facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021

Κανονικά από αύριο τα δρομολόγια στα λεωφορεία

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν αύριο όλα τα δρομολόγια στα λεωφορεία.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ Κ. Σιορίκης η απόφαση ελήφθη αφού στο πρόγραμμα ωραρίου των οδηγών δεν τίθεται πλέον θέμα με διακεκομμένες βάρδιες.

Υπενθυμίζεται πως οι εργαζόμενοι είχαν ανακοινώσει από την προηγούμενη εβδομάδα στάσεις εργασίας, καθημερινά από αύριο Τρίτη 5 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 9 Ιουλίου, εάν η ΟΣΥ εξακολουθούσε να εφαρμόζει το χειμερινό Πρόγραμμα.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Κανονικά από αύριο τα δρομολόγια στα λεωφορεία"

Χανιά: Κρίσιμες ώρες για τον 16χρονο που τραυματίστηκε μετά από βουτιά – Δεν αισθάνεται τα κάτω άκρα

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για την υγεία του 16χρονου Χανιώτη που τραυματίστηκε σοβαρά την Κυριακή σε παραλία στα Φαλάσαρνα της Κρήτης, μετά από βουτιά του παιδιού στη θάλασσα.

Παρότι τα νερά είναι σχετικά ρηχά στο σημείο του ατυχήματος, ο τρόπος με τον οποίο κινήθηκε το άτυχο αγόρι κατέστησαν αναγκαίο το χειρουργείο, ενώ η μητέρα του μίλησε για πιθανότητα παράλυσης των άκρων του.

«Βούτηξε από τα βράχια στην άμμο δεν έπεσε σε βράχια απλά βρήκε το κεφάλι του στην άμμο έφυγε το νερό προς τα πίσω οπότε έμεινε μικρό βάθος μικρή ποσότητα νερού. Ευτυχώς βρεθήκανε κάποιοι λουόμενοι τον βγάλανε ήρθαν οι ναυαγοσώστες του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες τον ακινητοποίησαν ήρθε το ΕΚΑΒ πήγαμε Χανιά κάναμε αξονική μας στείλαν στο ΠΑΓΝΗ απευθείας», είπε η ίδια στην εκπομπή Live News του Mega.

«Μίλησα με τους γιατρούς είναι άσχημα τα πράγματα έχει γίνει ζημιά στο μυελό έχουν επηρεαστεί κι άλλα όργανα θα τον βάλουν τώρα χειρουργείο. Προς το παρόν έχει τραυματιστεί ο μυελός οπότε μιλάμε μάλλον για μια τετραπληγία», συνέχισε η μητέρα.

Ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γεώργιος Χαλκιαδάκης δήλωσε πως «το καλό είναι πριν το χειρουργείο τα ζωτικά του όργανα λειτουργούσαν πολύ καλά και αυτό είναι σημαντικό». Από την άλλη, συμπλήρωσε, «υπάρχουν υποψίες για κάκωση νωτιαίου μυελού κι αυτός είναι ο λόγος που τα κάτω άκρα του έχουν μια πολύ μικρή ευαισθησία».

newsbeast 

Διαβάστε Περισσότερα » "Χανιά: Κρίσιμες ώρες για τον 16χρονο που τραυματίστηκε μετά από βουτιά – Δεν αισθάνεται τα κάτω άκρα"

Στάσεις εργασίας σε Ηλεκτρικό, Μετρό & λεωφορεία

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι σε ΗΣΑΠ και Μετρό την Τετάρτη 7 Ιουλίου από τις 21:00 μέχρι το τέλος της βάρδιας, διαμαρτυρόμενοι, για τις κακές συνθήκες στις οποίες εργάζονται μέσα στο καλοκαίρι και τα εξοντωτικά ωράρια εργασίας.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι: » στην είσοδο του δεύτερου μήνα του καλοκαιριού και ενώ οι θερμοκρασίες περιβάλλοντος είναι πολύ υψηλές, στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο δρομολογούνται συρμοί που εκτός των άλλων, δεν λειτουργεί καν το κλιματιστικό στην καμπίνα οδήγησης!!! Καλούνται δηλαδή οι ηλεκτροδηγοί να παραλάβουν τραίνα τα οποία όλη την ημέρα τρέχουν εκτεθειμένα στις υψηλές θερμοκρασίες, επειδή η εταιρεία δεν πρόλαβε να επιδιορθώσει εγκαίρως τα κλιματιστικά τους!!!».

