facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Κορονοϊός: Πέντε νεκροί και 402 νέα κρούσματα στην Κύπρο το τελευταίο 24ωρο

Σε υψηλά επίπεδα παραμένουν τα κρούσματα κορονοϊού στην Κύπρο.

Το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε πέντε θανάτους και 402 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στη χώρα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

Πέντε άτομα έχουν αποβιώσει από τη νόσο COVID-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων στην Κύπρο σε 101.

130 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 32 σε σοβαρή κατάσταση.

 Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 12.658 τεστ ανίχνευσης της νόσου, εκ των οποίων τα 4.088 με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τα 8.570 με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test).

402 νέα περιστατικά της νόσου εντοπίστηκαν και επιβεβαιωθήκαν από τα μοριακά τεστ (PCR), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 18.406. Στα 402 συμπεριλαμβάνονται 135 επαληθεύσεις από rapid tests των προηγούμενων ημερών.

 Σε 231 περιπτώσεις από τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) υπήρξε θετικό αποτέλεσμα, το οποίο θα πρέπει να επαληθευθεί με τη μοριακή μέθοδο (PCR).

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Πέντε νεκροί και 402 νέα κρούσματα στην Κύπρο το τελευταίο 24ωρο"

Γεννηματά: «Στις 4 Ιανουαρίου θα εμβολιαστώ κατά του κορωνοϊού»

Στις 4 Ιανουαρίου θα εμβολιαστεί η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά κατά του κορωνοϊού. Μιλώντας στη τηλεόραση του ALPHA, είπε πως υπήρξε συνεννόηση της ίδιας με τον υπουργό Υγείας ώστε να προγραμματιστεί. Σημείωσε παράλληλα, ότι το εμβόλιο είναι ένα σημαντικό όπλο στα χέρια μας, όχι όμως ότι τελειώνει ο πόλεμος απέναντι στην πανδημία. «Χρειαζόμαστε ένα συγκεκριμένο σχέδιο ώστε, να φτάσουμε στο πολυπόθητο τέλος του προβλήματος», υπογράμμισε.

Παράλληλα, τόνισε την αναγκαιότητα της σωστής πληροφόρησης των πολιτών με καμπάνια ενημέρωσης, υπενθυμίζοντας ότι όταν εμφανίστηκαν οι αρνητές ήταν από τους πρώτους το Κίνημα Αλλαγής που σε υψηλούς τόνους έλεγαν ότι πρέπει να βάλουν πλάτη οι πολιτικοί αρχηγοί προς αυτήν την κατεύθυνση. Χρειάζεται ένας σοβαρός σχεδιασμός όπως είπε. Τα εμβολιαστικά κέντρα να είναι γνωστά σε όλους, στελεχωμένα από το απαραίτητο προσωπικό. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να υπάρχει μια λίστα προτεραιότητας με ποια σειρά θα εμβολιαστεί ο κόσμος, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται απόλυτη διαφάνεια στο θέμα του εμβολιασμού.

Όχι εφησυχασμός ήταν το κύριο μήνυμα της, επισημαίνοντας τα λάθη, όπως είπε, της κυβέρνησης στον χειρισμό της στη Δυτική Αττική, τη Θεσσαλονίκη και γενικότερα τη Βόρεια Ελλάδα. «Είναι ολοφάνερο ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε και τα λάθη και οι παραλείψεις είχαν μεγάλο κόστος στις ανθρώπινες ζωές αλλά και στην υγεία και την οικονομία», σημείωσε η κ. Γεννηματά.

Παράλληλα, αναφερόμενη στις προτάσεις του κόμματος της, για ένα ασφαλές άνοιγμα σημείωσε πως πρέπει να ξεφύγουμε από τα οριζόντια μέτρα, καθώς δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας αυτή τη στιγμή. Η πρόταση του Κινήματος Αλλαγής είναι σταδιακό άνοιγμα με στεγανοποίηση των περιοχών που θα βασίζεται όμως στη διενέργεια μαζικών τεστ που θα επαναλαμβάνονται κάθε είκοσι ημέρες. Με αυτόν τον τρόπο θα ελέγχονται τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής. Εξαπολύοντας τα βέλη της προς την κυβέρνηση, σημείωσε πως δεν κατανοεί τον λόγο που η κυβέρνηση αρνείται τα μαζικά τεστ αλλά και την δημοσιοποίηση των στοιχείων ώστε να έχουν πρόσβαση όλοι οι επιστήμονες.

Η κ. Γεννηματά, σημείωσε ότι το κόμμα της ασκεί δημιουργική αντιπολίτευση. Κάνοντας προτάσεις για την οικονομία, από τον Μάρτιο μιλούν για τα μέτρα που θα κρατήσουν την κοινωνία όρθια και ζωντανή την οικονομία. Μίλησε παράλληλα, για ανεπαρκή μέτρα της κυβέρνησης λέγοντας πώς δεν στηρίζουν τη μεγάλη πλειοψηφία της μεσαίας τάξης που είναι αντιμέτωπη με αδιέξοδα, ανεργία και τη λουκέτα.

Ζήτησε παράλληλα, να εφαρμοστεί και το '21 το πρόγραμμα επιστρεπτέας προκαταβολής που θα είναι αντίστοιχο και του '20 με πρόβλεψη να μην επιστραφεί το 70%. «Να είμαστε ρεαλιστές για να μπορέσουν να αντέξουν χρειάζεται κούρεμα υποχρεώσεων και σταθερά 120 δόσεις» σημείωσε η κ. Γεννηματά. Παράλληλα, τόνισε ότι το Κίνημα Αλλαγής προτείνει το 30% μείωσης στους συνεπείς και απάλειψη προστίμων και προσαυξήσεων. Αλλά και να καλυφθεί το 100% των ασφαλιστικών εισφορών με ρήτρα για διατήρηση εργασίας.

Μίλησε επίσης για τους ανέργους που ξεπερνούν τους 340.000 εγγεγραμμένοι σημειώνοντας ότι δεν έχουν καμία απολύτως στήριξη. Τόνισε παράλληλα, πώς το Κίνημα Αλλαγής, κατέθεσε τροπολογία ώστε να πάρουν 3 μήνες επίδομα ανεργίας, προσθέτοντας ότι δυστυχώς ο αρμόδιος υπουργός δεν το έκανε δεκτό.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Γεννηματά: «Στις 4 Ιανουαρίου θα εμβολιαστώ κατά του κορωνοϊού»"

Γαλλία: Συμβούλιο της Επικρατείας αναστέλλει τη χρήση drones στις διαδηλώσεις

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, η ανώτατη διοικητική δικαστική αρχή στη Γαλλία, απαγόρευσε σήμερα τη χρήση μη επανδρωμένων ιπτάμενων μέσων (drones) για την επιτήρηση των διαδηλώσεων στους δρόμους του Παρισιού, έπειτα από παρεκκλίσεις της κυβέρνησης όσον αφορά την ασφάλεια τις οποίες κατήγγειλαν διάφορες κινητοποιήσεις τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο αστυνομικός διευθυντής του Παρισιού, Ντιντιέ Λαλμάν, «πρέπει να σταματήσει, χωρίς καθυστέρηση, να προβαίνει σε μέτρα επιτήρησης με drone των συναθροίσεων ανθρώπων εν δημοσία οδό», αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η οργάνωση Quadrature du Net (LQDN) που εξέφραζε ανησυχία για τη χρήση drones «για σκοπούς της διοικητικής αστυνομίας». Ήδη τον Μάιο, το δικαστήριο είχε απαγορεύσει τη χρήση drones για την επιτήρηση της πρωτεύουσας στη διάρκεια της άρσης των μέτρων περιορισμού που είχαν επιβληθεί λόγω της πανδημίας της Covid-19.

Ο πολύ αμφιλεγόμενος νόμος για την «καθολική ασφάλεια» που εγκρίθηκε σε πρώτη ανάγνωση από την Εθνοσυνέλευση προβλέπει τη δημιουργία ενός πλαισίου για τη χρήση drones από τις δυνάμεις της τάξης.

Έτσι, το άρθρο 22 του νομοσχεδίου διευρύνει την ικανότητα των δυνάμεων της τάξης να χρησιμοποιούν εικόνες που γυρίστηκαν στον δημόσιο χώρο και προβλέπει ότι βίντεο που γυρίστηκαν από drone ή ελικόπτερο θα μπορούν να μεταδίδονται απευθείας στην αίθουσα διοίκησης του μηχανισμού διατήρησης της τάξης και στη συνέχεια να διατηρούνται, για περίοδο τριάντα ημερών ή περισσότερο, αν χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο μιας έρευνας.

Πολλές διαδηλώσεις που αμαυρώθηκαν από βία πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες εναντίον του νόμου για την καθολική ασφάλεια, που θεωρείται κυρίως πως θέτει περιορισμούς στη μετάδοση εικόνων αστυνομικών εν δράσει.

ΑΜΠΕ/naftemporiki


Διαβάστε Περισσότερα » "Γαλλία: Συμβούλιο της Επικρατείας αναστέλλει τη χρήση drones στις διαδηλώσεις"

Ο Ακάρ κατηγορεί την Ελλάδα για Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο – «Μόνο με διαπραγματεύσεις θα βρεθούν λύσεις»

Οι κυρώσεις που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στην Τουρκία καθώς και οι σχέσεις με την Ελλάδα, βρέθηκαν στο επίκεντρο των δηλώσεων του Χουλουσί Ακάρ , ο οποίος μίλησε στο δίκτυο NTV.

«Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ για τους S-400 αποτελούν μια λανθασμένη απόφαση» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας υπογραμμίζοντας πως θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά τις σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών. «Θα κάνουμε όσα μπορούμε για να εκμηδενίσουμε τις βλάβες που μπορεί να έχουμε από αυτές τις κυρώσεις. Οι ΗΠΑ πρέπει άμεσα να αλλάξουν αυτή την λανθασμένη απόφαση, περιμένουμε από αυτούς να το ξανασκεφτούν και να αναθεωρήσουν» τόνισε ο Χουλουσί  Ακάρ.

Επιπροσθέτως, σημείωσε ότι οι σχέσεις των δυο κρατών μπορούν να χειροτερέψουν, ενώ μπορεί να επηρεαστεί και η συνεργασία της Τουρκίας με το ΝΑΤΟ.

Σε ότι αφορά τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Ακάρ είπε: «Θέλουμε να λύσουμε όλα μας τα προβλήματα πολιτικά, μέσα από το διάλογο με τους γείτονές μας, στην Ανατολική Μεσόγειο, στο Αιγαίο και στην Κύπρο. Αυτός είναι ο στόχος και η επιθυμία μας. Από την άλλη, η χώρα μας έχει δικαιώματα και ενδιαφέροντα. Το ξαναλέμε. Δεν έχουμε πρόθεση να παραβιάσουμε τα δικαιώματα κανενός και με κανένα τρόπο. H Ελλάδα που παρουσιάζει αρνητικά την επιδίωξη των δικαιωμάτων μας και προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα στις σχέσεις με την ΕΕ. Οι προσπάθειές της είναι μάταιες.

Ο πιο σωστός δρόμος για να βρεθεί λύση είναι η Ελλάδα να κάνει διαπραγματεύσεις με την Τουρκία. Εμείς έχουμε σχέδια, προσπαθούμε να προχωρήσουμε σε αυτό το πλαίσιο. Εάν εσείς αναζητείτε λύσεις αλλού πέραν των διαπραγματεύσεων με Τουρκία, αυτό το πρόβλημα δεν θα λυθεί. Εμείς λέμε μόνο διάλογο. Αλλά είμαστε αποφασισμένοι και να μην επιτρέψουμε τετελεσμένα».

Ακόμη, ο Ακάρ ανέφερε πως η Ελλάδα απέχει από τις συζητήσεις που προγραμματίζονται υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Ακάρ κατηγορεί την Ελλάδα για Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο – «Μόνο με διαπραγματεύσεις θα βρεθούν λύσεις»"

Testing.gov.gr: Διαθέσιμη η πλατφόρμα στους πολίτες – Πώς θα κάνετε αίτηση για τεστ COVID-19

Άνοιξε η πλατφόρμα testing.gov.gr για τους πολίτες προκειμένου να υποβάλλονται σε δωρεάν τεστ κορονοϊού.

Στην φόρμα του testing.gov.gr ο κάθε πολίτης που επιθυμεί να εξεταστεί γράφει το ονοματεπώνυμό του, το κινητό του, την ηλικία του, τον ταχυδρομικό του κώδικα και την ιδιότητά του.

Όπως αναφέρεται στις οδηγίες: Η πανδημία του κορονοϊού μας έφερε αντιμέτωπους με καταστάσεις που δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε λίγους μήνες πριν. Η αντιμετώπισή του επιβάλλει ομοψυχία και την τήρηση των μέτρων που συνιστούν οι ειδικοί από όλους μας. Κάθε ένας και κάθε μία από εμάς μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην κοινή προσπάθεια. Μια πτυχή αυτής της κοινής προσπάθειας είναι η παρακολούθηση της διασποράς του κορονοϊού στην κοινότητα και η εκτίμηση του λεγόμενου «δείκτη θετικότητας».

Ο δείκτης θετικότητας προκύπτει από τα τεστ κορονοϊού που γίνονται καθημερινά στη χώρα. Σήμερα πραγματοποιούνται περίπου 20 χιλιάδες τεστ καθημερινά από το δημόσιο σύστημα υγείας σε άτομα που κατά κανόνα έχουν ιστορικό που αυξάνει την πιθανότητά τους να έχουν εκτεθεί στον ιό. Στόχος μας είναι αυτός ο αριθμός να αυξηθεί σημαντικά και στην εθνική στρατηγική να συμπεριληφθεί η παρακολούθηση ασυμπτωματικών εθελοντών μέσω της τυχαίας επιλογής 12,000 πολιτών καθημερινά.

Η συμμετοχή σας στην προσπάθεια αυτή θα βοηθήσει τους ειδικούς να διαμορφώσουν καλύτερη εικόνα για τη μετάδοση του κορονοϊού σε όλη τη χώρα με στόχο τον έγκαιρο εντοπισμό της διασποράς. Μπορεί να βοηθήσει, όμως και στη δική σας προστασία με έγκαιρη διάγνωση, αλλά και την προστασία ευάλωτων ατόμων του στενού σας περιβάλλοντος, σε περίπτωση που είστε ασυμπτωματικός φορέας. Μπορείτε να συμμετάσχετε με τρόπο απλό και διαφανή. Συμπληρώστε την παρακάτω «φόρμα αίτησης δωρεάν ελέγχου για COVID19».

Γίνετε υποψήφιος/υποψήφια για τον δειγματοληπτικό έλεγχο για COVID19. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη. Για εσάς, για τον διπλανό σας, για τους δικούς σας ανθρώπους, για όλους μας.

Πώς να κάνετε αίτηση για δωρεάν τεστ

Μπείτε στην πλατφόρμα αίτησης για δωρεάν έλεγχο για COVID-19, testing.gov.gr και συμπληρώστε τη φόρμα. Όπως επισημαίνει ο ΕΟΔΥ, η συμπλήρωση της φόρμας δεν εξασφαλίζει τεστ, καθώς η επιλογή είναι αποτέλεσμα τυχαιοποίησης.

Συμπληρώνοντας τη φόρμα που βλέπετε παρακάτω, συμπεριλαμβάνεστε στους υποψήφιους και σε περίπτωση που επιλεγείτε θα λάβετε ένα SMS στο κινητό σας με την ώρα και τη μέρα του ραντεβού, αλλά και τη διεύθυνση όπου θα πάτε για να κάνετε το τεστ. Με αυτό το SMS θα μπορείτε και να μετακινηθείτε εν μέσω lockdown. Το αποτέλεσμα θα το λάβετε 20 λεπτά μετά την εξέταση.

Πώς γίνεται η επιλογή για δωρεάν τεστ

Τυχαία και με βάση τη διαθεσιμότητα ανά ταχυδρομικό κώδικα στην περιοχή όπου διαμένετε θα γίνεται η επιλογή των πολιτών που επιθυμούν να κάνουν δωρεάν τεστ για κοροναϊό. Ο μοναδικός κωδικός που θα λάβετε με SMS θα πρέπει να επιδειχθεί στο υγειονομικό προσωπικό την ώρα του ραντεβού και στο συγκεκριμένο κέντρο εξέτασης.

Το SMS που θα λάβετε θα έχει την εξής μορφή:

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Testing.gov.gr: Διαθέσιμη η πλατφόρμα στους πολίτες – Πώς θα κάνετε αίτηση για τεστ COVID-19"

Χαρδαλιάς: Διαφορετικά τα φετινά Χριστούγεννα, δεν επιτρέπονται τα κάλαντα – Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιπλέον μέτρων την Πρωτοχρονιά

«Είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να μην διακινδυνεύσουμε μετά τις γιορτές να βρεθούμε αντιμέτωποι με μία νέα έξαρση της πανδημίας. Όπως περάσαμε ένα διαφορετικό Πάσχα, έτσι και τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι διαφορετικά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας Covid-19.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι «δεν θα πάμε σε ρεβεγιόν ούτε θα μαζευτούμε σε μεγάλες παρέες για να γιορτάσουμε, όπως τις άλλες χρονιές», ενώ προσέθεσε ότι «γύρω από το γιορτινό τραπέζι μπορούν να συγκεντρωθούν 2 οικογένειες και μέχρι 9 άτομα -οι ίδιες οικογένειες γιατί και αυτές τις μέρες πρέπει να διατηρήσουμε όσο πιο περιορισμένο γίνεται τον κύκλο μας».

Ακόμη ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί θα συνεχίσει να είναι σε ισχύ καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών, χωρίς κάποια εξαίρεση για την παραμονή και την ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η μοναδική «εξαίρεση», όπως είπε, «την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων θα είναι στο εύρος των ελέγχων που θα γίνονται σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα και τις περιοχές με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο.

«Η Ελληνική Αστυνομία και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα είναι παντού και ιδιαίτερα κατά τις ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας, δηλαδή 10 το βράδυ με 5 το πρωί», ενώ ξεκαθάρισε ότι φέτος τα παιδιά δεν θα μπορέσουν να βγουν να πουν τα κάλαντα, καθώς τα πάντα θα είναι διαφορετικά.

Ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε πως δεν επιτρέπεται στα παιδιά να βγουν για τα πουν τα κάλαντα, καθώς δεν προβλέπεται κάποιος τέτοιος λόγος για τους λόγους εξόδου από το σπίτι.

Αναφορικά με τις εκκλησίες, επανέλαβε πως θα επιτραπεί η τέλεση λειτουργιών τα Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Φώτων. Στους ναού θα επιτρέπεται ένα άτομο ανά 15 τ.μ, με 2 μέτρα απόσταση από το άλλο προς όλες τις πλευρές και ανώτατο όριο 25 άτομα στις απλές εκκλησίες και μέχρι 50 στους Μητροπολιτικούς Ναούς. Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική.

