facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

«Πυρήνες της Φωτιάς»: Ελεύθεροι οι δυο ΟΥΚάδες – Δεν τους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι

Ελεύθεροι αφέθηκαν από το Ναυτοδικείο οι δυο ΟΥΚάδες που συνελήφθησαν στη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση.

Χωρίς να τους επιβληθεί κάποιος περιοριστικός όρους ελεύθερα αφέθηκαν πριν από λίγο από τον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου τα δύο μέλη της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού με απόφαση του αρμόδιου εισαγγελέα του Ναυτοδικείου.

Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος και σύμφωνα με πληροφορίες θα ακολουθήσει έρευνα περαιτέρω έρευνα. Σε δήλωσή του ο συνήγορος των δυο κατηγορουμένων Βαγγέλης Καντιάνης ανέφερε:

«Μια «πολύδιαφημισμένη δικογραφία» ακόμη αποδείχθηκε «άνθρακες», καθώς αμφότεροι οι εντολείς μου μάχιμα στελέχη της πλέον επίλεκτης μονάδας του Ελληνικού Ναυτικού αφέθησαν ελεύθεροι σήμερα από την εισαγγελία Ναυτοδικείου Πειραιώς επειδή αποδείχτηκε ότι ουδεμία σχέση είχαν με τον έτερο συλληφθέντα όπως επίσης ουδεμία επικοινωνία είχαν με αυτόν.

Ως εκ τούτου όλα τα σημερινά δημοσιεύματα περί δήθεν «συνεργασίας» ποινικών – τρομοκρατών «επικείμενου μεγάλου χτυπήματος, κ.λπ.» αποτελούν φαντασιοπληξίες και κακά σενάρια αποτυχημένων σκηνοθετών. Ευτυχώς που λειτουργοί της Δικαιοσύνης δεν αφήνουν τους αποτυχημένους σκηνοθέτες να υπαγορεύουν τις αποφάσεις τους».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "«Πυρήνες της Φωτιάς»: Ελεύθεροι οι δυο ΟΥΚάδες – Δεν τους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι"

Σκάφος με μετανάστες εντοπίστηκε νότια της Κρήτης – Τους περισυνέλεξε εμπορικό πλοίο

Πλοιάριο με ομάδα μεταναστών εντοπίστηκε στα νότια της Κρήτης. Πρόκειται για περίπου 60 άτομα που επέβαιναν σε πλοιάριο και αυτή την ώρα μεταφέρονται με το εμπορικό πλοίο που τους αντιλήφθηκε και τους περισυνέλεξε, στο λιμάνι του Κόκκινου Πύργου, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φαιστού.

Οι καιρικές συνθήκες που πνέουν ανοιχτά στα νότια της Κρήτης είναι δύσκολες λόγω των ισχυρών ανέμων και για το λόγο αυτό σε επιφυλακή έχει τεθεί ο Λιμενικός Σταθμός Καλών Λιμένων αλλά και Αγίας Γαλήνης.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σκάφος με μετανάστες εντοπίστηκε νότια της Κρήτης – Τους περισυνέλεξε εμπορικό πλοίο"

Ιλαρά: Σε επαγρύπνηση ο ΕΟΔΥ για πιθανό επιδημικό κύμα – Αυξάνονται τα κρούσματα

Σε επαγρύπνηση ο ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση ενός πιθανού επιδημικού κύματος ιλαράς. Οι επιστήμονες στοχεύουν στην ενίσχυση του εμβολιασμού, με έμφαση στους εμβολιασμούς ειδικών πληθυσμιακών ομάδων.

Λόγω της μείωσης των εμβολιασμών σε διεθνές επίπεδο, η ιλαρά επανεμφανίζεται, δίνοντας εστίες επιδημικών εξάρσεων.

Είναι υπερ-μεταδοτική, καθώς ο μέσος αριθμός ατόμων που θα μολύνει κάποιος με τον ιό ξεπερνά τα 15 άτομα. Σύμφωνα με τα δεδομένα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τα περιστατικά ιλαράς πέρυσι αυξήθηκαν κατά 18% σε 9 εκατομμύρια παγκοσμίως. Οι θάνατοι από ιλαρά αυξήθηκαν κατά 43%.

Οι ελληνικές υγειονομικές Αρχές βρίσκονται σε επαγρύπνηση και ο ΕΟΔΥ λαμβάνει μέτρα πρόληψης, ώστε να αντιμετωπιστεί ένα πιθανό επιδημικό κύμα ιλαράς. Από την αρχή του 2024 έως σήμερα έχουν εντοπιστεί στην Ελλάδα 5 κρούσματα ιλαράς.

Ο ΕΟΔΥ στοχεύει στην ενίσχυση του εμβολιασμού, με έμφαση στους εμβολιασμούς ειδικών πληθυσμιακών ομάδων και στην ενημέρωση του πληθυσμού και ειδικά όσων πρόκειται να ταξιδέψουν σε χώρες που παρατηρείται έξαρση κρουσμάτων.
Η μείωση των εμβολιασμών στην Ευρώπη και την Ελλάδα

Ο λόγος της διασποράς στην κοινότητα είναι η μείωση των εμβολιασμών και όπως αποκαλύπτει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας – Τμήμα Ιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, η πανδημία συνέβαλλε στη μείωση του ποσοστού κάλυψης με την πρώτη δόση του εμβολίου έναντι της ιλαράς. Το ποσοστό κάλυψης από 94-95% που ήταν, έχει φθάσει κοντά στο 91-92% στην Ευρώπη.

Τάση μείωσης των εμβολιασμών παρατηρείται και στην Ελλάδα και σύμφωνα με μια πρώτη ανάλυση των στοιχείων από τον ΕΟΔΥ, από το 2020 καταγράφεται μια μικρή πτώση σχετικά με την πρώτη δόση. Πάντα υπήρχε ένα ποσοστό παιδιών που δεν είχαν εμβολιαστεί και το ποσοστό αυτό κυμαινόταν κοντά στο 5-6%, αναφέρει ο καθηγητής. Σήμερα αυτό το ποσοστό κυμαίνεται κοντά στο 8-9%.

«Έχουμε τις συνθήκες που ευνοούν μια έξαρση κρουσμάτων, δεν έχουμε φτάσει στο επίπεδο το επιθυμητό της εμβολιαστικής κάλυψης που είναι 95% του παιδικού πληθυσμού και έτσι έχουμε ένα αριθμό επίνοσων παιδιών και ενηλίκων και όταν γίνει κρίσιμη μάζα έχουμε την έξαρση, η οποία εμφανίζεται περίπου κάθε 6 με 7 χρόνια», δήλωσε ο κ. Χατζηχριστοδούλου.

Τελευταία έξαρση είχαμε 2017-2018. Κατά την χρονική περίοδο 2004-2023 εκδηλώθηκαν τρεις επιδημίες ιλαράς στη χώρα μας και δηλώθηκαν συνολικά 4.151 κρούσματα και 4 θάνατοι. Η πλειοψηφία των κρουσμάτων αφορούσε Έλληνες Ρομά (56,9%), αλλά και νεαρούς ενήλικες από τον γενικό πληθυσμό που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι. Το νόσημα παρουσίασε την υψηλότερη επίπτωση στην ηλικιακή ομάδα 0-4 ετών.

Κατά τα έτη 2021, 2022 και 2023 δεν δηλώθηκε κανένα κρούσμα ιλαράς και ο ΕΟΔΥ επισημαίνει την πιθανότητα υποδήλωσης λόγω της πανδημίας COVID-19.

Τα στοχευμένα μέτρα του ΕΟΔΥ

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηχριστοδούλου, η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου και η έγκαιρη εφαρμογή εμβολιασμού αποτελούν τα πλέον ενδεδειγμένα μέτρα για τον έλεγχο της νόσου.

Στο πλαίσιο αυτό, κρίνεται αναγκαία αφενός η εγρήγορση των επαγγελματιών υγείας και αφετέρου η εντατικοποίηση των εμβολιασμών με έμφαση στους εμβολιασμούς ειδικών πληθυσμιακών ομάδων, (Ρομά και μεταναστών), νεαρών εφήβων και ενηλίκων που δεν ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους στο παρελθόν, καθώς και η συνεχιζόμενη εγρήγορση των τοπικών και εθνικών αρχών. Ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με δήμους και τη ΜΚΟ «Υγεία για Όλους» θα διενεργήσει μαζικό εμβολιασμό σε καταυλισμούς Ρομά με τη συνδρομή των ΚΟΜΥ. Κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα επισκεφθούν, επίσης, κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών και θα ενημερώσουν για την εμβολιασμό και τα μέτρα πρόληψης.

Παράλληλα, ο ΕΟΔΥ βρίσκεται σε επαφή με ταξιδιωτικούς πράκτορες, ώστε να ενημερώνονται οι ταξιδιώτες για την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους (δύο δόσεις του μικτού εμβολίου ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας-εμβόλιο MMR) πριν από το ταξίδι τους, ιδιαίτερα αν πρόκειται να ταξιδέψουν σε χώρες με έξαρση κρουσμάτων, όπως η Ρουμανία.

Τέλος, ειδικές δράσεις θα αφορούν περιοχές όπου σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης 2020-2021, διαπιστώθηκε χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, προκειμένου να ενισχυθεί ο εμβολιασμός στον παιδικό πληθυσμό.

Όπως εξηγεί ο κ. Χατζηχριστοδούλου, στην παρούσα φάση δεν υφίσταται λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας, αλλά πρέπει οι αρμόδιες Αρχές να βρίσκονται σε εγρήγορση, καθώς παρατηρείται αύξηση κρουσμάτων σε χώρες της Ευρώπης και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προετοιμαστούμε για ενδεχόμενη έξαρση ιλαράς και στην Ελλάδα.

Χώρες της Ευρώπης με αυξημένα κρούσματα

Σύμφωνα με τα πρόσφατα διεθνή επιδημιολογικά δεδομένα παρατηρείται έξαρση κρουσμάτων ιλαράς σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συγκεκριμένα: Από 1 Ιανουαρίου 2023 έως 30 Νοεμβρίου 2023 δηλώθηκαν 2.242 επιβεβαιωμένα κρούσματα ιλαράς από 22 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πλειονότητα των κρουσμάτων παρατηρείται στη Ρουμανία (1.687), στην Αυστρία (172), στη Γαλλία (111), στη Γερμανία (72), στο Βέλγιο (70), στην Πολωνία (32), στην Ιταλία (27), στην Ισπανία (12) και στη Σουηδία (11). Οι υπόλοιπες χώρες έχουν δηλώσει στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα λιγότερα από 10 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Στις 9-10 Ιανουαρίου 2024 δηλώθηκαν 954 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ιλαράς από έξι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τα οποία τα 932 στην Ρουμανία. Τα υπόλοιπα 22 επιβεβαιωμένα κρούσματα δηλώθηκαν από την Αυστρία (17), την Πολωνία (3), την Τσεχία (1) και τη Δανία (1).

