facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Πυρά από καλάσνικοφ δέχτηκε περιπολικό στα Τζουμέρκα – Καταδίωξη των δραστών

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την στιγμή επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό οχήματος που σε σήμα ελέγχου ο οδηγός δεν υπάκουσε και τράπηκε σε φυγή στο χωριό Κυψέλη Άρτας. Οι αστυνομικοί άρχισαν να καταδιώκουν το όχημα όταν ο συνοδηγός βγήκε από το παράθυρο με καλάσνικοφ και άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους.

Ευτυχώς οι αστυνομικοί δεν τραυματίστηκαν ενώ τα πυρά δεν βρήκαν στόχο. Άμεση ήταν η κινητοποίηση δυνάμεων από τα Ιωάννινα και την Άρτα που έχουν σπεύσει στην περιοχή για να συνδράμουν στην έρευνα υψηλής επικινδυνότητας ,αφού σύμφωνα με πληροφορίες στο όχημα επιβαίνουν τρία άτομα και φέρουν βάρη οπλισμό καλάσνικοφ. Ωστόσο παρά το καταιγισμό πυρών οι αστυνομικοί τους καταδίωκουν στα ορεινά χωριά του Νόμου Ιωαννίνων. 

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυρά από καλάσνικοφ δέχτηκε περιπολικό στα Τζουμέρκα – Καταδίωξη των δραστών"

Νέος σεισμός 5 ρίχτερ στην Εύβοια – Αισθητός και στην Αθήνα

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στις 22:06 στην Αττική. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην Εύβοια, και το μέγεθός του 5 βαθμοί της κλίμακας ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία, το επίκεντρο ήταν στη στεριά.

Ο Πρόεδρος της Αντισεισμικής Προστασίας, κ. Ευθύμης Λέκκας μίλησε απευθείας μετά τον νέο σεισμό 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Εύβοια, στην ΕΡΤ.

«Περιπλέκεται το σκηνικό, αναφορικά με το ποιος είναι ο κύριος σεισμός», ανέφερε ο ειδικός. «Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου ώστε να δούμε ποιος είναι τελικά ο κύριος σεισμός».

«Η περιοχή δεν έχει τη δυνατότητα να δώσει πολύ μεγάλους σεισμούς και τα κτίρια αντέχουν τόσους βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ», δήλωσε ο κ. Λέκκας, καθησυχάζοντας.

Δεν υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της σημερινής σεισμικότητας και του Κορινθιακού, είπε αργότερα στην ΕΡΤ ο ίδιος.

Το πρωί της Τρίτης, δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις, 4,7 και 4,2 Ρίχτερ, στις νοτιοανατολικές ακτές της Εύβοιας έγιναν ιδιαίτερα αισθητές σε μεγάλη ακτίνα και κυρίως στην Αττική.

Ζημιές δεν αναφέρθηκαν, όμως, για προληπτικούς λόγους, κλειστά παραμένουν σήμερα όλα τα σχολεία της Καρύστου.

Ο σεισμός προβλημάτισε τους επιστήμονες, καθώς η νότια Εύβοια είναι μία περιοχή με χαμηλή σεισμικότητα. Οι σεισμολόγοι πάντως θα παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου για τα επόμενα 24ωρα, ώστε να βεβαιωθούν ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό.

Νωρίτερα το απόγευμα της Τρίτης, πάλι στην ΕΡΤ, επιβεβαίωσε τα όσα είπε σήμερα στο Πρώτο Πρόγραμμα ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Άκης Τσελέντης «Έχω χάσει τον ύπνο μου με τις Αλκυονίδες – Περιμένω σεισμό κοντά στο 6 σε βάθος 5ετίας» ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας.

