facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

Σμήνη κουνουπιών απειλούν τη δημόσια υγεία – Μεταφέρουν ιό του δυτικού Νείλου, ελονοσία, δάγκειο πυρετό

Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό για την ανάπτυξη των κουνουπιών που έκαναν αισθητή την παρουσία τους και στη διάρκεια του ήπιου χειμώνα.

Ως εκ τούτου, Περιφέρειες και Δήμοι εκπονούν ολοκληρωμένο σχέδιο καταπολέμησης των κουνουπιών, τα οποία είναι διαβιβαστές λοιμογόνων παραγόντων για τη μετάδοση ασθενειών κι επικίνδυνων μολύνσεων.

Μόνο στην Αττική έχουν τοποθετηθεί 85 παγίδες, με τα κουνούπια που πιάνονται να ελέγχονται επιδημιολογικά στον ΕΟΔΥ. Η Περιφέρεια ψεκάζει κάθε 15 μέρες για να εξοντώσει τις προνύμφες. 

«Τα κουνούπια ελέγχονται όλα για τη λοίμωξη από τον ιο του δυτικού Νείλου σαν ένα σύστημα έγκαιρης ειδοποίησης που κατευθύνει άμεσα δράσεις εντατικοποίησης ψεκασμών στην περιοχή την ενημέρωση του κόσμου» σημειώνει σχετικά η Δρ. Δανάη Περβανίδου από τη Διεύθυνση Επιδημιολογικής Επιτήρησης.

«Οι ήπιες συνθήκες που παρατηρήθηκαν το φετινό χειμώνα ευνόησαν τη συνεχόμενη δραστηριότητά τους και σε ορισμένες περιπτώσεις και την παρουσία μεγάλων πληθυσμών (…) Είμαστε σε επαγρύπνηση ειδικά για τη δημόσια υγεία. Ο τίγρης συνδέεται πάρα πολύ με το δάγκειο πυρετό, αυτό μας δημιουργεί ένα πονοκέφαλο και μια πρόκληση στη δημόσια Υγεία», επισήμανε ο Ερευνητής Εντομολόγος στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, Αντώνης Μιχαηλίδης.

Η Περιφέρεια Αττικής πυκνώνει τους ψεκασμούς για προνυμφοκτονίες ακόμη και κάθε 15 ημέρες από το Μάρτιο ως το Νοέμβριο.

«Αυτό που φοβόμαστε είναι το αιγυπτιακοί κουνούπι ένα κουνούπι που εμφανίστηκε στην Κύπρο, μας έχει πλησιάσει πολύ. Το κουνούπι αυτό μεταδίδει τα πάντα, Ζικα, Τσικουκούγια, ιο Δυτικού Νείλου, Ελονοσία και αν περάσει στη χώρα θα έχουμε ως διαβιβαστή αυτών των ειδών και το κουνούπι το καινούργιο και το κουνούπι τίγρης» αναφέρει η Προϊσταμένη Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Αττικής, Άννα Μεγάλου.

Εστίες τα στάσιμα νερά

Ακόμη και ένα πιατάκι γλάστρας όπου έχει μείνει λίγο στάσιμο νερό μπορεί να γίνει εστία αναπαραγωγής επικίνδυνων κουνουπιών.

«Είναι στάσιμο νερό τα κουνούπια εκεί κάνουν πάρτι. Τους αρέσει να γεννούν τα αυγά τους εκεί (…) Οι δήμοι πρέπει να προσέξουν πάρα πολύ τις εστίες με στάσιμα νερά υπάρχουν κάποιες φορές κάποια σιντριβάνια που δεν τα λειτουργούν, είναι όμως μια εστία για τα κουνούπια» τονίζει η Αντιπεριφερειάρχης Β. Τομέα Αττικής Λουκία Κεφαλογιάννη.

Στειρώνουν τον τίγρη

Μια πρωτοποριακή μέθοδος που εφαρμόζεται στην Ελλάδα από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας είναι η στείρωση αρσενικών κουνουπιών τίγρη με μικρές δόσεις ακτινοβολίας και στη συνέχεια η απελευθέρωση τους στο περιβάλλον. 

«Στειρωμένα αρσενικά τα οποία δεν τσιμπάνε τον άνθρωπο όταν θα βρεθούν έξω στο πεδίο με τα άγρια θηλυκά, το αποτέλεσμα θα είναι μη γόνιμα αυγά» αναφέρει ο Ερευνητής Εντομολόγος στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, Αντώνης Μιχαηλάκης. Με αυτή την τεχνική επιτυγχάνεται η σημαντική μείωση του πληθυσμού.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σμήνη κουνουπιών απειλούν τη δημόσια υγεία – Μεταφέρουν ιό του δυτικού Νείλου, ελονοσία, δάγκειο πυρετό"

Γεωργιάδης: 3 στα 4 ογκολογικά φάρμακα που συνταγογραφούνται, δεν χρειάζονται

Τα τρία τέταρτα των ογκολογικών φαρμάκων που συνταγογραφούνται σε ασθενείς δεν χρειάζονται.

Αυτό ανέφερε το Σάββατο ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) που έγινε στην Τρίπολη.

Ο  κ. Γεωργιάδης τόνισε πως η Ένωση Ογκολόγων Ελλάδας ζητεί να ενεργοποιηθούν τα Ογκολογικά Συμβούλια στα νοσοκομεία και αυτό θα γίνει.

Η φαρμακευτική δαπάνη, πρόσθεσε, συνεχώς αυξάνεται και οι καινοτόμες θεραπείες είναι εξαιρετικά ακριβές.

"Εάν δεν μπορέσουμε να ρυθμίσουμε την φαρμακευτική δαπάνη, στο τέλος οι ασθενείς δεν θα έχουν φάρμακα", είπε ο υπουργός, κάνοντας λόγο για αλόγιστη δαπάνη του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ), που από 25 εκατομμύρια ευρώ, έχει φτάσει περίπου στα 270 εκατομμύρια.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην εντατικοποίηση του ελέγχου, για συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς και διαφάνεια.

Αναφερόμενος στις ελλείψεις φαρμάκων, προανήγγειλε αλλαγές στον τομέα των φθηνών φαρμάκων.

Είπε ότι, εκτός από το τεράστιο πρόβλημα που πυροδότησε η πανδημία, "ευθύνονται" και οι υπερβολικά χαμηλές τιμές των φαρμάκων.

Προανήγγειλε αλλαγές και αυξήσεις της τιμής ώστε να μην χαθούν από την αγορά παλιά, φθηνά, δοκιμασμένα φάρμακα.

