facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

Νέα παράταση προθεσμίας καταχώρισης εγκατεστημένων ανελκυστήρων

Παράταση προθεσμίας καταχώρισης εγκατεστημένων ανελκυστήρων:

Με νέα απόφαση που υπογράφει ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις-Σπυρίδων Γεωργιάδης και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νικόλαος Ταγαράς, παρατείνεται εκ νέου η προθεσμία καταχώρισης των εγκατεστημένων ανελκυστήρων.

Συγκεκριμένα, βάσει της απόφασης που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, “η προθεσμία της παραγράφου 2, του άρθρου 15, της Φ.Α/9.2/Οικ.28425/1245/22.12.2008 απόφασης των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών – Ανάπτυξης – Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων: «Συμπλήρωση διατάξεων σχετικά με την εγκατάσταση, λειτουργία, συντήρηση και ασφάλεια των ανελκυστήρων» (Β΄ 2604), όπως το άρθρο αυτό τροποποιήθηκε με το άρθρο 1 της υπ ’ αριθ. 68781/28.06.2019 (Β’ 2760) απόφασης των Υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης – Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Τροποποίηση της Φ.Α/9.2/Οικ.28425/1245/22.12.2008 (Β’ 2604) κοινής υπουργικής απόφασης “Συμπλήρωση διατάξεων σχετικά με την εγκατάσταση, λειτουργία, συντήρηση και ασφάλεια των ανελκυστήρων”», εντός της οποίας οι ιδιοκτήτες ή οι διαχειριστές ή οι νόμιμοι εκπρόσωποι τους υποχρεούνται να έχουν ολοκληρώσει την προβλεπόμενη διαδικασία καταχώρισης των εγκατεστημένων ανελκυστήρων, επεκτείνεται από τη λήξη της μέχρι και την 31 Δεκεμβρίου 2022.

Κατά τα λοιπά εξακολουθεί να ισχύει η Φ.Α/9.2/Οικ.28425/1245/22.12.2008 κοινή υπουργική απόφαση «Συμπλήρωση διατάξεων σχετικά με την εγκατάσταση, λειτουργία, συντήρηση και ασφάλε ια των ανελκυστήρων» (Β΄ 2604), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.”

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Νέα παράταση προθεσμίας καταχώρισης εγκατεστημένων ανελκυστήρων "

Άμφισσα: Κρατούμενος μαχαίρωσε έναν φύλακα στις φυλακές του Μαλανδρίνου

Δεν έχει προηγούμενο το περιστατικό που σημειώθηκε στις φυλακές Μαλανδρίνου στην Άμφισσα αργά το απόγευμα της Δευτέρας (09.05.2022)
Κατά την επιστροφή των κρατουμένων στα κελιά τους από τον απογευματινό προαυλισμό τους για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, ένας κρατούμενος επιτέθηκε με αυτοσχέδιο μαχαίρι στον φύλακα και τον τραυμάτισε σοβαρά.  

Ο φύλακας είναι κάτοικος Δεσφίνας και ηλικίας περίπου 37 ετών. Ο δράστης σύμφωνα με πληροφορίες του npress, είναι ισοβίτης και φέρει το όνομα «Βλάχος».

Ο φύλακες τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά. το μαχαίρι πέρασε ελάχιστα χιλιοστά από το νεφρό του άτυχου φύλακα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Άμφισσα: Κρατούμενος μαχαίρωσε έναν φύλακα στις φυλακές του Μαλανδρίνου"

Ρεύμα: Προς ομαδική αγωγή κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής από επαγγελματικούς κλάδους

Ομαδική αγωγή κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος σχεδιάζουν να καταθέσουν οι επαγγελματικοί κλάδοι με την υποστήριξη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Αυτό προέκυψε κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εσπερίδας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών τη Δευτέρα για τη ρήτρα αναπροσαρμογής και με δεδομένο τις συλλογικές αγωγές που έχουν ήδη ξεκινήσει και κατατίθενται στα δικαστήρια από ενώσεις καταναλωτών.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός και ο νομικός σύμβουλος της Ένωσης Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ), Βίκτωρας Τσιαφούτης, ο οικιακός καταναλωτής μπορεί να καλυφθεί μέσω μιας συλλογικής αγωγής, αλλά οι έμποροι, οι επαγγελματίες, οι επιτηδευματίες, οι βιοτέχνες και άλλοι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, δεν καλύπτονται και θα πρέπει να ακολουθήσουν έναν κοστοβόρο και χρονοβόρο δρόμο στις διεκδικήσεις τους. Αυτός ήταν ο λόγος που συμφώνησαν να εξετάσουν τη λύση της ομαδικής αγωγής, ενώ ταυτόχρονα θα ασκηθούν και ασφαλιστικά μέτρα για να καλυφθούν, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση, όσοι κινδυνεύσουν με διακοπή ηλεκτροδότησης από τον πάροχο.

Για το θέμα θα οργανωθεί νέα ενημερωτική εκδήλωση με τους εκπροσώπους όλων των κλάδων που εκπροσωπεί το επιμελητήριο.

«Μη επαρκείς οι διευκρινίσεις για την αναστολή της ρήτρας»

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Χατζηθεοδοσίου δήλωσε: «Μέχρι και πριν από λίγο καιρό, κυβερνητικά στελέχη υποστήριζαν ότι δεν υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος για άλλες παρεμβάσεις. Τελικά φάνηκε ότι υπήρχε, απλώς δεν είχε ληφθεί ανάλογη απόφαση. Τώρα, υπό την πίεση των εξελίξεων και των μεγάλων αυξήσεων που ανατρέπουν τους προϋπολογισμούς νοικοκυριών και επιχειρήσεων και ασκούν ασφυκτικές πιέσεις, η κυβέρνηση κατάλαβε ότι δεν μπορεί να μένει μόνο με τις επιδοτήσεις χαμηλών καταναλώσεων.

Το βασικό ερώτημα που προκύπτει λοιπόν είναι, γιατί έπρεπε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο και να μην έχουν ληφθεί αυτά τα μέτρα αρκετά νωρίτερα.

Επίσης θεωρούμε ότι δεν έχουν δοθεί επαρκείς εξειδικεύσεις και διευκρινίσεις γύρω από το νέο πλέγμα στήριξης, κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής. Γιατί, για παράδειγμα, θα πρέπει να περιμένουμε τον Ιούλιο για να τεθεί σε εφαρμογή η συγκεκριμένη παρέμβαση; Και εφόσον είναι κάτι που όντως θα λειτουργήσει προς όφελος των καταναλωτών, γιατί δεν συζητάμε τη μονιμοποίηση του μέτρου;».

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρεύμα: Προς ομαδική αγωγή κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής από επαγγελματικούς κλάδους"

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν ενεργοποίησε πρόγραμμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου για να στείλει άμεσα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπέγραψε σήμερα ενώπιον δημοσιογράφων ένα νομοθετικό διάταγμα για την επιτάχυνση της παράδοσης στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία, ενεργοποιώντας έναν μηχανισμό που χρονολογείται από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Οι Ουκρανοί αγωνίζονται καθημερινά για την ίδια τους τη ζωή», τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος από το Οβάλ Γραφείο και συμπλήρωσε: «Το κόστος αυτού του αγώνα δεν είναι μικρό, αλλά η υποχώρηση απέναντι στην επίθεση θα κόστιζε πολύ πιο ακριβά».

«Βασίζεται σε ένα πρόγραμμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που αποσκοπούσε στο να βοηθήσει την Ευρώπη να αντισταθεί στον Χίτλερ», υπογραμμίζει ο Λευκός Οίκος, σημειώνοντας ότι ενεργοποιήθηκε ανήμερα του εορτασμού από τη Ρωσία της επετείου της νίκης του Κόκκινου Στρατού επί της ναζιστικής Γερμανίας το 1945.

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου, η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει ενισχύσει το Κίεβο με στρατιωτική βοήθεια αξίας 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το προηγούμενο πακέτο που ανακοινώθηκε ήταν 800 εκατομμυρίων δολαρίων.

25673633

25673634

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν ενεργοποίησε πρόγραμμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου για να στείλει άμεσα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία"

Τέλη Μαίου η πληρωμή της 1ης δόσης του ΕΝΦΙΑ

Το δρόμο για την πληρωμή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ έως το τέλος Μαΐου ανοίγει τροπολογία η οποία κατατέθηκε στη Βουλή.

Ορίζει ότι κάθε μια από τις έως δέκα μηνιαίες δόσεις δεν μπορεί να είναι μικρότερη των δέκα (10) ευρώ, με την πρώτη να καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα έκδοσης της πράξης προσδιορισμού φόρου, εφόσον η πράξη προσδιορισμού εκδοθεί μέχρι τις 15 του μήνα.

Διαφορετικά η καταβολή της γίνεται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από την έκδοση της πράξης προσδιορισμού φόρου, οι δε επόμενες δόσεις μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε επόμενου μήνα ενώ η τελευταία δόση καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Φεβρουαρίου του επόμενου έτους.

Όπως είχε μεταδώσει νωρίτερα το Euro2day.gr, νέου τύπου ραβασάκια στα οποία οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα έχουν μια πιο ευκρινή αποτύπωση της περιουσιακής τους κατάστασης, με βάση και τις νέες αντικειμενικές αξίες, θα αναρτήσει η ΑΑΔΕ.

Η μορφή των εκκαθαριστικών έχει εκσυγχρονιστεί και με το νέο έντυπο οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα μπορούν να μετρήσουν στην πράξη κέρδη και ζημίες μετά τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ και τη νέα μείωση κατά 340 εκατ. ευρώ, η οποία σύμφωνα με την κυβέρνηση φέρνει φέτος μικρές ή και μεγαλύτερες ελαφρύνσεις για 8 στους 10 ιδιοκτήτες ακινήτων. Η πλήρης αλήθεια για το μέγεθος της ελάφρυνσης ή της επιβάρυνσης θα αποτυπώνεται στο εκκαθαριστικό, στον βαθμό όπου η περιουσιακή κατάσταση του φορολογούμενου δεν έχει μεταβληθεί.

Στο εκκαθαριστικό θα αναγράφονται η νέα συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας που έχει προκύψει μετά την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, όπως επίσης και ο κύριος φόρος, η έκπτωση ή η προσαύξηση του κύριου φόρου βάσει συνολικής αξίας ακίνητης περιουσίας, η έκπτωση 50% ή 100% για τους ιδιοκτήτες ακινήτων με χαμηλά εισοδήματα και βέβαια το συνολικό ποσό του ΕΝΦΙΑ.

Σε ειδικό πλαίσιο θα φαίνεται το ημερολόγιο πληρωμής των δόσεων με τις προθεσμίες και τα ποσά της οφειλής ανά μήνα. Το υπουργείο Οικονομικών προωθεί άμεσα στη Βουλή τροπολογία, ώστε η πρώτη από τις 10 μηνιαίες δόσεις του φόρου να καταβληθεί έως τις 31 Μαΐου. Οι ισχύουσες διατάξεις ορίζουν ότι η πρώτη δόση καταβάλλεται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από τη βεβαίωση του φόρου.

