facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Με τη συνδρομή του στρατού η αποκατάσταση των ζημιών στην Κέρκυρα

Τη συνδρομή του στρατού ώστε να αντιμετωπιστούν έγκαιρα τα προβλήματα που δημιούργησε η τελευταία κακοκαιρία στην Κέρκυρα, ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, που βρέθηκε σήμερα στο νησί με τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Χρήστο Τριαντόπουλο, τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, καθώς και στελέχη του υπουργείου.

«Οι υποδομές του νησιού είναι γερασμένες. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Με το φαινόμενο της κλιματικής κρίσης αυτές οι γερασμένες υποδομές δεν μπορούν να αντιδράσουν σωστά και ούτε να εξυπηρετήσουν κυρίως και πάνω από όλα την ασφάλεια των πολιτών. Χρειαζόμαστε σαφέστατα έναν στρατηγικό σχεδιασμό. Δυστυχώς δεν έχουν γίνει αντιπλημμυρικά έργα σε αυτό το νησί εδώ και χρόνια. Αντιπλημμυρικά έργα σοβαρής εμβέλειας. Όμως τώρα διαχειριζόμαστε στο υπουργείο την άμεση παρέμβαση. Αυτό σημαίνει ότι στην επόμενη καταιγίδα και πάλι δεν πρέπει να έχουμε απώλειες ανθρώπινης ζωής.

Το δεύτερο είναι ότι θα προσπαθήσουμε στις επόμενες μέρες με τη βοήθεια του στρατού, να καθαρίσουμε συγκεκριμένα σημεία διότι δεν υπάρχουν δυστυχώς μηχανήματα στο νησί και δεν υπάρχουν εργολάβοι να αναλάβουν μερικά συγκεκριμένα σημεία για να τα καθαρίσουν. Αύριο έρχεται τεχνική υπηρεσία του στρατού να δει ποια μηχανήματα ακριβώς χρειάζονται και να έρθουν το συντομότερο για να μπορέσουμε να καθαρίσουμε συγκεκριμένες περιοχές» δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, μετά από ευρεία σύσκεψη που είχε στην έδρα της Περιφέρειας με τους φορείς, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και να επιβραβεύσει όλους όσους συνέδραμαν ώστε να μη χαθούν ανθρώπινες ζωές, υπογραμμίστηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Εδώ στην Κέρκυρα είχαμε ήρωες για να σωθούν 72 ζωές. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε το έργο αυτών των ηρώων. Είναι οι πυροσβέστες μας, είναι οι αστυνομικοί μας, είναι το Λιμενικό Σώμα, είναι τα σώματα ασφαλείας. Εάν δεν ξεκινήσουμε αυτή την αναγνώριση πιστεύω πως θα είμαστε αγνώμονες» είπε ο κ. Στυλιανίδης, που ανακοίνωσε και τη δημιουργία «σοβαρών» όπως τα χαρακτήρισε αντιπλημμυρικών έργων στο νησί.

«Ξεκινάμε και ένα λεγόμενο master plan, το οποίο θα επικεντρωθεί όπου χρειάζονται σοβαρά αντιπλημμυρικά έργα. Ένα master plan που θα συμβαδίζει με την νέα λογική της Πολιτικής Προστασίας. Που είναι οι λέξεις πρόληψη, προετοιμασία, ετοιμότητα, ανθεκτικότητα» κατέληξε στις δηλώσεις του ο υπουργός.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Χρήστος Τριαντόπουλος, ανακοίνωσε ότι αναμένεται από τους οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης να ολοκληρώσουν την καταγραφή των απωλειών που υπάρχουν σε κατοικίες και επιχειρήσεις, ώστε να ξεκινήσουν οι αποζημιώσεις. «Συνεργαζόμενοι στενά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Περιφέρεια και τους Δήμους, θα προχωρήσουμε τόσο για την επιχορήγηση της ζημιάς που υπέστησαν οι επιχειρήσεις δρομολογώντας και μία προκαταβολή άμεσα, έτσι ώστε να στηριχθούν το συντομότερο δυνατόν. Ενεργοποιούνται και τα θεσμικά πλαίσια που προβλέπονται για την οικοσκευή και τη στήριξη των νοικοκυριών. Παράλληλα θα διαθέσουμε και έκτακτη χρηματοδότηση για τις πρώτες ανάγκες στους οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μαζί με αυτούς θα μελετήσουμε την υλοποίηση δομικών έργων που έχει ανάγκη το νησί, αξιοποιώντας και ευρωπαϊκούς πόρους» επεσήμανε ο κ. Τριαντόπουλος.

Το Υπουργικό κλιμάκιο που βρέθηκε σήμερα στην Κέρκυρα πραγματοποίησε αυτοψία στην περιοχή της Άφρας, στη γέφυρα του Ποταμού, καθώς και στην περιοχή της Μεσογγής.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Με τη συνδρομή του στρατού η αποκατάσταση των ζημιών στην Κέρκυρα"

Καιρός αύριο: Ζέστη, υγρασία, ομίχλες – Πού θα βρέξει

Άστατος θα είναι ο καιρός αύριο, Πέμπτη (21.10.2021). Ο υδράργυρος θα σημειώσει άνοδο, ενώ θα σχηματιστούν ομίχλες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Γενικά αίθριος καιρός. Από το βράδυ στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στο ανατολικό Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και τις πρωινές ώρες θα σχηματιστούν ομίχλες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη, με κατά τόπους ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά από το μεσημέρι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη, με κατά τόπους ομίχλες στα ηπειρωτικά.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Ανεμοι: Αρχικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και από το μεσημέρι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Στην Κρήτη η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες είναι πιθανό να είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοι 3 έως 5 μποφόρ και από το μεσημέρι δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 22 και στην Κρήτη τοπικά έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοι 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Στα Δωδεκάνησα από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Η ορατότητα νωρίς το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα νότιοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ζέστη, υγρασία, ομίχλες – Πού θα βρέξει"

Περιφερειάρχης σε Κεραμέως: Θα πληρώνουμε εμείς τους εκπαιδευτικούς για να μην κλείσουν σχολεία

Σε ανοιχτό «άδειασμα» της υπουργού Παιδείας προχώρησε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Σε επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας υπογραμμίζει ότι η περιφέρεια προτίθεται να συνδράμει προκειμένου να μην κλείσουν σχολεία στη Βόρεια Εύβοιας “ξεπερνώντας για μία ακόμη φορά τα τυπικά όρια των αρμοδιοτήτων της, αναλαμβάνοντας οποιαδήποτε σχετική δαπάνη μισθοδοσίας και ασφάλισης εκπαιδευτικών για την πλήρωση των ανωτέρω θέσεων”.

Η επιστολή του περιφερειάρχη

Αξιότιμη κ. Υπουργέ, Αξιότιμη κ. Υφυπουργέ,

Μετά την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου, η βόρεια Εύβοια και οι κάτοικοί της βρίσκονται αντιμέτωποι με μια διαφορετική πραγματικότητα. Χαρακτηριστικά αυτής αποτελούν η απώλεια της πρώτης κατοικίας για εκατοντάδες οικογένειες, η συρρίκνωση έως και απώλεια εισοδήματος, η απώλεια θέσεων εργασίας, η διαφαινόμενη δημογραφική συρρίκνωση και φυσικά, η πρωτοφανής περιβαλλοντική υποβάθμιση. Οι ανωτέρω δυσχερείς συγκυρίες, έλαβαν ακόμα χειρότερη διάσταση έπειτα από τις πρόσφατες πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία, δύο μήνες από την καταστροφική πυρκαγιά , που διήρκεσε περισσότερες από δέκα ημέρες. Υπό αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες, αποτελεί χρέος όλων μας να διασφαλίσουμε την ποιότητα και το επίπεδο της εκπαίδευσης τόσο για τους μαθητές της βόρειας Εύβοιας, όσο φυσικά και τους μαθητές όλης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Σύμφωνα, ωστόσο, με την ενημέρωσή μας, υπάρχει σχεδιασμός να υποβαθμιστούν τα κάτωθι σχολεία των Δήμων Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού:

  • Δημοτικό Ροβιών από 4θέσιο σε 3θέσιο,
  • Δημοτικό Πηλίου από 2θέσιο σε 1θέσιο
  • Δημοτικό Κηρίνθου από 6θέσιο σε 4θέσιο
  • Δημοτικό Αγίας Άννας από 4θέσιο σε 3θέσιο
  • Δημοτικό Πευκίου με κατάργηση του ολοημέρου.

Είναι εύλογα αντιληπτό, ότι μια τέτοια εξέλιξη θα επιβάρυνε έτι περισσότερο μια κοινωνία που ήδη αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα και θα ήταν τροχοπέδη στην εθνική προσπάθεια ανασυγκρότησής της. Προς τούτο, αποτελεί επιτακτική και αδήριτη ανάγκη να διατηρηθούν και φυσικά να καλυφθούν όλες οι υφιστάμενες θέσεις των εκπαιδευτικών, που απαιτεί η ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Κυρία Υπουργέ, κυρία Υφυπουργέ,

Έπειτα από δύο ακαδημαϊκά έτη, που εξαιτίας της πανδημίας, τα παιδιά μας στερήθηκαν τη δυνατότητα της δια ζώσης εκπαίδευσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο στην ακαδημαϊκή τους κατάρτιση όσο και την ψυχική τους ενδυνάμωση, παρακαλώ για την προστασία των ήδη υπαρχουσών θέσεων σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Ειδικά για την εξόχως κρίσιμη περίπτωση της βόρειας Εύβοιας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προτίθεται να συνδράμει, ξεπερνώντας για μία ακόμη φορά τα τυπικά όρια των αρμοδιοτήτων της, αναλαμβάνοντας οποιαδήποτε σχετική δαπάνη μισθοδοσίας και ασφάλισης εκπαιδευτικών για την πλήρωση των ανωτέρω θέσεων, με τρόπο που θα υποδειχθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ή παρέχοντας οποιαδήποτε άλλη μέριμνα που θεωρείτε αναγκαία. Ευελπιστώντας στη θετική σας απόκριση, βρίσκομαι στη διάθεσή σας για περαιτέρω συνεργασία.

Φάνης Χ. Σπανός

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Περιφερειάρχης σε Κεραμέως: Θα πληρώνουμε εμείς τους εκπαιδευτικούς για να μην κλείσουν σχολεία "

Μοντάζ το ροζ βίντεο λέει ο «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους – «Υπάρχει συνωμοσία»

Για συνωμοσία αλλά και για προϊόν μοντάζ κάνει λόγο ο αποκαλούμενος πρωθυπουργός του ψευδοκράτους Ερσάν Σανέρ αναφερόμενος στο ροζ βίντεο με πρωταγωνιστή τον ίδιο που προκάλεσε σάλο και το οποίο δημοσιεύθηκε μετά την παραίτησή του.

«Πάντα θεωρούσα καθήκον μου να προστατεύσω τη γαλήνη, την ενότητα και την αλληλεγγύη της οικογένειάς μου, του κόμματός μας, των ανθρώπων μας και των συμφερόντων τους», δήλωσε ο Ερσάν Σανέρ.

