facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Ρωσία: Το ηλεκτρικό ρεύμα της Ζαπορίζια ανήκει στους Ουκρανούς, αποσυρθείτε

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαρακτήρισε απόψε «απαράδεκτη» οποιαδήποτε προσπάθεια της Ρωσίας να ιδιοποιηθεί την πυρηνική ενέργεια της Ουκρανίας, όπου νωρίτερα σήμερα ο κατεχόμενος από τους Ρώσους πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια αποσυνδέθηκε από το εθνικό δίκτυο.

«Ο ηλεκτρισμός που παράγει ανήκει εκ των πραγμάτων στην Ουκρανία και κάθε προσπάθεια να αποσυνδεθεί ο σταθμός από το ουκρανικό δίκτυο για να ανακατευθυνθεί (το ρεύμα) στις κατεχόμενες περιοχές είναι απαράδεκτη», είπε στους δημοσιογράφους ο Βεντάντ Πατέλ, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

«Καμία χώρα δεν θα έπρεπε να μετατρέπει έναν πυρηνικό σταθμό σε πεδίο μάχης και αντιτιθέμεθα σε κάθε προσπάθεια της Ρωσίας να ιδιοποιηθεί την ενέργεια του σταθμού ή να τον χρησιμοποιήσει σαν όπλο», πρόσθεσε.

Οι ΗΠΑ δεν έχουν παρατηρήσει μέχρι τώρα ασυνήθιστα επίπεδα ραδιενέργειας στη Ζαπορίζια, πρόσθεσε ο Πατέλ, χαιρετίζοντας «το θάρρος και την ανιδιοτέλεια» των Ουκρανών που εξακολουθούν να εργάζονται στον πυρηνικό σταθμό.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επανέλαβε ότι οι Ρώσοι πρέπει να αποσυρθούν από τον σταθμό και να επιτραπεί η πρόσβαση στους επιθεωρητές του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας.

Η Μπόνι Τζένκινς, υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδια για τον έλεγχο των εξοπλισμών, είπε ότι η Μόσχα είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια του σταθμού. «Οι ενέργειες (των Ρώσων) στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια δημιουργούν τον κίνδυνο ενός σοβαρού πυρηνικού ατυχήματος, που θα μπορούσε να πλήξει όχι μόνο τους Ουκρανούς και το περιβάλλον τους αλλά και τις γειτονικές χώρες και όλη τη διεθνή κοινότητα», τόνισε. Ο κίνδυνος αυτός «θα μπορούσε να εξαλειφθεί» αν η Ρωσία παραδώσει τον έλεγχο του σταθμού στην Ουκρανία και αποσυρθεί πλήρως από τη χώρα αυτήν, πρόσθεσε.

AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Ρωσία: Το ηλεκτρικό ρεύμα της Ζαπορίζια ανήκει στους Ουκρανούς, αποσυρθείτε"

Έβρος: Αυτά είναι τα περάσματα των μεταναστών – Πώς γίνεται η διακίνηση

Αυτά είναι τα περάσματα των μεταναστών από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο και σε αυτά οι διακινητές στέλνουν τους ανθρώπους για να μπουν στην Ελλάδα από την Τουρκία και από εκεί να φύγουν προς την Ευρώπη, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Όπως αποκαλύπτει η τηλεόραση του Star, τα περάσματα των μεταναστών στον Έβρο είναι τρία, ανάμεσα σε Μάνδρα και Σουφλί, στα βόρεια κοντά στο Διδυμότειχο και στα νότια στο Τυχερό και τις Φέρες.

Στον παρακάτω χάρτη, φαίνονται τα τρία σημεία από τα οποία γίνεται η είσοδος και διακίνηση των μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα και από εκεί σε άλλες χώρες, με τη βοήθεια των διακινητών.

Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο σημείο βρίσκεται ανάμεσα σε Μάνδρα και Σουφλί και είναι αυτό που χρησιμοποιούν κυρίως οι μετανάστες, επειδή από εκεί περνάει η Εθνική Οδός και οι διακινητές μπορούν να τους παραλάβουν εύκολα.

Οι διακινητές, σύμφωνα με την τηλεόραση του Star, έχουν ήδη στείλει μηνύματα στους μετανάστες για το σημείο που θα τους βρουν και τι ώρα θα τους παραλάβουν. Οι μετανάστες κρύβονται σε διάφορα σημεία στον δρόμο και όταν έρθει το αυτοκίνητο με τους διακινητές, μπαίνουν σε αυτό.

Ενώ μέχρι πρότινος οι διακινητές χρησιμοποιούσαν παλιά αυτοκίνητα, με βουλγαρικές συνήθως πινακίδες, πλέον χρησιμοποιούν σύγχρονα οχήματα, τα οποία – ως επί το πλείστον – είναι κλεμμένα από τη Θεσσαλονίκη και φέρουν ελληνικές, αγγλικές ή γερμανικές πινακίδες.

Όσον αφορά τα άλλα δύο περάσματα, το δεύτερο βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Έβρου, στην ευρύτερη περιοχή του Διδυμότειχου και το τρίτο στα νότια, στο Τυχερό και τις Φέρες.

Τις τελευταίες ώρες, μάλιστα, φαίνεται να αυξάνεται η κινητικότητα στο πρώτο πέρασμα, για αυτό και έχει ληφθεί η απόφαση να επεκταθεί προς τα εκεί ο φράχτης.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Έβρος: Αυτά είναι τα περάσματα των μεταναστών – Πώς γίνεται η διακίνηση"

Ενεργειακή κρίση: Κλείνει φώτα και θέρμανση η Ισπανία – Επικυρώθηκαν τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας

Οι Ισπανοί βουλευτές επικύρωσαν σήμερα τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας που αποφάσισε στις αρχές του μήνα η κυβέρνηση, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού σχεδίου για τη μείωση των εισαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου. Σε πρώτο πλάνο, περιορισμοί στη χρήση των κλιματιστικών μηχανημάτων.