Όσον αφορά στη Δυτική Αττική, οι έλεγχοι του ΕΟΔΥ δείχνουν ότι δεν φαίνεται να υπάρχουν ιδιαίτερα επιβαρυντικά στοιχεία. Στον Ασπρόπυργο υπήρχαν 179 ενεργά κρούσματα, στην Ελευσίνα 78 και 25 στη Μάνδρα.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα αποφασιστούν επιπλέον μέτρα για την Πρωτοχρονιά, σε περίπτωση που η κατάσταση επιβαρυνθεί κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας απάντησε: «Ναι».

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Χαρδαλιάς: Διαφορετικά τα φετινά Χριστούγεννα, δεν επιτρέπονται τα κάλαντα – Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιπλέον μέτρων την Πρωτοχρονιά"

ΕΦΕΤ προς καταναλωτές: Προσοχή τα Χριστούγεννα σε αυτά τα προϊόντα

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ – ΕΦΕΤ: Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές τα Χριστούγεννα. Βασικές συμβουλές και χρήσιμες οδηγίες.

Κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων παρατηρείται κάθε χρονιά μια αύξηση της ζήτησης συγκεκριμένων ειδών τροφίμων, κυρίως ζωικής προέλευσης. Καθώς η προμήθεια τροφίμων γίνεται φέτος με την τήρηση ειδικών κανόνων για την προστασία της δημόσιας υγείας, ο ΕΦΕΤ ευθυγραμμίζεται με τις κατευθύνσεις του ΕΟΔΥ, είναι παρών στο πλευρό του καταναλωτή, εντατικοποιώντας τους ελέγχους του στην αγορά των τροφίμων και επιδιώκει συνεχή επικοινωνία με κάθε πρόσφορο μέσο για την ενημέρωση των καταναλωτών.

Η στόχευσή του είναι στα θέματα υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων, καθώς και στην προστασία από πρακτικές παραπλάνησης. Στο πλαίσιο αυτής της επικοινωνίας ο ΕΦΕΤ δίνει ορισμένες βασικές συμβουλές στους καταναλωτές.

Αγορά τροφίμων στην εορταστική περίοδο:

Στα σημεία λιανικής πώλησης τροφίμων (αγορές, σούπερ μάρκετ), προτείνεται ο διαχωρισμός σε διαφορετικές σακούλες κατά την αγορά και μεταφορά των τροφίμων που αγοράζονται ωμά και χρειάζονται θερμική επεξεργασία πριν καταναλωθούν (π.χ. κρέας και προϊόντα του που χρειάζονται ψήσιμο) από τα έτοιμα προς κατανάλωση τρόφιμα (π.χ. σαλάτες). Έτσι, αποφεύγεται πιθανή διασταυρούμενη μικροβιακή επιμόλυνση. Προτείνεται, επίσης, τα προϊόντα υπό ψύξη και τα κατεψυγμένα τρόφιμα να αγοράζονται τελευταία και η επιστροφή στο σπίτι να γίνεται το συντομότερο δυνατό, ώστε να τοποθετούνται το συντομότερο δυνατό και με ορθή πρακτική διαχωρισμού μέσα σε συσκευασίες κατάλληλες για τρόφιμα στο οικιακό ψυγείο.

Προμήθεια κρέατος:

Η διάθεση του νωπού κρέατος πρέπει να γίνεται υπό ψύξη μεταξύ +2ºC και +5ºC, ενώ η διάθεση του κατεψυγμένου σε θερμοκρασία από -18ºC και κάτω. Το κρέας δεν πρέπει να διατίθεται εκτός ψύξης.

Ο καταναλωτής πρέπει να αναζητά τις σφραγίδες υγειονομικών ελέγχων που αποδεικνύουν ότι οι αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες έχουν πραγματοποιήσει τον απαιτούμενο έλεγχο.

Στα σημεία πώλησης πρέπει να τηρούνται πινακίδες για την καταγωγή-προέλευση του κρέατος, πληροφορία που περιέχεται και στην αυτοκόλλητη ετικέτα που εκδίδεται από την ταμειακή μηχανή.

Προμήθεια κρέατος πουλερικών (όπως γαλοπούλες και κοτόπουλα) ή προϊόντων πτηνοτροφίας:

– Οι γαλοπούλες διατίθενται προς πώληση είτε νωπές (συσκευασμένες ή μη) είτε κατεψυγμένες.

– Οι νωπές γαλοπούλες πρέπει να διατηρούνται υπό ψύξη μεταξύ +2ºC και +4ºC και ποτέ σε ανοιχτούς μη ψυχόμενους χώρους. Οι κατεψυγμένες γαλοπούλες πρέπει να διατηρούνται σε κατάψυξη στους –18ºC ή σε χαμηλότερη θερμοκρασία.

– Οι νωπές εγχώριες μη συσκευασμένες γαλοπούλες πρέπει να είναι εκσπλαχνισμένες (απεντερωμένες), αποπτιλωμένες (δίχως πούπουλα) και να φέρουν σήμανση καταλληλότητας (είτε με τη μορφή σφραγίδας είτε, συνηθέστερα, σε καρτελάκι μιας χρήσης, κατάλληλα τοποθετημένο πάνω στο κρέας).

– Οι συσκευασμένες νωπές ή κατεψυγμένες γαλοπούλες πρέπει να φέρουν τη σήμανση καταλληλότητας της χώρας προέλευσης και την ημερομηνία ανάλωσης (τοποθετημένη επάνω ή κάτω από τη συσκευασία ή το περιτύλιγμα, ώστε να είναι ευανάγνωστη).

– Τα κατεψυγμένα πουλερικά, τα οποία προέρχονται από ομαδική συσκευασία και πωλούνται ασυσκεύαστα, μπορούν να πωλούνται χωρίς ατομική ένδειξη, με την προϋπόθεση ότι οι ενδείξεις της δεύτερης συσκευασίας θα έχουν μεταφερθεί στην προθήκη του καταψύκτη πώλησης.

– Η διάθεση στην αγορά πτηνοτροφικών προϊόντων (όπως πουλερικά ή αυγά ορνίθων), με ενδείξεις περί ειδικού τρόπου παραγωγής τους (π.χ. ελευθέρας βοσκής, εκτατικής εκτροφής, κ.ά.), πρέπει να συνοδεύεται και από το ειδικό, κατά περίπτωση, σήμα που χορηγεί ο Ο.Π.Ε.Γ.Ε.Π. – AGROCERT για τις Ειδικές Πτηνοτροφικές Εκτροφές.

Προμήθεια κρέατος θηραμάτων: 

Κατά την αγορά σφαγίων άγριων ή εκτρεφόμενων θηραμάτων θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα να είναι εκσπλαχνισμένα και να φέρουν σφραγίδα καταλληλότητας τα θηράματα που διατίθενται ολόκληρα. Τυποποιημένα εισαγόμενα ή εγχώρια θηράματα πρέπει να φέρουν, επίσης, σήμανση καταλληλότητας και αναγραφή ημερομηνίας ανάλωσης.

Προμήθεια γαλακτοκομικών προϊόντων:

– Τα συσκευασμένα τυριά θα πρέπει να φέρουν σήμανση αναγνώρισης (οβάλ σφραγίδα) με τα αρχικά της χώρας παραγωγής και τον αριθμό έγκρισης του παρασκευαστή. Επίσης, η ημερομηνία ανάλωσης θα πρέπει να αναγράφεται επάνω στη συσκευασία.

– Τα τυριά πρέπει να συντηρούνται στο ψυγείο.

– Τα προϊόντα που περιέχουν φυτικά λιπαρά (αντί ζωικού λίπους) είναι μη γαλακτοκομικά προϊόντα και πρέπει να διατίθενται προς πώληση σε διακριτούς χώρους από αυτούς των γαλακτοκομικών. 

Προμήθεια προϊόντων ζαχαροπλαστικής: 

– Για την ασφάλεια ορισμένων προϊόντων ζαχαροπλαστικής, όταν αυτό απαιτείται, θα πρέπει τα προϊόντα αυτά να διατηρούνται στο ψυγείο στις ορθές θερμοκρασίες συντήρησης, για τις οποίες ο παρασκευαστής πρέπει να ενημερώνει τον καταναλωτή.

– Ο παρασκευαστής πρέπει να ενημερώνει τον καταναλωτή για την ύπαρξη αλλεργιογόνων σε προϊόντα ζαχαροπλαστικής.

Ο ΕΦΕΤ, επίσης, συνιστά στους καταναλωτές:

– Να αγοράζουν τρόφιμα από ελεγχόμενα σημεία της αγοράς.

– Να αποφεύγουν τις αγορές τροφίμων από πλανόδιους πωλητές που δεν διαθέτουν τις σχετικές άδειες.

– Να αγοράζουν κάθε είδος κρέατος ή προϊόντων του που επιλέγουν για το τραπέζι των Χριστουγέννων (π.χ. σφάγια πουλερικών) μόνο εφόσον είναι τοποθετημένα σε ψυγεία ή ψυχόμενες προθήκες (προθήκες – ψυγεία).

– Να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στους χειρισμούς των τροφίμων από το προσωπικό, στις συνθήκες καθαριότητος του προσωπικού, του εξοπλισμού και του χώρου από όπου προμηθεύονται κάθε είδος κρέατος ή προϊόντων του ή άλλα ευαλλοίωτα προϊόντα (γαλακτοκομικά, αυγά κ.ά.).