«Ναι, πραγματικά ο Κορινθιακός κόλπος και κυρίως ο ανατολικός Κορινθιακός κόλπος είναι ένα φυσικό εργαστήριο, έχει υψηλή σεισμικότητα και είναι επόμενο μετά τα 40 χρόνια που έχει να δώσει σεισμό η περιοχή, να είναι ώριμη για έναν αρκετά μεγάλο σεισμό.» Ωστόσο δεν δεσμεύτηκε να δώσει πιθανό χρόνο εκδήλωσής του.

Όπως διευκρίνισε δεν έχουμε ασφαλείς ενδείξεις για τον χρόνο εκδήλωσής του εάν θα είναι τα πέντε ή τα τρία χρόνια.

«Πάντως κάποια στιγμή μέσα στο άμεσο μέλλον ο Κορινθιακός θα ενεργοποιηθεί. Δυστυχώς σε παγκόσμιο επίπεδο δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε χρονικά τους σεισμούς, αλλά ούτε και σε μεγάλο βαθμό τον χώρο εκδήλωσης ενός μεγάλου σεισμού».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέος σεισμός 5 ρίχτερ στην Εύβοια – Αισθητός και στην Αθήνα"

ΑΑΔΕ: Νέο προειδοποιητικό e-mail στους φορολογούμενους για ηλεκτρονική απάτη

Νέο προειδοποιητικό e-mail στέλνει στους φορολογούμενους η ΑΑΔΕ για ηλεκτρονική απάτη με επιστροφές φόρου.

Στο μήνυμά της, η ΑΑΔΕ αναφέρει ότι συνεχίζονται οι κακόβουλες ενέργειες παραπλανητικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, με παραποίηση λογοτύπων της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr, που αναγράφουν ότι η Εφορία σας ενημερώνει πως δικαιούστε επιστροφή φόρου και σας προτρέπουν «να κάνετε κλικ για να υποβάλετε αίτηση επιστροφής».

Η ΑΑΔΕ συνιστά στους φορολογούμενους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί «καθώς πρόκειται για απόπειρα εξαπάτησης μέσω παραποίησης εικόνας και στοιχείων». Το μήνυμα φαίνεται να αποστέλλεται από κρατική υπηρεσία (πχ. από @aade.gr ή @gov.gr), ο πραγματικός αποστολέας είναι άγνωστη ηλεκτρονική διεύθυνση, συνήθως στην αλλοδαπή. Χαρακτηριστικό της απόπειρας εξαπάτησης είναι η παραλλαγή των μηνυμάτων και, σε ορισμένες περιπτώσεις, εμφανή λάθη στη χρήση της ελληνικής γλώσσας.

Αναλυτικά το e-mail της ΑΑΔΕ αναφέρει:

“Παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι συνεχίζονται οι κακόβουλες ενέργειες παραπλανητικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, με παραποίηση λογοτύπων της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr, που αναγράφουν ότι η Εφορία σας ενημερώνει πως δικαιούστε επιστροφή φόρου και σας προτρέπουν «να κάνετε κλικ για να υποβάλετε αίτηση επιστροφής».

Εφιστούμε εκ νέου την ιδιαίτερη προσοχή σας, καθώς πρόκειται για απόπειρα εξαπάτησης μέσω παραποίησης εικόνας και στοιχείων.

Για την προστασία σας:

1 ΜΗΝ επιλέξετε τυχόν προτεινόμενο σύνδεσμο (link)

2 ΜΗΝ ανοίξετε κανένα συνημμένο αρχείο του μηνύματος

3 Διαγράψετε ΑΜΕΣΩΣ το μήνυμα, καθώς είναι πλαστό και περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο.

Χαρακτηριστικό της απόπειρας εξαπάτησης είναι η παραλλαγή των μηνυμάτων και, σε ορισμένες περιπτώσεις, εμφανή λάθη στη χρήση της ελληνικής γλώσσας.

Επίσης, στις περιπτώσεις εξαπάτησης μέσω mail, ενώ το μήνυμα φαίνεται να αποστέλλεται από κρατική υπηρεσία (πχ. από @aade.gr ή @gov.gr), ο πραγματικός αποστολέας είναι άγνωστη ηλεκτρονική διεύθυνση, συνήθως στην αλλοδαπή.

