facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

Ρομά από το Μενίδι ταξίδεψαν δύο φορές στην Κρήτη για διαρρήξεις – Τη δεύτερη φορά η ΕΛ.ΑΣ. τους περίμενε!

Επεισοδιακό το "ντου" των αστυνομικών της Ασφάλειας Ηρακλείου και της ΟΠΚΕ έξω από ξενοδοχείο στα Μάλια

Νόμιζαν ότι θα δρούσαν ανενόχλητοι στην Κρήτη αλλά τους διέψευσε η ΕΛ.ΑΣ! Ο λόγος για πέντε Ρομά από το Μενίδι, με ... προϋπηρεσία στα ποινικά αδικήματα, οι οποίοι ήρθαν δύο φορές στην Κρήτη, διαπράττοντας διαρρήξεις. Ωστόσο η δεύτερη κάθοδος στο νησί έμελε να είναι και η τελευταία, αφού οι άνδρες της Ασφαλείας Ηρακλείου και της ΟΠΚΕ ... τους περίμεναν στη γωνία!

Έχει ενδιαφέρον, όπως προέκυψε από την προανάκριση της Ασφαλείας Ηρακλείου, ότι ενοικιάζαν πολυτελή αυτοκίνητα με leasing από Αθήνα και τα μισθώναν άτομα με "καθαρό" ποινικό μητρώο για να μην κινούν υποψίες

Περίπου στις 15-17 Σεπτεμβρίου ήρθε για πρώτη φορά στην Κρήτη η ομάδα των πέντε Ρομά, είχαν νοικιάσει αυτοκίνητο και περιδιάβαιναν στο Ηράκλειο, εντόπιζαν στόχους και χτυπούσαν. Η ομάδα μάλιστα δεν ήταν "πρωτάρα" στην παρανομία. Άλλωστε ο ένας εκ των πέντε είχε αποφυλακιστεί μόλις πέντε μήνες πριν κι αφού του είχε επιβληθεί κάθειρξη 11 ετών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Οι αστυνομικοί αντέδρασαν άμεσα και κατάφεραν γρήγορα να ξετυλίξουν το "κουβάρι" της υπόθεσης, φτάνοντας στους Ρομά και στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν. Ωστόσο οι διαρρήκτες πρόλαβαν και έφυγαν από την Κρήτη. Όταν όμως επέστρεψαν, γύρω στις 25 Σεπτεμβρίου, οι αστυνομικοί ... τους περίμεναν.

Τη δεύτερη φορά, στην Κρήτη ήρθαν τέσσερις Ρομά, με άλλο πολυτελές ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, και κατέλυσαν σε ξενοδοχείο στα Μάλια, όπου την περασμένη Παρασκευή έκαναν έφοδο αστυνομικοί της Ασφαλείας Ηρακλείου με συνδρομή Αστυνομικών της ΟΠΚΕ.

Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι η αστυνομική επιχείρηση ήταν επεισοδιακή καθώς οι Ρομά αντιστάθηκαν και υπήρξε συμπλοκή! Τελικά, οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε τρεις, ηλικίας 24-30 ετών, ενώ ο τέταρτος κατάφερε να διαφύγει.

Οι τρεις κρίθηκαν σήμερα προσωρινά κρατούμενοι και παίρνουν το δρόμο για τη φυλακή, ωστόσο η δικογραφία που έχει σχηματιστεί αφορά συνολικά πέντε άτομα που κατηγορούνται για 6 διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών που διαπράχθηκαν σε δύο "δόσεις" - τις δύο φορές που οι Ρομά επισκέφθηκαν το Ηράκλειο.

cretalive

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρομά από το Μενίδι ταξίδεψαν δύο φορές στην Κρήτη για διαρρήξεις – Τη δεύτερη φορά η ΕΛ.ΑΣ. τους περίμενε!"

Μαίνεται η φωτιά στην Κορινθία – Στις φλόγες σπίτι στη Λυγιά, διακοπή κυκλοφορίας στην εθνική οδό

Επί ποδός οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Δυτική Κορινθία καθώς η φωτιά που καίει δύο 24ωρα μαίνεται σε πολλά μέτωπα. Από τον Πύργο πέρασε στη Λυγιά ενώ έχει φθάσει στα Τρίκαλα Κορινθίας που καίει σε δύσβατη περιοχή στο Ξανθοχώρι και τα Σοφιανά.

Πριν από λίγο διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα, της εθνικής οδού Πατρών -Αθηνών, απ’ τον κόμβο της Λυκοποριάς έως τον κόμβο του Δερβενίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας η κυκλοφορία διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό.

Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν νωρίτερα και μεταφέρθηκαν σε Νοσοκομείο της Αττικής. Πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές δίνουν μάχη για να μην φθάσει η φωτιά στα σπίτια. Οι Βρυσούλες, η Αμφιθέα και η Ρίζα είναι τρία χωριά τα οποία βρίσκονται αμέσως μετά τη δύσβατη περιοχή που κατακαίει η φωτιά.

Μαίνεται η φωτιά στην Κορινθία – Στις φλόγες σπίτι στη Λυγιά, διακοπή κυκλοφορίας στην εθνική οδό

Πολλαπλές ενεργές εστίες και στη Λυγιά. Η φωτιά πέρασε από τον Πύργο στο χωριό, στην πάνω πλευρά της εθνικής οδού και οι φλόγες έχουν περικυκλώσει ένα σπίτι ενώ είναι πολύ κοντά σε πυλώνα της ΔΕΗ. Ηδη από το πρωί έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση στον Πύργο.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μαίνεται η φωτιά στην Κορινθία – Στις φλόγες σπίτι στη Λυγιά, διακοπή κυκλοφορίας στην εθνική οδό"

51 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Από Ω/18:00/29-09-2024 έως Ω/18:00/30-09-2024 εκδηλώθηκαν 51 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 46 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη πέντε (5).

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Διαβάστε Περισσότερα » "51 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα "

Κλειστά σχολεία αύριο 1/10 σε Ξυλόκαστρο - Ευρωστίνη

Κλειστά θα μείνουν την Τρίτη 1/10 όλα τα σχολεία του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, στην Κορινθία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Δήμο, η απόφαση να μείνουν κλειστά τα σχολεία για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ελήφθη, λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν προκύψει από την φωτιά, η οποία εκδηλώθηκε την περασμένη Κυριακή στην περιοχή των Ροζενών.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Κλειστά σχολεία αύριο 1/10 σε Ξυλόκαστρο - Ευρωστίνη "

Αλλάζουν από αύριο οι ώρες κοινής ησυχίας!

Αλλάζουν από την 1η Οκτωβρίου οι ώρες κοινής ησυχίας, καθώς μπαίνουμε στη χειμερινή περίοδο.

Σύμφωνα με τη Αστυνομική Διάταξη 3 του 1996 οι ώρες μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας είναι οι ακόλουθες:

  • Κατά τη θερινή περίοδο από 15:00 έως 17:30 και από 23:00 έως 07:00.
  • Κατά τη χειμερινή περίοδο από 15:30 έως 17:30 και από 22:00 έως 07:30.
  • Θερινή περίοδος, λογίζεται το χρονικό διάστημα από την 1 Απριλίου έως την 30 Σεπτεμβρίου.
  • Χειμερινή περίοδος, λογίζεται το χρονικό διάστημα, από την 1 Οκτωβρίου έως την 31 Μαρτίου.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλάζουν από αύριο οι ώρες κοινής ησυχίας!"

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Ντέρμπι Ανδρουλάκη – Δούκα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, προηγείται ο Κασσελάκης στον ΣΥΡΙΖΑ

Μάχη για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ δίνουν Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Opinion Poll για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Action24.

Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Opinion Poll ο Στέφανος Κασσελάκης προηγείται για την προεδρία μεταξύ των ψηφοφόρων του κόμματος.

Η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να κρατά το προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου με διαφορά 12 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην πέμτη θέση.

Αναλυτικά τα συμπεράσματα της μέτρησης  από τον διευθυντή ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρία Ζούπη: 

H έρευνα υλοποιήθηκε σε δείγμα 1502 νοικοκυριών στο διάστημα 24-28 Σεπτεμβρίου για το ACTION 24. Στο διάστημα αυτό σημειώνουμε ως κάποια βασικά γεγονότα την ομιλία του Πρωθυπουργού στον Ο.Η.Ε, την πραγματοποίηση του debate ανάμεσα στους υποψήφιους Προέδρους του ΠΑΣΟΚ , την κατάθεση υποψηφιότητας Προέδρου για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ των Σωκράτη Φάμελου και Παύλου Πολάκη

Α. ΠΑΣΟΚ : Ντέρμπι Ν. Ανδρουλάκη – Χ. Δούκα στην τελική ευθεία προς τις εκλογές

Οι υποψήφιοι εμφανίζουν την κάτωθι δημοφιλία στην κοινή γνώμη: Γερουλάνος 46.8%, Ανδρουλάκης 45.5%, Διαμαντοπούλου 44%, Δούκας 42.1% , Γιαννακοπούλου 32.2%, Κατρίνης 28.5%.
Ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ είναι: Ανδρουλάκης 71.1%, Γερουλάνος 59.9%, Διαμαντοπούλου 57%, Δούκας 55.3%, Κατρίνης 45.6%, Γιαννακοπούλου 40.7%.


Στην Πρόθεση ψήφου σ΄αυτούς που από το σύνολο του δείγματος δηλώνουν ότι θα συμμετέχουν στις εκλογές, τα αποτελέσματα είναι
Ν. Ανδρουλάκης 26.5%
Δούκας Χ. 25.8%
Α. Διαμαντοπούλου 18.1%
Π. Γερουλάνος 15.8%
Μ. Κατρίνης 5.2%
Ν. Γιαννακοπούλου 4.6%
Αναποφάσιστοι, ΔΓ/ΔΑ 4.0%


Η πρόθεση ψήφου ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ , αυτούς που λένε ότι θα πάνε να ψηφίσουν είναι:
Ν. Ανδρουλάκης 32.2%
Χ. Δούκας 30.7%
Π. Γερουλάνος 15.2%
Α. Διαμαντοπούλου 15.0%
Ν. Γιαννακοπούλου 3.3%
Μ. Κατρίνης 2.7%
Από τα αποτελέσματα της έρευνας προκύπτει ένα ντέρμπι Ν. Ανδρουλάκη, Χ. Δούκα που φαίνεται αυτή την στιγμή , να είναι το δίδυμο του δεύτερου γύρου.

