facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

Φωτιά στο ΚΥΤ στη πόλη της Σάμου

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στο ΚΥΤ Σάμου από άγνωστη αιτία σε σκηνές οι οποίες είναι κενές.

Ισχυρές Πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στο σημείο, ένω πριν από λίγο έφτασε και ο Γενικός γραμματέας Ασύλου Μάνος Λογοθέτης.

Οι διανέμοντες του Κέντρου το έχουν εγκαταλείψει και βρίσκονται με ασφάλεια σε γειτονικό γήπεδο.

Αύριο Δευτέρα, θα ξεκινούσε η μεταφορά των  500 αιτούντων ασυλο από το ΚΥΤ στο Βαθύ της Σάμου στο νέο ΚΥΤ στη θέση Ζερβού που τα  εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν χθες Σάββατο, από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ Νότη Μηταράκη.

samos24 

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στο ΚΥΤ στη πόλη της Σάμου"

Πάτρα – Ατύχημα στα καρτ: Κρίσιμες ώρες για τον 6χρονο – Το βίντεο της πρόσκρουσης και οι τελευταίες εξελίξεις

Δεν χωράει ο ανθρώπινος νους το σοκαριστικό ατύχημα που συνέβη σε αγώνα καρτ στην Πάτρα και είχε ως συνέπεια τον σοβαρό τραυματισμό ενός 6χρονου αγοριού

Ένα από τα αυτοκίνητα φεύγει από την πίστα και καρφώνεται με μεγάλη ταχύτητα στα προστατευτικά κιγκλιδώματα και στην συνέχεια πάνω στο αγοράκι που παρακολουθούσε τους αγώνες. Ο 6χρονος σωριάζεται αναίσθητος, μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο και δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του. 

Το σοκαριστικό ατύχημα προκλήθηκε όταν ο οδηγός ενός από τα καρτ έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω στα προστατευτικά, όπου από πίσω υπήρχε κόσμος.

«Με χτύπησε κάποιος οδηγός, έχασα τον έλεγχο και απογειώθηκα» είπε χαρακτηριστικά ο οδηγός μιλώντας στο Star. «Είμαι πατέρας δύο αγοριών. Η σκέψη μου είναι στο παιδί που χτύπησε μόνο. Είμαι δίπλα του» συνέχισε.

Ο ίδιος επισήμανε ότι «η επαφή που είχα ήταν με τα προστατευτικά…» και πρόσθεσε πως «κρατήθηκα μέσα στην πίστα».

Στην ερώτηση για το πώς χτύπησε το 6χρονο αγοράκι είπε: «Δεν το γνωρίζω. Εκείνη τη στιγμή, μετά την επαφή μου με το άλλο αμαξίδιο ήρθα σε επαφή με τα προστατευτικά».

«Το παιδί ήταν σε κωματώδη κατάσταση»

Ο γιατρός Ευάγγελος Δημητρόπουλος που έδωσε τις πρώτες βοήθειες στο παιδί μιλώντας στο Star είπε: «Φτάνοντας εκεί το παιδί ήταν κάτω χωρίς τις αισθήσεις του, σε κωματώδη κατάσταση και δεν είχε επαφή με το περιβάλλον. Δεν είχε μυικό τόνο καθόλου. Οταν του βάλαμε το οξύμετρο είχε οξυγόνο της τάξης του 65%. Δώσαμε οξυγόνο στο παιδί για να σταθεροποιήσουμε τον αεραγωγό».

Λίγο αργότερα σε ανάρτησή του στο Facebook ο γιατρός Ευάγγελος Δημητρόπουλος περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τις δραματικές στιγμές αμέσως μετά το σοκαριστικό στύχημα. 

Πέντε συλλήψεις για το ατύχημα

Μετά το ατύχημα, έγιναν οι πρώτες συλλήψεις. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν δύο άτομα υπεύθυνα για την ασφάλεια της διοργάνωσης, δύο διοργανωτές και ο οδηγός του καρτ.

Να σημειωθεί ότι σε βάρος των πέντε συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια και από υπόχρεο. Το πρωί της Δευτέρας αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πατρών με την αυτόφωρη διαδικασία.

Το βίντεο από το ατύχημα με τον τραυματισμό του 6χρονου είναι σοκαριστικό.

Διασωληνωμένο το 6χρονο αγόρι

Ο 6χρονος διεκομίσθη αρχικά στο Καρμανδανειο και στη συνέχεια στο ΠΓΝΠ σύμφωνα με τον αν. Διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, Δημήτρη Μπάκο.

Βρίσκεται στη ΜΕΘ Παίδων, διασωληνωμένο και με μηχανικό αερισμό, έχοντας υποστεί κρανιογκεφαλική κάκωση.

Η πρώτη αξονική, πάντως, έδειξε ότι δεν υπάρχει εγκεφαλική αιμορραγία. Η ειδική ομάδα των ιατρών που το παρακολουθεί χρειάζεται 48ωρες ώστε με βεβαιότητα να πει ότι έχει ξεπεραστεί ο κίνδυνος.

Στην ιστοσελίδα της thebest.gr μίλησε ο πατέρας του 6χρονου έξω από τη μονάδα εντατικής θεραπείας παίδων. «Το παιδί ήταν μέσα από τα κιγκλιδώματα» είπε και συνέχισε: «Είναι κάτι που δεν αμφισβητείται. Το κάρτ χτύπησε στα ζέρσεϊ και τα κάγκελα με τεράστια δύναμη, σχεδόν πέταξε».

Οπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες το καρτ φέρεται να έσπασε τα κάγκελα και μια πινακίδα με το αυτοκινητάκι να προσγειώνεται ανάποδα με τον οδηγό στο έδαφος. Ο αγώνας διεκόπη και στο σημείο έφθασε άμεσα ασθενοφόρο, διασώστες του οποίου παρέλαβαν και μετέφεραν άμεσα το παιδί στο νοσοκομείο. Μάλιστα υπήρχε και γιατρός μέσα στο ασθενοφόρο για τις πρώτες βοήθειες.

Ποιες οι προδιαγραφές για τις επιδείξεις με καρτ

Σε τέτοιες διοργανώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπονται πλαστικά προστατευτικά που ονομάζονται «ζέρσεϊ» και μεταλλικά κιγκλιδώματα για την ασφάλεια θεατών αλλά και οδηγών.