Μολονότι η κυβέρνηση του Σοσιαλιστή πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ δεν διαθέτει απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, υπέρ των μέτρων ψήφισαν 187 βουλευτές, κατά 161 (εκείνοι των κομμάτων της δεξιάς) και ένας απείχε. Τυχόν απόρριψη του νομοθετικού διατάγματος θα συνιστούσε οδυνηρή ήττα για τον Σάντσεθ, ο οποίος αυτήν την εβδομάδα πραγματοποιεί περιοδεία σε χώρες της Λατινικής Αμερικής. Θα σήμαινε επίσης την αυτόματη άρση των μέτρων, τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ από τις 10 Αυγούστου.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται ότι ο θερμοστάτης των κλιματιστικών το καλοκαίρι δεν θα πρέπει να πέφτει χαμηλότερα από τους 27°C στα περισσότερα εμπορικά καταστήματα, τους πολιτιστικούς χώρους (κινηματογράφοι, θέατρα), αλλά και στα αεροδρόμια και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς. Παρομοίως, τον χειμώνα ο θερμοστάτης θα «κλειδώνει» στους 19 βαθμούς.

Ο φωτισμός στις βιτρίνες των καταστημάτων και τα δημόσια κτίρια θα πρέπει να κλείνει στις 22.00.

Οι κλιματιζόμενοι ή θερμαινόμενοι χώροι θα πρέπει υποχρεωτικά να εγκαταστήσουν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου έναν μηχανισμό με τον οποίο θα κλείνουν αυτομάτως οι πόρτες τους ώστε να μην γίνεται σπατάλη ενέργειας.

Το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα καταψήφισε τα μέτρα κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι τα αποφάσισε χωρίς να συμβουλευτεί προηγουμένως τις τοπικές αρχές των περιφερειών και τους εργοδότες. Η κυβέρνηση ωστόσο κατάφερε να πείσει πολλά μικρά τοπικά κόμματα, αποδεχόμενη να τους επιτρέψει να προτείνουν εκ των υστέρων τροποποιήσεις σε μια νέα κοινοβουλευτική συζήτηση.

Επιπροσθέτως, η κυβέρνηση κατέφυγε σε μια δοκιμασμένη κοινοβουλευτική τεχνική, που συνίσταται στην ομαδοποίηση μέτρων που δεν έχουν καμία σχέση το ένα με το άλλο, ώστε η απόρριψη του συνόλου του νομοσχεδίου να συνεπάγεται πολιτικό κόστος για τα κόμματα. Έτσι, τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας δεν αποτελούσαν παρά μόνο ένα μικρό μέρος αυτού του νομοθετικού διατάγματος. Το μεγαλύτερο μέρος αφορά κοινωνικές παροχές στον τομέα των μεταφορών (όπως δωρεάν μετακινήσεις στους χρήστες των μέσων μαζικής μεταφοράς) και φοιτητικές υποτροφίες.

AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ενεργειακή κρίση: Κλείνει φώτα και θέρμανση η Ισπανία – Επικυρώθηκαν τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας"

Νέες απειλές Ερντογάν: Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ

Το γαϊτανάκι των προκλήσεων και των απειλών στις γειτονικές χώρες έπιασε και πάλι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος που παρευρέθηκε σήμερα στις εκδηλώσεις στην περιοχή Αχλάτ του Μπίτλις με αφορμή την 951η επέτειο από τη Νίκη του Μαλάζγκιρτ συνέχισε την ρητορική των προκλήσεων λέγοντας ότι ο τουρκικός στρατός θα συνεχίζει τις επιχειρήσεις για την... ασφάλεια της χώρας του. «Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά (στα βόρεια της Συρίας) ένα βράδυ και μπορούμε να έρθουμε οπουδήποτε αλλού» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε για άλλη μια φορά ότι ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας δεν θα τελειώσει μέχρι να εξασφαλιστεί η ασφάλεια στα νότια σύνορά της χώρας με έναν διάδρομο βάθους 30 χιλιομέτρων.

«Καθώς βλέπουμε ότι οι νέοι μας φροντίζουν το Αχλάτ και το Μαλάζγκιρτ, η εμπιστοσύνη μας στο μέλλον μιας μεγάλης και ισχυρής Τουρκίας αυξάνεται και η ελπίδα μας για το όραμα του 2053 αυξάνεται. Το Αχλάτ και το Μαλάζγκιρτ είναι τα ονόματα της θέλησής μας να υψώσουμε ξανά τον πολιτισμό μας. Η εμπιστοσύνη στους φίλους μας είναι η σφραγίδα της ανόδου μας, που προκαλεί φόβο στους εχθρούς μας» ανέφερε επίσης ο Τούρκος πρόεδρος και πρόσθεσε συγκεκριμένα:

Δηλώνω για άλλη μια φορά στον κόσμο ότι ο αγώνας μας δεν θα τελειώσει μέχρι να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια στα νότια σύνορά μας με έναν διάδρομο βάθους 30 χιλιομέτρων. Θα συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις σύμφωνα με τις προτεραιότητες ασφαλείας της χώρας μας και τον δικό μας σχεδιασμό... Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά (στα βόρεια της Συρίας) ένα βράδυ και μπορούμε να έρθουμε οπουδήποτε αλλού. Συντρίψαμε τα κεφάλια των τρομοκρατικών οργανώσεων και θα συνεχίσουμε να τα συντρίβουμε».

Δένδιας: Ζούμε για τρία χρόνια μια συνεχή κρίση με την Τουρκία

"Όλα αυτά τα τρία χρόνια ζούμε κάτω από μια συνεχή κρίση με σκαμπανεβάσματα με την Τουρκία και αυτό δεν είχε συμβεί ποτέ μετά το 1974", ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχε σήμερα με απόφοιτους και φοιτητές του Harvard Kennedy School στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ο κ. Δένδιας περιέγραψε μια συνεχή επιδείνωση της κατάστασης δείχνοντας μάλιστα τους χάρτες που παρουσιάζει η Τουρκία που ονομάζει "Γαλάζια Πατρίδα", στα τουρκικά "Mavi Vatan", η ιδέα ότι η Τουρκία δικαιούται ό,τι είναι βαμμένο μπλε.

"Αν η Τουρκία ξεκινήσει από αυτή την άποψη, πώς μπορούμε ποτέ να έχουμε μια καλή συνεννόηση;", σημείωσε ο κ. Δένδιας και παρομοίσε τις βλέψεις της Τουρκίας με αυτές του Ρώσου προέδρου στην Ουκρανία.

