facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Μεσσαρά: Ο 14χρονος κατέγραψε σε βίντεο τον βιασμό του απο 52χρονο σύντροφο της μητέρας του

Την δύναμη να καταγράψει σε βίντεο τον βιασμό του από τον 52χρονο Σύρο σύντροφο της μητέρας του, βρήκε ο 14χρονος γιός της οικογένειας, ύστερα από υπόδειξη του 24χρονου αδελφού του, με σκοπό να παγιδέψουν τον 52χρονο.

Το βίντεο τραβήχτηκε λίγες ημέρες πριν από τη σύλληψη του 52χρονου και αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία ώστε οι Αρχές να του φορέσουν χειροπέδες και να τον στείλουν χωρίς δεύτερη σκέψη στην φυλακή.

Ο 52χρονος Σύρος,  προφυλακίστηκε χθες Τρίτη 7 Ιουνίου 2022, με την κατηγορία του βιασμού των παιδιών της συντρόφου του, σε χωριό της Μεσσαράς στην Κρήτη.

Δηλώνει μετανιωμένος για τις πράξεις του, όμως οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η μητέρα τους γνώριζε ή όχι για τον εφιάλτη που εκείνα ζούσαν για παραπάνω από έξι χρόνια, στα χέρια του 52χρονου.

Μέχρι στιγμής, δυο από τα παιδιά της, 24 και 14 ετών, δηλώνουν πως εκείνη πρέπει να γνώριζε ή τουλάχιστον να είχε υποψιαστεί, κάτι που μένει να αποδειχτεί μέχρι ν' απαγγελθούν και σ' εκείνη κατηγορίες.

Ο πατέρας δεν γνώριζε

Εκείνος που, όπως όλα δείχνουν, δεν είχε την παραμικρή ιδέα για τον εφιάλτη που ζούσαν τα παιδιά, από την εποχή που μπήκε στη ζωή της πρώην γυναίκας του ο αλλοδαπός άνδρας, είναι ο πατέρας τους, ο οποίος πέρα από παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση, δηλώνει έτοιμος ν αναλάβει την επιμέλεια των παιδιών του. 

Σύμφωνα με τις κατεθέσεις του 24χρονου και του 14χρονου αδελφού του, ο 52χρονος Σύρος είχε ικανοποιήσει ουκ ο λίγες φορές τις διεστραμμένες σεξουαλικές του ορέξεις πάνω τους, κάθε φορά που έλειπε από το σπίτι η μητέρα τους, ενώ υποψιάζονται πως θύμα του πρέπει να είχε πέσει και ο 26χρονος μεγαλύτερος αδελφός τους.

Ο 24χρονος με τον 26χρονο ζούσαν στο κάτω διαμέρισμα της διώροφης κατοικίας και ο 14χρνος μαζί με την μάνα του και τον φίλο της στο επάνω διαμέρισμα.

Απο την ημέρα που η υπόθεση ήρθε στο φως,  ειδικοί ψυχολόγοι βρίσκονται στο πλευρό των παιδιών για να τα βοηθήσουν να ξεπεράσουν το σοκ. 

Η αποκάλυψη του εφιάλτη

Όλα ξεκίνησαν, όταν ο 14χρονος βιντεοσκόπησε την ερωτική πράξη ως βίντεο ντοκουμέντο και ο αδερφός του ζήτησε τη βοήθεια της ψυχολόγου του σχολείου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η υπόθεση ξετυλίχθηκε όταν το ανήλικο παιδί, σε συζητήσεις, άφησε να φανεί ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στο σπίτι του. Ατομο που «αφουγκράστηκε» τα βασανιστήρια του παιδιού να κινητοποίησε τις αρχές με τους άνδρες της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Ηρακλείου, να συλλαμβάνουν τον άντρα.

Ο 52χρονος έμενε με την Ελληνίδα σύντροφό του και το 14χρονο αγόρι στο ίδιο σπίτι.

Σε διαφορετικό όροφο κατοικούσαν τα δύο άλλα αδέρφια της οικογένειας, ένας 14χρονος που φοιτά σε ειδικό σχολείο και ένας 26χρονος.

Ο 52χρονος κατηγορείται ότι ξεσπούσε τις αρρωστημένες ορέξεις στα δύο αδέρφια. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίας ο ένας αδερφός συμβούλεψε τον 14χρονο να βιντεοσκοπήσει την ερωτική πράξη και στη συνέχεια ζητήθηκε η βοήθεια της ψυχολόγου του σχολείου για να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Ο άνδρας συνελήφθη, την Πέμπτη 2 Ιουνίου, μετά από καταγγελίες ότι προέβαινε σε πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας των δυο από τα τρία παιδιά της Ελληνίδας συντρόφου του.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, κατά την προανάκριση προέκυψε το βιντεοληπτικό υλικό που αποδεικνύει τα όσα καταγγέλλονται με τους γνωρίζοντάς να λένε πως τα όσα απεικονίζονται προκαλούν οργή και θλίψη για τη μοίρα των παιδιών.

Ο 52χρονος δέχεται ότι υπήρξε βιντεοληπτικό υλικό, σχετικό με τα όσα καταγγέλονται.

Ο συνήγορος υπεράσπισής του, ανέφερε ότι ο 52χρονος χαρακτήρισε μεγάλο λάθος ό,τι έγινε, επέμεινε ωστόσο στο ότι δεν εξανάγκασε τον 14χρονο, ο οποίος στην κατάθεσή του ανέφερε ότι «Δεν υπήρξε μια μόνο σεξουαλική επαφή. Αυτό συνέβη αρκετές φορές».

Ο κατηγορίες που βαραίνουν τον δράστη, είναι ο βιασμός, οι γενετήσιες πράξεις με ανήλικο ή ενώπιον του, κατάχρηση ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις έναντι αμοιβής και παράβαση του νόμου περί όπλων. Υπενθυμίζεται ότι ο 52χρονος είχε ζητήσει από το δικαστήριο να του ορίσει δικηγόρο, ενώ έχει παραγγελθεί ιατροδικαστική εξέταση.

Σοκ ωστόσο, προκαλεί ο ισχυρισμός ενός αδερφού ότι η μητέρα γνώριζε για τις αρρωστημένες πράξεις του συντρόφου της, γεγονός που η γυναίκα φέρεται να αρνείται.

Μετανιωμένος δηλώσει ο 52χρονος

Ο 52χρονος στην απολογία του υποστήριξε ότι ήρθε μόνο μια φορά σε σεξουαλική επαφή με τον 14χρονο, χωρίς την άσκηση βίας ή εξαναγκασμό. «Υπήρξε μόνο μια φορά σεξουαλική επαφή με το 14χρονο αγόρι, χωρίς την άσκηση βίας ή εξαναγκασμό. Δεν πλήρωσα ποτέ το αγόρι για την πράξη αυτή. Αρνούμαι ότι έχω έρθει σε ερωτική επαφή με τον αδερφό του», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Από την πλευρά του, ο 52χρονος Σύρος όπως δηλώνει ο διορισμένος από το δικαστήριο δικηγόρος του Γιώργος Λιονάκης δηλώνει μετανιωμένος:

«Δηλώνει μετανιωμένος για την πράξη του και βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Εκείνος δηλώνει πως ό,τι έγινε συνέβη εκείνη και μόνο την φορά που καταγράφηκε το βίντεο. Θεωρεί πως έχασε το μυαλό και θόλωσε» αναφέρει ο δικηγόρος και προσθέτει :

«Είναι από τις υποθέσεις, όπου το ηθικό βάρος του υπερασπιστή συνυπάρχει σε σύγκρουση με την προσωπική σου συνείδηση. Πέραν από το καθήκον της υπεράσπισης έχεις ν' αντιμετωπίσεις και το συνειδησιακό καθήκον που έρχεται σε σύγκρουση όταν καλείσαι να φέρεις εις πέρας τέτοιες υποθέσεις».

neakriti

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεσσαρά: Ο 14χρονος κατέγραψε σε βίντεο τον βιασμό του απο 52χρονο σύντροφο της μητέρας του "

Αθήνα: Σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση συμμορίας που έκανε κλοπές σε σπίτια

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την εξάρθρωση συμμορίας που κατηγορείται ότι διέπραξε δεκάδες διαρρήξεις - κλοπές από σπίτια στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, έως αυτή την ώρα έχουν συλληφθεί 12 άτομα και έχουν εξιχνιαστεί δεκάδες περιπτώσεις κλοπών. Παράλληλα, έχει κατασχεθεί πλήθος κλοπιμαίων, όπλων και οχημάτων, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Μόλις ολοκληρωθεί η επιχείρηση αναμένεται αναλυτική ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Αθήνα: Σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση συμμορίας που έκανε κλοπές σε σπίτια"

Ευλογιά των πιθήκων: Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ελλάδα

Το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων καταγράφηκε στην Ελλάδα σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Πρόκεται για άνδρα ο οποίος πρόσφατα ταξίδεψε στην Πορτογαλία και μετέβη με συμπτώματα που συμβαδίζουν με την νόσο στο νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός». Ο άνδρας νοσηλεύεται και η κατάστασή του είναι σταθερή.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ ο αρχικός  έλεγχος που πραγματοποιήθηκε στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του Οργανισμού για είδη non-variola orthopox ιών, στα οποία συγκαταλέγεται και ο ιός της ευλογίας των πιθήκων, ήταν θετικός.

