facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

ΕΙΝΑΠ: Κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Σε νέα κινητοποίηση προχωρούν την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου οι γιατροί του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», διεκδικώντας την κάλυψη κενών θέσεων εργασίας, ειδικά αναισθησιολόγων.

Όπως αναφέρει η ΕΙΝΑΠ: «Οι ελλείψεις προσωπικού στο Αιματολογικό εργαστήριο του νοσοκομείου “Παίδων Αγία Σοφία” έχουν αναγκάσει τους ιατρούς να πραγματοποιούν 6 με 10 εφημερίες ο καθένας ανά μήνα ενώ πια στις μικρές εφημερίες κλείνει μετά τις 9 το βράδυ και οι εξετάσεις αποστέλλονται και πραγματοποιούνται στο διπλανό νοσοκομείο. Αυτή -η προσωρινή ελπίζουμε λύση- άρχισε πρόσφατα να πραγματοποιείται και για το βιοχημικό εργαστήριο. Το νοσοκομείο έχει γενική εφημερία μέρα παρά μέρα.

Ο ένας από τους δύο βιολόγους του αιματολογικού εργαστηρίου παραιτήθηκε, αφού είχε βγει σε αναστολή ως ανεμβολίαστος και από τότε σταμάτησε να γίνεται ο έλεγχος για Gilbert. Το εργαστήριο εξυπηρετούσε όλη την Ελλάδα και από τότε η σημαντική αυτή εξέταση σταμάτησε.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει δυνατότητα για πρόσληψη επικουρικών ιατρών αφού δεν υπάρχει κανείς στη λίστα καθώς κανείς δεν θέλει να έρθει με τέτοιες
συνθήκες εφημέρευσης. Θέση μόνιμου ιατρού δεν προκηρύσσεται τα τελευταία 2 χρόνια ενώ εντός εξαμήνου θα βγει στη σύνταξη άλλος ένας ιατρός. Ο μοναδικός επικουρικός ετοιμάζεται να φύγει για αλλού με αποτέλεσμα να παραμένουν ένας επιμελητής Α, δύο ιατροί με θέση Διευθυντή (όπου ο ένας είναι ΑΜΕΑ και έχει κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα) και καθώς και ένας βιολόγος που καλύπτει το τμήμα Γενετικής – Έρευνας.

Για την εύρυθμη λειτουργία του αιματολογικού απαιτείται η άμεση προκήρυξη 3 οργανικών θέσεων, η εξεύρεση μέχρι τότε επικουρικών ιατρών και η πρόσληψη τουλάχιστον ενός βιολόγου. Στα εργαστήρια υπάρχουν 16 κενές θέσεις ειδικευομένων μικροβιολογίας.

Σε επικίνδυνη θέση βρίσκεται και η Αιμοδοσία του νοσοκομείου όπου χρήζει άμεσα στήριξη με ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, ενώ οι δύο Μονάδες Μεσογειακής Αναιμίας με 830 τακτικά μεταγγιζόμενους ασθενείς είναι υπό διάλυση λόγω έλλειψης μόνιμων ιατρών.

Τέλος, είναι γνωστή η έλλειψη αναισθησιολόγων στο Παίδων Αγία Σοφία με αποτέλεσμα να πραγματοποιούνται χειρουργεία μόνο στα έκτακτα περιστατικά και να αναβάλλονται τα προγραμματισμένα χειρουργεία των μικρών ασθενών.
Η ΕΙΝΑΠ καλύπτει την κινητοποίηση που οργανώνουν οι γιατροί του νοσοκομείου την Τρίτη 20/09/22 στις 12:00 μμ. στην πύλη».

Επίσης σε άλλη ανακοίνωσή της η ΕΙΝΑΠ τονίζει πως: «καταγγέλλει την παραπομπή σε δίκη, στις 28/11/2022, της προέδρου  της ΟΕΝΓΕ, Αφροδίτης Ρέτζιου, κατηγορούμενη για παραβίαση του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.
Συγκεκριμένα, η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ κατηγορείται για την κατάληψη του οδοστρώματος μπροστά από το υπουργείο Υγείας από υγειονομικούς και άλλους εργαζόμενους, οι οποίοι διεκδικούσαν μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Απαιτούμε να σταματήσει τώρα οποιαδήποτε δίωξη στην πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ. Οι υγειονομικοί δεν τρομοκρατούμαστε! Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα τα δικά μας και των ασθενών μας».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΙΝΑΠ: Κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»"

Ερντογάν: Η Τουρκία ενεργεί με αποφασιστικότητα για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο

 «Η Τουρκία ενεργεί με αποφασιστικότητα για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της στο Αιγαίο» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται για την 77η γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, η οποία αρχίζει αύριο Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου.

