facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Google: Διακόπτει τη λειτουργία του Google+

Τη λειτουργία του Google+ για τους καταναλωτές διακόπτει η Google, καθώς όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, έως και 500.000 λογαριασμοί χρηστών ενδεχομένως να επηρεάστηκαν από ιό που ίσως να εξέθεσε τα δεδομένα τους σε εξωτερικούς προγραμματιστές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, μια δυσλειτουργία του λογισμικού έδωσε σε εξωτερικούς προγραμματιστές δυνητική πρόσβαση σε ιδιωτικά δεδομένα χρηστών Google+ μεταξύ του 2015 και Μαρτίου 2018.

Ερευνητές της εταιρείας εντόπισαν και διόρθωσαν το πρόβλημα, κατά το δημοσίευμα.

Όπως αναφέρει η WSJ, η Google επέλεξε να μην αποκαλύψει νωρίτερα το πρόβλημα κυρίως λόγω φόβων ρυθμιστικών ελέγχων.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Google: Διακόπτει τη λειτουργία του Google+"

Άγνωστοι κατέστρεψαν τσιμεντένιο σταυρό στη Λέσβο – ΜΚΟ είχε ζητήσει να φύγει επειδή ενοχλούσε τους μετανάστες

Ομάδα ατόμων γκρέμισε τη νύχτα της Κυριακής προς σήμερα Δευτέρα υπερμεγέθη τσιμεντένιο σταυρό, που επίσης είχαν τοποθετήσει στη βραχώδη ακτή Απελή, κάτω από το κάστρο της Μυτιλήνης.

Ο σταυρός είχε τοποθετηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου και είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις πολιτών και οργανώσεων, καθώς στην ακτή αυτή συχνάζουν εκτός των Ελλήνων και πολλοί αιτούντες άσυλο που διαμένουν στη Λέσβο.
Οι αντιδράσεις αυτές προκάλεσαν με τη σειρά τους άλλες αντιδράσεις από μερίδα ντόπιων, που έφθασαν στα όρια επιθέσεων κατά της προέδρου της Κίνησης «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο», οργάνωση η οποία είχε καταθέσει αίτημα «να αποκατασταθεί η αυθαιρεσία και η ακαταλληλότητα ύπαρξης θρησκευτικού συμβόλου σε χώρο λουομένων και η μετατροπή του σε εργαλείο επίδοξων σταυροφόρων».
Το σημερινό γεγονός, από την ώρα που έγινε γνωστό, προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες από ομάδα Μυτιληνιών, κάποιοι εκ των οποίων ετοιμάζονται να ανακατασκευάσουν τον σταυρό.
ΑΜΠΕ/mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Άγνωστοι κατέστρεψαν τσιμεντένιο σταυρό στη Λέσβο – ΜΚΟ είχε ζητήσει να φύγει επειδή ενοχλούσε τους μετανάστες"

H Digea ζητά να απαλλαγεί από τη μετάδοση των καναλιών της περιφέρειας

«Διαζύγιο» από τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς ζητά η Digea, η εταιρεία που έχει αναλάβει την ψηφιακή τηλεοπτική μετάδοση των καναλιών εθνικής εμβέλειας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας (ΕΕΤΕΠ), «ο πάροχος δικτύου (DIGEA) ζήτησε ουσιαστικά να απαλλαγεί από το "βάρος" όπως το χαρακτήρισε ο Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής της DIGEA κ. Ν. Μαστοράκης, της εκπομπής του σήματος όλων των Περιφερειακών Τηλεοπτικών Σταθμών».

Η ΕΕΤΕΠ επισημαίνει ότι η DIGEA, μέσω του γενικού διευθυντή της, ανέφερε ότι τα περιφερειακά κανάλια είναι ζημιογόνα για την εταιρεία.

Από το βήμα ημερίδας για τα περιφερειακά κανάλια το Σάββατο, ο διευθυντής της Digea πρότεινε στους περιφερειακούς σταθμούς, παρουσία του προέδρου και του αντιπροέδρου του ΕΣΡ, Αθ. Κουτρομάνου και Ρ. Μορώνη και μέλους της Ολομέλειας της ΕΕΤΤ, να μεταβούν στο υπουργείο ΨΗΠΤΕ και στην ΕΕΤΤ, προτείνοντας να αναλάβουν οι περιφερειακοί σταθμοί το κόστος του φάσματος.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της ΕΕΤΕΠ, παρουσία των μελών της Ένωσης, αποδέχθηκε την πρόταση της Digea για από κοινού μετάβαση στην ΕΕΤΤ και στο υπουργείο ΨΗΠΤΕ για την προώθηση και υλοποίηση αυτής της πρότασης.

«Κατόπιν τούτου, δρομολογούνται σοβαρές εξελίξεις ακόμη και πριν την αδειοδότηση των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, αφού αναζητούνται πλέον εναλλακτικές δυνατότητες εκπομπής του σήματός τους, όπως π.χ. με επί πληρωμή μέσω της ΕΡΤ, ώστε να απαλλαγεί η Περιφερειακή Τηλεόραση από τη "λεόντεια και καταχρηστική" σύμβαση, που πολλές φορές έχει καταγγείλει και που υποχρεώθηκε να υπογράψει με τη DIGEA το 2014 μην έχοντας άλλη επιλογή, για να εκπέμπει την επόμενη μέρα, ως μοναδικό τότε πάροχο δικτύου. Η ευθύνη τώρα περνάει στην κυβέρνηση που καλείται να βρει λύση ικανοποιώντας το κοινό πλέον αίτημα και της DIGEA και της Περιφερειακής Τηλεόρασης» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΕΤΕΠ.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "H Digea ζητά να απαλλαγεί από τη μετάδοση των καναλιών της περιφέρειας"

Προβλήματα με τα Windows 10: Η Microsoft έσβησε αρχεία χρηστών κατά την αναβάθμιση

«Παύσαμε την κυκλοφορία του Windows 10 October 2018 Update (έκδοση 1809) για όλους τους χρήστες, καθώς ερευνούμε μεμονωμένες αναφορές χρηστών για απώλεια δεδομένων, μετά την αναβάθμιση» ανακοίνωσε η Microsoft.

Λίγες μόνο ημέρες μετά το λανσάρισμα της τελευταίας αναβάθμισης του λειτουργικού συστήματος Windows 10, η Microsoft διέκοψε τη διαδικασία, καθώς υπάρχουν αναφορές για απώλεια δεδομένων κατά την αναβάθμιση.

Η τελευταία αναβάθμιση ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια του πρόσφατου press event της εταιρείας Microsoft, όπου ανακοινώθηκαν και οι νέες συσκευές Surface.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «rollout» της αναβάθμισης δεν έχει ξεκινήσει επίσημα και το πρόβλημα προέκυψε σε χρήστες που «κατέβασαν» οι ίδιοι την αναβάθμιση.

Τα αρχεία που «χάθηκαν» ήταν έγγραφα και φωτογραφίες από τους φακέλους Documents και Pictures, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα επαναφοράς τους.

Η συγκεκριμένη αναβάθμιση δοκιμαζόταν επί μακρόν, χωρίς τελικά να κατορθωθεί να εντοπιστεί και να διορθωθεί το πρόβλημα. Ορισμένοι χρήστες στο πρόγραμμα Windows Insider είχαν αντιμετωπίσει τέτοιου είδους προβλήματα, σύμφωνα με το Slashgear, ωστόσο καταγγέλλουν ότι η Microsoft είτε βιάστηκε να διαθέσει στο κοινό την αναβάθμιση, ώστε να συνδυαστεί με το Surface event της περασμένης εβδομάδας, είτε απέτυχε να διαχειριστεί το πρόβλημα πριν την διάθεση.

Ο αναλυτής Νικ ΜακΓκουάιρ της εταιρείας CCS Insight δήλωσε ότι η όλη υπόθεση μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην αξιοπιστία της Microsoft και ορισμένοι χρήστες μπορεί να εμφανιστούν πλέον απρόθυμοι να κάνουν την τελευταία αναβάθμιση.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Προβλήματα με τα Windows 10: Η Microsoft έσβησε αρχεία χρηστών κατά την αναβάθμιση "

ΑΑΔΕ: Παρανομεί ένα στα πέντε πρατήρια υγραερίου

Ποσοστό παραβατικότητας 20,6% προκύπτει από τους ελέγχους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου στην αγορά υγραερίου, ενώ προετοιμάζεται η σύνδεση των αντλιών διάθεσης υγραερίου με τις ταμειακές μηχανές στα πρατήρια.