«Από την πρώτη χρονιά οργάνωσης του PICK πρώτο μέλημα ήταν και παραμένει η ασφαλής διεξαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων εντός πίστας» ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα – Ατύχημα στα καρτ: Κρίσιμες ώρες για τον 6χρονο – Το βίντεο της πρόσκρουσης και οι τελευταίες εξελίξεις"

Νέος νόμος: Πόσα κατοικίδια επιτρέπονται στα σπίτια

Ο νέος νόμος 4830/2021 δεν προβλέπει μέγιστο αριθμό κατοικιδίων που μπορούν να διαμένουν σε πολυκατοικία ή μονοκατοικία αρκεί να τηρούνται συγκεκριμένοι κανόνες από τους ιδιοκτήτες των ζώων. Ωστόσο ο κανονισμός της πολυκατοικία μπορεί να περιορίσει τον μέγιστο αριθμό των ζώων που επιτρέπονται, μέχρι τα τρία  ζώα ανά διαμέρισμα

Τι αναφέρει ο νόμος: 

Νόμος 4830/2021 – ΦΕΚ Τεύχος A’ 169/18.09.2021
Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα «AΡΓΟΣ» και λοιπές διατάξεις

Άρθρο 15
Διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κατοικίες

1. Επιτρέπεται η διατήρηση δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς σε κάθε κατοικία, σύμφωνα με όσα ορίζονται στις παρ. 2, 3 και 4.

2. Στις πολυκατοικίες, που αποτελούνται από τουλάχιστον δύο (2) διαμερίσματα, επιτρέπεται η διατήρηση δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς εφόσον:

(αΔιαμένουν στο ίδιο διαμέρισμα με τον ιδιοκτήτη ή τον ανάδοχό τους ή διαμένουν, δυνάμει ομόφωνης απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των ιδιοκτητών, σε κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας, ενδεικτικά στην πυλωτή ή στην ταράτσα, στον ακάλυπτο χώρο και στον κήπο, και εφόσον τηρούνται οι κανόνες ευζωίας, οι υγειονομικές διατάξεις και οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας.

(βΔεν παραμένουν μόνιμα στις βεράντες ή στους ανοιχτούς χώρους του διαμερίσματος.

(γΗ παραμονή στα διαμερίσματα πολυκατοικιών τελεί υπό την επιφύλαξη της τήρησης των κανόνων ευζωίας, των υγειονομικών διατάξεων και των αστυνομικών διατάξεων περί κοινής ησυχίας.

(δ) Εάν πρόκειται για σκύλους ή γάτες, έχουν σημανθεί, καταγραφεί και διατηρούν επικαιροποιημένα στοιχεία στο ΕΜΖΣ, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρονικού βιβλιαρίου του ζώου

3Δεν δύναται να απαγορευθεί η διατήρηση ζώων συντροφιάς με τον κανονισμό της πολυκατοικίας, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις της παρ. 2.

Με τον κανονισμό μπορεί να περιορίζεται ο μέγιστος αριθμός των ζώων που επιτρέπονται, μέχρι τα τρία (3) ζώα ανά διαμέρισμα. Αλλαγές στον κανονισμό της πολυκατοικίας όσον αφορά τον μέγιστο αριθμό επιτρεπόμενων ζώων ανά διαμέρισμα ισχύουν αφού παρέλθουν δώδεκα (12) μήνες από την ψήφισή τους.

4. Στις μονοκατοικίες επιτρέπεται η διατήρηση ζώων συντροφιάς που έχουν σημανθεί και καταχωρηθεί νομίμως και διατηρούν επικαιροποιημένα στοιχεία στο ΕΜΖΣ, με την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καλής μεταχείρισης και ευζωίας των ζώων, καθώς και οι ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας.

5. Οι αριθμητικοί περιορισμοί της παρ. 3 ισχύουν μόνο για σκύλους και γάτες. Σε κάθε περίπτωση, και ως προς τα λοιπά ζώα συντροφιάς πρέπει να τηρούνται οι κανόνες ευζωίας, οι ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέος νόμος: Πόσα κατοικίδια επιτρέπονται στα σπίτια"

Σύρος-Κορωνοϊός: Συνέλαβαν διευθυντή σχολείου ύστερα από μήνυση μητέρας-καθηγήτριας

Νέο περιστατικό, μητέρας αρνήτριας του σελφ τεστ και των εμβολίων σημειώθηκε αυτήν την φορά στη Σύρο, μετά τα Καμίνια. Μητέρα, η οποία είναι μάλιστα καθηγήτρια και αποσπασμένη σε φορέα του νησιού πήγε την αστυνομία σε συναδέλφους της εκπαιδευτικούς στα σχολεία του νησιού, που φοιτούν τα παιδιά της γιατί δεν τους επέτρεπαν την είσοδο, επειδή δεν φορούσαν μάσκα και δεν είχαν κάνει σελφ τεστ.

Η καθηγήτρια – μητέρα προχώρησε σε μηνύσεις για «εσχάτη προδοσία» και για το θέμα ενημερώθηκε το υπουργείο Παιδείας. Η αστυνομία κατέφθασε στο σχολικό συγκρότημα και συνέλαβε τον διευθυντή του σχολείου, ο οποίος στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Όπως είπε στο protothema.gr ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κοπτσής «δεν πρόκειται να περάσει ο εκφοβισμός των εκπαιδευτικών από γονείς. Τους καλύπτουμε σε κάθε περίπτωση που γίνονται μηνύσεις, όλα τα δικαστικά έξοδα των εκπαιδευτικών». Ο γενικός γραμματέας, λέγοντας ότι ο διευθυντής του σχολείου αφέθηκε αμέσως ελεύθερος, επισημαίνει ότι το υπουργείο καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να τηρούν τον νόμο και όλα τα προβλεπόμενα για τα λειτουργία των σχολείων με τα υγειονομικά μέτρα για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στα σχολεία.

Την πλήρη στήριξη στους καθηγητές σε αρνητές γονείς μαθητών δίνει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως που υπογράμμισε πως υπάρχει συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενώ αναφερόμενη στο περιστατικό με τη μήνυση σε βάρος καθηγητών στα Καμίνια τόνισε πως «συγχαίρω τη διευθύντρια που έκανε τη δουλειά της. Θα είμαστε κοντά στους λειτουργούς. Εχει δοθεί οδηγία σε όλα τα Σώματα, να προστατεύουμε αυτούς τους ανθρώπους».

Το ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα που έχει ανακύψει και αφορά στην ανάγκη νομικής θωράκισης και προστασίας από τους αρνητές των εκπαιδευτικών που εφαρμόζουν τον νόμο και δεν επιτρέπουν την είσοδο στο σχολείο των μαθητών που δεν φορούν μάσκα και δεν έχουν υποβληθεί σε σελφ τεστ ξεκίνησε την Παρασκευή στον Πειραιά με την προσαγωγή στο αστυνομικό τμήμα εκπαιδευτικών ύστερα από μήνυση αρνητών ,προκάλεσε οργή των καθηγητών του σχολείου στην κοινή γνώμη και την αντίδραση της ΕΛΜΕ που ζητεί προστασία.