– Η διατροφή κατά την εορταστική περίοδο να στηρίζεται στην ποικιλία και στο μέτρο, όπως παραδοσιακά αρμόζει και να συνοδεύεται με φυσική άσκηση, ενώ η κατανάλωση αλκοόλ να γίνεται με μέτρο.

– Όταν πραγματοποιούν αγορές τροφίμων να αγοράζουν τελευταία τα προϊόντα που χρειάζονται ψύξη ή κατάψυξη και να τα τοποθετούν το συντομότερο δυνατό στο οικιακό ψυγείο ή στην οικιακή κατάψυξη.

– Να πραγματοποιούν πλήρη απόψυξη του κατεψυγμένου κρέατος πριν από το μαγείρεμα (π.χ. κατεψυγμένη γαλοπούλα, κατεψυγμένο κοτόπουλο), τοποθετώντας το (κατά προτίμηση) εντός της συντήρησης του οικιακού ψυγείου, καλυμμένο με προστατευτική μεμβράνη συσκευασίας κατάλληλη για τρόφιμα και μέσα σε δοχείο κατάλληλο για τρόφιμα, το οποίο να κρατάει τα υγρά από την απόψυξη. Για το χρόνο πλήρους απόψυξης, ανάλογα με το βάρος του προϊόντος, υπάρχουν προτεινόμενοι χρόνοι από τους προμηθευτές.

– Κατά το ψήσιμο της γαλοπούλας να τηρείται ο χρόνος και η θερμοκρασία ψησίματος που προτείνεται στη συσκευασία.

– Κατά τους προετοιμασία του κρέατος για μαγείρεμα (π.χ. της γαλοπούλας ή του κοτόπουλου) να αποκλείονται επιμολύνσεις ωμού με μαγειρεμένο κρέας ή με τρόφιμα που καταναλώνονται ωμά (π.χ. σαλάτες).

Γραμμή καταγγελιών

Υπενθυμίζεται η ειδική γραμμή επικοινωνίας 11717 του ΕΦΕΤ, η οποία είναι στη διάθεση των καταναλωτών και στην οποία μπορούν να αναφέρουν ή να καταγγείλουν βάσει στοιχείων κάποια μη συμμόρφωση ή παράβαση της νομοθεσίας που μπορεί να αντιληφθούν.

Με αίσθημα ευθύνης για την αποστολή του και με αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων του, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, με τις δράσεις του κατά την εορταστική περίοδο που ξεκινά με τα Χριστούγεννα, στοχεύει στην προστασία της υγείας και των συμφερόντων των καταναλωτών. Οι έλεγχοι του ΕΦΕΤ συνεχίζονται σε συνεργασία, όποτε χρειαστεί, με τις Περιφέρειες και τις Περιφερειακές Ενότητες με κύριο μέλημα τις ανάγκες των πολιτών υπό τις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργεί ο αγώνας κατά της πανδημίας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΦΕΤ προς καταναλωτές: Προσοχή τα Χριστούγεννα σε αυτά τα προϊόντα"

Ζόραν Ζάεφ: Η Τουρκία είναι ο μεγαλύτερος δωρητής του στρατού μας

Η «Ημέρα της Τουρκικής Εκπαίδευσης» κατά την οποία είναι επίσημη αργία για τους Τούρκους που ζουν στη Βόρεια Μακεδονία, γιορτάσθηκε όπως είχε προγραμματιστεί στα Σκόπια, γράφει η τουρκική Star.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ  δήλωσε: «Η Τουρκία ήταν η πρώτη χώρα που έδωσε ένα χέρι φιλίας στην αρχή της διακήρυξης της ανεξαρτησίας της χώρας μας. Δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ», είπε.

Σημείωσε ότι οι δύο χώρες είναι τώρα σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, λέγοντας: «Συμμετέχουμε από κοινού σε αποστολές που πραγματοποιούνται για να διασφαλιστεί η παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια. Επιπλέον, η Τουρκία είναι ένας από τους μεγαλύτερους δωρητές που πρόσφεραν στρατιωτικό υλικό στη χώρα μας», είπε χαρακτηριστικά.

Στην πρωτεύουσα, Σκόπια, πραγματοποιήθηκε ειδικό πρόγραμμα που διοργανώθηκε από την πρεσβεία της Τουρκίας στα Σκόπια, την τουρκική Υπηρεσία Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης (TIKA), την οργάνωση των αποδήμων Τούρκων και σχετικών κοινοτήτων, το Ινστιτούτο Γιουνούς Εμρέ με την υποστήριξη των Τούρκων στη Βόρεια Μακεδονία και την οργάνωση της κοινωνίας των πολιτών.

Από το 1944

Ο πρωθυπουργός Ζάεφ ανέφερε ότι συμμετέχει στην Ημέρα της Τουρκικής Εκπαίδευσης τόσο ως άτομο όσο και ως επικεφαλής της κυβέρνησης εκπροσωπώντας όλους τους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας, υπενθυμίζοντας ότι η τουρκική εκπαίδευση ξεκίνησε  για πρώτη φορά στη Βόρεια Μακεδονία στις 21 Δεκεμβρίου του 1944 και ότι αυτή η παράδοση διατηρείται μέχρι σήμερα.
star.com.tr

Τόνισε ότι οι πολίτες της τουρκικής κοινότητας συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη της πολυπολιτισμικής και πολυεθνικής κοινωνίας της Βόρειας Μακεδονίας.

Αναφέρθηκε στις τουρκικές επενδύσεις στη χώρα σημειώνοντας: «Πράγματι, η Τουρκία είναι ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής σε χώρες εκτός της ΕΕ όπως η Βόρεια Μακεδονία. Τέσσερις χιλιάδες πολίτες μας εργάζονται στις τουρκικές εταιρείες και το μέγεθος των περιουσιακών στοιχείων των επενδυτών ανέρχονται στα 392 εκατομμύρια ευρώ.

Κατέληξε λέγοντας  ότι η Τουρκία έχει προσφέρει 2.400 υποτροφίες σε φοιτητές πανεπιστημίου από τη Βόρεια Μακεδονία, «και αυτή είναι μια σημαντική βοήθεια για τους νέους».

echedoros-a

Διαβάστε Περισσότερα » "Ζόραν Ζάεφ: Η Τουρκία είναι ο μεγαλύτερος δωρητής του στρατού μας "

Αφορολόγητες οι ενισχύσεις των αγροτών λόγω Covid-19, υπερψηφίστηκε η διάταξη

Mε ευρεία πλειοψηφία υπερψηφίστηκε στη Βουλή η διάταξη μέσω της οποίας καθίστανται ακατάσχετες και αφορολόγητες οι ενισχύσεις που λαμβάνουν οι αγρότες, στο πλαίσιο των δράσεων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «με τη συγκεκριμένη διάταξη, οι ενισχύσεις που λαμβάνουν οι Έλληνες αγρότες δεν υπόκεινται σε οποιονδήποτε φόρο, τέλος, εισφορά ή άλλη κράτηση υπέρ του Δημοσίου, είναι ανεκχώρητες και ακατάσχετες στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης αντίθετης γενικής ή ειδικής διάταξης, δεν δεσμεύονται, και δεν συμψηφίζονται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και τα νομικά πρόσωπά τους, τα ασφαλιστικά ταμεία και τα πιστωτικά ιδρύματα».

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αφορολόγητες οι ενισχύσεις των αγροτών λόγω Covid-19, υπερψηφίστηκε η διάταξη"

Κανένα μέτρο σε κομμωτήριο στο Περιστέρι: Έκρυψαν πελάτισσες στη βεράντα με τα αλουμινόχαρτα στα μαλλιά

Δεν έχουν προηγούμενο οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν σε κομμωτήριο στο Περιστέρι καταπατώντας κάθε μέτρο προστασίας από τον κορονοϊό την ώρα μάλιστα που τα δυτικά προάστια «βράζουν» στα κρούσματα.

Αστυνομικοί έκαναν έλεγχο σε κομμωτήριο στο Περιστέρι και βρήκαν μέσα 40 άτομα. Μάλιστα, όπως κατέγραψε αποκλειστικά η κάμερα της εκπομπής Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο οι υπεύθυνοι φρόντισαν να κρύψουν κάποιες πελάτισσες στο πίσω μέρος του κομμωτηρίου, για να μην βρεθούν κατά πολύ υπεράριθμοι.

Κυρίες με το μαλλί τους μισοτελειωμένο… Κάποιες καθιστές κ άλλες όρθιες… Κάποιες με αλουμινόχαρτα ακόμη στο κεφάλι και πλαστικά προστατευτικά για τα ρούχα τους… Με περιοδικά στα χέρια και αμήχανα βλέμματα… Την ώρα που στα ενδότερα του κομμωτηρίου, κενή θέση δεν υπήρχε ούτε για δείγμα…

Οι εικόνες προκάλεσαν παράπονα μεταξύ των πελατών και το θέμα έφτασε στην αστυνομία που έσπευσε για έλεγχο. Ο υπεύθυνος στη θέα της κάμερας ξέσπασε…

Πελάτισσα που είχε κλείσει ραντεβού από μέρες, προσπαθούσε όπως λέει να πιστέψει στα μάτια της, όταν άνοιξε την πόρτα και είδε τον κόσμο που υπήρχε μέσα στο κομμωτήριο…

Ούτε αποστάσεις, ούτε μέτρα προστασίας ούτε τίποτα μας λέει. Οι υπεύθυνοι όπως φαίνεται είχαν αποφασίσει να παίξουν αυτό που από τους γιατρούς χαρακτηρίζεται ως επικίνδυνο παιχνίδι για τη δημόσια υγεία, με στόχο να καλύψουν ένα μέρος από τη χασούρα του lockdown και να βγάλουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα μέχρι τα Χριστούγεννα…

Είχαν βάλει σόμπες σε βεράντα για τις πελάτισσες!

