facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 24 Αυγούστου 2024

Σοβαρή υπόθεση τοκογλυφίας στη Λάρισα: Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω με προσημειωμένα χαρτονομίσματα

Σοβαρή υπόθεση εκβίασης και τοκογλυφίας σε βάρος Λαρισαίου επιχειρηματία φέρνει στο φως ενδελεχής αστυνομική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του onlarissa.gr, οι αστυνομικοί προχώρησαν σήμερα, το πρωί του Σαββάτου, στη σύλληψη ενός Λαρισαίου για τα αδικήματα της τοκογλυφίας και της εκβίασης. Κατά τις ίδιες πληροφορίες το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται μετά από καταγγελία Λαρισαίου επιχειρηματία. Ο επιχειρηματίας φέρεται να είπε στους άνδρες της Ασφάλειας ότι είχε δανειστεί από τον, επίσης, Λαρισαίο συλληφθέντα το ποσό των 5.000 ευρώ. Στη συνέχεια κι αφού -όπως υποστήριξε- επέστρεψε πολλαπλάσιο ποσό στον δανειστή του, ύψους περίπου 250.000 ευρώ, ο τελευταίος συνέχισε να του ζητά χρήματα.

Έτσι, σήμερα το πρωί, σε συνεννόηση με τους αστυνομικούς ο επιχειρηματίας πήγε με προσημειωμένα χαρτονομίσματα σε προγραμματισμένο ραντεβού με τον συλληφθέντα. Αποτέλεσμα ήταν να πιαστεί επ’ αυτοφώρω με τα χρήματα και να οδηγηθεί στο κρατητήριο. Η έρευνα για την συγκεκριμένη υπόθεση συνεχίζεται σε βάθος και προς πολλές κατευθύνσεις, ενώ το ρεπορτάζ βρίσκεται σε εξέλιξη…

onlarissa

Διαβάστε Περισσότερα » "Σοβαρή υπόθεση τοκογλυφίας στη Λάρισα: Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω με προσημειωμένα χαρτονομίσματα"

28 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Από Ω/18:00/23-08-2024 έως Ω/18:00/24-08-2024 εκδηλώθηκαν 28 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 23 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη πέντε (5).

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Διαβάστε Περισσότερα » "28 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα "

Το φάσμα της λειψυδρίας πλανάται πάνω από την Αττική – Μειωμένα τα αποθέματα νερού σε Μαραθώνα, Εύηνο και Μόρνο

Αντιμέτωπη με το φάσμα της λειψυδρίας κινδυνεύει να βρεθεί όσο ποτέ η Αττική, αν συνεχιστεί η έλλειψη βροχοπτώσεων των τελευταίων δύο χρόνων. Τα αποθέματα νερού στη λίμνη του Μαραθώνα, το φράγμα του Μόρνου και τον Εύηνο που υδροδοτούν την Αττική, έχουν μειωθεί δραματικά και η ΕΥΔΑΠ έχει ήδη ενεργοποιήσει συμπληρωματικές πηγές υδροδότησης. Τα πάντα θα κριθούν από τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τον φετινό χειμώνα.

Οι ταμιευτήρες του Μόρνου αρκούν μόνο για τα επόμενα δύο ή τρία χρόνια. Η στάθμη των υδάτων έχει μειωθεί επικίνδυνα και το βυθισμένο χωριό Κάλλιο βγαίνει στην επιφάνεια. Παρατεταμένη ανομβρία και έλλειψη χιονόπτωσης των δύο τελευταίων ετών είχαν ως συνέπεια τη μειωμένη εισροή νερού στους ταμιευτήρες της Αττικής.

«Το τελευταίο 9μηνο στη χώρα μας οι βροχές ήταν πολύ λιγότερες από τις συνηθισμένες. Για παράδειγμα στην Αττική από Οκτώβριο έως και Ιούλιο έπεσε το 50% – 60% του νερού που πέφτει κατά μέσο όρο» ανέφερε ο μετεωρολόγος του ΕΡΤNews Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Η λίμνη του Μαραθώνα μαζί με τον Εύηνο, το Μόρνο και την Υλίκη αποτελούν τους τέσσερις ταμιευτήρες νερού που τροφοδοτούν την Αττική με περισσότερα από 400 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού το χρόνο. Στη λίμνη του Μαραθώνα και στο φράγμα η μείωση της στάθμης του νερού είναι τουλάχιστον 1,5 μέτρο και στα ανώτερα επίπεδα της λίμνης τουλάχιστον 3 μέτρα.

Τα εφιαλτικά στοιχεία της ΕΥΔΑΠ

Ο εφιάλτης της ανομβρίας αποτυπώνεται στα επίσημα στοιχεία της ΕΥΔΑΠ, σύμφωνα με τα οποία ένα χρόνο πριν στις 24/8/2023 τα συνολικό απόθεμα των ταμιευτήρων ήταν 952.549.000 κυβικά μέτρα, ενώ ακριβώς ένα χρόνο μετά, στις 23/8/24 το απόθεμα έχει κατέβει στα 699.167.000 κυβικά μέτρα νερού. Μάλιστα, η μείωση που σημειώθηκε μέσα σε 15 μέρες από το πρώτο 10ημερο του Αυγούστου μέχρι και τις 23 του μήνα υπερβαίνει τα 30 εκατ. κυβικά μέτρα.

Ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, κ. Πέτρος Βαρελίδης τόνισε: «Κάθε χρόνο, φέτος και πέρυσι έχουμε έλλειμμα 150 εκατ. κυβικά νερό, επομένως αν η ανομβρία συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς έχουμε νερό για 5 χρόνια».

Κατά την τελευταία διετία, η απώλεια νερού ξεπέρασε τα 300 εκατομμύρια κυβικά μέτρα με τα αποθέματα να πέφτουν στα 800 αντί του 1,1 δισεκατομμύρίoυ κυβικών μέτρων.

Η ΕΥΔΑΠ ενεργοποιεί ήδη συμπληρωματικές πηγές, όπως προβλέπεται στον προγραμματισμό της, ενώ για την περίπτωση που η ανομβρία συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια λόγω της κλιματικής αλλαγής, συνδράμει ήδη το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων με γνώμονα το χαμηλότερο δυνατό οικονομικό και περιβαλλοντικό κόστος.

Οι προτεινόμενες λύσεις:

  • Αφαλάτωση
  • Επιπλέον Γεωτρήσεις
  • Επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένων λυμάτων (άρδευση)
  • Εκτροπή νερού από παραποτάμους

Αυτές είναι μερικές από τις λύσεις που προτείνονται αλλά δεν θεωρούνται άμεσης απόδοσης γι΄ αυτό και μόλις πριν από ένα μήνα ξεκίνησε η λειτουργία 17 κλειστών μέχρι πρότινος γεωτρήσεων, κατά κύριο λόγο στην περιοχή Μαυροσουβάλα στον Ωρωπό, ενώ επίσης νερό πλέον αντλείται και από την Υλίκη, που μέχρι τώρα ήταν εφεδρικός ταμιευτήρας.

Στην Ελλάδα, το νερό της βροχής σε ποσοστό 15 % αποθηκεύεται υπόγεια, 40% απορρέει επιφανειακά και μέσω των ποταμών καταλήγει σε λίμνες, ταμιευτήρες και στη θάλασσα, ενώ το 45% εξατμίζεται απευθείας ή μέσω των φυτών.