Επισήμανε, δε, πως φθηνά φάρμακα οι εταιρείες αρνούνται να τα φέρουν στην Ελλάδα ή τα αντικαθιστούν από ακριβά. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Σημείωσε ότι σε 15 ημέρες θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Υγείας ευρεία σύσκεψη εκπροσώπων της ελληνικής και ξένης φαρμακοβιομηχανίας για να συζητηθεί το clawback, το οποίο έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη και το οποίο αν δεν ελεγχθεί ο ασθενής δεν θα βρίσκει το φάρμακό του.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Γεωργιάδης: 3 στα 4 ογκολογικά φάρμακα που συνταγογραφούνται, δεν χρειάζονται"

Καιρός αύριο: Μέχρι και 28 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία – Που θα έχει αφρικανική σκόνη

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι και αύριο (31.03.2024) ο καιρός, με υψηλές θερμοκρασίες. 

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ, η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα ανατολικά θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα του βορείου Αιγαίου.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, με μικρές συγκεντρώσεις, κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί σε αρκετά υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 23 με 26 βαθμούς και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με παροδικές αραιές νεφώσεις.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ και βαθμιαία νοτίων διευθύνσεων έως 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με παροδικές αραιές νεφώσεις.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με παροδικές αραιές νεφώσεις.

Ανεμοι: Νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με παροδικές αραιές νεφώσεις.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα δυτικά και βόρεια τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 και στην Κρήτη έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με παροδικές αραιές νεφώσεις.

Ανεμοι: Στα βόρεια νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Στα νότια μεταβλητοί 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 και στα Δωδεκάνησα έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με παροδικές αραιές νεφώσεις.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και το απόγευμα πρόσκαιρα νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με παροδικές αραιές νεφώσεις.

Ανεμοι: Νότιοι 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με παροδικές αραιές νεφώσεις.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και το απόγευμα πρόσκαιρα νότιοι έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Μέχρι και 28 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία – Που θα έχει αφρικανική σκόνη"

Ρέθυμνο: Ζημιές με μπογιές στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Τσακωτά έγιναν στο Ρέθυμνο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου, δύο άτομα που κατηγορούνται για φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα, οι δύο συλληφθέντες εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς να προκαλούν φθορές βάφοντας με μπογιές τον τοίχο του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου. 

cretalive

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρέθυμνο: Ζημιές με μπογιές στο Αρχαιολογικό Μουσείο "

Δημοσίευμα «βόμβα» για τον βασιλιά Κάρολο: Οι γιατροί του δίνουν μόλις δύο χρόνια ζωής – ‘Εχει ήδη σχεδιαστεί η κηδεία του

Σε δύσκολη κατάσταση φαίνεται πως βρίσκεται ο βασιλιάς Κάρολος, δίνοντας σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Βρετανία, έχει μόλις δύο χρόνια ζωής, ενώ είναι ήδη έτοιμη και η κηδεία του.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του In Touch, η «Επιχείρηση Menai Bridge» αφορά τις νεκρικές πομπές του μονάρχη που θα μοιάζουν μ’ αυτές της Ελισάβετ Β’, που είχαν την ονομασία «Επιχείρηση London Bridge».

«Είναι κάτι αρκετά συνηθισμένο μεταξύ των Βρετανών βασιλικών, αλλά στην περίπτωση του Καρόλου η σκοπιμότητα είναι απαραίτητη», είπε πηγή στο «In Touch», η οποία σημειώνει ότι «κάποιοι αυλικοί πιστεύουν ότι ο καρκίνος του Καρόλου είναι χειρότερος από ό,τι τον παρουσιάζουν».

Η «Επιχείρηση Menai Bridge» θα περιλαμβάνει γνωστά πρωτόκολλα. Όταν ο μονάρχης πεθάνει, η σορός του Καρόλου θα μεταφερθεί από την αίθουσα του θρόνου στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, στο Westminster Hall. Θα αναπαυθεί με τιμές και η επίσημη κηδεία του θα πραγματοποιηθεί εννέα ημέρες αργότερα. Κατά πάσα πιθανότητα θα ταφεί στο Κάστρο του Ουίνδσορ. «Θα έχει όλη τη μεγαλοπρέπεια που αρμόζει σε έναν Βρετανό μονάρχη», πρόσθεσε η εν λόγω πηγή.

«Είναι πολύ πιο άρρωστος από ό,τι αφήνει να εννοηθεί το Παλάτι»

Πάντως, αυτή η ενημέρωση έρχεται λίγο αφότου ένας άλλος υψηλόβαθμος αξιωματούχος δήλωσε στο In Touch ότι ο βασιλιάς Κάρολος όχι μόνο παλεύει με τον καρκίνο του παγκρέατος, αλλά έχει μόλις δύο χρόνια ζωής.

«Ο βασιλιάς Κάρολος είναι πολύ πιο άρρωστος από ό,τι αφήνει να εννοηθεί το Παλάτι και απλά δεν είναι σε θέση να διευθύνει την πολυτάραχη οικογένειά του, τα επιχειρηματικά συμφέροντα του στέμματος και να εκπληρώνει τα καθημερινά καθήκοντα της μοναρχίας», αποκάλυψε το μέλος του βασιλικού στενού κύκλου στις αρχές Μαρτίου, τονίζοντας: «Ο καρκίνος του τον τρώει ζωντανό. Είναι πολύ αδύναμος. Η κατάσταση είναι απελπιστική».

Από την πλευρά τους, οι βασιλικοί παρατηρητές έχουν αρχίσει να βλέπουν και τη δική του παρακμή. Παρ’ όλο που θα βγει την Κυριακή του Πάσχα για μια λειτουργία στο Ουίνδσορ, ο βασιλιάς θα απουσιάσει το προσεχές μέλλον από διάφορες υποχρεώσεις και, αντ’ αυτού, βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην αδελφή του, στην πριγκίπισσα Άννα, για να κάνει τη δουλειά της βασιλικής οικογένειας. Ενώ πολλοί θα υπέθεταν ότι ο διάδοχός του, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, θα αναλάμβανε την ευθύνη, απουσιάζει και αυτός λόγω της διάγνωσης και της θεραπείας του καρκίνου της Κέιτ Μίντλετον.

«Δεν είναι σίγουρος ότι ο Ουίλιαμ είναι έτοιμος να πάρει τη θέση του»

Ωστόσο, πρόσθετες πηγές δήλωσαν στο «In Touch» ότι μπορεί να παίζονται περισσότερα μεταξύ του βασιλιά Καρόλου και του πρίγκιπα Ουίλιαμ εκτός από τις αντίστοιχες κρίσεις υγείας της οικογένειας, καθώς ο βασιλιάς έχει την εντύπωση ότι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ δεν είναι έτοιμος να αναλάβει τον θρόνο. «Ο Κάρολος γνωρίζει τις πιέσεις του να είσαι μονάρχης και απλά δεν είναι σίγουρος ότι ο Ουίλιαμ είναι έτοιμος να πάρει τη θέση του», αποκάλυψε τρίτος insider, σημειώνοντας ότι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ «αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή μια καταστροφή στις δημόσιες σχέσεις, φαίνεται πρόωρο και θα μπορούσε να υπάρξουν συνέπειες».