Όσον αφορά τα εξαντλητικά ωράρια τονίζουν ότι: “Τα εξοντωτικά επίσης βαρδιολόγια που εφαρμόζονται στη Γραμμή 3 του Μετρό, σε συνδυασμό με την άρνηση της Διοίκησης να ενσκήψει στο πρόβλημα, κωφεύοντας επιδεικτικά, δεν αφήνουν σε εμάς άλλα περιθώρια, αφού η υπομονή μας εξαντλήθηκε”.

Στάση εργασίας και στα λεωφορεία

Οι εργαζόμενοι των λεωφορείων ενημερώνουν μέσω ανακοίνωσης τους ότι θα υπάρξει στάση εργασίας από την Τρίτη 6 Ιουλίου μέχρι και την Παρασκευή 9 Ιουλίου και συγκεκριμένα τις ώρες 12:00-17:00.

Αναλυτικά η ανακοίνωση τους:

«Μετά την ΕΚΤΑΚΤΗ συνεδρίαση μας, αποφασίσαμε τα εξής : 1) Έως τη ΔΕΥΤΕΡΑ, 05/07/2021, ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να ισχύει η απόφαση του Συνδικάτου μας, ότι ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΚΕΚΟΜΜΕΝΗ ΒΑΡΔΙΑ & ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΟ ΡΕΠΟ. 2) Από ΤΡΙΤΗ, 06/07/2021 έως και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09/07/2021 ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από 12:00 έως 17:00 ΕΑΝ στον προγραμματισμό της Τρίτης υπάρχουν διακεκομμένες βάρδιες».

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Στάσεις εργασίας σε Ηλεκτρικό, Μετρό & λεωφορεία"

Λιβύη: «Κουρέλι» η τουρκική σημαία – Περνούν με τα αμάξια από πάνω της [vid]

Απίστευτες εικόνες και σκηνικά σημειώθηκαν σήμερα στη Λιβύη, όπου είχαν στρώσει στο δρόμο την τουρκική σημαία, με τα αμάξια να περνούν από πάνω της κάνοντας την κυριολεκτικά ένα «κουρέλι», ενώ στα πλάνα που τραβήχτηκαν και δημοσιεύθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τόσο οι οδηγοί όσο και οι πεζοί ακούγονται να φωνάζουν και να «πανηγυρίζουν» κάθε φορά που αμάξι περνάει από πάνω της.

Σύμφωνα με το Libya Review, το περιστατικό αυτό έλαβε χώρα σήμερα σε κεντρικό δρόμο απέναντι από το κτίριο του Κοινοβουλίου στο Τομπρούκ, στην ανατολική Λιβύη, ενώ πρόκειται για εικόνες οι οποίες αναμφίβολα θα ενοχλήσουν την Άγκυρα, η οποία επιδιώκει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη χώρα μέσω των στρατευμάτων που διατηρεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανατολική Λιβύη είναι η περιοχή στην οποία τον απόλυτα έλεγχο και επιρροή έχει ο Στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, με αποτέλεσμα να θεωρείται λογικό πως στο Τομπρούκ το αντι-τουρκικό αίσθημα κυριαρχεί και εκφράζεται με αυτόν τον τρόπο.

«Παράνομο το τουρκολιβυκό μνημόνιο»

Σημειώνεται επίσης πως σήμερα, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών είπε πως «είχαμε σε πλήρη ανάπτυξη το εργαλείο εξωτερικής πολιτικής, που λέγεται οικονομική διπλωματία, και που πλέον η χώρα μας έχει την ευκαιρία, όπως κάθε σύγχρονη χώρα, να το αξιοποιεί στο μέγιστο».

Προανήγγειλε μάλιστα ότι στο προσεχές διάστημα θα πυκνώσουμε τη συνεργασία με τους ομολόγους μας, ώστε μετά το πρώτο προξενείο ξένης χώρας, η Ελλάδα να είναι και η χώρα που θα πρωταγωνιστήσει στην ανοικοδόμηση της Λιβύης. «Ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε μια σταθερή ευρωπαϊκή, περιφερειακή δύναμη, με συγκεκριμένο ρόλο στην περιοχή, και αυτόν τον ρόλο πάμε να αναδείξουμε» σημείωσε ακόμα και προσέθεσε: «Αξιοποιώντας τους ιστορικούς μας δεσμούς με τη Λιβύη, τις παραδοσιακές σχέσεις των λαών μας, αλλά και καταλαβαίνοντας καλά ο ένας τη νοοτροπία του άλλου, μπορούμε και οφείλουμε να αναλάβουμε σημαντικές πρωτοβουλίες για τη σταθερότητα και την ανάπτυξη της περιοχής».