Ο κος Σανέρ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ότι σε αυτό το πλαίσιο και ακούγοντας τη βάση του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, αλλά και για να μπορέσουν να ξεπεράσουν τις οικονομικές δυσκολίες, συνεχίζοντας τις καλές σχέσεις με την Τουρκία, έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία του ΚΕΕ στο εκλογικό συνέδριο, που πραγματοποιείται στις 30 και 31 Οκτωβρίου. Ωστόσο, προσθέτει, καθώς μπαίνουμε στο τελευταίο 10ημερο πριν τις εσωκομματικές εκλογές, εστάλη ένα βίντεο – προϊόν μοντάζ, από κινητό που αγοράστηκε από τη «νότια Κύπρο». Μετά το μεσημέρι σήμερα, σημείωσε, το βίντεο αυτό άρχισε να ανεβαίνει και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μετά τη δημοσιοποίηση βιντεοκλήσης στην οποία εμφανίζεται ο ίδιος και μια ημίγυμνη γυναίκα, ο κος Σανέρ, είπε ότι είχε ακούσει πως κάτι τέτοιο θα γινόταν, αλλά ο ίδιος δεν θεωρούσε ότι θα έφταναν σε τόσο χαμηλό επίπεδο για να φτάσουν σε ένα αξίωμα, βλάπτοντας την οικογένεια ενός ατόμου, το οικογενειακό του περιβάλλον και το κόμμα του.

«Κάποιος θέλει να με εμποδίσει από το να υπηρετήσω την αγαπημένη μου χώρα»

«Αφήνω στην κρίση του λαού μας και των μελών του κόμματός μας το τι μπορούν να κάνουν εκείνοι που ακολουθούν αυτόν τον δρόμο, όταν αποκτήσουν αυτό το αξίωμα. Έγινα στόχος μιας πολύ άσχημης δυσφήμησης με αυτό το βίντεο, το οποίο είναι προϊόν επεξεργασίας με τη μέγιστη χρήση των τεχνολογικών δυνατοτήτων. Είναι σαφές ότι κάποιος θέλει να με εμποδίσει από το να υπηρετήσω την αγαπημένη μου χώρα, το κόμμα μου, όχι με πολιτικό αγώνα, αλλά με ανοίκειες επιθέσεις. Υπάρχει μια συνωμοσία σχεδιασμένη εξ ολοκλήρου για αυτόν τον σκοπό», είπε.

Υπάρχουν μάλιστα ενδείξεις, προσθέτει, ότι υπάρχει συνεργασία με τον υπόκοσμο. «Το θέμα δεν είμαι μόνο εγώ. Επίθεση δεχθήκαμε εγώ, η οικογένειά μου, το κόμμα μου και οι πολιτικοί θεσμοί μας. Γι αυτό συνεχίζουμε να αξιολογούμε την κατάσταση με τους νομικούς μας συμβούλους και τους συναγωνιστές μου», κατέληξε.

Σημειώνεται πως το επίμαχο βίντεο δείχνει τον Σανέρ να κάνει βιντεοκλήση με νεαρή γυναίκα, να της δίνει οδηγίες και εκείνη να βγάζει τα ρούχα της.

newsbeast 

Διαβάστε Περισσότερα » "Μοντάζ το ροζ βίντεο λέει ο «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους – «Υπάρχει συνωμοσία»"

Τουρκία - Το «ψευδοκράτος» αντιδρά στην κοινή δήλωση Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου: «Παραποιεί τις πραγματικότητες»

Το «υπουργείο εξωτερικών» του ψευδοκράτους αντέδρασε στην κοινή δήλωση που εκδόθηκε μετά την τριμερή συνάντηση Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου στην Αθήνα ισχυριζόμενο ότι δεν αντικατοπτρίζουν τις «πολιτικές και νομικές πραγματικότητες» στο νησί τα στοιχεία που συμπεριλαμβάνονται σε αυτή την κοινή δήλωση.

Σε γραπτή ανακοίνωση, το «υπουργείο» επαναλαμβάνει την θέση περί ύπαρξης δύο κρατών στην Κύπρο, υποστηρίζοντας ότι δεσμεύουν μόνο τα ίδια οι δηλώσεις και οι αποφάσεις που λαμβάνουν αυτά τα «δύο κράτη».

Αναφέρει ότι είναι «άκυρη» για την «τδβκ» (ψευδοκράτος) η κοινή δήλωση Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου, σημειώνοντας ότι το ψευδοκράτος είναι ο συνομιλητής της «νότιας Κύπρου», όπως αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία, και των άλλων μερών στα θέματα που αφορούν το Κυπριακό.

Ισχυριζόμενο ότι η κοινή δήλωση παραποιεί τις πραγματικότητες και ότι η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο είναι προϊόν αυτών που αποκάλεσε «μονομερείς ενέργειες της ελληνοκυπριακής πλευράς», το «υπουργείο» αναφέρει ότι η πρώτη «προκλητική ενέργεια» της ελληνοκυπριακής πλευράς ήταν η «μονομερής» υπογραφή συμφωνίας οριοθέτησης των θαλασσίων συνόρων της με την Αίγυπτο και καταδικάζει την στήριξη που παρέχει η Αίγυπτος στην πολιτική της ελληνοκυπριακής πλευράς, η οποία κατ’ ισχυρισμό παραβιάζει τα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού «λαού».

Επαναλαμβάνοντας ότι βρίσκεται ακόμα στο τραπέζι η «περιεκτική και εποικοδομητική», όπως την χαρακτήρισε, πρόταση που υπέβαλε τον Ιούλιο του 2019 η τουρκοκυπριακή πλευρά σε σχέση με την από κοινού διαχείριση των υδρογονανθράκων, το «υπουργείο» αναφέρει ότι άλλη μια πρόταση που θα ανοίξει τον δρόμο για συνεργασία στην περιοχή είναι εκείνη που υπέβαλε η Τουρκία, υποστηρίζεται και από την «τδβκ» και αφορά σύνοδο όλων των ενδιαφερόμενων μερών σε μια συνδιάσκεψη.

Το «υπουργείο» σημειώνει επίσης ότι δεν πρέπει να αναμένει κανείς να παραμένουν σιωπηλοί σε πρωτοβουλίες της ελληνοκυπριακής πλευράς, της Ελλάδας και τρίτων μερών που παραβιάζουν τα δικαιώματά τους και ότι θα συνεχίσει η αποφασιστικότητά τους να προστατεύουν τα «νόμιμα» δικαιώματα και συμφέροντά τους μαζί με την «μητέρα πατρίδα Τουρκία».

«Ο Ανώνυμος Συνεταιρισμός Πετρελαίων Τουρκίας (ΤΡΑΟ) θα συνεχίσει να διεξάγει τις εργασίες του εκ μέρους του τουρκοκυπριακού λαού στα αδειοδοτημένα τεμάχια που καθόρισε το κράτος μας. Θα δοθεί απάντηση με ισότιμα και ταυτόχρονα βήματα στις μονομερείς δραστηριότητες της ελληνοκυπριακής πλευράς» αναφέρεται, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Εξάλλου σε άλλη ανακοίνωση του το «υπεξ», εκφράζει την αντίθεση του στο γεγονός ότι στην σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διεξήχθη στο Λουξεμβούργο στις 18 Οκτωβρίου 2021 συζητήθηκε το θέμα της περίκλειστης πόλης του Βαρωσιού και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε ανακοίνωση, το «υπουργείο» ισχυρίζεται ότι ενώ υπήρχαν τόσα άλλα επείγοντα θέματα στην ημερήσια διάταξη, η συζήτηση της περίκλειστης πόλης του Βαρωσιού και της Ανατολικής Μεσογείου δεν σημαίνει τίποτε άλλο από ικανοποίηση της ελληνοκυπριακής πλευράς.

«Η παρουσίαση της μονομερούς στάσης της ΕΕ κάτω από το όνομα ‘αλληλεγγύη με τα μέλη’ βαθαίνει την έλλειψη εμπιστοσύνης του τουρκοκυπριακού λαού προς την ΕΕ», υποστηρίζεται στην ανακοίνωση στην οποία σημειώνεται ότι συνεχίζουν να ισχύουν οι «εποικοδομητικές», όπως τις χαρακτήρισε, προτάσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς.

«Σε αυτό το πλαίσιο, δυστυχώς παραγνωρίζεται εκ μέρους της ΕΕ η απόφαση που λήφθηκε λαμβανομένου υπόψη του διεθνούς δικαίου και του δικαιώματος ιδιωτικής περιουσίας και παράλληλα η πρότασή μας με ημερομηνία 13 Ιουλίου 2019 που θα μπορούσε να εγκαταστήσει συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο και βρίσκεται ακόμα στο τραπέζι», ισχυρίζεται το «υπουργείο».

«Είναι φανερό ότι δεν απέφεραν θετικό αποτέλεσμα τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Με έναυσμα αυτή την πραγματικότητα, η τουρκοκυπριακή πλευρά υπέβαλε την πρότασής της για συνεργασία στη βάση της κυριαρχικής ισότητας. Είναι χρήσιμο να υπενθυμιστεί ξανά ότι αυτή η πρόταση, που αντικατοπτρίζει τα γεγονότα, είναι ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος», καταλήγει.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Τουρκία - Το «ψευδοκράτος» αντιδρά στην κοινή δήλωση Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου: «Παραποιεί τις πραγματικότητες»"

Δακτύλιος: Πώς θα λειτουργεί – Οι ώρες και οι μέρες στο νέο ΦΕΚ

Δημοσιεύθηκε το νέο ΦΕΚ για τον δακτύλιο, που επιστρέφει, με στόχο την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος στο κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα, από 25 Οκτωβρίου 2021 έως και 22 Ιουλίου 2022 για τις ημέρες Δευτέρα έως Πέμπτη κατά τις ώρες 07:00 έως 20:00 και για την Παρασκευή από 07:00 έως 15:00, θα επιτρέπεται η εκ περιτροπής κυκλοφορία των ΙΧ και των φορτηγών με μέγιστη αποδεκτή μάζα φορτωμένου οχήματος (ΜΑΜΦΟ) μέχρι 2.200 χιλιάδων χιλιόγραμμων, με βάση το τελευταίο ψηφίο του αριθμού κυκλοφορίας τους και με το σύστημα των μονών- ζυγών.
Όρια δακτυλίου

Το δακτύλιο υπενθυμίζεται ότι σχηματίζουν οι λεωφόροι και οδοί: «Λ. Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ − Λ.Μεσογείων –Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου −Σπύρου Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού −Ηλ. Ηλιού – Ανδρ. Φραντζή − Λ. Ανδρ. Συγγρού –Χαμοστέρνας–Πειραιώς− Ιερά Οδός – Λ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως − Πλατεία Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Λ. Αλεξάνδρας».
Στις οριακές λεωφόρους και οδούς του δακτυλίου δεν ισχύουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας. Τα μέτρα δεν ισχύουν επίσης τις επίσημες αργίες, καθώς και τις ημέρες που πραγματοποιείται απεργία των εργαζομένων σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Εφ’ όσον συντρέχουν ειδικοί λόγοι, τα μέτρα μπορούν να αρθούν με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών.

Οι μόνιμοι κάτοικοι

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για μείωση της ρύπανσης στο κέντρο, ελεύθερα κυκλοφορούν στο δακτύλιο καθημερινά, ανεξαρτήτως μονών – ζυγών, τα αυτοκίνητα EURO 6 εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 120 g/km, καθώς και όλα τα οχήματα τεχνολογίας, ηλεκτρικά, υβριδικά, φυσικού αερίου εκ κατασκευής και οχήματα υγραερίου εκ κατασκευής.