Συγκεκριμένα η ΕΛΜΕ Πειραιά με αφορμή τη μήνυση που κατέθεσε γονέας, αρνητής κορωνοϊού σε διευθύντρια και υποδιευθυντή Γυμνασίου στα Καμίνια, καταγγέλλει ότι τα σχολεία από τη μία είναι ανοχύρωτα απέναντι στην πανδημία και από την άλλη οι εκπαιδευτικοί «οδηγούνται με περιπολικό στο Τμήμα από τον κάθε ένα, που κάνει μηνύσεις, επειδή δεν θέλει το παιδί του να φοράει ούτε μάσκα».

Μάλιστα η ΕΛΜΕ Περαιά τονίζει την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας στις σχολικές μονάδες και φυσικά να υπάρξει μέριμνα γα την προστασία και των ίδιων εκπαιδευτικών από τέτοιου είδους περιστατικά.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Σύρος-Κορωνοϊός: Συνέλαβαν διευθυντή σχολείου ύστερα από μήνυση μητέρας-καθηγήτριας"

Καιρός αύριο: Αίθριος και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες

Παραμένει ζεστός ο καιρός και αύριο Δευτέρα (20.09.2021) με την θερμοκρασία να κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στα δυτικά και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια, θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και στα δυτικά θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά μικρής ποσότητας αφρικανικής σκόνης στα νότια.

Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα αρχικά μεταβλητοί και τοπικά νότιοι 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά δυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Η πρόγνωση του καιρού για αύριο Δευτέρα (20.09.2021) από την ΕΜΥ για όλη την Ελλάδα
 
Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 και κατά τόπους 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Από αργά το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και τη νύχτα θα ενισχυθούν.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Από αργά το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και τη νύχτα θα ενισχυθούν.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα βόρεια με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές ώρες στην ‘Ηπειρο μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το απόγευμα.
Άνεμοι: Αρχικά από νότιες και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά της Θεσσαλίας είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί έως 5 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 και στην Κρήτη κατά τόπους έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα στην περιοχή του Καστελόριζου τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Αίθριος και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες"

Παπαευαγγέλου: Το σκεπτικό της απόφασης για χορήγηση τρίτης δόσης

Προχωρά η διαδικασία προτεραιοποίησης των ομάδων υψηλού κινδύνου για νόσηση από covid-19 που θα λάβουν την αναμνηστική δόση εμβολίου.

Έχουν προηγηθεί οι ασθενείς υπό ανοσοκατασταλτική αγωγή (η πλατφόρμα των ραντεβού άνοιξε 14 Σεπτεμβρίου) και ακολουθούν τα άτομα που διαμένουν σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, οι πολίτες άνω των 60 ετών και οι υγειονομικοί, μετά την θετική γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, που εξέτασε τα επιστημονικά δεδομένα.

Η συζήτηση άλλωστε για την χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά της covid-19 σε ομάδες πληθυσμού που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο λοίμωξης ξεκίνησε από τον Αύγουστο, όπου κάποιες χώρες άρχισαν να χορηγούν αναμνηστικές δόσεις.

Η χορήγηση της 3ης δόσης πλην των ανοσοκατεσταλμένων, που μπορεί να δοθεί και 4 εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού είναι έξι έως οκτώ μήνες μετά από την δεύτερη δόση. Η τρίτη δόση των εμβολίων θα είναι mRNA εμβόλιο για τα άτομα που έχουν λάβει δυο δόσεις mRNA βασικού εμβολιασμού, δυο δόσεις εμβολίου Astra Zeneca ή μια δόση εμβολίου Johnson & Johnson.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου, μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για την covid-19, εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το σκεπτικό της απόφασης για την τρίτη δόση σε ομάδες πληθυσμού υψηλού κινδύνου για λοίμωξη.

«Οι επιστήμονες ξεχωρίζουν την τρίτη δόση στους ανοσοκατεσταλμένους και τους ηλικιωμένους-άνω των 80- όπου η τρίτη δόση φαίνεται ότι δεν είναι αναμνηστικός εμβολιασμός, αλλά ενίσχυση της ανοσίας, διότι δεν απάντησαν πολύ καλά στις πρώτες δόσεις λόγω ανοσοκαταστολής και λόγω ηλικίας».

Ανάγκη να λάβουν τρίτη δόση εμβολίου προκύπτει και για τους άνω των 60 ετών, καθώς σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα η ένταση των ανοσιακών απαντήσεων επηρεάζεται και από την ηλικία. «Έχουμε ανακοινώσει», προσθέτει η κ. Παπαευαγγέλου, «ότι και οι άνω των 60 ετών θα χρειαστούν τρίτη δόση εμβολίου, διότι διάφορες εργαστηριακές μελέτες, αλλά και επιδημιολογικά στοιχεία καταδεικνύουν ότι όσο πιο μεγάλος σε ηλικία είναι κάποιος και όσο πιο μεγάλο διάστημα έχει περάσει από την δεύτερη δόση του , -τουλάχιστον ένα 6μηνο- τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχει να κολλήσει τον ιό», ξεκαθαρίζοντας όμως ότι οι πιθανότητες είναι μικρές για να νοσήσει βαριά και να πεθάνει.

Στους υγειονομικούς υπάρχει διαφορετική προσέγγιση, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Παπαευαγγέλου, τονίζοντας ότι αποτελούν ξεχωριστή κατηγορία. Είναι αυτοί με ιστορικό έκθεσης στον ιό. Η διατήρηση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου για την αποφυγή λοιμώξεων στο υγειονομικό προσωπικό είναι καθοριστικής σημασίας για την μετάδοση του ιού στο εργασιακό και οικογενειακό περιβάλλον, αλλά και για την αποφυγή αποδυνάμωσης του συστήματος υγείας που μπορεί να προκύψει εάν μεγάλος αριθμός υγειονομικών νοσήσει.

Ερωτηθείς από το ΑΠΕ-ΜΠΕ για την επέκταση χορήγησης τρίτης δόσης στον γενικό πληθυσμό η κ.Παπαευαγγέλου είπε ότι ακόμα υπάρχει σκεπτικισμός.

Σχολιάζοντας τη θέση του ΠΟΥ για μη ευρεία χορήγηση μιας αναμνηστικής δόσεις σε υγιείς ανθρώπους που είναι πλήρως εμβολιασμένοι , προκειμένου φτωχές χώρες να προχωρήσουν την ανοσοποίηση, η κ. Παπαευαγγέλου αναφέρει ότι ο ΠΟΥ έχει δίκιο για τον εμβολιασμό πληθυσμών σε χώρες χαμηλού εισοδήματος «διότι από εκεί θα προκύψουν μεταλλάξεις, οι οποίες ενδεχομένως να μειώσουν και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου σε εμάς».