«Η γεωργία καταναλώνει το 80% των υδατικών πόρων στη χώρα μας, θα πρέπει αυτό να κατέβει στο 40 – 50%. (…) Ένας άλλος τρόπος είναι να κάνουμε απευθείας εμπλουτισμό μέσω γεωτρήσεων, αν έχουμε τον χειμώνα πλεόνασμα από μια πηγή που υπερχειλίζει αυτό μπορεί να το ρίχνουμε σε κάποιες ειδικά σχεδιασμένες γεωτρήσεις και να λειτουργήσει ο υδροφορέας σαν μια υπόγεια αποθήκη ταμίευσης νερού, διευκρίνισε ο κ. Βασίλης Ζοραπάς, προϊστάμενος τμήματος Υδρογεωλογίας – Υδρολογίας ΕΑΓΜΕ.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η απώλεια νερού μέσω των δικτύων ύδρευσης ανέρχεται στο 30% ενώ για την σωστή διαχείριση στην άρδευση συστήνουν τη χρήση κλειστών δικτύων.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Το φάσμα της λειψυδρίας πλανάται πάνω από την Αττική – Μειωμένα τα αποθέματα νερού σε Μαραθώνα, Εύηνο και Μόρνο"

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Η Τουρκία παρέλαβε το 1ο γερμανικής τεχνολογίας υποβρύχιο – «Υπερασπιζόμαστε τη Γαλάζια Πατρίδα με ισχυρό ναυτικό»

Το πρώτο γερμανικής τεχνολογίας, υποβρύχιο κλάσης Reis εντάχθηκε επίσημα στον στόλο της Τουρκίας στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στην ναυτική βάση Άκσαζ, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να τονίζει πως η Άγκυρα ενισχύει το ναυτικό της για την υποστήριξη της Γαλάζιας Πατρίδας.

Σε εκδήλωση του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας, η οποία έγινε το Σάββατο (24.08.2024) στη ναυτική βάση Ακσάζ της Μαρμαρίδας, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε πως στο οπλοστάσιο του τουρκικού Ναυτικού εντάχθηκε νέο υποβρύχιο «Τύπου 214», που κατασκευάστηκε σε τουρκικά ναυπηγία με τεχνογνωσία και συνεργασία της γερμανικής Thyssenkrupp, το PİRİREİS. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο δεύτερο υποβρύχιο του τουρκικού Ναυτικού, HİZİRREİS, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει τις δοκιμές.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, το πρόγραμμα των τουρκικών υποβρυχίων επρόκειτο να ολοκληρωθεί το 2027.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο τρίτο υποβρύχιο ΜURATREİS το οποίο καθελκύστηκε, ενώ τόνισε πως μέχρι το 2029 το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό θα διαθέτει έξι νέα υποβρύχια.

«Είμαστε μια χώρα που περιβάλλεται στις τρεις πλευρές της από θάλασσες, με τα μάτια όλου του κόσμου να είναι στραμμένα πάνω μας. Βρισκόμαστε στο κέντρο μιας γεωγραφίας που υπήρξε επί αιώνες θέατρο παγκόσμιων αγώνων εξουσίας. Είμαστε ένα έθνος που οφείλει την χιλιόχρονη ύπαρξή του σε αυτά τα εδάφη στο ιερό αίμα και τις θυσίες των μαρτύρων του.

Γνωρίζουμε ότι για να ζήσουμε ειρηνικά στα εδάφη μας, πρέπει να έχουμε ένα ισχυρό και αποτελεσματικό ναυτικό τόσο στη Γαλάζια Πατρίδα μας όσο και σε μακρινές γεωγραφικές περιοχές. Με αυτή την κατανόηση, προσπαθούμε να ενισχύσουμε τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις σε κάθε τομέα από το 2002 με το σύνθημα “Ισχυρή Τουρκία, Ισχυρός Στρατός”», είπε μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος.

Και πρόσθεσε: «Όπως συμβαίνει και σήμερα εδώ, οι φίλοι μας παρακολουθούν τα βήματα της Τουρκίας με φθόνο, οι αδελφοί μας με ευγνωμοσύνη και υποστήριξη και οι αντίπαλοί μας με φόβο. Η ραχοκοκαλιά του στόχου μας για την ενίσχυση του στρατού μας είναι οι προσπάθειές μας να αυξήσουμε την ικανότητα και την αποτροπή του ναυτικού μας.

Έχουμε κινητοποιήσει όλους τους πόρους μας για την προμήθεια όλων των ειδών των πλατφορμών και συστημάτων που χρειάζονται οι Ναυτικές μας Δυνάμεις. Με κάθε πλοίο του οποίου το έργο ολοκληρώνεται, η κατασκευή ξεκινά, εκσυγχρονίζεται ή παραδίδεται, φέρνουμε το ναυτικό μας ένα βήμα πιο κοντά στο επίπεδο που στοχεύουμε» ανέφερε σε άλλο σημείο ο Ερντογάν.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Η Τουρκία παρέλαβε το 1ο γερμανικής τεχνολογίας υποβρύχιο – «Υπερασπιζόμαστε τη Γαλάζια Πατρίδα με ισχυρό ναυτικό»"

Οι περιοχές που «έβρασαν» σήμερα - Σε ποια περιοχή η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 40°C

Στη Στερεά Ελλάδα και στη Θεσσαλία καταγράφηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες το Σάββατο 24/08. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η θερμοκρασία στην Πελοπόννησο έφτασε τους 40.6 °C (Σκάλα Μεσσηνίας) και στη Στερεά Ελλάδα τους39.4 °C (Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας). Στον χάρτη της εικόνας που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατανομή της μέγιστης θερμοκρασίας σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ενώ σημειώνονται και οι 8 σταθμοί που κατέγραψαν τις υψηλότερες θερμοκρασίες. 

Όπως φαίνεται στις επιπλέον πληροφορίες που παρέχονται στην εικόνα, η μέγιστη θερμοκρασία ξεπέρασε τους 35 °C σε 234 από τους 510 επί του παρόντος ενεργούς σταθμούς(ποσοστό ~46%) και τους 37 °C σε 90 σταθμούς (ποσοστό ~18%).

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι περιοχές που «έβρασαν» σήμερα - Σε ποια περιοχή η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 40°C"

Τι αλλάζει στον κανονισμό για τις αποσκευές στις πτήσεις από Σεπτέμβρη: Οι διαστάσεις και τα κιλά που επιτρέπονται εντός καμπίνας

Νέους καθολικούς κανονισμούς εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση αναφορικά με τις αποσκευές που θα επιτρέπονται εντός της καμπίνας του αεροπλάνου κατά τη διάρκεια μίας πτήσης, για όλες τις αεροπορικές εταιρείες.

Από την 1η Σεπτεμβρίου η Ευρωπαϊκή Ένωση βάζει τέλος στην «ελευθερία» των αεροπορικών εταιριών να θέτουν τους δικούς τους κανονισμούς για τις χειραποσκευές στα αεροπορικά ταξίδια. Ειδικότερα, πρόκειται να εισαγάγει μια νέα δέσμη κανόνων με στόχο να καταστήσει τις πτήσεις πολύ πιο απλές.

Οι αλλαγές στους κανονισμούς για τις χειραποσκευές πρόκειται να τεθούν σε ισχύ την 1η Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο ενός σχεδίου για την τυποποίηση των διαστάσεων των χειραποσκευών.

