facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Μπογιές και συνθήματα στο γραφείο της Νίκης Κεραμέως - «Δεν πτοούμαστε» λέει η υπουργός

Επίθεση στο πολιτικό γραφείο της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως στην οδό Αριστοφάνους στο Χαλάνδρι, πραγματοποίησαν απόψε άγνωστοι . Έγραψαν συνθήματα με κόκκινη μπογιά κατά του νομοσχεδίου για την Παιδεία, για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, αλλά και για το θέμα των ημερών που αφορά στο χώρο του πολιτισμού με την υπόθεση Λιγνάδη .

Οι δράστες ανάρτησαν κείμενο σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, ως «Αγωνιζόμενοι/ες φοιτητές/τριες», στο οποίο κάνουν ειδική αναφορά στην σημερινή επέμβαση της Αστυνομίας στο ΑΠΘ, τονίζουν ότι «ο νόμος που μετατρέπει σε αστυνομικά τμήματα τις Σχολές δε θα εφαρμοστεί» και ζητούν να ικανοποιηθεί το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα .

Μετά το επεισόδιο, η  υπουργός με ανάρτησή της στα social media ανέφερε: 

 «Δεν πτοούμαστε, δεν εκβιαζόμαστε. Προχωράμε στις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η παιδεία μας, η χώρα μας». 

Ο Χρ. Ταραντίλης

"Τραμπούκοι έγραψαν συνθήματα στο γραφείο της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως υπέρ του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες Δημήτρη Κουφοντίνα κι εναντίον του νόμου για την φύλαξη των ΑΕΙ από έκνομες δραστηριότητες. Είναι η δεύτερη φορά σε λίγες μέρες που το γραφείο της υπουργού γίνεται στόχος. Ας γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση ούτε τρομοκρατείται, ούτε εκβιάζεται. Υπερασπίζεται τη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Αυτό κάνει κι αυτό θα συνεχίσει να κάνει" ανεφερε για το θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρ. Ταραντίλης.

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Μπογιές και συνθήματα στο γραφείο της Νίκης Κεραμέως - «Δεν πτοούμαστε» λέει η υπουργός"

Επίθεση με μολότοφ, πέτρες και μπογιές στο Action 24 - Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την επίθεση

Επίθεση με μολότοφ και πέτρες έκαναν άγνωστοι λίγα λεπτά πριν από τις 8.30 στον τηλεοπτικό σταθμό  Action 24.  Παράλληλα πέταξαν μπογιές στην είσοδο του καναλιού και τρικάκια με συνθήματα για τον  Δημήτρη Κουφοντίνα. 

Η επίθεση εκδηλώθηκε στο χώρο που συνήθως βρίσκονται οι υπάλληλοι ασφαλείας του σταθμού. Κανείς δεν τραυματίσθηκε. Οι άγνωστοι δράστες έσπευσαν άμεσα να απομακρυνθούν. Το κανάλι εξέπεμπε ζωντανό ειδησεογραφικό πρόγραμμα την ώρα της επίθεσης, το οποίο δεν διακόπηκε. Ο πρόεδρος του σταθμού κ.Διονύσης Παναγιωτάκης είπε ότι είχαν διατυπωθεί τηλεφωνικά απειλές, ενώ σημείωσε ότι στο κανάλι φιλοξενούνται όλες οι απόψεις, πράγμα που θα συνεχίσει να γίνεται. Σημειώνεται ότι τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού βρίσκονται στην περιοχή της Γκράβας. 

trik__6_
trik__7_
 
 trik__8_
trik__9_
 
trik__10_
 
trik__2_
trik__3_
trik__4_
 
trik__5_
 
action1

Ταραντίλης: Οι υποστηρικτές του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες Δημήτρη Κουφοντίνα δεν τρομοκρατούν κανέναν

«Η επίθεση εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού Αction24 είναι επίθεση εναντίον της ελευθερίας του λόγου και κατά της δημοκρατίας. Οι υποστηρικτές του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες Δημ. Κουφοντίνα δεν τρομοκρατούν κανέναν» τονίζει σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, για την επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό Action24.

«Η Δημοκρατία είναι ισχυρή και τέτοιες ενέργειες είναι απόλυτα καταδικαστέες από κάθε δημοκρατικό πολίτη» προσθέτει.

Δένδιας: Μία ακόμα επίθεση κατά της ελευθερίας του Τύπου

"Η επίθεση κατά του τηλεοπτικού σταθμού Action24 είναι μία ακόμα επίθεση κατά της ελευθερίας του Τύπου, αλλά και μία ακόμα αποτυχημένη απόπειρα τρομοκράτησης" έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Βαρβιτσιώτης: Η επίθεση στο Action24 δεν μπορεί ούτε να φοβίσει ούτε να φιμώσει την ενημέρωση

Η βία δεν θα περάσει, τονίζει σε ανάρτησή του στο Twitter για την επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. «Η επίθεση στο Action24 δεν μπορεί ούτε να φοβίσει ούτε να φιμώσει την ενημέρωση» υπογραμμίζει στην ανάρτησή του ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ:  Η επίθεση εναντίον του Action24 είναι ένα ακόμα χτύπημα εναντίον της ελευθεροτυπίας και της Δημοκρατίας


«Η επίθεση εναντίον του Action24 είναι ένα ακόμα χτύπημα εναντίον της ελευθεροτυπίας και της Δημοκρατίας απο τους οπαδούς του καταδικασμένου τρομοκράτη. Καταδικάζουμε αυτή την απαράδεκτη ενέργεια. Καμμία ανοχή σε τέτοιου είδους πράξεις. Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται και δεν εκφοβίζεται», τονίζει με δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης.

ΣΥΡΙΖΑ: Απολύτως καταδικαστέα η επίθεση

Η επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 είναι μια απολύτως καταδικαστέα ενέργεια που στρέφεται κατά της ελευθερίας του Τύπου αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και προσθέτει: «Εκφράζουμε την υποστήριξή μας στους εργαζόμενους του καναλιού».

Χρηστίδης: Η επίθεση εναντίον του Αction24 είναι απολύτως καταδικαστέα

«Η επίθεση εναντίον του Αction24 είναι απολύτως καταδικαστέα. Τέτοιες πρακτικές εκφοβισμού δεν χωράνε στην Δημοκρατία», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, για την επίθεση στο Action24.

Λοβέρδος: Η Δημοκρατία δεν υποχωρεί στη βία και την τρομοκρατία

Ο Ανδρέας Λοβέρδος σε ανάρτησή του στο Twitter σημείωσε:

«Επίθεση απόψε στο Action24.  Επίθεση στην Ελευθεροτυπία.  Επίθεση στη Δημοκρατία. Απόλυτη καταδίκη. Η Δημοκρατία δεν υποχωρεί στη βία και την τρομοκρατία»

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Επίθεση με μολότοφ, πέτρες και μπογιές στο Action 24 - Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την επίθεση "

Εικοσιτετράωρη απεργία των Νοσοκομειακών Γιατρών την Τρίτη

Εικοσιτετράωρη απεργία έχει εξαγγείλει για την Τρίτη η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) με συγκέντρωση στις 10:30 στο υπουργείο Υγείας.

Η ΟΕΝΓΕ μεταξύ άλλων διεκδικεί μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και  μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, εμβολιαστικά κέντρα στην ΠΦΥ, άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, επίταξη του ιδιωτικού τομέα, ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ, αυξήσεις στους μισθούς και έγκαιρη πληρωμή του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών.

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχει και η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Εικοσιτετράωρη απεργία των Νοσοκομειακών Γιατρών την Τρίτη"

Την υποστήριξη του Δημήτρη Λιγνάδη κατά την απολογία του αναλαμβάνει ο Αλέξης Κούγιας

Την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη κατά την απολογία του, στο πλευρό του Νικόλαου Γεωργουλέα, αναλαμβάνει ο Αλέξης Κούγιας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου του Αλέξη Κούγια:

Πριν από λίγη ώρα, ο επικεφαλής του δικηγορικού μας γραφείου κύριος Αλέξιος Κούγιας απεδέχθη την εντολή του κορυφαίου σκηνοθέτου και ηθοποιού και μέχρι προ ολίγου διευθυντού του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδος κυρίου Δημητρίου Λιγνάδη και θα είναι μαζί με τον εξαίρετο συνάδελφο κύριο Νικόλαο Γεωργουλέα υπερασπιστής του κατά την απολογία του, η οποία έχει προσδιοριστεί για την Τετάρτη 24/02/2021 και ώρα 12:00 ενώπιον της 19ης Τακτικής Ανακριτού.

