facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Υποστράτηγος ε.α. της ΠΥ: Η κυβέρνηση γνώριζε από την πρώτη στιγμή τον υπαίτιο της τραγωδίας

Για τους διαλόγους που δημοσιοποιήθηκαν ανάμεσα σε τηλεφωνητές της Πυροσβεστικής και τους πολίτες στο Μάτι που καλούσαν σε απόγνωση, μίλησε ο Νίκος Διαμαντής, υποστράτηγος ε.α Πυροσβεστικής, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Όπως τόνισε σχετικά: "Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν συνάδελφοι που δεν καυτηριάζουν ή δεν επικρίνουν τις συγκεκριμένες συνομιλίες, όμως αυτό που πραγματικά έχει σχέση με το συμβάν δεν είναι αυτό καθαυτό αυτές οι συνομιλίες. Σαφώς και είναι απαράδεκτο και κατακριτέο και υποδεικνύει κάποια πράγματα, αλλά δεν πρέπει να ρίξουμε όλο το ενδιαφέρον σ' αυτές τις συνομιλίες, αλλά να ασχοληθούμε με την ουσία του θέματος".

Από τις πρώτες ώρες που κάναμε την αυτοψία ήταν ξεκάθαρο ότι αιτία της πυρκαγιάς ήταν από καύση καδιών και υπολειμμάτων καλλιεργειών από αμελή συνάνθρωπό μας. Αυτό που πρέπει να αναδειχθεί είναι και μέσα από τη δικογραφία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με έκθεση αυτοψίας που έκανε την ίδια ημέρα και την τελείωσε τις επόμενες 3 ημέρες γνώριζε και την αιτία και τον υπεύθυνο, αλλά ο τότε υπουργός σε δυο-τρεις μέρες έδινε συνέντευξη και έλεγε ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο.Δυστυχώς, δεν μπορούμε να κρύβουμε την αλήθεια για να υπηρετήσουμε βραχυπρόθεσμους πολιτικούς στόχους. Έπρεπε από την πρώτη στιγμή να αναδειχθεί το πρόβλημα γιατί το να καίμε κλαδιά το καλοκαίρι είναι έγκλημα".



real
Διαβάστε Περισσότερα » "Υποστράτηγος ε.α. της ΠΥ: Η κυβέρνηση γνώριζε από την πρώτη στιγμή τον υπαίτιο της τραγωδίας"

Ο Αρκάς απαντά σε όσους τον αμφισβητούν: Δεν άλλαξα, με ζώα ασχολιόμουν πάντα

Μια νέα απάντηση στους επικριτές του δίνει απόψε ο Αρκάς στην επίσημη ιστοσελίδα του στο Facebook. 

«Δεν καταλαβαίνουμε αυτούς που λένε ότι ο Αρκάς άλλαξε. Με ζώα ασχολιόταν πάντα στα σκίτσα του» αναφέρει χαρακτηριστικά.


 
Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη απάντηση που δίνει ο γνωστός σκιτσογράφος μέσα σε λίγες ημέρες. Στην προηγούμενη είχε επισημάνει: 

« Έχουμε ήδη απαντήσει -παρ’ όλο που δεν οφείλαμε- στην ερώτηση: «γιατί ο Αρκάς δεν έκανε πολιτική σάτιρα πριν το 2015;». Εν τούτοις επειδή τα σχόλια συνεχίζονται το επαναλαμβάνουμε: Ο Αρκάς θεωρεί ότι ο πολιτικός αμοραλισμός, ο κομματικός τυχοδιωκτισμός και η ανενδοίαστη εξαπάτηση υπήρχαν πάντα, άλλα έχουν φτάσει στον κολοφώνα τους μ’ αυτήν την κυβέρνηση, τόσο ώστε να τον αναγκάσουν να σχολιάζει αυτό που πάντα σιχαινόταν: την κεντρική πολιτική σκηνή. Απέναντι σ’ αυτή την αθλιότητα κανένας έντιμος άνθρωπος δεν δικαιούται να παραμείνει σιωπηλός.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Αρκάς απαντά σε όσους τον αμφισβητούν: Δεν άλλαξα, με ζώα ασχολιόμουν πάντα"

Στο χειρουργείο αύριο Παρασκευή ο Μίκης Θεοδωράκης

Στο νοσοκομείο παραμένει ο Μίκης Θεοδωράκης.

Ο αγαπητός μουσικοσυνθέτης νοσηλεύεται στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών από τις 26 Φεβρουαρίου, λόγω επεισοδίου δύσπνοιας και ταχυαρρυθμίας, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωση του το νοσοκομείο.

Μάλιστα, παρ΄όλο που πληροφορίες ανέφεραν πως ο Μίκης Θεοδωράκης εισήχθη στο χειρουργείο σήμερα προκειμένου να του τοποθετηθεί βηματοδότης, εκπρόσωπος του Ιατρικού Κέντρου όπου νοσηλεύεται διαψεύδει τις πληροφορίες, αναφέροντας πως ο συνθέτης αυτή την ώρα είναι στο κρεβάτι του και ξεκουράζεται.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μίκης Θεοδωράκης θα εισαχθεί πιθανότατα αύριο, Παρασκευή στο χειρουργείο, όχι όμως για να του τοποθετηθεί βηματοδότης.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο χειρουργείο αύριο Παρασκευή ο Μίκης Θεοδωράκης"

«Αρπάχτηκαν» στη Βουλή Η.Κασιδιάρης-Γ.Βαρεμένος! «Πολεμάμε τον φασισμό σας - Θα πάτε φυλακή»

Έναν μικρό σε διάρκεια αλλά έντονο «καβγά» είχαν στη Βουλή το μεσημέρι της Πέμπτης ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και προεδρεύων εκείνη τη στιγμή Γιώργος Βαρεμένος.

«Θα το πληρώσετε. Για το Μάτι θα πάνε στη φυλακή και η Δούρου και ο Τσίπρας και ο Τόσκας και όλοι οι υπεύθυνοι γι’αυτήν την εθνική τραγωδία… Μιλάμε για ένα κράτος μπάχαλο, για ένα κράτος σε απόλυτη αποσύνθεση, αλλά για να είμαι δίκαιος γιατί πρέπει να επιμερίζουμε τις ευθύνες σε όλους, γιατί λέμε ότι πρέπει οι Συριζαίοι να φυλακιστούν για την τραγωδία στο Μάτι, για τις πλημμύρες και τους νεκρούς στη Μάνδρα», είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

«Λοιπόν, τελειώνετε», παρενέβη ο Γιώργος Βαρεμένος.

«Τελειώνω στον χρόνο που μου αποδίδει ο κανονισμός. Διότι και οι προηγούμενοι ομιλητές είχαν δύο επιπλέον λεπτά», απάντησε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

«Πολύ περισσότερο που αναμένονται δικαστικές αποφάσεις. Να είστε προσεκτικός όταν μιλάτε στη Βουλή. Τελειώστε τώρα», επέμεινε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

«Αυτές τις εντολές στον ΣΥΡΙΖΑ όχι σε εμένα, εγώ τηρώ τον κανονισμό απαρέγκλιτα και τέτοιες εντολές δεν τις δέχομαι», είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

«Βγες έξω, κατέβα κάτω, σου λέω, τελείωσες», του απάντησε ο Γ. Βαρεμένος.

«Θα μου μιλάτε ως μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας γιατί εδώ με έχει βάλει ο λαός με την ψήφο του και απαιτώ σε κάθε περίπτωση σεβασμό και δεν δέχομαι εντολές από κανέναν Συριζαίο… Ολοκληρώνω με μία καταγγελία γιατί βλέπετε το ύφος του προεδρεύοντος και βλέπετε πώς αντιμετωπίζουν τους πολίτες οι πραγματικοί φασίστες, γιατί πραγματικοί φασίστες στη χώρα είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί όταν βγαίνει η υπουργός ΠΡΟΠΟ και λέει ότι τους συλλαμβάνουμε επειδή αυτοί ξέρουν τι θα κάνουν στο μέλλον, στη Μακεδονία, είναι μέντιουμ οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ και βλέπουν τι έχουν στο μυαλό τους οι άλλοι και τι θα κάνουν στο μέλλον. Αυτός είναι ο φασισμός και αυτόν τον φασισμό πολεμάμε και τον εθνομηδενισμό σας», κατέληξε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

«Άντε βγάλε τον αγκυλωτό σταυρό τώρα», του είπε ο Γιώργος Βαρεμένος.



pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "«Αρπάχτηκαν» στη Βουλή Η.Κασιδιάρης-Γ.Βαρεμένος! «Πολεμάμε τον φασισμό σας - Θα πάτε φυλακή»"

Ξεκινούν οι αεροψεκασμοί για τα κουνούπια στην Αττική – Που θα ψεκάσουν

Μετά την Καθαρά Δευτέρα ξεκινούν οι αεροψεκασμοί για τα κουνούπια στην Αττική και συγκεκριμένα στα ρέματα της βόρειας Αθήνας.

Την επόμενη ημέρα, δηλαδή στις 13 Μαρτίου θα ξεκινήσουν οι αεροψεκασμοί για τα κουνούπια στις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων όπου έχουν γίνει ήδη όλες οι δειγματοληψίες.

«Με την έγκαιρη έναρξη (Μάρτιος) αποφεύγονται οι πολλές εφαρμογές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται αναφορικά με την αποτελεσματικότητα των ψεκασμών αλλά και την μείωση του κόστους, καθώς αποφασιστικό ρόλο παίζει η έγκαιρη πρώτη εφαρμογή, στην οποία δίνουμε μεγάλη έμφαση», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος.

Στην περιοχή της βόρειας Αθήνας και στο πλαίσιο του βιολογικού προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών που υλοποιεί για άλλη μια χρονιά η Περιφέρεια Αττικής, οι αεροψεκασμοί για τα κουνούπια θα ξεκινήσουν την Τρίτη σε ρέματα που διέρχονται την Αγία Παρασκευή, το Χαλάνδρι, τα Βριλήσσια, την Πεντέλη, την Κηφισιά, τον Παπάγο και τον Χολαργό.

