγματικά πράσινα έργα με πολύ θετικό αποτύπωμα όχι μόνο περιβαλλοντικό, αλλά και κοινωνικοοικονομικό. Γι αυτό και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στηρίζει την επιτάχυνση των έργων αυτών, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν και με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης».

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης, ανέφερε σχετικά: «Η πρώτη διασύνδεση της Κρήτης με το ηπειρωτικό σύστημα είναι γεγονός. Μετά την ολοκλήρωση της δοκιμαστικής ηλέκτρισης μπορούμε πλέον να μιλάμε με βεβαιότητα για την άρση του ενεργειακού αποκλεισμού της Κρήτης. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που κατορθώσαμε να ηλεκτρίσουμε τη “διασύνδεση των ρεκόρ” ακριβώς δύο χρόνια μετά την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων. Αυτό το κατορθώσαμε χάρη στην αφοσίωση των εργαζομένων μας, παρά τις αντιξοότητες και τις τεχνικές προκλήσεις. Με την έγκαιρη υλοποίηση των εμβληματικών έργων του, ο ΑΔΜΗΕ κερδίζει το στοίχημα των ηλεκτρικών διασυνδέσεων σε πείσμα της πανδημικής κρίσης».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηλεκτρίστηκε το υποβρύχιο καλώδιο που ενώνει Κρήτη με ηπειρωτική Ελλάδα"

Κομισιόν: Ενέκρινε την κρατική στήριξη ύψους 120 εκατ. της Aegean

Το μέτρο αποσκοπεί στην αποζημίωση της αεροπορικής εταιρείας για τις ζημίες που υπέστη άμεσα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των ταξιδιωτικών περιορισμών που επέβαλε η Ελλάδα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε ότι η επιχορήγηση ύψους 120 εκατ. ευρώ της Ελλάδας στην Aegean Airlines είναι σύμφωνη με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις. Το μέτρο αποσκοπεί στην αποζημίωση της αεροπορικής εταιρείας για τις ζημίες που υπέστη άμεσα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των ταξιδιωτικών περιορισμών που επέβαλε η Ελλάδα και άλλες χώρες προορισμού για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Μαργκρέιτε Βέστεϊγιερ: Το μέτρο αυτό θα επιτρέψει στην Ελλάδα να αποζημιώσει την Αegean

Η εκτελεστική αντιπρόεδρος, Μαργκρέιτε Βέστεϊγιερ, αρμόδια για την πολιτική ανταγωνισμού, δήλωσε: «Ο κλάδος των αερομεταφορών είναι ένας από τους τομείς που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία του κορωνοϊού. Το μέτρο αυτό θα επιτρέψει στην Ελλάδα να αποζημιώσει την Αegean Airlines για τις ζημίες που υπέστη άμεσα λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών που απαιτήθηκαν για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τα κράτη μέλη για την εξεύρεση εφικτών λύσεων για τη στήριξη των επιχειρήσεων σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ.»

Η Αegean Airlines είναι αεροπορική εταιρεία με έδρα την Ελλάδα, η οποία το 2019 μετέφερε περίπου 15 εκατομμύρια επιβάτες. Πριν από την έξαρση του κορωνοϊού, η Αegean Airlines εκτελούσε πτήσεις από την κύρια βάση της στην Αθήνα και από άλλους ελληνικούς αερολιμένες προς 155 εγχώριους και διεθνείς προορισμούς σε 44 χώρες. Από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού, η Αegean Airlines μείωσε δραστικά τις υπηρεσίες της, με αποτέλεσμα να σημειώνει υψηλές λειτουργικές ζημίες.

Η Ελλάδα κοινοποίησε στην Επιτροπή μέτρο ενίσχυσης για την αποζημίωση της Αegean Airlines για τις ζημίες που υπέστη από τις 23 Μαρτίου 2020 έως τις 30 Ιουνίου 2020 λόγω των μέτρων ανάσχεσης και των ταξιδιωτικών περιορισμών που επέβαλε η Ελλάδα και άλλες χώρες προορισμού για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Η στήριξη θα λάβει τη μορφή άμεσης επιχορήγησης ύψους 120 εκατ. ευρώ, η οποία δεν υπερβαίνει την εκτιμώμενη ζημία που υπέστη άμεσα η αεροπορική εταιρεία κατά την περίοδο εκείνη.

Τι αξιολόγησε η Επιτροπή

Η Επιτροπή αξιολόγησε το μέτρο βάσει του άρθρου 107 παράγραφος 2 στοιχείο β) της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ), το οποίο παρέχει στην Επιτροπή τη δυνατότητα να εγκρίνει μέτρα κρατικής ενίσχυσης που χορηγούν τα κράτη μέλη με σκοπό την αποζημίωση συγκεκριμένων επιχειρήσεων ή τομέων για ζημίες που προκαλούνται άμεσα από έκτακτα γεγονότα.

Η Επιτροπή θεωρεί ότι η έξαρση του κορωνοϊού έχει τα χαρακτηριστικά ώστε να μπορεί να θεωρηθεί έκτακτο και απρόβλεπτο γεγονός με σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο. Ως εκ τούτου, δικαιολογούνται έκτακτες παρεμβάσεις από το κράτος μέλος για την αντιστάθμιση των ζημιών που συνδέονται με την πανδημία.

Η Επιτροπή έκρινε ότι το ελληνικό μέτρο θα αντισταθμίσει τη ζημία που υπέστη η Αegean Airlines, η οποία συνδέεται άμεσα με την έξαρση του κορωνοϊού. Θεώρησε επίσης ότι το μέτρο είναι αναλογικό, δεδομένου ότι η ενίσχυση δεν υπερβαίνει τα αναγκαία όρια για την αποκατάσταση της ζημίας.

Σε αυτή τη βάση, η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το ελληνικό μέτρο αποζημίωσης των ζημιών συνάδει με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Κομισιόν: Ενέκρινε την κρατική στήριξη ύψους 120 εκατ. της Aegean"

Βρετανία: Εντοπίστηκε και δεύτερη μετάλλαξη της COVID-19

Οι βρετανικές αρχές εντόπισαν μια νέα «ανησυχητική» μετάλλαξη του SARS-CoV-2 στη χώρα, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ σήμερα και για τον λόγο αυτό θέτουν περιορισμούς, με άμεση ισχύ, στις μετακινήσεις από και προς τη Νότια Αφρική.

«Εντοπίσαμε δύο κρούσματα μιας άλλης, νέας μετάλλαξης του κορονοϊού, εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο», είπε ο Χάνκοκ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Και οι δύο ασθενείς είναι επαφές ανθρώπων που είχαν ταξιδέψει στη χώρα από τη Νότια Αφρική τις τελευταίες εβδομάδες.

«Αυτή η νέα μετάλλαξη είναι πολύ ανησυχητική επειδή είναι ακόμη πιο μεταδοτική και φαίνεται ότι (ο ιός) έχει μεταλλαχθεί περισσότερο σε σύγκριση με την (πρώτη) μετάλλαξη που εντοπίστηκε στο ΗΒ», πρόσθεσε.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα εφαρμοστούν χωρίς καθυστέρηση ταξιδιωτικοί περιορισμοί, ενώ όποιος ταξίδεψε πρόσφατα στη Νότια Αφρική ή όσοι ήρθαν σε στενή επαφή με ταξιδιώτες από τη χώρα αυτή θα πρέπει να μπουν «αμέσως σε καραντίνα».