Αυτό δεν προκύπτει μόνο από τις κάρτες πρόθεσης ψήφου στα δύο επίπεδα ανάλυσης, αλλά και από τα ποιοτικά ευρήματα.
Αν πάρουμε τις επιδόσεις σε ερωτήματα με την σειρά Ν. Ανδρουλάκης – Χ. Δούκας- Α. Διαμαντοπούλου – Π. Γερουλάνος ( τους 4 πρώτους και με την σειρά στην πρόθεση ψήφου στην ενιαία κάλπη) τα αποτελέσματα αναδεικνύουν και πάλι μια μάχη των δύο .
Αναφέρουμε χαρακτηριστικά τα αποτελέσματα σε ένα καίριο ερώτημα:

Ποιος μπορεί να νικήσει τον Κ. Μητσοτάκη

Στο σύνολο: 11.5% – 14.3%- 11.4%- 7.5%, με το 41.3% να δηλώνει τον Κανένα
Στους ψηφοφόρους ΠΑΣΟΚ: 25.3%- 21.4%- 15.7%- 9.5%, με το 15.2% να δηλώνει τον Κανένα
Σημειώνουμε, ότι από τα ευρήματα της έρευνας δεν φαίνεται κάποιος να ήταν ο μεγάλος νικητής του debate. Η επίδρασή του επομένως δεν μπορεί να υποτιμηθεί αλλά είναι οριακή. Φαίνεται από το σύνολο των ευρημάτων να έχει ευνοηθεί συγκριτικά πάντα λίγο περισσότερο ο Ν. Ανδρουλάκης και ο Π. Γερουλάνος .

Στο σύνολο της κοινής γνώμης στην ερώτηση ποιον θεωρούν ότι κέρδισε στις εντυπώσεις τα αποτελέσματα είναι: Ν. Ανδρουλάκης 14.2%, Π. Γερουλάνος και Χ. Δούκας 11.4%, Α. Διαμαντοπούλου 10.3% Ν. Γιαννακοπούλου 2.7%, Μ. Κατρίνης 2.4%, Κανένας 7%, ενώ το 37.2% δεν το παρακολούθησε και τον 3% δεν απαντά

Στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ είναι: Ν. Ανδρουλάκης 21.9%, Π. Γερουλάνος 16.5%, Χ. Δούκας 13.5%, Α. Διαμαντοπούλου 12.9%, Ν. Γιαννακοπούλου και Μ. Κατρίνης από 2.2%, Κανένας 3.3%, ενώ το 24.6% δεν παρακολούθησε και το 2.9% δεν απαντά

Σημειώνουμε επίσης ότι σε σχετική ερώτηση αν θέλουν να επανεκλεγεί ο νυν Πρόεδρος Ν. Ανδρουλάκης ή να εκλεγεί κάποιος άλλος στο σύνολο της κοινής γνώμης τάσσεται με 59.2% έναντι 25% υπέρ της εκλογής κάποιου άλλου υποψήφιου. Ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ το 59.6% τάσσεται υπέρ της εκλογής άλλου υποψήφιου και το 35% υπέρ της εκλογής
Στο δίδυμο Ν. Ανδρουλάκη – Χ. Δούκα στον δεύτερο γύρο, στο σύνολο ( αυτοί που ψηφίζουν) οι επιδόσεις είναι 43.7% έναντι 43.1%. Στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ είναι: 46.3% – 43%.
Οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν να προκαλούν αυξημένο πολιτικό ενδιαφέρον. Το 74.8% της κοινής γνώμης τις θεωρεί σημαντικές για τις πολιτικές εξελίξεις ( 90% ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ) .

Β. Για τις διεργασίες στο ΣΥΡΙΖΑ

Ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το 45.9% επιθυμεί την επανεκλογή του Σ. Κασσελάκη, ενώ το 43.8% την εκλογή κάποιου άλλου.
Στην κοινή γνώμη η εικόνα είναι διαφορετική. Το 24.5% τάσσεται υπέρ της επανεκλογής του Σ. Κασσελάκη και το 50.9% να νικήσει κάποιοάλλο στέλεχος, με το 24.7% να μην απαντά.
Ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ αν μετρήσουμε τους υποψήφιους που έχουν καταθέσει υποψηφιότητα ή που έχουν δηλώσει ότι μπορεί και να είναι οι προτιμήσεις είναι: Σ. Κασσελάκης 43.5%, Σ. Φάμελλος 25.8%, Π.Πολάκης 14%, Α. Γκλέτσος 4.8%, Ν. Φαραντούρης 2.2%, ενώ το 8.1% δηλώνει κανένα από αυτούς και το 1.6% δεν απαντά.


Στην κοινή γνώμη και πάλι όπως στο προηγούμενο ερώτημα οι απαντήσεις δίνουν μια άλλη εικόνα. Ο Σ. Φάμελλος προηγείται με 26.3% έναντι 21.1% του Σ. Κασσελάκη και ακολουθούν Π.Πολάκης με 14%, Α. Γκλέτσος με 8.6%, Ν. Φαραντούρης με 3.3, ενώ το 21% απαντά κανένα από αυτούς , ενώ το 5.7% δεν απαντά.
Το 74.8% της κοινής γνώμης εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίζει να βιώνει κρίση με παραπέρα πτώση των ποσοστών του και μόνο το 17.9% ότι θα ξεπεράσει τα προβλήματά του και θα μπει σε ανοδική πορεία. Ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το 55.3% εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίζει να βιώνει κρίση με παραπέρα πτώση των ποσοστών του, ενώ το 39.1% ότι θα ξεπεράσει τα προβλήματά του και θα μπει σε ανοδική πορεία.

Γ. Για τους πολιτικούς συσχετισμούς

Στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ προηγείται με 25% με 12.1% διαφορά του σταθερά πια δεύτερου ΠΑΣΟΚ που εμφανίζεται με 12.9% ανεβάζοντας την επίδοσή του. Συνεχίζεται η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται πια στην 5η θέση με 7.1%. Στην τρίτη και τέταρτη θέση βρίσκονται πια αντίστοιχα το Κ.Κ.Ε με 8.1% και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ με 7.2%. Ακολουθούν ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ με 3.5%, ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ με 3.3%, ΝΙΚΗ με 3.1%, ΜΕΡΑ 25 με 2.2%, ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ με 1.9%. Άλλο κόμμα δηλώνει το 3.3%. Η γκρίζα ζώνη ( λευκό, άκυρο,αποχή , αναποφάσιστοι ) αθροίζεται στο 22.4%
Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων οι επιδόσεις των κομμάτων είναι: Ν.Δ 27.1%, ΠΑΣΟΚ 14%, Κ.Κ.Ε 8.8%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 7.8%, ΣΥΡΙΖΑ 7.7% ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ 3.8%, ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 3.6%, ΝΙΚΗ 3.4%, ΜΕΡΑ 25 2.4%, ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 2.1%, ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 3.6%, Αναποφάσιστοι 16%.

Σημειώνουμε ότι η OPINION POLL δεν δίνει εκτίμηση ψήφου γιατί θεωρεί ότι η αναγωγή του μεγάλου ποσοστού των αναποφάσιστων που βρίσκουμε και μάλιστα σε συνθήκες μεγάλης πολιτικής ρευστότητας με αναλογική κατανομή , είναι μια προσέγγιση που δύο- διόμιση χρόνια πριν τις εκλογές εμπεριέχει κάποια θέματα.

Ωστόσο παρατηρούμε κάτι το βαθιά λαθεμένο σε αναλύσεις, την σύγκριση δηλαδή της πρόθεσης ψήφου ή και της πρόθεσης ψήφου επί των εγκύρων με το εκλογικό αποτέλεσμα , όταν δίπλα υπάρχει μια στήλη με πολύ σημαντικό αριθμό αναποφάσιστων που δεν έχουν κατανεμηθεί. Είναι φανερό ότι αυτό οδηγεί σε λαθεμένες πολιτικές εκτιμήσεις. Ως παράδειγμα αναφέρουμε ότι αν κάναμε στην μέτρηση αυτή αναλογική κατανομή των αναποφάσιστων , η Ν.Δ θα εμφανιζόταν στο 32.1%, το ΠΑΣΟΚ στο 16.6%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 9.1% κλπ. 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Opinion Poll: Ντέρμπι Ανδρουλάκη – Δούκα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, προηγείται ο Κασσελάκης στον ΣΥΡΙΖΑ"

Εξαπλώθηκε στην Ακράτα η φωτιά από το Ξυλόκαστρο – Σπεύδουν δυνάμεις της πυροσβεστικής!

Η φωτιά που ξεκίνησε αρχικά από το Ξυλόκαστρο, πλέον έχει εξαπλωθεί και στην περιοχή της Ακράτας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η πύρινη λαίλαπα κινείται προς το Μοναστήρι. Για την κατάσβεση της φωτιάς στο σημείο σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εναέρια μέσα.

Η Πυροσβεστική καταβάλει πυρετώδης προσπάθειες ώστε η φωτιά να μην περάσει και στην Αχαϊα.

Μετά τις σημερινές αναζωπυρώσεις, έχουν εκκενωθεί έξι περιοχές στην Κορινθία, ενώ στην προσπάθεια κατάσβεσης επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 14 ομάδες δασοκομάντος και 110 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και δυνάμεις της Δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξαπλώθηκε στην Ακράτα η φωτιά από το Ξυλόκαστρο – Σπεύδουν δυνάμεις της πυροσβεστικής!"