Η αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Σοφία Κορωναίου-Καμπά, αναφέρει ότι το επόμενο εξάμηνο θα πραγματοποιηθούν 17 ακόμη επαναληπτικοί βιολογικοί ψεκασμοί σε όλα τα ρέματα και των 12 πόλεων της βόρειας Αθήνας. Προσθέτει δε, πως «για να έχουμε άνοιξη και καλοκαίρι με μειωμένο πληθυσμό κουνουπιών, δεν αρκεί μόνο η έγκαιρη έναρξη των ψεκασμών, όπως συμβαίνει και φέτος. Απαιτείται η συνέργεια των δήμων και η συμβολή και των πολιτών. Τα φρεάτια ομβρίων και αποχέτευσης, οι πλατείες, τα πάρκα αλλά και οι κήποι στις αυλές των κατοικιών, είναι σημεία συγκέντρωσης των κουνουπιών – και όλοι μας οφείλουμε να δράσουμε αποτρεπτικά ώστε να μην υπάρχουν λιμνάζοντα νερά».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκινούν οι αεροψεκασμοί για τα κουνούπια στην Αττική – Που θα ψεκάσουν"

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Κερκυραίων έξω από το ΥΠΕΣ για το ΧΥΤΑ Λευκίμης [εικόνες & βίντεο]

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων της Λευκίμης Κέρκυρας πραγματοποιείται τώρα έξω από το υπουργείο Εσωτερικών επι της οδού Σταδίου.
Οι κάτοικοι της Λευκίμης διαδηλώνουν ενάντια στην απόφαση αδειοδότησης του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) στην περιοχή τους, θέμα για το οποίο προειδοποίησε και  με κυρώσεις η Κομισιόν. 
Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πρωτοβουλία Αγώνα και Αλληλεγγύης για τη Λευκίμη σημειώνεται: "Με μεγάλη ανησυχία βλέπουμε τη Λευκίμμη, κάθε μέρα που περνάει, να οδηγείται σε ανεξέλεγκτο κοινωνικό αδιέξοδο. Αλλεπάλληλες καταστροφικές αποφάσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και η συνεχής κρατική καταστολή έχουν δημιουργήσει μια εκρηκτική κατάσταση με αφορμή το θέμα των απορριμμάτων. Για μια ακόμη φορά τα κελιά της Ασφάλειας Κέρκυρας έχουν γεμίσει με Λευκιμμιώτες. Tα αίτια που έχουν οδηγήσει την κατάσταση σε αδιέξοδο είναι πολιτικά, άρα η μόνη λύση που μπορεί να υπάρξει είναι πολιτική λύση."
Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή σε περίπτωση που το έργο προχωρήσει και τονίζουν ότι η δημιουργία ΧΥΤΥ που θα διαχειρίζεται τα σκουπίδια πέντε εκατομμυρίων τουριστών θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων ολοκλήρου του νησιού.
Όπως εξηγούν, η Λευκίμη είναι πλέον στρατοκρατούμενη περιοχή. "Αλλεπάλληλες καταστροφικές αποφάσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και η συνεχής κρατική καταστολή έχουν δημιουργήσει μια εκρηκτική κατάσταση με αφορμή το θέμα των απορριμμάτων. Για μια ακόμη φορά τα κελιά της Ασφάλειας Κέρκυρας έχουν γεμίσει με Λευκιμμιώτες", σημειώνεται επίσης στην ανακοίνωση.



 iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Κερκυραίων έξω από το ΥΠΕΣ για το ΧΥΤΑ Λευκίμης [εικόνες & βίντεο] "

Πρόκληση από την Τουρκία: Μετά τη «Μακεδονία» και η «Βόρεια Κύπρος» στην έκθεση του Βερολίνου

Δεύτερο «φάουλ» για τους διοργανωτές της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού που διεξάγεται στο Βερολίνο, καθώς μετά τη «Μακεδονία» που εμφάνισαν στο περίπτερό τους οι Σκοπιανοί, τη σκυτάλη πήραν οι Τούρκοι, οι οποίοι εμφανίστηκαν με περίπτερο του ψευδοκράτους και την ονομασία «Βόρεια Κύπρος».

Μετά τη «Βόρεια Μακεδονία», που όλοι αποκαλούν «Μακεδονία», η Τουρκία καταφέρνει να συμμετάσχει σε μία επίσημη έκθεση με περίπτερο για τη «Βόρεια Κύπρο» και έδαφος το οποίο βρίσκεται υπό κατοχή για δεκαετίες και έχει αναγνωρίσει μόνο η ίδια.

Οι Γερμανοί διοργανωτές δεν έλαβαν υπόψιν τους, άγνωστο γιατί, το γεγονός ότι η «Βόρεια Κύπρος», αφορά μία κατεχόμενη και στρατοκρατούμενη ζώνη, η οποία δεν έχει καμία νομιμοποίηση στην παγκόσμια κοινότητα.

Την ίδια ονομασία έχουν χρησιμοποιήσει οι Γερμανοί διοργανωτές και στην ονομασία των φωτογραφιών στην επίσημη ιστοσελίδα της έκθεσης.

cyp2


cyp3

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόκληση από την Τουρκία: Μετά τη «Μακεδονία» και η «Βόρεια Κύπρος» στην έκθεση του Βερολίνου"

ΔΝΤ: Δικαίωμα της Ελλάδας η πρόωρη αποπληρωμή του Ταμείου

Στο χέρι της ελληνικής κυβέρνησης παραμένει η απόφαση για την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ δήλωσε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις, αναγνωρίζοντας ότι μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να μειώσει το συνολικό κόστος δανεισμού της Ελλάδας, καθώς τα δάνεια του Ταμείου έχουν υψηλό επιτόκιο.

Απαντώντας σε ερώτηση του ιστότοπου Hellas Journal σχετικά με το αν η Αθήνα έχει ενημερώσει το Ταμείο για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ο κ. Ράις σημείωσε ότι «η πρόωρη αποπληρωμή είναι κάτι που θα αποφασίσει η Ελλάδα».

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος του Ταμείου διευκρίνισε ότι η πρόωρη αποπληρωμή των δανείων δεν θα επηρεάσει την μεταμνημονιακή παρακολούθηση της Ελλάδας, η οποία -όπως είπε- θα συνεχιστεί κανονικά.

Αναφορικά με το ζήτημα των κόκκινων δανείων, το οποίο είχε συζητηθεί και την Τετάρτη, ο κ. Ράις παρέπεμψε στην έκθεση που θα δημοσιοποιήσει το Ταμείο την ερχόμενη Τρίτη.

«Η ανάγκη ενίσχυσης των ισολογισμών των τραπεζών ώστε να δίνουν πιστώσεις στην οικονομία είναι σημαντικό ζήτημα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, την Τετάρτη, αυτή ολοκληρώθηκε με την αναγνώριση της προσπάθειας που έχει καταβάλει ο ελληνικός λαός αλλά και τη διαπίστωση ότι η χώρα πρέπει να συνεχίσει τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια προκειμένου να διευθετηθούν ορισμένα ανοιχτά θέματα, όπως το ζήτημα των κόκκινων δανείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά του Ταμείου, κοινός τόπος ήταν η ανάγκη παρακολούθησης της πορείας της οικονομίας, καθώς η Ελλάδα είναι η τρίτη σε σειρά χώρα κάτοχος δανείων από το ΔΝΤ.

Από την συνεδρίαση προέκυψε ότι στο θέμα των τραπεζών εξακολουθούν και παραμένουν ορισμένες ανοιχτές διαφορές ανάμεσα στην Ελλάδα και στο Ταμείο.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπογραμμίστηκε ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να αποπληρώσει τα δάνεια της προς το ΔΝΤ.

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΝΤ: Δικαίωμα της Ελλάδας η πρόωρη αποπληρωμή του Ταμείου"

Μακελειό στον Κορυδαλλό! Ένας νεκρός και επτά τραυματίες στο ψυχιατρείο των φυλακών!

Ένας νεκρός και επτά τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της αιματηρής συμπλοκής που σημειώθηκε στο ψυχιατρείων των φυλακών στον Κορυδαλλό.

Η συμπλοκή σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης γύρω στις 19.30 για άγνωστη μέχρι τώρα αιτία και συνεπλάκησαν κρατούμενοι από την Αλβανία και ομογενείς από τη Ρωσία.

Ο νεκρός έχει ελληνικό όνομα και όπως όλα δείχνουν είναι ομογενής από τη Ρωσία ενώ οι υπόλοιπο επτά τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία εκτός των φυλακών στον Κορυδαλλό. Η συμπλοκή κράτησε μόλις πέντε λεπτά, τα οποία ήταν όμως αρκετά για να γίνει το μακελειό, ενώ η επίθεση πραγματοποιήθηκε με αυτοσχέδια μαχαίρια.



newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Μακελειό στον Κορυδαλλό! Ένας νεκρός και επτά τραυματίες στο ψυχιατρείο των φυλακών!"

Αθωώθηκαν οι δέκα αγρότες για το μπλόκο της Νίκαιας

Απαλλάχτηκαν από τις κατηγορίες για φυσική αυτουργία σε κατάληψη οδοστρώματος, οι δέκα αγροτοσυνδικαλιστές του μπλόκου της Νίκαιας, οι οποίοι δικάζονταν σήμερα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, όλοι οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι για το μπλόκο που στήθηκε στη Νίκαια κατά τη διάρκεια των φετινών κινητοποιήσεων.

