facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

Εντυπωσιακό θέαμα στον Αττικό ουρανό: Drones της περιφέρειας Αττικής σχημάτισαν σύμβολα της Επανάστασης του 1821

Ένα εντυπωσιακό θέαμα αντίκρυσαν όσοι κοίταξαν ψηλά στον ουρανό της Αττικής λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ.

Έτσι κι αλλιώς ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς είχε προϊδεάσει τους πολίτες. Τους είχε καλέσει να κοιτάξουν ψηλά την παραμονή της 25ης Μαρτίου, για να μπορέσουν να δουν κάτι μοναδικό.

Στο κέντρο της Αθήνας λοιπόν ο ουρανός φωτίστηκε με ένα σόου από drones, πάνω από τον λόφο του Λυκαβηττού, με ιδιαίτερα εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Συνολικά 250 drones δημιούργησαν διάφορα σχήματα στον ουρανό, δίνοντας στους Αθηναίους μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν τα σύμβολα και τις τρισδιάστατες εικόνες που σχετίζονται με την ελληνική επανάσταση και τιμούν τον αγώνα και τις θυσίες των Ελλήνων ηρώων.

Δείτε τις φωτογραφίες του Newsbeast


newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Εντυπωσιακό θέαμα στον Αττικό ουρανό: Drones της περιφέρειας Αττικής σχημάτισαν σύμβολα της Επανάστασης του 1821"

Ο Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Τριντό – Υπεγράφη η συμφωνία απόκτησης 7 πυροσβεστικών DHC 515

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα συνάντηση στο Μόντρεαλ με τον Καναδό ομόλογό του Τζάστιν Τριντό, στο πλαίσιο της οποίας επιβεβαιώθηκε η αμοιβαία βούληση για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων, με έμφαση στην οικονομική και εμπορική συνεργασία.

Μετά την ολοκλήρωση των διευρυμένων συνομιλιών οι δύο πρωθυπουργοί παρέστησαν στην υπογραφή της συμφωνίας απόκτησης επτά νέων υπερσύγχρονων πυροσβεστικών αεροσκαφών, τύπου DHC-515.

Στη διάρκεια της συνάντησής του με τον κ. Τριντό, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και το φιλικό προς τις επενδύσεις επιχειρηματικό περιβάλλον που έχει ήδη προσελκύσει σημαντικές καναδικές επενδύσεις στην Ελλάδα, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει περαιτέρω περιθώριο βελτίωσης.

Οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν ακόμα στη σημαντική παρουσία ελληνικών επιχειρήσεων στον Καναδά, καθώς και στη μεγάλη δυναμική που μπορεί να αναπτυχθεί στον τομέα του τουρισμού ανάμεσα στις δύο χώρες.

Συζητήθηκε επίσης η πρόκληση της κλιματικής αλλαγής και η αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη διάρκεια της συνάντησης στην ανάγκη συντονισμού, ετοιμότητας και εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση πυρκαγιών, καθώς και των μεγα-πυρκαγιών.

Ο πρωθυπουργός στάθηκε στις πρωτοβουλίες της Ελλάδας στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και στη διαφοροποίηση των πηγών εφοδιασμού και την ενεργειακή ασφάλεια της Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης μέσω της διαδυνδεσιμότητας.

Οι δύο ηγέτες έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στην ελληνική κοινότητα. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία του δικαιώματος της επιστολικής ψήφου, ενώ αναφέρθηκε στη στρατηγική για τον απόδημο Ελληνισμό.

Ακολουθεί ο διάλογος των ηγετών κατά την έναρξη της συνάντησής τους:

Τζάστιν Τριντό: Είναι μεγάλη χαρά για εμένα να καλωσορίζω τον φίλο μου, Κυριάκο, στον Καναδά. Έχουν παρέλθει 41 χρόνια από τότε που Έλληνας Πρωθυπουργός ήρθε στον Καναδά και οφείλεται στη φιλία του πατέρα μου με τον τότε Πρωθυπουργό Παπανδρέου που αυτό συνέβη την πρώτη φορά. Συνεπώς, αυτή τη φορά χαίρομαι που η δική μας φιλία σας έφερε εδώ σήμερα.

Αλλά η φιλία μεταξύ Καναδά και Ελλάδας είναι πολύ βαθιά. Μία από τις πλέον υπερήφανες και επιτυχημένες κοινότητες της ελληνικής διασποράς είναι εδώ, στον Καναδά. Έχουμε βαθείς και αναπτυσσόμενους δεσμούς.

Οι προκλήσεις στον κόσμο απαιτούν φίλους με κοινές αρχές και προοπτικές που θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και θα συνεργαστούν, είτε πρόκειται για τη Μέση Ανατολή είτε πρόκειται για μία από τις πραγματικές προκλήσεις στην Ανατολική Ευρώπη, στην Ουκρανία και αλλού, είτε πρόκειται για το πώς θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις επενδύσεις, ακόμη και μέχρι τη μάχη ενάντια στην κλιματική αλλαγή και το πώς θα αντιμετωπίσουμε τις δασικές πυρκαγιές με καλή συνεργασία.