Ιλαρά: Μεταδοτικότητα, συμπτώματα, επιπτώσεις

Η ιλαρά είναι ιογενής λοίμωξη που οφείλεται στον ιό της ιλαράς.

Ο χρόνος επώασης κυμαίνεται από 7-21 ημέρες (συνήθως 10-12 ημέρες από την έκθεση έως το πρόδρομο στάδιο και 14 ημέρες από την έκθεση έως την εμφάνιση του εξανθήματος).

Η νόσος μεταδίδεται από άτομο σε άτομο αερογενώς, με σταγονίδια και με άμεση επαφή με ρινικές ή φαρυγγικές εκκρίσεις ασθενών. Σπανιότερα, μεταδίδεται μέσω αντικειμένων προσφάτως μολυνθέντων με ρινοφαρυγγικές εκκρίσεις.

Ο ιός της ιλαράς μπορεί να παραμείνει σε μολυσμένες επιφάνειες και στον περιβάλλοντα χώρο (σε σταγονίδια) μέχρι 2 ώρες μετά την αποχώρηση του ασθενούς.

Η ιλαρά παρουσιάζει πολύ υψηλή μεταδοτικότητα με ποσοστό δευτερογενούς προσβολής έως 90% μεταξύ επίνοσων ατόμων (π.χ. ατόμων που δεν έχουν ανοσοποιηθεί).

Όλα τα άτομα που δεν έχουν νοσήσει ή δεν έχουν εμβολιασθεί είναι επίνοσα στην ιλαρά.

Πρόγραμμα εμβολιασμού

Συστήνεται ο εμβολιασμός με το μικτό εμβόλιο ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας (εμβόλιο MMR) των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων που δεν έχουν εμβολιαστεί με τις απαραίτητες δόσεις.

Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, παιδιά, έφηβοι και ενήλικες που έχουν γεννηθεί μετά το 1970 και δεν έχουν ιστορικό νόσου πρέπει να είναι εμβολιασμένοι με 2 δόσεις εμβολίου για την ιλαρά.

Επιπλοκές

Περίπου 30% των περιπτώσεων ιλαράς έχουν μια ή περισσότερες επιπλοκές που είναι συχνότερες σε παιδιά <5 ετών και ενήλικες >20 ετών.

Οι συχνότερες επιπλοκές εμφανίζονται από το πεπτικό, αναπνευστικό και το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα.

Σοβαρότερες επιπλοκές είναι η πνευμονία ιογενής (γιγαντοκυτταρική) ή δευτεροπαθής από μικρόβια (συχνότητα 6%), η οποία αποτελεί και τη συχνότερη αιτία θανάτου, η οξεία μέση πυώδης ωτίτιδα (7%), η οξεία εγκεφαλίτιδα (0,1%), που προβάλλει με υπερπυρεξία, ανησυχία, διέγερση, θόλωση της διάνοιας, σπασμούς και κώμα.

Η υποξεία σκληρυντική πανεγκεφαλίτις (SSPE), είναι σπάνια επιπλοκή, εμφανίζεται μετά παρέλευση κατά μέσο όρο 7 ετών από την εκδήλωση της ιλαράς και οφείλεται σε βλάβη των εγκεφαλικών κυττάρων από τον ιό τής ιλαράς που παραμένει και πολλαπλασιάζεται μετά την αποδρομή της νόσου.

Οι ενήλικες νοσούν σπάνια από ιλαρά αλλά σοβαρότερα από τα παιδιά. Οι επιπλοκές αφορούν κυρίως το αναπνευστικό: πνευμονία (30%), μέση πυώδης ωτίτιδα (29%), ιγμορίτιδα (25%). Η νόσηση κατά την εγκυμοσύνη σχετίζεται με αποβολή του εμβρύου, πρόωρο τοκετό, χαμηλού βάρους γέννησης νεογνό.

Θάνατοι από ιλαρά έχουν αναφερθεί σε ανεπτυγμένες χώρες σε 1-2‰ των κρουσμάτων. Η θνητότητα στις αναπτυσσόμενες χώρες αγγίζει το 25%.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/ newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιλαρά: Σε επαγρύπνηση ο ΕΟΔΥ για πιθανό επιδημικό κύμα – Αυξάνονται τα κρούσματα"

Επιχείρησαν να βγουν στην Εθνική Οδό οι αγρότες των Μαλγάρων – «Μπλόκο» από την ΕΛ.ΑΣ.

Οι αγρότες από το μπλόκο των Μαλγάρων επιχείρησαν στις 18:45 το απόγευμα του Σαββάτου να βγουν στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης και να κλείσουν συμβολικά το ρεύμα, που κινείται προς Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, συνάντησαν τον φραγμό της Αστυνομίας, που τοποθέτησε μία κλούβα ώστε να μην βγουν με τα τρακτέρ, έγιναν διαβουλεύσεις για να ανέβουν στο οδόστρωμα με τα πόδια αλλά δεν τους επετράπη ούτε αυτό. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν μία σύσκεψη και σε ένδειξη καλής θέλησης και ενόψει της συνάντησης με τον πρωθυπουργό δε θέλουν να οξύνουν τα πνεύματα.

Παράλληλα, στο χωριό Εύρωπος, αγρότες του Κιλκίς και της Παιονίας πραγματοποιούν συνάντηση για να αποφασίσουν τη μορφή, που θα έχει η κινητοποίησή τους αύριο στο τελωνείο των Ευζώνων.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιχείρησαν να βγουν στην Εθνική Οδό οι αγρότες των Μαλγάρων – «Μπλόκο» από την ΕΛ.ΑΣ."

ΕΛΑΣ: 17χρονος χάκερ απειλούσε μέσω διαδικτύου ανήλικο και τους γονείς του

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταυτοποιήθηκε ανήλικος, ηλικίας 17 ετών, για παράνομη πρόσβαση σε συστήματα πληροφοριών και απειλή μέσω διαδικτύου.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ο πατέρας του παιδιού-θύματος κατήγγειλε στην Αστυνομία τι συνέβαινε. Ο ανήλικος δράστης έπαιρνε τηλέφωνα και έστελνε μηνύματα απειλώντας την οικογένεια.

Από την έρευνα των αστυνομικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο κινητά τηλέφωνα και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταυτοποιήθηκε 17χρονος, ο οποίος κατηγορείται για παράνομη πρόσβαση σε συστήματα πληροφοριών καθώς και απειλή μέσω διαδικτύου, σε βάρος έτερου ανηλίκου και των γονέων του.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης, προηγήθηκε καταγγελία του γονέα του ανηλίκου-θύματος, σύμφωνα με την οποία, ο ανωτέρω κατηγορούμενος είχε καταφέρει να αποκτήσει παράνομη πρόσβαση σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές καθώς και σε λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιούσε ο ίδιος και ο ανήλικος γιος του.

Επιπλέον, πραγματοποιούσε σε βάρος του ίδιου και της συζύγου του, απατηλές τηλεφωνικές κλήσεις, ενώ παράλληλα, τους απέστειλε ψευδή και απειλητικά μηνύματα μέσω κινητού τηλεφώνου και άγνωστου λογαριασμού σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της εισαγγελικής Αρχής, από την οποία παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ από την επακόλουθη διαδικτυακή έρευνα και την αξιοποίηση ψηφιακών στοιχείων, κατέστη δυνατή η ταυτοποίηση του ανήλικου- κατηγορουμένου ως διαχειριστή του ανωτέρω λογαριασμού σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Παράλληλα, διακριβώθηκε η διεύθυνση κατοικίας του, ενώ από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αυτή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 2 κινητά τηλέφωνα και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή πραγματογνωμοσύνη.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " ΕΛΑΣ: 17χρονος χάκερ απειλούσε μέσω διαδικτύου ανήλικο και τους γονείς του"

ΓΑΔΑ: Απαγόρευση πραγματοποίησης Δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης την Κυριακή στην Αθήνα

Ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύεται η πραγματοποίηση δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης την 11-2-2024 και ώρα 10:30 στην Πλατεία Συντάγματος από μέλη της συλλογικότητας «Καμία Ανοχή» η οποία έχει εξαγγελθεί ενάντια σε προγραμματισμένη συνάθροιση που έχει γνωστοποιηθεί νομίμως σύμφωνα με τα προβλεπόμενα άρθρα του Ν.4703/2020 και του Π.Δ. 73/2020 και από ώρα 06:00’ της 11-2-2024 έως 23:59’ της 11-2-2024 κάθε δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης σχετικής με την ανωτέρω «αντισυνάθροιση» στο αστικό δίκτυο που περικλείεται από τις οδούς-λεωφόρους:

Λεωφ. Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Λεωφ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπ. Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Αμβρ. Φραντζή – Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού – Λαγουμιτζή – Π. Τσαλδάρη – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλ. Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Λεωφ. Αλεξάνδρας.

Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται, αφενός, καθώς οι οργανωτές δεν γνωστοποίησαν στην κατά τόπο Αστυνομική Αρχή, την πρόθεσή τους να καλέσουν το ευρύ κοινό να συμμετάσχει, σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ως οφείλουν, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 παρ. 1 & 2 του Ν.4703/2020 και του άρθρου 3 του Π.Δ. 73/2020, κι ως εκ τούτου δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία της ισχύουσας νομοθεσίας περί δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων και αφετέρου από τη διεξαγωγή της εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην συγκεκριμένη περιοχή, της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων του σημείου πραγματοποίησής της.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "ΓΑΔΑ: Απαγόρευση πραγματοποίησης Δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης την Κυριακή στην Αθήνα"

Στη φυλακή το πρώην ηγετικό στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς» – Τι είπε στην απολογία του

Ποινή φυλάκισης δύο ετών και ενός μήνα χωρίς αναστολή επιβλήθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στο πρώην ηγετικό στέλεχος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί στις φυλακές να εκτίσει το σύνολο της ποινής.

Νωρίτερα του ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο πλημμελήματα. Πρόκειται για τα πλημμελήματα της παράβαση του νόμου περί όπλων και κατοχής ναρκωτικών δια ιδίαν χρήση. Παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές ενώπιον του οποίου αρνήθηκε και τις δύο κατηγορίες. Από το δικαστήριο απορρίφθηκε αίτημα του για αναβολή της δίκης προκειμένου να κληθούν να καταθέσουν η σύζυγος του και ένας αστυνομικός. Ο εισαγγελέας της έδρας είπε πως οι δύο μαρτυρίες δεν έχουν να εισφέρουν κάτι ουσιώδες στην υπόθεση.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο κατηγορούμενος τόνισε ότι «η έρευνα που έγινε, πραγματοποίηθηκε σε χώρο, που δεν είναι η οικία μου αποδεικνύεται από το μισθωτήριο» ενώ λίγο μετά στην απολογία του είπε «επέλεξα να προστατέψω τη γυναίκα μου απομακρυνόμενος από το σπίτι.»