Μετά από πολύωρη διαδικασία στη σημερινή δίκη, οι κατηγορούμενοι συνδικαλιστές απαλλάχτηκαν λόγω πλάνης από τις κατηγορίες, καθώς το δικαστήριο έκρινε θετικά τους ισχυρισμούς των αγροτών πως η κινητοποίηση και η κατάληψη του οδοστρώματος στον κόμβο της Νίκαιας πραγματοποιήθηκε σε συνεννόηση με την αστυνομία σε ανώτατο επίπεδο, αλλά και μετά από πολιτικές διαβεβαιώσεις πως δεν υπάρχει κάποια παράβαση και παράνομη πράξη για τις κινητοποιήσεις τους.

Επίσης, η απόφαση για την αθώωση των αγροτοσυνδικαλιστών στηρίχτηκε και στο γεγονός ότι η κινητοποίηση έγινε με συνοδεία αστυνομικών έως το σημείο του μπλόκου της Νίκαιας, αλλά και στο ότι δεν προέκυψαν έκτροπα ούτε διαμαρτυρίες τρίτων για την κατάληψη του οδοστρώματος.

Σε δήλωση του μετά απαλλαχτική απόφαση του δικαστηρίου, ο αγροτοσυνδικαλιστής Κώστας Τζέλας είπε ότι είναι θετική η απόφαση του δικαστηρίου, επιμένοντας πως «οι διώξεις ήταν πολιτικές και μετά από κυβερνητική βούληση». Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου και αντιδήμαρχος Κιλελέρ Γιάννης Κουκούτσης είπε πως μετά την απόφαση του δικαστηρίου και την αθώωση των αγροτών «κατέπεσαν όλες οι κατηγορίες για ηθική αλλά και φυσική αυτουργία».

Η δικηγόρος υπεράσπισης των δέκα συνδικαλιστών Ζωή Κωνσταντοπούλου σε δήλωσή της υποστήριξε ότι «οι κατηγορούμενοι στάθηκαν στο ύψος τους, δεν μάσησαν τα λόγια τους, υπερασπίστηκαν τους αγρότες και τελικά αθωώθηκαν». Επανέλαβε δε ότι οι διώξεις στους συνδικαλιστές έγιναν «για εκφοβιστούν συνολικά οι αγρότες και να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους».

«Ήταν πρωτοφανής η σύνταξη και επίδοση του κατηγορητηρίου μέσα σε λίγη ώρα, μόνο και μόνο για το πάρουν στα χέρια τους οι εκπρόσωποι των αγροτών« είπε η κ. Κωνσταντοπούλου και συμπλήρωσε: «Ήταν πρωτοφανής και η συνολική ενεργοποίηση διαδικασιών που από τη μια πλευρά συνομολογούσαν ότι δεν έχει γίνει διεύρυνση της υπόθεσης και από την άλλη πλευρά επέμεναν στην παραδειγματική τιμωρία μέχρι τελευταία στιγμή. Στόχος ήταν να περάσει το πολιτικό μήνυμα το οποίο είπε η κ. εισαγγελέας της έδρας η οποία σηκώθηκε όρθια λίγο πριν από την απαγγελία της απόφασης και ρώτησε τους κατηγορουμένους "'Τι καταλάβατε που αγωνίζεστε 20 χρόνια''».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Αθωώθηκαν οι δέκα αγρότες για το μπλόκο της Νίκαιας "

Τα παιδικά χρόνια ενός πρωθυπουργού και οι... cool επιδόσεις στα αγγλικά

Τις επιδόσεις του πρωθυπουργού στην εκμάθηση των ξένων γλωσσών καυτηριάζει ο Αρκάς με το νέο σκίτσο που ανάρτησε νωρίτερα στο Facebook. 

Στο σκίτσο η διευθύντρια ενημερώνει τον... πρωθυπουργό ότι οι επιδόσεις του ήταν κάτι παραπάνω από... cool


arkas_in
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα παιδικά χρόνια ενός πρωθυπουργού και οι... cool επιδόσεις στα αγγλικά"

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Στο αρχείο η υπόθεση των δυο Στρατιωτικών

Ένα χρόνο μετά την σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία, ανακοινώνει ότι η υπόθεση έχει κλείσει και έχει τεθεί στο Αρχείο.

Την απάντηση για την υπόθεση σύλληψης του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη από τον Τουρκικό Στρατό, δίνει σε ερώτηση που του τέθηκε από την Νέα Δημοκρατία και πιο συγκεκριμένα από την ηγεσία του τομέα Άμυνας, τους βουλευτές Κικίλια και Δημοσχάλη.

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Στο αρχείο η υπόθεση των δυο Στρατιωτικών

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στην απάντησή του αναφέρει:

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Βασίλειος Κικίλιας με θέμα «Αποτελέσματα Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για το περιστατικό σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο» σας γνωρίζω ότι η υπόθεση έχει διερευνηθεί ως προς την ποινική της αξιολόγηση από την αρμόδια Στρατιωτική Εισαγγελία και έχει τεθεί στο αρχείο.

Σχετικά με τη διενεργηθείσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) αξιολογήθηκε συνολικά και ανελήφθησαν οι δέουσες ενέργειες, πλην όμως ο φάκελος έχει διαβάθμιση απορρήτου και για τον λόγο αυτόν τα στοιχεία του δεν κοινοποιούνται δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.



Η ερώτηση της Νέας Δημοκρατίας

Αυτές τις μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που δύο Έλληνες στρατιωτικοί συνελήφθησαν από τις αρχές της Τουρκίας, Η σύλληψη σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού έγινε στην οριογραμμή της δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου μετά την είσοδό τους στο έδαφος της γειτονικής χώρας.

Το εν λόγω περιστατικό αποτέλεσε αιτία όξυνσης στις σχέσεις των δύο χωρών και ταλαιπώρησε την ελληνική πολιτεία για ένα διάστημα πέντε μηνών περίπου, μέχρι την απελευθέρωσή τους τον Αύγουστο του 2018.

Παρά το γεγονός ότι έχει μεσολαβήσει μεγάλο χρονικό διάστημα, τόσο από τη σύλληψη όσο και από την απελευθέρωση, δεν έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) που διατάξατε από 6 Μαρτίου του 2018 με την ιδιότητα του Α/ΓΕΕΘΑ.

Με δεδομένο ότι:

Πριν από τη σύλληψη είχε προηγηθεί κατακόρυφη κλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία, μετά την εμβολισμό του πλοίου του λιμενικού «Γαύδος» στα Ίμια και της έντονης τουρκικής κινητικότητας στην περιοχή του Έβρου με συνεχείς ασκήσεις, θα έπρεπε να είχαν ληφθεί μέτρα αποφυγής του περιστατικού της σύλληψης.

Μετά την απελευθέρωση εστάλη το ττρωθυττουργικό αεροσκάφος με τον αναπληρωτή ΥΠΕΞ για τη μεταφορά των δύο ελλήνων στρατιωτικών και τους αποδόθηκαν τιμές στο αεροδρόμιο με σχετικό άγημα.

Στις πρόσφατες κρίσεις των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, οι Διοικητές των προϊσταμένων Σχηματισμών της Μονάδας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ττροήχθησαν και τοποθετήθηκαν σε θέσεις υψηλής επιχειρησιακής ευθύνης.

Κατόπιν των παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός :


  • Ποια ήταν τα αποτελέσματα της ΕΔΕ που διατάχθηκε για το περιστατικό ;
  • Υπήρξαν ποινικά ή πειθαρχικά παραπτώματα ή άλλου είδους διοικητικές ευθύνες και σε ποιους αποδόθηκαν;
  • Επιβλήθηκαν ποινές ή άλλου είδους κυρώσεις και σε ποιους ;

Οι ερωτώντες βουλευτές,

Βασίλης Κικίλιας

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Στο αρχείο η υπόθεση των δυο Στρατιωτικών"

Eurogroup: Αδειάζει η κλεψύδρα της Ελλάδας για την εκταμίευση των 970 εκατ. ευρώ

Λίγος χρόνος και πολλά αυτά που απομένουν να γίνουν, ωστε να αποφασιστεί από τους δανειστές η εκταμίευση της δόσης των 970 εκατ. ευρώ την Καθαρά Δευτέρα, ανέφερε ξιωματούχος της Ευρωζώνης σε ενημέρωσή του για το Eurogroup της 11ης Μαρτίου. Ανάμεσα στα 16 προαπαιτούμενα, παραμένουν σημαντικά θέματα ανοιχτά με κυριότερο αυτό της προστασίας της πρώτης κατοικίας, συμπλήρωσε.

Μάλιστα, επισήμανε ότι αν μέχρι τη Δευτέρα υπάρχουν πολλά κενά τότε «οι υπουργοί θα κρατήσουν την απόφαση για αργότερα». Όπως είπε, «δεν βλέπω κανένα λόγο για τον οποίον δεν θα μπορούσαν να τη λάβουν τον Απρίλιο στο Βουκουρέστι».

Ο ίδιος αξιωματούχος, σύμφωνα με το ΑΠΕ, δεν απέκλεισε και μία καλή εξέλιξη. «Είναι πολλά αυτά που απομένουν να γίνουν και λίγες οι μέρες, αλλά είναι ακόμα εφικτό να αποφασιστεί η εκταμίευση τη Δευτέρα».

Σημείωσε ότι εάν υπάρχουν «σαφή σημάδια» μέχρι τη Δευτέρα ότι υπάρχει σημαντική πρόοδος, αναμένεται να συγκληθεί EuroWorking Group προκειμένου να δώσει το «πράσινο φως» για τη λήψη της τελικής απόφασης στο Eurogroup. «Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αυτά τα σημάδια» πρόσθεσε.

Άφησε εναλλακτικά ανοικτό το ενδεχόμενο (σε περίπτωση μη συμφωνίας) η απόφαση να μη ληφθεί μεν τη Δευτέρα, αλλά πριν την υπουργική σύνοδο του Απριλίου, σε επίπεδο EuroWorking Group.

Όπως είπε, η Ελλάδα και η δεύτερη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας θα είναι ένα από τα ζητήματα που θα απασχολήσουν τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης στη συνεδρίαση της Δευτέρας 11 Μαρτίου, οπότε θα αξιολογηθεί η πρόοδος στα ανοικτά σημεία.