"Τα προβλήματα που έχουμε με την Τουρκία και τα προβλήματα που έχουν οι μικρότερες χώρες με τις μεγαλύτερες είναι επιλύσιμα. Αλλά ο τρόπος επίλυσής τους και ο τρόπος αντιμετώπισής τους είναι η αποδοχή ενός κοινού συνόλου κανόνων", σημείωσε και πρόσθεσε:

"Δεν είναι κανόνες κατ' επιλογήν, δεν είναι κανόνες αλά καρτ, είναι το διεθνές δίκαιο. Και στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για το διεθνές δίκαιο της θάλασσας. Αν το αποδεχτούμε και οι δύο ως βάση της συζήτησής μας, τα προβλήματά μας είναι πολύ εύκολα επιλύσιμα".

"Αν προσπαθούμε να λύσουμε μαζί μια άσκηση γεωμετρίας και εσύ εφαρμόζεις την Ευκλείδεια γεωμετρία στην οποία υπάρχουν παράλληλοι, ενώ εγώ εφαρμόζω την παραελλειπτική γεωμετρία στην οποία δεν υπάρχουν παράλληλοι, πώς θα μπορέσουμε ποτέ να λύσουμε μαζί αυτή την άσκηση; Ποτέ δεν θα το κάνουμε αυτό".

Αναφερόμενος στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, σημείωσε πως ποτέ δεν ήταν τόσο καλές και τόνισε ότι η Ελλάδα είναι ευθυγραμμισμένη με την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, όσον αφορά την προσέγγιση μιας κοινωνίας βασισμένης σε κανόνες.

"Πιστεύουμε ότι μια αναθεωρητική πολιτική, ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο δράστης, δεν έχει θέση σε αυτόν τον κόσμο. Ο ισχυρός δεν μπορεί να επιβάλλει τις απόψεις και τη γνώμη του στον αδύναμο. Αυτός δεν είναι ο κόσμος που φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε", τόνισε και σημείωσε χαρακτηριστικά:

"Δεν βρισκόμαστε πια στον 16ο αιώνα. Η ανθρωπότητα αγωνίζεται εδώ και αιώνες για να ξεπεράσει τη μακιαβελική προσέγγιση της διεθνούς πολιτικής. Αυτό που θα θέλαμε από τις ΗΠΑ είναι να στηρίξουν τις μεσαίες και μικρότερες χώρες, ώστε να εμπλακούν περισσότερο στη διεθνή σκηνή στην ατζέντα του Διεθνούς Δικαίου".

Τόνισε δε πως αυτό εξυπηρετεί και το αμερικανικό μακροπρόθεσμο συμφέρον, διότι το κύριο μέρος της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής ανά τους αιώνες ήταν υπέρ της διεθνούς τάξης που βασίζεται σε κανόνες, υπέρ των αρχών και υπέρ των ιδανικών.

"Γιατί,, λοιπόν να μην προσυπογράψουμε αυτή την προσπάθεια μιας χώρας που ήταν η πρώτη χώρα που δημιούργησε τη δημοκρατία σε αυτόν τον κόσμο;", επεσήμανε.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Νέες απειλές Ερντογάν: Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ"

ΠΟΥ: Στο ένα εκατομμύριο οι θάνατοι από Covid-19 παγκοσμίως από τις αρχές του έτους

Η πανδημία της Covid-19 έχει στοιχίσει τη ζωή σε 1 εκατομμύριο ανθρώπους σε όλον τον κόσμο από τις αρχές του έτους, ανέφερε σήμερα (25/8) ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, καλώντας τις κυβερνήσεις να επιταχύνουν τα προγράμματα εμβολιασμού καθώς το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού δεν έχει ακόμη εμβολιαστεί για τον νέο κορονοϊό.

«Ξεπεράσαμε το τραγικό όριο του 1 εκατομμυρίου θανάτων λόγω της Covid-19 από τις αρχές του έτους» είπε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, ο Τρέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο Τέντρος ζήτησε από τις κυβερνήσεις όλων των χωρών να εντείνουν τις προσπάθειές τους ώστε να εμβολιαστούν όλοι οι εργαζόμενοι στον υγειονομικό τομέα, οι ηλικιωμένοι και άλλες ευπαθείς ομάδες, για να φτάσει η εμβολιαστική κάλυψη στο 70% του πληθυσμού.

Τον Ιανουάριο, ο ΠΟΥ, η Unicef και άλλοι συνεργαζόμενοι οργανισμοί συγκρότησαν τη Συμμαχία για τη χορήγηση του εμβολίου κατά της Covid (CoVDP), με στόχο να διευκολύνουν τη διανομή δόσεων σε 34 χώρες, στις οποίες η εμβολιαστική κάλυψη ήταν μικρότερη του 10%. Όλες αυτές οι χώρες, εκτός από έξι, βρίσκονταν στην Αφρική. Σήμερα, μόνο σε δέκα χώρες παραμένει η εμβολιαστική κάλυψη κάτω από το 10%. «Παρ’ όλ’ αυτά, πρέπει ακόμη να γίνουν πολλά», τόνισε ο Τέντρος.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του ΠΟΥ, δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη τα δύο τρίτα του υγειονομικού προσωπικού και τα τρία τέταρτα των ηλικιωμένων στις φτωχές χώρες.

Με βάση τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία του ΠΟΥ, η πανδημία της Covid-19 ευθύνεται για 6,45 εκατομμύρια θανάτους σε όλον τον κόσμο από τη στιγμή που εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα, στα τέλη του 2019, στην πόλη Ουχάν, στην Κίνα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP /ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΥ: Στο ένα εκατομμύριο οι θάνατοι από Covid-19 παγκοσμίως από τις αρχές του έτους"

ΡΑΕ: Τα τιμολόγια ρεύματος Σεπτεμβρίου όλων των παρόχων

Τα τιμολόγια όλων των προμηθευτών ρεύματος για τον μήνα Σεπτέμβριο ανακοίνωσε η ΡΑΕ. Οι χρεώσεις θα είναι σημαντικά υψηλότερες σε σχέση με τον Αύγουστο, όπως είχαν δείξει οι ανακοινώσεις των ίδιων των εταιρειών για τις τιμές που θα εφαρμόσουν τον επόμενο μήνα.

