facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

Hellenic Train: Με λεωφορεία και αύριο Τετάρτη τα δρομολόγια στο τμήμα του Προαστιακού Άνω Λιόσια – Κιάτο

Παραμένει η διακοπή σιδηροδρομικής κυκλοφορίας στο τμήμα του Προαστιακού ‘Ανω Λιόσια – Κιάτο, εξαιτίας της πυρκαγιάς, σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train.

Τα δρομολόγια της Τετάρτης 19.07 στο τμήμα αυτό θα πραγματοποιηθούν με λεωφορεία με όλες τις ενδιάμεσες στάσεις, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρχών.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Hellenic Train: Με λεωφορεία και αύριο Τετάρτη τα δρομολόγια στο τμήμα του Προαστιακού Άνω Λιόσια – Κιάτο"

Φωτιά στο Λουτράκι: Νέες αναζωπυρώσεις στο Πανόραμα – Ολονύχτια μάχη να κρατηθεί το μέτωπο μακριά από τα διυλιστήρια

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στο Λουτράκι, όπου οι εστίες αναζωπυρώθηκαν και το μέτωπο εκτείνεται σε μεγάλη ακτίνα, περνώντας μέσα από τους οικισμούς Καλλιθέα, Πανόραμα και Άγιο Χαράλαμπο. Στα διυλιστήρια έχει «κρατηθεί» το μέτωπο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις σε απόσταση πάνω από 2 χιλιόμετρα από τις εγκαταστάσεις. Η προσπάθεια θα επικεντρωθεί εκεί όλο το βράδυ ώστε να μην δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα.

Στο Πανόραμα, αυτή την ώρα, πραγματοποιούνται νέες αναζωπυρώσεις που απειλούν την περιοχή, με το βάρος των πυροσβεστικών δυνάμεων να πέφτει στον οικισμό «Γλυκιά Ζωή».

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων από την Τρίτη και για έξι μήνες προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες και να γίνει διαχείριση των ζημιών και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την πυρκαγιά.

Ενεργοποιήθηκε για ακόμα μία φορά το 112, καθώς έστειλε ειδοποίηση για εκκένωση στην περιοχή «Γλυκιά Ζωή» στην οποία βρίσκονται τα διυλιστήρια.

Δήμαρχος Λουτρακίου: Δύσκολη η κατάσταση αλλά δεν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές

Η κατάσταση είναι δύσκολη δήλωσε ο Δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης μιλώντας στην ΕΡΤ, σημειώνοντας ότι έχουν πέσει οι άνεμοι και εξέφρασε την αισιοδοξία του πως με τις πρώτες πρωινές ώρες η κατάσταση θα βελτιωθεί περαιτέρω αφού θα αρχίσουν να επιχειρούν ξανά τα εναέρια μέσα.

Χωρίς νερό η ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου

Τόνισε ακόμη ότι η ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου είναι χωρίς νερό, καθώς οι γεωτρήσεις παρουσιάζουν τεχνικά θέματα με την ηλεκτροδότηση. «Οι άνθρωποι της ΔΕΔΔΗΕ πασχίζουν να αποκαταστήσουν τη βλάβη από το πρωί και τους ευχαριστούμε πολύ», πρόσθεσε, ενώ είπε ότι την Τετάρτη αναμένονται κλιμάκια για την καταγραφή των ζημιών.

Μέχρι στιγμής, υπάρχουν 32 καμμένα σπίτια και πέντε αποθήκες. Για την περιοχή του Αγίου Χαραλάμπους, όπως και για το Πανόραμα δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες. Το βασικό, όπως τόνισε ο Δήμαρχος, είναι ότι δεν έχει χαθεί ανθρώπινη ζωή που είναι πολύ βασικό

Το χρονικό

H φωτιά στο Λουτράκι έφτασε κοντά στο συνεργείο της ΕΡΤ και τη δημοσιογράφο Πέγκυ Μπρούσαλη. Η ώρα ήταν 15:15 και οι δυνατοί άνεμοι προκαλούσαν συνεχείς αναζωπυρώσεις και νέες εστίες, κάνοντας δύσκολο το έργο των πυροσβεστών.

