facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Οι «σέλφι» του Α.Τσίπρα με τον Ζ.Ζάεφ κοστίζουν στην Ελλάδα 200 εκατ. ευρώ – Η Αθήνα δίνει επιχορήγηση στα Σκόπια

Για πιθανότητα επιχορήγησης 200 εκατ. ευρώ των Σκοπίων από την Ελλάδα κάνει λόγο η κυβέρνηση της πΓΔΜ, πυροδοτώντας νέα ερωτηματικά για το μέγεθος της προδοσίας πίσως από την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η κυβέρνηση Τσίπρα, χωρίς όρια πια, ενώ ο ελληνικός λαός προσπαθεί να επιβιώσει αποφασίζει να προχωρήσει σε οικονομική στήριξη των Σκοπίων.

Ελληνικές οικογένειες προσπαθούν να επιβιώσουν με ψίχουλα και η κυβέρνηση πληρώνει τις «σέλφι» του Τσίπρα με τον ψευδομακεδόνα ομόλογό του.

Σε σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης των Σκοπίων, αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι στη συνάντηση του πρωθυπουργού της χώρας με τοπικούς επιχειρηματίες της Γευγελή, «έγινε λόγος και για την πιθανή επαναχορήγηση κονδυλίων από την Ελλάδα, που συνολικά ανέρχονται στα περίπου 200 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 80-90 περίπου εκατ. ευρώ διατίθενται για την Βόρεια Μακεδονία, ένα εργαλείο που χρησιμοποιούσε η Ελλάδα μέχρι το 2005 (σ.σ. Μέσω του Ελληνικού Σχεδίου Οικονομικής Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων – ΕΣΟΑΒ) και το οποίο τώρα θα επαναλειτουργήσει – και πάνω σ’ αυτό εργάζονται οι δημόσιες υπηρεσίες των δύο χωρών».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της πΓΔΜ Κότσο Ανγκιούσεφ, αρμόδιος για οικονομικά ζητήματα, ο οποίος συνόδευε σήμερα τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ κατά την επίσκεψή του στην Γευγελή, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η πόλη αυτή την ερχόμενη περίοδο, θα έχει πολλαπλά οφέλη από την φιλία που εγκαθιδρύθηκε με την Ελλάδα, λόγω και της εγγύτητάς της με την πλέον αναπτυγμένη χώρα της περιοχής

Συνάντηση Ζάεφ με επιχειρηματίες

Την ίδια ώρα συνάντηση με επιχειρηματίες είχε στην Γευγελή είχε ο Ζόραν Ζάεφ. Από εκεί σημείωσε πως τα πρώτα άμεσα και θετικά αποτελέσματα από την νέα φιλία με την Ελλάδα, θα γίνουν ορατά ακριβώς εκεί, στην Γευγελή, όπου με την συμβολή της επιχειρηματικής κοινότητας θα πρέπει αυτά να πολλαπλασιαστούν.

«Οι δυνατότητες που διαμορφώνονται με την Ελλάδα, ιδιαίτερα γι’ αυτή την περιοχή, αλλά πιστεύω και για όλη την χώρα, θα πρέπει να αξιοποιηθούν για την αύξηση του εμπορίου, της παραγωγής, της προώθησης των προϊόντων στην Ελλάδα, για νέες επενδύσεις από την Ελλάδα στην Βόρεια Μακεδονία, για κοινές επενδύσεις και άλλες πολλές δυνατότητες που διαμορφώνονται», ανέφερε ο Ζόραν Ζάεφ.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι «σέλφι» του Α.Τσίπρα με τον Ζ.Ζάεφ κοστίζουν στην Ελλάδα 200 εκατ. ευρώ – Η Αθήνα δίνει επιχορήγηση στα Σκόπια"

Καλαμάτα: Μετέφεραν τα μηχανήματα ασφαλείας από το αεροδρόμιο για την ομιλία Τσίπρα!

Δρακόντεια ήταν τα μέτρα ασφαλείας για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του τοπικού Τύπου, για την ομιλία του πρωθυπουργού χρειάστηκε να μεταφερθούν τα μηχανήματα ασφαλείας του αεροδρομίου, στον χώρο της εκδήλωσης στην Καλαμάτα. Έτσι, όσοι παρακολούθησαν την ομιλία, πέρασαν από τα μηχανήματα ελέγχου του αεροδρομίου, για να εισέλθουν στον χώρο.

Η δημοσιογράφος ανέφερε πως επιστρατεύθηκαν ακόμα και drone της αστυνομίας, ενώ έγιναν και προληπτικές προσαγωγές πριν την έναρξη της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε την ανάρτηση της δημοσιογράφου του ΘΑΡΡΟΣ news, όπως γράφει στο προφίλ της στο Facebook:

«Ασχολούμαι με τη δημοσιογραφία από το 1990 και σταθερά με την έντυπη δημοσιογραφία από το το 1994. 
Έχω καλύψει δημοσιογραφικά πολλά πολιτικά πρόσωπα, Πρωθυπουργούς, Προέδρους Δημοκρατίας... Ομιλίες τους σε κλειστούς, αλλά και σε ανοικτούς χώρους. Πάντοτε υπήρχαν μέτρα ασφαλείας. Αλλά αυτό το πράγμα ΠΟΤΕ! Μα ΠΟΤΕ! 

Να μεταφέρουν τα μηχανήματα του αεροδρομίου, σε χώρο που θα γίνει πολιτική ομιλία για να ελεγχθεί όποιος εισέλθει στο χώρο δεν το έχω ξαναδεί. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, το λιγότερο που μπορώ να πω...
- Και τα νεότερα εξαιρετικά: 

Έχει επιστρατευθεί και το drone της Αστυνομίας, ξεκίνησαν και οι... προληπτικές προσαγωγές».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Καλαμάτα: Μετέφεραν τα μηχανήματα ασφαλείας από το αεροδρόμιο για την ομιλία Τσίπρα!"

Ρωσία και Τουρκία ενοποιούν το τραπεζικό τους σύστημα - Χαριστική «βολή» Ρ.Τ.Ερντογάν στη Δύση & στο δολάριο

Την χαριστική "βολή" στις σχέσεις του με τη Δύση και το δολάριο έδωσε ο Ρ.Τ.Ερντογάν προχωρώντας σε ένα τεράστιο και αποφασιστικό βήμα που θα πυροδοτήσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις με τις ΗΠΑ καθώς η Τουρκία ανακοίνωσε ενοποίηση του τραπεζικού της συστήματος με το αντίστοιχο ρωσικό.

Πριν λίγο έγινε γνωστό πως η τουρκική τράπεζα "İş Bank" έγινε η πρώτη τράπεζα που δέχεται την ρωσική εθνική κάρτα πληρωμών "Mir" σε όλα τα ATM της ενώ ακολουθούν και οι υπόλοιπες τουρκικές τράπεζες.