Ο κύριος Αλέξης Κούγιας θα επισκεφθεί αύριο την κυρία Ανακριτή, θα ζητήσει και θα λάβει αντίγραφα της δικογραφίας και θα ζητήσει η απολογία να προσδιορισθεί για την Πέμπτη 25/02/2021, ώστε μαζί με τον κύριο Γεωργουλέα να ανταποκριθούν με επάρκεια, λόγω του περιορισμένου χρόνου, στα υπερασπιστικά τους καθήκοντα, όπως απαιτούν οι αρχές του δικηγορικού σώματος και οι συνθήκες της δίκαιης δίκης σύμφωνα με το άρθρο 6 της ΕΣΔΑ, οι οποίες μέχρι τώρα έχουν καταρρακωθεί από ταπεινή πολιτική εκμετάλλευση και κακή άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, κατακρεουργώντας το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Την υποστήριξη του Δημήτρη Λιγνάδη κατά την απολογία του αναλαμβάνει ο Αλέξης Κούγιας"

Eυρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον φυγά Χρήστο Παππά

«Κόκκινο σήμα» από την Ιντερπόλ για τον Χρήστο Παππά, ο οποίος καταζητείται εδώ και τρεισήμισι μήνες, από όταν καταδικάστηκε για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης με ποινή κάθειρξης 13 έτη και 3 μήνες στο πλαίσιο της ιστορικής απόφασης στη δίκη της Χ.Α.

Τα ίχνη του χρυσαυγίτη αγνοεί λοιπόν η ΕΛ.ΑΣ. από τις 7 Οκτωβρίου και μόλις σήμερα εκδόθηκε το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Το «σήμα» δίνει τη δυνατότητα για την προώθηση ενταλμάτων από τις αρχές ενός κράτους σε άλλες χώρες, προκειμένου να διευκολυνθούν η σύλληψη και η έκδοση του κατηγορούμενου.

Η τελευταία εμφάνιση του Παππά στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του Παπάγου, στο πλαίσιο των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί, ήταν λίγες μέρες πριν την ανακοίνωση της ποινής.

Ωστόσο, οι αρχές αντιλήφθηκαν ότι είναι φυγόποινος στις 22 Οκτωβρίου, οπότε άρχισε η διαδικασία σύλληψης και η αστυνομία τον αναζήτησε ώστε να εκτελεστεί η απόφαση σε βάρος του.

efsyn

Διαβάστε Περισσότερα » "Eυρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον φυγά Χρήστο Παππά"

Τροποποίηση NOTAM – Υποχρεωτικό rapid test άφιξης για επιβάτες από Βρετανία και ΗΑΕ

Υποχρεωτικό rapid test άφιξης για όλους τους επιβάτες από τη Βρετανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποφασίστηκε με συμπληρωματική NOTAM.

Συγκεκριμένα: Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ενημερώνει το επιβατικό κοινό για την τροποποίηση της αεροπορικής οδηγίας που προβλέπει απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα των υπηκόων τρίτων κρατών πλην των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν.

Με συμπληρωματική notam που θα ισχύει από σήμερα έως την Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021 και ώρα 06:00 το πρωί προβλέπεται υποχρεωτικό rapid test άφιξης για όλους τους επιβάτες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καθώς και από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ειδικότερα, η notam προβλέπει απαγόρευση εισόδου στην χώρα των υπηκόων τρίτων κρατών πλην των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν. Από την αεροπορική οδηγία εξαιρούνται οι πολίτες των ακόλουθων 10 χωρών: Ην. Βασίλειο, Σιγκαπούρη, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Νότια Κορέα, Ταϋλάνδη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ρωσική Ομοσπονδία και Ισραήλ. Από την συμπληρωματική αεροπορική οδηγία σε σχέση με την προϋπάρχουσα προστέθηκε η επισήμανση ότι για όλους τους επιβάτες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και από το Ηνωμένο Βασίλειο προβλέπεται και υποχρεωτικό rapid test άφιξης.

Υπενθυμίζεται ότι οι επιβάτες που εισέρχονται στην Ελληνική Επικράτεια με πτήσεις από το εξωτερικό για το χρονικό διάστημα έως και τις 8/3/2021 υπόκεινται σε υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό κατ’ οίκον ή στον τόπο προσωρινής διαμονής που δηλώνεται στη φόρμα PLF, για επτά (7) ημέρες.

Προκειμένου να βγουν από την καραντίνα οι αφιχθέντες από το Ην. Βασίλειο θα πρέπει να υποβληθούν σε νέο διαγνωστικό τεστ όταν συμπληρωθεί το 7ήμερο, το οποίο να είναι αρνητικό για να γίνει η άρση του υποχρεωτικού προληπτικού περιορισμού. Επίσης συνεχίζει να ισχύει η υποχρέωση όλων των ταξιδιωτών να έχουν αρνητικό μοριακό (PCR) τεστ 72 ωρών και να συμπληρώνουν υποχρεωτικά την φόρμα PLF προκειμένου να εισέρθουν στην Ελληνική Επικράτεια.

Για όλες τις αεροπορικές οδηγίες με ημερομηνία έως την Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021 ισχύουν οι εξαιρέσεις ως έχουν από τις προϋπάρχουσες notam.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τροποποίηση NOTAM – Υποχρεωτικό rapid test άφιξης για επιβάτες από Βρετανία και ΗΑΕ"

Απεργία δίψας ξεκινά ο Δ. Κουφοντίνας

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση είναι η υγεία του Δημήτρη Κουφοντίνα ο οποίος βρίσκεται στην 46η μέρα απεργία πείνας και πλέον και σε απεργία δίψας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του avgi.gr, ο Δημήτρης Κουφοντίνας ζήτησε από τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και τους γιατρούς να αφαιρέσουν τον φλεβοκαθετήρα («πεταλούδα»), που είχε τοποθετηθεί στο χέρι του, προκειμένου να παίρνει ορό ενυδάτωσης (αυστηρά, χωρίς κανένα πρόσθετο), λόγω αδυναμίας πρόσληψης νερού από το στόμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί επικοινωνώντας με τη συνήγορό και την οικογένειά του, ζήτησαν να αναλάβουν την ευθύνη για τις εξελίξεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο νοσοκομείο επικρατεί μεγάλη ένταση.

Αίτημα Κουφοντίνα

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας διανύει την 46η απεργία πείνας διεκδικώντας να εφαρμοστεί ο νόμος που ψηφίστηκε φωτογραφικά για τον ίδιο προκειμένου να απομακρυνθεί άρον άρον από τις Αγροτικές Φυλακές της Κασσαβέτειας Βόλου. Σύμφωνα με τον νόμο, ο κρατούμενος έπρεπε να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού και όχι στον Δομοκό, όπου εκδικητικά μεταφέρθηκε. Το μόνο που ζητάει είναι να επιστρέψει στο υπόγειο κελί των Φυλακών Κορυδαλλού, όπου έχει ήδη περάσει 16 χρόνια.

Την ίδια στιγμή ο γιος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Έκτορας, δημοσίευσε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου «Επιλογικό: Να με θυμάστε».

Δείτε τη δημοσίευση εδώ

https://www.facebook.com/official.koufontinas/posts/189725006260674

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργία δίψας ξεκινά ο Δ. Κουφοντίνας"

Κάτοικοι Ψυχικού: Μηνύσεις κατά ΔΕΔΔΗΕ για 2 αδικήματα

πρώτη μήνυση κατά του ΔΕΔΔΗΕ, μετά το πρωτοφανές και τεράστιο πρόβλημα, που παρουσιάστηκε ιδίως στα βόρεια προάστια της Αθήνας εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μήδεια» την περασμένη εβδομάδα, είναι γεγονός.

Με την αποκατάσταση στην ηλεκτροδότηση των περιοχών της πρωτεύουσας να γίνεται ακόμη και την έκτη μέρα από την εμφάνιση των διακοπών, ήδη κάτοικοι του Παλαιού Ψυχικού κατέθεσαν μήνυση κατά της διοίκησης του ΔΕΔΔΗΕ.

Συγκεκριμένα στρέφονται κατά του προέδρου Νίκου Μπακατσέλου και του διευθύνοντος συμβούλου Αναστάσιου Μάνου, αλλά και κατά παντός υπευθύνου για τα αδικήματα, μεταξύ άλλων, της φθοράς ξένης περιουσίας, της επικίνδυνης βλάβης, της καταστροφής πραγμάτων και υγείας έως και τον κίνδυνο της ζωής.

Σημειωτέον ότι στο Παλαιό Ψυχικό οι διακοπές ρεύματος διήρκησαν σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και πέραν των τριών ημερών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ακολουθήσει και μήνυση κατά του δήμου, ενώ ανάλογες προθέσεις για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών σε κρατικούς φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση εκδηλώνονται και σε άλλους δήμους της Αττικής.

Την μήνυση υπογράφουν οι Γιάννης Μαντζουράνης (δικηγόρος), Ελευθέριος Μπίκος (ιατρός γυναικολόγος), Σταυρούλα Κοντέα Θεοφανοπούλου (συγγραφέας), Αναστάσιος Μεσλιχανίσης (επιχειρηματίας), Χαρίκλεια Χαραλαμπίδη (δικαστής).

