facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

Σκηνές Φαρ Ουέστ με απόπειρα ανθρωποκτονίας στα Χανιά: Πυροβόλησαν άνδρα ενώ οδηγούσε!

Σοκ προκαλεί νέα απόπειρα ανθρωποκτονίας στα Χανιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr το περιστατικό καταγράφηκε το πρωί της Παρασκευής στα Κεραμειά. Τρία συγγενικά πρόσωπα, λογομαχούσαν για κτηματικές διαφορές αλλά το θέμα πήρε άλλη τροπή όταν βγήκαν τα όπλα!

Δύο άνδρες, ένας 67χρονος και ένας 37χρονος στράφηκαν εναντίον 51χρονου άνδρα, με τον ένα μάλιστα να τον στοχεύει με πυροβόλο όπλο. Ο 51χρονος, μπήκε άμεσα στο αυτοκίνητό του και έφυγε. Ευτυχώς, πρόλαβε και ο άνδρας πυροβόλησε στο όχημα, προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές.

Οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων έδρασαν άμεσα και μέσα σε λίγες ώρες, ενόπισαν τους δράστες ενώ πραγματοποίησαν έλεγχο στο αυτοκίνητο και στο ποιμνιοστάσιό τους όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια κυνηγετική καραμπίνα, πιστόλι με γεμιστήρα και 35 φυσίγγια.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της Αστυνομίας:

Συνελήφθησαν, σήμερα (17.02.2023) το απόγευμα σε περιοχή του Δήμου Χανίων από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, δύο (2) ημεδαποί (67 και 37 ετών) για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρα ανθρωποκτονίας και νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, σήμερα (17.02.2023) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Χανίων ανωτέρω ημεδαποί διαπληκτίσθηκαν με έτερο ημεδαπό (51χρονο) και ενας εξ αυτών με τη χρήση πυροβόλου όπλου προσπάθησε ανεπιτυχώς να πλήξει τον 51χρονο προκαλώντας υλικές ζημιές στο όχημα που οδηγούσε.

Οι ημεδαποί εντοπίσθηκαν μεσημεριανές ώρες σήμερα και σε έρευνες που έγιναν στο όχημα και σε χώρο ποιμνιοστάσιο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  •     Μια κυνηγετική καραμπίνα
  •     Πιστόλι με γεμιστήρα
  •     35 φυσίγγια


Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων

zarpanews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σκηνές Φαρ Ουέστ με απόπειρα ανθρωποκτονίας στα Χανιά: Πυροβόλησαν άνδρα ενώ οδηγούσε!"

Κ. Μητσοτάκης: Πότε ξανά δεύτερη φορά στην συμφορά – Καήκαμε το 2015

«Πότε ξανά δεύτερη φορά στην συμφορά. Καήκαμε το 2015, πάθαμε και μάθαμε ας μην καούμε το 2023» τόνισε χαρακτηριστικό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε κομματική εκδήλωση της ΝΔ στο Μόναχο.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι το κεντρικό δίλημμα των επικείμενων εκλογών είναι αν θα πάμε μπροστά ή αν θα γυρίσουμε πίσω και με δηκτικό ύφος αναφέρθηκε στην εικόνα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα νωρίτερα σήμερα επάνω σε τρακτέρ στην Καρδίτσα. «Είδα σήμερα την εικόνα του κ Τσίπρα πάνω σ΄ ένα τρακτέρ όπως ακριβώς δέκα χρόνια πριν. Δεν άλλαξε τίποτα, ίδιος και απαράλλαχτος ο ΣΥΡΙΖΑ ως προς τον βαθμό κοροϊδίας προς τον ελληνικό λαό».

«Είναι εύκολο εξάλλου να τάζεις πολλά όταν ξέρεις ότι δεν θα κερδίσεις τις εκλογές», ανέφερε. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η πρώτη κάλπη είναι αυτή που θα δώσει το μήνυμα της ισχυρής και της αυτοδύναμης ΝΔ και σε διλημματικό τόνο απευθύνθηκε στους συγκεντρωμένους λέγοντας. «Είχατε τέσσερα χρόνια πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και τώρα τέσσερα χρόνια πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ποιον από τους δύο προτιμάτε;»

Ο πρωθυπουργός προέβη εξάλλου σε έναν συνοπτικό απολογισμό του μέχρι τώρα κυβερνητικού έργου και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να δώσουν ένα δυνατό χειροκρότημα στις γυναίκες και τους άνδρες της ΕΜΑΚ που, όπως είπε, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στην Τουρκία να στηρίξουν τον τουρκικό λαό σε μιά πρωτοφανή ανθρωπιστική καταστροφή.

«Κάποιοι μας έλεγαν πως θα έρχονταν νύχτα στα νησιά μας. Τελικώς εμείς πήγαμε νύχτα να βοηθήσουμε γιατί αυτό επιτάσσει το ανθρωπιστικό μας καθήκον. Βάλλαμε κόκκινες γραμμές και ξεκαθαρίσαμε πως δεν κάνουμε βήμα πίσω στην υπεράσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κ. Μητσοτάκης: Πότε ξανά δεύτερη φορά στην συμφορά – Καήκαμε το 2015"

Τουρκία - Σεισμός: Πάνω από 45.000 οι νεκροί - Απροσδιόριστος ο αριθμός των θαμμένων

Μπροστά σε μια απίστευτη τραγωδία βρίσκεται η Τουρκία η οποία θρηνεί πάνω από 45.000 νεκρούς από τον σεισμό των 7,8 ρίχτερ.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ανακοίνωσε μάλιστα το βράδυ της Παρασκευής ότι ο αριθμός των νεκρών από τους ισχυρούς σεισμούς της περασμένης εβδομάδας στη νότια Τουρκία αυξήθηκε στους 39.672, ενώ στη Συρία οι νεκροί υπερβαίνουν τους 6.000. Από την πλευρά του ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης, είπε από τα Άδανα, ότι ο αριθμός των θαμμένων στα ερείπια παραμένει άγνωστος.

Την ίδια στιγμή, νωρίτερα σήμερα, ένας άνδρας διασώθηκε μέσα από τα ερείπια ενός κτιρίου που κατέρρευσε στη νότια επαρχία Χατάι.

Ενώ ορισμένες διεθνείς ομάδες διάσωσης έχουν αποχωρήσει από την απέραντη ζώνη των περιοχών που έπληξε ο Εγκέλαδος, επιζώντες ανασύρονται ζωντανοί κάτω από ερείπια ισοπεδωμένων σπιτιών, αψηφώντας όλες τις πιθανότητες.  

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Τουρκία - Σεισμός: Πάνω από 45.000 οι νεκροί - Απροσδιόριστος ο αριθμός των θαμμένων "

Τραγωδία στη Βουλγαρία: Νεκροί από ασφυξία βρέθηκαν 18 μετανάστες μέσα σε φορτηγό

Νεκροί μέσα σε φορτηγό βρέθηκαν 18 μετανάστες στην περιφερειακή οδό της Σόφιας στη Βουλγαρία.

Στο φορτηγό επέβαιναν περισσότερα από 30 άτομα. Οι ιατρικές ομάδες που έφτασαν στο σημείο, επιβεβαίωσαν τον θάνατο 18 εξ αυτών, πιθανότατα από ασφυξία. Το νοσοκομείο «Πιρόγκοφ» ανακοίνωσε, ότι ορισμένοι από αυτούς θα μεταφερθούν στο ιατρικό κέντρο, ενώ στο σημείο μεταβαίνουν ο διευθυντής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Kaloyan Miltenov και η εισαγγελέας της πόλης της Σόφιας Iliana Kirilova.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BNT, οι μετανάστες που ήταν κρυμμένοι σε συγκεκριμένο σημείο του φορτηγού, επρόκειτο να μεταφερθούν στα σύνορα με τη Σερβία. Παράλληλα, υπήρξαν και συλλήψεις μεταναστών ύστερα από καταδίωξη της αστυνομίας στη Φιλιππούπολη. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν το πρωί 11 νεαροί άνδρες, που ταξίδευαν με μίνι βαν, καθώς και ο οδηγός τους. Αυτό ανακοινώθηκε από την αστυνομία και την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Τραγωδία στη Βουλγαρία: Νεκροί από ασφυξία βρέθηκαν 18 μετανάστες μέσα σε φορτηγό"

Η ρύθμιση της κυβέρνησης για τους καλλιτέχνες: Δημιουργείται νέα μισθολογική κλίμακα για όλους στο Δημόσιο

Η δημιουργία μιας νέας μισθολογικής κλίμακας Καλλιτεχνικού Έργου (ΚΕ), στο προσοντολόγιο του δημοσίου, η οποία θα εξασφαλίζει ίδιες αμοιβές σε όλους τους αποφοίτους καλλιτεχνικών σχολών, ανεξαρτήτως του έτους που αποφοίτησαν, είναι η βασική αλλαγή που εισάγει η Κοινή Υπουργική Απόφαση, την οποία φέρνει η κυβέρνηση, με στόχο τη ρύθμιση χρόνιων στρεβλώσεων και παθογενειών που υπήρχαν στον χώρο αυτό.

Η ρύθμιση διαμορφώθηκε από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών και Πολιτισμού και Αθλητισμού μετά την προχθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους καλλιτεχνών, σχολών και φοιτητών, οι οποίοι διαμαρτύρονται, εδώ και δύο μήνες, για το προεδρικό διάταγμα 85/22 που τους συμπεριλαμβάνει.

Στη νέα μισθολογική κλίμακα, που θα διαθέτει 19 μισθολογικά κλιμάκια, θα ενταχθούν όλοι οι απόφοιτοι δραματικών σχολών και σχολών χορού, καθώς και αρρύθμιστες μέχρι σήμερα ειδικότητες θεάτρου, χορού και κινηματογράφου που εργάζονται ή θα εργαστούν στο μέλλον στο δημόσιο και σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) παρέχοντας καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό έργο.

