facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

Πρωταθλητής Ελλάδας ο Ολυμπιακός: Πήρε την 45η κούπα νικώντας 2-1 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ

Επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου για τον Ολυμπιακό, ο οποίος νίκησε και την ΑΕΚ και πανηγυρίζει το 45ο πρωτάθλημα του.

Από το 2017 δεν πέρασε πολύς καιρός. Μόνο τρία χρόνια. Για τον Ολυμπιακό, όμως, που είχε συνηθίσει να έχει κάθε χρόνο φιέστα, ήταν πολλά. Και έλαβαν τέλος. Οι ερυθρόλευκοι ήξεραν ότι με νίκη στο ΟΑΚΑ θα έπαιρναν και μαθηματικά τον τίτλο και ακριβώς αυτό έκαναν, επικρατώντας της ΑΕΚ και επιστρέφοντας στον «θρόνο» του ελληνικού ποδοσφαίρου για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια και για 45η φορά στην ιστορία τους.

Η χαμένη ευκαιρία του Μασούρα στο 5' έδινε την εντύπωση ότι οι Πειραιώτες μπήκαν καλύτερα στο ματς και αυτό επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια. Εκμεταλλευόμενη και τις απουσίες της Ένωσης, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς -ο οποίος είδε στο 19' τον Φορτούνη να σημαδεύει το δοκάρι με πολύ ωραίο σουτ- δεν άργησε να πάρει τον έλεγχο και να μεταφέρει το ματς στο μισό γήπεδο, προκαλώντας προβλήματα στους κιτρινόμαυρους.

Τόσα, ώστε ο Μάσιμο Καρέρα να αποφασίσει να κάνει αλλαγή από το 31', βάζοντας τον Οικονόμου αντί του Αλμπάνη και γυρίζοντας το σύστημα σε 3-5-2. Χωρίς όμως αυτό να βελτιώσει την κατάσταση για τους γηπεδούχους... Ο Ολυμπιακός ήταν εμφανώς καλύτερος και το έδειξε εμφατικά προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Το εκπληκτικό βολέ του Ελ Αραμπί στο 38', μετά τη σέντρα του Μασούρα, έφερε το 0-1 και στο 45' οι Μπουχαλάκης-Φορτούνης-Καμαρά συνδυάστηκαν άψογα, για να γράψει ο τελευταίος το 0-2.

Οι Πειραιώτες είχαν φέρει το ματς εκεί που ήθελαν και στο δεύτερο μέρος, όπως έκαναν και σε άλλα παιχνίδια σε ανάλογες περιπτώσεις, ήταν πιο χαλαροί. Η εικόνα των κιτρινόμαυρων στο πρώτο 45λεπτο, άλλωστε, δεν έπειθε ιδιαίτερα ότι θα μπορούσαν να γίνουν επικίνδυνοι. Μέχρι που έγιναν...

Ήταν στο 66ο λεπτό όταν ο Λιβάια εκτέλεσε κόρνερ, ο Αραούχο έκανε την κεφαλιά, ο Σα απέκρουσε, η μπάλα πήγε στο δοκάρι και ο Αργεντίνος φορ με δεύτερη προσπάθεια μείωσε σε 1-2, δίνοντας ξανά ελπίδες και ψυχολογία στην ομάδα του. Αποτέλεσμα αυτού, ήταν η ΑΕΚ να ανέβει κι άλλο και στο 72' να χάσει ευκαιρία για να ισοφαρίσει, με την κεφαλιά του Οικονόμου -μετά το κόρνερ- που έφυγε λίγο άουτ.

Ο Μαρτίνς έκανε αλλαγές αφού δεν ήταν ικανοποιημένος από κάποια πράγματα που έβλεπε στην ομάδα του, ο Καρέρα και να ήθελε να κάνει αρκετές αλλαγές δεν είχε επιλογές λόγω των απουσιών και τελικά το 1-2 έμεινε ως το τέλος, με τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την ΑΕΚ να μένει στο -3 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Χουλτ, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας (89' Χριστόπουλος), Παουλίνιο, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Λιβάια, Αλμπάνης (31' Οικονόμου), Βέρντε (83' Μαχαίρας), Αραούχο.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά (91' Λοβέρα), Μασούρας (77' Καφού), Φορτούνης (71' Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (77' Χασάν).

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρωταθλητής Ελλάδας ο Ολυμπιακός: Πήρε την 45η κούπα νικώντας 2-1 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ"

Δημοτικές εκλογές στη Γαλλία: Μεγάλη άνοδος των Πρασίνων - Μετράει απώλειες το κόμμα του Μακρόν

Οι δημοτικές εκλογές στη Γαλλία σηματοδοτήθηκαν σήμερα από την ισχυρή άνοδο των Οικολόγων-Πράσινων, που επικρατούν στη Λιόν, το Μπορντό ή τη Μασσαλία, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, και την αποτυχία του κόμματος του προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν, που γνώρισε την ήττα στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Εκτός της Λιόν (ανατολικά), του Μπορντό (νοτιοδυτικά), οι υποψήφιοι των Πρασίνων προηγούνται, επίσης, στη Μασσαλία (νότια), ένα προπύργιο της δεξιάς, όμως κερδίζουν και μικρότερες πόλεις όπως την Μπεσανσόν (ανατολικά), την Τουρ ή το Πουατιέ (κεντρικά), σύμφωνα με τα exit poll.

Στη Λιλ, η κατάσταση παραμένει συγκεχυμένη με τις πρώτες εκτιμήσεις υπέρ των Πρασίνων, προτού ωστόσο το περιβάλλον της απερχόμενης δημάρχου των Σοσιαλιστών Μαρτίν Ομπρί ανακοινώσει τη νίκη της.

Η Σοσιαλίστρια δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό, σύμμαχος με τους Πράσινους, επανεξελέγη με άνεση, εξασφαλίζοντας το 50% και πλέον των ψήφων.

Η Δημοκρατία Εμπρός (République en Marche -LREM), το κόμμα του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν υπέστη ήττα, καθώς δεν επικράτησε σε καμία μεγάλη πόλη. Στη Χάβρη μονάχα επικράτησε ο πρωθυπουργός της χώρας Εντουάρ Φιλίπ.

«Αυτό το βράδυ, νιώθουμε απογοήτευση, διότι υπάρχουν περιοχές (…), όπου οι εσωτερικοί διχασμοί μας μας οδήγησαν σε εξαιρετικά απογοητευτικές επιδόσεις», παραδέχθηκε η Σιμπέτ Ντιαγέ, εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης, επισημαίνοντας πως τους «επόμενους μήνες», το LREM δεν μπορεί να «επιτρέψει τέτοιου είδους διχασμούς».

Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος «σημείωσε την ανησυχία του για το χαμηλό ποσοστό συμμετοχής στις δημοτικές εκλογές», που δεν «είναι ένα πολύ καλό νέο», ανέφεραν οι υπηρεσίες του κι ενώ το ποσοστό αποχής ανήλθε σε περίπου 60% στον δεύτερο γύρο σήμερα.

Η μάχη του Παρισιού

Η Σοσιαλίστρια Αν Ινταλγκό επικρατεί στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών της Γαλλίας και επανεκλέγεται στον δημαρχιακό θώκο του Παρισιού, σύμφωνα με το exit poll για το τηλεοπτικό δίκτυο TF1 TV, που καταδεικνύει πως συγκεντρώνει πάνω από 50% των ψήφων.

Η Ινταλγκό προηγείται της υποψήφιας της δεξιάς Ρασίντα Ντατί όπως και της Ανιές Μπιζίν, του κόμματος του προέδρου Μακρόν, που βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Η νίκη της Αν Ινταλγκό θα αποτελούσε πλήγμα για τον Εμμανουέλ Μακρόν, που μόλις πριν από έναν χρόνο έτρεφε ελπίδες πως θα κερδίσει την πρωτεύουσα.