Ρέθυμνο: Στο νοσοκομείο δύο εργαζόμενες της καθαριότητας μετά από έκρηξη μπαταρίας αυτοκινήτου μέσα σε κάδο ανακύκλωσης

Μια ανησυχητική εξέλιξη έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της βραδινής βάρδιας και συγκεκριμένα στις 16:30 στην υπηρεσία καθαριότητας του Ρεθύμνου, όταν δύο εργαζόμενες τραυματίστηκαν εξαιτίας της ανευθυνότητας κάποιων πολιτών που πέταξαν μπαταρία αυτοκινήτου σε κάδο ανακύκλωσης.

Η έκρηξη σημειώθηκε τη στιγμή που οι εργαζόμενες επιχειρούσαν να απομακρύνουν τα αντικείμενα από τον κάδο, με αποτέλεσμα η μπαταρία να εκραγεί μπροστά τους, προκαλώντας τους αναπνευστικά προβλήματα και τραυματισμούς σε πρόσωπο και στα μάτια. 

Οι δύο γυναίκες μεταφέρθηκαν άμεσα στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Παρόλο που η κατάσταση της υγείας τους δεν χαρακτηρίζεται ως κρίσιμη, οι γιατροί τις παρακολουθούν προληπτικά, καθώς οι τραυματισμοί απαιτούν ειδική φροντίδα.

Η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου πολλές φορές στο παρελθόν για τις καταστροφικές συνέπειες που προκύπτουν όταν οι πολίτες δεν ακολουθούν τους κανονισμούς ανακύκλωσης. Όπως έχουν τονίσει πολλάκις οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας, είναι συχνό φαινόμενο να βρίσκουν στους κάδους ανακύκλωσης επικίνδυνα αντικείμενα, όπως μπαταρίες, ηλεκτρικές συσκευές, ακόμη και οικιακά απορρίμματα.

 neakriti

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρέθυμνο: Στο νοσοκομείο δύο εργαζόμενες της καθαριότητας μετά από έκρηξη μπαταρίας αυτοκινήτου μέσα σε κάδο ανακύκλωσης"

Καιρός αύριο: Έντονοι άνεμοι έως 7 μποφόρ και σχετική πτώση της θερμοκρασίας

Αλλάζει ξανά ο καιρός από αύριο Τρίτη (01.10.2024) με τον Οκτώβρη να μπαίνει δυναμικά με ισχυρά μποφόρ και χαμηλότερη θερμοκρασία.

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 22 με 24 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, στα Δωδεκάνησα 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και στις Σποράδες 6 μποφόρ με εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Έντονοι άνεμοι έως 7 μποφόρ και σχετική πτώση της θερμοκρασίας"

Θεσσαλονίκη: Κοινωφελή εργασία στον 18χρονο που ξυλοκόπησε με φίλους του 17χρονο – «Το έκανα από μαγκιά»

Συνολική ποινή φυλάκισης 27 μηνών, την οποία μετέτρεψε σε παροχή κοινωφελούς εργασίας, επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, στον 18χρονο που κατηγορείται ότι μαζί με ανήλικους φίλους του ξυλοκόπησαν έναν 17χρονο, στην Καλαμαριά, αναγκάζοντάς τον να ομολογήσει ότι δήθεν βίασε μία ανήλικη, ενώ τον κατέγραφαν με κινητό τηλέφωνο.

Ο 18χρονος ομολόγησε τις πράξεις που του απήγγειλε ο εισαγγελέας πρωτοδικών – επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά αδύναμων και παράνομη βία, από κοινού – και συναίνεσε να μετατραπεί η επιβληθείσα ποινή σε παροχή κοινωφελούς εργασίας (σύνολο 810 ώρες/ 1 ώρα ανά ημέρα).

«Δεν δείξατε να αντιλαμβάνεστε τη σπουδαιότητα των πράξεών σας. Εμείς εδώ επιβάλουμε ποινές, ανθρώπινες ζωές δεν φτιάχνουμε. Εάν η ζωή σας φτιάξει αυτό εξαρτάται από σας. Έχουν τελειώσει ο μπαμπάς, η μαμά, ο καθηγητής. Εάν δεν κάνετε κάτι η ζωή σας θα πάει στράφι» είπε η πρόεδρος του Δικαστηρίου απευθυνόμενη στον 18χρονο μετά την απαγγελία της ποινής.

«Το έκανα από μαγκιά»

Νωρίτερα, στην απολογία του ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι το έκανε «από μαγκιά». «Είχα στο μυαλό μου ότι επειδή το είπε η κοπέλα θα είναι αλήθεια» είπε για τον υποτιθέμενο βιασμό της ανήλικης. Πρόσθεσε δε, ότι θα έπρεπε να είχε σκεφτεί πριν εμπλακεί στο περιστατικό και ανέφερε ότι το «πάθημα μού έγινε μάθημα».

Καθώς ο 17χρονος παθών δεν προσήλθε στο Δικαστήριο, ο κατηγορούμενος δέχθηκε να αναγνωστεί η κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία. «Ο μεγαλύτερος της παρέας (σ.σ. εννοεί τον 18χρονο) με χτύπησε κατ’ επανάληψη στο πρόσωπο. Ζαλίστηκα… Με περικύκλωσαν όλοι μαζί και με απείλησαν ότι θα με σκοτώσουν. Αγχώθηκα, φοβήθηκα. Ένας άλλος με κλώτσησε στο γόνατο. Δέχθηκα να πω ότι την βίασα για να με αφήσουν ήσυχο. Το είπα χωρίς να τον εννοώ. Φώναζαν “τη βίασε, τη βίασε”» κατέθεσε το θύμα, τονίζοντας ότι κάποιοι με κατέγραφαν με κινητό τηλέφωνο. Εξήγησε δε, πως ό,τι έγινε με την ανήλικη έγινε συναινετικά. Οι δράστες τον άφησαν τελικά και τράπηκαν σε φυγή, όταν από το σημείο πέρασε ένα περιπολικό της Αστυνομίας και στη θέα του ο 17χρονος κάλεσε σε βοήθεια.

Το συμβάν

Το περιστατικό συνέβη χθες το βράδυ στην περιοχή του παλιού νοσοκομείο «Παναγία» κι από την Αστυνομία συνελήφθησαν τρία ακόμη άτομα, δύο 17χρονοι και μία 15χρονη. Η τελευταία φέρεται να τον παρέσυρε να συναντηθούν σε πάρκο της περιοχής, κατόπιν επικοινωνίας που είχαν μέσω των social media. Αφού διήνυσαν κάποια απόσταση με τα πόδια, τούς πλησίασε μία παρέα πέντε νεαρών που του επιτέθηκαν. Για τους τρεις ανήλικους που συνελήφθησαν (αφέθηκαν ελεύθεροι με εισαγγελική εντολή) η δικογραφία διαχωρίστηκε και τους απαγγέλθηκε δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά αδύναμων, παράνομη βια και κατά περίπτωση για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Οι άλλοι δύο δράστες παραμένουν άγνωστοι.

ΑΠΕ/newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Κοινωφελή εργασία στον 18χρονο που ξυλοκόπησε με φίλους του 17χρονο – «Το έκανα από μαγκιά»"

Αυστηρές ποινές για ανηλίκους και γονείς προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης – Τι αποφασίστηκε στο υπουργικό συμβούλιο

Στη σκιά των αλλεπάλληλων περιστατικών βίας με πρωταγωνιστές ανηλίκους, η κυβέρνηση με ένα νομοσχέδιο προβαίνει σε πιο αυστηρά μέτρα, τόσο για τα ανήλικα παιδιά όσο και για τους γονείς.

Μετά από εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε νομοσχέδιο μετά τα περιστατικά βίας, το οποίο προβλέπει:

– Φυλάκιση των ανηλίκων σε περίπτωση που δεν τηρήσουν τα μέτρα αναμόρφωσης που τους έχουν επιβληθεί. Το μέτρο αφορά παιδιά ανω των 15 ετών καθώς δεν μεταβλήθηκε τελικά το ηλικιακό όριο στα 14 έτη.

-Επίσης προβλέπεται ότι γίνεται ποινικό αδίκημα η κατοχή οποιουδήποτε αντικειμένου (ανεξάρτητα από την ηλικία του παραβάτη) που μπορεί να προκαλέσει σωματική  βλάβη: Μαχαίρια και σουγιάδες ανεξαρτήτου μεγέθους πλέον και όπλα. Η ποινή αυτή θα εκτίεται ξεχωριστά.
-Μετά από συνεννόηση με τους συναρμόδιους υπουργούς μπαίνουν σε εφαρμογή τα αναμορφωτικά μέτρα, που ψηφίστηκαν από τον περασμένο Μάιο και περιλαμβάνουν: Υποχρεωτική συμμετοχή σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους και κοινωφελή εργασία.

-Τέλος, η επιστροφή των κλοπιμαίων που οδηγούσε μέχρι σήμερα σε απαλλαγή κατηγοριών, τώρα θα αποτελεί απλώς ένα ελαφρυντικό.

Βαριές είναι οι καμπάνες και για τους γονείς για παραμέληση ανηλίκων αφού γίνονται πιο αυστηρές οι ποινές για παραμέληση ανηλίκων.

Η μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης που σήμερα είναι 1 έτος πλέον θα μπορεί να φτάσει τα 5 έτη. Αν η ποινή υπερβαίνει τα 2 χρόνια θα κινδυνεύει με έκτιση ποινής.
Παράλληλα, θα επιβάλλονται και τσουχτερά χρηματικά πρόστιμα στους γονείς από 5.000 έως 10.000 ευρώ για περιστατικά βαριάς βίας.

Μέτρα προβλέπονται και για το μπούλινγκ των ανηλίκων. Με την ειδική εφαρμογή στα κινητά τους που θα λέγεται «Safe Youth» θα μπορεί αυτόματα ένας έφηβος – όταν δεν βρίσκεται στο σχολείο – να ειδοποιεί την αστυνομία αν αισθάνεται ότι για οποιοδήποτε λόγο κινδυνεύει η σωματική του ακεραιότητα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυστηρές ποινές για ανηλίκους και γονείς προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης – Τι αποφασίστηκε στο υπουργικό συμβούλιο"

Με στυλό ή μολύβι η σεξουαλική κακοποίηση του 5χρονου στην Αλεξανδρούπολη, έδειξε η νέα ιατροδικαστική εξέταση

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη ιατροδικαστική εξέταση στον 5χρονο από την Αλεξανδρούπολη που έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από συνομήλικους του και έδειξε πως είναι θύμα βιασμού.