Ο βασικός μισθός για τους παραπάνω εργαζόμενους ορίζεται στο επίπεδο αυτών της Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) και ανέρχεται σε €1.037 με δυνατότητα μισθολογικής εξέλιξης.

Με την νέα αυτή ρύθμιση αντιμετωπίζεται η μισθολογική ανισότητα που προέκυψε το 2017, όταν εξισώθηκαν επαγγελματικά και μισθολογικά με τους εργαζόμενους της Τεχνολογικής Εκπαίδευσης μόνον οι καλλιτέχνες που είχαν αποφοιτήσει ως το 2003 οπότε καταργήθηκαν τα ΤΕΙ.

Το περιεχόμενο της ΚΥΑ θα αποσταλεί άμεσα στα σωματεία των καλλιτεχνών, προκειμένου να το επεξεργαστούν και να αποφασίσουν, αν τους καλύπτει έτσι ώστε να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Η ρύθμιση αυτή έρχεται να προστεθεί στο πλέγμα ευρύτερων πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η Κυβέρνηση για τη διαμόρφωση, για πρώτη φορά, ενός εθνικού πλαισίου εκπαίδευσης στις παραστατικές τέχνες και την αναβάθμιση των σπουδών στο πεδίο αυτό, μέσα από την ίδρυση πανεπιστημιακού επιπέδου Σχολής Παραστατικών Τεχνών, με χρονικό ορίζοντα το 2025, τη διαβάθμιση όσων σχολών παραμένουν αδιαβάθμητες, και τη διαπερατότητα των σπουδών στις παραστατικές τέχνες με την πρόβλεψη ακαδημαϊκών διαδρόμων για αποφοίτους σχολών παραστατικών σχολών που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

Βασικά σημεία της προτεινόμενης ΚΥΑ 

• Η διαμόρφωση ειδικής μισθολογικής κλίμακας Καλλιτεχνικού Έργου (ΚΕ) με 19 μισθολογικά κλιμάκια (ΜΚ). Ο μηνιαίος βασικός μισθός του ΜΚ1 ορίζεται σε €1037, με δυνατότητα μισθολογικής εξέλιξης.

• H ένταξη σε αυτήν αρρύθμιστων ειδικοτήτων θεάτρου, χορού και κινηματογράφου, καθώς και συναφών εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, κάτι που θα θεραπεύσει χρόνια προβλήματα στον τρόπο αμοιβής σε καλλιτεχνικές-εκπαιδευτικές θέσεις, ιδίως σε ΟΤΑ. (Υπενθυμίζεται ότι η ρύθμιση δεν αφορά θέσεις που προκηρύσσει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καθώς ακολουθείται για αυτές διακριτό προσοντολόγιο.)

• Η ισότιμη μισθολογική αντιμετώπιση όλων των αποφοίτων δραματικών σχολών και σχολών χορού, ανεξάρτητα από το έτος αποφοίτησής τους. Ικανοποιείται έτσι ένα διαχρονικό αίτημα του κλάδου, λύνεται ένας γόρδιος δεσμός εικοσαετίας, διορθώνεται η στρέβλωση που παγιώθηκε το 2017 με τη διάταξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού

Ρύθμιση για την θεραπεία χρόνιων μισθολογικών ανισοτήτων και στρεβλώσεων που αντιμετωπίζουν καλλιτέχνες που απασχολούνται στο Δημόσιο

Σε συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου, μεταξύ του Πρωθυπουργού και εκπροσώπων καλλιτεχνών και σπουδαστών παραστατικών τεχνών, η κυβέρνηση προχωρά στη θεραπεία της μακροχρόνιας στρέβλωσης που προϋπήρχε του ΠΔ85/2022 και εντάθηκε κατά τη θητεία της προηγούμενης κυβέρνησης, αίροντας τη χρόνια μισθολογική διχοτόμηση των αποφοίτων σχολών παραστατικών τεχνών στο Δημόσιο.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών και Πολιτισμού και Αθλητισμού διαμόρφωσαν σχέδιο ΚΥΑ, που αφορά στο μισθολογικό καθεστώς των αποφοίτων δραματικών σχολών και σχολών χορού στο Δημόσιο ανεξαρτήτως του έτους αποφοίτησης (προ ή μετά του 2003), και η οποία καθιερώνει έναν ορθολογικό και ισότιμο τρόπο αμοιβής, τόσο εκείνων που παρέχουν καλλιτεχνικό έργο, όσο και εκείνων που παρέχουν συναφές έργο, όπως το καλλιτεχνικό-εκπαιδευτικό.

Βασικά σημεία της προτεινόμενης ΚΥΑ είναι:

• Η διαμόρφωση ειδικής μισθολογικής κλίμακας Καλλιτεχνικού Έργου (ΚΕ) με 19 μισθολογικά κλιμάκια (ΜΚ). Ο μηνιαίος βασικός μισθός του ΜΚ1 ορίζεται σε €1037, με δυνατότητα μισθολογικής εξέλιξης.
• H ένταξη σε αυτήν αρρύθμιστων ειδικοτήτων θεάτρου, χορού και κινηματογράφου, καθώς και συναφών εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, κάτι που θα θεραπεύσει χρόνια προβλήματα στον τρόπο αμοιβής σε καλλιτεχνικές-εκπαιδευτικές θέσεις, ιδίως σε ΟΤΑ. (Υπενθυμίζεται ότι η ρύθμιση δεν αφορά θέσεις που προκηρύσσει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καθώς ακολουθείται για αυτές διακριτό προσοντολόγιο.)
• Η ισότιμη μισθολογική αντιμετώπιση όλων των αποφοίτων δραματικών σχολών και σχολών χορού, ανεξάρτητα από το έτος αποφοίτησής τους. Ικανοποιείται έτσι ένα διαχρονικό αίτημα του κλάδου, λύνεται ένας γόρδιος δεσμός εικοσαετίας, διορθώνεται η στρέβλωση που παγιώθηκε το 2017 με τη διάταξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η προτεινόμενη ρύθμιση αντιμετωπίζει παθογένειες που ταλανίζουν τον κλάδο από το 2003 και αποτελεί έμπρακτη ηθική και ουσιαστική αναγνώριση του έργου των καλλιτεχνών που εργάζονται στον δημόσιο τομέα. Μετά από δύο δεκαετίες, η σημερινή Κυβέρνηση δίνει λύση σε ακόμη ένα πρόβλημα των εργαζομένων στον πολιτισμό.

Η ρύθμιση αυτή έρχεται να προστεθεί στο πλέγμα ευρύτερων πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η Κυβέρνηση για τη διαμόρφωση για πρώτη φορά ενός εθνικού πλαισίου εκπαίδευσης στις παραστατικές τέχνες και την αναβάθμιση των σπουδών στο πεδίο αυτό, μέσα από την ίδρυση πανεπιστημιακού επιπέδου Σχολής Παραστατικών Τεχνών το 2025, τη διαβάθμιση όσων σχολών παραμένουν αδιαβάθμητες, και τη διαπερατότητα των σπουδών στις παραστατικές τέχνες με την πρόβλεψη ακαδημαϊκών διαδρόμων για αποφοίτους σχολών παραστατικών σχολών που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Η ρύθμιση της κυβέρνησης για τους καλλιτέχνες: Δημιουργείται νέα μισθολογική κλίμακα για όλους στο Δημόσιο"

Θεσσαλονίκη: H νεκροψία δεν έδειξε την αιτία του θανάτου του 2,5 ετών κοριτσιού από τη Νιγηρία

Ένα κοριτσάκι 2,5 ετών από τη Νιγηρία έχασε τη ζωή του σήμερα, μέσα στο βρεφοκομείο Άγιος Στυλιανός, στη Θεσσαλονίκη, με τη νεκροψία να μη δείχνει την αιτία θανάτου του παιδιού.

Η μητέρα του μικρού κοριτσιού, που ήρθε στη χώρα μας πριν 17χρόνια από τη Νιγηρία, δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της και μιλάει για την Άννα, την 2,5 ετών κόρη της, που κατέληξε μέσα στο ίδρυμα Άγιος Στυλιανός, στο οποίο φιλοξενούνταν τα τελευταία δυο χρόνια, έπειτα από εισαγγελική εντολή και θα επέστρεφε το επόμενο 24ωρο πίσω στο σπίτι και στην αγκαλιά της. Όπως λέει, δεν γνώριζε ότι το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πρόβλημα στις αμυγδαλές.

Το μικρό κοριτσάκι εντόπισε το πρωί της Παρασκευής η βρεφονηπιακός του ιδρύματος με έντονη δύσπνοια, κάλεσε το ΕΚΑΒ που έφτασε με πλήρωμα γιατρού, προσπάθησε με ΚΑΡΠΑ να ανατάξει το κοριτσάκι, που ωστόσο κατέληξε. Την προηγούμενη ημέρα, το παιδί μεταφέρθηκε με πρόβλημα στις αμυγδαλές στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο, όπου εξετάστηκε και δόθηκε φαρμακευτική αγωγή 10 ημερών και επέστρεψε πίσω στο ίδρυμα.

Με εντολή του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, ζητήθηκε προκαταρκτική έρευνα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ενώ και η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθούν αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της έκθεσης με αποτέλεσμα τον θάνατο, της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας και ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ, Λήδα Κοβάτση μετά την ολοκλήρωση της νεκροψίας νεκροτομής δεν βρέθηκε αιτία θανάτου. Το παιδί ήταν πολύ περιποιημένο, καθαρό σε πολύ καλή κατάσταση και με άριστη στοματική υγιεινή. “Φως” στα αίτια θανάτου θα δώσουν οι ιστολογικές εξετάσεις ενώ προκαταρκτική έρευνα για το δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» ζήτησε και ο δήμος Θεσσαλονίκης.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: H νεκροψία δεν έδειξε την αιτία του θανάτου του 2,5 ετών κοριτσιού από τη Νιγηρία"

Αποκαλύψεις για το γηροκομείο «κολαστήριο» στον Κορυδαλλό: Από το 2019 τα πρόστιμα – Ένα χρόνο η υπόθεση στο Εφετείο

«Κάναμε συστηματικούς ελέγχους. Από την αρχή των ελέγχων βρίσκαμε παραβάσεις. Εντός του 2019 και του 2020 επιβάλαμε μεγάλο πρόστιμο», σημειώνει η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Σταυρούλα Αντωνάκου, για το γηροκομείο – κολαστήριο στον Κορυδαλλό, από το οποίο απομακρύνθηκαν οι ηλικιωμένοι το πρωί της Παρασκευής (17/2).