Ταυτόχρονα, οι κανόνες για τη μεταφορά υγρών στα αεροπλάνα θα επανέλθουν σε ένα καθολικό πρότυπο.

Μέχρι τώρα, οι αεροπορικές εταιρείες ήταν ελεύθερες να θέτουν τους δικούς τους όρους όσον αφορά τις διαστάσεις των χειραποσκευών. Αυτό έχει οδηγήσει σε έναν αριθμό κανόνων σχετικά με το επιτρεπόμενο βάρος και το μέγεθος των χειραποσκευών, οι οποίοι συχνά έφερναν σε αμηχανία ακόμη και τους πιο έμπειρους ταξιδιώτες.

Οι νέοι κανονισμοί της ΕΕ θα επιβάλουν ομοιομορφία σε όλες τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, πράγμα που σημαίνει ότι οι επιβάτες μπορούν πλέον να αναμένουν τυποποιημένα μεγέθη και βάρη αποσκευών.

Ακολουθεί περίληψη των κανόνων της ΕΕ που διέπουν τις χειραποσκευές και θα ισχύουν για όλους τους ταξιδιώτες από τις αρχές του επόμενου μήνα.

Επιτρεπόμενο βάρος: Δεν υπερβαίνει τα 10 κιλά.

Επιτρεπόμενη χειραποσκευή: 1 χειραποσκευή και 1 μικρό προσωπικό αντικείμενο, όπως τσάντα, σακίδιο ή τσάντα φορητού υπολογιστή, που πρέπει να χωράει κάτω από το κάθισμα μπροστά σας.

Μέγιστες διαστάσεις: Οι μέγιστες διαστάσεις (συμπεριλαμβανομένων των χειρολαβών και των τροχών), ορίζονται σε 55 x 40 x 20cm, ενώ το προσωπικό αντικείμενο πρέπει να είναι 40 x 30 x 15cm.

Η ΕΕ αποφάσισε επίσης να επαναφέρει τους προηγούμενους κανόνες σχετικά με την ποσότητα υγρών που μπορούν να πάρουν οι επιβάτες στις πτήσεις.

Επί του παρόντος, οι ταξιδιώτες που περνούσαν από τερματικούς σταθμούς εξοπλισμένους με συστήματα ανίχνευσης εκρηκτικών υλών για χειραποσκευές (EDSCB) μπορούσαν να μεταφέρουν υγρά σε ποσότητες μεγαλύτερες από 100 ml. Τώρα αποφασίστηκε να καταργηθεί αυτή η εξαίρεση έως ότου όλα τα αεροδρόμια στην Ευρώπη διαθέτουν την ίδια συσκευή ελέγχου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τι αλλάζει στον κανονισμό για τις αποσκευές στις πτήσεις από Σεπτέμβρη: Οι διαστάσεις και τα κιλά που επιτρέπονται εντός καμπίνας"

Προσωρινή απαγόρευση κολύμβησης στην παραλία Ιερισσού στη Χαλκιδική λόγω διαρροής λυμάτων

Προσωρινή απαγόρευση χρήσης της ακτής κολύμβησης στην παραλία Ιερισσού λόγω διαρροής ανεπεξέργαστων λυμάτων , εξαιτίας βλάβης της μονάδος Εγκαταστάσεως Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) του δήμου Αριστοτέλη επιβλήθηκε για προληπτικούς λόγους με απόφαση της αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, Αικατερίνης Ζωγράφου. Συγκεκριμένα η απαγόρευση ισχύει από το σημείο αναφοράς του υδάτινου Πάρκου Ιερισσού (Μόλος επί της οδού Βασ. Γεωργίου με κατεύθυνση 200 μέτρων προς τον μόλο επί της οδού Ηρώων και 200 μέτρα προς το Κάμπινγκ Ιερισσού) και μέχρι της αποκατάστασης του προβλήματος και εξακρίβωσης της ποιότητας των νερών κολύμβησης στην περιοχή, κατόπιν δειγματοληψιών και εργαστηριακών αποτελεσμάτων.

Στην απόφαση επισημαίνεται η ανάγκη σήμανσης με την τοποθέτηση πινακίδων με την ένδειξη «Απαγορεύεται η κολύμβηση» στην συγκεκριμένη ακτή κολύμβησης και την ενημέρωση του κοινού με κάθε πρόσφορο μέσο με ευθύνη του δήμου Αριστοτέλη. Οι λιμενικές αρχές καλούνται να επιτηρήσουν την εφαρμογή της απόφασης. Επίσης ζητείται από τον δήμο Αριστοτέλη να ενημερώσει την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Χαλκιδικής, για την αποκατάσταση της βλάβης της μονάδος ΕΕΛ. αποστέλλοντας και εργαστηριακά αποτελέσματα από την συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή.

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Χαλκιδικής, θα παρακολουθήσει την ποιότητα των υδάτων των ακτών κολύμβησης πραγματοποιώντας δειγματοληψίες και αναλύσεις, για τα αποτελέσματα των οποίων θα ενημερώσει τις αρμόδιες Υπηρεσίες (Δήμο, Λιμεναρχείο κλπ).

 newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Προσωρινή απαγόρευση κολύμβησης στην παραλία Ιερισσού στη Χαλκιδική λόγω διαρροής λυμάτων"

Θεσσαλονίκη: Νεκρή 69χρονη που παρασύρθηκε από τρένο – Πήδηξε κάγκελα για να κόψει δρόμο

Τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (24.08.24) στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, όταν μία 69χρονη γυναίκα παρασύρθηκε από τρένο. 

Η 69χρονη γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο στη Θεσσαλονίκη, όταν διασχίζοντας κάθετα τις σιδηροδρομικές γραμμές, την παρέσυρε η μηχανή του τρένου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα πήδηξε κάγκελα που βρίσκονται στο σημείο, για να κόψει δρόμο και να πάει στο κοντινό σούπερ μάρκετ για ψώνια.

Σημειώνεται πως στο σημείο δεν υπήρχε διάβαση.

Από την παράσυρση η γυναίκα διαμελίστηκε.

Στο σημείο μετέβη άμεσα μηχανή ταχείας επέμβασης του ΕΚΑΒ. 

Ο θάνατος της γυναίκας ήταν ακαριαίος.

Η νύφη της 69χρονης μιλώντας στο newsit.gr περιγράφει πως συνέβη το φριχτό δυστύχημα .

«Η πεθερά μου έφυγε από το σπίτι για να περάσει απέναντι στο σούπερ μάρκετ και να ψωνίσει. Όταν επέστρεφε, πήδηξε τα κάγκελα για να περάσει και να επιστρέψει στο σπίτι. Ήταν μια απόσταση 30 – 40 μέτρων μόνο. Δεν είχε διάβαση.