Έχουμε πολλά να κάνουμε, πολλά ακόμη να κάνουμε, αλλά είμαι πραγματικά χαρούμενος που υποδέχομαι τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη εδώ. Χαίρομαι για την παρουσία σου εδώ, Κυριάκο.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σας ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρωθυπουργέ. Είναι μεγάλη χαρά που βρίσκομαι στον Καναδά, μετά από 41 χρόνια. Είναι πραγματική τιμή για μένα να επισκέπτομαι τον Καναδά και να περνάω αυτή την πολύ, πολύ σημαντική ημέρα μαζί με τον καλό μου φίλο, τον Πρωθυπουργό Trudeau, αλλά και να συναναστρέφομαι μία από τις πιο δυναμικές κοινότητες της ελληνικής διασποράς, την ελληνοκαναδική κοινότητα.

Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα καθώς γιορτάζουμε την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Βέβαια, όμως, είναι επίσης μια ευκαιρία να κάνουμε έναν απολογισμό των διμερών μας σχέσεων, να τονίσουμε τις κοινές αξίες που ενώνουν τις δύο χώρες μας σε περιόδους σημαντικών παγκόσμιων γεωπολιτικών προκλήσεων. Η Ελλάδα και ο Καναδάς στέκονται δίπλα-δίπλα, υπερασπιζόμενοι τη διεθνή τάξη που βασίζεται σε κανόνες.

Και βέβαια, θα είναι μια ευκαιρία να μιλήσουμε και για τους οικονομικούς μας δεσμούς. Είναι μια ευκαιρία για εμένα να επισημάνω στην καναδική επιχειρηματική κοινότητα ότι η Ελλάδα έχει αλλάξει και ότι έχουμε αφήσει πίσω μας τα δύσκολα χρόνια της κρίσης.

Επίσης, θα είναι μια ευκαιρία να υπογράψουμε σημαντικές συμφωνίες που θα εδραιώσουν τη συνεργασία μας όσον αφορά στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα -και υπάρχουν πολλές άλλες που περιμένουν- που θα προμηθευτεί τα νέα πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair, και θα είμαστε σε θέση να επικυρώσουμε και να υπογράψουμε αυτή τη συμφωνία σε λίγο.

Υπάρχουν, λοιπόν, πολλά να συζητήσουμε σε μια επίσκεψη που έχει και πολιτική αλλά και συναισθηματική διάσταση για εμένα. Και μάλιστα, πρέπει να πω ότι βρήκα μια φωτογραφία σας το 1983, με τον πατέρα σας, όταν επισκεφτήκατε την Ακρόπολη. Ήσασταν πολύ νέος τότε, αλλά 41 χρόνια είναι μεγάλο χρονικό διάστημα. Χαίρομαι που μπορώ να περάσω αυτή τη σημαντική ημέρα εδώ μαζί σας και με την ελληνική κοινότητα.

Τζάστιν Τριντό: Αλλά πρέπει να πω ότι ο Πρωθυπουργός είναι μετριόφρων. Η αλλαγή στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας -στην πραγματικότητα είναι πολύ περισσότερο από αλλαγή- είναι εντυπωσιακή. Αυτό που έχετε καταφέρει να επιτύχετε όσον αφορά την οικονομική ισχύ της Ελλάδας αυτή τη στιγμή είναι εξαιρετικό και είμαστε ευτυχείς που συνεχίζουμε να έχουμε ρόλο στην απίστευτη ανάπτυξη που βιώνετε.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σας ευχαριστώ.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Τριντό – Υπεγράφη η συμφωνία απόκτησης 7 πυροσβεστικών DHC 515"

Καιρός αύριο: 25η Μαρτίου με τοπικές βροχές και καταιγίδες – Πτώση της θερμοκρασίας

Ο καιρός αύριο Δευτέρα 25η Μαρτίου θα είναι βροχερός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Έως 8 μποφόρ οι άνεμοι στο Αιγαίο.

Ο καιρός αύριο 25η Μαρτίου σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα βαθμιαία θα σταματήσουν στα δυτικά, από το βράδυ στη Θράκη και θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα, αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά μέχρι το απόγευμα στην περιοχή Κυκλάδων – Κρήτης 7 με 8 μποφόρ. Βαθμιαία στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο από τις προμεσημβρινές ώρες βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, όπου θα εξασθενήσουν το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια και θα φτάσει τους 15 με 17 βαθμούς, όμως στα δυτικά, τα κεντρικά και νότια θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές με πιθανότητα για τοπικές βροχές το μεσημέρι απόγευμα.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές με πιθανότητα για τοπικές βροχές το μεσημέρι απόγευμα στα γύρω ορεινά.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 και από τις πρωινές ώρες βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
 
Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στη Θράκη μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το βράδυ θα σταματήσουν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από τις προμεσημβρινές ώρες βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα βαθμιαία θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από τις προμεσημβρινές ώρες βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, τοπικά πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα για τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά μέχρι το απόγευμα έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα 6 με 7 μποφόρ. Από τις προμεσημβρινές ώρες στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση και βαθμιαία θα εξασθενησουν.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές με πιθανότητα για τοπικές βροχές το μεσημέρι απόγευμα.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και από τις προμεσημβρινές ώρες βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: 25η Μαρτίου με τοπικές βροχές και καταιγίδες – Πτώση της θερμοκρασίας"

Παράταξη Μπελέρη: Ο Ράμα προσπαθεί και πάλι να επιβάλει τον δήμαρχο της αρεσκείας του

Νέα ανατροπή στον πολύπαθο δήμο Χειμάρρας φέρνει η χθεσινή σύλληψη του διορισμένου από την Κυβέρνηση Ράμα, δημάρχου της πόλης Γκέργκι Γκόρος. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Μπελέρη με ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για νέα προσπάθεια του καθεστώτος να επιβάλει τον δήμαρχο της αρεσκείας του.