«Ως αρμόδια αντιπεριφερειάρχης δίνω εντολή και υπογράφω αφαίρεση αδείας και σφραγίσης. Στους επόμενους μήνες, η εταιρεία προσφεύγει στο Διοικητικό Εφετείο, όπου και αναστέλλει την απόφαση της Περιφέρειας έως ότου εκδικαστεί η υπόθεση. Η διαδικασία τράβηξε πάνω από ένα χρόνο», συμπλήρωσε η κ. Αντωνάκου, μιλώντας στην ΕΡΤ για το γηροκομείο.

Η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά δήλωσε ότι «ως περιφέρεια, έχουμε επιβάλει πάνω από 375.000 ευρώ πρόστιμα και έχουμε διενεργήσει πάνω από 25 ελέγχους. Πάντα ενημερώναμε και ζητούσαμε τη συνδρομή και των αρμόδιων φορέων και της Εισαγγελίας και φτάσαμε στο 2022 όπου ένας νέος ιδιοκτήτης της εταιρείας εμφανίστηκε.

Έκανε νέο αίτημα άδειας ίδρυσης, το οποίο και η Περιφέρεια απέρριψε». Σύμφωνα με την κ. Αντωνάκου, κατόπιν δύο νέων καταγγελιών οι οποίες έγιναν στο τέλος του ’22 η Περιφέρεια Πειραιά τις κοινοποίησεστις δικαστικές αρχές και την Εισαγγελία και μετέπειτα έγινε και η παρέμβαση του «Συνηγόρου του Πολίτη».

Ερωτώμενη για το ποιος φέρει την ευθύνη για το αργοπορημένο σφράγισμα της δομής όπου είχαν εντοπιστεί 38 ηλικιωμένοι με ψώρα και σημάδια αφυδάτωσης υποστήριξε ότι «η Περιφέρεια Αττικής κατ αρχήν αδειοδοτεί, ελέγχει, επιβάλλει διοικητικά πρόστιμα. Αρμόδιοι, όταν η εταιρεία δεν προσκομίζει τα στοιχεία των τροφίμων, ιατρικούς φακέλους και τα στοιχεία των οικείων τους, τα οποία εμείς επιτακτικά ζητούσαμε, αρμόδιες είναι οι δικαστικές αρχές».

Όπως τόνισε ως περιφέρεια έκαναν συνεχείς ελέγχους ακόμα και όταν εκκρεμούσε η απόφαση του δικαστηρίου. «Κάναμε οκτώ ελέγχους, τους οποίους κιόλας αποστείλαμε στην Εισαγγελία και στο Εφετείο και μάλιστα με εντολή του Περιφερειάρχη και δικιά μου, η Νομική υπηρεσία πήγε και προσέβαλε αυτή την απόφαση για να επισπευσθεί». Αναφερόμενη στο πόρισμα του «Συνηγόρου του Πολίτη» που έκανε ενδελεχή έρευνα, σημείωσε ότι αναφέρει ότι «η Περιφέρεια Αττικής έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια εντός νόμου».

Απαντώντας στο ερώτημα αν ενδιαφέρθηκαν οι συγγενείς των ηλικιωμένων τόνισε ότι «είμαστε εδώ πέρα με κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής και μισθωμένα ασθενοφόρα για να παραλάβουμε τους ανθρώπους και να τους μεταφέρουμε με ασφάλεια σε μη κερδοσκοπικό γηροκομείο της Αττικής.

Είναι οι ηλικιωμένοι οι οποίοι δεν ανταποκρίθηκαν οι δικοί τους στο κάλεσμα της αστυνομίας τις προηγούμενες ημέρες», σημείωσε η κ. Αντωνάκου. «Το ό,τι σήμερα, μετά τη δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα, το ότι έχουμε να μεταφέρουμε τόσους ανθρώπους των οποίων οι οικείοι δεν εμφανίστηκαν στο κάλεσμα της αστυνομίας είναι προβληματικό», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Αντωνάκου.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκαλύψεις για το γηροκομείο «κολαστήριο» στον Κορυδαλλό: Από το 2019 τα πρόστιμα – Ένα χρόνο η υπόθεση στο Εφετείο"

ΗΠΑ: Ο ηγέτης του ISIS σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή στη Συρία

Ο ανώτερος ηγέτης του ISIS Χαμζά αλ Χόμσι, σκοτώθηκε σε επιδρομή με ελικόπτερο στη βορειανατολική Συρία την Πέμπτη, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της αεροπορικής επιδρομής, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης σε συνεργασία με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, τραυματίστηκαν επίσης τέσσερα μέλη του αμερικανικού στρατού και ένας σκύλος εργασίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της CENTCOM.

Τα μέλη του αμερικανικού στρατού, καθώς και ο σκύλος, νοσηλεύονται για τα τραύματά τους σε εγκαταστάσεις στο Ιράκ, ανέφερε ο στρατός.

Independent.co.uk, centcom.mil/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΗΠΑ: Ο ηγέτης του ISIS σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή στη Συρία"

Καιρός αύριο: Η θερμοκρασία συνεχίζει να ανεβαίνει – Ομίχλη σε δυτική και βόρεια Ελλάδα

Πολύ καλός θα είναι ο καιρός αύριο, Σάββατο (18.02.2023) σε όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία σε νέα άνοδο. Ομίχλες στα δυτικά και βόρεια.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά, τα νότια και τα ανατολικά.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια όπου πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει στα βόρεια τους 14 με 16 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου. 

Καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις το πρωί.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 

Καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις στα ανατολικά και από το απόγευμα στα υπόλοιπα τμήματα. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και από το μεσημέρι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Η ορατότητα κατά τόπους θα είναι περιορισμένη.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη θα 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στην Κρήτη.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα δυτικά από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα βόρεια από το βράδυ τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις το πρωί.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Η θερμοκρασία συνεχίζει να ανεβαίνει – Ομίχλη σε δυτική και βόρεια Ελλάδα"

Νέος γύρος καταβολής εκκρεμών αποζημιώσεων στους αγρότες από τον ΕΛΓΑ

Νέος γύρος καταβολής εκκρεμών αποζημιώσεων προς τους αγρότες, για απώλειες που κατέγραψαν από τα καιρικά φαινόμενα, ξεκινά εντός των αμέσως επόμενων ημερών.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γ.Γεωργαντάς ανέφερε ακόμα πως εντός του Φεβρουαρίου προγραμματίζονται και νέες πληρωμές, μέσω εργαλείων όπως το deminimis και τα κονδύλια για την ουκρανική κρίση.

Οι αναφορές του κ. Γεωργαντά έγιναν με αφορμή εκδήλωση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης, για τη νέα ΚΑΠ της περιόδου 2023-2027.

Οι μετρήσιμοι στόχοι που θέτει το νέο στρατηγικό σχέδιο σε συνδυασμό με τις προκλήσεις με τις οποίες φέρνει αντιμέτωπο τον πρωτογενή τομέα η κλιματική αλλαγή έχουν ανησυχήσει τους Έλληνες παραγωγούς.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης στελέχη του υπουργείου ανέλυσαν πτυχές της νέας ΚΑΠ κι απάντησαν σε ερωτήματα και απορίες των παραγωγών.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέος γύρος καταβολής εκκρεμών αποζημιώσεων στους αγρότες από τον ΕΛΓΑ"

Τουρκία: Έλληνες διασώστες συνελήφθησαν γιατί κρατούσαν σημαία με σφυροδρέπανο

Τρεις Έλληνες διασώστες του Λαϊκού Μετώπου που βρέθηκαν στην Τουρκία για να βοηθήσουν στις έρευνες διάσωσης μετά τους σεισμούς που χτύπησαν το Χατάι, συνελήφθησαν από την τουρκική αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, οι τρεις Έλληνες συνελήφθησαν γιατί άνοιξαν μία σημαία με το σφυροδρέπανο.

Οι τρεις Έλληνες κρατούνται και πρόκειται να απελαθούν, ενώ για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και η ελληνική πρεσβεία.

Επιβεβαιώνει το ΥΠΕΞ

Στην επιβεβαίωση ότι τρεις Έλληνες πολίτες, οι οποίοι τις τελευταίες τέσσερις ημέρες δραστηριοποιούνταν ως εθελοντές στην πληγείσα από τους φονικούς σεισμούς περιοχή Αρμουτλού της περιφέρειας Χατάι στην Τουρκία, προσήχθησαν από την τουρκική αντιτρομοκρατική υπηρεσία, προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών, κατόπιν επικοινωνίας του με το Γενικό Προξενείο.

Τι αναφέρει η τουρκική αστυνομία

Η τουρκική αστυνομία ισχυρίστηκε ότι υπήρχαν «ειδοποιήσεις» για 3 Έλληνες κομμουνιστές. Μετά από λίγη ώρα δήλωσε: «Δεν υπάρχουν κρατήσεις, μόνο διοικητικές διαδικασίες κινούνται εναντίον τους».

Η ανακοίνωση του Λαϊκού Μετώπου για το περιστατικό

Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση το Λαϊκό Μέτωπο, το οποίο αναφέρει: «ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 3 ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Τ-34, ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΛΗΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ!

Οι σύντροφοί από την εργατική ομάδα Τ-34, που ταξίδεψαν στην Τουρκία ως αλληλέγγυοι για να βοηθήσουν τους σεισμόπληκτους λαούς της Τουρκία, προσήχθησαν από την «αντι»-τρομοκρατική (TEM) στην Αντιόχεια, στην πόλη Χατάι. Μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Αλλοδαπών στην Αντιόχεια και από εκεί στο Τμήμα Μεταναστών στα Άδανα.