Πέρασε δυστυχώς έτσι για να κάνει γρήγορα. Άκουσα ξαφνικά τον θόρυβο και είδα τη μηχανή του τρένου να σταματάει απότομα. Έτρεξε και δυστυχώς είδα το πτώμα της πεθεράς μου που διαμελίστηκε. Την είδα νεκρή με τα μάτια μου. Είναι σοκαριστικό για μας».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Νεκρή 69χρονη που παρασύρθηκε από τρένο – Πήδηξε κάγκελα για να κόψει δρόμο"

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο Κυριακή 25 Αυγούστου 2024, προβλέπεται:

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σαμοθράκης, ΠΕ Ροδόπης, ΠΕ Ξάνθης)
  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Κρήτης

Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Διαβάστε Περισσότερα » " Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Κυριακή 25 Αυγούστου 2024"

Ασθενής επιτέθηκε στον διευθυντή της Ψυχιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Χανίων

Eνα εξαιρετικά σοβαρό περιστατικό άσκησης σωματικής βλάβης έλαβε χώρα την Πέμπτη (22/8) στην Ψυχιατρική κλινική του Γενικού Νοκοκομείου Χανίων.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο διευθυντής της κλινικής, Γουλιέλμος Γεώργιος, δέχθηκε επίθεση από διεγερτικό ασθενή της κλινικής, ο οποίος τον ακινητοποίησε και προσπάθησε να τον στραγγαλίσει.

Το περιστατικό απετράπη ύστερα από την παρέμβαση ενός ειδικευόμενου ψυχιάτρου, που έτυχε να βρίσκεται στο χώρο, και, σε δεύτερο χρόνο, του μοναδικού άνδρα νοσηλευτή βάρδιας. Επιπλέον χρειάστηκε να συνδράμει η αστυνομία για τον ασφαλή περιορισμό του ασθενούς.

Αντίστοιχα περιστατικά έχουν συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν, με το τελευταίο να έχει λάβει χώρα πριν από δυο μήνες, όπως αναφέρει η ανακοίνωση από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Χανίων, ως αποτέλεσμα τον δυσμενών συνθηκών λειτουργίας της κλινικής το τελευταίο έτος.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση: 

 Όπως είναι ήδη γνωστό , η κλινική λειτουργεί με έναν μόνο ειδικό ψυχίατρο , τον διευθυντή της κλινικής, ο οποίος επιβαρύνεται τόσο με το διοικητικό , όσο και με το θεραπευτικό κομμάτι. Μιας κλινικής που κανονικά λειτουργεί με 7 μόνιμους και στην παρούσα φάση καλείται ένας μόνος του να διαχειριστεί την πληθώρα των περιστατικών που προσέρχονται, με ότι αυτό συνεπάγεται ως προς την αποτελεσματικότητα του έργου του.
Επιπλέον η συνεχής μείωση του νοσηλευτικού προσωπικού, λόγω συνταξιοδότησης,  και η κάλυψη των κενών με προσωρινές μετακινήσεις, και όχι με μόνιμες προσλήψεις, φέρνουν την κλινική αντιμέτωπη τόσο με κενά στις βάρδιες όσο και με δυσχέρεια στην επιτέλεση του δικού τους θεραπευτικού έργου.
Τέλος, η μη ύπαρξη προσωπικού ασφαλείας σε μία κλινική που λειτουργεί σε διαρκή υπερπλήρωση θέτει καθημερινά σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα νοσηλευόμενων και εργαζομένων.
Όλα τα παραπάνω έχουν αναφερθεί πολλαπλώς προς τη διοίκηση του νοσοκομείου και τους αρμόδιους φορείς  χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει ουσιαστικές ενέργειες . Σε μία περίοδο που το υπουργείο υγείας ψηφίζει νομοσχέδια “βελτίωσης και εκσυγχρονισμού” των δημόσιων δομών ψυχικής υγείας, το δικό μας βίωμα είναι η καθημερινή υποβάθμιση.
Αναγνωρίζουμε εαυτούς ως εν δυνάμει λήπτες/λήπτριες υπηρεσιών ψυχικής υγείας, καθώς είναι ένα ζήτημα που μας αφορά όλους.
Για αυτούς τους λόγους ζητάμε :

  • Άμεση κάλυψη θέσεων μόνιμου και εκπαιδευμένου νοσηλευτικού προσωπικού
  • Πρόσληψη προσωπικού ασφαλείας
  • Κάλυψη θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού και λοιπών ειδικοτήτων απαραίτητων για τη λειτουργία μια ψυχιατρικής κλινικής (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, εργοθεραπευτές).

-Το ιατρονοσηλευτικό  προσωπικό της ΨΧ κλινικής ΓΝΧ.

cretalive

Διαβάστε Περισσότερα » "Ασθενής επιτέθηκε στον διευθυντή της Ψυχιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Χανίων"

Εντοπίσθηκαν Ρώσοι ένοπλοι της στρατιωτικής οργάνωσης Wagner στην Γλυφάδα!

«Συναγερμός» σήμανε στην ΕΛ.ΑΣ. μετά τον εντοπισμό, όπως αποκαλύπτει το in, στο Παλαιό Φάληρο, δύο Ρώσων ενόπλων που είχαν στην κατοχή τους ταυτότητα της ρωσικής στρατιωτικής οργάνωσης μισθοφόρων «Wagner Group», η οποία χρησιμοποιήθηκε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στην εισβολή στην Ουκρανία πριν από δύο χρόνια, αλλά και προγενέστερα.

Ο εντοπισμός τους έγινε μετά από τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκησαν.

Το ατύχημα συνέβη το μεσημέρι της 21ης Αυγούστου 2024 στην λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος του Δέλτα Φαλήρου στο ρευμα προς Γλυφάδα.

Στο σημείο βρέθηκε μόνο η μοτοσικλέτα μάρκας «Suzuki V Stream», ιδιοκτησίας 19χρονου με καταγωγή από την Ρωσία.

Νοσηλεύονταν στο Ασκληπιείο Βούλας

Μετά από περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι δύο επιβάτες ρωσικής καταγωγής νοσηλεύονταν στο Ασκληπιείο Βούλας (ένας εξ αυτών, 45 ετών, διέμενε στην Καλλιθέα), ενώ στην κατοχή τού ενός βρέθηκε ένα πιστόλι Walther P-22 χωρίς σφαίρες, που είναι γερμανικής κατασκευής και το οποίο χρησιμοποιείται συχνά από επαγγελματίες εκτελεστές, καθώς θεωρείται ότι δεν έχει ανάκρουση και δέχεται σιγαστήρα αφού έχει υποηχητικά πυρομαχικά.

Στην κατοχή τού ενός βρεθηκε ταυτότητα που ανέγραφε «συνοδός ασφαλείας Wagner Group».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, και οι δύο Ρώσοι ήταν σεσημασμένοι για διακίνηση μεταναστών, έμεναν μεγάλο χρονικό διάστημα στη χώρα μας και υποστήριξαν ότι «την κάρτα της Wagner», τους την είχαν δώσει «κάποιοι γνωστοί τους».

Προς το παρόν, δεν έχει διαπιστωθεί ποια ήταν η σχέση τους με την ρωσική οργάνωση μισθοφόρων και τον αρχηγό της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος σκοτώθηκε το 2023, λίγο καιρό αφού στράφηκε κατά της Ρωσίας.

in

Διαβάστε Περισσότερα » "Εντοπίσθηκαν Ρώσοι ένοπλοι της στρατιωτικής οργάνωσης Wagner στην Γλυφάδα!"

Οι «χρυσοί» μισθοί των τραπεζιτών – Από 1 έως 1,5 εκατ. οι αποδοχές τους για το 2023

Τα «χρυσά κουτάλια» έβγαλαν οι Έλληνες τραπεζίτες, οδηγώντας τις αμοιβές τους και τα μπόνους στα ύψη, ενώ άνοιξαν και την κάνουλα των μερισμάτων προς τους μετόχους, ύστερα από 14 χρόνια απαγορεύσεων που είχε επιβάλλει η τρόικα.