Οι οικισμοί Άγιος Χαράλαμπος και Πανόραμα απειλήθηκαν και δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης. Οι κάτοικοι έπαιρναν στην αγκαλιά τους τα κατοικίδιά τους, προκειμένου να τα απομακρύνουν.

Το μέτωπο είχε ανατολική κατεύθυνση προς την εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου. Τα εναέρια μέσα και οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονταν συνεχώς. Κάτοικοι και εθελοντές βρίσκονταν και εκείνοι στην πρώτη γραμμή.

«Η φωτιά ήταν μέσα στα σπίτια, υπάρχουν πολλές απώλειες από οικήματα. Εκκενώθηκε το sport camp, το ελπίς το γηροκομείο, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια τρόφιμοι και τα παιδιά» επιβεβαίωσε ο κ. Άρης Κωνσταντής, πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Δάσους «Οι Άγιοι Θεόδωροι» και πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγίων Θεοδώρων.

Κάτοικοι αναζητούσαν συγγενείς και φίλους στα καμένα σπίτια.

Εντυπωσιακά είναι τα βίντεο μέσα από το πιλοτήριο του Σινούκπου επιχειρεί στο μέτωπο του Λουτρακίου. Παράλληλα, μηχανήματα των ενόπλων δυνάμεων όλη νύχτα άνοιγαν αντιπυρικές ζώνες.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στο Λουτράκι: Νέες αναζωπυρώσεις στο Πανόραμα – Ολονύχτια μάχη να κρατηθεί το μέτωπο μακριά από τα διυλιστήρια"

Η υπόθεση Μπελέρη στο επίκεντρο των επαφών του Γιώργου Γεραπετρίτη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωκοινοβούλιο

Το θέμα του δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, που παραμένει προφυλακισμένος στην Αλβανία έθεσε επί τάπητος ανάμεσα στα άλλα ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, στη σημερινή (18.7.2023) συνάντησή του στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντέιβιντ Μακάλιστερ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Γιώργος Γεραπετρίτης πέρα από την υπόθεση του δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, παρουσίασε τις ελληνικές θέσεις για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τη σημασία της ενίσχυσης των σχέσεων ΕΕ-Αιγύπτου, αλλά για και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, την επαύριο της συνόδου Κορυφής του Βίλνιους.

Στο επίκεντρο πάντως, της συνάντησης του Γιώργου Γεραπετρίτη με τον ευρωβουλευτή κ.Μακάλιστερ βρέθηκε η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, η ανάγκη συμμόρφωσης της Αλβανίας προς τους κανόνες του κράτους δικαίου και η, σχετιζόμενη με το ζήτημα αυτό, υπόθεση κράτησης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, όπως επισημαίνουν διπλωματικές πηγές.

Το ζήτημα της κράτησης του δημάρχου Χειμάρρας έθεσε ο υπουργός Εξωτερικών και στη συνάντηση που είχε στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τον Επίτροπο Διεύρυνσης, Όλιβερ Βαρχέλι, κατά τη διάρκεια της οποίας τόνισε τη σημασία που έχει η άμεση επίλυση του ζητήματος, όπως υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν, επίσης, τα ζητήματα διεύρυνσης, η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, οι προοπτικές των ευρω-τουρκικών σχέσεων μετά τις τουρκικές εκλογές, το Κυπριακό και πτυχές του μεταναστευτικού ζητήματος.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Η υπόθεση Μπελέρη στο επίκεντρο των επαφών του Γιώργου Γεραπετρίτη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωκοινοβούλιο"

Δραματικές στιγμές στη Μάνδρα: Τεράστιο πύρινο μέτωπο απειλεί τη Δυτική Αττική

Σε κρανίου τόπο έχουν μετατραπεί χιλιάδες στρέμματα βλάστησης και καλλιεργειών αλλά και σπίτια στα Δερβενοχώρια

Η πυκνή βλάστηση, η ξηρασία και οι έντονοι άνεμοι, στέκονται εμπόδιο στις συνεχείς προσπάθειες των πυροσβεστών να τιθασεύσουν την φωτιά. 