Με μια τέτοια εξέλιξη, το μέλλον της μοναρχίας φαίνεται στην καλύτερη περίπτωση επισφαλές, και ακόμη και η βασίλισσα Καμίλα λέγεται ότι είναι απογοητευμένη από τη φθίνουσα υγεία και την αποδυναμωμένη θέση του Καρόλου.

«Στο παρασκήνιο, η Καμίλα είναι αηδιασμένη από την εμφανή αδυναμία του βασιλιά και του παρέχει λίγη παρηγοριά καθώς παλεύει με τον θανατηφόρο καρκίνο του», δήλωσε ένας αυλικός του Παλατιού στο «In Touch» στις αρχές Μαρτίου, τονίζοντας τις διακοπές της από τα βασιλικά καθήκοντα που άρχισαν στις 4 Μαρτίου.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Δημοσίευμα «βόμβα» για τον βασιλιά Κάρολο: Οι γιατροί του δίνουν μόλις δύο χρόνια ζωής – ‘Εχει ήδη σχεδιαστεί η κηδεία του"

Χαλκίδα: Εργατικό δυστύχημα σε πλοίο που ήταν αραγμένο στα ναυπηγεία

Τραγικό εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (30/3) στα Ναυπηγεία Χαλκίδας.

Εργάτης περίπου 50 ετών, που δούλευε εντός πλοίου φέρεται να καταπλακώθηκε από τη μπουκαπόρτα με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του.

Για τον απεγκλωβισμό του κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας, όμως για τον άτυχο εργάτη ήταν αργά, καθώς ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας ανέλαβε την προανάκριση για το τραγικό αυτό συμβάν.

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » "Χαλκίδα: Εργατικό δυστύχημα σε πλοίο που ήταν αραγμένο στα ναυπηγεία"

Ποιοι δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο τη νύχτα - Η πρόταση που προκαλεί αντιδράσεις

Μια κατηγορία οδηγών θα πρέπει να ξεχάσει την οδήγηση κατά τις προχωρημένες βραδινές ώρες εφόσον πάρει το «πράσινο φως» η πρόταση του Ευρωκοινοβουλίου.

Σημαντικές προσπάθειες για την υλοποίηση του οράματος για μηδενικούς θανάτους από τροχαία ατυχήματα έως το 2050 καταβάλλει η ΕΕ.

Μέχρι στιγμής, οι προσπάθειες έχουν οδηγήσει σε μείωση των θανάτων από τροχαία ατυχήματα από 51.400 το 2001 σε 19.800 το 2030, αλλά για να επιτευχθεί ο φιλόδοξος στόχος των μηδενικών απωλειών ζωών απαιτείται ακόμα πιο αποφασιστική δράση σε όλα τα μέτωπα για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Στο πλαίσιο αυτό, την 1η Μαρτίου του 2023 η Κομισιόν παρουσίασε τις προτάσεις της για τον εκσυγχρονισμό των κανόνων για τις άδειες οδήγησης

Πρόκειται για κάποιες προτάσεις που εξετάστηκαν από το Ευρωκοινοβούλιο, το οποίο λίγο αργότερα παρουσίασε ορισμένες τροπολογίες.

Σε μία από αυτές προβλέπεται επιβολή περιορισμών οδήγησης κατά τις νυχτερινές ώρες, οι οποίοι ωστόσο δεν θα είναι οριζόντιοι, καθώς θα αφορούν μια πολύ συγκεκριμένη κατηγορία οδηγών.

Πρόκειται για όσους είναι είναι αρχάριοι, δηλαδή απέκτησαν πρόσφατα το δίπλωμα οδήγησης, με την απαγόρευση κυλοφορίας να εφαρμόζεται από τα μεσάνυχτα έως και τις 6.00 π.μ.

Μεταξύ άλλων, για τους αρχάριους οδηγούς, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προτείνει μείωση της επιτρεπόμενης ταχύτητας εκτός των αστικών περιοχών στα 90 χλμ./ώρα, αλλά και αυστηρότερες κυρώσεις όταν οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών, κινούνται με υπερβολική ταχύτητα και οδηγούν χωρίς άδεια κυκλοφορίας.

Τέλος, προτείνεται οι αρχάριοι οδηγοί να μπορούν να οδηγούν μόνο οχήματα βάρους έως 1.800 κιλών. Στο πλαίσιο αυτό, για να μπορέσουν να οδηγήσουν μεγαλύτερου βάρους ΙΧ θα πρέπει να αναβαθμίσουν το δίπλωμά τους σε Β+.

Σημειώνεται ότι για να «απαλλαχθούν» από το σύνολο των προαναφερθέντων περιορισμών οι αρχάριοι οδηγοί και να μπορούν να αναβαθμίσουν το δίπλωμά τους σε "B+" τότε θα πρέπει να παρέλθει μια δοκιμαστική περίοδος, η οποία θα έχει διάρκεια δύο ετών.

carandmotor

Διαβάστε Περισσότερα » " Ποιοι δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο τη νύχτα - Η πρόταση που προκαλεί αντιδράσεις "

Λαμία: Τραυματίστηκε έγκυος σε τροχαίο από τραγικό λάθος οδηγού Ρομα χωρίς δίπλωμα

Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων σημειώθηκε γύρω στις 12:30’ το μεσημέρι, στη διασταύρωση των οδών Πηλίου και Χαλκομάτας στη νότια Λαμία.

Το αγροτικό το οποίο οδηγούσε νεαρός Ρομά και σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχε άδεια ικανότητας οδήγησης, παραβίασε το STOP της Πηλίου και εμβολίστηκε από το ΙΧΕ που κατέβαινε κανονικά τη Χαλκομάτας.

Μετά τη σύγκρουση το ΙΧΦ χτύπησε στις κολόνες ηλεκτροδότησης που υπάρχουν στο σημείο και ακινητοποιήθηκε.

Δείτε το βίντεο:

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης όμως ήταν να τραυματιστεί ελαφρά η νεαρή συνοδηγός του ΙΧΦ που είναι και έγκυος, αλλά και μία ακόμη γυναίκα που επέβαινε επίσης στο αγροτικό. Και οι δύο διακομίστηκαν με ασθενοφόρα στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Λαμίας.

Δείτε φωτογραφίες:

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » "Λαμία: Τραυματίστηκε έγκυος σε τροχαίο από τραγικό λάθος οδηγού Ρομα χωρίς δίπλωμα"

Πυροβολισμοί τα ξημερώματα στο Κολωνάκι: Τραυματίστηκαν δύο άτομα – Συνελήφθησαν ένας άνδρας και μια γυναίκα

Πυροβολισμοί έπεσαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Κολωνάκι.

Το περιστατικό συνέβη στις 03:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου έξω από γνωστό μπαρ του Κολωνακίου, όταν δύο παρέες διαπληκτίστηκαν μεταξύ τους και στη συνέχεια ένα άτομο από την παρέα, 40 ετών, πυροβόλησε τουλάχιστον δύο φορές στον αέρα προς άγνωστη κατεύθυνση.