Το 2023 ήταν η δεύτερη χρονιά κερδοφορίας για τις 4 συστημικές τράπεζες και η πρώτη χρονιά κατά την οποία ο δείκτης κόκκινων δανείων έπεσε κάτω από το 10%, γεγονός που σήμανε την «εξυγίανση» των ισολογισμών τους και άναψε το πράσινο φως για τη διανομή μπόνους για τις διοικήσεις και τα στελέχη και μερισμάτων για τους μετόχους.

Οι απαγορεύσεις στη διανομή μερισμάτων και μπόνους είχαν θεσμοθετηθεί ύστερα από τις αλλεπάλληλες διασώσεις των ελληνικών τραπεζών στη διάρκεια της κρίσης, οι οποίες έγιναν με κρατικά χρήματα άνω των 40 δισ. ευρώ σε κεφαλαιακές ενέσεις, τα οποία δανείστηκε το ελληνικό κράτος και προστέθηκαν στο χρέος.

Αυξήσεις αποδοχών και μπόνους

Έτσι, στη διάρκεια των γενικών συνελεύσεων που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο μήνα οι διοικήσεις των τραπεζών ενέκριναν τις αυξήσεις αποδοχών και τα μπόνους εκμεταλλευόμενες τη νέα συγκυρία.

Όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα, οι συνολικές αμοιβές των διευθυνόντων συμβούλων σχεδόν τριπλασιάστηκαν καθώς το άθροισμα των σταθερών αποδοχών (μισθός) με εκείνο των μεταβλητών (μπόνους), αλλά και των ειδικών παροχών (συνταξιοδοτικά προγράμματα) ξεπέρασε κατά πολύ το 1 εκατομμύριο ευρώ ετησίως.

mylonas_18152.jpg

(Παύλος Μυλωνάς, Διευθύνων Σύμβουλος στην Εθνική Τράπεζα)

Οι διοικήσεις συνόδευσαν τις ανακοινώσεις και την αιτιολόγηση των μεγάλων αυξήσεων και των υπέρογκων για τα ελληνικά δεδομένα αμοιβών με το επιχείρημα ότι οι τράπεζες πρέπει να δίνουν ανταγωνιστικές αμοιβές για να προσελκύουν ικανά στελέχη αλλά και λόγω των καλών οικονομικών αποτελεσμάτων που εμφάνισαν οι ισολογισμοί. Αναλύονται επίσης τα καλά οικονομικά αποτελέσματα και η έγκριση των μεταβλητών παροχών (μπόνους) που συνδέονται με την επίτευξη στόχων και την παραγωγή οικονομικών αποτελεσμάτων.

Παρουσίασαν επίσης έρευνα που έδειξε ότι η μέση αμοιβή διευθύνοντος συμβούλου σε άλλες ελληνικές επιχειρήσεις είναι γύρω στις 600.000 ευρώ ετησίως (στο επίπεδο δηλαδή που πήγαν και οι μισθοί των τραπεζιτών), ενώ στις ευρωπαϊκές τράπεζες ο διάμεσος μισθός είναι γύρω στις 900.000 ευρώ).

megaloy_2a59f.jpg

(Χρήστος Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος στην Τράπεζα Πειραιώς)

Βέβαια, η ανάλυση αυτή παραγνωρίζει αρκετές παραμέτρους της κερδοφορίας των τραπεζών όπως το γεγονός ότι τα τρία τελευταία χρόνια τα κέρδη τους προήλθαν κατά 80% από παθητική «ραντιέρικη» διαχείριση της τεράστιας «λίμνης ρευστότητας» που τους παρέχουν οι καταθέσεις, για τις οποίες πληρώνουν επιτόκιο κάτω από μισό τοις εκατό στους αποταμιευτές, αλλά τα χρήματα τα τοποθετούν σε καταθέσεις στην ΕΚΤ και σε ομόλογα με επιτόκια άνω του 3% και κερδίζουν από τη διαφορά άκοπα και χωρίς ρίσκο.

Αλλά και η εικόνα των κόκκινων δανείων που παρουσιάζονται μειωμένα στους τραπεζικούς ισολογισμούς είναι κι αυτή ελλιπής, αφού το πρόβλημα των κόκκινων δανείων παραμένει, απλά μεταφέρθηκε από τις τράπεζες στα funds τα οποία τα αγόρασαν στο 10-20% της αξίας τους και μάλιστα με κρατική εγγύηση άνω των 20 δισ. ευρώ από τα προγράμματα «Ηρακλής».

karabias_e009e.jpg

(Φωκίων Καραβίας, Διευθύνων Σύμβουλος στην Eurobank)

Επομένως, η μεν κερδοφορία προκύπτει από παθητική διαχείριση των φθηνών κεφαλαίων που παρέχουν οι καταθέτες -των οποίων τα χρήματα εξανεμίζονται από τον πληθωρισμό αφού δεν αυγατίζουν. Από την άλλη πλευρά, η μεγάλη… επιτυχία της μείωσης των κόκκινων δανείων έγινε με κρατική εγγύηση και μάλιστα οδήγησε στη δημιουργία ενός προβληματικού κλάδου διαχείρισης (οι servicers και τα funds) ο οποίος εκπλειστηριάζει τις περιουσίες των δανειοληπτών και όπου ουδείς γνωρίζει ποιος είναι ο τελικός κάτοχος των κόκκινων δανείων, αφού κάθε «πακέτο» δανείων πουλήθηκε σε διαφορετική εταιρεία σφραγίδα με έδρα στο εξωτερικό.

Εύκολα κέρδη, δηλαδή, χωρίς ρίσκο, με κρατική στήριξη, επί ζημία των καταθετών και… στον αυτόματο πιλότο.

psaltis_e62d7.jpg

(Βασίλης Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος στην Alpha Bank)

Το αποτέλεσμα είναι ότι οι ετήσιες αμοιβές των διευθυνόντων συμβούλων και των μεγαλοστελεχών των τραπεζών το 2023 αυξήθηκαν από τη ζώνη των 300-350.000 ευρώ που ήταν προηγουμένως, σε εκείνη των 500-600.000 ευρώ για τους διευθύνοντες συμβούλους και τους αναπληρωτές τους, αλλά τη μεγάλη διαφορά έκαναν τα μπόνους τα οποία κυμάνθηκαν από 275.000 ευρώ για τον διευθύνοντα σύμβουλο της Alpha Bank έως 811.000 ευρώ για εκείνον της Eurobank και ανέβασαν τις συνολικές ετήσιες αποδοχές όλων σε ποσά άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Οι αμοιβές σε Εθνική Τράπεζα, Πειραιώς, Eurobank και Alpha Bank

Ο πιο ακριβοπληρωμένος είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς, ο οποίος για το 2023 εισέπραξε 1.488.000 ευρώ, ακολουθεί ο Χρήστος Μεγάλου της Τράπεζας Πειραιώς με 1.373.500 ευρώ, ο Φωκίων Καραβίας της Eurobank με 1.321.643 ευρώ και τέλος ο Βασίλης Ψάλτης της Alpha Bank με 1.066.876 ευρώ.