Ερωτηθείς σχετικά με τη γενικότερη κατάσταση της οικονομίας στην Ελλάδα ενόψει και της προεκλογικής περιόδου, απάντησε ότι οι θεσμοί είναι αυτοί που κρίνουν τη βιωσιμότητα των εφαρμοζόμενων πολιτικών και ότι μεμονωμένες πολιτικές, όπως η αύξηση του κατώτερου μισθού αν και μπορεί να αποδειχθεί «επικίνδυνη» για την καταπολέμηση της ανεργίας, δεν θα συζητηθεί στο πλαίσιο της λήψης αποφάσεων για την εκταμίευση της δόσης.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Eurogroup: Αδειάζει η κλεψύδρα της Ελλάδας για την εκταμίευση των 970 εκατ. ευρώ"

Οι Σκοπιανοί αφαίρεσαν το «Macedonia» από το περίπτερο στην τουριστική έκθεση του Βερολίνου

Την άμεση αντίδραση της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο προκάλεσε η αποκάλυψη του protothema.gr για την παρουσία των Σκοπίων στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ως «Μακεδονία». 
Στο περίπτερο της γειτονικής χώρας εμφανίζονταν τα moto «Macedonia your next destination» και «Macedonia Timeless».


Μετά την παρέμβαση της ελληνικής πρεσβείας οι υπεύθυνοι του περιπτέρου κατέβασαν τα πάνελ με τις παραπάνω αναφορές, ωστόσο και μόνον η ύπαρξή τους αποδεικνύει τόσο τις προθέσεις των γειτόνων, όσο και το πόσα «παράθυρα» αφήνει ανοικτά η Συμφωνία των Πρεσπών, ώστε πρέπει στην κυριολεξία να τρέχουμε πίσω από τους Σκοπιανούς για να προλαβαίνουμε ανάλογα περιστατικά. 

Οι υπεύθυνοι λοιπόν του περιπτέρου κατέβασαν την αναφορά «Macedonia Timeless», ωστόσο στη φωτογραφία δεν φαίνεται καθαρά ότι έχει «αποκαθηλωθεί» και το «Macedonia your next destination». Πάντως με βάση τη Συμφωνία των Πρεσπών, πρέπει να τονίσουμε ότι οι Σκοπιανοί μπορούν να χρησιμοποιούν τον όρο «Μακεδονία» αναφερόμενοι στη δική τους γεωγραφική περιοχή. Αντίθετα δεν μπορούν να χρησιμοποιούν το όνομα «Μακεδονία»  όταν αναφέρονται στην ονομασία του κράτους τους, ή όταν αυτός ο προσδιορισμός συνοδεύει το όνομα κάποιου δημόσιου οργανισμού (εν προκειμένω του οργανισμού τουρισμού των Σκοπίων).  

Να σημειώσουμε πως στο επίσημο site της έκθεσης, οι Γερμανοί διοργανωτές αναφέρονται στην γειτονική χώρα ως «Republic Nordmazedonien». Ωστόσο, στα κείμενα που συνοδεύουν τη συμμετοχή της χώρας στην Εκθεση, αυτή αναφέρεται ως «Μacedonia». 


Αξίζει να σημειώσουμε πως το γνωστό ταξιδιωτικό site omorfataxidia.gr, που καλύπτει την έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου, αναφέρει με νόημα: «Την ίδια ώρα στο ελληνικό περίπτερο, υπάρχουν σταντ με τρεις Μακεδονίες. Την Ανατολική, την Κεντρική και την Δυτική. Είναι αμφίβολο αν οι ξένοι καταλαβαίνουν τι είναι τελικά η Μακεδονία».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι Σκοπιανοί αφαίρεσαν το «Macedonia» από το περίπτερο στην τουριστική έκθεση του Βερολίνου"

Η Κομισιόν τραβά το αυτί της Ελλάδας -«Λύστε το πρόβλημα με τα απόβλητα στην Κέρκυρα»

Η κατάσταση που επικρατεί στην Κέρκυρα συνιστά σαφή παραβίαση της νομοθεσίας της ΕΕ τονίζει η Κομισιόν και καλεί την Ελλάδα να λύσει το πρόβλημα, προειδοποιώντας με κυρώσεις σε διαφορετική περίπτωση.

Οπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «καλεί την Ελλάδα να εξασφαλίσει την εφαρμογή της ενωσιακής νομοθεσίας για τα απόβλητα στο έδαφος της Κέρκυρας».

Τον Ιούλιο του 2018 η Επιτροπή άρχισε να λαμβάνει καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες τα απόβλητα του νησιού δεν συλλέγονταν ούτε υποβάλλονταν πλέον σε επεξεργασία, αλλά εγκαταλείπονταν στους δρόμους ή αποστέλλονταν σε μυστικές τοποθεσίες. Ο μόνος χώρος υγειονομικής ταφής που λειτουργεί στην Κέρκυρα έχει φτάσει σε σημείο κορεσμού και η προτεινόμενη δημιουργία νέου χώρου υγειονομικής ταφής στη Λευκίμμη αντιμετωπίζει σθεναρή αντίσταση από την τοπική κοινότητα. Τον Νοέμβριο του 2008 τα κράτη μέλη συμφώνησαν να προστατεύουν την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον από τυχόν αρνητικές επιπτώσεις των αποβλήτων, λαμβάνοντας κατάλληλα μέτρα για τη διαχείριση και την επεξεργασία των αποβλήτων τους με την έκδοση της οδηγίας-πλαισίου της ΕΕ για τα απόβλητα (οδηγία 2008/98/ΕΚ).

Η οδηγία ενθαρρύνει επίσης την απομάκρυνση από την υγειονομική ταφή και τη στροφή προς την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση. Το γεγονός ότι δεν έχουν ληφθεί μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση που επικρατεί στην Κέρκυρα όσον αφορά τα απόβλητα συνιστά σαφή παραβίαση της ενωσιακής νομοθεσίας.

«Ως εκ τούτου, η Επιτροπή αποφάσισε σήμερα να κινήσει τη διαδικασία επί παραβάσει, αποστέλλοντας προειδοποιητική επιστολή στις ελληνικές αρχές. Η Ελλάδα έχει προθεσμία δύο μηνών για να απαντήσει. Διαφορετικά, η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να αποστείλει αιτιολογημένη γνώμη» καταλήγει η Κομισιόν.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Κομισιόν τραβά το αυτί της Ελλάδας -«Λύστε το πρόβλημα με τα απόβλητα στην Κέρκυρα» "

Οδηγός λεωφορείου κατέβασε μαθητή επειδή είχε ξεχάσει την κάρτα του!

Μια καταγγελία κατά του Αστικού ΚΤΕΛ Μυτιλήνης έκανε ο δημοτικός σύμβουλος Λέσβου Νίκος Χρυσάφης κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λέσβου που έγινε την Δευτέρα 4 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο κ.Χρυσάφης, θέτοντας το όλο θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, μαθητές σχολείου της Μυτιλήνης όταν σχόλασαν πήραν το λεωφορείο από στάση που βρίσκεται σε σημείο του κέντρου για να πάνε στα σπίτια τους που βρίσκονται σε περιοχές εκτός πόλης. Ο οδηγός του λεωφορείου έλεγξε τους μαθητές αν έχουν τις κάρτες τους. Όλοι οι μαθητές είχαν την κάρτα εκτός από έναν ο οποίος από αμέλεια την είχε ξεχάσει. Ο οδηγός του Αστικού ΚΤΕΛ ανάγκασε τον μαθητή να κατέβει από το λεωφορείο παρ ότι ήταν εμφανές ότι πρόκειται για μαθητή και παρά τις εκκλήσεις των υπολοίπων συμμαθητών του.

Σημειωτέον ότι πρόκειται για μικρούς μαθητές Γυμνασίου.Μετά από αυτή την καταγγελία του κ.Χρυσάφη πήρε το λόγο ο αντιδήμαρχος Λέσβου Νίκος Καρασάββας ο οποίος διαβεβαίωσε το δημοτικό συμβούλιο ότι θα έρθει σε επαφή με την διοίκηση του Αστικού προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον τέτοιου είδους περιστατικά.

stonisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Οδηγός λεωφορείου κατέβασε μαθητή επειδή είχε ξεχάσει την κάρτα του!"

Μίκης Θεοδωράκης: Ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του

Ώρες αγωνίας για τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη. Ο Μίκης Θεοδωράκης νοσηλεύεται εδώ και μια εβδομάδα στο νοσοκομείο με υποτροπιάζουσα κολπική μαρμαρυγή.

Η είδηση πως ο Μίκης Θεοδωράκης έχει μπει εσπευσμένα στο νοσοκομείο προκάλεσε αγωνία μόλις έγινε γνωστή.

Ο σπουδαίος μουσικός μεταφέρθηκε εσπευσμένα την περασμένη Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, όπου και εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Ο Μίκης Θεοδωράκης αισθάνθηκε δύσπνοια και ταχυκαρδία και αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο Ιατρικό Κέντρο για νοσηλεία. Τον περασμένο Αύγουστο είχε υποστεί κι άλλο καρδιακό επεισόδιο.

Το ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του αναφέρει: «Ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης εισήχθη στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών την 26η Φεβρουαρίου 2019, λόγω επεισοδίου δύσπνοιας και ταχυαρρυθμίας, επί εδάφους υποτροπιάζουσας κολπικής μαρμαρυγής. Ετέθη σε ενδοφλέβιο φαρμακευτική αγωγή και συνεχίζει νοσηλευόμενος».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Μίκης Θεοδωράκης: Ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του"

Σταμάτης: Η κυβέρνηση παραδέχτηκε ότι παρακολουθεί πολίτες στα social media

Να ενημερώσουν τη Βουλή αν υπάρχουν μηχανισμοί καταγραφής και ανάλυσης της πολιτικής συμπεριφοράς των χρηστών των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, καλεί ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης, τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης και Επικρατείας, με ερώτηση που κατέθεσε νωρίτερα σήμερα στη Βουλή.