Στο πλαίσιο των επιχειρησιακών σχεδίων, που έχουν καταρτιστεί και ύστερα από τους ελέγχους που έχουν γίνει προκύπτουν τα ακόλουθα στοιχεία, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή της ΑΑΔΕ: «Στο οκτάμηνο έχουν ελεγχθεί πανελλαδικά 388 επιχειρήσεις και έχουν διαπιστωθεί αντίστοιχα παραβάσεις σε 80. Από τα συνολικά αποτελέσματα προκύπτει ότι το ποσοστό παραβατικότητας, που έχει διαπιστωθεί στον τομέα των υγραερίου, ανέρχεται σε 20,6%».

Όπως αναφέρει η ΑΑΔΕ με βάση αυτά τα δεδομένα, οι υπηρεσίες της επικαιροποιούν - όπως κάνουν διαρκώς - τα επιχειρησιακά σχέδια ελέγχου τους και προγραμματίζουν περαιτέρω εντατικοποίηση των ελέγχων στα ενεργειακά προϊόντα. Ειδικά για το υγραέριο, προετοιμάζεται το κατάλληλο κανονιστικό πλαίσιο για τη σύνδεση των αντλιών διάθεσης υγραερίου με τους φορολογικούς ηλεκτρονικούς μηχανισμούς, προκειμένου να διαβιβάζονται τα στοιχεία των πωλήσεων (ποσότητες και αξίες) σε βάσεις δεδομένων της ΑΑΔΕ για περαιτέρω αξιοποίηση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: Παρανομεί ένα στα πέντε πρατήρια υγραερίου"

Προειδοποιεί ο Fitch: Μη χρησιμοποιήσετε το «μαξιλάρι» ασφαλείας για τις τράπεζες

Η κλιμάκωση της αντιπαράθεσης μεταξύ ΕΕ και Ιταλίας οδηγεί στο «κόκκινο» για ακόμη μία ημέρα τις τραπεζικές μετοχές. Η άνοδος των επιτοκίων στα ιταλικά κρατικά ομόλογα συμπαρασύρει και τα ελληνικά και οι επενδυτές «βλέπουν» στους ελληνικούς τραπεζικούς τίτλους υψηλό ρίσκο, με αποτέλεσμα να σπεύδουν σε μαζικές ρευστοποιήσεις. «Έχουμε επηρεαστεί από τον ιταλικό ιό» φέρεται να δηλώνει στο Reuters Έλληνας τραπεζίτης. Από τις αρχές του έτους ο τραπεζικός δείκτης έχει χάσει άνω του 37% και οι πιέσεις έχουν ενταθεί από την προηγούμενη εβδομάδα.

Την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει ένα σχέδιο asset protection προκειμένου να βοηθήσει τις τράπεζες να απαλλαγούν από τα «κόκκινα» δάνεια. Κίνηση, η οποία, ενδέχεται, όπως αναφέρει το Reuters, να περιλαμβάνει κρατικές εγγυήσεις.

Σε έκθεσή του που δημοσιοποιήθηκε σήμερα ο οίκος Fitch προειδοποιεί πως μία διάσωση του τραπεζικού κλάδου ενδεχομένως να δημιουργήσει προβλήματα εάν γίνει μέσω κρατικής χρηματοδότησης ή μέσω του ειδικού «μαξιλαριού» ασφαλείας.

«Η δημιουργία ενός ειδικού φορέα (asset protection), με τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση θα παράσχει ασφάλεια στον κλάδο αναφορικά με τα «κόκκινα» δάνεια, θα περιορίσει σε κάποιο βαθμό το sell off των ελληνικών τραπεζικών μετοχών, αρκεί να μην οδηγήσει σε απώλειες τους ιδιώτες επενδυτές» αναφέρει σε έκθεσή του ο οίκος Fitch. «Αυτή η κατάσταση μπορεί να μεταθέσει τους κινδύνους από τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο στην ελληνική κυβέρνηση» επισημαίνει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης.

Όπως υπογραμμίζει, κάθε ελάφρυνση του «μαξιλαριού ασφαλείας» ή οποιαδήποτε λύση που μπορεί να περιλαμβάνει κυβερνητική χρηματοδότηση μέσα στα επόμενα χρόνια μπορεί να φέρει και πάλι τη δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας στο επίκεντρο, λέει ο Fitch.

«Παραμένει βασική μας θέση ότι η Ελλάδα θα επιτύχει τους στόχους για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018 και το 2019. Ωστόσο, μία διάσωση του τραπεζικού κλάδου θα φέρει σημαντικούς κινδύνους προς την κατεύθυνση αυτή».

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Προειδοποιεί ο Fitch: Μη χρησιμοποιήσετε το «μαξιλάρι» ασφαλείας για τις τράπεζες"

Πτώση 2,61% στο Χρηματιστήριο – Μεγάλες απώλειες για τις τράπεζες

Μεγάλες απώλειες κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών τη Δευτέρα, ενώ στο επίκεντρο των πιέσεων βρέθηκαν για ακόμη μια φορά οι τραπεζικές μετοχές.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε με απώλειες 2,61% στις 641,79 μονάδες.  τζίρος διαμορφώθηκε στα 53,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 33 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 1,74 εκατ. τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 2,80%, στις 1.682,10 μονάδες, ενώ στο -2,56% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.024,89 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 6,45% στις 503,83 μονάδες.
Η Eurobank και η Πειραιώς βρέθηκαν στο στόχαστρο των πωλητών για ακόμη μία φορά, κλείνοντας στο -11,58% και -10,95% αντίστοιχα, ενώ η Βιοχαλκο και η Εθνική έκλεισαν στο -5,02% και -4,76% αντίστοιχα. Απώλειες 3,80% για τη Motor Oil, η Alpha Bank υποχώρησε κατά 3,17%, ενώ άνω του 2% ήταν η πτώση σε Coca Cola, Φουρλής, Μυτιληναίος και Aegean.

Handelsblatt: Κίνδυνος για νέα τραπεζική κρίση σε Ελλάδα και Ιταλία

O μεγάλος όγκος των μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ελλάδα και η στάση του λαϊκιστικού συνασπισμού στην Ιταλία στα δημοσιονομικά εγείρουν ανησυχίες για μία νέα τραπεζική κρίση στις δύο μεσογειακές χώρες.
«Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: 37 δισ. ευρώ έχασαν οι επενδυτές στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου από μετοχές ιταλικών τραπεζών από τα μέσα Μαΐου. Όμως, τα πιο τρομακτικά δεδομένα ήρθαν από την Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα. Στην Αθήνα, τραπεζικός δείκτης υποχώρησε την Τετάρτη κάποια στιγμή της ημέρας κατά 9%, ενώ η τρ. Πειραιώς έχασε το ένα πέμπτο της αξίας της», αναφέρει σε ρεπορτάζ της η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.
Η ίδια πηγή τονίζει ότι οι απώλειες σε Ιταλία και Ελλάδα αποτελούν σύμπτωμα δύο διαφορετικών προβλημάτων.
Οι Ελληνικές τράπεζες πιέζονται λόγω του τεράστιου όγκου των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ενώ για την περίπτωση της Ιταλίας ευθύνεται η επιθετική δημοσιονομική στάση του νέου λαϊκιστικού συνασπισμού.
«Μαζί, πυροδοτείται ο φόβος μιας νέας τραπεζικής κρίσης στη νότια Ευρώπη» εκτιμά η εφημερίδα, η οποία φιλοξενεί δήλωση υψηλόβαθμου τραπεζίτη στη Φρανκφούρτη που αναφέρει ότι «προς το παρόν αντιμετωπίζουμε τα δύο αυτά περιφερειακά ζητήματα, όμως οι επενδυτές είναι νευρικοί και η κατάσταση θα μπορούσε γρήγορα να κλιμακωθεί».
Στην Ελλάδα, το μεγαλύτερο πρόβλημα των τραπεζών είναι το πιστωτικό ρίσκο. Δάνεια ύψους 88,6 δισεκατομμυρίων ευρώ δεν εξυπηρετούνται ή θεωρούνται ότι είναι επικίνδυνα. Το ποσοστό αντιστοιχεί περίπου στο 48% του συνολικού δανεισμού ή στο 50% του ελληνικού ΑΕΠ
Σύμφωνα τη Handelsblatt, το γεγονός αυτό δεν είναι απλά και μόνο αποτέλεσμα οκτώ ετών ύφεσης. Η απροσεξία των ελληνικών τραπεζών στο να δανείζουν πρόσωπα, φυσικά ή νομικά με αμφίβολη φερεγγυότητα φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης.
Μετά τη μεγάλη πτώση των τραπεζικών μετοχών την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο για ελάφρυνση των τραπεζών. Όμως, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί, καθώς δεν γνωρίζουν λεπτομέρειες για το σχέδιο, σημειώνει η εφημερίδα.
Την ίδια ώρα, στην Ιταλία, ο λαϊκιστικός κυβερνητικός συνασπισμός είναι σε κόντρα με τις Βρυξέλλες, καθώς θέλει να χρηματοδοτήσει τις δαπανηρές προεκλογικές υποσχέσεις του, κάτι που μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες στις τράπεζες της χώρας.