Συνιστούμε να είστε επιφυλακτικοί και να ελέγχετε με πολλή προσοχή παρόμοια παραπλανητικά μηνύματα ή sms που τυχόν λάβετε στο μέλλον.

Σας ευχαριστούμε για το χρόνο και τη συνεργασία σας.

Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων”.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: Νέο προειδοποιητικό e-mail στους φορολογούμενους για ηλεκτρονική απάτη"

Με PCR ή Rapid Test η επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών

Υπό όρους προστασίας της δημόσιας υγείας θα επιστρέψουν στις μονάδες υγείας οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί από την 1η Ιανουαρίου, μετά από την απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση έως το τέλος του χρόνου, του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων στην Υγεία, διότι οι αρμόδιες υπηρεσίες όφειλαν να έχουν επαναξιολογήσει την αναγκαιότητα του μέτρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Υγείας δέχεται εισηγήσεις για την κατάρτιση ενός αυστηρού πρωτοκόλλου επιστροφής τους, με την λήψη των απαραίτητων μέτρων για να μην υπάρχει επικινδυνότητα. Μεταξύ άλλων, προτείνεται η διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου (PCR ή Rapid Test) ίσως και 2 φορές την εβδομάδα, που θα πληρώνουν οι ίδιοι οι υγειονομικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί. Επίσης η χρήση μάσκας θεωρείται απαραίτητη.

“Η απόφαση θα εφαρμοστεί, παρόλο που θεωρώ ότι είναι μία επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία απόφαση”, ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης, εξηγώντας ότι θα υπάρξει ένα αυστηρό πρωτόκολλο για την προστασία της δημόσιας υγείας.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Με PCR ή Rapid Test η επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών"

Προκλητικός ξανά ο Ιμπραχίμ Καλίν: «ΗΠΑ και Γαλλία κακομαθαίνουν την Ελλάδα – Θα μας αντιμετωπίσει όταν μείνει μόνη»

Οι ΗΠΑ και η Γαλλία δεν θα πρέπει να «κακομαθαίνουν την Ελλάδα» αλλά «να τη συμβουλέψουν να συνεργαστεί με την Τουρκία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, στο τηλεοπτικό δίκτυο A Haber της Τουρκίας, συνεχίζοντας την προκλητική ρητορική ότι η Αθήνα είναι επιθετική απέναντι στην Άγκυρα.

Ο Ιμπραχίμ Καλίν επανέλαβε τους ισχυρισμούς της Τουρκίας ότι η Ελλάδα παραβιάζει τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο της και τόνισε ξανά ότι η Άγκυρα θέλει την ειρήνη, τη συμφιλίωση και τη συνεργασία με την Αθήνα.

Αυτό όμως δεν γίνεται, επειδή η Ελλάδα βασίζεται στις «πλάτες» μεγάλων δυνάμεων, δήλωσε ο εκπρόσωπος και στενός συνεργάτης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκαλώντας με τους ισχυρισμούς του ότι «η Ελλάδα έχει υιοθετήσει την πολιτική ‘υπέρβασης’ εναντίον της Τουρκίας».

«Τα αντίθετα βήματα δεν θα μείνουν αναπάντητα από την Τουρκία. Δίνουμε απάντηση σε αυτά. Η Τουρκία δεν παραμένει δίχως αντίδραση. Δηλαδή όταν παραβιάζουν τα χωρικά μας ύδατα, τον εναέριό μας χώρο, όταν υπάρχουν ισχυρισμοί και κατηγορίες εναντίον μας. Όταν υπάρχουν παραβιάσεις συνόρων, όταν υπάρχει προπαγάνδα και ενέργειες κατά της Τουρκίας τότε η Τουρκία δεν παραμένει αδρανής. Στο τέλος δεν κερδίζει από αυτό η Ελλάδα», δήλωσε ο Ιμπραχίμ Καλίν.