«Σήμερα, η Τουρκία ενεργεί με αποφασιστικότητα για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της στο Αιγαίο, τη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στο δείπνο που παρέθεσε η Εθνική Διευθύνουσα Επιτροπή Τουρκοαμερικανών στη Νέα Υόρκη.

«Σήμερα, η Τουρκία διαθέτει ισχυρό στρατό και διπλωματία», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος. «Σήμερα, η Τουρκία αγκαλιάζει και προστατεύει πάνω από 4 εκατομμύρια καταπιεσμένους και αδικημένους ανθρώπους… Η Τουρκία δεν αφήνει πρόσφυγες να πνιγούν στα νερά του Αιγαίου ή της Μεσογείου. Αντίθετα τους μαζεύουμε από τις θάλασσες. Σήμερα, η Τουρκία εργάζεται για την ειρήνη στον κόσμο».

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος έτεινε χείρα φιλίας προς την Ουάσινγκτον, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ που – ως στρατηγικοί εταίροι και σύμμαχοι τα τελευταία 70 χρόνια – να μην μπορούν να λύσουν».

«Δεν είμαστε και οι δύο στο NATO; Πράγματι, είμαστε». Σημείωσε μάλιστα ότι η Τουρκία είναι στην κορυφαία πεντάδα, όσον αφορά τα χρήματα και τη χερσαία υποστήριξη που δίνει. Σε αυτό το πλαίσιο «η θέση της Τουρκίας θα πρέπει να γίνεται κατανοητή και να είναι γνωστή και οι αποφάσεις και τα βήματα θα πρέπει να γίνονται αναλόγως».

«Αν και έχουμε κάποιες διαφορές απόψεων για τα ζητήματα που αφορούν την εθνική μας ασφάλεια, μοιραζόμαστε παρόμοιες στάσεις σε πολλά περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα. Κατά τις συνομιλίες μας με τον Πρόεδρο Μπάιντεν, συμφωνήσαμε να ενισχύσουμε και να εμβαθύνουμε τη φιλία και τη συνεργασία μεταξύ των χωρών μας. Με αυτή την κατανόηση, δρομολογήσαμε έναν Στρατηγικό Μηχανισμό ΗΠΑ-Τουρκίας. Ελπίζω ότι το επόμενο διάστημα θα επιλύσουμε τα προβλήματά μας αναπτύσσοντας παράλληλα τη συνεργασία μας με τις ΗΠΑ στη βάση αμοιβαίων συμφερόντων», ανέφερε.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν: Η Τουρκία ενεργεί με αποφασιστικότητα για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο"

Διπλωματία, τουρκική προκλητικότητα, επενδύσεις και ενέργεια, στον ΟΗΕ από τον Κ. Μητσοτάκη

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, που ξεκίνησε σήμερα, δίνει την ευκαιρία στον Έλληνα πρωθυπουργό, που μεταβαίνει αύριο στη Νέα Υόρκη, να αναδείξει ξανά τον σταθεροποιητικό ρόλο της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Την οργή της Άγκυρας έχει προκαλέσει η απόφαση των ΗΠΑ που καταργεί τους περιορισμούς στην πώληση όπλων προς τη Λευκωσία, ενώ ο Ζοζέπ Μπορέλ έδωσε σήμερα μια ηχηρή απάντηση στις απειλές Τσαβούσογλου για τα ελληνικά νησιά.

Διπλωματία, επενδύσεις και ενέργεια κυριαρχούν στην ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων. Η παρουσία του πρωθυπουργού δεν ετεροκαθορίζεται από τον τουρκικό αναθεωρητισμό, αλλά στοχεύει στην ανάδειξη της θέσης της Ελλάδας στον κόσμο που αλλάζει, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις επαφές του και την ομιλία του αναμένεται να υπογραμμίσει ότι η χώρα είναι πυλώνας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και κόμβος για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης. Στο επίκεντρο, επίσης, η διεθνοποίηση της τουρκικής επιθετικότητας, καθώς και η αμφισβήτησης της εθνικής κυριαρχίας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

“Όσο αποχαλινώνεται η προκλητική ρητορική της Τουρκίας, τόσο χαλυβδώνεται η πίστη της διεθνούς κοινότητας ότι εδώ έχουμε έναν προβληματικό εταίρο, ο οποίος σε μια περίοδο κατά την οποία η διεθνής κοινότητα έχει τοποθετηθεί κατά κάθε αναθεωρητισμού, αυτός συνεχίζει να φλερτάρει με τέτοιου είδους πρακτικές” επισήμανε ο κυβερνητικός εκρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί και στη δεξίωση που παραθέτει ο Αμερικανός πρόεδρος, ενώ ο Νίκος Δένδιας θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών, δίνοντας βάρος στα τριμερή σχήματα της Ανατολικής Μεσογείου. Ξεχωρίζει η συνάντησή του με την αμερικανίδα υφυπουργό Εξωτερικών Βικτώρια Νούλαντ, ενώ αναμένεται να προωθηθεί η ελληνική υποψηφιότητα για το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Μετά τη συνάντησή τους με τον υπουργό Εξωτερικών της ο Νίκος Δένδιας και ο ΥΠΕΞ της Κύπρου Γιάννης Κασουλίδης χαιρέτησαν την άρση του εμπάργκο όπλων στη Λευκωσία, καταδικάζοντας του τουρκικό αναθεωρητισμό.