Σε νέα υψηλά επίπεδα αυξήθηκαν οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων   

Στο μεταξύ, σε υψηλό τεσσεράμισι ετών ανήλθε σήμερα η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου, αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση επανέλαβε τις ανησυχίες για τα δημοσιονομικά πλάνα της Ιταλίας ενώ η Ρώμη συνεχίζει να εμφανίζεται ανυποχώρητη.
Την ίδια ώρα, η ιταλική χρηματιστηριακή αγορά υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2017 και οι τραπεζικές μετοχές κατέγραψαν βουτιά.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δηλώσει στην Ιταλία ότι ανησυχεί για τα σχέδιά της για το δημοσιονομικό έλλειμμα τα επόμενα τρία χρόνια καθώς παραβιάζουν αυτά που η ΕΕ ζήτησε από τη χώρα να κάνει τον Ιούλιο.
Οι αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων αυξήθηκαν πάνω από 3,5% για πρώτη φορά σε τέσσερα χρόνια, ενώ οι μετοχές υποχώρησαν στο χαμηλότερο διάστημα του τελευταίου έτους, αφού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι τα σχέδια του λαϊκιστικού συνασπισμού για μεγαλύτερο έλλειμμα παραβιάζουν τους κοινούς ευρωπαϊκούς κανόνες.
Η διαφορά απόδοσης μεταξύ του ιταλικού και του γερμανικού 10ετούς ομολόγου διευρύνθηκε στις 294 μονάδες βάσης από τις 284 αργά την Παρασκευή.

Συνάντηση Λεπέν - Σαβίνι

Στη Ρώμη συναντήθηκαν σήμερα το πρωί ο Ματέο Σαλβίνι και η Μαρίν Λεπέν.
Η Μαρίν Λεπέν τόνισε ότι η «σημερινή Ευρώπη αντιτάσσεται στου λαούς με απειλές με καταστροφικά αποτελέσματα».
«Φτάνει να δούμε την μαζική μετανάστευση, την μείωση της αγοραστικής δύναμης και των μισθών», τόνισε η Λεπέν, η οποία κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση για αυταρχισμό.
Από τη μεριά του, ο Ματέο Σαλβίνι δήλωσε πως περιμένει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να εγκρίνει τον προϋπολογισμό του ιταλικού δημοσίου «διότι βοηθά εκατομμύρια ανθρώπους οι οποίοι έχουν ανάγκη από στήριξη και αξιοπρέπεια».
newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Πτώση 2,61% στο Χρηματιστήριο – Μεγάλες απώλειες για τις τράπεζες"

Ο Ψινάκης (τώρα) λέει ότι οι φωτογραφίες με τις πεταμένες προμήθειες υπηρετούν δόλιους σκοπούς

Σε... ψευδείς ειδήσεις και δόλιους σκοπούς αποδίδει ο δήμος Μαραθώνα τις εικόνες ντροπής από τις εκτεθειμένες προμήθειες έξω από το Κέντρο Υποστήριξης των Πυρόπληκτων στη Νέα Μάκρη. 

Οι εικόνες, που έδειχναν πεταμένα στρώματα, ρούχα, έπιπλα, σεντόνια, ρούχα, ανοιγμένες κούτες, νερά και άλλες προμήθειες που προορίζονταν για τους πληγέντες από τη φωτιά στο Μάτι έκαναν το γύρο του διαδικτύου και προκάλεσαν σάλο αλλά και παρέμβαση εισαγγελέα. 

Δύο εβδομάδες αφότου το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα, ο Δήμος Μαραθώνα υποστήριξε ότι οι φωτογραφίες αποσπασματικές και υπηρετούν δόλιους σκοπούς». Σύμφωνα με το δήμο Μαραθώνα, οι προμήθειες βρίσκονταν στο Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Μάκρης, που στεγάζεται στην πρώην Αμερικανική βάση. 

«Στο χώρο αυτό με την συγκλονιστική συμβολή των συμπολιτών μας, συγκεντρώθηκαν μεγάλες ποσότητες τροφίμων, φαρμάκων, εργαλείων, συσκευών , ρούχων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης», αναφέρει ο δήμος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αποφασίστηκε η μεταφορά των υλικών σε ειδικούς χώρους στην Ε' Κατασκήνωση, που φιλοξενούνται οι οικογένειες των πυρόπληκτων, μια επιχείρηση που ολοκληρώθηκε σε δύο εβδομάδες. 

«Σε όλη αυτή τη μεγάλη προσπάθεια και τη διαδικασία μεταφοράς και επανατοποθέτησης στους νέους χώρους λήφθηκαν αποσπασματικές φωτογραφίες που υπηρετούν δόλιους σκοπούς», αναφέρει η ανακοίνωση, που κάνει λόγο για ιδιοτελή συμφέροντα και μικροπολιτικές επιδιώξεις που αλλοιώνουν την πραγματικότητα. 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του δήμου Μαραθώνα αναφέρει: 

«Ο Δήμος Μαραθώνος σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες από την πρώτη στιγμή είχε εφαρμόσει το σχέδιο αποκατάστασης των πληγέντων του φυσικού περιβάλλοντος και της επιστροφής στην κανονικότητα. Το έργο που επιτελείται είναι τιτάνιο και δεν θα μπορούσε να έχει αποτέλεσμα χωρίς τη συνδρομή εκατοντάδων εθελοντών, φορέων και ειδικά των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας αποσπασματικές εικόνες των οποίων οι διακινητές επεδίωξαν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα και να απαξιώσουν το έργο που επιτελείται στο Δήμο.

Η αλήθεια είναι μία.

Στο πλαίσιο των αναγκαίων ενεργειών που έπρεπε να γίνουν ήταν και η λειτουργία του Αθλητικού και Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Μάκρης που στεγάζεται στην πρώην Αμερικανική Βάση.

Σε αυτό φιλοξενήθηκαν οι δομές υποστήριξης των πυρόπληκτων αμέσως μετά τη φονική καταστροφή. Στο χώρο αυτό με την συγκλονιστική συμβολή των συμπολιτών μας, συγκεντρώθηκαν μεγάλες ποσότητες τροφίμων, φαρμάκων, εργαλείων, συσκευών , ρούχων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση και πιο αποτελεσματική κάλυψη των αναγκών των πυρόπληκτων αποφασίσαμε τη μεταφορά αυτών των υλικών σε ειδικούς φυλασσόμενους και κλιματιζόμενους χώρους στην Ε΄ Κατασκήνωση που φιλοξενούνται οι οικογένειες των πυρόπληκτων.

Η επιχείρηση αυτή ολοκληρώθηκε σε δύο εβδομάδες και έγινε με τη καθοριστική συμβολή - για ακόμη μία φορά - του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Το οποίο και ευχαριστούμε θερμότατα.

Σε όλη αυτή τη μεγάλη προσπάθεια και τη διαδικασία μεταφοράς και επανατοποθέτησης στους νέους χώρους λήφθηκαν αποσπασματικές φωτογραφίες που υπηρετούν δόλιους σκοπούς.

Στην ασπίδα της αλήθειας συντρίβονται τα ψεύδη.

Δεν θα επιτρέψουμε σε ιδιοτελή συμφέροντα και μικροπολιτικές επιδιώξεις να αλλοιώσουν την πραγματικότητα.

Αναζητείται ελάχιστη συνείδηση από όλους εκείνους που τυμβωρυχούν πάνω στο πόνο και τη καταστροφή .