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κάτοικοι Ψυχικού: Μηνύσεις κατά ΔΕΔΔΗΕ για 2 αδικήματα"

Πώς «εξαφανίσθηκε» η Κονιόρδου από φωτογραφία με Μητσοτάκη- Λιγνάδη

«Πόλεμος» χωρίς όρια έχει ξεσπάσει στο twitter - καθώς διάφορα trolls επιχειρούν να «φορτώσουν» στον Κυριάκο Μητσοτάκη στενές σχέσεις με τον Δημήτρη Λιγνάδη. Το τελευταίο «κρούσμα» φορούσε την χειρουργική ...αφαίρεση της Λυδίας Κονιόρδου  - η οποία είχε διατελέσει υπουργός Πολιτισμού στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - από μία αναμνηστική φωτογραφία που απεικονίζει το ζεύγος Μητσοτάκη μετά από την παράσταση «Πέρσες» , το 2020 στην Επίδαυρο, μαζί με τους συντελεστές της. Σε εκείνη την παράσταση , η Λυδία Κονιόρδου συμπρωταγωνιστούσε με τον Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος δεν ...«κόπηκε» από την φωτογραφία.

koniordou_sinoliki_2
xvriskoniordou

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πώς «εξαφανίσθηκε» η Κονιόρδου από φωτογραφία με Μητσοτάκη- Λιγνάδη"

Πυρά Ερντογάν κατά της Ελλάδας: Κάποτε θέλησαν να μας αιχμαλωτίσουν στην Ανατολία – Απογοητεύτηκαν στη Σμύρνη

Πυρά κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε κομματικό συνέδριο στη Σμύρνη.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε την Ελλάδα εμμέσως πλην σαφώς για «εισβολή» στα εδάφη της Ανατολίας πριν από έναν αιώνα και επικαλέστηκε «ύπουλες μεθόδους από ορισμένους να κυριαρχήσουν σε βάρος της Τουρκίας».

«Η επίθεση κάποτε από ορισμένους στρατούς αποτέλεσε απόπειρα εισβολής απευθείας στα εδάφη μας. Ο ενθουσιασμός να μας καταστήσουν αιχμαλώτους στην Ανατολία, που άρχισε με την εισβολή στη Σμύρνη, κατέληξε σε απογοήτευση, μέσα στον κόλπο της Σμύρνης. Το έθνος μας, το οποίο μετέτρεψε τη συνθήκη των Σεβρών σε κουρελόχαρτο στον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας, ενίσχυσε την παρουσία του στην Ανατολία. Όσοι συνειδητοποίησαν ότι δεν μπορούσαν να εισβάλουν σε αυτήν την ιερή γη με τους στρατούς τους κατέφυγαν σε νέες ύπουλες μεθόδους», είπε με νόημα ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος παράλληλα εξαπέλυσε δριμύτατη κριτική κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ υπερασπίστηκε για πρώτη φορά, μετά από 3 μήνες, τον πρώην υπουργό Οικονομικών και γαμπρό του, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο οποίος παραιτήθηκε αιφνίδια τον περασμένο Νοέμβριο, αναφέροντάς τον πάντα με το μικρό του όνομα.

«Στο στόχαστρο εγώ κι ο γαμπρός μου»

Χρησιμοποιώντας υψηλούς τόνους καταφέρθηκε εναντίον του αρχηγού του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, για την έντονη κριτική που ασκεί ενάντια στο γαμπρό του και στο θέμα της οικονομίας.

«Τελευταία το CHP και το συνάφι του εξαπολύουν επιθέσεις κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών και στην εκστρατεία, που έχουν ξεκινήσει, έχουν βάλει στο στόχαστρο εμένα και ολόκληρη την οικογένειά μου. Οι ενέργειες του CHP ξεπερνούν το επίπεδο της πολιτικής και πλήττουν τώρα τα ατομικά δικαιώματα και τις ανθρώπινες ελευθερίες, με απευθείας επιθέσεις κατά της οικογένειάς μου. Επομένως, είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω» είπε ο Ταγίπ Ερντογάν ενώπιον πολυπληθούς κομματικού ακροατηρίου σε κλειστό γήπεδο στη Σμύρνη.

Στη συνέχεια, ο Τούρκος πρόεδρος εξύμνησε το γαμπρό του για την επιτυχημένη του θητεία πρώτα στο υπουργείο Ενέργειας και στη συνέχεια στο υπουργείο Οικονομικών.

«Ο κ. Μπεράτ είχε ηγετικό ρόλο στη διαχείριση του ενεργειακού τομέα στη χώρα μας. Και στη συνέχεια στην οικονομία. Η μόνη ατυχία του ήταν ότι είχε τον τίτλο του γαμπρού, που επισκίασε και θόλωσε την επιτυχία του στον τομέα αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πιστεύω ότι το υπουργείο του κ. Μπεράτ είναι υπεύθυνο για τις παλαιότερες στρατηγικές και προετοιμασίες για την εξέλιξη του ενεργειακού τομέα στη χώρα μας. Η ανακάλυψη του φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα, και οι μεγάλου βάθους γεωτρήσεις στις θάλασσές μας φέρουν την υπογραφή του κ. Μπεράτ» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαγγέλλοντας την αγορά και τέταρτου γεωτρύπανου για φυσικό αέριο.

Τέταρτο γεωτρύπανο στην τιμή… αυτοκινήτου

«Εάν ο κ. Μπεράτ είχε ασκήσει καθήκοντα πολιτικού ως ένας οποιοσδήποτε πολιτικός, θα τον είχαν αξιολογήσει αντικειμενικά. Δύο ερευνητικά πλοία, τρία γεωτρύπανα και τώρα έρχεται άλλο. Αν δείτε την τιμή του καθενός είναι ίδια με το κόστος σχεδόν ενός αυτοκινήτου. Είναι σχεδόν το κόστος ενός αυτοκινήτου. Τί σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει οικονομική διαχείριση και διαχείριση χρημάτων. Λυσσάνε επειδή το πέτυχε. Τρελαίνονται επειδή το πέτυχε. Τώρα ανακαλύψαμε ότι μπορούμε πραγματικά να αγοράσουμε αυτά τα σκάφη πολύ φθηνά. Τώρα έχουμε πέντε και το έκτο βρίσκεται στο δρόμο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, εξαίροντας την οικονομική πολιτική που έχει ακολουθήσει η κυβέρνησή του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η χώρα δεν χρωστάει ούτε δεκάρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κι ότι η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας διαθέτει σήμερα 95 δις. δολάρια σε απόθεμα ξένου συναλλάγματος.

«Λένε πως τα αποθέματα συναλλάγματος της Κεντρικής Τράπεζας εκμηδενίστηκαν. Όταν αναλάβαμε την εξουσία, είχαμε 23,5 δισ. δολάρια σε αποθέματα συναλλάγματος, ενώ σήμερα η Κεντρική Τράπεζα έχει 95 δις. δολάρια. Αλλά θα σας δώσω ακόμη ένα νούμερο. Κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας μου, τα αποθέματα συναλλάγματος αυξήθηκαν στα 132 δις. δολάρια. Θα πάμε πάλι στα 132 δις. και θα φτάσουμε ακόμη και τα 200 δις. Επειδή εμείς αυτή τη δουλειά τη γνωρίζουμε καλά», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, αν και η αξιωματική αντιπολίτευση το τελευταίο διάστημα έχει άλλη άποψη και με εκστρατεία στα μέσα κοινωνικά δικτύωσης κατηγορεί τον Μπεράτ Αλμπαϊράκ για την οικονομική κρίση, ζητώντας του λογαριασμό για 128 δις. δολάρια που εξαφανίστηκαν επί θητείας του από την Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας.

«Όλες οι συναλλαγές συναλλάγματος εμπίπτουν στο πλαίσιο των κανόνων της αγοράς και είναι νόμιμες. Δεν υπάρχει ούτε εξάτμιση συναλλάγματος ούτε κατάχρηση, ούτε διαφυγόν κέρδος, ούτε παράνομη και ανήθικη συναλλαγή», δήλωσε ο Ερντογάν.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυρά Ερντογάν κατά της Ελλάδας: Κάποτε θέλησαν να μας αιχμαλωτίσουν στην Ανατολία – Απογοητεύτηκαν στη Σμύρνη"

Συνελήφθη ο Στέφανος Χίος - Οδηγήθηκε στην Κρατική Ασφάλεια και από εκεί στην ανακρίτρια

Άνδρες της αστυνομίας συνέλαβαν το μεσημέρι της Δευτέρας τον δημοσιογράφο Στέφανο Χίο. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα makeleio.gr οδηγήθηκε στα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Η σύλληψή του αφορά το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό». Μάλιστα η εισαγγελία Πρωτοδικών είχε ζητήσει από το πρωί της Δευτέρας αυτόφωρη διαδικασία η οποία αφορά το αδίκημα της παραβίασης του νόμου περί ασέμνων. Σημειώνεται πως η εισαγγελία παρενέβη αυτεπάγγελτα.