Όπως αναφέρθηκε από το συνήγορο του, Γ. Καρκανιά, ο κατηγορούμενος διέμενε σε άλλο χώρο καθώς «είχε φύγει από το συγκεκριμένο σπίτι επειδή φοβόταν για σωματική του ακεραιότητα. Δημοσιεύματα έλεγαν ότι θα είναι το επόμενο θύμα στο πόλεμο της Greek mafia.»

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος είπε πως το πιστόλι το είχε αγοράσει η έγκυος σύντροφος του από την Ομόνοια, η οποία διαμένει στο σπίτι που έγινε η έρευνα, για λόγους αυτοπροστασίας κάτι με το οποίο ο ίδιος διαφωνούσε.

«Βρήκε κάποιον στην Ομόνοια, του έδωσε λεφτά. Πριν το προμηθευτεί δεν το ήξερα, μετά το είδα μην κοροϊδευόμαστε. Αυτός που πούλησε το πιστόλι ήθελε να ξεφορτωθεί και τις σφαίρες που δεν ταίριαζαν καν στο πιστόλι» τόνισε ο κατηγορούμενος.

Μετά την ολοκλήρωση στην Εισαγγελία Πειραιά των καταθέσεων των 4 συλληφθέντων, τα δύο μέλη της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού παραπέμπονται στον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου, ο ένας με κακούργημα για τα εκρηκτικά και ο άλλος για πλημμεληματική πράξη παράβασης του νόμου περί όπλων. Σε βάρος του τέταρτου κατηγορούμενου, πορτιέρη, ασκήθηκε ποινική δίωξη για πλημμεληματική παράβαση του νόμου περί όπλων.

Η σχέση με τον «Ράμπο»

Με τον δολοφονημένο στον Κορυδαλλό Βασίλη Ρουμπέτη, το πρώην ηγετικό στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς» είχε πολύ στενές σχέσεις και ήταν συνεργάτες αφού είχαν από κοινού ανοίξει πρατήρια καυσίμων. Από την έρευνα είχε προκύψει πως ο επονομαζόμενος «Ράμπο» μετά την δολοφονία του Σκαφτούρου στα Δερβενοχώρια και τις εμπρηστικές επιθέσεις σε επιχειρήσεις συμφερόντων της «Greek Mafia» από την αντίπαλη εγκληματική οργάνωση των ομογενών, είχε βάλει βόμβες στους αντιπάλους τους στον Ασπρόπυργο και στην Θεσσαλονίκη ως αντίποινα.

Ερευνάται αν σε αυτό έλαβε την βοήθεια του πρώην τρομοκράτη.

Φοβόταν πως θα ήταν ο επόμενος

Όταν δολοφονήθηκε ο «Ράμπο» από τους ομογενείς στο Κορυδαλλό, το ηγετικό μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς φοβήθηκε πως θα ήταν ο επόμενος και επί τέσσερις μήνες κρυβόταν στην Θεσσαλία. Ακόμη και όταν επέστρεψε στα Κάτω Πατήσια, ήταν προσεκτικός στις κινήσεις του. Δεν θεωρείται τυχαίο άλλωστε ότι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του μεταξύ άλλων και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Η έρευνα άλλωστε για την μαφία των ομογενών από πρώην σοβιετικές χώρες και του πολέμου που έχει ξεσπάσει με το εγχώριο οργανωμένο έγκλημα για το λαθρεμπόριο τσιγάρων παραμένει σε εξέλιξη και ο «κύκλος του αίματος» δεν θεωρείται ότι έχει ολοκληρωθεί.

Το προφίλ των κομάντο της ΟΥΚ

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν επίσης δύο στελέχη των Ο.Υ.Κ. και τον δίδυμο αδελφό ενός εξ αυτών σε Πειραιά και Πέραμα αντίστοιχα, ο οποίος είναι πορτιέρης σε γνωστό Club στο Γκάζι.

Ο ένας «ΟΥΚας» είχε απασχολήσει στο παρελθόν για τροχαίο με εγκατάλειψη, ο άλλος για διατάξεις σχετικά με την αθλητική νομοθεσία και για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Ο δίδυμος αδελφός του για επικίνδυνη σωματική βλάβη και βιασμό.

Τα εκρηκτικά ΤΝΤ που βρέθηκαν στην κατοχή των «ΟΥΚάδων» πηγές του Πολεμικού Ναυτικού διαβεβαιώνουν ότι δεν εκλάπησαν και δεν προέρχονται από δικές τους εγκαταστάσεις. Οι κατηγορούμενοι είχαν τοποθετηθεί σε διοικητικές θέσεις και όχι σε επιχειρησιακές ομάδες.

Υπό έρευνα η ανατίναξη του αγωγού ΕΥΔΑΠ

Μία πρόσφατη δολιοφθορά, η ανατίναξη του υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης της ΕΥΔΑΠ που μεταφέρει νερό από την Σαλαμίνα στην Αίγινα σε βάθος 48 μέτρων, έχει τραβήξει ιδιαίτερα το «βλέμμα» των Αρχών.

Εξετάζεται η πιθανότητα εμπλοκής των βατραχανθρώπων, αφού και την τεχνογνωσία είχαν για το κάνουν και τα μέσα. Στην παρούσα φάση όμως ειδικά για αυτή την περίπτωση δεν υπάρχουν αποδείξεις και τελεί υπό έρευνα.

Ενδεχομένως, η εξέταση των συλληφθέντων και η ανάλυση των ψηφιακών πειστηρίων και των τηλεφώνων τους, που συνεχίζεται, να δώσει περισσότερες απαντήσεις στις Αρχές για τους πιθανούς στόχους τους.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Στη φυλακή το πρώην ηγετικό στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς» – Τι είπε στην απολογία του"

Καιρός αύριο: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες με θυελλώδεις ανέμους – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Βροχερός θα είναι ο καιρός αύριο Κυριακή 11 Φεβρουαρίου με κατά τόπους έντονα φαινόμενα. Οι άνεμοι θα φτάσουν μέχρι και τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές στα δυτικά που βαθμιαία θα επεκταθούν και στα ανατολικά και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από τις προμεσημβρινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, από τις απογευματινές ώρες στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από τις βραδινές ώρες στη δυτική και πιθανώς τη νότια Πελοπόννησο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής χώρας.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7, στα πελάγη τοπικά 8 και στο Αιγαίο τοπικά έως 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τις προμεσημβρινές ώρες στα δυτικά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Θα φτάσει στα βόρεια και τα δυτικά τους 16 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ από αργά το βράδυ θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα ενταθούν.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
 
Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες αρχικά στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που σταδιακά θα επεκταθούν και στις υπόποιπες περιοχές, από το απόγευμα και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα θαλάσσια 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που σταδιακά θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές, θα είναι τοπικά ισχυρά από τις προμεσημβρινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, από τις απογευματινές ώρες στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Στερεά και από τις βραδινές ώρες στη δυτική Πελοπόννησο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση απο τις προμεσημβρινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Nεφώσεις που γρηγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές αρχικά στην ανατολική Πελοπόννησο και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν από το βράδυ. Τα φαινόμενα που από τις βραδινές ώρες θα είναι πιθανώς έντονα στη νότιοανατολική Πελοπόννησο, κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα θαλάσσια τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 και τοπικά έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 8 και από το μεσημέρι πιθανώς τοπικά έως 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί στα Δωδεκάνησα 6 με 7 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 7 με 8 και πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ. Από το απόγευμα θα ενισχυθούν στα Δωδεκάνησα και θα φτάσουν τοπικά τα 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σταδιακά μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βορειότερα τμήματα.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στις Σποράδες 7 τοπικά 8 μποφόρ .
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες με θυελλώδεις ανέμους – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία"

Κέρκυρα: Κλειστό το πορθμείο για τα ανοικτού τύπου πλοία λόγω ισχυρών ανέμων

Κλειστή είναι η πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας και Λευκίμμης – Ηγουμενίτσας για τα ανοιχτού τύπου πλοία λόγω των νοτίων ανέμων που τοπικά φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Τα δρομολόγια εκτελούνται με τα πλοία κλειστού τύπου 

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κέρκυρα: Κλειστό το πορθμείο για τα ανοικτού τύπου πλοία λόγω ισχυρών ανέμων"

Θρίλερ με την αρπαγή τριών ναυτικών ελληνικής εταιρείας στο λιμάνι της Σμύρνης

Μια ιστορία θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες, και αφορά την αρπαγή τριών ναυτικών, ενός Έλληνα μηχανικού και δύο Φιλιππινέζων  που βρίσκονταν σε δεξαμενόπλοιο στο λιμάνι της Σμύρνης.

Η ιστορία ξεκινά στα τέλη του προηγούμενου μήνα, όταν η πλοιοκτήτρια εταιρεία ξεκίνησε διαπραγματεύσεις, και προσυμφώνησε την πώλησή του σε ελληνικών συμφερόντων εταιρεία.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση που υπάρχει, το πλοίο ήταν στην Αίγυπτο, όταν ανέβηκε η ομάδα των ναυτικών της ελληνικής ναυτιλιακής να το επιθεωρήσουν, όπως γίνεται κάθε φορά σε αγοραπωλησίες πλοίων.

Η συμφωνία έκλεισε και το δεξαμενόπλοιο έβαλε ρότα για το λιμάνι της Σμύρνης στη Τουρκία προκειμένου να υπογραφεί η τελική συμφωνία και να ¨αλλάξει χέρια».

Και εκεί ξεκινάει το θρίλερ για τους τρεις ναυτικούς της ελληνικής εταιρείας. Στο λιμάνι της Σμύρνης, αναφέρουν οι πληροφορίες, έρχεται κατασχετήριο για το δεξαμενόπλοιο, το οποίο είχε οφειλές ύψους 1 εκατ. δολαρίων προς τρίτους (όχι τους αγοραστές).

Ακολουθεί και δεύτερη ανεπάντεχη, για τον έλληνα ά μηχανικό και τους δύο Φιλιππινέζους,  εξέλιξη αφού στο πλοίο ανακοινώνεται ότι βρίσκεται στην black list, για ζητήματα αξιοπλοίας.

Η αναζήτηση

Όπως επισημαίνουν στη «Ν’ πηγές από το Λιμενικό Σώμα από την πλευρά των ναυτικών της ελληνικής εταιρείας έχει καταγγελθεί ότι ο Αιγυπτιακής καταγωγής καπετάνιος, δεν τους επιτρέπει να κατέβουν στο λιμάνι, με πλαστά έγγραφα τους ναυτολογεί, προκειμένου να έχει επαρκές σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς, πλήρωμα.