«Στον απόηχο των προσαγωγών πολιτών στα Γιαννιτσά, κατά την επίσκεψη του υπουργού Ναυτιλίας, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Όλγα Γεροβασίλη προέβη σε μια δήλωση-παραδοχή, αδιανόητη για το δημοκρατικό πολίτευμά μας. Παραδέχτηκε, δηλαδή, ότι οι προσαγωγές των πολιτών έγιναν ύστερα από παρακολούθηση των αναρτήσεών τους στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και για προληπτικούς λόγους», αναφέρει ο Δημήτρης Σταμάτης και υπογραμμίζει ότι η παραδοχή αυτή έρχεται σε συνέχεια παλαιότερων δηλώσεων του υπουργού Επικρατείας κ. Βερναρδάκη, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει «ειδικός μηχανισμός» παρακολούθησης των χρηστών του διαδικτύου, ο οποίος, μάλιστα, διαχώριζε τους χρήστες σε «δεξιούς» και «αριστερούς»».

Οι δημόσιες αυτές παραδοχές, «εγείρουν μείζονα ζητήματα ομαλής λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματός μας και των θεσμών και συνιστούν ανεπίτρεπτο περιορισμό των δημοκρατικών ελευθεριών των πολιτών», αναφέρει ο Δημήτρης Σταμάτης και καλεί τους υπουργούς να απαντήσουν αν υπάρχουν μηχανισμοί καταγραφής και ανάλυσης της πολιτικής συμπεριφοράς των χρηστών των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, πόσο νόμιμη είναι η δραστηριοποίηση τέτοιων κρατικών μηχανισμών και υπό ποιο καθεστώς ελέγχου λειτουργούν και πόσο συνάδει με το δημοκρατικό πολίτευμα και με τους κανόνες της δικαιοσύνης η προληπτική προσαγωγή πολιτών, που παραπέμπει σε συμπεριφορές ολοκληρωτικών καθεστώτων.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Σταμάτης: Η κυβέρνηση παραδέχτηκε ότι παρακολουθεί πολίτες στα social media"

Σκληρή κόντρα στην Βουλή για το Μάτι -«Δεν υπήρχε τσίπα σε κανέναν να παραιτηθεί»

Το θέμα του εισαγγελικού πορίσματος για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι τέθηκε από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους στην Ολομέλεια, με τη ΝΔ και τη ΔΗΣΥ να αναδεικνύουν ζήτημα πολιτικής και ηθικής ευθύνης της κυβέρνησης και να ζητούν παραιτήσεις.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι η Δικαιοσύνη έδρασε με γρήγορες διαδικασίες, αίροντας έτσι τη «φρικτή ψευδολογία» ότι χειραγωγείται από την κυβέρνηση.

Κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, ανέφερε ότι το εισαγγελικό πόρισμα για το Μάτι θέτει τεράστιο ζήτημα, διότι αναδεικνύει τις πολιτικές ευθύνες για τον θάνατο 100 ατόμων που όχι μόνον δεν ανέλαβε η κυβέρνηση, διά των παραιτήσεων των αρμοδίων υπουργών, αλλά προσπάθησε να συγκαλύψει. «Η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης απαιτείται ως ελάχιστος σεβασμός προς τη μνήμη των θυμάτων», σημείωσε ο κ. Δένδιας και παρατήρησε ότι ο αρμόδιος υπουργός, Γιώργος Σταθάκης, δεν είπε κουβέντα για το θέμα, παρότι ο εισηγητής της ΝΔ, Κώστας Σκρέκας, το έθεσε από την έναρξη ακόμη της συνεδρίασης.

«Χάθηκαν 101 ζωές και δεν υπήρχε τσίπα σε κανέναν να παραιτηθεί. Πλημμέλημα σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, κακούργημα για όποιον συνειδητοποιήσει το χάος, την ανοργανωσιά, την έλλειψη υπευθυνότητας, τον κυνισμό, την αδιαφορία για καθήκοντα που τους είχε αναθέσει η Πολιτεία», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ, Γιάννης Μανιάτης. Ο κ. Μανιάτης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι διεκδικούσε να πάρει την εξουσία με κάθε τρόπο, την πήρε και στο Μάτι ήταν όλοι δικοί του, άρα δική του είναι και όλη η πολιτική και ηθική ευθύνη.

«Οι πολιτικές και ηθικές ευθύνες καταγράφονται μέσα στην Ιστορία και τη συνείδηση του ελληνικού λαού που μας κρίνει, ωστόσο αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι ελάχιστους μήνες από τη μεγάλη αυτή ανθρώπινη τραγωδία, η Δικαιοσύνη με γρήγορες διαδικασίες έβγαλε πόρισμα και απαγγέλει κατηγορίες. Αυτό είναι μια απάντηση σε όλη την υστερία και τη δημαγωγία και τη φρικτή ψευδολογία ότι η κυβέρνηση επεμβαίνει στη δικαστική εξουσία. Είναι εντελώς μόνη, εντελώς ανεξάρτητη και απερίσπαστη να προχωρήσει τους φακέλους και τα θέματα, τα οποία κρίνει και θέλει να προχωρήσει», απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκληρή κόντρα στην Βουλή για το Μάτι -«Δεν υπήρχε τσίπα σε κανέναν να παραιτηθεί» "

Μανιάτης: Εθνικά επικίνδυνος στα ενεργειακά θέματα ο ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