Δεν μπαίνουν δηλαδή πλέον ελεύθερα στο δακτύλιο όλα τα EURO 5 οχήματα, αλλά και τα EURO 6, που εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα πάνω από 120 g/km.

Εξυπακούεται ότι όλα τα αυτοκίνητα κυκλοφορούν στο δακτύλιο εναλλάξ με βάση το σύστημα των μονών – ζυγών. Δεν απαγορεύεται καθολικά η είσοδος στο κέντρο σε κανένα όχημα.

Κυκλοφορούν φυσικά, για την είσοδο και έξοδό τους, και τα αυτοκίνητα μονίμων κατοίκων της περιοχής, που περικλείεται από τα όρια του δακτυλίου. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να εφοδιαστούν με ειδική κάρτα εισόδου – εξόδου, η οποία χορηγείται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων. Τα αυτοκίνητα αυτά, θα κινούνται στις προκαθορισμένες ζώνες αναλόγως του τόπου κατοικίας του κατόχου, χρησιμοποιώντας τη συντομότερη διαδρομή από και προς την κατοικία του (για είσοδο/έξοδο στον και από το δακτύλιο).
Ελεύθερα κινούνται τα ταξί.

Δραστικές περικοπές για τα κόμματα και τους βουλευτές

Ως γνωστόν, στο παρελθόν υπήρχε πληθώρα αδειών εισόδου στο δακτύλιο. Οι άδειες δακτυλίου περιορίζονται στο 50% επί του συνόλου και «μαχαίρι πέφτει» κυρίως στις άδειες των πολιτικών, προκειμένου να δώσουν το καλό παράδειγμα για την εφαρμογή του δακτυλίου.

Για παράδειγμα, το πρώτο κόμμα είχε δικαίωμα με βάση την τελευταία απόφαση του 2017 σε άδειες δακτυλίου για 200 αυτοκίνητα και πλέον θα έχει για 100. Το δεύτερο κόμμα είχε για 130 και πλέον θα έχει για 65. Το τρίτο κόμμα είχε για 40 και πλέον θα έχει για 20. Το τέταρτο κόμμα είχε για 33 και πλέον θα έχει για 17. Το πέμπτο κόμμα είχε για 25 και πλέον θα έχει για 13. Το έκτο κόμμα είχε για 20 και πλέον θα έχει για 10. Το έβδομο κόμμα και τα κόμματα πέραν αυτού, είχαν για 13 και πλέον θα έχουν για έξι.

Οι Βουλευτές και Ευρωβουλευτές από εκεί που είχαν τρεις άδειες δακτυλίου θα δικαιούνται δύο. Ενώ τα γραφεία Υπουργών και Υφυπουργών από 15 άδειες δακτυλίου, θα δικαιούνται μόνο επτά.

Εξαιρέσεις για γιατρούς, φυσικοθεραπευτές, ΑΜΕΑ

Εξαιρέσεις ισχύουν για αυτοκίνητα κρατικών υπηρεσιών Ο.Τ.Α, Οργανισμών ή επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας με ειδικούς αριθμούς κυκλοφορίας ή με εμφανή σήματα των Υπηρεσιών αυτών, τους επικεφαλής ξένων διπλωματικών αποστολών, εκπροσώπους του τύπου με περιορισμό ανά ΜΜΕ κ.α.

Εξαιρούνται επίσης από το μέτρο του δακτυλίου:

-Αυτοκίνητα ιατρών, με το ειδικό σήμα του οικείου Ιατρικού Συλλόγου και μόνο επιβάτη τον ίδιο, για εξυπηρέτηση επειγόντων περιστατικών.

-Αυτοκίνητα αναπήρων πολέμου, τα οποία φέρουν ειδικές κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας, εφ’ όσον οδηγούνται από τους ίδιους τους ανάπηρους ή τους μεταφέρουν.

-Αυτοκίνητα που οδηγούνται από ή μεταφέρουν ΑΜΕΑ, καθώς και αυτοκίνητα που μεταφέρουν ασθενείς που χρειάζονται συχνή θεραπεία (π.χ. νεφροπαθείς, καρκινοπαθείς, άτομα με πολιομυελίτιδα ή ΑΜΕΑ), με αντίστοιχη βεβαίωση.

-Αυτοκίνητα μεταφοράς φαρμάκων, ή αγγειοκαρδιοχειρουργικών υλικών, ή υλικών οστεοσυνθέσεως, ή ανταλλακτικών τεχνητών νεφρών, ή βιολογικών υγρών ασθενών, με μόνιμα εμφανή σήματα της επιχείρησης και εφ’ όσον μεταφέρουν τα πιο πάνω υλικά.

-Αυτοκίνητα φυσιοθεραπευτών που προσφέρουν υπηρεσίες σε κατάκοιτους.

-Αυτοκίνητα εν ενεργεία δικαστικών με έδρα εργασίας ή κατοικία εντός του δακτυλίου, εφόσον οδηγούνται από τους ίδιους.

-Εκπαιδευτικά αυτοκίνητα των επαγγελματιών εκπαιδευτών, που έχουν την έδρα τους εντός του δακτυλίου.

Ψηφιακή έκδοση άδειας δακτυλίου

Για τη χορήγηση του ειδικού σήματος για τους κατόχους των ΙΧ που κινούνται ελεύθερα στο δακτύλιο (αυτοκίνητα EURO 6 εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 120 g/km, καθώς και όλα τα οχήματα τεχνολογίας, ηλεκτρικά, υβριδικά, φυσικού αερίου εκ κατασκευής και οχήματα υγραερίου εκ κατασκευής) δημιουργείται πλέον ηλεκτρονική εφαρμογή μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης.

Ο ιδιοκτήτης του ΙΧ θα μπαίνει με το ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος του. Το ειδικό σήμα θα φέρει μοναδικό αναγνωριστικό αριθμό επαλήθευσης μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης, καθώς και προηγμένη ή εγκεκριμένη ηλεκτρονική σφραγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Μάλιστα ο ιδιοκτήτης του ΙΧ θα μπορεί είτε να εκτυπώσει το σήμα είτε να το έχει και στο κινητό του, για να το επιδεικνύει σε έλεγχο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι λοιπές άδειες κυκλοφορίας στο δακτύλιο χορηγούνται μετά από αίτηση των δικαιούχων προς τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.

Δείτε εδώ το ΦΕΚ

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Δακτύλιος: Πώς θα λειτουργεί – Οι ώρες και οι μέρες στο νέο ΦΕΚ"

Αρνείται τις κατηγορίες περί ανθρωποκτονίας ο Μπολσονάρου: «Διαχειριστήκαμε σωστά την πανδημία»

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου αντέδρασε με περιφρόνηση στις βαριές κατηγορίες της κοινοβουλευτικής ερευνητικής επιτροπής (CPI) της Γερουσίας της Βραζιλίας για τις πολιτικές του στη διαχείριση της πανδημίας από την οποία έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι στη χώρα, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι «ένοχος για απολύτως τίποτα».

«Δεν είμαστε ένοχοι για απολύτως τίποτα, γνωρίζουμε ότι ενεργήσαμε σωστά από την αρχή», είπε κατά τη διάρκεια μιας τελετής στην Πολιτεία Σεαρά (βορειοανατολικά).

Νωρίτερα σήμερα η CPI ζήτησε την άσκηση δίωξης σε βάρος του Μπολσονάρου για δέκα «προμελετημένα» αδικήματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας της Covid-19, μεταξύ των οποίων είναι και αυτό του «εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας».

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Αρνείται τις κατηγορίες περί ανθρωποκτονίας ο Μπολσονάρου: «Διαχειριστήκαμε σωστά την πανδημία»"

Μπολσονάρου: Κατηγορείται για «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας»

Tην άσκηση δίωξης σε βάρος του προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου για δέκα «προμελετημένα» αδικήματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας της Covid-19 ζήτησε την Τετάρτη (20/10) η κοινοβουλευτική ερευνητική επιτροπή (CPI) της Γερουσίας της Βραζιλίας. Ανάμεσα στα αδικήματα είναι και αυτό του «εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας»!

«Έπειτα από έξι μήνες εντατικών εργασιών, αυτή η κοινοβουλευτική επιτροπή συνέλεξε αποδείξεις που δείχνουν ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση (…) ενήργησε με καθυστέρηση στη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, εκθέτοντας σκοπίμως τον πληθυσμό σε πραγματικό κίνδυνο μαζικής μόλυνσης» αναφέρεται στην έκθεση, έκτασης περίπου 1.200 σελίδων.

Η CPI, στην οποία μετείχαν γερουσιαστές από πολλές διαφορετικές πολιτικές τάσεις, κατέληξε σε ένα πόρισμα καταστροφικό για την εικόνα του προέδρου, ζητώντας την παραπομπή του σε δίκη για «τσαρλατανισμό» και «κακοδιοίκηση».

Η επιτροπή, που χαρακτηρίστηκε «μασκαράτα» από τον Μπολσονάρου, έλαβε συγκλονιστικές καταθέσεις και μαρτυρίες για πειράματα σε ανθρώπους με αναποτελεσματικά φάρμακα. Για τους γερουσιαστές, τα εγκλήματα που καταγράφονται στην έκθεση ήταν σκόπιμα επειδή η κυβέρνηση είχε αποφασίσει να μην λάβει τα αναγκαία μέτρα για να περιορίσει την εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

Μολονότι οι κατηγορίες είναι σοβαρές, προς το παρόν εκτιμάται ότι θα έχουν μόνο συμβολική σημασία, αφού ο ακροδεξιός πρόεδρος στηρίζεται από το Κοινοβούλιο που δεν αναμένεται να ξεκινήσει τη διαδικασία καθαίρεσής του.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Μπολσονάρου: Κατηγορείται για «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» "

Νέο αυστηρό μήνυμα ΗΠΑ σε Τουρκία: «Την παροτρύνουμε να σέβεται θεμελιώδεις ελευθερίες»

Στη διπλωματική απομόνωση της Τουρκίας συντείνει και η υπόθεση Καβαλά, με  τους πρεσβευτές δέκα χωρών, συμπεριλαμβανομένων αυτών των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Γαλλίας, να ζητούν αποφυλάκλιση του εκδότη Οσμάν Καβαλά.
Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρμτμεντ τόνισε σε γραπτή ανακοίνωσή του πως οι ΗΠΑ καλούν την Τουρκία να αποφυλακίσει άμεσα τον Καβαλά , χαρακτηρίζοντας τις κατηγορίες εναντίον του ως ψευδείς:  «Ως γενική θέση δεν συζητάμε ρουτίνας διπλωματικές δεσμεύσεις. Ωστόσο η θέση μας σε αυτά τα θέματα ήταν σαφής: οι Ηνωμένες Πολιτείες καλούν και πάλι την Τουρκία να απελευθερώσει αμέσως τον Οσμάν Καβάλα».

«Οι αληθοφανείς πλην όμως ψευδείς  κατηγορίες εναντίον του Καβάλα, η συνεχιζόμενη κράτησή του και οι συνεχείς καθυστερήσεις στο τέλος της δίκης του, συμπεριλαμβανομένης της συγχώνευσης υποθέσεων εναντίον του, υπονομεύουν τον σεβασμό του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας», προστίθεται ακόμη.