Ως μία ακόμα μεθόδευση της Κυβέρνησης του Έντι Ράμα να επιβάλει εκ νέου τον δήμαρχο της αρεσκείας του, αποδίδουν με ανακοίνωσή της η παράταξη του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, την χθεσινή σύλληψη του διορισμένου από τον Αλβανό Πρωθυπουργό, δημάρχου της πόλης, Γκέργκι Γκόρος. Η παράταξη Μπελέρη παραθέτει μία σειρά από γεγονότα που, όπως υποστηρίζει, δείχνουν ότι ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας προαλείφει για τον δημαρχιακό θώκο τον πρώην σοσιαλιστή βουλευτή Βαγγέλη Τάβο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η σύλληψη έρχεται συμπτωματικά εννέα ημέρες αφότου ο Ράμα διόρισε τον ομογενή και πρωην στέλεχος και βουλευτή του κόμματος του Βαγγέλη Τάβο περιφερειάρχη Αυλώνας ,ο οποίος έτσι έχει και την εποπτεία και διαχείριση για τον Δήμο Χειμάρρας. Και συγχρόνως θα μπορεί να ισχυρισθεί ό,τι η δίωξη και η φυλάκιση Μπελέρη δεν στρέφεται εναντίον της μειονότητας.

Επίσης στην ανακοίνωση, αναφέρεται και το ενδεχόμενο στο άμεσο μέλλον να τον ορίσει και υποψήφιο για τις αναμενόμενες νέες δημοτικές εκλογές, μετά την οριστική καταδίκη του εκλεγμένου δημάρχου. Καταλήγοντας, επαναλαμβάνουν το αίτημά τους για άμεση αποφυλάκιση του Φρέντι Μπελέρι καθώς, όπως χαρακτηριστικά λένε, οι Χειμαρριώτες θέλουν τον δήμαρχο που ψήφισαν και όχι τον αρεστό του Ράμα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » " Παράταξη Μπελέρη: Ο Ράμα προσπαθεί και πάλι να επιβάλει τον δήμαρχο της αρεσκείας του"

Ασπρόπυργος: Εννιά συλλήψεις σε εργοτάξιο εντός εγκαταστάσεων εταιρείας για κλοπή μεταλλικών αντικειμένων

Αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω, πρωινές ώρες χθες, οχτώ ημεδαπούς, ηλικίας από 17 έως 50 ετών, οι οποίοι κατελήφθησαν να κλέβουν μεταλλικά αντικείμενα από εγκαταστάσεις εταιρείας στην περιοχή του Ασπροπύργου. 

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι συμμετέχοντας σε ομάδα που κατευθύνθηκε επιβιβαζόμενοι σε αυτοκίνητα προς την εν λόγω εγκατάσταση, αφού παραβίασαν την περίφραξη, εισήλθαν σε χώρο εργοταξίου εντός της εταιρείας με σκοπό την αφαίρεση μεταλλικών αντικειμένων.

Μετά από ενημέρωση του Κέντρου της Άμεσης Δράσης και συντονισμένες κατευθύνσεις προς τις ομάδες που περιπολούσαν στην περιοχή, ανωτέρω αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο, όπου ακινητοποίησαν τα ανωτέρω άτομα.

Ακολούθως, οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ασπροπύργου όπου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για κλοπή κατά συναυτουργία, ενώ τα αφαιρεθέντα μεταλλικά αντικείμενα αποδόθηκαν σε υπεύθυνο υπάλληλο της εταιρείας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ αναζητούνται συνεργοί τους.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Ασπρόπυργος: Εννιά συλλήψεις σε εργοτάξιο εντός εγκαταστάσεων εταιρείας για κλοπή μεταλλικών αντικειμένων "

Χειροπέδες σε δύο άτομα στη Λευκάδα – Έκλεψαν καλώδια αξίας 15.000 ευρώ

Συνελήφθησαν, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, χθες (23/3), το απόγευμα, στη Λευκάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας, δύο ημεδαποί (25 και 18 ετών), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής.

Ειδικότερα, οι δράστες εντοπίστηκαν μετά από αναζητήσεις των αστυνομικών και συνελήφθησαν, καθώς από την έρευνα τους προέκυψε ότι, απογευματινές ώρες της Παρασκευής (22/3), αφαίρεσαν από εγκαταστάσεις μονάδας επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου Λευκάδας, καλώδια συνολικής χρηματικής αξίας 15.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκάδας, μέρος των αφαιρεθέντων βρέθηκαν και επιστράφηκαν στον υπεύθυνο του Δήμου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Χειροπέδες σε δύο άτομα στη Λευκάδα – Έκλεψαν καλώδια αξίας 15.000 ευρώ"

Τρόμος για 13χρονο στην Αγία Παρασκευή – Του επιτέθηκαν και τον απείλησαν με αιχμηρό αντικείμενο

Επίθεση από 5 νεαρούς δέχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (23/4) ένας 13χρονος στην Αγία Παρασκευή. Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στις αρχές και αναμεταδίδει η ΕΡΤ το περιστατικό έγινε λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα στην λεωφόρο Μεσογείων, όταν η ομάδα των νεαρών πλησίασε μια παρέα ανηλίκων και επιτέθηκε στον 13χρονο.