Ο φασισμός του ΑΚΡ θέλει να απομονώσει τους λαούς και να κρύψει τα δικά του εγκλήματα. Γι’ αυτό και κρατάνε τους συντρόφους που μαζί με τις λαϊκές επιτροπές αδιάκοπα βοηθάνε τους ανθρώπους. Ο φασισμός του ΑΚΡ έχει διαπράξει αμέτρητα εγκλήματα εναντίον των λαών μέχρι σήμερα.

Τα τελευταία είκοσι χρόνια εισπράχθηκαν 88 δισεκατομμύρια TL φόρος σεισμού και αυτά τα χρήματα δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ για τους λαούς.

Σφαγιάστηκαν χιλιάδες άνθρωποι του λαού μας στον σεισμό με το όνομα της καταστροφής. Δεν δόθηκε καμία βοήθεια, τα χωριά δεν έφτασαν για μέρες. Ο λαός μας πάγωσε μέχρι θανάτου από το κρύο.

Μας εμποδίζουν να φτάσουμε στα σώματα των ανθρώπων μας, νεκρών ή ζωντανών, μετακινώντας μπουλντόζες πάνω από τα χαλάσματα.

Οι σύντροφοί μας από την Τ-34 προσπαθούν εδώ και μέρες να φτάσουν σε αυτά τα σώματα.

Έβγαλαν τα νεκρά σώματα των ανθρώπων μας μέσα από το τσιμέντο που ο φασισμός του ΑΚΡ προσπάθησε να ισοπεδώσει με τα μηχανήματα της οικοδομής.

Μπήκαν στα κτίρια όρθιοι με μια ενιαία φάλαγγα, διακινδυνεύοντας την ίδια τους τη ζωή.

Με αυτά τα έργα αγωνίστηκαν επίσης να διατηρήσουν αξίες όπως η αλληλεγγύη και η θυσία, τις οποίες οι κυβερνώντες προσπάθησαν να κάνουν τους λαούς να ξεχάσουν.

Οι πληγές των λαών μπορούν να επουλωθούν μόνο από τους λαούς. Μόνο εμείς καταλαβαίνουμε τον πόνο του άλλου. Για το λόγο αυτό, όταν ένας λαός φώναζε για βοήθεια, ένας άλλος λαός ανταποκρινόταν.

Οι ιμπεριαλιστές και οι φασίστες αιματοκυλούν , λεηλατούν, καίνε ζωντανούς ανθρώπους, τους θάβουν ζωντανούς κάτω από χαλάσματα.

Οι λαοί και οι αγωνιστές κρατούν ο ένας τον άλλον ζωντανό και η αλληλεγγύη είναι η μεγαλύτερη δύναμη των λαών!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 3 ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Τ-34 ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/02, 17.00».

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Τουρκία: Έλληνες διασώστες συνελήφθησαν γιατί κρατούσαν σημαία με σφυροδρέπανο "

Εύα Καϊλή: Άσκησε έφεση για την παράταση κράτησής της - Ζητά κατ' αντιπαράσταση εξέταση με τον Παντσέρι

Έφεση επί της απόφασης παράτασης της προφυλάκισης της Εύας Καϊλή άσκησε ο δικηγόρος της, Σβεν Μαρί, όπως είχε προαναγγείλει.

Μετά από 15 ημέρες θα αποφασίσει το Εφετείο αν θα παραμείνει υπό κράτηση, ή όχι.

Σύμφωνα με την Le Soir, ο συνήγορος της Εύας Καϊλή θέλει η εντολέας του να εξεταστεί κατ' αντιπαράσταση με τον Αντόνιο Παντσέρι, τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» του Qatargate.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παντσέρι έχει υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με τις βελγικές Αρχές για μειωμένη ποινή ώστε να δώσει στοιχεία για τους εμπλεκόμενους.

«Τρόπαιο η Καϊλή, έκαναν... Ευαγγέλιο τα λόγια του Παντσέρι», λέει ο Σβεν Μαρί

«Πίστευα πραγματικά ότι έπρεπε και επρόκειτο να απελευθερωθεί, τουλάχιστον με ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι», δήλωσε νωρίτερα ο Σβεν Μαρί, στη "Soir", μετά την απόφαση τoυ προδικαστικού συμβουλίου. «Λυπάμαι που δεν απελευθερώθηκε και εξακολουθώ να πιστεύω ότι αποτελεί ένα τρόπαιο. Όμως δεν είναι μόνο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Εύα Καϊλή είναι και μητέρα. Μια μητέρα που βλέπει το 24 μηνών μωρό της δύο φορές το μήνα. Σέβομαι αυτήν την απόφαση, αλλά την αμφισβητώ και θα ασκήσω έφεση σήμερα», πρόσθεσε.

Ο ίδιος, σημείωσε ότι θα προτιμούσε να ήταν παρών ο δικαστής Κλεζ στο προδικαστικό συμβούλιο, «γιατί ποιος ξέρει την υπόθεση καλύτερα από αυτόν; Δεν ξέρω αν το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό, αλλά είχαμε έναν δικαστή που έπρεπε να τον αντικαταστήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα και ο οποίος προφανώς δεν γνώριζε την υπόθεση». Ωστόσο, ο Σβεν Μαρί τονίζει ότι συμμερίζεται την άποψη του δικηγόρου του Μαρκ Ταραμπέλα, σχετικά με την υπερβολική βαρύτητα που δίνεται στον «μετανοημένο» Παντσέρι, λέγοντας: «Διαπιστώνω ότι τα στοιχεία για την κράτηση του πελάτη μου (σ.σ. Εύας Καϊλή) βασίζονται στις δηλώσεις του Παντσέρι, ο οποίος έλεγε ψέματα επί δύο μήνες και τώρα με το καθεστώς του μεταμελημένου, ο λόγος του έχει γίνει Ευαγγέλιο».

Υπενθυμίζεται οτι το  προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών αποφάσισε την Παρασκευή να παρατείνει την προληπτική κράτηση της Εύας Καϊλή και του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση διαφθοράς Qatargate.

Η Εύα Καϊλή βρέθηκε σήμερα για τρίτη φορά ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου των Βρυξελλών για το αίτημα αποφυλάκισής της.  Βάσει της διαδικασίας, η προληπτική κράτηση της Εύας Καϊλή αυτή τη φορά παρατείνεται για δύο μήνες.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Εύα Καϊλή: Άσκησε έφεση για την παράταση κράτησής της - Ζητά κατ' αντιπαράσταση εξέταση με τον Παντσέρι"

Χάκερ παραβίασαν το δίκτυο υπολογιστών του FBI στα γραφεία της Νέας Υόρκης

Η αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) ερευνά μια παραβίαση του δικτύου υπολογιστών της, ένα συμβάν που θεωρείται μεμονωμένο και έχει πλέον αντιμετωπιστεί, ανέφερε σήμερα η υπηρεσία αυτή.

«Το FBI γνωρίζει το περιστατικό και εργάζεται για να αποκτήσει πρόσθετες πληροφορίες» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εστάλη στο πρακτορείο Reuters, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, που μετέδωσε πρώτο την είδηση επικαλούμενο πηγές που είχαν ενημερωθεί για το συμβάν, ανέφερε ότι αξιωματούχοι του FBI πιστεύουν ότι αφορά ηλεκτρονικούς υπολογιστές στα γραφεία της υπηρεσίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίοι χρησιμοποιούνταν στην έρευνα υποθέσεων σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών. Δεν είναι προς το παρόν σαφές πότε συνέβη η δικτυοπαραβίαση. Μία πηγή είπε στο CNN ότι ακόμη διερευνάται η προέλευσή της.

Την τελευταία δεκαετία έχουν σημειωθεί πολλές φορές κυβερνοεπιθέσεις σε αμερικανικές υπηρεσίες. Στα τέλη του 2020 αξιωματούχοι ανακάλυψαν μια εκτεταμένη επιχείρηση κυβερνοκατασκοπείας σε πολλά ομοσπονδιακά δίκτυα, από χάκερ που συνδέονταν με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών. Το 2015, το Γραφείο Διαχείρισης Προσωπικού (OPM) ανακοίνωσε επίσης ότι παραβιάστηκε το δίκτυό του και κλάπηκαν αρχεία ομοσπονδιακών υπαλλήλων. Αργότερα απέδωσε την επίθεση αυτή σε Κινέζους χάκερ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Χάκερ παραβίασαν το δίκτυο υπολογιστών του FBI στα γραφεία της Νέας Υόρκης"

Θάνατος 2,5 ετών κοριτσιού στη Θεσσαλονίκη: «Την άφησαν να πεθάνει γιατί ήταν μαύρη», είπε η μητέρα της

Συντετριμμένη από την τραγική κατάληξη του μόλις 2,5 ετών παιδιού της στο δημοτικό βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Στυλιανός», η μητέρα του κοριτσιού σε δηλώσεις υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε τίποτα για προβλήματα υγείας του μωρού και αποδίδει τον θάνατό του σε ρατσιστικά κίνητρα.

«Μέχρι χθες την κρατούσα στην αγκαλιά μου και ήταν μια χαρά. Πέθανε ξαφνικά την άφησαν να πεθάνει επειδή ήταν μαύρη. Αν ήταν λευκή θα ζούσε», είπε σε δημοσιογράφους που βρέθηκαν έξω από το βρεφοκομείο.

Σύμφωνα με το GRTimes, η ίδια διευκρινίζει, ότι από το ίδρυμα δεν την ενημέρωσαν ότι το παιδί χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο μια μέρα πριν και ξαφνικά το πρωί την ειδοποίησαν ότι το παιδί της είχε φύγει από τη ζωή.

Ξεκινά έρευνα για τα αίτια

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έδωσε εντολή για διερεύνηση της υπόθεσης που αφορά στον θάνατο του παιδιού και άμεσα ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Την ίδια στιγμή, η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, Κυριακή Κλιάμπα παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της έκθεσης με αποτέλεσμα το θάνατο, της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, της ανθρωποκτονίας εξαμελείας ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση.