Οπως αναφέρει η ΡΑΕ, σε συνέχεια της δημοσίευσης του ν. 4964/2022 «Διατάξεις για την απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, θέσπιση πλαισίου για την ανάπτυξη των Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων, την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, την προστασία του περιβάλλοντος και λοιπές διατάξεις» (ΦΕΚ Α΄ 150/30.7.2022), έχουν τεθεί σε ισχύ ειδικές διατάξεις για την τιμολόγηση της υπηρεσίας κοινής ωφέλειας «Καθολική Υπηρεσία».

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 58 του ν. 4001/2011, όπως ισχύει, «Ο Προμηθευτής Καθολικής Υπηρεσίας ηλεκτρικής ενέργειας υποχρεούται να προμηθεύει Οικιακούς Πελάτες και μικρές επιχειρήσεις (με ισχύ παροχής μέχρι και 25 kVA), οι οποίοι είτε έχουν αδρανήσει σχετικά με το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής Προμηθευτή είτε αδυνατούν να βρουν Προμηθευτή στην απελευθερωμένη αγορά με τους υφιστάμενους εμπορικούς όρους».

Ως εκ τούτου, λαμβάνοντας υπόψη και τις διατάξεις του άρθρου 3[1] του Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας σε Πελάτες (ΦΕΚ Β΄ 832/9.4.2013), διακρίνονται οι εξής κατηγορίες Πελατών Καθολικής Υπηρεσίες: (1) Οικιακός Πελάτης – Ημερήσιο Τιμολόγιο, (2) Οικιακός Πελάτης – Νυχτερινό Τιμολόγιο, (3) Εμπορικός Πελάτης – Ημερήσιο Τιμολόγιο και (4) Εμπορικός Πελάτης -Νυχτερινό Τιμολόγιο.

Σε συνέχεια των ανωτέρω, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 138 του ν. 4591/2022 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, κατόπιν επαλήθευσης της εναρμόνισης των τιμολογίων των Προμηθευτών με τα νόμω οριζόμενα, έχει αναρτήσει στο Εργαλείο Σύγκρισης Τιμών της ΡΑΕ www.energycost.gr το σύνολο των προϊόντων προμήθειας για τον μήνα Αύγουστο 2022 και έχει καλέσει τους Προμηθευτές Ηλεκτρικής Ενέργειας όπως ενημερώσουν το Αποθετήριο με τους τιμοκαταλόγους για τον μήνα Σεπτέμβριο 2022 το αργότερο μέχρι την ημέρα της εμπορικής διάθεσης (ήτοι τη Πέμπτη 01.09.2022) και
δημοσιοποιεί τους κατωτέρω Πίνακες Τιμολογίων Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας ανά κατηγορία Πελατών.

Δείτε εδώ τους αναλυτικούς πίνακες ανά κατηγορία Πελατών και «Τιμολόγιο Αναφοράς» Καθολικής Υπηρεσίας για τον μήνα Σεπτέμβριο 2022

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "ΡΑΕ: Τα τιμολόγια ρεύματος Σεπτεμβρίου όλων των παρόχων"

Κορονοϊός – Πορτογαλία: Η μάσκα δεν θα είναι υποχρεωτική στα μέσα μεταφοράς

Καθώς η υγειονομική κατάσταση έχει βελτιωθεί, η Πορτογαλία βάζει τέλος στην υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ένα μέτρο που ίσχυε εδώ και δύο χρόνια ώστε να αντιμετωπιστεί η πανδημία της Covid-19.

«Δεδομένης της ευνοϊκής εξέλιξης της πανδημίας και επειδή έχει σταθεροποιηθεί ο αριθμός των νέων κρουσμάτων, αποφασίστηκε να μπει τέλος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας στις μεταφορές», ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας Μάρτα Τεμίντο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Η απόφαση θα τεθεί σε εφαρμογή αφού επικυρωθεί από τον πρόεδρο της Πορτογαλίας Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα.

Η άρση του μέτρου δεν αφορά μόνο τις αερομεταφορές και τα ταξί αλλά επίσης και τα φαρμακεία, όπου ήταν υποχρεωτική η χρήση της μάσκας. Μόνο στα νοσοκομεία και τους οίκους ευγηρίας θα διατηρηθεί η υποχρεωτικότητα.

Η Πορτογαλία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης παγκοσμίως. Ο αριθμός των νέων μολύνσεων μειώνεται και με βάση την τελευταία αναφορά της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας ανερχόταν σε 148 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους σε εβδομαδιαία βάση.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός – Πορτογαλία: Η μάσκα δεν θα είναι υποχρεωτική στα μέσα μεταφοράς"

Επανήλθε η ηλεκτροδότηση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

Η τελευταία συμβατική γραμμή ηλεκτροδότησης που εφοδιάζει με ηλεκτρικό ρεύμα τον υπό ρωσική κατοχή πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια (ΖΝΡΡ) στην Ουκρανία, λειτουργεί και πάλι, αφού νωρίτερα σήμερα είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση, ανέφερε ο Διεθνής Οργανισμός Πυρηνικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ).

«Η Ουκρανία ανέφερε στον ΙΑΕΑ ότι ο ΖΝΡΡ, ο μεγαλύτερος σταθμός πυρηνικής ενέργειας της Ευρώπης, αποσυνδέθηκε τουλάχιστον δύο φορές από τη γραμμή ηλεκτροδότησης κατά τη διάρκεια της ημέρας, όμως επί του παρόντος είναι και πάλι συνδεδεμένος», σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Οργανισμός από τη Βιέννη.

Ο ΙΑΕΑ πρόσθεσε ότι δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμες πληροφορίες για την αιτία της διακοπής της ηλεκτροδότησης.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Επανήλθε η ηλεκτροδότηση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια"

Γερμανία: Με απεργία απειλούν οι πιλότοι της Lufthansa – Ζητούν αύξηση μισθού 5,5%

Οι πιλότοι της Lufthansa απέρριψαν την πρόταση της γερμανικής εταιρείας και ενδέχεται να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις ανά πάσα στιγμή, ανέφερε σήμερα το σωματείο VC, καθώς η διαμάχη για τις αυξήσεις στους μισθούς συνεχίζεται.

Οι εργαζόμενοι ψήφισαν υπέρ της έναρξης κινητοποιήσεων τον περασμένο μήνα, ένα γεγονός που μπορεί να διαταράξει ακόμη περισσότερο τις αερομεταφορές εν μέσω της θερινής περιόδου.