Αναζητείται στοιχειώδης σοβαρότητα και ευθύνη από όλους εκείνους που υπονομεύουν τη προσπάθεια να σταθεί ο Δήμος και πάλι στα πόδια του.

Αναζητείται ο λόγος που κάποιοι δεν μας αφήνουν να «κλείσουμε» τις πληγές μας επιδιώκοντας να ανοίγουν νέες παραπλανώντας τη κοινή γνώμη με ψευδείς ειδήσεις».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Ψινάκης (τώρα) λέει ότι οι φωτογραφίες με τις πεταμένες προμήθειες υπηρετούν δόλιους σκοπούς"

CNBC: Η Ιταλία θα είναι η επόμενη Ελλάδα;

Επιμένουν τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου στις συγκρίσεις μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, την ώρα που κλιμακώνονται σημαντικά οι ανησυχίες των επενδυτών για την οικονομία της γειτονικής χώρας.

Αυτή τη φορά είναι το πρακτορείο CNBC, το οποίο διερωτάται αν η Ιταλία θα μπορούσε να είναι η επόμενη Ελλάδα.

«Τα ιταλικά ομόλογα αποτελούν ολοένα και πιο ριψοκίνδυνη επένδυση» τονίζει χαρακτηριστικά, προτού προσθέσει: «Τα ιταλικά ομόλογα τείνουν να είναι όσο επικίνδυνα και τα ελληνικά».

Όπως παρατηρεί, στη συνέχεια, μόνο τα ομόλογα της Ελλάδας έχουν αυτή τη στιγμή υψηλότερη απόδοση από την Ιταλία, καθώς τόσο της Πορτογαλίας όσο και της Ισπανίας κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα.

«Η διαφορά ανάμεσα στις αποδόσεις των τεσσάρων χωρών υποδηλώνει ότι Ελλάδα και Ιταλία εμφανίζονται πολύ πιο επικίνδυνες από ό,τι η Πορτογαλία και η Ισπανία» σπεύδει να επισημαίνει το CNBC.

Οι Ιταλοί αξιωματούχοι, όπως υπενθυμίζει, αρνούνται ότι οι αυξήσεις δαπανών θέτουν τη Ρώμη σε κατάσταση παρεμφερή μ’ αυτή που βίωσε η Ελλάδα το 2010 και η οποία είχε ως αποτέλεσμα τρία προγράμματα βοήθειας.

Την ίδια ώρα, όμως -καταλήγει το δημοσίευμα- η Ιταλία αποτελεί την κορυφαία ανησυχία των επενδυτών, καθώς η αύξηση των δαπανών εκτιμάται ότι δεν θα βοηθήσει στη μείωση του τεράστιου δημόσιου χρέους, το οποίο αγγίζει τα 2,3 τρισ. ευρώ.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "CNBC: Η Ιταλία θα είναι η επόμενη Ελλάδα;"

Παρέμβαση εισαγγελέα για το μεταναστευτικό - Διατάχθηκε έρευνα για τα κονδύλια

Εντολή για τη διενέργεια έρευνας για το προσφυγικό μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για κακοδιαχείριση των σχετικών κονδυλίων, έδωσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρία Ξένη Δημητρίου.

Ειδικότερα, η κυρία Δημητρίου έδωσε παραγγελία στην επικεφαλής των Οικονομικών Εισαγγελέων Μαριάννα Ψαρουδάκη να διερευνήσει αν οι συγκεκριμένες καταγγελίες έχουν βάση και αν εάν στην υπόθεση έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

Ήδη, μάλιστα η εισαγγελέας Ψαρουδάκη, ξεκίνησε να καλεί μάρτυρες μεταξύ αυτών τον αντιστράτηγο ε.α Ανδ.Ηλιόπουλο, διευθυντή της υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων.

Ο κ. Ηλιόπουλος σε συνέντευξη στην εφημερίδα "Φιλελεύθερος" είχε παραδεχθεί πως υπήρχαν ενδείξεις για εκτεταμένα φαινόμενα κακοδιαχείρισης κονδυλίων τόσο από τον κρατικό μηχανισμό που εμπλέκεται συμπεριλαμβανομένου του ΥΠΕΘΑ και άλλων φορέων, όσο και από ΜΚΟ οι οποίες διαχειρίζονται κοινοτικούς πόρους.

Ο ίδιος, που διηύθυνε τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης στα νησιά και τον Έβρο (Λέσβος, Χίο, Σάμο, Λέρο, Κω και φυλάκιο Έβρου), παρακινούσε μάλιστα τις αρμόδιες ευρωπαϊκές και ελληνικές Αρχές και τους Εισαγγελείς να αναζητήσουν στοιχεία και να προχωρήσουν σε εκτεταμένη έρευνα.

Πάντως από την πλευρά του ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας είχε δηλώσει αμέσως μετά ότι προκειται για «ψεύδη» και πως «θα κινηθούν σε βάρος του οι δέουσες νομικές διαδικασίες για τα οσα ψευδώς αναφέρει».

lawandorder
Διαβάστε Περισσότερα » "Παρέμβαση εισαγγελέα για το μεταναστευτικό - Διατάχθηκε έρευνα για τα κονδύλια"

Έρευνα: Πάνω από τους μισούς γιατρούς θεωρούν ότι το ΕΣΥ εγκυμονεί κινδύνους για τους ασθενείς

Με τα πιο μελανά χρώματα απεικονίζουν τον χώρο της υγείας Έλληνες πολίτες αλλά και γιατροί, αποτυπώνοντας την έντονη ανησυχία τους σχετικά με τις υπηρεσίες υγείας που παρέχονται -ή δεν παρέχονται- εντός του συστήματος δημόσιας υγείας και τις επιπτώσεις αυτής της κατάστασης.

Εικόνες σταθερής επιδείνωσης της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας εκτός του ΕΣΥ, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την έκβαση των προβλημάτων υγείας των ασθενών, αμείωτο ρεύμα φυγής γιατρών εκτός Ελλάδας (brain drain), οικονομικές δυσκολίες (και για τους πολίτες που δεν μπορούν να καλύψουν τις δαπάνες για την υγεία τους αλλά και για τους ιδιώτες γιατρούς που δεν μπορούν να συντηρήσουν τα ιατρεία τους), ένα σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας άγνωστο στην πλειονότητα των πολιτών στους οποίους απευθύνεται, αποκαλύπτουν τα ευρήματα πανελλαδικής έρευνας που διενήργησε η εταιρία Alco, σε γιατρούς και πολίτες, για λογαριασμό του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ).

Η έρευνα που διεξήχθη το χρονικό διάστημα 24 -28 Σεπτεμβρίου 2018, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.000 ατόμων ηλικίας 25 ετών και άνω από όλη την Ελλάδα καθώς και σε 400 γιατρούς του ΕΣΥ και του ιδιωτικού τομέα, μέλη του ΙΣΑ, παρουσιάστηκε τη Δευτέρα από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Alco, κ. Κώστα Παναγόπουλο, στα γραφεία του ΙΣΑ, παρουσία του προέδρου κ. Γιώργου Πατούλη, του ταμία κ.Φώτη Πατσουράκου και του γενικού γραμματέα κ. Αλέξιου Βασιλείου.

Τι βλέπουν οι γιατροί του ΕΣΥ

Η συντριπτική πλειοψηφία των ιατρών εκτιμά ότι οι συνθήκες εργασίας τους έχουν επιδεινωθεί, ενώ οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες έχουν χειροτερέψει σημαντικά απέχοντας κατά πολύ από εκείνες της Ευρώπης με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι ασθενείς. Ως συνέπεια αυτής της κατάστασης, 4 στους 10 ιδιώτες γιατρούς δυσκολεύονται να συντηρήσουν το ιατρείο τους. Την ίδια στιγμή, σταθερά στη φυγή εκτός Ελλάδας βρίσκεται προσανατολισμένη η σκέψη των γιατρών: το 45% του δείγματος δηλώνει ότι έχει σκεφτεί/ σκέφτεται να φύγει στο εξωτερικό.

Θολό βλέπουν το τοπίο οι Έλληνες γιατροί και σε ό,τι αφορά την πολυδιαφημισμένη από την κυβέρνηση δημιουργία συστήματος για Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ). επτά στους δέκα ιδιώτες γιατρούς δήλωσαν ότι δεν θα συνεργάζονταν με το νέο σύστημα.