Παράλληλα, υπογράμμισε πως κατά τις επαφές «ξεκάθαρα δηλώσαμε σε όλους τους συνομιλητές μας ότι το τουρκολιβυκό μνημόνιο είναι παράνομο, τους λόγους για τους οποίους αντιβαίνει το Διεθνές Δίκαιο, και άρα είναι άκυρο. Τέλος, αναφερθείς στην επαναλειτουργία του ελληνικού προξενείου στη Βεγγάζη, δήλωσε πως ήταν χαρούμενος που συμμετείχε στα εγκαίνια, συνοδεύοντας τον υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη και έκανε λόγο για ιστορική στιγμή, επισημαίνοντας πως είναι το πρώτο προξενείο ξένης χώρας στην πόλη αυτή της Ανατολικής Λιβύης.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/onalert
Διαβάστε Περισσότερα » "Λιβύη: «Κουρέλι» η τουρκική σημαία – Περνούν με τα αμάξια από πάνω της [vid]"

Κορωνοϊός: Στα 801 τα νέα κρούσματα, 173 οι διασωληνωμένοι, 6 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 801, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 426.963 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 109 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.238 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 6, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.743 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 173 (68.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 86.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.702 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 59 (ημερήσια μεταβολή +96.67%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 39 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Η γεωγραφική κατανομή των 801 κρουσμάτων έχει ως εξής:

51 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

50 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

5 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

43 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

105 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

107 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

43 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

4 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

27 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

11 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Αρκαδίας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

10 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

1 κρούσμα στην Π.Ε. Εβρου

15 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου

15 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

1 κρούσμα στην Π.Ε Ημαθίας

28 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

3 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας

17 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

3 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας

4 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

15 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Κω

16 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Λασιθίου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Λέσβου

31 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Μήλου

8 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου

3 κρούσματα στην Π.Ε. Πάρου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

38 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

2 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Σποράδων

2 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

7 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

2 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου

73 κρούσματα υπό διερεύνηση

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 801 τα νέα κρούσματα, 173 οι διασωληνωμένοι, 6 θάνατοι"

Καιρός αύριο: Η πρόγνωση για όλη τη χώρα

Ο καιρός αύριο, Τρίτη 6 Ιουλίου 2021, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στην ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο βόρειο Ιόνιο και το ανατολικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει κατά τόπους τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Η πρόγνωση για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι τις απογευματινές ώρες σε νότιων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και πιθανόν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά και τα παραθαλάσσια μέχρι 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στην ανατολική Στερεά και στα ορεινά της Θεσσαλίας και της ανατολικής Πελοποννήσου.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 37 και κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5, στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Η πρόγνωση για όλη τη χώρα"

Άρχισαν τα πλαστά πιστοποιητικά: 34 συλλήψεις στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου

Νέα μόδα με πλαστά πιστοποιητικά έρχεται μετά τα καινούργια περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στις μετακινήσεις, προκειμένου να αποτραπεί η μετάδοση του κορονοϊού και να ενθαρρυνθούν οι πολίτες για τον εμβολιασμό

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, οι πολίτες που μετακινούνται με πλοία και αεροπλάνα οφείλουν να υπόκεινται σε rapid test ή μοριακό έλεγχο πριν το ταξίδι τους και να επιδεικνύουν το σχετικό πιστοποιητικό, που διαβεβαιώνει ότι ελέγχθηκαν και είναι αρνητικοί στον κορονοϊό. Αρκετοί, όμως, είναι εκείνοι που προσπαθούν να «γλιτώσουν» την εξέταση κατά του κορονοϊού, φτιάχνοντας πλαστά πιστοποιητικά, προκειμένου να παραπλανήσουν τις ελεγκτικές αρχές ότι έχουν υποβληθεί στα προβλεπόμενα τεστ.