Ο φόρος επρόκειτο αρχικά να βεβαιωθεί μέσα στον Απρίλιο, όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη και προκειμένου να παραμείνει η ημερομηνία πληρωμής της πρώτης δόσης στο τέλος Μαΐου, απαιτείται διάταξη νόμου. Εναλλακτικά θα μπορούσε να δοθεί περιθώριο πληρωμής της πρώτης και δεύτερης δόσης χωρίς προσαυξήσεις έως το τέλος Ιουνίου. Η τελευταία από τις δέκα δόσεις καταβάλλεται έως τον Φεβρουάριο του 2023.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, 8 στους 10 ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώσουν φέτος μικρότερο φόρο σε σχέση με πέρυσι ενώ για περίπου 900.000 ιδιοκτήτες δεν θα υπάρχει καμία αλλαγή. Αντίθετα περίπου 350.000 ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να καταβάλουν μεγαλύτερο φόρο, με τους μισούς από αυτούς να έχουν αισθητά πιο βαρύ λογαριασμό, μετά την προσαρμογή των αντικειμενικών και την ένταξη νέων περιοχών στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού.

Για την έκδοση των εκκαθαριστικών απαιτούνται μόλις έξι βήματα:

  1. Είσοδος στην αρχική σελίδα myAADE.
  2. Κλικ στο παράθυρο «Εφαρμογές».
  3. Κλικ στην επιλογή «Δημοφιλείς Εφαρμογές».
  4. Κλικ στη «Δήλωση Ε9/ΕΝΦΙΑ».
  5. Είσοδος στη σελίδα με τους κωδικούς Taxisnet.
  6. Επιλογή έτους 2022 και έκδοση εκκαθαριστικού ΕΝΦΙΑ 2022.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέλη Μαίου η πληρωμή της 1ης δόσης του ΕΝΦΙΑ"

Candida Auris: Τέσσερις νεκροί από τον φονικό μύκητα στην Πάτρα

Συναγερμό έχει προκαλέσει στη χώρα μας η εμφάνιση του φονικού μύκητα Candida Auris και μάλιστα στην Πάτρα έχουν καταγραφεί και θάνατοι.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Άννα Μαστοράκου στην πόλη έχουν καταγραφεί τρεις έως τέσσερις θάνατοι από την ενδονοσοκομειακή λοίμωξη που πλέον δημιουργεί μεγάλη ανησυχία στους ειδικούς.

Μιλώντας στον Max Fm, ανέφερε πως ο συγκεκριμένος μύκητας εντοπίζεται κυρίως στις ΜΕΘ και αν προσβληθεί από αυτόν ανοσοκατασταλμένος ασθενής ή με σοβαρά προβλήματα υγείας ενδέχεται να αποβεί θανατηφόρος, καθώς εμφανίζει μεγάλη ανθεκτικότητα στη θεραπεία.

Σύμφωνα με την Αννα Μαστοράκου ο μόνος τρόπος για να εμποδίσουμε τη διασπορά του να τηρούμε όλα τα μέτρα υγιεινής. Όσον αφορά τα νοσοκομεία, θα πρέπει να γίνονται συχνές απολυμάνσεις.

Η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου συστήνει δε στους πολίτες να είναι ψύχραιμοι και να μην πανικοβληθούν, καθώς πρόκειται για περίπτωση σπάνιου μύκητα, που αν βρεθεί, όμως, στον κατάλληλο χώρο με τους κατάλληλους ανθρώπους, μπορεί να γίνει εξαιρετικά επικίνδυνος.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Candida Auris: Τέσσερις νεκροί από τον φονικό μύκητα στην Πάτρα"

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Παραλογισμός» να μιλάει ο Πούτιν για αμυντικό πόλεμο στην Ουκρανία

«Κατάφωρο παραλογισμό» και «προσβολή» στα θύματα χαρακτήρισαν οι ΗΠΑ τον ισχυρισμό του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έγινε για «προληπτικούς λόγους».

«Το να μιλάει για αμυντική ενέργεια είναι κατάφωρος παραλογισμός, το να μιλάει για οτιδήποτε άλλο πέραν του προσχεδιασμένου πολέμου» είναι «προσβολή στην ιστορική αλήθεια», είπε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών απαντούσε στην ομιλία που εκφώνησε το πρωί της Δευτέρας ο Πούτιν, με την ευκαιρία της 9ης Μαΐου, της νίκης της πρώην ΕΣΣΔ επί της ναζιστικής Γερμανίας το 1945.

«Είναι προσβολή προς εκείνους που έχασαν τη ζωή τους και προς εκείνους που έπεσαν θύματα αυτής της παράλογης καταπίεσης», σημείωσε ο Ν. Πράις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Παραλογισμός» να μιλάει ο Πούτιν για αμυντικό πόλεμο στην Ουκρανία"

Πάτρα: Μηνύματα οργής μεταξύ Ρούλας και Δήμητρας Πισπιρίγκου: Θα πάω στον εισαγγελέα να σου πάρουν το παιδί

Βροχή πέφτουν οι αποκαλύψεις για την υπόθεση της Πάτρας με τα sms με έρχονται στο φως μεταξύ της Ρούλας Πισπιρίγκου και της αδερφής της Δήμητρας προκαλούν ανατριχίλα.

Οι αρχές εξετάζουν 95 SMS ανάμεσα στην Ρούλα και στην αδελφή της Δήμητρα Πισπιρίγκου το χρονικό διάστημα από τις 6/4/21 έως και τις 29/4/2021. Σε αυτά όπως αποκαλύπτει το ereportaz.gr η Δήμητρα επιτίθεται στην αδερφή της όταν είχε εγκαταλείψει το σπίτι μετά τον θάνατο της Ίριδας και πριν από τη μεταφορά της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο.  Σε ένα από τα μηνύματα αναφέρει: «Θα πάω στον εισαγγελέα να σου πάρουν το παιδί» 

Ρούλα 6/4/2021: «Άμα έχεις ενοχές, τράβα αυτοκτόνα. Από χθες μου στέλνεις να πεθάνω. Να σας δείξει τα μηνύματα και τώρα πάει στο τμήμα (σ.σ. ο Μάνος) λέει ,δεν ξέρω τι θα γίνει μόνο να προσέχετε το παιδί»

-Δήμητρα Πισπιρίγκου (6/4/21 – 2.51 μ.μ.) «Σήκω το τηλέφωνο θα σε πάρει ο διάολος…Τα έχεις κάνει πουτάνα…Αντί να σκεφτείς γ***** τον Χριστό σου γ*** ,ότι έχεις χάσει τα παιδιά σου και έχεις άλλο ένα που καίγεται για σένα λες αρχ**…Τσακίσου και σήκωσέ το…Μίλησα με τον Μάνο… και πολύ καλά θα κάνει να στο πάρει το παιδί … Το παιδί σου πλαντάζει μήπως πεθάνεις και εσύ στέλνεις μηνύματα σαν τις παλιό π*******. Σήκωσε το τώρα και άσε τις απειλές»

– Ρούλα 6/4/21 3.01: «Να του τα δώσετε…Και να της πεις ότι η μαμά την αγαπάει πολύ…Και να μην τον απειλείτε»

Αν δεν το σηκώσεις θα πάω στον εισαγγελέα

– Δήμητρα: «Σήκωσέ το τώρα…Και μετά αυτοκτονία…Αν δεν το σηκώσεις θα πάω στον εισαγγελέα και θα σα καταγγείλω και τους δύο και θα πάει σε ίδρυμα το παιδί…Αν αυτό θες για το παιδί σου, ντροπή σου που είσαι μάνα»

– Ρούλα: «Ντροπή μου εμένα που είμαι μάνα, αυτουνού όχι ντροπή το να μας παρατάει με δύο παιδιά πεθαμένα. Μπράβο σας. Βαρεθήκαμε τις απειλές σας, πνίγηκα ρε, δεν μπορώ άλλο πόνο. Να τον πάρεις τηλέφωνο να δεις τι στέλνει, να σας δείξει και μετά θα μου πεις ντροπή μου εμένα. Του το είπα. Δεν αντέχεται άλλος πόνος. Ρε καθίστε εσείς ή δίνετε συμβουλές συνέχεια , να μπορέσετε να συνεχίσετε εγώ δεν μπορώ δεν μπορώ άλλο,τέλος…Εμένα πρήζετε, αυτός τίποτα , Κύριος σε όλα…Μπράβο σας»

– Δήμητρα 6/4/21 6.17 μ.μ.: «Αλλιώς θα έρθει η αστυνομία και θα σε κατεβάσει…Κατέβα τώρα…Μόνη μου είμαι με τον Τς… Πες μου πού είσαι να ανέβω να μιλήσουμε…Μην μπλέξουμε τσάμπα. Έλα και θα τα βρούμε όλα»

– Ρούλα: «Παίρνω εγώ την αστυνομία τώρα και θα δείτε όλοι. Είμαι 32 χρονών και θέλω να είμαι μόνη μου. Τι θα πείτε ρε στην αστυνομία τι; Ότι έφυγα απ’ το σπίτι και; Η πρώτη είμαι ή η τελευταία; Παίρνω τον δικηγόρο τώρα όμως αν δεν με αφήσετε ήσυχη»

– Δήμητρα: «Πήραμε εμείς το δικηγόρο, θα σε χώσουν μέσα. Ξεκόλλα χαζή, θα σε βάλουν στην ψυχιατρική»

– Ρούλα: «Ποια ψυχιατρική ρε ,τι λέτε ,πάτε καλά; Όποιος φεύγει από το σπίτι του είναι τρελός;»

– Δήμητρα: «Έχει στείλει μηνύματα και θα τα χρησιμοποιήσει αυτός. Σκέψου μόνο το παιδί σου»

– Ρούλα: «Μίλησα με τον δικηγόρο ,δεν μπορεί να το πάρει ο Μάνος το παιδί αφού εγκατέλειψε το σπίτι του, σκέψου λογικά…Εγώ δεν έχω στείλει τίποτα…Δεν ξέρω τι λέει»

– Δήμητρα: «Ελα να μιλήσουμε και μετά κάνε ότι θες…Έχει στείλει ,μου τα έστειλε τα μηνύματα μη λες μαλ*** τώρα σε μένα»

Θα εξαφανιστώ γιατί δεν αντέχω άλλο

– Ρούλα : «Εγώ του είπα μόνο ότι θα εξαφανιστώ γιατί δεν αντέχω άλλο ,αν έχει μηνύματα να τα δείξει…Εγώ σου είπα ότι αυτό μου έλεγε θα πεθάνω»

– Ρούλα 6/4 /21 6.24 «Λοιπόν για κλείσε να πάρω το δικηγόρο να δούμε δεν κατάλαβα να με ψάχνει η αστυνομία για ποιο λόγο; Δεν είμαι ανήλικη»

– Δήμητρα: «Ρε έλα να μιλήσουμε να τελειώνουμε θα μπλέξουμε… θα μείνεις μόνη σε αυτό θες; Ή θες να πεθάνεις… έθαψες δύο παιδιά γ*** το κεφάλι σου…»

– Ρούλα: «Εγώ δεν είπα πουθενά να πεθάνω δεν ξέρω τι λέτε και τι λέει ο Μάνος ή τον ακούτε κιόλας»

«Τον γράφω στα α****** μου τον Μάνο

Δήμητρα: «Τον γράφω στα α****** μου τον Μάνο. Εγώ τον πήρα να του πω ότι θα πάρω εγώ το παιδί και μου είπε ότι έχει βάλει δικό του δικηγόρο και θα το πάρει αυτός… Το παιδί σου έκλαιγε και σε ζήταγε…Τελείωνε μη μου τρως το Χριστό»