Ειδικότερα η έρευνα έδειξε τα εξής:

-το 60% των γιατρών εκτιμά ως αρνητικά και πολύ αρνητικά την πολιτική στο χώρο της υγείας τα τελευταία χρόνια ενώ το 24% θετικά

-το 46% εκτιμά ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας τα τελευταία δύο χρόνια έχουν επιδεινωθεί και το 13% θεωρεί ότι βελτιώθηκαν

-το 48% θεωρεί ότι ευθύνονται οι λανθασμένες πολιτικές για την επιδείνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας ενώ το 34% η οικονομική κρίση

-το 63% των γιατρών εκτιμά ότι ο τρόπος που λειτουργεί σήμερα το ΕΣΥ μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους για τον ασθενή ενώ το 25% θεωρεί ότι δεν υφίσταται κίνδυνος για τους ασθενείς

-το 64% των γιατρών του Δημόσιου τομέα θεωρεί ότι οι συνθήκες εργασίας, στα Δημόσια νοσοκομεία έχουν επιδεινωθεί, το 31% ότι είναι στάσιμες και το 4% ότι βελτιώθηκαν

-το 75% θεωρεί ότι οι αμοιβές των γιατρών στα Δημόσια νοσοκομεία επιδεινώθηκαν και το 23% ότι είναι στάσιμες

-το 39% δυσκολεύεται να συντηρήσει το ιατρείο του

-το 53% έχει σκεφθεί να φύγει στο εξωτερικό.

Σε ό,τι αφορά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας:

-το 64% των ιατρών του ιδιωτικού τομέα αξιολογεί αρνητικά το νέο Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας και το 18% θετικά

-το 57% θεωρεί ότι το νέο σύστημα, θα οδηγήσει σε επιδείνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών ενώ το 19% βελτίωση

-το 80% θεωρεί ότι το νέο σύστημα δεν προσφέρει αξιοπρεπείς αμοιβές και σωστές επαγγελματικές συνθήκες για τους γιατρούς ενώ το 8% θεωρεί ότι προσφέρει

-το 72% των γιατρών του ιδιωτικού τομέα δεν θα συνεργαζόταν με το νέο σύστημα ενώ το 16% θα συνεργαζόταν.

Τι βλέπουν οι πολίτες στο σύστημα δημόσιας υγείας

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας κάθε άλλο παρά εμπιστοσύνη στο σύστημα δημόσιας υγείας (αισθάνονται πως μπορεί να) έχουν οι Έλληνες πολίτες- χρήστες των υπηρεσιών υγείας – κι αυτό παρά το γεγονός πως τελικά το ΕΣΥ γίνεται για αυτούς μονόδρομος αφού 3 στους 4 Έλληνες κάνουν κάθε χρόνο χρήση των υπηρεσιών υγείας. Ειδικότερα, η έρευνα στους πολίτες έδειξε τα εξής:

-το 41% θεωρεί ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας έχουν επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια, το 36% ότι είναι στάσιμες και το 14% εκτιμά ότι βελτιώθηκαν

-μόνο 1 στους 3 μπορεί να καλύψει τις δαπάνες για την υγεία του. Το 49% δηλώνει πως δυσκολεύεται να καλύψει οικονομικά τις δαπάνες που είναι απαραίτητες για την υγεία του (κυρίως άτομα άνω των 65 ετών) και 4 τους 10 τη δαπάνη για φάρμακα

-το 50% δυσπιστεί σε σχέση με το σύστημα δημόσιας υγείας εκτιμώντας ότι για να καλύψει τις ανάγκες θα πρέπει να πληρώσει (συμμετοχές, εξετάσεις κ.τ.λ.), αλλά να καταβάλλει επιπλέον και άτυπη, «μαύρη» πληρωμή για γρήγορη εξυπηρέτηση.

Σε ό,τι αφορά την Πρωτοβάθμια Φροντίδας Υγείας:

-το 86% δεν έχει κάνει εγγραφή στον οικογενειακό γιατρό που θα τον παρακολουθεί

-το 66% των πολιτών δεν έχει ενημερωθεί για το νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

-μόνο το 16% έχει σκοπό να εγγραφεί στον οικογενειακό γιατρό. Το 47% θα παραμείνει στο γιατρό που τον παρακολουθεί ενώ το 37% δεν γνωρίζει για το νέο σύστημα

-Η εκτίμηση των περισσότερων (47% έναντι 17%) είναι ότι το υποχρεωτικό παραπεμπτικό από τον οικογενειακό ιατρό, δυσκολεύει την πρόσβαση σε ιατρούς ειδικότητας.

Σχολιάζοντας τα συμπεράσματα της έρευνας, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, τόνισε τα εξής: 

«Η έρευνα αποδεικνύει την κατάρρευση του Δημόσιου συστήματος υγείας τα τελευταία δύο χρόνια εξαιτίας των αποτυχημένων και επικίνδυνων πολιτικών που ακολουθήθηκαν. Η εικόνα που αποκαλύπτεται –εικόνα ντροπής για την ελληνική κοινωνία- αποδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης που έχει οδηγήσει σε απόγνωση τόσο τους ασθενείς που δεν μπορούν να καλύψουν τις δαπάνες για την υγεία τους όσο και τους γιατρούς που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν ακόμα και στα στοιχειώδη έξοδα των ιατρείων τους. Η δε περίφημη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αποτελεί μία ακόμα παταγώδη αποτυχία που απορύθμισε περαιτέρω το σύστημα. Όπως αποδεικνύεται, η σημερινή κατάσταση εγκυμονεί κινδύνους για τους ασθενείς και τη Δημόσια υγεία».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Alco κ. Κώστας Παναγόπουλος, επεσήμανε πως «Σύμφωνα με τα πολύ ενδιαφέροντα ευρήματα της έρευνας η κοινωνία, που χρησιμοποιεί έντονα το Δημόσιο σύστημα Υγείας, εκτιμά ότι τα τελευταία χρόνια υπήρξε επιδείνωση του επιπέδου παροχής υπηρεσιών και βεβαίως αναζητά την αντιστροφή της τάσης αυτής και τη βελτίωση τους. Ενώ ο ιατρικός κόσμος ανησυχεί έντονα για τη λειτουργία της Δημόσιας Υγείας, εκτιμά ότι οι συνθήκες εργασίας του έχουν επιδεινωθεί, όπως και οι παρεχόμενες στους πολίτες υπηρεσίες υγείας, οι οποίες απέχουν πολύ από εκείνες της Ευρώπης, τόσο, ώστε να μπορούν να δημιουργηθούν ακόμα και κίνδυνοι για τους ασθενείς».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρευνα: Πάνω από τους μισούς γιατρούς θεωρούν ότι το ΕΣΥ εγκυμονεί κινδύνους για τους ασθενείς"

ΠΟΕΔΗΝ: Στάση εργασίας στην Αττική, απεργία στην περιφέρεια την Τετάρτη για τα ΒΑΕ

Πανελλαδική κινητοποίηση και «πορεία επιβίωσης της Δημόσιας Υγείας-Πρόνοιας-ΕΚΑΒ» οργανώνει την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

«Δε θα αφήσουμε να περικοπεί το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Δικαιούμαστε εδώ και τώρα την ένταξή μας στα ΒΑΕ» δηλώνουν οι εργαζόμενοι στον χώρο της Υγείας, που εξήγγειλαν για την Αττική στάση εργασίας από 08.00-13.00 και για την περιφέρεια 24ωρη απεργία.

Την ίδια ημέρα προγραμματίζουν πανελλαδική συγκέντρωση, στις 08.00 στον κόμβο των Νοσοκομείων Παίδων «Αγ. Σοφία» και «Αγλ. Κυριακού». Θα ακολουθήσει πορεία από τη Βασιλίσσης Σοφίας μπροστά από τα Νοσοκομεία, με κατάληξη στο υπουργείο Υγείας.

«Η προστασία της Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας, η ανάκτηση των μισθολογικών απωλειών των εργαζομένων είναι υπόθεησ όλων μας» τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Καλεί τις διοικήσεις των σωματείων των νοσοκομείων που βρίσκονται εκτός της πορείας να ναυλώσουν πούλμαν για τη διευκόλυνση συμμετοχής των εργαζόμενων στην κινητοποίηση, στην οποία καλύπτεται και μπορεί να συμμετάσχει και το συμβασιούχο προσωπικό (επικουρικό, ΟΑΕΔ, πρώην εργολαβικό, ΚΕΕΛΠΝΟ).