Στη συνέχεια, με την βία και ο ένας δράστης με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου, αποπειράθηκε να αφαιρέσει προσωπικά του αντικείμενα. Όμως δεν τα κατάφεραν και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Από την αστυνομία έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος πέντε αγνώστων δραστών για απλές σωματικές βλάβες, εξύβριση και απειλή.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Τρόμος για 13χρονο στην Αγία Παρασκευή – Του επιτέθηκαν και τον απείλησαν με αιχμηρό αντικείμενο"

Ο Κασσελάκης ζήτησε από τον Μητσοτάκη να παραιτηθεί και η χώρα να πάει σε εκλογές με παρουσία διεθνών παρατηρητών

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, με μήνυμά του στα social media ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραιτηθεί μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την τραγωδία στα Τέμπη και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Στο μήνυμά του ο Στέφανος Κασσελάκης καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραιτηθεί «ήρεμα και με στοιχειώδη αξιοπρέπεια» και να γίνουν εθνικές εκλογές με διεθνείς παρατηρητές.

Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε χαρακτηριστικά: Σκόπευα να σας απευθυνθώ μετά το τέλος της θητείας μου, όμως οι εξελίξεις είναι ραγδαίες.

Σήμερα αποκαλύφθηκε ότι υπήρξε κρατική μονταζιέρα την ίδια τη νύχτα του εγκλήματος των Τεμπών, με σκοπό να αποδοθούν ευθύνες αποκλειστικά σε ανθρώπινο λάθος. Την ίδια τη νύχτα που χάσαμε 57 συνανθρώπους μας και που τα σωστικά μέσα επιχειρούσαν να διασώσουν ζωές!

Αμέσως μετά, το κράτος – παρακράτος έδωσε το μονταρισμένο υλικό σε φιλοκυβερνητικά μέσα, για να δημιουργηθεί η εντύπωση στην κοινή γνώμη ότι πρόκειται περί ενός τυχαίου ανθρώπινου λάθους.

Και αμέσως μετά, ο Πρωθυπουργός βγαίνει με διάγγελμα να αποδώσει το τραγικό έγκλημα σε ανθρώπινο λάθος, με επόμενο βήμα το μπάζωμα του χώρου του εγκλήματος. Δε χρειάζεται να πω τίποτα περισσότερο αυτήν την ώρα.

Καλώ τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί ήρεμα και με στοιχειώδη αξιοπρέπεια, όπως αρμόζει σε δημοκρατικά εκλεγμένους ηγέτες και όχι σε μονάρχες, ώστε η χώρα να οδηγηθεί συντεταγμένα σε δημοκρατικές εκλογές.

Με την παρουσία, διεθνών παρατηρητών, διότι ένας πρωθυπουργός που υπό την ηγεσία του μοντάρονται στοιχεία εγκλήματος, παρακολουθούνται πολιτικοί και στρατιωτικοί από ΕΥΠ – Predator και διοχετεύονται απόρρητα προσωπικά δεδομένα με σκοπό την εκλογική εργαλειοποίηση, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΑΔΙΑΒΛΗΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ χωρίς αμφιβολία.

Καλώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων για μία και μόνη φορά και να μου απαντήσει εντός 24 ωρών αν συμφωνεί με τον οδικό χάρτη προς την ομαλότητα, που περιέγραψα.Σας ευχαριστώ πολύ.

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάμε εκλογές και θα στηρίξουμε την πρόταση δυσπιστίας

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά τόνισε πως η Αξιωματική Αντιπολίτευση ζητά εκλογές και πως θα υποστηρίξει πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή κατά της κυβέρνησης της ΝΔ.

«Αυτονόητο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα κάνει ο,τι είναι δυνατόν για να απαλλαγεί η χώρα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ζητάμε εκλογές.Αυτονόητο ότι θα υποστηρίξουμε πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή για το καλό της κοινωνίας και της χώρας».

Την ίδια ώρα πηγές της Κουμουνδούρου σημειώνει πως μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις που αφορούν στο έγκλημα των Τεμπών η ερώτηση που βρίσκεται στα χείλη όλων των Προοδευτικών, Δημοκρατικών πολιτών είναι μία: Πως μπορεί μια κυβέρνηση που αποδεδειγμένα προσπάθησε να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη και να συγκαλύψει ένα έγκλημα μπορεί να συνεχίσει να κρατά στα χέρια της τη ζωή των πολιτών αυτής της χώρας.

Ακόμη τονίζουν πως ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε την παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ώστε να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές με την παρουσία, διεθνών παρατηρητών, καθότι πλέον η συγκεκριμένη κυβέρνηση δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη. Μομφή στη Βουλή, αλλά και στην κοινωνία.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Κασσελάκης ζήτησε από τον Μητσοτάκη να παραιτηθεί και η χώρα να πάει σε εκλογές με παρουσία διεθνών παρατηρητών"

Κάλεσμα Ανδρουλάκη στα κόμματα του δημοκρατικού τόξου για πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης

Μέσα από δήλωση που έκανε για όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το δυστύχημα στα Τέμπη και τις ηχητικές καταγραφές του ΟΣΕ ο Νίκος Ανδρουλάκης καλεί τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να καταθέσουν από κοινού πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, το σχετικό αίτημα αναμένεται να κατατεθεί την Τρίτη από την Κοινοβουλετική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη:

«Οι σημερινές αποκαλύψεις αποδεικνύουν ότι το έγκλημα των Τεμπών είναι ένα διαρκές έγκλημα.