Αργά το απόγευμα ο Στέφανος Χίος προσήχθη στην ανακρίτρια, για να απολογηθεί.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Συνελήφθη ο Στέφανος Χίος - Οδηγήθηκε στην Κρατική Ασφάλεια και από εκεί στην ανακρίτρια"

Mavi Vatan: Η Τουρκία ανακοίνωσε την τεράστια… «διερευνητική» στρατιωτική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα»

Μετά από δύο χρόνια η Τουρκία ανακοίνωσε ξανά την διεξαγωγή της περίφημης στρατιωτικής άσκησης με το όνομα «Mavi Vatan – Γαλάζια Πατρίδα» σε περιοχές του Αιγαίου και της Μεσογείου, όπως διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας.

Η τεράστια αυτή στρατιωτική άσκηση θα περιλαμβάνει δυνάμεις και από τους τρεις Κλάδους των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και θα πραγματοποιηθεί από τις 25 Φεβρουαρίου μέχρι τις 7 Μαρτίου, σε μια χρονική συγκυρία όπου το «Τσεσμέ» θα βρίσκεται παράλληλα στο Αιγαίο και ο επόμενος γύρος διερευνητικών επαφών ακόμα να μην έχει «κλειδώσει».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας η άσκηση «Mavi Vatan 2021» θα περιλαμβάνει περίπου 82 πολεμικά πλοία, 5 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και επιτήρησης, 12 ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς επίσης και αρκετά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones).

Ακόμα θα συμμετάσχουν δυνάμεις αμφίβιων επιχειρήσεων και ομάδες «βατραχανθρώπων», επιθετικά ελικόπτερα του Στρατού Ξηράς, και από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16, Phantom F-4 και αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου (AWACS).

Ακόμα θα δραστηριοποιηθούν και δυνάμεις έρευνας και διάσωσης ενώ εκτιμάται ότι θα συμμετάσχουν συνολικά 87 πλοία, συμπεριλαμβανομένων δυνάμεων της Ακτοφυλακής, 27 αεροσκάφη και 20 ελικόπτερα,  σε περιοχές της Μεσογείου και του Αιγαίου.

Σημειώνεται ότι η άσκηση αυτή έλαβε χώρα τελευταία φορά το 2019, ενώ πέρσι λόγω κορονοϊού η Τουρκία αποφάσισε να μην προχωρήσει στην διεξαγωγή της.

onalert

Διαβάστε Περισσότερα » "Mavi Vatan: Η Τουρκία ανακοίνωσε την τεράστια… «διερευνητική» στρατιωτική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα»"

Κορωνοϊός: Στα 880 τα νέα κρούσματα - 346 οι διασωληνωμένοι, 24 θάνατοι

O EOΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 880 κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 180.672 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 51.8% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 43 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.399 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 24, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.321 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 346 (67.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 85.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.280 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές  ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 264 (ημερήσια μεταβολή +1.93%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 233 ασθενείς.

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 10
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 42
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 10
ΑΡΚΑΔΙΑΣ 8
ΑΡΤΑΣ 7
ΑΧΑΪΑΣ 65
ΒΟΙΩΤΙΑΣ 5
ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 86
ΓΡΕΒΕΝΩΝ 1
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 20
ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 55
ΕΒΡΟΥ 10
ΕΥΒΟΙΑΣ 18
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 1
ΖΑΚΥΝΘΟΥ 2
ΗΛΕΙΑΣ 5
ΗΜΑΘΙΑΣ 12
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 14
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 9
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 85
ΘΗΡΑΣ 1
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 14
ΚΑΒΑΛΑΣ 7
ΚΑΛΥΜΝΟΥ 7
ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 11
ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 2
ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 95
ΚΕΡΚΥΡΑΣ 6
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ 6
ΚΙΛΚΙΣ 1
ΚΟΖΑΝΗΣ 4
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 10
ΚΩ 3
ΛΑΚΩΝΙΑΣ 1
ΛΑΡΙΣΑΣ 31
ΛΑΣΙΘΙΟΥ 2
ΛΕΣΒΟΥ 1
ΛΕΥΚΑΔΑΣ 9
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 3
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 3
ΝΗΣΩΝ 7
ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 33
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 58
ΠΕΛΛΑΣ 2
ΠΙΕΡΙΑΣ 6
ΠΡΕΒΕΖΑΣ 2
ΡΕΘΥΜΝΟΥ 10
ΡΟΔΟΥ 6
ΣΑΜΟΥ 5
ΣΕΡΡΩΝ 2
ΤΡΙΚΑΛΩΝ 3
ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 13
ΦΛΩΡΙΝΑΣ 3
ΦΩΚΙΔΑΣ 1
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 3
ΧΑΝΙΩΝ 6
ΧΙΟΥ 1
ΥΠΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ 24

Δείτε ΕΔΩ την ημερήσια επιδημνιολογική μελέτη του ΕΟΔΥ

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 880 τα νέα κρούσματα - 346 οι διασωληνωμένοι, 24 θάνατοι"

«Εξοικονομώ-Αυτονομώ»: Ξεκινά στις 2 Μαρτίου η φάση υποβολής δικαιολογητικών

Ενεργοποιείται από την Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021, και ώρα 10.00 στο πληροφοριακό σύστημα του Προγράμματος «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» η φάση υποβολής δικαιολογητικών. Η φάση αυτή είναι ενιαία για όλους τους τύπους αίτησης και ανεξαρτήτως περιφέρειας.

Σύμφωνα και με τον Οδηγό του Προγράμματος, οι αιτήσεις που έχουν λάβει αριθμό πρωτοκόλλου υποβολής και βρίσκονται σε κατάσταση «Υποβολής Δικαιολογητικών» θα λάβουν προθεσμία τριάντα ημερών κατά την οποία θα πρέπει να αναρτηθούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Σημειώνεται ότι για τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί αλλά έχουν χαρακτηριστεί ως «ειδική περίπτωση» υποβολής θα πρέπει να προηγηθεί ο έλεγχός τους και επομένως αυτές δεν θα ενταχθούν τώρα στη φάση υποβολής δικαιολογητικών.

Επίσης, η υποβολή αιτήσεων τύπου Α και Β για Πολυκατοικίες στην πλατφόρμα του προγράμματος θα είναι διαθέσιμη ως την Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021, και ώρα 14.00. Με το πέρας της περιόδου υποβολής δικαιολογητικών, όπως αυτή περιγράφεται παραπάνω, και εφόσον υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι, η υποβολή αιτήσεων για πολυκατοικίες θα ενεργοποιηθεί εκ νέου.

Οπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» χρηματοδοτείται από πόρους του ΕΣΠΑ με συγχρηματοδότηση Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "«Εξοικονομώ-Αυτονομώ»: Ξεκινά στις 2 Μαρτίου η φάση υποβολής δικαιολογητικών"

Οργισμένος Γιώργος Μπαμπινιώτης: Κατευθυνόμενη επιχείρηση διασυρμού «μέχρις εξοντώσεως»

Με μια μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook, ο Γιώργος Μπαμπινιώτης αντέδρασε με οργή κατά όσων κατηγορούν τον ίδιο και την κόρη του για προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης κάνει λόγο για οργανωμένη απόπειρα διασυρμού του ίδιου και της κόρης του Φλωρίτας, εξαιτίας παλιότερης δήλωσής του υπέρ της επιλογής του Δημήτρη Λιγνάδη στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Ο καθηγητής γράφει για «κατευθυνόμενη, επιχείρηση δημόσιου διασυρμού μας, μέχρις εξοντώσεως» και σημειώνει ότι «δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το γενικό πρόσταγμα των κατάφωρα συκοφαντικών επιθέσεων εις βάρος μου δίδεται από ομάδες και άτομα συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, όπως ενδεικτικά ο κ. Πολάκης ή επαγγελματίες συνδικαλιστές, όπως ο Μιχ. Κουρουτός».

Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στα θύματα παντός είδους βίας, δηλώνει απερίφραστα τον αποτροπιασμό του για τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας «η ανάγνωση των οποίων μού προκαλεί βαθιά απέχθεια και άφατη οργή».

Απαντώντας τις επικρίσεις που δέχεται για την υπόθεση Λιγνάδη, ο Γιώργος Μπαμπινιώτης γράφει: «Έχω ήδη αποδεχθεί μέσα μου ότι είναι μάταιη κάθε προσπάθειά μου να μεταπείσω όσους δεν αντιλαμβάνονται ότι, αν είχα την παραμικρή υποψία τέλεσης αξιόποινων πράξεων εκ μέρους του συγκεκριμένου προσώπου, ουδέποτε θα προέβαινα στην δήλωση αυτή. Επίσης, στερείται νοήματος η κατάδειξη του φαρισαϊσμού όσων, ενώ διατηρούσαν οι ίδιοι με τον Δ. Λιγνάδη τόσο επαγγελματικές όσο και διαπροσωπικές σχέσεις, σήμερα επικαλούνται πλήρη άγνοια και, ταυτοχρόνως, διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι εγώ “αποκλείεται να μη γνώριζα”».

Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης κλείνει την ανάρτησή του προαναγγέλλοντας προσφυγή στη Δικαιοσύνη. «Απέναντι σε αυτές τις συμπεριφορές, που είναι προδήλως παράνομες στο πλαίσιο οποιασδήποτε ευνομούμενης πολιτείας, είμαστε αναγκασμένοι, αλλά και αποφασισμένοι να αμυνθούμε με κάθε νόμιμο μέσο».

Όλη η ανάρτηση του Γιώργου Μπαμπινιώτη

Απέναντι σε μια οργανωμένη απόπειρα διασυρμού

Τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή παλαιότερη δήλωσή μου υπέρ τής τότε επιλογής τού  Δημήτρη Λιγνάδη στη θέση τού καλλιτεχνικού διευθυντή τού Εθνικού Θεάτρου, εξελίσσεται εις βάρος μου αλλά και εις βάρος τής κόρης μου Φλωρίτας Μπαμπινιώτη μια, εν πολλοίς κατευθυνόμενη, επιχείρηση δημόσιου διασυρμού μας, μέχρις εξοντώσεως. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το γενικό πρόσταγμα των κατάφωρα συκοφαντικών επιθέσεων εις βάρος μου δίδεται από  ομάδες και άτομα συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, όπως ενδεικτικά ο κ. Πολάκης ή  επαγγελματίες συνδικαλιστές, όπως ο Μιχ. Κουρουτός (που αδυνατώ, ειλικρινώς, να θυμηθώ, πόσες φορές συνολικά έχει ζητήσει την παραίτησή μου). Έχοντας επίγνωση ότι ο αληθής στόχος είμαι εγώ, έκρινα αρχικώς —εσφαλμένα όπως αποδεικνύεται— ότι, μη τοποθετούμενος δημοσίως, θα κατόρθωνα να διαφυλάξω σε μεγαλύτερο βαθμό την ψυχική ηρεμία των βαλλόμενων μελών τής οικογένειάς μου. Αντελήφθην όμως ότι η σιωπή μου εκλαμβάνεται από κάποιους ως, δήθεν, ενοχή. Για τους λόγους αυτούς, δηλώνω τα ακόλουθα:

Αισθάνομαι, κατ΄ αρχάς, την ανάγκη να εκφράσω την αμέριστη συμπαράστασή μου στα θύματα παντός είδους βίας. Τα θύματα χρειάζονται την υποστήριξη και την ενθάρρυνσή μας. Η κάθαρση, όσο επίπονη κι αν είναι ως διαδικασία,  δεν μπορεί παρά να αποτελεί τον επιθυμητό στόχο κάθε υγιώς σκεπτόμενου πολίτη. Μια κάθαρση, ωστόσο, η οποία στο πλαίσιο μιας ευνομούμενης πολιτείας  δεν μπορεί παρά να ανατίθεται και να διεκπεραιώνεται αποκλειστικά από τα θεσμοθετημένα δικαιοδοτικά της όργανα. Με αυτές τις σκέψεις, εκφράζω και την ικανοποίησή μου, που η Δικαιοσύνη ήδη επελήφθη των καταγγελιών και αναμένω, με σεβασμό στο έργο της και τις αποφάσεις της, την τελική της κρίση.   

Δηλώνω απερίφραστα τον αποτροπιασμό μου για το περιεχόμενο των καταγγελιών των θυμάτων, που προσφάτως είδαν το φως τής δημοσιότητας, η ανάγνωση των οποίων μού προκαλεί βαθιά απέχθεια και άφατη οργή.

Η δήλωσή μου υπέρ τής επιλογής τού  Δ. Λιγνάδη στη θέση τού καλλιτεχνικού διευθυντή τού Εθνικού Θεάτρου έγινε στο πλαίσιο δεκάδων αντίστοιχων αναρτήσεων που έχω πραγματοποιήσει κατά καιρούς για θέματα και ανθρώπους τού Πολιτισμού, τον οποίο προσωπικά υπηρετώ άοκνα και αδιάκοπα επί 40 και πλέον έτη.

Έχω ήδη αποδεχθεί μέσα μου ότι είναι μάταιη κάθε προσπάθειά μου να μεταπείσω όσους δεν αντιλαμβάνονται ότι, αν είχα την παραμικρή υποψία τέλεσης αξιόποινων πράξεων εκ μέρους τού συγκεκριμένου προσώπου, ουδέποτε θα προέβαινα στην δήλωση αυτή. Επίσης, στερείται νοήματος η κατάδειξη του φαρισαϊσμού όσων, ενώ διατηρούσαν οι ίδιοι με τον Δ. Λιγνάδη τόσο επαγγελματικές όσο και διαπροσωπικές σχέσεις, σήμερα επικαλούνται πλήρη άγνοια και, ταυτοχρόνως, διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι εγώ «αποκλείεται να μη γνώριζα».

Αντιθέτως, για όσους καλόπιστους επιθυμούν να πληροφορηθούν την αλήθεια δηλώνω ότι  ο Δ.  Λιγνάδης εργάστηκε στο Αρσάκειο, ως εξωτερικός συνεργάτης, στους προαιρετικούς απογευματινούς ομίλους των Αρσακείων (και όχι στο διδακτικό προσωπικό του σχολικού προγράμματος) πριν από 19 ολόκληρα χρόνια. Τα όσα μεμονωμένα διακινούνται περί παύσης-απόλυσής του από το Αρσάκειο το έτος 2002 είναι απολύτως ψευδή. Αποχώρησε, προτιμώντας να μετακινηθεί στον θεατρικό όμιλο τού Κολλεγίου. Δηλώνω δε κατηγορηματικά και σε όλους τους τόνους ότι καθ΄ ον χρόνο συνεργάστηκε με το Αρσάκειο, ουδεμία  καταγγελία περιήλθε σε γνώση μου έστω και προφορική.

 Περαιτέρω, σε κάποιους φαίνεται ότι δεν αρκούσε η ευθεία επίθεση εναντίον μου, αλλά  θέλησαν να με πλήξουν και εμμέσως, διαμέσου τής κόρης μου. Η δικαστική περιπέτεια τής κόρης μου, την οποία ανέσυραν ως υποτιθέμενη είδηση ορισμένοι επώνυμοι ή ανώνυμοι δημοσιογραφούντες,  έχει ήδη περατωθεί από το έτος 2015 με την αμετάκλητη και επί τής ουσίας (και όχι για τυπικούς λόγους) αθώωσή της, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, το οποίο έκρινε ότι ουδεμία αξιόποινη πράξη τελέστηκε. Αυτήν την αλήθεια, ορισμένοι επιχείρησαν σκοπίμως να την αποκρύψουν, εμφανίζοντας την δίκη ως δήθεν, ακόμη, εκκρεμή. Άλλοι, θιασώτες προφανώς τού νόμου τού Lynch, παρότι γνωρίζουν την υφιστάμενη —ήδη από το 2015— αμετάκλητη αθώωση, υποβάλλουν την κόρη μου σε δεύτερη δίκη, διά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με κριτές τους ίδιους. Αποδεικνύεται έτσι ότι ορισμένοι συμπολίτες μας  όχι απλώς θεωρούν εκ προοιμίου ότι όποιος κατηγορείται είναι δεδομένα ένοχος, αλλά επιπλέον δεν αποδέχονται ούτε καν τις αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, θεωρώντας εαυτούς  δικαστές και τιμητές των πάντων. Λυπάμαι, αλλά απέναντι σε αυτές τις συμπεριφορές, που είναι προδήλως παράνομες στο πλαίσιο οποιασδήποτε ευνομούμενης πολιτείας, είμαστε αναγκασμένοι, αλλά και αποφασισμένοι να αμυνθούμε με κάθε νόμιμο μέσο.