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Βρετανία: Εντοπίστηκε και δεύτερη μετάλλαξη της COVID-19"

H Εndeavor απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ: Καμία σχέση με τη Folli- Follie

«Ψευδείς ισχυρισμούς» χαρακτηρίζει η Endeavor Greece τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί σχέσεων με τη Folli Follie, τόσο του φορέα, όσο και της Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, προσθέτοντας ότι είναι απαράδεκτο να την εμπλέκουν σε πολιτικές αντιπαραθέσεις.

«Η Endeavor Greece έχει συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση και προβολή της ελληνικής επιχειρηματικότητας στο εξωτερικό. Ούτε η Endeavor Greece, ούτε η Μαρέβα Grabowski Μητσοτάκη, ως ιδρυτικό μέλος του διοικητικού της συμβουλίου της μέχρι το 2018, έχει καμία σχέση με την εταιρεία Folli-Follie», αναφέρει ο φορέας, προσθέτοντας ότι είναι απαράδεκτο να τον εμπλέκουν σε πολιτικές αντιπαραθέσεις.

Αιτία της παρέμβασης στάθηκαν δημοσιεύματα ότι η Endeavor, που είναι διεθνής φορέας, ,με στόχο να υποστηρίζει και να αναδεικνύει την επιχειρηματικότητα που μετασχηματίζει τις τοπικές κοινωνίες, ενέταξε τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο, ιδρυτή της Farmers Republic στο δίκτυο καθοδήγησης.

«Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος ο οποίος δεν είναι ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος της Folli Follie, αλλά ένας ανιψιός του, επιλέχθηκε στο δίκτυο καθοδήγησης της Endeavor το διάστημα ενός χρόνου, 2014 - 2015, ένας νεαρός, 29 χρονών τότε, ιδρυτής μιας καινοτόμου και υποσχόμενης νεοφυούς εταιρίας με την επωνυμία, Farmers Republic. Η Farmers Republic, είχε τότε δημιουργήσει ένα νέο μοντέλο βιολογικής αγοράς παραγωγών με στεγασμένα σημεία πώλησης και e-shop.

Ουδέποτε έχει λάβει ο ίδιος, είτε κάποια εταιρία του, είτε κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας Κουτσολιούτσου, χρηματοδότηση από την Endeavor. Oύτε υπάρχει κάποιου είδους εταιρική σχέση με τη Folli-Follie», τονίζει ο φορέας.

Αναλυτικά, η Endeavor αναφέρει:

Η Endeavor είναι ένας διεθνής φορέας, κι έχει στόχο να υποστηρίζει και να αναδεικνύει την επιχειρηματικότητα που μετασχηματίζει τις τοπικές κοινωνίες. Θεμελιώδης πεποίθηση της Endeavor είναι ότι η δημιουργία θέσεων εργασίας, η καινοτομία και η συνολική ευημερία ευδοκιμούν όπου υπάρχει ισχυρή στήριξη στην επιχειρηματικότητα. Η Endeavor Greece έχει συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση και προβολή της ελληνικής επιχειρηματικότητας στο εξωτερικό. Ούτε η Endeavor Greece, ούτε η Μαρέβα Grabowski Μητσοτάκη, ως ιδρυτικό μέλος του διοικητικού της συμβουλίου της μέχρι το 2018, έχει καμία σχέση με την εταιρεία Folli-Follie.

Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος ο οποίος δεν είναι ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος της Folli Follie, αλλά ένας ανιψιός του, επιλέχθηκε στο δίκτυο καθοδήγησης της Endeavor το διάστημα ενός χρόνου, 2014 - 2015, ένας νεαρός, 29 χρονών τότε, ιδρυτής μιας καινοτόμου και υποσχόμενης νεοφυούς εταιρίας με την επωνυμία, Farmers Republic. Η Farmers Republic, είχε τότε δημιουργήσει ένα νέο μοντέλο βιολογικής αγοράς παραγωγών με στεγασμένα σημεία πώλησης και e-shop.

Ουδέποτε έχει λάβει ο ίδιος, είτε κάποια εταιρία του, είτε κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας Κουτσολιούτσου, χρηματοδότηση από την Endeavor. Oύτε υπάρχει κάποιου είδους εταιρική σχέση με τη Folli-Follie. Η Endeavor Greece παρέχει σημαντική προσφορά στην ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Είναι απαράδεκτο να μας εμπλέκουν κάποιοι, χρησιμοποιώντας ψευδείς ισχυρισμούς, σε πολιτικές αντιπαραθέσεις.

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει με ανακοίνωσή του «να απαντήσει ο Μητσοτάκης για τη χρηματοδότηση Κουτσολιούτσων από εταιρία της οικογένειάς του». Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Σιγά - σιγά έρχονται στο φως αποκαλύψεις που φανερώνουν το στήσιμο που μεθόδευσε ο κ. Μητσοτάκης για να αλλάξει την ατζέντα από τα αδιέξοδα στην πανδημία, την οικονομία αλλά και το πάρτι εκατομμυρίων που έχει στήσει με τις απευθείας αναθέσεις, με πρόσχημα την πανδημία και τα αδιαφανή και χωρίς σχέδιο προγράμματα δισεκατομμυρίων για εξοπλιστικά προγράμματα.


Οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε είχαν καμία επαφή με την οικογένεια Κουτσολιούτσου.

Όσοι με ψεύδη και συκοφαντικά υπονοούμενα επιχείρησαν να κακοποιήσουν την αλήθεια, σύντομα θα κριθούν από τη Δικαιοσύνη.

Αντίθετα όμως, όπως αποκαλύπτεται σήμερα, η οικογένεια Μητσοτάκη είχε από χρόνια στενότατες σχέσεις με την οικογένεια Κουτσολιούτσου και μάλιστα όχι μόνο κοινωνικές, αφού επιχείρηση των υπόδικων Κουτσολιούτσων χρηματοδοτείται από το 2014 από την εταιρία Endeavor, συνιδρύτρια της οποίας ήταν η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη.

Περιμένουμε λοιπόν να δώσει απαντήσεις, γιατί θέλει δεν θέλει, το στήσιμο που επιχειρεί είναι τόσο κραυγαλέο, που οι αποκαλύψεις αργά ή γρήγορα θα αρχίσουν να ξεδιαλύνουν το κουβάρι.

Ρωτάμε λοιπόν:

-Ποια η σχέση της οικογένειάς του με του υπόδικους Κουτσολιούτσους;

-Με πόσα χρήματα και ποιες επιχειρήσεις των Κουτσολιούτσων χρηματοδότησε η εταιρεία Endeavor;

Περιμένουμε με ενδιαφέρον τις απαντήσεις της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη προσωπικά.»

Από την πλευρά της, η Νέα Δημοκρατία απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Παρατηρητηρίου fake news επισημαίνοντας:

«Μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Folli Follie και την παραδοχή Μπαλαούρα που αποδέχτηκε ουσιαστικά την συναλλαγή με την εταιρία, «το μαγαζί» αντέδρασε πετώντας εμμονικά τη μπάλα στην εξέδρα και κατέληξε πετώντας τη μπάλα στη... Μαρέβα.