«Συνεχίζουμε να παροτρύνουμε την Τουρκία να σεβαστεί αυτές τις θεμελιώδεις ελευθερίες και να φέρει αυτήν την υπόθεση σε γρήγορη και δίκαιη επίλυση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο 64χρονος Οσμάν Καβαλά είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2017 για τη συμμετοχή του στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο πάρκο Γκεζί το 2013. Αν και αθωώθηκε, συνελήφθη μία ημέρα μετά την απόφαση του Δικαστηρίου. Αυτή τη φορά για την υποτιθέμενη εμπλοκή του στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016! Έκτοτε, παραμένει προφυλακισμένος σε άθλιες συνθήκες πάνω από τρία χρόνια, δίχως να έχει ακόμα δικαστεί.

Η υπόθεσή του έχει απασχολήσει τη διεθνή κοινή γνώμη, με τον ίδιο να χαρακτηρίζει «αδιανόητες» τις εναντίον του κατηγορίες, μεταξύ των οποίων ότι «επεδίωξε να ανατρέψει την κυβέρνηση», αλλά και ότι επιδόθηκε σε κατασκοπεία, προδίδοντας την πατρίδα του! Ακόμα και το Συμβούλιο της Ευρώπης είχε απειλήσει την Άγκυρα με κυρώσεις, αν ο Τούρκος επιχειρηματίας δεν απελευθερωνόταν. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου επίσης έχει ζητήσει την άμεση απελευθέρωσή του, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχουν εύλογες υποψίες πως διέπραξε κάποιο έγκλημα.

Έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές εκδηλώσεις ανά την υφήλιο, σε μία προσπάθεια να γίνει γνωστή η υπόθεσή του. Μόλις πέρυσι, η όπερα του Λονδίνου παρουσίασε μια συναυλία με τίτλο «Ο Οσμάν μπέης και τα σαλιγκάρια». Τη μία εκείνη ημέρα που έμεινε ελεύθερος μεταξύ των δύο συλλήψεών του πήρε μαζί του δύο σαλιγκάρια που στην απομόνωση τον συντρόφευαν. Τα βρήκε στη σαλάτα που του σέρβιραν οι φρουροί και έκτοτε μετατράπηκαν σε «κατοικίδια».

Καλλιτέχνες και διάφορα άτομα του πνεύματος έχουν επίσης κινητοποιηθει, μεταξύ των οποίων ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Φατίχ Ακίν, ο Νόαμ Τσόμσκι, ο Γάλλος φιλόσοφος Ετιέν Μπαλιμπάρ και πολλοί ακόμα. Η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη Νοεμβρίου, αν και ακυρώνεται διαρκώς και αδικαιολόγητα. Σε περίπτωση που κριθεί ένοχος, αντιμετωπίζει ισόβια κάθειρξη.

Ο Οσμάν Καβαλά γεννήθηκε το 1957 στο Παρίσι. Ανήκει σε μία οικογένεια βιομηχάνων με τεράστια περιουσία και ακόμα μεγαλύτερη παραδοσιακή επιρροή. Εμπορευόταν καπνό και μεταφέρθηκε από την Ελλάδα στην Τουρκία το 1923, στο πλαίσιο της ανταλλαγής πληθυσμών. Φοίτησε σε ένα από τα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία της Κωνσταντινούπολης και μετά στο πανεπιστήμιο της Άγκυρας. Στη συνέχεια σπούδασε οικονομικά στο Μάντσεστερ.

Ο πρόωρος θάνατος του πατέρα του το 1982, τον ανάγκασε να ωριμάσει απότομα, αλλά και να αναλάβει τα ηνία της Kavala group companies. Διακρίθηκε στο τιμόνι της οικογενειακής επιχείρησης, αλλά σε αντίθεση με τον πατέρα του επιθυμούσε να διευρύνει την επιχείρηση και να ασχοληθεί με τον πολιτισμό και τον ακτιβισμό, για τους οποίους ήταν παθιασμένος.

Μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στις 12 Σεπτεμβρίου 1980, ίδρυσε τον εκδοτικό οίκο İletişim Yayınları με στόχο να εμπνεύσει θετικές κοινωνικές αλλαγές και να πολιτικοποιήσει τους πολίτες. Η αποστολή του İletişim ήταν να πραγματοποιήσει δημοφιλείς εκδοτικές πρωτοβουλίες που εξυπηρετούσαν τον εκδημοκρατισμό και τον πολιτισμό στην Τουρκία.

Τα επόμενα χρόνια συμμετείχε και υποστήριξε πρωτοβουλίες, όπως η αναγνώριση της πολιτιστικής ποικιλομορφίας, ο διάλογος για τις τέχνες και τον πολιτισμό, η πολιτιστική συνεργασία και άλλα παρεμφερή.

Το 2002 δημιούργησε το Anadolu Kültür, το πιο εύρωστο πολιτιστικό ίδρυμα της Τουρκίας, το οποίο δραστηριοποιείται ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες και υποβαθμισμένες περιοχές.

Ταυτόχρονα είναι από τους σημαντικότερους χρηματοδότες της Διεθνούς Αμνηστίας. Ο Τούρκος πρόεδρος τον έχει χαρακτηρίσει «κόκκινο Σόρο της Τουρκίας», καθώς έχει χρηματοδοτήσει, εκτός από καλλιτεχνικά σχήματα, δημιουργούς, σχολεία και πανεπιστήμια και ομάδες πολιτών που μάχονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και ενάντια σε κάθε είδους διακρίσεις.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Νέο αυστηρό μήνυμα ΗΠΑ σε Τουρκία: «Την παροτρύνουμε να σέβεται θεμελιώδεις ελευθερίες»"

Σε 24ωρη απεργία αύριο γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία

Οι γιατροί της δημόσιας περίθαλψης στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στα περιφερειακά ιατρεία και στο ΕΚΑΒ απεργούν αύριο, 21 Οκτωβρίου, μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, ζητώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) με στάση εργασίας 8πμ - 3μμ στα νοσοκομεία Αττικής και 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία της Περιφέρειας. Στις 8:30πμ η ΠΟΕΔΗΝ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην πλατεία "ΜΑΒΙΛΗ" και θα ακολουθήσει πορεία προς Μαξίμου, Βουλή, Υπουργείο Υγείας.

Η ΟΕΝΓΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει "τραγικές ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία", και "αναμονή για τα απλά ιατρικά ραντεβού και για τα προγραμματισμένα χειρουργεία να ξεπερνούν σε αρκετές περιπτώσεις το ένα έτος, σπρώχνοντας τους ασθενείς στους ιδιωτικούς ομίλους της υγείας". Εκτιμά ότι τα σχέδια της κυβέρνησης για το «νέο ΕΣΥ» σημαίνουν, "διατήρηση των τραγικών ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό, γενίκευση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων , νέα μείωση του αριθμού των κρεβατιών, νέα λουκέτα και συγχωνεύσεις τμημάτων, κλινικών και νοσοκομείων με "κριτήριο" τη χιλιομετρική απόσταση, την πληρότητα, κλπ., νέοι κόφτες στις δωρεάν παροχές στους ασθενείς για φάρμακα, θεραπεία και εξετάσεις".

Μεταξύ άλλων οι δύο Ομοσπονδίες ζητούν, επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση επικουρικών - συμβασιούχων, κατάργηση του απαράδεκτου μέτρου της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

ΑΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε 24ωρη απεργία αύριο γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία"

To 26% του συνόλου των κρουσμάτων ηλικίας 4-18 ετών

Το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία του ΕΟΔΥ για την εβδομάδα 11 -17 Οκτωβρίου, είναι 4.493, αποτελώντας το 26% (-3.7% από την προηγούμενη εβδομάδα) του συνόλου των κρουσμάτων.

Το ποσοστό θετικότητας ήταν 1.35% σε σύνολο 1.280.617 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 0.28% σε σύνολο 1.831.175 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 0.68%.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών ήταν 1.427, ενώ το σύνολο των εξιτηρίων λόγω ίασης ήταν 1.014. O λόγος εισαγωγών νέων ασθενών προς εξιτήρια λόγω ίασης ήταν 1,41.

ΑΠΕ ΜΠΕ/mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "To 26% του συνόλου των κρουσμάτων ηλικίας 4-18 ετών"

Ρόδος: Ραγδαίες εξελίξεις με την κακοποίηση της 8χρονης από τη θεία – Η κόρη της στο Live News

Σοκ προκαλούν οι τελευταίες αποκαλύψεις με την κακοποίηση της 8χρονης στη Ρόδο. Στο MEGA και την εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε η 24χρονη κόρη της δράστιδας.Η 50χρονη γυναίκα που ομολόγησε, ότι κακοποίησε το 8χρονο κοριτσάκι στη Ρόδο, απλά και μόνο για να αποσπάσει χρήματα από τη μητέρα της, έστησε μια ολόκληρη πλεκτάνη, άνευ προηγουμένου.

Το αυτόφωρο ωστόσο έχει παρέλθει, δεν συνελήφθη και πλέον αυτό που μένει είναι η Εισαγγελέας να αποφασίσει για τις κατηγορίες και να κινηθεί η τακτική διαδικασία.

Ρόδος: «Δεν θέλω να την ξέρω»

Η γυναίκα αυτή, έχει πέντε παιδιά. Όλα, μεγάλωσαν σε ιδρύματα, μακριά από εκείνη. Στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε αποκλειστικά η 24χρονη κόρη της. Περιγράφει μία… ξένη… μια γυναίκα αδιάφορη… μια γυναίκα πολύ μακριά από την ιδέα της μάνας…

«Έχω μεγαλώσει στο ίδρυμα, στο ορφανοτροφείο της Ρόδου, δεν την έχω ζήσει σαν μαμά, μας έχει αφήσει από πάρα πολύ μωρά, όταν ήμασταν μικρά, όταν μέναμε με τον μπαμπά στο χωριό, δηλαδή δεν έχω ζήσει τη στοργή της μάνας ας πούμε, οπότε θεωρητικά δεν τη λέω μάνα. Δεν την έχω ζήσει δηλαδή καν, δηλαδή να ξυπνήσω και να πω ότι θα ‘χα μία γυναικεία παρουσία στο σπίτι. Κάτι… τίποτα.

Όταν έμενα στο ορφανοτροφείο είχε προσπαθήσει να επικοινωνήσει μαζί μου, αλλά η κοινωνική λειτουργός δεν την είχε αφήσει και κάποια στιγμή που είχα συζητήσει κι εγώ μαζί της, με την κοινωνική λειτουργό, της είπα ότι δε θέλω καν να τη δω ούτε να την ξέρω…»!

Ρόδος: «Άνοιξε τα πόδια, του παιδιού και το πείραξε; Αηδιάζω…»!

Τα όσα μεταφέρει στο Live News για τη ζωή της μητέρας της, σοκάρουν… Μια μητέρα που επικοινωνούσε μαζί της, μόνο επειδή ήθελε… δανεικά. Η 24χρονη, αναφέρει και τον τωρινό σύντροφο της 50χρονης… έναν άνδρα, ο ρόλος του οποίου ελέγχεται και στην υπόθεση της 8χρονης, καθώς είναι και αυτός, γνώριμο πρόσωπο στις Αρχές.