Είναι εξοργιστικό ότι την ώρα που 57 άνθρωποι έχασαν με άδικο και τραγικό τρόπο τις ζωές τους, την ώρα που θρηνούσαν οι οικογένειες τους και εκατομμύρια Έλληνες σκέπτονταν ότι στο μοιραίο τρένο θα μπορούσαν να είναι τα δικά τους παιδιά, κάποιοι είχαν την προτεραιότητα να αφαιρέσουν συνομιλίες του επίμαχου σταθμάρχη, να τις χαλκεύσουν και να τις διοχετεύσουν σε φιλικά μέσα για να ενισχύσουν το αφήγημα περί ανθρώπινου λάθους.

Κι όλα αυτά πριν τις παραλάβει η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη.

Απέναντι μας έχουμε μια αδίστακτη αγέλη εξουσίας, που καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα και υπονομεύει το κράτος δικαίου.

Γι’ αυτό υπάρχει μόνο ένας δρόμος: η πρόταση δυσπιστίας.

Αναλαμβάνω τη θεσμική πρωτοβουλία και καλώ όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κάλεσμα Ανδρουλάκη στα κόμματα του δημοκρατικού τόξου για πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης"

Σφοδρή σύγκρουση με αιχμή τα περί «μονταζιέρας στα Τέμπη» – Κυβέρνηση: Σενάρια συνωμοσίας

Νέο γύρο σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης έχει πυροδοτήσει δημοσίευμα στο οποίο γίνεται λόγος για «μοντάζ» στις συνομιλίες του σταθμάρχη το μοιραίο βράδυ της τραγωδίας στα Τέμπη, με την κυβέρνηση να διαψεύδει μιλώντας για «θεωρίες συνωμοσίας», τον ΣΥΡΙΖΑ να εξαπολύει βολές για συγκάλυψη, ζητώντας απαντήσεις και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να αναλαμβάνει πρωτοβουλία για πρόταση δυσπιστίας.

Νερό στον μύλο της αντιπαράθεσης έριξε δημοσίευμα του «Βήματος» της Κυριακής, με τίτλο «Μονταζιέρα στα Τέμπη», το οποίο υποστηρίζει πως «ο μηχανοδηγός που απευθύνθηκε στον ‘Βασίλη’ για να λάβει το ‘πράσινο φως’ της αναχώρησης δεν ήταν αυτός της μοιραίας αμαξοστοιχίας, όπως είχε υποστηριχθεί τότε, αλλά ενός τοπικού δρομολογίου». Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται λόγος για «συρραφή δύο διαφορετικών συνομιλιών» με στόχο «την ενίσχυση του επιχειρήματος περί ανθρώπινου λάθους».

Κυβέρνηση: Η Δικαιοσύνη έχει στα χέρια της αυτούσιο το υλικό

Η κυβέρνηση αντέδρασε έντονα, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τα περί «αλλοίωσης». Αποκρούοντας τις κατηγορίες, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν συγκεκριμένα πως «η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας έχει διαβιβάσει στις ανακριτικές αρχές ακέραιο το σύνολο των ηχητικών καταγραφών του ΟΣΕ από τις 02/03/2023» και «επομένως η Δικαιοσύνη έχει στα χέρια της αυτούσιο το υλικό ώστε να διεξάγει με αποτελεσματικό τρόπο την έρευνά της για την αναζήτηση της αλήθειας».

«Το γεγονός της μη αλλοίωσης αναγνωρίζεται άλλωστε και στο ίδιο το δημοσίευμα του Βήματος παρά τον παραπλανητικό του τίτλο» σημείωσαν οι ίδιες πηγές.

«Καμία προσπάθεια κρατικής ‘μονταζιέρας’»

Όπως τόνισαν από το Μαξίμου, «η απόδειξη ότι δεν υπήρξε καμία προσπάθεια κρατικής ‘μονταζιέρας’ είναι το γεγονός ότι πολλά μέσα ενημέρωσης (μεταξύ αυτών και η δημόσια ΕΡΤ) παρουσίασαν ρεπορτάζ ένα χρόνο πριν, δηλαδή στις 04/03/2023, στα οποία αναφέρονταν ότι στις συνομιλίες που δημοσιοποιήθηκαν υπήρχε και άλλο πρόσωπο».

Σχετικά με τη διάσταση του «ανθρώπινου λάθους», κυβερνητικές πηγές επισήμαναν πως «κανείς δεν την αμφισβητεί, καθώς ο ίδιος ο σταθμάρχης επίσημα έχει αναλάβει την ευθύνη των πράξεών του». «Συνεπώς ο ίδιος έχει αναγνωρίσει την ύπαρξη ‘ανθρώπινου λάθους’. Από κει και πέρα η Δικαιοσύνη ερευνά όλες τις υπόλοιπες πτυχές του τραγικού δυστυχήματος» πρόσθεσαν διερωτώμενες: «Ποιος είναι ο λόγος που η συγκεκριμένη εφημερίδα ανοίγει ένα τέτοιο θέμα, ενώ όλες οι πλευρές έχουν συμφωνήσει γύρω από αυτό;».

Από την κυβέρνηση κάνουν λόγο για «προσπάθεια εργαλειοποίησης του ανθρώπινου πόνου, με τη δημιουργία εντυπώσεων που στηρίζεται πάνω σε ένα de facto ψέμα» και στόχο «την αποσταθεροποίηση και την επιστροφή της χώρας στην περίοδο της τοξικότητας και του μίσους». «Αυτή η προσπάθεια δεν θα περάσει» τόνισαν οι πηγές του Μαξίμου.