– Ρούλα: «Λοιπόν άκου, θα έρθει, θα του δώσετε το παιδί και δεν θα σας ενοχλήσει κανείς και άστον με το παιδί να το μεγαλώσει όπως μπορεί»
– 6/4/21 «Τώρα ο δικηγόρος δεν το σηκώνει μην το συνεχίζετε γιατί θα πάρω εγώ την αστυνομία… Μάνος μου είπε ότι το βράδυ θα έρθει να πάρει το παιδί. Δώστο γιατί θα μπλέξετε όντως…Αν δεν θέλετε φέρε μου κάπου το παιδί να το πάρω εγώ να φύγω ,αλλά θα φύγω και δεν θα ξέρει κανείς»

– Δήμητρα: «Μου είπε ο δικηγόρος «καλή μου κοπέλα ότι έχει εγκαταλείψει το σπίτι και από τη στιγμή που δεν θέλει το παιδί δεν μπορεί να πάει μαζί του…Να το πάρεις εσύ και να φύγεις χίλιες φορές»

Πες να μιλήσετε όλοι μαζί χωρίς εμένα

– Ρούλα : «Επειδή θέλω τα καλύτερα για το παιδί μου για αυτό δεν τ ‘ ακούω απ την αρχή αλλιώς θα την έπαιρνα και θα φεύγαμε μαζί γι’ αυτό. Επειδή δεν θέλω άλλο να τη στεναχωρώ άλλο δώστη στον Μάνο , εφόσον τη θέλει και τέλος…Πες να μιλήσετε όλοι μαζί χωρίς εμένα…Και αν είναι και αλλάξει γνώμη να έρθει να βρει, αν όχι θα με πάρεις για να μου το πεις…Εγώ δεν θέλω να είμαι μπροστά σε όλους μιλήστε του εσείς μόνο με τον πατέρα του»
Μηνύματα Facebook Ρούλας – Δήμητρας

Αίσθηση προκαλούν όμως και οι διάλογοι στο Facebook – Messenger μεταξύ των δύο αδελφών Πισπιρίγκου. Οι αρχές εξετάζουν τα μηνύματα μεταξύ των δύο γυναικών από τις 8/4/2021, ημερομηνία εισαγωγής της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο μέχρι τις 15/4 2021 που νοσηλεύεται στην ΜΕΘ στο Ρίο.

Εντύπωση προκαλεί η προσήλωση της Ρούλας και οι αλλεπάλληλες ερωτήσεις στην αδελφή της αν ο Μάνος φορά βέρα , αν έχει ενεργό το Facebook και διάφορα άλλα ενώ μιλά σε κάποια σημεία για την άτυχη κορούλα της με τρόπο που προκαλεί αρνητικές εντυπώσεις.
– Ρούλα (8/4/21) :«Μήπως πρόσεξες αν είχε βέρα σήμερα, γιατί μου είπε την έχει βγάλει»

– Δήμητρα : «Όχι δεν τον κοίταξα καθόλου»

– Ρούλα: «Γ***** ούτε εγώ»

Σοκ προκαλεί η αναφορά της στην Τζωρτζίνα όταν έπεσαν οι σφυγμοί της:

8/4/21 ώρα 11.50 «Έπεσαν οι σφυγμοί στο 70 και κοπάναγε αυτό εχε….κα!»

– Δήμητρα: «Άμα τον ξαναδούμε θα το κοιτάξω… Κοιμήθηκε το παιδί;…«Τέτοια λέγε να χορεύω πεντοζάλι απόψε»

– Ρούλα: «Ευτυχώς ήταν νοσηλεύτρια εδώ και μου λέει είναι που της πήρα πίεση ναι τώρααα»

Ρούλα 9/4/21 3.18: «Για μπες στο προφίλ (σ.σ. του Δασκαλάκη) του μία»

– Δήμητρα: «Όλα τα ίδια…Και δεν έχει ανεβάσει και τίποτα…Εντάξει μ… Τώρα πως είναι;»

– Ρούλα: «Αρχίζει να νυστάζει, καλά είναι όμως»

– Δήμητρα: «Για άστη να κοιμηθεί ρε παιδί μου… Και αν το ξανακάνει εγώ είμαι σίγουρη ότι θα είναι ψυχολογικό γιατί εκεί ηρεμεί και της βγαίνουν όλα…Και μακάρι να είναι αυτό δλδ»

– Ρούλα: Και εγώ αυτό λέω μακάρι να ναι αυτό. Τπτ άλλο γιατί δεν με κρατάν τα πόδια»

– Ρούλα 9/4/21 8.20 :«Κοίτα το προφίλ του γιατί γέννησε η γυναίκα του στιχουργού μήπως έχει ανεβάσει τπτ για βαφτιστήρι κτλπ και βγάλτο φωτό και κράτα το»

Κοίτα μία το έβγαλε το παντρεμένος;

– Δήμητρα: «Ναι μισό…Τίποτα δεν έχει ανεβάσει…Το FACEBOOK ΄μπορεί να το έχει κλειδώσει και να μην μπορώ να δω»

– Ρούλα : «ΟΚ…Κοίτα μία το έβγαλε το παντρεμένος;»

– Δήμητρα: «Όχι…Το παιδί πώς είναι;»

– Ρούλα: Τη βέρα ήξερε να τη βγάλει…κοιμάται(η Τζωρτζίνα)»

– Δήμητρα: Όλα καλά δλδ;

– Ρούλα: «Ναι κοιμάται»

– Δήμητρα Πισπιρίγκου (10/4/21 10.42 μμ) «Τι γίνεται ρε πες μου εδώ τα έχουμε δει όλα»

– Ρούλα: «Δεν ξέρω ρε…Περίμενε, είναι όλοι από πάνω της ακόμα…Μιλάει»

– Δήμητρα: «Τι έπαθε;»

– Ρούλα: «Βγήκε λέει κάτι ,φαίνεται να ξεκινάει σαν βρογχίτιδα»

– Δήμητρα: «Δεν είναι κάτι σοβαρό όμως… Αυτό μας νοιάζει»-

– Ρούλα: «Πάει η γαστρεντερίτιδα τώρα πάμε στη βρογχίτιδα ,για να δούμε»

– Δήμητρα: «Μήπως έχει και τα δύο;»

– Ρούλα: «Ναι έχει τα κέρατά τους»

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Μηνύματα οργής μεταξύ Ρούλας και Δήμητρας Πισπιρίγκου: Θα πάω στον εισαγγελέα να σου πάρουν το παιδί"

Νέες εικόνες βανδαλισμού στην Αγία Σοφία — Έκαναν παπουτσοθήκη ιστορική δεξαμενή νερού

Νέες εικόνες από την Αγία Σοφία προκαλούν οργή. Μετά τον βανδαλισμό της Αυτοκρατορικής Πύλης, νέο περιστατικό βλέπει το φως από την ιστορική οθωμανική δεξαμενή νερού της οποίας έσπασαν το καπάκι και τη μετέτρεψαν σε… παπουτσοθήκη.

Ο αρχαιολόγος που έκανε τη σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγγέλλει ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για αυτή την κατάσταση.

ertnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες εικόνες βανδαλισμού στην Αγία Σοφία — Έκαναν παπουτσοθήκη ιστορική δεξαμενή νερού"

Πλεύρης για ανεμβολίαστους υγειονομικούς: Να εμβολιαστούν για να επιστρέψουν στις εργασίες τους

Μήνυμα να εμβολιαστούν και να επιστρέψουν στις εργασίες τους, έστειλε εκ νέου στους υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο Θάνος Πλεύρης τοποθετήθηκε για το θέμα σε επίκαιρη ερώτηση του ε’ αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ, Γεωργίου Λαμπρούλη με θέμα την «άρση των διοικητικών μέτρων για όλους τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς κατά του COVID-19».

Τα νέα δεδομένα αναιρούν το αρχικό επιχείρημα ότι η διασπορά του ιού οφείλεται στους ανεμβολίαστους τόνισε ο κ. Λαμπρούλης, αναπτύσσοντας την ερώτησή του. Όπως υπογράμμισε, με την πολιτική της η κυβέρνηση στερεί τα νοσοκομεία από χιλιάδες εργαζόμενους, τους υγειονομικούς από τα βιοποριστικά μέσα και την ασφάλισή τους, αλλά και τους ασθενείς από το προσωπικό που έχουν ανάγκη. «Η επιμονή στην αναστολή εργασίας, δημιουργεί μια τεχνητή επιδείνωση για να δημιουργηθεί η ανάγκη εισόδου ιδιωτών στην Υγεία» είπε ο κ. Λαμπρούλης.

Ο κ. Πλεύρης, που υπενθύμισε τη νομοθετική παρέμβαση για συνέχιση της αναστολής εργασίας στους ανεμβολίαστους έως τις 31/12/2022, σημείωσε ότι υπάρχει άλλης σημασίας ζήτημα για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, και άλλης για το διοικητικό προσωπικό. Στους γιατρούς και τους νοσηλευτές υπάρχει άλλη, πολύ μεγαλύτερη υποχρέωση από ένα δημόσιο υπάλληλο: Είναι η υποχρέωση που προκύπτει από το γεγονός ότι υπηρετούν το ΕΣΥ και παρέχουν ιατρικές και νοσηλευτικές πράξεις.

Στην παρούσα φάση, αποφασίστηκε ότι η συγκεκριμένη ομάδα, από όποιο πόστο προσφέρει στο ΕΣΥ, θα πρέπει να τελεί σε αναστολή. Εάν αλλάξουν τα δεδομένα, θα μπορούσε να επανεξεταστεί το θέμα, αλλά ήδη έχουμε κάτι νομοθετημένο. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που θέλω να κλείνω το μάτι να δίνω ελπίδες, Με ξεκάθαρο τρόπο, τους λέω ότι θα πρέπει να πάνε να εμβολιαστούν και να επιστρέψουν πίσω στις εργασίες τους είπε ο κ. Πλεύρης και συνέχισε:

Το γεγονός ότι δεν επιστρέφουν είναι καθαρά δική τους επιλογή, σεβαστή, ότι δεν θέλουν να εμβολιαστούν. Αλλά σεβαστή είναι η επιλογή και της Πολιτείας, που λέει ότι αυτός που εν καιρώ πανδημίας παρέχει τοις υπηρεσίες του στο ΕΣΥ, θέλουμε να είναι εμβολιασμένος, Αυτό ισχύει πολύ περισσότερο για γιατρούς και νοσηλευτές, επισήμανε ο κ. Πλεύρης.

Παρατήρησε επίσης, ότι η πανδημία δεν έχει φύγει: Όπως υπάρχουν επικουρικοί, και ανανεώνονται οι συμβάσεις τους, διότι αναγνωρίζουμε ότι στα νοσοκομεία υπάρχουν ακόμα συνθήκες covid, αντίστοιχα δεν έχει αλλάξει κάτι ως προς τη μεταβλητή για τους υγειονομικούς που επέλεξαν να μην εμβολιαστούν. Πρόσθεσε ωστόσο ότι, το όριο της 31ης Δεκεμβρίου μπορεί να συνεχιστεί, όπως μπορεί, σε περίπτωση ευόδωσης ενός θετικού σεναρίου, να υπάρχει άλλη απόφαση.