«Αν η Ελλάδα έχει υιοθετήσει την πολιτική ‘υπέρβασης’ εναντίον της Τουρκίας πάνω σε ένα άλλο ‘μεγάλο κύμα’, να γνωρίζει ότι αυτό το μεγάλο κύμα δεν συνεχίζει για πάντα. Τα κύματα έρχονται και φεύγουν. Τι θα κάνεις αν το κύμα αυτό πάει πίσω ή όταν δεν υπάρχει κύμα; Τι θα κάνεις όταν βρεθείς αντιμέτωπη με την Τουρκία; Δεν χρειάζεται όλο αυτό, αυτό λέμε πάντα», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου.

«Προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, επιτρέψτε μου να τις κατονομάσω, ειδικά τη Γαλλία… Η έκκλησή μας προς αυτές είναι η εξής: Μην ενθαρρύνετε την Ελλάδα να υιοθετεί μια κακομαθημένη στάση με την οποία θα εκμεταλλευτεί αυτές τις συνθήκες. Θα πρέπει επίσης (σ.σ. οι χώρες αυτές) να την συμβουλεύουν και να συστήνουν στην Ελλάδα ότι ορίζει η κοινή λογική προς αυτή την κατεύθυνση. Όλοι θα επωφεληθούμε από κάτι τέτοιο», πρόσθεσε ο Ιμπραχίμ Καλίν.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Προκλητικός ξανά ο Ιμπραχίμ Καλίν: «ΗΠΑ και Γαλλία κακομαθαίνουν την Ελλάδα – Θα μας αντιμετωπίσει όταν μείνει μόνη»"

Η ΕΕ αποκάλυψε φορολογική απάτη – μαμούθ ύψους 2,2 δισ. ευρώ – Έρευνες και στην Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δηλώνει ότι αποκάλυψε διεθνή φορολογική απάτη που εκτιμάται σε 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Περισσότεροι από 600 άνθρωποι εμπλέκονται σε αυτό που “πιστεύεται ότι είναι η μεγαλύτερη απάτη ΦΠΑ που έχει ερευνηθεί ποτέ στην ΕΕ”, δήλωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO). Σήμερα πραγματοποιήθηκαν έφοδοι σε 14 χώρες, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία και η Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου 14 κρατών μελών της ΕΕ, πραγματοποίησε ταυτόχρονες έρευνες σε σχέση με ένα πολύπλοκο σύστημα απάτης στον τομέα του ΦΠΑ που βασιζόταν στην πώληση δημοφιλών ηλεκτρονικών αγαθών.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι αποκάλυψαν ένα δίκτυο “εγκληματικής δραστηριότητας” που ήταν ενεργό σε 26 από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ και σε άλλες χώρες. Το δίκτυο εκτεινόταν μέχρι την Αλβανία, την Κίνα, τον Μαυρίκιο καθώς και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τις ΗΠΑ.

Η έρευνα ξεκίνησε πριν από 18 μήνες, όταν η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία κλήθηκε να βοηθήσει τις αρχές της Πορτογαλίας να εξετάσουν μια υπόθεση που αρχικά φαινόταν να είναι μικρή. Επρόκειτο για μια εταιρεία με έδρα την πόλη Κοΐμπρα, η οποία πωλούσε κινητά τηλέφωνα και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές και ήταν ύποπτη για μη καταβολή φόρου προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ). Ενώ ο έλεγχος των εγγράφων φαινόταν να είναι εντάξει, η Εισαγγελία, με την υποστήριξη της Europol και των εθνικών υπηρεσιών επιβολής του νόμου, ερεύνησε περαιτέρω – και ανακάλυψε ένα εκτεταμένο, μαζικό σχέδιο απάτης.