Η καθηγήτρια τονίζει όμως ότι αυτοί που έχουν περάσει το εξάμηνο εμβολιασμού, όπου σύμφωνα με μελέτες μειώνεται η προστασία για λοίμωξη πρέπει να προστατευθούν και προσθέτει ότι όφελος υπάρχει και για την κοινότητα καθώς μειώνεται η διασπορά, του ιού, το R0.Παράλληλα τονίζει την αναγκαιότητα τήρησης των μέτρων προστασίας, αλλά και την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού που συνέβαλε στο ηπιότερο προφίλ της πανδημίας, γι αυτό όπως αναφέρει πάντα δίνεται ιδιαίτερο βάρος στην ενημέρωση των ανθρώπων που δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο, εκτιμώντας ότι υπάρχουν περιθώρια να πειστούν. Τονίζει ότι «πιο αποτελεσματικά θα μειωθεί η διασπορά εάν πείθαμε τους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν. Ο ανεμβολίαστος έχει 10 φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να νοσήσει σε αντίθεση με τον εμβολιασμένο που έχουν περάσει 7 μήνες από τον εμβολιασμό του».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Παπαευαγγέλου: Το σκεπτικό της απόφασης για χορήγηση τρίτης δόσης"

Συναγερμός στην Ισπανία: Εξερράγη ηφαίστειο – Απομακρύνθηκαν κάτοικοι

Το ηφαίστειο Κούμπρε Βιέχα, στο αρχιπέλαγος των Καναρίων Νήσων, στη νότια πλευρά του νησιού Λα Πάλμα, εξερράγη την Κυριακή (19/9/2021), εκτοξεύοντας λάβα, πυκνό καπνό και στάχτες.
Τις προηγούμενες ημέρες είχε καταγραφεί υψηλή σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή και νωρίτερα σήμερα οι αρχές είχαν αρχίσει να εκκενώνουν κατοικημένες ζώνες κοντά στο ηφαίστειο, απομακρύνοντας σε πρώτη φάση ανθρώπους με προβλήματα κινητικότητας και ορισμένα ζώα από φάρμες.
Οι αρχές είχαν προειδοποιήσει εδώ και ημέρες τους κατοίκους να είναι έτοιμοι για να φύγουν.

Η έκρηξη

Η έκρηξη σημειώθηκε στη δασωμένη πλαγιά της περιοχής Καμπέθα δε Βάκα στις 17.15 (ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση.
Αμέσως μετά ο δήμος προέτρεψε τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μην πλησιάζουν στην περιοχή και να μην κυκλοφορούν στους δρόμους.
Οι κάτοικοι των γειτονικών χωριών κλήθηκαν να μεταβούν σε ένα από τα πέντε κέντρα που έχουν στηθεί για την εκκένωση, ενώ αναπτύχθηκαν στρατιώτες για να βοηθήσουν σε αυτήν την επιχείρηση, με τη βοήθεια και ενός ελικοπτέρου.

spain_volcano.JPG
 

Συντριβάνια λάβας

Στα πλάνα που μετέδωσε η ισπανική τηλεόραση, σιντριβάνια λάβας εκτοξεύονται στον ουρανό ενώ η στήλη του καπνού είναι ορατή από μεγάλη απόσταση, σε όλο το νησί.
Αυτήν την εβδομάδα σημειώθηκαν περισσότερες από 22.000 δονήσεις στην περιοχή του εθνικού πάρκου Κούμπρε δε Βιέχα, με τη μεγαλύτερη να φτάνει τα 3,8 Ρίχτερ, ενώ το έδαφος υψώθηκε κατά περίπου 10 εκατοστά.
Η πιο πρόσφατη ηφαιστειακή έκρηξη στην περιοχή ανάγεται στο 1971.
Η παλαιότερη καταγεγραμμένη έκρηξη ηφαιστείου στη Λα Πάλμα έγινε το 1430.
Η τελευταία έκρηξη ηφαιστείου στο αρχιπέλαγος των Καναρίων έγινε το 2011, στο νησί Ελ Ιέρο και ήταν υποθαλάσσια.

map_6.jpg
 

bankingnews

Διαβάστε Περισσότερα » " Συναγερμός στην Ισπανία: Εξερράγη ηφαίστειο – Απομακρύνθηκαν κάτοικοι"

Πρόστιμο μόλις 20.000 ευρώ παρότι γύρισε χιλιόμετρα σε 200 αυτοκίνητα

Τη δική του μάχη ενάντια σε κάποιον επιτήδειο έμπορο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη αλλά και ενάντια στην ανικανότητα κάποιων Δημοσίων Υπαλλήλων έδωσε ένας ανυποψίαστος καταναλωτής ο οποίος έκανε το λάθος να αγοράσει ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο στο οποίο όπως διαπιστώθηκε είχαν γυριστεί τα χιλιόμετρα!

Παρά το γεγονός πως κανένας, πέραν του Newsauto.gr και μιας Επιθεωρήτριας του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών του υπουργείου Μεταφορών, από τους δημοσίους υπαλλήλους δεν νοιάστηκε για το πρόβλημα του καταναλωτή εκείνος με πείσμα προχώρησε και κατάφερε τελικά να επιβληθεί πρόστιμο 20.000 ευρώ στον επιτήδειο έμπορο αλλά από την άλλη ο ίδιος να μην λάβει ούτε ένα ευρώ ως αποζημίωση από τον επιτήδειο έμπορο εξαιτίας και της ανυπαρξίας σχετικής νομοθεσίας που θα απέδιδε δικαιοσύνη…

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου που έχει το Newsauto.gr στην διάθεσή του, επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι: «Την κατ’ εφαρμογή του άρθρου 13α παρ. 2, του Ν. 2251/1994, όπως ισχύει, επιβολή στην επιχείρηση με την επωνυμία «…» με έδρα την Θεσ/νικη, χρηματικού προστίμου συνολικού ύψους 20.000 ευρώ για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 9γ σε συνδυασμό με τις διατάξεις του 9δ (παρ. 1β) του ν. 2251/1994, ως ισχύει, και για τους λόγους που εκτίθενται στην αναφερόμενη, υπό στοιχείο Γ της παρούσας, Εισήγηση της Διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτή.

Το ανωτέρω πρόστιμο θα εισπραχθεί ως δημόσιο έσοδο, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου περί είσπραξης δημοσίων εσόδων. Η παρούσα απόφαση να επιδοθεί νόμιμα στην επιχείρηση με την επωνυμία «….».