Το γεγονός αυτό ενέχει τρομερή σημασία καθώς η Τουρκία γίνεται η πρώτη χώρα απ' όλες τις δυτικές που θα χρησιμοποιήσει τις κάρτες "Mir".

Πλέον φαίνεται ξεκάθαρα πως στόχος του Ρ.Τ.Ερντογάν είναι η ένταξη στην Ευρασιατική Ένωση. To πρώτο βήμα έγινε και επίσημα με το "άνοιγμα" στην τεράστια ρωσική αγορά.

Ουσιαστικά ο Ρ.Τ.Ερντογάν δίνει την χαριστική "βολή" σε όσους πίστευαν πως θα "έκοβε" τις σχέσεις με την Μόσχα ενώ η κίνηση αυτή επιβεβαιώνει αυτό που ο πρόεδρος της Τουρκίας είχε πει προ μηνών:

"Ηρθε η ώρα να "τελειώσουμε" το δολάριο στις συναλλαγές με την Ρωσία".

Σύμφωνα με την τουρκική ανακοίνωση:

"Οι δοκιμαστικές συναλλαγές έγιναν και όλα ολοκληρώθηκαν με επιτυχία.

Η μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Τουρκίας θα διαχειριστεί περίπoυ 56 εκατ. ρωσικές κάρτες "Μir" σε 10.000 εμπορικά σημεία, σε πάνω από 400.000 επιχειρήσεις και σε περισσότερα από 6.500 ATMs.

Με την αποδοχή των καρτών "Mir" θα είναι πιο εύκολο για τους Ρώσους να αποκτούν πρόσβαση σε υπηρεσίες όπως μεταφορές, τουρισμός και συνταξιοδότηση.

Θα μπορούν να αγοράζουν αεροπορικά εισιτήρια, να κλείνουν ξενοδοχεία, μαγαζία και να ικανοποιούν τις ανάγκες τους σε 24ωρη βάση επί 7 ημέρες την εβδομάδα χάρη στο τεράστιο τραπεζικό δίκτυο της Τουρκίας.

Η "İş Bank" δίνει μεγάλη σημασία στις διασυνοριακές πληρωμές. Προσπαθούμε να υποστηρίξουμε τις επιχειρήσεις, τα μέλη με τρόπους πληρωμής και τους παρέχουμε αγαθά και υπηρεσίες μέσω φυσικών και ηλεκτρονικών καναλιών" είπε ο Sezen.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ρωσικού εθνικού συστήματος πληρωμών, Vladimir Komlev, ανακοίνωσε την ενοποίηση του τραπεζικού συστήματος λέγοντας:

"Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας εργάζεται για την "υποδοχή" των καρτών "Mir" από δύο (!) τουρκικές τράπεζες.

Σήμερα είναι μέρα γιορτής.

Ολα τα τεστ ολοκληρώθηκαν με επιτυχία.

Οι κάρτες "Mir" χρησιμοποιούνται πλέον στην Τουρκία.

Η επόμενη τουρκική τράπεζα που θα ενοποιηθεί με τις ρωσικές κάρτες "Mir" είναι η "Ziraat Bank".

Το σχέδιο ενοποίησης θα ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα".

Υπενθυμίζουμε πως ο Ρ.Τ.Ερντογάν είχε πει προ μηνών πως η Τουρκία σκοπεύει να πάψει να χρησιμοποιεί το δολάριο στις εμπορικές συναλλαγές της με τη Ρωσία, κατηγορώντας τις ΗΠΑ ότι συμπεριφέρονται σαν «άγριος λύκος».

«Η Αμερική συμπεριφέρεται σαν άγριος λύκος. Μην την πιστεύετε», είχε δηλώσει ο Ερντογάν απευθυνόμενος σε επιχειρηματίες στη διάρκεια επίσκεψής του στο Κιργιστάν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε πως η Άγκυρα διεξάγει διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία ώστε οι δύο χώρες να καταργήσουν το δολάριο στις μεταξύ τους εμπορικές συναλλαγές, ως αντίδραση στις οικονομικές κυρώσεις που επιβάλλονται από την Ουάσιγκτον.

«Το να χρησιμοποιούμε το δολάριο, το μόνο που κάνει είναι να μας βλάπτει. Δεν θα το βάλουμε κάτω, θα βγούμε νικητές», είχε τονίζει.

Eπίθεση Ερντογάν εναντίον δυτικών ΜΜΕ: «Προσπαθούν να παρουσιάσουν νεκρή την τουρκική οικονομία»

Νέα επίθεση εναντίον των δυτικών ΜΜΕ εξαπέλυσε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τα οποία κατηγόρησε ότι διογκώνουν τις οικονομικές δυσκολίες της Τουρκίας, ενώ έβαλε ιδιαίτερα στόχο τους Financial Times για ένα άρθρο τους σχετικά με την τουρκική κεντρική τράπεζα.

«Ορισμένοι κύκλοι στη Δύση προσπαθούν με όλα τα ειδησεογραφικά όργανά τους να παρουσιάσουν την οικονομία μας σαν να βρίσκεται στο χώμα, να έχει τελειώσει», είπε ο Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον συνδικάτου στην Άγκυρα.

«Ας κάνουν ό,τι θέλουν, ας γράφουν τους τίτλους που θέλουν. Η Τουρκία είναι όρθια και θα συνεχίσει να προχωρεί ενισχυόμενη», πρόσθεσε.

«Η FT γράφει ορισμένα πράγματα. Γράψε ό,τι θέλεις! Η κατάσταση της χώρας μου είναι ξεκάθαρη», δήλωσε ο Ερντογάν.

«Ω Financial Times! Ξέρεις ότι η Τουρκία υποδέχεται 4 εκατομμύρια πρόσφυγες; Πόσους πρόσφυγες υποδέχεται η χώρα σου;», πρόσθεσε.




pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρωσία και Τουρκία ενοποιούν το τραπεζικό τους σύστημα - Χαριστική «βολή» Ρ.Τ.Ερντογάν στη Δύση & στο δολάριο"

Οκτώ μήνες φυλάκιση στον Κίμωνα Κουλούρη

Σε οκτώ μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Κίμων Κουλούρης, για την «τρελή κούρσα» με το αυτοκίνητό του στη Λ. Βουλιαγμένης, τον Ιανουάριο του 2012.

Τότε, ο πρώην υπουργός οδηγώντας το αυτοκίνητό του με συνοδηγό την ανήλικη κόρη του, πέρασε με κόκκινο τέσσερα φανάρια, διαπληκτίστηκε με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που τον σταμάτησαν για έλεγχο και στη συνέχεια παρέσυρε με τον αυτοκίνητό του έναν από αυτούς τραυματίζοντάς τον.