“Συμμετείχαν αρκετές ομάδες οργανωμένου εγκλήματος με υψηλή εξειδίκευση“, “καθεμία από τις οποίες είχε συγκεκριμένο ρόλο στο συνολικό σύστημα”, δήλωσε η EPPO. Τόνισε την “εξαιρετική πολυπλοκότητα της αλυσίδας των εταιρειών”, προσθέτοντας ότι εντοπίστηκαν περίπου 9.000. Πολλές εμφανίζονταν εξωτερικά ως απλοί προμηθευτές ηλεκτρονικών συσκευών και ζητούσαν επιστροφή ΦΠΑ, ενώ άλλες, πουλώντας μέσω διαδικτύου, διοχέτευαν έσοδα σε υπεράκτιες χώρες πριν εξαφανιστούν. Άλλες πάλι φέρονται να ξέπλεναν τα χρήματα.

“Όλα τα δεδομένα που συλλέχθηκαν αναλύονται και η έρευνα για τις ομάδες οργανωμένου εγκλήματος που βρίσκονται πίσω από αυτό το σύστημα συνεχίζεται”.

Σύμφωνα με τον οργανισμό της ΕΕ, η υπόθεση είναι άξια προσοχής όχι μόνο λόγω της τεράστιας κλίμακας της, αλλά και λόγω της “εξαιρετικής πολυπλοκότητας της αλυσίδας των εμπλεκόμενων εταιρειών”.

AFP, ORF, EPPO /ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΕΕ αποκάλυψε φορολογική απάτη – μαμούθ ύψους 2,2 δισ. ευρώ – Έρευνες και στην Ελλάδα"

Παρακολουθήσεις: Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο - Έως και 10 χρόνια φυλακή για παράνομα λογισμικά

Στη Βουλή κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, την κυβερνοασφάλεια και την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Το νομοσχέδιο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, επιδιώκει «να εξασφαλίσει την αναγκαία ισορροπία μεταξύ της προστασίας της ιδιωτικότητας και της εθνικής ασφάλειας, εντός του συνταγματικού πλαισίου και στη βάση των καλύτερων διεθνών πρακτικών». 

Ακόμη, το νομοσχέδιο ενισχύει «τα δικαιώματα των πολιτών απέναντι στις απειλές που συνδέονται με την τεχνολογική εξέλιξη, εκσυγχρονίζοντας ταυτόχρονα το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο που ανατρέχει στο 1994 και αντιμετωπίζοντας τις ελλείψεις που διαπιστώθηκαν πρόσφατα».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Παρακολουθήσεις: Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο - Έως και 10 χρόνια φυλακή για παράνομα λογισμικά"

Δημοσκόπηση Marc: Στις 8 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Η ακρίβεια το μεγαλύτερο πρόβλημα των πολιτών

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 8 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα η ΝΔ έχει ποσοστό 32% και ακολουθεί το ΣΥΡΙΖΑ με 24%, το ΠΑΣΟΚ με 11,3%, το ΚΚΕ με 5,6%, η Ελληνική Λύση με 4,1%, το ΜεΡΑ25 με 3% ενώ το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη έχει ποσοστό 2,3%.

Στη συνολική αξιολόγηση της κυβέρνησης το 47% την βλέπει θετικά ή μάλλον θετικά έναντι του 51% του την αξιολογεί αρνητικά ή μάλλον αρνητικά.

Στην αξιολόγηση του πρωθυπουργού το 48% τον βλέπει θετικά ή μάλλον θετικά έναντι του 50,6% που τον βλέπει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά.

Αναφορικά με την αξιολόγηση της αντιπολιτευτικής τακτική του ΣΥΡΙΖΑ το 69% το βλέπει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά ενώ το 26,8% θετικά ή μάλλον θετικά.

Στην δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 47,8% έναντι 34,3% του Νίκου Ανδρουλάκη και 33,7% του Αλέξη Τσίπρα. Ακολουθούν ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 28,7%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 22,9% και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 18,4%.