Π. Μαρινάκης: Ανυπόστατες θεωρίες και σενάρια συνωμοσίας

Στο ίδιο μήκος κύματος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης χαρακτηρίζει το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Το ΒΗΜΑ της Κυριακής» «δημοσιογραφική κηλίδα στην ιστορική πορεία της», καθώς – όπως αναφέρει – «προβάλλει σενάρια συνωμοσίας γύρω από τα αίτια της τραγωδίας των Τεμπών, που πληγώνει όλους τους Έλληνες».

«Θα περίμενε κανείς από ένα έγκριτο έντυπο να μη καλλιεργεί ανυπόστατες θεωρίες περί ‘μονταζιέρας’ προκειμένου να αναδειχθεί, υποτίθεται, ο ρόλος του ανθρώπινου παράγοντα στο τραγικό δυστύχημα. Γιατί ο ρόλος αυτός είναι, δυστυχώς, προφανής και έχει αποδειχθεί από όλα τα έως τώρα στοιχεία. Μαζί, βεβαίως, με μία σειρά και από άλλες πτυχές, τις οποίες ερευνά η δικαιοσύνη. Άλλωστε, αν διαβάσει κανείς με προσοχή το ρεπορτάζ αντιλαμβάνεται ότι και η ίδια η εφημερίδα ουσιαστικά παραδέχεται όχι μόνο ότι δεν υπήρξε καμία προσπάθεια συγκάλυψης, όπως ο παραπλανητικός τίτλος αφήνει να εννοηθεί. Αλλά ότι, αντιθέτως, η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας έχει διαβιβάσει ακέραιο το σύνολο των ηχητικών καταγραφών του ΟΣΕ στις ανακριτικές αρχές ώστε να διεξάγουν με αποτελεσματικό τρόπο την έρευνα τους για την αναζήτηση της αλήθειας» γράφει σε ανάρτησή του ο κ. Μαρινάκης.

Τονίζει ακόμη πως «σε τέτοιες στιγμές απαιτείται από όλους σεβασμός στην αλήθεια, ειλικρίνεια στο πένθος και εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Δεν έχουν θέση θεωρίες συνωμοσίας, δηλητηριώδεις φήμες και εύκολοι εντυπωσιασμοί».

Άκης Σκέρτσος: Κάποιοι επιμένουν να σκυλεύουν τον πόνο των ανθρώπων με τρόπο ιερόσυλο

Παρέμβαση για το θέμα υπήρξε και από τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο. «Κάποιοι επιμένουν να σκυλεύουν τον πόνο των ανθρώπων με τρόπο ιερόσυλο. Και αυτό επιβεβαιώνεται, δυστυχώς, για άλλη μια φορά από το σημερινό πρωτοσέλιδο του Βήματος που έρχεται δήθεν να “αποκαλύψει” με καθυστέρηση ενός έτους και 22 ημερών την είδηση που είχαν ήδη παρουσιάσει πέραν της κρατικής ΕΡΤ και πολλά ακόμη ΜΜΕ, από τις 2 Μαρτίου 2023», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας σε ανάρτησή του παραθέτοντας σχετικά δημοσιεύματα.

ΣΥΡΙΖΑ: «Αναπάντητα ερωτήματα για τα παραποιημένα στοιχεία»

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τον «αποτροπιασμό» του για «τις νέες αποκαλύψεις για την προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών».

«Ούτε ο πιο νοσηρός νους δεν θα μπορούσε να συλλάβει ένα τέτοιο σενάριο κι όσο κι αν προσπάθησε ο κύριος Π. Μαρινάκης να “πετάξει την μπάλα στην εξέδρα” (για ακόμη μία φορά), παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα για τα παραποιημένα στοιχεία. Άλλωστε, και ο ίδιος -εκών ή άκων- ουσιαστικά επιβεβαίωσε το περιεχόμενο του δημοσιεύματος» ανέφερε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Κάνουν πως δεν ξέρουν τίποτα για τα μπαζώματα και τις μονταζιέρες»

Κατηγορεί επίσης τη Ν.Δ. πως «συνεχίζει να κλείνει τα μάτια» και πως «κάνει πως δεν ξέρει τίποτα ούτε για τα μπαζώματα, ούτε για τις μονταζιέρες, πως δεν βλέπει τις ευθύνες των Υπουργών και των στελεχών της, ενώ την ίδια ώρα κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως υποκινεί τη βία».

«Το δημοσίευμα της εφημερίδας παρουσιάζει στοιχεία από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, που αποδεικνύουν ότι υπήρξε ‘συρραφή’ συνομιλιών, με προφανή σκοπό την ενίσχυση του κυβερνητικού αφηγήματος για ανθρώπινο μόνο λάθος» επισήμανε ο ΣΥΡΙΖΑ καλώντας «την κυβέρνηση των δήθεν αρίστων» να απαντήσει στα «αμείλικτα ερωτήματα:

1) Ποιος, πότε και με ποιου εντολή έκανε συρραφή φράσεων (μοντάζ) από διαδοχικές συνομιλίες που είχε τη νύχτα του δυστυχήματος ο σταθμάρχης με δύο διαφορετικούς μηχανοδηγούς, ώστε να φαίνεται ότι η τραγωδία των Τεμπών προκλήθηκε αποκλειστικά από ανθρώπινο λάθος;

2) Ποιος, πότε και με ποιου εντολή αλλοίωσε και παραποίησε αποδεικτικά στοιχεία, με σκοπό την απόκρυψη των κυβερνητικών ευθυνών και την παραπλάνηση των πολιτών;

Είναι πλέον σαφές ότι σ’ αυτή την υπόθεση η “κηλίδα”, που αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεν είναι τα δημοσιεύματα, αλλά οι πολλαπλές προσπάθειες συγκάλυψης του εγκλήματος με κυβερνητική εντολή.