Το ρεπορτάζ της εκπομπής «Open Τώρα» ανέφερε ότι επαληθεύτηκαν οι αρχικές εκτιμήσεις ιατρών και ιατροδικαστών μετά τη δεύτερη ιατροδικαστική εξέταση.

«Σεξουαλική κακοποίηση δια οργάνου με στυλό ή μολύβι», ήταν το επίσημο πόρισμα.

Έτσι, φέρεται να φεύγει κάθε υπόνοια για οτιδήποτε άλλο, από το μυαλό των αστυνομικών, καθώς είχαν σκεφτεί κι άλλα ανατριχιαστικά σενάρια για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Δικάζονται γονείς και εκπαιδευτικοί

Δικάζονται σήμερα στην Αλεξανδρούπολη δύο εκπαιδευτικοί και οι τέσσερις γονείς για την υπόθεση του βιασμού του 5χρονου.

Οι δύο νηπιαγωγοί και οι τέσσερις γονείς αναμένεται να ζητήσουν αναβολή της διαδικασίας, μιας και παρέλαβαν σήμερα τον φάκελο της υπόθεσης. Εκπαιδευτικοί του νομού Έβρου, αναμένεται να παρίστανται στο δικαστικό μέγαρο για να στηρίξουν τους δύο νηπιαγωγούς.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι για τις μεν δύο νηπιαγωγούς η παραμέληση εποπτείας ανηλίκων και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, ενώ για τους τέσσερις γονείς παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Με στυλό ή μολύβι η σεξουαλική κακοποίηση του 5χρονου στην Αλεξανδρούπολη, έδειξε η νέα ιατροδικαστική εξέταση"

Ηλεκτρικό ρεύμα: Κοινή επιστολή Ελλάδας – Ρουμανίας – Βουλγαρίας στην Κομισιόν για λήψη μέτρων

Τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της απότομης ανόδου των τιμών στις χονδρεμπορικές αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που παρατηρήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, εξαιτίας εξωγενών παραγόντων, ζητούν οι Υπουργοί Ενέργειας της Ελλάδας, της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας από την Κομισιόν.

Ειδικότερα, με πρωτοβουλία του Έλληνα Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρου Σκυλακάκη, απεστάλη την Παρασκευή (27.9.2024) σχετική, κοινή επιστολή, προς την Επίτροπο Ενέργειας της ΕΕ, Kadri Simson, η οποία συνυπογράφεται από τον Υπουργό Ενέργειας της Ρουμανίας, Sebastian – Ioan Burduja και τον Υπουργό Ενέργειας της Βουλγαρίας, Vladimir Malinov.

Στο πλαίσιο της επιστολής, οι τρεις Υπουργοί επισημαίνουν πως η αστάθεια των τιμών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη έχει ασκήσει σημαντική πίεση στις οικονομίες των χωρών, απειλώντας τόσο την ενεργειακή ασφάλεια όσο και τη σταθερότητα της αγοράς σε ολόκληρη την περιοχή.

Στα βασικά ζητήματα που θίγουν συμπεριλαμβάνονται:

  • H ανεπάρκεια χωρητικότητας διασυνδέσεων: Η έλλειψη διασυνοριακών διασυνδέσεων εμποδίζει τις αποδοτικές ροές ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης σε κρίσιμες περιόδους, επιδεινώνοντας τις αυξήσεις των τιμών, ειδικά κατά τις βραδινές ώρες αιχμής, όταν μειώνεται η παραγωγή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Η ανάπτυξη αυτών των συνδέσμων διασύνδεσης που λείπουν, είναι ζωτικής σημασίας για την άμβλυνση της συμφόρησης και τη σύγκλιση των διασυνοριακών τιμών.
  • O κατακερματισμός των αγορών ενέργειας: Η περιορισμένη ενοποίηση των περιφερειακών αγορών ηλεκτρικής ενέργειας με το ευρύτερο σύστημα της ΕΕ έχει οδηγήσει σε σημαντικές αποκλίσεις τιμών, με ανισότητες που συχνά υπερβαίνουν τα 50-100 ευρώ/MWh. Για να αποκατασταθεί η συνοχή της αγοράς και να βελτιωθεί η σταθερότητα των τιμών, είναι απαραίτητο να επιταχυνθούν οι επενδύσεις σε υποδομές και να ενοποιηθούν οι αγορές μας πιο στενά με την αγορά της ΕΕ.
  • H μειωμένη ευέλικτη δυναμικότητα παραγωγής: Η διαθεσιμότητα ευέλικτων πηγών παραγωγής, ιδιαίτερα υδροηλεκτρικής ενέργειας, έχει περιοριστεί λόγω παρατεταμένων ξηρασιών, οδηγώντας σε μεγαλύτερη εξάρτηση από μονάδες που λειτουργούν με άνθρακα και φυσικό αέριο. Αυτή η κατάσταση υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη για επενδύσεις σε ευέλικτες και καθαρές δυνατότητες παραγωγής.
  • Oι γεωπολιτικοί παράγοντες και η ασφάλεια εφοδιασμού: Η αντιστροφή των παραδοσιακών ροών ηλεκτρικής ενέργειας λόγω της μετατροπής της Ουκρανίας σε καθαρό εισαγωγέα από την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης πιέζει περαιτέρω το σύστημα, ανεβάζοντας τις τιμές.
Προτεινόμενα μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης

Δεδομένων αυτών των προκλήσεων, στην επιστολή τονίζεται η αναγκαιότητα λήψης των εξής μέτρων για την αντιμετώπιση της κατάστασης:

1. Βραχυπρόθεσμα μέτρα: Θα πρέπει να εξεταστούν άμεσα μέτρα, όπως η φορολόγηση των υπερεσόδων των παραγωγών και των εμπόρων ηλεκτρικής ενέργειας. Τα έσοδα που προκύπτουν από τη φορολόγηση αυτή θα μπορούσαν να αναδιανεμηθούν για να μετριαστεί η επιβάρυνση των καταναλωτών και να σταθεροποιηθεί η αγορά βραχυπρόθεσμα.

Επίσης, θα πρέπει να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ των εθνικών ρυθμιστικών αρχών για την παρακολούθηση της αγοράς.

2. Μακροπρόθεσμα μέτρα: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να δώσει προτεραιότητα στην ανάπτυξη βασικής υποδομής διασύνδεσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Υπό αυτό το πρίσμα, τα βασικά αιτήματα των τριών χωρών για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνοψίζονται ως εξής στην κοινή επιστολή:

  • Προτεραιότητα στην ανάπτυξη δικτύων διασύνδεσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, για να καλυφθεί το χάσμα υποδομής που απομονώνει την περιοχή από την ευρύτερη αγορά της ΕΕ.
  • Ενίσχυση της διασυνοριακής χωρητικότητας των διασυνδέσεων, με σκοπό την σύγκλιση των τιμών στην ενιαία αγορά, ιδίως κατά τις περιόδους αιχμής της ζήτησης.
  • Εφαρμογή βραχυπρόθεσμων χρηματοδοτικών μέτρων, όπως η φορολόγηση των «ουρανοκατέβατων» κερδών των παραγωγών για τη σταθεροποίηση της αγοράς και την ανακούφιση των καταναλωτών.
  • Ενίσχυση της σύζευξης της αγοράς και της περιφερειακής συνεργασίας για την προώθηση της εναρμόνισης των τιμών και τη βελτίωση της ενεργειακής ασφάλειας σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Τονίζεται ότι η επιστολή προς την Επίτροπο Ενέργειας της ΕΕ συνοδεύεται από ένα κοινό τεχνικό υπόμνημα που αναπτύχθηκε από τις τρεις χώρες, σε συνδυασμό με ένα σημείωμα από τους αντίστοιχους Διαχειριστές Συστημάτων Μεταφοράς, το οποίο περιγράφει τους κύριους παράγοντες που έχουν οδηγήσει στην αύξηση των τιμών.

Πεποίθηση των τριών χωρών είναι ότι η συντονισμένη δράση, σε επίπεδο ΕΕ, είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και τη διασφάλιση της ανθεκτικότητας της αγοράς ενέργειας στην περιοχή.

Η Ελλάδα, η Ρουμανία και η Βουλγαρία δεσμεύονται να συνεργάζονται στενά με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την εφαρμογή αυτών των κρίσιμων μέτρων και την προώθηση ενός πιο ασφαλούς, αποδοτικού και προσιτού, ενεργειακού μέλλοντος.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηλεκτρικό ρεύμα: Κοινή επιστολή Ελλάδας – Ρουμανίας – Βουλγαρίας στην Κομισιόν για λήψη μέτρων"

126 ράντζα στο "Αττικόν" - Ασθενείς παραμένουν επί ώρες στα "επείγοντα"

"Βούλιαξε" από ράντζα και η χθεσινή εφημερία του νοσοκομείου "Αττικόν".

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο, πρόεδρο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αναπτύχθηκαν 126 ράντζα.

Όπως αναφέρει, τέσσερις ώρες μετά τη λήξη της εφημερίας, περιμένουν να βρεθεί ελεύθερο κρεβάτι ή ράντζο, με την αναμονή να ξεπερνά τις έξι ώρες.

"Η απίστευτη επισκεψιμότητα έχει να κάνει κυρίως με παθολογικά περιστατικά", σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, για να διευκρινίσει:

"Προσήλθαν για εξέταση 872 ασθενείς και έγιναν 210 εισαγωγές. Με ΕΚΑΒ διακομίσθηκαν 156 ασθενείς και εισήχθησαν οι 100 πολύ περισσότεροι από άλλες εφημερίες. Οι υπόλοιποι 110 που εισήχθησαν προσήλθαν με δική τους επιλογή".