Την ίδια ώρα, exit poll δείχνει πως οι Πράσινοι παίρνουν τον έλεγχο της Λιόν, μιας εκ των μεγαλύτερων πόλεων της Γαλλίας.

Το exit poll του IPSOS προβλέπει πως οι Πράσινοι και οι αριστεροί σύμμαχοί τους εξασφαλίζουν το 50.2% των ψήφων.

Βάσει ενός άλλου exit poll, οι Πράσινοι κερδίζουν και το Μπορντό από τους συντηρητικούς.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοτικές εκλογές στη Γαλλία: Μεγάλη άνοδος των Πρασίνων - Μετράει απώλειες το κόμμα του Μακρόν"

Μαζεύουν υπογραφές σε όλη την Τουρκία για να γίνει τζαμί η Αγιά Σοφιά

Μη κυβερνητικές οργανώσεις κάνουν εκστρατεία σε 55 επαρχίες της Τουρκίας για την Αγιά Σοφιά. Αντίστροφη μέτρηση για την απόφαση του τουρκικού ΣτΕ στις 2 Ιουλίου.

Την ώρα που ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την απόφαση του τουρκικού ΣτΕ στις 2 Ιουλίου για να μετατραπεί η Αγιά Σοφιά σε τζαμί, σε εξέλιξη είναι μία εκστρατεία μη κυβερνητικών οργανώσεων που μαζεύουν υπογραφές πολιτών που ζητούν να πάψει -ύστερα από 86 χρόνια- να είναι μουσείο και να ανοίξει για την καθημερινή προσευχή των μουσουλμάνων.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, περίπτερα έχουν στηθεί σε 55 επαρχίες της Τουρκίας και μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 10.000 υπογραφές.

“Η Αγιά Σοφιά είναι το δώρο του Μωάμεθ του Πορθητή στους μουσουλμάνους. Το μόνο που θέλουμε είναι να ανοίξει για προσευχή και να μπορούν να προσεύχονται άνθρωποι από όλο τον κόσμο”, υποστηρίζει ο Χουσεΐν Οζτούρκ, υπεύθυνος ΜΚΟ στην Κωνσταντινούπολη.



Την ίδια ώρα, Τούρκοι πολιτικοί συνεχίζουν να κάνουν άκρως προκλητικές δηλώσεις, λέγοντας ξεκάθαρα πως η Αγιά Σοφιά θα γίνει τζαμί, ανεξάρτητα από την απόφαση που θα λάβει το ΣτΕ στις 2 Ιουλίου.

Πρόσφατα, ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης, Αμπντουλχαμίτ Γκιούλ, σε συνέντευξη του στο Kanal 24, δήλωσε: “Η Αγιά Σοφιά μας παραχωρήθηκε ως τζαμί, ως τόπος λατρείας και από νομικής και διοικητικής απόψεως εφόσον αποτελεί κληροδότημα σε ίδρυμα πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος περί ιδρυμάτων. Άρα από τη στιγμή που η Τουρκία είναι ένα κράτος δικαίου, σε ένα κράτος δικαίου είναι υποχρεωτικό ένα κληροδότημα να επιτελεί το σκοπό τον οποίο του έθεσε ο κληροδότης του”, εννοώντας τον Μωάμεθ τον Πορθητή.

“Βασικά κανείς δεν αποκαλεί την Αγία Σοφία μουσείο, αλλά τζαμί. Δηλαδή λέμε “πάμε στο τζαμί της Αγίας Σοφίας”” δήλωσε και έκανε λόγο για «καθυστερημένο δικαίωμα», που πρέπει να αποδοθεί το συντομότερο στο τουρκικό έθνος.

“Το τζαμί της Αγίας Σοφίας είναι το μόνο τζαμί που διαθέτει γκισέ με εισιτήρια για να περάσουμε μέσα. Περιμένουμε όλοι αυτή η ντροπή να ξηλωθεί”.

“Όποια κι αν είναι η απόφαση, ως κυβέρνηση, όπως έχει ενημερώσει κι ο Πρόεδρός μας την κοινή γνώμη – το κράτος της Τουρκίας είναι ένα κράτος δικαίου- θα αξιολογήσουμε αυτή τη διαδικασία με σεβασμό απέναντι στο νόμο και θα προβούμε στα ανάλογα βήματα”, επισήμανε και εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η Αγία Σοφία θα λειτουργήσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ως τζαμί.

“Πιστεύουμε ότι πρέπει η Αγιά Σοφιά να ανοίξει ως τόπος λατρείας και ότι θα γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση είτε μέσω της νομικής είτε μέσω της κυβερνητικής οδού. Ελπίζω και εύχομαι να επιτελέσει και πάλι (η Αγία Σοφία) τον πραγματικό της σκοπό, αυτόν που ορίζει το ίδρυμα, δηλαδή το σκοπό του τζαμιού”, υπογράμμισε.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Μαζεύουν υπογραφές σε όλη την Τουρκία για να γίνει τζαμί η Αγιά Σοφιά"

Χαρδαλιάς από Μυτιλήνη: Οι Ένοπλες Δυνάμεις αναλαμβάνουν τους ελέγχους για κορωνοϊό στα νησιά

Την ανάγκη για συνεργασία, συνεννόηση και συναίνεση έτσι ώστε να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την κατάσταση την οποία βιώνουμε και σιγά σιγά να χτίσουμε την επόμενη μέρα για την πατρίδα μας, για τα νησιά μας για τον ελληνικό τουρισμό, τόνισε σε δήλωση του σήμερα το βράδυ στη Μυτιλήνη ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο τετραήμερης περιοδείας του στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, ενόψει του «ανοίγματος» των διεθνών πτήσεων την 1η Ιουλίου.

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς «θα εγκατασταθούν μόνιμα κλιμάκια υγειονομικών στελεχών των ενόπλων δυνάμεων στα νησιά τους επόμενους τρεις μήνες, που θα έχουν την απόλυτη ευθύνη για τους ελέγχους που θα γίνονται. Κάθε μέρα πτήσεων θα γίνονται 60 στοχευμένοι έλεγχοι, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια μιας πλατφόρμας. Η οποία σε όλη τη χώρα θα δίνει την προτεραιότητα και θα υποδεικνύει με βάση επιστημονικά και επιδημιολογικά κριτήρια που αφορούν στον τόπο προέλευσης, στο προφίλ του ταξιδιώτη, στα ηλικιακά του δεδομένα και μια σειρά άλλων κριτηρίων για το ποιος πρέπει να κάνει το τεστ ποιος μπορεί να θεωρείται ως μεγαλύτερου ρίσκου ταξιδιώτης».

Κατά την παρουσία του στη Μυτιλήνη, ο κ. Χαρδαλιάς πραγματοποίησε αυτοψία σχετική με τη διαχείριση του αεροδρομίου, με όλους τους φορείς, τον αερολιμενάρχη, τον φορέα διαχείρισης και τους εμπλεκόμενους φορείς των σωμάτων ασφαλείας. Ακολούθησε τεχνική σύσκεψη ενώ την Τρίτη θα γίνει η άσκηση προσομοίωσης «έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι οποιαδήποτε στιγμή έχουμε την πρώτη πτήση στη Μυτιλήνη με επισκέπτες από το εξωτερικό να μην έχουμε κανένα πρόβλημα και όλα να κυλήσουν ομαλά» σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε επίσης πως «το ζήτημα της δημόσιας υγείας είναι πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο. Είναι άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης για το άνοιγμα της οικονομίας και ειδικά την στήριξη του τουρισμού σε κάθε επίπεδο και εδώ στο πολύ όμορφο βόρειο Αιγαίο. Αυτό όμως πρέπει να γίνει με ξεκάθαρους όρους δημόσιας υγείας, όλοι οι ταξιδιώτες που θα έρχονται εδώ θα πρέπει να είναι και να αισθάνονται ασφαλείς αλλά πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο εδώ οι νησιώτες μας, όλοι αυτοί που θα τους φιλοξενήσουν θα πρέπει και να είναι και να παραμείνουν αργότερα ασφαλείς».