Έτσι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ έσπασε κάθε ρεκόρ φαιδρότητας εκδίδοντας ανακοίνωση που ανέφερε ότι η «επιχείρηση των υπόδικων Κουτσολιούτσων χρηματοδοτείται από το 2014 από την εταιρία Endeavor, συνιδρύτρια της οποίας ήταν η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη» και καλούσε τον Πρωθυπουργό να απαντήσει για «τη σχέση της οικογένειάς του με τους υπόδικους Κουτσολιούτσους» και για το «πόσα χρήματα και ποιες επιχειρήσεις των Κουτσολιούτσων χρηματοδότησε η εταιρεία Endeavor»....

Η απάντηση ήρθε από την ίδια την Endeavor και είναι αποκαλυπτική του τι σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ ή αλλιώς του τι σημαίνει άθλια αντιπολίτευση των fake news:

«Ούτε η EndeavorGreece, ούτε η Μαρέβα Grabowski Μητσοτάκη, ως ιδρυτικό μέλος του διοικητικού της συμβουλίου μέχρι το 2018, έχει καμία σχέση με την εταιρεία Folli-Follie.

Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος ο οποίος δεν είναι ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος της Folli Follie, αλλά ένας ανιψιός του, επιλέχθηκε στο δίκτυο καθοδήγησης της Endeavor για διάστημα ενός χρόνου, 2014 – 2015, ένας νεαρός, 29 χρονών τότε, ιδρυτής μιας καινοτόμου και υποσχόμενης νεοφυούς εταιρίας με την επωνυμία, FarmersRepublic. Η FarmersRepublic, είχε τότε δημιουργήσει ένα νέο μοντέλο βιολογικής αγοράς παραγωγών με στεγασμένα σημεία πώλησης και e-shop.

Ουδέποτε έχει λάβει ο ίδιος, είτε κάποια εταιρία του, είτε κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας Κουτσολιούτσου, χρηματοδότηση από την Endeavor. Ούτε υπάρχει κάποιου είδους εταιρική σχέση με τη Folli-Follie».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " H Εndeavor απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ: Καμία σχέση με τη Folli- Follie"

ΑΑΔΕ: Έως 31 Μαρτίου 2021 η απόσυρση των παλαιών ταμειακών μηχανών

Παρατείνεται μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021 η προθεσμία για την απόσυρση των ταμειακών μηχανών, που δεν μπορούν να συνδεθούν online με την ΑΑΔΕ, καθώς και η προθεσμία για την αναβάθμιση των τεχνικών προδιαγραφών των ΦΗΜ, κατόπιν απόφασης του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή.

Η παράταση των προθεσμιών κρίθηκε απαραίτητη λόγω των ειδικών ρυθμίσεων λειτουργίας που επικρατούν στις επιχειρήσεις με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19. Με την ολοκλήρωση του πλάνου απόσυρσης ή αναβάθμισης, το σύνολο των ταμειακών μηχανών των επιχειρήσεων θα είναι σε θέση να συνδεθούν online με την ΑΑΔΕ.

«Προτεραιότητα της στρατηγικής μας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και η καλύτερη δυνατή λειτουργία του επιχειρείν. Πάντα τείνουμε ευήκοον ους στις τεκμηριωμένες προτάσεις της αγοράς και τις ανάγκες της κοινωνίας», δήλωσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: Έως 31 Μαρτίου 2021 η απόσυρση των παλαιών ταμειακών μηχανών"

Κορωνοϊός: Στα 937 τα νέα κρούσματα - 495 οι διασωληνωμένοι, 62 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 937 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 133365, εκ των οποίων το 52.4% άνδρες.

5267 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 39198 (29.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

495  συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 160 (32.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 78.6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 832 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 62 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4.402 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1776 (40.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω

Στην Αττική καταγράφονται σήμερα 261 κρούσματα από το σύνολο 937 μολύνσεων στη χώρα, ενώ στη Θεσσαλονίκη 212 το τελευταίο 24ωρο.

Στη Δυτική Αττική, η οποία βρίσκεται σε καθεστώς αυστηρού lockdown από την περασμένη Παρασκευή καταγράφει 28 νέες μολύνσεις, ενώ η Κοζάνη 31. Στη Λάρισα καταγράφονται 37 νέες διαγνώσεις και στην Ξάνθη 22.

Τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στις ακόλουθες Περιφερειακές Ενότητες:

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 7
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 30
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 2
ΑΡΚΑΔΙΑΣ 3
ΑΧΑΪΑΣ 10
ΒΟΙΩΤΙΑΣ 12
ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 43
ΓΡΕΒΕΝΩΝ 5
ΔΡΑΜΑΣ 7
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 28
ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 39
ΕΒΡΟΥ 32
ΕΥΒΟΙΑΣ 9
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 4
ΖΑΚΥΝΘΟΥ 4
ΗΛΕΙΑΣ 9
ΗΜΑΘΙΑΣ 10
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 2
ΘΑΣΟΥ 2
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 2
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 212
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 5
ΚΑΒΑΛΑΣ 19
ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 16
ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 3
ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 56
ΚΕΡΚΥΡΑΣ 4
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ 1
ΚΙΛΚΙΣ 22
ΚΟΖΑΝΗΣ 32
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 9
ΛΑΚΩΝΙΑΣ 1
ΛΑΡΙΣΑΣ 37
ΛΕΣΒΟΥ 7
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 29
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 1
ΝΗΣΩΝ 1
ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 23
ΞΑΝΘΗΣ 22
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 42
ΠΕΛΛΑΣ 13
ΠΙΕΡΙΑΣ 23
ΡΟΔΟΠΗΣ 19
ΣΕΡΡΩΝ 17
ΣΠΟΡΑΔΩΝ 2
ΤΡΙΚΑΛΩΝ 11
ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 6
ΦΛΩΡΙΝΑΣ 9
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 12
ΧΑΝΙΩΝ 3
ΧΙΟΥ 1
ΥΠΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ 4

Δείτε ΕΔΩ την ημερήσια επιδημιολογική μελέτη του ΕΟΔΥ

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 937 τα νέα κρούσματα - 495 οι διασωληνωμένοι, 62 θάνατοι"

Ιταλία: 500 οικογένειες ζητούν αποζημίωση από την κυβέρνηση για τον θάνατο συγγενών τους

Ιταλία: Με αγωγή που κατέθεσαν σήμερα σε δικαστήριο της Ρώμης, πεντακόσιες ιταλικές οικογένειες ζητούν να τους δοθεί κρατική αποζημίωση για τον θάνατο των συγγενών τους από κορωνοϊό.

Πιο συγκεκριμένα, οι συγγενείς των θυμάτων θεωρούν υπεύθυνους την προεδρία της κυβέρνησης και το ιταλικό υπουργείο Υγείας για ελλιπή και καθυστερημένη αντιμετώπιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και ζητούν αποζημίωση συνολικού ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε κάθε οικογένεια, δηλαδή, θα πρέπει να δοθούν, αν η ιταλική δικαιοσύνη θεωρήσει βάσιμη την διεκδίκηση, 200 χιλιάδες ευρώ.