Στο πλαίσιο της έρευνας που ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, θα προσκομίστουν οι ιατρικοί φάκελοι, έγγραφα από το ίδρυμα και από το νοσοκομείο που αφορούν το παιδί , η ιαροδικαστική έκθεση ενώ θα κληθούν να καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Συγκλονισμένος από το τραγικό περιστατικό δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης Νίκος Λιακόπουλος. Σύμφωνα με τον κ. Λιακόπουλο, το κοριτσάκι αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα ΩΡΛ και, όπως είπε, «γίνονταν οι απαραίτητες ενέργειες για αυτά. Ακολουθούσαμε τις οδηγίες των γιατρών».

Πώς έφυγε από τη ζωή το 2,5 ετών κοριτσάκι στο δημοτικό βρεφοκομείο

Σε λοίμωξη του αναπνευστικού αποδίδεται μέχρι στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, ο θάνατος του 2,5 ετών κοριτσιού στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ethnos.gr, βρεφονηπιοκόμος εντόπισε το κοριτσάκι με δυσχέρεια στην αναπνοή και ειδοποίησε το ΕΚΑΒ. Ωστόσο, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των διασωστών το κορίτσι κατέληξε.

ethnos

Διαβάστε Περισσότερα » "Θάνατος 2,5 ετών κοριτσιού στη Θεσσαλονίκη: «Την άφησαν να πεθάνει γιατί ήταν μαύρη», είπε η μητέρα της"

Γηροκομείο στον Κορυδαλλό: Απομακρύνθηκαν όλοι οι ηλικιωμένοι- Σφραγίστηκε ο χώρος

Ολοκληρώθηκε με ασφάλεια και πραγματική φροντίδα η απομάκρυνση και των 42 ηλικιωμένων από το γηροκομείο – κολαστήριο στον Κορυδαλλό. Σήμερα έφυγαν οι τελευταίοι 11, οι 9 από τους οποίους πήγαν στο Γηροκομείο Αθηνών και οι άλλοι δύο σε νοσοκομεία της Αττικής, έτσι ώστε να τους παρασχεθεί η απαραίτητη ιατρική φροντίδα.

Λίγο πριν από τις τρεις, η αστυνομία σφράγισε την κεντρική πόρτα της δομής, αφού προηγουμένως είχε ολοκληρωθεί ο έλεγχος από κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής με υγειονομικούς υπαλλήλους αλλά και αστυνομικούς ανακριτικούς υπαλλήλους.

Σε εξέλιξη είναι η προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση και σχηματίζεται ήδη δικογραφία ενώ αναμένονται καταθέσεις από όλους τόσο από τους ηλικιωμένους τροφίμους όσο και από τους τους υπαλλήλους της Περιφέρειας. Έχει ήδη επιβληθεί πρόστιμο ύψους 375.000 ευρώ και στους δύο ιδιοκτήτες κι έχει κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργούσε η συγκεκριμένη δομή.

Στο Γηροκομείο Αθηνών μετέβη ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ο οποίος ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Δομής Σ. Χαμακιώτη και τον Γενικό Διευθυντή της Δομής Κ. Σολδάτο για τη κλινική κατάσταση των ηλικιωμένων που μεταφέρθηκαν, και που όπως επισήμαναν είναι αρκετά καλή, ενώ επισκέφθηκε και τους χώρους που θα φιλοξενηθούν.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Γηροκομείο στον Κορυδαλλό: Απομακρύνθηκαν όλοι οι ηλικιωμένοι- Σφραγίστηκε ο χώρος"

Δίκη Πισπιρίγκου: Απίστευτοι διάλογοι με Δασκαλάκη - «Ήθελε το σπέρμα μου για να κάνει μάγια»

Μετά από τρεις μέρες καταιγισμού ερωτήσεων από τον Αλέξη Κούγια, συνήγορο της Ρούλα Πισπιρίγκου, ξέσπασε σε κλάματα ο Μάνος Δασκαλάκης ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που δικάζεται η υπόθεση για τη δολοφονία της κόρης του, Τζωρτζίνας.

Η 34χρονη κατηγορουμένη, η οποία βρισκόταν σε κλοιό αστυνομικών, αντέδρασε λέγοντας «δώστε του χάπια να θυμηθεί», όταν ο εν διαστάσει σύζυγος, Μάνος Δασκαλάκης, απαντούσε στο συνήγορο της ότι δεν θυμάται κάποια συγκεκριμένα γεγονότα.

Οι χαρτορίχτρες

Ο Μάνος Δασκαλάκης κατά την κατάθεσή του, αναφέρθηκε σε μηνύματα της κατηγορούμενης με φίλη της, τονίζοντας: «Υπάρχουν μηνύματα με την πιο επιστήθια φίλη της, που συνομιλεί με χαρτορίχτρες και ζητά τα λεφτά της πίσω γιατί εγώ έφυγα από το σπίτι τελικά και δεν πέσανε μέσα σε όσα της λέγανε».

Ακόμη ανέφερε: «Υπάρχουν μηνύματα με την ίδια φίλη... ντρέπομαι ειλικρινά ακόμα και να το πω... 5.2.2022, ενώ έχει φύγει το παιδί που η χαρτορίχτρα της έχει πει ένα τρόπο, φαίνεται από τα μηνύματα, τον τρόπο που επιχειρεί, ενώ εγώ τη στηρίζω με όλη μου τη δύναμη γιατί δεν ήθελε να τα πιστέψω, ήθελε να με ρίξει στο κρεβάτι για να πάρει το σπέρμα μου και να μου κάνει μαγιά. Ντρέπομαι που το λέω. Τόσα χρόνια δεν πίστευα ότι μπορεί να πάει σε χαρτορίχτρες. Αυτή είναι η εμμονή της».

«Έχει σπουδάσει νοσηλευτική»

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει επιλέξει τη στάση της απόλυτης άρνησης και ο συνήγορος της Αλέξης Κούγιας, κατά τη διάρκεια της εξέτασης του Μάνου Δασκαλάκη, ξεκαθάρισε ότι «ο ισχυρισμός είναι πως ότι συνέβη οφείλεται σε παθολογικά αίτια» και με αλλεπάλληλες ερωτήσεις επιχείρησε να αποδομήσει την κατηγορία, εντοπίζοντας, κατά τον ίδιο, κενά και αντιφάσεις.

Πάντως, ο συνήγορος υπεράσπισης έκανε λόγο για «απλούστευση της κατηγορίας» σημειώνοντας ότι η εντολέας του δεν είχε τις ειδικές γνώσεις να διαπράξει το «τέλειο έγκλημα». «Έχει σπουδάσει νοσηλευτική, έχει κάνει πρακτική σε νοσοκομείο» ήταν το σχόλιο του Μάνου Δασκαλάκης με τον Αλέξη Κούγια να αναρωτιέται: «Διδάσκουν πως να προκαλέσουν ασφυκτικό θάνατο και να μην σας αποκαλύψουν;» και η πρόεδρος συμπληρώνει: «Αν διδάσκονται αυτά στις Σχολές πρέπει να τις κλείσουμε».

Δεν παρέλειψε ο Αλέξης Κούγιας να επιδιώξει να αναδείξει ότι το επεισόδιο στο Καραμανδάνειο, που προκάλεσε την παραπληγία στην Τζωρτζίνα, ήταν όμοιο με μεταγενέστερο στο Ωνάσειο νοσοκομείο, στο οποίο δεν ήταν στο πλευρό της η κατηγορούμενη, ενώ επικαλέστηκε σχετικές αναφορές του μάρτυρα.

Πάντως, όταν ο Μάνος Δασκαλάκης υποστήριξε πως δεν επρόκειτο για «όμοιο επεισόδιο», ο συνήγορος της κατηγορούμενης αντέδρασε λέγοντας: «Σας έχουν δασκαλέψει».

Μάρτυρας: Δεν έχω δασκαλευτεί από κανέναν

Αλέξης Κούγιας: Γιατί αλλάξατε την κατάθεση;

Μάρτυρας: Δεν άλλαξα καμία κατάθεση…

Πρόεδρος: Η κατάθεση θα αξιολογηθεί…

Αλέξης Κούγιας: Άρα το επεισόδιο ήταν στη ΜΕΘ του Ωνασείου χωρίς την παρουσία κάποιου. Για ποιο λόγο ενώ εκεί δεν ήταν η κατηγορούμενη, λέτε ότι το αντίστοιχο επεισόδιο στο Καραμανδάνειο το προκάλεσε εκείνη. Γιατί το υιοθετήσατε;

Μάρτυρας: Το παιδί στο Ωνάσειο ήταν τετραπληγικό και το έπαθε λόγω κρίσης. Πριν το παιδί ήταν υγιέστατο και δεν είχε κανένα θέμα. Μας είχαν ενημερώσει ότι θα υπάρχουν επεισόδια στο παιδί…

Αλέξης Κούγιας: Άρα και στις 29 Ιανουαρίου που έχασε τη ζωή του έπαθε κρίση…

Ακόμα, ο μάρτυρας είπε ότι η κατηγορούμενη «έκανε τα πάντα για το παιδί», ενώ συμφώνησε ότι δεν είχε διαπιστώσειπως επεδίωκε να είναι μόνη μαζί του.

Αλέξης Κούγιας: Πως εξηγείτε, με τέτοια λατρεία στα παιδιά της να τα εκτελεί ένα ένα για να σας κρατήσει;

Μάρτυρας: Ήμασταν μαζί, αυτό της έδειχνα.

Αλέξης Κούγιας: Είχε στο μυαλό της ότι ήσασταν μαζί. Είχε πειστεί για αυτό… Άρα δεν είχε λόγο να σκοτώσει. Πώς χορηγήθηκε η κεταμίνη;

Μάρτυρας: Έχω υιοθετήσει πλήρως το βούλευμα, δεν είμαι γιατρός. Μέσω τραχειοστομίας. Το παιδί είχε επανέλθει μετά από 55 λεπτά, μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Αλέξης Κούγιας: Πώς δεν βρέθηκε η κεταμίνη... έγιναν τοξικολογικές.