Μάλιστα, φέρεται να είχε πει προς τους αστυνομικούς που τον σταμάτησαν: «δεν ξέρετε μάλλον ποιος είμαι».

Πρωτοβάθμια είχε κριθεί ένοχος και για αντίσταση κατά της αρχής και αφού του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, η συνολική ποινή που του είχε επιβληθεί ήταν φυλάκιση 18 μηνών.

Παράλληλα, αντιμετώπιζε και τα αδικήματα της εξύβρισης και της απόπειρας παράνομης βίας, από τα οποία είχε αθωωθεί πρωτοδίκως.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Οκτώ μήνες φυλάκιση στον Κίμωνα Κουλούρη"

Απανωτές «σφαλιάρες» στον ΣΥΡΙΖΑ - Νέα δημοσκόπηση «κυριαρχίας» της ΝΔ σε ευρωεκλογές-εθνικές (φώτο)

Με μεγάλη διαφορά 13,7 μονάδων προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για λογαριασμό του καναλιού Βεργίνα TV. Ταυτόχρονα, στις εθνικές εκλογές, η διαφορά πέφτει μεν, ανέρχεται ωστόσο και πάλι σε διψήφιο ποσοστό (10,5%).



Στην παράσταση νίκης στις ευρωεκλογές, δε, η ΝΔ προηγείται με 72,8% έναντι 21% του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλο κόμμα απαντούν το 4% των ερωτηθέντων, ενώ 2,2% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Ευρωεκλογές

Στην ερώτηση ποιο κόμμα θα ψηφίζατε εάν προκηρύσσονταν ευρωεκλογές για την επόμενη Κυριακή, το 36,4% των ερωτηθέντων απαντά ΝΔ, το 22,7% ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο κόμμα κατατάσσεται το ΚΙΝΑΛ με 7,9%, 7,2% συγκεντρώνει η ΧΑ, 7% το ΚΚΕ 7%, 2,3% η Ελληνική Λύση, 2% η Ένωση Κεντρώων, 1,4% συγκεντρώνει το Ποτάμι, από 1,3% οι ΑΝΕΛ, η ΛΑΕ και η Πλεύση Ελευθερίας, 0,6% συγκεντρώνει το ΜέΡΑ 24, και 2% των ερωτώμενων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν άλλο κόμμα. Στο 6,6% οι αναποφάσιστοι.



Εθνικές εκλογές

Όσον αφορά την ερώτηση ποιο κόμμα θα ψηφίζατε εάν διεξαγάγονταν εθνικές εκλογές την επόμενη Κυριακή, το 34% των ερωτηθέντων απαντά ΝΔ, το 23,5% ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο κόμμα κατατάσσεται η ΧΑ με 8%, 7,5% συγκεντρώνει το ΚΙΝΑΛ, 6,5% το ΚΚΕ 6,5%, 2,7% η Ελληνική Λύση, 2,2% η Ένωση Κεντρώων, 1,6% η Πλεύση Ελευθερίας, 1,5% η ΛΑΕ, 1,4% οι ΑΝΕΛ, 1,3% σημειώνει το Ποτάμι, 2,2% των ερωτηθέντων θα ψηφίσουν άλλο κόμμα ενώ 7,6% δηλώνουν αναποφάσιστοι.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Απανωτές «σφαλιάρες» στον ΣΥΡΙΖΑ - Νέα δημοσκόπηση «κυριαρχίας» της ΝΔ σε ευρωεκλογές-εθνικές (φώτο)"

Και προσωπική επίθεση Τσίπρα σε Μαρινάκη – Κουβέντα για Καλογρίτσα

«Η προπαγάνδα και τα fake news πεισμώνουν τους πολίτες και δίνουν την απάντηση τους . Η ελίτ θέλει να συνεχίσει τη λεηλασία της χώρας. Την απάντηση όμως για το ποιος θα κυβερνά τον τόπο θα την δώσει ο λαός και όχι οι προπαγανδιστές των ΜΜΕ της ολιγαρχίας» είπε απόψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Μιλώντας σε εκδήλωση του «ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία» στην Καλαμάτα στο Κλειστό Γυμναστήριο Παραλίας, ο Αλέξης Τσίπρας κήρυξε ουσιαστικά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου λέγοντας ότι τώρα την απάντηση θα την δώσει ο λαός.
«Σ​την Καλαμάτα απόψε​, στην Πελοπόννησο και όλη την Ελλάδα, βγαίνει στο προσκήνιο ​έ​να πλατύ λαϊκό ρεύμα​.​ Βάζει ανάχωμα στην άνοδο της ακροδεξιάς και στην επιστροφή ​εκείνων που χρεοκόπησαν τη χώρα» υποστήριξε μεταξύ άλλων.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για θράσος των αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ καθώς το μόνο που επιθυμούν είναι να γυρίσουν την Ελλάδα στον εφιάλτη των μνημονίων. Τα αποτελέσματα της μεγάλης πολιτικής που έγινε το 2015 έχουν αρχίσει και γίνονται ορατά είπε ο πρωθυπουργός ο οποίος αμέσως μετά εξαπέλυσε σφοδρή προσωπική επίθεση στον Βαγγέλη Μαρινάκη για τις καταγγελίες του.

.
 


Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για καταστροφολογία και όπως είπε πλέον στη ΝΔ αγχώνονται πολύ.

«Άκουσα και σήμερα τον πολλάκις διωκόμενο και υπόδικο κ. Μαρινάκη να αναλαμβάνει χρέη αρχηγού της ΝΔ, συλλαβίζοντας ένα κείμενο τόσο υψηλής σημασίας όσο και οι στημένοι αγώνες για τους οποίους διώκεται... Και αμέσως μετά η ΝΔ πήρε τη σκυτάλη και υιοθέτησε τις συκοφαντίες» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας αφήνοντας αναπάντητα τα ερωτήματα που έθεσε ο εφοπλιστής για τις συναντήσεις με τον Νίκο Παππά προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το κανάλι Καλογρίτσα.

«Αναρωτιέμαι γιατί τόσος πόνος και απελπισία» είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι όλα αυτά σχετίζονται με το γεγονός έρχονται στο φως οι συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και οι μίζες.

«Εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε τους μπροστινούς των ολιγαρχών» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε: «στις εκλογές δεν θα ψηφίσουν οι κατασκευαστές ειδήσεων και δημοσκοπήσεων. 

Στις εκλογές ψηφίζουν οι πολλοί. Και θα τους οδηγήσουν οριστικά στη θέση που τους αξίζει. Στο περιθώριο. Και πολλούς από αυτούς στο ακροατήριο της δικαιοσύνης. Και επειδή αυτό το γνωρίζουν καλά, γίνονται ακόμη πιο χυδαίοι και πιο επιθετικοί». 