Το VC είπε ότι η πρόταση της εταιρείας ήταν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά δεν ικανοποιεί τα αιτήματα του σωματείου, που ζητούσε αύξηση 5,5% για φέτος και αυτόματη προσαρμογή του μισθού με βάση τον πληθωρισμό για τον επόμενο χρόνο. Το συνδικάτο ζητά επίσης ενιαίο μισθολόγιο για όλο το προσωπικό των θυγατρικών της Lufthansa, στις οποίες περιλαμβάνεται και η εταιρεία χαμηλού κόστους Eurowings.

«Οι νομικές και οργανωτικές προετοιμασίες για την απεργιακή κινητοποίηση έχουν ξεκινήσει», ανέφερε το VC, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι είναι ανοιχτό για συνομιλίες.

Η Lufthansa δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής.

Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανία: Με απεργία απειλούν οι πιλότοι της Lufthansa – Ζητούν αύξηση μισθού 5,5%"

Πυροσβεστική: 25 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο - Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Λαύριο

Συνολικά 25 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ενώ τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης τους.

Αναφορικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το απόγεμα σε χαμηλή βλάστηση στο Περιγιάλι Λαυρίου η Πυροσβεστική αναφέρει ότι βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο.

Επιπρόσθετα 23 κλήσεις δέχθηκε σήμερα το επιχειρησιακό κέντρο της Πυροσβεστικής στην Αττική, εκ των οποίων οι 18 αφορούσαν σε αντλήσεις υδάτων και οι 5 σε κοπές δέντρων.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πυροσβεστική: 25 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο - Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Λαύριο"

Δίκη τριών δημοσιογράφων στη Φινλανδία για δημοσίευση απόρρητων αμυντικών μυστικών

Τρεις δημοσιογράφοι που εργάζονται στη μεγαλύτερη ημερήσια εφημερίδα της Φινλανδίας δικάζονται με την κατηγορία ότι δημοσίευσαν απόρρητα αμυντικά μυστικά και οι εισαγγελικές αρχές ζητούν να καταδικαστούν σε φυλάκιση τουλάχιστον 18 μηνών, με αναστολή, εφόσον κριθούν ένοχοι.

Σε μια άνευ προηγουμένου υπόθεση, σε μια χώρα που φημίζεται για την ελευθερία του Τύπου, ο εισαγγελέας υποστηρίζει ότι οι δύο ρεπόρτερ της εφημερίδας Helsingin Sanomat και ο πρώην διευθυντής τους αποκάλυψαν εθνικά αμυντικά μυστικά, σε ένα ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε το 2017. Το ρεπορτάζ αυτό, που τιτλοφορείτο «Το πιο κρυφό μέρος της Φινλανδίας», αποκάλυπτε στο περίπου την τοποθεσία και τα καθήκοντα μιας μονάδας των ενόπλων δυνάμεων, αρμόδιας για τη συλλογή πληροφοριών. Εκείνη την περίοδο το κοινοβούλιο συζητούσε εάν θα διεύρυνε τις εξουσίες της, δίνοντάς της τη δυνατότητα να παρακολουθεί ιδιωτικά δεδομένα σε ψηφιακά δίκτυα.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, το άρθρο περιλάμβανε πληροφορίες η δημοσιοποίηση των οποίων ήταν παράνομη.

Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας, Κάιους Νιέμι, οι κατηγορίες σε βάρος του οποίου αποσύρθηκαν λόγω έλλειψης στοιχείων, είπε ότι οι δημοσιογράφοι δεν παραβίασαν τον νόμο. «Μπορούμε να αποδείξουμε, για κάθε πρόταση που δημοσιεύτηκε, ότι οι πληροφορίες που περιείχε μπορούσαν να βρεθούν στο διαδίκτυο ή σε βιβλία που εκδόθηκαν πριν από το άρθρο μας. Οι δημόσιες πληροφορίες δεν μπορεί να είναι απόρρητες», σχολίασε.

Και οι τρεις δημοσιογράφοι αρνούνται την ενοχή τους.

Η Φινλανδία ήταν επί χρόνια στις κορυφαίες θέσεις όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου, στην έκθεση που συντάσσει κάθε χρόνο η διεθνής οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF). Φέτος έπεσε στην πέμπτη θέση, εν μέρει λόγω αυτής της δικαστικής υπόθεσης, όπως ανέφερε το παράρτημα των RSF στη Φινλανδία.

Οι δημοσιογράφοι δεν ήταν παρόντες στη σημερινή, προπαρασκευαστική συνεδρίαση του δικαστηρίου.

Η Χάνε Άχο, η πρόεδρος της Ένωσης Φινλανδών Δημοσιογράφων, είπε ότι η υπόθεση αυτή είναι πρωτοφανής, αφού δεν έχει ξαναγίνει να κατηγορούνται Φινλανδοί δημοσιογράφοι για εσχάτη προδοσία.

Με βάση τη φινλανδική νομοθεσία, οι κατηγορούμενοι σε ποινικές δίκες κατονομάζονται μόνο εάν καταδικαστούν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters/ ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Δίκη τριών δημοσιογράφων στη Φινλανδία για δημοσίευση απόρρητων αμυντικών μυστικών"

Αδέσποτη σφαίρα δίπλα σε μαθητές σε σχολείο στο Ζεφύρι

Σοβαρή καταγγελία για αδέσποτη σφαίρα μέσα σε σχολείο στο Ζεφύρι έχει γινεί από πατέρα δύο παιδιών, ο οποίος αντίκρυσε βλήμα να είναι καρφωμένο μέσα σε γήπεδο Λυκείου.

Η σφαίρα προέρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, από εννιάρι πιστόλι, που θα μπορούσε να προκαλέσει θανάσιμο τραυματισμό.

Υπενθυμίζεται ότι το πιο τραγικό περιστατικό που έχει σημειωθεί στη δυτική Αττική ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του μικρού Μάριου στο Μενίδι.