Με μια μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook, ο Γιώργος Μπαμπινιώτης αντέδρασε με οργή κατά όσων κατηγορούν τον ίδιο και την κόρη του για προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης του Δημήτρη Λιγνάδη. Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης κάνει λόγο για οργανωμένη απόπειρα διασυρμού του ίδιου και της κόρης του Φλωρίτας, εξαιτίας παλιότερης δήλωσής του υπέρ της επιλογής του Δημήτρη Λιγνάδη στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Ο καθηγητής γράφει για «κατευθυνόμενη, επιχείρηση δημόσιου διασυρμού μας, μέχρις εξοντώσεως» και σημειώνει ότι «δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το γενικό πρόσταγμα των κατάφωρα συκοφαντικών επιθέσεων εις βάρος μου δίδεται από ομάδες και άτομα συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, όπως ενδεικτικά ο κ. Πολάκης ή επαγγελματίες συνδικαλιστές, όπως ο Μιχ. Κουρουτός». Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στα θύματα παντός είδους βίας, δηλώνει απερίφραστα τον αποτροπιασμό του για τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας «η ανάγνωση των οποίων μού προκαλεί βαθιά απέχθεια και άφατη οργή». Απαντώντας τις επικρίσεις που δέχεται για την υπόθεση Λιγνάδη, ο Γιώργος Μπαμπινιώτης γράφει: «Έχω ήδη αποδεχθεί μέσα μου ότι είναι μάταιη κάθε προσπάθειά μου να μεταπείσω όσους δεν αντιλαμβάνονται ότι, αν είχα την παραμικρή υποψία τέλεσης αξιόποινων πράξεων εκ μέρους του συγκεκριμένου προσώπου, ουδέποτε θα προέβαινα στην δήλωση αυτή. Επίσης, στερείται νοήματος η κατάδειξη του φαρισαϊσμού όσων, ενώ διατηρούσαν οι ίδιοι με τον Δ. Λιγνάδη τόσο επαγγελματικές όσο και διαπροσωπικές σχέσεις, σήμερα επικαλούνται πλήρη άγνοια και, ταυτοχρόνως, διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι εγώ “αποκλείεται να μη γνώριζα”». Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης κλείνει την ανάρτησή του προαναγγέλλοντας προσφυγή στη Δικαιοσύνη. «Απέναντι σε αυτές τις συμπεριφορές, που είναι προδήλως παράνομες στο πλαίσιο οποιασδήποτε ευνομούμενης πολιτείας, είμαστε αναγκασμένοι, αλλά και αποφασισμένοι να αμυνθούμε με κάθε νόμιμο μέσο». Όλη η ανάρτηση του Γιώργου Μπαμπινιώτη Απέναντι σε μια οργανωμένη απόπειρα διασυρμού Τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή παλαιότερη δήλωσή μου υπέρ τής τότε επιλογής τού Δημήτρη Λιγνάδη στη θέση τού καλλιτεχνικού διευθυντή τού Εθνικού Θεάτρου, εξελίσσεται εις βάρος μου αλλά και εις βάρος τής κόρης μου Φλωρίτας Μπαμπινιώτη μια, εν πολλοίς κατευθυνόμενη, επιχείρηση δημόσιου διασυρμού μας, μέχρις εξοντώσεως. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το γενικό πρόσταγμα των κατάφωρα συκοφαντικών επιθέσεων εις βάρος μου δίδεται από ομάδες και άτομα συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, όπως ενδεικτικά ο κ. Πολάκης ή επαγγελματίες συνδικαλιστές, όπως ο Μιχ. Κουρουτός (που αδυνατώ, ειλικρινώς, να θυμηθώ, πόσες φορές συνολικά έχει ζητήσει την παραίτησή μου). Έχοντας επίγνωση ότι ο αληθής στόχος είμαι εγώ, έκρινα αρχικώς —εσφαλμένα όπως αποδεικνύεται— ότι, μη τοποθετούμενος δημοσίως, θα κατόρθωνα να διαφυλάξω σε μεγαλύτερο βαθμό την ψυχική ηρεμία των βαλλόμενων μελών τής οικογένειάς μου. Αντελήφθην όμως ότι η σιωπή μου εκλαμβάνεται από κάποιους ως, δήθεν, ενοχή. Για τους λόγους αυτούς, δηλώνω τα ακόλουθα: Αισθάνομαι, κατ΄ αρχάς, την ανάγκη να εκφράσω την αμέριστη συμπαράστασή μου στα θύματα παντός είδους βίας. Τα θύματα χρειάζονται την υποστήριξη και την ενθάρρυνσή μας. Η κάθαρση, όσο επίπονη κι αν είναι ως διαδικασία, δεν μπορεί παρά να αποτελεί τον επιθυμητό στόχο κάθε υγιώς σκεπτόμενου πολίτη. Μια κάθαρση, ωστόσο, η οποία στο πλαίσιο μιας ευνομούμενης πολιτείας δεν μπορεί παρά να ανατίθεται και να διεκπεραιώνεται αποκλειστικά από τα θεσμοθετημένα δικαιοδοτικά της όργανα. Με αυτές τις σκέψεις, εκφράζω και την ικανοποίησή μου, που η Δικαιοσύνη ήδη επελήφθη των καταγγελιών και αναμένω, με σεβασμό στο έργο της και τις αποφάσεις της, την τελική της κρίση. Δηλώνω απερίφραστα τον αποτροπιασμό μου για το περιεχόμενο των καταγγελιών των θυμάτων, που προσφάτως είδαν το φως τής δημοσιότητας, η ανάγνωση των οποίων μού προκαλεί βαθιά απέχθεια και άφατη οργή. Η δήλωσή μου υπέρ τής επιλογής τού Δ. Λιγνάδη στη θέση τού καλλιτεχνικού διευθυντή τού Εθνικού Θεάτρου έγινε στο πλαίσιο δεκάδων αντίστοιχων αναρτήσεων που έχω πραγματοποιήσει κατά καιρούς για θέματα και ανθρώπους τού Πολιτισμού, τον οποίο προσωπικά υπηρετώ άοκνα και αδιάκοπα επί 40 και πλέον έτη. Έχω ήδη αποδεχθεί μέσα μου ότι είναι μάταιη κάθε προσπάθειά μου να μεταπείσω όσους δεν αντιλαμβάνονται ότι, αν είχα την παραμικρή υποψία τέλεσης αξιόποινων πράξεων εκ μέρους τού συγκεκριμένου προσώπου, ουδέποτε θα προέβαινα στην δήλωση αυτή. Επίσης, στερείται νοήματος η κατάδειξη του φαρισαϊσμού όσων, ενώ διατηρούσαν οι ίδιοι με τον Δ. Λιγνάδη τόσο επαγγελματικές όσο και διαπροσωπικές σχέσεις, σήμερα επικαλούνται πλήρη άγνοια και, ταυτοχρόνως, διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι εγώ «αποκλείεται να μη γνώριζα». Αντιθέτως, για όσους καλόπιστους επιθυμούν να πληροφορηθούν την αλήθεια δηλώνω ότι ο Δ. Λιγνάδης εργάστηκε στο Αρσάκειο, ως εξωτερικός συνεργάτης, στους προαιρετικούς απογευματινούς ομίλους των Αρσακείων (και όχι στο διδακτικό προσωπικό του σχολικού προγράμματος) πριν από 19 ολόκληρα χρόνια. Τα όσα μεμονωμένα διακινούνται περί παύσης-απόλυσής του από το Αρσάκειο το έτος 2002 είναι απολύτως ψευδή. Αποχώρησε, προτιμώντας να μετακινηθεί στον θεατρικό όμιλο τού Κολλεγίου. Δηλώνω δε κατηγορηματικά και σε όλους τους τόνους ότι καθ΄ ον χρόνο συνεργάστηκε με το Αρσάκειο, ουδεμία καταγγελία περιήλθε σε γνώση μου έστω και προφορική. Περαιτέρω, σε κάποιους φαίνεται ότι δεν αρκούσε η ευθεία επίθεση εναντίον μου, αλλά θέλησαν να με πλήξουν και εμμέσως, διαμέσου τής κόρης μου. Η δικαστική περιπέτεια τής κόρης μου, την οποία ανέσυραν ως υποτιθέμενη είδηση ορισμένοι επώνυμοι ή ανώνυμοι δημοσιογραφούντες, έχει ήδη περατωθεί από το έτος 2015 με την αμετάκλητη και επί τής ουσίας (και όχι για τυπικούς λόγους) αθώωσή της, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, το οποίο έκρινε ότι ουδεμία αξιόποινη πράξη τελέστηκε. Αυτήν την αλήθεια, ορισμένοι επιχείρησαν σκοπίμως να την αποκρύψουν, εμφανίζοντας την δίκη ως δήθεν, ακόμη, εκκρεμή. Άλλοι, θιασώτες προφανώς τού νόμου τού Lynch, παρότι γνωρίζουν την υφιστάμενη —ήδη από το 2015— αμετάκλητη αθώωση, υποβάλλουν την κόρη μου σε δεύτερη δίκη, διά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με κριτές τους ίδιους. Αποδεικνύεται έτσι ότι ορισμένοι συμπολίτες μας όχι απλώς θεωρούν εκ προοιμίου ότι όποιος κατηγορείται είναι δεδομένα ένοχος, αλλά επιπλέον δεν αποδέχονται ούτε καν τις αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, θεωρώντας εαυτούς δικαστές και τιμητές των πάντων. Λυπάμαι, αλλά απέναντι σε αυτές τις συμπεριφορές, που είναι προδήλως παράνομες στο πλαίσιο οποιασδήποτε ευνομούμενης πολιτείας, είμαστε αναγκασμένοι, αλλά και αποφασισμένοι να αμυνθούμε με κάθε νόμιμο μέσο.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Οργισμένος Γιώργος Μπαμπινιώτης: Κατευθυνόμενη επιχείρηση διασυρμού «μέχρις εξοντώσεως»"

Δημήτρης Λιγνάδης: Εισαγγελική έρευνα για τους ανήλικους πρόσφυγες που μετείχαν στα μαθήματά του

Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας που σχετίζεται με την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης η οποία έχει ως βασικό κατηγορούμενο τον Δημήτρη Λιγνάδη έδωσε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Συγκεκριμένα η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε εισαγγελική έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα δημοσιευμάτων για εμπλοκή τουλάχιστον τριών δομών ανήλικων προσφύγων που φέρονται να μετείχαν σε πρόγραμμα μαθημάτων θεάτρου με τον Δημήτρη Λιγνάδη, στο Εθνικό Θέατρο.