Πλέον όμως οι προσπάθειες επικεντρώνονται στη Μάνδρα, όπου για μια ακόμη φορά οι φλόγες απειλούν οικισμούς και περιουσίες, με τους κατοίκους να εκκενώνουν την περιοχή.

Το πύρινο μέτωπο έχει μεταφερθεί στον οικισμό Αγία Σωτήρα όπου καίει πυκνό δάσος. Το σημείο είναι δύσκολο, ενώ έχουν σταματήσει να επιχειρούν τα εναέρια μέσα. Είχε νωρίτερα δοθεί εντολή ολικής εκκένωσης στους οικισμούς Νεα ΖωήΑγία ΣωτήραΠαλαιοχώριΠανόραμα και Πουρνάρια καθώς η πύρινη λαίλαπα κινήθηκε από το μεσημέρι προς τα δυτικά.

Λίγο πιο μακριά, ένα μεγάλο μέτωπο εκτείνεται σε μήκος 11 χλμ και φθάνει στον Λουτρόπυργο, δυτικά της Ελευσίνας, ορατό από το Καραούλι της Μάνδρας, το οποίο έχει τεθεί σε επιφυλακή. Πρόκειται για ακόμα ένα δύσκολο σημείο, στο οποίο δεν μπορούν να φθάσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Έτσι, η φωτιά στο συγκεκριμένο σημείο καίει ανεξέλεγχτη και οδεύει προς ακόμα έναν οικισμό.

Δραματικές στιγμές στη Μάνδρα: Τεράστιο πύρινο μέτωπο απειλεί τη Δυτική Αττική

Οι φλόγες πέρασαν νωρίτερα από στη Νέα Ζωή, όπου επίσης καταστράφηκαν κατοικίες, ενώ σε κίνδυνο τέθηκε και η περιοχή Αγία Σοφία όπου αστυνομικοί απομάκρυναν κατοίκους.

Σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες και στον οικισμό Κιάφα, όπου έφθασαν οι φλόγες αφού πέρασαν από τη Νέα Ζωή. Σε πολλές περιπτωσεις  χρειάστηκε απεγκλωβισμός κατοίκων, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής.

Κλειστή παραμένει παλιά εθνική οδός Ελευσίνας-Θηβών από τον κόμβο της Μάνδρας προς την Θήβα, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κλειστός ο δρόμος και στις εξόδους της Αττικής Οδού προς Θριάσιο και προς Μάνδρα, απαγόρευση κυκλοφορίας και επί της οδού Αγίας Αικατερίνης από τη Μάνδρα έως Λεωφόρο Καταδρομών.

Δραματικές στιγμές στη Μάνδρα: Τεράστιο πύρινο μέτωπο απειλεί τη Δυτική Αττική

Εξάλλου, ανακλήθηκαν οι άδειες όλου του ένστολου προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος μέχρι νεωτέρας λόγω των εκτεταμένων πυρκαγιών που μαίνονται στην χώρα.

Σημειώνεται, ότι όπως αναφέρει ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος για την επιχειρησιακή ετοιμότητα, σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών όλης της Επικράτειας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών καθώς και του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4).

Δραματικές στιγμές στη Μάνδρα: Τεράστιο πύρινο μέτωπο απειλεί τη Δυτική Αττική

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Δραματικές στιγμές στη Μάνδρα: Τεράστιο πύρινο μέτωπο απειλεί τη Δυτική Αττική"

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη για έξι περιφέρειες

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Κρήτης

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη για έξι περιφέρειες"

Υποχρεωτική ενημέρωση καταναλωτών για την ποιότητα του πόσιμου νερού - Εγκύκλιος Αγαπηδάκη

Υποχρεωτική ενημέρωση σε σχέση με τους ποιοτικούς δείκτες του πόσιμου νερού, πρέπει να παρέχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες στους καταναλωτές.

Οι πληροφορίες πρέπει να επικαιροποιούνται και να είναι προσβάσιμες διαδικτυακά, κατά τρόπο εξατομικευμένο και φιλικό προς τον χρήστη. 