Μάρτυρας: Το παιδί επανήλθε, λογικά μεταβολίστηκε.

Αλέξης Κούγιας: Στο πτυχίο ιατρικής κοπήκατε.

Σε άλλο σημείο της ακροαματικής διαδικασίας, ο Μάνος Δασκαλάκης όταν κλήθηκε να περιγράψει την εικόνα της Ρούλας Πισπιρίγκου λίγα λεπτά μετά το θάνατο της Τζωρτζίνας είπε πως ήταν «αμίλητη, με γουρλωμένα μάτια και δεν απαντούσε», ενώ στη συνέχεια «πήγε πάνω στο παιδί και έκλαιγε».

Αλέξης Κούγιας: Υποκρινόταν η κατηγορούμενη ;

Μάρτυρας: Δεν μπορώ να το γνωρίζω.

Αλέξης Κούγιας: Εντάξει…

Μάρτυρας: Δεν είμαι μέσα στην ψυχολογία της… Είδα ότι πολλά που πίστευα 10 χρόνια δεν ίσχυαν.

Αλέξης Κούγιας: Τι εικόνα είχατε εκείνη την ώρα;

Μάρτυρας: Ότι ήταν σοκαρισμένη και δεν μπορούσε να αντέξει όλο αυτό (.…) Κανείς δεν μου μίλησε για εγκληματική ενέργεια.

«Αυτή είναι η εμμονή της»

Παράλληλα, ο μάρτυρας αναφέρθηκε σε συνομιλίες που αφορούσαν στην περίοδο που η Τζωρτζίνα νοσηλευόταν από τις οποίες, σύμφωνα με τον ίδιο, «φαίνεται ξεκάθαρα ποιος θέλει το καλό του παιδιού και ποιος τραβάει την κατάσταση στα άκρα».

«Στις 8.4 συγκεκριμένα υπάρχει ένα μήνυμα από την κατηγορούμενη στην αδερφή της, αν φοράω βέρα… Στις 9.4 στέλνει μήνυμα η αδερφή της στην κατηγορουμένη "μίλησα με τη μαμά και βρήκε το τηλέφωνο της παιδοψυχολόγου. Της είπε να έρθει ως εξωτερική" η κατηγορουμένη απαντά "άσε να δούμε πρώτα τι έχει το παιδί"…. Στις 9.4 παραδέχεται στην αδερφή της και λέει "Δεν αφήνω το παιδί μόνο του με το Μάνο για κανένα λόγο"» αναφέρει και συνεχίζει «Στις 10.4 της λέω μου είπαν ότι το παιδί θα το δει παιδοψυχολόγος και θα φανεί αν του έχετε βάλει λόγια. Τότε η κατηγορούμενη ωρυόταν, τι δουλειά έχεις εσύ, που τα ξέρεις αυτά, θα δεις τι έχει να γίνει αύριο. Στις 10.4 πάλι μιλά με την αδερφή της και λέει ότι το παιδί ζήτησε να με δει. Τότε με πήρε τηλέφωνο να πάω να δω το παιδί και αυτό έπαθε πτώση οξυγόνου» λέει ο μάρτυρας και με δάκρυα στα μάτια συμπληρώνει «Στις 11/4 και ενώ είμαι με το παιδί… συγνώμη.... (δακρύζει) η Τζωρτζίνα στέλνει μήνυμα στη μητέρα της, από το κινητό μου, και της λέει κοιμήσου λίγο ακόμη και έλα το απόγευμα. Αυτή απαντά όχι θα έρθω κανονικά σε μια ώρα». Ο Μάνος Δασκαλάκης αναφέρεται και σε μήνυμα στις 13.4 λέγοντας πως «ενώ το παιδί χαροπαλεύει στη ΜΕΘ, αυτή ήταν στο σπίτι. Πήγε να ξεκουραστεί γιατί ήταν έγκυος. Τότε, έτσι έλεγε τουλάχιστον. Και έλεγε, αν μπορείς ξεμπλόκαρε με από το Facebook γιατί θέλω να κάνω ανάρτηση για τη Μαλένα. Αυτό την ένοιαζε τότε».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Δίκη Πισπιρίγκου: Απίστευτοι διάλογοι με Δασκαλάκη - «Ήθελε το σπέρμα μου για να κάνει μάγια»"

Σεισμός στην Τουρκία: Δεν έχουν τέλος τα θαύματα στα συντρίμμια – Νέες διασώσεις εγκλωβισμένων

Ένας άνδρας διασώθηκε σήμερα μέσα από τα ερείπια ενός κτιρίου που κατέρρευσε στη νότια επαρχία Χατάι, 11 ημέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την περιοχή την περασμένη εβδομάδα, σκοτώνοντας περισσότερους από 43.000 ανθρώπους στην Τουρκία και τη Συρία, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Ενώ ορισμένες διεθνείς ομάδες διάσωσης έχουν αποχωρήσει από την απέραντη ζώνη των περιοχών που έπληξε ο Εγκέλαδος, επιζώντες ανασύρονται ζωντανοί κάτω από ερείπια ισοπεδωμένων σπιτιών, αψηφώντας όλες τις πιθανότητες.

Τρεις επιζώντες ανασύρθηκαν από τα ερείπια στην Αντιόχεια, στη νότια Τουρκία, πάνω από 260 ώρες μετά τον σεισμό που ισοπέδωσε την περιοχή, ανακοίνωσαν οι τουρκικές αρχές και μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης.

Ο 33χρονος Μουσταφά και ο 26χρονος Μεχμέτ διασώθηκαν “261 ώρες” μετά τον σεισμό, ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά. Μία ώρα νωρίτερα, την “260η ώρα” μετά τον σεισμό, ένα 14χρονο αγόρι είχε επίσης ανασυρθεί από τα ερείπια του σπιτιού του στο κέντρο της Αντάκια “έπειτα από εντατικές προσπάθειες”, πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο Κοτζά σημείωσε ότι ο έφηβος, που κατονομάστηκε με το μικρό του όνομα, Οσμάν, υποβλήθηκε σε επέμβαση σε νοσοκομείο της επαρχίας, χωρίς να διευκρινίσει σχετικά με το πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση της υγείας του. Ωστόσο σε φωτογραφία ο έφηβος εμφανίζεται να έχει τις αισθήσεις του.

Εξάλλου, μετά από 258 ώρες στην Καχραμανμαράς, ομάδα διάσωσης ανέσυρε ζωντανή από τα συντρίμμια μια 42χρονη.

Με τις διασώσεις ολοένα και να λιγοστεύουν, η απόγνωση μεγαλώνει για όσους περιμένουν να ακούσουν νέα για συγγενείς τους που συνεχίζουν αγνοούνται. Κι ενώ κτίρια συνεχίζουν να καταρρέουν, ένα πολεμικό πλοίο στην Αλεξανδρέτα έχει μετατραπεί σε νοσοκομείο, την ώρα που τουρκικές υπηρεσίες και διεθνείς οργανώσεις έχουν σπεύσει στους καταυλισμούς, για να βοηθήσουν εκατομμύρια άστεγους.

Παρόμοιες είναι οι εικόνες σε αυτοσχέδιους καταυλισμούς στη βορειοδυτική Συρία, στην οποία εδώ και τρεις ημέρες κανείς δεν έχει εντοπιστεί ζωντανός. Στα εννέα εκατομμύρια των πληγέντων, παρέχουν βοήθεια Σύροι εθελοντές και αρκετές κυρίως αραβικές χώρες, τις οποίες ευχαρίστησε ο Μπασάρ Αλ Άσαντ στο πρώτο του τηλεοπτικό διάγγελμα μετά τους καταστροφικούς σεισμούς.

Έκκληση για διεθνή οικονομική βοήθεια 400 εκατομμυρίων δολαρίων για τη Συρία κι ενός δισεκατομμυρίου για την Τουρκία έχει κάνει ο ΟΗΕ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σεισμός στην Τουρκία: Δεν έχουν τέλος τα θαύματα στα συντρίμμια – Νέες διασώσεις εγκλωβισμένων"

Κολωνός: Στη φυλακή τέσσερις από τους πέντε συλληφθέντες για τον βιασμό της 12χρονης

Προφυλακίστηκαν οι τέσσερις από τους πέντε συλληφθέντες για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό. Ελεύθερος αφέθηκε ένας 23χρονος αλλοδαπός με περιοριστικούς όρους.

Όπως έγινε γνωστό προφυλακιστέοι είναι: Ο 65χρονος δερματολόγος-αφροδισιολόγος, ένας 44χρονος ιδιωτικός υπάλληλος, ένας 49χρονος οδηγός φορτηγού, και ένας 50χρονος Πακιστανός, υπάλληλος καταστήματος κινητής.

Νωρίτερα σήμερα, οι πέντε τους οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια για να απολογηθούν.

Τι αναφέρει η Αστυνομία για τις πέντε νέες συλλήψεις

«Στο πλαίσιο διερευνώμενης υπόθεσης μαστροπείας στον Κολωνό, από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, δυνάμει ενταλμάτων, βραδινές ώρες εχθές (14-2-2023), από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, τρεις ημεδαποί, 65, 49 και 44 ετών και δύο αλλοδαποί, 50 και 23 ετών κατηγορούμενοι για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη, έναντι αμοιβής, κατ’ εξακολούθηση». 

O δερματολόγος είχε βιάσει τη 12χρονη δεκάδες φορές

«Κλειδί» για τη σύλληψη του 65χρονου δερματολόγου ήταν η κατάθεση που έδωσε, σύμφωνα με το Star, στις αρχές Φεβρουαρίου η 12χρονη. Το κορίτσι που είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση, μίλησε σχεδόν πέντε ώρες με τους παιδοψυχολόγους του Τμήματος Ανηλίκων, δίνοντας ονόματα, τηλέφωνα και διευθύνσεις των βιαστών της.