Κατά της παρούσας Απόφασης χωρεί η υποβολή αίτησης θεραπείας στην Υπηρεσία μας, η εντός 60 ημερών από την κοινοποίησή της άσκηση ενδίκων βοηθημάτων (προσφυγή ουσίας) καθώς και η αίτηση αναστολής εκτέλεσης, ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων.»

“Ανύπαρκτο το κράτος”

Οργισμένος αλλά και στεναχωρημένος εμφανίζεται ο ανυποψίαστος καταναλωτής που αποφάσισε να τα βάλει όχι μόνο με τον επιτήδειο έμπορο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από τη Θεσσαλονίκη που γυρίζει τα χιλιόμετρα στα οχήματά του αλλά και με το «θηρίο» που ονομάζεται «Δημόσιο».

«Όπως ξέρετε η ιστορία ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2016 όταν από ένα τυχαίο γεγονός (τρακάρισμα) πληροφορήθηκα από την αντιπροσωπεία ότι από το ιστορικό τους το όχημα που αγόρασα από την εν λόγο εταιρεία έχει διανύσει άνω των 200.000 χιλιομέτρων ενώ εγώ το αγόρασα με την ένδειξη στα 128.000 χλμ.

Μετά την αναζήτηση του ιστορικού από το ΚΤΕΟ, διαπιστώθηκε ότι ο ένας από τους ιδιοκτήτες της εταιρείας είχε πάει το αυτοκίνητο σε γειτονικό ΚΤΕΟ και εκεί είχε περάσει 2 φορές έλεγχο ώστε να εξαφανιστεί η χιλιομετρική διαφορά.

Από τότε ξεκίνησε ένας αγώνας για να αποδοθεί δικαιοσύνη που βασικός αντίπαλός μου ήταν  οι ίδιες οι Υπηρεσίες του Κράτους. Μίας και δεν υπήρχε διάθεση από μέρους της εταιρείας να αναγνωρίσει την απάτη και να προβεί σε αποζημίωση (η πρόταση που έκαναν ήταν γελοία, επιστροφή ποσού  500ευρώ)  απευθύνθηκα στο Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών του Υπουργείου Μεταφορών, εν τέλει η επιθεωρήτρια έκανε μία καλή προσπάθεια και τον Μάιο του 2018 εκδόθηκε το Πόρισμα που έστελνε στον Εισαγγελέα την Υπόθεση.

Παράλληλα είχα απευθυνθεί στην ΓΓ Προστασίας Καταναλωτή η οποία δεν “είδε” καμία αθέμιτη πρακτική, και τηλεφωνικώς που είπαν το μυθικό “Εάν είχαμε και άλλες καταγγελίες τότε αλλάζει το πράγμα” δηλαδή η εν λόγω υπάλληλος απλά μη δίνοντας την στοιχειώδη προσοχή και απλά διεκπεραιώνοντας μία υπόθεση “δεν έβλεπε” καμία αθέμιτη πρακτική, παρά το ότι όλα τα έγγραφα έδειχναν ότι η εταιρεία είχε γνώσει της χιλιομετρικής διαφοράς. Όταν τους προώθησα το Πόρισμα τότε έστειλαν ως υπηρεσία έγγραφο στην Εισαγγελία. Βέβαια δεν επανεξέτασαν την υπόθεση ως όφειλαν και οι προϊστάμενοι του τμήματος δεν αναρωτήθηκαν…

Όταν ορίστηκε το δικαστήριο αρχές  Οκτωβρίου 2019 με πρόσχημα ότι η δικηγόρος τους είναι έγκυος πήραν αναβολή που όπως αποδείχθηκε ήταν εσκεμμένη. Ορίστηκε νέο δικαστήριο στα μέσα Νοεμβρίου 2019. Στις 30/10 πληροφορήθηκα ότι μάλλον η αναβολή ήταν σκόπιμη λόγω της αλλαγής του ποινικού νόμου με σκοπό η υπόθεση να μπει στο αρχείο,  εάν δεν έκανα δήλωση ότι επιθυμώ την ποινική δίωξη. Αν και στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης δεν ήταν κανείς στις 5 το απόγευμα – ούτε ο Εισαγγελέας υπηρεσίας – έστειλα email που ζητούσα να συνεχιστεί η δίωξη τους.

Το δικαστήριο έγινε και εμφανίστηκε άλλος δικηγόρος – εδώ να σημειωθεί ότι η αρχική δικηγόρος της οποίας χρησιμοποιήθηκε η εγκυμοσύνης της για να πάρουν αναβολή από όσο έμαθα δεν ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου και πάτησαν στο ότι δεν είναι έγκυρο το email και δεν μπορεί να στηριχτεί.

Η δικαστής, δέχθηκε το αίτημα τους, λέγοντας ότι το 4μηνο που ορίζει ο νόμος έληξε στις 30/10/2019 ώρα 23:59 αν και διαφώνησα ότι το 4μηνο είναι στις 1/11/2019 η ίδια επέμενε, και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.

Βέβαια το δικαστήριο αγνόησε ότι είχα δώσει ένορκη κατάθεση για την υπόθεση καθώς υπήρχε και 2ος  φάκελος που είχε ανοιχθεί για την ίδια υπόθεση και ο οποίος ενώθηκε σε μια υπόθεση (είχαν ανοιχτεί δυο υποθέσεις μια απο την καταγγελία του Σώματος Επιθεωρητών και μια από το έγγραφο που είχε στείλει η ΓΓ Καταναλωτή) . Ωστόσο δεν μου κάνει καμία εντύπωση καθώς κατά την διάρκεια του δικαστηρίου χάθηκε ολόκληρη η δικογραφία και την έψαχναν επί μιάμιση ώρα

Την επομένη ημέρα αφού βρήκα απόφαση του Αρείου Πάγου που όριζε ότι το 4μηνο λήγει στις 1/11/2019 κατέθεσα επιστολή διαμαρτυρίας και όπως που είπαν στάλθηκε για εξέταση στον Άρειο Πάγο. Εκεί στάλθηκε η Απόφαση Σκεπτικό του δικαστηρίου που έγραφε άλλα πράγματα . Όπως ότι το 4μηνο λήγει την 1/11 και ώρα 17:00 ώρα λήξης του ωραρίου! Τραγικά πράγματα και αστειότητες! Παρόλα αυτά ο Άρειος Πάγος έβαλε το θέμα στο Αρχείο…

Έκανα καταγγελία για το σκεπτικό των δικαστών στον Άρειο Πάγο και από όσο γνωρίζω υπάρχουν δύο φάκελοι με αυτό το θέμα – αν εξεταστεί ποτέ!