ΥΓ: Πώς και με ποια διαδικασία η κυβέρνηση έλαβε γνώση μη προσβάσιμων στοιχείων της ποινικής δικογραφίας;».

Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε με νέα ανακοίνωσή του στην οποία κάνει λόγο για «συγκλονιστική παραδοχή από τη Ν.Δ. της προσπάθειας αποπροσανατολισμού για τα Τέμπη» παραπέμποντας στα όσα ανέφεραν πηγές της Πειραιώς.

Ν. Ανδρουλάκης: Κάλεσμα στα κόμματα για πρόταση δυσπιστίας

Με φόντο το δημοσίευμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης ανακοίνωσε πως αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, καλώντας μάλιστα τα κόμματα «να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».

«Οι σημερινές αποκαλύψεις αποδεικνύουν ότι το έγκλημα των Τεμπών είναι ένα διαρκές έγκλημα. Είναι εξοργιστικό ότι την ώρα που 57 άνθρωποι έχασαν με άδικο και τραγικό τρόπο τις ζωές τους, την ώρα που θρηνούσαν οι οικογένειες τους  και εκατομμύρια Έλληνες σκέπτονταν ότι στο μοιραίο τρένο θα μπορούσαν να είναι τα δικά τους παιδιά, κάποιοι είχαν την  προτεραιότητα να αφαιρέσουν συνομιλίες του επίμαχου σταθμάρχη, να τις χαλκεύσουν και να τις διοχετεύσουν σε φιλικά μέσα για να ενισχύσουν το αφήγημα περί ανθρώπινου λάθους» δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

ΚΚΕ: Από ποιους και με ποιων εντολή έγινε η παραποίηση;

Ανακοίνωση εξέδωσε και το ΚΚΕ, σημειώνοντας πως το δημοσίευμα «που αναφέρεται σε παραποίηση αποδεικτικών στοιχείων του εγκλήματος των Τεμπών για να ενισχυθεί από την πρώτη στιγμή η κυβερνητική θεωρία του ‘ανθρώπινου λάθους’, παραπέμπει ευθέως σε μια ακόμη προσπάθεια συγκάλυψης. «Τα ερωτήματα για το πώς, από ποιους και με ποιων εντολή έγινε αυτή η παραποίηση, αλλά και πως έφτασαν στα χέρια των ‘μοντέρ’ τα συγκεκριμένα στοιχεία απαιτούν άμεσες και σαφείς απαντήσεις» ανέφερε το κόμμα, προσθέτοντας πως «καμία απόπειρα συγκάλυψης δεν πρόκειται να εμποδίσει την αλήθεια να έρθει στο φως».

Νέα Αριστερά: «Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι – Η κυβέρνηση πρέπει να φύγει»

«Σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι» έκανε λόγο ο επικεφαλής της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης. «Αποδεικνύεται πλέον ότι από τις πρώτες κιόλας ώρες η κυβέρνηση έστησε μια τερατώδη επιχείρηση επικοινωνιακής συγκάλυψης και παραπληροφόρησης της ελληνικής κοινωνίας. Επιχείρηση που συνεχίζεται και σήμερα, έναν χρόνο μετά» δήλωσε.

«Δεν υπάρχει πια περιθώριο ανοχής», συμπλήσωσε, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να φύγει άμεσα. Η Νέα Αριστερά ανακοίνωσε μάλιστα πως θα στηρίξει την πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη για πρόταση δυσπιστίας.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Σημειώνεται πως και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με ανακοίνωσή του διέψευσε το δημοσίευμα που υποστηρίζει ότι αλλοιώθηκαν ηχητικές καταγραφές στο δυστύχημα των Τεμπών.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει τα εξής:

«Σχετικά με δημοσίευμα στην εφημερίδα “Το ΒΗΜΑ της Κυριακής” που αφορά στο δυστύχημα των Τεμπών, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ γνωστοποιεί ενημερωτικό σημείωμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, σύμφωνα με το οποίο:

1. Από το αρχείο που τηρείται στην Υπηρεσία μας προκύπτει ότι με το υπ΄ αριθ. 90111942 έγγραφο από 2-3-2023 απεστάλησαν ηλεκτρονικά αρχεία με καταγραφές συνομιλιών που αφορούν το Ραδιοτηλέφωνο, το Σύστημα GSM-R και της σταθερής τηλεφωνικής γραμμής του Σ.Σ Λάρισας, εντός φορητής συσκευής αποθήκευσης (USB), από τη Διεύθυνση Συντήρησης Η/Μ Συστημάτων και Ηλεκτροκίνησης του ΟΣΕ στο Τμήμα Τροχαίας Λάρισας. Eν συνεχεία προσκομίστηκαν στην προαναφερθείσα αστυνομική Υπηρεσία στις 3-3-2023 και κατασχέθηκαν στις 4-3-2023. Ακολούθως απεστάλησαν στην Υπηρεσία μας με την υπ΄ αριθ. 1019/21/1-ρια, από 14-3-2023 αναφορά, κατ΄ εκτέλεση της από 9-3-2023 παραγγελίας του Γ Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Λάρισας.