«Στην παρούσα όμως φάση, υπάρχει πανδημία. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τον Σεπτέμβριο. Μας λένε οι διεθνείς φορείς ότι ‘ναι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια ύφεση’. Ευελπιστούμε αυτό να συνεχιστεί και στην πορεία, και ο ιός να ακολουθήσει την πορεία που ακολουθούν οι πανδημίες, που στο 2ο και 3ο έτος αρχίζουν να φθίνουν και να γίνονται ενδημικές καταστάσεις. Αλλά αυτό δεν μπορεί αν το προσυπογράψει κάποιος. Συνεπώς, οι συνθήκες υπάρχουν, ειδικά για το κομμάτι που αφορά γιατρούς και νοσηλευτές. Οι απαιτήσεις της Πολιτείας για γιατρούς και νοσηλευτές είναι μεγαλύτερες.

Απευθυνόμαστε στον σκληρό πυρήνα ανθρώπων που διαχειρίζονται το δημόσιο αγαθό της Υγείας. Θέλουμε να πιστεύουν στην επιστήμη, να προστατεύουν τους εαυτούς τους και τους άλλους» διακήρυξε ο υπουργός Υγείας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πλεύρης για ανεμβολίαστους υγειονομικούς: Να εμβολιαστούν για να επιστρέψουν στις εργασίες τους"

H EE εγκαταλείπει την πρόταση που απαγορεύει σε τάνκερ να μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο σε τρίτες χώρες

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να αμβλύνει το πακέτο κυρώσεων για τις ρωσικές εξαγωγές πετρελαίου, αν και στοχεύει να διατηρήσει μια βασική διάταξη για τη ναυτιλία που θα εμποδίσει τη δυνατότητα της Μόσχας να εξαγάγει το αργό της, αναφέρει το Bloomberg σε σημερινό δημοσίευμά του.Σύμφωνα με έγγραφα που ήρθαν εν γνώση του Bloomberg και με άτομα που γνωρίζουν το θέμα, θα εγκαταλειφθεί η πρόταση που απαγόρευε σε πλοία που ανήκουν στην ΕΕ να μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο σε τρίτες χώρες.

Η Ελλάδα, η οικονομία της οποίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη ναυτιλία, ήταν μεταξύ των κρατών μελών που πίεσαν να απαλειφθεί η διάταξη για τις εξαγωγές σε τρίτες χώρες από το έκτο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανέφεραν  άνθρωποι με γνώση του θέματος. Η έλλειψη ενιαίας θέσης μεταξύ των χωρών της Ομάδας των Επτά ήταν το κεντρικό στοιχείο για την απόρριψη της πρότασης.

Το μέτρο θα έπληττε περαιτέρω τις εξαγωγές της Μόσχας – μια ζωτικής σημασίας πηγή σκληρού νομίσματος – δεδομένου ότι οι Έλληνες κατέχουν περισσότερο από το ένα τέταρτο των πετρελαιοφόρων στον κόσμο με βάση τη χωρητικότητά τους.

Ωστόσο, οι τρέχουσες προτάσεις αναμένεται να δυσκολέψουν σημαντικά τη ζωή της Μόσχας, εφόσον υιοθετηθούν. Η απαγόρευση της παροχής ασφάλισης θα καλύψει τη συντριπτική πλειονότητα του παγκόσμιου στόλου πετρελαιοφόρων που επιδιώκουν να μεταφέρουν ρωσικά βαρέλια.

Οι χώρες της ΕΕ εξακολουθούν να συζητούν την έκτη δέσμη μέτρων, με τους διπλωμάτες να προσπαθούν να ξεπεράσουν τις αντιρρήσεις της Ουγγαρίας για την προτεινόμενη απαγόρευση του ρωσικού πετρελαίου.

Δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε συμφωνία κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Βloomberg/ertnews
Διαβάστε Περισσότερα » "H EE εγκαταλείπει την πρόταση που απαγορεύει σε τάνκερ να μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο σε τρίτες χώρες"

Σκυλιά δάγκωσαν μέχρι θανάτου σκύλο στην Ιεράπετρα – Τραυματίας η ιδιοκτήτρια

Μία γυναίκα έβγαλε βόλτα τα σκυλάκια της και κατέληξε τραυματίας η ίδια ενώ το ένα εκ των δύο… δεν υπάρχει πια.

Όλα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής όταν η 57χρονη γυναίκα έβγαλε βόλτα τα ζώα συντροφιάς της σε κεντρικό δρόμο της Ιεράπετρας. Εκεί, καθώς περπατούσαν, δέχθηκαν επίθεση από αγέλη σκύλων οι οποίοι τραυμάτισαν την ίδια ενώ δάγκωσαν μέχρι θανάτου το ένα άτυχο σκυλάκι της. Η 57χρονη έχει κάποιες αμυχές στο σώμα της, μετέβη στο Κέντρο Υγείας της περιοχής όπου έλαβε τις πρώτες βοήθειες και αποχώρησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, πρόκειται για δύο δεσποζόμενα σκυλιά τα οποία – άγνωστο πώς – κατάφεραν να ξεφύγουν της προσοχής των ιδιοκτητών τους με συνέπεια αυτό το τραγικό περιστατικό.

Η αστυνομία ενημερώθηκε άμεσα και προέβη στη σύλληψη ενός αλλοδαπού άνδρα 39 ετών ενώ αναζητείται ακόμα ένας ημεδαπός. Ταυτόχρονα η δημοτική αστυνομία επέβαλλε και διοικητικό πρόστιμο στον 39χρονο επειδή δεν είχε ενημερωμένο βιβλιαριο εμβολιασμου του σκυλιού του.

Παράλληλα διεξάγεται έρευνα αναφορικά με το πώς τα σκυλιά διέλαθαν της προσοχής των αφεντικών τους.

cretapost

Διαβάστε Περισσότερα » "Σκυλιά δάγκωσαν μέχρι θανάτου σκύλο στην Ιεράπετρα – Τραυματίας η ιδιοκτήτρια"

Νέα ρωσική επίθεση στο Azovstal: Κατέστρεψαν την γέφυρα που χρησιμοποιούν για να διαφύγουν οι Ουκρανοί

Oι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν νέα επίθεση κατά του Azovstal και φέρεται να κατέστρεψαν την γέφυρα που το συνδέει με το παρακείμενο οδικό δίκτυο το οποίο οι Ουκρανοί νεοναζί του Τάγματος Αζόφ το χρησιμοποιούν για να διαφεύγουν.

Αν έγινε κάτι τέτοιο σημαίνει πως οι Ρώσοι δεν θέλουν να διαφύγει κανείς και ειδικά οι Δυτικοί αξιωματούχοι που βρίσκονται μέσα στα υπόγεια του βιομηχανικού συγκροτήματος.

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » " Νέα ρωσική επίθεση στο Azovstal: Κατέστρεψαν την γέφυρα που χρησιμοποιούν για να διαφύγουν οι Ουκρανοί"

Τροχαίο στη Μονεμβασιά: «Πήγε να με κλειδώσει μαζί του στο κρατητήριο» λέει ο Κούγιας για τον 52χρονο

Ο 52χρονος δράστης του σοκαριστικού τροχαίου με θύματα δύο ανθρώπους στη Μονεμβασιά, επικοινώνησε με τον Αλέξη Κούγια και του ζήτησε να αναλάβει την υπεράσπισή του.

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο γνωστός ποινικολόγος μετά την επίσκεψή του Αστυνομικό Τμήμα της Σκάλας Λακωνίας όπου κρατείται ο δράστης του πρωτοφανούς εγκλήματος, η πρώτη τους επαφή από κοντά δεν κύλησε ομαλά, αφού ο 52χρονος επιχείρησε να κλειδώσει τον δικηγόρο μαζί του στο κρατητήριο.

Όπως δήλωσε ο κ. Κούγιας το βράδυ της Κυριακής: «Έκανα και ένα ατόπημα, μπήκα στον προθάλαμο… και πήγε να με κλειδώσει μέσα μαζί του! Να με βάλει μέσα στο κρατητήριο».

«Είναι χτυπημένος παντού, άσχημα πολύ στο πρόσωπο και δεν μπορεί να επικοινωνήσει» πρόσθεσε ο κ. Κούγιας και εξήγησε ότι ο 52χρονος θα εξεταστεί από γιατρούς αμέσως και «είναι στα χέρια της επιστήμης (…). Αν οι γιατροί απόψε επιτρέψουν τη μεταγωγή του στον εισαγγελέα Σπάρτης, αύριο το πρωί (Δευτέρα) θα του ασκηθεί ποινική δίωξη».

«Οι πληροφορίες που έχω είναι ότι είναι ένας πολύ ήρεμος άνθρωπος, δεν έχει πειράξει ούτε κουνούπι στη ζωή του. Δεν παντρεύτηκε, έχει αφιερώσει τη ζωή του στους γονείς του. Εχει πολύ μεγάλη περιουσία. Καλλιεργεί 270 στρέμματα, έχει ξενοδοχειακή μονάδα, είναι αυτοδημιούργητος άνθρωπος…» ανέφερε ο γνωστός ποινικολόγος για τον 52χρονος, συμπλητώνοντας πάντως ότι «υπάρχει κάποιο ιστορικό (ψυχολογικών προβλημάτων) στην οικογένεια» αφού η «η μητέρα του είναι χρόνια διπολική…».

Σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια, ο 52χρονος δεν είναι σε θέση να επικοινωνήσει ενώ ούτε οι αστυνομικοί κατάφεραν να του πάρουν απολογία.

«Δυστυχώς δε μπόρεσα να επικοινωνήσω μαζί του. Ήδη με είχαν ειδοποιήσει ο υποδιοικητής και οι αστυνομικοί ότι είναι εκτός επικοινωνίας. Παρ’ολα αυτά εγώ θέλησα να μπω στο κελί που φυλάσσεται και νομίζω ότι διακινδύνευσα. Σε λίγο θα οδηγηθεί στο ψυχιατρικό νοσοκομείο… Είναι ένα έγκλημα εκτός κοινής λογικής, εκτός λογικής επεξεργασίας. Ξεκίνησε από μια ανθρωποκτονία διπλή εξ αμελείας», είπε ο κ. Κούγιας.

«Εδώ υπάρχουν πολλά ουσιαστικά και νομικά προβλήματα, αν τελικά ξεπεραστεί το ζήτημα του καταλογισμού του δράστη και διαπιστωθεί ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα ψυχώσεως… γιατί το πρώτο στάδιο της συμπεριφοράς του, είναι ένα κλασικό ατύχημα, μία διπλή ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Το δεύτερο στάδιο όμως, αν είναι αλήθεια αυτά που μου περιέγραψαν οι αστυνομικοί… αν αυτό αφορά έναν άνθρωπο που έχει σώας τας φρένας, αυτό είναι ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

»Αρα το θέμα είναι πρώτα να διαπιστώσει ο ιατροδικαστής πότε έχασαν τη ζωή τους αυτοί οι άνθρωποι, αν την έχασαν στο πρώτο χτύπημα, τότε έχουμε μία κλασική περίπτωση ανθρωποκτονίας εξ αμελείας.

»Αν όμως ζούσαν τα θύματα, έστω και αν ανέπνεαν μόνο και χτυπούσε η καρδιά τους και τα χτυπήματα που οδήγησαν στην απώλεια της ζωής τους έγιναν μετά, τότε έχουμε διερεύνηση μιας ανθρωποκτονίας που είτε θα είναι ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, είτε θα είναι ανθρωποκτονία σε κάθε περίπτωση από έναν ακαταλόγιστο άνθρωπο».