Τα δείγματα έχουν αποσταλεί στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ για τη γονιδιωματική επιβεβαίωση του ιού της ευλογιάς των πιθήκων. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Έως και τις 7 Ιουνίου έχουν καταγραφεί συνολικά 577 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων σε 18 χώρες της Ευρώπης, καθώς και 437 κρούσματα σε 10 χώρες εκτός Ευρώπης.

Σήμερα 08/06/2022 δηλώθηκε στον ΕΟΔΥ κρούσμα με κλινική συμπτωματολογία συμβατή με το νόσημα από το Νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός».Προκειται για άνδρα με προσφατο ταξίδι στη Πορτογαλία.

Ο αρχικός έλεγχος που πραγματοποιήθηκε στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του Οργανισμού για είδη non-variola orthopox ιών, στα οποία συγκαταλέγεται και ο ιός της ευλογίας των πιθήκων, ήταν θετικός.

Τα δείγματα έχουν αποσταλεί στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ για τη γονιδιωματική επιβεβαίωση του ιού της ευλογιάς των πιθήκων. Ο ασθενής νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα ο κίνδυνος για το γενικό πληθυσμό εξακολουθεί να είναι χαμηλός, καθώς η νόσηση είναι συνήθως ήπια και αυτοπεριοριζόμενη και το νόσημα χαρακτηρίζεται από μικρή σχετικά μεταδοτικότητα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ευλογιά των πιθήκων: Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ελλάδα"

AΔΕΔY: Τρίωρη στάση εργασίας στην Κέρκυρα την Πέμπτη 9 Ιουνίου

Κινητοποίηση στην Κέρκυρα αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη συνεδρίαση της 7ης Ιουνίου 2022, ύστερα από αίτημα του Νομαρχιακού Τμήματος Κέρκυρας, και κάνοντας χρήση της εξουσιοδότησης του Γενικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα αποφάσισε να κηρύξει: «3ωρη στάση εργασίας, σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. του Νομού Κέρκυρας την Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2022, από τις 7:00 μέχρι τις 10:00, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν στη συγκέντρωση που οργανώνεται από το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ και τα σωματεία του Νομού, στις 9:00π.μ. στην ΔΕΗ (πίσω από το ΙΚΑ), ενάντια στην ακρίβεια».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "AΔΕΔY: Τρίωρη στάση εργασίας στην Κέρκυρα την Πέμπτη 9 Ιουνίου"

Η Ευρώπη «ανάβει κόκκινο» από το 2035 στα αυτοκίνητα με βενζίνη ή ντίζελ

Την απαγόρευση πώλησης νέων αυτοκινήτων που καταναλώνουν ορυκτά καύσιμα από το 2035 στην Ευρώπη υποστήριξαν οι βουλευτές της ΕΕ.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη οι Ευρωπαϊοι βουλευτές κλήθηκαν να ψηφίσουν υπέρ μιας αποτελεσματικής απαγόρευσης που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Ένωση για την πώληση νέων αυτοκινήτων βενζίνης και ντίζελ από το 2035, απορρίπτοντας τις προσπάθειες να αποδυναμωθεί η πρόταση για επιτάχυνση της στροφής της Ευρώπης στα ηλεκτρικά οχήματα.

Η ψηφοφορία υποστηρίζει έναν βασικό πυλώνα των σχεδίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μείωση των καθαρών εκπομπών που συμβάλλουν στην υπερθέρμανση του πλανήτη κατά 55% έως το 2030 συγκριτικά με τα επίπεδα του 1990 -στόχος που απαιτεί ταχύτερες μειώσεις των εκπομπών από τη βιομηχανία, την ενέργεια και τις μεταφορές.

Οι βουλευτές υποστήριξαν την πρόταση που έγινε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πέρυσι, η οποία περιλαμβάνει 100% κατά 100% των εκπομπών CO2 από τα νέα αυτοκίνητα έως το 2035. Με απλά λόγια, η πρόταση αυτή καθιστά αδύνατη την πώληση οχημάτων που καταναλώνουν ορυκτά καύσιμα (βενζίνη και ντίζελ) στην ΕΕ από εκείνη τη χρονιά και έπειτα.

Οι προσπάθειες ορισμένων βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να αποδυναμώσουν τον στόχο για μείωση του CO2 σε 90% έως το 2035 απορρίφθηκαν.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι ο νόμος δεν είναι ακόμη οριστικός. Η ψηφοφορία της Τετάρτης επιβεβαιώνει τη θέση του κοινοβουλίου για τις επικείμενες διαπραγματεύσεις με τις χώρες της ΕΕ για τον τελικό νόμο.

Ο στόχος είναι να επιταχυνθεί η στροφή της Ευρώπης προς τα ηλεκτρικά οχήματα και να ενθαρρυνθούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες για μεγάλες επενδύσεις στην ηλεκτροκίνηση, με τη βοήθεια ενός άλλου νόμου της ΕΕ που θα απαιτεί από τις χώρες να εγκαταστήσουν εκατομμύρια φορτιστές οχημάτων.

«Η αγορά και η οδήγηση αυτοκινήτων μηδενικών εκπομπών θα καταστούν πιο οικονομικά για τους καταναλωτές», δήλωσε ο Jan Huitema, επικεφαλής διαπραγματευτής του κοινοβουλίου για τη συγκεκριμένη στρατηγική.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Η Ευρώπη «ανάβει κόκκινο» από το 2035 στα αυτοκίνητα με βενζίνη ή ντίζελ"

Παναγοπούλου για Τράγκα: Είχε λάβει κρατική διαφήμιση από την κυβέρνηση Καραμανλή 1.425.943 ευρώ

Στον Γιώργο Τράγκα και την περιουσία που άφησε πίσω του, αναφέρεται με άρθρο της η παρουσιάστρια του MEGA, Κατερίνα Παναγοπούλου.

Αναλυτικά στο άρθρο της η Κατερίνα Παναγοπούλου αναφέρει:

Βγαίνω από το γραφείο διακεκριμένου γυναικολόγου ο οποίος έχει δεχτεί πλήθος αγωγών. Την περίοδο που έγκυες γυναίκες πέθαιναν από κορωνοϊό, αφού καθοδηγούμενες από τσαρλατάνους ψευτογιατρούς αμφιβόλου κατάρτισης αρνούνταν να εμβολιαστούν, εκείνος δέχτηκε να συμμετάσχει στο σποτ του υπουργείου Υγείας, στο οποίο παρακινούσε τις γυναίκες που ήδη κυοφορούσαν ή σκόπευαν να μείνουν έγκυες να κάνουν το εμβόλιο για να σώσουν τους εαυτούς τους και τα αγέννητα βρέφη τους. Ψεκασμένοι, οπαδοί θεωριών συνωμοσίας, ανερμάτιστοι και τσαρλατάνοι καθοδηγούμενοι από αντιεμβολιαστές δικηγόρους που την περίοδο της πανδημίας δημιούργησαν φάμπρικα ξεπουλώντας την ανθρώπινη ζωή βομβάρδισαν με αγωγές επιστήμονες που στήριξαν το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Ο καιρός πέρασε, δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας έφυγαν από τη ζωή, οι αγωγές έμειναν. Μαζί με κάποιες χιλιάδες ευρώ. Ή και εκατομμύρια. Διότι ο παντός καιρού κόντρα (στη λογική) ρόλος, η απανθρωπιά πίσω από την ηχηρώς διαφημιζόμενη ανθρωπιά φέρνει συχνά υψηλές απολαβές. Στη δικηγορία, στην ιατρική, στη δημοσιογραφία και βέβαια στην πολιτική.

Βαθύπλουτοι πολιτικοί με τεράστια κινητή και ακίνητη περιουσία έκαναν καριέρες στα χρόνια της ελληνικής χρηματοπιστωτικής κρίσης επιχειρηματολογώντας κατά της Ευρώπης και υπέρ της επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή. Αυτό που παρέλειπαν να πουν ήταν ότι το μεγαλύτερο μέρος της δίκης τους περιουσίας βρισκόταν σε τράπεζες του εξωτερικού. Βαθυστόχαστοι αναλυτές έσπρωχναν τους πολίτες και τη χώρα στον γκρεμό παριστάνοντας τους ιδεολόγους διανοητές. Τι κι αν τα πόθεν έσχες τους «φώναζαν» την απάτη, εκείνοι συνέχιζαν να ανεβάζουν το ίδιο έργο που δυστυχώς έκοβε εισιτήρια. Γιατί οι ίδιοι φώναζαν πιο δυνατά. Και συνέχισαν να φωνάζουν όταν τη χρηματοπιστωτική κρίση διαδέχτηκε η υγειονομική. Διότι με έναν – καθόλου παράξενο – τρόπο οι τότε αντιευρωπαϊστές είναι πάνω-κάτω οι ίδιοι με τους σημερινούς αντιεμβολιαστές. Το βασικό είναι να βρίσκουμε έναν λόγο να είμαστε «ΑΝΤΙ» για να διοργανώνουμε πορείες.