Από την συμπλοκή τραυματίστηκαν δύο άτομα, τα οποία – όπως επισημαίνεται – έφεραν τραύματα από χτυπήματα και όχι από σφαίρες.

Οι τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ενώ μετά από έρευνες της αστυνομίας, στην περιοχή  των Αχαρνών εντοπίστηκαν μέσα σε αυτοκίνητο ο 40χρονος άνδρας και μια γυναίκα.

Από τον έλεγχο που ακολούθησε, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα πιστόλι μέσα στο όχημα και συνέλαβαν τα δύο άτομα.

Ο 40χρονος πιστολέρο είναι σεσημασμένος για ληστεία και όπλα, ενώ εντός του οχήματος εντοπίστηκαν ναρκωτικές ουσίες και ένα πυροβόλο όπλο με 12 φυσίγγια, το οποίο έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (30-3-2024) μετά από άμεση κινητοποίηση των περιπολούντων δυνάμεων για περιστατικό συμπλοκής με πυροβολισμούς που έλαβε χώρα στο Κολωνάκι με δύο τραυματίες από άσκηση σωματικής βίας, αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εντόπισαν στο πλαίσιο συνεχών αναζητήσεων στην περιοχή των Αχαρνών το όχημα που αναζητούνταν.

Εντός του οχήματος στο οποίο επέβαιναν 41χρονος οδηγός και 39χρονη συνοδηγός, βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο πιστόλι με -12- φυσίγγια και στην κατοχή της 39χρονης μικροποσότητα κοκαΐνης.

Αφού συνελήφθησαν, οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, η οποία επιλήφθηκε προανακριτικά της υπόθεσης.

Σε βάρος του 41χρονου που ταυτοποιήθηκε ως εμπλεκόμενος στο ανωτέρω περιστατικό, σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε συνδυασμό με παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και απειλή. Η 39χρονη συνελήφθη για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, ο 41χρονος με αφορμή λεκτικό επεισόδιο που είχε με 27χρονο κατά τη διάρκεια νυχτερινής διασκέδασης, αφού οδηγήθηκαν σε δρόμο του Κολωνακίου, ο 41χρονος απείλησε τον 27χρονο με αιχμηρό αντικείμενο στην κοιλιακή χώρα, ενώ ταυτόχρονα άγνωστα άτομα εκδήλωσαν σε βάρος του σφοδρή επίθεση με γροθιές.

Έτερος 27χρονος, φίλος του προαναφερθέντος 27χρονου, ο οποίος τον ακολούθησε στο σημείο και προσπάθησε να τον απεγκλωβίσει απωθώντας τους επιτιθέμενους, δέχτηκε χτύπημα στο κεφάλι και εκείνη τη στιγμή σημειώθηκαν δύο πυροβολισμοί που δεν επέφεραν τραυματισμό.

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης (Ομάδα Ζ) που έσπευσαν στο σημείο, αφού μερίμνησαν για την διακομιδή των τραυματιών στο νοσοκομείο, κατά την αυτοψία στο χώρο περισυνέλεξαν δύο κάλυκες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης είναι σε εξέλιξη.

newsbeast 

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροβολισμοί τα ξημερώματα στο Κολωνάκι: Τραυματίστηκαν δύο άτομα – Συνελήφθησαν ένας άνδρας και μια γυναίκα"

Αυτές είναι οι ώρες κοινής ησυχίας από την 1η Απριλίου – Διαβάστε τι δεν επιτρέπεται

Tο νέο θερινό ωράριο ξεκινά από 1η Απριλίου και η παραβίαση των ωρών κοινής ησυχίας στους θορυβώδεις πολίτες μπορεί να επιφέρει ποινές.

Όπως ορίζει η Αστυνομική Διάταξη 3 του 1996, οι νέες ώρες μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας κατά τη θερινή περίοδο είναι από 15:00 έως 17:30 και από 23:00 έως 07:00.

Τι δεν επιτρέπεται στις ώρες κοινής ησυχίας
  • Οι εργασίες ή άλλες δραστηριότητες που δημιουργούν θόρυβο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, που δεν επιδέχονται αναβολή, με ειδική αιτιολογημένη άδεια του διοικητή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος μπορεί να επιτραπεί η εκτέλεση εργασίας, ιδίως κοινής ωφέλειας, που προκαλεί θόρυβο.
  • Η λειτουργία κάθε μουσικού οργάνου ή συσκευής ραδιοφώνου, μαγνητοφώνου ή τηλεόραση σε υψηλή ένταση, οι φωνασκίες, οι θορυβώδεις χοροί και κάθε άλλη θορυβώδης εκδήλωση σε κατοικία ή άλλους ιδιωτικούς χώρους.
  • Τα τραγούδια, οι φωνασκίες, η χρήση μουσικών οργάνων, η λειτουργία ραδιοφώνων, μαγνητοφώνων και τηλεοράσεων στους δρόμους, πλατείες και δημόσιους γενικά χώρους κατοικημένων περιοχών, καθώς και μέσα στα οχήματα μεταφοράς του κοινού.
  • Τα θορυβώδη παίγνια σε καφενείο, σφαιριστήρια ή άλλα δημόσια κέντρα, καθώς και οι φωνασκίες και συζητήσεις σε υψηλό τόνο των θαμώνων των κέντρων αυτών.
  • Οι θορυβώδεις συζητήσεις και διαπληκτισμοί σε σταθμούς αυτοκινήτων (λεωφορείων, ΤΑΞΙ, κ.λ.π.), η φόρτωση ή εκφόρτωση εμπορευμάτων σε ή από φορτηγά αυτοκίνητα, που δημιουργεί θόρυβο, καθώς και η θορυβώδης λειτουργία της μηχανής τροχοφόρου, το οποίο είναι σε στάση.
  • Η χρήση σειρήνων ή άλλων ηχητικών οργάνων ή συστημάτων ασφαλείας, χωρίς να συντρέχει λόγος έκτακτης ανάγκης, καθώς και η δοκιμαστική λειτουργία αυτών.

 news

Διαβάστε Περισσότερα » " Αυτές είναι οι ώρες κοινής ησυχίας από την 1η Απριλίου – Διαβάστε τι δεν επιτρέπεται"

Χειροπέδες σε δύο αστυνομικούς από τις Εσωτερικές Υποθέσεις

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν πρωινές ώρες χθες, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, στο κέντρο της Αθήνας, δύο αστυνομικοί, οι οποίοι υπηρετούν σε υπηρεσίες της Αττικής και ο ένας βρίσκεται σε κατάσταση αργίας και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση καθήκοντος, ψευδή κατάθεση, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα,χθες (29/3) το πρωί, ιδιοκτήτης καταστήματος στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, αντιλήφθηκε τρία άτομα, τα οποία, έχοντας μερικώς καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, κατόπτευαν τον περιβάλλοντα χώρο του καταστήματός του και θεωρώντας ότι επρόκειτο να τελέσουν ληστεία σε βάρος του, κάλεσε σε βοήθεια.