Η Εισαγγελία παρενέβη καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων πολλά προσφυγόπουλα φέρονται ότι αρνήθηκαν να πάνε ξανά εκεί.

Σήμερα πάντως το πρωί η Ειδική Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του υπουργείου Μετανάστευσης Ειρήνη Αγαπηδάκη κατέθεσε υπόμνημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών με το οποίο ζητούσε να διερευνηθούν οι καταγγελίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Η κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη δήλωσε: «Ήρθα σήμερα στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών για να ζητήσω την πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών που προκύπτουν από πρόσφατα δημοσιεύματα και αφορούν ενδεχόμενες εκνομες πράξεις που τελέστηκαν κατά την περίοδο 2017-2018 σε βάρος ασυνόδευτων ανηλίκων. Δεν πρέπει να μείνει τίποτε στο σκοτάδι, χωρίς διερεύνηση».

Λυμπεράκη για εμπλοκή ΜΚΟ στην υπόθεση Λιγνάδη: Τα fake news δεν θα μας τρομάξουν

Η γενική διευθύντρια της ΜΚΟ SolidarityNow, Αντιγόνη Λυμπεράκη, με ανάρτησή της στο Facebook, τοποθετείται επί του θέματος κάνοντας λόγο για ψευδώνυμους λογαριασμούς στα social media οι οποίοι «διασπείρουν φήμες ότι η οργάνωση μας και εγώ προσωπικά είχαμε σχέσεις με τον Δημήτρη Λιγνάδη».

Σημειώνει δε πως «τα fake news τους δεν θα μας τρομάξουν. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε, μαζί με άλλες οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, να καλυτερέψουμε τις ζωές των παιδιών».

Η ανάρτηση της Αντιγόνης Λυμπεράκη:

Το Σάββατο η οργάνωσή μας, το SolidarityNow έβγαλε μια ξεκάθαρη ανακοίνωση όπου δηλώνει κατηγορηματικά ότι ουδέποτε είχε εμπλοκή με θεατρικές δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχε ο κατηγορούμενος για βιασμούς κατά συρροή Δημήτρης Λιγνάδης. Και, κυρίως, ότι τηρεί με σχολαστικότητα τα διεθνή πρωτόκολλα παιδικής προστασίας (τόσο σε προληπτική όσο και σε απολογιστική βάση).

Παρά την κατηγορηματική διάψευση, κάποιοι ψευδώνυμοι λογαριασμοί στα social media συνεχίζουν να διασπείρουν φήμες ότι η οργάνωση μας και εγώ προσωπικά είχαμε σχέσεις με τον Δημήτρη Λιγνάδη. Δεν ξέρουμε ποια είναι τα κίνητρα τους. Πιθανόν να εχθρεύονται τις ΜΚΟ, πιθανόν να θέλουν να καλύψουν άλλες σχέσεις και να αποπροσανατολίσουν τις έρευνες της δικαιοσύνης. Σε κάθε περίπτωση να ξέρουν ότι τα fake news τους δεν θα μας τρομάξουν. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε, μαζί με άλλες οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, να καλυτερέψουμε τις ζωές των παιδιών σε ένα κόσμο κατανόησης, ανοχής και σεβασμού του διπλανού μας.

Το πρόγραμμα με τους ανήλικους πρόσφυγες στο Εθνικό Θέατρο και ο ρόλος των ΜΚΟ

Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις σχετικά με τον μέχρι πρότινος καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Δημήτρη Λιγνάδη, που κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή, ανήλικων και ενήλικων, αλλά και οι πληροφορίες που ήρθαν στη δημοσιότητα και κάνουν λόγο για ανήλικους πρόσφυγες μεταξύ των θυμάτων του, επιβάλλουν την διερεύνηση των συνθηκών που επικρατούσαν στην πρώτη θεατρική σκηνή της χώρας το επίμαχο χρονικό διάστημα, και την ενδεχόμενη σχέση του κατηγορούμενου για αποτροπιαστικά εγκλήματα ηθοποιού – σκηνοθέτη με συγκεκριμένες δραστηριότητες.

Η πλέον αρμόδια για να δώσει απαντήσεις στα σημαντικά αυτά ερωτήματα, όσον αφορά τουλάχιστον για τις δράσεις της τελευταίας τριετίας, είναι η  υπεύθυνη, από το 2017, του Μικρού Εθνικού αλλά και του προγράμματος στο οποίο συμμετείχαν οι ανήλικοι πρόσφυγες, Σοφία Βγενοπούλου. Η ίδια, μίλησε στο protothema.gr για τις λεπτομέρειες της υπόθεσης, αρνούμενη κατηγορικά οποιαδήποτε σχέση του Δημήτρη Λιγνάδη σε  πρόγραμμα που ανέλαβε ενώ αποκάλυψε πως υπάρχει πλήρες και λεπτομερές αρχείο σχετικά με τα παιδιά που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, που διήρκεσε συνολικά περί τα δύο χρόνια, των συνοδών τους αλλά και των ΜΚΟ που ενεπλάκησαν κατά την διάρκειά του.

Ποιοι επέλεγαν τους μικρούς πρόσφυγες και ο ρόλος των ΜΚΟ

Όπως εξήγησε η Σοφία Βγενοπούλου μιλώντας στο protothema.gr το σύνολο των δράσεων διοργανωνόταν υπό την αυστηρή εποπτεία της Unicef ενώ υπάρχει αρχείο με τα πλήρη στοιχεία των παιδιών, των συνοδών τους, τις δομές από τα τις οποίες έρχονταν αλλά και των ΜΚΟ που συμμετείχαν: «Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την συμμετοχή παιδιών από την δομή του Ελαιώνα και στην πορεία, με επιθυμία και καθοδήγηση της Unicef, άνοιξε σε όλες τις δομές της Αθήνας. Εμείς στέλναμε μια πρόσκληση ενδιαφέροντος και δεχόμασταν απαντήσεις από πολλές δομές. Τα παιδιά συνοδεύονταν πάντα, είχαμε στην διάθεση μας τα τηλέφωνα των συνοδών ενώ στο θυρωρείο μας υπήρχε παρουσιολόγιο. Την απόφαση σχετικά με το ποια παιδιά θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα την έπαιρναν οι υπεύθυνοι της εκάστοτε δομής. Δεν έγινε ποτέ οποιουδήποτε είδους επιλογή από το Εθνικό Θέατρο» αναφέρει και προσθέτει: «Δεν θυμάμαι να σάς πω όλες τις ΜΚΟ που συνέπραξαν στην διάρκεια των δύο αυτών ετών, όλα τα στοιχεία ωστόσο, με ονόματα και λεπτομέρειες, είναι καταγεγραμμένα αναλυτικά στα πρακτικά μας και είναι απολύτως διαθέσιμα σε οποιονδήποτε επιθυμεί να τα ελέγξει. Το Εθνικό Θέατρο είναι διαυγές και ανοιχτό σε κάθε διερεύνηση».

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Δημήτρης Λιγνάδης: Εισαγγελική έρευνα για τους ανήλικους πρόσφυγες που μετείχαν στα μαθήματά του"

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Σαφείς αποστάσεις από τα όσα είπε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για τον Δημήτρη Λιγνάδη πήρε η κυβέρνηση μέσω της Αριστοτελίας Πελώνη. Είπε, ωστόσο ότι απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού. Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει πρωτοβουλίες για τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Στον απόηχο της υπόθεσης Δημήτρη Λιγνάδη η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη ενημέρωσε τους πολιτικούς συντάκτες για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Το πολιτικό θερμόμετρο έχει ανέβει πολύ με φωνές ακόμα και στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος που ζητούν την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη. 

Αίσθηση προκάλεσαν τα όσα είπε η κα Πελώνη όσο αφορά στους χειρισμούς της υπόθεσης από την ίδια την κα Μενδώνη.

Στο ερώτημα αν συμφωνεί η κυβέρνηση με την έκφραση της υπουργού Πολιτισμού για τον Δημήτρη Λιγνάδη ότι είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος, η κα Πελώνη είπε ότι η έκφραση αυτή είναι ατυχής και αυτό θα το κρίνει η δικαιοσύνη.

Είπε ακόμα ότι «ένας ατυχής επικονωνιακός χειρισμός δεν συνιστά λόγο αποπομπής. Η κα Μενδώνη, είναι καλή υπουργός με σημαντικό έργο στο υπουργείο Πολιτισμού». 

«Το τελευταίο διάστημα η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί σοκαρισμένη μια σειρά από αποτρόπαιες πράξεις που έρχονται στο προσκήνιο μετά τις θαρραλέες καταγγελίες θυμάτων», ανέφερε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ξεκινώντας την εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή στήριξε, ενθάρρυνε και παρότρυνε όποιον έχει να καταγγείλει κάτι μεμπτό, να μη φοβηθεί», τόνισε.