Εκπληκτοι τώρα πολλοί αναρωτιούνται πώς δραχμιστής δημοσιογράφος είχε κινητή περιουσία εκατομμυρίων ευρώ και ακίνητη στις πιο ακριβές χώρες του κόσμου. Πώς, όπως αποκαλύφθηκε, η εφημερίδα «Χώρα» είχε λάβει κρατική διαφήμιση από την κυβέρνηση Καραμανλή 1.425.943 ευρώ. Πολλά στόματα άρχισαν να ανοίγουν, κάτι καλό, μήπως την επόμενη φορά που κάποιος θα πουλήσει επανάσταση εκ του ασφαλούς, αγνοηθεί. Αλλά αν κάθε φορά αυτό συμβαίνει μετά θάνατον, πάλι κάτι πάει λάθος.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Παναγοπούλου για Τράγκα: Είχε λάβει κρατική διαφήμιση από την κυβέρνηση Καραμανλή 1.425.943 ευρώ "

Θανατηφόρο τροχαίο στην Αττική Οδό

Σοβαρό τροχαίο με ένα νεκρό σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 8 Ιουνίου στην Αττική οδό, στα διόδια της Παλλήνης.

Κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ένα όχημα καρφώθηκε πάνω στις προστατευτικές μπάρες.

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής απεγκλώβισαν από το όχημα ένα άτομο, το οποίο δεν είχε τις αισθήσεις του.

Στο σημείο παραμένουν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα, που συνεχίζουν τις ενέργειές τους.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θανατηφόρο τροχαίο στην Αττική Οδό"

Συνοδός ασθενή επιτέθηκε και τραυμάτισε ειδικευόμενη παιδίατρο στο Θριάσιο νοσοκομείο!

Ένα νέο περιστατικό επίθεσης συνοδού ασθενή σε υγειονομικό, αυτή τη φορά σε μια ειδικευόμενη παιδίατρο στο Παιδιατρικό Τμήμα επειγόντων Περιστατικών  του «Θριάσιου Νοσοκομείου», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων στο Γ.Ν.Ε. Θριάσιο.

Οι εργαζόμενοι σημειώνουν μάλιστα ότι τα περιστατικά επιθέσεων σε υγειονομικούς κατά τη διάρκεια της εργασίας τους αυξάνονται και ζητούν μέτρα για την ενίσχυση της φύλαξης του νοσοκομείου και συνολικά των δημόσιων μονάδων υγείας».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αυτή είναι η τέταρτη επίθεση σε βάρος εργαζομένου από τον Αύγουστο του 2021 στο Θριάσιο.

«Το πρόσφατο (στις 5 Ιουνίου 2022) απαράδεκτο περιστατικό επίθεσης συνοδού ασθενή σε ειδικευόμενη παιδίατρο στο Παιδιατρικό ΤΕΠ του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου, με αποτέλεσμα το τραυματισμό της, επιβεβαιώνει, για άλλη μια φορά, την ανάγκη για την εξασφάλιση, με κρατική ευθύνη, πλήρους νομικής κάλυψης και στήριξης στους υγειονομικούς, που δέχονται επίθεση κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, καθώς και για ενίσχυση της φύλαξης του νοσοκομείου μας και συνολικά των δημόσιων μονάδων υγείας», αναφέρει η ανακοίνωσή του για το πρόσφατο περιστατικό.

Και συμπληρώνει: «Το περιστατικό της πρόσφατης επίθεσης δεν είναι μεμονωμένο. Προστίθενται στα συνεχώς αυξανόμενα περιστατικά επιθέσεων, ακόμα και σοβαρών τραυματισμών, σε βάρος εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες υγείας.

285832385_554014402767496_408598328865844777_n
Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι συχνές επιθέσεις σε βάρος συναδέλφων στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου μας, όπως στις 20 Ιανουαρίου 2022, η επίθεση και τραυματισμός γιατρού στις 24 Δεκεμβρίου 2021, από «ασθενή» που χρόνια ουσιαστικά «ανενόχλητος», προπηλακίζει, απειλεί, επιτίθεται και τραυματίζει εργαζόμενους του νοσοκομείου μας, καθώς και η «εισβολή» ομάδας αυτοαποκαλούμενων «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος», στις 28 Αυγούστου 2021, και ο προπηλακισμός συναδέλφων στην Πνευμονολογική κλινική, με αφορμή τη διασωλήνωση ασθενούς με COVID και τη μεταφορά της σε ΜΕΘ COVID.

Στην αύξηση των επιθέσεων σε βάρος συναδέλφων συμβάλλει η συνεχιζόμενη εκστρατεία συκοφάντησης των υγειονομικών ως συλλήβδην «διεφθαρμένων», ως δήθεν «συνυπεύθυνων» για την απαράδεκτη κατάσταση στις δημόσιες μονάδες υγείας, και, ιδιαίτερο το τελευταίο διάστημα, η στοχοποίηση από ακροδεξιές ομάδες, ως δήθεν «συνεργών» σε υποτιθέμενα «εγκλήματα σε βάρος ασθενών».

Οι αυξανόμενες επιθέσεις κάνουν επιτακτική την ανάγκη να εξασφαλιστεί, με κρατική ευθύνη, πλήρης νομική κάλυψη και στήριξη στους υγειονομικούς, που δέχονται επίθεση κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Αν και έχουμε επανειλημμένα θέσει το αίτημα της νομικής κάλυψης, σε περιπτώσεις επιθέσεων σε βάρος υγειονομικών, τόσο στην προηγούμενη όσο και στη σημερινή κυβέρνηση, δεν υπάρχει καμία απολύτως ανταπόκριση.

Ταυτόχρονα, επισημαίνουμε, για άλλη μια φορά, ότι παρά τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του Σωματείου μας, παραμένει το σοβαρό πρόβλημα της ανεπαρκέστατης φύλαξης του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι αντί για την άμεση ενίσχυση της φύλαξης με προσωπικό, με ευθύνη της κυβέρνησης και των διοικήσεων της 2ης ΥΠΕ και του ΓΝΕ ΘΡΙΑΣΙΟ, από 23 φύλακες αρχικά, έχουν απομείνει μόνο 12 (οι 10 συμβασιούχοι) για να «ανοίξει ο δρόμος» για την ανάθεση της φύλαξης σε εργολαβική εταιρεία.

Αποτέλεσμα είναι, για φύλαξη ολοκλήρου του νοσοκομείου, στις απογευματινές βάρδιες να υπάρχουν μόνο 3 φύλακες και στις νυχτερινές μόνο 2 φύλακες, που συχνά τους ανατίθενται και χρέη τηλεφωνητή».

Ακολούθως το σωματείο επισημαίνει πως: «Για να μην επαναληφθούν παρόμοια απαράδεκτα περιστατικά επιθέσεων σε συναδέλφους, προχωράμε σε Στάση Εργασίας (12 μ. – 1 μ.μ.) την Πέμπτη 16 Ιουνίου και μαζική παρέμβαση στη διοίκηση του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου, με αιτήματα:

► να κινηθούν οι αναγκαίες νομικές διαδικασίες για τους εμπλεκόμενους στις επιθέσεις και προπηλακισμούς σε βάρος υγειονομικών
► να εξασφαλίζεται πλήρης νομική στήριξη και κάλυψη στους εργαζόμενους, που δέχονται επίθεση κατά τη διάρκεια της εργασίας τους
► να ενισχυθεί η φύλαξη του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου, με πρόσληψη μόνιμων εργαζομένων και μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων, καθώς και ο φωτισμός του νοσοκομείου του προαυλίου και του πάρκινγκ
► να προσληφθούν τηλεφωνητές για να εξασφαλισθεί η συνεχής λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Συνοδός ασθενή επιτέθηκε και τραυμάτισε ειδικευόμενη παιδίατρο στο Θριάσιο νοσοκομείο!"

Θεοδωρικάκος από την Κοζάνη: «Όποιος ετοιμάζει κάτι στο Αιγαίο, θα σπάσει τα μούτρα του»

Μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας έστειλε ο Τάκης Θεοδωρικάκος από την Κοζάνη, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη. «Θα αντιμετωπίσουμε κάθε απειλή που μπορεί να υπάρξει απέναντι στην πατρίδα μας», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δείχνοντας προς την Τουρκία. 

«Οι Έλληνες είμαστε λίγοι για να είμαστε διχασμένοι και οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας», πρόσθεσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος από την Κοζάνη, υπογραμμίζοντας: «Όποιος ετοιμάζει κάτι στο Αιγαίο θα σπάσει τα μούτρα του»!

«Οι Έλληνες είμαστε λίγοι για να είμαστε διχασμένοι και οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να αντιμετωπίσουμε κάθε απειλή που μπορεί να υπάρξει απέναντι στην πατρίδα μας», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Παρακολουθήστε από βίντεο του kozanimedia τη δήλωση Θεοδωρικάκου για τις προκλήσεις της Άγκυρας:

 

Θεοδωρικάκος από την Κοζάνη: «H ασφάλεια είναι η πρώτη προτεραιότητα»

Εγκαινιάζοντας τον νέο Αστυνομικό Σταθμό στο Βελβεντό, ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ασφάλεια είναι η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησής μας και είναι αυτονόητη υποχρέωση που πρέπει να προσφέρει το κράτος στους πολίτες».