Επίσης ο Υφυπουργός συνέστησε «με νηφαλιότητα να αντιμετωπίζουμε το κάθε κρούσμα που θα παρουσιασθεί γιατί πίσω από τη διαχείριση αυτή είναι τα νησιά μας, η ανάγκη να μη στιγματιστεί ο τουρισμός μας, να μη δημιουργήσουμε λάθος εικόνα μέσα από φήμες ή διαφορετικές προσεγγίσεις και συντεταγμένα να αντιμετωπίσουμε την επόμενη ημέρα για το καλό της πατρίδας για το καλό των επόμενων γενεών, για το καλό των ίδιων μας των παιδιών».

Κλειστή η Τουρκία

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι τα δρομολόγια από και προς την Τουρκία δεν θα πραγματοποιούνται μέχρι τις 15 Ιουλίου. «Το δεδομένο είναι ότι η Τουρκία μέχρι και τις 15 Ιουλίου είναι κλειστή. Κάθε 15 μέρες αξιολογούμε την κατάσταση επιδημιολογικά και μόνο» είπε ο Υφυπουργός σημειώνοντας πως «οι αποφάσεις μας δεν αφορούν τη διπλωματία, δεν αφορούν τις εξωτερικές σχέσεις όλες οι αποφάσεις που παίρνουμε είναι βασισμένες αποκλειστικά και μόνο στα επιδημιολογικά δεδομένα, στα φορτία που έχει η κάθε περιοχή. Όλα αυτά αξιολογούνται και με βάση αυτά το παρατηρητήριο που έχει συσταθεί εδώ και αρκετούς μήνες παίρνει και την κατάλληλη απόφαση».

Πριν τη Λέσβο, σήμερα το απόγευμα, ο κ. Χαρδαλιάς επισκέφθηκε τη Χίο και τη Σάμο όπου πραγματοποίησε ανάλογες τεχνικές συσκέψεις. Νωρίς αύριο το πρωί θα αναχωρήσει από τη Μυτιλήνη για τη Μύρινα της Λήμνου.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Χαρδαλιάς από Μυτιλήνη: Οι Ένοπλες Δυνάμεις αναλαμβάνουν τους ελέγχους για κορωνοϊό στα νησιά"

Η Τουρκία ζητεί την αποστρατικοποίηση των Ψαρών!

Τρεις ημέρες μετά το τηλεφώνημα-έκκληση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν για «να αρχίσει να του... μιλάει» ο τελευταίος και να μην του κρατά κακία επειδή «είπε και μια κουβέντα παραπάνω» λόγω των τουρκικών αρπαγών σε ΑΟΖ και των συνεχών πτήσεων τουρκικών μαχητικών επάνω από το ελληνικό έδαφος, με NAVTEX που εξέδωσε η Αγκυρα, ζητεί να αποσυρθούν αμέσως οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από τα... (εμβληματικά για την Ελλάδα) Ψαρά!

Οι Τούρκοι απαιτούν να μην διεξαχθεί καμία ελληνική άσκηση στην περιοχή, να αποσυρθούν οι ελληνικές δυνάμεις από το νησί και την θαλάσσια περιοχή, γιατί «αντιβαίνουν σε όσα έχει συμφωνήσει η Ελλάδα στην Λοζάνη το 1923»!

Η Αθήνα είχε εκδώσει την υπ'αριθμ. LA64-164/20 NAVTEX που ενημέρωνε για την άσκηση.

Στα Ψαρά υπάρχει ελληνική δύναμη μεγέθους Συντάγματος από δυνάμεις αυτοάμυνας και από το 2018 εκτελούνται ασκήσεις με πραγματικά πυρά, καθώς έχει κριθεί ότι το νησί είναι ευάλωτο σε τυχόν τουρκική αιφνιδιαστική ενέργεια, ως «νησί δεύτερης γραμμής άμυνας».

Η “ακυρωτική” NAVTEX:

TURNHOS N/W : 0899/20
AEGEAN SEA
1. NAVTEX MESSAGE NUMBER LA64-164/20 IS VIOLATION OF DEMILITARIZED STATUS OF PSARA ISLAND IN ACCORDANCE WITH THE 1923 LAUSANNE PEACE TREATY.
2. CANCEL THIS MESSAGE 021501Z JUL 20.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Τουρκία ζητεί την αποστρατικοποίηση των Ψαρών!"

Σεισμός 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κοντά στη Ρόδο

Σεισμός 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο κοντά στη Ρόδο.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός. Δεν καταγράφησαν μετασεισμικές δονήσεις μέχρι τώρα. Ο σεισμός είχε επίκεντρο 29 χιλιόμετρα Βορεοανατολικά της Ρόδου και το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 50 χιλιόμετρα.

Δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή άλλα προβλήματα, αλλά υπήρξε σχετική ανησυχία ειδικά στην πόλη της Ρόδου όπου ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός.

ΑΠΕ/euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Σεισμός 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κοντά στη Ρόδο"

Αυτές οι επιχειρήσεις θα κάνουν restart από αύριο Δευτέρα

Και άλλες επιχειρήσεις κάνουν από αύριο Δευτέρα (29.0 επανεκκίνηση, καθώς είχαν σταματήσει τις δραστηριότητές τους λόγω του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, από την Δευτέρα , 29 Ιουνίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, επανεκκινούν οι παρακάτω οικονομικές δραστηριότητες:

ΚΑΔ 55.30/ Χώροι κατασκήνωσης που φιλοξενούν παιδιά.

ΚΑΔ 56.10.19.06/Υπηρεσίες παροχής γευμάτων και ποτών από κυλικείο θεάτρου ή κινηματογράφου

ΚΑΔ 82.30/ Οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων.

ΚΑΔ 90.04/ Πραγματοποίηση οποιασδήποτε παράστασης με παρουσία κοινού (συναυλίας και καλλιτεχνικής εκδήλωσης).

ΚΑΔ 94.99.16.01/ Υπηρεσίες πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων.

ΚΑΔ 59.14/ Δραστηριότητες προβολής κινηματογραφικών ταινιών (δωδεκάμηνης λειτουργίας).

ΚΑΔ 92.00.11.01/Υπηρεσίες καζίνου.

-Υπηρεσίες τελεφερίκ ανά την επικράτεια

Από το υπουργείο επισημαίνεται ότι, τόσο οι επιχειρήσεις, όσο και οι πολίτες, πρέπει να δείξουμε την δέουσα προσοχή για την τήρηση των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης, που αποτελούν τον μηχανισμό για την ανάπτυξη της οικονομίας και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτές οι επιχειρήσεις θα κάνουν restart από αύριο Δευτέρα"

Επεισόδιο με Μπακογιάννη στο Μεταξουργείο

Ένταση επικράτησε στην πλατεία Αγίου Παύλου στο Μεταξουργείο , κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Κώστα Μπακογιάννη, στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί για την καταγραφή των προβλημάτων της Αθήνας.

Μετά τη συνάντηση με τους κατοίκους ο Δήμαρχος Αθηναίων έκανε βόλτα στην πλατεία Αγίου Παύλου.

Πολίτες που ήταν συγκεντρωμένοι στο σημείο, κινήθηκαν οργανωμένα εναντίον του δημάρχου. Του επιτέθηκαν λεκτικά, ενώ του πέταξαν νερά και καφέδες. Ο δήμαρχος αποχώρησε από το σημείο για να μην προκληθεί μεγαλύτερη ένταση.