Δεν παραγράφεται η πολιτική ευθύνη 

Ο κ. Τσίπρας σχολίασε τις αντιδράσεις ορισμένων εκ των εμπλεκομένων στην υπόθεση Novartis και παρατήρησε: "Δεν μπορούν, πλέον, ούτε τα προσχήματα να κρατήσουν. Τι λένε λοιπόν όχι σε μας, αλλά στον ελληνικό λαό; Δεν μας λένε πια ότι είναι αθώοι. Αυτό το έχουν χάσει και ξεχάσει. Αλλά μας λένε πως ότι κι αν έγινε, έχει παραγραφεί. Γιατί η μίζα, λένε. είναι μέρος των καθηκόντων ενός υπουργού. Αυτή ακριβώς η πολιτική αναισθησία και ο κυνισμός είναι ο πυρήνας της ηθικής του παλιού καθεστώτος στη χώρα".

"Απέναντι στον κυνισμό του πολιτικού λόγου υπάρχει η συλλογική μνήμη", δήλωσε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: "Τίποτα και κανένας δεν ξεχνιέται. Δεν παραγράφεται η χρεοκοπία του τόπου. Δεν παραγράφεται η κατάρρευση των ταμείων. Δεν παραγράφεται η διάλυση των νοσοκομείων και των σχολείων. Δεν παραγράφεται η πολιτική ευθύνη όλων αυτών που έφεραν την Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας"..

Ο Μητσοτάκης είναι ένθερμος υποστηρικτής της συμπόρευσης με την ακροδεξιά 

Ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε σε όσους εκτοξεύουν απειλές και ύβρεις εναντίον της κυβέρνησης, λέγοντας: "Δεν μας αγγίζουν. Μας τιμούν".

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι είναι "ένας από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές της συμπόρευσης με την ακροδεξιά και, φυσικά, με τον άνθρωπο που συμβολίζει αυτό το σχέδιο, τον κ. Βέμπερ".

Χαρακτήρισε τον κ. Βέμπερ "έναν γνήσιο ανθέλληνα πολιτικό, υποστηρικτή του GREXIT, που ήθελε να τιμωρήσει τους Ελληνες γιατί σήκωσαν κεφάλι και είναι σήμερα ο πιο στενός φίλος του κ. Μητσοτάκη και θέλει να γίνει πρόεδρος της Κομισιόν".

Το δίλημμα των εκλογών 

"Όπως στην Ευρώπη, έτσι και στην Ελλάδα, το δίλημμα είναι σαφές", είπε ο κ. Τσίπρας.

Μάλιστα στην Ελλάδα είναι ακόμα πιο καθαρό το δίλημμα, τόνισε και εξήγησε: "Το πρόγραμμα της ΝΔ, είναι η πλέον ξεκάθαρη αποτύπωση του πιο σκληρού και εκδικητικού νεοφιλελευθερισμού. Και οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν:

-Τις απολύσεις ή τη στελέχωση του κοινωνικού κράτους

-Τη φοροασυλία του πλούτου ή την ελάφρυνση των βαρών για τους πολλούς

-Το ασφαλιστικό Πινοσέτ ή ένα δίκαιο και βιώσιμο δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα

-Την κατάρρευση των μισθών και την εργασιακή απορρύθμιση ή την αύξηση των μισθών και την προστασία της εργασίας

-Τα δωράκια στην ολιγαρχία ή το στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη και ένα νέο παραγωγικό μοντέλο για τη χώρα

-Δηλαδή την Ελλάδα των ελίτ ή την Ελλάδα των πολλών.

«Ο Μητσοτάκης είναι ταγμένος για τα τζάκια»

Ο κ. Τσίπρας απάντησε και σε όσους λένε ότι ήρθε η ώρα να ξεμπερδέψουν με την Αριστερά, λέγοντας: "Τι να ξεμπερδέψουν; Ακόμα δεν έχουν δει τίποτε!".
 
Για τον κ. Μητσοτάκη είπε ότι δεν μπορεί να κοροϊδέψει κανέναν και σημείωσε: "Είναι ένας άνθρωπος φτιαγμένος από τα τζάκια, ταγμένος για τα τζάκια και την ολιγαρχία. Και όταν προσπαθεί να παραστήσει κάποιον άλλο, καταλήγει στον αυτοεξευτελισμό"

Ο πρωθυπουργός μίλησε για "γκάφες" του κ. Μητσοτάκη στις συναντήσεις με ντελιβεράδες και έναν πολίτη που πουλούσε το περιοδικό "Σχεδία", ενώ χαρακτήρισε ως τη μεγαλύτερη "γκάφα" του προέδρου της Ν.Δ τη συνάντηση του με καλλιτέχνες, τους οποίους έκανε με το ζόρι "προεκλογικό σποτ", όπως είπε. 

Εξαγγελίες για τη Μεσσηνία

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ότι "αμέλησε" τον τόπο καταγωγής του, τη Μεσσηνία, δεν έκανε έργα, παρά μόνο προσλήψεις συντοπιτών του στο Μουσείο της Ακρόπολης.
"Εμείς δεν είδαμε ούτε στη Μεσσηνία, ούτε πουθενά στην Ελλάδα πελάτες. Βλέπουμε πολίτες με ανάγκες που δεν ζητούν δωράκια και εξυπηρετήσεις αλλά το αυτονόητο", είπε ο πρωθυπουργός και έκανε αναλυτική παρουσίαση του κυβερνητικού έργου στο νομό.
Μεταξύ άλλων ανέφερε:
-Ενισχύσαμε με πρόσθετη χρηματοδότηση 74 εκατομμυρίων τη Μεσσηνία, από το Υπουργείο Εσωτερικών.
-Διπλασιάσαμε το ποσό του ΠΔΕ που αφορά έργα στη Μεσσηνία, από 43 εκατομμύρια το 2010-14, στα 87 την τελευταία τετραετία.
-Αυξήσαμε κατά 20 εκατομμύρια τους πόρους του ΕΣΠΑ, από 37 εκατομμύρια το 2010-14 στα 57 επί θητείας μας.
-Προχωρήσαμε σε έργα πνοής στον τομέα των υποδομών.
-Πάνω από 30 εκατομμύρια σε τρία χρόνια έχουν δεσμευθεί για έργα που αφορούν την αντιπλημμυρική προστασία, το οδικό δίκτυο και τα λιμάνια της Πύλου και της Καλαμάτας.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Και προσωπική επίθεση Τσίπρα σε Μαρινάκη – Κουβέντα για Καλογρίτσα"

ΕΟΠΥΥ: Ερμηνευτική εγκύκλιο για τις αποζημιώσεις γυαλιών οράσεως -Τι ισχύει (έγγραφο)