Οι συνήγοροι των συγγενών των θυμάτων τονίζουν ότι βάσει στοιχείων που έχουν συλλέξει, τόσο η κεντρική κυβέρνηση, όσο και η περιφέρεια της Λομβαρδίας, αντιμετώπισαν χαοτικά την πρώτη φάση της πανδημίας, καθυστέρησαν αδικαιολόγητα την κήρυξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, ενώ δεν εισακούστηκε ούτε η άποψη της επιτροπής επιστημόνων που συμβουλεύει την κυβέρνηση Κόντε.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλία: 500 οικογένειες ζητούν αποζημίωση από την κυβέρνηση για τον θάνατο συγγενών τους"

Βουλή: Κατατέθηκε το αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας συζήτηση για τους κυβερνητικούς χειρισμούς εν μέσω πανδημίας

Αίτημα με θέμα «τη διεξαγωγή προ ημερησίας διάταξης συζήτησης στη Βουλή (άρθρο 143 ΚτΒ) για τα φαινόμενα αδιαφάνειας, αυθαιρεσίας και αντιδημοκρατικών πρακτικών στην άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής» κατέθεσε σήμερα ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας στον Πρόεδρο της Βουλής, κίνηση την οποία είχε προαναγγείλει κατά την παρέμβασή του στο πολυνομοσχέδιο για την Υγεία.

Το κείμενο του αιτήματος:

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Αθήνα, 23/12/2020

Θέμα: Αίτημα για τη διεξαγωγή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή (άρθρο 143 ΚτΒ) για τα φαινόμενα αδιαφάνειας, αυθαιρεσίας και αντιδημοκρατικών πρακτικών στην άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής.

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Η κυβέρνηση για διάστημα μεγαλύτερο από 9 μήνες, σταδιακά και όλο και πιο έντονα, επικαλείται την κατάσταση της υγειονομικής κρίσης του covid-19 και την αξιοποιεί κυρίως ως ευκαιρία για αυθαίρετες, αδιαφανείς και αντιδημοκρατικές πρακτικές.

Νομοθετώντας μέσω σωρείας Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, μέσω πλείστων κατεπειγόντων σχεδίων νόμου και μέσω εκτενών τροπολογιών της ύστατης στιγμής, διευκολύνει την επιβολή των ιδεοληπτικών πολιτικών της και προωθεί ρυθμίσεις που εξυπηρετούν ευνοϊκά σε εκείνη συμφέροντα, επιτρέποντας τη διασπάθιση και σπατάλη του δημόσιου χρήματος. Από νωρίς, μάλιστα, θέσπισε ένα πλαίσιο που της επιτρέπει να δρα αδιαφανώς και να συγκαλύπτει τα ίχνη της, με προφανή στόχο την αποφυγή κάθε λογοδοσίας και του καταλογισμού των αντίστοιχων ευθυνών.

Κατ’ αρχήν προχώρησε στην υπέρμετρη διεύρυνση του καθεστώτος των απευθείας αναθέσεων και των παρεκκλίσεων από τις υποχρεώσεις διαφάνειας των δημοσίων συμβάσεων. Παρά την δημοσιοποίηση πλήθους προκλητικών απευθείας αναθέσεων, η κυβερνητική πλειοψηφία απέρριψε προσφάτως, την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, για προτεραιοποίηση συγκεκριμένων ελέγχων από το Ελεγκτικό Συνέδριο, αποδεικνύοντας ότι επιδιώκει τη συσκότιση και όχι τη διαφάνεια στον έλεγχο των δημόσιων συμβάσεων.

Σε ευρύτερο πλαίσιο η κυβέρνηση έχει defacto αναστείλει τη λειτουργία του θεμελίου κάθε ευρωπαϊκής δημοκρατικής κοινωνίας, δηλαδή την ελευθερία της έκφρασης και της κριτικής κατά της κυβέρνησης. Το έχει κάνει χρηματοδοτώντας αδιαφανώς τους ιδιοκτήτες των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, μέσω της «λίστας Πέτσα», ή ζητώντας τη λογοκρισία ή την καρατόμηση δημοσιογράφων που γράφουν κριτικά κατά της κυβέρνησης.

Το πλέον προβληματικό και επικίνδυνο ταυτόχρονα, είναι ο τρόπος που η κυβέρνηση έχει λειτουργήσει μέσα στην πανδημία, τόσο σε σχέση με τη διαχείριση της ίδιας, με τις συνεχιζόμενες αποτυχίες της, όσο και σε σχέση με την εξυπηρέτηση διαφόρων συμφερόντων, όπως για παράδειγμα συνέβη με τα ιδιωτικά κολλέγια στο χώρο της παιδείας.

Ένα κρίσιμο εργαλείο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως, η καταγραφή και αξιοποίηση των δεδομένων που αφορούν στην ύπαρξη και διασπορά του ιού, έγινε προσπάθεια, με τα διπλά συστήματα καταγραφής, να αποτελέσει αντικείμενο λαθροχειριών που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν τις περιπτωσιολογικές και αποσπασματικές, καταστροφικές επιλογές της.

Κι όταν το ζήτημα βγήκε στη δημοσιότητα, έδρασε με τον τρόπο που ξέρει: φιμώνοντας όσους προσπάθησαν να την ελέγξουν. Προηγούμενα, όσες φορές και αν ζητήθηκαν τα πρακτικά της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, η κυβέρνηση κρύφτηκε, αρνούμενη να τα δώσει στη δημοσιότητα, απορρίπτοντας και τη σχετική τροπολογία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδεικτική της αυταρχικής και αντικοινοβουλευτικής στάσης της κυβέρνησης, αποτελεί η άρνησή της να συναινέσει στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, για κλήση των αρμόδιων υπουργών, του προέδρου του ΕΟΔΥ και του εκπροσώπου της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για την συγκλονιστική αποκάλυψη της ύπαρξης παράλληλων συστημάτων καταγραφής των επιδημιολογικών δεδομένων.

Η αποκορύφωση της αντιθεσμικής δράσης της κυβέρνησης είναι η σύμβαση που φέρεται να έχει συνάψει με μια εταιρεία που έχει γνωστή δράση στην αξιοποίηση προσωπικών δεδομένων σε παγκόσμιο επίπεδο (Pallantir). Ο κ. Μητσοτάκης αδυνατεί να εξηγήσει γιατί μια σύμβαση που υποτίθεται ότι βοηθά το έργο της κυβέρνησης μέσα στην πανδημία δεν θα έπρεπε να είναι δημοσιοποιημένη και αυτό ενισχύει τους φόβους ότι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των πολιτών έχουν ήδη δεχθεί πλήγματα.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί επίσης το γεγονός, ότι στην αρμόδια Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής, παρουσιάζεται εσχάτως, το φαινόμενο απουσίας πλήρους τεκμηρίωσης και αναλυτικής κοστολόγησης για προτεινόμενα συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων όπως για παράδειγμα η αγορά αεροσκαφών, καθώς και άλλες συμφωνίες, όπως η δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης Πιλότων στην Καλαμάτα.