Παράλληλα, οι υπόλοιποι κάτοικοι που βρίσκονταν εκεί αποδοκίμασαν τους δράστες.

Η αστυνομία προχώρησε σε 5 προσαγωγές.

Ο Κώστας Μπακογιάνης αναφέρθηκε στο γεγονός λίγο αργότερα στο Facebook λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στον Άγιο Παύλο, η είδηση δεν βρίσκεται στις φωνές των λίγων στημένων μπαχαλάκηδων, αλλά στη συζήτηση με τους πολλούς. Στην επαφή με τους κατοίκους για τα προβλήματα της περιοχής. Με αυτά ασχολούμαστε. Και αυτά δεν λύνονται με καφέδες... Η καφεΐνη προκαλεί νεύρα».


newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδιο με Μπακογιάννη στο Μεταξουργείο"

Λιβύη- Ιταλία: Σάρατζ και Κόντε συμφώνησαν στην επιστροφή των ιταλικών εταιρειών

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Τρίπολης, Φαγιέζ αλ Σάρατζ και ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε συμφώνησαν για την επιστροφή των ιταλικών εταιρειών στη Λιβύη και την επανάληψη των εργασιών τους στη χώρα, κατά τη διάρκεια συνάντησης μεταξύ των δύο στη Ρώμη.

«Οι δύο αξιωματούχοι ανανέωσαν την πρόταση κατά τη διάρκεια της συνάντησης ότι η λύση στην κρίση της Λιβύης δεν μπορεί να είναι στρατιωτική και ότι όλοι πρέπει να εργαστούν μέσω μιας πολιτικής πορείας που θα επιτύχει σταθερότητα σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και τα συμπεράσματα της Διάσκεψης του Βερολίνου», αναφέρει σχετικά το προεδρικό συμβούλιο της Τρίπολης.

«Ο αλ Σάρατζ και ο Κόντε συμφώνησαν, επίσης, οι ιταλικές δυνάμεις θα συνεχίσουν την αποναρκοθέτηση και να απομακρύνουν τα κατάλοιπα του πολέμου από τη νότια Τρίπολη, που ξεκίνησαν τις τελευταίες ημέρες», πρόσθεσε το Γραφείο Πληροφοριών.

Η Ιταλία είχε αναπτύξει μια ιταλική στρατιωτική μονάδα στην αεροπορική βάση της Μισράτα, στο πλαίσιο της εγκατάστασης ενός ιταλικού στρατιωτικού νοσοκομείου, για να παρέχει περίθαλψη στις δυνάμεις του αλ Σάρατζ από το 2016, αλλά αυτή η ιταλική βάση βρίσκεται ακόμα στη Μισράτα παρά του ότι πέρασαν τέσσερα χρόνια από την εγκατάστασή της, για την προστασία των ιταλικών πολεμικών πλοίων που αγκυροβολούν στα λιμάνια της Μισράτα και της Τρίπολης.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Λιβύη- Ιταλία: Σάρατζ και Κόντε συμφώνησαν στην επιστροφή των ιταλικών εταιρειών"

Τραγωδία στα Τρίκαλα: 15χρονος τραυματίσθηκε θανάσιμα στο κεφάλι ενώ έπαιζε με αεροβόλο όπλο

Ασύλληπτη τραγωδία το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή των Τρικάλων.

Σύμφωνα με το trikalavoice.gr, ένα 15χρονο παιδί τραυματίστηκε στο κεφάλι από αεροβόλο όπλο και ενώ έπαιζε με τον αδελφό του στην αυλή του σπιτιού της στη Θεόπετρα Καλαμπάκας.

Το παιδί μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Τρικάλων όπου παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών και των νοσηλευτών δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και κατέληξε λίγο μετά τις 8.30 το απόγευμα.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγωδία στα Τρίκαλα: 15χρονος τραυματίσθηκε θανάσιμα στο κεφάλι ενώ έπαιζε με αεροβόλο όπλο"

Νέο show Ντονμέζ με χάρτες: Κάνουμε γεωτρήσεις στα σύνορα της “Γαλάζιας Πατρίδας” μας

Νέες προκλήσεις από τον υπουργό Ενέργειας της Τουρκίας. Τι είπε σε συνέντευξη του για τη συμφωνία με τη Λιβύη και την ΑΟΖ.
Μόλις δύο ημέρες μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις για τη “Γαλάζια Πατρίδα”. 
Σε συνέντευξη του, στο Kanal 7, ο Ντονμέζ έκανε… show με χάρτες, υποστηρίζοντας πως “κάνουμε γεωτρήσεις στα σύνορα της Γαλάζιας Πατρίδας μας”.   
“Χρησιμοποιούμε συχνά αυτό το χάρτη, γιατί η περιοχή στην οποία αναφερόμαστε είναι μια πολύ ευρεία περιοχή, αν κοιτάξετε. Όπως είναι ο νέος όρος, θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτά είναι τα σύνορα της Γαλάζιας Πατρίδας μας. Αυτός είναι ο χάρτης των ζωνών θαλάσσιας δικαιοδοσίας μας, της οικονομικής μας ζώνης. Η περιοχή με κόκκινο είναι η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Τουρκικής Δημοκρατίας με βάση την υφαλοκρηπίδα της. Η περιοχή με πράσινο είναι η περιοχή, για την οποία η ΤΔΒΚ έχει παράσχει άδεια στην ΤΡΑΟ (Τουρκική Εταιρία Πετρελαίων) για έρευνες και εξορύξεις πετρελαίου.
Έως σήμερα έχουμε πραγματοποιήσει έξι αναγνωριστικές γεωτρήσεις τόσο στα τεμάχια που μας έχει παραχωρήσει άδειες η ΤΔΒΚ όσο και εντός της δικής μας υφαλοκρηπίδα. Και η έβδομη συνεχίζεται στα δυτικά του νησιού”, είπε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας.

Δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία στον ΟΗΕ για το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο
“Η διαδικασία στα εθνικά κοινοβούλια ολοκληρώθηκε, εγκρίθηκε (η συμφωνία). Ωστόσο, επί του παρόντος, η διαδικασία σχετικά με την καταχώρηση της συμφωνίας στα Ηνωμένα Έθνη βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη”, διευκρίνισε, ο Ντονμέζ.
“Αυτό που κοιτάζουμε τώρα στη Λιβύη είναι πώς μπορούμε να προχωρήσουμε και να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας. Αλλά το κατεξοχήν ζήτημα και στόχος τώρα στη Λιβύη είναι –αναμφίβολα- να εγκαθιδρυθεί μια μόνιμη ειρήνη και να επέλθει ηρεμία”, ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, ενώ όσον αφορά τη συνεργασία Άγκυρας-Τρίπολης για την ανασύσταση του κράτους της Λιβύης, ο Φατίχ Ντονμέζ αναφέρθηκε στη σχεδιαζόμενη συμβολή των τουρκικών εταιρειών στην εξόρυξη των πετρελαίων της χώρας, προκειμένου να τα καρπωθεί ο λαός της κι όχι η Τουρκία, όπως τόνισε.

“Δεν είμαστε αποικιοκράτες”
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο show Ντονμέζ με χάρτες: Κάνουμε γεωτρήσεις στα σύνορα της “Γαλάζιας Πατρίδας” μας"

Ενεργοποιείται ξανά το ΕΣΡ για τις κηραλοιφές του Κυριάκου Βελόπουλου

Την πρώτη Δευτέρα του Ιουλίου, το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο επιστρέφει στις (κανονικές) συνεδριάσεις μετά από μήνες αδράνειας...