Και πρόσθεσε «Η έκρηξη του μίτου στη χώρα μας έγινε μετά τη δημόσια καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου σε ημερίδα με τον τίτλο ‘Σπάσε τη σιωπή’ που διοργάνωσε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Μια γενναία πράξη για την οποία τη συνεχάρη ο πρωθυπουργός ενθαρρύνοντας τα θύματα κακοποίησης να μιλήσουν δημόσια, να καταγγείλουν περιστατικά καταχρηστικής βίας και κακοποίησης και να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη».

Τόνισε επίσης χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Η ελληνική κοινωνία είναι κοινωνία αρχών και αξιών που απορρίπτει κάθε μορφή βίας και κακοποίησης απ’ όποιον κι αν προέρχεται. Ακούμε τα θύματα. Τα στηρίζουμε. Το κράτος δικαίου έχει εργαλεία να κρίνει και να τιμωρήσει. Να διευκολύνει το δρόμο της αποκάλυψης και της στήριξης των θυμάτων αντί της σιωπής και της συγκάλυψης. Για να αποδοθεί δικαιοσύνη για όσα έγιναν. Και να προληφθούν και αποτραπούν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον. Να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο στο οποίο κανένας δεν θα μπορεί αστόχαστα και χωρίς συνέπειες να περνά τα όρια και τις κόκκινες γραμμές».

Όπως είπε η κ. Πελώνη «η χώρα χρειάζεται κώδικες δεοντολογίας, ένα πλαίσιο που θα αποτρέπει την κάθε μορφής κακοποίηση, θα εκπαιδεύει στο σεβασμό και θα καλλιεργεί την κοινωνική συμβίωση με όρους αξιοπρέπειας από όλους προς όλους. Η κυβέρνηση θα λάβει συνολικές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση. Τις πρωτοβουλίες θα ανακοινώσει πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός ήδη ζήτησε συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών την Πέμπτη για όλα τα θέματα της επικαιρότητας με προεξέχον την ποιότητα του δημοσίου διαλόγου. Γιατί ένα πρόβλημα κοινωνικό κινδυνεύει να χάσει την ουσία του, να οδηγήσει σε πλαστούς διχασμούς και να εκτροχιάσει τον δημόσιο διάλογο. Αυτό πρέπει να το προλάβουμε. Και να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους».

Δείτε όλη την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών 
 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών"

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια λόγω της 48ωρης απεργίας των ναυτεργατικών σωματείων

Σε 48ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση προσέρχονται από αύριο τα ξημερώματα 13 ναυτεργατικά σωματεία, με αποτέλεσμα τα περισσότερα πλοία της ακτοπλοϊας να παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια της χώρας.

Η απεργιακή κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 00.01 τα ξημερώματα της Τρίτης 23 Φεβρουαρίου και θα λήξει στις 24:00 τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 24 Φεβρουαρίου. Τα ναυτεργατικά σωματεία ζητούν κατάργηση των ρυθμίσεων με τις οποίες, όπως αναφέρουν, επέρχεται πλήγμα στον θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας m, αλλά και στα ωράρια εργασίας και ανάπαυσης.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων, η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών, η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών, η Πανελλήνια Ένωση Αρχιθαλαμηπόλων – Θαλαμηπόλων, η Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής ΕΝ «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων, η Πανελλήνια Ένωση Ηλεκτρολόγων – Ηλεκτρονικών, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Οικονομικών Αξιωματικών, η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών ΜΕΚ ΕΝ, η Πανελλήνια Ένωση Φροντιστών, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Τροφοδοσίας, η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών M/S-Π/Κ-Ο/Γ και η Πανελλήνια Ένωση Πρακτικών Πλοιάρχων-Κυβερνητών, αναφέρουν:

«Κυβέρνηση και εφοπλιστές κλιμακώνουν την επίθεσή τους ενάντια στα δικαιώματά μας, επιχειρούν την κατάργηση των ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, έχοντας ήδη θεσπίσει στην Βουλή την νομοθετική ρύθμιση για την ποντοπόρο Ναυτιλία. Νεότερη διάταξη επιφέρει μειώσεις στα πρόστιμα που αφορούν την παραβίαση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και τα οποία συνδέονται με τα ωράρια εργασίας και τις ώρες ανάπαυσης».

Τα σωματεία, στην ανακοίνωσή τους ζητούν την κατάργηση των νόμων 4714/2020, 4150/2013, 4770/2021, επαναφορά όλων των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, αυτοτέλεια του ΝΑΤ, του Οίκου Ναύτη και των υπόλοιπων ταμείων. Επίσης, υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας ΣΣΕ 2020-2021 σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, κοινωνική ασφάλιση για όλους τους ναυτεργάτες, λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την άμεση απόδοση του επιδόματος covid-19 και ανεργίας σε όλους τους ναυτεργάτες.

Ζητούν καθολική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δημόσια εκπαίδευση, αναβάθμιση των υποδομών, προσλήψεις προσωπικού, βελτίωση της υλικοτεχνικής βάσης και της διδακτέας ύλης.

newmoney

Διαβάστε Περισσότερα » "Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια λόγω της 48ωρης απεργίας των ναυτεργατικών σωματείων"

Θεσσαλονίκη: Αλαλούμ στον Εύοσμο με το lockdown – Στον ίδιο δρόμο κλειστά και ανοιχτά καταστήματα (video)

Μια… πολύ περίεργη κατάσταση με «άρωμα» αθέμιτου ανταγωνισμού δημιούργησε το αυστηρό lockdown που επιβλήθηκε από το πρωί του Σαββάτου στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, αφήνοντας άναυδους τόσο τους επαγγελματίες όσο και τους κατοίκους!

Όπως μπορείτε να δείτε και στις σχετικές εικόνες τα αυστηρά μέτρα που επιβλήθηκαν στο δήμο, ο οποίος συνορεύει με αρκετούς ακόμα είχαν ως αποτέλεσμα να λειτουργούν καταστήματα σε μια πλευρά του δρόμου και στην άλλη, στο απέναντι δηλαδή πεζοδρόμιο, να είναι κλειστά!

Η ιδιαιτερότητα αυτή δημιουργήθηκε καθώς η μία πλευρά της οδού Καραολή και Δημητρίου εντάσσεται στα διοικητικά όρια του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου ενώ η απέναντι ακριβώς στον δήμο Παύλου Μελά, με αποτέλεσμα να μην επηρεάζεται από τα νέα μέτρα και η αγορά να συνεχίζει να λειτουργεί.

Ακόμα, στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 6 το απόγευμα αλλά αν κάποιος βρίσκεται στην απέναντι μεριά του δρόμου, τυπικά τουλάχιστον, μπορεί να κυκλοφορεί έως τις 9 το βράδυ!

Για το παράδοξο αυτό γεγονός μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου-Ευόσμου Κορδελιού, Βλάσης Νικολαΐδης και όπως είπε «από τη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα μέτρα για τον δήμο ότι μπαίνει στο » κόκκινο», αυτό για τα καταστήματα δημιούργησε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα.

Τα καταστήματα του δήμου Παύλου Μελά είναι από την μία πλευρά είναι ανοιχτά κανονικά ενώ αντίθετα τα καταστήματα που είναι στον Εύοσμο, από την κάτω πλευρά του δρόμου είναι κλειστά. Ουσιαστικά, αυτός είναι ένας αθέμιτος ανταγωνισμός γιατί ο επαγγελματίας απέναντι δεν μπορεί να δουλέψει και να κάνει τζίρο ενώ από την άλλη πλευρά μπορεί να τζιράρει και να έχει ένα έσοδο. Όταν ο κόσμος θέλει να ψωνίσει κάτι, απλά αλλάζει γειτονιά και αυτό κάνει αυτή τη στιγμή. Περνάνε στον απέναντι δρόμο και ψωνίζουν κανονικά!».

Για το ίδιο θέμα μίλησε νωρίτερα και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου-Κορδελιού, Κώστας Βασιλειάδης, ο οποίος τόνισε ότι «βιώνουμε για μια ακόμη φορά ως επαγγελματίες, ως επιχειρηματικός κόσμος, αυτή τη φορά σε τοπικό επίπεδο, ένα ακόμα lockdown. Θεωρούμε πως όλο αυτό το μέτρο είναι το θέατρο του παραλόγου», ανέφερε εξηγώντας πως σε κεντρικούς δρόμους, όπως η Καραολή-Δημητρίου, τα καταστήματα είναι από τη μια πλευρά κλειστά και από την άλλη ανοιχτά.

«Δεν μπορεί να ισχύσει ένα τέτοιο μετρό σε έναν μεγάλο αστικό ιστό όπως είναι η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη», είπε και πρόσθεσε πως ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου συνορεύει με άλλους τρεις δήμους με κεντρικές αγορές, με αποτέλεσμα να έχουν αυξηθεί οι μετακινήσεις από καταναλωτές που θέλουν να καλύψουν τις ανάγκες τους.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Αλαλούμ στον Εύοσμο με το lockdown – Στον ίδιο δρόμο κλειστά και ανοιχτά καταστήματα (video)"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news