Στη σύγκριση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη για μια σειρά από βασικά προβλήματα ο πρωθυπουργός προηγείται σε όλες τις κατηγορίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα της δημοσκόπηση της Marc για τη μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών το 83% αναφέρει την ακρίβεια, τις ανατιμήσεις και τον δύσκολο χειμώνα, το 43,4% τα εθνικά θέματα και τα ελληνοτουρκικά, το 39,4% η εγκληματικότητα και η βία, το 24,9% ο πόλεμος στην Ουκρανία, το 16,1% οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, το 14,3% το μεταναστευτικό, το 11% φυσικές καταστροφές, η πανδημία με 10,8% και η υπόθεση Πάτση με 7,5%.

Στο ερώτημα ποια φράση είναι αυτή που ταιριάζει περισσότερο στην κυβέρνηση το 34,6% λέει πως θα μπορούσε να κάνει πολύ περισσότερα, το 25,6% πως κάνει ο,τι μπορεί, το 22,8% πως είναι επικίνδυνη κυβέρνηση και το 15,6% πως κινείται σε λάθος κατεύθυνση.

Στην ερώτηση της δημοσκόπησης της Marc για το αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση το 44,2% λέει πως τα πράγματα θα ήταν χειρότερα, το 29,4% περίπου τα ίδια, το 22% καλύτερα και το 4,4% δεν απαντώ.

Όσο για το τι κυβέρνηση προτιμούν οι πολίτες το 31,3% λέει αυτοδύναμη ΝΔ, το 21,1% κυβέρνηση με κορμό ΣΥΡΙΖΑ, το 17,3% κυβέρνηση με κορμό ΝΔ και το 14,8% αυτοδύναμο ΣΥΡΙΖΑ. Συνολικά με κυβέρνηση με βασικό κορμό τη Νέα Δημοκρατία την επιθυμεί το 48,6% και με τον ΣΥΡΙΖΑ το 35,9%.

Η ΝΔ προηγείται και στο ερώτημα για το αν οι πολίτες επιθυμούν μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ ή μια κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΜεΡΑ 25 καθώς η αυτοδύναμη ΝΔ συγκεντρώνει το 47,1% έναντι του 43,6% μιας κυβέρνησης τριπλής συνεργασίας.

 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Marc: Στις 8 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Η ακρίβεια το μεγαλύτερο πρόβλημα των πολιτών"

Κιβωτός του Κόσμου: Η πρεσβυτέρα άδειασε τη θυρίδα και έβαλε 500.000 ευρώ σε λογαριασμό της ΜΚΟ

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών υποβλήθηκε το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε από έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας, εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου».

Σημειώνεται πως στο διαμέρισμα της δομής στον Κολωνό, στο οποίο διέμενε ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, εντοπίστηκε χρηματικό ποσό μέσα σε χρηματοκιβώτιο, το μέγεθος του οποίου δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί. Μαζί με το ποσό αυτό, βρέθηκαν και άλλα έγγραφα.

Την ίδια στιγμή, η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, η οποία, πριν από οκτώ ημέρες, έσπευσε να αδειάσει τη θυρίδα στο υποκατάστημα τράπεζας στον Κολωνό, εμφανίζεται να κατέθεσε μεγάλο χρηματικό ποσό σε λογαριασμό της «Κιβωτού».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, προκύπτει μία κατάθεση-μυστήριο που έγινε την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου. Η πρεσβυτέρα έβαλε ποσό 500.000 ευρώ σε λογαριασμό της «Κιβωτού», με αποτέλεσμα να υπάρχουν ερωτηματικά για το πώς και πού βρέθηκε ένα τόσο μεγάλο ποσό στην κατοχή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δε, θα γίνει και έλεγχος «πόθεν έσχες» της Σταματίας Γεωργαντή, ως διαχειρίστριας της ΜΚΟ.

Στην Εισαγγελία τα στοιχεία των ερευνών της Οικονομικής Αστυνομίας για την «Κιβωτό»

Νωρίτερα σήμερα, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών υπέβαλε η Οικονομική Αστυνομία το υλικό που συγκέντρωσε από έρευνες που έγιναν στην Κιβωτό του Κόσμου.