Οι αμοιβές των μη εκτελεστικών μελών των διοικητικών συμβουλίων, που δεν είναι δηλαδή μάνατζερ, είναι βέβαια χαμηλότερες, ενώ δεν έχουν και τα μεγάλα μπόνους, αλλά δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητες, αφού κυμαίνονται κατά μέσο όρο από 120.000 ευρώ έως και 320.000 ευρώ ετησίως.

Οι μέσες ετήσιες αμοιβές των εργαζομένων είναι υψηλότερες στην Eurobank και φτάνουν τις 44.109 ευρώ, στην Εθνική είναι 42.248 ευρώ, στην Alpha Bank 38.861 ευρώ και στην Τράπεζα Πειραιώς 38.436 ευρώ.

Η σχέση μεταξύ του μισθού του διευθύνοντος συμβούλου και της μέσης αμοιβής των εργαζομένων κυμαίνεται από 8,9 φορές στην Eurobank μέχρι 15 φορές στην Alpha Bank, αλλά εάν υπολογίσουμε τις συνολικές αμοιβές των διευθυνόντων (μαζί με τα μπόνους και τις παροχές) τότε η σχέση με τις μέσες αμοιβές των εργαζομένων εκτοξεύεται και φτάνει το 35 στην Εθνική και στην Πειραιώς και το 30 στην Eurobank και το 27 στην Alpha Bank.

Δείτε τον πίνακα με τις αποδοχές των τραπεζικών στελεχών:

apodoxes ethniki trapeza

apodoxes peiraios aca19

apodoxes eurobank

apodoxes aplha 2faf6

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Οι «χρυσοί» μισθοί των τραπεζιτών – Από 1 έως 1,5 εκατ. οι αποδοχές τους για το 2023 "

Hράκλειο- Νύχτα τρόμου για ζευγάρι: Προσπάθησαν να βιάσουν 19χρονη – Επιτέθηκαν στον φίλο της

Εφιαλτικές στιγμές έζησε ένα ζευγάρι τουριστών από την Ολλανδία, όταν δύο άνδρες από το Σουδάν επιχείρησαν να βιάσουν την 19χρονη γυναίκα μπροστά στα μάτια του φίλου της. Εκείνος προσπάθησε να την προστατεύσει, αλλά δέχθηκε επίθεση από τους δράστες.

Το τρομακτικό περιστατικό, που σόκαρε το ζευγάρι, συνέβη τα ξημερώματα της Παρασκευής στην περιοχή της Χερσονήσου.

Οι τουρίστες είχαν αποσυρθεί σε μια βραχώδη ακτή για λίγη ηρεμία, όταν οι δύο Σουδανοί, που κρύβονταν, τους επιτέθηκαν. Ο ένας αποπειράθηκε να βιάσει τη γυναίκα, ενώ ο άλλος παρακολουθούσε.

Παρόλο που είχαν καταναλώσει αλκοόλ, το ζευγάρι κατάφερε να αντιδράσει, με τον φίλο της 19χρονης να προσπαθεί να την υπερασπιστεί, παρά την επίθεση που δέχτηκε. Φωνάζοντας για βοήθεια, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

Το ζευγάρι κατέφυγε σοκαρισμένο στο Λιμενικό Τμήμα της Χερσονήσου και περιέγραψε το συμβάν. Οι λιμενικές αρχές εντόπισαν τους δράστες στην περιοχή και τους συνέλαβαν.

Σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού.

creta24

Διαβάστε Περισσότερα » "Hράκλειο- Νύχτα τρόμου για ζευγάρι: Προσπάθησαν να βιάσουν 19χρονη – Επιτέθηκαν στον φίλο της"

Βίντεο: Η στιγμή που αστυνομικοί της ΔΙΑΣ σώζουν άνθρωπο που έχει μπλεχτεί σε παραγάδι στη θάλασσα στη Δραπετσώνα

Χωρίς δεύτερη σκέψη, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και ένας υπαξιωματικός του Λιμενικού Σώματος που υπηρετεί στο Β' Λιμενικο Τμήμα  Κερατσινίου βούτηξαν στη θάλασσα στη Δραπετσώνα και έσωσαν άνθρωπο, του οποίου το πόδι είχε εγκλωβιστεί σε παραγάδι.

Το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή το βράδυ όταν οι αστυνομικοί έλαβαν σήμα για άτομο που καλούσε βοήθεια στη θάλασσα στην περιοχή του πολυχώρου λιπασμάτων Δραπετσώνας.

Δείτε το βίντεο:
Φτάνοντας στο σημείο εντόπισαν άνδρα στη θάλασσα, σε απόσταση τουλάχιστον 30 μέτρων από την ακτή, κοντά σε αναποδογυρισμένη βάρκα.

Οι αστυνομικοί, αψηφώντας τον κίνδυνο βούτηξαν στη θάλασσα, κολύμπησαν μέχρι το άτομο και διαπίστωσαν ότι είχε εγκλωβιστεί με παραγάδι στα πόδια, καθιστώντας αδύνατο να απομακρυνθεί κολυμπώντας.

Αμέσως έκοψαν το παραγάδι και μετέφεραν το άτομο στην ακτή όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Μάλιστα, ένας αστυνομικός στην προσπάθεια αυτή τραυματίστηκε ελαφρά στο αριστερό του πόδι από τα βράχια.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Βίντεο: Η στιγμή που αστυνομικοί της ΔΙΑΣ σώζουν άνθρωπο που έχει μπλεχτεί σε παραγάδι στη θάλασσα στη Δραπετσώνα"

«Τρεις πυρκαγιές» πάνω στο υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο Sounion που έπληξαν οι Χούθι

Τρεις πυρκαγιές βρίσκονταν χθες σε εξέλιξη στο δεξαμενόπλοιο που εγκαταλείφθηκε από το πλήρωμά του αφού υπέστη επίθεση την Τετάρτη ανοικτά της Υεμένης από τους αντάρτες Χούθι, που υποστηρίζονται από το Ιράν, ανέφερε χθες Παρασκευή η βρετανική υπηρεσία ασφάλειας της ναυσιπλοΐας UKMTO.

Η United Kingdom Maritime Trade Operations, που ανήκει στο βρετανικό πολεμικό ναυτικό, ανέφερε χθες βράδυ πως έλαβε «αναφορά κατά την οποία παρατηρήθηκαν τρεις πυρκαγιές» στο σκάφος, το Sounion της εταιρείας Delta Tankers, που μοιάζει να «παρασύρεται» από ρεύματα, αφού χτυπήθηκε τρεις φορές δυτικά του λιμανιού Χοντάιντα της δυτικής Υεμένης.

Ο κινητήρας έπαψε να λειτουργεί και το σκάφος αφέθηκε αγκυροβολημένο στην Ερυθρά Θάλασσα, μεταξύ Ερυθραίας και Υεμένης, μετά την επίθεση, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το κίνημα Ανσάρ Αλλάχ («Υποστηρικτές του Θεού»), πιο γνωστό στη Δύση με την ονομασία Χούθι, από το επώνυμο της οικογένειας των ηγετών του.

Όταν εξαπολύθηκε η επίθεση, γινόταν λόγος για μια πυρκαγιά στο σκάφος και ζημιά στο διαμέρισμα του κινητήρα. Δεν είναι σαφής η αιτία των τριών νέων πυρκαγιών.