Ο κ. Γιαννάκος τονίζει πως το 52% των ασθενών που προσέρχονται και εισάγονται είναι από τη περιφέρεια.

Αυτό δείχνει ότι πολλά νοσοκομεία της περιφέρειας δεν μπορούν να συγκρατήσουν τους ασθενείς λόγω σοβαρών ελλείψεων προσωπικού.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τονίζει πως τα παθολογικά νοσοκομειακά κρεβάτια συνολικά δεν επαρκούν πανελλαδικά. Και ακόμη δεν είναι χειμώνας με την έξαρση των ιώσεων.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "126 ράντζα στο "Αττικόν" - Ασθενείς παραμένουν επί ώρες στα "επείγοντα""

Ισραήλ σε ΗΠΑ: Ξεκινάμε χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο

Το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ ότι σχεδιάζει μια περιορισμένης κλίμακας χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο που μπορεί να ξεκινήσει άμεσα, δήλωσε ένας Αμερικανός αξιωματούχος στη Washinghton Post.

Η σχεδιαζόμενη επιχείρηση του Ισραήλ θα είναι μικρότερης κλίμακας από τον τελευταίο πόλεμο του Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ το 2006, τόνισε.

Η επιχείρηση θα επικεντρωθεί στην εκκαθάριση στρατιωτικών υποδομών κατά μήκος των συνόρων για την εξάλειψη της απειλής για τις ισραηλινές παραμεθόριες κοινότητες, είπε ο αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τους δημάρχους των κοινοτήτων στα βόρεια σύνορα της χώρας σήμερα το απόγευμα (30.09.2024).

«Η επόμενη φάση του πολέμου κατά της Χεζμπολάχ θα ξεκινήσει σύντομα. Θα είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την αλλαγή της κατάστασης ασφάλειας και θα μας επιτρέψει να ολοκληρώσουμε τη σημαντική αποστολή της επιστροφής των κατοίκων στα σπίτια τους», δήλωσε.

«Θα το κάνουμε αυτό. Και όπως είπα εδώ πριν από ένα μήνα ότι θα μετατοπίσουμε το κέντρο βάρους προς τα βόρεια, αυτό λέω και τώρα: Θα αλλάξουμε την κατάσταση και θα επιστρέψουμε τους κατοίκους στα σπίτια τους», ξεκαθάρισε.

Τι έχει προηγηθεί 

Ο υπαρχηγός της Χεζμπολάχ δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι η οργάνωση είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη εισβολή του ισραηλινού στρατού στον Λίβανο.

Το Ισραήλ βομβάρδισε για πρώτη φορά συνοικία στην  καρδιά της Βηρυτού και στρατεύματα εισήλθαν σε σήραγγες της Χεζμπολάχ που είχαν σκαφτεί κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, κατά την διάρκεια της μικρής κλίμακας επιδρομών στο νότιο Λίβανο, καθώς προετοιμάζεται για μια μεγαλύτερη χερσαία εισβολή, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Αναφορές στον ξένο Τύπο τις τελευταίες ημέρες ανέφεραν ότι στρατιώτες του Ισραήλ πραγματοποιούν περιορισμένες διασυνοριακές επιδρομές για να συλλέξουν πληροφορίες ή να βλάψουν τις δυνατότητες της Χεζμπολάχ να επιτεθεί στο Ισραήλ, κυρίως στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, οι αποστολές, που περιγράφονται ως «στοχευμένες», περιελάμβαναν ειδικές δυνάμεις που εισέρχονταν σε ένα δίκτυο υπόγειων πολεμιστών η Χεζμπολάχ θεωρείται ευρέως ότι έσκαψε κοντά στη συνοριακή γραμμή που χωρίζει το Ισραήλ από τον Λίβανο.

Η έκθεση, η οποία επικαλείται ανώνυμες πηγές που γνωρίζουν το θέμα, ανέφερε ότι οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες -καθώς και πιο πρόσφατα- με στρατεύματα να «ανιχνεύουν» και να συλλέγουν πληροφορίες, ενώ αυτή η δραστηριότητα των ισραηλινών γίνεται όλο και πιο εντατική τα τελευταία 24ωρα γεγονός το οποίο προμηνύει μια πιθανή χερσαία επίθεση μεγαλύτερης κλίμακας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ισραήλ σε ΗΠΑ: Ξεκινάμε χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο"

Ανήλικοι χτύπησαν 16χρονο επειδή αρνήθηκε να τους φέρει σε επαφή με φίλο του

Ένα ακόμη περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων ήρθε στο φως, αυτή τη φορά στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, όπου τρεις 16χρονοι ξυλοκόπησαν συνομήλικό τους, όταν εκείνος αρνήθηκε να τους φέρει σε επαφή με φίλο του προκειμένου να λύσουν οικονομικές διαφορές που φέρεται να είχαν.

Το θύμα απευθύνθηκε στην Αστυνομία που προσήγαγε και συνέλαβε τους τρεις ανήλικους, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σωματική βλάβη.

Με προφορική εντολή εισαγγελέα οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανήλικοι χτύπησαν 16χρονο επειδή αρνήθηκε να τους φέρει σε επαφή με φίλο του"

«Μίλησε» το DNA για τον «άνθρωπο χωρίς ταυτότητα»: Είναι γιος της 72χρονης από την Αλβανία – Η συνάντηση με τη βιολογική οικογένειά του

Ο «άνθρωπος χωρίς ταυτότητα» βρήκε την βιολογική οικογένειά του και το πιστοποιεί και η εξέταση dna που έκαναν μάνα και γιος.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εξέτασης dna, που δημοσιοποίησε το LiveNews, η 72χρονη από την Αλβανία, που όλες αυτές τις ημέρες αναγνωρίζει στο πρόσωπο του Πέτρου τον χαμένο γιο της, έχει όντως ίδιο dna με εκείνον σε ποσοστό 99,999% υπάρχει δηλαδή απόλυτη ταύτιση. Είναι η μητέρα, του «ανθρώπου χωρίς ταυτότητα»…

Αυτό που πρέπει τώρα να γίνει, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι ο άνθρωπος αυτός να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες για να νομιμοποιηθεί, καθώς μέχρι σήμερα παραμένει στην Ελλάδα χωρίς έγγραφα και κινδυνεύει με άμεση απέλαση.

Η επανένωση με την βιολογική οικογένεια

Στο μεταξύ, συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν κατά την επανένωση του Πέτρου με την βιολογική οικογένειά του. Οι αγκαλιές με την μητέρα του και τα αδέρφια του, έφεραν δάκρυα χαράς σε όλους, μετά από πολλά χρόνια που έζησαν χώρια.

Ο Πέτρος μάλιστα, τους αποκάλυψε ότι δε μπορεί να καταλάβει αλβανικά, αν και είναι η μητρική του γλώσσα.

Αν αυτό συμβαίνει, θα είναι πάντως η πρώτη φορά που θα καταγράφεται τέτοια περίπτωση, σύμφωνα με τα όσα είπε στο LiveNews, η νευρολόγος Αντιγόνη Γκουλιοβάκη…

«Δεν την ξεχνάς την μητρική γλώσσα. Απλά την αφήνεις πίσω σου. Μάλλον…» είπε η επιστήμονας, στον Νίκο Ευαγγελάτο.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "«Μίλησε» το DNA για τον «άνθρωπο χωρίς ταυτότητα»: Είναι γιος της 72χρονης από την Αλβανία – Η συνάντηση με τη βιολογική οικογένειά του"

Θεσσαλονίκη: Ξυλοκόπησαν 17χρονο αναγκάζοντάς τον να παραδεχθεί υποτιθέμενο βιασμό 14χρονης

Θύμα ξυλοδαρμού κατήγγειλε ότι έπεσε από παρέα ανηλίκων ένας 17χρονος στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, τον οποίο ανάγκασαν να παραδεχθεί ότι βίασε μία 14χρονη και κατέγραψαν τις πράξεις τους με κινητό τηλέφωνο.

Το περιστατικό, σύμφωνα με την καταγγελία του παθόντα, συνέβη το βράδυ της Κυριακής στην περιοχή του πρώην Νοσοκομείου «Παναγία». Οι δράστες φαίνεται να παρέσυραν στο σημείο τον παθόντα, όταν μία 15χρονη, γνωστή της 14χρονης, συνεννοήθηκε μέσω social media να συναντηθούν σε πάρκο της περιοχής. Καθώς ο 17χρονος βάδιζε με την 15χρονη, τους προσέγγισε μία παρέα πέντε νεαρών ατόμων. Με χρήση βίας και απειλών οι δράστες τον ανάγκασαν να παραδεχθεί ότι βίασε την 14χρονη καταγράφοντας με κινητό τηλέφωνο την «ομολογία» του υποτιθέμενου βιασμού.

Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή όταν από το σημείο πέρασε περιπολικό της Αστυνομίας. Αφού, ο παθών κατήγγειλε το συμβάν ξεκίνησαν αναζητήσεις που οδήγησαν στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, μεταξύ αυτών δύο 17χρονοι, η 15χρονη κι ένας 18χρονος. Οι ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι, σε αντίθεση με τον 18χρονο που παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Στην υπόθεση εμπλέκονται δύο ακόμη άτομα, άγνωστων στοιχείων ταυτότητας. Ο κατηγορούμενος που οδηγήθηκε στο αυτόφωρο διώκεται για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά αδύναμων προσώπων, κατά συναυτουργία, και παράνομη βία. Για τους ανήλικους η δικογραφία διαχωρίστηκε και η δίωξη αφορά τα ίδια αδικήματα και επιπλέον για παραβίαση προσωπικών δεδομένων (κατά περίπτωση).

