facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

Covid-19: Ένταση στον Ασπρόπυργο για τα περιοριστικά μέτρα

Ένταση σημειώθηκε το απόγευμα στον Ασπρόπυργο, όταν ομάδα περίπου 60 νεαρών, εκ των οποίων οι περισσότεροι ανήλικοι, που εμφανίζονται ως αρνητές του κορονοϊού και τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία, επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις που πήγαν για να διαλύσουν συγκέντρωση, ενώ ένα άτομο προσήχθη στην Ελευσίνα γιατί αρνήθηκε να συμμορφωθεί στους κανόνες για την προστασία από την Covid-19.

Στον Ασπρόπυργο, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, γύρω στις 18:00, μια ομάδα περίπου 20 παιδιών πέταξαν πέτρες σε ένα περιπολικό στη συμβολή της λεωφόρου ΝΑΤΟ με την οδό Κορυτσάς, χωρίς να προκαλέσουν ζημιές.

Αμέσως μετά απομακρύνθηκαν, αλλά περίπου μία ώρα αργότερα άρχισαν να συγκεντρώνονται και πάλι στο σημείο, όπου επιτέθηκαν με πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν εκεί, χωρίς και πάλι να προκληθούν ζημιές.

Γύρω στις 20:00, οι συγκεντρωθέντες που ανέρχονταν περίπου στα 100 άτομα, άναψαν φωτιά σε έναν κάδο και πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, χωρίς και πάλι τραυματισμούς ή ζημιές.

Οι αστυνομικοί απώθησαν τους νεαρούς, οι οποίοι σκορπίστηκαν, αλλά δεν απομακρύνθηκαν και βρίσκονται στην περιοχή, όπου έχουν ανάψει φωτιές σε κάδους, χωρίς όμως να σημειώνονται επεισόδια προς το παρόν.

Νωρίτερα, στην πλατεία Ηρώων στην Ελευσίνα οι αστυνομικοί που είχαν μεταβεί στο σημείο, καθώς υπήρχε στο διαδίκτυο κάλεσμα προς τους αρνητές του ιού να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση, προσήγαγαν ένα άτομο το οποίο δεν φορούσε μάσκα, δεν είχε στείλει SMS και γενικώς δεν είχε τηρήσει κανέναν κανόνα για την έξοδο του.

Στην πλατεία δεν προσήλθαν άτομα σε ανταπόκριση του καλέσματος, εκτός από τον συγκεκριμένο άνδρα, ο οποίος μάλιστα ήταν εριστικός προς τους αστυνομικούς και αντιστάθηκε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Covid-19: Ένταση στον Ασπρόπυργο για τα περιοριστικά μέτρα"

Ευρωπαϊκές χώρες βάζουν σε «καραντίνα» τη Βρετανία – Έκτακτη συνεδρίαση στην ΕΕ

Πολλές χώρες της Ευρώπης έχουν ήδη αποφασίσει τη διακοπή των ταξιδιών από Βρετανία. Ο λόγος είναι να περιοριστεί η μετάδοση του μεταλλαγμένου στελέχους του Covid19 που εντοπίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αύριο, Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, το μεσημέρι στις 12.00 έχει προγραμματιστεί έκτακτη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού μηχανισμού κρίσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπό τη γερμανική προεδρία για να υπάρξει καλύτερος ευρωπαϊκός συντονισμός για αντιμετώπιση της κατάστασης, σχετικά με τη μετάλλαξη του κορονοϊού.

Ήδη, πάντως μια σειρά χωρών (Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία, Ιρλανδία, Βουλγαρία) έχουν ανακοινώσει ότι οι πτήσεις διακόπτονται μέχρι νεοτέρας. Την ίδια ΄στιγμή η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν επεκτείνει τον χρόνο καραντίνας, ζήτημα που θα επανεξεταστεί, ενώ η Γαλλία ανακοίνωσε 48χρονη διακοπή των αφίξεων από Βρετανία, μέχρι να υπάρξει ενιαία ευρωπαϊκή απόφαση.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ συγκάλεσε έκτακτη τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων των κρατών – μελών. Εκεί συζητήθηκε η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και τα μέτρα που λαμβάνουν οι χώρες – μέλη, όπως η απαγόρευση πτήσεων, η εισαγωγή τεστ PCR ως προϋπόθεση εισόδου και η καραντίνα.

Είχε προηγηθεί επικοινωνία για τη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού που εντοπίστηκε στη Βρετανία, μεταξύ του Σαρλ Μισέλ και της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν και τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Παράλληλα, η γερμανική προεδρία έχει συγκαλέσει εκτάκτως για τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας (20.12.2020), την επιτροπή του Μηχανισμού Διαχείρισης Κρίσεων της ΕΕ, IPCR, προκειμένου να συζητηθεί ο ευρωπαϊκός συντονισμός στη νέα μετάλλαξη.

Πάντως, στη Γερμανία, που έχει αποφασίσει διακοπή των αεροπορικών συνδέσεων με τη Βρετανία από απόψε τα μεσάνυχτα, ο υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, διευκρίνισε ότι το νέο στέλεχος Covid19 δεν έχει ανιχνευτεί στη χώρα.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/ newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ευρωπαϊκές χώρες βάζουν σε «καραντίνα» τη Βρετανία – Έκτακτη συνεδρίαση στην ΕΕ"

ΕΜΥ: Προβλέπει χιόνια από την επόμενη των Χριστουγέννων

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στην εβδομαδιαία της πρόγνωση βλέπει κακοκαιρία Δευτέρα και Τρίτη σε αρκετές περιοχές με πτώση θερμοκρασίας τη Δευτέρα, βελτίωση την Τετάρτη και την Πέμπτη, σχεδόν αίθριο καιρό στο ξεκίνημα της μέρας των Χριστουγέννων και σημαντική επιδείνωση από το Σάββατο, επόμενη μέρα των Χριστουγέννων, με βροχές, χιόνια στα ορεινά της βόρειας χώρας και πτώση της θερμοκρασίας.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό των Χριστουγέννων, αλλά και της επόμενης μέρας των Χριστουγέννων:

ΔΕΥΤΕΡΑ 21-12-2020

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την Κρήτη και πρόσκαιρα στα Δωδεκάνησα. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά όπου τις πρωινές ώρες ενδέχεται να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.
Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

ΤΡΙΤΗ 22-12-2020

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια,
τη βόρεια Κρήτη και το Ιόνιο, και πρόσκαιρα μέχρι τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου θα πέσουν και λίγα χιόνια
στα ορεινά.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά και πιθανώς
τις πρωινές ώρες να σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στο Αιγαίο 5 με 6 και από το

απόγευμα στα νοτιοανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΕΤΑΡΤΗ 23-12-2020

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες μέχρι τις απογευματινές ώρες. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στο Ιόνιο.
Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με
6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

ΠΕΜΠΤΗ 24-12-2020

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στο νότιο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25-12-2020 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά, τα νότια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου θα
σημειωθούν σποραδικές βροχές.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΑΒΒΑΤΟ 26-12-2020

Αρχικά στα δυτικά, τη νότια και ανατολική νησιωτική χώρα, τη Θράκη και αργότερα στις υπόλοιπες περιοχές, νεφώσεις με τοπικές βροχές και
στα θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι στα βόρεια σε βορείων διευθύνσεων, τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 7
μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΜΥ: Προβλέπει χιόνια από την επόμενη των Χριστουγέννων"

Κορωνοϊός: Αυξημένες οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής από Λονδίνο για Αθήνα

Aυξημένες κρατήσεις της τελευταίας στιγμής διαπιστώνουν τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αεροπορικές που πετούν από Λονδίνο για Αθήνα μετά τις ανακοινώσεις του Σαββάτου από την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον στη Βρετανία για την επιβολή, νέου αυστηρού lockdown, στην Περιφέρεια του Λονδίνου και τη Νοτιοανατολική Αγγλία μπροστά στην εκτόξευση των κρουσμάτων της Covid-19.

Πάντως, οι εξελίξεις είναι συνεχείς και δυναμικές αν ληφθεί υπόψη η ροή πληροφοριών από την υπόλοιπη Ευρώπη, ότι χώρες όπως η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Ιταλία ανακοίνωσαν την αναστολή των πτήσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο. Την ίδια στιγμή, η Bild, αναφέρει ότι η Γερμανία θα περιορίσει τις «δυνατότητες σύνδεσης» με την Βρετανία (και την Νότια Αφρική) μετά την εμφάνιση νέου στελέχους του κορωνοϊού, όπως και η Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της ότι ετοιμάζεται να διακόψει από τα μεσάνυχτα όλες τις αεροπορικές συνδέσεις με τη Βρετανία (αλλά και τη δύο Νότια Αφρική).

Το ενδιαφέρον πάντως από Ελληνες να επιστρέψουν στη χώρα λόγω των έκτακτων μέτρων στη Βρετανία είναι αυξανόμενο: Για τις προγραμματισμένες αυριανές πτήσεις, υπάρχουν δεκάδες νέες κρατήσεις last minute στα συστήματα των εταιρειών- κάτι βέβαια που υπό φυσιολογικές συνθήκες, προ κορωνοϊού, θα ήταν φυσιολογικό για τη συγκεκριμένη σύνδεση που θεωρείται από τις πλέον δημοφιλείς για το Ελ. Βενιζέλος στο δίκτυο εξωτερικού- ωστόσο, εν μέσω πανδημίας αποτελεί εξαίρεση, ενδεικτικό της αυξημένης ζήτησης.

Στο δρομολόγιο Λονδίνου-Αθήνας, πέρα από το μεγαλύτερο εγχώριο αερομεταφορέα, την Aegean, συνεχίζουν να πετούν οι Ryanair, Easyjet, Wizz- Air, κ.α. και μάλιστα η Ryanair είχε προσθέσει για τις ημέρες των εορτών κι έως τις αρχές Ιανουαρίου επιπλέον συχνότητες στα δρομολόγιά της.

Σήμερα στο Ελ. Βενιζέλος είναι προγραμματισμένες έως τα μεσάνυχτα συνολικά δέκα πτήσεις (αφίξεις) από Αγγλία και συγκεκριμένο από Λονδίνο, Μάντσεστερ και Μπρίστολ από τις Aegean, Volotea, Easyjet, Ryanair, και Βritish Airways εκ των οποίων πάνω από τις μισές έχουν ήδη προσγειωθεί.

Αντίστοιχα για αύριο, για όλη τη μέρα οι προγραμματισμένες (εκτός κι αν ισχύσει κάτι διαφορετικό) πτήσεις από Αγγλία για Αθήνα- επτά στον αριθμό- αφορούν μόνο το δρομολόγιο Λονδίνο- Αθήνα από τις Aegean, British Airways, Easyjet, Volotea και Ryanair.