Συγκεκριμένα, στις 06/07 τα μέλη του ΕΣΡ θα συζητήσουν για ένα θέμα που απασχόλησε την επικαιρότητα στο ξεκίνημα της έξαρσης του κορωνοϊού στην χώρα μας. Ο λόγος για τις περίφημες κηραλοιφές που διαφημίζει ο Κυριάκος Βελόπουλος μέσα από την εκπομπή «Κόντρα και Ρήξη», η οποία μεταδίδεται σε διάφορα περιφερειακά κανάλια.

Στα επίμαχα επεισόδια της εκπομπής, που προβλήθηκαν στις αρχές Μαρτίου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ανέφερε πως οι κηραλοιφές του έχουν θεραπευτικές ιδιότητες ακόμα και για τον Covid-19. Σε απολογία για το περιστατικό καλούνται τα κανάλια Alert, Βεργίνα Θεσσαλονίκης, Best Καλαμάτας, Epsilon, Epsilon Θεσσαλονίκης, Extra και Kontra.

e-tetradio
Διαβάστε Περισσότερα » "Ενεργοποιείται ξανά το ΕΣΡ για τις κηραλοιφές του Κυριάκου Βελόπουλου"

Καιρός αύριο: Ζεστή μέρα με το θερμόμετρο τους 36 βαθμούς

Ο καιρός μας επιφυλάσσει αύριο Δευτέρα (29.06.2020) μια ζεστή μέρα με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 36 βαθμούς.

Αίθριος θα είναι ο καιρός αύριο και μόνο στα ορεινά κυρίως της δυτικής χώρας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι βόρειοι άνεμοι θα φτάσουν στο Αιγαίο τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα ηπειρωτικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για αύριο Δευτέρα (29.06.2020) από την ΕΜΥ

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ, με περαιτέρω εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 35 και τοπικά 36 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το μεσημέρι στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 34 και τοπικά 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 35 και τοπικά 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη η μέγιστη τοπικά 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ζεστή μέρα με το θερμόμετρο τους 36 βαθμούς"

Κορωνοϊός: 10 νέα κρούσματα στη χώρα μας - Ένα εξ αυτών αγνώστου ταυτότητας και προέλευσης

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 10 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες, η  γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων είναι η εξής: Δύο εισαγόμενα από πρόσφατο ταξίδι στην Αλβανία, τρία στην Ξάνθη, από ένα σε Αττική και Καστοριά, δύο στη Ροδόπη και ένα ακόμη το οποίο είναι αγνώστου ταυτότητας και προέλεσυης καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία επικοινωνίας και κατοικίας.


Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην χώρα μας είναι 3376, εκ των οποίων το 54.9% αφορά άνδρες.

754 (22.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1880 (55.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 60 ετών. 3 (30.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

exelixi28


Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 191 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

xartis28


Δείτε ΕΔΩ την ημερήσια επιδημιολογική μελέτη του ΕΟΔΥ


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 10 νέα κρούσματα στη χώρα μας - Ένα εξ αυτών αγνώστου ταυτότητας και προέλευσης"

Σκληρή απάντηση Μπακογιάννη σε Πολάκη για τον Μεγάλο Περίπατο

Σκληρή απάντηση στον Παύλο Πολάκη και στην επίθεσή που εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Αθηναίων για το κόστος του Μεγάλου Περίπατου έδωσε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ο κ. Μπακογιάννης σε ανάρτησή του στο facebook αναφέρει:

«Ο κ. Πολάκης, με τον γνωστό μειλίχιο και ευγενικό τρόπο του, μας επιτίθεται για το κόστος του αστικού εξοπλισμού, του Μεγάλου Περιπάτου, λέγοντας ότι «τρώμε λεφτά»!! Για πολλοστή φορά, δεν μπορεί να αντισταθεί στον πειρασμό να αγνοήσει την πραγματικότητα και να αρνηθεί την αλήθεια.

Μικρή λεπτομέρεια για τον κύριο Πολάκη, και τους συν αυτώ, ότι όταν ένας δήμος προμηθεύεται αστικό εξοπλισμό, δεν το κάνει μόνο για τη θητεία του δημάρχου αλλά για πολλά χρόνια. Μικρή λεπτομέρεια, ότι δεν νοείται να σπαταλάμε δημόσιο χρήμα επενδύοντας σε προμήθειες τις οποίες πετάμε μετά από λίγο ή πληρώνουμε πολύ περισσότερα για την συντήρησή τους. Μικρή λεπτομέρεια ίσως και απογοητευτική, ότι μιλάμε για σύνθετες, μεταλλικές κατασκευές που ζυγίζουν μέχρι και έναν τόνο για να μη γίνονται πολεμοφόδια. Μικρή λεπτομέρεια, ότι έχουν σχεδιαστεί για να μη βανδαλίζονται αλλά και ότι καλύπτονται με αντιγκράφιτι υλικό. Μικρή λεπτομέρεια για τον κύριο Πολάκη, ότι έχουν εγγύηση από τον κατασκευαστή έως και 15 χρόνια. Μικρή λεπτομέρεια ότι όταν τελειώσει η πιλοτική περίοδος του Μεγάλου Περιπάτου και γίνουν μόνιμα τα έργα, θα ομορφύνουν τις 129 γειτονιές της Αθήνας. Μικρή λεπτομέρεια ότι όλα έγιναν με την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Τον κ. Πολάκη τον τυφλώνει η ανάγκη να κάνει αντιπερισπασμό για να αποπροσανατολίσει την συζήτηση από όσα έγιναν στα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποκαλύψεις. Ο δημόσιος χώρος δεν έχει όμως ούτε χρώμα ούτε ιδεολογία. Και η Αθήνα δεν προσφέρεται για φτηνή μικροπολιτική αντιπαράθεση. Έχει δρόμο μπροστά της και επιτέλους, τον έχει βρει.

ΥΓ δείτε και το βίντεο αν δεν σας πέφτει βαρύ!»

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκληρή απάντηση Μπακογιάννη σε Πολάκη για τον Μεγάλο Περίπατο"

Kίνημα Αλλαγής για Νοvartis: Τότε έκαναν πως δεν άκουγαν και τώρα κάνουν πως δεν θυμούνται

«Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός της Novartis και οι επίσημες ανακοινώσεις των αμερικανικών αρχών, πιστοποίησαν με επίσημο και αδιάψευστο τρόπο την σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ. Η επιμονή σε μεθοδεύσεις και λαθροχειρίες, το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να εκθέτουν περαιτέρω τους σκευωρούς», αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής, σε αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis και το παραδικαστικό κύκλωμα που εμφανίζεται.

Το Κίνημα Αλλαγής υπενθυμίζει σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ τις συγκεκριμένες προτάσεις που διατύπωσε η Φώφη Γεννηματά στις 21.2. 2018 στη Βουλή, κατά την συζήτηση για την σύσταση Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Συγκεκριμένα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είχε αναφέρει:

«Υπόθεση NOVARTIS: Σκάνδαλο ή σκευωρία; Δεν υπάρχει αυτό το δίλημμα. Ισχύουν και τα δύο. Υπάρχει σκάνδαλο στην εξέλιξη της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης. Υπάρχει σκευωρία της κυβέρνησης με την ολοφάνερη επιχείρηση σπίλωσης των πολιτικών της αντιπάλων. Το σκάνδαλο Novartis έχει όντως πληρωθεί πολύ ακριβά από τους Έλληνες. Πρέπει να ερευνηθεί λοιπόν σε βάθος από την Δικαιοσύνη, στις πραγματικές του διαστάσεις. Θα πρέπει να τεκμηριωθεί, χωρίς άλλη καθυστέρηση, η συγκεκριμένη ευθύνη της εταιρείας Novartis. Και να αναληφθούν όλες οι νομικές ενέργειες σε βάρος της εταιρείας, ώστε να εξασφαλιστεί η αποζημίωση του Δημόσιου.