«Κομφούζιο» φαίνεται πως επικρατεί στις περιφερειακές διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ σχετικά με την αποζημίωση οπτικών ειδών και ειδικών θεραπειών, δύο κατηγορίες παροχών που το τελευταίο διάστημα έχουν περάσει από «40 κύματα»!
Μόλις πριν 12 μέρες, ο ΕΟΠΥΥ είχε ανακοινώσει οτι η ηλεκτρονική βεβαίωση (το περιβόητο voucher) δεν θα ισχύει για αυτές τις παροχές μέχρι και το τέλος Ιουνίου και η αποζημίωση θα δίνεται απευθείας στους ασφαλισμένους, όπως γινόταν και πριν τεθεί σε ισχύ ο νέος Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ).
Ωστόσο, φαίνεται πως τα ερωτήματα «πέφτουν βροχή» στα κατά τόπους γραφεία του ΕΟΠΥΥ ο οποίος υποχρεώθηκε να εκδώσει ερμηνευτική εγκύκλιο για το πώς θα αποζημιώνονται τα οπτικά είδη και οι ειδικές θεραπείες παιδιών και εφήβων.
Έτσι, σύμφωνα με τις νέες διευκρινίσεις:
– Τα ατομικά αιτήματα που έχουν υποβληθεί και αυτά που θα υποβληθούν μέχρι 30 Ιουνίου θα αποζημιώνονται απευθείας στους δικαιούχους
– Τα αιτήματα που συνοδεύονται από γνωματεύσεις που εκδόθηκαν μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2018 (πριν τον νέο ΕΚΠΥ) θα απζημιώνονται με τον παλιό τρόπο μέχρι τη λήξη τους. Μετά τη λήξη, θα πρέπει να εκδοθούν ηλεκτρονικές γνωματεύσεις.
– Για τα αιτήματα που συνοδεύονται από χειρόγραφη γνωμάτευση με ημερομηνίες από 1/11/2018 έως 31/1/2019, οι υπηρεσίες θα λάβουν υπόψη τον τρόπο αποζημίωσης που είχε οριστεί το 2012. Το ίδιο θα ισχύσει και για χειρόγραφες γνωματεύσεις που θα εκδοθούν μέχρι τέλος Ιουνίου.
– Όσα αιτήματα έχουν κατατεθεί με την πρότυπη γνωμάτευση από 1η Φεβρουαρίου μέχρι 30 Ιουνίου θα αποζημιώνονται με βάση την τελευταία σχετική υπουργική απόφαση.
Σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ, από 1ης Ιουλίου 2019 όλες οι γνωματεύσεις θα πρέπει να είναι ηλεκτρονικές. Αυτή, θεωρητικά, είναι και η τελευταία προθεσμία για να εφαρμοστεί το voucher σε αυτές τις δύο κατηγορίες παροχών. Ωστόσο, η πρακτική εφαρμογή του είναι προς συζήτηση, δεδομένου ότι τόσο οι οπτικοί όσο και οι θεραπευτές ειδικής αγωγής αρνούνται επιμόνως να αποδεχτούν το νέο τρόπο αποζημίωσης.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΠΥΥ: Ερμηνευτική εγκύκλιο για τις αποζημιώσεις γυαλιών οράσεως -Τι ισχύει (έγγραφο)"

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Οι καυτοί διάλογοι που εμπλέκουν τον ποινικολόγο

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος είναι ένα από τα ονόματα τα οποία αναφέρουν μέλη της «μαφίας των φυλακών». Τους διαλόγους κατέγραψε ο «κοριός» της αστυνομίας. Τι αναφέρουν για τα ποσά που φέρεται να ζητά ο ποινικολόγος. Αρνείται την εμπλοκή του ο ίδιος.

Για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απόπειρα εκβιασμού κατηγορείται ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, βάσει του εντάλματος με το οποίο συνελήφθη.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος φέρεται μαζί με έναν ακόμα συνάδελφο του να ζήτησαν 2 εκατομμύρια ευρώ από τον Αριστείδη Φλώρο προκειμένου να μην παραστεί ο Γιώργος Αντωνόπουλος (επίσης συλληφθείς για την υπόθεση) ως πολιτική αγωγή στη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του.

Ο κ. Λυκουρέζος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή σε όλες αυτές τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, ένα από τα επιβαρυντικά στοιχεία εις βάρος του, είναι οι διάλογοι μελών της «μαφίας των φυλακών» που κατέγραψε ο «κοριός» της αστυνομίας και στους οποίους συμπεριλαμβάνεται ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

«Μπράβο η κοπέλα, γιατί αυτή μου έχει ζητήσει εμένα 5.000 και εμείς έχουμε δώσει μόνο 1.700… Μου λέει ότι πρέπει να είσαι εκεί παρών, γιατί θα μιλήσουν και ο Αλέξανδρος και ο Γιώργος (σ.σ. τα ονόματα των δύο ποινικολόγων). Και εκεί σε κάποια φάση θα πρέπει να σηκωθώ εγώ για να πω τα λόγια μου. Κατάλαβες;»

Σε άλλο διάλογο που «φωτογραφίζεται» ο κ. Λυκουρέζος γίνεται η εξής αναφορά:

«Ότι ο κ. Αλέξανδρος ζήτησε 2.000, γιατί έχει ανάγκη για 2.000, εγώ ζήτησα πέντε, εσύ ζήτησες τρία. Τώρα εντάξει, εγώ που είμαι Αλβανός, θα το πιστέψετε ότι ζητήσαμε πέντε εκατομμύρια, γιατί είπα λάθος πέντε χιλιάρικα. Πέντε εκατομμύρια. Και ο Αλέξανδρος έχει ανάγκη για δύο εκατομμύρια;»

Δείτε το video:



newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Οι καυτοί διάλογοι που εμπλέκουν τον ποινικολόγο"

Κρήτη: Κρίθηκε ένοχος για υπεξαίρεση 1,3 εκατ. ευρώ και αφέθηκε ελεύθερος

Ένοχος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης ο σεκιουριτάς για την υπεξαίρεση 1.300.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο της εταιρίας όπου εργαζόταν αλλά και από ΑΤΜ τραπεζών, σε βαθμό κακουργήματος .

Δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό και το δικαστήριο του επέβαλε ποινή κάθειρξης 9 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο 47χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και θα πρέπει να δίνει το παρών στο Αστυνομικό Τμήμα κάθε μήνα.

Για τους 3 συγκατηγορούμενους του το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση τριών ετών απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο 47χρονος υπάλληλος της γνωστής εταιρίας σεκιούριτι του Ηρακλείου, εκμεταλλευόμενος τη θέση ευθύνης που του είχε ανατεθεί κατάφερε να αποσπάσει σε διάστημα ενάμιση περίπου χρόνου μετρητά ύψους 1,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Μάιο του 2015 όταν ο κατηγορούμενος άρπαξε από το χρηματοκιβώτιο της εταιρίας περισσότερα από 500.000 ευρώ και έσπευσε να εξαφανιστεί. Στη συνέχεια όπως αποδείχθηκε, σε ενάμιση χρόνο αποσπούσε τμηματικά χρήματα από τα ΑΤΜ τραπεζών σε διάφορα σημεία της Κρήτης, καθώς είχε καταφέρει να παραβιάζει τις ειδικές θήκες όπου αποθηκεύονται τα χαρτονομίσματα χωρίς να αφήνει ίχνη.