Eν τω μεταξύ, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα το απόγευμα σχετικά με όλες τις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, «ότι από αύριο, Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου και ώρα 06.00, τίθεται σε ισχύ το μέτρο της κατ’ οίκον απομόνωσης επτά (7) ημερών, αντί τριών (3) ημερών που ισχύει για τις αφίξεις από κάθε άλλη χώρα.

Σημειώνεται ότι το νέο αυτό μέτρο είναι συμπληρωματικό στα ήδη υφιστάμενα, συνεχίζει δηλαδή να ισχύει η υποχρέωση όλων των ταξιδιωτών να έχουν αρνητικό μοριακό (PCR) test 72 ωρών, ενώ θα συνεχίσουν να υποβάλλονται υποχρεωτικά και σε rapid test κατά την άφιξή τους στη χώρα.

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού θα αξιολογήσει εκτενέστερα αύριο (21-12-2020) τα επιστημονικά δεδομένα και θα επανέλθει με τυχόν νεότερες εισηγήσεις», καταλήγει η ανακοίνωση της ΓΓΠΠ, σε συνέχεια της οποίας αναμένεται και η αεροπορική οδηγία (ΝΟΤΑΜ) για τις αφίξεις από Λονδίνο από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Αυξημένες οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής από Λονδίνο για Αθήνα"

Ποιο lockdown: Πλημμύρισε από κόσμο το Σύνταγμα παρά τα αυστηρά μέτρα (pics)

Εικόνες από άλλα Χριστούγεννα στο Σύνταγμα και όχι με τη χώρα σε καραντίνα εξαιτίας του φονικού ιού. Κατά τα άλλα υποτίθεται ότι οι άσκοπες μετακινήσεις απαγορεύονται για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Κι όμως αυτές οι εικόνες καταγράφηκαν στο Σύνταγμα την Κυριακή (20.12.2020), άραγε για… σωματική άσκηση ή για να απολαύσουν οι Αθηναίοι τον εορταστικό στολισμό της πρωτεύουσας. Σε κάθε περίπτωση οι σκηνές που κατέγραψε ο φακός του newsit, δεν ήταν αυτές ενός lockdown, ούτε αυτές μιας χώρας που απειλείται από μια φονική επιδημία.

Αντίθετα, το Σύνταγμα πλημμύρισε πάλι από κόσμο, παρά τα αυστηρά μέτρα με την αστυνομία να κάνει συστάσεις στους πολίτες να απομακρυνθούν. Οι περισσότεροι κατέβηκαν στο κέντρο για να δουν την στολισμένη Αθήνα, αλλά αρκετοί περίμεναν έξω από τα καταστήματα της Ερμού να παραλάβουν με τη μέθοδο του Click Away όσα είχαν αγοράσει.

Δείτε τις φωτογραφίες με το φακό του newsit:

 

 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιο lockdown: Πλημμύρισε από κόσμο το Σύνταγμα παρά τα αυστηρά μέτρα (pics)"

Χαρδαλιάς: Επτά ημέρες καραντίνα σε όσους έρχονται από τη Βρετανία

Νέα μέτρα σχετικά με όλες τις αφίξεις από τη Μεγάλη Βρετανία ισχύουν από αύριο Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου στις 6:00 το πρωί, σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά.

Συγκεκριμένα, από αύριο στις 6:00 το πρωί, τίθεται σε ισχύ το μέτρο της κατ' οίκον απομόνωσης επτά ημερών, αντί τριών ημερών που ισχύει για τις αφίξεις από κάθε άλλη χώρα. Σημειώνεται, ότι το νέο αυτό μέτρο είναι συμπληρωματικό στα ήδη υφιστάμενα, συνεχίζει δηλαδή να ισχύει η υποχρέωση όλων των ταξιδιωτών να έχουν αρνητικό μοριακό (PCR) test 72 ωρών, ενώ θα συνεχίσουν να υποβάλλονται υποχρεωτικά και σε rapid test κατά την άφιξή τους στη χώρα.

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού θα αξιολογήσει εκτενέστερα αύριο τα επιστημονικά δεδομένα και θα επανέλθει με τυχόν νεότερες εισηγήσεις.

news

Διαβάστε Περισσότερα » "Χαρδαλιάς: Επτά ημέρες καραντίνα σε όσους έρχονται από τη Βρετανία"

Κορωνοϊός: Στα 588 τα νέα κρούσματα - 70 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 588 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 131072, εκ των οποίων το 52.5% άνδρες. 5211 (4.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 38349 (29.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Η κατανομή των νέων εγχώριων κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα παρουσιάζεται στον κατωτέρω πίνακα:

katanomi

Συνολικά 515 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 165 (32.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 800 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Αναλυτικά:

172 κρούσματα στην Π.Ε Αττικής
100 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
19 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
1 κρούσμα στην Π.Ε Αργολίδας
2 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας
8 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας
2 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας
3 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών
7 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας
18 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου
1 κρούσμα στην Π.Ε. Ευρυτανίας
5 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας
10 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Ηρακλείου
1 κρούσμα στην Π.Ε Θάσου
4 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
5 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας
29 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέρκυρας
10 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς
20 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης
10 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας
4 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας
23 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας
8 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου
1 κρούσμα στην Π.Ε Λευκάδας
10 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας
5 κρούσματα στην Π.Ε Μεσσηνίας
1 κρούσμα στην Π.Ε Ιόνιων Νήσων
24 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης
8 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας
16 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
2 κρούσματα στην Π.Ε Πρέβεζας
1 κρούσμα στην Π.Ε Ρεθύμνου
10 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης
13 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών
1 κρούσμα στην Π.Ε. Τρικάλων
6 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Φλώρινας
4 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
1 κρούσμα στην Π.Ε. Χανίων
1 κρούσμα στην Π.Ε. Χίου
4 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

Επίσης, έχουμε 70 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4172 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1682 (40.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 2.682.846 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 440.453 δείγματα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Στα 588 τα νέα κρούσματα - 70 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο"

Καιρός αύριο: Βροχερός με ομίχλη και κρύο – Πού θα χιονίσει

Βροχερός ο καιρός αύριο, Δευτέρα (21.12.2020) σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι μεταβλητοί, με τοπικές ομίχλες και λίγα χιόνια. 

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την Κρήτη και πρόσκαιρα στα Δωδεκάνησα. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά όπου τις πρωινές ώρες ενδέχεται να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Καιρός αύριο: Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα βόρεια και ανατολικά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές.
Η ορατότητα κατά τόπους θα είναι περιορισμένη.
Ανεμοι: Ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στην δυτική και κεντρική Μακεδονία.
Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
Η ορατότητα κατά τόπους θα είναι περιορισμένη και είναι πιθανόν να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, όπου τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Η ορατότητα κατά τόπους θα είναι περιορισμένη και είναι πιθανόν να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές, γενικά ασθενείς, κυρίως στις βορειότερες περιοχές.
Η ορατότητα κατά τόπους θα είναι περιορισμένη.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στη βόρεια Κρήτη.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα βόρεια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΣΑΜΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχερός με ομίχλη και κρύο – Πού θα χιονίσει"

ΗΠΑ: Ξεκίνησε η μεταφορά των εμβολίων της Moderna – Πιθανόν τη Δευτέρα ο πρώτος εμβολιασμός

Τα φορτία με το εμβόλιο της Moderna κατά της Covid-19 άρχισαν να μεταφέρονται από τις αποθήκες νωρίς σήμερα με προορισμό τις εγκαταστάσεις ιατρικής περίθαλψης στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της επιχείρησης διανομής του δεύτερου εγκεκριμένου εμβολίου του νέου κορονοϊού στη χώρα.

Η διανομή του εμβολίου της Moderna σε περισσότερες από 3.700 τοποθεσίες στις ΗΠΑ θα ευρύνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την εκστρατεία εμβολιασμού που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα με το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού προγράμματος εμβολιασμού Μόνσεφ Σλάουι δήλωσε πως το πιθανότερο το πρώτο εμβόλιο της Moderna θα γίνει αύριο το πρωί.

«Ανυπομονούμε για το εμβόλιο. Θα είναι λίγο ευκολότερη η διανομή του, επειδή δεν απαιτεί χαμηλές θερμοκρασίες όπως εκείνο της Pfizer», επισήμανε ο Σλάουι μιλώντας στο CNN.

Η αμερικανική κυβέρνηση σχεδιάζει να παραδώσει 5,9 εκατομμύρια εμβόλια της Moderna και 2 εκατομμύρια της Pfizer αυτήν την εβδομάδα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΗΠΑ: Ξεκίνησε η μεταφορά των εμβολίων της Moderna – Πιθανόν τη Δευτέρα ο πρώτος εμβολιασμός"

Υπόθεση κατασκοπείας: «Ο γραμματέας ήθελε να φτιάξει δίκτυο πρακτόρων» λέει ο 52χρονος μάγειρας

Συνέντευξη στο protothema.gr μέσα από τα κρατητήρια της Ασφάλειας Ρόδου παραχώρησε ο Μεμέτ Νεζαμετίν, ο 52χρονος Έλληνας μουσουλμάνος που εργαζόταν ως μάγειρας στο πλοίο της γραμμής από Ρόδο προς Καστελόριζο κι ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία της «Κατασκοπείας κατά Συναυτουργία» σε συνδυασμό με Α.Ν 376/1936 «Περί μέτρων ασφάλειας οχυρών θέσεων».

Σύμφωνα με την αρχική του κατάθεση στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν, ο Μεμέτ Νεζαμετίν είχε παραδεχθεί ότι σε δυο ταξίδια του προς το Καστελόριζο μετέφερε στον γραμματέα του τουρκικού προξενείου, επίσης Έλληνα μουσουλμάνο, Μπαϊράμ Σεμπαετίν, τις ακριβείς θέσεις των πολεμικών πλοίων, πόσα ήταν αυτά και τους αριθμούς που έφεραν στην πλώρη τους, όπως και ότι μετέφεραν 60-70 φαντάρους στο ακριτικό νησί. Χθες, μέσω του συνηγόρου του, Στέλιου Αλεξανδρή, διέψευσε ότι έδωσε ευαίσθητες πληροφορίες στον γραμματέα του τουρκικού προξενείου και σήμερα μέσα από τα κρατητήρια, επιμένει ότι δεν έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας, παρά τις επίμονες προσπάθειες του γραμματέα.

«Αυτός ήθελε να με στριμώξει και να μάθει πράγματα από μένα» λέει στο protothema.gr ο 52χρονος μάγειρας. Αμέσως παρακάτω μιλάει για το χρονικό της γνωριμίας του, αναφέρεται στο άτομο που τους έφερε σε επαφή αλλά και για το πώς αντέδρασε στο έντονο ενδιαφέρον που, όπως λέει, εκδήλωσε ο Έλληνας μουσουλμάνος και γραμματέας του τουρκικού προξενείου, να του εκμαιεύσει σημαντικές πληροφορίες για τις κινήσεις των πολεμικών μας πλοίων.