Σαφής ήταν η απάντηση του Ζοζέπ Μπορέλ στην επιστολή του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Mεβλούτ Τσαβούσογλου, με τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, να εγκαλεί την Τουρκία για τις αλλεπάλληλες υπερπτήσεις, και την κλιμακούμενη προκλητικότητα.

Προκλήσεων συνέχεια από τον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εμφανίστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες με αναθεωρητική διάθεση.

«Σήμερα, υπάρχει μια Τουρκία με ισχυρή στρατιωτική και διπλωματική παρουσία, η οποία είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της στο Αιγαίο, στη Μαύρη Θάλασσα και στην Ανατολική Μεσόγειο» δήλωσε.

Έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας στον ουρανό του Αιγαίου, με έξι υπερπτήσεις, από νωρίς το πρωί έως τις μεσημεριανές ώρες. Πέντε απ’ αυτές πάνω από την νήσο Κίναρο και μία πάνω από την Κανδελιούσα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Διπλωματία, τουρκική προκλητικότητα, επενδύσεις και ενέργεια, στον ΟΗΕ από τον Κ. Μητσοτάκη"

Δόθηκε στην κυκλοφορία το υπογειοποιημένο έργο της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου στη Νέα Φιλαδέλφεια

Σε μια πανηγυρική εκδήλωση, παρουσία του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, υπουργών, βουλευτών, αντιπεριφερειαρχών, του δημάρχου Ν. Φιλαδελφείας, δημάρχων, του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΑΕΚ Δ. Μελισσανίδη, εντεταλμένων περιφερειακών συμβούλων, αντιδημάρχων, αιρετών και εκπροσώπων φορέων, πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια του υπερτοπικού έργου της Περιφέρειας Αττικής, της υπογειοποίησης της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου στη Νέα Φιλαδέλφεια δίπλα από το γήπεδο «Αγιά Σοφιά OPAP Arena».

Το έργο, το οποίο δημοπρατήθηκε το 2019 από την προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας, είχε προϋπολογισμό 17,7 εκατ. ευρώ και ολοκληρώθηκε από την παρούσα διοίκηση της Περιφέρειας «και μάλιστα σε μικρότερο χρονικό διάστημα από το αρχικώς προβλεπόμενο στη σχετική σύμβαση» όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή.

Την Πολιτεία εκπροσώπησαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, ενώ παρόντες ήταν και οι βουλευτές της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος και Δημήτρης Καιρίδης, καθώς επίσης και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. Νάντια Γιαννακοπούλου.

Των εγκαινίων προηγήθηκε αγιασμός από τον μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος Γαβριήλ.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση για εγκαίνια του νέου έργου

enypografa 

Διαβάστε Περισσότερα » "Δόθηκε στην κυκλοφορία το υπογειοποιημένο έργο της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου στη Νέα Φιλαδέλφεια "

Ισχυρότητος σεισμός μεγέθους 7,6 Ρίχτερ στο Μεξικό – Ο πρόεδρος Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ κάνει λόγο για έναν νεκρό

Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 7,6 βαθμών, συγκλόνισε λίγα λεπτά μετά τις 21:00 (ώρα Ελλάδος) την πολιτεία Μιτσοακάν στο κεντρικό Μεξικό, σύμφωνα με το σεισμολογικό ινστιτούτο της χώρας.

Χιλιάδες άνθρωποι ξεχύθηκαν στους δρόμους, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή σοβαρές υλικές ζημιές. «Ελπίζουμε ειλικρινά ότι δεν έχει συμβεί τίποτα σοβαρό», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος του Μεξικού Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

Ο πρόεδρος Andrés Manuel López Obrador ανέφερε ακόμη μέσω Twitter ότι ο γραμματέας του ναυτικού του είπε ότι ένα άτομο σκοτώθηκε στο λιμάνι της πόλης Manzanillo Colima, όταν κατέρρευσε τοίχος σε εμπορικό κέντρο.

Σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS), ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,6 βαθμών, το επίκεντρό του εντοπίζεται 37 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Ακουίγια και το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε περίπου 15 χιλιόμετρα.