«Εγώ ξέρω ότι έπαιρνε ουσίες, πολύ καιρό, όλη της η ζωή είναι εκεί πέρα, με αυτόν που δε της παρέχει ούτε τροφή ούτε τίποτα, τίποτα, μια ζωή τους ξέρω στους δρόμους, να ζητιανεύουν από ‘δω και από ‘κει. Απλά αραιά και πού με έπαιρνε ένα τηλέφωνο για να ζητήσει δανεικά, τέτοιου τύπου, όχι τίποτα άλλο σε επαφή».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση της 8χρονης, έφτασε στα χέρια της αστυνομίας από την καταγγελία μιας γυναίκας, η οποία φέρεται να είδε στο κινητό της 50χρονης τις φωτογραφίες της μικρής και αμέσως ενημέρωσε τις Αρχές. Από αυτήν τη γυναίκα άρχισε να ξετυλίγεται η απίστευτη αυτή ιστορία, η οποία προκαλεί αποτροπιασμό.

«Δεν είναι ότι με… καίει, ότι ας πούμε είναι μάνα μου και τι έκανε κι όλα αυτά, απλά με θλίβει το γεγονός ότι ήταν 8 χρονών το παιδί και θα μπορούσα δηλαδή κάλλιστα να ήμουνα κι εγώ στη θέση του μωρού. Δεν ξέρω αλήθεια, δε μπορώ να… δηλαδή αυτά που διαβάζω εγώ, το ότι βρέθηκε και έβγαζε φωτογραφίες και μετά την πείραξε, δηλαδή αηδιάζω εγώ σε αυτό το θέμα, αηδιάζω, δε μπορώ να φανταστώ… ότι τι; Άνοιξε τα πόδια, του παιδιού και την πείραξε; Δηλαδή είναι απίστευτο αυτό το πράγμα».

Ρόδος – 24χρονη:  «Ο μπαμπάς έπινε πάρα πολύ…»

Πλέον, η 24χρονη κόρη είναι απόλυτα συνειδητοποιημένη, έχοντας «μετρήσει» τους ανθρώπους γύρω της. 

«Αναγκάστηκα να μεγαλώσω νωρίς, μέσα από καταστάσεις γιατί κι ο μπαμπάς έπινε πάρα πολύ, έγιναν άσχημα πράγματα, εννοώ ξύλο και τέτοια. Έχω, δεν ξέρω κι εγώ πόσα χρόνια έχω να μιλήσω μαζί της. Απ’ ότι έμαθα, ο αδερφός μου ο δίδυμος, είμαστε η μέρα με τη νύχτα, εκείνος έχει επαφές μαζί της, και απ’ ότι μου είπε σήμερα -λέει- ότι ήταν έξω, τώρα μη με ρωτάτε πόσο ισχύει αυτό, δεν ξέρω βέβαια τι είπανε και τα σχετικά, αλλά έμαθα ότι είναι έξω και ότι επικοινώνησαν, αυτό, τίποτα άλλο».

Σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθούν και τα αποτελέσματα από τις επιπλέον ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε η 8χρονη, προκειμένου να συμπληρώσουν τα υπόλοιπα στοιχεία της υπόθεσης εναντίον της 50χρονης.

Παρακολουθήστε από το Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο τις τελευταίες συγκλονιστικές εξελίξεις στη σοκαριστική υπόθεση της Ρόδου:

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρόδος: Ραγδαίες εξελίξεις με την κακοποίηση της 8χρονης από τη θεία – Η κόρη της στο Live News"

Συνταγματική η κατάργηση των δώρων στους συνταξιούχους του Δημοσίου

Συνταγματική έκρινε το Ελεγκτικό Συνέδριο την περικοπή που υπέστησαν το 2013 στα δώρα τους οι συνταξιούχοι του δημόσιου τομέα.

Η Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου απέρριψε τη διεκδίκηση συνταξιούχου στρατιωτικού, ο οποίος είχε δικαιωθεί πρωτόδικα. Βασικό σημείο στο σκεπτικό της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου ήταν ότι αυτές οι αποφάσεις που πάρθηκαν τότε και είχαν ως αποτέλεσμα να καταργηθεί το δώρο Χριστουγέννων, το δώρο Πάσχα και το επίδομα αδείας για τους συνταξιούχους του δημόσιου τομέα, προέκυψαν από την ανάγκη της χώρας να προχωρήσει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Πρόκειται για μια απόφαση που ουσιαστικά «βάζει τέλος» στις διεκδικήσεις περίπου 500.000 συνταξιούχων του Δημοσίου και βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με ανάλογη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), που όμως αφορά τον ιδιωτικό τομέα. Δικαστικές πηγές θεωρούν δεδομένο ότι αποτελεί προπομπό για ανάλογες μελλοντικές αποφάσεις.

Πλέον οι διεκδικήσεις των συνταξιούχων του Δημοσίου περιορίζονται στο σκέλος των περικοπών που υπέστησαν οι κύριες συντάξεις, κατά τα μνημονιακά έτη. Επίσης, αναμένεται απόφαση του ΣτΕ για επικούρηση και δώρα στον ιδιωτικό τομέα, για να κριθεί αν πρέπει να επιστραφούν αναδρομικά ποσά για το 11μηνο ανάμεσα στον Ιούνιο 2015 και τον Μάιο του 2016.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνταγματική η κατάργηση των δώρων στους συνταξιούχους του Δημοσίου"

Κύπρος: Βγαίνει ξανά για έρευνες το σκάφος «Nautical Geo»

To ερευνητικό σκάφος Nautical Geo αποπλέει και πάλι από την Λάρνακα για συνέχιση των εργασιών του νοτίως της Λεμεσού.

Πρόκειται για περιοχή που η Τουρκία δεν έχει και πολλές πιθανότητες να δημιουργήσει προβλήματα επικαλούμενοι τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, η την ύπαρξη δικών της δικαιωμάτων.

Το Nautical Geo μετά την παρενόχληση του από τουρκικά σκάφη βρισκόταν για μέρες αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Λάρνακας.

Η παρενόχληση του nautical Geo είχε σημειωθεί λίγα μίλια στα δυτικά της Πάφου.

Η Κυπριακή Δημοκρατία σήμερα εξέδωσε νέα NAVTEX:

19 1000UTC OCT 2021

JRCC LARNACA/CYPRUS RADIO/5BA

NAV WRNG 354/21

S/V NAUTICAL GEO (MMSI:248082000) WILL EXECUTΕ SURVEY OPERATIONS WITHIN CYPRUS EEZ FROM 21 UNTIL 23 OCT 2021 IN AREA BOUNDED BY THE FOLLOWING COORDINATES:

34-41.000N, 033-14.500E

34-41.000N, 033-28.000E

34-12.500N, 033-18.500E

34-12.500N, 033-04.500E

ALL VESSELS ARE REQUESTED TO KEEP CLEAR DISTANCE 1,5 ΝΜ

FROM NAUTICAL GEO DUE TO RESTRICTED MANEUVERABILITY AND SAIL WITH CAUTION.

CANCEL THIS MSG ON 23 OCT 2021 23:59 UTC.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κύπρος: Βγαίνει ξανά για έρευνες το σκάφος «Nautical Geo»"

Δένδιας: Η Τουρκία αντιδρά γιατί θεωρεί τον εαυτό της επιτιθέμενο

Το μήνυμα πως η Ελλάδα πορεύεται πάντα με σημαία και με κανόνα συμπεριφοράς το Διεθνές Δίκαιο, στέλνει με δήλωσή του μετά τις επαφές του στο Ομάν, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Και το ίδιο κάνουν και η Αίγυπτος και η Κυπριακή Δημοκρατία, τόνισε αναφερόμενος στη χθεσινή τριμερή.

Ειδικότερα, ερωτηθείς για τις αντιδράσεις της Τουρκίας αναφορικά με τις δύο συμφωνίες που υπέγραψε (Γαλλία, ΗΠΑ) η Ελλάδα, τη χθεσινή τριμερή Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου και την έκθεση της Κομισιόν, ο κ. Δένδιας απάντησε πως «ορισμένα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν κατανοητά μέσα τουλάχιστον στο πλαίσιο των αρχών του Δικαίου, της καλής γειτονίας, της συνεννόησης μεταξύ των εθνών και των χωρών» και διαμήνυσε ότι οι συμφωνίες της Ελλάδας με τη Γαλλία και με τις ΗΠΑ είναι απολύτως ωφέλιμες και για το ΝΑΤΟ και για τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή μας.

«Οι τουρκικές αντιδράσεις εξηγούνται μόνο, το έχω ξαναπεί, αν η Τουρκία προσλαμβάνει τον εαυτό της ως επιτιθέμενο κράτος. Υπό οποιαδήποτε άλλη έννοια είναι παντελώς ακατανόητες» υπογράμμισε περαιτέρω.

Επανέλαβε πως οι συμφωνίες και οι κατανοήσεις της Ελλάδας δεν στρέφονται κατά κάποιου άλλου κράτους και βεβαίως δεν στρέφονται κατά της Τουρκίας. Ανέφερε πως η Τουρκία είναι καλοδεχούμενη να αποτελέσει μέρος αυτών των κατανοήσεων με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι θα αντιληφθεί ότι ο κανόνας είναι το Διεθνές Δίκαιο, το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, θα παραιτηθεί από το casus belli εναντίον της Ελλάδας και επίσης θα συνυπογράψει τους κανόνες του Δικαίου της Θάλασσας, δηλαδή της UNCLOS.

Ανοίγεται στην Ελλάδα μια λαμπρή ευκαιρία να δει πέραν από τον στενό της ορίζοντα

Αναφερόμενος στη σημερινή του επίσκεψη στο Ομάν, είπε πως «είναι ο δεύτερος Έλληνας υπουργός που έρχεται στο Ομάν ιστορικά» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «ανοίγεται στην Ελλάδα μια λαμπρή ευκαιρία να δει πέραν από τον στενό της ορίζοντα».

«Με τις χώρες του Κόλπου, και πέραν αυτών, με την Ινδία, την Αυστραλία, την Ινδονησία, τις Φιλιππίνες, υπάρχει τεράστιο έδαφος συνεργασίας πάνω ακριβώς στο πλαίσιο των αρχών του Διεθνούς Δικαίου και το Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας», υπογράμμισε.

Υπενθυμίζεται πως κατά την επίσκεψή του στο Ομάν, πέρα από τον ομόλογό του Sayyid Badr bin Hamad bin Hamood Al Βusaidi, ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε επίσης με τον υπουργό του Βασιλικού Οίκου του Ομάν, στρατηγό Sultan bin Mohammed Al Nuamani, καθώς και με τον πρόεδρο της Γενικής Αρχής Ειδικών Οικονομικών και Ελεύθερων Ζωνών Ali bin Masoud Al Sunaidy. Κατά τη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών του Ομάν υπεγράφησαν η συμφωνία απαλλαγής θεωρήσεων για κατόχους διπλωματικών, υπηρεσιακών και ειδικών διαβατηρίων και το μνημόνιο κατανόησης για Πολιτικές Διαβουλεύσεις.

Nα αποχωρήσουν οι μισθοφόροι και τα ξένα στρατεύματα από τη Λιβύη

Σε ό,τι αφορά την αυριανή του επίσκεψη στη Λιβύη, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως η Ελλάδα επανήλθε στη χώρα αυτή με έναν σκοπό: Να βοηθήσει, μέσα στο πλαίσιο των δικών της δυνατοτήτων, να επανέλθει στον δρόμο της σταθερότητας και της ασφάλειας. Να επανέλθει στον δρόμο αυτόν που θα εξασφαλίσει καλύτερο μέλλον για την κοινωνία της, για τον λαό της.