Θα πει: «Η γνωριμία μας κράτησε πολύ λίγο, περίπου 25 μέρες και στην ουσία δεν μπόρεσε να μάθει κάτι από μένα. Είχαμε συναντηθεί για καφέ και στο τέλος μόλις κατάλαβα ότι αυτός θα με βάλει σε μπελάδες, μιλάω κατευθείαν με την γυναίκα μου η οποία μου λέει: «Μείνε μακριά απ αυτόν τον άνθρωπο». Έτσι άρχισα να διαγράφω τα πάντα, ονόματα και τηλέφωνα που είχα κάνει μαζί του. Για 40 μέρες μέχρι να μας πιάσουν δεν είχα καμία επικοινωνία μαζί του. Δεν του έδωσα καμία πληροφορία για τα καράβια».

Ο 52χρονος μάγειρας διαψεύδει και την πληροφορία που είχε δει το φως της δημοσιότητας, ότι δήθεν είχε πει στους αστυνομικούς ότι φωτογράφιζε τα πολεμικά μας πλοία «για τη μάνα πατρίδα» δηλαδή για την Τουρκία. «Δεν το είπα ποτέ αυτό, αποκλείεται να το είπα»  αναφέρει. Το στοιχείο δεν προκύπτει ούτε από την αρχική κατάθεση που είχε δώσει ο Μεμέτ Νεζαμετίν.

Για να προσθέσει: «Αγαπάω την Ελλάδα, είμαι Έλληνας πολίτης. Γεννήθηκα στην Ελλάδα, θα πεθάνω στην Ελλάδα. Δεν θα έκανα ζημιά στην Ελλάδα μας».

Στο ερώτημα αν πιστεύει πως ο γραμματέας τον προσέγγισε γιατί σκοπός του ήταν να χτίσει ένα δίκτυο κατασκοπείας που θα λειτουργούσε εις βάρος της Ελλάδας, ο 52χρονος μάγειρας ισχυρίζεται: «Πιστεύω πως αυτό ήθελε να φτιάξει. Όμως στις κουβέντες που κάναμε όταν πηγαίναμε για καφέ δεν ανοιγόταν σχετικά με την Ελλάδα ή την Τουρκία, ήταν αρκετά μαζεμένος».

Ο 52χρονος μάγειρας είχε πει στην αρχική του κατάθεση ότι ο γραμματέας του τουρκικού προξενείου του ζητούσε εκτός από τις θέσεις και τα διακριτικά των πολεμικών πλοίων, να του αναφέρει πόσους φαντάρους μεταφέρουν κάθε φορά με το πλοίο στο Καστελόριζο.

Ο γραμματέας ζητούσε αυτές τις πληροφορίες τηλεφωνικώς αφού πρώτα του είχε στείλει μήνυμα στην εφαρμογή WhatsApp.

«Έχω παραδώσει το δικό μου τηλέφωνο στις Αρχές, δεν έχω λαπτοπ ή άλλο είδους κομπιούτερ και είμαι στη διάθεση της ανακρίτριας για κάθε περαιτέρω εξήγηση» είπε χθες στο protothema.gr ο Μεμέτ Νεζαμετίν μέσω του συνηγόρου του, Στέλιου Αλεξανδρή.

Αποκάλυψε δε στους αστυνομικούς ότι στην πρώτη συνάντηση που είχε μαζί του στο Ακταίο, ο γραμματέας τον ρώτησε αν ξέρει κι άλλους Έλληνες μουσουλμάνους που να δουλεύουν σε πλοία που κάνουν δρομολόγια στο Καστελόριζο ώστε να έρθει σε επαφή μαζί τους.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Υπόθεση κατασκοπείας: «Ο γραμματέας ήθελε να φτιάξει δίκτυο πρακτόρων» λέει ο 52χρονος μάγειρας"

Μετάλλαξη κορονοϊού: Η ΕΕ ανακοινώνει διακοπή αεροπορικών συνδέσεων με Βρετανία και Νότια Αφρική

Για τα καλά συναγερμός έχει σημάνει σε όλη την Ευρώπη μετά την είδηση για τη μετάλλαξη του κορονοϊού στη Βρετανία με την Ευρωπαϊκή Ένωση να ανακοινώνει τη διακοπή των αεροπορικών συνδέσεων.

Συγκεκριμένα η Γερμανία θα διακόψει από τα μεσάνυχτα τις αεροπορικές της συνδέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο, έγινε γνωστό από κυβερνητική πηγή στο Βερολίνο.

Η απόφαση αυτή, η οποία ενδέχεται να υιοθετηθεί από το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα επισημοποιηθεί τις προσεχείς ώρες, δήλωσε η κυβερνητική πηγή διευκρινίζοντας ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκονται σε συζητήσεις για την διαμόρφωση κοινής στάσης σχετικά με τις θαλάσσιες και τις χερσαίες συνδέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο. Παράλληλα η Γερμανία θα ακολουθήσει την ίδια τακτική για τη Νότια Αφρική.

Παράλληλα, το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών γνωστοποίησε μέσω του Twitter ότι έχει δοθεί εντολή για άμεση ενίσχυση των ελέγχων στα σύνορα για τα άτομα που φθάνουν από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Νότια Αφρική.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στην εφημερίδα Bild, η Γερμανία και η Ευρωπαϊκή Ενωση στο σύνολό της θα διακόψουν από τα μεσάνυχτα όλες τις αεροπορικές συνδέσεις με τις δύο αυτές χώρες.

Οι θαλάσσιες συνδέσεις και οι χερσαίες συνδέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο θα περιορισθούν επίσης σε μεγάλο βαθμό, σύμφωνα με τις πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας. Μόνο η μεταφορά εμπορευμάτων θα λειτουργεί κανονικά.

Διαβουλεύσεις διεξάγονται για το θέμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την εναρμόνιση της αντίδρασης των χωρών μελών, κυρίως ανάμεσα στην Γερμανία, η οποία ασκεί την προεδρία της ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η νέα μετάλλαξη του ιού, η οποία εντοπίσθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Νότια Αφρική θεωρείται ότι αυξάνει την μεταδοτικότητα, εξ ου και η αύξηση της ανησυχίας στην Ευρώπη καθώς το δεύτερο κύμα της επιδημίας βρίσκεται σε έξαρση.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μετάλλαξη κορονοϊού: Η ΕΕ ανακοινώνει διακοπή αεροπορικών συνδέσεων με Βρετανία και Νότια Αφρική"

Ανήλικοι έκαναν πάρτι γενεθλίων στην αυλή του 1ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας

Επτά ανήλικοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς μετά από καταγγελία, λίγο πριν τις 8 το βράδυ του Σαββάτου, στο 1ο ΕΠΑΛ στο Φυτόκο. Οι νεαροί συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο χώρο του σχολείου κάνοντας πάρτι γενεθλίων.

Έγινε καταγγελία στην Αστυνομία και όταν πήγε το περιπολικό στο χώρο, εντόπισαν αρκετά άτομα, εκ των οποίων τα περισσότερα τράπηκαν σε φυγή. Οι αστυνομικοί προσήγαγαν και συνέλαβαν τέσσερα κορίτσια και τρία αγόρια 17 ετών για παραβίαση μέτρων.
Σε βάρος των επτά παιδιών επιβλήθηκαν τα αντίστοιχα διοικητικά πρόστιμα 300 €.

magnesianews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανήλικοι έκαναν πάρτι γενεθλίων στην αυλή του 1ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας"

Το έργο που απειλεί με οικολογική καταστροφή τις παραλίες της Ανατολικής Αττικής

Κόντρα στο σάλο που έχει προκληθεί και τις έντονες διαμαρτυρίες των χιλιάδων κατοίκων της περιοχής του Μαρκόπουλου, καθώς και της τοπικής δημοτικής αρχής, συνεχίζεται την κατασκευή του αγωγού μήκους 53 χλμ. που θα ξεκινάει από το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Κορωπίου - Παιανίας και θα καταλήγει στην πανέμορφη και πεντακάθαρη μέχρι σήμερα θαλάσσια περιοχή της Χαμολιάς, απειλώντας με οικολογική καταστροφή ολόκληρο το θαλάσσιο μέτωπο της Ανατολικής Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πόντιση του αγωγού θα πραγματοποιηθεί το χρονικό διάστημα μεταξύ Φεβρουαρίου και Απριλίου του 2021, μια εξέλιξη που προβληματίζει έντονα τους κατοίκους της περιοχές γι’ αυτά που θα ακολουθήσουν.

Η αγωνία τους έχει χτυπήσει «κόκκινο» διαπιστώνοντας ότι μεταξύ άλλων δεν έχει γνωστοποιηθεί εδώ και τόσο καιρό η υφιστάμενη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου ώστε να γνωρίζουν και οι ίδιοι το μέγεθος των συνεπειών που θα υπάρξουν από τα επεξεργασμένα λύματα. Οι κάτοικοι της ακτογραμμής από Σχινιά - Νέα Μάκρη - Ραφήνα - Αρτέμιδα - Χαρμολιά - Πόρτο Ράφτη εκτιμούν τα όσα γίνονται ότι συνιστούν οικολογικό έγκλημα για τον τόπο τους.

Τη διαχείριση του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων θα αναλάβει η ΕΥΔΑΠ και αυτή τη στιγμή εκτελούνται έργα «στο παραθαλάσσιο μέτωπο για την συγκόλληση/πόντιση του υποθαλάσσιου αγωγού μήκους ενός χιλιομέτρου», όπως αναφέρει ο δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μαρκόπουλου Μεσογαίας Αττικής Κωνσταντίνος Αλλαγιάννης εξακολουθεί να είναι ανήσυχος για τις εξελίξεις υποστηρίζοντας σθεναρά ότι η ΕΥΔΑΠ που θα αναλάβει τη διαχείριση του έργου «μας εμπαίζει και δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε μαζί της».