Με ομιλία του στη Βουλή, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γιάννης Μανιάτης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας τον Εθνικά επικίνδυνο στα ενεργειακά θέματα. Αναλυτικά στην ομιλία του ανέφερε τα εξής:
1. Μάτι, 101 νεκροί και ούτε 1 παραίτηση: 101 ψυχές άδικα χαμένες και δεν υπήρχε τσίπα σε κανέναν να παραιτηθεί. Πλημμέλημα για τη δικαιοσύνη, κακούργημα για όποιον στοιχειωδώς έχει συνειδητοποιήσει το χάος, την ανοργανωσιά, την έλλειψη υπευθυνότητας, τον κυνισμό, την αδιαφορία για τα καθήκοντα που τους είχε αναθέσει η κοινωνία και η πολιτεία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε κάποτε ότι ήταν κυβέρνηση, αλλά δεν είχε την εξουσία  και τη διεκδικούσε με κάθε τρόπο. Στο Μάτι είχε όλη την εξουσία. Δικός τους ο αρχηγός της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, η Περιφερειάρχης, ο Πρωθυπουργός που έστησε τη θεατρική παράσταση εκείνο το μοιραίο βράδυ ότι δήθεν δεν ήξερε, ενώ υπήρχαν επίσημες ενημερώσεις ότι υπάρχουν ήδη νεκροί. Δικός του και ο υπουργός προπαγάνδας, κ. Ν. Παππάς, που παρουσίαζε δήθεν 23 ταυτόχρονες πυρκαγιές, και όταν του ζήτησα με ερώτησή μου να καταθέσει στη Βουλή τις δορυφορικές εικόνες και τα πορίσματα των εργαστηρίων που τεκμηρίωναν ότι υπήρξαν 23 ταυτόχρονες πυρκαγιές, αρνήθηκε να τα καταθέσει. Δική τους όλη η πολιτική και ηθική ευθύνη.
2. ΔΕΠΑ: Παρέλαβαν μία, ακόμη και σήμερα, πολύ ισχυρή εταιρία του λιανεμπορίου στο φυσικό αέριο και μια από τις πιο ισχυρές εταιρίες της ΝΑ Μεσογείου σε θέματα διεθνοπολιτικά. Και συμμετοχή σε κορυφαίους γεωστρατηγικούς αγωγούς. Θα την καταντήσουν, με τη ρύθμισή τους,  αδειανό πουκάμισο. Και τη ΔΕΠΑ Υποδομών και τη ΔΕΠΑ Εμπορίας, και θα συνεχίσουν δυστυχώς να κρατούν σε ομηρία τους εργαζομένους της εταιρίας.
Δεν μας λένε όμως τίποτα για τα 155.000.000€ που χάρισαν χωρίς καμία τεκμηρίωση στη Shell, που εδώ και μια 10ετία έχει στρατηγική να αποχωρήσει από τη λιανική αγορά όλης της Ευρώπης. Ούτε για τον Μανώλη Πετσίτη και τα 120.000.000€ που χρωστάει ο Λαυρεντιάδης. Έχουν παρθεί τα αναγκαία εσωτερικά μέτρα από τη ΔΕΠΑ, ώστε να μην γίνουν χειρότερα τα πράγματα; Τεράστιο το ερώτημα πια και προς τη δικαιοσύνη. Όταν γίνεται δημόσια αναφορά, και φανταζόμαστε υπάρχει στο φάκελο της δικογραφίας, σε ονόματα υπουργών που έχουν εμπλακεί στο σκάνδαλο Λαυρεντιάδη – ΔΕΠΑ, ο φάκελος αυτός δεν θα έπρεπε να έρθει αμελλητί στη Βουλή;
3. Παράνομες προσλήψεις: Ούτε σ’ αυτό το νσχ δεν μπόρεσε ο ΣΥΡΙΖΑ να μην επαναλάβει τις ντροπιαστικές και ουσιαστικά παράνομες προσλήψεις κολλητών εκτός ΑΣΕΠ. Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), ένας σπουδαίος φορέας που τον καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν φέραμε τη νομοθεσία για τη λειτουργία του, που έχει ως ευθύνη να μην επιτρέπει κρυφές συνεννοήσεις και καρτέλ στις εταιρίες της ενέργειας, απαξιώθηκε σε παραμάγαζο του υπουργείου, και θέλουν να την στελεχώσουν τώρα με τους κολλητούς τους, αδιαφορώντας για τους νέους επιστήμονες, για τα παιδιά που μαθαίνουν γράμματα, που σπουδάζουν, που κάνουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά. Και γι αυτό, τους ζήτησε η διοίκηση της ΡΑΕ να περάσουν την προκλητική και απαράδεκτη ρύθμιση, που κανένας υπουργός πριν από εσάς δεν είχε διανοηθεί να περάσει, δηλ. να απαλλάσσονται τα μέλη της ΡΑΕ από τις αστικές τους ευθύνες.
Και συνεχίζουν προκλητικά με ουσιαστικά παράνομες προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ, επιπλέον 30 ατόμων στο ειδικό επενδυτικό όχημα «Αριάδνη», που υποτίθεται θα κατασκευάσει ως εθνικό έργο, την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Αττικής.
4.  Ηλεκτρική Διασύνδεση Ισραήλ – Κύπρος – Κρήτη – Αττική, ο γνωστός EuroAsia Interconnector: Πρόκειται για το 1ο καλώδιο που συνδέει 2 ηπείρους, την Ασία με την Ευρώπη. Ένα έργο το οποίο σχεδιάσαμε την περίοδο 2011-2014, το εντάξαμε στα Χρηματοδοτούμενα Ευρωπαϊκά Προγράμματα PCIs, με προοπτική να πάρει περίπου 350.000.000€ από τα ευρωπαϊκά ταμεία, έχει ήδη πάρει 70.000.000€ για να ωριμάσει τις μελέτες κι εκτός όλων των άλλων, αίρει την ενεργειακή απομόνωση της Κύπρου και την ηλεκτρική απομόνωση της Κρήτης, και βοηθά πολύ στη διασφάλιση του ενεργειακού ισοζυγίου της χώρας.
Ένα έργο που προχωρούσε κανονικά, και 4 χρόνια τώρα, υπηρετώντας ύποπτες σκοπιμότητες και ύποπτα συμφέροντα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο. Καταθέτω στα πρακτικά το από 27.02.2019 κοινό ανακοινωθέν της Κυπριακής Κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.  Η Γενική Διεύθυνση Ενέργειας της Ε.Ε., η Κυπριακή Κυβέρνηση, όλοι οι φορείς της Κύπρου, ο κύπριος Υπουργός Ενέργειας με επιστολή του, καθώς και ο Επίτροπος Ενέργειας της Ε.Ε. κ. Κανιέτε με δική του επιστολή, ζητούν από τον κ. Σταθάκη να προσέλθουν σε διάλογο, γιατί θέλουν να άρουν την ενεργειακή απομόνωση της Κύπρου. Έχω ζητήσει με ερωτήσεις μου να κατατεθούν στη Βουλή οι συγκεκριμένες επιστολές, καθώς και οι απαντήσεις του κ. Σταθάκη. Ουδέποτε έχουν κατατεθεί. Τι θέλουν να κρύψουν;
Η σημερινή κυβέρνηση δήθεν ηρωικά λέει ότι θα κάνει εθνικό έργο το «Κρήτη – Αττική». Εθνικό έργο σημαίνει δεν υπογράφω την αίτηση για να πάρει το καλώδιο 350.000.000€ από τα ευρωπαϊκά χρήματα κι επιβαρύνω τον Έλληνα πολίτη με 400.000.000€ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ). Επιπλέον, καθυστερεί 2 χρόνια τουλάχιστον η υλοποίηση της μεγάλης διασύνδεσης «Κρήτη – Αττική». Ο κ. Σταθάκης στην ομιλία του είπε ότι κάθε χρόνος καθυστέρησης της σύνδεσης της Κρήτης με την Αττική κοστίζει 450.000.000€. Άρα, τα 2 χρόνια καθυστέρησης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κοστίζουν επιπλέον στον Έλληνα πολίτη (450.000.000€ + 450.000.000€) 900.000.000€. Αν σ’ αυτά προστεθούν και τα 350.000.000€ που θα χάσουμε από τα ευρωπαϊκά κονδύλια, φτάνουμε σε ποσό πάνω από 1,1 δις €. Αυτή είναι η πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Μια πολιτική βλαπτική για την πατρίδα, για το δημόσιο συμφέρον και για τον Έλληνα πολίτη.
5. Ανακάλυψη κοιτάσματος Υδρογονανθράκων «Γλαύκος» στην Κύπρο: Ο κ. Σταθάκης στο ερώτημα τι κάνει 4 χρόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των Υδρογονανθράκων, απάντησε ψευδώς ότι είχε προκηρυχθεί ένας κακός διαγωνισμός από την προηγούμενη κυβέρνηση και γι’ αυτό δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για τα 20 θαλάσσια οικόπεδα στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης. Καταθέτω στα πρακτικά την Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε., όπου έγινε η διεθνής προκήρυξη του διαγωνισμού στις 13.11.2014. Στη σελίδα 9 της Εφημερίδας της Ε.Ε. καταγράφεται ότι οι προσφορές θα κατατεθούν μέσα σε 6 ημερολογιακούς μήνες, δηλ. τον Μάιο 2015. Επομένως, αν υπάρχει αποτυχία στο διαγωνισμό, πρόκειται για αποτυχία ΣΥΡΙΖΑ, που απέτρεψε τους επενδυτές να καταθέσουν προσφορές, γιατί ο συγκεκριμένος διαγωνισμός έγινε με τους δύο κορυφαίους επιστημονικούς συμβούλους του κόσμου, οι οποίοι ήταν οι επίσημοι σύμβουλοι της ελληνικής πολιτείας κι έκαναν τη χάραξη των οικοπέδων: της νορβηγικής PGS που κάνει τις σεισμικές έρευνες και του κρατικού Γαλλικού Ινστιτούτου Πετρελαίου BEICIP. Αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι έχει καλύτερους συμβούλους, να κάνει νέες χαράξεις. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να υποσκάπτει μια εθνική προσπάθεια, η οποία αν προχωρούσε με τον ρυθμό που είχε την περίοδο 2011-2014, σήμερα θα συνεισέφερε 500.000.000€ το χρόνο στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και σε βάθος 5ετίας 3.000.000.000€ το χρόνο. Με βάση το νόμο μας 4162/2013 για το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών, που καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και που πριν 10 μέρες η Κύπρος, ακολουθώντας εμάς, υιοθέτησε τη λογική του νορβηγικού μοντέλου κι έφτιαξε το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών της Κύπρου.
Η ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου σπαράσσεται από αναταραχές – πολέμους. Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει μαζί με την Κύπρο να διαμορφώσουν ένα πολύ ισχυρό εθνικό πατριωτικό μέτωπο γεωστρατηγικής αναβάθμισης των δύο χωρών, ως μοναδικής νέας πηγής τροφοδοσίας με ενεργειακά αγαθά ολόκληρης της Ε.Ε. Ο κολοσσός ExxonMobil ζητά να της δοθούν δύο θαλάσσια οικόπεδα Ν-ΝΔ της Κρήτης, που διασφαλίζουν την πλήρη επήρεια της Γαύδου και ανοιχτό τον κόλπο της Σύρτης. Ζητάμε από την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε προκηρύξεις για τα δύο οικόπεδα στα Ν-ΝΑ της Κρήτης, για να πάψουν οι Τούρκοι να προκαλούν με χάρτες, δείχνοντας την ΑΟΖ της Τουρκίας να φτάνει μέχρι τα νότια της Κρήτης. Είναι κατοχυρωμένα στους χάρτες εδώ και 4 χρόνια από τον διαγωνισμό και η κυβέρνηση αρνείται να προσελκύσει ισχυρούς παίχτες που μπορούν να παίξουν το ρόλο του συνεργάτη της ελληνικής πολιτείας, όπως και στην Κύπρο.
Εμείς, ως Κίνημα Αλλαγής, καταψηφίζουμε το συγκεκριμένο νσχ και καταθέτουμε την εθνική μας αγωνία ότι η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, λειτουργεί σε βάρος του εθνικού συμφέροντος. Γι’ αυτό ζητάμε να γίνουν εθνικές εκλογές το συντομότερο δυνατόν.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Μανιάτης: Εθνικά επικίνδυνος στα ενεργειακά θέματα ο ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)"

Και επισήμως... «Μεγάλος Αδελφός» από την κυβέρνηση στο Διαδίκτυο

Λίγες ημέρες μετά την παραδοχή κυβερνητικών στελεχών πως οι προληπτικές συλλήψεις γίνονται έπειτα από παρακολούθηση λογαριασμών πολιτών στα social media, το υπουργείο Εσωτερικών εισάγει διάταξη για την δημιουργία προεκλογικού «παρατηρητηρίου», προκειμένου να ελέγχει την διακίνηση fake news.

Η στελέχωση του «Μεγάλου Αδελφού», που επισήμως φέρει τον τίτλο «Επιτροπή για την Ορθή Χρήση του Διαδικτύου στις Εκλογικές Διαδικασίες», θα γίνει από την κυβέρνηση, έπειτα από κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Ψηφιακής Πολιτικής και Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα, με το άρθρο 105 συνίσταται στο υπουργείο Εσωτερικών, Εθνικό Εκλογικό Δίκτυο, ως ενιαίο κέντρο συντονισμού για θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του Διαδικτύου και των λοιπών ΤΠΕ στις εθνικής εμβέλειας εκλογικές διαδικασίες και τις υποδομές και πληροφοριακά συστήματα των φορέων που είναι αρμόδιοι για την διεξαγωγή τους.