Τέτοιες ήταν οι περιπτώσεις 34 ανθρώπων στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο της Κρήτης, των οποίων τα πλαστά πιστοποιητικά διαπιστώθηκαν κατά το χρονικό διάστημα 28.06.2021 έως και 04.07.2021.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για αλλοδαπούς, μεταξύ των οποίων 26 άνδρες και 8 γυναίκες, που κατηγορούνται για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω αλλοδαποί επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Γαλλίας, Ισπανίας, Ιταλίας, Πολωνίας, Τσεχίας, Βελγίου, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Ουγγαρίας και Πορτογαλίας, προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό την Γερμανία, Τσεχία, Γαλλία, Βέλγιο, Ιταλία, Ολλανδία, Αυστρία και την Ισπανία.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν, ενώ προανάκριση διενεργείται από Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Ηρακλείου.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Άρχισαν τα πλαστά πιστοποιητικά: 34 συλλήψεις στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου"

Νέο «άδειασμα» από Λιβύη: «Αμφιλεγόμενο» το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Στη Βεγγάζη έφθασε, από την Τρίπολη, λίγο μετά τις 11 το πρωί, η ελληνική αποστολή, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη, όπου θα εγκαινιάσει το ελληνικό προξενείο στην ανατολική Λιβύη, ενώ κατά την διάρκεια των συνομιλιών ανάμεσα στην ελληνική και την λιβυκή αντιπροσωπεία επιβεβαιώθηκε η ισχυρή θέληση και βούληση για βελτίωση και σύσφιξη των διμερών σχέσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου της Λιβύης, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι είναι «αμφιλεγόμενο» το τουρκολιβυκό μνημόνιο, λίγες μέρες μετά την δήλωση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης ότι το μνημόνιο αυτό είναι «άκυρο».

Στο αεροδρόμιο, τον Κ. Φραγκογιάννη, τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του ΥΠΕΞ Γιάννη Σμυρλή, τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής Ελλάδας-Λιβύης και τον αντιπρόεδρο της, Γιώργο Κουμουτσάκο και Γιώργο Κατρούγκαλο, αντίστοιχα, υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής της Λιβύης και πρόεδρος της λιβυκής κοινοβουλευτικής ομάδας φιλίας Ελλάδας-Λιβύης, Γιούσεφ Ελ Αγούρι.

«Είναι τιμή μας να ανοίγουμε το πρώτο προξενείο ξένης χώρα στη Βεγγάζη και ελπίζω ότι θα έχουμε παραγωγικές συναντήσεις» δήλωσε κατά την άφιξή του ο Κώστας Φραγκογιάννης και προσέθεσε: «Προσδοκώ σε συναντήσεις στα εγκαίνια του προξενείου και στον σχεδιασμό των επόμενων βημάτων προκείμενου να βάλουμε γερά θεμέλια στην ελληνολιβυκή φιλία».

«Αμφιλεγόμενο το τουρκολιβυκό μνημόνιο»

Τη σημασία της κοινοβουλευτικής φιλίας μεταξύ των δύο χωρών ανέδειξε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής της Λιβύης και πρόεδρος της λιβυκής κοινοβουλευτικής ομάδας φιλίας Ελλάδας-Λιβύης. «Η Ομάδα Φιλίας έχει σκοπό την προσέγγιση των απόψεων μεταξύ του λιβυκού και του ελληνικού Κοινοβουλίου» σημείωσε ο Ελ Αγούρι και επισήμανε πως «δεν υπάρχουν εκκρεμή θέματα μεταξύ των δύο χώρων, εκτός από το αμφιλεγόμενο το τουρκολιβυκό μνημόνιο που υπογράφθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση εθνικής συμφωνίας».

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Αγκίλα Σάλεχ στην Αθήνα, την περασμένη εβδομάδα, στην οποία τον συνόδευε, ο Ελ Αγούρι είπε πως συζήτησαν τις εκκρεμότητες μεταξύ των δύο χωρών ούτως ώστε να τις «επιλύσουμε μελλοντικά». Επίσης, ανέφερε πως συζήτησαν για την ασφάλεια στην περιοχή, ούτως ώστε να αποτραπεί το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης από τη Λιβύη στην Ευρώπη

ΑΠΕ – ΜΠΕ/onalert
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο «άδειασμα» από Λιβύη: «Αμφιλεγόμενο» το τουρκολιβυκό μνημόνιο"

ΕΟΦ: Ζητά την ανάκληση όλων των παρτίδων φαρμακευτικού προϊόντος

Την ανάκληση όλων των παρτίδων (και συγκεκριμένα των αριθμών παρτίδων: 1821, 1919, 2001, 2002, 2003) του φαρμακευτικού προϊόντος «Xomolix INJ.SOL 2,5MG/ML, BTx10 AMP», λόγω δυνητικού κινδύνου παρουσίας σωματιδίων υάλου, αποφάσισε τη Δευτέρα ο ΕΟΦ.