Το 11χρονο παιδί βρισκόταν στο προαύλιο του σχολείου του στις 8 Ιουνίου του 2017 όταν τραυματίστηκε θανάσιμα από αδέσποτη σφαίρα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Αδέσποτη σφαίρα δίπλα σε μαθητές σε σχολείο στο Ζεφύρι"

Καιρός αύριο: Συνέχεια κακοκαιρίας – Ποιες περιοχές θα πλήξουν οι καταιγίδες (26/08)

Ο καιρός αύριο θα είναι άστατος, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες έως και τις απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες στη κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Στα νησιά του Ιονίου τοπικές νεφώσεις και οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Οι μέγιστες τιμές δεν θα ξεπεράσουν τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού: 

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως έως το απόγευμα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως νωρίς το πρωί και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Τις πρωινές ώρες στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Τα φαινόμενα θα σταματήσουν το βράδυ.
Άνεμοι: Τις πρωινές ώρες από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι της ίδιας έντασης.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Δυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα έως το μεσημέρι, κυρίως στις Σποράδες, θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα βόρεια και κυρίως στην περιοχή της Λήμνου έως και τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά ισχυρά.
Το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά διαστήματα έως το απόγευμα θα είναι ισχυρές.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Συνέχεια κακοκαιρίας – Ποιες περιοχές θα πλήξουν οι καταιγίδες (26/08)"

Αγρίνιο: Απίστευτη επίθεση αδέσποτου, τραυμάτισε αγοράκι στην Κεντρική Πλατεία (Photos)

Ένα δυσάρεστο περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της Μουσικοχορευτικής βραδιάς της έναρξης του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, το βράδυ της Τετάρτης 24 Αυγούστου 2022, στην Κεντρική Πλατεία στο Αγρίνιο.

Σύμφωνα με καταγγελία γονέων στις ιστοσελίδες του «Agrinio365» Media Group (AgrinioTimes.gr – Antenna-Star.gr), ένα αγοράκι 3 χρονών δέχθηκε ξαφνική επίθεση από αδέσποτο σκυλί που βρισκόταν στην κεντρική Πλατεία, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του στο αυτί και στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Αγρινίου όπου και νοσηλεύθηκε.

Στον μικρό παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, και του έγιναν ράμματα.

Οι γονείς καταγγέλλουν το περιστατικό και προτίθενται να κινηθούν νομικά κατά παντός υπευθύνου.

Να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με δηλώσεις της Δικηγόρου της οικογένειας του  μικρού παιδιού κας. Κατερίνας Κιτσάκη οι γονείς θα προχωρήσουν άμεσα σε μήνυση αφού πρώτα παραλάβει την ιατροδικαστική έκθεση από το Νοσοκομείο Αγρινίου όπου το παιδί νοσηλεύθηκε αμέσως μετά το περιστατικό.

agriniotimes 

Διαβάστε Περισσότερα » " Αγρίνιο: Απίστευτη επίθεση αδέσποτου, τραυμάτισε αγοράκι στην Κεντρική Πλατεία (Photos)"

Λάρισα: Μπέρδεψαν μωρά σε μαιευτήριο – Περιπέτεια άνευ προηγουμένου για 2 οικογένειες

Ασύλληπτη είναι η περιπέτεια μιας οικογένειας στη Λάρισα, καθώς το μαιευτήριο μπέρδεψε… δύο μωρά, με αποτέλεσμα ένα ζευγάρι να κρατά στην αγκαλιά του ένα νεογέννητο κοριτσάκι, το οποίο αποδείχτηκε πως δεν ήταν το δικό τους…

«Μέσα στην κούνια, εκεί που σου φέρνουν, που κουβαλάνε το μωρό, είχε το δικό μας το καρτελάκι, δε δώσαμε πολλή σημασία εκείνη την στιγμή και οκ έγραφε το όνομά της», λέει ο πατέρας του παιδιού από τη Λάρισα στην εκπομπή LIVE NEWS με τον Νίκο Ευαγγελάτο. «Στείλαμε φωτογραφίες στους συγγενείς μας, το θήλασε κιόλας η γυναίκα μου, το πρώτο γάλα έδωσε στο μωράκι κανονικά».

«Την άλλη μέρα το πρωί, μας φέρνουν ένα άλλο μωρό. Το βλέπουμε καλά, καλά, λέμε: ‘τι γίνεται; Κάτι δεν πάει καλά’, βγαίνω έξω στον διάδρομο και βλέπω το υποτιθέμενο δικό μας μωρό ας πούμε, να κατευθύνεται αλλού και εγώ έχω πάθει σοκ εντωμεταξύ και μας λέει η μαία: ‘το χθεσινό, ήταν άλλο μωρό’. Δηλαδή το δικό μας μωρό πήγε αλλού», συμπληρώνει ο πατέρας.
 
Οι γονείς τρόμαξαν – Θέλουν εξέταση DNA

Όπως είναι φυσικό, οι γονείς βρίσκονται σε σοκ, αφού μια από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής τους μετατράπηκε σε περιπέτεια άνευ προηγουμένου, με τον πατέρα να δηλώνει ότι θέλουν να κάνουν τεστ DNA ακόμα και στο… σωστό μωρό, γιατί έχουν τρομάξει τόσο πολύ που θέλουν να είναι σίγουροι.

«Εγώ έχω και μια απώλεια μνήμης από το σοκ. Κάποια πράγματα δεν τα θυμάμαι. Με το που γέννησα την είδα μετά που μου το έφεραν έτσι καθαρό και ντυμένο, δεν μου πήγε το μυαλό ότι μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αλλά έρχεται την επόμενη ημέρα και βλέπω ένα μωρό και λέω: ‘ξεπρήστηκε;’ λέω: ‘κάτι έπαθε το παιδί’. Από την μια κάτι… δεν βλέπω τα ίδια, λέω «’εντάξει, μπορεί και να είναι επειδή γέννησα τώρα, να είμαι κουρασμένη, να μην το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα’», λέει η μητέρα.

Φαίνεται πως το μητρικό ένστικτο είναι αλάνθαστο, αφού η 30χρονη μητέρα κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά. Ωστόσο η άλλη μητέρα δεν κατάλαβε το μπέρδεμα.