Παράλληλα με την αιτιολογία ότι θα μεταβεί σε γειτονικό αγγυροβόλιο, το πλοίο βάζει μπρος τις μηχανές. Αλλά προορισμός τους δεν είναι το αγκυροβόλιο. Μάλλον έχει βάλει πλώρη για να επιστρέψει στην Αίγυπτο ή τουλάχιστον να απομακρυνθεί από τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Ο πρώτος μηχανικός ειδοποίησε το ΕΚΣΕΔ

Στο σημείο αυτό ο Έλληνας πρώτος μηχανικός, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, καταφέρνει να ειδοποιήσει το Κέντρο Συντονισμού (ΕΚΣΕΔ) του υπουργείου Ναυτιλίας. Η αντίδραση είναι άμεση αφού με παρέμβαση του υφυπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Παππά και του Αρχηγού του Λιμενικού Γ. Αλεξανδράκη ενημερώνεται η Εισαγγελία ενώ περιπολικό σκάφος του Λιμενικού ξεκινά την αναζήτηση του δεξαμενόπλοιου το οποίο και εντοπίζει νότια της Χίου.  Με υπόδειξη του πληρώματος του περιπολικού, το δεξαμενόπλοιο αλλάζει πορεία και κατευθύνεται στο λιμάνι της Χίου, όπου και βρίσκεται αγκυροβολημένο από σήμερα το πρωί.

Στη Χίο οι ναυτικοί – καλά στην υγεία τους

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα οι τρεις ναυτικοί της ελληνικής ναυτιλιακής αποβιβάστηκαν από το πλοίο και είναι καλά στην υγεία τους, ενώ το Λιμενικό Σώμα έχει ξεκινήσει έρευνα για τον καταλογισμό ευθυνών.

Κατά την προανάκριση διαπιστώθηκε, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα, όντως τους ναυτολόγησαν χωρίς τη συγκατάθεσή τους, αν και δεν τους είχαν κλειδωμένους, όπως αρχικά είχε ακουστεί. Συνελήφθη ο αιγυπτιακής καταγωγής πλοίαρχος για αρπαγή. 

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Θρίλερ με την αρπαγή τριών ναυτικών ελληνικής εταιρείας στο λιμάνι της Σμύρνης"

Μπάιντεν: Υπέγραψε Μνημόνιο Εθνικής Ασφάλειας – Κάθε χώρα που αγοράζει αμυντικό υλικό από τις ΗΠΑ πρέπει να εφαρμόζει το Διεθνές Δίκαιο

Μνημόνιο Εθνικής Ασφάλειας που αφορά στις διαβεβαιώσεις που πρέπει να παρέχει κάθε χώρα που αγοράζει αμυντικό υλικό από τις ΗΠΑ αλλά και στην ενίσχυση της εποπτείας για την τελική χρήση αυτών των όπλων, εξέδωσε ο Πρόεδρος Μπάιντεν. Σύμφωνα με αυτό αποτελεί πια πολιτική των ΗΠΑ, ότι κάθε χώρα που προμηθεύεται αμυντικό υλικό ή αμυντικές υπηρεσίες από την Αμερική πρέπει να εφαρμόζει το διεθνές δίκαιο. Το μνημόνιο έρχεται μετά από πίεση δημοκρατικών νομοθετών σε σχέση με την παροχή αμυντικού υλικού στο Ισραήλ, όμως θα έχει ευρύτερη εφαρμογή.

Για πρώτη φορά – από την έναρξη ισχύος του εν λόγω μνημονίου – η κυβέρνηση των ΗΠΑ οφείλει κάθε χρόνο να υποβάλλει έκθεση στο Κογκρέσο σχετικά με το κάτα πόσο οι χώρες που λαμβάνουν αμερικανικό αμυντικό υλικό πληρούν τις προϋποθέσεις που τίθενται κατα την διαδικασία αγοράς. Κατα την διαδικασία αγοράς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ από εδώ και στο εξής θα λαμβάνει γραπτές διαβεβαιώσεις από την παραλήπτρια χώρα ότι θα σέβεται τις προϋποθέσεις των ΗΠΑ. Αν κρίνεται από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Πεντάγωνο ότι οι διαβεβαιώσεις δεν τηρούνται τότε οι δυο υπουργοί εντός 45 ημερών θα υποβάλουν έκθεση στον Πρόεδρο των ΗΠΑ με την οποία θα υποδεικνύουν τα επόμενα βήματα για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Σε αυτό το πλαίσιο θα εξετάζεται ένα φάσμα επιλογών, από την ανανέωση των διαβεβαιώσεων έως και την αναστολή οποιασδήποτε περαιτέρω μεταφοράς αμυντικού υλικού.

Σύμφωνα με το μνημόνιο που υπέγραψε την Παρασκευή ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν:

«Είναι κρίσιμο να διασφαλιστεί ότι υπάρχουν επαρκείς εγγυήσεις και λογοδοσία όσον αφορά στις πωλήσεις αμυντικού υλικού στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τον νόμο περί Ελέγχου Εξαγωγών Όπλων, τόσο το Υπουργείο Εξωτερικών όσο και το Υπουργείο Άμυνας εφαρμόζουν προγράμματα παρακολούθησης της τελικής χρήσης. Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν πάντα να προωθούν την τήρηση του διεθνούς δικαίου και ενθαρρύνουν άλλα κράτη και εταίρους να κάνουν το ίδιο.

Προκειμένου να εφαρμοστούν αποτελεσματικά ορισμένες υποχρεώσεις που απορρέουν από τους νόμους των Ηνωμένων Πολιτειών, οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να έχουν εικόνα της τήρησης του διεθνούς δικαίου από τους ξένους εταίρους συμπεριλαμβανομένου, κατά περίπτωση, του διεθνούς δικαίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου. Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσβλέπουν στη συμμόρφωση των εταίρων των Ηνωμένων Πολιτειών με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο κατά την αξιολόγηση της νομιμότητας της στρατιωτικής βοήθειας των Ηνωμένων Πολιτειών σε στρατιωτικούς εταίρους και των κοινών επιχειρήσεων με αυτούς.

Για αυτούς τους λόγους, εκδίδω αυτό το υπόμνημα, το οποίο απαιτεί από τον Υπουργό Εξωτερικών να λάβει αξιόπιστες γραπτές διαβεβαιώσεις από ξένες κυβερνήσεις που λαμβάνουν αμυντικό υλικό και, κατά περίπτωση, αμυντικές υπηρεσίες, από τα Υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας, και απαιτεί από το Στέητ Ντηπάρτμεντ και το Πεντάγωνο να παρέχουν περιοδικές εκθέσεις στο Κογκρέσο για να καταστεί δυνατή η ουσιαστική εποπτεία. Εκτός από τις απαιτήσεις αυτού του μνημονίου, οι Υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας είναι υπεύθυνοι για τη διασφάλιση ότι όλες οι μεταφορές αμυντικών υλικών και αμυντικών υπηρεσιών από τα Υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας στο πλαίσιο οποιασδήποτε αρχής συνεργασίας ή βοήθειας σε θέματα ασφάλειας διεξάγονται με τρόπο συνεπή με όλο το εφαρμοστέο διεθνές και εγχώριο δίκαιο και πολιτική, συμπεριλαμβανομένου του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και του διεθνούς δικαίου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η πολιτική που περιγράφεται στο παρόν υπόμνημα ισχύει μελλοντικά για την παροχή σε ξένες κυβερνήσεις από τα Υπουργεία Εξωτερικών ή Άμυνας τυχόν αμυντικών υλικών. Προτού τα Υπουργεία Εξωτερικών ή Άμυνας παράσχουν τέτοια αμυντικά υλικά στη δικαιούχο χώρα και, κατά περίπτωση, ο Υπουργός Εξωτερικών πρέπει:

  • να λάβει αξιόπιστες γραπτές διαβεβαιώσεις από εκπρόσωπο της αποδέκτριας χώρας, ότι θα χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε τέτοια αμυντικά υλικά σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και, κατά περίπτωση, άλλο διεθνές δίκαιο.
  • σε οποιαδήποτε ένοπλη σύγκρουση όπου η παραλήπτρια χώρα χρησιμοποιεί τέτοια αμυντικά υλικά, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, θα διευκολύνει και δεν θα αρνηθεί αυθαίρετα, θα περιορίσει ή θα εμποδίσει με άλλον τρόπο, άμεσα ή έμμεσα, τη μεταφορά ή την παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αν κριθεί από τον Υπουργό Εξωτερικών ή τον Υπουργό Άμυνας ότι η αξιοπιστία των διαβεβαιώσεων που παρέχονται από τη δικαιούχο χώρα έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση και πρέπει να επανεξεταστεί, οι δυο Υπουργοί υποβάλλουν έκθεση στον Πρόεδρο, εντός 45 ημερών και υποδεικνύουν τα κατάλληλα επόμενα βήματα που πρέπει να ληφθούν για την αξιολόγηση η την αντιμετώπιση της κατάστασης. Αυτή η αντιμετώπιση θα μπορούσε να περιλαμβάνει ενέργειες από την ανανέωση των διαβεβαιώσεων έως την αναστολή οποιασδήποτε περαιτέρω μεταφοράς αμυντικών ειδών ή, κατά περίπτωση, αμυντικών υπηρεσιών.

Το αργότερο 90 ημέρες από την ημερομηνία του παρόντος μνημονίου, και στη συνέχεια μία φορά κάθε οικονομικό έτος, οι Υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας υποβάλλουν έκθεση προς την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων, την Επιτροπή Ενόπλων Υπηρεσιών και την Επιτροπή Πιστώσεων της Γερουσίας· την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, την Επιτροπή Ενόπλων Υπηρεσιών και την Επιτροπή Πιστώσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων. Η γραπτή έκθεση θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αξιολόγηση οποιωνδήποτε αξιόπιστων αναφορών ή ισχυρισμών ότι τέτοια αμυντικά υλικά και, κατά περίπτωση, αμυντικές υπηρεσίες, έχουν χρησιμοποιηθεί κατά τρόπο που δεν συνάδει με το διεθνές δίκαιο».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μπάιντεν: Υπέγραψε Μνημόνιο Εθνικής Ασφάλειας – Κάθε χώρα που αγοράζει αμυντικό υλικό από τις ΗΠΑ πρέπει να εφαρμόζει το Διεθνές Δίκαιο"

Τρεις συλλήψεις στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης για την Παλαιστίνη - Τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί

Σκηνικό έντασης επικράτησε νωρίτερα στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια πορείας που πραγματοποιήθηκε για την Παλαιστίνη. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μικρής έκτασης επεισόδιο σημειώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι έξω από εστιατόριο που βρίσκεται στην πλατεία Συντάγματος, το οποίο είχαν αποκλείσει συμβολικά οι διαδηλωτές.

Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να απομακρύνουν τους διαδηλωτές από την είσοδο του καταστήματος και αυτοί αντιστάθηκαν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση, ενώ έσπασε και μια τζαμαρία του εστιατορίου, αναφέρεται. Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών, ενώ συνελήφθησαν τρία άτομα. Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή του επεισοδίου:

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " Τρεις συλλήψεις στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης για την Παλαιστίνη - Τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί"

Π. Φάληρο: Θύμα ληστείας οδηγός ταξί – Κινηματογραφική καταδίωξη των δραστών, μία σύλληψη

Ληστεία σημειώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής (9/2), σε βάρος ενός οδηγού ταξί, στην περιοχή του Π. Φαλήρου. Αρχικά, επί της οδού Νηρηίδων τέσσερα άτομα προσποιούμενοι τους πελάτες, τον σταμάτησαν και επιβιβάστηκαν στο ταξί του. Λίγο πιο κάτω επί της Λ. Αμφιθέας τον κατέβασαν δια της βίας από το ταξί του και διέφυγαν με αυτό.

Άντρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσαν στο κέντρο της Αθήνας, εντόπισαν το κλεμμένο ταξί επί της οδού Λεωνίδου στην Ομόνοια.

Οι συνεργοί του οδηγού δεν επέβαιναν στο αυτοκίνητο όταν εντοπίστηκε από την Αστυνομία. Ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε στα σήματα των αστυνομικών και ακολούθησε καταδίωξη με αποτέλεσμα λίγο πιο κάτω να χάσει τον έλεγχο και να προσκρούσει σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Στη συνέχεια ο δράστης βγήκε από το αυτοκίνητο και προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας και ακολούθησε πεζή καταδίωξη. Οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν. Ο συλληφθείς είναι ένας 31χρονος υπήκοος Τουρκίας ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό και των συνεργών του.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Π. Φάληρο: Θύμα ληστείας οδηγός ταξί – Κινηματογραφική καταδίωξη των δραστών, μία σύλληψη"

Τρόμος στο Μενίδι: Αδέσποτη σφαίρα «καρφώθηκε» σε καπό αυτοκινήτου

Σε έναν μόνιμο εφιάλτη στην κυριολεξία, ζουν οι κάτοικοι στο Μενίδι καθώς οι αδέσποτες σφαίρες συνεχίζουν να πέφτουν σαν... βροχή, με τους κατοίκους να φοβούνται για τις ζωές των ίδιων και των παιδιών τους.

Βράδυ Παρασκευής (10/02) μια ακόμη σφαίρα. Μια ακόμη βραδιά ανησυχίας. Το Newsbomb.gr φέρνει για πολλοστή φορά στη δημοσιότητα ένα θέμα, που η ΕΛ.ΑΣ. και οι τοπικοί φορείς προσπαθούν εις μάτην να σταματήσουν. Σε ένα δήμο που το 2017 βρέθηκε ξανά στα φώτα της δημοσιότητας, όταν μια αδέσποτη σφαίρα από γλέντι Ρομά, σκότωσε τον Μάριο Σουλούκο, που βρισκόταν στο προαύλιο του σχολείου του.

Οδός Αρχαίου Θεάτρου, μια σφαίρα καρφώθηκε (κυριολεκτικά) στο καπό ενός οχήματος.

Η δε σφαίρα, έπεσε με τέτοια σφοδρότητα στο μέταλλο του ασημένιου οχήματος που σφήνωσε, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που φέρνει στη δημοσιότητα το Newsbomb.gr:

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ιδιοκτήτης του οχήματος προσπάθησε να αφαιρέσει τη σφαίρα με το χέρι αλλά προφανώς δεν βγαίνει ενώ δεν κάλεσε την αστυνομία καθώς το «τέρας» της γραφειοκρατίας τρομάζει τους πολίτες που προτιμούν να σιωπούν παρά να καταφεύγουν στις Αρχές ακόμη και για τέτοιες περιπτώσεις. Ουσιαστικά φοβούνται πως θα βγουν και... μπλεγμένοι!

Ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του οχήματος, ο οποίος προφανώς δεν θέλησε να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία του, αρκέστηκε να πει στο Newsbomb.gr: «Ευτυχώς που δεν έπεσε σε κανά κεφάλι»!

Γιατί, δυστυχώς οι κάτοικοι στο Μενίδι εκεί έχουν φτάσει. Να μακαρίζουν τις τύχες τους που οι σφαίρες καταστρέφουν τις περιουσίες τους και όχι τις ζωές τους...

Να σημειωθεί πως τα περιστατικά άσκοπων πυροβολισμών στο Μενίδι και τις γύρω περιοχές, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής, συνεχίζονται με... αμείωτους ρυθμούς ενώ οι κάτοικοι καταγγέλλουν την ελλιπέστατη αστυνόμευση.

Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, οι οποίες δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, πως το Αστυνομικό Τμήμα Αχαρνών είναι υποστελεχομένο καθώς η πλειοψηφία των αστυνομικών ζητούν μετάθεση οπουδήποτε αλλού...

newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » "Τρόμος στο Μενίδι: Αδέσποτη σφαίρα «καρφώθηκε» σε καπό αυτοκινήτου"

Ελαιόλαδο: Αγόρασαν τενεκέ με 6 ευρώ το λίτρο στον Βόλο αλλά το αποτέλεσμα της ανάλυσης έδειξε πως ήταν νοθευμένο

Σε μάστιγα εξελίσσεται η νοθεία στο ελαιόλαδο και την ανάμειξή του με άλλες ουσίες. Οι απάτες σε βάρος ανυποψίαστων καταναλωτών βρίσκονται λόγω των υψηλών τιμών του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου, με τους καταναλωτές να μπαίνουν σε νέες περιπέτειες από την κυκλοφορία μειγμάτων ελαιόλαδου με σπορέλαια και άλλες ουσίες.

Οικογένεια στον Βόλο πείστηκε και αγόρασε από φίλο που εμπορευόταν το προϊόν, ένα πεντόλιτρο για 30 ευρώ, δηλαδή με 6 ευρώ το λίτρο, ο οποίος με την σειρά του το είχε αγοράσει από “παραγωγό” στο Αίγιο. Πριν την αγορά δοκίμασαν το λάδι, περσινής παραγωγής “που μοσχομύριζε ελιά”. Η απάτη λόγω της τιμής πώλησης “φώναζε” από μακριά αλλά η οικογένεια προχώρησε στην αγορά και ρισκάρισε. Τα μέλη της οικογένειας μίλησαν για την “επιτυχημένη αγορά” σε φιλικό τους ζευγάρι που τους σύστησε να γίνει ανάλυση σε χημείο, πριν το καταναλώσουν. Εκεί αποδείχθηκε πως το λάδι ηταν επικίνδυνο για κατανάλωση, ενώ και ο φίλος από τον οποίο αγοράστηκε τους είπε πως και αυτός είναι θύμα απάτης , παρότι εμπορευόταν το προϊόν.

Οι καταναλωτές που δεν αντέχουν το βάρος της αγοράς του ελαιολάδου  κάνουν το λάθος να ψάχνουν από τους παραγωγούς την αγορά χύμα ελαιολάδου σε ντενεκέδες, αλλά  κανείς δεν μπορεί να τους διαβεβαιώσει ως προς το περιεχόμενο. Η νόθευση μπορεί να γίνει μέχρι και με καροτίνη, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην υγεία.

gegonota

Διαβάστε Περισσότερα » "Ελαιόλαδο: Αγόρασαν τενεκέ με 6 ευρώ το λίτρο στον Βόλο αλλά το αποτέλεσμα της ανάλυσης έδειξε πως ήταν νοθευμένο"

Δίωξη για πλημμέλημα στον πορτιέρη, επιστρέφει στην Αθήνα το μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς» – Στο Ναυτοδικείο οι 2 ΟΥΚάδες

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η διαδικασία στην Εισαγγελία Πειραιά για τους 4 συλληφθέντες στην μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας που ολοκληρώθηκε με τη σύλληψη 2 ΟΥΚάδων, ενός μέλους των «Πυρήνων της Φωτιάς» κι ενός πορτιέρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα δύο μέλη της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού παραπέμπονται στον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου.

Ο ένας αντιμετωπίζει το κακούργημα για εκρηκτικά και ο άλλος πλημμεληματική πράξη παράβασης του νόμου περί όπλων. Για τον συλληφθέντα πρώην ηγετικό μέλος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», αποφασίστηκε λόγω αναρμοδιότητας της Εισαγγελίας Πειραιά η επιστροφή του στην εισαγγελία της Αθήνας για πλημμεληματική παράβαση του νόμου περί όπλων.

Τέλος σε βάρος του τέταρτου κατηγορούμενου, πορτιέρη, ασκήθηκε ποινική δίωξη για πλημμεληματική παράβαση του νόμου περί όπλων.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Δίωξη για πλημμέλημα στον πορτιέρη, επιστρέφει στην Αθήνα το μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς» – Στο Ναυτοδικείο οι 2 ΟΥΚάδες"

Αγρότες: Ανακοινώθηκε η 15μελής επιτροπή που θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Οι αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και συγκροτήθηκε η 15μελης επιτροπή που θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την Τρίτη (13/02/2024).

Η αντιπροσωπεία που ανακοίνωσαν οι αγρότες πως θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αποτελείται από 15 μέλη που είναι τα ακόλουθα: Σωκράτης Αλειφτήρας (εκπρόσωπος Τύπου της Αγροτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας), Διαμαντής Διαμαντόπουλος (πρόεδρος του Πανσεραϊκού Αγροτικού Συλλόγου), Κωνσταντίνος Καναβίδης (Έβρος), Σάββας Κεφαλάς (πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Λιβαδειάς), Νίκος Κούτρας, Χρήστος Λυγδής (Φθιώτιδα), Ρίζος Μαρούδας (πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας), Γιάννης Παναγής (αντιπρόεδρος Πανσεραϊκού Αγροτικού Συλλόγου), Χρήστος Πάντζιος (Αλμυρός), Ευάγγελος Παπαγιαννούλης (Κιλελέρ), Γιάννης Σδράλης (Τρίκαλα), Γιώργος Σιδηρόπουλος (Πέλλα), Κώστας Τζέλλας (Καρδίτσα), Χρήστος Τσιπέλης (Ορμύλια Χαλκιδικής), Κώστας Χατζηπαραδείσης (Λαγκαδάς).

Την Τρίτη στις 12:00 το μεσημέρι, 15μελής αντιπροσωπεία των αγροτών θα περάσει το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου για να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σε ένα ραντεβού που θα κρίνει πολλά για τη συνέχιση των αγροτικών κινητοποιήσεων.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αγρότες: Ανακοινώθηκε η 15μελής επιτροπή που θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη"

Στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου οι αγρότες - Άνοιξαν τα διόδια, ένταση στην κινητοποίηση (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου έχουν συγκεντρωθεί αγρότες από την Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων του.