Η συγκεκριμένη απόφαση εκδίδεται προληπτικά στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας, με σκοπό την ενίσχυση της εθελοντικής ανάκλησης της εταιρείας Kyowa Kirin Holdings B.V.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, η εταιρεία ΑΝΑΒΙΩΣΙΣ Ι.Κ.Ε., ως Τοπικός Αντιπρόσωπος, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του συγκεκριμένου φαρμακευτικού προϊόντος και να το αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Προσοχή για σκευάσματα συμπληρωμάτων διατροφής

Ο ΕΟΦ ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών των ΗΠΑ (FDA), τα προϊόντα Premium OrgaZen 7000 και Ginseng Power 5000 διαπιστώθηκαν ότι περιέχουν τις φαρμακευτικές δραστικές ουσίες σιλδεναφίλη και ταδαλαφίλη, χωρίς αυτές να αναγράφονται στην επισήμανσή τους. Τα προϊόντα, τα οποία παρουσιάζονται ως συμπληρώματα διατροφής είναι πιθανόν να διακινούνται στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου, χωρίς ωστόσο να έχουν αξιολογηθεί ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα τους. Συνεπώς, η χρήση τους θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του χρήστη.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους τα συγκεκριμένα προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Ε.Ο.Φ.

Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " ΕΟΦ: Ζητά την ανάκληση όλων των παρτίδων φαρμακευτικού προϊόντος"

Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 11 Ιουλίου

Τα καταστήματα θα παραμείνουν προαιρετικά ανοιχτά την Κυριακή 11 Ιουλίου 2021, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από 11:00 έως 18:00, όπως ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.

«Οι εμπορικές επιχειρήσεις έχουν αποδείξει την άρτια τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και αναμένουν το καταναλωτικό κοινό να καλύψει τις ανάγκες του επιλέγοντας από μεγάλη γκάμα προϊόντων, σε πολύ χαμηλές τιμές, πραγματοποιώντας τις αγορές του σε απόλυτα ασφαλές περιβάλλον» όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του συλλόγου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 11 Ιουλίου"

Pfizer: Το Ισραήλ βλέπει μείωση του ποσοστού αποτελεσματικότητας των εμβολίων της εταιρείας

Το Ισραήλ κατέγραψε απότομη πτώση του ποσοστού αποτελεσματικότητας του εμβολίου Pfizer-BioNTech στην πρόληψη κατά του κορονοϊού, λόγω της εξάπλωσης της παραλλαγής Δέλτα και της χαλάρωσης των κυβερνητικών περιορισμών, ανέφερε η ιστοσελίδα ειδήσεων του Ynet, επικαλούμενη στοιχεία του υπουργείου υγείας.

Ταυτόχρονα, η μείωση της προστασίας έναντι των σοβαρών περιστατικών και της νοσηλείας όσων νοσούν είναι πολύ ηπιότερη, ανέφερε ο ιστότοπος. Δεν υπήρξε άμεσα σχόλιο από το υπουργείο.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι μεταξύ 2 Μαΐου και 5 Ιουνίου, το εμβόλιο είχε ποσοστό αποτελεσματικότητας 94,3%. Από τις 6 Ιουνίου, πέντε ημέρες αφότου η κυβέρνηση ήρε τους περιορισμούς κατά της πανδημίας, μέχρι τις αρχές Ιουλίου, το ποσοστό έπεσε στο 64%. Παρόμοια μείωση σημειώθηκε στην προστασία έναντι των συμπτωμάτων του κορονοϊού, ανέφερε η έκθεση.