Ο ίδιος είχε καταγγείλει ότι η Εταιρεία Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης αρνήθηκε να του δώσει τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η οποία παρεμπιπτόντως θα τροποποιηθεί καθώς στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Παιανίας – Κορωπίου θα μπουν και τα λύματα του δήμου Σαρωνικού. Οπότε κανείς δεν γνωρίζει επακριβώς αυτή τη στιγμή ποιες θα είναι οι επιπτώσεις για το περιβάλλον και ειδικότερα για το παραλιακό και θαλάσσιο μέτωπο της περιοχής του Μαρκόπουλου αλλά και ενός μεγάλου τμήματος της Ανατολικής Αττικής αφού τα νερά προφανώς δεν μένουν στάσιμα αλλά ακολουθούν τα θαλάσσια ρεύματα. Άρα και η όποια τυχόν μόλυνση θα μεταφερθεί και σε άλλες περιοχές.

news

Διαβάστε Περισσότερα » "Το έργο που απειλεί με οικολογική καταστροφή τις παραλίες της Ανατολικής Αττικής"

Δένδιας: Δεν θα γίνει δεκτή διεύρυνση ατζέντας από την Τουρκία

«Η πραγματικότητα είναι ότι θα θέλαμε καλύτερα αποτελέσματα από τη Σύνοδο Κορυφής» σημειώνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Το Βήμα της Κυριακής”.

Παράλληλα ο κ. Δένδιας πρόσθεσε πως «από την άλλη πλευρά, με δεδομένη την Προεδρία του Συμβουλίου και την αντίληψή της, δεν θα μπορούσε κανείς να αναμένει, ρεαλιστικά, περισσότερα πράγματα».

Ο υπουργός Εξωτερικών εκτιμά ότι το γερμανικό πολιτικό σύστημα και η γερμανική κοινωνία αντιλαμβάνονται την τουρκική επιθετικότητα και τον τουρκικό παραλογισμό σε ορισμένα ζητήματα. Ωστόσο, «υπάρχει ένα μεγάλο ζήτημα με την παρούσα γερμανική κυβέρνηση που αφορά στο Μεταναστευτικό. Όσα συνέβησαν το 2015 έχουν λειτουργήσει ως τραύμα» εξηγεί και «όποιος κίνδυνος σχετίζεται με αυτό μεγεθύνεται υπερβολικά στα μάτια τους».

Εκτιμά ακόμη «ότι κινούνται με στερεότυπα του τύπου “ο Ερντογάν δεν θα είναι εκεί για πάντα”. ‘Αρα, ας ανεχτούμε αυτό που συμβαίνει σήμερα ενόψει ενός καλύτερου μέλλοντος που μαθηματικά θα έλθει».

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Δένδιας, «οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι δεν έχουμε λάβει μία σταθερή απόφαση για την πορεία που θέλουμε να έχουν οι ευρωτουρκικές σχέσεις». Επισημαίνει ότι η επιλογή της Ελλάδας κατά τη δεκαετία του 1990 να επιδιώξει την επίλυση των διαφορών μέσα από το ενταξιακό πλαίσιο υπήρξε γενναία. Σήμερα όμως, η Τουρκία αποκλίνει και το συγκεκριμένο ιστορικό εγχείρημα αστοχεί.

«Αν μιλούσαμε με όρους πιθανοτήτων, το 90% οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να αποκλίνει και το 10% να επανασυγκλίνει. Εγώ αυτό το 10% δεν θα το πετούσα. Και πρέπει να αντιληφθούμε ότι η επιλογή του 90% ενέχει έναν κίνδυνο: μία ειδική σχέση. Αυτή θα μπορούσε να επιτρέψει στην Τουρκία πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά και να μην της επιβάλλει τις υποχρεώσεις για το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα, που για εμάς είναι απαραίτητες», τονίζει.

«Είμαστε σχεδόν ιστορικά υποχρεωμένοι να επιδιώξουμε μία μεταβολή της τουρκικής κοινωνίας προς την Ευρώπη. Διαφορετικά, πρέπει να κινηθούμε σε μία λογική Ευρώπης-φρουρίου. Δεν θα είναι ευχάριστο αυτό».

Όπως αναφέρει, η Αθήνα αναμένει μία ημερομηνία από την Άγκυρα αλλά η τελευταία θέλει μάλλον να είναι σίγουρη ότι δεν θα εισπράξει μία άρνηση. Αυτή δεν θα υπάρξει, ξεκαθαρίζει ο κ. Δένδιας, «εφόσον το κλίμα είναι κατάλληλο, το Ορούτς Ρέις “δεν κόβει βόλτες” και θα έχουμε μία σταθερότητα, όχι κινήσεις τακτικής».

Με τη συνεχή επίκληση του αιτήματος για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, η Άγκυρα δείχνει να επιθυμεί εκ των προτέρων διεύρυνση της ατζέντας. «Αυτό δεν θα γίνει δεκτό» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας και υπογραμμίζει ότι καμία τρίτη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας δεν έχει θέσει τέτοιο ζήτημα.

«Νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουν, αν και ενδομύχως ίσως να σκέφτονται αλλιώς, ότι αν ανοίξει αυτός ο ασκός, δεν θα ξανακλείνει» αναφέρει.

Ο Νίκος Δένδιας εκτιμά, επίσης, ότι η πρόσφατη ανακοίνωση των αμερικανικών κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας θα επιδράσουν στην τρέχουσα ισορροπία. Και θεωρεί ότι με την τροποποίηση του παραρτήματος της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας το 2019, «η Ελλάδα παρείχε στις ΗΠΑ μία βάση για να προχωρήσει σε ένα τέτοιο βήμα καθώς προσέφερε την πολυτέλεια απεμπλοκής από τη γεωπολιτική ομηρία της Τουρκίας».

Υπογραμμίζει ακόμη τη σημασία της παρέμβασης του Αμερικανού ομολόγου του Μάικ Πομπέο στην τελευταία συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, οποίος «αναίρεσε ουσιαστικά το βασικό επιχείρημα της Τουρκίας ότι αποτελεί τη “λυδία λίθο” της ύπαρξης της Συμμαχίας στην περιοχή μας».

Όπως εξηγεί, η Αθήνα βρίσκεται ήδη σε επαφή για αναθεώρηση του κορμού της αμυντικής συμφωνίας, με διεύρυνση του αμερικανικού στρατιωτικού αποτυπώματος, αλλά «πρέπει να δούμε ποιες είναι οι φιλοδοξίες της νέας αμερικανικής κυβέρνησης». Η Ελλάδα διεκδικεί έναν διευρυμένο ρόλο στη Βαλκανική, τόσο για γεωστρατηγικούς λόγους όσο και για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. «Το γεωπολιτικό αντάλλαγμά μας είναι η σταθερότητα και η ασφάλεια» τονίζει.

«Στο Λιβυκό δεν είχαμε πολλές επιλογές όταν ήρθαμε στην εξουσία» παρατηρεί. «Πρώτο μας μέλημα ήταν να διασφαλίσουμε ότι οι λιβυκές ακτές απέναντι από την Κρήτη θα ελέγχονται από φίλιες δυνάμεις, είτε επί του πεδίου είτε τρίτες. Στη συζήτηση της επόμενης ημέρας, βασικοί στόχοι είναι δύο: η αποτροπή δημιουργίας τουρκικής βάσης και η αναίρεση αποφάσεων της κυβέρνησης Σάραζ, όπως το τουρκολιβυκό Μνημόνιο» καταλήγει.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δένδιας: Δεν θα γίνει δεκτή διεύρυνση ατζέντας από την Τουρκία"

Νέες μελέτες: Περιορισμένη η προστασία της μάσκας σε κλειστούς χώρους

Η αερομεταφερόμενη μετάδοση του SARS-CoV-2 έχει σημαντικό ρόλο στη διασπορά του ιού στους κλειστούς χώρους, σύμφωνα με τους ερευνητές της επιστήμης των αερολυμάτων. Οι σχετικές μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως ενώ η πιθανότητα αερομεταφερόμενης μετάδοσης σε εξωτερικούς χώρους είναι εξαιρετικά χαμηλή, στους εσωτερικούς χώρους, και δη σε εκείνους με υψηλή συνάθροιση ατόμων, ακόμη και η χρήση μάσκας προσώπου προσφέρει περιορισμένη προστασία.

«Η έρευνα για τις αερομεταφερόμενες ασθένειες πριν από την τρέχουσα πανδημία είχε επικεντρωθεί κυρίως σε ‘’βίαια» φαινόμενα εκπνοής, όπως το φτάρνισμα και ο βήχας. Λιγότερη προσοχή είχε δοθεί στη μετάδοση αερολύματος (aerosol), αλλά υπάρχουν σημαντικοί λόγοι να υποψιαζόμαστε, ότι αυτός ο τρόπος μετάδοσης παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην υψηλή μεταδοτικότητα της covid-19», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Σιούτας, καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος και κάτοχος της έδρας Fred Champion στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας (USC), σε διαδικτυακή διάλεξη με θέμα «Ο Covid-19 από τη σκοπιά της επιστήμης των aerosol», που έδωσε κατόπιν πρόσκλησης της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.

Όπως εξήγησε ο κ. Σιούτας χρειάστηκε χρόνος για τους επιστήμονες των αερολυμάτων να πείσουν την ιατρική κοινότητα ότι, λόγω του μικρού μεγέθους των αερολυμάτων και της δυνατότητάς τους να παραμείνουν στον αέρα αρκετές ώρες, σε συνδυασμό με την ανεπαρκή γνώση για την μετάδοση του SARS-CoV-2 μέσω σταγονιδίων, απαιτείται επανεξέταση του τρόπου με τον οποίο διασπείρεται ο ιός.

«Η κρίσιμη στιγμή ήρθε με τη δημοσίευση ενός ‘’challenge document» με τίτλο ‘’Είναι ώρα να αντιμετωπιστεί η μετάδοση της Covid 19 μέσω του αέρα», την 6η Ιουλίου 2020, απευθυνόμενο στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, υπογεγραμμένο από 239 διακεκριμένους aerosol επιστήμονες από όλο τον πλανήτη. Τρεις μήνες αργότερα, η θέση του ΠΟΥ έχει αλλάξει και αναγνωρίζεται ότι η αερομεταφερόμενη μετάδοση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο», ανέφερε ο καθηγητής.

«Πώς παράγονται τα αερολύματα με την αναπνοή και ομιλία»

Πώς γίνεται όμως η μετάδοση του κορονοϊού μέσω αερολυμάτων που παράγουν άτομα, τα οποία είναι προσυμπτωματικά ή ασυμπτωματικά, χωρίς να φταρνίζονται ή να βήχουν;
«Οι άνθρωποι παράγουν μεγάλες ποσότητες σωματιδίων κάτω των 5 μικρομέτρων (μm), καθώς αναπνέουν και μιλούν. Αυτά τα εκπνεόμενα σωματίδια έχουν τυπικά διάμετρο περίπου 1 μm ή μικρότερη, και επομένως είναι αόρατα με γυμνό μάτι. Οι περισσότεροι άνθρωποι που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα αερολύματα δε γνωρίζουν καθόλου ότι υπάρχουν», ανέφερε ο καθηγητής.