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΕΔΗΝ: Στάση εργασίας στην Αττική, απεργία στην περιφέρεια την Τετάρτη για τα ΒΑΕ"

Μεσίτρια καταγγέλλει ότι υπάλληλοι της κινεζικής πρεσβείας ζήτησαν μίζα €30.000 για αγοραπωλησία ακινήτων

Χοντραίνει το παιχνίδι με τις αγορές ακινήτων από τους Κινέζους. Μεσίτρια κατήγγειλε στον πρόεδρο των μεσιτών Αθήνας και Αττικής, ότι υπάλληλος της Κινεζικής πρεσβείας της ζήτησε 30.000 ευρώ ως αμοιβή για «την βοήθεια που θα προσφέρει προκειμένου να ολοκληρωθεί μια αγοραπωλησία».

Μετά την αποκάλυψη του protothema.gr για το έντονο ενδιαφέρον που δείχνουν οι Κινέζοι για την αγορά ακινήτων στο κέντρο της Αθήνας και στα νότια προάστια της, με ιδιαίτερη προτίμηση τη Γλυφάδα,  σήμερα έρχονται στο φως νέα στοιχεία, τα οποία όχι μόνο επιβεβαιώνουν την φρενίτιδα που επικρατεί στην μεσιτική αγορά σχετικά με τους Κινέζους υποψήφιους αγοραστές, αλλά και με ότι τα πράγματα αρχίζουν να ξεφεύγουν εκτός ορίων και ενδεχομένως εκτός νομιμότητας. 

Και δεν αναφερόμαστε στο γεγονός που είχαμε επισημάνει και στο προηγούμενο ρεπορτάζ, δηλαδή στην κομπίνα που στήνουν οι εκπρόσωποι Κινεζικών εταιρειών, καθώς αγοράζουν ακίνητα φθηνότερα των 200.000 ευρώ και τα μεταπωλούν σε συμπατριώτες τους που χρειάζονται τη Χρυσή Βίζα με κέρδος το λιγότερο 50.000 ευρώ, αλλά στην εμπλοκή μέχρι και των υπαλλήλων της Κινεζικής πρεσβείας που απαιτούν μεσιτικές αμοιβές προκειμένου να συνδράμουν στην ταχεία ολοκλήρωση των αγοραπωλησιών.
 

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρει σε σχόλιο της η μεσίτρια Α.Τ. 
Η μεσίτρια σχολίασε ανάρτηση του προέδρου μεσιτών Αθήνας και Αττικής, Λευτέρη Ποταμιάνου. 

Η κυρία Τ. κάτω από την ανάρτηση του κ. Ποταμιάνου με το ρεπορτάζ του protothema.gr με τίτλο «Φτιάχνουν China Town στην Αθήνα: Γιατί οι καλά διαβασμένοι Κινέζοι επενδύουν σε ακίνητα στην Ελλάδα», έγραψε: «Και να συμπληρώσω...ότι οι ίδιοι οι υπάλληλοι της πρεσβείας έχουν γίνει μεσίτες και με μεγάλη θρασύτητα απαιτούν αμοιβή 30.000 ευρώ για τα έξοδα (τα χαρτιά που θα βγάλουν στους αγοραστές και τη βοήθεια που θα τους προσφέρουν για να ολοκληρωθεί η αγορά! Συνέβη πριν από λίγες ημέρες κι ενημέρωσα τον κύριο Ποταμιάνο!”. 

mesitria01


 Σύμφωνα με τον πρόεδρο των μεσιτών Αθήνας και Αττικής, η καταγγελία της μεσίτριας αφορά σε μια υπάλληλο της Κινεζικής πρεσβείας η οποία φέρεται να ζήτησε το παραπάνω χρηματικό ποσό προκειμένου να ολοκληρώσει άμεσα τις διαδικασίες που απαιτούνται από την πλευρά της Κινεζικής πρεσβείας προκειμένου να υλοποιηθεί η αγοραπωλησία ακινήτου.

 Ο κ. Ποταμιάνος μιλώντας στο protothema.gr επιβεβαίωσε το περιεχόμενο της καταγγελίας.

Σε δήλωσή του ο Λευτέρης Ποταμιάνος, πρόεδρος των μεσιτών Αθήνας και Αττικής, αναφέρει τα εξής: «Είναι καθημερινό το φαινόμενο καταγγελιών από επαγγελματίες μεσίτες και καταναλωτές για επιτήδειους που κερδοσκοπούν αποσκοπώντας σε  υπέρογκα χρηματικά ποσά με αφορμή τις αγορές ακινήτων από ξένους επενδυτές στη χώρα μας. Είτε πρόκειται για μικρά είτε για μεγαλύτερα ακίνητα ξένοι παράνομοι ενδιάμεσοι - μεσολαβητές οι οποίοι ενεργούν για τους συμπατριώτες τους διογκώνουν την αξία του ακινήτου στους υποψήφιους αγοραστές για να καρπωθούν παρανόμως τεράστιες διαφορές. Ακόμη και υπάλληλοι ξένων πρεσβειών ή ξεναγοί έχει καταγγελθεί ότι λειτουργούν με αυτό τον τρόπο και με περισσή άνεση διαμεσολαβούν κάνοντας τους "επαγγελματίες" και ουσιαστικά αντιποιούνται  το νόμιμο επάγγελμα του μεσίτη ακινήτων συμβάλλοντας έτσι σε ένα απίστευτο πανηγύρι παραοικονομίας και δρώντας ανεξέλεγκτα χωρίς να υπάρχει κανένας ελεγκτικός μηχανισμός για αυτούς».

IMG_4946
kinezoi022
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεσίτρια καταγγέλλει ότι υπάλληλοι της κινεζικής πρεσβείας ζήτησαν μίζα €30.000 για αγοραπωλησία ακινήτων"

Απόφαση «βόμβα» για τις περικοπές συντάξεων-δώρων

Απόφαση-βόμβα που φέρνει τα πάνω κάτω όσον αφορά στις περικοπές στις συντάξεις και τα δώρα εξέδωσε το Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με αυτή, κρίνεται παράνομη η κατάργηση των δώρων και οι περικοπές στην σύνταξη που προβλέπονταν με νόμους του 2012, σε συνταξιούχο-μέλος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων.

Το Δίκτυο αναφέρει σε ανακοίνωση του ότι "με την υπ’αρίθμ. 3037/2018 απόφαση το δικαστήριο θεωρεί ότι παρανόμως κόπηκαν τα δώρα κύριας και επικουρικής σύνταξης του νόμου 4093/12, καθώς και η περικοπή στη σύνταξη του νόμου 4093/12 και του 4051/12 και ορίζει ότι ο ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ οφείλουν να επιστρέψουν στον ενάγοντα αποζημίωση ύψους 6.689 ευρώ ο ΕΦΚΑ και 4.495 ευρώ το ΕΤΕΑΕΠ (σύνολο 11.184,57 ευρώ)".
Υπενθυμίζεται ότι πολλά μέλη του ΕΝΔΙΣΥ έχουν καταθέσει αγωγή κατά των περικοπών στις συντάξεις και κατά της κατάργησης των δώρων, ενώ ακόμα εκκρεμεί η απόφαση του ΣΤΕ κατά του νόμου Κατρούγκαλου".

Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση του Πρωτοδικείου για τα δώρα των συνταξιούχων εδώ

enikonomia
Διαβάστε Περισσότερα » "Απόφαση «βόμβα» για τις περικοπές συντάξεων-δώρων"

Δεν φεύγουν από την πλατεία Αριστοτέλους οι μετανάστες - Αρνούνται να πάνε σε camp

Σε άτυπο καταυλισμό μεταναστών και προσφύγων φαίνεται ότι έχει μετατραπεί η πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη

Οι μετανάστες που έχουν κατασκηνώσει εκεί τις τελευταίες μέρες αρνούνται τη μεταφορά τους στην Ανοιχτή Δομή Προσωρινής Υποδοχής Διαβατών, παρότι η Αστυνομία βρίσκεται ήδη στο σημείο για τη διαδικασία μεταγωγής τους.

Μέχρι στιγμής, στην πλειονότητά τους, ο ιμετανάστες δεν επιθυμούν τη μεταφορά τους στη Δομή. 