Λόγω της ισχύος του σεισμού, το αμερικανικό κέντρο προειδοποίησης τσουνάμι εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι ύψους 1-3 μέτρων στις μεξικανικές ακτές και για μικρότερο (έως και 0,3 μ.) στις ακτές Κολομβίας, Κόστα Ρίκας, Εκουαδόρ, Ελ Σαλβαδόρ, Γουατεμάλας, Ονδούρας, Νικαράγουας, Παναμά και Περού.

ΕΡΤ, Reuters, ΑP/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ισχυρότητος σεισμός μεγέθους 7,6 Ρίχτερ στο Μεξικό – Ο πρόεδρος Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ κάνει λόγο για έναν νεκρό"

Καιρός αύριο: Πέφτει η θερμοκρασία και έρχονται βροχές – Αναλυτική πρόγνωση

Άστατος θα είναι ο καιρός αύριο, Τρίτη (20.09.2022) σε όλη τη χώρα. Τοπικά θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, ενώ ο υδράργυρος θα υποχωρήσει.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Αρχικά στο Ιόνιο, βαθμιαία στα βόρεια και από τις μεσημβρινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τις Σποράδες, προβλέπονται τοπικές βροχές και, κυρίως στο Ιόνιο και πιθανόν την Πελοπόννησο και τη Μακεδονία, μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και και το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου. Στην κεντρική και τη νότια Ελλάδα η θερμοκρασία θα φθάσει τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος, όμως μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις, που κυρίως στα βόρεια θα είναι αυξημένες.
Ανεμοι: Ασθενείς και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος, αλλά από τις προμεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν στα γύρω ορεινά το μεσημέρι – απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Από τις προμεσημβρινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν στη Μακεδονία το μεσημέρι – απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά το πρωί στα θαλάσσια και παραθαλάσσια 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 25 βαθμούς. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στα νησιά του Ιονίου νεφώσεις με σποραδικές βροχές και στα νότια πρόσκαιρες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος καιρός, όμως από τις προμεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν στην Πελοπόννησο μικρής διάρκειας καταιγίδες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα, στα βόρεια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στα νότια νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις. Από το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν στην ανατολική Πελοπόννησο μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και το πρωί στις Σποράδες και την ανατολική Θεσσαλία βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κυρίως στην Κρήτη, όπου πρόσκαιρα από το μεσημέρι θα είναι πυκνότερες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα στην περιοχή της Λήμνου.
Ανεμοι: Βόρειοι 3 έως 5 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες, αυξημένες νεφώσεις από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και το πρωί στη βόρεια Εύβοια βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Πέφτει η θερμοκρασία και έρχονται βροχές – Αναλυτική πρόγνωση"

Μήνυση κατά του Γιάννη Ρουμπάτη κατέθεσε ο Στέργιος Πιτσιόρλας

Μήνυση κατά του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη κατέθεσε ο Στέργιος Πιτσιόρλας, πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.

Ειδικότερα, σε γραπτή του δήλωση αναφέρει: «Σήμερα το πρωί, όπως είχα προαναγγείλει, δια του εκπροσώπου μου καθηγητή κ. Χρήστου Μυλωνόπουλου, κατέθεσα μήνυση κατά του πρώην διοικητή της ΕΥΠ κ. Ρουμπάτη για όσα είπε και έπραξε εναντίον μου».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Μήνυση κατά του Γιάννη Ρουμπάτη κατέθεσε ο Στέργιος Πιτσιόρλας"

Ληστεία σε τράπεζα στο Μοσχάτο – Ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας για τον ληστή

Ληστεία πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας (19.09.2022)  σε υποκατάστημα τράπεζας στο Μοσχάτο. Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό του ληστή.

Ο δράστης που φορούσε τζόκεϊ μπήκε στην τράπεζα στο Μοσχάτο επί της οδού Μακρυγιάννη 67 στις 13:55 και με την απειλή όπλου ανάγκασε τους υπαλλήλους να του δώσουν τα χρήματα.

Στη συνέχεια ο ληστής έφυγε από το υποκατάστημα με τους αστυνομικούς να πραγματοποιούν εντατικές έρευνες, προκειμένου να εντοπίσουν τα ίχνη του κακοποιού.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ληστεία σε τράπεζα στο Μοσχάτο – Ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας για τον ληστή"

Το μεγαλύτερο παιδιατρικό Νοσοκομείο της χώρας Παίδων «Αγ. Σοφία» αναστέλλει τη λειτουργία των τακτικών χειρουργείων

Επίκαιρη Ερώτηση

Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα:  Το μεγαλύτερο παιδιατρικό Νοσοκομείο της χώρας Παίδων «Αγ. Σοφία» αναστέλλει τη λειτουργία των τακτικών χειρουργείων 

Στις 29 Αυγούστου, η προϊσταμένη του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Αγ. Σοφία», ενημέρωσε την διοίκηση του νοσοκομείου ότι εξαιτίας της έλλειψης ιατρών αναισθησιολόγων, αναστέλλονται από 5/9/2022 όλα τα τακτικά περιστατικά της λίστας χειρουργείου και θα εξυπηρετούνται μόνο ασθενείς των ογκολογικών τμημάτων, των νεογνολογικών κλινικών και άλλων εκτάκτων και επειγόντων περιστατικών.