Σημείωσε, δε, πώς «ακόμα και τα μεγαλύτερα σωματίδια που παράγονται από τον βήχα και το φτάρνισμα, είτε πέφτουν στο έδαφος λόγω βαρύτητας μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, είτε εξατμίζονται σε πολύ μικρότερα μεγέθη, στην περιοχή του 1 μικρομέτρου ή λιγότερο και μένουν στον αέρα πολλές ώρες».

«Αυτά τα μικρότερα σωματίδια ταξιδεύουν ελεύθερα στον αέρα και μεταφέρουν το ιογενές τους περιεχόμενο εκατοντάδες μέτρα από το σημείο εκπομπής τους», εξήγησε.

«Ένα σενάριο και τρεις υποθέσεις για τη διασπορά του SARS-Cov-2 σε ένα εστιατόριο»

Πώς όμως υπολογίζεται το ιικό φορτίο που παράγεται από τα αερολύματα σε έναν κλειστό χώρο;

Ο κ. Σιούτας παρουσίασε ένα πιθανό σενάριο, με τρεις διαφορετικές υποθέσεις. Εξέτασε συγκεκριμένα πόσο πιθανό είναι να μεταδοθεί ο ιός από ασυμπτωματικούς φορείς σε ένα εστιατόριο.

Το σενάριο αφορά ένα εστιατόριο γύρω στα 50 τετραγωνικά μέτρα, με 3 μέτρα ύψος.

Λαμβάνεται υπόψη ότι με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα στον χώρο αυτό υπάρχουν έξι τραπέζια των τεσσάρων ατόμων, συνεπώς υπάρχουν 24 πελάτες στο εστιατόριο, οι οποίοι θα παραμείνουν στον χώρο 2 έως 2,5 ώρες. Υποθετικά και με βάση επιδημιολογικές μελέτες ένα ποσοστό 10% ή δύο πελάτες στους 24 είναι ασυμπτωματικοί φορείς και δεν το γνωρίζουν. Υπολογίζεται στη συνέχεια το ρίσκο των υπολοίπων 22 να μολυνθούν από τον ιό στο χρονικό διάστημα της παραμονής τους στο εστιατόριο.

Οι τρεις διαφορετικές υποθέσεις που εξετάζονται είναι το εστιατόριο να διαθέτει μόνο φυσικό αερισμό, από παράθυρα ή πόρτες, στη δεύτερη περίπτωση να διαθέτει σύστημα εξαερισμού και στην τρίτη περίπτωση να λειτουργεί και καθαριστής αέρα εσωτερικού χώρου.

Συνολικά ο κάθε ασυμπτωματικός φορέας υπολογίζεται ότι μέσα σε δύο ώρες παράγει 12,6 ιικά αντίγραφα RNA του SARS-CoV-2, άρα οι δύο φορείς 25,2 ιικά αντίγραφα.

Έτσι, στην πρώτη περίπτωση όπου υπάρχει μόνο φυσικός αερισμός η συγκέντρωση του ιικού φορτίου στον χώρο είναι 0,15 ιικά αντίγραφα RNA ανά κυβικό εκατοστό, στη δεύτερη περίπτωση με τη λειτουργία συστήματος εξαερισμού στα 0,10 ιικά αντίγραφα ανά κυβικό εκατοστό και στην τρίτη με τη λειτουργία του καθαριστή η συγκέντρωση πέφτει στα 0,034 ιικά αντίγραφα ανά κυβικό εκατοστό.

Για να υπολογιστεί το ρίσκο της μόλυνσης για καθέναν από τους μη ασθενείς πολλαπλασιάζεται η συγκέντρωση του ιικού φορτίου στον χώρο με τα κυβικά μέτρα αέρα που αναπνέει κάποιος ανά δύο ώρες.

«Ξέρουμε ότι συνήθως ένας άνθρωπος όταν κάθεται αναπνέει γύρω στα 0,8 κυβικά μέτρα μέσα σε μία ώρα. Για τις δύο ώρες που κάθεται κάθε πελάτης στο εστιατόριο θα δούμε πόσα ιικά αντίγραφα RNA του SARS-CoV-2 θα έχει εισπνεύσει», διευκρίνισε ο καθηγητής.

Συνεπώς, με βάση το χειρότερο σενάριο, όπου και ένα ιικό αντίγραφο RNA είναι ικανό για να μολυνθεί ένας άνθρωπος, στην πρώτη περίπτωση το ποσοστό της μόλυνσης είναι 24%, στο δεύτερο 17% και στο τρίτο 5%. «Υπάρχουν πολλοί που θα πουν ότι θεωρητικά και ένα RNA copy μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση, όμως συνήθως χρειάζονται 20-50 ιικά αντίγραφα. Από την άλλη όμως ο υπολογισμός της παραγωγής ιικών αντιγράφων ανά ml του σάλιου μας, αφορά έναν μέσο όρο και υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να παράγουν και 100 φορές περισσότερα ιικά αντίγραφα RNA, άρα αν λάβουμε υπόψη και αυτή την παράμετρο ο υπολογισμός είναι αρκετά λογικός», εξήγησε ο κ. Σιούτας.

«Είναι αποτελεσματικοί οι καθαριστές αέρα;»

Σε ό,τι αφορά τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για να μειωθεί η συμμετοχή των αερολυμάτων στη διασπορά του κορονοϊού ο κ. Σιούτας επισήμανε ότι «τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα, όπως η τήρηση φυσικών αποστάσεων, το πλύσιμο των χεριών, η αποφυγή συνωστισμού και η χρήση μάσκας προσώπου, είναι όλα στη σωστή κατεύθυνση», όμως «αν και οι μάσκες είναι πολύ αποτελεσματικές στο φιλτράρισμα σωματιδίων μεγαλύτερων από 5 μικρομέτρων, η αποτελεσματικότητα τους μειώνεται στο 50% για μικρότερα σωματίδια, ακόμη και αν ένα άτομο φοράει την μάσκα σφιχτά».

«Η χρήση καθαριστών αέρα εσωτερικού χώρου και αποτελεσματικών συστημάτων εξαερισμού είναι επιτακτική για την προστασία του κοινού από την Covid19, ειδικά καθώς μπαίνουμε στο χειμώνα. Η χρήση αυτών των συστημάτων θα πρέπει να συσταθεί από τις αρμόδιες αρχές ως απολύτως απαραίτητη για την εστίαση, όπου οι άνθρωποι δεν μπορούν να φορούν μάσκες ούτως ή άλλως, αλλά θα είναι επίσης πολύ χρήσιμη για τη δημόσια προστασία σε όλους τους άλλους χώρους, όπως νοσοκομεία, σχολεία, ιατρεία, μέσα μαζικής μεταφοράς, πολυκαταστήματα και καταστήματα τροφίμων», ανέφερε ο καθηγητής.

Σχετικά με την επιλογή κατάλληλου καθαριστή διευκρίνισε: «Αυτοί οι φορητοί καθαριστές αέρα εξοπλισμένοι με φίλτρα υψηλής απόδοσης (HEPA), για την αφαίρεση σωματιδίων και μπορούν να καθαρίσουν πλήρως εσωτερικούς χώρους 50 -100 τετραγωνικών μέτρων σε περίπου 15-20 λεπτά, αναλόγως μοντέλου. Η επιλογή του καθαριστή αέρα εξαρτάται κυρίως από τον όγκο του χώρου, όπου θα χρησιμοποιηθεί. Ένας εμπειρικός κανόνας λέει ότι ο ρυθμός ροής δειγματοληψίας του καθαριστή πρέπει να είναι τέτοιος ώστε ο όγκος του αέρα του συγκεκριμένου χώρου να περάσει από τον καθαριστή και να φιλτραριστεί περίπου 4 έως 5 φορές σε μία ώρα».

ΕΡΤ/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες μελέτες: Περιορισμένη η προστασία της μάσκας σε κλειστούς χώρους "

Θύμα ενέδρας ένοπλων ληστών έπεσε επιχειρηματίας στο Κορωπί

Θύμα ένοπλης ληστείας έπεσε ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρείας στο Κορωπί.

Ειδικότερα, δύο άγνωστοι που φορούσαν κράνη, οι οποίοι πιθανόν τον παρακολουθούσαν και του είχαν στήσει ενέδρα έξω από την εταιρεία του στη λεωφόρο Βάρης- Κορωπίου, την ώρα που έμπαινε στο κτίριο, τον προσέγγισαν και με την απειλή πιστολιού του άρπαξαν μία τσάντα, που -σύμφωνα με αστυνομική πηγή- περιείχε 120.000 ευρώ.

Στη συνέχεια, οι δράστες διέφυγαν με μοτοσικλέτα και αναζητούνται.

news

Διαβάστε Περισσότερα » "Θύμα ενέδρας ένοπλων ληστών έπεσε επιχειρηματίας στο Κορωπί"

Έρευνα διαΝΕΟσις: «Ναι» στο εμβόλιο του κορονοϊού αλλά με επιφυλάξεις – Τι φρενάρει τους Έλληνες

Η έρευνα διενεργήθηκε το διάστημα 1-10 Δεκεμβρίου 2020, σε πανελλαδικό δείγμα 1.100 ατόμων. Δείτε αναλυτικούς πίνακες σχετικά με το εμβόλιο του κορονοϊού.

Αυξάνονται οι Έλληνες που επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο του κορονοϊού, ωστόσο ο δισταγμός και οι επιφυλάξεις παραμένουν. 

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της τρίτης έρευνας της διαΝΕΟσις (σε συνέχεια των δύο προηγούμενων «Πώς Ζουν Οι Έλληνες Στην Πανδημία»), που διενεργήθηκε από κοινού με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Metron Analysis, το διάστημα 1-10 Δεκεμβρίου 2020, σε πανελλαδικό δείγμα 1.100 ατόμων.

Σύμφωνα με την έρευνα, δύο στους τρεις Έλληνες (66,3%) δηλώνουν ότι θα κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό, ενώ το 27,4% των ερωτηθέντων απαντά αρνητικά. Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Σεπτεμβρίου το 42% δήλωσε ότι δεν προτίθεται να κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό, όταν αυτό εγκριθεί από τους αρμόδιους ευρωπαϊκούς και εθνικούς φορείς και αρχίσει να διατίθεται δωρεάν.

Στην έρευνα αποτυπώνεται ότι τα ποσοστά των συμπολιτών μας που σκοπεύουν να κάνουν το εμβόλιο είναι μεγαλύτερα στους πιο ευκατάστατους, καθώς και σε όσους δηλώνουν ότι πάσχουν από κάποιο υποκείμενο νόσημα, ενώ πολύ σημαντικός παράγοντας είναι και η ηλικία. Χαρακτηριστικό είναι ότι στους ηλικίας άνω των 65, το ποσοστό αυτών που προτίθενται να κάνουν το εμβόλιο αγγίζει στο 80,4% -μάλιστα, αυτοί που απαντούν «σίγουρα ναι» είναι το 55%.