Ο κ. Θεοδωρικάκος ανάφερε ότι το Βελβεντό, η Κοζάνη αλλά και ευρύτερα η δυτική Μακεδονία «είναι από τις πιο ασφαλείς περιοχές της χώρας, αλλά επειδή ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ώστε οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες να συνεχίσουν στο μέλλον να αισθάνονται ασφαλείς».

Για Ουκρανία

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα ζητήματα που σχετίζονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία σημειώνοντας ότι «ήταν γραφτό στις μέρες μας να αντιμετωπίσουμε πόλεμο και μάλιστα στην καρδιά της Ευρώπης από μια απάνθρωπη, παράλογη και παράνομη εισβολή της Ρωσίας».

Υπογράμμισε δε, ότι εμείς ως Ελλάδα «είμαστε με την πλευρά της ειρήνης και του δικαίου, είμαστε πάντοτε με την πλευρά που υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα και αυτό θα κάνει η πατρίδα μας έναντι οποιονδήποτε θα ήθελε να δημιουργήσει προβλήματα».

Για ενδοοικογενειακή βία

Νωρίτερα, ο κ. Θεοδωρικάκος επισκέφθηκε την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη, όπου έλαβε μέρος σε σύσκεψη με επιτελείς της αστυνομίας για θέματα ασφάλειας και καθημερινότητας του πολίτη. Εξερχόμενος του αστυνομικού Μεγάρου, δήλωσε ότι «δίνουμε προτεραιότητα στο διασυνοριακό έγκλημα», ενώ αναφέρθηκε και στις επιπτώσεις της πανδημίας σε θέματα που σχετίζονται με την οικογενειακή βία και το ηλεκτρονικό έγκλημα.

«Έχουμε αυξημένα φαινόμενα οικογενειακής βίας και άνθιση του ηλεκτρονικού εγκλήματος και αποφασίσαμε να ενισχύσουμε τις τοπικές υπηρεσίες για την καλύτερη αντιμετώπισή του», τόνισε, προσθέτοντας ότι «θα γίνουν καμπάνιες ενημέρωσης των πολιτών ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίζουν αυτήν την απειλή».

Νέα μέγαρα της ΕΛΑΣ σε Καστοριά, Γρεβενά  

Αναφερόμενος δε στο κομμάτι των υποδομών της ΕΛΑΣ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι σε λίγο χρονικό διάστημα ολοκληρώνονται τα αστυνομικά μέγαρα σε Καστοριά και Γρεβενά, επιλύοντας έτσι ένα παλιό πρόβλημα στέγασης των υπηρεσιών στις δύο περιφερειακές ενότητες.
Ο κ. Θεοδωρικάκος επισκέφθηκε και τις νέες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, που ολοκληρώνονται στην περιοχή της ΖΕΠ Κοζάνης, ενώ το απόγευμα θα επισκεφθεί την έκθεση ηλεκτρικών οχημάτων που γίνεται στην πλατεία της Κοζάνης στο πλαίσιο του συνεδρίου για την ηλεκτροκίνηση που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο.

Τον υπουργό συνοδεύουν ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος οι βουλευτές Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης, Παρασκευή Βρυζίδου, και Γιώργος Αμανατίδης καθώς και οι βουλευτές Κατερίνης και Λάρισας, Σάββας Χιονίδης, Στέλλα Μπίζιου και Λάκης Βασιλειάδης.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεοδωρικάκος από την Κοζάνη: «Όποιος ετοιμάζει κάτι στο Αιγαίο, θα σπάσει τα μούτρα του»"

Νέα επίθεση Ερντογάν σε Μητσοτακη: Μίλησε κατά της Τουρκίας στο Κογκρέσο, ενώ είχαμε πει να μην επεμβαίνουν τρίτες χώρες

Νέες δηλώσεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με όσα ανέφερε κατά της Τουρκίας στην ομιλία του στο Κογκρέσο έκανε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο.

«Παρόλο που ο Μητσοτάκης είπε ότι πρέπει να διευθετήσουμε το θέμα μεταξύ μας και να μην επεμβαίνουν τρίτες χώρες, στην ομιλία του στο αμερικανικό Κογκρέσο μίλησε κατά της Τουρκίας, σαν να μην είχαμε μιλήσει μεταξύ μας. Μετά έκανε παρόμοια πράγματα στο Νταβός. Δεν λέμε “ναι” σε μια πολιτική που στερείται προσωπικότητας», ανέφερε ο Ερντογάν.

Παράλληλα, επιτέθηκε ξανά προς την Ελλάδα για τις αμερικανικές βάσεις που αναπτύσσονται στη χώρα, λέγοντας πως «δεν θ’ αγοράσω τον ισχυρισμό ότι έχουν εγκατασταθεί κατά της Ρωσίας. Δεν θα καταπιώ αυτό το επιχείρημα»

Ο Ερντογάν επανέλαβε επίσης πως η Τουρκία δεν θα επιτρέψει σε Φινλανδία και Σουηδία να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, για όσο διάστημα εξακολουθούν να υποστηρίζουν τους Κούρδους και το PKK.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα επίθεση Ερντογάν σε Μητσοτακη: Μίλησε κατά της Τουρκίας στο Κογκρέσο, ενώ είχαμε πει να μην επεμβαίνουν τρίτες χώρες"

Ουκρανία: Πάνω από 7 εκατομμύρια άνθρωποι πέρασαν τα σύνορα

Περισσότεροι από 7 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν περάσει τα σύνορα από την Ουκρανία από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος εκεί, σύμφωνα με την Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Συνολικά 7.023.559 διελεύσεις συνόρων έχουν καταγραφεί από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της Υπηρεσίας που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο αριθμός των μεμονωμένων προσφύγων από την Ουκρανία που έχουν καταγραφεί σε όλη την Ευρώπη ανήλθε σε 4.712.076, με την Πολωνία, τη Ρωσία και τη Μολδαβία να είναι μεταξύ των χωρών που έχουν υποδεχτεί τους περισσότερους πρόσφυγες.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ουκρανία: Πάνω από 7 εκατομμύρια άνθρωποι πέρασαν τα σύνορα"

Ν. Δένδιας: Οι προκλητικές δηλώσεις δεν βοηθούν – Η τουρκική κοινωνία προσβλέπει σε ευρωπαϊκή πορεία

Να απέχει από έντονες εκφράσεις και προκλητικές δηλώσεις και να φροντίσει, ώστε να υπάρχει ηρεμία και οι διμερείς σχέσεις να κινούνται πάντοτε μέσα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας και του σεβασμού στην εδαφική ακεραιότητα των χωρών, κάλεσε την Τουρκία, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Σε δήλωσή του από την Πρίστινα μετά το πέρας των επαφών του με την Κοσοβάρα Πρόεδρο, τον πρώτο αντιπρόεδρο και τον πρωθυπουργό, ερωτηθείς για το μπαράζ προκλητικών δηλώσων από Τούρκους αξιωματούχους και του Τούρκου ομολόγου του, ο Νίκος Δένδιας είπε χαρακτηριστικά πως οι έντονες εκφράσεις, οι προκλητικές δηλώσεις δεν βοηθούν. «Αυτό το οποίο θα πρέπει να κάνει η τουρκική πλευρά είναι να απέχει από τέτοιες εκδηλώσεις. Να φροντίσει, ώστε να υπάρχει ηρεμία και οι σχέσεις μας να κινούνται πάντοτε μέσα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας και του σεβασμού στην εδαφική ακεραιότητα των χωρών μας» διαμήνυσε.

Παράλληλα, ο Νίκος Δένδιας επισήμανε πως έχει πάντοτε την εντύπωση ότι μεγάλο μέρος της τουρκικής κοινωνίας προσβλέπει σε μια ευρωπαϊκή πορεία για την Τουρκία και εξέφρασε την ελπίδα ότι η τουρκική κυβέρνηση θα συμμερίζεται αυτό τον πόθο της τουρκικής κοινωνίας και θα ενεργεί και θα εκφράζεται ανάλογα.

Σε ό,τι αφορά στις επαφές του στην Πρίστινα, ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη και ότι τα ζητήματα που συζήτησε ήταν η ενεργειακή διασυνδεσιμότητα, αλλά και το μέλλον της σταθερότητας στα Δυτικά Βαλκάνια.

Σε αυτό το πλαίσιο, κατέστησε σαφές πως για την ελληνική κυβέρνηση, το κύριο διακύβευμα είναι πάντοτε η ειρήνη, η σταθερότητα και η ευρωπαϊκή πορεία.