Το γεγονός αυτό δεν προέκυψε ως κεραυνός εν αιθρία. Ήδη ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες «Η Αγία Σοφία» ενημέρωσε από το Ιούνιο του 2021 την τότε ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για το ζήτημα της στελέχωσης του  αναισθησιολογικού τμήματος. Ενώ για τις σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, στον χειρουργικό τομέα του νοσοκομείου, το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ εφιστούσε την προσοχή στη διοίκηση της 1ης ΥΠΕ από τα μέσα του προηγούμενου Ιουλίου.

Οι ελλείψεις σε ιατρούς αναισθησιολόγους, εξαιτίας αποχωρήσεων και μη έγκαιρων αναπληρώσεων (από τις 17 προβλεπόμενες θέσεις αναισθησιολόγων αυτή τη στιγμή καλύπτονται μόνο οκτώ) αλλά και η απουσία ιατρικού-νοσηλευτικού προσωπικού σε κρίσιμες θέσεις, έχουν οδηγήσει σε ματαίωση ή επ΄ αόριστον αναβολή όλων των προγραμματισμένων τακτικών χειρουργείων για το σύνολο των μονάδων στο μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας, παρέχοντας σχεδόν αποκλειστικά επείγουσες χειρουργικές υπηρεσίες, γεγονός που  εγκυμονεί κινδύνους για παιδιά με σοβαρά και χρόνια νοσήματα.

Ερωτάται ο Υπουργός

Σε τι ενέργειες έχει προβεί η διοίκηση του νοσοκομείου για την αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στη λειτουργία των χειρουργικού τομέα;
 
Πώς σκοπεύετε να λύσετε άμεσα αυτή τη σοβαρή κατάσταση, πριν υπάρξουν επιπλέον δυσάρεστες εξελίξεις;

Ο ερωτών Βουλευτής
 
Κρίτων Αρσένης

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Το μεγαλύτερο παιδιατρικό Νοσοκομείο της χώρας Παίδων «Αγ. Σοφία» αναστέλλει τη λειτουργία των τακτικών χειρουργείων "

Η Κίνα απαντά στις δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν – «Κατάφωρη παραβίαση»

Την δικής της απάντηση στις δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν για την Ταϊβάν, έσπευσε να δώσει η Κίνα λέγοντας πως οι δηλώσεις του αμερικανού προέδρου αποτελούν «κατάφωρη παραβίαση» των διπλωματικών δεσμεύσεων της Ουάσινγκτον.

Υπενθυμίζεται πως ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως σε περίπτωση που η Ταϊβάν δεχτεί επίθεση από την Κίνα τότε οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ θα υπερασπιστούν τη νήσο των 23 εκατομμυρίων κατοίκων.

«Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση της σημαντικής δέσμευσης των Ηνωμένων Πολιτειών να μην υποστηρίξουν την ανεξαρτησία της Ταϊβάν. Στέλνει σοβαρό, αρνητικό μήνυμα (υποστήριξης) προς τις αυτονομιστικές δυνάμεις που αγωνίζονται για την ανεξαρτησία της Ταϊβάν», δήλωσε η Μάο Νονγκ, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η Κίνα επιφυλάσσεται του δικαιώματος να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να απαντήσει σε ενέργειες που διαιρούν την χώρα, είπε η εκπρόσωπος. «Πρόθεσή μας είναι να κάνουμε το καλύτερο στην προσπάθεια για ειρηνική επανένωση. Την ίδια στιγμή, δεν θα ανεχθούμε οποιαδήποτε ενέργεια έχει ως στόχο την απόσχιση».

Η εκπρόσωπος κάλεσε τις ΗΠΑ να διαχειρισθούν τα θέματα που σχετίζονται με την Ταϊβάν «προσεκτικά και όπως αρμόζει» και να μην στέλνουν «λάθος μηνύματα» προς τις αυτονομιστικές δυνάμεις της Ταϊβάν, προειδοποιώντας την Ουάσινγκτον για τον κίνδυνο σοβαρής βλάβης των αμερικανοσινικών σχέσεων και της ειρήνης στα Στενά της Ταϊβάν.