Αυτά τα στοιχεία είναι σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου, που δείχνουν ότι πολλά από τα νέα κρούσματα περιλαμβάνουν άτομα που έχουν εμβολιαστεί, ενώ ο αριθμός των σοβαρών περιστατικών αυξάνεται πολύ πιο αργά, ανέφερε η Ynet. Την περασμένη Παρασκευή, το 55% των νέων κρουσμάτων είχαν εμβολιαστεί, επισήμανε ο ιστότοπος. Από τις 4 Ιουλίου, υπήρχαν 35 σοβαρές περιπτώσεις κορονοϊού στο Ισραήλ, σε σύγκριση με τις 21 περιπτώσεις που ήταν στις 19 Ιουνίου.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ σκέφτεται να επιβάλει πρόσθετους περιορισμούς που σχετίζονται με την πανδημία, μετά την εκ νέου επιβολή χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς, δημόσιους χώρους. Αξιωματούχοι συζητούν επίσης το ενδεχόμενο σύστασης και τρίτης δόσης εμβολίου, ανέφερε το δημοσίευμα.

Ο CEO της Pfizer, Αλμπέρτ Μπουρλά δήλωσε ότι οι άνθρωποι «πιθανότατα» θα χρειάζονται μια τρίτη δόση εμβολίου κατά του Covid-19 εντός 12 μηνών από τον πλήρη εμβολιασμό τους.

Το Ισραήλ είχε έναν από τους πιο αποτελεσματικούς εμβολιασμούς του πληθυσμού, στον κόσμο. Περίπου το 57% του γενικού πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο, συμπεριλαμβανομένου του 88% του πληθυσμού άνω των 50 ετών – ηλικιακή ομάδα που θεωρείται ότι κινδυνεύει περισσότερο στις σοβαρές περιπτώσεις.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Pfizer: Το Ισραήλ βλέπει μείωση του ποσοστού αποτελεσματικότητας των εμβολίων της εταιρείας"

Κυριάκος Μητσοτάκης: Κινητές μονάδες εμβολιασμού σε όλες τις τουριστικές περιοχές

Την δημιουργία κινητών μονάδων εμβολιασμού σε όλες τις τουριστικές περιοχές για να μην πάει καμιά μέρα χαμένη προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύσκεψη με τους εκπροσώπους της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και τις ηγεσίες των Υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών με αντικείμενο τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία και την πορεία των εμβολιασμών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε στο πλαίσιο αυτής της φάσης της εμβολιαστικής μας εκστρατείας να εμπλακούν περισσότερο η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Εκκλησία, η Κοινωνία των Πολιτών και ο επιχειρηματικός κόσμος.

Είπε ακόμα ότι το 56% των ενηλίκων έχει πια κάνει μία δόση, ενώ σχεδόν το 47% είναι πλήρως εμβολιασμένοι. «Σε απόλυτα νούμερα 5 εκατομμύρια συμπολίτες μας, καλώς εχόντων των πραγμάτων, σήμερα θα έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση. Έχουμε πετύχει σημαντική πρόοδο, όμως πρέπει να επιστρατεύσουμε κάθε μέσο το οποίο έχουμε στη διάθεσή μας έτσι ώστε το επόμενο δίμηνο του καλοκαιριού να πείσουμε κάθε πολίτη που πιθανόν να έχει δεύτερες σκέψεις, που πιθανόν να έχει φοβίες, να κάνει το εμβόλιο ώστε τελικά, όταν θα ξεκινήσει το φθινόπωρο, να έχουμε φτάσει στο επιθυμητό 70% με 75% ανοσίας του πληθυσμού».

Η μετάλλαξη Δέλτα θα γίνει κυρίαρχη

«Όπως ξέρετε», τόνισε ο πρωθυπουργός, «η μετάλλαξη Δέλτα έχει ήδη εντοπιστεί στη χώρα μας. Είναι ζήτημα χρόνου, όπως εκτιμά και το ευρωπαϊκό ECDC να γίνει και εδώ, όπως και σε άλλες χώρες, η επικρατούσα μετάλλαξη. Την βλέπουμε ήδη πιο έντονα παραδείγματος χάρη στην Κρήτη. Τι σημαίνει αυτό; Ότι όσοι σήμερα είναι ανεμβολίαστοι, ειδικά οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να μολυνθούν και να νοσήσουν σοβαρά. Ήδη από την περασμένη εβδομάδα παρατηρούμε μία σημαντική αύξηση των ενεργών κρουσμάτων. Είναι της τάξης του 75%. Βρισκόμαστε λίγο παραπάνω από 6.000 ενεργά κρούσματα σήμερα.

Θέλω να τονίσω ότι τα πιο πολλά, αλλά όχι όλα, αφορούν κυρίως νέες ηλικίες. Από τη διερεύνηση που κάνει ο ΕΟΔΥ αλλά και η Πολιτική Προστασία προκύπτει ότι σχετίζονται -όπως τα περιμέναμε- κυρίως με  δραστηριότητες ψυχαγωγίας και κινητικότητας».