Ανάμεσα στις φωτογραφίες που της έδειξαν, η 12χρονη αναγνώρισε και τον δερματολόγο, ο οποίος τη βίασε πολλές φορές.

Το κορίτσι ανέφερε στους παιδοψυχολόγους πως ο Ηλίας Μίχος την ανάγκαζε να πηγαίνει στο ιατρείο του, όπου και τη βίαζε. Είπε ακόμα πως της έδινε 40 με 50 ευρώ, «ο Ηλίας ήξερε ότι αυτός έχει χρήματα και μου έλεγε ότι θα είναι σταθερός πελάτης».

Την ίδια ημέρα, το κορίτσι αναγνώρισε και τον 44χρονο ιδιωτικό υπάλληλο με τα αρχικά Μ.Α. Ο άνδρας που συνελήφθη φέρεται να ζήταγε από το παιδί μέχρι και διήμερες εκδρομές.

«Μιλάγαμε στο Blindchat και στο Viber. Με ρωτούσε «αν πήγα με κάποιον», «αν με θέλει κάποιος» και άλλα τέτοια. Μου είχε ζητήσει να φύγουμε διήμερο. Τον συνάντησα 3-4 φορές στο αυτοκίνητο», ανέφερε στους αστυνομικούς η 12χρονη.

Για τον τρίτο Έλληνα που συνελήφθη, τον 49χρονο οδηγό φορτηγού με τα αρχικά Λ.Π., η 12χρονη φέρεται να είχε μιλήσει στις Αρχές από τον περασμένο Οκτώβριο.

«Ήταν στο instagram. Εκεί μιλούσαμε. Έχουμε βρεθεί δυο φορές», ανέφερε. Για τους δυο άνδρες πακιστανικής καταγωγής, το κορίτσι είπε πως τους συνάντησε σε χώρους εργασίας. 

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Κολωνός: Στη φυλακή τέσσερις από τους πέντε συλληφθέντες για τον βιασμό της 12χρονης "

Στο νοσοκομείο «Οι Άγιοι Ανάργυροι» η Ζωή Ράπτη – «Η έλλειψη προσωπικού θεραπεύεται με μόνιμες προσλήψεις»

«Η έλλειψη προσωπικού θεραπεύεται με μόνιμες προσλήψεις», ανέφερε σήμερα η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, κατά την επίσκεψή της στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι», ενώ τόνισε ότι οι δαπάνες που θα διατεθούν για την υγεία και την στήριξη του ΕΣΥ θα αυξηθούν κι άλλο.

Η υφυπουργός συναντήθηκε με την Διοίκηση, καθώς και τους εκπροσώπους των γιατρών και των νοσηλευτών και είχε μια γόνιμη συζήτηση για την επίλυση του προβλήματος των ελλείψεων, που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο σε ό,τι αφορά στο προσωπικό.

Επίσης, η υφυπουργός Υγείας επισκέφθηκε Κλινικές του Χειρουργικού και του Ογκολογικού Τομέα, καθώς και τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο διοικητής του νοσοκομείου, Θεόδωρος Τσουρούλας, ο καθηγητής εντατικολογίας Παύλος Μυριανθεύς, Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και Πρόεδρος του Τμήματος Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών της Υγείας, και ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Ιωάννης Κακλαμάνος μετέφεραν στην υφυπουργό το αίτημα όλων των εργαζομένων να ενισχυθεί με γιατρούς και νοσηλευτές το νοσοκομείο, καθώς οι ελλείψεις προσωπικού δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με εσωτερικές μετακινήσεις:

«Νιώθουμε την ανάγκη να στηριχθεί περισσότερο το νοσοκομείο από το υπουργείο Υγείας και ειδικότερα οι 4 πανεπιστημιακές του Κλινικές, οι οποίες λειτουργούν κυρίως με ακαδημαϊκούς υποτρόφους, ενώ απαιτούνται και ειδικευμένοι ιατροί», ανέφεραν.

Στο μεγάλο πρόβλημα που δημιουργεί η έλλειψη νοσηλευτών αναφέρθηκε η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Βασιλική Φιλιππάτου, με την υφυπουργό Υγείας, Ζωή Ράπτη να απαντά ότι: «Η έλλειψη προσωπικού θεραπεύεται με μόνιμες προσλήψεις».

Στη συνέχεια η υφυπουργός Υγείας υπογράμμισε: «Η στήριξη της Υγείας και μέσω προσλήψεων μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης» και επεσήμανε ότι οι δαπάνες που θα διατεθούν για την υγεία και την στήριξη του ΕΣΥ θα αυξηθούν κι άλλο, για την βελτίωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, την ανακατασκευή παλαιών υποδομών και την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού.

Πρόσθεσε ακόμη ότι στην προηγούμενη 3ετία η χώρα έπρεπε να διαθέσει σημαντικούς πόρους, ύψους 42 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας στην κοινωνία. Τώρα πλέον που η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί, η Οικονομία πάει καλά, οι δείκτες βελτιώνονται, τα έσοδα αυξάνονται, η οικονομική στήριξη στην Υγεία θα είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Στο πλαίσιο αυτό, η υφυπουργός Υγείας αναφέρθηκε στις νέες δομές που δημιουργούνται για την Ψυχική Υγεία στην κοινότητα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες των πολιτών, ενώ ταυτόχρονα θα ανοίξει σημαντικός αριθμός θέσεων εργασίας.

Οι εργαζόμενοι του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι», μετέφεραν στην υφυπουργό και δύο άλλα αιτήματα:

Πρώτον να μην εξαιρεθούν ειδικότητες από το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και δεύτερον να μειωθεί ο φόρτος εργασίας, με την κατάργηση των μικρών ημερήσιων εφημεριών και να διατηρηθεί η εφημερία για τα ογκολογικά περιστατικά.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο νοσοκομείο «Οι Άγιοι Ανάργυροι» η Ζωή Ράπτη – «Η έλλειψη προσωπικού θεραπεύεται με μόνιμες προσλήψεις»"

Το παρασκήνιο πίσω από τα βαριά πρόστιμα στα σούπερ μάρκετ

Σοβαρές και ουσιαστικές ενστάσεις για τον τρόπο με τον οποίο υπολογίζονται και επιβάλλονται τα πρόστιμα αλλά και για την αξιοπιστία των ελέγχων της ΔΙΜΕΑ εγείρουν οι αλυσίδες ΑΒ Βασιλόπουλος και ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός, που χαρακτηρίζουν επί της ουσίας αντισυνταγματικό τον νόμο. Με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη να δηλώνει στο  Euro2day.gr: «Η διάταξη εφαρμόζεται εδώ και πολλούς μήνες και ουδείς την αμφισβήτησε. Σε χιλιάδες ελέγχους αποδεικνύεται ότι δουλεύει καθώς οι παραβάσεις είναι ελάχιστες. Σε κάθε περίπτωση, όποιος αμφισβητεί μια πράξη της διοίκησης μπορεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη».  

Οι αλυσίδες ΑΒ Βασιλόπουλος και ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός ήταν οι δύο από τις συνολικά πέντε στις οποίες επιβλήθηκε πρόστιμο και οι μόνες που αντέδρασαν άμεσα. Πηγές της αλυσίδας σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος αλλά και η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός με ανακοίνωσή της υποστηρίζουν:

  • ότι λαμβάνονται υπόψη όχι μόνο τα προϊόντα που έχουν πουληθεί αλλά και τα αποθέματα, με συνέπεια να επιβάλλεται πρόστιμο και για εμπορεύματα που ακόμη δεν έχουν πουληθεί και απλά εικάζεται ότι έχουν ήδη πουληθεί και η εταιρεία έχει ήδη αποκομίσει το όφελος.
  • και ότι ο υπολογισμός των προστίμων που προβλέπει η υπουργική απόφαση 95216/2022 αρθ.5 παρ.8 σύμφωνα με την οποία όταν απουσιάζουν συγκριτικά στοιχεία από προηγούμενη περίοδο πωλήσεως του συγκεκριμένου προϊόντος, να λαμβάνεται ως υποχρεωτικό περιθώριο κέρδους το μέσο περιθώριο κέρδους του κύκλου εργασιών της εταιρείας του αμέσως προηγούμενου φορολογικού έτους, είναι εκτός οικονομικής πραγματικότητας.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα. Πηγή της αλυσίδας ΑΒ Βασιλόπουλος στο Euro2day.gr λέει πως οι ελεγκτές της ΔΙΜΕΑ «έχουν λάβει τις τιμές τιμοκαταλόγου και όχι τις πραγματικές τιμές πώλησης». Όπως εξηγεί η αλυσίδα, ενημέρωσε τη ΔΙΜΕΑ ότι εκ παραδρομής έχει κάνει λάθος αλλά «δεν ασχολήθηκαν». Ως παράδειγμα φέρνει το κοτόπουλο, όπου την περίοδο που έγινε ο έλεγχος -σ.σ. έγινε την περίοδο 30/11 έως τις 6/12-, είχε τιμή τιμοκαταλόγου 3,98 ευρώ το κιλό. Την περίοδο εκείνη η αλυσίδα πούλαγε το προϊόν προς 2,99 ευρώ, όμως η ΔΙΜΕΑ, σύμφωνα με την ίδια πηγή, πήρε την τιμή τιμοκαταλόγου. Αναφορικά με τον υπολογισμό του προστίμου με βάση τα αποθέματα που υπάρχουν, η ίδια πηγή σημειώνει στο Euro2day.gr ότι ο ελεγκτικός μηχανισμός προδικάζει ότι τα αποθέματα δεν θα τα βγάλει σε προσφορά και θα τα πουλήσει με ένα μαγικό τρόπο σε τιμή τιμοκαταλόγου.

«Η ΔΙΜΕΑ δεν μπαίνει καν στη διαδικασία να κάνει ελέγχους», αναφέρει η ίδια πηγή και συμπληρώνει, «η ΔΙΜΕΑ δεν έλαβε ποτέ υπόψη της το δεύτερο υπόμνημα που καταθέσαμε».