Από κει και πέρα, διαμήνυσε, η Ελλάδα θεωρεί ότι υπάρχουν γι’ αυτό αυτονόητες προϋποθέσεις. «Και η πρώτη είναι η αποχώρηση των μισθοφόρων και η αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων, όπως, επίσης, η ελεύθερη έκφραση της θέλησης του λιβυκού λαού μέσα από εκλογές. Στις 24 Δεκεμβρίου, όπως έχουν προσδιοριστεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Με αυτή την ατζέντα, και χωρίς την παραμικρή ιδιοτέλεια, διότι δεν έχουμε, προσέρχεται η Ελλάδα στη Λιβύη» κατέστησε σαφές ο κ. Δένδιας.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Δένδιας: Η Τουρκία αντιδρά γιατί θεωρεί τον εαυτό της επιτιθέμενο"

Στα 3.279 τα νέα κρούσματα - 351 οι διασωληνωμένοι, 38 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα  κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.279, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 704.211 

(ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 50.8% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 139 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.400 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. To 𝑅𝑡 για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 1.08 (95% ΔΕ: 1.02 - 1.14)

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 38, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.485 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 351 (65.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 81.5% έχει
υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 311 (88.6%) είναι ανεμβολίαστοι
ή μερικώς εμβολιασμένοι και 40 (11.4%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.259 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 213 (ημερήσια μεταβολή +10.94%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του
επταημέρου είναι 207 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων
είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Στο σύνολο των εργαστηριακών ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας στην επικράτεια είναι 0.68% - Το μεγαλύτερο ποσοστό καταγράφεται στην Ημαθία (1,72%) και ακολουθεί η Λάρισα  (1,70%) και η Ιθάκη (1,56%).

Την τελευταία εβδομάδα, το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών είναι 4.493, αποτελώντας το 26% (-3.7% από την προηγούμενη εβδομάδα) στο σύνολο των κρουσμάτων.

Η γεωγραφική κατανομή των 3.279 νέων κρουσμάτων Covid-19 που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

75 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

98 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

39 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

74 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

187 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

80 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

94 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

12 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

523 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

47 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ανδρου

12 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

34 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Αρτας

86 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

28 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

13 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

87 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

80 κρούσματα στην Π.Ε. Εβρου

30 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

20 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου

5 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

133 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

26 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

3 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Ικαρίας

57 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

35 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου

28 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

28 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

17 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας

46 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

39 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

14 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

9 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

194 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου

8 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

7 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας

157 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

76 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Μήλου

6 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου

55 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

1 κρούσμα στην Π.Ε. Πάρου

79 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

94 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

9 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

12 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

78 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

17 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Σάμου

81 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

3 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων

4 κρούσματα στην Π.Ε. Σύρου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Τήνου

94 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

43 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας

32 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

21 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

2 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου

1 κρούσμα στο Άγιο Ορος

Τέλος, 90 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Στα 3.279 τα νέα κρούσματα - 351 οι διασωληνωμένοι, 38 θάνατοι"

Νέα βέλη Μιωνή κατά Παπαγγελόπουλου, αναφορές σε Παππά

Νέα πυρά κατά του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλου, με αναφορές όμως και στον Νίκο Παππά, εξαπολύει με υπόμνημά του στην ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, ο επιχειρηματίας, Σάμπυ Μιωνής.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της ανάκρισης ο κ. Μιωνής, προσκομίζει δυο “νέα στοιχεία” που αφορούν τους :

"πιστούς διαλόγους" - όπως αναφέρει βάση ακριβών σημειώσεων- απο τη συνάντηση που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου στις 10 Μαρτίου 2016, παρουσία των τότε υπουργών Παπαγγελόπουλου και Παππά, προκειμένου να διευθετηθεί η αντιδικία με τον εκδότη Γιαννη Φιλιππάκη και τον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Τάρκα. Απο αυτούς – κατα τον ίδιο- προκύπτει ότι του ζητήθηκαν χρήματα “ως έξοδα” κι όχι “δικαστικά έξοδα” , γεγονός που προστέθηκε εκ των υστέρων για να “ωραιοποιήσει” την απαίτηση.

- Το δεύτερο στοιχείο αφορά, όπως αναφέρει, “...αντίγραφο της από 18.3.2018 συνομολόγησης, από τον Ιωάννη Φιλιππάκη και τον Αλέξανδρο Τάρκα του στησίματος της εις βάρος μου σκευωρίας, με βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής τους. Οι κατηγορούμενοι, ενώπιον των πολιτικών δικαστηρίων της Χώρας, επεδίωξαν, με ψέματα, να παραπλανήσουν τη Δικαιοσύνη, πλην όμως, τα νεότερα στοιχεία που καταθέτω, έρχονται να τους διαψεύσουν κατηγορηματικά”.

Ο κ. Μιωνής για πρωτη φορά μεταφέρει “λέξη -λέξη”, όσα κατα την δική του θέση, διαμείφθηκαν πίσω από τις βαριές πόρτες του Μεγάρου, όταν μετά από παρέμβαση της κυβέρνησης του Ισραήλ ζητήθηκε να λυθεί το “θέμα Μιωνή” και η αντιδικία με τον εκδότη Γιαννη Φιλιπππάκη. Με αυτούς προσπαθεί να αντικρούσει όσα αναφέρει στην αντίκρουση της αγωγής σε βάρος του ο πρωην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, με τις προτάσεις του.

“....Ο εκεί εναγόμενος, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, προσπαθώντας να «εξωραΐσει» το γεγονός ότι εκβιαστικά μου ζήτησε χρήματα για τον Φιλιππάκη, ψεύδεται ... αναφερόμενος σε μία «συνάντηση τριάντα λεπτών στην οποία μάλιστα ούτε καν διαλογική συζήτηση δεν έγινε, αλλά ο ίδιος [Σάμπυ Μιωνής] μονοπώλησε τη συζήτηση βάλλοντας αδικαιολόγητα προς πάσα κατεύθυνση» και, στη συνέχεια, ότι «Δεν μπορούσα να συγκρατηθώ. Ήμουν ήδη εκνευρισμένος με τη συμπεριφορά και τους παραλογισμούς του Μιωνή, και, προκειμένου να τον αποθαρρύνω να συνεχίσει να αναφέρει τα ίδια και τα ίδια, και να διακόψω τον μονόλογό του, του απηύθυνα αυθόρμητα το εύλογο ερώτημα Με τα δικαστικά έξοδα του Φιλιππάκη τι θα γίνει;»

- Με άλλα λόγια, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ισχυρίζεται ότι η δήθεν αυθόρμητη και εύλογη ερώτησή του «με τα δικαστικά έξοδα του Φιλιππάκη τι θα γίνει;» έγινε σε απάντηση της δήθεν «συμπεριφοράς» μου και αφού είχε προηγηθεί ένας μονόλογος, δικός μου, διαρκείας τριάντα λεπτών. Η αλήθεια, ωστόσο, τον διαψεύδει πανηγυρικά, καθώς, σύμφωνα με τις σημειώσεις της μεταξύ μας συνομιλίας, που είχα συγκρατήσει, στα πρώτα τρια (3) λεπτά, μετά την συνάντησή μας, ο παρευρισκόμενος Νίκος Παππάς, αφού ευχαρίστησε και τους δύο για την εκεί παρουσία τους, είπε:

Νίκος Παππάς: «Έχει γίνει ήδη μία συζήτηση χθες παρουσία και του Φιλιππάκη, όπου η παρέμβαση του Μίμη ήταν σημαντική για να καταλάβει και αυτός ότι είναι επιθυμητό να βρεθεί μία λύση, να αποσυμπιεσθούν τα πράγματα και ως συνέχεια της συνάντησης τώρα πρέπει να κάτσουμε εδώ πέρα να δούμε και να βρούμε, να σχεδιάσουμε μία λύση, αναλάβαμε χθες με τον Μίμη να του κάνουμε ένα σχέδιο συμβιβαστικής λύσης. Μίμη, τα λέω καλά;»

Δημ. Παπαγγελόπουλος: «Ναι»

Νίκος Παππάς: «Κάπως έτσι δεν είπαμε; Θα του κάνουμε ένα χαρτί στο οποίο θα γράφουμε τι κινήσεις θα κάνει η κάθε πλευρά ούτως ώστε να αρχίσει να αποσυμπιέζεται. Ο Σάμπυ μου μετέφερε στη συνάντηση που είχαμε προχθές το απόγευμα το θέμα του Μεταξά και το μείζον για τον Φιλιππάκη είναι το θέμα των αγωγών.»

Δημ. Παπαγγελόπουλος: «Και των εξόδων που έχει κάνει μέχρι τώρα.»

Σάμπυ Μιωνής: «Κοιτάξτε να δείτε, να το ξεκαθαρίσουμε...»

Δημ. Παπαγγελόπουλος: «Και άλλο ένα έχει βάλει. Πώς θα εγγυηθούμε ότι δεν …»

Νίκος Παππάς: «Η εγγύηση είναι εντάξει, εμείς θα εγγυηθούμε.»

Σάμπυ Μιωνής: «Δεν είναι έτσι τα πράγματα.»

Δημ. Παπαγγελόπουλος: «Εγώ λέω τι είπε» [σσ: εννοεί ο Ιωανν. Φιλιππάκης]

Σάμπυ Μιωνής: «Και θα σας πω εγώ τι λέω εγώ. Δεν είναι έτσι.»

Κατά την εκτίμηση του Μιωνή , οι “αυτολεξεί” διάλογοι δείχνουν πως “η απαίτηση χρημάτων δεν ηταν ούτε αυθόρμητη, ούτε εύλογη”: “...Αντιθέτως, από τα πρώτα κιόλας λεπτά της κοινής μας συνάντησης, χωρίς καλά - καλά να έχω πει πάνω από τρεις λέξεις ο τότε Υπουργός απαίτησε, με τρόπο κυνικό και εκβιαστικό, να πληρώσω, στον Ιωανν. Φιλιππάκη, “τα έξοδα που είχε κάνει μέχρι τώρα, έξοδα τα οποία, ωστόσο, δεν όφειλα...

Ο Δημ. Παπαγγελόπουλος απαίτησε πληρωμή χρημάτων, για τα οποία δεν υπήρχε καμία νομιμοποιητική (νόμιμη) αιτία. Συγχρόνως, όμως, προχώρησε και σε μία δεύτερη απαίτηση, για λογαριασμό των νυν συγκατηγορουμένων του: Όπως ενθυμούμαι χαρακτηριστικά, ο τότε Υπουργός, είπε χαρακτηριστικά: «Κι άλλο ένα έχει βάλει», εννοώντας, προφανώς, ότι ο Ιωάννης Φιλιππάκης «βάζει» και ο Υπουργός - εκπρόσωπός τους τα «απαιτεί». Η δεύτερη απαίτηση του Δημ. Παπαγγελοπούλου, ήταν η απαίτηση εγγυήσεων, για την οποία ο Νίκος Παππάς απάντησε ότι είναι εντάξει, καθώς θα εγγυούνταν εκείνοι.... Miserabile visu!