Έπειτα ζήτησα βάσει του Πορίσματος να μου σταλούν τα ευρήματα που είχαν ζητηθεί από το μηχανογραφικό σύστημα για να βρεθούν πόσα αυτοκίνητα είχε πάει ο εν λόγω κύριος και πόσα είχαν χιλιομετρική διαφορά.

Μετά από αρκετούς μήνες, αφού απαίτησα από την ΓΓ Καταναλωτή να τα ζητήσει και αδιαφορούσαν, μου σταλθήκαν. Επίσης  στάλθηκαν στην ΓΓ Καταναλωτή αφού είχε μεσολαβήσει ο Συνήγορος του Πολίτη ώστε να απαντήσουν ότι εξετάζουν την υπόθεση! Πάνω από 6 μήνες που είχα ζητήσει να πάρουν τα αρχεία από τα ευρήματα, δεν απαντούσαν!

Από όλη αυτή την ιστορία βρήκα τοίχο, αν δεν επέμενα η εταιρεία αυτή δεν θα είχε τιμωρηθεί αν και η ποινή που επιβλήθηκε είναι αστεία, 200 οχήματα πειραγμένα και έβαλαν 20.000 ευρώ πρόστιμο αντί να διαταχτεί το οριστικό κλείσιμο της!

Τουλάχιστον ξέρω ότι από την υπόθεση μου, άλλαξε η διαδικασία των ΚΤΕΟ και πλέον αναγράφονται τα χιλιόμετρα! Ήταν κάτι το οποίο είχα ζητήσει διαμαρτυρόμενος τότε στο Υπουργείο και κάτι το οποίο ζητούσε να γίνει η επιθεωρήτρια στο Πόρισμα της.

Αυτό που ξέρω είναι ότι ένας μόνο Δημόσιος Λειτουργός στάθηκε στο Ύψος του και ήταν η επιθεωρήτρια που έκανε το Πόρισμα –  οι υπόλοιποι ήταν ανεπαρκείς ως επαγγελματίες  και εάν εγώ δεν επέμενα με την βοήθεια του Συνηγόρου του Πολίτη αυτοί δεν θα πάθαιναν τίποτα!

Επίσης μόνο το Newsauto.gr στάθηκε δίπλα μου σε όλο αυτό τον αγώνα και προσπαθώντας να προστατεύσει άλλους ανυποψίαστους καταναλωτές από κάποιους επιτήδειους εμπόρους μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.»

newsauto

Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόστιμο μόλις 20.000 ευρώ παρότι γύρισε χιλιόμετρα σε 200 αυτοκίνητα"

Ξεκίνησε η διαδικασία της Απογραφής Κτιρίων από την Ελληνική Στατιστική Αρχή στον δήμο Αχαρνών

Ο Δήμος Αχαρνών ενημερώνει όλους τους δημότες πως πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΚΤΙΡΙΩΝ 2021, η οποία διενεργείται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή σε όλη τη χώρα για την κάλυψη των εθνικών αναγκών και τη συγκέντρωση στατιστικών στοιχείων.

Η απογραφή κτιρίων πραγματοποιείται λίγο καιρό πριν τη διεξαγωγή της Απογραφής Πληθυσμού, που θα διεξαχθεί το διάστημα Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2021 και έχει ως σκοπό την καταγραφή του συνόλου των κτιρίων.

Κατά τη διαδικασία αποτυπώνονται στοιχεία όπως ο αριθμός ορόφων, η χρήση, η περίοδος κατασκευής, η προσβασιμότητα κ.α. Τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν κρίνονται απαραίτητα για αποφάσεις της πολιτείας για τον αντισεισμικό σχεδιασμό, τις υποδομές, τις μεταφορές κ.α. , ενώ είναι απόλυτα εμπιστευτικά και χρησιμοποιούνται μόνο για στατιστικούς λόγους.

Κατά τη διάρκεια της απογραφής κτιρίων οι ερευνητές της ΕΛΣΤΑΤ επισκέπτονται όλα τα κτίρια και καταγράφουν τα στοιχεία συμπληρώνοντας ερωτηματολόγιο σε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή.

Οι ερευνητές της ΕΛΣΤΑΤ (Τομεάρχες) φέρουν ειδική κονκάρδα με το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ, στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία τους, καθώς και έντυπο ορισμού με τη φωτογραφία τους και σφραγίδα της ΕΛΣΤΑΤ και τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση επί της διαδικασίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 213-1352894,1352887,1352873,1352891,1352911 και στο email: census2021@statistics.gr 

Η συμμετοχή όλων μας είναι σημαντική, γιατί συμβάλλει στην βελτίωση ποιότητας ζωής, καθώς τα αποτελέσματά της αποτελούν οδηγό για την άσκηση οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκίνησε η διαδικασία της Απογραφής Κτιρίων από την Ελληνική Στατιστική Αρχή στον δήμο Αχαρνών"

Στα 1.305 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, 348 οι διασωληνωμένοι, 33 θάνατοι - Συναγερμός για τη Θεσσαλονίκη που «έφτασε» την Αθήνα

Στα 1.305 ανέρχονται τα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, ενώ έχασαν τη ζωή τους 33 συμπολίτες μας. Την ίδια ώρα οι διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 348, ενώ το τελευταίο 24ωρο οι εισαγωγές ήταν 192. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 318 (91.38%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 30 (8.62%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.305, εκ των οποίων
14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 630.784 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 51.0% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 143 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.111 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 33, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.466 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 348 (63.8% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη.

To 80.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 318 (91.38%) είναι ανεμβολίαστοι  ή μερικώς εμβολιασμένοι και 30 (8.62%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.087 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 192 (ημερήσια μεταβολή -0.52%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του
επταημέρου είναι 198 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων
είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Όσον αφορά τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων 230 κρούσματα καταγράφηκαν στην Αττική και 226 στη Θεσσαλονίκη.

Η κατανομή των κρουσμάτων έχει ως εξής:

Η γεωγραφική κατανομή των 1.305 κρουσμάτων covid-19 έχει ως εξής:

29 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

36 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

9 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

35 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

60 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

24 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

33 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

4 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

226 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

20 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

17 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

12 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

50 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

16 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

32 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

20 κρούσματα στην Π.Ε. Εβρου

9 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου

14 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

26 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

28 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Θάσου

8 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

15 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας

25 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

26 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου

16 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

20 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

25 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας

18 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

17 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

24 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

11 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

51 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου

3 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Λήμνου

23 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

21 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Νάξου

30 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθη

2 κρούσματα στην Π.Ε. Πάρου

27 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

26 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

9 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

22 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

32 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου

20 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

1 κρούσμα στην Π.Ε. Σποράδων

1 κρούσμα στην Π.Ε. Σύρου

7 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

8 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Φωκίδας

28 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

14 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

2 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου

14 κρούσματα υπό διερεύνηση

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Στα 1.305 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, 348 οι διασωληνωμένοι, 33 θάνατοι - Συναγερμός για τη Θεσσαλονίκη που «έφτασε» την Αθήνα"

ΗΠΑ: Νέα τροπική καταιγίδα στον Ατλαντικό Ωκεανό – Σε συναγερμό το Πουέρτο Ρίκο

Μια ακόμη τροπική καταιγίδα σχηματίστηκε στον Ατλαντικό Ωκεανό. Πρόκειται για την καταιγίδα Πίτερ η οποία ενδέχεται να χτυπήσει κατά μήκος του Πουέρτο Ρίκο, των Παρθένων Νήσων και των Υπήνεμων Νήσων.