Επισήμανε, επίσης, ότι αν ο 52χρονος «δεν επικοινωνεί, η διαδικασία αναστέλλεται. Γιατί σε ένα ποινικό δικαστήριο, πρέπει ο κατηγορούμενος να μπορεί να παρακολουθήσει τη διαδικασία».

Στον κ. Κούγια είπε ότι δεν θυμάται τι συνέβη, όπως ανέφερε ο ίδιος ο ποινικολόγος:

«Πριν λίγες ώρες, με πήρε αυτός τηλέφωνο και μου είπε: «Θέλω να είστε ο δικηγόρος μου. Έκανα κάτι που δε θυμάμαι». Μου είπε: «Είναι ώρα μηδέν…»

»Οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να του πάρουν απολογία. Πρέπει να γίνει πραγματογνωμοσύνη, να τον εξετάσει πραγματογνώμονας, να αποφανθεί ότι μπορεί να παρακολουθήσει τη διαδικασία. Τότε, αρχίζει η ποινική διαδικασία, η απολογία του…».

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Τροχαίο στη Μονεμβασιά: «Πήγε να με κλειδώσει μαζί του στο κρατητήριο» λέει ο Κούγιας για τον 52χρονο "

Μακρόν: Στόχος μας να σταματήσουμε τον πόλεμο, όχι να ταπεινώσουμε τη Ρωσία

«Η Ουκρανία είναι αυτή η οποία θα καθορίσει τις προϋποθέσεις των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία. Εμείς θα είμαστε στο πλευρό της για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός». Αυτό δήλωσε σήμερα ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, με αφορμή τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης προσθέτοντας  πως όταν η ειρήνη επιστρέψει στο ευρωπαϊκό έδαφος , «θα πρέπει να οικοδομήσουμε τις νέες ισορροπίες ασφαλείας και να μην ενδώσουμε ποτέ στον πειρασμό της ταπείνωσης και στο πνεύμα της εκδίκησης». Μάλιστα ξεκαθάρισε ότι η ενταξιακή πορεία της Ουκρανίας θα διαρκέσει πολλά χρόνια , «ίσως δεκαετίες».

«Στόχος μας μπροστά στη μονομερή απόφαση της Ρωσίας να εισβάλει στην Ουκρανία και να επιτεθεί στο λαό της, είναι να σταματήσουμε αυτόν τον πόλεμο το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος. Τόνισε, παράλληλα ότι η ΕΕ θα πρέπει να κάνει τα πάντα για να διατηρήσει την ειρήνη στην υπόλοιπη ευρωπαϊκή ήπειρο και να αποφευχθεί η κλιμάκωση του πολέμου πέραν της Ουκρανίας.

Σχετικά με τις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ο Μακρόν είπε ότι είναι «άνευ προηγουμένου» και έχουν στόχο να εμποδίσουν τις πηγές χρηματοδότησης αυτού του πολέμου. Παράλληλα, τόνισε ότι η ΕΕ συνεχίζει να στηρίζει την Ουκρανία, κινητοποιώντας, όσο ποτέ άλλοτε, σημαντικά στρατιωτικά, χρηματοοικονομικά και ανθρωπιστικά. Πρόσθεσε, επίσης, ότι η ΕΕ θα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειες για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το ζήτημα της ασφάλειας των τροφίμων.

«Θα αγωνιστούμε ενάντια στην ατιμωρησία ανείπωτων εγκλημάτων που διέπραξε η Ρωσία στην Ουκρανία», τόνισε, στη συνέχεια ο Εμ. Μακρόν, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι η ΕΕ δεν είναι σε πόλεμο κατά της Ρωσίας. «Δρούμε ως Ευρωπαίοι για την διατήρηση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, για την επιστροφή της ειρήνης στην ήπειρό μας», είπε ο Μακρόν, προσθέτοντας ότι «είναι αρμοδιότητα της Ουκρανίας να ορίσει τις προϋποθέσεις των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία». Σημείωσε, επίσης, ότι το χρέος της ΕΕ είναι να σταθεί στο πλευρό της Ουκρανίας για την επίτευξη της κατάπαυσης του πυρός και της ειρήνης. «Μετά θα είμαστε εκεί για να ξαναχτίσουμε μια ευρωπαϊκή Ουκρανία», πρόσθεσε.

Μία ευρωπαϊκή «πολιτική κοινότητα»

Ο Εμανουέλ Mακρόν δήλωσε ότι είναι ανάγκη να μεταρρυθμιστούν τα κείμενα των Συνθηκών της ΕΕ, προκειμένου να γίνουν περισσότερο αποτελεσματικά, κάτι το οποίο σημαίνει γρήγορες αποφάσεις και με ενότητα, σε σημαντικούς τομείς.

«Ένας τρόπος αυτής της μεταρρύθμισης είναι η σύγκληση μιας συνέλευσης αναθεώρησης των Συνθηκών. Είναι μια πρόταση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την εγκρίνω», είπε ο Εμανουέλ Μακρόν, ενώ τόνισε ότι επιθυμεί να γίνει μια πρώτη συζήτηση, με το απαραίτητο «θάρρος» και «ελευθερία», στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ιουνίου.

Τη δημιουργία μιας «ευρωπαϊκής πολιτικής κοινότητας», μίας παράλληλης «Ε.Ε», η οποία θα επιτρέψει στα δημοκρατικά έθνη της Ευρώπης να βρουν ένα νέο πλαίσιο πολιτικής συνεργασίας και ασφάλειας, πρότεινε ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, μιλώντας στην τελετή λήξης της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.Μάλιστα, είπε ότι αυτή η κοινότητα θα είναι ανοικτή και στα κράτη που επιθυμούν να ενταχθούν στην Ένωση, αλλά και σε αυτά που αποχώρησαν , αλλά  σκέφτονται την επιστροφή τους, σε μία αναφορά που προφανώς αφορούσε την Βρετανία.

Μάλιστα, με αφορμή την αίτηση ένταξης στην ΕΕ της Ουκρανίας, ο Εμανουέλ Μακρόν είπε ότι ναι μεν η χώρα αυτή είναι «μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας», ωστόσο παραδέχτηκε ότι «ακόμα κι αν της δώσουμε αύριο το καθεστώς υποψήφιας χώρας, γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι η ενταξιακή διαδικασία θα διαρκέσει, χωρίς αμφιβολία, πολλά χρόνια, ίσως πολλές δεκαετίες». Ο Εμ. Μακρόν τόνισε ότι «αυτή είναι η πραγματικότητα», εκτός και αν η ΕΕ αποφασίσει να χαμηλώσει τα πρότυπα της ένταξης νέων μελών.

«Μπροστά στο νέο γεωπολιτικό πλαίσιο, πρέπει ξεκάθαρα να βρούμε το δρόμο για να σκεφτούμε την Ευρώπη, την ενότητά της, τη σταθερότητά της», συνέχισε ο Μακρόν.

«Το ερώτημα παραμένει, πώς να οργανώσουμε την Ευρώπη. Είναι ιστορική υποχρέωσή μας να απαντήσουμε σήμερα. Και η απάντηση είναι να δημιουργήσουμε αυτό που θα ονόμαζα μια ευρωπαϊκή πολιτική κοινότητα. Αυτή η νέα ευρωπαϊκή οργάνωση θα επιτρέψει στα ευρωπαϊκά δημοκρατικά έθνη να βρουν ένα νέο πλαίσιο πολιτικής συνεργασίας, ασφάλειας, ενεργειακής συνεργασίας, επενδύσεων σε υποδομές, μετακίνησης προσώπων και ειδικότερα των νέων», ανέφερε ο Γάλλος Πρόεδρος.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μακρόν: Στόχος μας να σταματήσουμε τον πόλεμο, όχι να ταπεινώσουμε τη Ρωσία"

Βουλγαρία: Ζητά εξαίρεση από το εμπάργκο από το ρωσικό πετρέλαιο

Η Βουλγαρία ξεκαθάρισε ακόμη μια φορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση πως επιθυμεί να είναι στις χώρες που εξαιρούνται απο το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ασέν Βασίλεφ στο βουλγαρικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο Βασίλεφ υπογράμμισε ότι χωρίς καμία παρέκκλιση, η Βουλγαρία δεν θα υποστηρίξει το νέο πακέτο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος της Ρωσίας εάν η χώρα των Βαλκανίων δεν εξασφαλίσει την εξαίρεσή της από το προτεινόμενο εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο. «Η θέση της χώρας μας για το εμπάργκο πετρελαίου είναι σαφής», είπε ο Βασίλεφ.

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι η χώρα του λαμβάνει φυσικό αέριο κατά μήκος του νότιου διαδρόμου φυσικού αερίου, προσθέτοντας ότι η Bulgargaz έχει συμβόλαια για παραδόσεις δεξαμενόπλοιων έως τα τέλη Ιουλίου.

Έπειτα, υπάρχει η πανευρωπαϊκή αγορά: η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν συμφωνήσει για 50 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, δήλωσε ο Βασίλεφ. Σύμφωνα με τον ίδιο, βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με το Αζερμπαϊτζάν για να διασφαλιστεί ότι οι πλήρεις παραδόσεις φυσικού αερίου θα ξεκινήσουν τον Μάιο. «Έχουμε μια πολύ καλή κατανόηση από την πλευρά του Αζερμπαϊτζάν και είμαι αισιόδοξος», είπε.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση εργάζεται για να αποκτήσει πρόσβαση σε τερματικούς σταθμούς υγροποιημένου αερίου στην Τουρκία για περίπου 17 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα καυσίμου. Συμπλήρωσε ότι η Βουλγαρία δεν μπορεί πλέον να βασίζεται στην Gazprom γιατί έχει αποδειχθεί πως είναι ένας εταίρος που δεν τήρησε τους όρους.

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ουκρανία θα βγει νικήτρια από τον πόλεμο, ο οποίος, όπως είπε, μπορεί να διαρκέσει τέσσερα έως πέντε χρόνια. Πρόσθεσε ότι οι τιμές τροφίμων θα αυξηθούν επειδή τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία είναι τεράστιοι παραγωγοί σιτηρών και εξαγωγείς στην παγκόσμια αγορά. Η υλικοτεχνική υποστήριξη, ειδικά στη Μαύρη Θάλασσα, θα γίνει πολύ πιο ακριβή καθώς η στρατιωτική δράση μαίνεται στην περιοχή, είπε ο αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης.

Για το μέλλον του κυβερνητικού συνασπισμού, τόνισε ότι αν ποτέ αυτός σταματήσει να εργάζεται για το βουλγαρικό συμφέρον και αρχίσει να εργάζεται για τα κέρδη κάποιων, εκείνους θα ζητήσει από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος Συνέχιση της Αλλαγής να καταψηφίσει τον συνασπισμό. Πρόσθεσε ότι πρέπει να είναι κανείς πάντα έτοιμος για πρόωρες εκλογές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλγαρία: Ζητά εξαίρεση από το εμπάργκο από το ρωσικό πετρέλαιο"

Προσφυγή της διοίκησης της ΣΤΑ.ΣΥ. κατά της στάσης εργασίας των εργαζομένων αύριο το πρωί

Η διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. προσέφυγε στη Δικαιοσύνη ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η στάση εργασίας που έχουν εξαγγείλει τα Σωματεία εργαζομένων για αύριο Τρίτη.