Οι διαμαρτυρόμενοι σήκωσαν τις μπάρες των διοδίων και η διέλευση των οχημάτων γίνεται ελεύθερα.

 Οπως μεταδίδει για το Tempo24.News ο Απόστολος Βουλδής, από την κινητοποίηση δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης, αφού η γέφυρα έκλεισε από την πλευρά της Αιτωλοακαρνανίας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα εισόδου των τρακτέρ της περιοχής και να μπλοκάρει ο δρόμος.

422934803_3559295500990567_1117978745402829824_n.jpg

423686575_7582862428443582_4581771894467299215_n_1.jpg

Οι αγρότες κατήγγειλαν τη στάση της κυβέρνησης και της Αστυνομίας που δεν επέτρεπαν να φτάσουν στο σημείο, συμβολικά, τρακτέρ από την Αιτωλοακαρνανία.

Ακολούθησε συγκέντρωση και στην πλευρά του Αντιρρίου για να επιτραπεί η διέλευση τους.

Λίγη ώρα αργότερα ο δρόμος άνοιξε, τα τρακτέρ πέρασαν και η διαμαρτυρία συνεχίστηκε στη Γέφυρα.

Στο πλευρό των αγροτών βρίσκεται αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νίκο Καραθανασόπουλο, μέλος της ΚΕ και βουλευτή Αχαΐας. Επίσης, ο Δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδη, ο Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Μαυρομμάτης (στις πάνω δύο φωτο) και ο  επικεφαλής του περιφερειακού συνδυασμού «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» Κώστας Καρπέτας  

Μαζί με τους αγρότες και κτηνοτρόφους βρίσκονται οι Μελισσοκόμοι, αλλά και σύλλογοι παραγωγών και εμπόρων των Λαϊκών Αγορών

423944016_885370990256430_5559174274953451155_n.jpg

426469228_290045007120183_5928532525368606225_n.jpg

423903784_1373567830031007_6565494572978818894_n_1.jpg

426558273_339324978567820_4170161195688101050_n_0.jpg

416208983_1755630241597353_4621138813705220381_n_0.jpg

423454377_270873922548690_1365956377719417102_n_0.jpg

423904072_858068449407272_2425539328719149434_n.jpg

426563792_929206005265427_7849081169528387310_n.jpg

423105511_1104052450842133_4984817790701135519_n_0.jpg

426469228_416597574096625_6254818938962960337_n_0.jpg

423903664_1046848386374151_629433120720528187_n_0.jpg

423105692_1444966886419006_8212657023594899022_n_0.jpg

426393415_412867304418102_6858877148561291264_n_0.jpg

426513300_921983569140909_5719479886420934282_n.jpg

tempo24 

Διαβάστε Περισσότερα » "Στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου οι αγρότες - Άνοιξαν τα διόδια, ένταση στην κινητοποίηση (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)"

Ηράκλειο: 72 Σύροι και Αιγύπτιοι πρόσφυγες και μετανάστες διασώθηκαν νότια της Κρήτης

Ακόμη μια μεγάλη ομάδα μεταναστών αποβιβάστηκε συνοδεία  πλοίου του ΠΝ και σκάφους της Ακτοφυλακής νότια της Κρήτης. Πρόκειται για 72 άτομα που επέβαιναν σε μικρό ξύλινο σκάφος το οποίο έμεινε ακυβέρνητο περίπου 40 ν. μίλια ανοιχτά των Καλών Λιμένων. Οι επιβαίνοντες όπως έγινε γνωστό ζήτησαν βοήθεια από παραπλέοντα εμπορικά πλοία τα οποία ενημέρωσαν τις αρχές.

Επί τόπου έσπευσε φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού η οποία περιπολεί στην περιοχή και παρέλαβε τους μετανάστες ενώ ενημερώθηκε και το Λιμενικό Σώμα, άνδρες του οποίου ανέλαβαν την μεταφορά τους στην στεριά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται κυρίως για Αιγύπτιους και Σύρους που είχαν προορισμό την Ιταλία. Όλοι μεταφέρονται στον κτίριο του Συνδέσμου Λιμενεργατών στο Ηράκλειο όπου θα γίνει η ταυτοποίηση τους και θα υποβληθούν σε ιατρικό έλεγχο πριν προωθηθούν σε κέντρο φιλοξενίας στην ηπειρωτική χώρα.

Ας σημειωθεί πως σε διάστημα λιγότερο των δύο μηνών, περισσότεροι από 200 μετανάστες έχουν αποβιβαστεί στην Κρήτη.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηράκλειο: 72 Σύροι και Αιγύπτιοι πρόσφυγες και μετανάστες διασώθηκαν νότια της Κρήτης"

Τέμπη: Νέα πυρά γονιού κατά της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου

Κατά της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη, στράφηκε ο Παύλος Ασλανίδης, πατέρας του 27χρονου Δημήτρη που έχασε τη ζωή του στα Τέμπη.

Ο κ. Ασλανίδης κατηγόρησε την κα. Αδειλίνη για προσπάθεια συγκάλυψης του θέματος, αποκαλύπτοντας ότι όταν πήγε ο ίδιος στην εισαγγελέα προσκομίζοντας σημαντικά στοιχεία, εκείνη του απάντησε προκλητικά: «Πώς κάνετε έτσι; Είναι ένα μικρό ηθικό θέμα».

«Νομίζεις ότι την Αδειλίνη την ενδιαφέρει να εξιχνιάσει τα Τέμπη; Αφού από πάνω παίρνει εντολές, να έχει το θέμα χαμηλά», είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό FOCUS.

Υπενθυμίζεται ότι και η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του συλλόγου Τέμπη 2023 –που ίδρυσαν συγγενείς των θυμάτων με σκοπό να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα αγαπημένα τους πρόσωπα– και επίσης μητέρα θύματος, έχει καταγγείλει κυνισμό από πλευράς της εισαγγελέως, αποκαλύπτοντας ότι η Γ. Αδειλίνη της είπε ότι «αυτά συμβαίνουν» και τη συμβούλεψε να πάει να επισκεφθεί μια εκκλησία για να τη βοηθήσει.

Αναφερόμενος ειδικότερα, στην επίσκεψή του στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο κ. Ασλανίδης ανέφερε τα παρακάτω:

«Πήγαμε τον Αύγουστο, μας υποσχέθηκε ότι είναι το μέρος φυλασσόμενο κι όλα καλά και μη στεναχωριέστε και μην κάνετε κι όταν πήγαμε και πήραμε φωτογραφίες και είδαμε με τα μάτια μας πώς ήταν πεταγμένα τα πράγματα εκεί, πήγα τις φωτογραφίες, τις τύπωσα και τις πήγα στο γραφείο της, τις έδειξα και ξέρεις τι μου είπε; “Πώς κάνετε έτσι; Είναι ένα μικρό ηθικό θέμα”.»

»Αυτή η κυρία έπρεπε να παραιτηθεί χτες, μαζί με τη Σακελλαροπούλου (σ.σ.: την Πρόεδρο της Δημοκρατίας), τώρα που καταδικάστηκε η χώρα μας για τη διαφθορά. Ένα μικρό ηθικό θέμα. Και της λέω τα παιδιά σου θα ήθελες να τα δολοφονήσουν και να τα πετάξουν εκεί; Kαι μου λέει “Σας καταλαβαίνω”. “Δεν καταλαβαίνεις τίποτα”, της λέω… Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι. Σαν σκουπίδια μας βλέπουνε. Δεν μας βλέπουν καν.»

»Δεν υπάρχει δικαιοσύνη στην Ελλάδα, την έχουν ελεγχόμενη. Και στους γονείς από την Καλαμπάκα τους είπε το ίδιο “Συνεχίστε τη ζωή σας”. Κάνει τη δουλειά τη δικιά τους, κάνει τη συγκάλυψη, ό,τι της λένε κάνει…»

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέμπη: Νέα πυρά γονιού κατά της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου"

Ηράκλειο: 72 Σύροι και Αιγύπτιοι πρόσφυγες και μετανάστες διασώθηκαν νότια της Κρήτης

Ακόμη μια μεγάλη ομάδα μεταναστών αποβιβάστηκε συνοδεία  πλοίου του ΠΝ και σκάφους της Ακτοφυλακής νότια της Κρήτης. Πρόκειται για 72 άτομα που επέβαιναν σε μικρό ξύλινο σκάφος το οποίο έμεινε ακυβέρνητο περίπου 40 ν. μίλια ανοιχτά των Καλών Λιμένων. Οι επιβαίνοντες όπως έγινε γνωστό ζήτησαν βοήθεια από παραπλέοντα εμπορικά πλοία τα οποία ενημέρωσαν τις αρχές.

Επί τόπου έσπευσε φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού η οποία περιπολεί στην περιοχή και παρέλαβε τους μετανάστες ενώ ενημερώθηκε και το Λιμενικό Σώμα, άνδρες του οποίου ανέλαβαν την μεταφορά τους στην στεριά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται κυρίως για Αιγύπτιους και Σύρους που είχαν προορισμό την Ιταλία. Όλοι μεταφέρονται στον κτίριο του Συνδέσμου Λιμενεργατών στο Ηράκλειο όπου θα γίνει η ταυτοποίηση τους και θα υποβληθούν σε ιατρικό έλεγχο πριν προωθηθούν σε κέντρο φιλοξενίας στην ηπειρωτική χώρα.

Ας σημειωθεί πως σε διάστημα λιγότερο των δύο μηνών, περισσότεροι από 200 μετανάστες έχουν αποβιβαστεί στην Κρήτη.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηράκλειο: 72 Σύροι και Αιγύπτιοι πρόσφυγες και μετανάστες διασώθηκαν νότια της Κρήτης"

Λάρισα: Φυλάκιση σε 54χρονο γιατί θώπευσε την εγγονή του – «Αυτή με προκάλεσε» είπε στο δικαστήριο!

Ένοχος για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας της ανήλικης εγγονής κρίθηκε από το Τριμελές Εφέσων Λάρισας ένας 54χρονος, με το δικαστήριο να του επιβάλει ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή.

Ο 54χρονος Λαρισαίος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το πρωί της 24ης Ιουλίου του 2022 σε χωριό παραλίων του Δήμου Αγιάς, «με χειρονομίες γενετήσιου χαρακτήρα προσέβαλε βάναυσα την τιμή» της ανήλικης (σ.σ. τότε 16,5 χρονών) κόρης του ανιψιού του, «ακουμπώντας τη με τα χέρια του» σε περιοχές που περιγράφονται αναλυτικά στο κατηγορητήριο «και ενώ αυτή κοιμόταν ανάσκελα στην κρεβατοκάμαρα» της εξοχικής κατοικίας του κατηγορουμένου.