Τα στοιχεία, που αποτελούν προανακριτικό υλικό, εντοπίστηκαν στα κεντρικά γραφεία, τις δομές φιλοξενίας της Κιβωτού σε Αθήνα, Βόλο, Ιωάννινα, Χίο και Καλαμάτα όπως και σε ένα από τα σπίτια του πατέρα Αντώνιου. Επίσης, διαβιβάστηκαν και στοιχεία από την αλληλογραφία, που μαζί με τα υπόλοιπα θα αξιολογηθούν από τους αρμόδιους εισαγγελείς.

Ήδη, δύο εισαγγελείς ανηλίκων ερευνούν τον ρόλο του πατέρα Αντώνιου και άλλων προσώπων μετά τις καταγγελίες για ασελγείς πράξεις και κακοποιητικές συμπεριφορές κατά παιδιών που έχουν φιλοξενηθεί ή φιλοξενούνται μέχρι σήμερα σε δομές της Κιβωτού.

Παράλληλα, στο κάδρο, πέραν του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγής δεν αποκλείεται να μπει και η πιθανή τέλεση απιστίας, υπεξαίρεσης ή απάτης, σε περίπτωση που ο διαχειριστικός έλεγχος οδηγήσει προς αυτή την κατεύθυνση και το ζητήσει η νέα διοίκηση της ΜΚΟ. Πάντως, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Κιβωτού, έχει δικαίωμα να υποβάλει έγκληση εντός τριμήνου από τον εντοπισμό πιθανής τέλεσης των αδικημάτων.

Εντοπίστηκε χρηματικό ποσό σε χρηματοκιβώτιο

Πληροφορίες αναφέρουν πως στο διαμέρισμα της δομής στον Κολωνό, στο οποίο διέμενε ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, εντοπίστηκε χρηματικό ποσό μέσα σε χρηματοκιβώτιο. Μαζί με το ποσό αυτό, βρέθηκαν και άλλα έγγραφα, με τις έρευνες να συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Η σαρωτική επιχείρηση έχει ξεκινήσει από χθες στα ακίνητα του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, Σταματίας Γεωργαντή, με τους αστυνομικούς να έχουν ενημερωθεί από την τράπεζα ότι πριν από οκτώ ημέρες, η πρεσβυτέρα επισκέφθηκε υποκατάστημα τράπεζας και άδειασε τη θυρίδα.

Έτσι, μετά από εισαγγελική παραγγελία, ξεκίνησαν σαρωτικές επιχειρήσεις στα σπίτια του πατρός Αντωνίου, προκειμένου να εντοπίσουν εκεί τον θησαυρό. Οι πληροφορίες λένε ότι, πέραν του διαμερίσματος στον Κολωνό, ελέγχονται και τα σπίτια του ζεύγους στη Βραυρώνα και στη Ραφήνα.

Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ιερέα και της πρεσβυτέρας

Στο μεταξύ, σε δέσμευση των λογαριασμών του πατέρα Αντωνίου και της συζύγου του αλλά και μελών της οικογένειάς του προχώρησε η Οικονομική Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Υπάρχουν υπόνοιες για παράνομο πλουτισμό και δεσμεύονται οι λογαριασμοί για όσο διαρκέσει αυτή η έρευνα. Οι υπόνοιες προέκυψαν από καταθέσεις που βρέθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς και κάποιες από αυτές φαίνεται να μην προέρχονται από μόνιμα εισοδήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να μπήκε «χέρι» στα εκατομμύρια των δωρεών και των χορηγιών που δίνονταν για τα παιδιά της Κιβωτού και κάποιες από τις καταθέσεις δεν μπορούν να δικαιολογηθούν στην παρούσα φάση. Από τους ελεγκτές έχουν εντοπιστεί 3 με 4 τραπεζικοί λογαριασμοί σε δύο συστημικές τράπεζες είτε για προσωπικούς λογαριασμούς του ιερέα είτε για κοινούς με την πρεσβυτέρα ή τους συγγενείς ενώ έχουν εντοπιστεί δύο θυρίδες και ψάχνουν και για άλλες. 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κιβωτός του Κόσμου: Η πρεσβυτέρα άδειασε τη θυρίδα και έβαλε 500.000 ευρώ σε λογαριασμό της ΜΚΟ"