Τα Σωματεία εξήγγειλαν στάση εργασίας για την Τρίτη 10/05/2022 από τις 9 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι, συμμετέχοντας στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, την ώρα της εκδίκασης προσφυγής του στο ΣτΕ ενάντια στον συνδικαλιστικό νόμο.

Ωστόσο, με δεδομένη τη γνωστοποίηση της απόφασης των Σωματείων το μεσημέρι της Δευτέρας, κατέστη αδύνατη η έγκαιρη εκδίκαση της προσφυγής της εταιρείας, προ της έναρξης της στάσης εργασίας, αύριο το πρωί.

Η ΣΤΑ.ΣΥ. ζητεί με ανακοίνωσή της «προκαταβολικά συγγνώμη από το επιβατικό κοινό, για την ταλαιπωρία  και τις δυσκολίες που θα συναντήσει κατά τις αυριανές, πρωινές μετακινήσεις του».

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Προσφυγή της διοίκησης της ΣΤΑ.ΣΥ. κατά της στάσης εργασίας των εργαζομένων αύριο το πρωί"

Βουλγαρία: «Δεν δεχόμαστε κανένα τελεσίγραφο» για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ

Ο πρόεδρος στη Βουλγαρία, Ρούμεμ Ράντεφ δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα δεχθεί κανένα «τελεσίγραφο» στις συνομιλίες μεταξύ Σκοπίων και Βρυξελλών για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ.

Η Βουλγαρία άσκησε βέτο στα τέλη του 2020 στην έναρξη των συνομιλιών για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ευρωπαϊκό μπλοκ, υποστηρίζοντας ότι τα Σκόπια δεν εφαρμόζουν μια διμερή συνθήκη που υπεγράφη το 2017.

«Είναι εξαιρετικά ακατάλληλο και μάταιο να δίνονται στη Βουλγαρία τελεσίγραφα», δήλωσε σήμερα ο Ράντεφ σε δημοσιογράφους στη Σόφια, σχολιάζοντας μια δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Μπουγιάρ Οσμάνι.

Σύμφωνα με βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, ο Οσμάνι φέρεται να είπε ότι μέχρι τον Ιούνιο – δηλαδή μέχρι το τέλος της γαλλικής προεδρίας της ΕΕ – υπάρχει μια πιθανότητα ανάπτυξης σχέσεων μεταξύ Βουλγαρίας και Βόρειας Μακεδονίας.

Ο Ράντεφ επέμεινε ότι πρέπει να τηρηθούν οι όροι για την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών. Το βέτο επηρέασε επίσης την έναρξη των συνομιλιών της ΕΕ με την Αλβανία, οι οποίες παραμένουν παγωμένες.

Ο Βούλγαρος πρόεδρος έκανε λόγο επίσης για άσκηση «εξωτερικών πιέσεων» στη Βουλγαρία και κατηγόρησε τη Βόρεια Μακεδονία για «παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων (των εθνοτικών Βούλγαρων), για παραβίαση των Κριτηρίων της Κοπεγχάγης και για ρητορική μίσους». Αυτό, είπε ο ίδιος, είναι ασύμβατο με τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.

Σύμφωνα με τα Κριτήρια της Κοπεγχάγης, τα κράτη μέλη πρέπει να πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις αν θέλουν να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως η ύπαρξη θεσμών για τη διατήρηση της δημοκρατικής διακυβέρνησης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Επικριτές του Βούλγαρου πρωθυπουργού Κίριλ Πέτκοφ, καθώς και εθνικιστές, τον κατηγορούν ότι θέλει να άρει μέχρι τα μέσα του έτους το βουλγαρικό βέτο λόγω «εξωτερικών πιέσεων».

Ο Ράντεφ και ο Πέτκοφ βρίσκονται σε διένεξη για σειρά ζητημάτων, με πιο πρόσφατο περιστατικό το αν η Σόφια θα στείλει όπλα στην Ουκρανία. Ο Ράντεφ, ο οποίος θεωρείται φιλορώσος, είναι αντίθετος σε αυτή την αποστολή όπλων ενώ ο Πέτκοφ την υποστηρίζει.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλγαρία: «Δεν δεχόμαστε κανένα τελεσίγραφο» για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ"

Φινλανδία: Η συντριπτική πλειοψηφία των Φινλανδών τάσσεται υπέρ της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ

Πάνω από τα 3/4 των Φινλανδών στηρίζουν πλέον την υποψηφιότητα ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε, λίγες ημέρες πριν από την αναμενόμενη επίσημη απόφαση για το ζήτημα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσίευσε η δημόσια τηλεόραση Yle, το 76% των Φινλανδών –ποσοστό ρεκόρ- επιθυμεί την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ. Το αντίστοιχο ποσοστό τον Μάρτιο ανερχόταν σε 60%.

Από όλες τις πολιτικές πτέρυγες, οι ερωτηθέντες τάσσονται υπέρ της ένταξης στη Συμμαχία, συμπληρώνει η δημοσκόπηση.

Όπως και στη Σουηδία, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία οδήγησε σε μεταστροφή της κοινής γνώμης, η οποία μέχρι τότε ήταν πολύ διχασμένη.

Πριν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η υποστήριξη των Φινλανδών στην προοπτική ένταξης στη Βορειοατλανική Συμμαχία παρέμενε στάσιμη περίπου στο 20 με 30%.

Ο Φινλανδός πρόεδρος Σάουλι Νιινίστο πρόκειται να ανακοινώσει επίσημα την προσωπική του θέση για ένταξη στο ΝΑΤΟ στις 12 Μαΐου και ειδικοί αναμένουν ότι η υποψηφιότητα της Φινλανδίας θα επισημοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία επίσης συγκροτείται: σύμφωνα με φινλανδικά μέσα ενημέρωσης, 121 από τα 200 μέλη του Κοινοβουλίου τάσσονται υπέρ της ένταξης, ενώ μόλις 10 έχουν ταχθεί κατά.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Φινλανδία: Η συντριπτική πλειοψηφία των Φινλανδών τάσσεται υπέρ της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ "

Καιρός αύριο: Αίθριος στην Αττική, βροχή στη Θεσσαλονίκη – Αναλυτική πρόγνωση

Διαβάστε πώς θα είναι ο καιρός αύριο Τρίτη (10.05.2022) σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και πιθανώς στα ορεινά της δυτικής Στερεάς, της Θεσσαλίας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 07 έως 24 με 26 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 12 έως 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι πυκνές.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα γύρω ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι νότιοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι πυκνές.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Αίθριος στην Αττική, βροχή στη Θεσσαλονίκη – Αναλυτική πρόγνωση"

Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Αμετανόητος ο φερόμενος δράστης – Αρνείται τον βιασμό του ανήλικου κοριτσιού

“Θέλω να σκοτώσω τον εαυτό μου που δεν μπόρεσα να βοηθήσω το παιδί.μου”, κατέθεσε ο πατέρας.

“Αμετανόητος” φώναξε στον προπονητή της ιστιοπλοΐας που δικάζεται για το βιασμό της  ανήλικης κόρη της,  η μητέρα της καταγγέλουσας.

Όταν η γυναίκα βρέθηκε στο βήμα του μάρτυρα ξέσπασε, ακούγοντας τον κατηγορούμενο να παίρνει το λόγο για να της υποβάλει ερωτήσεις, ζητώντας της μάλιστα, να του απαντά  κοιτάζοντας τον.

Κατηγορούμενος : Θέλω να με κοιτάει

Μητέρα: Αμετανοητος

Κατηγορούμενος : Κοιτα με

Μητέρα : Δε θέλω να σε κοιτάω σε σιχαίνομαι, μίασμα

Κατηγορούμενος : Εγώ και γονατιστός, μπορώ να σου ζητήσω συγγνώμη

Μητέρα : Θα πρέπει να ντρέπεσαι.Είσαι κτήνος.

Κατηγορούμενος : Όταν σε πήρα τηλέφωνο, για πολλοστή φορά που βγηκα με την Αμαλία…

Μητέρα : Δεν ντρέπεσαι που τα λες αυτά, ντροπη σου, βίασες το παιδι μου, ο Θεός να σε κάψει, θρασίμι, μίασμα, μου κατέστρεψες το παιδί.

Η μητέρα της τότε ανήλικης αθλήτριας κατέθεσε πως έμαθε για το βιασμό της κόρης της μέσω ενός ηχογραφημένου μηνύματος που είχε αφήσει στο κινητό του πατέρα της.

«Ήταν ένα καταρρακωμένο παιδί. Μας ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος, δεν είναι αυτός που πιστεύετε, με βιάζει εδώ και δύο χρόνια, το τελευταίο διάστημα απειλεί τη ζωή μου και με χτυπάει ανελλιπώς. Όταν άκουσα αυτό το ηχογραφημενο μήνυμα, έγινα χίλια κομμάτια.
Ακούσαμε για ένα άνθρωπο, δικό μας, που τον ξέραμε,  που εμένα μου έδειχνε θαυμασμό. Προσπαθούσε να μας χαϊδέψει τα αυτιά, αντιλήφθηκα στη συνέχεια», κατέθεσε η μητέρα στο δικαστήριο και διέψευσε ότι η κόρη της είχε σχέση μαζί του, εν γνώσει των γονέων της.

Εισαγγελέας : Υπάρχουν καταθέσεις ότι η κόρη σας ήταν η  ουρά του, επιδίωκε να βρισκόταν κοντά του και πως ανάμεσα στην κόρη σας και τον προπονητή έτρεχε κάτι παραπάνω, γιατί να έρθουν να καταθέσουν όλα αυτά στην ανάκριση;

Μάρτυρας : Μου κάνει εντύπωση ότι ήρθαν και τα είπαν αυτά. Πιστεύω πως καλύπτουν άλλους που θέλουν να αποφύγουν πειθαρχικές ευθύνες των ανθρώπων και του ομίλου και από ζήλια και μόνο. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Θέλαν να καλύψουν πειθαρχικές κυρώσεις που θα είχαν μέλη του ομίλου.

Εισαγγελέας : Τι πειθαρχικές κυρώσεις θα είχανε τα μέλη του δ.σ. για ενέργειες που είχε κάνει κατηγορούμενος;

Μάρτυρας : Όταν το έμαθαν δεν έκαναν τίποτα.

Εισαγγελέας : Γιατί να τα πουν μετά από τόσα χρόνια;

Μάρτυρας : Από  ζήλια.

Εισαγγελέας: Μάρτυρας λέει πως είχατε πει «άσχημο θα ήταν να παντρευτεί με τον προπονητή της».

Μάρτυρας : Είναι δυνατόν στον Αφγανισταν είμαστε; 12 με 28; Εάν ήθελα να την παντρολογήσω, δεν θα την είχα μέχρι τώρα, δέκα φορές;

Εισαγγελέας : Ερχόταν ποτέ να παίρνει ο κατηγορούμενος την κόρη σας με το αυτοκίνητο;

Μάρτυρας : Ποτέ.

Εισαγγελέας : Κυρία μάρτυρα έχω πέντε καταθέσεις που το λένε;

Μάρτυρας :  Όλα τα παιδιά μάζευε. Ποτέ η Αμαλία δεν πήγε  μόνη της με τον Τ.., πουθενά. Ηταν και η αδελφή της πάντα μαζί.