«Είχαμε μικρή κοιλίτσα, δεν είχαμε μεγάλη και λέγαμε: ‘πώς χώρεσε αυτό το μωράκι μέσα στην κοιλίτσα’. Είχε τρεισήμισι κιλά ήταν εκείνο, το δικό μας ήταν 2,660 και φαινόταν η διαφορά όταν τα έβαζες δίπλα, δίπλα ξεκάθαρα. Τα έχουμε φωτογραφία, 18 του μηνός θα δεις ένα άλλο μωρό και 19 του μηνός θα δεις ένα άλλο μωρό. Σαν να γυρνούσαμε έργο. Η άλλη (μητέρα) από ότι μας είπε η μαία, μας είπε ότι δεν έχει καταλάβει κάτι, γιατί ήταν από καισαρική και ήταν λίγο αναίσθητη, έτσι ναρκωμένη. Αυτό που έχει γίνει δηλαδή είναι τραγικό», συμπληρώνει ο πατέρας στο LIVE NEWS.

«Μίλησα με τον διευθυντή εκείνη την ώρα, η μαία πριν πάμε στον διευθυντή ήρθε πάνω στο δωμάτιο να μας πει ότι: ‘εγώ ήμουν αυτή που έκανα το λάθος, δεν το τσέκαρα’ λέει. Εντωμεταξύ το κατάλαβε αυτή, 19.30 η ώρα που μας το πήρε πίσω, το κατάλαβε, αλλά δεν ήρθε να μας πει τίποτα εκείνη την ώρα. Δηλαδή όταν έχεις τέτοιες ευθύνες δεν τσεκάρεις;

Είναι δυνατόν αυτό το πράγμα τώρα; Θέλουμε τεστ DNA και θέλουμε να το κάνουμε αυτό, δεν υπάρχει περίπτωση εγώ, έστω και μία στο εκατομμύριο να έχει η γυναίκα μου μια αμφιβολία, την έβλεπα βασανιζόταν το βράδυ. Έχει αμφιβολίες, μου λέει: ‘Τώρα είναι αυτό; Δεν είναι αυτό ή έχει γίνει κάποιο λάθος πάλι;’», τονίζει ο πατέρας.

Οι γονείς παραμένουν σαστισμένοι αλλά αποφασισμένοι να μην αφήσουν την περιπέτειά τους να περάσει δίχως να αποδοθούν ευθύνες.

Τι απαντά η κλινική

Σε επικοινωνία του LIVE NEWS με την κλινική, η απάντηση των υπευθύνων ήταν… απειλές, αφού, όπως είπαν, οι δημοσιογράφοι δεν είναι ούτε δικαστές ούτε εισαγγελείς. Ωστόσο, επιφυλάχτηκαν για επίσημη απάντηση την ερχόμενη εβδομάδα.

«Έχουμε προβεί σε όλες τις νομικές ενέργειες»

Μιλώντας στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Στέλιος Σούρλας, δικηγόρος θυμάτων, είπε ότι έχουν γίνει όλες οι νομικές ενέργειες κατά της κλινικής.

«Έχουμε προβεί σε όλες τις νομικές ενέργειες για να αποκατασταθεί η βλάβη και να υπάρξουν συνέπειες στους υπευθύνους».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Λάρισα: Μπέρδεψαν μωρά σε μαιευτήριο – Περιπέτεια άνευ προηγουμένου για 2 οικογένειες"

Αιτωλοακαρνανία: Κατέρρευσε η πρόχειρη γέφυρα στο Ευηνοχώρι – Μόνιμη λύση ζητούν οι κάτοικοι

Δεν άντεξε η πρόχειρη διάβαση που κατασκευάστηκε στον Εύηνο ποταμό, δίπλα στις κατεστραμμένες γέφυρες και εξυπηρετούσε την πρόσβαση των πολιτών τους θερινούς μήνες. Οι βροχοπτώσεις τον τελευταίων ημερών προκάλεσαν την πρώτη «κατεβασιά» του ποταμού και την κατάρρευση τμήματος της πρόχειρης γέφυρας από τα φερτά υλικά.

Η πρόσβαση αυτή είχε φτιαχτεί για την πολιτική προστασία και άτυπα εξυπηρετούσε τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Γαλατά που από τον περασμένο Δεκέμβριο αναγκάζονταν να διανύσουν αποστάσεις δεκάδων χιλιομέτρων για να φθάσουν στο Ευηνοχώρι .

Από νωρίς το πρωί συνεργεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ξεκίνησαν τις εργασίες αποκατάστασης  και αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν μέχρι αύριο η πρόχειρη γέφυρα θα είναι έτοιμη.

Ωστόσο οι κάτοικοι της περιοχής αγωνιούν , ζητούν μόνιμη λύση καθώς τα σχολεία σε λίγο ξεκινούν και τα έξοδα αυξάνονται. Μάλιστα η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα καλεί σε έκτακτη σύσκεψη που θα διεξαχθεί σήμερα στην πλατεία του Γαλατά.

Αναλυτικά η πρόσκληση:

Φίλες και φίλοι, όπως ασφαλώς γνωρίζετε, στις 13 Ιουλίου 2022, με σχετικό Δελτίο Τύπου, εκφράσαμε την έκδηλη ανησυχία και τον έντονο προβληματισμό μας για το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα ξεκινήσει κανένα από τα έργα αποκατάστασης της επικοινωνίας στον Εύηνο, παρόλο που βρισκόμαστε στη μέση του καλοκαιριού, καθώς και την αγωνία και τον φόβο, μη μας «προλάβει ο καιρός» και από το φθινόπωρο ζήσουμε πάλι τα ίδια. Με το ίδιο Δελτίο Τύπου εκφράσαμε σοβαρές επιφυλάξεις ως προς την τήρηση των ανακοινωθέντων  χρονοδιαγραμμάτων υλοποίησης των μελλοντικών έργων και τη διαπίστωση πως τον ερχόμενο Σεπτέμβρη δεν κρίνεται μόνο η τύχη των έργων, αλλά και η σοβαρότητα, η αξιοπιστία και η φερεγγυότητα των αρμοδίων.

Φτάσαμε στα τέλη Αυγούστου και όχι μόνο δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, αλλά σήμερα τα χαράματα κατέρρευσε και η πρόχειρη γέφυρα, οπότε πάλι ο ίδιος γολγοθάς. Για τον λόγο αυτό καλούνται τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, καθώς και οι κάτοικοι σε έκτακτη σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2022 και ώρα 19:00 στην πλατεία της Κοινότητας Γαλατά, με θέμα την ανταλλαγή απόψεων για την άμεση αντιμετώπιση της κατάστασης. Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αιτωλοακαρνανία: Κατέρρευσε η πρόχειρη γέφυρα στο Ευηνοχώρι – Μόνιμη λύση ζητούν οι κάτοικοι"

Θεσσαλονίκη: Ρομά έκλεψαν χρηματοκιβώτιο και… τους έπεσε στην παραλιακή – Κοιτούσαν έκπληκτοι οι περαστικοί

Ποικίλα συναισθήματα προκαλεί το βίντεο με τη δράση της συμμορίας που «σήκωσε» χρηματοκιβώτιο από διαμέρισμα της παραλιακής οδού της Θεσσαλονίκης.