Ο 54χρονος αδελφός του παππού της ανήλικης μαθήτριας Λυκείου και η παθούσα -με τη συναίνεση της οικογένειάς της το καλοκαίρι του ’22 βρέθηκαν στο εξοχικό του στα παράλια του Νομού Λάρισας για ένα Σαββατοκύριακο στη θάλασσα. Αλλά με την επιστροφή τους, η μητέρα της ανήλικης ήταν αυτή που κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας ότι ο 54χρονος θώπευσε την κόρη της, με αποτέλεσμα αυτός να συλληφθεί και να οδηγηθεί ενώπιον του Δικαστηρίου.

Η ανήλικη είχε καταγγείλει πως ο παππούς της ήταν εκείνος που τη θώπευσε ενώ κοιμόντουσαν στο ίδιο κρεβάτι, ενώ ο κατηγορούμενος, όπως επανέλαβε και στην ακροαματική διαδικασία, τόνισε ότι η ανήλικη ήταν αυτή που τον προκάλεσε. Αρνούμενος, παράλληλα, τα όσα καταγγέλθηκαν σε βάρος του περί προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, ενώ διευκρινίζεται ότι τόσο από την προανάκριση όσο και από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε κάποια άλλη πράξη σε βάρος της ανήλικης.

Ωστόσο, η εντελώς διαφορετική εκδοχή του 54χρονου για τα όσα συνέβησαν στο εξοχικό του δεν έγινε αποδεκτή από το Δικαστήριο, που τον έκρινε τελικά ένοχο, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή.

onlarissa

Διαβάστε Περισσότερα » "Λάρισα: Φυλάκιση σε 54χρονο γιατί θώπευσε την εγγονή του – «Αυτή με προκάλεσε» είπε στο δικαστήριο!"

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ

Προειδοποίηση για δυσμενείς αλλαγές του καιρού από την ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο που έδωσε στη δημοσιότητα.

Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρας από τις προμεσημβρινές ώρες της Κυριακής (11-02-24) μέχρι και τη νύχτα της Δευτέρας (12-02-24). Τα έντονα φαινόμενα που θα ξεκινήσουν από τα βορειοδυτικά, βαθμιαία θα επεκταθούν στα υπόλοιπα δυτικά, τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενώ πρόσκαιρα θα επηρεαστούν και τμήματα της κεντρικής χώρας.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάσουν τα 7 με 8 και τοπικά στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ

Πιο αναλυτικά:

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Την Κυριακή (11-02-24)

α. Από τις προμεσημβρινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο.

β. Από τις απογευματινές ώρες στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

γ. Από τις βραδινές ώρες στη δυτική και πιθανώς τη νότια Πελοπόννησο.

Τη Δευτέρα (12-02-24)

α. Κατά τόπους τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, με γρήγορη εξασθένηση των φαινομένων από τα βόρεια.

β. Από τις πρώτες πρωινές ώρες στα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι.

γ. Πρόσκαιρα κατά τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και τη νότια Εύβοια. Τις πρωινές ώρες είναι πιθανό να επηρεαστούν πρόσκαιρα και οι βόρειες Κυκλάδες.

δ. Από τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τα έντονα φαινόμενα από το απόγευμα θα περιοριστούν στα νοτιότερα τμήματα και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

ε. Από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη τα ισχυρά φαινόμενα θα περιοριστούν στην περιοχή του Καστελλόριζου και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Β. Θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (11-02-24):

α. Στο Αιγαίο με ένταση 7 με 8 και πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ. Από το μεσημέρι της Δευτέρας οι θυελλώδεις άνεμοι θα περιοριστούν στην περιοχή των Δωδεκανήσων και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

β. Στο Ιόνιο με ένταση 7 με 8 μποφόρ και βαθμιαία εξασθένηση από τις προμεσημβρινές ώρες της Κυριακής.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ"

Μεσσήνη: Ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ Ρομά σε δυο περιστατικά

Διπλή έρευνα διεξάγει η Ασφάλεια Καλαμάτας σε συνεργασία με το αστυνομικό τμήμα Μεσσήνης για δυο αλλεπάλληλα περιστατικά πυροβολισμών μεταξύ οικογενειών Ρομά, που συνέβησαν μέσα σε μια ώρα το μεσημέρι της Πέμπτης χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί και εξετάζεται αν συνδέονται.

Στο πρώτο από αυτά, ένα φορτηγάκι με Ρομά στην καρότσα σταμάτησε πάνω στο γεφυράκι της 7ης επαρχιακής οδού, έξω από την κοινότητα Τρίοδο της Μεσσήνης και ένας από τους επιβαίνοντες άρχισε να πυροβολεί προς τις κατοικίες των ομοφύλων τους, οι οποίοι φέρονται να ανταπέδωσαν τα πυρά. Στη συνέχεια, οι επιτιθέμενοι εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να εντοπίσουν τα σπίτια που έγιναν στόχοι και τους ενοίκους που απάντησαν στους πυροβολισμούς.

Και ενώ η έρευνα βρισκόταν σε εξέλιξη, συνέβη το δεύτερο περιστατικό σε αγροτικό δρόμο στην Πιλαλίστρα του Δήμου Μεσσήνης, όπου κινούνταν με το αυτοκίνητό τους τρία μέλη μιας οικογένειας Ρομά, ένας 23χρονος, μία 19χρονη και ένας 15χρονος. Όπως κατήγγειλαν, τους έκλεισε το δρόμο ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερις ομόφυλοί τους, ένας 30χρονος, ένας 19χρονος, ένας 37χρονος και ένας 35χρονος, ένας από τους οποίους άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους χωρίς να τραυματιστεί κάποιος. Αμέσως μετά, οι δράστες εξαφανίστηκαν και αναζητούνται, καθώς τα στοιχεία τους είναι γνωστά στις αρχές.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μεσσήνη: Ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ Ρομά σε δυο περιστατικά"

Υπόθεση Μένιου Φουρθιώτη: Αθωώθηκε από τις κακουργηματικές κατηγορίες που αντιμετώπιζε

Με δελτίο Τύπου ο Μένιος Φουρθιώτης αναφέρεται στην «ομόφωνη αθώωσή του από τις κακουργηματικές κατηγορίες που αντιμετώπιζε», ενώ ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας επισημαίνει πως «Κατόπιν αυτής της εξελίξεως, ο κος Μαίνανδρος (Μένιος) Φουρθιώτης μπορεί πλέον νομίμως να εμφανίζεται και να παρουσιάζει τηλεοπτικές εκπομπές και είναι ελεύθερος να επανεκδώσει την καθημερινή ή εβδομαδιαία εφημερίδα «Αποκαλυπτικά», της οποίας η κυκλοφορία είχε απαγορευτεί λόγω των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί»

«Αξιότιμοι κύριοι,

Με σεβασμό για την αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψης μου που έχει καταρρακωθεί ί από τον Απρίλιο του 2021 ως σήμερα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και γνωρίζατε πολύ καλά ότι εκείνη τη χρονική περίοδο βρισκόμουν σε πολύ άσχημη και για την ακρίβεια δραματική ψυχολογική κατάσταση, λόγω της εμπλοκής μου σε μία πολύ σοβαρή δικαστική περιπέτεια, κακουργηματικού χαρακτήρα –για την οποία σημειωτέον αργότερα ΑΘΩΩΘΗΚΑ ΟΜΟΦΩΝΑ και μάλιστα αμετάκλητα-, η οποία επρόκειτο να εκδικαστεί λίγο καιρό αργότερα και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2022 ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών και η οποία με είχε οδηγήσει ακόμα και στη φυλακή για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, περιπέτεια η οποία είχε καταστεί ευρέως γνωστή στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, λόγω της καλύψεως της υπόθεσης και της γνωστοποίησης της εμπλοκής μου σε αυτή, κατά κατάφωρη παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητάς μου και κατά καταπάτηση των ευαίσθητων προσωπικών μου δεδομένων από το σύνολο των μέσων μαζικής ενημέρωσης με αποτέλεσμα την καταρράκωση της δημόσιας εικόνας μου και την επαγγελματική και κοινωνική μου απαξίωση, όπως μπορεί να αποδειχτεί πανεύκολα από μία απλή περιήγηση στο διαδίκτυο δέον να επισημανθεί ότι είναι αν μη τι άλλο εύλογη η αντίδραση του κοινού , καθώς με την μεθοδευμένη παραπληροφόρηση που έχει λάβει χώρα και μάλιστα με μαζικό τρόπο, προσδίδεται η ψευδής εικόνα επί διαφόρων και διαφορετικών θεμάτων δημοσιευμάτων – αναρτήσεων συνεντεύξεων – δηλώσεων – πολιτικών αναρτήσεων και σε συνδυασμό με την επίσης παραπληροφόρηση του κοινού η οποία είναι απόρροια διαρροών και ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών καθώς και για τα όσα επιπλέον έχουν δει το φως.

Για την αποκατάσταση της πραγματικότητας με την θερμή παράκληση να δημοσιευθεί η παρούσα ανακοίνωση – Δελτίο τύπου από όλα τα ΜΜΕ του μοναδικού πληρεξούσιου δικηγόρου μου που τον ευχαριστώ και δημόσια με την παρούσα τον κ. Αλέξιο Χ. Κούγια για την προσωπική και επαγγελματική στήριξη του».

«ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΛΕΞΙΟΥ ΚΟΥΓΙΑ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕΝΙΟΥ ΦΟΥΡΘΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕ

«Σήμερα, είχε προσδιοριστεί η εκδίκαση της εφέσεως ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, με κατηγορούμενο τον γνωστό παρουσιαστή – εκδότη – επιχειρηματία, Μαίνανδρο (Μένιο) Φουρθιώτη, αλλά η υπόθεσις ανεβλήθη λόγω της αποχής των δικηγόρων Αθηνών.

Το Δικαστήριο όμως, κατόπιν αδείας του ΔΣΑ και λόγω της αμετάκλητης αθωότητάς του για τις κακουργηματικές πράξεις, τις οποίες αντιμετώπιζε, όταν και παρανόμως κρατήθηκε προσωρινά, αφενός μεν επιβεβαίωσε την αμετάκλητη αθώωσή του, αφετέρου διέταξε την άρση του οιουδήποτε περιοριστικού όρου που του είχε επιβληθεί, μεταξύ των οποίων και τη μη εμφάνισή του στην τηλεόραση, τη μη έκδοση από αυτόν εφημερίδος, αλλά και την άμεση απόδοση σε αυτόν της εγγυήσεως, η οποία είχε καταβληθεί, ύψους 30.000 ευρώ.