Η μητέρα που, καταθέτοντας, αποκαλούσε τον κατηγορούμενο με.το μικρό του όνομα, εκπλήσσοντας τον εισαγγελέα, υποστήριξε ότι   εμπιστευόταν με τυφλά μάτια τον προπονητή κι ότι δεν έδωσε σημασία  στη μέίωση στην απόδοση της κόρης της στο σχολείο και κάποιους μώλωπες στο σώμα της.

“Μου είχε πει πως ήταν από το σκάφος και την πίστεψα”, κατέθεσε και λίγο αργότερα, απευθυνόμενη στη δικηγόρο υπεράσπισης Βάσω Πανταζή της είπε:

«θα έπρεπε να ντρέπεστε, βγαίνεις στην τηλεόραση και λες δεν υπάρχει αδίκημα», προσθέτοντας «αυτά που λέει είναι απαράδεκτα».

Για την καταγγελία της κόρης της 10 χρόνια μετά, η μάρτυρας κατέθεσε:

“Η απόφαση να έρθουμε εδώ δεν ήταν δική μας αλλά της Αμαλίας. Ο λόγος δεν ήταν η Μπεκατώρου αλλά με αφορμή την Μπεκατώρου ότι υπήρξε μία κινητοποίηση της Δικαιοσύνης και είπαμε ότι τώρα δεν θα είμαστε μόνοι μας επειδή μέχρι τότε ήμασταν μόνοι μας».

Στη δική του κατάθεση ο πατέρας της αθλήτριας, που ήταν έφορος  στον ιστιοπλοϊκό όμιλο, υποστήριξε:

«Παιδάκια ήταν,  τι ιδιαίτερες σχέσεις να έχουν; Ήταν προπονητής παίδων μέχρι 13 έτων. Τι παραπάνω σχέσεις να σκεφτείς από ένα προπονητη που έχεις σαν οικογενεια; Έφυγε η γη κάτω από τα πόδια μου όταν το έμαθα. Κι αυτό από έναν άνθρωπο που μόνο καλό του έκανα, του έχτισα το όνειρο του.

Πρόεδρος : Από το 2010 μέχρι το 2012 η κόρη σας, είχε τακτική επαφή με τον κατηγορούμενο;

Μάρτυρας : Ναι

Πρόεδρος : Υπήρχε μεταβολή στην συμπεριφορά της;

Μάρτυρας : Καμία. Ένα κλειστό μαζεμένο κορίτσι. Ο χαρακτήρας του ανθρώπου δεν αλλάζει.

Πρόεδρος : Πως ένιωθε η κόρη σας όταν πήγαινε στα μαθήματα;

Μάρτυρας : Το ξεκινήσαμε μαζί γιατί πηγαίναμε μαζί για ψάρεμα. Την αγαπούσε την θάλασσα και πήγαινε χαρούμενη στην ιστιοπλοΐα.

Πρόεδρος : Πέρα από τα μαθήματα υπήρχε άλλη επικοινωνία με τον κατηγορούμενο; Μηνύματα;

Μάρτυρας : Όχι. Με τον κατηγορούμενο ξεκινήσαμε και χτίσαμε αυτό το κομμάτι, τον όμιλο. Μαζι μου εγώ στον όμιλο είχα και παιδιά μου και είχαμε και μεγάλη επαφή.

Πρόεδρος : Κοινωνικές έπαφές με τον κατηγορούμενο είχατε;

Μάρτυρες : Θέλοντας και μη είχαμε γίνει φίλοι. Το όνειρο το δικό του ήθελα εγώ να φτιάξω και έτσι δεθήκαμε πιο πολύ.

Πρόεδρος : Πως είδατε τη συμπεριφορά του;

Μάρτυρες : Για την ηλικία του είχε τις παραξενιές του, τον έπιανα και του έλεγα να μη φωνάζει στα παιδιά, είχε τα ΟΥΚ μέσα του…Εγώ ήμουν δίπλα του. Σε αποστολές. Ήμουν ό μόνος σε όλη την Ελλάδα που έβαζε υπιγραφή του στις αποστολές.

Πρόεδρος : Είχατε παρατηρήσει μία ιδιαίτερη σχέση του κατηγορούμενου με την κόρη σας;

Μάρτυρας : Παιδάκια ήταν. Όλα τα είχε αγκαλιά του. Τα φίλαγε, τα έβαζε στα πόδια του. Ήμασταν σαν οικογένεια.Η συμπεριφπρά του ήταν ίδια.

Πρόεδρος : Τι ξεπέρασε τα όρια; Τι σας σόκαρε στη συμπεριφορά του κατηγορούμενου;

Μάρτυρας : Όταν έμαθα από την ηχογράφηση που έκανε το παιδί μας. Στο κινητό μου.

Πρόεδρος : Πόσα λεπτά μίλησε η κόρη σας;

Μάρτυρας : Τι να σας πω, δεν μπορώ να το προσδιορίσω. Άκουσα τα χειρότερα. Έλεγε ο Τ… δεν είναι αυτός που νομίζετε.  Με βιαζει, με κακοποιεί και με απειλεί για τη ζωή σας και τη δική σας.

Πρόεδρος : Υπάρχουν κάποιοι που καταθέτουν ότι ήταν δίπλα διπλά η κόρη σας με τον κατηγορούμενο και πως υπήρχε σχέση και φαινόταν να το επιδιώκει η κόρη σας.

Μάρτυρας : Ο κατηγορούμενος ήταν πιο κοντά μαζί μας λόγω φύσης δουλειάς. Μπορεί κάποιος να την έβλεπε μαζί του επειδή η Αμαλία, βοηθούσε στον ομιλο δεν είχε πάει ποτέ κάπου με τον Τ…

Εισαγγελέας : Οι μητέρες των άλλων παιδιών που καταθέτουν όσα καταθέτουν γιατί τα λένε;

Μάρτυρας : Ήρθαν και κατέθεσαν για τη ζήλια που είχαν με την Αμαλία. Που πήρε παγκόσμιο… Που από την καταστροφή του αυτό το παιδί, κατάφερε να τους ξεπεράσει όλους. Το έζησα σαν έφορος όλα αυτά τα χρόνια…

Εισαγγελέας : Γιατί οι άνθρωποι του ομίλου εφόσον η Αμαλία,  δεν είχε διακριθεί ακόμα τον Δεκέμβριο του 2013  όταν τους είπατε τι είχε συμβεί στο παιδί σας, δε σας στήριξε κανείς;

Μάρτυρας : Από το φόβο και την ανευθυνότητα τους.

Εισαγγελέας : Τι είχανε να φοβηθούν;

Μάρτυρας : Αυτή την αίγλη που είχαν πάρει από τον όμιλο που τους γνώριζαν όλοι…

Εισαγγελέας : Ήσασταν αγαπητός, σας γνώριζαν και οι πέτρες και λέτε στους υπόλοιπους το παιδί μου έχει πρόβλημα και δε σας υποστηρίζει κανείς.

Μάρτυρας : Και μου έριξαν και την ευθύνη

Εισαγγελέας : Μήπως επειδή έβλεπαν αυτά που εσείς δεν μπορούσατε;

Μάρτυρας : Όχι μου έριξαν ευθύνη διότι εγώ ήμουν αθλητικό.

Εισαγγελέας : Μία πράξη φέρεται να έγινε  εντός δωματίου στο Γαλαξίδι, ενώ ήσασταν κι εσείς…

Μάρτυρας : Από τότε που το έμαθα αυτό, πετάγομαι κάθε  μέρα στον ύπνο
μου, που δεν μπορούσε να υποστηρίξω το παιδί μου.

Εισαγγελέας : Το θεωρείτε αληθές; Ενώ κοιμόσασταν δίπλα

Μάρτυρας : Θέλω να τον ρωτήσω εάν ήταν το βίτσιο ενός 11χρονου, 12 χρονου και όχι ενός 29χρονου ανώμαλου

Πρωτοδίκης: Δε σας έκανε εντύπωση που δεν ακούσατε κάτι;

Μάρτυρας (κλαίγοντας): Τι να σας πω ότι θέλω να σκοτώσω τον εαυτό μου από τότε που το έμαθα που δεν μπόρεσα να προστατέψω το παιδί μου.

Πρωτοδίκης: Αποκλείεται να ήταν ερωτευμένη η κόρη σας;

Μάρτυρας: Τι ερωτευμένη; Παιδάκια ήταν.

Η δίκη συνεχίζεται με την κατάθεση του πατέρα την Πέμπτη 12 Μαΐου.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Αμετανόητος ο φερόμενος δράστης – Αρνείται τον βιασμό του ανήλικου κοριτσιού"

e-ΕΦΚΑ: Mόνο με ηλεκτρονικό ραντεβού η εξυπηρέτηση των πολιτών

Μέσω του συστήματος των ηλεκτρονικών ραντεβού μπορούν να εξυπηρετηθούν οι πολίτες, χωρίς ταλαιπωρία και καθυστερήσεις, από τις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ, όπως αναφέρει η διοίκηση του φορέα σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το μέτρο των ηλεκτρονικών ραντεβού μονιμοποιήθηκε, πριν από λίγους μήνες, καθώς επιτυγχάνει την εξάλειψη των πολύωρων καθυστερήσεων και τις ουρές στα γκισέ των υποκαταστημάτων και ταυτόχρονα διευκολύνει το έργο των υπαλλήλων.

Οι συναλλασσόμενοι μπορούν, μέσω της εθνικής δικτυακής πύλης (gov.gr) ή του δικτυακού τόπου της υπηρεσίας του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr/rv), να εισέλθουν με τους κωδικούς Taxis στην υπηρεσία των ηλεκτρονικών ραντεβού. Με απλά βήματα επιλέγουν την υπηρεσία και το τμήμα που επιθυμούν να εξυπηρετηθούν και κλείνουν αυτόματα το πρώτο διαθέσιμο ραντεβού. Την ημέρα του ραντεβού αρκεί να προσέλθουν λίγα μόνο λεπτά νωρίτερα και να εξυπηρετηθούν άμεσα και με ασφάλεια.

Όπως επισημαίνει ο e-ΕΦΚΑ, ενδεικτικό της μεγάλης αποδοχής που είχε το μονιμοποιημένο μέτρο των ηλεκτρονικών ραντεβού αποτελεί το γεγονός ότι, κατά το προηγούμενο έτος (2021), 1.082.324 χρήστες έκλεισαν χρηστών που έκλεισαν ηλεκτρονικά ραντεβού με τις υπηρεσίες του φορέα.

Τέλος, τονίζεται πως οι πολίτες μπορούν να εξυπηρετηθούν στα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ και χωρίς το κλείσιμο ηλεκτρονικού ραντεβού κατ’ εξαίρεση μόνο:

– σε έκτακτες και επείγουσες περιπτώσεις κατά την κρίση του επικεφαλής της μονάδας,

– εφόσον αυτό είναι δυνατόν με βάση τα πραγματικά δεδομένα κατά την ώρα προσέλευσης του πολίτη και εφόσον δεν υπάρχουν κλεισμένα ραντεβού εκείνη την ώρα.

ΑΠΕ ΜΠΕ/ newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "e-ΕΦΚΑ: Mόνο με ηλεκτρονικό ραντεβού η εξυπηρέτηση των πολιτών"

Coca - Cola: Έχασε τη φορολογική μάχη στο ΣτΕ και καλείται να πληρώσει 2,6 εκατ. ευρώ συν προσαυξήσεις

Η Coca-Cola Ηοldings BV έχασε τη φορολογική μάχη της στο Συμβούλιο της Επικρατείας και καλείται να καταβάλλει περίπου 2,6 εκατ. ευρώ για διαφορές φόρων, πρόσθετων φόρων και προστίμων, παρελθόντων ετών (2008, 2009, κ.λπ.), λόγω ανακριβών δηλώσεων (πλέον των προστίμων, προσαυξήσεων, κλ.π.).