Σημειώνεται πως η επίσκεψη στην Πρίστινα εντάσσεται στο πλαίσιο των επισκέψεων του Νίκου Δένδια στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP) που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ν. Δένδιας: Οι προκλητικές δηλώσεις δεν βοηθούν – Η τουρκική κοινωνία προσβλέπει σε ευρωπαϊκή πορεία"

Καιρός αύριο: Άστατος στην Αττική, βροχερός στη Θεσσαλονίκη – Πού θα πέσουν καταιγίδες και χαλάζι

Βροχερός θα είναι ο καιρός αύριο, Πέμπτη (09.06.2022) στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Αρχικά στη Μακεδονία, τη Θράκη και βαθμιαία στο βόρειο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη Μακεδονία, τη Θράκη και από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα είναι κατά τόπους έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια τους 26 με 28 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 28 με 30 και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους έντονα.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.
Ανεμοι: Νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και το βόρειο Ιόνιο. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες στην Ήπειρο και το βόρειο Ιόνιο θα είναι κατά τόπους έντονα.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στη Θεσσαλία.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα δυτικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 και στην Κρήτη έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στα νότια έως 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Άστατος στην Αττική, βροχερός στη Θεσσαλονίκη – Πού θα πέσουν καταιγίδες και χαλάζι"

Ηλικιωμένος μήνυσε τον Βελόπουλο για αναποτελεσματική… κρέμα για τη στύση

Με 250 ψήφους κατά, όσοι και οι παρόντες βουλευτές που ψήφισαν, η Ολομέλεια της Βουλής, απέρριψε το αίτημα για άρση ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου.

Σημειώνεται ότι ομόφωνα και η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής είχε εισηγηθεί την μη άρση ασυλίας του κ. Βελόπουλου, η υπόθεση του οποίου αφορούσε μήνυση εναντίον του από έναν ηλικιωμένο άνδρα ο οποίος υποστήριζε ότι «του έδωσε μια κρέμα για τη στύση και δεν είδε αποτέλεσμα».

Ειδικότερα, η κατηγορία αφορούσε στο αδίκημα της αντιποίησης του ιατρικού επαγγέλματος με αφορμή αυτά που κατά το παρελθόν έχει παρουσιάσει ο κ. Βελόπουλος στις τηλεοπτικές του εκπομπές ως ιατρικά προϊόντα.

Σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση από τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Λύσης, ο μηνυτής επιθυμούσε να ενταχθεί προεκλογικά στο κόμμα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ηλικιωμένος μήνυσε τον Βελόπουλο για αναποτελεσματική… κρέμα για τη στύση"

Ευλογιά των πιθήκων: Πάνω από 1.000 κρούσματα σε 29 χώρες – «Κίνδυνος να γίνει ενδημική η νόσος»

Τον νεότερο απολογισμό από την ευλογιά των πιθήκων ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Μέχρι στιγμής, λοιπόν, έχουν καταγραφεί περισσότερα από 1.000 κρούσματα σε 29 χώρες. Επισημαίνεται παράλληλα, ότι ο κίνδυνος να καταστεί ενδημική η νόσος είναι υπαρκτός.

Όπως είπε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Δρ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, ο κίνδυνος να καταστεί ενδημική η ευλογιά των πιθήκων σε αυτές τις 29 χώρες είναι πραγματικός, αλλά αποτρέψιμος.

Ο Τέντρος είπε, επίσης, ότι φέτος έχουν αναφερθεί περισσότερα από 1.400 ύποπτα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων στην Αφρική και 66 θάνατοι. «Είναι μια ατυχής αντανάκλαση του κόσμου όπου ζούμε, το γεγονός ότι η διεθνής κοινότητα μόλις τώρα αρχίζει να δίνει προσοχή στην ευλογιά των πιθήκων, επειδή εμφανίστηκε σε πλούσιες χώρες», σχολίασε.
 
Ευλογιά των πιθήκων: «Προτιμά» τους άνδρες

Τα περισσότερα κρούσματα αφορούν άνδρες που είχαν σεξουαλικές επαφές με άλλους άνδρες, ωστόσο υπάρχουν και κρούσματα μεταξύ γυναικών. Ο ΠΟΥ συνιστά στους ασθενείς να απομονώνονται στο σπίτι τους.

Συνεργάζεται επίσης με άλλες οργανώσεις, όπως με την UN AIDS, για να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος και να σταματήσει η μετάδοση της νόσου. Σε ορισμένες χώρες θα μπορούσε να προταθεί ο εμβολιασμός όσων εκτέθηκαν στον ιό – όπως σε εργαζόμενους στον τομέα της υγείας ή σε σεξουαλικούς συντρόφους των ασθενών – ιδανικά μέσα σε τέσσερις ημέρες από την έκθεσή τους.

Τα εμβόλια που χρησιμοποιούνται είναι σχεδιασμένα για την ευλογιά, μια πολύ πιο επικίνδυνη ασθένεια που εξαλείφθηκε το 1980, όμως οι μελέτες δείχνουν ότι προστατεύουν και από την ευλογιά των πιθήκων.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ευλογιά των πιθήκων: Πάνω από 1.000 κρούσματα σε 29 χώρες – «Κίνδυνος να γίνει ενδημική η νόσος»"

Πετρέλαιο: Πάνω από τα 120 δολάρια το βαρέλι - Εφιαλτικά σενάρια για νέες αυξήσεις μέσα στο καλοκαίρι

Τα 120 δολάρια ανά βαρέλι, μία τιμή που βλέπαμε στιγμιαία, σε στιγμές μεγάλης κρίσης, δείχνει να «κατακτά» το πετρέλαιο και στις δύο όχθες του Ατλαντικού, ενώ οι προβλέψεις των ειδικών κάνουν πλέον λόγο ακόμα και για 140 - 150 δολάρια βραχυπρόθεσμα, με ό,τι συνεπάγεται κάτι τέτοιο για τις τιμές των καυσίμων. Είναι χαρακτηριστική η εκτίμηση της Goldman Sachs για 140 δολάρια το βαρέλι μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου, όπως και των Moody's , που κάνουν λόγο για πολύ υψηλές τιμές ενέργειας στο προβλεπτό μέλλον.

Στις 20.30  ώρα Ελλάδας, η διαπραγμάτευση για το πετρέλαιο Brent γινόταν στα 124  δολάρια ανά βαρέλι, με άνοδο 2,43%, ενώ στο αμερικανικό χρηματιστήριο, το WTI ανέβαινε κατά 2,43%, στα 122,68 ανά βαρέλι. Σημειώνεται ότι το Brent της Βόρειας Θάλασσας, που χρησιμοποιείται κυρίως στην ευρωπαϊκή αγορά, σημειώνει άνοδο άνω του 68% σε ετήσια βάση - ενώ έχει φτάσει τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου μία ανάσα από τα 140 δολάρια ανά βαρέλι. 

Πτωτικές τάσεις με χαμηλές συναλλαγές καταγράφονταν στην ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου, με τη MWh στα 79,4 ευρώ, οριακά ψηλότερα από την τιμή της 23ης Φεβρουαρίου, μία ημέρα πριν από την έναρξη της εισβολής του Πούτιν στην Ουκρανία.

Παράλληλα, η Ρωσία εντείνει τις προσπάθειές της για ανακατανομή των εξαγωγών ενεργειακών προϊόντων. Σύμφωνα με το Reuters, η Μόσχα έχει αυξήσει κατά 20% τις φορτώσεις πετρελαιοφόρων από το λιμάνι Κοσμίνο, στα ανατολικά της χώρας (βόρειοανατολικά της Βόρειας Κορέας, απέναντι από την Ιαπωνία) προκειμένου να «εξυπηρετήσει» την ζήτηση από χώρες όπως η Κίνα και Ινδία, που συνεχίζει να αυξάνει τις παραγγελές ρωσικού πετρελαίου.

Παρότι είναι γνωστό ότι και οι δύο αυτές χώρες αγοράζουν με σημαντική έκπτωση το ρωσικό πετρέλαιο, το υπουργείο Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου της Ινδίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι η Ρωσία έχει μικρό ποσοστό στο ενεργειακό μίγμα της χώρας: «Δεν στέλνουμε τον κόσμο να αγοράσει ρωσικό πετρέλαιο, στους στέλνουμε να αγοράσουν πετρέλαιο, καλό πετρέλαιο», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, προσθέτοντας ότι μία ξαφνική διακοπή της προμήθειας τέτοιου πετρελαίου θα μπορούσε να προκαλέσει νέα αύξηση στις τιμές και να «χτυπήσει» τους καταναλωτές.

Όπως ανέφερε το Reuters, στο Κοσμίνο φτάνουν πλέον σε καθημερινή βάση προς εξαγωγή 70.000 βαρέλια πετρελαίου, ενώ η Ρωσία πρόκειται να μεταφέρει καθημερινά 80.000 πρόσθετα βαρέλια από την Σιβηρία μέσω τρένου.

Την ίδια στιγμή, όλα τα διεθνή μέσα αναφέρουν την περίπτωση του πετρελαϊκού «γίγαντα» Exxon Mobil που ξεπέρασε μέσα στο τρίμηνο του πολέμου τα «υπαρξιακά» προβλήματα των τελευταίων ετών, καθώς η συζήτηση για την «πράσινη» ενέργεια υπονόμευε τις προοπτικές της,  με την μετοχή της να ενισχύεται κατά 70% λόγω των πολύ υψηλών τιμών στην πετρελαϊκή αγορά.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πετρέλαιο: Πάνω από τα 120 δολάρια το βαρέλι - Εφιαλτικά σενάρια για νέες αυξήσεις μέσα στο καλοκαίρι"

Θεσσαλονίκη: Τετράωρη απεργία την Πέμπτη ανακοίνωσε ο ΟΑΣΘ

Στάση εργασίας, από τις 20:00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας εξήγγειλαν για αύριο οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, διεκδικώντας την «υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, την επιστροφή των νομοθετημένων επιδομάτων τους και τη μη αναζήτηση αναδρομικά, μέρους των μισθών τους».

Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ μιλούν για αδιαφορία των αρμόδιων υπουργείων και της διοίκησης του οργανισμού για τα θέματα που αφορούν τους απασχολούμενους στην αστική συγκοινωνία της πόλης και υπογραμμίζουν ότι «ενδεχομένως η κατάσταση αναβρασμού που διατηρούν στις τάξεις των εργαζομένων και επιβατικού κοινού να εξυπηρετεί τα σχέδια ξεπουλήματος σε ιδιωτικά συμφέροντα».

Για άνευ λόγου ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού κάνει λόγο, από την πλευρά της, η διοίκηση του ΟΑΣΘ και καλεί τους εργαζομένους του οργανισμού να αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στους επιβάτες.

Τονίζεται ότι κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1, που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ - Αεροδρόμιο Νυχτερινό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Τετράωρη απεργία την Πέμπτη ανακοίνωσε ο ΟΑΣΘ"

Σοκάρουν οι διάλογοι της συμμορίας των ανήλικων ληστών – Τρομοκρατούσαν Βύρωνα και Παγκράτι

Σοκ προκαλούν οι διάλογοι της τριμελούς σπείρας ανηλίκων η οποία χτυπούσε στην περιοχή του Παγκρατίου και του Βύρωνα και εξαρθρώθηκε από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη των μελών και να τους περάσουν χειροπέδες, βάζοντας στοπ στη δράση τους. Οι τρεις συλληφθέντες ηλικίας 15, 16 και 17 ετών είχαν συμμετάσχει με διαφορετική σύνθεση σε τουλάχιστον τρεις ληστείες εναντίον 14χρονων, από τους οποίους αφού τους ακινητοποιούσαν και τους τραυμάτιζαν με τη χρήση βίας, στη συνέχεια τούς αποσπούσαν τα κινητά τους τηλέφωνα.

Εκτός όμως από την παραβατική συμπεριφορά τους, έκπληξη προκαλούν και οι διάλογοι μεταξύ των δύο συλληφθέντων. Ο 16χρονος έχει καταλάβει ότι τον αναζητούν οι αστυνομικοί και στα μηνύματα που ανταλλάσσει με τον 17χρονο τού δίνει κατευθύνσεις για το τι θα πουν στην περίπτωση που συλληφθούν από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.:

16χρονος: Μαλά…, με ψάχνουνε μπάτσοι. Με ψάχνουμε μπάτσοι για τη φέρμα που είχαμε κάνει στο Παγκράτι σε εκείνους τους δύο μικρούς. Άκουσέ με πολύ προσεκτικά Μ. και βάλτο καλά στο μυαλό σου και πες το και στον Δ., γιατί εγώ δεν έχω καθόλου χρόνο να του το πω. Αν μας πάνε στο τμήμα, δεν ξέρουμε τίποτα, δεν ξέρουμε κανέναν εκεί από το Παγκράτι. Και αν μας ρωτήσουν που ήμασταν θα πεις ήμασταν στο Ηράκλειο, OK; Θυμήσου το! Αν πάμε στο τμήμα, θα πούμε ήμασταν στο Ηράκλειο, στο λέω bro μου…

17χρονος: ΄Όπως τα είπαμε. Δεν είχαμε πάει ποτέ στο Παγκράτι. Είμασταν και οι τρεις στο Ηράκλειο.

Σπίτια – οπλοστάσια

Από την αστυνομική έρευνα στο σπίτι του 17χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Έξι σουγιάδες, 5 μαχαίρια, λεπίδα, τσεκούρι, πτυσσόμενη ράβδος, σιδερογροθιά, 4 θραύστες κρυστάλλων, κουκούλα, ζεύγος γαντιών με κοκάλινη επένδυση, συσκευασία με κάνναβη και το χρηματικό ποσό των 270 ευρώ.

Όσον αφορά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 15χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Συσκευασία με κωδεΐνη και 2 κινητά τηλέφωνα.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Σοκάρουν οι διάλογοι της συμμορίας των ανήλικων ληστών – Τρομοκρατούσαν Βύρωνα και Παγκράτι"

4.496 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό, 13+2 ακόμη θάνατοι, 115 διασωληνωμένοι

Σταθεροποίηση της αυξητικής τάσης παρουσιάζουν τα στοιχεία των κρουσμάτων και θανάτων από κορωνοϊό στην σημερινή επιδημιολογική έκθεση.

Στην ανακοίνωση 4.496 νέων λοιμώξεων από κορωνοϊό και 13+2 ακόμη θανάτων ασθενών με CoViD, προέβησαν την Τετάρτη οι υπεύθυνοι του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). 

Τα στοιχεία έχουν ενσωματωθεί στο γράφημα του iatronet.gr με την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας και παρατίθενται συνοπτικά στον ακόλουθο πίνακα.

  ΣΗΜΕΡΑ ΧΘΕΣ
Νέα κρούσματα 4.496  5.610  
Κρούσματα σε παιδιά 860 1.203
Σύνολο κρουσμάτων 3.483.275   3.478.779     
Επαναλοιμώξεις 24ωρου  561  679  
Νέοι θάνατοι 13+2*   19+5* 
Σύνολο θανάτων 29.966     29.951      
Διασωληνωμένοι 115  120
Ανεμβολίαστοι διασωληνωμένοι 54   58
Έξοδοι από τις ΜΕΘ 2 2
Εισαγωγές σε νοσοκομεία  100   88
Σύνολο τεστ PCR  11.408.135 11.396.854
Σύνολο rapid tests   71.877.143 71.781.153   
Τεστ ημέρας  107.271   133.578
Θετικότητα τεστ  4,19%       4,19%   

*Ενσωματώθηκαν θάνατοι με καθυστέρηση στο Εθνικό Μητρώο CoViD.

  • 3.013 στην Αττική (3.681 χθες).
  • 273 στη Θεσσαλονίκη (327 χθες).

Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων, προέρχονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως ακολούθως:

  • 319 από την Ανατολική Αττική (434 χθες).
  • 522 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας (606 χθες).
  • 90 από τη Δυτική Αττική (102 χθες).
  • 376 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας (470 χθες).
  • 858 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας (1.061 χθες).
  • 422 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας (468 χθες).
  • 388 από τον Πειραιά (493 χθες).
  • 38 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού (47 χθες).
Κατανομή

Tα υπόλοιπα κρούσματα κατανέμονται σε 64 επιπλέον Περιφερειακές Ενότητες, ως εξής: 

  • 61 στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
  • 2 στην ΠΕ Άνδρου
  • 38 στην ΠΕ Αργολίδας.
  • 20 στην ΠΕ Αρκαδίας.
  • 32 στην ΠΕ Άρτας.
  • 95 στην ΠΕ Αχαΐας.
  • 35 στην ΠΕ Βοιωτίας.
  • 3 στην ΠΕ Γρεβενών.
  • 17 στην ΠΕ Δράμας.
  • 19 στην ΠΕ Έβρου.
  • 55 στην ΠΕ Εύβοιας.
  • 3 στην ΠΕ Ευρυτανίας
  • 41 στην ΠΕ Ζακύνθου.
  • 19 στην ΠΕ Ηλείας.
  • 10 στην ΠΕ Ημαθίας.
  • 143 στην ΠΕ Ηρακλείου.
  • 2 στην ΠΕ Θάσου.
  • 6 στην ΠΕ Θεσπρωτίας.
  • 40 στην ΠΕ Θήρας.
  • 1 στην ΠΕ Ιθάκης.
  • 5 στην ΠΕ Ικαρίας.
  • 57 στην ΠΕ Ιωαννίνων.
  • 17 στην ΠΕ Καβάλας.
  • 9 στην ΠΕ Καλύμνου.
  • 19 στην ΠΕ Καρδίτσας.
  • 1 στην ΠΕ Καστοριάς.
  • 4 στην ΠΕ Κέας - Κύθνου.
  • 38 στην ΠΕ Κέρκυρας.
  • 11 στην ΠΕ Κεφαλληνίας.
  • 8 στην ΠΕ Κιλκίς.
  • 16 στην ΠΕ Κοζάνης.
  • 49 στην ΠΕ Κορινθίας.
  • 21 στην ΠΕ Κω.
  • 17 στην ΠΕ Λακωνίας.
  • 99 στην ΠΕ Λάρισας.
  • 28 στην ΠΕ Λασιθίου.
  • 31 στην ΠΕ Λέσβου.
  • 6 στην ΠΕ Λευκάδας.
  • 4 στην ΠΕ Λήμνου.
  • 26 στην ΠΕ Μαγνησίας.
  • 44 στην ΠΕ Μεσσηνίας.
  • 4 στην ΠΕ Μήλου.
  • 22 στην ΠΕ Μυκόνου.
  • 15 στην ΠΕ Νάξου.
  • 10 στην ΠΕ Ξάνθης.
  • 7 στην ΠΕ Πάρου.
  • 10 στην ΠΕ Πέλλας.
  • 21 στην ΠΕ Πιερίας.
  • 11 στην ΠΕ Πρέβεζας.
  • 29 στην ΠΕ Ρεθύμνου.
  • 11 στην ΠΕ Ροδόπης.
  • 95 στην ΠΕ Ρόδου.
  • 10 στην ΠΕ Σάμου.
  • 23 στην ΠΕ Σερρών.
  • 2 στην ΠΕ Σποράδων.
  • 10 στην ΠΕ Σύρου.
  • 2 στην ΠΕ Τήνου.
  • 13 στην ΠΕ Τρικάλων.
  • 30 στην ΠΕ Φθιώτιδας.
  • 5 στην ΠΕ Φλώρινας.
  • 12 στην ΠΕ Φωκίδας.
  • 14 στην ΠΕ Χαλκιδικής.
  • 77 στην ΠΕ Χανίων.
  • 6 στην ΠΕ Χίου.