Τη νέα τροπική καταιγίδα έκανε γνωστή το αμερικανικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC). «Το βαρομετρικό χαμηλό ενισχύθηκε στη 16η καταιγίδα της σεζόν πάνω από τον Ατλαντικό», ανέφερε η μετεωρολογική αυτή υπηρεσία στο Twitter.

Η καταιγίδα βρίσκεται σε απόσταση 755 χιλιομέτρων ανατολικά των Υπήνεμων Νήσων με την ταχύτητα των ανέμων που τη συνοδεύουν να ανέρχεται σε 75 χιλιόμετρα την ώρα, σύμφωνα με το NHC.

«Οι βροχοπτώσεις γύρω από τη νότια περίμετρο της τροπικής καταιγίδας Πίτερ ενδέχεται να προκαλέσουν πλημμύρες από σήμερα αργά το βράδυ έως την Τρίτη κατά μήκος του Πουέρτο Ρίκο, των Παρθένων Νήσων και των Υπήνεμων Νήσων».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΗΠΑ: Νέα τροπική καταιγίδα στον Ατλαντικό Ωκεανό – Σε συναγερμό το Πουέρτο Ρίκο"

Έρχονται οι κλήσεις για παραβάσεις μέσω... drone

Θέμα λίγων ημερών είναι η απογείωση των drones που έχει η Ελληνική Αστυνομία, τα οποία θα αναλάβουν άμεσα υπηρεσία με σκοπό την άμεση μείωση των Τροχαίων ατυχημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης έδωσε εντολή για την άμεση χρησιμοποίηση των drones που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ. τα οποία θα κινούνται με άκρα μυστικότητα σε βασικούς οδικούς άξονες στην Ελλάδα.

Αυτά, θα πετάνε νύχτα-μέρα και θα καταγράφουν τις συμπεριφορές οδηγών, δίνοντας εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της κάθε περιοχής, το οποίο με τη σειρά του θα κινητοποιεί τις επίγειες δυνάμεις.

Τα drones θα έχουν τη δυνατότητα καταγραφής της ταχύτητας του οχήματος, ενώ η υψηλής ανάλυσης εικόνα που θα στέλνει on line, θα μπορεί να καταγράφει ακόμα και αν ο οδηγός μιλάει στο κινητό του. Εκτός της ταχύτητας, του κινητού (βασικότατη αιτία τροχαίων), της συμπεριφοράς στους δρόμους, τα drones θα βάλουν στις… κάμερες τους και τις ΛΕΑ των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων.

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχονται οι κλήσεις για παραβάσεις μέσω... drone"

Φωτιά στην Εύβοια – Επιχειρούν και εναέρια μέσα

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Κυριακής, στο σημείο Προφήτης Ηλίας στα Καμπιά, στην Εύβοια.

Στο σημείο έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής καθώς και εναέριες δυνάμεις.

Στο σημείο βρίσκονται ο Τοπικός Πρόεδρος καθώς και ο Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων, ο οποίος δήλωσε στο eviathema.gr: “Η φωτιά είναι σε δύσβατο σημείο όμως είναι υπό έλεγχο, καθώς άμεσα βρέθηκαν στο σημείο οι πυροσβεστικές δυνάμεις”.

 

 

eviathema
Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στην Εύβοια – Επιχειρούν και εναέρια μέσα"

Σκρέκας: Έκπτωση στους λογαριασμούς ρεύματος ανεξαρτήτως ληξιπρόθεσμων οφειλών

Έκπτωση
στους λογαριασμούς ρεύματος αναμένεται να δουν όλοι οι καταναλωτές, που είναι συνδεδεμένοι με τη χαμηλή τάση, σημείωσε μεταξύ άλλων το πρωί της Κυριακής (19/09) ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ, η έκπτωση αυτή δεν εξαρτάται από το αν κάποιος έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Παράλληλα, ο υπουργός εξήγησε ότι το μέτρο ισχύει μέχρι το τέλος του έτους, όμως δεν αποκλείεται να επεκταθεί σε περίπτωση που η τιμή του ρεύματος παραμείνει αυξημένη.

Ο κ. Σκρέκας μίλησε και για τις επαφές που είχε με τις ιδιωτικές εταιρείες, σημειώνοντας ότι τους ζήτησε να στηρίξουν τους καταναλωτές, με ορισμένους παρόχους να έχουν ετοιμάσει εκπτωτικά πακέτα.

Ζήτησε επίσης από τις εταιρίες να είναι διακριτή για τους καταναλωτές η έκπτωση που κάνει η κυβέρνηση και η επιπλέον έκπτωση που κάνει ο πάροχος.

 

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Σκρέκας: Έκπτωση στους λογαριασμούς ρεύματος ανεξαρτήτως ληξιπρόθεσμων οφειλών"

Ηλεκτρονικές απάτες: Τα fake μηνύματα που αδειάζουν στο λεπτό τον τραπεζικό σας λογαριασμό

«Όλες οι κάρτες απενεργοποιούνται προσωρινά για διαδικτυακές πληρωμές μέχρι να εγγραφείτε στα αναβαθμισμένα μέτρα ασφαλείας. Για να το ενεργοποιήσετε, ακολουθήστε τα ακόλουθα απλά βήματα».

Ένα από τα μηνύματα που λαμβάνει μία ομάδα χρηστών των εναλλακτικών ψηφιακών τραπεζικών δικτύων που σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να προχωρήσουν στην ενεργοποίηση του και στην παροχή προσωπικών στοιχείων τους, καθώς πρόκειται για κλασική μορφή της απάτης του «ηλεκτρονικού ψαρέματος».

Όπως έχουν επισημάνει σε δημόσιες παρεμβάσεις αρμόδια τραπεζικά στελέχη, με την μεγάλη αύξηση της χρήσης των ψηφιακών δικτύων η προληπτική ενημέρωση για τα θέματα ασφαλείας είναι απαραίτητη, ώστε οι καταναλωτές να μην πέφτουν θύματα επίδοξων απατεώνων. Μια από τις απάτες που γνωρίζει έξαρση είναι το «ηλεκτρονικό ψάρεμα» στοιχείων (phishing), μια μορφή απάτης που μέσω emails ή sms που στέλνονται στους καταναλωτές έχει ως στόχο την υποκλοπή των προσωπικών δεδομένων του ατόμου.