Ο ίδιος τόσο κατά τη σύλληψή του όσο και ενώπιον του δικαστηρίου ισχυρίστηκε πως προέβη στην ενέργεια αυτή καθώς είχε πέσει θύμα τοκογλύφων που απειλούσαν τον ίδιο αλλά και τα μέλη της οικογένειάς του.

cretapost
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη: Κρίθηκε ένοχος για υπεξαίρεση 1,3 εκατ. ευρώ και αφέθηκε ελεύθερος"

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Προβάδισμα ΝΔ σε ευρωεκλογές και αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές

Νίκη της Νέας Δημοκρατίας με προβάδισμα αυτοδυναμίας στις εθνικές εκλογές αλλά και στις ευρωεκλογές δείχνει η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων το Alpha.

Η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 7,8 ποσοστιαίες μονάδες για τις εθνικές εκλογές και 7,3 μονάδες για τις ευρωεκλογές.

Πιο συγκεκριμένα η στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, τα κόμματα συγκεντρώνουν: Νέα Δημοκρατία 27,2%, ΣΥΡΙΖΑ 19,9%, στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 6,6%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,8% και η Χρυσή Αυγή με 4,6%.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 28,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21% και ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,7%, η Χρυσή Αυγή με 5,1% και το ΚΚΕ με 5%. Μάλιστα στο σενάριο της αναλογικής κατανομής της αδιευκρίνιστης ψήφου στα κόμματα η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει στις 10,2 μονάδες (37,5% για τη ΝΔ και 27,3% για τον ΣΥΡΙΖΑ), ενώ το Κίνημα Αλλαγής καταλαμβάνει την τρίτη θέση. Τα δεδομένα της δημοσκόπησης «δίνουν» αυτοδυναμία στη ΝΔ.

Στο σενάριο με αναλογική κατανομή της αδιευκρίνιστης ψήφου στα κόμματα, στη βουλή εισέρχεται και η Ελληνική Λύση, με ποσοστό 3,1%. Σ’ αυτό το σενάριο τα εκλογικά ποσοστά διαμορφώνονται: 37,5 για τη ΝΔ, 27,3% για τον ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν: ΚΙΝΑΛ 8,7%, Χ.Α. 67,%, ΚΚΕ 6,4% και Ελληνική Λύση 3,1%. Έτσι η κατανομή των εδρών γίνεται ως εξής: ΝΔ: 154, ΣΥΡΙΖΑ 76, ΚΙΝΑΛ 24, ΧΑ 19, ΚΚΕ 18.

Στο σενάριο της επιστροφής των αναποφάσιστων στα κόμματα που είχαν επιλέξει το 2015 και αναλογική κατανομή τους στη συνέχεια, τα ποσοστά αναδιαμορφώνονται ως εξής: ΝΔ 35,4%, ΣΥΡΙΖΑ 28,8%, ΚΙΝΑΛ 8,4%, ΧΑ 6,2%, ΚΚΕ 6,1%. Στο σενάριο αυτό η βουλή θα είναι πεντακομματική με την εξής κατανομή εδρών: ΝΔ: 154, ΣΥΡΙΖΑ 85, ΚΙΝΑΛ 25, ΧΑ 18, ΚΚΕ 18. Εκτός βουλής μένει στο σενάριο αυτό η Ελληνική Λύση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα «ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός», με 28% έναντι 23% του κ.Τσίπρα, ο οποίος πάντως έχει καταφέρει να ανακάμψει μερικώς.


mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Metron Analysis: Προβάδισμα ΝΔ σε ευρωεκλογές και αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές"

Μητσοτάκης: Να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο-τερατούργημα για την Παιδεία

«Τερατούργημα» χαρακτηρίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης το νομοσχέδιο για την Παιδεία το οποίο προωθείται από την κυβέρνηση να ψηφιστεί με διαδικασίες εξπρές τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Με δηλώσεις του από την Κύπρο, όπου βρίσκεται, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να αποσύρει άμεσα το νομοσχέδιο. «Πρέπει να αντιληφθεί και ο κ. Τσίπρας και αυτή η κυβέρνηση κουρελού, της οποίας προΐσταται, ότι τους τελευταίους μήνες παραμονής του στην εξουσία δεν μπορεί να δεσμεύει τη χώρα, το ακαδημαϊκό σύστημα, και τους φοιτητές με τέτοιου είδους παρεμβάσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

mitsotakis2
Ο ίδιος εξήγησε ότι από τις συναντήσεις και τις επαφές που έχει στην Κύπρο, διαπίστωσε «το πολύ επιτυχημένο παράδειγμα μιας χώρας η οποία έχει καταφέρει να γίνει διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο, στηριζόμενη σε έναν υγιή ανταγωνισμό μεταξύ δημοσίων και ιδιωτικών πανεπιστημίων». 

Κατάφερε, όπως είπε, «να γίνει κέντρο καινοτομίας, να προσελκύσει σημαντικά κεφάλαια, να προσελκύσει πολλούς Έλληνες και ξένους φοιτητές, Ελλαδίτες φοιτητές οι οποίοι έρχονται και σπουδάζουν στην Κύπρο». Με άλλα λόγια, συνόψισε, να μπει για τα καλά στο χάρτη της ενότητας της εκπαίδευσης στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο». 

Κάνοντας αντιδιαστολή με το τι συμβαίνει στην Ελλάδα επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τέσσερα χρόνια μετέτρεψε ουσιαστικά τα πανεπιστήμια σε κέντρα κατασκευής μολότοφ και άντρα τα οποία δίνουν άσυλο σε εγκληματικές συμμορίες». 

mitsotakis3
Αναφερόμενος δε στο νομοσχέδιο – σκούπα για την Ανώτατη Εκπαίδευση που συζητείται με διαδικασίες εξπρές στη Βουλή των Ελλήνων, υπογράμμισε ότι με αυτό «ο κ. Τσίπρας και ο κ. Γαβρόγλου να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα», καθώς «διαλύει ό,τι έχει ουσιαστικά μείνει όρθιο στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στη χώρα μας». 

Πρόκειται εξήγησε για νομοσχέδιο που «καταργεί κάθε έννοια αξιολόγησης, ισοπεδώνει ουσιαστικά την Τεχνολογική Εκπαίδευση, και κόβει τον ομφάλιο λώρο, τον οποίον πρέπει να έχει με την αγορά  κάθε πανεπιστήμιο το οποίο παράγει εφαρμοσμένη γνώση».