Η ελληνική Δικαιοσύνη, με βασικές διαδικασίες και δυνατότητες, με τις οποίες εμείς την εξοπλίσαμε, μπορεί να συνεργαστεί με τις διεθνείς αρχές για να αποκαλύψει τις πρακτικές της πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας, τις υπόγειες συναλλαγές και την διαφθορά που συνδέονται με αυτές. Επίσης, επειδή πρέπει, εκτός από την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, να δούμε επί της ουσίας το θέμα σε ό,τι αφορά στον εκσυγχρονισμό και την αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου που διέπει το θέμα της φαρμακευτικής δαπάνης, καταθέτω σήμερα δύο συγκεκριμένες προτάσεις:

1ον. Καλώ τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης και τον υπουργό Υγείας, όπως έχουν δικαίωμα από το νόμο, αλλά και υποχρέωση απέναντι στον ελληνικό λαό, να ζητήσουν αμέσως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού να εξετάσει την ομαλή λειτουργία του ανταγωνισμού στην ελληνική αγορά φαρμάκου και να υποδείξει τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν από την Πολιτεία. Όποιος εφαρμόζει τις αντι-ανταγωνιστικές συμπεριφορές για τις οποίες βοά όλη η αγορά, να υποστεί τις αυστηρές κυρώσεις και να πληρώσει τα υψηλά πρόστιμα που επιβάλλονται σε τέτοιες περιπτώσεις. Υπενθυμίζω ότι η κυβέρνηση έχει ήδη προσφύγει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, πχ για το θέμα της διανομής του Τύπου. Αναρωτιέμαι, η υγεία και η φαρμακευτική δαπάνη είναι μικρότερης σημασίας ζήτημα για την κυβέρνηση;

2ον. Παράλληλα με την έρευνα για το χθες, πρέπει να δούμε μπροστά, να προετοιμαστούμε για το μέλλον, γι' αυτό κατέθεσα σήμερα στον πρόεδρο της Βουλής, πρόταση σύμφωνα με το άρθρο 44 του Κανονισμού της Βουλής, για τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής επιτροπής που θα εξετάσει την αγορά φαρμάκου και τη φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα, από σήμερα και για την επόμενη δεκαετία, με ειδική αναφορά στην προστασία, επιτέλους, της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, που επίσης πλήττεται από τις αθέμιτες πρακτικές των πολυεθνικών κολοσσών».

Με την επίκληση των συγκεκριμένων αναφορών από εκείνη την ομιλία της Φώφης Γεννηματά, το Κίνημα Αλλαγής τονίζει στο ενημερωτικό του σημείωμα: «Τότε έκαναν πως δεν άκουγαν και τώρα κάνουν πως δεν θυμούνται. Να αφήσουν λοιπόν την κοκορομαχία και ας πουν επιτέλους για την ταμπακέρα. Τι έκανε ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση του για την διερεύνηση της ουσίας του σκανδάλου και την εξασφάλιση αποζημίωσης του ελληνικού δημοσίου; Σε ποιες αντίστοιχες ενέργειες έχει προβεί ένα χρόνο τώρα ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του και σε ποιες άμεσες πρωτοβουλίες προτίθεται να προχωρήσει άμεσα για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και των χρημάτων του ελληνικού λαού;»

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Kίνημα Αλλαγής για Νοvartis: Τότε έκαναν πως δεν άκουγαν και τώρα κάνουν πως δεν θυμούνται"

Νέες δικαστικές περιπέτειες για την οικογένεια Κατσίφα: Γιατί τους καλεί η αλβανική Δικαιοσύνη

Ενώ ακόμα δεν έχει δοθεί απάντηση στους γονείς και την αδελφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα για τις ευθύνες των αστυνομικών στην δολοφονία του άτυχου άντρα, οι άνθρωποι αυτοί συνεχίζουν να βρίσκονται στο στόχαστρο της αλβανικής Δικαιοσύνης.

Η οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα βρίσκεται στο Βουλιαράτι της Βορείου Ηπείρου και έχει κληθεί να δικαστεί στο Πρωτοδικείο Αργυροκάστρου με την κατηγορία παράνομης οικοδομικής εργασίας!

Η δίωξη σχετίζεται με ένα προσκυνητάρι που η οικογένεια ήθελε να τοποθετήσει στο βουνό, στο σημείο όπου ο γιος της σκοτώθηκε από τις αλβανικές επίλεκτες δυνάμεις, στις 28 Οκτωβρίου 2018.

Η οικογένεια επιθυμούσε την ανέγερση του μικρού ναΐσκου εις μνήμη του Κωνσταντίνου.

dikastiko
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες δικαστικές περιπέτειες για την οικογένεια Κατσίφα: Γιατί τους καλεί η αλβανική Δικαιοσύνη"

Βλαντίμιρ Πούτιν: Θα κυβερνά μέχρι τα 83 αν περάσει η συνταγματική αναθεώρηση

Η επιτυχής ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης, που επιχειρείται στη Ρωσία,  η πρώτη από το 1993, θα επιτρέψει στον Πούτιν να διεκδικήσει ακόμη δύο, εξαετούς διάρκειας, προεδρικές θητείες. Η τρέχουσα θητεία λήγει το 2024. Επομένως, έχει τη δυνατότητα να παραμείνει στον προεδρικό θώκο έως και το 2036, όταν και συμπληρώσει το 83ο έτος της ηλικίας του.
Από την περασμένη Τετάρτη έως και την 1η Ιουλίου, δηλαδή για διάστημα μίας εβδομάδας, οι Ρώσοι πολίτες καλούνται στα εκλογικά κέντρα για να εγκρίνουν ή να απορρίψουν τις προτεινόμενες αλλαγές.
Μετά από δύο δεκαετίες στην εξουσία, η δημοτικότητα του Βλαντίμιρ Πούτιν βρίσκεται σε ιστορικό χαμηλό, καθώς η ρωσική οικονομία παλεύει να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊου και τη «βουτιά» στις τιμές του πετρελαίου.
«Ποια θα ήταν η καλύτερη στιγμή γι’ αυτόν να επεκτείνει την προεδρία του για ακόμη 16 χρόνια» διερωτάται, στο πλαίσιο αυτό, το πρακτορείο Bloomberg, αναφερόμενο στις τροποποιήσεις του ρωσικού Συντάγματος.
Το στοίχημα του Πούτιν
Για το Κρεμλίνο, η εν εξελίξει ψηφοφορία θα κριθεί ως αποτυχημένη, εκτός αν οι προτεινόμενες αλλαγές τύχουν της συντριπτικής υποστήριξης του ρωσικού λαού, κάτι το οποίο θα προσδώσει στον Πούτιν την απόλυτη νομιμοποίηση, προκειμένου να συνεχίσει να ελέγχει το πολιτικό –και όχι μόνο- γίγνεσθαι.
Ωστόσο, αυτό δεν θεωρείται δεδομένο, καθώς τους τελευταίους μήνες παρατηρείται μια αυξανόμενη δυσαρέσκεια, με παραλήπτη τον ίδιο τον Ρώσο πρόεδρο. «Ο κόσμος απομακρύνεται από την προεδρική δημοκρατία. Υπάρχει μια αύξηση των αρνητικών τάσεων προς την ηγεσία» παραδέχεται ο κοινωνιολόγος Σεργκέι Μπελανόφκσκι, μιλώντας στο Bloomberg.

Στο 59% το ποσοστό αποδοχής
Αυτή τη στιγμή, ο Πούτιν είναι ο μακροβιότερος ηγέτης της Ρωσίας και της Σοβιετικής Ένωσης, μετά τον Ιωσήφ Στάλιν. Παρ’ όλα αυτά, το ποσοστό αποδοχής του κυμαίνεται στο 59%, σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από το 2000, όταν και έγινε πρόεδρος της χώρας.