«Δεν υπάρχει παρά μία Κίνα στο κόσμο, η Ταϊβάν αποτελεί μέρος της Κίνας και η κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας είναι η μόνη νόμιμη κυβέρνηση της Κίνας», κατέληξε η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Κίνα απαντά στις δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν – «Κατάφωρη παραβίαση»"

Ερχεται πλαφόν στο περιθώριο κέρδους για ξύλα και πέλετ

«Αντιλαμβανόμαστε μια αύξηση στις τιμές στα ξύλα και στα πέλετ και είναι λογικό να υπάρχει σε σχέση με πέρυσι, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και της ενεργειακής κρίσης. Δεν είναι όμως λογικό να βλέπουμε τόσο μεγάλες αυξήσεις. Για να το φρενάρουμε θα εφαρμόσουμε πλαφόν στο περιθώριο κέρδους όπως κάνουμε για τα τρόφιμα και διάφορα άλλα προϊόντα. Με τις υπηρεσίες του Υπουργείου συζητάμε ποιο μήνα αναφοράς θα ορίσουμε», υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης μιλώντας στο ΣΚΑΙ. 

Οσο για το αν θα συνεχιστεί η επιδότηση στα καύσιμα, τόνισε: «Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε τον κόσμο απροστάτευτο. Η ελληνική κυβέρνηση έχει γίνει παράδειγμα προς μίμηση σε όλη την Ευρώπη. Προσπαθούν να αντιγράψουν τα μέτρα που πρώτοι πήραμε εμείς. Τα μέτρα θα τα συνεχίσουμε και θα τα επεκτείνουμε. Αυτό τον χειμώνα θα τον περάσουμε όλοι μαζί».

Σε σχέση με τις ανακοινώσεις του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ, ο υπουργός σημείωσε: «Η πιο δηλωτική στιγμή της συνέντευξης τύπου ήταν όταν ρωτήθηκε για το θέμα Πιτσιόρλα. Η απάντησή του ήταν: «δεν χρωστώ σε κανέναν καμία εξήγηση». Ούτε ρομπότ δεν το λέει αυτό. Ήταν τόσο αποκρουστική αυτή του η απάντηση που δείχνει και τον αληθινό τους χαρακτήρα. Ο ένας παρακολουθούσε τον άλλον αλλά δεν χρωστάνε καμία εξήγηση».

«Ο Τσίπρας έχει το δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει. Το πρόβλημά του στην πολιτική είναι ότι πλέον συγκρίνεται με τον Τσίπρα που κυβέρνησε. Θεωρώ αδιανόητο πέντε χρόνια Πρωθυπουργός να μην έχει καταλάβει πως λειτουργεί η οικονομία».

«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη λύση του δημογραφικού προβλήματος είναι η εισαγωγή όσο το δυνατόν περισσοτέρων μεταναστών στην Ελλάδα. Είναι άλλο να λες “θέλω να ενσωματώσω τους μετανάστες που έχω” - κανείς δεν λέει όχι, οι μετανάστες που έχουν έρθει νόμιμα πρέπει να ενσωματωθούν- και άλλο να λες “τους θεωρώ λύση στο δημογραφικό”, άρα πρέπει να έρθουν και άλλοι». Αυτό είναι κάτι που θα απασχολήσει πάρα πολύ τους ψηφοφόρους».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερχεται πλαφόν στο περιθώριο κέρδους για ξύλα και πέλετ"

Γλυφάδα: Αστρολόγος το θύμα της ληστείας «μαμούθ»

Θύμα ληστείας έπεσε αστρολόγος που μένει στην Γλυφάδα, τα ξημερώματα της Κυριακής (18.09.2022). Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η 55χρονη, άγνωστοι εισέβαλαν στο σπίτι της και πήραν πάνω από 500.000 ευρώ. 

Η 55χρονη αστρολόγος, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, κατέθεσε στις Αρχές ότι οι δύο δράστες που μπήκαν στο σπίτι της στην Γλυφάδα, την ακινητοποίησαν και της ζήτησαν να τους υποδείξει που βρίσκονταν το χρηματοκιβώτιο. Σύμφωνα πάντα με τα όσα καταγγέλλει η ίδια, της κρατούσαν τα χέρια και τα πόδια, απειλώντας της προκειμένου να τους πει που είναι τα χρήματα. 

Κατά την δήλωσή της, οι ληστές πήραν από το χρηματοκιβώτιο πάνω από 500.000 ευρώ. Από την πλευρά τους, οι Αρχές ερευνούν προσεκτικά την υπόθεση. 
Δείτε φωτογραφίες:

Έψαξαν όλες τις ντουλάπες με αποθηκευτικό χώρο 

Μάστορας που κάνει επισκευές στο σπίτι της 55χρονης στην Γλυφάδα μίλησε στο newsit.gr, περιγράφοντας την κατάσταση που αντίκρισε. «Έπαιρνε τηλέφωνο το γιο μου, εφτά κλήσεις είχε στο κινητό του το πρωί που σηκώθηκε γιατί το είχε κλειστό. Τώρα, εδώ που είμαι στο υπόγειο, είναι όλες οι ντουλάπες ανοιχτές» ανέφερε. 