Για τους παραπάνω λόγους και εξαιτίας του γεγονότος ότι πρόκειται για σοβαρά ζητήματα γενικότερου ενδιαφέροντος ζητούμε να διενεργηθεί προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή (άρθρο 143 Κανονισμού της Βουλής) με θέμα τη λειτουργία της Δημοκρατίας στον τόπο μας, το έλλειμμα διαφάνειας και λογοδοσίας της κυβερνητικής εξουσίας, απέναντι στο Κοινοβούλιο αλλά και την ελληνική κοινωνία.

Με εκτίμηση

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Αλέξης Τσίπρας

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Βουλή: Κατατέθηκε το αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας συζήτηση για τους κυβερνητικούς χειρισμούς εν μέσω πανδημίας"

Σουηδία: Άνιση μάχη με τον κορονοϊό που αποδεκατίζει την σκανδιναβική χώρα

Ήταν μόλις η 18η Δεκεμβρίου που η Σουηδία συνέστησε στους πολίτες της να φορούν μάσκα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ έκλεισε κάποιες υπηρεσίες που δεν θεωρούνται απολύτως απαραίτητες. Κι αυτό για να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας που ερχόταν απειλητικό.

Φαίνεται όμως πως ο μοναχικός δρόμος που ακολούθησε η σκανδιναβική χώρα αναφορικά με τα μέτρα πρόληψης της πανδημίας, δεν αποδίδουν τα δέοντα.

Σήμερα κατέγραψε 6.609 νέα κρούσματα κορονοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τις υγειονομικές αρχές.

Η Σουηδία καταμετρά επίσης 112 νέους θανάτους, ανεβάζοντας το σύνολο σε 8.279.

Την ίδια ώρα, οι αρχές της Σουηδίας αποφάσισαν να παρατείνουν την απαγόρευση για τις πτήσεις από τη Βρετανία έως τη νέα χρονιά λόγω φόβων για το νέο στέλεχος του κορονοϊού που εξαπλώνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την αρμόδια αρχή για τις μεταφορές.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να παρατείνει την απαγόρευση στις επιβατικές πτήσεις από τη Βρετανία έως την Πρωτοχρονιά», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αρχής Μεταφορών στο Reuters.

Η Σουηδία επέβαλε ταξιδιωτικούς περιορισμούς νωρίτερα αυτό τον μήνα σε επιβάτες από τη Βρετανία εν μέσω ανησυχιών για το νέο στέλεχος του κορονοϊού που κυκλοφορεί στη χώρα. Η Σουηδία εξέδωσε επίσης γενική ταξιδιωτική απαγόρευση για όλους τους ξένους που φθάνουν στη χώρα από τη Βρετανία και την Δανία.

Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ /newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Σουηδία: Άνιση μάχη με τον κορονοϊό που αποδεκατίζει την σκανδιναβική χώρα"

Μελέτη Αμερικανών επιστημόνων: Η υφασμάτινη μάσκα δεν αρκεί για προστασία από τον κορωνοϊό

Oι υφασμάτινες μάσκες δεν αρκούν για να φρενάρουν την εξάπλωση της νόσου Covid-19 χωρίς την τήρηση των κοινωνικών αποστάσεων, καθώς αφήνουν να διαπεράσουν αρκετά σταγονίδια που θα μπορούσαν να μολύνουν κάποιον που βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων, προειδοποιούν Αμερικανοί επιστήμονες.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», οι ερευνητές έβαλαν στο μικροσκόπιο πέντε τύπους μάσκας: την μάσκα υψηλής προστασίας τύπου N95, την χειρουργική μάσκα, την υφασμάτινη μάσκα, την υφασμάτινη μάσκα διπλής στρώσης και μια υφασμάτινη μάσκα διπλώς στρώσης με αποσπώμενο φίλτρο.

Με μία ειδική συσκευή να εκτοξεύει στον αέρα μικροσκοπικά σταγονίδια, όπως αυτά που εκτοξεύονται από τη μύτη μας όταν φτερνιζόμαστε ή όταν βήχουμε, οι ερευνητές κατέληξαν στα εξής συμπεράσματα:

Ο πρώτος τύπος μάσκας «N95» κατάφερε να εγκλωβίσει το 100% των σταγονιδίων ενώ μία κανονική υφασμάτινη μάσκα μπλόκαρε τουλάχιστον το 96,4% των σταγονιδίων.


Από την υφασμάτινη μάσκα μπορούν δηλαδή να διαπεράσουν πάνω από 1.000 σταγονίδια κατά το φτάρνισμα. Στην υφασμάτινη μάσκα διπλής στρώσης, μπορούν να διαπεράσουν πάνω από 600 σταγονίδια.

Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, κάθε σταγονίδιο μπορεί να εμπεριέχει εκατομμύρια σωματίδια του ιού, από τα οποία, όταν κάποιος απέχει 1,8 μέτρα, μπορεί να μολυνθεί από τον ιό κατά την εισπνοή.

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Νew Mexico στις ΗΠΑ διαπίστωσαν ότι, ενώ όλες οι μάσκες εμπόδιζαν τουλάχιστον το 95% των σταγονιδίων κατά τον βήχα και το φτάρνισμα , υπήρχε ακόμη ο κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας. «Η χρήση μάσκας προσφέρει ουσιαστική, αλλά όχι πλήρη, προστασία στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, Kρίσνα Κότα .

Η σύσταση των ειδικών είναι ότι, οι μάσκες μπορεί να προσφέρουν περιορισμένη προστασία στα άτομα που τις φορούν, αλλά γενικά εμποδίζουν την μετάδοση της νόσου από άτομα που έχουν μολυνθεί και δεν το γνωρίζουν. Ωστόσο, αν οι άνθρωποι είναι πολύ κοντά ο ένας στον άλλο, υπάρχει ακόμα η πιθανότητα εξάπλωσης του ιού », πρόσθεσε ο Δρ Κότα.

«Δεν βοηθούν μόνο οι μάσκες. Είναι απαραίτητες τόσο οι μάσκες όσο και οι αποστάσεις», συμπλήρωσε. Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Physics of Fluid», αναφέρει ότι η ομάδα ανέπτυξε μία συσκευή που «μιμείται» το βήχα και το φτέρνισμα από ανθρώπους.

Ωστόσο, σε αποστάσεις κάτω των 1, 8 μέτρων, περίπου το 3% των σταγονιδίων που μπορεί να διαπεράσει τη μάσκα και αιωρείται θα μπορούσε να μολύνει κάποιον με τη νόσο. Μ΄ένα μόνο φτάρνισμα, μπορούν να εκτοξευτούν έως και 200 εκατομμύρια σωματίδια του ιού.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μελέτη Αμερικανών επιστημόνων: Η υφασμάτινη μάσκα δεν αρκεί για προστασία από τον κορωνοϊό"

Έντονη δυσαρέσκεια Ερντογάν για την καταδίκη της Τουρκίας από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Ο Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε με δριμύτητα την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου με την οποία ζητείται η άμεση αποφυλάκιση του κούρδου πολιτικού ηγέτη Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

«Είναι μία απολύτως πολιτική απόφαση…Να ζητείται η απελευθέρωση εκείνου που είναι υπεύθυνος για τον θάνατο 39 συμπολιτών μας συνιστά πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών, είναι υποκρισία», δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας αναφερόταν στις βίαιες διαδηλώσεις με δεκάδες νεκρούς το 2014 στην νοτιοανατολική Τουρκία, την ευθύνη για τις οποίες η Αγκυρα επιρρίπτει την ηγεσία του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, η οποία το αρνείται.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου καταδίκασε την Τουρκία για την κράτηση του Σελαχατίν Ντεμιρτάς από το 2016 απαιτώντας την «άμεση απελευθέρωσή του» και κατηγορώντας την Αγκυρα ότι υπηρετεί «τον ανομολόγητο στόχο τoυ στραγγαλισμού του πλουραλισμού».