Υπάλληλος κοντινού καταστήματος ενημέρωσε το Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα, αστυνομικοί του οποίου μετέβησαν άμεσα στο σημείο και ακινητοποίησαν τα δύο άτομα, ενώ όταν διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για αστυνομικούς, την προανάκριση ανέλαβε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, κλιμάκιο της οποίας μετέβη στην περιοχή.

Ακολούθως οι αστυνομικοί συνελήφθησαν καθώς, για την παρουσία τους στον χώρο, επικαλέστηκαν παραπλανητικά στοιχεία τα οποία έρχονταν σε αντίθεση με υπηρεσιακά δεδομένα ενώ ο τελών σε αργία αστυνομικός απέκρυψε την υπηρεσία προέλευσής του και το ότι βρίσκεται σε κατάσταση αργίας.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες των κατηγορουμένων, παρουσία δικαστικού λειτουργού, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 2 μαχαίρια, από τα οποία το ένα τύπου σουγιά,
  • 2 σιδερογροθιές,
  • 230 φυσίγγια,
  • 3 γεμιστήρες πιστολιού και
  • κυνηγετικό μαχαίρι.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Χειροπέδες σε δύο αστυνομικούς από τις Εσωτερικές Υποθέσεις "

ΔΕΔΔΗΕ: Ερχεται η μηνιαία καταμέτρηση στα ρολόγια ηλεκτρικής ενέργειας – 2 εκατ. μετρητές έχει καλύψει ήδη ο Διαχειριστής

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους αναμένεται να έχει καλύψει ο ΔΕΔΔΗΕ τη μηνιαία καταμέτρηση για τα 7,5 εκατομμύρια ρολόγια ηλεκτρικής ενέργειας, με σκοπό οι ενδείξεις κάθε μετρητή να σταλούν στους προμηθευτές, προκειμένου να εκδίδονται μηνιαίοι εκκαθαριστικοί λογαριασμοί.

Το μέτρο έχει εξαγγείλει από τις αρχές του έτους ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, ως ένα εργαλείο ορθολογικότερης τιμολόγησης, αλλά και αντιμετώπισης των ρευματοκλοπών, για το οποίο η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα που θα ενσωματωθούν στο επικείμενο πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΝ.

Τα οφέλη

Όπως ανέφερε χθες στο συνέδριο Power&Gaz η Γενική Διευθύντρια Εμπορικών Λειτουργιών του ΔΕΔΔΗΕ, Οντίλ Γκίνη, η μηνιαία καταμέτρηση θα συμβάλλει στη διαφάνεια στην αγορά ηλεκτρισμού και θα περιορίσει σημαντικά την πολυπλοκότητα των τιμολογίων.

Θα μπορέσει, όπως εξήγησε, να βοηθήσει τους καταναλωτές να εξοικονομήσουν ενέργεια γιατί θα έχουν ταχύτερη ενημέρωση για την κατανάλωσή τους, κάτι που θα τους επιτρέψει να προσαρμόσουν αντίστοιχα τον τρόπο με τον οποίο καταναλώνουν και να επιλέξουν το κατάλληλο τιμολόγιο.

Η εκκαθαριστική τιμολόγηση κάθε μήνα θα συμβάλλει και στην ευελιξία των προμηθευτών, καθώς βλέποντας τη μηνιαία κατανάλωση θα έχουν τη δυνατότητα να τροποποιούν τα τιμολόγια και να κάνουν προτάσεις στις πελάτες τους, που θα είναι πιο κοντά στις ανάγκες τους.

Μέχρι σήμερα, οι καταμετρήσεις γίνονταν στην καλύτερη περίπτωση τρεις φορές τον χρόνο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ορθότητα της τιμολόγησης και εναλλακτικά με την καταγραφή των στοιχείων του μετρητή από τον ίδιο τον καταναλωτή, είτε ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ, είτε τηλεφωνικά, που είναι η πιο αξιόπιστη λύση.

«Oι μηνιαίες καταμετρήσεις είναι η συμβολή του διαχειριστή στην αγορά ηλεκτρισμού», δήλωσε χθες η κ. Γκίνη. Ο ΔΕΔΔΗΕ έχει δεσμευτεί ότι από φέτος θα βγει με μηνιαίες καταμετρήσεις για το σύνολο της χώρας και αυτή τη στιγμή με τα συνεργεία τα δικά του, αλλά κυρίως των συνεργαζόμενων εργολάβων, έχει καλύψει τις καταμετρήσεις για 2 εκατομμύρια παροχές και μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου υπολογίζει να καλύψει το σύνολο της χώρας.

Κατά ρευματοκλοπών

Όσον αφορά τις ρευματοκλοπές, εκτιμάται ότι οι μηνιαίες καταμετρήσεις θα βοηθήσουν σε δύο άξονες. Όπως τονίζουν στον ΔΕΔΔΗΕ, όταν επισκέπτεσαι μία παροχή 12 φορές τον χρόνο αντί για 3, που έκανε μέχρι πρόσφατα η εταιρεία, αυξάνονται πολύ οι παρατηρήσεις πάνω σε μία παροχή και άρα αυξάνονται οι έλεγχοι και επομένως και το κοντρόλ για να μειωθούν αντίστοιχες παραβατικές συμπεριφορές.

Ο δεύτερος άξονας είναι ο αποτρεπτικός παράγοντας. Για παράδειγμα, όταν όλοι οι καταναλωτές θα γνωρίζουν ότι ο Διαχειριστής θα περάσει κάθε μήνα για να ελέγξει το ρολόι, θα είναι δύσκολο για τους επιτήδειους να τολμήσουν να κλέψουν ρεύμα, γιατί έτσι θα είναι πολύ εύκολο να εντοπιστούν.

Έξυπνοι μετρητές

Όμως, οι «έξυπνοι» μετρητές ρεύματος θα αποτελέσουν την πλέον δραστική λύση για την αντιμετώπιση του φαινομένου, καθώς οποιαδήποτε απόπειρα θα γίνεται αντιληπτή από το κέντρο τηλεδιαχείρισης του ΔΕΔΔΗΕ. Ως συνέπεια, η εγκατάσταση «έξυπνων» ρολογιών σε όλες τις παροχές χαμηλής τάσης θα περιορίσει κατακόρυφα το φαινόμενο.