«Βγαλμένα πράγματα… κάτω στις μητέρας της το σπίτι, τα πράγματα είναι άθικτα. Δεν ανακάτεψαν τίποτα. Άνοιξαν όλες τις ντουλάπες με αποθηκευτικό χώρο κι έχει πολλά πράγματα. Το χρηματοκιβώτιο δεν ξέρω που είναι… Το σπίτι έχει πολλές κάμερες. Τώρα τελευταία όπως μου είπε και ο γιος μου κάποιοι ερχόντουσαν, Αλβανοί, Ρουμάνοι. Με έπαιρνε κάθε βράδυ τηλέφωνο και μου έλεγε: “μπήκαν στο γκαράζ κι άλλα διάφορα”» λέει στο newsit.gr μάστορας που κάνει κάποιες επισκευές στο σπίτι της. 

«Γνώριζαν ότι δεν λειτουργούν οι κάμερες»

«Μένω δύο τετράγωνα δίπλα. Ήταν λίγο συνταρακτικό αυτό που έγινε. Ήρεμη γειτονιά, δεν έχουμε ξανακούσει κάτι τέτοιο. Ίσως ήταν στοχοποιημένο το σπίτι, γνώριζαν ότι δεν λειτουργούν οι κάμερες κι έδρασαν» λέει γειτόνισσα της 55χρονης, μιλώντας στο newsit.gr.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Γλυφάδα: Αστρολόγος το θύμα της ληστείας «μαμούθ»"

Η Ρωσία έπληξε πυρηνικό σταθμό στο Μικολάιφ – «Θέτει σε κίνδυνο όλον τον κόσμο», λέει ο Ζελένσκι

Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν τον πυρηνικό σταθμό στο Πιβντενουκραΐνσκ στο νότιο τμήμα της περιφέρειας του Μικολάιφ, αλλά οι αντιδραστήρες του δεν υπέστησαν ζημιές και λειτουργούν κανονικά και δεν υπάρχουν θύματα, ανακοίνωσε σήμερα η κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας της Ουκρανίας Energoatom.

Έκρηξη σημειώθηκε σε απόσταση 300 μέτρων από τους αντιδραστήρες και προκάλεσε ζημιές σε κτίρια του πυρηνικού σταθμού, προσθέτει η Energoatom σε ανακοίνωσή της.

Η επίθεση προκάλεσε επίσης ζημιές σε κοντινό υδροηλεκτρικό σταθμό και γραμμές του δικτύου παροχής, διευκρινίζει η ουκρανική εταιρεία.

«Προς το παρόν, και οι τρεις μονάδες του ηλεκτροπαραγωγικού πυρηνικού σταθμού του Πιβντενουκραΐνσκ λειτουργούν κανονικά. Ευτυχώς δεν υπάρχουν απώλειες μεταξύ του προσωπικού του σταθμού», σύμφωνα με την Energoatom.

Η ουκρανική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα δύο φωτογραφίες που δείχνουν κρατήρα που, σύμφωνα με την ίδια, σχηματίστηκε από την έκρηξη. Στη μία από αυτές ένας άνδρας στέκεται μέσα στον κρατήρα για να δώσει μια εικόνα για το μέγεθός του.

«Οι εισβολείς ήθελαν να ρίξουν ξανά, αλλά ξέχασαν τι είναι πυρηνικός σταθμός. Η Ρωσία θέτει σε κίνδυνο όλον τον κόσμο. Πρέπει να το σταματήσουμε προτού να είναι πολύ αργά», σημείωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε σχόλιό του για το πλήγμα στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Προς το παρόν, η Ρωσία δεν έχει αντιδράσει στις κατηγορίες αυτές από την Ουκρανία.

Η περιφέρεια του Μικολάιφ βομβαρδίζεται συνεχώς με ρουκέτες από τις ρωσικές δυνάμεις τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια –ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη που βρίσκεται περίπου 250 χιλιόμετρα ανατολικά της Μικολάιφ– είχε σταματήσει να λειτουργεί νωρίτερα αυτόν τον μήνα λόγω ρωσικών βομβαρδισμών, σύμφωνα με το Κίεβο, προκαλώντας ανησυχίες για πιθανή πυρηνική καταστροφή.