Οι υπεύθυνοι είχαν τοποθετήσει όπως βλέπουμε και θερμαινόμενες σόμπες στο πίσω βεραντάκι του κομμωτηρίου, ώστε η αναμονή για τις πελάτισσες στο κρύο, να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο δύσκολη. Στα πλάνα φαίνονται ακόμα και παιδιά να περιμένουν με τις μητέρες τους…

Καταγγελίες έγιναν και από κατοίκους της περιοχής, που έβλεπαν από τα μπαλκόνια τους τον κόσμο με το πέρασμα της ώρας να αυξάνεται όλο και περισσότερο…

Η γειτόνισσα που μίλησε στο Live News περιέγραψε την αντίδρασή της, όταν μία από τις πελάτισσες του κομμωτηρίου την επισκέφθηκε, όταν το κούρεμα και το χτένισμα τελείωσε.

Μετά την ολιγόλεπτη ένταση που προκάλεσε η άφιξη των περιπολικών, οι αστυνομικοί έβγαλαν τον κόσμο που περίμενε και έκοψαν το προβλεπόμενο πρόστιμο στον ιδιοκτήτη.

Ο ιδιοκτήτης του κομμωτηρίου, παρενέβη κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ και κάλεσε την κάμερα του MEGA να «δει τι μέτρα έχω λάβει».

«Η πολιτεία μας έχει βγάλει ένα μέτρο, έως 100 τ.μ. θα πρέπει να έχουν 4 πελάτες. Κάθε επιπλέον 15 τ.μ πάνω από 100 τ.ν. είναι ένας ακόμα πελάτης. Αυτό εμάς μας κατέστρεψε… Υπάρχει πρόστιμο. Το κομμωτήριο είναι κλειστό. Αυτά που είπατε δεν ισχύουν. Γιατί κύριε κράτος με ανοίξατε; Κάνατε λάθος. Τα μέτρα που έχω πάρει είναι απίστευτα…», ανέφερε σε έντονο ύφος.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κανένα μέτρο σε κομμωτήριο στο Περιστέρι: Έκρυψαν πελάτισσες στη βεράντα με τα αλουμινόχαρτα στα μαλλιά"

Ευρωπαϊκή καταδίκη της Τουρκίας για την κράτηση του Κούρδου ηγέτη Σελαχατίν Ντεμιρτάς

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που συνεδρίασε σε ευρεία σύνθεση, καταδίκασε αυστηρά σήμερα την Άγκυρα για την υπόθεση του φιλοκούρδου ηγέτη Σελαχατίν Ντεμιρτάς, που είναι φυλακισμένος από τον Νοέμβριο του 2016 στις τουρκικές φυλακές και του οποίου ζήτησε «την άμεση απελευθέρωση».

«Το Δικαστήριο διαπιστώνει αρκετές παραβιάσεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και διατάζει την άμεση απελευθέρωση» του Σελαχατίν Ντεμιρτάς, πρώην υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές και ενός από τους κύριους αντιπάλους του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε το δικαστήριο.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ευρωπαϊκή καταδίκη της Τουρκίας για την κράτηση του Κούρδου ηγέτη Σελαχατίν Ντεμιρτάς"

Σε λειτουργία η εφαρμογή του gov.gr – Το κράτος περνά στο κινητό μας τηλέφωνο

Τίθεται σε λειτουργία η εφαρμογή του gov.gr για κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα iOS και Android. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, «πρόκειται για ένα ψηφιακό χαρτοφύλακα με πολλαπλές λειτουργίες, μέσω του οποίου οι πολίτες αποκτούν τη δυνατότητα να διεκπεραιώνουν συναλλαγές με το κράτος αλλά και να αποστέλλουν έγγραφα και πιστοποιητικά από όπου και αν βρίσκονται γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια».

Όπως και στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη, οι πολίτες από την εφαρμογή του gov.gr για κινητά τηλέφωνα θα μπορούν να εκδώσουν ηλεκτρονικά έγγραφα, ενώ παρέχονται υπηρεσίες όπως η βεβαίωση του γνησίου υπογραφής για εξουσιοδοτήσεις και υπεύθυνες δηλώσεις.

Μέσω της εφαρμογής δίνεται ακόμα η δυνατότητα στους πολίτες να αναζητήσουν έγγραφα που έχουν ήδη εκδώσει και να τα αποστείλουν σε άλλο πρόσωπο. Επιπλέον, οι πολίτες μπορούν να ελέγξουν την εγκυρότητα εκτυπωμένου ηλεκτρονικού εγγράφου του Δημοσίου, μέσω του κωδικού QR που φέρουν όσα έγγραφα εκδίδονται μέσω του gov.gr.

Η είσοδος στην εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα γίνεται με την χρήση κωδικών Taxisnet ή web banking. Δεν παρέχεται ωστόσο η δυνατότητα απομνημόνευσης των κωδικών αυτών, προκειμένου να αποτραπεί η πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα του χρήστη του τηλεφώνου από μη εξουσιοδοτημένα άτομα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, «η εφαρμογή του gov.gr για κινητά τηλέφωνα θα εξελίσσεται διαρκώς, προσθέτοντας στις νέες εκδόσεις της όσες υπηρεσίες του ελληνικού Δημοσίου ψηφιοποιούνται, πάντα με γνώμονα την διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών και των συναλλαγών τους με το κράτος».

Όσον αφορά την πλατφόρμα gov.gr, μόλις 9 μήνες μετά την έναρξη της λειτουργίας του παρέχει 820 ηλεκτρονικές υπηρεσίες, ενώ οι σελίδες του έχουν δεχτεί περισσότερες από 7.200.000 επισκέψεις και τα έγγραφα που έχουν εκδοθεί ηλεκτρονικά υπερβαίνουν τα 2.900.000, αναφέρει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε λειτουργία η εφαρμογή του gov.gr – Το κράτος περνά στο κινητό μας τηλέφωνο"

Μόλις 40% των υγειονομικών δήλωσαν ότι θα κάνουν εμβόλιο

Σε χαμηλά ποσοστά βρίσκονται τα ποσοστά συμμετοχής των υγειονομικών στον επικείμενο εμβολιασμό κατά της CoViD-19.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), το ποσοστό βρίσκεται κοντά στο 40% και σε κανένα νοσηλευτικό ίδρυμα δεν υπερβαίνει το 50%.

Πολλοί από όσους δήλωσαν "ναι", εξακολουθούν να προβληματίζονται, με αποτέλεσμα να μην θεωρείται βέβαιο ότι θα εμβολιαστούν, όταν έρθει η σειρά τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, με τέτοια ποσοστά δεν επιτυγχάνεται ανοσία στο υγειονομικό προσωπικό: "Η βιασύνη στη καταγραφή, η καταγραφή των προσωπικών δεδομένων στη δήλωση επιθυμίας, ο εξαναγκασμός, οι πιέσεις των διοικούντων έκαναν κακό", σημειώνει ο κ. Γιαννάκος, για να τονίσει:

"Ο αγώνας υπερ του 'ναι' πρέπει να συνεχισθεί, για το καλό των ασθενών και το δικό μας. Τα χαμηλά ποσοστά συμμετοχής στο νοσηλευτικό προσωπικό πρέπει να προβληματίσουν για τους χειρισμούς που γίνονται".

Ο κ. Γιαννάκος υπογραμμίζει πως - εάν επιμείνει το υπουργείο Υγείας σε αυτή τη στάση, χωρίς ουσιαστική ενημέρωση - ένα μεγάλο ποσοστό όσων εξέφρασαν την επιθυμία να εμβολιαστούν, δεν θα το πράξουν.

Από τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ προκύπτει πως το ενδιαφέρον για εμβολιασμό έχει - ανά νοσοκομείο - ως εξής:

  • "Αττικόν": 550 "ναι" σε 2.000 προσωπικό.
  • "Θριάσιο": 300 "ναι" στους 1.200 (συνεχίζεται η καταγραφή).
  • "Ευαγγελισμός": 1.500 "ναι" στους 3.200.
  • "Δρομοκαΐτειο": 226 στους 618.
  • "Γ. Γεννηματάς" Αθήνας: 640 "ναι" στους 2.100.
  • "Ελπίς": 250 "ναι" στους 750.
  • Κρατικό Νίκαιας: 600 "ναι" στους 2.100.
  • "Ιπποκράτειο" Αθήνας: 660 στους 1.300.
  • Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης: 100 "ναι" στους 250.
  • "Άγιος Ανδρέας" Πάτρας: 360 "ναι" στους 1.150.
  • Πανεπιστημιακό Λάρισας: 720 "ναι" στους 1.820.
  • Χαλκίδας: 320 "ναι" στους 620.
  • Καβάλας: 453 "ναι" στους 1.050.
  • Χανίων: 500 "ναι" στους 1.226.
  • "Ιπποκράτειο" Θεσσαλονίκης: 850 στους 2.000.

Το ποσοστό βρίσκεται κοντά στον μέσο όρο των υγειονομικών που είχαν εμβολιαστεί την περίοδο 2017 - 2018 κατά της εποχικής γρίπης, το οποίο ήταν παραδοσιακά χαμηλό, με αυξητικές τάσεις τα τελευταία χρόνια.

Εκτιμάται ότι περίπου το 20% του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού νοσεί από γρίπη κάθε χρόνο.