Ο Νίκος Ράγκος, περιφερειακός συντονιστής Β. Ελλάδας και Ηπείρου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και αστυνομικοί έχουν αναλάβει τον ρόλο να τους μεταπείσουν, διαβεβαιώνοντάς τους ότι δεν θα φυλακιστούν κι ότι απλά θα μεταφερθούν κάπου ώστε να κοιμηθούν, να πλυθούν κ.λπ..

«Προτιμούμε να μείνουμε εδώ, στο κρύο, παρά στα camps. Έχουμε δει βίντεο, βλέπουμε ότι κάθε μέρα υπάρχουν επεισόδια», λένε χαρακτηριστικά και ζητούν να επικοινωνήσουν με κάποια οργάνωση ώστε να δώσει αυτή λύση στο ζήτημα. 

Από την άλλη πλευρά, τους παρέχεται η διαβεβαίωση ότι σε 3-4 μέρες το αργότερο θα έχουν τα χαρτιά τους και πως θα φιλοξενούνται σε διαφορετικό χώρο από τη Δομή, με 24ωρη προστασία από την αστυνομία.



Η μεταγωγή των μεταναστών έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί με κλούβες των ΜΑΤ και στην όλη διαδικασία δεν θα υπάρξει εξαναγκασμός.

Όσοι από αυτούς μεταχθούν τελικά στα Διαβατά, θα μείνουν προσωρινά σε ένα φυλασσόμενο από την αστυνομία κτήριο μέχρι να προχωρήσει η καταγραφή και η ταυτοποίησή τους. Συνοδεία αστυνομικών, θα πηγαίνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα σε αστυνομικά τμήματα, προκειμένου να γίνονται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες καταγραφής τους.

Στο κτήριο των Διαβατών θα παρέχεται προσωρινή στέγαση και σίτιση σε 80 πρόσφυγες.

aristotelous02

aristotelous03
aristotelous04
aristotelous05
aristotelous06
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν φεύγουν από την πλατεία Αριστοτέλους οι μετανάστες - Αρνούνται να πάνε σε camp"

Επίθεση κουκουλοφόρων κατά αστυνομικών στο Πεδίον του Άρεως

Ομάδα κουκουλοφόρων που βγήκαν από το κτήριο της ΑΣΟΕΕ στην οδό Πατησίων επιτέθηκε λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα της Δευτέρας σε αστυνομικούς που εκτελούσαν πεζή περιπολία στο Πεδίον του Άρεως.

Οι αστυνομικοί δέχτηκαν πέτρες και άλλα αντικείμενα, ευτυχώς χωρίς να υποστούν τραυματισμούς.

Η αστυνομία δεν προχώρησε σε προσαγωγές ή συλλήψεις

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση κουκουλοφόρων κατά αστυνομικών στο Πεδίον του Άρεως"

Αυτοί είναι οι δύο επιχειρηματίες που ερευνά η OLAF για τα συσσίτια στους πρόσφυγες

Σε δύο εταιρείες επικεντρώνεται η έρευνα της Αρχής Καταπολέμησης της Απάτης και της Διαφθοράς (OLAF) για το θέμα της διαχείρισης των κονδυλίων της ΕΕ που αφορούν σίτιση των προσφύγων και των μεταναστών που βρίσκονται στα κέντρα υποδοχής.

Όπως ανέφερε δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», η OLAF επικεντρώνει την έρευνά της σε δύο εταιρείες οι οποίες, βάσει των καταγγελιών που υπάρχουν, συμμετέχουν σχεδόν σε όλους τους διαγωνισμούς για τη σίτιση των προσφύγων σε ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα.

Πρόκειται, σύμφωνα με το αναλυτικό δημοσίευμα, για τις εταιρείες catering Pot & Pan food servises, συμφερόντων Γιάννη Τουτζιαρίδη, με έδρα την Κόρινθο, και την Πιέτρης Εστίαση ΑΕ, συμφερόντων Γιώργου Πιέτρη, ο οποίος παλιότερα ήταν ο ανάδοχος του κυλικείου της Βουλής, για τις οποίες η έρευνα είναι ήδη σε εξέλιξη.

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας γίνεται αναφορά στους διαγωνισμούς, τις συμπράξεις μεταξύ εταιρειών, την αύξηση του κόστους σίτισης ανά μερίδα και τα ποσά που λαμβάνουν οι εταιρείες και τα οποία είναι υψηλά.

Μάλιστα, παρότι η έρευνα είναι σε γνώση των αρμοδίων ελληνικών Αρχών, οι έκτακτοι διαγωνισμοί συνεχίζονται, ενώ έχουν προηγηθεί εργολαβίες και σε άλλες περιοχές, όπως για παράδειγμα στη Χίο, όπου η ανεξάρτητη αρχή καταπολέμησης της απάτης έχει πραγματοποιήσει έρευνα.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτοί είναι οι δύο επιχειρηματίες που ερευνά η OLAF για τα συσσίτια στους πρόσφυγες "

Υπ. Εσωτερικών: 2,1 εκατ. ευρώ στον Δήμο Μαραθώνα για τους πυρόπληκτους

Με 2.110.639,24 ευρώ επιχορηγείται ο δήμος Μαραθώνα με σκοπό την καταβολή επιδομάτων για την κάλυψη δαπανών άμεσων βιοτικών αναγκών, την αντιμετώπιση απλών επισκευαστικών εργασιών και την αντικατάσταση της οικοσκευής των πληγέντων από την πυρκαγιά στις 23 Ιουλίου 2018, μετά από αίτημα του δήμου.

Τη σχετική απόφαση υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπ. Εσωτερικών: 2,1 εκατ. ευρώ στον Δήμο Μαραθώνα για τους πυρόπληκτους"

Η Θεσσαλονίκη έμεινε χωρίς περιπολικά...με στοιχεία - Η κ Γεροβασίλη βρήκε ........ότι υπάρχουν - ΠΟΙΟΣ ΨΕΥΔΕΤΑΙ

Δημοσιεύουμε "έρευνα" στο διαδίκτυο αναγνώστη του bloko.gr, ο οποίος παραθέτει δημοσιεύματα  ιστοσελίδων, αλλά και δηλώσεις της κας Υπουργού: Thessnews - Οχήματα: Τα πιο παλιά περιπολικά στην Ελλάδα. Το αρχηγείο έδωσε εντολή σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας να ενισχύσουν με αυτοκίνητα την ΓΑΔΘ και αυτές έστειλαν τα πιο παλιά τους οχήματα. Η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα έμειναν έκτος ΕΣΠΑ, ενώ όλες οι διευθύνσεις πήραν χρήματα για την αγορά αυτοκινήτων . Στην πρωτεύουσα εγκρίνονται δαπάνες, αυτοκίνητα,  ενώ  στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας  ο στόλος ανανεώθηκε τελευταία φορά το 2010, επί υπουργίας Βούγια , με 80 αυτοκίνητα.
Από τα συνολικά 34  αστυνομικά τμήματα έβγαιναν δύο περιπολικά κατά μέσο όρο. Τώρα βγαίνουν δύο περιπολικά ανά 2-3 τμήματα, επειδή δεν υπάρχουν αυτοκίνητα. Στην Άμεση Δράση λειτουργούν περίπου 15 περιπολικά. Απαιτείται ανανέωση του στόλου μοτοσυκλετών των ομάδων "Ζήτα" και ΔΙ.ΑΣ. Τα σέρβις γίνονται είτε στην Υποδιεύθυνση Τεχνικών Ελέγχων Βορείου Ελλάδος είτε σε εξωτερικά συνεργεία, όταν εγκρίνονται οι δαπάνες.