167 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση (187 χθες).

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "4.496 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό, 13+2 ακόμη θάνατοι, 115 διασωληνωμένοι"

Μητσοτάκης για δημογραφικό: Σχέδιο για επέκταση ωραρίου παιδικών σταθμών και δημοτικών έως τις 18:00

Την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των δημοτικών σχολείων και των παιδικών σταθμών έως τις 6 το απόγευμα προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα συνεδρίου με αντικείμενο το δημογραφικό ζήτημα.

«Σε τελική ευθεία προετοιμασίας βρίσκονται και μερικές πρωτοβουλίες άμεσης εφαρμογής, η επέκταση για παράδειγμα των παιδικών σταθμών και των δημοτικών ως τις 6 το απόγευμα, ώστε να περιλαμβάνουν και τη μελέτη των παιδιών ανακουφίζοντας με αυτό τον τρόπο τους γονείς στο σπίτι», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός έθεσε ως μεσοπρόθεσμο στόχο της κυβέρνησης την εξασφάλιση στέγης για τους νέους ανθρώπους. Μίλησε για συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την αξιοποίηση εγκαταλελειμμένων κτιρίων στην Αθήνα, προκειμένου να μετατραπούν σε στέγη για νέα ζευγάρια και να αντιμετωπιστεί το μείζον θέμα των ακριβών ενοικίων και χαρακτήρισε το δημογραφικό εθνικό υπαρξιακό ζήτημα.

«Μόνο εάν δούμε κατάματα την απειλή μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε» επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε ότι η κυβέρνηση προτάσσει πολυμέτωπη αντιμετώπιση του ζητήματος από τα οικονομικά και φορολογικά κίνητρα για την αντιστροφή του braindrain, τις θετικές ειδήσεις περί νέων επενδύσεων έως τα κίνητρα για την πολιτική φθηνής στέγης μέσω ενός ολοκληρωμένου προγράμματος.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο θέμα τη ένταξης των νομίμων μεταναστών στην ελληνική κοινωνία ως απάντηση στο πρόβλημα της έλλειψης εργατικών χεριών σε κλάδους όπως ο πρωτογενής τομέας και αυτός των κατασκευών. «Προσοχή όμως η νέα πολιτική δεν θα γίνει με τρόπο που να αφήσει κάποιον πίσω, ούτε οι νέοι Έλληνες να μην μπορούν να βρουν δουλειά, ούτε να επικρατούν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα για τους αλλοδαπούς εργαζομένους. Μία χώρα μεσηλίκων μπορεί να ανανεωθεί με ανθρώπους που ασπάζονται τις αξίες της και μπορούν να κάνουν οικογένεια εδώ και να τη συντηρήσουν. Δεν μιλώ για ένα εύκολο ζήτημα, αλλά οφείλουμε να το εξετάσουμε με ευθύνη, σοβαρότητα και θάρρος, αλλά και με την εθνική αυτοπεποίθηση και την εμπιστοσύνη σε έναν πολιτισμό που αντέχει στους αιώνες» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Μητσοτάκης για δημογραφικό: Σχέδιο για επέκταση ωραρίου παιδικών σταθμών και δημοτικών έως τις 18:00"

Χανιά -Καταγγελίες καθηγητών: Τους βρίζουν χυδαία και τους σπάνε τα αυτοκίνητα

Προβληματίζουν οι καταγγελίες στα Χανιά, με ορισμένους καθηγητές να δηλώνουν πως έχουν φτάσει προ πολλού στα όριά τους.

Καθηγητές πέφτουν θύματα bullying σε σχολεία στα Χανιά όπως καταγγέλλει η «Αδέσμευτη Ομάδα Καθηγητών». Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, δεν είναι λίγα τα περιστατικά που άγνωστοι προκαλούν φθορά στα αυτοκίνητά τους την ώρα που είναι παρκαρισμένα έξω από τα σχολεία ενώ παράλληλα αρκετοί έχουν υποστεί λεκτική και σωματική βία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Αναφέρθηκαν το τελευταίο διάστημα περιστατικά φθοράς αυτοκινήτων συναδέλφων εκπαιδευτικών έξω από σχολεία κατά την διάρκεια της λειτουργίας τους. Αυτά τα περιστατικά έρχονται να προστεθούν σε ανάλογα φαινόμενα λεκτικής και σωματικής βίας έναντι συναδέλφων που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια.

Ως Αδέσμευτη Ομάδα Καθηγητών θέλουμε να καταδικάσουμε απερίφραστα αυτά τα γεγονότα, να δηλώσουμε την συμπαράστασή μας στους συναδέλφους που επλήγησαν και να τονίσουμε ότι ανάλογα περιστατικά και συμπεριφορές θα βρουν το σύνολο των καθηγητών απέναντι. Να έχουν υπόψιν τους όλοι αυτοί που νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν με την σωματική ακεραιότητα και την περιουσία των συναδέλφων ότι είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά και σε όλα τα επίπεδα. Η βία δεν έχει θέση στα σχολεία.

Καλούμε δημόσια το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων να τοποθετηθεί και να συμπαρασταθεί στους συναδέλφους χωρίς εξαιρέσεις και αστερίσκους, τέλος καλούμε τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και τον τοπικό Δήμο να τοποθετηθούν σε ένα τόσο σοβαρό θέμα».

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Χανιά -Καταγγελίες καθηγητών: Τους βρίζουν χυδαία και τους σπάνε τα αυτοκίνητα "

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας σε όλη την Ελλάδα - Απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών

Την λήψη αυξημένων μέτρων οδικής ασφάλειας έχει προγραμματίσει η Ελληνική Αστυνομία ενόψει του τριήμερου του Αγίου Πνεύματος, κατά το διάστημα από 10 έως 13 Ιουνίου, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Ο σχεδιασμός πραγματοποιήθηκε με μέριμνα της Διεύθυνσης Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και περιλαμβάνει τις βασικές κατευθύνσεις για την ανάπτυξη των μέτρων σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, καθώς και τις επιμέρους παρεμβάσεις, με βάση τα τοπικά προβλήματα και τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούν, ανά ευρύτερη περιοχή ή περιφέρεια.

Ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει:

- Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής.

- Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

- Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.

- Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.

- Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων, εστιάζοντας την προσοχή στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων (υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ.), καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων (χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).

- Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική συγκέντρωση επιβατών(αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λ.π.)

- Κατά τόπο κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στις οποίες θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

- Παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων της χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.

- Ενημέρωση των πολιτών μέσω των υπηρεσιών επικοινωνίας, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Επισημαίνεται ότι καθ' όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί παρακαλούνται:

- να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου,

- να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση,

- να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,

- να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους,

- σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3,5 τόνων το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Επιπρόσθετα εκτός των παραπάνω μέτρων και για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Συγκεκριμένα για το ρεύμα εξόδου η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών θα ισχύει την Παρασκευή (10/6) από τις 16:00 έως τις 22:00 και το Σάββατο (11/6) από τις 08:00 έως τις 13:00.

Για το ρεύμα εισόδου η απαγόρευση θα ισχύει από τη Δευτέρα (13/6) από τις 16:00 έως τις 23:00.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας σε όλη την Ελλάδα - Απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών"

Κρήτη: Χιλιάδες κάμπιες κατατρώγουν δέντρα και εισβάλουν σε σπίτια – Τι λένε οι ειδικοί

Καταστροφική είναι η επιδρομή της πεταλούδας Lymantria dispar σε έξι κοινότητες του δήμου Αμαρίου. Με τη μορφή κάμπιας, επιδράμει εδώ και περίπου 40 ημέρες σε δρύες και πουρνάρια, προκαλώντας μεγάλη οικολογική καταστροφή και σημαντικές ζημιές στην τοπική αγροτική παραγωγή. Είναι τόσο μεγάλη η εξάπλωση της κάμπιας, που πλέον εισβάλει ακόμη και στα σπίτια των κατοίκων των χωριών που βρίσκονται στην επίμαχη “ζώνη” εμφάνισής της.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο δήμαρχος Αμαρίου, Παντελής Μουρτζανός, η κάμπια είχε εμφανιστεί στο Γερακάρι πριν από τρία χρόνια, όμως σε πολύ μικρότερους πληθυσμούς. Φέτος, η κάμπια εμφανίστηκε σε έξι κοινότητες και συγκεκριμένα στο Γερακάρι, στον Μέρωνα, στις Ελένες, στον Φουρφουρά, στις Κουρούτες και στα Πλατάνια, στην ενδοχώρα του νομού Ρεθύμνου, όπου καταγράφονται σημαντικές ζημιές σε δρύες και πουρνάρια. Πλέον, από τη στιγμή που έχει ολοκληρώσει το καταστροφικό της πέρασμα από τα δέντρα που είναι πρώτα στις προτιμήσεις της, στρέφεται, σύμφωνα με τον ίδιο, στις κερασιές και τις μηλιές της περιοχής, προκαλώντας ζημιές στην αγροτική παραγωγή.