Η υποχρέωση αυτή πηγάζει από εναρμόνιση της εθνικής μας νομοθεσίας στην Οδηγία (ΕΕ) 2020/2184, σχετικά με την ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης.

Τα παραπάνω επισημαίνονται σε εγκύκλιο της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Ειρήνης Αγαπηδάκη (φωτογραφία). Η εγκύκλιος που παρατίθεται πιο κάτω, εστάλη σήμερα στην ΚΕΔΕ, στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας, την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ και την Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης (ΕΔΕΑ).

Σύμφωνα με το σκεπτικό της Οδηγίας, θα πρέπει να διασφαλισθεί ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να μπορούν να ζητήσουν πρόσβαση στις πληροφορίες με άλλα μέσα, κατόπιν αιτιολογημένου αιτήματος. Σκοπός είναι η αύξηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στο νερό που τους παρέχεται, καθώς και στις υπηρεσίες ύδρευσης και θα πρέπει να οδηγήσει στην αύξηση της χρήσης του νερού της βρύσης ως πόσιμου.

Πληροφορίες

Οι υπεύθυνοι φορείς ύδρευσης υποχρεούνται να διαθέτουν στους καταναλωτές επαρκείς, επικαιροποιημένες πληροφορίες, τηρουμένης παράλληλα της ισχούουσας νομοθεσίας περί προστασίας των δεδομένων.

Θα πρέπει να διασφαλίζουν ότι όλα τα άτομα στα οποία παρέχεται νερό ανθρώπινης κατανάλωσης, λαμβάνουν τις ακόλουθες πληροφορίες τακτικά, και τουλάχιστον μια φορά ανά έτος (με τον λογαριασμό τους ή με ψηφιακά μέσα):

  • Μικροβιολογικές και χημικές παράμετροι, περιλαμβανομένων των ενδεικτικών παραμέτρων.
  • Την τιμή του παρεχόμενου νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, ανά λίτρο και ανά κυβικό μέτρο.
  • Τον όγκο του νερού που καταναλώνεται από το νοικοκυριό, τουλάχιστον ανά έτος ή ανά περίοδο τιμολόγησης, μαζί με τις ετήσιες τάσεις για την κατανάλωση των νοικοκυριών.
  • Σύγκριση της ετήσιας κατανάλωσης νερού του νοικοκυριού με τη μέση κατανάλωση των νοικοκυριών.
Ποιοτικά χαρακτηριστικά

Οι φορείς ύδρευσης πρέπει να παρέχουν στους καταναλωτές σύνδεσμο προς ιστότοπο, όπου θα παρέχονται επικαιροποιημένες πληροφορίες σε σχέση με την ποιότητα του νερού.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες σε σχέση με τα πλέον πρόσφατα αποτελέσματα παρακολούθησης για μικροβιολογικές, χημικές και ενδεικτικές παραμέτρους, συμπεριλαμβανομένης της συχνότητας παρακολούθησης. Τα αποτελέσματα παρακολούθησης δεν θα πρέπει να είναι παλαιότερα του ενός έτους.

Μεταξύ των στοιχείων πρέπει να περιλαμβάνονται και δεδομένα για τη σκληρότητα του νερού, ανόργανα στοιχεία, ανιόντα/κατιόντα διαλυμένα στο νερό (ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο).

Θα πρέπει, επίσης, να είναι διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με τους δυνητικούς κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία σε περίπτωση υπέρβασης των παραμετρικών τιμών και τις συναφείς συμβουλές για την υγεία και την κατανάλωση.

Οι καταναλωτές πρέπει να ενημερώνονται και για την εκτίμηση κινδύνου του συστήματος υδροδότησης.

Οι υπηρεσίες ύδρευσης πρέπει να παρέχουν συμβουλές σχετικά με τον τρόπο μείωσης της κατανάλωσης νερού και τον τρόπο αποφυγής κινδύνων για την υγεία από στάσιμο νερό.