ΑΠΕ ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Ξυλοκόπησαν 17χρονο αναγκάζοντάς τον να παραδεχθεί υποτιθέμενο βιασμό 14χρονης"

Χαρδαλιάς: Τέλος στην ταλαιπωρία και τη διαπλοκή – Ψηφιακά πλέον τα ραντεβού για τις εξετάσεις διπλώματος

Η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο των δράσεων που σχετίζονται με τον εκσυγχρονισμό των Υπηρεσιών της, προχωρά στη λειτουργία μιας νέας ψηφιακής πλατφόρμας μέσω της οποίας όλοι οι υποψήφιοι οδηγοί που θέλουν να προγραμματίσουν τη θεωρητική και πρακτική τους εξέταση, καθώς και όσοι νυν οδηγοί επιθυμούν να προβούν σε επέκταση διπλώματος, θα μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους ηλεκτρονικά, χωρίς να απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία, όπως συνέβαινε έως τώρα.

Ειδικότερα, οι ενδιαφερόμενοι που υπάγονται σε οποιαδήποτε από τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Αττικής, είτε οι ίδιοι είτε οι εξουσιοδοτημένοι εκπαιδευτές τους, έχουν πλέον τη δυνατότητα να εισέρχονται από το κινητό τηλέφωνο (smart phone), το tablet ή τον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://drivingexams.attica.gov.gr και να επιλέγουν την ημέρα και ώρα της θεωρητικής και πρακτικής εξέτασης οδήγησης που επιθυμούν.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας αναφέρει ότι: «Η Περιφέρεια Αττικής κάνει σήμερα ένα σημαντικό βήμα προς τον πλήρη εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών της όπως ακριβώς είχαμε δεσμευτεί. Με την νέα πλατφόρμα ψηφιακού προγραμματισμού εξετάσεων για τους υποψήφιους οδηγούς, εξαλείφουμε την ταλαιπωρία των πολιτών, βελτιώνουμε την ποιότητα των υπηρεσιών και καταπολεμάμε τα φαινόμενα διαφθοράς».

Και προσθέτει: «Η διαφάνεια και η αξιοπιστία αποτελούν βασικές προτεραιότητές μας. Είμαστε εδώ για να υπηρετούμε τους πολίτες του λεκανοπεδίου, εξαλείφοντας τα όποια φαινόμενα διαπλοκής. Πλέον, οι υποψήφιοι οδηγοί και οι εκπαιδευτές τους θα μπορούν να προγραμματίσουν τις εξετάσεις τους εύκολα, γρήγορα και με απόλυτη διαφάνεια, χωρίς την ανάγκη φυσικής παρουσίας και πολύπλοκων διαδικασιών. Η Περιφέρεια Αττικής θα προσφέρει συνεχώς σύγχρονες, φιλικές και αξιόπιστες λύσεις».

Η εφαρμογή «Ψηφιακού προγραμματισμού θεωρητικής και πρακτικής εξέτασης υποψηφίων οδηγών και οδηγών» αναπτύχθηκε μετά από εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών με τη συνδρομή της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Διαδικτυακής Ενημέρωσης και Ψηφιακής Εξυπηρέτησης.

Από τις 20 Σεπτεμβρίου που ενημερώθηκαν οι σχολές οδηγών για την επικείμενη λειτουργία της πλατφόρμας, έχουν καταχωρηθεί πάνω από 700 κέντρα εκπαίδευσης, οι εκπρόσωποι των οποίων παρακολούθησαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία και σχετικό διαδικτυακό σεμινάριο. Τα δε αιτήματα για ραντεβού εξέτασης υποψηφίων οδηγών θεωρητικής και πρακτικής εξέτασης ξεπερνούν ήδη τις 4.700.

Από την πρώτη επεξεργασία των στοιχείων, προκύπτει πως το 62,2% των ραντεβού που κλείστηκαν από τις σχολές οδηγών αφορά θεωρητικές εξετάσεις και το 37,8% πρακτικές εξετάσεις. Τέλος, αναφορικά με τις περιοχές πραγματοποίησης των εξετάσεων, η πλειοψηφία αφορά τον Κεντρικό και Δυτικό Τομέα Αθηνών και ακολουθούν κατά σειρά ο Νότιος Τομέας Αθηνών, ο Πειραιάς, ο Βόρειος Τομέας Αθηνών, η Ανατολική Αττική και η Δυτική Αττική.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Χαρδαλιάς: Τέλος στην ταλαιπωρία και τη διαπλοκή – Ψηφιακά πλέον τα ραντεβού για τις εξετάσεις διπλώματος"

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Τρίτη 01 Οκτωβρίου 2024

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο Τρίτη 01 Οκτωβρίου 2024, προβλέπεται:

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου, ΠΕ Καρπάθου)

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Τρίτη 01 Οκτωβρίου 2024

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Διαβάστε Περισσότερα » " Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Τρίτη 01 Οκτωβρίου 2024"

O Απόστολος Λύτρας παύεται από τα δικηγορικά του καθήκοντα για έξι μήνες

Τη δικηγορική του ταυτότητα θα πρέπει να παραδώσει ο Απόστολος Λύτρας καθώς τιμωρήθηκε με έξι μήνες παύσης καθηκόντων χωρίς αναστολή, όπως σημειώθηκε στην εκπομπή «Το Πρωινό».

Μια τέτοια απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου έχει ως αποτέλεσμα ο Απόστολος Λύτρας να μην μπορεί να εξασκήσει το επάγγελμα του δικηγόρου για έξι μήνες.

Από πλευράς του, όπως σημειώθηκε στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα, ο Απόστολος Λύτρας αναμένεται να κάνει έφεση επί της απόφασης στον Άρειο Πάγο ώστε σε δεύτερο βαθμό να ακυρωθεί η απόφαση. 

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την παραδοχή του για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου, και τη φυλάκισή του για το περιστατικό.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "O Απόστολος Λύτρας παύεται από τα δικηγορικά του καθήκοντα για έξι μήνες"

Πατέρας Αντώνιος: «Εγώ στην Κιβωτό είχα τον πνευματικό ρόλο – Ξυλοδαρμοί, καταναγκαστικές εργασίες κόντρα στις αξίες μας»

Κατηγορηματικά αρνήθηκε στην απολογία του στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, ο πατέρας Αντώνιος, πως υπήρχαν καταναγκαστικές εργασίες, τιμωρίες, ξυλοδαρμοί στην Κιβωτό του Κόσμου.

Ο πατέρας Αντώνιος απολογείται στη δίκη που διεξάγεται για την υπόθεση της Κιβωτού για τις καταγγελίες για σωματικές κακοποιήσεις. «Εγώ κράτησα τον πνευματικό ρόλο. Η Κιβωτός γιγαντώθηκε, οι δικές μου δυνάμεις μειώθηκαν» εξήγησε ο ιερέας, ο οποίος άρχισε την απολογία του, αναφερόμενος στο ιστορικό της Κιβωτού του Κόσμου.

Όλα ξεκίνησαν όπως είπε όταν διορίστηκε σε ενορία στην Ακαδημία Πλάτωνος. «Μου έκανε εντύπωση πως υπήρχαν παιδιά παραβατικά που δεν πήγαιναν σχολείο. Αυτό με παρακίνησε. Αποφάσισα να δημιουργήσουμε ομάδες μπάσκετ και ποδοσφαίρου προκειμένου να εντάξουμε αυτά τα παιδιά σε ένα χώρο που θα τα προστατέψει όπως είναι η ενορία. Πολλά παιδιά ήταν και σε συμμορίες στο Κολωνό, ο οποίος είχε υψηλή νεανική εγκληματικότητα. Η πλατεία, τα σκαλιά της εκκλησίας, ήταν το στέκι τους. Κατάλαβα ότι η ενορία μου είναι αυτή, ότι το ποίμνιο μου ήταν αυτό που ήταν απ´ έξω στα σκαλιά της εκκλησίας. Έλεγα ότι κάτι έπρεπε να γίνει. Εντάξαμε πολλά παιδιά στις ομάδες,τα οποία καταφέραμε μέσω του αθλητισμού να τα βάλουμε στο σχολείο. Η Κιβωτός είχε την έννοια του ασφαλούς καταφυγίου όπου θα μπορούσαν να ενταχθούν αυτά τα παιδιά και να προστατευτούν από όλους αυτούς τους κινδύνους».

Το 2003 όπως είπε ο πατέρας Αντώνιος αποφασίστηκε να δημιουργηθεί η Κιβωτός του Κόσμου με την μορφή, της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης και μάλιστα το όνομα δόθηκε από τα παιδιά. Εκείνος αποφάσισε όπως εξήγησε να κρατήσει τον πνευματικό του ρόλο.

«Στόχος μου να βοηθήσω τα παιδιά»

«Ως ιερέας μου απέμενε λίγος χρόνος και τον προσέφερα στην Κιβωτό για συγκεκριμένα πράγματα, όπως να βλέπω τους ανθρώπους που ήθελαν να κάνουν μία δωρεά» είπε ο πατέρας Αντώνιος λέγοντας πως ήθελε να διαφυλάξει τον πνευματικό του ρόλο του, μένοντας μακριά από τα παιδαγωγικά καθήκοντα.

«Ο στόχος μου ήταν να βοηθήσω τα παιδιά να συγχωρέσουν τους άλλους και κυρίως τους γονείς τους» είπε ο πατέρας Αντώνιος, προσθέτοντας «τα παιδιά έφευγαν ανάλαφρα. Όποιος ήθελε έρχοταν στην εξομολόγηση, δεν υπήρχε επιβολή.»

Για τις καταγγελίες των παιδιών ο πατέρας Αντώνιος είπε πως στόχος τους ήταν στο χρόνο που είχαν ήταν να επουλώσουν τα τραύματα τους, επισημαίνοντας:

«Όταν έρχεται ένα παιδί με εισαγγελική παραγγελία και κάποια με καταδικαστικές αποφάσεις, τι χρόνο είχα εγώ από 15 με 18 να κάνω τι; Το πρώτο μέλημα ήταν η θεραπεία του τραύματος. Το πρώτο πράγμα που φροντίζαμε να κάνουμε ήταν η επούλωση των πληγών. Η μεγάλη αγωνία ήταν αυτά τα παιδιά να επιλέξουν μία επαγγελματική ειδικότητα και να δουλέψουν τίμια όταν φύγουν από την Κιβωτό, να βγάλουν ένα μεροκάματο και να μην επιστρέψουν στους γονείς τους, που η Εισαγγελία τους έβγαλε ως ακατάλληλους. Ούτε εξαντλητικές εργασίες υπήρχαν, ούτε υποχρεωτικές, στο γεωργικό μας σχολείο, οποίος ήθελε βοηθούσε, συμμετείχε. Τα παιδιά είχαν ένα καταπληκτικό πρόγραμμα με εκδρομές, με ταξίδια. Τα φέρναμε σε επαφή με το θέατρο και τη μουσική. Αυτός ήταν λόγος και για τη δημιουργία του γεωργικού σχολείου, φέραμε σε επαφή τα παιδιά με τα ζώα και τη γη. Φύτευαν τα δικά τους λουλουδάκια, φυτά».