Συμπροεδρεύων του HDP και ένας από τους σημαντικότερους πολιτικούς αντιπάλους του Ερντογάν, ο Ντεμιρτάς κατηγορείται από την Αγκυρα για «τρομοκρατία» και απειλείται με κάθειρξη μέχρι 142 ετών.

Για τον τούρκο πρόεδρο, η απόφαση του Δικαστηρίου του Στρασβούργου έχει «εξαιρετικό χαρακτήρα» από την στιγμή που ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς δεν έχει εξαντλήσει τα εσωτερικά ένδικα μέσα, που θεωρείται προϋπόθεση για την κατάθεση προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Όμως, για το ΕΔΔΑ, η απόφαση θεωρείται απόρροια της πρώτης δικαστικής διαδικασίας, όταν το Δικαστήριο είχε κρίνει το 2018 την υπόθεση του Ντεμιρτάς και είχε ζητήσει, ματαίως, την αποφυλάκισή του.

«Το ΕΔΔΑ πρέπει να γνωρίζει ότι υποστηρίζει έναν άνθρωπο με σχέσεις με το PKK», δήλωσε ο Ερντογάν. «Αυτός ο άνθρωπος είναι ένοχος στα μάτια του έθνους μας όχι εξαιτίας των πολιτικών του ομιλιών, αλλά διότι δεν μπόρεσε να πάρει αποστάσεις από την τρομοκρατία», πρόσθεσε.

Το τουρκικό καθεστώς κατηγορεί το HDP ότι είναι η «πολιτική βιτρίνα» του PKK, κατηγορία που απορρίπτει το φιλοκουρδικό κόμμα, που καταγγέλλει ότι είναι θύμα καταστολής εξαιτίας της κατηγορηματικά αντίθετης του στάσης απέναντι στον Ερντογάν.

«Η απόφαση αυτή δεν με χαροποιεί. Διότι δεν είμαι ο μόνος που πληρώνω το τίμημα της καταπάτησης του δικαίου και της δημοκρατίας. Τα 83 εκατομμύρια των συμπολιτών μας πληρώνουν με τον πιο σκληρό τρόπο», έγραψε στο Twitter ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς. Τον λογαριασμό του διαχειρίζονται οι δικηγόροι του.

Η ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έγινε στόχος κυβερνοεπίθεσης μεγάλης κλίμακας που απέκλεισε προσωρινά κάθε πρόσβαση, αμέσως μετά την δημοσίευση της απόφασης.

«Αυτήν την στιγμή, δεν έχει διαπιστωθεί απώλεια δεδομένων», διευκρίνισε η υπηρεσία Τύπου του Δικαστηρίου.

Η κυβερνοεπίθεση, η προέλευση της οποίας δεν έχει επισήμως εξακριβωθεί και διήρκεσε πολλές ώρες, διαπιστώθηκε μετά την δημοσίευση της καταδικαστικής για την Τουρκία απόφασης για την κράτηση από τον Νοέμβριο 2016 στις τουρκικές φυλακές του κούρδου πολιτικού Σελαχατίν Ντεμιρτάς, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου με έδρα το Στρασβούργο, που κάνει λόγο για «κυβερνοεπίθεση μεγάλης κλίμακας…η οποία κατέστησε προσωρινά μη προσβάσιμη την ιστοσελίδα του» και για «πολύ σοβαρό περιστατικό».

Η επίθεση διήρκεσε μέχρι σήμερα το πρωί και η πρόσβαση στην ιστοσελίδα έχει αποκατασθεί.

Είναι η δεύτερη φορά που το ΕΔΔΑ γίνεται στόχος κυβερνοεπίθεσης», αλλά αυτή είναι «μεγάλης κλίμακας», εξήγησε η υπηρεσία Τύπου.

«Θα εξετάσουμε την συνέχεια που θα δοθεί στην υπόθεση αυτή», σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Έντονη δυσαρέσκεια Ερντογάν για την καταδίκη της Τουρκίας από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων"

ΣΟΚ στην Ερέτρια: 55χρονη δέχθηκε άγρια επίθεση από αδέσποτα – Παραλίγο να χάσει το πόδι τη

Άγρια επίθεση από αδέσποτα σημειώθηκε λίγο μετά τις 12.45 το μεσημέρι της Τετάρτης στην Νέα Ερέτρια της Εύβοιας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του eviathema.gr η 55χρονη Γαλλίδα Natali Ntougre επισκέφθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι μια κατάκοιτη γυναίκα την οποία πρόσεχε στην οικία της ώστε να της μεταφέρει είδη πρώτης ανάγκης.

Το θύμα της επίθεσης κατά την έξοδο της από την οικία δέχθηκε άγρια επίθεση από αδέσποτα σκυλιά με αποτέλεσμα να της κόψουν ολόκληρο κομμάτι σάρκας από το πόδι της αποφέροντας ακατάσχετη αιμορραγία.

Η 55χρονη κατάφερε να επικοινωνήσει με τον πρώην σύζυγό της ώστε να σπεύσει στο σημείο και να την βοηθήσει. Άμεσα ο άνδρας επικοινώνησε εκείνη την στιγμή με τον Δήμο Ερέτριας για την μεταφορά της γυναίκας στο νοσοκομείο Χαλκίδας όμως προς μεγάλη έκπληξη έλαβε αρνητική απάντηση αν και πρόσφατα έγινε “Προμήθεια ενός βενζινοκίνητου επιβατικού αυτοκινήτου περίπου 900 κυβικών , πέντε θέσεων για τις ανάγκες της Υπηρεσίας “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ” του Δήμου Ερέτριας”.

Ο άνδρας απελπισμένος μετέφερε την πρώην σύζυγό του σχεδόν λιπόθυμη στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας όπου νοσηλεύεται μέχρι αυτήν την ώρα ενώ οι γιατροί της έκαναν αρκετά ράμματα στο πόδι…

Ερέτρια Άγρια Επίθεση

eviathema

Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΟΚ στην Ερέτρια: 55χρονη δέχθηκε άγρια επίθεση από αδέσποτα – Παραλίγο να χάσει το πόδι τη"

ΟΕΕ: Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά της τροπολογίας Κεραμέως για τα κολλέγια

Κατά της τροπολογίας Κεραμέως για τα κολλέγια προσφεύγει στη Δικαιοσύνη το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Διαβάστε την απόφαση:

Η Κεντρική Διοίκηση και η Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος καταγγέλλουν την απαράδεκτη μεθόδευση της Κυβέρνησης και της Υπουργού Παιδείας να καταθέσει εκπρόθεσμη τροπολογία και να νομοθετήσει στην κυριολεξία «νύχτα» την εγγραφή των αποφοίτων κολλεγίων, εντός τριάντα ημερών, στους επιστημονικούς φορείς. Το έπραξε, δε, παραπληροφορώντας το Ελληνικό Κοινοβούλιο ότι πρόκειται για υποχρέωση της χώρας που απορρέει από ενωσιακή οδηγία. Το έπραξε μάλιστα εν κρυπτώ χωρίς να έχει προηγηθεί κανένας διάλογος με τους επιστημονικούς φορείς και την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Η Κεντρική Διοίκηση και η Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος αποφασίζουν τις κάτωθι άμεσες ενέργειες του Φορέα:

1. Να προσφύγει νομικά ενώπιον κάθε δικαστικής αρχής ώστε να ακυρωθεί εν τοις πράγμασι η νομοθετική ρύθμιση και να μην προχωρήσει η εγγραφή αποφοίτων με τη συγκεκριμένη διάτρητη διαδικασία.