Κατόπιν αυτής της εξελίξεως, ο κος Μαίνανδρος (Μένιος) Φουρθιώτης μπορεί πλέον νομίμως να εμφανίζεται και να παρουσιάζει τηλεοπτικές εκπομπές και είναι ελεύθερος να επανεκδώσει την καθημερινή ή εβδομαδιαία εφημερίδα «Αποκαλυπτικά», της οποίας η κυκλοφορία είχε απαγορευτεί λόγω των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπόθεση Μένιου Φουρθιώτη: Αθωώθηκε από τις κακουργηματικές κατηγορίες που αντιμετώπιζε"

Εφορία: Στο κινητό μας νέο app για όλες τις συναλλαγές

Μια νέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα ενεργοποιεί η ΑΑΔΕ, μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι θα μπορούν να κάνουν σχεδόν όλες τις συναλλαγές τους.

Με το νέο mobile app οι πολίτες θα βλέπουν στην οθόνη του κινητού τους το φορολογικό προφίλ τους, τις οφειλές τους προς την Εφορία, ενώ θα μπορούν να πληρώνουν μέσω κάρτας από το κινητό τους, να παίρνουν γενικές και προσωποποιημένες ενημερώσεις για τις υποχρεώσεις τους και να αποθηκεύουν βασικά φορολογικά τους έγγραφα.

Η νέα εφαρμογή θα λειτουργεί ως φορολογικό ημερολόγιο. Οι πολίτες θα έχουν πλήρη και αναλυτική ενημέρωση για την «κίνηση» του φορολογικού λογαριασμού τους και το σύστημα θα τους πληροφορεί έγκαιρα για τις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων, πληρωμής φόρων και δόσεων ρυθμίσεων.

Η σύνδεση θα γίνεται μέσω «mydata».

Φορολογικές δηλώσεις στον «αυτόματο πιλότο»

Εξαιρετικά απλή γίνεται από φέτος για 1 εκατ. μισθωτούς και συνταξιούχους, που έχουν εισοδήματα αποκλειστικά από μισθούς και συντάξεις, η υποβολή της φορολογικής δήλωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτρο που αφορά μισθωτούς και συνταξιούχους με σταθερά εισοδήματα (μισθούς – συντάξεις), προβλέπει:

– Αυτόματη υποβολή δήλωσης από την Εφορία

– Δυνατότητα για διορθώσεις ή αλλαγές.

«Κλειδωμένες» δηλώσεις ΦΠΑ

Επιπλέον, με στόχο τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων στην εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων, αλλά και τη διασφάλιση εκπλήρωσης των σχετικών υποχρεώσεων, τα ποσά στις δηλώσεις ΦΠΑ των υπόχρεων είναι πλέον προ συμπληρωμένα.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το μέτρο:

– Αφορά δηλώσεις ΦΠΑ από 1/1/2024 και μετά

– Πρώτα γίνεται η προ συμπλήρωση με βάσει τα στοιχεία στο «mydata» και ο λογιστικός χαρακτηρισμός και μετά υποβάλλεις δήλωση ΦΠΑ

– Δίνεται περιθώριο διορθώσεων (μείωση εσόδων – αύξηση δαπανών) μέχρι 30% σε σχέση με το «mydata»

– Επιτρέπεται η υποβολή με λιγότερες δαπάνες ή περισσότερα έσοδα σε σχέση με αυτά του «mydata»

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Εφορία: Στο κινητό μας νέο app για όλες τις συναλλαγές"

Βόλος: Προσέφυγε στο Εφετείο για να μειώσει τα δις ισόβια που καταδικάστηκε για δυο δολοφονίες

Σκότωσε την νονά του με 42 μαχαιριές τον Νοέμβριο του 2021 και την μητέρα του πρώην δικηγόρου του με 20 μαχαιριές τον Αύγουστου του 2009 και καταδικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο των Τρικάλων σε δις ισόβια. Αυτές οι δυο δολοφονίες που σημειώθηκαν στον Βόλο με δράστη τον 42χρονο Α.Μ, ο οποίος ομολόγησε τη δολοφονία της 75χρονης νομάς του Ευθυμίας Αβραμίδου- Αλεξούλη, αλλά αρνείται ότι σκότωσε την 69χρονη Νίκη Τσιρογιάννη- Μηλίνη, παρά το γεγονός ότι το ανεξιχνίαστο έγκλημα επί 12 έτη, εξιχνιάστηκε από το DNA που ταυτοποιήθηκε και ανήκει στον 42χρονο.

Σήμερα ο 42χρονος προσφεύγει στο Πενταμελές Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας, προκειμένου να μειώσει τα δις ισόβια, ενώ η δίκη στο ΜΟΕ Λάρισας έχει προσδιοριστεί για τις 5 Μαρτίου.

Βόλος: Προσέφυγε στο Εφετείο για να μειώσει τα δις ισόβια που καταδικάστηκε για δυο δολοφονίες

Ο κατηγορούμενος δέχτηκε την ανώτατη ποινή από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Τρικάλων, τόσο για την συγκεκριμένη δολοφονία, όσο και για την δολοφονία της μητέρας του δικηγόρου του το 2009, σε μία υπόθεση που εξιχνιάστηκε 2021.
Ο κατηγορούμενος είχε σκοτώσει τον Νοέμβριο 2021 την νονά του μέσα στο σπίτι της, επειδή αυτή είχε αρνηθεί να του δώσει χρήματα. Η σύλληψή του βοήθησε στο να εξιχνιαστεί και ένα ακόμη έγκλημα, αυτό της μητέρας του δικηγόρου υπεράσπισής του σε μία υπόθεση πίσω στο 2009, καθώς η αστυνομία ταυτοποίησε γενετικό υλικό του 40χρονου δράστη.

Ο καθ΄ομολογία δράστης της 75χρονης νονάς του αρνείται το φόνο της μητέρας του πρώην συνηγόρου του

«Ομολόγησα τον φόνο της νονάς μου, μου φορτώνουν άλλον έναν, πάω δικαστήριο. Εγώ είμαι ανοιχτός σε όλα. Ξέρω τι έκανα, ομολόγησα, παραδόθηκα, έχω μικρά παιδιά. Πέντε χρόνια; Δέκα; Είκοσι; Να βγω να συνεχίσω τη ζωή μου», είχε πει ο καθ΄ομολογία δράστης και επιμένει μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου βρίσκεται, ότι δεν δολοφόνησε την 69χρονη μητέρα του πρώην συνηγόρου του. Μάλιστα ισχυρίζεται ότι «συνεργαζόμουν με τον συγκεκριμένο δικηγόρο 15 χρόνια. Τον γνώριζα και γνώριζα και τη μητέρα του. Γι’ αυτό πιστεύω ότι βρέθηκε το DNA μου στα νύχια της γυναίκας, γιατί στα άλλα νύχια υπάρχει άλλο DNA. Δεν μπορώ να φορτωθώ εγώ έναν φόνο που έγινε πριν από 12 χρόνια γιατί είχα επαφές με αυτήν τη γυναίκα κι επειδή σκότωσα μια άλλη γυναίκα με τον ίδιο τρόπο. Δεν είχα πάει ποτέ στο σπίτι της. Εκείνη κατέβαινε στο δικό μας και μάλιστα μου έκανε μασάζ. Έτσι πρέπει να βρέθηκε το DNA μου πάνω της».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Βόλος: Προσέφυγε στο Εφετείο για να μειώσει τα δις ισόβια που καταδικάστηκε για δυο δολοφονίες"

Συνελήφθη πρώην ηγετικό μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς» και συνεταίρος του Ρουμπέτη – Όπλα και εκρηκτικά εντόπισαν οι αρχές

Στην σύλληψη ηγετικού μέλους της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και τριών στελεχών της ομάδας υποβρυχίων αποστολών του λιμενικού προχώρησε το βράδυ της Παρασκευής (9/2) η Ελληνική Αστυνομία.

Στην κατοχή τους εντοπίστηκαν πιστόλια, πολλές σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων, βραδύκαυστα φυτίλια και δύο κουτιά σημαντικής ποσότητας ΤΝΤ και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Ο Χ. Τ είχε στην κατοχή του ένα πιστόλι και σφαίρες. Το μέλος της συνομωσίας πυρήνων της φωτιάς ήταν «συνέταιρος» με τον Βασίλη Ρουμπέτη γνωστό ως «Ράμπο» που δολοφονήθηκε στον Κορυδαλλό σε πρατήριο υγρών καυσίμων. Εικάζεται πως τα εκρηκτικά τα χρησιμοποιούσαν στις βομβιστικές επιθέσεις που είχαν γίνει σε βάρος ομογενών από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης σε Θεσσαλονίκη και Ασπρόπυργο για την επικυριαρχία στο λαθρεμπόριο τσιγάρων και για εκδίκηση.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τη σύλληψη πρώην ηγετικού στελέχους των «Πυρήνων της Φωτιάς»

Στη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ σημειώνεται ότι συνολικά συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, αλλά και για παράβαση των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών.

Παράλληλα, οι αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση όπλων, εκρηκτικών κι άλλων αντικειμένων στα σπίτια τους σε Αθήνα, Πειραιά και Πέραμα.

Η σχετική ενημέρωση:

«Από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνελήφθησαν το μεσημέρι της Παρασκευής, 9 Φεβρουαρίου 2024, τέσσερις (4) ημεδαποί κατηγορούμενοι για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών και για παράβαση των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, εντοπίστηκαν -4- ημεδαποί να κατέχουν στις οικίες τους σε Αθήνα, Πειραιά και Πέραμα, όπλα, εκρηκτικά και άλλα αντικείμενα, πρόσφορα για χρήση σε εγκληματικές ενέργειες.

Πιο αναλυτικά, από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-2- κυτία εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ,

-4- πυράγωγες ακαριαίες θρυαλλίδες,

χειροβομβίδα,

πιστόλι με φυσίγγιο στη θαλάμη και γεμιστήρα με -5- φυσίγγια,

γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίου,

-2- κενές γεμιστήρες πιστολιού,

-281- φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,

κυτίο μεταφοράς φυσιγγίων,

φορητός ασύρματος,

αυτοσχέδια συσκευασία με κάνναβη βάρους -6- γραμμαρίων,

υφασμάτινη θήκη πιστολιού,

αλεξίσφαιρο γιλέκο,

πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος,

-5- μαχαίρια, από τα οποία -3- αναδιπλούμενα,

-4- σιδερογροθιές,

ρόπαλο,

φωτοβολίδα, καπνογόνο και -4- πυρσοί,

αναβολικές ουσίες,

αμπούλες αερίου,

-11- κινητά τηλέφωνα,

-6- φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,

εξωτερικός σκληρός δίσκος,

ατζέντα και τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις.

Σημειώνεται ότι ο ένας συλληφθείς έχει απασχολήσει στο παρελθόν για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ οι υπόλοιποι για -κατά περίπτωση- επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράβαση των νόμων περί όπλων, περί αθλητισμού (κατοχή εκτοξευτήρα φωτοβολίδων) και περί ντόπινγκ και για βιασμό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη πρώην ηγετικό μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς» και συνεταίρος του Ρουμπέτη – Όπλα και εκρηκτικά εντόπισαν οι αρχές"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news