Απάντηση Γαβρόγλου

Για «πλήρη άγνοια» στα θέματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου και χαρακτήρισε τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ, «μία δήλωση ενάντια στα δημόσια πανεπιστήμια, τους φοιτητές και τους διδάσκοντες».

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Γαβρόγλου έχει ως εξής:

«Σήμερα από την Κύπρο όπου βρίσκεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε για μια ακόμη φορά μύδρους απαξίωσης των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων. Είπε επί λέξει: "Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε ουσιαστικά τα πανεπιστήμια σε κέντρα κατασκευής μολότοφ και άντρα τα οποία δίνουν άσυλο σε εγκληματικές συμμορίες''. 

Αυτή η δήλωση δείχνει για μία ακόμη φορά την πλήρη άγνοια του κ. Μητσοτάκη για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Είναι δηλώσεις όχι μόνον εναντίον της κυβέρνησης. Είναι μία δήλωση ενάντια στα δημόσια πανεπιστήμιά μας, τους φοιτητές και τους διδάσκοντες. Δεν καταλαβαίνει ότι η απαξίωση του δημοσίου πανεπιστημίου είναι η απαξίωση του κόπου χιλιάδων διδασκόντων και ερευνητών που έχουν βάλει τα πανεπιστήμια μας στον διεθνή χάρτη;».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης: Να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο-τερατούργημα για την Παιδεία"

Χρ. Καλογήρου σε Δ. Βίτσα: Όχι στη μετακίνηση μεταναστών-προσφύγων από το ένα νησί στο άλλο

«Πρακτικές μετακίνησης μεταναστών και προσφύγων από το ένα νησί του Βορείου Αιγαίου στο άλλο, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, αλλά, αντιθέτως, το επιβαρύνουν» υποστηρίζει, με επιστολή της προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου.

«Είμαστε υποχρεωμένοι με την πιο δυνατή ένταση της φωνής μας, μετά το σημερινό γεγονός έλευσης αριθμού μεταναστών και προσφύγων στο νησί της Σάμου και μετακίνησής τους αμέσως μετά στο νησί της Λέσβου, να επισημάνουμε για μία ακόμη φορά την άμεση ανάγκη αποσυμφόρησης και των τριών νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου» αναφέρει η κ. Καλογήρου, επαναλαμβάνοντας πως οι δυνατότητες προσωρινής παραμονής και φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στα νησιά του Βορείου Αιγαίου «εξαντλούνται στη δυναμικότητα των κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας, αριθμού 5.500 ατόμων (3.400 στη Λέσβο, 850 στη Σάμο και 1200 στη Χίο)».

Η περιφερειάρχης ξεκαθαρίζει πως «η απαράδεκτη αυτή τακτική δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή» και δηλώνει πως περιμένει τις άμεσες ενέργειες του υπουργού.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Χρ. Καλογήρου σε Δ. Βίτσα: Όχι στη μετακίνηση μεταναστών-προσφύγων από το ένα νησί στο άλλο"

Μαφία των Φυλακών: «Θα παρουσιαστώ αύριο στον ανακριτή» λέει ο δικηγόρος Θεόδωρος Παναγόπουλος

Την πρόθεση του να παρουσιαστεί αύριο στον Ανακριτή, εξέφρασε μέσω του protothema.gr ο δικηγόρος Θεόδωρος Παναγόπουλος σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση της “μαφίας των φυλακών”.

Μάλιστα μετά τη σύλληψη του Αλέξανδρου Λυκουρέζου και το ένταλμα που εκκρεμεί από τον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή και για τον ίδιο, κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής έχει ήδη μεταβεί στα Ιωάννινα προκειμένου να τον εντοπίσει χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει καταστεί δυνατό.

Σε επικοινωνία με το protothema,gr, ο κ. Παναγόπουλος δήλωσε ότι: “Είμαι καλά. Οσο καλά δηλαδή μπορεί να βρίσκεται κάποιος κάτω απο αυτές τις συνθήκες.

- Που βρίσκεστε έχετε συλληφθεί;
“Δεν έχω συλληφθεί. Είμαι εκτος Αθηνών και αύριο το πρωί θα παρουσιαστώ στον Ανακριτή. Όπως έχω πληροφορηθεί”.

- Έχει ήδη φύγει κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής από την Αθήνα για να σας βρει καθώς είχατε ένα δικαστήριο στην πόλη των Ιωαννίνων.
“Ακριβώς”.

-Οπότε αύριο θα παρουσιαστείτε;
“Ακριβώς”

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μαφία των Φυλακών: «Θα παρουσιαστώ αύριο στον ανακριτή» λέει ο δικηγόρος Θεόδωρος Παναγόπουλος"

ΣΕΗ: Καταγγελία για τη διακοπή τηλεοπτικών σειρών

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει τη διακοπή, και δεύτερου στη σειρά, σήριαλ στο κανάλι Οpen που αφήνει άνεργους δεκάδες ηθοποιούς, σκηνοθέτες, τεχνικούς, σεναριογράφους και κάθε λογής ειδικότητα μέσα στη μέση της σεζόν.

Η ανακοίνωση του ΣΕΗ

Το ΣΕΗ καταγγέλλει το σταμάτημα, και δεύτερου στη σειρά, σήριαλ της εταιρείας παραγωγής Λαμπρόπουλος στο κανάλι Οpen που αφήνει άνεργους δεκάδες ηθοποιούς, σκηνοθέτες, τεχνικούς, σεναριογράφους και κάθε λογής ειδικότητα μέσα στη μέση της σεζόν.

Και αυτές δεν είναι οι μοναδικές περιπτώσεις, αφού μια σειρά από σήριαλ της σεζόν, διαφορετικών παραγωγών και καναλιών, φαίνεται ότι έχουν προβλήματα με απλήρωτους συντελεστές και εργαζόμενους, με γυρίσματα που ακυρώνονται ή αναβάλλονται γιατί δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους στα οικονομικά παραγωγοί και κανάλια.



Και όλα αυτά πάνω στις πλάτες των εργαζόμενων που είναι οι μόνοι που τελικά μένουν άνεργοι και απλήρωτοι, με αβεβαιότητα για όλο το υπόλοιπο χρόνο τουλάχιστον, αφού δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να συζητήσουν για νέα δουλειά στα μέσα της σαιζόν.

Η απουσία Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας σ' αυτούς τους χώρους κάνει την κατάσταση ακόμη χειρότερη.