Οι καταναλωτές μπορούν να ζητούν ιστορικά δεδομένα σχετικά με την ποιότητα του νερού σε χρονικό βάθος 10 ετών και όχι πριν από τις 13 Ιανουαρίου 2023.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Υποχρεωτική ενημέρωση καταναλωτών για την ποιότητα του πόσιμου νερού - Εγκύκλιος Αγαπηδάκη"

Στις δαγκάνες της ΑΑΔΕ φορτηγό με 21,6 τόνους λαθραίας αιθυλικής αλκοόλης

Σημαντική ποσότητα λαθραίας αιθυλικής αλκοόλης, που προοριζόταν για τη νόθευση αλκοολούχων ποτών, κατασχέθηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφορίας που είχε το μεσημέρι του Σαββάτου η Ελεγκτική Υπηρεσία Τελωνείων ΑΑΔΕ Θεσσαλονίκης, μέσω της Βουλγαρικής Τελωνειακής Διοίκησης, σήμανε συναγερμός στην περιοχή της βορείου Ελλάδος για εντοπισμό συγκεκριμένου φορτηγού αυτοκινήτου με σερβικές πινακίδες κυκλοφορίας.

Η υπόθεση αφορούσε μεταφορά λαθραίας αιθυλικής αλκοόλης, με φορτίο κάλυψης υγρά υαλοκαθαριστήρων, στο όνομα παραλήπτη που οι ελεγκτές της ΕΛΥΤ Θεσσαλονίκης ΑΑΔΕ Τελωνεία διαπίστωσαν ότι ήταν ανύπαρκτος.

Στην υπόθεση ενεπλάκη και η Οικονομική Αστυνομία Θεσσαλονίκης και μετά από συντονισμένες ενέργειες το φορτηγό εντοπίστηκε στο σταθμό διοδίων των Μαλγάρων και τέθηκε σε παρακολούθηση. Τις μεταμεσονύχτιες ώρες του Σαββάτου και αφού τη σκυτάλη πήραν διαδοχικά ΕΛΥΤ ΑΑΔΕ Τελωνεία Αττικής και Οικονομική Αστυνομία Αττικής, το φορτηγό κατέληξε σε κλειστό πάρκινγκ της περιοχής Ασπροπύργου, όπου οι οδηγοί το στάθμευσαν τις νυκτερινές ώρες.

Το πρωί της Κυριακής το φορτηγό μετακινήθηκε σε άλλο πάρκινγκ της περιοχής, όπου επειδή δεν μπορούσε να διαπιστωθεί αν γινόταν οποιαδήποτε παρέμβαση στο φορτίο, μετά από συνεννόηση των δύο Διωκτικών Αρχών στο ψηλότερο επίπεδο, αποφασίστηκε ο άμεσος έλεγχος του φορτηγού.

Στη συνέχεια και αφού αστυνομικοί της Ο.Α. εντόπισαν τους δύο Σέρβους οδηγούς σε ξενοδοχείο της περιοχής και τους μετέφεραν στο πάρκινγκ, οι τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ και οι αστυνομικοί έκαναν φύλλο και φτερό το φορτηγό και εντόπισαν 21,6 τόνους λαθραίας αιθυλικής αλκοόλης αντί για το δηλωθέν φορτίο.

Τα αποτελέσματα εργαστηριακής ανάλυσης του Χημείου της ΑΑΔΕ έδειξαν ότι ο αλκοολικός τίτλος της αιθυλικής αλκοόλης είναι 96,3% κατ’ όγκο.

Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι θα έφταναν στις 667.000,00 ευρώ.

Ο οδηγός και ο ιδιοκτήτης του φορτηγού, σερβικής υπηκοότητας, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Το πρόστιμο που θα επιβληθεί θα υπερβαίνει τα 2.000.000,00 ευρώ.
Οι τελωνειακές διωκτικές αρχές της ΑΑΔΕ συνεχίζουν την έρευνα, ώστε να εντοπίσουν τους τελικούς παραλήπτες του λαθραίου φορτίου.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Στις δαγκάνες της ΑΑΔΕ φορτηγό με 21,6 τόνους λαθραίας αιθυλικής αλκοόλης"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news