Παράλληλα, στην ερώτηση «συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την άποψη ότι τα εμβόλια σώζουν ζωές» το 94% των ερωτηθέντων συμφωνεί. Μάλιστα, το 61% συμφωνούν «απολύτως».

Από το περίπου 27% που δηλώνουν ότι (σίγουρα ή μάλλον) δεν θα κάνουν το εμβόλιο, η κυριότερη αιτία που αναφέρουν με πολύ μεγάλη διαφορά είναι το ότι «μπορεί να μην είναι ασφαλές, ή μπορεί να έχει παρενέργειες». Τα ποσοστά των πολιτών που δηλώνουν ότι «δεν υπάρχει ο ιός» ή «δεν εμπιστεύομαι τα εμβόλια» σε αυτή την ερώτηση είναι πάρα πολύ χαμηλά.

 

Όπως εξηγεί για λογαριασμό της Metron Analysis o Στράτος Φανάρας «ελάχιστοι είναι εκείνοι που αμφισβητούν επί της ουσίας την προσφορά των εμβολίων στη δημόσια υγεία και το λεγόμενο «αντιεμβολιαστικό κίνημα» είναι περιορισμένο με επιδημιολογικούς όρους αλλά αν η ενημέρωση των πολιτών δεν είναι ειλικρινής, διαφανής και κατανοητή μπορεί να σπεκουλάρει στην άγνοια και να καταστεί υπολογίσιμη δύναμη».

 

Εμβόλιο κορονοϊού: Επιφυλάξεις και δισταγμοί

Πάντως, είναι γεγονός ότι, αν και πολλοί Έλληνες έχουν ήδη λάβει την απόφαση να κάνουν το εμβόλιο -ένας στους τέσσερις από όσους θα έκαναν (μάλλον ή σίγουρα) το εμβόλιο δηλώνουν ότι θα το έκαναν «από τους πρώτους»- μεγάλο ποσοστό των πολιτών έχει ακόμα επιφυλάξεις και δισταγμούς. Περίπου οι μισοί από όσους δηλώνουν ότι προτίθενται να κάνουν το εμβόλιο, θα ήθελαν πρώτα να το συζητήσουν περισσότερο με γιατρούς ή συγγενείς.

Παράλληλα το 40,9% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι έχουν κάνει φέτος το εμβόλιο κατά της γρίπης, ένα ποσοστό πολύ υψηλότερο από το σύνηθες. Πράγματι, φέτος η ζήτηση για το εμβόλιο της γρίπης είναι πολύ μεγαλύτερη και ενδέχεται να φτάσει ως και 1 εκατ. περισσότερες δόσεις από ό,τι πέρυσι. Μάλιστα, 8 στους 10 ερωτηθέντες ηλικίας άνω των 65 δηλώνουν πως έχουν κάνει το εμβόλιο της γρίπης. Όπως είναι αναμενόμενο, από όσους δηλώνουν ότι έχουν κάνει το εμβόλιο κατά της γρίπης, το 84,1% δηλώνουν ότι θα κάνουν και το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Έρευνα διαΝΕΟσις: «Ναι» στο εμβόλιο του κορονοϊού αλλά με επιφυλάξεις – Τι φρενάρει τους Έλληνες"

Νέα χρηματοδότηση 85 εκατ. ευρώ στους Δήμους

Με έκτακτες χρηματοδοτήσεις και με μια σειρά από διοικητικές πράξεις που διασφάλισαν πρόσθετα έσοδα ή κάλυψαν έξοδα ή απώλειες των ΟΤΑ, το υπουργείο Εσωτερικών στην πιο δύσκολη ίσως χρονιά από τη μεταπολίτευση και μετά, στάθηκε στο πλευρό της Αυτοδιοίκησης με συνολικές επιπλέον χρηματοδοτήσεις που φθάνουν τα 550 εκατ. ευρώ.

Οπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του το υπουργείο, την Παρασκευή, με εντολή του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου δόθηκε επιπλέον ενίσχυση 85 εκατ. ευρώ στους 332 Δήμους της χώρας με σκοπό την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών.

Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια του 2020 η Αυτοδιοίκηση προκειμένου να καλύψει έκτακτες ανάγκες, οι περισσότερες εκ των οποίων δημιουργήθηκαν λόγω της πανδημίας, αλλά και για να καλύψει απώλεια εσόδων από δημοτικά τέλη που με αποφάσεις του υπουργείου Εσωτερικών δεν εισπράχθηκαν λόγω της πρώτης και της δεύτερης καραντίνας από καταστηματάρχες, επαγγελματίες και επιχειρήσεις που έμειναν κλειστές, καθώς και από κάλυψη ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά και για πληρωμή τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων, έλαβε πρόσθετα 400 εκατ. ευρώ. Επί πλέον πρέπει να υπολογισθούν και 150 εκατ. ευρώ, που προκύπτουν ως πρόσθετα, σταθερά, ετήσια έσοδα της Αυτοδιοίκησης από τη ρύθμιση των αδήλωτων τετραγωνικών, μια «σιωπηρή μεταρρύθμιση» που απάλλαξε τρία εκατομμύρια πολίτες από τέλη και πρόστιμα ύψους 1,5 δις ευρώ, για τα περίπου 70 εκατομμύρια τετραγωνικά που δεν είχαν δηλωθεί.

«Πρόκειται ιστορικά για τη μεγαλύτερη μείωση ιδιωτικού χρέους», όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Θεοδωρικάκος στη Βουλή και είναι μια πράξη που ενίσχυσε την εμπιστοσύνη μεταξύ κράτους και πολιτών. Αθροιστικά, δηλαδή, η Αυτοδιοίκηση έχει λάβει λόγω των αποφάσεων του Υπουργείου Εσωτερικών επιπλέον ποσά της τάξεως των 550 εκατ. ευρώ.

Η κατανομή των τελευταίων για το 2020, 85 εκατ. ευρώ προς τους Δήμους γίνεται ως εξής:

 

     