Σε ανασκόπηση επιδημιών γρίπης σε Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, βρέθηκε ότι το προσωπικό υπηρεσιών Υγείας ήταν η πηγή νοσοκομειακής διασποράς της γρίπης σε όλες τις επιδημίες όπου βρέθηκε η πηγή.

Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι σχεδόν οι μισοί από τους 41 επαγγελματίες Υγείας με συμπτωματική εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη, παρουσίασαν αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης της λοίμωξης στους ασθενείς και τους συναδέλφους τους.

Κοντοζαμάνης

Σχολιάζοντας την εικόνα, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης ανέφερε πως η κατάσταση είναι πάρα πολύ θετική και πως το ποσοστό θετικής απάντησης στους γιατρούς ανέρχεται στο 70%.

Υπογράμμισε, πάντως, πως η διαδικασία καταγραφής συνεχίζεται. Η παρατήρηση αυτή προκαλεί ερωτήματα, καθώς - σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου - η διαδικασία έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί προχθες.

Παρατίθεται αντίγραφο υπεύθυνης δήλωσης για τον εμβολιασμό, που έχει υποβληθεί από εργαζόμενο σε νοσοκομείο της Αττικής.

  

 iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Μόλις 40% των υγειονομικών δήλωσαν ότι θα κάνουν εμβόλιο"

Κορωνοϊός: Στα 853 τα νέα κρούσματα - 491 διασωληνωμένοι, 83 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 853 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 132430, εκ των οποίων το 52.5% άνδρες.

5248 (4.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 38804 (29.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.



491 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 156 (31.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 78.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 823 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 83 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4.340 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1754 (40.4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
katanomi22
Αναλυτικά τα κρούσματα εντοπίστηκαν στις ακόλουθες Περιφερειακές Ενότητες: 

Αιτωλοακαρνανίας 4

Αρκαδίας 1

Αττικής 242

Αχαΐας 19

Βοιωτίας 5

Δράμας 10

Έβρου 46

Εύβοιας 5

Ζακύνθου 1

Ηλείας 2

Ημαθίας 14

Ηρακλείου 3

Θεσσαλονίκης 179

Ιωαννίνων 7

Καβάλας 18

Καλύμνου 1

Καρδίτσας 17

Καστοριάς 1

Κέρκυρας 1

Κεφαλληνίας 1

Κιλκίς 24

Κοζάνης 25

Κορινθίας 2

Λάρισας 46

Λέσβου 4

Μαγνησίας 14

Ξάνθης 18

Πέλλας 15

Πιερίας 25

Πρέβεζας 1

Ροδόπης 21

Σερρών 24

Τρικάλων 12

Φθιώτιδας 9

Χαλκιδικής 9

Χανίων 3

Χίου 3

Υπό διερεύνηση 5

Ο Επίκουρος Καθηγητής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης στην καθιερωμένη ενημέρωση ανέφερε ότι η πανδημία στην Ευρώπη παραμένει σταθερή. Έκανε επίσης εκτενή αναφορά στη Γερμανία λέγοντας ότι έχει ενισχυθεί ο αριθμός των ατόμων που καταλήγουν από κορωνοϊό.

«Τα στοιχεία για την Ελλάδα δείχνουν υποχώρηση του ιού. Στην Αττική έχουμε 15% λιγότερες διαγνώσεις και 28% στην Θεσσαλονίκη σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Ωστόσο το επιδημιολογικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη είναι τρεις φορές πάνω από την Αθήνα»
σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Ιδιαίτερα επιβαρυμένη παραμένει η κατάσταση στη Δυτική Αττική και στην Κοζάνη ενώ η επιδημία στην υπόλοιπη χώρα φαίνεται να είναι γενικά σε πτωτική πορεία» ανέφερε ο κ. Μαγιορκίνης.

Ως προς την ηλικιακή κατανομή των νέων διαγνώσεων, ο καθηγητής της ιατρικής επεσήμανε ότι το βάρος παραμένει στις μεγαλύτερες ηλικίες, ωστόσο η συνολική βαρύτητα των νεοδιαγνωσθέντων έχει πτωτική πορεία.

«Η πτωτική πορεία της νοσηρότητας έχει σίγουρα πολύ μικρότερο ρυθμό από ότι ήταν η ανοδική πορεία, που ξεκίνησε στις αρχές Νοεμβρίου, δείχνοντας ότι η επιδημία μπορεί να επιδεινωθεί δραματικά σε μικρό χρονικό διάστημα αλλά στη συνέχεια αποκλιμακώνεται αργά και δύσκολα» τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης.

«Αυτό είναι ένα σκληρό δεδομένο και είναι αυτό που δε μας επιτρέπει να εορτάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα, όπως έχουμε συνηθίσει» είπε ο καθηγητής της ιατρικής.

Αποφεύγουμε αγκαλιές και φιλιά, συναντιόμαστε με τα ίδια άτομα στις γιορτές διατηρώντας την κοινωνική μας “φούσκα” είναι μερικές από τις συμβουλές που έδωσε ο καθηγητής, ο οποίος συνέστησε να συμμετάσχει ο πληθυσμός στο πρόγραμμα των 12.000 δωρεάν rapid test κορωνοϊού, για το οποίο η πλατφόρμα άνοιξε σήμερα και οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει ήδη τις 5.000.

Ο κ. Μαγιορκίνης είπε επίσης ότι η  Πλατρφόρμα δεν είναι για άτομα με συμπτώματα. Όσοι έχουν συμπτώματα θα πρέπει να απευθυνθούν στον οικογενειακό γιατρό σημείωσε.

Αναφερόμενος στη μετάλλαξη του ιού είπε ότι όπως όλα δείχνουν «έχει ελαφρώς αυξημένη μολυσματικότητα» και «δεν τροποποιεί τον εμβολιαστικό μας σχεδιασμό».  

Απαντώντας σε ερώτηση για τους εμβολιασμούς σε άτομα που έχουν μολυνθεί από τον ιό στο παρελθόν είπε ότι και αυτά τα άτομα θα εμβολιαστούν κανονικά στη σειρά τους.

Δείτε ΕΔΩ την ημερήσια επιδημιολογική μελέτη του ΕΟΔΥ

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 853 τα νέα κρούσματα - 491 διασωληνωμένοι, 83 θάνατοι"

Εξώδικο Φλαμπουράρη στο mononews.gr για την Folli Follie – Η απάντησή μας: «Εμείς θα συνεχίσουμε τις αποκαλύψεις, όπως κάνουμε επί 5 χρόνια»

Σε μια ακραία κίνηση, που δεν συνάδει με τις συνήθεις πρακτικές των πολιτικών προσώπων, ο βουλευτής Επικρατείας και πρώην υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, επέλεξε να απαντήσει στο mononews.gr με εξώδικο μετά το χθεσινό ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Ρεγγίνας Σπυράτου σχετικά με τις νέες αποκαλύψεις για την Folli Follie.

Ρεπορτάζ που αξίζει να σημειωθεί ότι το mononews δημοσιοποίησε πρώτο και που στην συνέχεια αναπαρήχθη από τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης, και μάλιστα ως πρώτη είδηση, γεγονός που επισημαίνει και ο ίδιος ο κ. Φλαμπουράρης στο εξώδικό του, το οποίο παραθέτουμε αυτούσιο.

Στο εξώδικό του ο κ. Αλέκος Φλαμπουράρης διαμαρτύρεται ότι το mononews.gr «επιδίδεται συστηματικά και εντατικά από χθες στην κατασυκοφάντησή μου, ότι δήθεν λειτούργησα ως ‘ισχυρός σύμμαχος’ του ομίλου ‘Folli Follie’, προκειμένου να παρακωλυθούν οι διαδικασίες ελέγχου της από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αλλά και να ευνοηθεί από νομοθετική πρωτοβουλία σχετική με τα ‘Καταστήματα Αφορολογήτων’»

Παράλληλα εγκαλεί το mononews.gr επί τεσσάρων σημείων και, συγκεκριμένα, όπως αναφέρει:

  1. «Επειδή, αν δεν κατασκευάσατε, ουδέποτε διασταυρώσατε όσα ισχυρίζεστε ότι ελέχθησαν σε μια ενδοεταιρική συνομιλία και δη προσώπων που ελέγχονται από την Δικαιοσύνη.

  2. Επειδή, ενώ σας είναι γνωστός ο φερόμενος ως συντάκτης των ηλεκτρονικών μηνυμάτων, ουδέν πράξατε, ως θα οφείλατε για την διαπίστωση της αλήθειας, ώστε να διασταυρωθεί από τον ίδιον εάν ποτέ με συνάντησε ή επικοινώνησε μαζί μου.

  3. Επειδή εμμένετε στην συκοφάντησή μου, προσβάλλοντας εξακολουθητικά την τιμή, την υπόληψη και την ηθική μου ακεραιότητα, υιοθετώντας στην πράξη τα τρομακτικά αυτά ψεύδη, αποδίδοντάς τους εν γνώσει σας και σκοπίμως ιδιαίτερη αξία και εγκυρότητα έναντι των δικών μου δηλώσεων.

  4. Επειδή στα δημοσιογραφικά καθήκοντα δεν εμπεριέχεται η συκοφαντία και οι μεθοδεύσεις «δολοφονίας χαρακτήρα».»

Κατόπιν αυτών το mononews.gr απαντά στον κ. Φλαμπουράρη επισημαίνοντας ότι:

«Με έκπληξη και αιφνιδιασμό παραλάβαμε σήμερα εξώδικη διαμαρτυρία – κλήση και δήλωση του Κου Αλέξανδρου Φλαμπουράρη, βουλευτή Επικρατείας και πρώην Υπουργού.