2. Να πορευθεί σε κοινή δράση με τους άλλους επιστημονικούς φορείς για την ανατροπή της ρύθμισης και την κατάθεση κοινής πρότασης για μια νέα ποιοτική και αδιάβλητη διαδικασία αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων.
3. Να συντονίσει τη δράση του Φορέα με τα οικονομικά Πανεπιστήμια και Πανεπιστημιακά τμήματα της χώρας.
4. Να ενημερώσει με επάρκεια και ακρίβεια την κοινή γνώμη και τους βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου για τους ψευδείς ισχυρισμούς της Υπουργού ότι πρόκειται για οδηγία της Ε.Ε..
Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος ζητά την άμεση κατάργηση από την Κυβέρνηση της επίμαχης νομοθετικής ρύθμισης.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΕΕ: Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά της τροπολογίας Κεραμέως για τα κολλέγια"

Πώς θα λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

Το εορταστικό ωράριο θα ισχύσει για την λειτουργία των σούπερ μάρκετ την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Υπενθυμίζεται ότι, παρά το γενικευμένο lockdown που έχει επιβληθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, τα σούπερ μάρκετ εξακολουθούν να λειτουργούν κανονικά, παρέχοντας και τη δυνατότητα παραλαβής (click away) και delivery -με κάποιες καθυστερήσεις, λόγω της μεγάλης ζήτησης.

Ειδικότερα για τις ημέρες των εορτών, το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ έχει ως εξής:

• Παραμονή Χριστουγέννων (αύριο, 24/12): 8:00 – 21:00
• Παραμονή Πρωτοχρονιάς (31/12): 8:00 – 20:00

Να σημειωθεί ότι τα σούπερ μάρκετ έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν προαιρετικά την προσεχή Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου, με ωράριο που θα ρυθμίσουν οι επιχειρήσεις. Μεγάλες αλυσίδες έχουν ανακοινώσει ότι θα ανοίξουν από τις 9:00 έως τις 19:00. Οι καταναλωτές καλούνται να επικοινωνούν με το κατάστημα της επιλογής τους για να ενημερωθούν σχετικά.

Υπενθυμίζεται ότι για τη μετάβαση στο σούπερ μάρκετ, όπως και σε κάθε κατάστημα τροφίμων, απαιτείται η αποστολή SMS με κωδικό μετακίνησης 2.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πώς θα λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς"

Επιχείρηση Ελευθερία: Όλο το Σχέδιο Εμβολιασμών και η διαδικασία που θα ακολουθηθεί

Από το πόσα εμβόλια θα πάρει η Ελλάδα από κάθε φαρμακευτική εταιρεία, μέχρι το πως θα γίνονται οι εμβολιασμοί και σε πόσα κέντρα περιγράφεται στο Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Εμβολιασμών που σας παρουσιάζει το newsit.gr.

Το πλήρες σχέδιο με τον κωδικό «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση. Σε αυτό, περιγράφεται με λεπτομέρειες ο τρόπος με τον οποίο θα φτάσουν τα εμβόλια στην Ελλάδα, θα διανεμηθούν στα κέντρα εμβολιασμού και θα γίνει ο εμβολιασμός του πληθυσμού, αλλά και θα κλειστούν τα ραντεβού. Υπολογίζεται ότι ο μαζικός εμβολιασμός θα ξεκινήσει μετά το Φεβρουάριο.

Πώς θα κλείνονται τα ραντεβού

Οι πολίτες θα μπορούν με εύκολο τρόπο να ελέγξουν σε ποια ομάδα προτεραιότητας ανήκουν είτε διαδικτυακά στη διεύθυνση emvolio.gov.gr είτε με SMS στο 13034. Εντός του Ιανουαρίου, με τον ίδιο τρόπο ή εναλλακτικά με επισκέψεις σε ΚΕΠ και φαρμακεία, οι πολίτες θα μπορούν να προγραμματίζουν το ραντεβού για τον εμβολιασμό. Θα λαμβάνουν ένα μοναδικό QR code ανάλογα με τον τρόπο που κλείστηκε το ραντεβού, ενώ ταυτόχρονα θα προγραμματίζεται και ο επαναληπτικός εμβολιασμός.

Θα λαμβάνουν, επίσης, mail και SMS υπενθύμισης τρεις μέρες πριν από το προγραμματισμένο ραντεβού και οδηγίες προετοιμασίας. Για τον εμβολιασμό, με την προσέλευσή τους στα κέντρα, οι πολίτες θα πρέπει να έχουν το QR code και ταυτότητα ή διαβατήριο για την ταυτοποίησή τους. Θα συμπληρώνουν, επίσης, ειδικό ερωτηματολόγιο για ν’ αξιολογείται η κλινική εικόνα τους από τους ιατρούς πριν εμβολιαστούν.

Ποια και πόσα εμβόλια θα παραληφθούν

Τα 25 εκατ. δόσεις των εμβολίων που πρόκειται να παραλάβει η Ελλάδα αναλύονται ως εξής, ανάλογα με την εταιρεία και την προμήθεια σε κεντρικό επίπεδο από την ΕΕ:

Pfizer/BioNTech 4,7 εκατ. δόσεις

AstraZeneca/Oxford 7,1 εκατ. δόσεις

Johnson & Johnson 4,7 εκατ. δόσεις

Sanofi / GSK 4,7 εκατ. δόσεις

Moderna 1,8 εκατ. δόσεις

Curevac 5,3 εκατ. δόσεις

Σημειώνεται ότι το εμβόλιο της Johnson & Johnson αφορά μία και όχι δύο δόσεις, όπως τα εμβόλια των άλλων εταιρειών.

Η σειρά με την οποία θα κάνει ο πληθυσμός το εμβόλιο 

Στην πρώτη φάση το εμβόλιο θα κάνουν οι υγειονομικοί και το προσωπικό των κοινωνικών υπηρεσιών, οι διαμένοντες σε οίκους ευγηρίας, οι διαμένοντες ασθενείς και προσωπικό δομών φροντίδας χρόνιων πασχόντων και κέντρων αποκατάστασης και το προσωπικό προτεραιότητας για τις κρίσιμες λειτουργίες της κυβέρνησης. 