Ο Διαχειριστής έχει ήδη ολοκληρώσει τον μίνι διαγωνισμό για την εγκατάσταση 360.000 μετρητών, οι οποίοι ως έναν μεγάλο βαθμό θα τοποθετηθούν σε μεγάλους πελάτες και Οργανισμούς του Δημοσίου. Εκτιμάται ότι στο τέλος του έτους θα μπορεί να τηλεκαταμετράται (διαχείριση των μετρητών εξ αποστάσεως) το 55% της συνολικής ενέργειας που καταναλώνεται, που είναι κυρίως οι καταναλωτές της Μέσης Τάσης. Από την επόμενη χρονιά, προτεραιότητα θα δοθεί και στα δημόσια κτίρια και ο στόχος είναι το 85% των καταναλώσεων να τηλεκαταμετράται έως τα μέσα του 2025.

newmoney

Διαβάστε Περισσότερα » " ΔΕΔΔΗΕ: Ερχεται η μηνιαία καταμέτρηση στα ρολόγια ηλεκτρικής ενέργειας – 2 εκατ. μετρητές έχει καλύψει ήδη ο Διαχειριστής "

Ηλεία: Συνελήφθη άνδρας για ληστεία – Θύμα του δράστη ένας ηλικιωμένος

Συνελήφθη, χθες το πρωί, σε περιοχή του Πηνειού, από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχων Παραβατικότητας Ευαίσθητων Κοινωνικών Ομάδων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος, προχθές το μεσημέρι, σε περιοχή του Πηνειού, αφαίρεσε με την άσκηση σωματικής βίας από ηλικιωμένο άνδρα, το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ και ένα ρολόι χειρός.

Για την διερεύνηση του περιστατικού, διενεργήθηκε ενδελεχής έρευνα από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού, οι οποίοι ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία του κατηγορούμενου, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πηνειού.

pelop

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηλεία: Συνελήφθη άνδρας για ληστεία – Θύμα του δράστη ένας ηλικιωμένος"

«Ζητάμε να πληρώσουμε γι’ αυτά που δανειστήκαμε» – Τι λέει δανειολήπτης ελβετικού φράγκου στο EΡΤΝews

Για τον πολυετή αγώνα που δίνουν 75.000 και πλέον δανειολήπτες ελβετικού φράγκου να αλλάξουν τις δυσμενείς συμβάσεις που βαραίνουν τα στεγαστικά και επιχειρηματικά τους δάνεια μίλησε στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» ο Γιάννης Φασουλάς, μέλος της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου «Συσπείρωση & Δράση».

Ενόψει μιας ακόμη κινητοποίησης, που έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 12.00, έξω από το υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή ο κ. Φασουλάς περιέγραψε τον «γολγοθά» που αντιμετωπίζουν οι δανειολήπτες, τα μέλη των οικογενειών τους αλλά και οι εγγυητές που υπολογίζονται σε 300.000.

«Οι περισσότεροι είχαμε πάρει δάνεια σε ευρώ και τότε άρχισε μια διαφημιστική καμπάνια στα μέσα μαζικής επικοινωνίας για τα δάνεια με ελβετικό φράγκο. Το είδαμε όλοι και μετά από 10 μέρες περίπου αρχίσαμε να δεχόμαστε τηλεφωνήματα από διοικητές των υποκαταστημάτων να πάμε να δούμε το καινούργιο προϊόν», ανέφερε.

Όπως είπε χαρακτηριστικά η τακτική που ακολουθήθηκε από τα τραπεζικά στελέχη ήταν συγκεκριμένη και παραπλανητική: «Μας έλεγαν ότι είναι μεγάλη ευκαιρία διότι το επιτόκιο ήταν μισό περίπου και όντως ήταν μισό. Μας είπαν αλλάξτε τα δάνεια και θα έχετε μικρότερη δόση». Σχολιάζοντας ποια ήταν η απάντησή τους όταν τους ρωτούσαν για τους συναλλαγματικούς κινδύνους ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στις απορίες μας είπαν ότι αυτά τα νομίσματα είναι βράχοι.
Δεν παίζουμε ούτε με το ελβετικό ούτε από το ευρώ. Υπάρχουν εξασφαλίσεις» ενώ όπως πρόσθεσε για παράδειγμα τους έλεγαν ότι και οι ίδιοι οι τραπεζικοί υπάλληλοι πήραν τα δάνεια αυτά.

Απευθυνθήκαμε σε τράπεζα και όχι σε τοκογλύφο

«Απευθυνθήκαμε σε ένα τραπεζικό ίδρυμα το οποίο εποπτεύεται από την ελληνική Πολιτεία και από την Τράπεζα της Ελλάδος. Δεν πήγαμε σε κανένα τοκογλύφο… Τα ήθη τα συναλλαγματικά έπρεπε να τηρούνται. Δεν μας ενημέρωσαν λοιπόν για τίποτα για τις πραγματικές ισοτιμίες. Δεν μας έφεραν κανένα παράδειγμα τι θα γίνει αν πέσει η ισοτιμία που μπορεί να φτάσει δόση και το κεφάλαιο», σημείωσε.

Ερωτηθείς ποια είναι η επιβάρυνση για έναν μέσο δανειολήπτη εξήγησε ότι «ένας που έχει πάρει δάνειο 100.000, έχει ξοφλήσει ήδη αυτό το ποσό και χρωστά άλλες 110.000. Είναι τραγική η κατάσταση».

Σύμφωνα με τον κ. Φασουλά οι δανειολήπτες «δεν ζητάμε να μην πληρώσουμε. Ζητάμε να πληρώσουμε γι’ αυτά που δανειστήκαμε, όπως πληρώνει όλος ο κόσμος». Κατήγγειλε μάλιστα ότι οι τράπεζες έπαιξαν παιχνίδι σε βάρος μας περιγράφοντας το δικαστικό τους αγώνα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "«Ζητάμε να πληρώσουμε γι’ αυτά που δανειστήκαμε» – Τι λέει δανειολήπτης ελβετικού φράγκου στο EΡΤΝews"

Νεαρές Ρομά στο Μεσολόγγι χτύπησαν ηλικιωμένο και του πήραν 90 ευρώ

Κανένα σεβασμό επέδειξαν σε 90χρονο άνδρα δύο νεαρές Ρομά στο Μεσολόγγι, οι οποίες και φέρονται να τον λήστεψαν για 90 ευρώ.

Η ληστεία σημειώθηκε (28/3) σε περιοχή του Μεσολογγίου, όταν και δύο Ρομά, 33 και 23 ετών αντίστοιχα φέρονται να χτύπησαν και να έκλεψαν τον 90χρονο που επέβαινε στο όχημά του.

Φέρονται οι δύο γυναίκες να λειτούργησαν σε συνεννόηση. Η μία παραφύλαγε ώστε να ειδοποιήσει εγκαίρως αν κάποιος τυχόν τις έβλεπε, όσο η άλλη άνοιξε την πόρτα του οχήματος του 90χρονου και χτυπώντας τον, του πήρε 90 ευρώ από την τσέπη του παντελονιού του.

Ο ηλικιωμένος προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το κινητό του τηλέφωνο ώστε να καλέσει την αστυνομία ωστόσο η γυναίκα του το πήρε και το έσπασε.