Η Ρωσία και η Ουκρανία κατηγορούν η μια την άλλη για τους βομβαρδισμούς στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, ο οποίος βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων αλλά λειτουργεί με το ουκρανικό προσωπικό του. Οι βομβαρδισμοί προκάλεσαν ζημιές σε κτίρια και διακοπές στις γραμμές ηλεκτροδότησης.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) ανακοίνωσε το σαββατοκύριακο ότι η μία από τις τέσσερις κύριες γραμμές παροχής ρεύματος στον σταθμό της Ζαπορίζια επισκευάστηκε και τροφοδοτεί ξανά τον σταθμό από το ουκρανικό δίκτυο.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ρωσία έπληξε πυρηνικό σταθμό στο Μικολάιφ – «Θέτει σε κίνδυνο όλον τον κόσμο», λέει ο Ζελένσκι"

Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν την Ταϊβάν σε περίπτωση εισβολής της Κίνας

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διεμήνυσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ θα υπερασπιστούν την Ταϊβάν σε περίπτωση εισβολής του στρατού της Κίνας στη νήσο των 23 εκατομμυρίων κατοίκων κατά τη διάρκεια συνέντευξής του που μεταδόθηκε το βράδυ χθες Κυριακή.

Παρά τη δήλωση του αρχηγού του κράτους, ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου διαβεβαίωσε λίγο μετά τη μετάδοση της συνέντευξης πως η πολιτική της Ουάσινγκτον όσον αφορά το ζήτημα της Ταϊβάν «δεν έχει αλλάξει».

Ερωτηθείς στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε στην εκπομπή 60 Minutes του τηλεοπτικού δικτύου CBS εάν ο αμερικανικός στρατός θα υπερασπιζόταν την Ταϊβάν, που η Κίνα θεωρεί αποσκιρτήσασα επαρχία της προορισμένη να επανενωθεί με την ηπειρωτική χώρα στο μέλλον, ο κ. Μπάιντεν απάντησε «ναι, εάν πράγματι γινόταν επίθεση άνευ προηγουμένου».

Όταν πιέστηκε να απαντήσει αν εννοεί πως αντίθετα με ό,τι συνέβη στην Ουκρανία, οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις θα εμπλέκονταν σε πόλεμο εναντίον της Κίνας σε περίπτωση εισβολής στην Ταϊβάν, ο κ. Μπάιντεν απάντησε μονολεκτικά: «ναι».

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε μολαταύτα πως πρόθεσή του δεν είναι να «ενθαρρύνει» τις αρχές της νήσου να ανακηρύξουν την ανεξαρτησία της Ταϊβάν. «Αυτή είναι δική τους απόφαση», δήλωσε.

Η Κίνα θεωρεί την Ταϊβάν τμήμα της επικράτειάς της παρά το ότι η νήσος έχει δική της κυβέρνηση μετά το τέλος του κινεζικού εμφυλίου πολέμου το 1949.

Σε επτά δεκαετίες, ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός της Κίνας ουδέποτε κατέλαβε στρατιωτικά τη νήσο, επισήμως τη Δημοκρατία της Κίνας, το καθεστώς που κυβερνούσε άλλοτε και την ηπειρωτική Κίνα αλλά πλέον δεν ελέγχει παρά μόνο το νησί.

Ο Τζο Μπάιντεν είχε ξαναπεί στα τέλη του Μαΐου ότι οι ΗΠΑ θα επενέβαιναν στρατιωτικά για να στηρίξουν την Ταϊβάν σε περίπτωση κινεζικής εισβολής, προκαλώντας οργή στο Πεκίνο.

Κατόπιν φάνηκε να ανασκευάζει τη δήλωση αυτή, διαβεβαιώνοντας πως παραμένει προσηλωμένος στη «στρατηγική αμφισημία» της Ουάσινγκτον, τακτική εσκεμμένα ασαφή.

Η «στρατηγική αμφισημία» συνίσταται για τις ΗΠΑ στο να απέχουν να πουν καθαρά αν θα επενέβαιναν στρατιωτικά υπέρ της Ταϊβάν σε περίπτωση κινεζικής επίθεσης. Αυτή η προσέγγιση, που ισχύει επί δεκαετίες, επέτρεψε να διατηρηθεί ως αυτό το στάδιο ορισμένη σταθερότητα.

Η πίεση στην Ταϊβάν επιτάθηκε αφότου ανέλαβε την εξουσία στο Πεκίνο ο Σι Τζινπίνγκ, πριν από δέκα χρόνια. Ο κ. Σι θεωρεί την «ενοποίηση» της Κίνας με την Ταϊβάν μέρος του σχεδίου του για τη «μεγάλη ανανέωση» της Κίνας.

Οι εντάσεις ΗΠΑ/Κίνας έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών τον περασμένο μήνα. Το Πεκίνο προχώρησε σε στρατιωτικά γυμνάσια ευρείας κλίμακας γύρω από την Ταϊβάν, κάνοντας επίδειξη δύναμης άνευ προηγουμένου, σε αντίποινα για την επίσκεψη στην Ταϊπέι που έκανε η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, η Νάνσι Πελόζι.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » " Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν την Ταϊβάν σε περίπτωση εισβολής της Κίνας"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news