Και συνέχισε: «Παρατηρούμε ότι και σε άλλες χώρες πού εντοπίζεται μία αύξηση κρουσμάτων, λόγω του εμβολιασμού, προς το παρόν, τουλάχιστον αυτή δεν μεταφράζεται σε κάποια σοβαρή επιβάρυνση στα συστήματα υγείας. Ωστόσο, όσο ένα σημαντικό ποσοστό των ενηλίκων παραμένουν ανεμβολίαστοι, ειδικά των μεγαλύτερων ηλικιών, τόσο η μετάλλαξη Δέλτα θα απειλεί ευθέως την υγεία τους. Γι’ αυτό το μήνυμα για να έχουμε ένα ασφαλές και ελεύθερο καλοκαίρι είναι ένα: Εμβολιαστείτε, αλλά κάνετε και τακτικά τεστ πριν και μετά από κάθε κοινωνική δραστηριότητα. Πρέπει να τονίσω ότι άνω του 60% των θετικών κρουσμάτων εντοπίζεται χάρη στα self-test.  Άρα, η τακτική διάγνωση είναι πάρα πολύ σημαντική. Πρέπει να γίνει κομμάτι της καθημερινότητας, πρωτίστως όσων δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί ή δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Είναι εξαιρετικά χρήσιμα τα self-test ώστε να μπορούμε να εντοπίζουμε νωρίτερα τις όποιες εισροές και να μπορούμε να περιχαρακώνουμε αυτούς τους κύκλους πριν διευρυνθούν ανησυχητικά πολύ.

Να δώσω, επίσης, ένα ακόμα κρίσιμο στοιχείο, στο οποίο αποδίδω προσωπικά πολύ μεγάλη σημασία. Το τελευταίο τρίμηνο μελετήσαμε αναλυτικά τις νοσηλείες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αλλά και τους θανάτους λόγω COVID-19 στις κρίσιμες ηλικίες 60 έως 80 ετών. Τα συμπεράσματα είναι ότι το 99% -επαναλαμβάνω το 99%- των βαρέων περιστατικών που, δυστυχώς, είτε καταλήγουν σε Μ.Ε.Θ., είτε χάνουν τη ζωή τους, είναι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας που είχαν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν. Είναι πραγματικά κρίμα».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμα ότι: «Είναι σημαντικό να επιμείνουμε στην καλύτερη εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων, αλλά ταυτόχρονα να επιταχύνουμε και τους εμβολιασμούς σε εκείνες τις περιοχές που έχουν χαμηλότερο μερίδιο του εθνικού μέσου όρου. Υπάρχουν, δυστυχώς, αρκετές τέτοιες περιοχές και θα χρειαστούμε τη βοήθεια, την πιο ενεργό συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να μπορέσουμε να πάμε στο επίπεδο της μικροκλίμακας του κάθε Δήμου, ώστε να εντοπίσουμε ανεμβολίαστους συμπολίτες μας οι οποίοι θα μπορούσαν με την κατάλληλη επιχειρηματολογία να εμβολιαστούν. Θα χρειαστούμε τη βοήθειά σας και σε ζητήματα ελέγχων, ειδικά σε καταστήματα στα οποία είναι πιο “επιρρεπή” -για να το πω έτσι ευγενικά- σε μία διασκέδαση, η οποία είναι συνυφασμένη με την πιο γρήγορη εξάπλωση του ιού».

Ο στόχος του εμβολιασμού να μην μείνει πίσω το καλοκαίρι

Κλείνοντας, την εισήγησή του ο πρωθυπουργός είπε: «το καλοκαίρι αυτό είναι σίγουρα η περίοδος που όλοι περιμένουμε να ξεκουραστούμε από ένα δύσκολο χειμώνα. Όμως ο στόχος του εμβολιασμού δεν μπορεί να μένει πίσω το καλοκαίρι. Γι’ αυτό και σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τη δική σας συνδρομή θα οργανώσουμε και κινητές μονάδες εμβολιασμού σε όλες τις τουριστικές περιοχές της χώρας, ώστε να μην πάει καμιά μέρα χαμένη».

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυριάκος Μητσοτάκης: Κινητές μονάδες εμβολιασμού σε όλες τις τουριστικές περιοχές"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news