Αρνήθηκε τις καταγγελίες για καταναγκαστικές εργασίες

Ο ιερέας αρνήθηκε κατηγορηματικά τις καταγγελίες για καταναγκαστικές εργασίες που επιβάλλονταν αυτά παιδιά ενώ για τις σωματικές κακοποιήσεις τόνισε πως δεν μπορούσε να δώσει εντολή για ξυλοδαρμούς καθώς αυτό έρχεται κόντρα στις αξίες και τις αρχές της Κιβωτού του Κόσμου.

«Εργασίες με την έννοια του καταναγκασμού, εξαναγκασμού είναι απαράδεκτες. Δεν θα μπορούσε η Κιβωτός του Κόσμου να φτάσει εκεί που ήταν με αυτές τις πρακτικές» τόνισε μάλιστα λίγο αργότερα ο ιερέας απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του προέδρου.

Επίσης, πρόσθεσε πως η δουλειά της Κιβωτού βραβεύτηκε επανειλημμένα από την Ακαδημία Αθηνών και άλλους.

«Παρόλη την αγάπη, την αυταπάρνηση που δίναμε για να στηρίξουμε αυτά τα παιδιά, δυστυχώς ο χαρακτήρας τους είχε διαμορφωθεί. Όλα ξεκίνησαν από την κλοπή στο Βόλο και τις παραβατικές πράξεις στην Καλαμάτας. Έγιναν ταυτόχρονα αυτά. Όλα αυτά τα παιδιά όταν έφυγαν,εγώ είχα την καλύτερη σχέση μαζί τους. Εγώ τα εξομολογούσα αυτά τα παιδιά. Η πιο εκστατική σχέση είναι να ανοίξει ο άλλος την κατάντια του» είπε ο ιερέας.

«Πιστεύω ότι τα παιδιά καθοδηγήθηκαν από κάποιους για να κάνουν αυτές τις καταγγελίες. Εγώ τους συγχωρώ γιατί τα έχω μεγαλώσει, έχω κουραστεί, έχω κοπιάσει, έχω δώσει το είναι μου κι εγώ και η πρεσβυτέρα και οι άλλοι άνθρωποι της «Κιβωτού». Σώσαμε επανειλημμένως τα παιδιά από φυλακές, βοηθήσαμε να σταθούν αυτά τα παιδιά και χρησιμοποιήθηκαν εναντίον μας για να μας καταστρέψουν, ενώ εμείς λειτουργούσαμε ως κυματοθραύστης»» είπε ο πατέρας Αντώνιος, ενώ, την απολογία του παρακολουθεί και η πρεσβυτέρα. 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πατέρας Αντώνιος: «Εγώ στην Κιβωτό είχα τον πνευματικό ρόλο – Ξυλοδαρμοί, καταναγκαστικές εργασίες κόντρα στις αξίες μας»"

Ρομά ξυλοκόπησαν επαγγελματία και αναστάτωσαν την Κοινότητα Βουνάργου Ηλείας

Αναστάτωση επικράτησε χθες στην Κοινότητα Βουνάργου, όταν επαγγελματίας στο χωριό δέχθηκε για άγνωστο μέχρι τώρα λόγο μαζική επίθεση Ρομά στον χώρο του.

Οι Ρομά εισέβαλαν στο κατάστημά του και άρχισαν να τον γρονθοκοπούν, ενώ η επίθεση συνεχίστηκε και εκτός της επιχείρησης, με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη ένταση και με τους υπόλοιπους κατοίκους που βρέθηκαν μπροστά στο περιστατικό και κάλεσαν την Αστυνομία.

Κατήγγειλαν μάλιστα, οι ίδιοι ότι η παρενόχληση από Ρομά κυρίως σε επαγγελματίες είναι συχνή, καθώς προκαλούν διαδοχικά επεισόδια με το φαινόμενο τόσο στο χωριό τους όσο και στην ευρύτερη περιοχή να έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρομά ξυλοκόπησαν επαγγελματία και αναστάτωσαν την Κοινότητα Βουνάργου Ηλείας"

Θεσσαλονίκη: Σκύλος επιτέθηκε και δάγκωσε 36χρονη – Συνελήφθη η ιδιοκτήτριά του

Επίθεση από σκύλο δέχθηκε μία 36χρονη γυναίκα, το περασμένο Σάββατο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, με τη 47χρονη ιδιοκτήτρια του ζώου να συλλαμβάνεται από τους αστυνομικούς.

Όπως προέκυψε, ο σκύλος της γυναίκας δεν ήταν δεμένος με λουρί με αποτέλεσμα να διαφύγει της προσοχής της και να δαγκώσει την 36χρονη, η οποία αμέσως μετά διακομίσθηκε σε Κέντρο Υγείας όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε.

Αστυνομικοί του Α.Τ. Καλλινδίων προχώρησαν στη σύλληψη της 47χρονης κηδεμόνα του ζώου για σωματική βλάβη από αμέλεια και παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας των ζώων και της επιβλήθηκαν τα σχετικά πρόστιμα.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Σκύλος επιτέθηκε και δάγκωσε 36χρονη – Συνελήφθη η ιδιοκτήτριά του"

Μητσοτάκης: Πιο αυστηρές ποινές σε γονείς για βία ανηλίκων, τέλος στην ευνοϊκή ποινική μεταχείριση όσων επιστρέφουν κλοπιμαία

Στην απόφαση της κυβέρνησης να μπει τέλος στην ευνοϊκή ποινική μεταχείριση όσων επιστρέφουν κλοπιμαία, αναφέρθηκε κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ μίλησε εκτενώς για τα θέματα της νεανικής παραβατικότητας και στο πως αυτά θα αντιμετωπιστούν.

«Μπαίνει τέλος στην ευνοϊκή ποινική μεταχείριση όσων επιστρέφουν κλοπιμαία, θα είναι μόνο ελαφρυντικό», είπε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στους νέους και στην έξαρση που παρατηρείται στην παραβατικότητα από ανήλικους ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «πιστεύω ότι συνολικά στις παρεμβάσεις στον Ποινικό Κώδικα, έχουμε δείξει καλά αντανακλαστικά και οι στοχευμένες αλλαγές προς την αυστηρότερη ποινική μεταχείριση οπλοκατοχής των νέων και την προφυλάκιση όσων υποπίπτουν στην ίδια αξιόποινη πράξη».

«Το κράτος δεν μπορεί να υποκαταστήσει την οικογένεια, ως τον βασικό πυρήνα ανατροφής των παιδιών, όμως έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε πιο αυστηρές τις ποινές για παραμέληση ανηλίκων. Θα μας απασχολήσουν πολύ στο μέλλον τα ζητήματα με τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και πώς το bullying αποκτά ψηφιακή διάσταση. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια παγκόσμια κρίση και θεωρώ δεδομένο ότι θα υπάρξει ανάγκη κανονιστικής παρέμβασης ώστε το πρόβλημα αυτό να αντιμετωπιστεί στη ρίζα του. Μέχρι να γίνει αυτό έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε τα παιδιά μας», είπε συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τέλος ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε στη μεγάλη νέα πρωτοβουλία, όπως είπε που είναι «η ιδέα μιας νέας εφαρμογής Safe Youth, ώστε ένα παιδί να μπορεί να ενημερώνει την αστυνομία, εκτός σχολείου, αν νιώθει ότι κινδυνεύει. Θα είμαστε σε λίγο διάστημα έτοιμοι να παρουσιάσουμε τη νέα πρωτοβουλία».

Για Μέση Ανατολή

«Να υπάρξει αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή. Η Ελλάδα συνομιλεί με όλες τις πλευρές και είναι παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή. Πάντα θα αγωνιζόμαστε για την ειρήνη στην περιοχή που είναι προϋπόθεση σταθερότητας. Καλούμε τα μέρη σε αποκλιμάκωση για να αποφύγουμε το χειρότερο σενάριο που θα είναι ευρείας κλίμακας πόλεμος. Έχουμε εκπονήσει σχέδιο εκκένωσης των Ελλήνων που βρίσκονται στον Λίβανο», είπε στην αρχή της εισαγωγικής του τοποθέτησης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για οικονομία - μεσοπρόθεσμο 

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα θέματα οικονομίας λέγοντας ότι: «στο μεσοπρόθεσμο, καταγράφεται μια πολύ ενθαρρυντική πορεία για τα δημόσια οικονομικά που αποτύπωσα και εγώ στις επαφές με επενδυτές στη Νέα Υόρκη. Περιλαμβάνει μείωση χρέους που δημιουργεί δημοσιονομικό χώρο για δαπάνες υπέρ του πολίτη».