Α/Α

ΚΩΔ. ΤΠΔ

ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ

ΝΟΜΟΣ

ΑΠΟΔΟΤΕΟ ΠΟΣΟ ΣΕ €

1

50102

ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

807.716,76

2

50106

ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

170.597,43

3

50105

ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

181.916,04

4

50110

ΘΕΡΜΟΥ

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

76.743,97

5

50117

ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

330.022,89

6

50118

ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

299.419,73

7

50109

ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

106.833,08

8

51101

ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ

ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

334.556,07

9

51103

ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

66.135,50

10

51106

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

107.795,49

11

51112

ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ

ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

329.331,58

12

51203

ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

ΑΡΚΑΔΙΑΣ

106.542,91

13

51206

ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ

ΑΡΚΑΔΙΑΣ

155.998,07

14

51215

ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΑΡΚΑΔΙΑΣ

147.708,12

15

51213

ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

ΑΡΚΑΔΙΑΣ

88.494,91

16

51219

ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΑΡΚΑΔΙΑΣ

430.255,88

17

53105

ΑΡΤΑΙΩΝ

ΑΡΤΗΣ

435.375,19

18

53108

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ

ΑΡΤΗΣ

65.350,97

19

53102

ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ

ΑΡΤΗΣ

76.642,83

20

53111

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ

ΑΡΤΗΣ

113.633,97

21

59501

ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

ΑΤΤΙΚΗΣ

196.648,84

22

59502

ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΑΤΤΙΚΗΣ

454.258,08

23

59503

ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΑΤΤΙΚΗΣ

439.662,87

24

59504

ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

ΑΤΤΙΚΗΣ

437.710,31

25

59817

ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ

ΑΤΤΙΚΗΣ

20.677,03

26

59505

ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΑΤΤΙΚΗΣ

4.663.854,47

27

59506

ΑΙΓΑΛΕΩ

ΑΤΤΙΚΗΣ

534.894,44

28

59801

ΑΙΓΙΝΑΣ

ΑΤΤΙΚΗΣ

96.275,47

29

59507

ΑΛΙΜΟΥ

ΑΤΤΙΚΗΣ

300.903,91

30

59508

ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

ΑΤΤΙΚΗΣ

446.206,71

31

59702

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

ΑΤΤΙΚΗΣ

200.927,99

32

59604

ΑΧΑΡΝΩΝ

ΑΤΤΙΚΗΣ

634.657,38

33

59606

ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

ΑΤΤΙΚΗΣ

273.511,80

34

59510

ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

ΑΤΤΙΚΗΣ

187.760,40

35

59511

ΒΥΡΩΝΟΣ

ΑΤΤΙΚΗΣ

437.460,37

36

59512

ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΑΤΤΙΚΗΣ

383.734,51

37

59513

ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΑΤΤΙΚΗΣ

511.881,26

38

59514

ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ

ΑΤΤΙΚΗΣ

265.908,82

39

59601

ΔΙΟΝΥΣΟΥ

ΑΤΤΙΚΗΣ

226.486,85

40

59704

ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

ΑΤΤΙΚΗΣ

296.645,49

41

59509

ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΑΤΤΙΚΗΣ

419.163,04

42

59516

ΖΩΓΡΑΦΟΥ

ΑΤΤΙΚΗΣ

508.172,65

43

59517

ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ

ΑΤΤΙΚΗΣ

525.626,69

44

59518

ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΑΤΤΙΚΗΣ

342.184,30

45

59519

ΙΛΙΟΥ

ΑΤΤΙΚΗΣ

569.088,48

46

59520

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΑΤΤΙΚΗΣ

185.995,87

47

59521

ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΑΤΤΙΚΗΣ

661.739,29

48

59809

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΑΤΤΙΚΗΣ

594.514,76

49

59523

ΚΗΦΙΣΙΑΣ

ΑΤΤΙΚΗΣ

440.004,35

50

59810

ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΑΤΤΙΚΗΣ

403.122,05

51

59612

ΚΡΩΠΙΑΣ

ΑΤΤΙΚΗΣ

167.584,74

52

59803

ΚΥΘΗΡΩΝ

ΑΤΤΙΚΗΣ

68.692,65

53

59613

ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΑΤΤΙΚΗΣ

172.338,25

54

59538

ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ-ΠΕΥΚΗΣ

ΑΤΤΙΚΗΣ

193.967,58

55

59707

ΜΑΝΔΡΑΣ-ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ

ΑΤΤΙΚΗΣ

130.375,14

56

59614

ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ

ΑΤΤΙΚΗΣ

196.414,03

57

59615

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

ΑΤΤΙΚΗΣ

134.480,43

58

59708

ΜΕΓΑΡΕΩΝ

ΑΤΤΙΚΗΣ

249.834,83

59

59526

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ

ΑΤΤΙΚΗΣ

178.678,37

60

59527

ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ

ΑΤΤΙΚΗΣ

272.113,85

61

59529

ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

ΑΤΤΙΚΗΣ

481.646,30

62

59530

ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΑΤΤΙΚΗΣ

479.461,54

63

59811

ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ

ΑΤΤΙΚΗΣ

702.005,76

64

59617

ΠΑΙΑΝΙΑΣ

ΑΤΤΙΚΗΣ

153.880,32

65

59534

ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

ΑΤΤΙΚΗΣ

409.368,35

66

59608

ΠΑΛΛΗΝΗΣ

ΑΤΤΙΚΗΣ

346.810,78

67

59544

ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ

ΑΤΤΙΚΗΣ

308.763,43

68

59812

ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΑΤΤΙΚΗΣ

1.129.482,94

69

59525

ΠΕΝΤΕΛΗΣ

ΑΤΤΙΚΗΣ

205.364,50

70

59813

ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

ΑΤΤΙΚΗΣ

194.084,26

71

59536

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΑΤΤΙΚΗΣ

960.108,66

72

59537

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΕΩΣ

ΑΤΤΙΚΗΣ

359.233,23

73

59814

ΠΟΡΟΥ

ΑΤΤΙΚΗΣ

53.407,54

74

59619

ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

ΑΤΤΙΚΗΣ

116.466,13

75

59805

ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ΑΤΤΙΚΗΣ

270.796,56

76

59610

ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΑΤΤΙΚΗΣ

167.056,59

77

59620

ΣΠΑΤΩΝ-ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

ΑΤΤΙΚΗΣ

193.757,12

78

59815

ΣΠΕΤΣΩΝ

ΑΤΤΙΚΗΣ

47.513,96

79

59806

ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ

ΑΤΤΙΚΗΣ

57.024,72

80

59816

ΥΔΡΑΣ

ΑΤΤΙΚΗΣ

34.766,58

81

59531

ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

ΑΤΤΙΚΗΣ

254.114,36

82

59545

ΦΙΛΟΘΕΗΣ -ΨΥΧΙΚΟΥ

ΑΤΤΙΚΗΣ

213.493,99

83

59701

ΦΥΛΗΣ

ΑΤΤΙΚΗΣ

289.076,99

84

59542

ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΤΤΙΚΗΣ

327.798,85

85

59543

ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΑΤΤΙΚΗΣ

464.380,90

86

59646

ΩΡΩΠΟΥ

ΑΤΤΙΚΗΣ

234.188,61

87

51302

ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

ΑΧΑΙΑΣ

440.577,29

88

51307

ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΙΑΣ

ΑΧΑΙΑΣ

202.699,93

89

51320

ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ

ΑΧΑΙΑΣ

87.166,32

90

51309

ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

ΑΧΑΙΑΣ

138.039,17

91

51316

ΠΑΤΡΕΩΝ

ΑΧΑΙΑΣ

1.460.038,40

92

50302

ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ

ΒΟΙΩΤΙΑΣ

87.759,15

93

50305

ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΟΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ

ΒΟΙΩΤΙΑΣ

76.206,16

94

50307

ΘΗΒΑΙΩΝ

ΒΟΙΩΤΙΑΣ

275.300,81

95

50310

ΛΕΒΑΔΕΩΝ

ΒΟΙΩΤΙΑΣ

289.827,51

96

50312

ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ

ΒΟΙΩΤΙΑΣ

99.569,84

97

50318

ΤΑΝΑΓΡΑΣ

ΒΟΙΩΤΙΑΣ

149.116,12

98

55103

ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΓΡΕΒΕΝΩΝ

324.678,82

99

55104

ΔΕΣΚΑΤΗΣ

ΓΡΕΒΕΝΩΝ

66.965,97

100

55203

ΔΟΞΑΤΟΥ

ΔΡΑΜΑΣ

131.144,22

101

55202

ΔΡΑΜΑΣ

ΔΡΑΜΑΣ

487.750,76

102

55204

ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

ΔΡΑΜΑΣ

92.528,20

103

55209

ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

ΔΡΑΜΑΣ

59.441,27

104

55206

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

ΔΡΑΜΑΣ

144.313,06

105

58126

ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

11.460,53

106

58114

ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

30.633,84

107

58117

ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΚΑΣΟΥ

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

30.326,79

108

58116

ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

171.882,61

109

58108

ΚΑΡΠΑΘΟΥ

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

67.904,80

110

58118

ΚΩ

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

245.689,88

111

58119

ΛΕΙΨΩΝ

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

25.087,11

112

58120

ΛΕΡΟΥ

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

98.055,81

113

58121

ΜΕΓΙΣΤΗΣ

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

17.291,90

114

58110

ΝΙΣΥΡΟΥ

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

26.609,48

115

58122

ΠΑΤΜΟΥ

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

46.172,58

116

58123

ΡΟΔΟΥ

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

802.145,21

117

58124

ΣΥΜΗΣ

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

40.915,74

118

58113

ΤΗΛΟΥ

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

20.611,21

119

58125

ΧΑΛΚΗΣ

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

20.317,56

120

57101

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΕΒΡΟΥ

601.172,43

121

57103

ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

ΕΒΡΟΥ

192.529,64

122

57106

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΕΒΡΟΥ

318.471,62

123

57113

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

ΕΒΡΟΥ

48.878,96

124

57108

ΣΟΥΦΛΙΟΥ

ΕΒΡΟΥ

143.738,82

125

50417

ΔΙΡΦΥΩΝ-ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ

ΕΥΒΟΙΑΣ

145.650,20

126

50423

ΕΡΕΤΡΙΑΣ

ΕΥΒΟΙΑΣ

100.720,88

127

50410

ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ

ΕΥΒΟΙΑΣ

177.282,29

128

50411

ΚΑΡΥΣΤΟΥ

ΕΥΒΟΙΑΣ

106.892,26

129

50420

ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΕΥΒΟΙΑΣ

239.487,85

130

50409

ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ-ΛΙΜΝΗΣ-ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

ΕΥΒΟΙΑΣ

113.038,68

131

50425

ΣΚΥΡΟΥ

ΕΥΒΟΙΑΣ

50.360,38

132

50426

ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

ΕΥΒΟΙΑΣ

699.741,91

133

50504

ΑΓΡΑΦΩΝ

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

119.584,79

134

50506

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

196.555,44

135

52105

ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΖΑΚΥΝΘΟΥ

330.593,37

136

51415

ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ

ΗΛΕΙΑΣ

172.166,45

137

51418

ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ-ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ

ΗΛΕΙΑΣ

151.523,73

138

51405

ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

ΗΛΕΙΑΣ

123.290,39

139

51410

ΖΑΧΑΡΩΣ

ΗΛΕΙΑΣ

100.933,82

140

51402

ΗΛΙΔΑΣ

ΗΛΕΙΑΣ

270.373,50

141

51409

ΠΗΝΕΙΟΥ

ΗΛΕΙΑΣ

150.361,02

142

51417

ΠΥΡΓΟΥ

ΗΛΕΙΑΣ

410.865,52

143

55301

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΗΜΑΘΙΑΣ

323.834,23

144

55306

ΒΕΡΟΙΑΣ

ΗΜΑΘΙΑΣ

553.123,01

145

55310

ΝΑΟΥΣΑΣ

ΗΜΑΘΙΑΣ

271.760,53

146

59120

ΑΡΧΑΝΩΝ-ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ

ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

168.184,20

147

59105

ΒΙΑΝΝΟΥ

ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

57.806,21

148

59108

ΓΟΡΤΥΝΑΣ

ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

131.137,78

149

59112

ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

1.193.459,83

150

59106

ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ

ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

201.267,94

151

59114

ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ

ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

158.049,78

152

59118

ΦΑΙΣΤΟΥ

ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

194.484,55

153

59109

ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ

ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

214.304,62

154

53202

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

339.564,59

155

53204

ΣΟΥΛΙΟΥ

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

106.747,43

156

53208

ΦΙΛΙΑΤΩΝ

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

115.641,74

157

55430

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

337.920,72

158

55424

ΒΟΛΒΗΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

168.667,22

159

55411

ΔΕΛΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

328.600,57

160

55412

ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

288.508,44

161

55413

ΘΕΡΜΗΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

378.749,13

162

55433

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

2.323.275,50

163

55434

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

576.424,77

164

55432

ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

581.701,85

165

55418

ΛΑΓΚΑΔΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

290.199,42

166

55441

ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

613.598,30

167

55440

ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

661.860,37

168

55437

ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

379.491,70

169

55417

ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

236.187,14

170

55443

ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

226.336,55

171

53325

ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ

ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

76.825,41

172

53301

ΔΩΔΩΝΗΣ

ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

111.968,73

173

53316

ΖΑΓΟΡΙΟΥ

ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

62.292,68

174

53323

ΖΙΤΣΑΣ

ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

163.366,62

175

53313

ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

838.049,24

176

53317

ΚΟΝΙΤΣΑΣ

ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

98.190,52

177

53319

ΜΕΤΣΟΒΟΥ

ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

64.804,51

178

53314

ΠΩΓΩΝΙΟΥ

ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

119.676,70

179

55503

ΘΑΣΟΥ

ΚΑΒΑΛΑΣ

115.101,15

180

55504

ΚΑΒΑΛΑΣ

ΚΑΒΑΛΑΣ

619.943,31

181

55511

ΝΕΣΤΟΥ

ΚΑΒΑΛΑΣ

195.508,00

182

55501

ΠΑΓΓΑΙΟΥ

ΚΑΒΑΛΑΣ

254.709,28

183

54101

ΑΡΓΙΘΕΑΣ

ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

53.874,52

184

54108

ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

555.645,13

185

54115

ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

61.449,42

186

54111

ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

122.568,96

187

54113

ΠΑΛΑΜΑ

ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

148.491,42

188

54117

ΣΟΦΑΔΩΝ

ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

176.801,55

189

55609

ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ

ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

125.939,00

190

55613

ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

382.195,76

191

55608

ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ

ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

63.403,05

192

52217

ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑΣ

165.452,82

193

52218

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ & ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ 