Σύμφωνα με τον Ντένις Βολκόφ, αναλυτή του think tank Levada, η πτώση της δημοτικότητας του Πούτιν οφείλεται στη δυσαρέσκεια του ρωσικού λαού για την τρέχουσα οικονομική κρίση.
Μετά από αρκετά έτη στασιμότητας, η ρωσική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί φέτος κατά 6,6%, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση από την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008-2009. Ταυτόχρονα, το πραγματικό κατά κεφαλήν εισόδημα μειώνεται, ενώ η ανεργία αυξάνεται (6,1% τον Μάιο).
Οι ύστατες προσπάθειες 
Λίγο πριν το άνοιγμα των εκλογικών κέντρων, ο Πούτιν προσπάθησε να επενδύσει στο πατριωτικό αίσθημα των Ρώσων, διοργανώνοντας μια μεγαλεπήβολη στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία, με αφορμή τη συμπλήρωση 75 ετών από την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Παράλληλα, με το βλέμμα στην κάλπη, προέβη σε μια σειρά οικονομικών εξαγγελιών, δεσμευόμενος για τη χορήγηση έκτακτων επιδομάτων στις πολυμελείς οικογένειες και τους ανέργους.
Και πάλι, όμως, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Levada, λιγότερο από το 50% των πολιτών στηρίζει τις προτεινόμενες συνταγματικές μεταρρυθμίσεις. Βέβαια, από την πλευρά της, έρευνα της κρατικής εταιρείας VTsIOM, ανεβάζει το ποσοστό στήριξης προς τις προτεινόμενες αλλαγές στο 67% έως 71%.
mononews
Διαβάστε Περισσότερα » " Βλαντίμιρ Πούτιν: Θα κυβερνά μέχρι τα 83 αν περάσει η συνταγματική αναθεώρηση"

Ο Πολάκης καλείται να πληρώσει 7.000 ευρώ στον Μπογδάνο για προσβολή προσωπικότητας

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας έκρινε ένοχο τον Παύλο Πολάκη για το αδίκημα της προσβολής προσωπικότητας, κάνοντας δεκτή την αγωγή του βουλευτή Α Αθήνας ΝΔ, Κωνσταντίνου Μπογδάνου.
Ο κ. Μπογδάνος ανήρτησε το παρακάτω κείμενο στo twitter: «Νενικήκαμεν. Ο Πολάκης καταδικάστηκε από την Ελληνική Δικαιοσύνη για προσβολή προσωπικότητας και υποχρεούται να μου καταβάλει €7000 -που πλην εξόδων θα δοθούν στην Κιβωτό του Κόσμου».
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Πολάκης καλείται να πληρώσει 7.000 ευρώ στον Μπογδάνο για προσβολή προσωπικότητας"

Ο Τσιόδρας της Σουηδίας υπερασπίζεται τη μη επιβολή lockdown και… πάει διακοπές

Μετά από τρεις μήνες ασταμάτητης διαμάχης για το αν η Σουηδία αντιμετώπισε καλά ή όχι την πανδημία του κορωνοΐού, ο κορυφαίος επιδημιολόγος της σκανδιναβικής χώρας ετοιμάζεται να πάει διακοπές.
Ωστόσο, ο Αντερς Τέγκνελ, μάλλον δεν θα μπορέσει να πάει μακριά από το σπίτι του και τη Σουηδία αφού ένα μεγάλο μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης την έχει αποκλείσει από τις
λεγόμενες «ασφαλείς ταξιδιωτικές λίστες».
Ο Τέγκνελ ήταν ο άνθρωπος που συνέστησε στην κυβέρνηση να μην επιβάλει περιοριστικά μέτρα όπως τα περισσότερα κράτη και η τακτική αυτή συνδέθηκε με ένα από τα υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας λόγω Covid-19 στον κόσμο. Ωστόσο, ο Τέγκνελ επιμένει ότι ο κόσμος ουσιαστικά παρεξήγησε τη στρατηγική της Σουηδίας.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Σουηδός επιδημιολόγος φιγουράρισε στα πρωτοσέλιδα όταν κατηγόρησε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τον χαρακτηρισμό «τρελές» στις χώρες που επέλεξαν να μην εφαρμόσουν αυστηρούς περιορισμούς.
Όπως είπε ο «ο κόσμος βρίσκεται μόλις στο πρώτο στάδιο απέναντι σε μια μακρά και αβέβαιη μάχης με τον Covid-19. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η στρατηγική της Σουηδίας, να διατηρεί δηλαδή, ανοιχτό το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας και παράλληλα να εκπαιδεύει τους ανθρώπους να τηρούν τις οδηγίες περί αποστασιοποίησης, είναι ο μόνος ρεαλιστικός τρόπος αντιμετώπισης μακροπρόθεσμα».
Όπως είπε «ανυπομονώ για μια πιο σοβαρή αξιολόγηση του έργου μας από ό, τι έχει γίνει μέχρι τώρα καθώς δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε πώς θα τελειώσει όλο αυτό».
Ωστόσο, την Παρασκευή, ο Τέγκνελ κέρδισε τη δημόσια μάχη απέναντι στον ΠΟΥ, ο οποίος υπέπεσε σε ένα λάθος. Ο ΠΟΥ είχε αρχικά εντάξει τη Σουηδία σε μια ομάδα 11 χωρών όπου παρουσίαζαν «νέα αύξηση των κρουσμάτων η οποία εάν δεν αντιμετωπιστεί με περιοριστικά μέτρα οδηγούσε σε έξαρση της νόσου, την όποια δεν θα αντέξουν τα συστήματα υγείας».
Κάτι τέτοιο όμως δεν επιβεβαιώθηκε από τα επίσημα στοιχεία της χώρας γεγονός που ανάγκασε τον ΠΟΥ να ανασκευάσει καθώς τα κρούσματα παραμένουν σταθερά.
Το κύριο επιχείρημα του Tέγκνελ είναι ότι τα αυστηρά lockdown ενδέχεται να αποτρέψουν προσωρινά την εξάπλωση του ιού, αλλά δεν θα τον εμποδίσουν να επιστρέψει. Επίσης τα lockdown έχουν οικονομικές επιπτώσεις που παραμένουν.
«Με τον ίδιο τρόπο που όλα τα φάρμακα έχουν παρενέργειες, τα μέτρα κατά της πανδημίας έχουν επίσης αρνητικές επιπτώσεις σε όλο το φάσμα της δημόσια υγείας. Κι όπως φάνηκε αυτό μπορεί να είναι η ενδοοικογενειακή βία, η μοναξιά και η ανεργία».
Ο Αντερς Τέγκνελ είχε παραδεχθεί στις 3 Ιουνίου στο Bloomberg ότι η στρατηγική του ήταν λανθασμένη και οδήγησε σε πολλούς θανάτους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου  Johns Hopkins το ποσοστό θανάτων ανά 100.000 κατοίκους είναι πενταπλάσιο από της γειτονικής Δανίας. Το αυστηρό lockdown των Δανών που επιβλήθηκε στα μέσα Μαρτίου σταμάτησε όταν τέθηκε υπό έλεγχο ο ιός.
Bloomberg /newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Τσιόδρας της Σουηδίας υπερασπίζεται τη μη επιβολή lockdown και… πάει διακοπές"

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Στη μεταπολιτευτική περίοδο, παρακράτος σε τέτοια έκταση δεν υπήρξε

«Είναι σαφέστατα πολιτικό, επιχειρηματικό κύκλωμα, όπου συμμετέχουν και αστυνομικοί», τονίζει ο υπoυργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξή του στο«Έθνος της Κυριακής » αναφερόμενος στις αποκαλύψεις σχετικά με το κύκλωμα διαφθοράς στην Αστυνομία.