Αμφότερες εντοπίστηκαν λίγη ώρα αργότερα και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου

Σε βάρος τους σχηματίστηκε η σχετική δικογραφία και θα οδηγηθούν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου. Μέρος των χρημάτων εντοπίστηκε στην κατοχή τους και αποδόθηκαν στον 90χρονο.

agrinionews

Διαβάστε Περισσότερα » "Νεαρές Ρομά στο Μεσολόγγι χτύπησαν ηλικιωμένο και του πήραν 90 ευρώ"

Στοχευμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στη Μεσσηνία – Χειροπέδες σε 24 άτομα

Στοχευμένη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών, στους Δήμους Καλαμάτας και Μεσσήνης πραγματοποιήθηκε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς που διαβιούν άτομα με στοιχεία κοινωνικής ομοιογένειας.

Η επιχείρηση υλοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης και των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Αργολίδας και Λακωνίας.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν -24- άτομα για τα ακόλουθα αδικήματα:

    -4- άτομα, για ναρκωτικά,
    -3- άτομο, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα,
    -4- άτομα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας,
    -2- άτομα, για ανυποταξία στο εσωτερικό,
    -1- άτομο, για στέρηση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας,
    -4- άτομα, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού,
    -6- άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Επιπλέον, εξιχνιάστηκε -1- περίπτωση κλοπής σε Ιερό Ναό, που είχε γίνει την 21.3.2024 σε τοπική κοινότητα του δήμου Καλαμάτας. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος -4- ημεδαπών, για κλοπή.

Τέλος, στο πλαίσιο της επιχείρησης βεβαιώθηκαν -16- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    -42- ναρκωτικά δισκία,
    μικροποσότητες κάνναβης, ηρωίνης και κοκαΐνης,
    -1- ματσέτα,
    -2- κυνηγετικά όπλα,
    -1- σπάθα,
    -2- αλυσοπρίονα,
    -1- τρυπάνι,
    χρυσαφικά,
    το χρηματικό ποσό των -460- ευρώ, ως προερχόμενο από τέλεση αξιόποινων πράξεων,
    -1- όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Στοχευμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στη Μεσσηνία – Χειροπέδες σε 24 άτομα"

Νέα Φιλαδέλφεια: Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ έπιασαν επ’ αυτοφώρω δύο άνδρες που προσπάθησαν να διαρρήξουν σπίτι

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, το βράδυ της Τετάρτης (27/3) στη Νέα Φιλαδέλφεια δύο αλλοδαποί, ηλικίας 29 και 32 ετών, κατηγορούμενοι –κατά περίπτωση- για κλοπή και παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι στην προσπάθεια τους να διαρρήξουν οικία, έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικό εκτός υπηρεσίας και στη θέα του τράπηκαν σε φυγή.

Κληθέντες αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., μετά από στοχευμένες αναζητήσεις εντόπισαν άμεσα σε κοντινό σημείο τους κατηγορούμενους, τους ακινητοποίησαν και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας, όπου ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της ανωτέρω αξιόποινης πράξης.

Μετά από έρευνα στην κατοχή τους και στις οικίες τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

    -1,7- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης,
    πτυσσόμενη ράβδος,
    φακός και
    ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Από την προανακριτική έρευνα της ανωτέρω υπηρεσίας εξιχνιάστηκε επιπλέον περίπτωση κλοπής από οικία στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, ενώ σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα Φιλαδέλφεια: Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ έπιασαν επ’ αυτοφώρω δύο άνδρες που προσπάθησαν να διαρρήξουν σπίτι"

Συνελήφθη άνδρας για εμπρησμό στον Υμηττό

Συνελήφθη σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), αλλοδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς από πρόθεση, εντός δασικής έκτασης, στο όρος του Υμηττού, άνωθεν της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Κουταλά Αττικής, όπως ανακοινώθηκε από το Πυροσβεστικό Σώμα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη άνδρας για εμπρησμό στον Υμηττό"

Αστυνομικοί «τσάκωσαν» στη Βάρκιζα μέλος διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης – Διακινούσαν λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών, έβγαλαν πάνω από 21 δισ. δολάρια

Συνελήφθη δυνάμει εντάλματος σύλληψης αλλοδαπός, ηγετικό μέλος διεθνικής εγκληματικής οργάνωσης στη Βάρκιζα.

Η εν λόγω οργάνωση δραστηριοποιούνταν στο λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών από τη Λατινική Αμερική, ενώ το παράνομο όφελος εκτιμάται άνω των 21 δισ. δολαρίων.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

Από την Υποδιεύθυνση Αναζητήσεων Αρχείου και Ταυτοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη χθες, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, κατόπιν ενδελεχών ερευνών, σε περιοχή της Βάρκιζας, αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διεθνικού χαρακτήρα, με έδρα χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εκδοθείσα ερυθρά αγγελία από την INTERPOL και με πληροφορίες από Αρχές του εξωτερικού, ο αλλοδαπός ήταν ηγετικό μέλος της οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιούνταν στο λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών διεθνώς.

Η εν λόγω οργάνωση, ως ιδιοκτήτρια δεξαμενοπλοίων, υπό την κάλυψη νομιμοφανών ναυτιλιακών εταιριών, φόρτωνε προϊόντα πετρελαίου από λιμάνια της Λατινικής Αμερικής και επετύγχανε την ιδιοποίησή τους κατά τη μεταφορά τους, χρησιμοποιώντας τεχνάσματα.

Ειδικότερα, προμηθεύονταν συσκευές δορυφορικής αναμετάδοσης και αναγνώρισης από ακινητοποιημένα πλοία που βρίσκονταν σε λιμάνια της Ασίας, τις τοποθετούσαν στα δεξαμενόπλοιά τους, και κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τις απενεργοποιούσαν, καταφέρνοντας να εξαπατήσουν τους ναυλωτές.

Το παράνομο οικονομικό όφελος της οργάνωσης εκτιμάται ότι ξεπερνάει τα 21 δισεκατομμύρια δολάρια Η.Π.Α., ζημιώνοντας τόσο τους ναυλωτές όσο και το κράτος τους.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Αστυνομικοί «τσάκωσαν» στη Βάρκιζα μέλος διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης – Διακινούσαν λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών, έβγαλαν πάνω από 21 δισ. δολάρια "

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Οι νέες ημερομηνίες για την έναρξη της υποβολής τους – Πότε αναρτώνται τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Μικρή ανατροπή στον σχεδιασμό του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και της ΑΑΔΕ, έφερε η συζήτηση στη Βουλή της πρότασης δυσπιστίας, που μετέφερε χρονικά την κατάθεση και ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου.

Έτσι σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, το επόμενο Σαββατοκύριακο 6 και 7 Απριλίου θα αναρτηθούν τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ που θα αφορούν περίπου 7 εκατ., ενώ εν συνεχεία και μετά το πρώτο 10ήμερο του Απριλίου θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023.

Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε ότι τα μεν εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα είχαν αναρτηθεί μέσα στο τρέχον σαββατοκύριακο και εν συνεχεία θα ακολουθούσε το άνοιγμα της πλατφόρμας για τις φορολογικές δηλώσεις.