ΚΕΡΚΥΡΑΣ

542.545,52

194

52219

ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑΣ

129.741,81

195

52210

ΠΑΞΩΝ

ΚΕΡΚΥΡΑΣ

41.590,84

196

52306

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

218.995,16

197

52304

ΙΘΑΚΗΣ

ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

50.022,53

198

52308

ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

64.198,51

199

52309

ΣΑΜΗΣ

ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

61.935,85

200

55706

ΚΙΛΚΙΣ

ΚΙΛΚΙΣ

467.173,82

201

55710

ΠΑΙΟΝΙΑΣ

ΚΙΛΚΙΣ

292.620,42

202

55820

ΒΕΛΒΕΕΛΒΕ 0,00%ΝΤΟΥ

ΚΟΖΑΝΗΣ

49.397,27

203

55815

ΒΟΙΟΥ

ΚΟΖΑΝΗΣ

217.910,28

204

55813

ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΚΟΖΑΝΗΣ

394.460,93

205

55810

ΚΟΖΑΝΗΣ

ΚΟΖΑΝΗΣ

605.926,27

206

55804

ΣΕΡΒΙΩΝ

ΚΟΖΑΝΗΣ

133.471,08

207

51503

ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

145.512,60

208

51505

ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

463.899,67

209

51506

ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

157.435,60

210

51507

ΝΕΜΕΑΣ

ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

64.901,55

211

51508

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

169.232,92

212

51509

ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

171.562,69

213

58201

ΑΜΟΡΓΟΥ

ΚΥΚΛΑΔΩΝ

37.143,12

214

58223

ΑΝΑΦΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΩΝ

15.540,09

215

58202

ΑΝΔΡΟΥ

ΚΥΚΛΑΔΩΝ

90.754,07

216

58224

ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

ΚΥΚΛΑΔΩΝ

23.338,08

217

58207

ΘΗΡΑΣ

ΚΥΚΛΑΔΩΝ

134.036,86

218

58220

ΙΗΤΩΝ

ΚΥΚΛΑΔΩΝ

34.688,13

219

58221

ΚΕΑΣ

ΚΥΚΛΑΔΩΝ

41.416,69

220

58227

ΚΙΜΩΛΟΥ

ΚΥΚΛΑΔΩΝ

20.313,68

221

58209

ΚΥΘΝΟΥ

ΚΥΚΛΑΔΩΝ

30.310,37

222

58210

ΜΗΛΟΥ

ΚΥΚΛΑΔΩΝ

67.482,50

223

58211

ΜΥΚΟΝΟΥ

ΚΥΚΛΑΔΩΝ

76.122,40

224

58212

ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΚΥΚΛΑΔΩΝ

197.760,89

225

58213

ΠΑΡΟΥ

ΚΥΚΛΑΔΩΝ

109.895,20

226

58222

ΣΕΡΙΦΟΥ

ΚΥΚΛΑΔΩΝ

29.252,68

227

58230

ΣΙΚΙΝΟΥ

ΚΥΚΛΑΔΩΝ

14.601,10

228

58215

ΣΙΦΝΟΥ

ΚΥΚΛΑΔΩΝ

44.636,29

229

58206

ΣΥΡΟΥ-ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΩΝ

211.960,37

230

58216

ΤΗΝΟΥ

ΚΥΚΛΑΔΩΝ

85.156,00

231

58218

ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΥ

ΚΥΚΛΑΔΩΝ

18.087,12

232

51605

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

ΛΑΚΩΝΙΑΣ

178.314,87

233

51621

ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ

ΛΑΚΩΝΙΑΣ

17.060,02

234

51620

ΕΥΡΩΤΑ

ΛΑΚΩΝΙΑΣ

189.738,01

235

51610

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

ΛΑΚΩΝΙΑΣ

189.592,06

236

51617

ΣΠΑΡΤΗΣ

ΛΑΚΩΝΙΑΣ

339.929,74

237

54201

ΑΓΙΑΣ

ΛΑΡΙΣΑΣ

97.865,98

238

54207

ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ΛΑΡΙΣΑΣ

296.999,16

239

54221

ΚΙΛΕΛΕΡ

ΛΑΡΙΣΑΣ

167.442,12

240

54215

ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

ΛΑΡΙΣΑΣ

1.121.571,62

241

54217

ΤΕΜΠΩΝ

ΛΑΡΙΣΑΣ

117.656,31

242

54227

ΤΥΡΝΑΒΟΥ

ΛΑΡΙΣΑΣ

175.788,05

243

54228

ΦΑΡΣΑΛΩΝ

ΛΑΡΙΣΑΣ

155.050,25

244

59201

ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΛΑΣΙΘΙΟΥ

257.455,32

245

59202

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΛΑΣΙΘΙΟΥ

210.797,04

246

59207

ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΛΑΣΙΘΙΟΥ

35.336,28

247

59208

ΣΗΤΕΙΑΣ

ΛΑΣΙΘΙΟΥ

170.409,85

248

58318

ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

ΛΕΣΒΟΥ

15.092,04

249

58316

ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

ΛΕΣΒΟΥ

266.113,61

250

58311

ΛΗΜΝΟΥ

ΛΕΣΒΟΥ

147.014,68

251

58315

ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

ΛΕΣΒΟΥ

485.874,61

252

52404

ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΛΕΥΚΑΔΟΣ

243.253,53

253

52407

ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ

ΛΕΥΚΑΔΟΣ

32.630,63

254

54303

ΑΛΜΥΡΟΥ

ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

155.753,39

255

54319

ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ

ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

44.882,32

256

54320

ΒΟΛΟΥ

ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

1.099.468,02

257

54307

ΖΑΓΟΡΑΣ-ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ

ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

53.279,61

258

54304

ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ

ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

87.049,72

259

54318

ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

94.376,35

260

54322

ΣΚΙΑΘΟΥ

ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

73.720,85

261

54316

ΣΚΟΠΕΛΟΥ

ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

60.632,49

262

51718

ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

78.234,89

263

51715

ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

608.851,76

264

51721

ΜΕΣΣΗΝΗΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

210.683,40

265

51720

ΟΙΧΑΛΙΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

123.452,34

266

51726

ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

180.360,87

267

51717

ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

242.778,95

268

57202

ΑΒΔΗΡΩΝ

ΞΑΝΘΗΣ

153.997,02

269

57203

ΜΥΚΗΣ

ΞΑΝΘΗΣ

106.906,73

270

57204

ΞΑΝΘΗΣ

ΞΑΝΘΗΣ

553.412,96

271

57206

ΤΟΠΕΙΡΟΥ

ΞΑΝΘΗΣ

93.622,18

272

55901

ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΠΕΛΛΑΣ

276.243,93

273

55904

ΕΔΕΣΣΑΣ

ΠΕΛΛΑΣ

299.338,19

274

55903

ΠΕΛΛΑΣ

ΠΕΛΛΑΣ

523.188,96

275

55911

ΣΚΥΔΡΑΣ

ΠΕΛΛΑΣ

178.727,82

276

56113

ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

ΠΙΕΡΙΑΣ

189.821,95

277

56104

ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΠΙΕΡΙΑΣ

676.796,03

278

56101

ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

ΠΙΕΡΙΑΣ

127.348,19

279

53408

ΖΗΡΟΥ

ΠΡΕΒΕΖΗΣ

128.946,15

280

53407

ΠΑΡΓΑΣ

ΠΡΕΒΕΖΗΣ

121.274,20

281

53406

ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΠΡΕΒΕΖΗΣ

309.001,04

282

59306

ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΡΕΘΥΜΝΟΥ

74.831,76

283

59310

ΑΜΑΡΙΟΥ

ΡΕΘΥΜΝΟΥ

55.090,16

284

59301

ΑΝΩΓΕΙΩΝ

ΡΕΘΥΜΝΟΥ

38.700,15

285

59303

ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ

ΡΕΘΥΜΝΟΥ

132.952,79

286

59309

ΡΕΘΥΜΝΗΣ

ΡΕΘΥΜΝΟΥ

458.475,63

287

57309

ΑΡΡΙΑΝΩΝ

ΡΟΔΟΠΗΣ

113.916,53

288

57303

ΙΑΣΜΟΥ

ΡΟΔΟΠΗΣ

99.634,12

289

57304

ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

ΡΟΔΟΠΗΣ

574.283,90

290

57307

ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ-ΣΑΠΩΝ

ΡΟΔΟΠΗΣ

119.369,54

291

58400

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ

ΣΑΜΟΥ

206.544,14

292

58410

ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ

ΣΑΜΟΥ

125.827,74

293

58401

ΙΚΑΡΙΑΣ

ΣΑΜΟΥ

88.456,14

294

58408

ΦΟΥΡΝΩΝ ΚΟΡΣΕΩΝ

ΣΑΜΟΥ

29.853,04

295

56221

ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ

ΣΕΡΡΩΝ

117.110,07

296

56212

ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ

ΣΕΡΡΩΝ

187.172,58

297

56205

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑ

ΣΕΡΡΩΝ

129.160,17

298

56206

ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ

ΣΕΡΡΩΝ

172.056,36

299

56211

ΝΕΑΣ ΖΙΧΝΗΣ

ΣΕΡΡΩΝ

122.008,53

300

56215

ΣΕΡΡΩΝ

ΣΕΡΡΩΝ

680.171,52

301

56216

ΣΙΝΤΙΚΗΣ

ΣΕΡΡΩΝ

214.555,94

302

54405

ΜΕΤΕΩΡΩΝ

ΤΡΙΚΑΛΩΝ

243.501,30

303

54418

ΠΥΛΗΣ

ΤΡΙΚΑΛΩΝ

170.100,46

304

54425

ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

ΤΡΙΚΑΛΩΝ

690.099,09

305

54421

ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ

ΤΡΙΚΑΛΩΝ

116.008,32

306

50721

ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ-ΕΛΑΤΕΙΑΣ

ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

121.996,93

307

50706

ΔΟΜΟΚΟΥ

ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

108.479,29

308

50710

ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ

ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

116.507,15

309

50711

ΛΑΜΙΕΩΝ

ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

555.214,08

310

50703

ΛΟΚΡΩΝ

ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

172.528,29

311

50719

ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ

ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

135.615,94

312

50720

ΣΤΥΛΙΔΑΣ

ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

104.420,92

313

56302

ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

ΦΛΩΡΙΝΑΣ

195.254,24

314

56306

ΠΡΕΣΠΩΝ

ΦΛΩΡΙΝΑΣ

32.725,44

315

56308

ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΦΛΩΡΙΝΑΣ

382.110,68

316

50801

ΔΕΛΦΩΝ

ΦΩΚΙΔΑΣ

298.164,93

317

50809

ΔΩΡΙΔΟΣ

ΦΩΚΙΔΑΣ

135.696,54

318

56412

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

152.073,09

319

56405

ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

130.175,51

320

56406

ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

265.216,57

321

56410

ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

217.137,19

322

56411

ΣΙΘΩΝΙΑΣ

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

98.550,54

323

59413

ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

ΧΑΝΙΩΝ

116.692,36

324

59424

ΓΑΥΔΟΥ

ΧΑΝΙΩΝ

11.933,35

325

59417

ΚΑΝΤΑΝΟΥ-ΣΕΛΙΝΟΥ

ΧΑΝΙΩΝ

68.329,40

326

59411

ΚΙΣΣΑΜΟΥ

ΧΑΝΙΩΝ

104.897,67

327

59418

ΠΛΑΤΑΝΙΑ

ΧΑΝΙΩΝ

149.251,92

328

59420

ΣΦΑΚΙΩΝ

ΧΑΝΙΩΝ

25.653,29

329

59423

ΧΑΝΙΩΝ

ΧΑΝΙΩΝ

772.638,87

330

58510

ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΨΑΡΩΝ

ΧΙΟΥ

23.060,42

331

58508

ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

ΧΙΟΥ

24.414,23

332

58509

ΧΙΟΥ

ΧΙΟΥ

494.343,52

ΣΥΝΟΛΟ

 

 

 

85.000.000,00

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα χρηματοδότηση 85 εκατ. ευρώ στους Δήμους"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news