Μεταξύ άλλων, το Εθνικό Εκλογικό Δίκτυο αποτελείται και από την «Επιτροπή για την Ορθή Χρήση του Διαδικτύου στις Εκλογικές Διαδικασίες», η οποία παρακολουθεί την χρήση του Διαδικτύου στις εκλογικές διαδικασίες εθνικής εμβέλειας και «εισηγείται προς τους συναρμόδιους Υπουργούς την υιοθέτηση κανονιστικών ρυθμίσεων προς την κατεύθυνση της πρόληψης ψευδών ειδήσεων του σεβασμού των προσωπικών δεδομένων των πολιτών και της διαφάνειας στη χρήση του διαδικτύου για την προεκλογική προβολή των πολιτικών κομμάτων και των υποψηφίων. Η Επιτροπή συγκροτείται εντός 1 μήνα από τη δημοσίευση του παρόντος με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Ψηφιακής Πολιτικής, Δικαιοσύνης και αποτελείται από το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου εσωτερικών, ως πρόεδρο, υπαλλήλους των αρμόδιων οργανικών μονάδων των υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Πολιτικής, εκπροσώπους της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών, της ανεξάρτητης αρχής για την προστασία προσωπικών δεδομένων και ειδικούς επιστήμονες και εμπειρογνώμονες»

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Και επισήμως... «Μεγάλος Αδελφός» από την κυβέρνηση στο Διαδίκτυο"

Ιερώνυμος: Χωρίς τη συγκατάθεση των κληρικών δεν θα γίνει τίποτε

Τη συναίνεση και τη συγκατάθεση των κληρικών, έθεσε ως βασική προϋπόθεση αναφορικά με την πορεία των συζητήσεων της Ειδικής Επιτροπής Διαλόγου με την Πολιτεία, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

«Χωρίς τη συγκατάθεση των κληρικών δεν θα γίνει τίποτε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 19 έως τις 21 Μαρτίου θα συνεδριάσει η έκτακτη Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, προκειμένου να συζητήσει για τον διάλογο με την Πολιτεία, σύμφωνα με ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση των συνεδριών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιερώνυμος: Χωρίς τη συγκατάθεση των κληρικών δεν θα γίνει τίποτε"

Πετρόπουλος: Τι αλλάζει με την ηλεκτρονική κάρτα υγείας

Για τη νέα ηλεκτρονική κάρτα υγείας που θα αντικαταστήσει τα βιβλιάρια υγείας αναφέρθηκε ο Τάσος Πετρόπουλος.

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος δήλωσε στο “Κόκκινο 105,5” πως “η ηλεκτρονική κάρτα υγείας που έρχεται να αντικαταστήσει τα βιβλιάρια υγείας, είναι μία καινοτομία την οποία είχαμε υποσχεθεί. Ολοκληρώνεται μία προσπάθεια που ξεκίνησε από την έναρξη λειτουργίας του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) σε καλή συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ, για να μην πηγαίνουν οι πολίτες στις ουρές να σφραγίζουν βιβλιάρια».

«Το ηλεκτρονικό ιστορικό κάθε ασφαλισμένου θα εμπεριέχει όλα τα στοιχεία (παθήσεις, ιατροφαρμακευτικές αγωγές), κάτι που βοηθάει και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και τη δουλειά του γιατρού…θα μπορεί να συνταγογραφεί, να γνωματεύει, κ.τ.λ.» ανέφερε ο κ. Πετρόπουλος, επισημαίνοντας ότι, μέσα στον επόμενο μήνα, «θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα της καλής λειτουργίας αυτού του συστήματος και από οικονομική και από θεραπευτική άποψη».

Για τη ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία σε έως 120 δόσεις, ο κ. Πετρόπουλος είπε: «Πολιτική μας βούληση είναι η ευρύτερη δυνατή εφαρμογή, ώστε να διευκολύνουμε τους οφειλέτες να έρθουν να πληρώσουν και τους ασφαλισμένους να πάρουν σύνταξη», ενώ διευκρίνισε ότι προϋπόθεση είναι να εξυπηρετούν κανονικά τις οφειλές τους για το 2019, ώστε να μπορούν να ρυθμίσουν οφειλές έως το τέλος του 2018. «Από εκεί και πέρα, Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο, δεν «συγχωρείται» η μη καταβολή εισφορών. Είναι ήδη σε πολύ χαμηλό ύψος και μπορούν να πληρώνονται» σημείωσε, μεταξύ άλλων.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Πετρόπουλος: Τι αλλάζει με την ηλεκτρονική κάρτα υγείας"

Οι ΗΠΑ καταγγέλλουν ότι η Β. Κορέα έκανε ξανά λειτουργικές τις εγκαταστάσεις πυραύλων

Οι εγκαταστάσεις εκτόξευσης πυραύλων, που η Βόρεια Κορέα είχε αρχίσει να γκρεμίζει στο πλαίσιο της προσέγγισής της με τις ΗΠΑ, είναι εκ νέου «λειτουργικές», αφού η Πιονγκγιάνγκ τις ανοικοδόμησε ταχέως, αναφέρουν σήμερα Αμερικανοί ειδικοί.

Βασιζόμενα σε νέες εικόνες που ελήφθησαν χθες μέσω δορυφόρων, δύο think tanks στην Ουάσιγκτον, το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών (CSIS) και το 38 North, επιβεβαιώνουν ότι οι εγκαταστάσεις του Σοχάε (ή Τονγκτσάνγκ-ρι) «επανήλθαν στο κανονικό καθεστώς λειτουργίας τους».

Χθες, παρουσιάζοντας φωτογραφίες που ελήφθησαν στις αρχές Μαρτίου, οι ειδικοί έκαναν λόγο για έναρξη των εργασιών ανοικοδόμησης, που ξεκίνησαν λίγο πριν ή λίγο μετά τη Σύνοδο στο Ανόι, όπου, στα τέλη Φεβρουαρίου, ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κιμ Γιονγκ Ουν απέτυχαν να καταλήξουν σε μια συμφωνία για τον πυρηνικό αφοπλισμό της Βόρειας Κορέας.

Χθες μόλις, ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε ότι θα ήταν «πολύ, πολύ απογοητευμένος» εάν οι σχετικές πληροφορίες επιβεβαιώνονταν.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του 38 North, η ανοικοδόμηση των εγκαταστάσεων, που περιλαμβάνουν μια εξέδρα εκτόξευσης κι έναν χώρο δοκιμών πυραυλοκινητήρων, συνεχίζονται σε «ταχείς ρυθμούς».

Αυτό «καταδεικνύει ότι η Βόρεια Κορέα μπορεί σύντομα και χωρίς κανέναν δισταγμό να καταστήσει αναστρέψιμες όλες τις ενέργειες που έκανε για την καταστροφή του προγράμματός της όπλων μαζικής καταστροφής» επισημαίνει το CSIS.

«Πρόκειται για μια πρόκληση για τον στόχο που έχουν ορίσει οι Αμερικάνοι της οριστικής, μη αναστρέψιμης και επαληθεύσιμης αποπυρηνικοποίησης» σημειώνει το αμερικανικό think tank.

Για τους ειδικούς, «οι ενέργειες της Βόρειας Κορέας συνιστούν προσβολή στη διπλωματική στρατηγική του προέδρου και αποδεικνύουν τον θυμό των Βορειοκορεατών μετά την άρνηση του Τραμπ να άρει τις οικονομικές κυρώσεις στη Σύνοδο του Ανόι».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι ΗΠΑ καταγγέλλουν ότι η Β. Κορέα έκανε ξανά λειτουργικές τις εγκαταστάσεις πυραύλων "

Γρίπη: Στους 111 οι νεκροί - Άλλοι 20 έχασαν τη ζωή τους την τελευταία εβδομάδα

Συνεχίζεται η φονική επέλαση της εποχικής γρίπης. Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), κατά το διάστημα 25 Φεβρουαρίου – 3 Μαρτίου άλλοι 20 άνθρωποι κατέληξαν λόγω της γρίπης και των επιπλοκών της, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στους 111.

Την ίδια εβδομάδα άλλοι 16 ασθενείς εισήχθησαν με επιπλοκές της εποχικής γρίπης σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Τον ίδιο υψηλό αριθμό θυμάτων κατέγραψαν οι επιδημιολόγοι του ΚΕΕΛΠΝΟ και την τελευταια εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Από την αρχή της εφετινής περιόδου γρίπης μέχρι σήμερα οι ασθενείς που λόγω γρίπης χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ ανέρχονται σε 325, ενώ άλλοι 12 συμπεριλαμβάνονται στα σοβαρά κρούσματα της νόσου, που όμως δεν νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ – αυτό βεβαίως γεννά επιπλέον προβληματισμό για τη διαθεσιμότητα των κλινών ΜΕΘ και για την διαχείριση αυτών των σοβαρών περιστατικών. Κι αυτό αποτυπώνεται και στα θανατηφόρα κρούσματα, καθώς από την έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ προκύπτει ότι οι 99 ασθενείς κατέληξαν σε ΜΕΘ και οι 11 εκτός ΜΕΘ.

Οι ειδικοί, πάντως,αναφέρουν για πρώτη φορά ότι η δραστηριότητα της γρίπης είναι μειωμένη, συνεκτιμώντας τόσο τις επισκέψεις των πολιτών σε γιατρούς με συμπτώματα γριπώδους συνδρομής όσο και τις μειωμένες εισαγωγές ασθενών με γρίπη σε ΜΕΘ την τελευταία εβδομάδα, δηλαδη μέχρι και τις 3 Μαρτίου, σε σύγκριση με τις προηγούμενες εβδομάδες.

Με βάση τα στοιχεία της επιδημιολογικής επιτήρησης, πιθανότατα το κύμα της γρίπης αρχίζει να υποχωρεί, ωστόσο αναμένεται και κατά την υποχώρηση και μέχρι την τελική αποδρομή της επιδημίας να καταγράφονται βαριές νοσηλείες σε ΜΕΘ και θάνατοι.

Ανεμβολίαστοι οι περισσότεροι ασθενείς

Ειδικότερα, και σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, από την αρχη της εφετινής περιόδου γρίπης, δηλαδή τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι και τις 3 Μαρτίου, έχουν καταγραφεί 337 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 325 νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ.

Όσον αφορά στα κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, πρόκειται για 192 άνδρες και 133 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 0 έως 90 έτη, και μέση ηλικία 57,8 έτη.