«Ήδη υπάρχουν, προκαταρκτική εξέταση στην Αστυνομία και διοικητικές πράξεις για αξιωματικούς που ξεκάθαρα εμπλέκονται. Προκαλούν κατάπληξη οι αποκαλύψεις , είτε από την έκθεση της ΕΥΠ, είτε από όσα διαδραματίζονται στην υπόθεση Novartis. Το λέω με κάθε ειλικρίνεια και ζυγίζω τις λέξεις μου. Στη μεταπολιτευτική περίοδο, παρακράτος σε τέτοια έκταση δεν υπήρξε. Χρειάζεται να δούμε με μεγάλη περίσκεψη αλλά και αποφασιστικότητα το τι συνέβη, να ενισχύσουμε τη διαφάνεια, τον έλεγχο, τις θεσμικές εγγυήσεις. Αυτός ο δρόμος πολιτικής επιβολής πρέπει να κλείσει οριστικά, είναι πολύ ταραγμένη περίοδος για να φλερτάρουμε με αυταρχικές εκτροπές και να παίζουμε με τη δημοκρατία.

Σχετικά με την αστυνομική παρουσία στον Έβρο και τις τουρκικές προκλήσεις Χρυσοχοΐδης σημειώνει, μεταξύ άλλων:

«Στον Έβρο υπάρχει σχέδιο ώστε να μην επιτραπεί η μαζική, παράνομη εισδοχή μεταναστευτικών πληθυσμών. Βάζουμε φραγμό στην εκμετάλλευση των δυστυχισμένων από την Τουρκία. Τον Μάρτιο τους εξαθλίωνε και τους έσπρωχνε στα σύνορα. Εργαζόμαστε με πολλούς τρόπους ώστε να γίνει σαφές και απόλυτα ξεκάθαρο στην Τουρκία ότι αυτή η πολιτική είναι καταδικασμένη. Δεν θα της περάσει και δεν θα περάσουν. Τα προβλήματα μεταναστευτικών ροών και συνοριακών ζητημάτων, οι γείτονες και οι δημοκρατίες δεν τα λύνουν με πολιτικούς εκβιασμούς στην πλάτη απελπισμένων. Τα κοινά προβλήματα είναι ευκαιρία συνεργασίας για τους γείτονες, ο σεβασμός της ανθρώπινης δυστυχίας είναι βασικός λόγος που έχουμε δημοκρατία. Έτσι σκεφτόμαστε εμείς και έτσι θέλουμε να συζητάμε με την Τουρκία

Όσον αφορά τις δράσεις της Αστυνομίας στην περιοχή των Εξαρχείων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επισημαίνει:

«Η κατάργηση πολλαπλών αβάτων ήταν υπόσχεση και προτεραιότητα. Άβατο ήταν στα πανεπιστήμια, άβατο ήταν σε γειτονιές όπως τα Εξάρχεια, άβατο ήταν εγκληματικές και παραβατικές περιοχές που έσφιγγαν την Αθήνα. Λοιπόν, πολύ ήρεμα, χωρίς τυμπανοκρουσίες και αλαλαγμούς, σας λέω πως αυτά τα άβατα παραβατικότητας δεν υπάρχουν πια. Ούτε στην ΑΣΟΕΕ, ούτε στο Πολυτεχνείο στην αίθουσα Γκίνη, ούτε στα Εξάρχεια, ούτε κάτω από την Πατησίων, ούτε στη Δυτική Αθήνα. Δεν υπάρχουν και δεν πρόκειται να ξαναδημιουργηθούν.

Γιατί οι πολίτες, οι γειτονιές, η ακαδημαϊκή κοινότητα δεν τα χρειάζονται. Ήταν αποστήματα κακοδιοίκησης, υπερβολών και φανατισμών. Η Αστυνομία περιπολεί κανονικά στα Εξάρχεια, οι δρόμοι δεν βρωμάνε και τα σκουπίδια μαζεύονται όπως σε κάθε γειτονιά της πόλης. Οι μισοί ναρκέμποροι είναι ήδη κρατούμενοι. Δεν έχουμε τελειώσει σε όλα. Κάθε μέρα προχωράμε.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Στη μεταπολιτευτική περίοδο, παρακράτος σε τέτοια έκταση δεν υπήρξε"

Συλλαλητήριο μεταναστών στο Σύνταγμα: «Θα απελάσουμε τον Μητσοτάκη» - Δείτε βίντεο

Την απέλαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από την χώρα ζήτησαν οι διοργανωτές του μαζικού συλλαλητηρίου μεταναστών, που διοργανώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Σύνταγμα, καταχειροκροτούμενοι από το ένθερμο πλήθος μπροστά στη Βουλή. 

Η δυναμική κινητοποίηση, που στηρίχτηκε τόσο το Τμήμα Προσφυγικής-Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη νεολαία της Κουμουνδούρου, διεκδικώντας ανοιχτά σύνορα, άσυλο και σπίτια για όλους στην Ελλάδα, έχει ενθουσιάσει τους εκπροσώπους των πολυάριθμων κοινοτήτων μεταναστών, που συμμετείχαν. 



Η ομιλία όμως του συντονιστή της ΚΕΡΦΑΑ και δημοτικού συμβούλου Αθηναίων με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πέτρου Κωνσταντίνου ήταν αυτή που έδωσε τον αγωνιστικό τόνο. «Θα απελάσουμε τον Μητσοτάκη», είπε ο κ. Κωνσταντίνου μέσα σε χειροκροτήματα, από τα «παιδιά από το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν». Το σύνθημα αυτό ακολούθησε την πορεία μεταναστών στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, μαζί με τα, «Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες-όχι στις εξώσεις τις ρατσιστικές», «Τι θέλουμε; Χαρτιά! Πότε τα θέλουμε; Τώρα!», και «Από την Αθήνα ως την Αμερική-παγκόσμια εξέγερση αντιρατσιστική».

poreia2
poreia1

Ο συντονιστής της ΚΕΡΦΑΑ ξεκίνησε την ομιλία του με τον γνωστό αραβικό χαιρετισμό. «Σαλάμ Αλέκουμ στους μετανάστες από το Μπαγκλαντές το Πακιστάν. Είμαστε εδώ πρόσφυγες μετανάστες από όλες τις χώρες του κόσμου .Είμαστε εδώ από τις χώρες της Μέσης Ανατολής από τη Συρία, από το Ιράκ από τις χώρες που τις έχει ρημάξει ο πόλεμος. Και αυτά τα αδέρφια μας έρχονται εδώ και τι βρίσκουν; Σύνορα κλειστά. Να τους κυνηγούν στις βάρκες. Μητέρες με παιδιά. Να κλείνουν τα σύνορα στον Εβρο. Αυτή είναι η απάνθρωπη πολιτική της ρατσιστικής Ευρώπης φρούριο. Και όταν περνάνε μας λένε κιόλας ότι περνάνε καλά, τους έχουμε παράδεισο. 

Κοιτάξτε τι γίνεται στην Ευρώπη. Τι έγινε στην Πορτογαλία, που αναγκάστηκαν να δώσουν χαρτιά σε όλους σαν και αυτά που ζητάνε σήμερα εδώ τα παιδιά από το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν. Και θα τα πάρουμε τα χαρτιά», για να καταλήξει: «Ανοίξτε τα σύνορα. Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι. Και στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση. Τα σύνορα θα ανοίξουν, οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι. Εξωση των προσφύγων δεν θα γίνει αλλά του Μηταράκη και θα απελάσουμε και τον Μητσοτάκη. Θα νικήσουμε. Δυνατοί και ενωμένοι».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Συλλαλητήριο μεταναστών στο Σύνταγμα: «Θα απελάσουμε τον Μητσοτάκη» - Δείτε βίντεο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news