Έκπληξη διότι θεωρούσαμε ότι η ελευθεροτυπία ήταν κεκτημένο και αναγνωρισμένη ελευθερία από τον Κο Υπουργό και αιφνιδιασμό διότι πιστεύαμε ότι η πολιτική επιχειρηματολογία δεν ασκείται και δεν εδραιώνεται με εξώδικα.

Η απαίτηση της σιωπής έχει ανατριχιαστικό και εκκωφαντικό θόρυβο.

Ο εκφοβισμός και η προσπάθεια φίμωσης του τύπου ανήκουν στο παρελθόν.

Το δικαίωμα πληροφόρησης της κοινής γνώμης και το δικαίωμα κριτικής δημοσίων  προσώπων, σε θέματα δημοσίου ενδιαφέροντος είναι κυρίαρχο θεμέλιο μιας ευνομούμενης και δημοκρατικής κοινωνίας και ενός κράτους Δικαίου.

Τα πράγματα είναι απλά και δεν χρειάζονται ηχηρές αμφισβητήσεις και άσκοπες κορόνες εντυπωσιασμού.

Το μάθαμε, σας το γράψαμε!

Για μας αποτελεί χρέος και υπόσχεση να πληροφορούμε τους αναγνώστες μας.

Ουδέν υιοθετούμε από το ένοχο email.

Αυτά θα τα βρει η δικαιοσύνη με τους δικούς της τρόπους και μέσα.

Και βέβαια ο Υπουργός θα αμυνθεί της υπόληψής του.

Είναι όχι μόνο αναφαίρετο δικαίωμα του αλλά και επιτακτική υποχρέωση του.  Το απαιτεί η πολιτική του διαδρομή.

Σε ό,τι μας αφορά:

Αλίμονο αν δεν συνεχίσουμε να ψάχνουμε « αποκαλύψεις».

Αλίμονο αν δεν φωτίζουμε την επικαιρότητα με νέα δημοσιογραφικά στοιχεία. Αλίμονο αν με κάθε διάψευση από το facebook  σπεύδαμε να δηλώσουμε υπακοή  και άφεση αμαρτιών.

Τότε θα ήμασταν φερέφωνο και βαποράκι ειδήσεων.

Ενημερώνουμε λοιπόν τον Κο Υπουργό ότι τέτοιοι δεν ήμασταν, ούτε είμαστε ούτε και θα γίνουμε.

Τα δε δημοσιογραφικά καθήκοντα τα διδαχτήκαμε από μορφές της δημοσιογραφίας και  δεν μας χρειάζονται «υποδείξεις» για το καλό μας.

Θα συμφωνήσουμε όμως με τον Κο Υπουργό ότι, πράγματι, όλη αυτή η ηλεκτρονική αλληλογραφία είναι αποκρουστική και χυδαία.

Και μια δέσμευση: Εμείς θα κρατήσουμε με αξιοπρέπεια τα ΦΛΑΜΠΟΥΡΑ της ενημέρωσης ψηλά!!

Όπως κάνουμε επι 5 χρόνια, από τότε που ιδρύθηκε το mononews.gr»

 

Ολόκληρο το εξώδικο του κ. Φλαμπουράρη:

 

ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΡΧΗ 

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΛΗΣΗ ΔΗΛΩΣΗ με επιφύλαξη δικαιωμάτων

του Αλέξανδρου ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗ του Γερασίμου, Βουλευτή Επικρατείας, πρώην Υπουργού Επικρατείας, κατοίκου Αθηνών, στην οδό Βουλγαροκτόνου αρ. 74, που κατέχει ΑΦΜ ———-

ΠΡΟΣ 

1.την ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία με την επωνυμία «Monocle Media Lab Mononews IKE» και τον διακριτικό τίτλο «mononews.gr», που κατέχει αριθμό ΓΕΜΗ ————- και ΑΦΜ ———– έχει την έδρα της στην Αθήνα, στην Λ. Μεσογείων —— και είναι ιδιοκτήτης του ηλεκτρονικού εντύπου «mononews.gr» δια της ιστοσελίδας «http://www.mononews.gr», όπως νομίμως εκπροσωπείται 

2.του Γεωργίου ΔΗΜΗΤΡΟΜΑΝΩΛΑΚΗ του Ιωάννη και της Παρασκευής, Διευθυντή του «mononews.gr», που εδρεύει στην Αθήνα στην Λ. Μεσογείων —-

3.της Έλενας ΚΡΙΤΣAΛOY, Αρχισυντάκτη του «mononews.gr», που εδρεύει στην Αθήνα στην Λ. Μεσογείων —- 

4.της Ρεγγίνας ΣΠΥΡΑΤΟΥ, Δημοσιογράφου του δικαστικού ρεπορτάζ του «mononews.gr», που εδρεύει στην Αθήνα στην Λ.Μεσογείων —–

Αθήνα 22 Δεκεμβρίου 2020 

Η ιστοσελίδα σας «mononews.gr» επιδίδεται συστηματικά και εντατικά από χθες στην κατασυκοφάντησή μου, ότι δήθεν λειτούργησα ως «ισχυρός σύμμαχος» του ομίλου «Folli Follie», προκειμένου να παρακωλυθούν οι διαδικασίες ελέγχου της από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αλλά και να ευνοηθεί από νομοθετική πρωτοβουλία σχετική με τα «Καταστήματα Αφορολογήτων»

Συγκεκριμένα: Στις 21 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 14:48 δημοσιεύσατε «ρεπορτάζ» που φέρει την υπογραφή της Ρεγγίνας Σπυράτου υπό τον τίτλο «Σκάνδαλο Folli Follie: Τα ονόματα Φλαμπουράρη, Χαρίτση, Μπαλαούρα και Αραχωρίτη αναφέρονται σε email ως «ισχυροί σύμμαχοι»» και με το ακόλουθο κατά λέξη περιεχόμενο

«Σεισμό» προκαλεί η αποκάλυψη της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου με στενό του συνεργάτη.

Το Μάιο του 2018, μόλις λίγα 24ωρα μετά την παταγώδη αποκάλυψη του Quintessential Capital Management (QCM) για τις παραποιημένες οικονομικές καταστάσεις της Folli Follie, ο γιος του ιδρυτή και τρόφιμος πλέον των φυλακών Τρικάλων, ψάχνει εναγωνίως ισχυρούς συμμάχους για να «παγώσει» την έρευνα στην εταιρεία

Στα email που του έστελνε έμπιστος υπάλληλος της εταιρείας, γίνεται αναφορά σε επώνυμα που παραπέμπουν σε 2 τότε υπουργούς και άλλους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Φλαμπουράρης, Χαρίτσης, Μπαλαούρας, Αραχωβίτης

Για τον Χαρίτση γίνεται αναφορά ότι είναι υπουργός Ανάπτυξης. «Στηρίζουν εμπράκτως τον Όμιλο», γράφει στον Τζώρτζη ο συνεργάτης του Ν.Σ. και σε άλλο email μιλά για ισχυρούς συμμάχους

Τα email αποκάλυψε ο διαχειριστικός έλεγχος στη FFG της εταιρείας Price Water House Coopers

Η ενδιάμεση έκθεση της, που αριθμεί περισσότερες από 200 σελίδες βρίσκεται ήδη στα χέρια της 35ης ανακρίτριας

Ανάμεσα στα δεκάδες email υπαλλήλων της εταιρείας που εντοπίστηκαν από τις κατασχέσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών, βρίσκονται και αυτά του Ν. Προς το αφεντικό του Τζώρτζη Κουτσολιούτσο

Από το περιεχόμενο των επίμαχων εγγράφων προκύπτει ότι

Δύο πρώην υπουργοί και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Ο ένας έγινε υπουργός λίγο αργότερα) φέρονται να έδειχναν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, σύμφωνα πάντα με τον συνεργάτη του Τζώρτζη, για να επιτευχθεί είτε «πάγωμα» στην έρευνα για τα οικονομικά στοιχεία της Follie Follie είτε να φρενάρουν συγκεκριμένες διαδικασίες που βρίσκονταν σε εξέλιξη

Στις 11 Μάϊου 2018, σε ένα από τα επίμαχα email ο υπάλληλος της εταιρείας Ν.Σ. ενημερώνει τον Τζώρτζη

«Κύριε Τζώρτζη θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με τα σημερινά πεπραγμένα. Επικοινώνησαν σήμερα με τον πρόεδρο της επιτροπής, ο κ. Μπαλαούρας (ο οποίος πραγματικά υπερβάλλει εαυτόν για τον όμιλο, είναι ο μπροστάρης), ο Φλαμπουράρης, Ο κΧαρίτσης υπουργός Ανάπτυξης, ο κ. Αραχωβίτης από το στενό περιβάλλον

Ο δε πρόεδρος είπε ότι είναι η πρώτη φορά που καθυστερεί τόσο και ήδη δέχεται επικρίσεις για την ευνοική συμπεριφορά της επιτροπής απέναντί μας. (Σε άλλες περιπτώσεις ενεργούν άμεσα)

Σήμερα η έκτακτη επίσκεψη έπρεπε να γίνει μετά το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί και από ότι μου είπαν οι δικοί μας, ήταν συνεργάσιμοι και φιλικοί (μας είχε ενημερώσει σχετικά ο πρόεδρος).» 