«Η Ελλάδα δεν ανήκει σε εκείνες τις χώρες που βρίσκονται σε καθεστώς υπερβολικού ελλείμματος και αυτή είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της χώρας και των πολιτών για να αφήσουμε πίσω μας τις εποχές των δημοσιονομικών εκτροπών», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για διόδια στην Αττική Οδό

«Τα διόδια στην Αττική Οδό μειώνονται στα 2,5 ευρώ. Θα απαλλάσσονται και οχήματα που ανήκουνε σε άτομα με αναπηρία. Ο νέος παραχωρησιούχος αναλαμβάνει την πλήρη λειτουργία και συντήρηση ακόμα και σε έκτακτες συνθήκες. Επαναλαμβάνω, επίσης, ότι αποτέλεσμα της αναδιαπραγμάτευσης για την χρηματοδότηση στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου μειώνεται κατά 3 ευρώ το κόστος των διοδίων στο τμήμα Μαλιακός-Κλιδί στην Αθηνών-Θεσσαλονίκης. Μια μείωση που θα ισχύσει έως το τέλος του 2025», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Για τις προσλήψεις

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο σχέδιο προσλήψεων για το 2025, λέγοντας ότι θα γίνουν «σχεδόν 20.000 οι νέες προσλήψεις το 2025 με σημαντική ενίσχυση ΕΣΥ, αστυνομίας, πυροσβεστικής και ενόπλων δυνάμεων».

Για τη ρύθμιση των κόκκινων αγροτικών δανείων

Για τη ρύθμιση αυτή είπε ότι, «αφορά πάνω από 20.000 παραγωγούς και 750 συνεταιρισμούς και πιστεύουμε ότι θα δώσει μια ανάσα από ένα πρόβλημα που δυστυχώς μας έρχεται από τις εποχές της κρίσης».

Για τα γενέθλια της ΝΔ

«Την Παρασκευή θα πάμε όλοι Ρηγίλλης για να πάμε να τιμήσουμε τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας κάνοντας τη δύναμη του χθες, αποτέλεσμα στο σήμερα και ελπίδα για το αύριο. Με το συνέδριο που έχουμε κάνει έχουμε ήδη απαντήσει γιατί η ΝΔ άντεξε και παραμένει ισχυρή στους κλυδωνισμούς της αντιπολίτευσης», ανέφερε κλείνοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μητσοτάκης: Πιο αυστηρές ποινές σε γονείς για βία ανηλίκων, τέλος στην ευνοϊκή ποινική μεταχείριση όσων επιστρέφουν κλοπιμαία"

Φρίκη: Πατέρας κατηγορείται ότι ασελγούσε στις δύο ανήλικες κόρες του – Παραδέχθηκε τις πράξεις του (βίντεο)

Νέα υπόθεση ασέλγειας σε ανήλικες έφερε στο φως το MEGA. Σύμφωνα με την καταγγελία μητέρας, ο σύζυγος και πατέρας των δύο κορών τους, φέρεται να ασελγούσε στις ανήλικες, συμβάντα τα οποία αποκάλυψε η μεγαλύτερη κόρη του ζευγαριού στη μητέρα της, όταν ο πατέρας της, όπως υποστηρίζει, ασέλγησε και στη μικρότερη αδερφή της.

«Όταν έχουμε έναν πατέρα που ασελγεί πάνω σε δύο ανήλικες κόρες και μάλιστα στη μία ασελγεί από γ΄ δημοτικού μέχρι την πέμπτη δημοτικού, και στο μικρότερο από πέμπτη δημοτικού μέχρι τώρα που έγινε το τελευταίο συμβάν και είναι 13 ετών, καταλαβαίνουμε πόσο έχουν κακοποιηθεί αυτά τα παιδιά, όχι μόνο σεξουαλικά αλλά και ψυχικά», λέει στο MEGA η δικηγόρος Μαρία Καρλή.

«Έγινε το περιστατικό την Πέμπτη, αυτό δηλαδή που οδήγησε τα κορίτσια να αποκαλύψουν το τι συνέβαινε με κάθε ανατριχιαστική λεπτομέρεια στη μητέρα. Ο ίδιος αυθορμήτως και κατόπιν παροτρύνσεως της μητέρας εμφανίστηκε στο ΑΤ της περιοχής, ομολόγησε τις πράξεις του, παραλείποντας το μέγεθος των ασελγών πράξεων που διέπραττε σε βάρος των κοριτσιών για να πέσει στα μαλακά».

«Ομολόγησε τις πράξεις του»

Σύμφωνα με τη δικηγόρο: «Έδωσαν καταθέσεις και τα κορίτσια και η μητέρα, είχε λήξει όμως το αυτόφωρο και για αυτό θα κινηθεί η διαδικασία όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Κυκλοφορεί ελεύθερος, τα παιδιά τα έχει πλέον η μητέρα, έχει φύγει από το νησί. Αυτό που διαρρέει η πλευρά του δράστη είναι ότι επειδή η μητέρα ήθελε να χωρίσει, γι’ αυτόν τον λόγο μαθήτευσε και χρησιμοποίησε τις κόρες να πουν όλα αυτά σε βάρος του πατέρα».

«Τα κορίτσια ήταν σε τόσο άσχημη κατάσταση και όλο αυτό το περνούσαν τόσο εσωτερικά οι δυο τους που ήταν ένα κοινό μυστικό μεταξύ τους. Η μητέρα δεν είχε πέσει στην αντίληψή της. Ο δράστης ήταν τέτοια η φυσιογνωμία του και η συμπεριφορά του που όλα τα χρόνια του γάμου δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα», σημειώνει.

Η οικογένεια έμενε σε μεγάλο νησί, με τον πατέρα να διατηρεί κτηνοτροφική μονάδα και να εργάζεται σε σουπερμάρκετ της περιοχής και τη μητέρα να εργάζεται εποχιακά. «Μάλιστα τα περιστατικά των ασελγών πράξεων διαπράττονταν και στον στάβλο όταν έλειπε η μάνα».

«Είναι παιδεραστής»

Από την πλευρά του, ο επίτιμος πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, λέει: «Είναι παιδεραστής. Όταν μεγάλωσε η μεγάλη του κόρη, πήγε στη μικρή. Θα πρέπει οι διαδικασίες να γίνονται άμεσα. Στην περίπτωση αυτήν, αν έχουμε ομολογία ότι υπήρχαν ασελγείς πράξεις θα πρέπει ο εισαγγελέας να στείλει την υπόθεση στον ανακριτή και ο ανακριτής γρήγορα να εκδώσει ένταλμα σύλληψης και κατόπιν διάταξη για να δούμε ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος, να τον δουν εκεί στην τοπική κοινωνία μήπως πήγαινε και με άλλα παιδιά. Αυτοί οι άνθρωποι είναι διεστραμμένοι».

«Δεν είχα αντιληφθεί κάτι»

Μιλώντας στο MEGA, η μητέρα των δύο κοριτσιών ξετυλίγει την υπόθεση, τονίζοντας ότι δεν είχε αντιληφθεί τι συνέβαινε.

«Υποψίες δεν είχα, δεν είχα αντιληφθεί κάτι. Το πρώτο-άκουσα από την 15χρονη κόρη μου. Την Παρασκευή σχολάσανε τα κορίτσια από το σχολείο και ήρθαν στο σπίτι και ήταν και οι δύο ταραγμένες. Ρώτησα ‘κορίτσια, τι έγινε; Έχει γίνει κάτι στο σχολείο;’. Μου λέει ‘έχει να κάνει με τον μπαμπά’. Μου λέει ‘όταν ήμουν στην τρίτη δημοτικού, ο μπαμπάς τρεις φορές μου έβγαλε τα ρούχα μου, ακούμπαγε το κορμί μου, με χάιδευε’. Βασικά, με το … το έτριβε πάνω της. Μιλάμε για δύο ολόκληρα χρόνια της σήκωνε την μπλούζα και της χάιδευε το στήθος».

«Η μεγάλη μου η κόρη κάποια στιγμή είχε ενημερώσει την αδελφή της, που αυτήν την στιγμή είναι 13 ετών, ότι ‘έχε τον νου σου αν ο μπαμπάς σου κάνει κάτι και αισθανθείς άσχημα θα έρθεις και θα μου το πεις’. Το είχε θάψει στην ψυχούλα της και δεν το είχε πει σε κανέναν. Είχε υποσχεθεί στον εαυτό της ότι ‘αν σε περίπτωση κάνει το ίδιο πράγμα ο μπαμπάς μου και στην αδελφή μου θα τα πω όλα’.

Οπότε την Πέμπτη που μας πέρασε, ο πρώην σύζυγός μου παίρνει την κόρη μου την 13χρονη και την πάει μέσα στο κτήμα, έχει ένα κτήμα με ζώα, της έβγαλε τα ρούχα και της έκανε το ίδιο πράγμα, τριβόταν πάνω της. Τότε η μικρή το λέει στην αδελφή της και έτσι την Παρασκευή που γύρισε από το σχολείο να μου τα πει όλα. Το ίδιο πράγμα στη μικρή το έκανε 2 χρόνια και η μικρή μου κόρη δεν το είχε πει σε κανέναν γιατί φοβόταν μην χωρίσω τον μπαμπά της».

«Ζητώ να τιμωρηθεί»

Όταν η μητέρα ενημερώθηκε, αντιμετώπισε τον πατέρα: «Πάντα συμπεριφερόταν στα παιδιά με αγάπη, στοργή, δεν είχα δει μία κίνηση να πονηρευτώ. Τον περίμενα να έρθει από τη δουλειά και όταν ήρθε και του είπα ‘είναι αλήθεια αυτό που μου είπαν τα κορίτσια;’ μου λέει ‘είσαι καλά; Πας καλά; Να κάνω τέτοιο πράγμα στα παιδιά μου;’. Επειδή η μικρή μου η κόρη την Πέμπτη που την άγγιξε είχε πιπιλιά στον λαιμό της, ‘ένα φιλί έδωσα’ λέει, ‘απαγορεύεται ένας πατέρας να δώσει ένα φιλί;’. Τα πήγα τα κορίτσια στην Αθήνα, εξετάστηκαν και ευτυχώς να πω δεν ήταν… πειραγμένα. Ζητώ να τιμωρηθεί γι’ αυτό που έκανε, αυτό που περάσανε τα παιδιά μου εξαιτίας του, ότι διαλύθηκε η οικογένειά μου. Εννοείται θα τιμωρηθεί, όχι τόσο για εμένα όσο για τις ψυχούλες τους».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Φρίκη: Πατέρας κατηγορείται ότι ασελγούσε στις δύο ανήλικες κόρες του – Παραδέχθηκε τις πράξεις του (βίντεο)"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news