Καλούμε τους ηθοποιούς αλλά και κάθε εργαζόμενο και συντελεστή να μην δεχτεί αυτή την κατάσταση. Τους καλούμε σε συνάντηση να συζητήσουμε για τις επόμενες κινήσεις.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΕΗ: Καταγγελία για τη διακοπή τηλεοπτικών σειρών"

Απορρίφθηκε η αίτηση συνταξιούχων κατά της άρνησης της κυβέρνησης να συμμορφωθεί στις αποφάσεις του ΣτΕ

Απορρίφθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, η αίτηση Σωματείου συνταξιούχων, με την οποία στρεφόταν κατά της άρνησης της κυβέρνησης να εφαρμόσει μια σειρά αποφάσεων της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου του έτους 2015, με τις οποίες κρίθηκε ότι είναι αντισυνταγματικές και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) οι περικοπές των συντάξεων κυρίων και επικουρικών του ιδιωτικού τομέα, που έγιναν το 2012.

Υπενθυμίζεται ότι οι περικοπές των συντάξεων έγιναν κατ' επιταγή μνημονιακών νόμων (3845/2010, 3863/2010, 4024/2011, 4038/2012, κ.λπ.) για την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας και του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015 (νόμος 3985/2011).

Ειδικότερα, το Τριμελές Συμβουλίου Συμμόρφωσης του ΣτΕ, με την 15/2019 απόφασή του (πρόεδρος ο αντιπρόεδρος Ιωάννης Γράβαρης και εισηγήτρια η Σοφία Βιτάλη), απέρριψε την αίτηση σωματείου συνταξιούχων.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας, ακολουθώντας την πάγια νομολογία του Τριμελούς Συμβουλίου, αποφάνθηκαν ότι το εν λόγω Σωματείο δεν ήταν διάδικος στις δίκες επί των οποίων εκδόθηκαν οι επίμαχες αποφάσεις της Ολομελείας του ΣτΕ (υπ' αριθμ. 2287 και 2288/2015 Ολομ.) για τις περικοπές των συντάξεων.

Όπως επισημαίνεται στην απόφαση του Συμβουλίου, τη διαδικασία συμμόρφωσης της Διοίκησης προς τις αποφάσεις του ΣτΕ έχουν δικαίωμα να κινήσουν μόνο τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που υπήρξαν διάδικοι στις δίκες αυτές.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Απορρίφθηκε η αίτηση συνταξιούχων κατά της άρνησης της κυβέρνησης να συμμορφωθεί στις αποφάσεις του ΣτΕ"

Νέο κακόβουλο λογισμικό «μολύνει» πληροφοριακά συστήματα

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερώνει τους πολίτες για την εμφάνιση – σε διεθνές επίπεδο – μιας νέας έκδοσης κακόβουλου λυτρισμικού λογισμικού «Ransomware–Cryptoware» υπό την ονομασία «JNEC», που παρουσιάζει αυξημένο ενδιαφέρον, αφενός ως προς τη μέθοδο παραπλάνησης των υποψήφιων θυμάτων και αφετέρου ως προς τον τρόπο λήψης του κλειδιού αποκρυπτογράφησης.
Το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό JNEC εκμεταλλεύεται κενό ασφάλειας παλαιότερων εκδόσεων ευρέως χρησιμοποιούμενου λογισμικού συμπίεσης/αποσυμπίεσης αρχείων μολύνοντας πληροφοριακά συστήματα με την αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εμπεριέχουν κακόβουλα επισυναπτόμενα αρχεία, κυρίως δε «παραποιημένες – αλλοιωμένες» φωτογραφίες γυναικών.
Μετά την εγκατάστασή του λυτρισμικού λογισμικού στο πληροφοριακό σύστημα:
  • κρυπτογραφείται το σύνολο των αρχείων που εντοπίζει,
  • απαιτείται η πληρωμή «λύτρων» για την παροχή του κλειδιού αποκρυπτογράφησης σε μορφή κρυπτονομισμάτων,
  • υποδεικνύεται στο χρήστη η δημιουργία συγκεκριμένης διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να λάβει το κλειδί αποκρυπτογράφησης.
Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται οι χρήστες του διαδικτύου και οι διαχειριστές δικτύων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να λαμβάνουν μέτρα ψηφιακής προστασίας και ασφάλειας για την αποφυγή προσβολής τους από κακόβουλο λογισμικό, καθώς επίσης να μην προβαίνουν στην πληρωμή των ζητούμενων «λύτρων», προκειμένου να αποθαρρύνονται τέτοιες παράνομες πρακτικές και να αποτρέπεται η περαιτέρω εξάπλωση του φαινομένου.
Συγκεκριμένα, καλούνται οι χρήστες του διαδικτύου ή/και οι διαχειριστές δικτύων:
  • Να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων (backup) σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε εξωτερικό μέσο αποθήκευσης, το οποίο πρέπει να διατηρούν εκτός του δικτύου, έτσι ώστε σε περίπτωση προσβολής να είναι δυνατή η αποκατάστασή τους.
  • Στις περιπτώσεις που λαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άγνωστους αποστολείς ή άγνωστη προέλευση, να μην ανοίγουν τους συνδέσμους (links) και να μην κατεβάζουν συνημμένα αρχεία, που περιέχονται στα μηνύματα αυτά, για τα οποία δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα τον αποστολέα και το περιεχόμενο του συνημμένου αρχείου.
  • Να ελέγχουν και να εγκαθιστούν πάντα την ενημερωμένη (UptoDate) έκδοση του λειτουργικού τους συστήματος.
  • Να χρησιμοποιούν γνήσια λογισμικά προγράμματα, ενημερωμένα στην τελευταία τους έκδοση και να διατηρούν πάντα ενημερωμένο το πρόγραμμα προστασίας του ηλεκτρονικού τους υπολογιστή από κακόβουλο λογισμικό.
  • Να φροντίζουν για την προστασία και των φορητών τους συσκευών (Tablet&Smartphones),Οδηγίες και συμβουλές υπάρχουν στον ιστότοπο http://www.cyberalert.gr/mobile-malware.Σημειώνεται ότι, για περιστατικά μολύνσεων από κακόβουλο λογισμικό τύπου Ransomware – Cryptoware, η EUROPOL και το European Cybercrime Centre (EC3) έχουν θέσει σε λειτουργία τον ιστότοπο https://www.nomoreransom.org, όπου οι πολίτες μπορούν να βρουν συμβουλές προστασίας, αλλά και κλειδιά αποκρυπτογράφησης για ορισμένες από τις μορφές κακόβουλου λογισμικού.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
  • Τηλεφωνικά στον αριθμό 111 88
  • Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω της εφαρμογής για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones): FEELSAFE,E-COMMERCE
  • Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: https://twitter.com/CyberAlertGR.
  • Μέσω της διαδικτυακής πύλης της Ελληνικής Αστυνομίας: https://portal.astynomia.gr

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο κακόβουλο λογισμικό «μολύνει» πληροφοριακά συστήματα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news