Ο προϊστάμενος του Διαπεριφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου αμφισβήτησε τον τρόπο φορολόγησης των αλλοδαπής προέλευσης(Κύπρος) μερισμάτων της Coca-Cola και εξέδωσε φύλλα ελέγχου φόρου εισοδήματος καταλογίζοντας διαφορές κύριου φόρου εισοδήματος, πρόσθετο φόρο και πρόστιμα, λόγω ανακριβών φορολογικών δηλώσεων.

Οι φορολογικές αρχές αμφισβήτησαν τον τρόπο φορολόγησης των μερισμάτων της αλλοδαπής που προκύπτει από την σχετική διημερή σύμβαση φορολόγησης με μειωμένο συντελεστή και σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις είχαν ζητήσει την επιστροφή ποσών ως αχρεωστήτως καταβληθέντων.

Τα ποσά που καταλογίστηκαν στην Coca-Cola είναι περίπου 2,6 εκατ. ευρώ, χωρίς να μπορούν να υπολογιστούν με ακρίβεια, καθώς έχουν επιβληθεί πρόσθετη φόροι (200%), πρόστιμα (30%), κ.λπ. επί της διαφοράς του κύριου φόρου που καταλογίστηκε στην εν λόγω εταιρεία από τις φορολογικές αρχές.

Αρχικά η Coca-Cola έχασε τις δικαστικές μάχες στο Διοικητικό Πρωτοδικείο και Εφετείο Αθηνών και στην συνέχεια άσκησε αναιρέσεις στο ΣτΕ κατά των εφετειακών αποφάσεων. Όμως, το Β΄ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με 5 αποφάσεις του απέρριψε τις αναιρέσεις της εταιρείας ως αβάσιμες και αλυσιτελείς.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Coca - Cola: Έχασε τη φορολογική μάχη στο ΣτΕ και καλείται να πληρώσει 2,6 εκατ. ευρώ συν προσαυξήσεις"

Στάση εργασίας σε μετρό και τραμ την Τρίτη

Στάση εργασίας από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι πραγματοποιούν την Τρίτη οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, τραμ).

Τα Σωματεία Εργαζομένων στα παραπάνω μέσα δηλώνουν με ανακοίνωσή τους πως συμμετέχουν στη στάση εργασίας που κήρυξε, αύριο Τρίτη 10 Μαΐου, το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας.

Επίσης καλούν όλους τους εργαζόμενους στην προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενάντια στον νόμο Χατζηδάκη, που θα γίνει στις 9:30 το πρωί, στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 47- 49).

Δηλώνουν πως «οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν την εφαρμογή αυτών των αντισυνταγματικών, αντιδημοκρατικών διατάξεων και ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να ακυρωθεί ο αντεργατικός νόμος».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Στάση εργασίας σε μετρό και τραμ την Τρίτη"

Πολωνία: Διαδηλωτές έλουσαν με κόκκινη μπογιά τον Ρώσο πρεσβευτή στην Βαρσοβία

Φωνάζοντας «Φασίστες, Φασίστες!», διαδηλωτές έλουσαν με κόκκινη μπογιά τον πρεσβευτή της Ρωσίας στην Βαρσοβία κατά την διάρκεια τελετής για το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, το οποίο η Ρωσία γιορτάζει σήμερα, χωριστά από την υπόλοιπη Ευρώπη, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Οι εικόνες που μεταδόθηκαν από το Ria Novosti, χωρίς ήχο, δείχνουν τον Σεργκέι Αντρέιεφ, λουσμένο με την κόκκινη μπογιά, μαζί με πολλά πρόσωπα της ρωσικής αντιπροσωπείας.

Πίσω τους είναι ορατές οι ουκρανικές σημαίες που κρατούν οι διαδηλωτές.

Σύμφωνα με το Ria Novosti, ο Ρώσος πρεσβευτής επρόκειτο να καταθέσει στεφάνι στο σοβιετικό νεκροταφείο της Βαρσοβίας, όπου έχουν ενταφιασθεί οι Σοβιετικοί στρατιώτες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, στο πλαίσιο του εορτασμού της 9ης Μαΐου 1945.

news 

Διαβάστε Περισσότερα » " Πολωνία: Διαδηλωτές έλουσαν με κόκκινη μπογιά τον Ρώσο πρεσβευτή στην Βαρσοβία"

Κορωνοϊός: 2.819 νέα κρούσματα και 22 θάνατοι

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 2.819. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.364.598 (ημερήσια μεταβολή +0,1%), εκ των οποίων 48,9% άνδρες.

Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 313 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 126.267 (3,6% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων.

Από τα κρούσματα καταγράφηκαν:

  • 1.201 στην Αττική (1.375 χθες).
  • 293 στη Θεσσαλονίκη (305 χθες).

Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων, προέρχονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως ακολούθως:

  • 181 από την Ανατολική Αττική (173 χθες).
  • 190 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας (202 χθες).
  • 48 από τη Δυτική Αττική (41 χθες).
  • 160 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας (172 χθες).
  • 318 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας (381 χθες).
  • 134 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας (196 χθες).
  • 144 από τον Πειραιά (173 χθες).
  • 26 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού (37 χθες).

Tα υπόλοιπα κρούσματα κατανέμονται σε επιπλέον 63 Περιφερειακές Ενότητες, ως εξής:

  • 6 στο Άγιο Όρος
  • 55 στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
  • 5 στην ΠΕ Άνδρου.
  • 46 στην ΠΕ Αργολίδας.
  • 25 στην ΠΕ Αρκαδίας.
  • 30 στην ΠΕ Άρτας.
  • 73 στην ΠΕ Αχαΐας.
  • 18 στην ΠΕ Βοιωτίας.
  • 7 στην ΠΕ Γρεβενών.
  • 19 στην ΠΕ Δράμας.
  • 32 στην ΠΕ Έβρου.
  • 54 στην ΠΕ Εύβοιας.
  • 1 στην ΠΕ Ευρυτανίας.
  • 8 στην ΠΕ Ζακύνθου.
  • 37 στην ΠΕ Ηλείας.
  • 45 στην ΠΕ Ημαθίας.
  • 84 στην ΠΕ Ηρακλείου.
  • 1 την ΠΕ Θάσου.
  • 16 στην ΠΕ Θεσπρωτίας.
  • 14 στην ΠΕ Θήρας.
  • 3 στην ΠΕ Ικαρίας
  • 62 στην ΠΕ Ιωαννίνων.
  • 27 στην ΠΕ Καβάλας.
  • 4 στην ΠΕ Καλύμνου.
  • 40 στην ΠΕ Καρδίτσας.
  • 2 στην ΠΕ Καρπάθου.
  • 11 στην ΠΕ Καστοριάς.
  • 40 στην ΠΕ Κέρκυρας.
  • 13 στην ΠΕ Κεφαλληνίας.
  • 12 στην ΠΕ Κιλκίς.
  • 21 στην ΠΕ Κοζάνης.
  • 52 στην ΠΕ Κορινθίας.
  • 3 στην ΠΕ Κω.
  • 24 στην ΠΕ Λακωνίας.
  • 89 στην ΠΕ Λάρισας.
  • 22 στην ΠΕ Λασιθίου.
  • 22 στην ΠΕ Λέσβου.
  • 2 στην ΠΕ Λευκάδας.
  • 9 στην ΠΕ Λήμνου.
  • 34 στην ΠΕ Μαγνησίας.
  • 45 στην ΠΕ Μεσσηνίας.
  • 4 στην ΠΕ Μήλου.
  • 9 στην ΠΕ Μυκόνου.
  • 19 στην ΠΕ Νάξου.
  • 9 στην ΠΕ Ξάνθης.
  • 12 στην ΠΕ Πάρου.
  • 32 στην ΠΕ Πέλλας.
  • 55 στην ΠΕ Πιερίας.
  • 24 στην ΠΕ Πρέβεζας.
  • 19 στην ΠΕ Ρεθύμνου.
  • 6 στην ΠΕ Ροδόπης.
  • 31 στην ΠΕ Ρόδου.
  • 3 στην ΠΕ Σάμου.
  • 62 στην ΠΕ Σερρών.
  • 5 στην ΠΕ Σύρου.
  • 1 στην ΠΕ Τήνου.
  • 27 στην ΠΕ Τρικάλων.
  • 39 στην ΠΕ Φθιώτιδας.
  • 3 στην ΠΕ Φλώρινας.
  • 12 στην ΠΕ Φωκίδας.
  • 21 στην ΠΕ Χαλκιδικής.
  • 49 στην ΠΕ Χανίων.
  • 18 στην ΠΕ Χίου.
  • 81 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση (78 χθες).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με Covid-19 είναι 22, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 29.417 θάνατοι. Το 95,6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 198 (65,2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. To 92,9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 102 (51,52%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 96 (48,48%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.628 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 109 (ημερήσια μεταβολή -9,92%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 131 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

euro2day 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 2.819 νέα κρούσματα και 22 θάνατοι"

Ν. Δένδιας: Η ελληνική πρεσβεία άνοιξε πάλι τις πόρτες της στο Κίεβο

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, η ελληνική σημαία κυματίζει πάλι σήμερα στο Κίεβο, η ελληνική πρεσβεία άνοιξε πάλι τις πόρτες της στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Επικεφαλής της ελληνικής πρεσβείας στο Κίεβο ως επιτετραμμένος τοποθετήθηκε ο Μανώλης Ανδρουλάκης, ο τελευταίος διπλωμάτης που έφυγε από τη μαρτυρική πλέον πόλη της Μαριούπολης, γνωστοποίησε ακόμα ο Νίκος Δένδιας.

Παράλληλα, έστειλε το μήνυμα πως η Ελλάδα μέσω της πρεσβείας της στο Κίεβο και του προξενείου στην Οδησσό, βρίσκεται δίπλα στην ομογένεια, αλλά και δίπλα στον ουκρανικό λαό.

«Συμβολίζει την προσπάθεια ενοποίησης των κρατών που απαρτίζουν την ΕΕ, αλλά αυτό έχει μία προϋπόθεση, και αυτή είναι η απάλειψη του πολέμου από την ήπειρο μας και τις σχέσεις μεταξύ των κρατών και τη δημιουργία σχέσεων στη βάση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου. Και είναι κρίμα γιατί σήμερα στην Ευρώπη, δυστυχώς, μας επισκέπτεσαι όταν υπάρχει πόλεμος ξανά και σκηνές βίας» ανέφερε ο Νίκος Δένδιας και υπογράμμισε πως η Ελλάδα κάνει ό,τι μπορεί για να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση της κρίσης στην Ουκρανία και της ανθρωπιστικής κρίσης.

«Έχουμε δεσμευθεί ότι θα συμμετάσχουμε ενεργά στην ανοικοδόμηση της χώρας» τόνισε επιπροσθέτως.

ertnews 

Διαβάστε Περισσότερα » "Ν. Δένδιας: Η ελληνική πρεσβεία άνοιξε πάλι τις πόρτες της στο Κίεβο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news