Ειδικά για τον ΕΝΦΙΑ η αλλαγή του χρονοδιαγράμματος έχει να κάνει με το γεγονός ότι για την ανάρτηση των φετινών εκκαθαριστικών καθώς για την έκδοσή τους απαιτείται η ψήφιση της τροπολογίας που έχει κατατεθεί στη Βουλή με την οποία παρέχεται απαλλαγή από το φόρο ακινήτων και για το 2024 στους σεισμόπληκτους της Κρήτης.

Η εν λόγω διάταξη θα είχε ψηφιστεί κανονικά μέσα στην περασμένη εβδομάδα εάν δεν είχε μεσολαβήσει η πρόταση δυσπιστίας. Σε κάθε περίπτωση, η προθεσμία πληρωμής της πρώτης από τις 11 μηνιαίες δόσεις του φόρου δεν αλλάζει και θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 30 Απριλίου 2024.

Παράλληλα με άλλη διάταση της εν λόγω τροπολογίας προβλέπεται έκπτωση φόρου 3% για τα φυσικά πρόσωπα τα οποία θα εξοφλήσουν εφάπαξ το φόρο εισοδήματος. Η λόγω διάταση προβλέπει ότι «όταν ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2023, καταβάλλεται εφάπαξ μέχρι την καταληκτική ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης, παρέχεται στο συνολικό ποσό του φόρου και των συμβεβαιούμενων με αυτόν οφειλών, έκπτωση τρία τοις εκατό (3%)».

Συγκεκριμένα η τροπολογία προβλέπει τα εξής:

  1. Η καταβολή του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, φορολογικού έτους 2023, πραγματοποιείται σε οκτώ (8) ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την 31η Ιουλίου 2024 και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επτά επόμενων μηνών. Αν η καταληκτική προθεσμία υποβολής της δήλωσης παρατείνεται σε ημερομηνία μεταγενέστερη της καταληκτικής ημερομηνίας καταβολής της πρώτης δόσης, οι δύο (2) πρώτες δόσεις καταβάλλονται μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της δεύτερης δόσης.
  2. Η καταβολή του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, φορολογικού έτους 2023, που συμμετέχουν σε νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες που τηρούν απλογραφικά βιβλία, γίνεται σε έξι (6) ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2024 και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των πέντε (5) επόμενων μηνών.
  3. Όταν ο Φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2023, καταβάλλεται εφάπαξ μέχρι την καταληκτική ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης, παρέχεται στο συνολικό ποσό του φόρου και των συμβεβαιούμενων με αυτόν οφειλών, έκπτωση 3%. Η έκπτωση δεν καταλαμβάνει τα φυσικά πρόσωπα που έχουν υπαχθεί στην εναλλακτική φορολόγηση του άρθρου 5Β.
  4. Η καταβολή του Φόρου εισοδήματος των νομικών προσώπων και των νομικών οντοτήτων για τα εισοδήματα του Φορολογικού έτους 2023, με εξαίρεση τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες, που έχουν λυθεί ή έχουν τεθεί υπό εκκαθάριση, πραγματοποιείται σε οκτώ (8) ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της δήλωσης, και οι υπόλοιπες επτά μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επτά (7) επόμενων μηνών. Αν η καταληκτική προθεσμία υποβολής της δήλωσης παρατείνεται σε ημερομηνία μεταγενέστερη της καταληκτικής ημερομηνίας καταβολής της πρώτης δόσης, οι δύο (2) πρώτες δόσεις καταβάλλονται μέχρι την καταληκτική ημερομηνία καταβολής της δεύτερης δόσης.

Τέλος με την ίδια τροπολογία μονιμοποιείται η απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος για τους αγρότες και αλιείς. Συγκεκριμένα εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος οι αγρότες κανονικού καθεστώτος, για τους οποίους έχουν παρέλθει τα πρώτα πέντε (5) έτη από την ημερομηνία τήρησης βιβλίων και ένταξής τους στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, καθώς και οι αλιείς της παράκτιας αλιείας, που εκμεταλλεύονται, είτε ατομικά είτε με τη μορφή συμπλοιοκτησίας ή κοινωνίας αστικού δικαίου, αλιευτικά σκάφη μέχρι δώδεκα (12) μέτρα, μεταξύ καθέτων.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Φορολογικές δηλώσεις 2024: Οι νέες ημερομηνίες για την έναρξη της υποβολής τους – Πότε αναρτώνται τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ"

Θρίλερ: Εξιχνιάστηκε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ στο Κορωπί! – Όλο το στόρι

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε στην εξιχνίαση απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικού της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ στο Κορωπί.

Πρόκειται για έναν 51χρονος αλλοδαπό, ο οποίος ήταν διωκόμενος με ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών (ΔΙ.ΑΣ.) και κλοπές κατ’ εξακολούθηση.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 8 Φεβρουαρίου και ο δράστης συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης (28/3) στην Παιανία.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

Συνελήφθη, πρωινές ώρες της 28-3-2024 στην Παιανία, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 51χρονος αλλοδαπός διωκόμενος με ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών (ΔΙ.ΑΣ.) και κλοπές κατ’ εξακολούθηση. Επιπλέον κατηγορείται και για παράβαση του νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων και περί αλλοδαπών και για παραβίαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες της 8-2-2024, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μετέβησαν σε εταιρία στο Κορωπί, κατόπιν σήματος του Κέντρου Άμεσης Δράσης, για περιστατικό κλοπής.

Κατά την άφιξή τους στο σημείο και κατά τον περιμετρικό έλεγχο της εταιρίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν άτομο να κινείται πεζό, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Στη θέα τους και στις εντολές τους για διενέργεια ελέγχου, ο κατηγορούμενος, πυροβόλησε επανειλημμένα προς το μέρος τους, χωρίς να τους τραυματίσει.

Οι αστυνομικοί, διατρέχοντας άμεσο κίνδυνο ζωής, ενήργησαν πυροβολισμούς ακινητοποίησης του δράστη, ο οποίος διέφυγε.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής μετά από ανάλυση και σταχυολόγηση του προανακριτικού υλικού ταυτοποίησαν τον 51χρονο ως δράστη της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος των αστυνομικών και της απόπειρας κλοπής που διαπράχθηκαν την 8-2-2024, αλλά και για κλοπή σε βάρος της ίδιας εταιρείας που είχε διαπράξει, μαζί με έτερους συνεργούς, την 13-1-2024.

Σε έρευνα στην οικία και την κατοχή του 51χρονου βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • ρουχισμός που χρησιμοποίησε κατά την τέλεση των ανωτέρω πράξεων,
  • -4- κάμερες,
  • γκλοπ και
  • -5,5- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και εκτίσει ποινή σε Κατάστημα Κράτησης για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ενώ στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή του στη χώρα μας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Θρίλερ: Εξιχνιάστηκε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ στο Κορωπί! – Όλο το στόρι"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news