2. Από την Υπηρεσία μας συντάχθηκε η υπ’ αριθ. 3022/21/8623-α΄από 22-3-2023 έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης στην οποία εξήχθησαν εκατοντάδες αρχεία συνοδευόμενα με τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά όπως ημερομηνία δημιουργίας, τροποποίησης, μέγεθος και αλφαριθμητικής τους ταυτότητας κ.α.. Σημειώνεται ότι, μεταξύ αυτών των αρχείων, εμπεριέχονται τα ηχητικά αρχεία διαμόρφωσης (.wav) με ονομασίες «CH1_000003e3_443.wav» και «CH1_000003e4_443.wav». Τα εν λόγω αρχεία αποθηκεύτηκαν σε ψηφιακό μέσο σε μορφή παραρτημάτων που συνόδευε τη σχετική έκθεση.

3. Για την εν λόγω υπόθεση έχουν πραγματοποιηθεί και έτερες εκθέσεις εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης, κατόπιν σχετικών παραγγελιών.

4. Σημειώνεται ότι από την Υπηρεσία μας δεν πραγματοποιήθηκε απομαγνητοφώνηση για την εν λόγω υπόθεση».

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Σφοδρή σύγκρουση με αιχμή τα περί «μονταζιέρας στα Τέμπη» – Κυβέρνηση: Σενάρια συνωμοσίας"

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Ρωσικό κανάλι έφτιαξε deepfake βίντεο για να κατηγορήσει την Ουκρανία

Ένα deepfake βίντεο με Τεχνητή Νοημοσύνη φαίνεται ότι έφτιαξε ρωσικό κανάλι προκειμένου να κατηγορηθεί η Ουκρανία για την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα το βράδυ της Παρασκευής (22.03.24).

Σύμφωνα με το BBC, ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια στη Ρωσία το NTV μετέδωσε ένα deepfake βίντεο χρησιμοποιώντας ήχο που δημιουργήθηκε με AI ως «τεκμήριο» ότι η Ουκρανία εμπλέκεται στην τρομοκρατική επίθεση σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα, όπου έχασαν τη ζωή τους 133 άνθρωποι.

Στο βίντεο, ο ανώτατος αξιωματούχος ασφαλείας της Ουκρανίας, Ολεκσίι Ντανίλοφ ακούγεται να λέει πως «είναι διασκεδαστικό αυτό στη Μόσχα σήμερα. Νομίζω ότι είναι πολύ διασκεδαστικό. Θα ήθελα να πιστεύω ότι θα κανονίσουμε τέτοια διασκέδαση για αυτούς πιο συχνά».

Σύμφωνα με το BBC, το βίντεο αποτελείται από δύο συνεντεύξεις που δημοσιεύθηκαν την τελευταία εβδομάδα. Η φωνή του Ντανίλοφ πιθανότητα δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας Τεχνητή Νοημοσύνη, σύμφωνα με ειδικό.

Οι δύο συνεντεύξεις που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία του πλαστού βίντεο είναι προσβάσιμες στο YouTube. 

Η μία με ημερομηνία 19 Μαρτίου περιλαμβάνει τον Ντανίλοφ. Η άλλη με ημερομηνία 16 Μαρτίου τον αρχηγό στρατιωτικών υπηρεσιών της Ουκρανίας Κιρίλο Μπουντάνοφ.

Οι παρουσιαστές που παίρνουν συνέντευξη από τον Μπουντάνοφ φαίνονται στο ψεύτικο βίντεο του NTV, φορώντας τα ίδια ακριβώς ρούχα με το ίδιο φόντο πίσω τους.

Το απόσπασμα του Ντανίλοφ που εμφανίζεται στο βίντεο του NTV δεν μπορεί να ακουστεί στην αρχική συνέντευξη της 16ης Μαρτίου, οδηγώντας τους ειδικούς, σύμφωνα με το BBC, στο συμπέρασμα ότι ο ήχος έχει δημιουργηθεί από AI.

Ο Σαμ Γκρέγκορι, ειδικός σε περιεχόμενο που δημιουργείται από Τεχνητή Νοημοσύνη, είπε στο BBC ότι το βίντεο που προβλήθηκε από το NTV ήταν πιθανότατα deepfake και η φωνή του Ντανίλοφ σε αυτό φαινόταν να είναι «deepfake κλώνου φωνής».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Ρωσικό κανάλι έφτιαξε deepfake βίντεο για να κατηγορήσει την Ουκρανία"

Βίντεο – ντοκουμέντο: Οι τρομοκράτες κατέγραψαν με κάμερα τη σφαγή στη Μόσχα – Πολύ σκληρές εικόνες

Βίντεο-ντοκουμέντο από την τρομοκρατική επίθεση σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα, έδωσε πριν από λίγο στη δημοσιότητα η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος μέσω της πλατφόρμας Telegram.

Στο βίντεο, διάρκειας 1 λεπτού και 31 δευτερολέπτων, καταγράφονται σοκαριστικές εικόνες από τη στιγμή που οι ένοπλοι άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως μέσα στο Crocus City Hall του Κρασνογκόρσκ, σκορπώντας τον θάνατο.

https://twitter.com/CollinRugg/status/1771666949669593521

Τουλάχιστον 135 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν, σε μια από τις φονικότερες τρομοκρατικές επιθέσεις των τελευταίων ετών στη Ρωσία.

Διαβάστε Περισσότερα » "Βίντεο – ντοκουμέντο: Οι τρομοκράτες κατέγραψαν με κάμερα τη σφαγή στη Μόσχα – Πολύ σκληρές εικόνες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news