Ήδη, για τη αντιμετώπιση το προβλήματος, σύμφωνα με τον δήμαρχο, “έχουν γίνει καθ’ υπόδειξη των ειδικών ψεκασμοί από εδάφους, οι οποίοι, ωστόσο, έχουν μόνο μερικώς αποδώσει, με αποτέλεσμα η καταστροφική επέλαση να συνεχίζεται. “Το πρόβλημα θα αμβλυνθεί τις επόμενες ημέρες, καθώς, όπως έχουν πει οι ειδικοί, η έξαρση διαρκεί περίπου 50 ημέρες και ήδη έχουν περάσει 40”, πρόσθεσε ο δήμαρχος Αμαρίου, ο οποίος τόνισε ότι για το θέμα θα ζητήσει να γίνει σύσκεψη με τους εμπλεκόμενους φορείς στην Περιφέρεια Κρήτης, ώστε να ληφθεί μέριμνα για το μέλλον.

Αναφορικά με τα αίτια του φαινομένου, ο κ. Μουρτζανός επεσήμανε ότι οι ειδικοί τα αποδίδουν στη χρήση φυτοφαρμάκων για γεωργικούς σκοπούς που θανατώνουν τους φυσικούς εχθρούς της κάμπιας, με αποτέλεσμα να αυξάνονται σημαντικά οι πληθυσμοί της.

Η χρήση φυτοφαρμάκων θα μπορούσε να έχει συμβάλει στην αύξηση της παρουσίας του εντόμου στην περίπτωση του Αμαρίου, όμως δε μπορεί να εξηγήσει ανάλογα φαινόμενα που καταγράφονται αυτή την περίοδο σε άλλες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στης ΕΡΤ Ηρακλείου ο δασικός εντομολόγος και ερευνητής του ΕΛΓΟ Δήμητρα, Δημήτρης Αβτζής.

Ο ίδιος απέδωσε το πρόβλημα στη συμπεριφορά του εντόμου, της πεταλούδας Lymantria dispar. Πρόκειται, όπως εξήγησε, για ένα έντομο που κάνει κυκλικές πληθυσμιακές εξάρσεις ανά διαστήματα, ανά 3-4 χρόνια, και αφού φάει δρύες και πουρνάρια, τρώει τα πάντα στο πέρασμά του. Όπως είπε, ανάλογες εξάρσεις παρατηρούνται την τελευταία περίοδο και σε άλλες περιοχές της χώρας και συγκεκριμένα στη Σαμοθράκη, στη Θεσπρωτία και στην Πελοπόννησο.

Λόγω της ευρείας εμφάνισής του, σύμφωνα με τον κ. Αβτζή, εξετάζεται από τους εμπλεκόμενους φορείς και τα συναρμόδια υπουργεία η δημιουργία ενός δικτύου παρακολούθησης με σκοπό την έγκαιρη παρέμβαση με βιολογικούς τρόπους αντιμετώπισης των πληθυσμών της κάμπιας, μόλις διαπιστώνεται αύξησή τους και πριν πάρει διαστάσεις δύσκολα ελέγξιμες.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη: Χιλιάδες κάμπιες κατατρώγουν δέντρα και εισβάλουν σε σπίτια – Τι λένε οι ειδικοί"

Σενάρια από τα τουρκικά ΜΜΕ για εισβολή – CNN Turk: Ας πάρουμε μερικά ελληνικά νησιά, να καταρρεύσει η πολιτική Ελλάδας και ΗΠΑ

Την ώρα που η προκλητική ρητορική της Άγκυρας χτυπά κόκκινο, τουρκικά ΜΜΕ κάνουν σενάρια για εισβολή των τουρκικών δυνάμεων στα ελληνικά νησιά, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης.

«Ας πάρουμε μερικά ελληνικά νησιά, να καταρρεύσει η πολιτική της Ελλάδας και των ΗΠΑ», είπε ο πολιτικός αναλυτής Χακάν Μπαϊράκτσι στο CNN Turk.

Τη συζήτηση ξεκίνησε ο διευθυντής της εφημερίδας Hurryiet, Αχμέτ Χακάν, αναφερόμενος στις σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ.

«Μήπως η Ελλάδα γίνεται η πολιτεία των ΗΠΑ; Γιατί το λέμε αυτό; Διότι φαίνεται πως υπάρχει σχέδιο των ΗΠΑ που εκτελείται μέσω της Ελλάδας. Υπάρχουν σχεδόν 10 βάσεις και ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε “ποιον θέλουν να απειλήσουν με τόσες βάσεις που χτίζουν”’».

Ο αναλυτής τότε είπε: «Ίσως να μην έχουν υπολογίσει κάτι. Η Τουρκία για να αντιμετωπίσει αυτή το ρεζιλίκι, μπορεί να κάνει μια επιχείρηση εδώ, να ρίξει μια σφαλιάρα, να κάνει απόβαση σε δυο νησιά εδώ και να πει πως “εγώ δεν είμαι επιθετική χώρα”, τότε να ρεζιλευτεί η ελληνική εξωτερική πολιτική θα καταρρεύσει και η πολιτική των ΗΠΑ. Επιπλέον στην εσωτερική πολιτική θα πει πως “δεν επιτέθηκα στην Ελλάδα απλά της έδωσα μήνυμα πως αν συνεχίσεις την επιθετική πολιτική εγώ θα κάνω αυτά”».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Σενάρια από τα τουρκικά ΜΜΕ για εισβολή – CNN Turk: Ας πάρουμε μερικά ελληνικά νησιά, να καταρρεύσει η πολιτική Ελλάδας και ΗΠΑ"

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ένταση στη δίκη Κορκονέα στο Εφετείο - Εκτός διαδικασίας οι συνήγοροι της οικογένειας Γρηγορόπουλου

Μέσα σε κλίμα έντασης ξεκίνησε πάλι σήμερα η δίκη του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα στο Εφετείο της Λαμίας το οποίο καλείται να κρίνει αν θα αναγνωριστούν ή όχι ελαφρυντικά στον ανωτέρω για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το 2008 και ως εκ τούτου θα κρίνει αν ο Κορκονέας θα παραμείνει στη φυλακή ή θα αποφυλακιστεί.

Με την έναρξη της δίκης και πολύ πριν συγκροτηθεί το δικαστήριο οι αντεγκλήσεις μεταξύ των δικηγόρων ανάγκασαν το δικαστήριο να διακόψει αρκετές φορές καθώς οι συνήγοροι υπεράσπισης του Επαμεινώνδα Κορκονέα ζητούν από το δικαστήριο να μην παρίστανται οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής και της οικογένειας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Ο Νίκος και η Ζωή Κωνσταντοπούλου που εκπροσωπούν την οικογένεια (παρίσταται η μητέρα και η αδερφή του δολοφονημένου Αλέξη Γρηγορόπουλου), ζητούν από το δικαστήριο να συνεχίσει τη διαδικασία με τη δική τους παρουσία και συμμετοχή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είχε αποφυλακιστεί το 2019, έχοντας εκτίσει σχεδόν 11 χρόνια από την ποινή του λόγω του ελαφρυντικού που του είχε αναγνωρίσει το δικαστήριο, σπάζοντας έτσι τα ισόβια. Τον Μάρτιο του 2022 ο Κορκονέας όμως επέστρεψε στη φυλακή καθώς με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου έγινε δεκτή η απόφαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα που αναίρεσε την απόφαση του ΜΟΕ Λαμίας.

Η δίκη προσδιορίστηκε αρχικά να γίνει στις 11 Μαΐου 2022 αλλά εκεί διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κληθεί η πλευρά της οικογένειας και το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση και προσδιορίστηκε και πάλι η δίκη από την Εισαγγελία Εφετών Λαμίας για σήμερα.

Ζωή Κωνσταντοπούλου και Νίκος Κωνσταντόπουλος αντέδρασαν σημειώνοντας πως πρόκειται για μη νόμιμη απόφαση και τονίζοντας πως «δεν μπορεί το δικαστήριο να αποφασίσει πριν ακόμα συσταθεί και πριν βρεθεί σε πλήρη σύνθεση με τους ενόρκους».

Κάτω από αυτό το κλίμα συνεχίζεται η διαδικασία ενώ ιδιαίτερα ισχυρές είναι οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν βρεθεί στο Εφετείο της Λαμίας αφού έξω από το κτίριο βρίσκονται ομάδες ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου φωνάζοντας συνθήματα για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ένταση στη δίκη Κορκονέα στο Εφετείο - Εκτός διαδικασίας οι συνήγοροι της οικογένειας Γρηγορόπουλου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news