Επιδημιολογικό δελτίο: 43.914 κρούσματα, 19 θάνατοι την ημέρα

Μείωση στον αριθμό των καταγεγραμμένων θανάτων και κρουσμάτων κορωνοϊού την εβδομάδα 21 έως 27 Νοεμβρίου, καταγράφεται στο εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ, το οποίο δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

 Η Όμικρον 2 παραουσιάζει αύξηση και η Όμικρον 5 σχετική μείωση, παραμένοντας, ωστόσο, το συχνότερα αναγνωριζόμενο.

Τα στοιχεία έχουν ενσωματωθεί στο γράφημα του iatronet.gr με την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας και παρατίθενται συνοπτικά στον ακόλουθο πίνακα.

   21-27 Νοεμβρίου 14 - 20 Νοεμβρίου
Κρούσματα εβδομάδας 43.914 53.800     
Σύνολο κρουσμάτων 5.404.690   5.360.506 
Νέοι θάνατοι  118 + 13* 147 +7*   
Σύνολο θανάτων 34.309  34.178      
Διασωληνωμένοι 93 89 
Εισαγωγές ανά ημέρα   183 194 
Σύνολο τεστ PCR 13.193.674    13.130.641  
Σύνολο rapid tests 87.090.822  86.506.648  
Τεστ εβδομάδας 647.207  674.813     
Τεστ ημέρας 92.458  96.402    
Θετικότητα τεστ 6,79%    7,97%        
Επαναλοιμώξεις (σύνολο) 28%
27%

* Πραγματοποιήθηκε ενσωμάτωση θανάτων που καταγράφηκαν με καθυστέρηση στο Εθνικό Μητρώο COVID.

Από τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν σήμερα:

  • 19.113 καταγράφηκαν στην Αττική.
  • 4.244 αφορούν τη Θεσσαλονίκη.

Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων, προέρχονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως ακολούθως:

  • 2.512 από την Ανατολική Αττική.
  • 3.194 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας.
  • 780 από τη Δυτική Αττική.
  • 2.594 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας.
  • 4.994 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας.
  • 2.404 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας.
  • 2.451 από τον Πειραιά.
  • 184 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιδημιολογικό δελτίο: 43.914 κρούσματα, 19 θάνατοι την ημέρα"

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στην Εύβοια ταρακούνησε την Αττική

Σειρά σεισμικών δονήσεων καταγράφονται στην περιοχή της Εύβοιας, από το πρωί της Τρίτης. Η αρχή έγινε με σεισμική δόνηση 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που καταγράφηκε στις 06:32 στον θαλάσσιο χώρο 9 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από τον οικισμό Ζάρακες της Εύβοιας, ή περίπου 58 χιλιόμετρα ανατολικά-βορειοανατολικά της Αθήνας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Αθήνα.

Ακολούθησε ασθενής σεισμική δόνηση με μέγεθος 4,1 στην κλίμακα Ρίχτερ, στις 07:23 ώρα Ελλάδος, σε απόσταση 56 χλμ. ανατολικά/βορειανατολικά των Αθηνών, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, με το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 8 χλμ. βορειανατολικά των Νέων Στύρων Εύβοιας.

Έν λεπτό αργότερα, στις 07:24, σημειώθηκε νέος σεισμός 4,2 βαθμών της κλίμακας, στον θαλάσσιο χώρο 8 χλμ. ΝΑ των Ζαράκων Ευβοίας, 56 χλμ. ΑΒΑ των Αθηνών.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στην Εύβοια ταρακούνησε την Αττική"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news