Κατά το υπουργείο Ναυτιλίας της Ελλάδας, το Sounion μετέφερε στην Κόρινθο 150.000 τόνους αργού πετρελαίου που φόρτωσε στο λιμάνι της Βασόρας, στο Ιράκ.

Η ναυτική αποστολή Ασπίδες της ΕΕ στην Ερυθρά Θάλασσα διαβεβαίωσε χθες ότι απομάκρυνε εσπευσμένα το πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου προειδοποιώντας εναντίον του «κινδύνου για το περιβάλλον» που εγείρεται.

Η εταιρεία Delta Tankers τόνιζε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα πως «υπάρχουν σχέδια για τη μετακίνηση του πλοίου σε ασφαλέστερο προορισμό, όπου θα μπορέσει να γίνει πλήρης αξιολόγηση (έλεγχοι και τυχόν επισκευές)».

Οι Χούθι έχουν εξαπολύσει από τον Νοέμβριο δεκάδες επιθέσεις, χρησιμοποιώντας drones και πυραύλους, εναντίον πλοίων που κατ’ αυτούς κατευθύνονται προς ή συνδέονται με το Ισραήλ ή τις ΗΠΑ, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, όπου συνεχίζει να μαίνεται πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς από τον Οκτώβριο.

Η εκστρατεία των ανταρτών, που θεωρούνται προσκείμενοι στο Ιράν, οδήγησε σε κατακόρυφη αύξηση των ασφαλίστρων πλοίων που διασχίζουν την Ερυθρά Θάλασσα προς τη Διώρυγα του Σουέζ κι ανάγκασε μεγάλες εταιρείες θαλάσσιων μεταφορών να στέλνουν τα πλοία τους να κάνουν τον γύρο της Αφρικής, εκτελώντας δρομολόγια πολύ πιο χρονοβόρα και δαπανηρά.

ΑΠΕ/newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "«Τρεις πυρκαγιές» πάνω στο υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο Sounion που έπληξαν οι Χούθι"

Φωτιά σε λεωφορείο στη λεωφόρο Ποσειδώνος

Φωτιά ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου (24.08.2024) σε λεωφορείο που βρίσκονταν στη λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος της Βουλιαγμένης.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στο λεωφορείο γύρω στις 9:49 στο ρεύμα προς Βάρκιζα, στη στάση Λιμανάκια και γρήγορα πήρε έκταση καίγοντας ολοσχερώς το όχημα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ από την φωτιά προκλήθηκαν εκτενείς υλικές ζημιές ενώ όταν μετέβησαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις δεν υπήρχαν άτομα μέσα σε αυτό . 

Για την κατάσβεσή της φωτιάς στο λεωφορείο επιχείρησαν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα αλλά και εθελοντές.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά, ενώ η ΕΛ.ΑΣ έκλεισε αρχικά και τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας στη Βουλιαγμένης στα Λιμανάκια. Στη συνέχεια για να υπάρξει αποσυμφόρηση γίνεται αμφίδρομη κίνηση των οχημάτων στο ρεύμα προς Γλυφάδα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά σε λεωφορείο στη λεωφόρο Ποσειδώνος"

Κυνηγητό δήμου Θερμαϊκού και ΕΛΑΣ με τον ιδιοκτήτη του μοιραίου Λούνα παρκ – Αρνιόταν να φύγει από την Περαία

Σοκ προκαλούν οι νέες αποκαλύψεις για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε ο 58χρονος ιδιοκτήτης του μοιραίου Λούνα παρκ στο Πευκοχώρι, που είχε απλώσει τα «δίχτυα» του και στη Θεσσαλονίκη, φέρνοντας παιχνίδια στο Χριστουγεννιάτικο χωριό του δήμου Θερμαϊκού όπως αποκαλύπτει το Thesstoday.gr. Μάλιστα ενώ η επιχείρηση υπέγραψε με τον δήμο συμφωνητικό μίσθωσης διάρκειας 60 ημερών, χρειάστηκε ένα κρυφτοκυνηγητό με αστυνομία, αυτοδιοίκηση κι έπειτα μια δικαστική διαμάχη με τον δήμο, ώσπου να αποχωρήσει τελικά δυόμιση μήνες μετά!

Όλα ξεκίνησαν στις 15 Δεκεμβρίου του 2021 όταν ο δήμος Θερμαϊκού υπέγραψε συμφωνητικό μίσθωσης διάρκειας 60 ημερών για να εγκαταστήσει παγοδρόμιο και μηχανήματα Λούνα παρκ σε δημοτικό οικόπεδο στην Περαία. Αν και στα χαρτιά η συγκεκριμένη εταιρεία ήταν στο όνομα της συζύγου του, ο 58χρονος φαίνεται ότι ήταν αυτός που ανέλαβε τη διαχείρισή της και εμφανιζόταν ως υπεύθυνος στον δήμο.

Αρμόδιες πηγές του δήμου Θερμαϊκού αποκαλύπτουν στο Thesstoday.gr πως παρόλο που η διάρκεια μίσθωσης έληξε στις 12 Φεβρουαρίου του 2022, ο 58χρονος όχι μόνο δεν αποχώρησε -όπως προβλέπεται από το συμφωνητικό και παρά τις επανειλημμένες συστάσεις της δημοτικής αρχής από την πρώτη στιγμή-, αλλά λειτουργούσε αυθαίρετα μέχρι το Πάσχα του ίδιου έτους.

style="text-align: left;">Ο δήμος του έκοβε το ρεύμα – Ο 58χρονος έφερε… ακόμη και γεννήτρια

Ο δήμος ζήτησε τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας για την απομάκρυνση του Λούνα παρκ, η οποία όμως ήταν επεισοδιακή: Από τη μία η τοπική αυτοδιοίκηση κατέβαζε τους διακόπτες ρεύματος ώστε να διακόπτει την παροχή ηλεκτροδότησης και από την άλλη ο 58χρονος τους σήκωνε αυθαίρετα, συνεχίζοντας κανονικά τη λειτουργία του. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τoυ Thesstoday.gr ακόμη κι όταν εκπρόσωποι του δήμου έφεραν ηλεκτρολόγο για να κόψει τα καλώδια, ο 58χρονος επιστράτευσε δική του γεννήτρια στο οικόπεδο για να λειτουργεί τα παιχνίδια!

Μήνυση για αυθαίρετη επανασύνδεση ρεύματος από τον Δήμο Θερμαϊκού – Εκδικάζεται τον Σεπτέμβριο 

Ο δήμος Θερμαϊκού δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια, αλλά ακολούθησε τη νομική οδό για να διασφαλίσει την αποχώρηση του Λούνα παρκ από το οικόπεδο. Όπως φαίνεται από τα πρακτικά που έχουν αναρτηθεί στο πρόγραμμα «Διαύγεια», όρισε δικαστικό επιμελητή για να επιδώσει διοικητική αποβολή στην εταιρεία. Παράλληλα, οι αρμόδιοι προχώρησαν στη βεβαίωση προστίμου για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου ύψους 2.500 ευρώ αλλά και για την αυθαίρετη επανασύνδεση ρεύματος που μάλιστα, αναμένεται να εκδικαστεί τον προσεχή Σεπτέμβριο.

style="text-align: left;">Απάντησε με.. ασφαλιστικά μέτρα το Λούνα παρκ

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μετά την διοικητική αποβολή η επιχείρηση όχι μόνο δεν αποχώρησε, αλλά έφτασε μάλιστα στο σημείο να καταθέσει προσφυγή και ασφαλιστικά μέτρα κατά του δήμου Θερμαϊκού! Η τότε δημοτική αρχή απάντησε με νομικά μέσα, ορίζοντας δικηγόρο για κατάθεση υπομνήματος προς αντίκρουση της προσφυγής, όπως φαίνεται και στα πρακτικά.