Mετά ταύτα, είναι πασιφανές ... ότι ο κατηγορούμενος Δημ. Παπαγγελόπουλος, λειτουργούσε, στο πλαίσιο μίας ομάδας, ως εκπρόσωπος των Φιλιππάκη και Τάρκα. Γι’ αυτό και ο Νίκος Παππάς, στη συνομιλία που είχαμε σε ύστερο χρόνο (και η οποία κατατέθηκε νομίμως ενώπιον της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της ΒτΕ, με το από 22.06.2020 συμπληρωματικό υπόμνημά μου), λέει χαρακτηριστικά: «Ξέρω, καταλαβαίνω, οσμίζομαι, μαθαίνω, ότι κάποιοι βγάζουνε λεφτά. Λεφτά! Πολλά λεφτά...». Φωτογραφίζει, δηλαδή, σε πληθυντικό πρόσωπο, την ύπαρξη μιας “ομάδας”, η οποία “βγάζει λεφτά”.-

Ο επιχειρηματίας προσκομίζει όπως αναφέρει, για πρώτη φορά, ένα έγγραφο με το οποίο συνομολογείται – προφανώς στο πλαίσιο κάποιας προσπάθειας συμβιβασμού- το 2018 , πως οι εναγόμενοι είχαν πέσει θύματα “παραπληροφόρησης σε ότι τον αφορά για υποθέσεις φοροδιαφυγής” και φέρονται να προσθέτουν ότι «και εμείς είχαμε πέσει θύματα πλάνης από αγνώστους εχθρούς του κ. Μιωνή που με τη δημιουργία πλαστών στοιχείων, έστησαν μία σκευωρία...”

Αναφέρει χαρακτηριστικά στο υπόμνημά του:

“...Σε μία απέλπιδα προσπάθεια, να γλιτώσουν (όπως νομίζουν) από την τιμωρία για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει, επιχειρούν εκ νέου να μειώσουν την αξιοπιστία μου, ανακυκλώνοντας και αναμασώντας τις (ίδιες) ανυπόστατες κατηγορίες περί, τάχα, φοροδιαφυγής κλπ,, αν και οι ίδιοι, με το από 19.03.2018 έγγραφό τους, δηλώνουν ότι «όλα τα στοιχεία που ήρθαν στα χέρια μας δεν ήταν αληθή». Και συνεχίζουν ότι «Για το λόγο αυτό, οφείλουμε να ανακαλέσουμε στο σύνολό τους όλους τους ισχυρισμούς και τις εκτιμήσεις που περιλαμβάνονται στα ανωτέρω.

Μας έχει πια καταστεί προφανές ότι παραπλανηθήκαμε από διάφορες πηγές οι οποίες μας χρησιμοποίησαν, προκειμένου να βλάψουν τους κ.κ. Μιωνή, Μεταξά, και συνεργάτες τους». Ακόμη αναφέρουν ότι «Όπως άλλωστε αποδείχθηκε από τις ελληνικές φορολογικές αρχές, ο κ. Μιωνής ήταν και είναι απόλυτα φορολογικά ενήμερος και ουδέποτε απέκρυψε οποιοδήποτε εισόδημα, μιας που δεν υπήρξε ποτέ Έλληνας φορολογικός κάτοικος. Ο δε κ. Μεταξάς, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που έχουν περιέλθει στα χέρια μας, έπεσε θύμα λάθους από υπαλλήλους της ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού και φαίνεται ότι κάποιος υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών παραπλάνησε τις ελληνικές αρχές προκειμένου αυτές να εκδώσουν ένταλμα σύλληψης εναντίον του. Για το λόγο αυτό άλλωστε, ο εισαγγελέας εφετών άσκησε ποινική δίωξη «κατά αγνώστου υπαλλήλου του Υπουργείου Οικονομικών». Ο δε κ. Παπασταύρου, απεδείχθη ότι ουδέποτε υπήρξε συνέταιρος των κ.κ. Μεταξά και Μιωνή, οι οποίοι ήταν και οι μόνοι ιδιοκτήτες της εταιρείας CMA μέχρι και την εξαγορά της, αλλά ήταν απλώς δικηγόρος τους».

Τέλος, παραδέχονται ότι «Όσο μάλιστα αφορά την εταιρία CMA, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που έχουμε, ήταν μια γνωστή και απόλυτα καθαρή εταιρία η οποία διαχειρίζονταν μια σειρά αμοιβαίων κεφαλαίων και εταιριών χαρτοφυλακίου για ξένους θεσμικούς επενδυτές και όχι για Έλληνες ιδιώτες επενδυτές.... Επίσης, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τα οποία ήρθαν στα χέρια μας, ο πραγματικός ιδιοκτήτης της εταιρίας STABRI LTD, ήταν και συνεχίζει να είναι ο κ. Μιωνής και όχι ο κ. Παπασταύρου όπως πιστεύαμε μέχρι πρότινος. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται από τα επίσημα εταιρικά έγγραφα και την πιστοποίηση με σφραγίδα της Χάγης από τις αρχές των Βρετανικών Παρθένων Νήσων, αλλά και από τη ροή των χρημάτων», δηλώνοντας περαιτέρω ότι «και εμείς ότι είχαμε πέσει θύματα πλάνης από αγνώστους εχθρούς του κ. Μιωνή που με τη δημιουργία πλαστών στοιχείων, έστησαν μία σκευωρία εναντίον όχι μόνο των παραπάνω αλλά και εναντίον της εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» αλλά και της ίδιας της ελληνικής δικαιοσύνης».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα βέλη Μιωνή κατά Παπαγγελόπουλου, αναφορές σε Παππά"

Σε ηλεκτρονική μορφή οι υπηρεσίες της Στρατολογίας – Τα αιτήματα που μπορούν να υποβληθούν με λίγα κλικς

Μέσω ηλεκτρονικής ιστοσελίδας θα μπορούν πλέον οι πολίτες να υποβάλλουν πλέον αιτήματα που αφορούν τη θητεία τους στη Στρατολογία.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εισέλθουν στη σχετική ιστοσελίδα χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του TAXISnet.

Αναλυτικά τα αιτήματα που μπορούν να υποβληθούν πλέον ηλεκτρονικά:
  • Αίτηση κατάταξης ως πρότακτος
  • Αναβολή για απόκτηση διδακτορικού διπλώματος
  • Αναβολή για απόκτηση ιατρικής ειδικότητας
  • Αναβολή για κοινωνικούς λόγους
  • Αναβολή λόγω αδελφού που καλείται για κατάταξη κατά τον ίδιο μήνα
  • Αναβολή λόγω σπουδών σε ΙΕΚ – Σχολή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης – εσπερινό λύκειο- μεταλυκειακό έτος-τάξη μαθητείας ΕΠΑΛ ή ΣΕΚ
  • Αναβολή λόγω σπουδών σε λύκειο – σχολείο δεύτερης ευκαιρίας – γυμνάσιο ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης
  • Αναβολή λόγω σπουδών σε ανώτερη ή ανώτατη σχολή – κέντρο μεταλυκειακής εκπαίδευσης – μεταπτυχιακό
  • Αναβολή λόγω υπηρετούντος αδελφού
  • Αναβολή των κατεχόντων εκτός της ελληνικής και τη γερμανική υπηκοότητα
  • Αναβολή ως μόνιμος κάτοικος εξωτερικού
  • Αναβολή ως ναυτολογημένος
  • Αναβολή ως πολιτογραφηθείς
  • Αναβολή ως υποψήφιος σπουδαστής ανωτέρων – ανωτάτων σχολών
  • Άρση πρόσθετης στρατιωτικής υποχρέωσης
  • Διακοπή αναβολής κατάταξης για απόκτηση ιατρικής ειδικότητας
  • Διακοπή αναβολής κατάταξης λόγω σπουδών
  • Διακοπή αναβολής κατάταξης ναυτολογημένων
  • Διακοπή αναβολής κατάταξης υποψηφίων ανωτέρων – ανωτάτων σχολών
  • Διακοπή αναβολής μονίμου κατοίκου εξωτερικού
  • Εξαγορά πρόσθετης στρατιωτικής υποχρέωσης
  • Ένταξη σε προηγούμενη ΕΣΣΟ
  • Κατάθεση οφειλόμενου πιστοποιητικού σπουδών
  • Μετατόπιση κατάταξης για λόγους υγείας (πάθηση διάρκειας μέχρι τέσσερις μήνες)
  • Μεταφορά στη μειωμένη θητεία
  • Παραπομπή σε Επιτροπή Απαλλαγών για λόγους υγείας (πάθηση διάρκειας άνω των τεσσάρων μηνών).
Περαιτέρω, μέσω του ιστότοπου:

Οι ενδιαφερόμενοι όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μπορούν να αιτηθούν την έκδοση Πιστοποιητικού Στρατολογικής Κατάστασης με χρήση των κωδικών τους στο TAXISnet και οι γεννηθέντες το έτος 2003 (κλάσης 2024) μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά Δελτίο Απογραφής με χρήση των κωδικών τους στο TAXISnet, επίσης.

Oι υπόλοιπες υπηρεσίες θα παρέχονται από τις στρατολογικές υπηρεσίες και µε ηλεκτρονικό τρόπο, µέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). Για αυτά τα αιτήματα απαιτούνται η εκτύπωση, συμπλήρωση και υπογραφή της σχετικής αίτησης και η αποστολή της στην αρμόδια Στρατολογική Υπηρεσία σε μορφή pdf, με επισύναψη των κατά περίπτωση απαιτούμενων δικαιολογητικών σε μορφή pdf.

Για τυχόν απορίες που άπτονται ζητημάτων στρατολογικής φύσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην αρμόδια Στρατολογική Υπηρεσία κατά τις εργάσιμες ημέρες (Δευτέρα έως Παρασκευή) και ώρες 07:00 έως 15:00 στα τηλέφωνα που αναφέρονται στον ιστότοπο.

Σε περίπτωση που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα που αφορά αποκλειστικά και μόνο την είσοδό τους μέσω TAXISnet, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν κατά τις εργάσιμες ημέρες (Δευτέρα έως Παρασκευή) και ώρες 07:00 έως 15:00 στα τηλέφωνα που αναφέρονται στον ιστότοπο.

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε ηλεκτρονική μορφή οι υπηρεσίες της Στρατολογίας – Τα αιτήματα που μπορούν να υποβληθούν με λίγα κλικς"

Οικονόμου: Δεν σκεφτόμαστε διόδια στο κέντρο της Αθήνας

Κατηγορηματικός ότι δεν θα μπουν διόδια στο κέντρο της Αθήνας ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε επίσης στα πέντε νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του δημογραφικού.

Επεσήμανε πως «Η αντιμετώπιση του δημογραφικού εξακολουθεί να παραμένει μια πολύ υψηλή προτεραιότητα της κυβέρνησης. Προωθούμε πέντε νέα μέτρα κοινωνικού περιεχομένου για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος που αφορούν:

1.Την προώθηση εναλλακτικών μορφών φύλαξης παιδιών μέσα από το νέο πρόγραμμα «νταντάδες της γειτονιάς», σε περιοχές που δεν υπάρχουν βρεφονηπιακοί σταθμοί.

2.Τη δημιουργία μονάδων παιδικής μέριμνας σε 120 μεγάλες επιχειρήσεις με δαπάνες του Ταμείου Ανάκαμψης. Σε πρώτη φάση θα μπορούν να καλυφθούν 2.500 μικρά παιδιά.

3.Τη χρηματοδότηση με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης της δημιουργίας 50.000 νέων θέσεων για βρέφη και νήπια σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και την παράλληλη προώθηση της δημιουργίας 150 νέων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.