Τα μηνύματα αυτά, όπως αναφέρεται στο blog της Τράπεζας Πειραιώς, περιέχουν παραπλανητικό περιεχόμενο και οι αποστολείς τους υποδύονται την ταυτότητα ενός νόμιμου οργανισμού/εταιρίας/τράπεζας.

Στόχο έχουν να αποσπάσουν απόρρητα προσωπικά και οικονομικά δεδομένα όπως, το όνομα του χρήστη ηλεκτρονικής τραπεζικής, κωδικούς πρόσβασης, στοιχεία χρεωστικών / πιστωτικών καρτών κοκ. Στη συνέχεια, τα δεδομένα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πραγματοποίηση μη εξουσιοδοτημένων οικονομικών συναλλαγών με αποτέλεσμα την πρόκληση οικονομικής ζημίας. Η πλειοψηφία των phishing μηνυμάτων επικαλείται είτε κάποιο πρόβλημα στον λογαριασμό του χρήστη, είτε απαιτεί την επιβεβαίωσή του για εκτέλεση συναλλαγής (η οποία δεν έχει λάβει επίσημη εντολή από τον χρήστη), είτε ενέργεια αναβάθμισης υπηρεσίας, είτε επιβεβαίωση προσωπικών δεδομένων.

Όσον αφορά στον τρόπο που υποκλέπτονται τα στοιχεία των καταναλωτών, συνήθης πρακτική αποτελεί η υποκλοπή τους μέσω email ή sms που αποστέλλονται και ζητούν από τον χρήστη/καταναλωτή να επισκεφθεί την ιστοσελίδα του Οργανισμού, επιλέγοντας έναν σύνδεσμο (link) που περιλαμβάνεται στο κείμενο.

Σε περίπτωση που ο συναλλασσόμενος επιλέξει να επισκεφτεί τον σύνδεσμο θα παρατηρήσει ότι η σελίδα αυτή προσομοιάζει ή και αντιγράφει πλήρως οικεία ηλεκτρονικά περιβάλλοντα, όπως την ηλεκτρονική τραπεζική της τράπεζας του κάθε καταναλωτή. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση το «ψεύτικο» περιβάλλον δεν αποτελεί επίσημη σελίδα του Οργανισμού που γνωρίζει. Για την ασφάλειά των καταναλωτών, όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα, συστήνεται προς τους συναλλασσόμενους να μην επιλέξουν τον σύνδεσμο και δηλώσουν προσωπικά στοιχεία και κωδικούς, καθώς άμεσα οι επιτήδειοι θα προχωρήσουν σε συναλλαγές, προκαλώντας οικονομική ζημία (στον συναλλασσόμενο).

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται προς τους καταναλωτές, σε περίπτωση που λάβουν κάποιο ύποπτο email/sms, συστήνεται να μην εισέλθουν στο σύνδεσμο που προτρέπεται. Στη συνέχεια και για την ασφάλειά τους θα πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα με τον Οργανισμό. Μετά τη δήλωση του περιστατικού και ακολουθώντας τις οδηγίες εξουσιοδοτημένου αντιπροσώπου, θα πρέπει να διαγράψουν το email ή sms, που έχουν λάβει, χωρίς να το προωθήσoυν σε κάποιον παρά μόνο σε αρμόδια υπηρεσία της τράπεζας τους, εφόσον ζητηθεί.

Όπως έχουν κατ' επανάληψη αναφέρει οι τράπεζες προς τους καταναλωτές, από πλευράς τραπεζών δεν θα τους ζητηθεί ποτέ και με κανέναν τρόπο οι κωδικοί πρόσβασης τους σε υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής, ή στοιχεία και κωδικοί καρτών, αλλά ούτε θα προβούν (οι τράπεζες) σε διαδικασία επικαιροποίησης -επαλήθευσης προσωπικών στοιχείων, γεγονός που αποκλείει κάθε πιθανότητα το email ή sms που λαμβάνουν να προέρχεται από την τράπεζα τους.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ηλεκτρονικές απάτες: Τα fake μηνύματα που αδειάζουν στο λεπτό τον τραπεζικό σας λογαριασμό"

Ορεστιάδα: Λαθρομετανάστες μπαίνουν ανεξέλεγκτα σε εγκαταλελειμμένα σπίτια του Ορμενίου, ανάβοντας φωτιές (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι λαθρομετανάστες εξακολουθούν να εμφανίζονται σχεδόν καθημερινά στα χωριά της περιοχής του Τριγώνου Ορεστιάδας, περνώντας τόσο μέσω του ποταμού Έβρου από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, ενώ  και διαμέσου της Βουλγαρίας είναι αρκετοί αυτοί που έρχονται.
 
Στο χωριό Ορμένιο, όπως συχνά δημοσιεύει το Evros-news.gr λαθρομετανάστες κυρίως νεαρής ηλικίας από ασιατικές χώρες, βολτάρουν ανενόχλητοι μέσα σε αυτό. Δεν περιορίζονται όμως σε περπάτημα μόνο, αλλά τώρα που άρχισε να επικρατεί κρύο, μπαίνουν σε εγκαταλελειμμένα σπίτια και ανάβουν φωτιές να ζεσταθούν ή ακόμα και να μαγειρέψουν κάτι, με κίνδυνο να προκληθεί πυρκαγιά και η φωτιά να προκαλέσει σοβαρές καταστροφές.

Είναι ενδεικτικά ΔΥΟ ΒΙΝΤΕΟ του Κώστα Θεοχαρίδη, από δυο σπίτια που βρίσκονται όχι στην άκρη, αλλά στο κέντρο του χωριού, αλλά είναι παρατημένα.

Οι κάτοικοι του Ορμενίου αλλά και των άλλων χωριών της περιοχής, ηλικιωμένοι στην πλειοψηφία τους, ανησυχούν γιατί φοβούνται ότι εκτός από τα εγκαταλελειμμένα σπίτια, κάποια στιγμή μπορεί οι λαθρομετανάστες να μπουν και σε αυτά που κατοικούνται, ψάχνοντας ενδεχομένως για φαγητό ή οτιδήποτε άλλο.

ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

evros-news 

Διαβάστε Περισσότερα » "Ορεστιάδα: Λαθρομετανάστες μπαίνουν ανεξέλεγκτα σε εγκαταλελειμμένα σπίτια του Ορμενίου, ανάβοντας φωτιές (ΒΙΝΤΕΟ)"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news