newpost
Τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν στον στόλο της ΕΛ.ΑΣ και τις δυσκολίες που ως αποτέλεσμα αυτού αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί φέρνει στην επιφάνεια, η αποκάλυψη του Newpost, πως από τα 20 περιπολικά που έχει στην διάθεσή της η Άμεση Δράση στη Θεσσαλονίκη, μόλις τα 3 από αυτά είναι λειτουργικά.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ στην συμπρωτεύουσα, αυτό οφείλεται στο γεγονός της καθυστέρησης εκταμίευσης των κονδυλίων για την ανακατασκευή των οχημάτων. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, κύριος Θεόδωρος Τσαιρίδης,
"Πολλές φορές η καθυστέρηση στην κατασκευή των ζημιών δεν οφείλεται στην έλλειψη κονδυλίων, αλλά στην γραφειοκρατία. Είναι ενδεικτικό πως 4 περιπολικά παραμένουν ακινητοποιημένα γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί ο σχετικός διαγωνισμός με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ελαστικά για να κινηθούν".
Μεταξύ των οχημάτων υπάρχουν περιπολικά που έχουν 580.000 χιλιόμετρα καθώς και περιπολικάχωρίς θέρμανση με τους αστυνομικούς που επιβαίνουν σε αυτά να πηγαίνουν σε συμβάντα με την θερμοκρασία στους -10 βαθμούς κελσίου. Πέραν όλων αυτών οι αστυνομικοί καθυστερούν να μεταβούν σε συμβάντα ακόμη και 1,5 ολόκληρη ώρα από την κλήση που έχουν δεχτεί από πολίτη που ζητά την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ.Τραγική είναι εικόνα και στα περιπολικά καθώς από τα συνολικά 13.000 οχήματα, τα 6.000 δεν λειτουργούν, ουσιαστικά δουλεύουν 4 στα δέκα περιπολικά. Μάλιστα στην Θεσσαλονίκη, αστυνομικοί τοποθετούν κουβάδες προκειμένου να συγκεντρώνουν το βρόχινο νερό που μπαίνει στα λεωφορεία. 

typosthess
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
- Τα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας που κινούνται στην Θεσσαλονίκη είναι ελάχιστα και ελλιπώς συντηρημένα. Αυτό στερεί από την αστυνόμευση των περιοχών αφού σε πολλές περιπτώσεις δυο ή τρία Αστυνομικά Τμήματα έχουν ένα(!) περιπολικό ανά βάρδια. Δηλαδή, η ασφάλεια χιλιάδων πολιτών εξαρτάται από ένα περιπολικό, πλην των συναδέλφων της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Δ/νσης Άμεσης Δράσης.
- Πολλά οχήματα είναι ακινητοποιημένα και δεν υπάρχει πρόβλεψη για την αντικατάστασή τους. Να σημειώσουμε ότι η ΓΑΔΘ είναι μια από τις Διευθύνσεις που δεν εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για να ενισχυθούν με νέα περιπολικά όπως άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις της περιφέρειας. Πως είναι δυνατόν η δεύτερη μεγάλη πόλη της χώρας μας να εξαιρείται από το πρόγραμμα αυτό, ιδίως όταν οι αποδεδειγμένα μεγάλες ανάγκες της δεν καλύπτονται;

rthess
Σε ερώτηση γιατί δεν περνούν από ΚΤΕΟ τα μισά περιπολικά αν περάσουν ΚΤΕΟ, θα κριθούν ακατάλληλα από τεχνικής άποψης. Εδώ στη Θεσσαλονίκη έχουμε τα χειρότερα περιπολικά τα οποία τα περισσότερα έχουν αγοραστεί πριν το 2004 πριν την Ολυμπιάδα, δηλαδή περιπολικά 13ων 14ων 15 ετών με 600 700 800 χιλιάδες χιλιόμετρα. Περιπολικά που δεν συντηρούνται σωστά λόγω του μνημονίου και όλων αυτών των ελλείψεων που έχει το κράτος μας.

mixanitouxronou
Δεν είναι η πρώτη φορά που επισημαίνεται η κακή κατάσταση και οι κίνδυνοι που κρύβουν τα χαλασμένα περιπολικά της αστυνομίας. Οι αστυνομικοί στο παρελθόν έχουν ζητήσει ακόμα και την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναφέροντας πώς «η υπάρχουσα κατάσταση των οχημάτων εκθέτει σε κίνδυνο τη ζωή τόσο των αστυνομικών όσο και των πολιτών». Ενδεικτικός είναι ο αριθμός των χαλασμένων οχημάτων στη Θεσσαλονίκη, που κατά περιόδους να έχει χαλασμένα τα 37, από τα 59 περιπολικά. Το ίδιο συμβαίνει και με τις μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ, πολλές από τις οποίες παραμένουν ακινητοποιημένες λόγω βλάβης. Τη λύση προφανώς θα δώσει η διάλυση του σώματος. Το κράτος προστατεύεται εμμέσως από το νόμο για την ευθύνη πιθανού ατυχήματος λόγω κακής κατάστασης των οχημάτων. Σύμφωνα με τον νόμο τα περιπολικά δεν περνάνε ΚΤΕΟ υποχρεωτικά, όπως τα ΙΧ και έτσι οι βλάβες εντοπίζονται μόνο επί τόπου από τους οδηγούς- αστυνομικούς. Είναι προφανές ότι αν έπρεπε να περάσουν ΚΤΕΟ, αρκετά από αυτά που κυκλοφορούν θα έβγαιναν ακατάλληλα. 

seleo
 Νέο κρούσμα με περιπολικό της ΓΑΔΘ να παίρνει φωτιά. Όπως υποστηρίζουν οι 
αστυνομικοί στη συνδικαλιστική ιστοσελίδα τους συνάδελφοί τους που εκτελούσαν περιπολία με το συγκεκριμένο όχημα και ενώ βρίσκονταν εν κινήσει, άρχισε να βγάζει καπνούς από μπροστά και εν συνεχεία πήρε φωτιά η οποία σβήστηκε μετά την παρέμβαση της πυροσβεστικής.
Είναι το τρίτο περιστατικό μετά το όχημα του Σοχού και το μεταγωγικό που συμβαίνει σε λιγότερο από ένα χρόνο, γεγονός που καταδεικνύει την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα περιπολικά της ΓΑΔΘ  όπως καταγγέλουν οι αστυνομικοι

thestival
Στις φλόγες τυλίχθηκε πριν από λίγο ένα συμβατικό όχημα της Αστυνομίας στην περιοχή του Προφήτη στη Θεσσαλονίκη.
Πρόκειται για όχημα του Αστυνομικού Σταθμού Σοχού το οποίο πραγματοποιούσε εποχούμενη περιπολία, όταν μετά από σήμα του κέντρου έσπευσε περιοχή του Προφητή.
Ξαφνικά και ενώ κινούνταν στο δρόμο άρχισε να βγαίνει καπνός και στη συνέχεια πήρε φωτιά.
Μάλιστα οι αστυνομικοί δεν πρόλαβαν καν να απομακρύνουν τα προσωπικά τους αντικείμενα.
Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά προήλθε από μηχανική βλάβη.
"Είναι το δεύτερο περιστατικό μέσω σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπου όχημα παίρνει φωτιά. Αυτά είναι χιλιοειπωμένα. Τα οχήματα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης έχουν από 400 έως 600 χιλιόμετρα και λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο. Ουδείς από τους αρμόδιους τοπικούς ή από τους κεντρικούς φορείς της Αθήνας δεν λαμβάνει σοβαρά τις καταγγελίες μας. Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Η Ένωση Αστυνομικών θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για όλα τα ζητήματα που μας αφορούν και δεν έχει γίνει καμία βελτίωση"

ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ
Πέραν τούτου και ως προς το ζήτημα του μηχανολογικού εξοπλισμού, επισημαίνεται ότι αναλαμβάνονται οι αναγκαίες πρωτοβουλίες για την ανανέωση του στόλου οχημάτων, τόσο μέσω πόρων του κρατικού προϋπολογισμού, όσο και με τη συγχρηματοδότηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων,  ενώ  ειδικότερα  σημειώνεται  ότι  στη  Γενική  Αστυνομική  Διεύθυνση Θεσσαλονίκης  έχει κατανεμηθεί  σημαντικός  αριθμός  οχημάτων  διαφόρων  τύπων  και κατηγοριών. Τονίζεται ότι, από το συνολικό αριθμό οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας, ένα μικρό  μέρος  δεν  είναι,  κάθε  φορά,  επιχειρησιακά  ενεργό,  λόγω  τακτικών  συντηρήσεων, επιδιόρθωσης βλαβών, αντικατάστασης ελαστικών επισώτρων κ.α.. Ωστόσο, από τις αρμόδιες Υπηρεσίες  του  Σώματος καταβάλλονται  ουσιαστικές  και  συστηματικές  προσπάθειες  για  την αποκατάσταση της λειτουργίας τους, στο πλαίσιο του Προϋπολογισμού Εξόδων της Ελληνικής Αστυνομίας.  
Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 

ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ

bloko
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Θεσσαλονίκη έμεινε χωρίς περιπολικά...με στοιχεία - Η κ Γεροβασίλη βρήκε ........ότι υπάρχουν - ΠΟΙΟΣ ΨΕΥΔΕΤΑΙ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news