Τα 321 (98,8%) από τα προαναφερόμενα κρούσματα οφείλονται στον ιό γρίπης τύπου Α και τα 4 (1,2%) στον ιό γρίπης τύπου Β.

Τα 273 από τα στελέχη τύπου Α απομονώθηκαν και υποτυποιήθηκαν – από αυτά τα 38 (13,9%) ανήκαν στον υπότυπο Α(Η3Ν2) και τα 235 (86,1%) στον υπότυπο Α(Η1Ν1).

Από τα 325 κρούσματα ήταν εμβολιασμένα τα 49 (15%). Κι αυτό ενώ τα 244 (75,1%) από τα 325 προαναφερόμενα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ ανήκουν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη.

Όσον αφορά στα κρούσματα χωρίς νοσηλεία σε ΜΕΘ, πρόκειται για 5 άνδρες και 7 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 35 έως 87 έτη, και μέση ηλικία 74,9 έτη. Συνολικά και τα 12 από τα προαναφερόμενα κρούσματα οφείλονται στον ιό γρίπης τύπου Α. Τα 11 (91,7%) από τα 12 προαναφερόμενα σοβαρά κρούσματα ανήκουν επίσης σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη.

Τα θανατηφόρα κρούσματα

Πρόκειται για 75 άνδρες και 36 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 0 έως 90 έτη, και μέση ηλικία 65,8 έτη. Από τα 109 (98,2%) κρούσματα απομονώθηκε ιός γρίπης τύπου Α και από τα 2 (1,8%) απομονώθηκε ιός γρίπης τύπου Β.

Τα 91 στελέχη γρίπης τύπου Α που απομονώθηκαν από τα προαναφερόμενα κρούσματα υποτυποποιήθηκαν και εξ αυτών 79 (86,8%) ανήκαν στον υπότυπο Α (Η1Ν1) και 12 (13,2%) ανήκαν στον υπότυπο Α(Η3Ν2). Επίσης, η συντριπτική πλειονότητα των θυμάτων, ποσοστό 88,3%, δηλαδή 109 από τα 111, ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου και συνεπώς έπρεπε να είχαν εμβολιαστεί.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Γρίπη: Στους 111 οι νεκροί - Άλλοι 20 έχασαν τη ζωή τους την τελευταία εβδομάδα"

Χανιά: Δόθηκε στην κυκλοφορία η γέφυρα που τοποθέτησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις στον Πλατανιά

Στην κυκλοφορία δόθηκε λίγο μετά τις 2:30 το μεσημέρι η γέφυρα που τοποθέτησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις στην δυτική είσοδο του Πλατανιά, προκειμένου να αντιμετωπισθεί προσωρινά το σοβαρό πρόβλημα που υπήρξε μετά την κατάρρευση από την κακοκαιρία τμήματος του δρόμου στο ύψος του ποταμού Ιάρδανου.

Αργά το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση της απαραίτητης σήμανσης καθώς και η τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη που θα εξασφαλίζουν ομαλές κυκλοφοριακές συνθήκες.

Στο σημείο της γέφυρας θα βρίσκεται όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας για την διευκόλυνση και ενημέρωση των οδηγών. Η γέφυρα μήκους περίπου 39 μέτρων μπορεί να δέχεται φορτηγά και λεωφορεία έως 10 τόνους, ενώ στο σημείο γίνονται ήδη ερευνητικές γεωτρήσεις ώστε να προχωρήσει άμεσα η σύνταξη της μελέτης για την αποκατάσταση του τμήματος του δρόμου που έχει καταρρεύσει σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Χανιά: Δόθηκε στην κυκλοφορία η γέφυρα που τοποθέτησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις στον Πλατανιά"

Τριήμερο Αποκριών: Πού θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την περίοδο των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, δεν θα επιτρέπεται, σύμφωνα με την Αστυνομία, η κίνηση φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, ως εξής:
Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019, από ώρα 16:00 έως 21:00 και το Σάββατο 9 Μαρτίου 2019, από ώρα 08:00 έως 13:00, για το ρεύμα εξόδου:
(α) Στον αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα - Πάτρα) από τα Διόδια Ελευσίνας (Χ.Θ. 26+500) μέχρι τα Διόδια Ρίου (Χ.Θ. 199+660).
(β) Στον αυτοκινητόδρομο Α1 (Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Εύζωνοι), από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) (Χ.Θ. 27+960) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου (Χ.Θ. 203+065), από τον κόμβο Ροδίτσας (Λαμία) (Χ.Θ. 212+625) μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας (Χ.Θ. 242+479), από τα διόδια Μακρυχωρίου (Χ.Θ. 374+291) μέχρι τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359).
(γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χιλιόμετρο.
(δ) Στον αυτοκινητόδρομο Α11 (Σχηματάρι - Χαλκίδα), από τη διασταύρωσή της με τον αυτοκινητόδρομο Α1 (Χ.Θ. 65+820) μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300).
(ε) Στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας, από το 11ο χλμ. (Χ.Θ.11+340) μέχρι τη διασταύρωση Λέων Αμφίπολης (Χ.Θ. 97 + 550).
(στ) Στον αυτοκινητόδρομο Α5 (Ιόνια Οδός) από τη γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» (Χ.Θ. 0+000) έως το τέλος της Ιόνιας Οδού (Χ.Θ. 200+991).
(ζ) Στον αυτοκινητόδρομο Α7 (Κεντρικής Πελοποννήσου), στο ρεύμα προς Καλαμάτα, από τον Α/Κ Κορίνθου (Χ.Θ. 85+300) έως τον Ισόπεδο Κυκλικό Κόμβο Σπάρτης (Χ.Θ. 240+800) (Περιμετρική Καλαμάτας).
(η) Στον αυτοκινητόδρομο Α71 (Λεύκτρο - Σπάρτη) από τον Α/Κ Λεύκτρου (0+000) έως τον Α/Κ Σπάρτης (Χ.Θ. 45+000).
Την Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019, από ώρα 15:00 έως 21:00, για το ρεύμα εισόδου:
(α) Στον αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα - Πάτρα), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τα Διόδια Ρίου (Χ.Θ. 199+660) μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας (Χ.Θ. 26+500).
(β) Στον αυτοκινητόδρομο Α1 (Αθήνα - Θεσσαλονίκη Εύζωνοι), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359) μέχρι τα διόδια Μακρυχωρίου (Χ.Θ. 374+291), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας (Χ.Θ. 242+479) μέχρι κόμβο τον κόμβο Ροδίτσας (Λαμία) (Χ.Θ. 212+625), και από τη διασταύρωση του Μπράλου (Χ.Θ. 203+065) μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) (Χ.Θ. 27+960)
(γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης από το 34ο χιλιόμετρο μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
(δ) Στον αυτοκινητόδρομο Α11 (Σχηματάρι - Χαλκίδα), στο ρεύμα προς Σχηματάρι, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τον αυτοκινητόδρομο Α1 (Χ.Θ. 65+820).
(ε) Στην Εθνική Οδό Καβάλας - Θεσσαλονίκης από τη διασταύρωση Λέων Αμφίπολης (Χ.Θ. 97+550) μέχρι το 11ο χλμ. (Χ.Θ.11+340) αυτής. (στ) Στον αυτοκινητόδρομο Α5 (Ιόνια Οδός), στο ρεύμα προς Αντίρριο, από το τέλος της Ιόνιας Οδού (Χ.Θ. 200+991) έως τη γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» (Χ.Θ. 0+000).
(ζ) Στον αυτοκινητόδρομο Α7 (Κεντρικής Πελοποννήσου), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον Ισόπεδο Κυκλικό Κόμβο Σπάρτης (Χ.Θ. 240+800) (Περιμετρική Καλαμάτας) έως τον Α/Κ Κορίνθου (Χ.Θ. 85+300).
(η) Στον αυτοκινητόδρομο Α71 (Λεύκτρο - Σπάρτη), στο ρεύμα προς Λεύκτρο, από Α/Κ Σπάρτης (Χ.Θ. 45+000) έως τον Α/Κ Λεύκτρου (0+000).
Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:
(α) Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια, σύμφωνα με ν. 3651/2008, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας (Φ.Δ.Χ.) και ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ.) που μεταφέρουν ζώντα ζώα, ευπαθή τρόφιμα όπως αυτά αναφέρονται στη διεθνή συμφωνία ΑΤΡ (άρθρο 3 του Κεφαλαίου ΙΙ της κοινής υπουργικής απόφασης 50786/3319/2014 (Β΄ 2418), εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.
(β) Τα βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
(γ) Τα φορτηγά οχήματα (ψυγεία) δημοσίας (Φ.Δ.Χ.) και ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ.) που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.
(δ) Τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, σύμφωνα με τον κανονισμό ΕΚ 1069/2009, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.
(ε) Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε, Φυσικό Αέριο κ.λπ) όταν κινούνται για αποκατάσταση έκτακτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.
(στ) Τα βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν καύσιμα για τον ανεφοδιασμό μέσων πυρόσβεσης, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από κατάλληλα έγγραφα ή παραστατικά.
(ζ) Τα φορτηγά οχήματα μεταφοράς εξοπλισμού μουσικών και θεατρικών παραστάσεων και τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση και μεταφορά εξοπλισμού για την κάλυψη τηλεοπτικών και κινηματογραφικών γεγονότων.
(η) Τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν οξυγόνο για ιατρικούς σκοπούς.
(θ) Τα μηχανήματα έργου της ΔΕΣΕ και τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, μετά από αίτημα της αρμόδιας Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και με σχετική απόφαση της κατά τόπου αρμόδιας Διεύθυνσης Τροχαίας.
(ι) Τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν εκλογικό υλικό, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από παραστατικά έγγραφα.
(ια) Τα οχήματα έκτακτης ανάγκης.
 iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Τριήμερο Αποκριών: Πού θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news