4.Τη στήριξη -επίσης μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης- με στοχευμένα προγράμματα απασχόλησης σε μητέρες που μένουν εκτός αγοράς εργασίας, προκειμένου να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Ήδη ανακοινώθηκε ειδικό πρόγραμμα για 10.000 νέες θέσεις εργασίας στο οποίο οι άνεργες μητέρες θα έχουν προνομιακή μεταχείριση.

5. Μέσω της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που έχουμε προωθήσει για τη νέα γενιά μπαίνει φρένο στην υπερβολική έκθεση του συστήματος στον δημογραφικό κίνδυνο, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζονται υψηλότερες συντάξεις για τους νέους. Το νέο σύστημα θα ισχύσει για αυτούς που εισέρχονται στην αγορά εργασίας από 1/1/2022 και, εφόσον το επιθυμούν, για τους νέους κάτω των 35 ετών».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Οικονόμου: Δεν σκεφτόμαστε διόδια στο κέντρο της Αθήνας"

Μυρτώ της Πάρου: Ο ΕΟΠΥΥ καλύπτει τα έξοδα για να συνεχίσει την θεραπεία της στη Γερμανία

Μία ανάσα αισιοδοξίας για την Μυρτώ της Πάρου που τον Ιούλιο του 2012 κακοποιήθηκε σεξουαλικά από 21χρονο Πακιστανό και εδώ και 9 χρόνια «ανεβαίνει» καθημερινά τον δικό της Γολγοθά.

O υπουργός Υγείας ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης (20/10) πως το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο ενέκρινε την κάλυψη των εξόδων θεραπείας από τον ΕΟΠΥΥ και πλέον η Μυρτώ θα συνεχίσει τη θεραπεία της στην εξειδικευμένη κλινική στη Γερμανία.

«Είμαστε όλοι δίπλα της», τόνισε ο Θάνος Πλεύρης στο tweet που ανέβασε.

newsbeast 

Διαβάστε Περισσότερα » "Μυρτώ της Πάρου: Ο ΕΟΠΥΥ καλύπτει τα έξοδα για να συνεχίσει την θεραπεία της στη Γερμανία"

Απεβίωσε από κορονοϊό ο υποδιευθυντής του Μουσικού Σχολείου Σερρών – Είχε υπογράψει να μη διασωληνωθεί

Την μάχη με τον κορονοϊό έχασε το πρωί της Τετάρτης ο υποδιευθυντής του Μουσικού Σχολείου Σερρών Χρήστος Καραμάνης.

Ο 45χρονος εκπαιδευτικός, δεν ήταν εμβολιασμένος, νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, ενώ με γραπτή του δήλωση ζήτησε να μην διασωληνωθεί.

«Μέχρι την τελευταία στιγμή είχε πλήρη διαύγεια. Γραπτώς ζήτησε ο ίδιος να μην διασωληνωθεί και προφορικά το ίδιο μας ζήτησε και η σύζυγός του» δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο γιατρός και υπεύθυνος της κλινικής  του Νοσοκομείου Σερρών Σερρών, Θεόφιλος Καλλινικίδης.

Ο εκλιπών, σύμφωνα με  τις αναρτήσεις του, στην προσωπική του  σελίδα του στο Facebook, υπήρξε  αρνητής του κορονοϊού. Δεν πίστευε στην ύπαρξη του, ούτε στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων.Δίδασκε  το μάθημα της βυζαντινής μουσικής στο Μουσικό Σχολείο , ήταν παντρεμένος και πατέρας 3 ανήλικων παιδιών.

Κλειστό την Πέμπτη το Μουσικό Σχολείο Σερρών

Σε ένδειξη πένθους δεν θα λειτουργήσει την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου το Μουσικό Σχολείο Σερρών.

«Με μεγάλη  οδύνη σας ενημερώνουμε για τον αδόκητο θάνατο του πολυαγαπημένου μας Υποδιευθυντή και επί χρόνια καθηγητή βυζαντινής μουσικής του Μουσικού Σχολείου μας, Χρήστου Καραμάνη. Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την απέραντη θλίψη της εκπαιδευτικής μας κοινότητας. Ως ένδειξη πένθους και συμπαράστασης στην οικογένεια, μετά από συνεννόηση με τη Δ/νση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ν.Σερρών, η σχολική μας μονάδα θα παραμείνει αύριο, Πέμπτη, 21-10-2021 κλειστή. Οι μαθητές θα παραμείνουν στα σπίτια τους» υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Σερρών Λίλα Σκέμπερη.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Απεβίωσε από κορονοϊό ο υποδιευθυντής του Μουσικού Σχολείου Σερρών – Είχε υπογράψει να μη διασωληνωθεί"

Σωτήρης Τσιόδρας: Με τους εμβολιασμούς έχουμε αποφύγει περίπου 8.400 θανάτους και 5.560 νοσηλείες στις ΜΕΘ

Με τους εμβολιασμούς έχουμε αποφύγει περίπου 8.400 θανάτους και 5.560 νοσηλείες στις ΜΕΘ σύμφωνα με την ανάλυση της εμβολιαστικής προσπάθειας στην πατρίδα μας που παρουσίασε ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, Σωτήρης Τσιόδρας.

Τα εμβόλια έχουν εξαιρετική αποτελεσματικότητα σχετικά με τη σοβαρή νόσο σε όλες τις ηλικίες, μειώνουν τον κίνδυνο όχι μόνο στις μεγαλύτερες αλλά και στις μικρότερες ηλικίες είπε ο κ. Τσιόδρας.

Υπάρχει μείωση κατά 91% ή στο ένα δέκατο από τον πλήρη εμβολιασμό έναντι θανάτου από Covid 19 για όλες τις ηλικίες, τόνισε.

«Έως 96% η αποτελεσματικότητα των εμβολίων στη μετάλλαξη Δέλτα»

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στη μετάλλαξη Δέλτα λέγοντας ότι προ Δέλτα η αποτελεσματικότητα των εμβολίων ήταν από 92% έως 98%, μετά Δέλτα, από 71% έως 96%. Διατηρείται, δηλαδή, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου και μετά τη Δέλτα περίοδο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει υψηλή αποτελεσματικότητα και για νοσηλείες σε ΜΕΘ στη μετά Δέλτα περίοδο, από 91 έως 98%. Επίσης, τα εμβόλια εμφανίζουν εξαιρετική αποτελεσματικότητα σε όλες τις ηλικίες για νόσηση. «Έχουμε αποφύγει περίπου 8.400 θανάτους στη χώρα μας με τους εμβολιασμούς», υπογράμμισε ο καθηγητής.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Σωτήρης Τσιόδρας: Με τους εμβολιασμούς έχουμε αποφύγει περίπου 8.400 θανάτους και 5.560 νοσηλείες στις ΜΕΘ"

Η Ολυμπιακή Φλόγα έφθασε στο Πεκίνο

Μετά από πολύωρο ταξίδι, η Ολυμπιακή Φλόγα έφθασε με ειδική πτήση από την Αθήνα στο Πεκίνο, όπου τον προσεχή Φεβρουάριο, θα διεξαχθούν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2022.

Η υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας έγινε σε επίσημη τελετή στον Ολυμπιακό Πύργο, μια γιγαντιαία ατσάλινη κατασκευή ύψους άνω των 200 μέτρων, που δεσπόζει στο βόρειο τμήμα της κινεζικής πρωτεύουσας.

Εκτός από μια «διαδικτυακή σκυταλοδρομία», η παραδοσιακή Λαμπαδηδρομία, θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 4 Φεβρουαρίου 2022 με περίπου 1.200 λαμπαδηδρόμους, όπως ανέφερε ο Ζανγκ Γιαντόνγκ, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, θα διεξαχθούν από τις 4 έως τις 20 Φεβρουαρίου, με την συμμετοχή περίπου 2.900 αθλητών από 85 χώρες και το Πεκίνο θα γίνει η πρώτη πόλη στον κόσμο που θα διοργανώσει τους Χειμερινούς Αγώνες αφού φιλοξένησε τους Θερινούς Αγώνες το 2008.

ΑΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ολυμπιακή Φλόγα έφθασε στο Πεκίνο"

Παραίτηση Σανέρ στα κατεχόμενα εξαιτίας ροζ βίντεο (ΦΩΤΟ)

Την παραίτησή του από όλα τα καθήκοντά του φέρεται να ετοιμάζεται να υποβάλει ο πρόεδρος του ΚΕΕ και «πρωθυπουργός» Ερσάν Σανέρ, μετά το ροζ βίντεο, που διαδίδεται από χθες το βράδυ με αποστολή μηνυμάτων μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με την Χαμπέρ Κίπρις, ο κ. Σανέρ θα παραιτηθεί άμεσα, σήμερα, από τη θέση του «πρωθυπουργού», από την προεδρία του ΚΕΕ και θα αποσύρει την υποψηφιότητά του από το εκλογικό συνέδριο για την προεδρία του κόμματος. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι φημολογείται πως θα ορισθεί «πληρεξούσιος πρωθυπουργός» στην θέση του Ερσάν Σανέρ, είτε ο Ναζίμ Τσαβούσογλου «υπουργός γεωργίας» είτε ο Ουνάλ Ουστέλ, «υπουργός υγείας».

Το θέμα, προστίθεται, θα ξεκαθαρίσει σε συνάντηση των «υπουργών» του ΚΕΕ το απόγευμα. Επίσης, τα καθήκοντα του προέδρου του ΚΕΕ θα αναλάβει άλλος, όπως σημειώνεται, ώστε να υπάρξει ομαλότητα στο κόμμα μέχρι το εκλογικό του συνέδριο, μέσω του οποίου την προεδρία διεκδικούν πολλοί υποψήφιοι.

Να σημειωθεί ότι το εν λόγω βίντεο δεν έχει ανέβει σε ανοικτή πρόσβαση σε κανένα κοινωνικό δίκτυο λόγω του περιεχομένου του. Κυκλοφόρησε όμως πάρα πολύ μέσω μηνυμάτων μεταξύ προσωπικών λογαριασμών σε όλα τα δίκτυα επικοινωνίας.

Στην ύπαρξη βίντεο με τον «πρωθυπουργό» του ψευδοκράτους, Ερσάν Σανέρ είχε αναφερθεί χθες το βράδυ σε thread στο τουίτερ ο Τούρκος δημοσιογράφος Ερκ Ατζιαρέρ ο οποίος κάνει αναφορά και στον επιχειρηματία, Χαλί Φαλγιαλί στα κατεχόμενα, που φέρεται να είχε στην κατοχή του ροζ βίντεο με γραφειοκράτες και πολιτικούς στα κατεχόμενα και αυτά πέρασαν στην κατοχή του Τούρκου αρχιμαφιόζου, Σεντάτ Πέκερ.

Ο Πέκερ εδώ και καιρό δημοσιοποιεί στοιχεία εναντίον Υπουργών της κυβέρνησης Ερντογάν στην Τουρκία ενώ είχε αναφερθεί στο παρελθόν και σε υποθέσεις που αφορούν παράνομες δραστηριότητες στα κατεχόμενα.

Στο διαδίκτυο υπάρχουν αρκετά σχόλια για το όλο ζήτημα.

sigmalive

Αυτό είναι το ροζ βίντεο που «έκαψε» τον «πρωθυπουργό» του ψευδοκράτους 
 
Διαβάστε Περισσότερα » "Παραίτηση Σανέρ στα κατεχόμενα εξαιτίας ροζ βίντεο (ΦΩΤΟ)"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news