Το δεύτερο υπόμνημα κατατέθηκε στη ΔΙΜΕΑ στις 8 Φεβρουαρίου. Όμως πριν την κατάθεση του δεύτερου υπομνήματος από την αλυσίδα και δεν είχε ολοκληρωθεί ο έλεγχος, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης κ. Νίκος Παπαθανάσης είχε προαναγγείλει, στις αρχές Φεβρουαρίου, την επιβολή προστίμου εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ καθώς όπως είχε πει, υπήρχαν ενδείξεις για αισχροκέρδεια.

Εκτός όμως από τα πρόστιμα, πηγές της ΑΒ Βασιλόπουλος αμφισβητούν και τη δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη ότι «μέχρι στιγμής όσα πρόστιμα έχουμε βάλει με τη ΔΙΜΕΑ, έχουν όλα εισπραχθεί. Δεν έχει μείνει κανένα πρόστιμο ανείσπρακτο» και ότι «δεν υπάρχει αλυσίδα που να έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη».

«Δεν ισχύει. Εμείς έχουμε προσφύγει και για το προηγούμενο πρόστιμο (σ.σ. ήταν κάτω από 50.000 ευρώ και για αυτό δεν γνωστοποιήθηκε το όνομα της αλυσίδας). Και σκοπεύουμε να προσφύγουμε και για το τελευταίο. Θεωρούμε ότι είναι άδικο και αβάσιμο», σημειώνει.

Οι δηλώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης και οι ανακοινώσεις για τα πρόστιμα σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ γίνονται σε μια περίοδο όπου βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα το θέμα των τιμών, της ακρίβειας, του πληθωρισμού και της πολιτικής κόντρας που έχει ξεσπάσει για το θέμα αυτό, ενόψει των επικείμενων εθνικών εκλογών.

Σε ποιες αλυσίδες επιβλήθηκαν τα πρόστιμα

Τα πρόστιμα συνολικού ύψους 382.497 ευρώ επιβλήθηκαν σε πέντε αλυσίδες διότι, όπως ανέφερε χθες Πέμπτη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, παραβίασαν τη διάταξη περί αισχροκέρδειας, πωλούσαν δηλαδή προϊόντα με περιθώριο κέρδους υψηλότερο από το πλαφόν που έχει οριστεί ενώ διαπιστώθηκε ότι άλλες τιμές υπήρχαν στο ράφι και άλλες στο ταμείο.

Τα πρόστιμα που ανακοινώθηκαν χθες από τον υπουργό Ανάπτυξης είναι τα εξής:

  • 319.900 ευρώ στην αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος. Οι παραβάσεις, όπως ειπώθηκε από τον επικεφαλής της ΔΙΜΕΑ, αφορούσαν 23 κωδικούς προϊόντων, εκ των οποίων οι 7 εντοπίστηκαν στο «καλάθι του νοικοκυριού».
  • 26.880 ευρώ στην Lidl Ελλάς. Το πρόστιμο, που αφορούσε 1 κωδικό προϊόντος, ανακοινώθηκε διότι η αλυσίδα ήταν υπότροπος. Στο παρελθόν τής είχε επιβληθεί και άλλο πρόστιμο.
  • 21.387 ευρώ στην αλυσίδα Γαλαξίας, επίσης υπότροπος, και οι παραβάσεις αφορούσαν 5 κωδικούς.
  • 9.330 ευρώ στην αλυσίδα ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός. Οι παραβάσεις για την αλυσίδα, που ήταν και αυτή υπότροπη, αφορούσαν 4 κωδικούς.
  • Πρόστιμο 5.000 ευρώ και σύσταση επιβλήθηκε σε άλλη αλυσίδα το όνομα της οποίας δεν γνωστοποιήθηκε, διότι το ύψος του προστίμου είναι κάτω από τις 50.000 ευρώ και δεν ήταν υπότροπη. Δηλαδή δεν της έχει επιβληθεί στο παρελθόν άλλο πρόστιμο, οπότε δεν ανακοινώνεται το όνομά της.
Τι απαντά η αλυσίδα Γαλαξίας για το πρόστιμο

Προσφυγές στα διοικητικά δικαστήρια για το πρόστιμο του υπουργείου Ανάπτυξης προαναγγέλλει με ανακοίνωσή της η αλυσίδα «Πέντε Α - Γαλαξίας».

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, «με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε μετά από εισήγηση της ΔΙ.Μ.Ε.Α. με τον πλέον επίσημο τρόπο την επιβολή προστίμου στην εταιρεία μας με το αιτιολογικό της είσπραξης κέρδους πέρα από αυτό που έχει αποφασισθεί από τις κείμενες διατάξεις στα πλαίσια της εφαρμογής μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών, αναφέρει ότι η ΔΙ.Μ.Ε.Α διαπίστωσε παράβαση σε 5 προϊόντα, ενώ είναι 4 προϊόντα.

Η ΔΙ.Μ.Ε.Α μας ζήτησε σε 2 από αυτά να προσκομίσουμε βεβαίωση από τον ορκωτό λογιστή της εταιρείας μας.

Η εταιρεία ΣΟΛ Crowe Α.Ε. η οποία παρακολουθεί εξονυχιστικά την εταιρεία και συγκαταλέγεται ανάμεσα στους μεγαλύτερους ελεγκτικούς οίκους στην χώρα, μας απάντησε ότι προκειμένου να δώσει ενυπόγραφη επιστολή με την οποία διασφαλίζονται, τόσο η καταλληλόλητα των λογιστικών αρχών και μεθόδων που χρησιμοποιήθηκαν για την γνωστοποίηση των στοιχείων που καταθέσαμε, όσο και η αληθής απεικόνιση τους απαλλαγμένα από ουσιώδη σφάλματα, χρειάζεται τουλάχιστον 15 εργάσιμες ημέρες.

Δυστυχώς η ΔΙ.Μ.Ε.Α. χωρίς να δώσει τον χρόνο που ζήτησε η ΣΟΛ Crowe Α.Ε., προτίμησε την εισήγηση προς τον κ. Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων της επιβολής προστίμου , το οποίο θεωρούμε ότι είναι άδικο και αβάσιμο για τους παρακάτω λόγους :

Στηρίζεται σε λανθασμένες παραδοχές και συμπεράσματα που έρχονται σε αντίθεση με τις αρχές και ορισμούς της οικονομικής και λογιστικής επιστήμης, σε ότι αφορά τον τρόπο υπολογισμού των αποθεμάτων, την τελική διάθεση των προϊόντων και τον συντελεστή που έχει θεσμοθετηθεί ως <<ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ>>.

Η σύγκριση του μικτού περιθωρίου κέρδους προϊόντων σε μικρές περιόδους (μικρότερες της οικονομικής χρήσης) , οδηγεί σε στρέβλωση των αποτελεσμάτων της έρευνας.

Αναφορικά με το ίδιο το πρόστιμο και τον τρόπο του υπολογισμού του, στηρίζεται σε υποτιθέμενο θεωρητικό κέρδος, αποτελεί παγκόσμια οικονομική πρωτοτυπία, δεν λαμβάνει υπόψη του όλες τις παραμέτρους λειτουργίας μιας επιχείρησης, όπως το κόστος λειτουργίας και στηρίζεται σε θεωρητικές πωλήσεις που δεν έχουν πραγματοποιηθεί .

Εν΄ συντομία μας επιβλήθηκε πρόστιμο για πωλήσεις που δεν πραγματοποιήθηκαν και δεν εισπράχθηκαν καθώς και κέρδος που επίσης δεν εισπράχθηκε .

Ως επιχείρηση είμασταν από τους πρώτους που υιοθετήσαμε το καλάθι του νοικοκυριού, το στηρίξαμε με πολλά επώνυμα προϊόντα σε χαμηλές τιμές, διαθέτοντας πολλά από αυτά κάτω του κόστους. Αυτό άλλωστε το διεπίστωνε συνεχώς και ο κ. Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε κάθε επίσκεψή του σε κατάστημά μας.

Φυσικά αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε με αίσθημα ευθύνης, όχι μόνο για τα προϊόντα που περιλαμβάνονται στο ΚΑΛΑΘΙ ΤΟΥ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ, αλλά σε πολλά από τα προϊόντα που θεωρούμε σημαντικά για την στήριξη των καταναλωτών.

Σεβόμενοι τους ανθρώπους που εργάζονται και προσφέρουν σε εμάς αλλά και τους χιλιάδες πελάτες μας που μας έχουν εμπιστευτεί δεν θα σταματήσουμε ως μία αμιγώς ελληνική επιχείρηση να προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο παρά τις όποιες αντιξοότητες.

Η προσφυγή μας στα διοικητικά δικαστήρια είναι επιβεβλημένη τα οποία και θα κρίνουν το παράλογο της επιβολής κατά τα άλλα άδικου και παράνομου διοικητικού προστίμου».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Το παρασκήνιο πίσω από τα βαριά πρόστιμα στα σούπερ μάρκετ"

Θερμόμετρο αποσύρεται από την ελληνική αγορά - Ανακοίνωση από τον ΕΟΦ

Σε απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης υπέρυθρου θερμόμετρου στην ελληνική αγορά, προχώρησε σήμερα ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ). Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του θερμομέτρου υπερύθρου DT-8826, καθώς διαπιστώθηκε η διάθεσή του στην ελληνική αγορά, χωρίς να τεκμηριώνεται η αξιολόγηση της συμμόρφωσής του κατά παράβαση των άρθρων 2 και 17 της ΔΥ8δ/Γ.Π.οικ.130648/30-9-2009 της ως άνω (3) σχετ απόφασης.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας.

Η εταιρεία Yung Heng Weng Yungui Dexiong, ως εισαγωγέας του προϊόντος, οφείλει να παύσει άμεσα τη διάθεσή του στην ελληνική αγορά και να ενημερώσει σχετικά όλους τους πελάτες της.

Τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν".

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Θερμόμετρο αποσύρεται από την ελληνική αγορά - Ανακοίνωση από τον ΕΟΦ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news