Σημειώνεται ότι στα πρακτικά αναγράφονται επακριβώς οι προϋποθέσεις της συμφωνίας, με τη διάρκεια της εκμίσθωσης να ξεκινάει την ημέρα υπογραφής της, στις 15 Δεκεμβρίου του 2021 και να λήγει 60 μέρες μετά. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «μετά το πέρας του συμβατικού χρόνου της μισθώσεως, η μίσθωση αυτή, θα λύεται αυτοδικαίως, άνευ ετέρου, και χωρίς προηγούμενη όχληση του εκμισθωτή προς τον μισθωτή».

Το όραμα της τότε διοίκησης ήταν να εγκαταστήσει ένα μεγάλο Λούνα παρκ με ακόμη περισσότερα μηχανήματα και παιχνίδια το καλοκαίρι του 2022, και εφόσον η συνεργασία με την εν λόγω επιχείρηση ήταν καλή, θα υπέγραφαν και νέο συμφωνητικό. Όμως, η τότε διοίκηση αποφάσισε να χωρίσουν οι δρόμοι τους, βλέποντας αντιεπαγγελματική συμπεριφορά από την πλευρά της εταιρείας, συνθήκες που δεν εμπνέουν την εικόνα ενός αξιόπιστου πάρκου διασκέδασης.

Το Λούνα παρκ συνέχισε τη λειτουργία του με την ίδια μέθοδο, μέχρι και τις διακοπές του Πάσχα στα τέλη Απριλίου του 2022, όποτε και αναγκάστηκε να αποχωρήσει, με τον δήμο να αφήνει πίσω του κάθε σκέψη για καλοκαιρινό πάρκο διασκέδασης.

thesstoday

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυνηγητό δήμου Θερμαϊκού και ΕΛΑΣ με τον ιδιοκτήτη του μοιραίου Λούνα παρκ – Αρνιόταν να φύγει από την Περαία "

Έρχεται νέα ΚΥΑ για τις αμοιβές των γιατρών στις άγονες περιοχές – Πόσα χρήματα θα παίρνουν

Μέσα στις επόμενες 10 ημέρες θα έρθει η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) η οποία θα περιλαμβάνει ενισχυμένα οικονομικά κίνητρα για τους γιατρούς που θα δεχτούν να υπηρετήσουν σε άγονες περιοχές.

Με τη νέα ΚΥΑ για τους γιατρούς διευρύνονται τα κριτήρια χαρακτηρισμού των άγονων περιοχών τύπου «Α» και «Β» και θα συνυπολογίζεται εάν σε μια περιοχή υπάρχουν διαδοχικά προκηρύξεις που βγαίνουν άγονες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr:

Στις άγονες περιοχές κατηγορίας «Α» θα δίνεται σε όλους τους ιατρούς επιπλέον ποσό 3.600 ευρώ μεικτά το χρόνο στις 6 ιατρικές ειδικότητες που υπάρχει πολύ μεγάλη έλλειψη (εσωτερικής παθολογίας, αναισθησιολογίας, νεφρολογίας, παθολογικής ανατομικής ακτινολογίας, ιατρικής βιολογίας και εργαστηριακής ιατρικής) θα δίνονται 7.200 ευρώ μεικτά επιπλέον το χρόνο.

Στην άγονες περιοχές κατηγορίας «Β» θα δίνονται 2.400 ευρώ μεικτά το χρόνο, στις 6 ιατρικές ειδικότητες που είναι σε έλλειψη θα δίνονται 4.800 ευρώ μεικτά τον χρόνο.
Από το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζεται ότι τα ποσά αυτά θα δοθούν σε όλους τους ιατρούς (και όχι μόνο σε όσους κάνουν νέες αιτήσεις) που υπηρετούν στα νοσοκομεία άγονων περιοχών τύπου «Α» και «Β».

Σήμερα οι άγονες περιοχές Α’ είναι 32 και οι άγονες Β’ είναι 20, ενώ με τη νέα ρύθμιση, αρκετές περιοχές που σήμερα είναι χαρακτηρισμένες ως Β’ θα αναβαθμιστούν σε Α’, έτσι ώστε να αυξηθούν περαιτέρω τα επιδόματα για τους γιατρούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως στον ίδιο νόμο προβλέπεται και διεύρυνση των χαρακτηρισμένων «άγονων» περιοχών, ώστε να δοθούν περισσότερα επιδόματα στους γιατρούς και επιπλέον κίνητρα. Έτσι, θα ενταχθούν και  νέες περιοχές που δεν είναι σήμερα χαρακτηρισμένες ως «άγονες» στον πίνακα Β’, ενώ κάποιες από τον πίνακα Β’ θα αναβαθμιστούν σε «άγονες Α», ώστε να λάβουν οι γιατροί μεγαλύτερα επιδόματα.

Άδωνις Γεωργιάδης: Τις επόμενες 10 μέρες η απόφαση

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, μέσα στον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα προκηρυχτούν οι τέσσερις θέσεις παθολόγων για το νοσοκομείο της Κω, με όσα ισχύουν για τις άγονες περιοχές.

Αναφερόμενος στην ΚΥΑ τόνισε πως στόχος είναι μέσα στο επόμενο 10ήμερο να έχει βγει η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα κίνητρα για τις άγονες περιοχές, μετά τον σχετικό νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή, στα τέλη Ιουλίου:

«Στόχος είναι, μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, με τα κίνητρα αυτά ένας γιατρός που πηγαίνει σε μια άγονη περιοχή -στην οποία έχουμε κάνει επαναλαμβανόμενες προκηρύξεις και είναι άγονες-, θα λαμβάνει τον χρόνο 7.200 ευρώ επιπλέον στον μισθό του, επιπλέον χρήματα στην εφημερία, δωρεάν κατοικία από τον Δήμο και άλλα. Πιστεύω ότι με τα νέα κίνητρα που θεσπίσαμε, θα κάνουμε αμέσως προκηρύξεις. Παραδείγματος χάρη στην Κω, μέσα στον Σεπτέμβριο, θα προκηρύξουμε και τις τέσσερις θέσεις παθολόγων και πιστεύω θα λύσουμε συνολικά το πρόβλημα», τόνισε ο ίδιος.

Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας παραδέχθηκε ότι οι γιατροί και οι νοσηλευτές υποαμοίβονται: «Το σύστημα μένει όρθιο και χάρη στο μεγάλο πατριωτισμό και επαγγελματισμό των γιατρών -και θέλω να τους ευχαριστήσω πάρα πολύ για αυτό- και του λοιπού προσωπικού του ΕΣΥ. Είναι μία δύσκολη περίοδος αυτή για όλα τα Εθνικά Συστήματα Υγείας της Ευρώπης. Το έλλειμμα ανθρώπινου δυναμικού είναι το νούμερο ένα πρόβλημα».

iatropedia 

Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχεται νέα ΚΥΑ για τις αμοιβές των γιατρών στις άγονες περιοχές – Πόσα χρήματα θα παίρνουν"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news