Στην δεύτερη φάση, το εμβόλιο θα κάνουν άτομα άνω των 70 ετών ανεξαρτήτως νοσημάτων. Πρόκειται για: Άτομα ηλικίας 85 ετών και άνω, 80 ετών και άνω, 75 ετών και άνω, 70 ετών και άνω. Επίσης, ασθενείς με νοσήματα που συνιστούν πολύ υψηλό κίνδυνο για νόσηση με κορονοϊό ανεξαρτήτως ηλικίας, προσωπικό προτεραιότητας για τις κρίσιμες λειτουργίες του κράτους, άτομα 60 έως 69 ετών ανεξαρτήτως ιστορικού νοσημάτων και για ασθενείς 18 έως 59 ετών με νοσήματα που συνιστούν υψηλό κίνδυνο για νόσηση με κορονοϊό.

Στην τρίτη φάση το εμβόλιο θα κάνουν άτομα 18 ετών και άνω χωρίς υποκείμενα νοσήματα.

Οι τρεις φάσεις του σχεδίου

Το σχέδιο αναμένεται να απλωθεί σε τρεις φάσεις. Η πρώτη θα ξεκινήσει στις 27/12 και αφορά την προμήθεια περιορισμένου αριθμού εμβολίων από τις εταιρείες Pfizer και BioNTech. Η δεύτερη φάση, η οποία προβλέπει την προμήθεια εμβολίων από διαφορετικές εταιρείες, αναμένεται να ξεκινήσει το Φεβρουάριο του 2021 κι αφορά το μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού. Η τρίτη φάση αφορά συγκεκριμένο αριθμό εύκολα συντηρούμενων εμβολίων και θα ξεκινήσει τον Ιούνιο.

Συνολικά, αναμένεται να ενεργοποιηθούν 480 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα, δηλαδή 1.018 διαφορετικές γραμμές εμβολιασμού (νοσοκομεία, κέντρα υγείας, κινητές μονάδες κτλ.) και άλλες δύο επιπλέον, σε περίπτωση έκτακτων αναγκών.

Κατεβάστε ΕΔΩ όλο το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμών

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιχείρηση Ελευθερία: Όλο το Σχέδιο Εμβολιασμών και η διαδικασία που θα ακολουθηθεί"

Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Από Φεβρουάριο ο εμβολιασμός του πληθυσμού – Καλύτερη η εικόνα της πανδημίας τις τελευταίες ημέρες

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η πορεία της πανδημίας στη χώρα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και αποκάλυψε ότι ο δείκτης θετικότητας έχει πέσει κάτω από το όριο του 4%.

Σε ό,τι αφορά στα τεστ που διενεργεί ο ΕΟΔΥ, ο κ. Αρκουμανέας επισήμανε ότι «καθημερινά πραγματοποιούμε πάνω από 30.000 τεστ κι έχουμε φτάσει και το ρεκόρ των 36.000 σε μια ημέρα, ενώ από εβδομάδα θα κάνουμε και περισσότερα τυχαιοποιημένα μέσα από το testing.gov.gr και πιστεύουμε ότι θα ξεπεράσουμε τα 40.000. Τα δεδομένα είναι καλύτερα, καταγράφεται πτώση κρουσμάτων σε όλη τη χώρα και μάλιστα σε ορισμένες περιοχές είναι διψήφια. Ενδεικτικά, χθες κάναμε 36 τυχαίες δειγματοληψίες drive through σε όλη την Ελλάδα και το ποσοστό θετικότητας ήταν 0,59%. Όλοι οι δείκτες πέφτουν, ίσως με πιο αργό ρυθμό, αλλά και οι διασωληνωμένοι περιορίστηκαν σε κάτω από 500 και αναμένουμε πτώση και του δείκτη των θανάτων, ο οποίος ακόμα παραμένει ψηλά».

«Η Δυτική Αττική με βάση τα τεστ που κάνουμε τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζει καλύτερη εικόνα από αυτή που περιμέναμε, ενώ το πρόβλημα επικεντρώνεται στην περιοχή του Ασπροπύργου», συμπλήρωσε.

Για τα εμβόλια, ο κ. Αρκουμανέας επισήμανε ότι «ο προγραμματισμός έχει γίνει με την κεντρική συμφωνία της Ε.Ε. κι εμείς θα πάρουμε τις δόσεις που είναι αρκετές για να ξεκινήσουμε με τους υγειονομικούς που είναι στην πρώτη γραμμή και τους ηλικιωμένους που βρίσκονται στις μονάδες φροντίδας.  Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι και οι πιο ευάλωτοι, οι  οποίοι θα αρχίσουν να έχουν την απαραίτητη ανοσία από το εμβόλιο, το οποίο από ότι φαίνεται έχει κι εντυπωσιακά αποτελέσματα».

Στον γενικό πληθυσμό ο εμβολιασμός θα πάρει κάποιο διάστημα ακόμα κι εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα ξεκινήσει μετά τον Φεβρουάριο και θα διαρκέσει μέχρι και το καλοκαίρι.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Από Φεβρουάριο ο εμβολιασμός του πληθυσμού – Καλύτερη η εικόνα της πανδημίας τις τελευταίες ημέρες"

Μύκονος: Πρόστιμο €10.000 σε επιχειρηματία που λειτουργούσε το εστιατόριό του εν μέσω lockdown

Υπεράνω Νόμου, αψηφώντας μέτρα και συστάσεις ενήργησε ενας Μυκονιάτης επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης φημισμένου παραθαλάσσιου εστιατορίου στην περιοχή Όρνος στη Μύκονο.

Ο εστιάτορας είχε τη φαεινή ιδέα να λειτουργήσει το μαγαζί του εν μέσω πανδημίας, παρά την επιβολή του lockdown, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι πίσω απο το κατάστημα βρίσκονται τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα που ο ίδιος διαχειρίζεται τα καλοκαίρια.

Σύμφωνα με το protothema.gr, ο επιχειρηματίας ζητούσε απο τους πελάτες να υποδύονται τους ενοικιαστές των διαμερισμάτων, ώστε να απολαμβάνουν τις ασιατικές σπεσιαλιτέ (σούσι, σασίμι κτλ) με την ηρεμία τους, δίπλα στο κύμα, χωρίς να ανησυχούν σε περίπτωση που υπάρξει κάποιος έλεγχος.

Γι' αυτο σε καθε τραπεζι άφηνε κι ενα κλειδί (φωτο) που ανήκει σε ένα από τα δεκα, ίσως και παραπάνω, ενοικιαζόμενα δωμάτια που ήταν διαθέσιμα.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ενώ ήταν κοινό μυστικό για το νησί η λειτουργία του εν λόγω εστιατορίου με τον παραπάνω τρόπο, αυτό συνέχιζε να λειτουργεί κανονικά και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο τις τελευταίες μέρες υπήρξαν καταγγελίες στο Α.Τ. Μυκόνου από άλλους ιδιοκτήτες εστιατορίων, οι οποίοι δεν τόλμησαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα του απείθαρχου επιχειρηματία, σεβόμενοι την επιβολή των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας. Έτσι, οι Αρχές προχώρησαν σε επιτόπιο έλεγχο το περασμένο Σάββατο, εντόπισαν καθήμενους πελάτες, επέβαλαν πρόστιμο 10.000 ευρώ στον υπεύθυνο του μαγαζιού και λουκέτο για 15 μέρες.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μύκονος: Πρόστιμο €10.000 σε επιχειρηματία που λειτουργούσε το εστιατόριό του εν μέσω lockdown"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news