Σε άλλο email του γράφει

«Κύριε Τζώρτζη όπως έχετε ήδη ενημερωθεί ιδίως η παρουσία του προέδρου είναι καταλυτική

Είμαι σίγουρος ότι με την πίεση που τους ασκείται από τους ανθρώπους μας θα προχωρήσει ομαλά χωρίς εκπλήξεις η όλη διαδικασία

Όπως αντιλαμβάνεστε είναι πολύ δύσκολο για την επιτροπή γιατί πιέζεται από παντού να είναι πιο 

άμεση και σκληρή απέναντί μας, ήδη την κατηγορούν για ευνοϊκή μεταχείριση

Έχουμε όμως ισχυρούς συμμάχους 

Αρκεί βέβαια και εμείς να τους βοηθήσουμε σε αυτά που μας ζητάνε, έστω και να δίνουμε στοιχεία σταδιακά με μία ροή. Χθες όπως σας είχα ενημερώσει είχα μία συνάντηση με έναν σύμβουλο που αντιπροσωπεύει έναν από τους τρεις βασικούς υποστηρικτές μας στην υπόθεση

Αφού μου είπε πόσο δύσκολο είναι το όλο εγχείρημα και πόσο εκτίθεται ο άνθρωπος του και τι έχει κάνει μέχρι τώρα για μας και ότι θα είναι μέχρι να τελειώσουν όλα δίπλα μας, μου είπε ότι έχει κάποιες ανάγκες. (80

Δεν θα ήθελα ούτε μέσω email ούτε τηλεφωνικά να μιλήσουμε πιο αναλυτικά. Νομίζω ότι τη στιγμή αυτή δεν έχουμε την πολυτέλεια κανένα σύμμαχό μας να χαρίσουμε στους αντιπάλους μας για οποιονδήποτε λόγο

Πρέπει δυστυχώς να διαθέσετε ένα κονδύλι για αυτές τις επαφές. Δεν είμαι υπέρ και το ξέρετε, αλλά σε αυτή την περίπτωση δε νομίζω ότι γίνεται διαφορετικά. Ενημερώστε με πως προχωρώ τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση

Παρακαλώ μονολεκτικά λόγω της σοβαρότητας

Με ένα ναι ή ένα όχι για να ξέρω τι να πω αύριο που περιμένουν απάντηση. Αν είναι ναι, μην πείτε το λόγο σε κανένα.» 

Στις 29 Μάϊου του 2018 και ώρα 18.10 το απόγευμα, ο υπάλληλος υποστηρίζει ότι ο Μπαλαούρας τον ενημέρωσε μέσω email για τροπολογία που επρόκειτο να κατατεθεί και αφορούσε σε ευνοϊκή ρύθμιση που αφορούσε τα ΚΑΕ της Folli Follie. Μάλιστα του προωθεί και το email που φέρεται να του έστειλε ο κ. Μπαλαούρας με την τροπολογία

Νομικοί εκτιμούν ότι η ανακρίτρια θα διαβιβάσει άμεσα τη δικογραφία στον εισαγγελέα, λόγω της αναφοράς σε πολιτικά πρόσωπα

Στη συνέχεια ο εισαγγελέας θα αποφασίσει εάν θα διαβιβάσει τα στοιχεία στη Βουλή για τους πρώην υπουργούς και εάν ο ίδιος κάνει αυτοτελή έρευνα για τους πρώην βουλευτές

Στο δημοσίευμα αυτό, το οποίο για προφανείς λόγους αναπαρήχθη ταχέως στο διαδίκτυο και απετέλεσε την αιτία για «πρώτη είδηση» στα τηλεοπτικά κανάλια, ακόμη και εάν δεν πρόκειται περί κατασκευής εκ του μηδενός, ακόμη και εάν δεν πρόκειται για «επιλεκτική» αναφορά, πάντως υιοθετούνται ευσχήμως αλλά απολύτως τα γραφόμενα στην εσωτερική αλληλογραφία της ελεγχόμενης εταιρείας, με την οποία αλλά και τις υποθέσεις της δεν είχα και δεν έχω οποιαδήποτε επαφή και υπό ουδεμία ιδιότητα, θεσμική ή ιδιωτική

Στις απολύτως ψευδείς και μη ανεκτές από την ίδια την πραγματικότητα «πληροφορίες» καθώς και στις αποκρουστικές, χυδαίες και άκρως συκοφαντικές αιτιάσεις που τις περιβάλλουν στο εν λόγω δημοσίευμα, απάντησα αμέσως με την ακόλουθη δήλωσή μου, την οποία ανήρτησα στις 18:50 την 21/12/2020 στην προσωπική μου σελίδα στο facebook

«Με νέα τρομακτικά ψεύδη προσπαθούν να πλήξουν τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και εμένα προσωπικά

Αυτό που υπεύθυνα δηλώνω είναι ότι καμία σχέση δεν είχα, ούτε έχω με την υπόθεση της Folli Follie

Δεν γνωρίζω κανένα από τα πρόσωπα της επιχείρησης και καμία επικοινωνία δεν είχα με κανέναν εξαυτών, ούτε καν εκ του θεσμικού μου ρόλου ως Υπουργού Επικρατείας

Η λάσπη που προσπαθούν να μου ρίξουν θα γυρίσει πίσω σε όλους όσους το επιδιώκουν

Οι αγωγές και μηνύσεις που ακολουθούν είμαι σίγουρος ότι θα τιμωρήσουν αυστηρά τους συκοφάντες και θα λάμψει η αλήθεια.» 

Παρά την διάψευσή μου, η ιστοσελίδα σας εξακολουθεί να δημοσιεύει το συκοφαντικό άρθρο, χρησιμοποιώντας το μάλιστα ως το «αφετηριακό» ενός εξελισσόμενου ρεπορτάζ «αποκαλύψεων», στο οποίο επιδίδεστε τις τελευταίες ώρες, δηλαδή το «διατηρεί» στην επικαιρότητα ως να είναι «αληθούς περιεχομένου». Η χρήση αυτή δεν αφήνει καμία αμφιβολία, ότι η πρόθεσή σας είναι να με συκοφαντήσετε, εξαπολύοντας σε βάρος μου πολιτική και προσωπική λάσπη και συνεπώς να αμαυρώσετε την πολιτική μου διαδρομή αλλά και την προσωπική μου αξιοπρέπεια

Επειδή, αν δεν κατασκευάσατε, ουδέποτε διασταυρώσατε όσα ισχυρίζεστε ότι ελέχθησαν σε μια ενδοεταιρική συνομιλία και δη προσώπων που ελέγχονται από την Δικαιοσύνη

Επειδή, ενώ σας είναι γνωστός ο φερόμενος ως συντάκτης των ηλεκτρονικών μηνυμάτων, ουδέν πράξατε, ως θα οφείλατε για την διαπίστωση της αλήθειας, ώστε να διασταυρωθεί από τον ίδιον εάν ποτέ με συνάντησε ή επικοινώνησε μαζί μου

Επειδή εμμένετε στην συκοφάντησή μου, προσβάλλοντας εξακολουθητικά την τιμή, την υπόληψη και την ηθική μου ακεραιότητα, υιοθετώντας στην πράξη τα τρομακτικά αυτά ψεύδη, αποδίδοντάς τους εν γνώσει σας και σκοπίμως ιδιαίτερη αξία και εγκυρότητα έναντι των δικών μου δηλώσεων. 

Επειδή στα δημοσιογραφικά καθήκοντα δεν εμπεριέχεται η συκοφαντία και οι μεθοδεύσεις «δολοφονίας χαρακτήρα»

ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΥΤΩΝ και με την ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μου 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ 

για την ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ και ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗ μου, μέσα από τις άθλιες κατασκευές «ειδήσεων» και την ανήθικη και αντιδεοντολογική υιοθέτηση εν γνώσει σας ψευδών ισχυρισμών τρίτων 

ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ την αλήθεια δηλώνοντας

«Το mononews.gr» δηλώνει ότι επουδενί αμφισβητεί την προσωπική και ηθική συγκρότηση του κ. Αλέξανδρου Φλαμπουράρη. Επιπροσθέτως, ΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΙ προς πάσα κατεύθυνση, ότι ουδέν στοιχείο διαθέτει που να συνδέει αποδεδειγμένα τον Α.Φλαμπουράρη με τον όμιλο «Folli Follie», τα πρόσωπα ή τις υποθέσεις αυτού, συνεπώς οιαδήποτε αναφορά που επιτρέπει ή αφήνει «σκιές» τέτοιας συσχέτισης έγινε χωρίς την απαιτουμένη διασταύρωση, και ως εκ τούτου ΑΝΑΚΑΛΕΙΤΑΙ. Περαιτέρω, το «mononews.gr» ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ (α)να απόσχει εφεξής από τέτοιες δυσφημιστικές και αναληθείς αναφορές για τον Α.Φλαμπουράρη και (β) να διασταυρώνει εφεξής και σύμφωνα με τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας οποιοδήποτε στοιχείο τον αφορά πριν από την δημοσίευση οιασδήποτε αναφοράς στο πρόσωπό του

ΑΛΛΙΩΣ σας ΔΗΛΩΝΩ, ότι θα καταφύγω στην Δικαιοσύνη για την προάσπιση της τιμής και της υπόληψής μου καθώς και την αποκατάσταση της βαρύτατης ηθικής βλάβης, που μου προξενήσατε

Με την ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μου, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νομίμως την παρούσα σαυτούς που απευθύνεται, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, με την ταυτόχρονη υποχρέωση να αντιγράψει ολόκληρο το περιεχόμενό της στην επιδοτήρια έκθεσή του.

Αθήνα 22 Δεκεμβρίου 2020 

Ο Εξωδίκως Δηλών 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξώδικο Φλαμπουράρη στο mononews.gr για την Folli Follie – Η απάντησή μας: «Εμείς θα συνεχίσουμε τις αποκαλύψεις, όπως κάνουμε επί 5 χρόνια»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news