Το συμβάν σημειώθηκε μέρα – μεσημέρι μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών. Κάποιοι μάλιστα έσπευσαν να απαθανατίσουν της στιγμή με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, οι δράστες μπήκαν στο διαμέρισμα προσποιούμενοι υπαλλήλους της ΔΕΗ. Είπαν στα θύματα τους ότι το ψυγείο τους έχει πρόβλημα και με τον τρόπο αυτό τα περιόρισαν στο χώρο της κουζίνας. Ένας από τους δράστες ανέλαβε να βγάλει από το διαμέρισμα το χρηματοκιβώτιο.

Το μετέφεραν στο αυτοκίνητο. Το φόρτωσαν στο χώρο των αποσκευών και ξεκίνησαν να φύγουν. Το χρηματοκιβώτιο έπεσε στο οδόστρωμα. Το ξαναφόρτωσαν και τράπηκαν σε φυγή.

Δείτε την κωμικοτραγική στιγμή της αποχώρησης των δραστών στο βίντεο που εξασφάλισε το thestival:

thestival 

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Ρομά έκλεψαν χρηματοκιβώτιο και… τους έπεσε στην παραλιακή – Κοιτούσαν έκπληκτοι οι περαστικοί"

Ουκρανία: Ενεργοποιήθηκαν τα συστήματα ασφαλείας του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια

Τα συστήματα ασφαλείας τέθηκαν σε λειτουργία στον ουκρανικό πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, έπειτα από τις διακοπές στην ηλεκτροδότηση που καταγράφηκαν σε περιοχές των υπό ρωσική κατοχή εδαφών, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti .

Διακοπές στην ηλεκτροδότηση αναφέρθηκαν σε περιοχές της Ζαπορίζια και της Χερσώνας, ενώ το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις «βομβάρδισαν τον πυρηνικό σταθμό».

Το Reuters, το οποίο μετέδωσε την είδηση, σημειώνει ότι δεν ήταν μέχρι στιγμής σε θέση να την επιβεβαιώσει.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ουκρανία: Ενεργοποιήθηκαν τα συστήματα ασφαλείας του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια"

«Ουκρανία και Ρωσία κάνουν χρήση όπλων διασποράς» καταγγέλλει το Παρατηρητήριο Όπλων Διασποράς

«Η Ρωσία κάνει μαζική χρήση όπλων διασποράς στην Ουκρανία, προκαλώντας εκατοντάδες θύματα μεταξύ των αμάχων και καταστρέφοντας κατοικίες, σχολεία και νοσοκομεία», καταγγέλλει το Παρατηρητήριο Οπλων Διασποράς στην ετήσια έκθεσή του.

«Οι δυνάμεις της Ουκρανίας φαίνεται ότι έχουν επίσης κάνει επανειλημμένως χρήση τέτοιων όπλων κατά την διάρκεια της σύρραξης», σύμφωνα με τον οργανισμό.

Ούτε η Ρωσία, ούτε η Ουκρανία έχουν υπογράψει την σύμβαση που απαγορεύει την χρήση των όπλων διασποράς, στην οποία συμμετέχουν 110 κράτη και 13 άλλοι υπογράφοντες.

«Η μαζική χρήση στην Ουκρανία από την Ρωσία όπλων διασποράς που είναι απαγορευμένα διεθνώς δείχνει την κατάφωρη περιφρόνηση προς την ανθρώπινη ζωή, τις ανθρωπιστικές αξίες και τους νομικούς κανόνες», δήλωσε η Μέρι Γουέρχαμ, εκ των συντακτών της έκθεσης, η οποία δημοσιεύεται λίγες ημέρες πριν από την ετήσια διάσκεψη των κρατών που συμμετέχουν στην σύμβαση η οποία θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του ΟΗΕ στην Γενεύη από τις 30 Αυγούστου ως τις 2 Σεπτεμβρίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "«Ουκρανία και Ρωσία κάνουν χρήση όπλων διασποράς» καταγγέλλει το Παρατηρητήριο Όπλων Διασποράς"

Νέο σώου Ακάρ: «Κάθε λεπτό, κάθε δευτερόλεπτο κι ένα ψέμα από την Ελλάδα»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος βρέθηκε στο Akşehir σε εκδήλωση με τις οικογένειες των θυμάτων κατά τη διάρκεια στρατιωτικών επιχειρήσεων και βετεράνων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την «Ημέρα Τιμής», άδραξε και πάλι την ευκαιρία να επιτεθεί στην Ελλάδα.

Αυτή τη φορά, όχι μόνον κατηγόρησε την Ελλάδα ότι ψεύδεται όσον αφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά επιχείρησε να καλλιεργήσει την εικόνα πως στη χώρα μας το εθνικό μέτωπο κάθε άλλο παρά αρραγές είναι.

Συγκεκριμένα, ο Ακάρ υποστήριξε πως στην Ελλάδα «συγκεκριμένα άτομα» προβαίνουν νυχθημερόν σε δηλώσεις και ενέργειες που αυξάνουν την ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Εμείς ως Τουρκία πάντοτε λέμε να συναντηθούμε, να συζητήσουμε και να λύσουμε τα μεταξύ μας θέματα με διάλογο. Αλλά δυστυχώς η Ελλάδα σε αυτό το θέμα, ούτε μιλάει, ούτε έρχεται στο τραπέζι, ούτε ακούει από λόγια, ούτε τερματίζει τα ψέματα. Κάθε λεπτό και ένα ψέμα, κάθε δευτερόλεπτο και ένα ψέμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ακάρ. Λες και δεν ήταν για παράδειγμα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που με το περίφημο πλέον «Μητσοτάκης γιόκ» ξέκοψε κάθε πεδίο συνεννόησης, χολωμένος για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και τα όσα ανέφερε κατά την ομιλία του στο Κονγκρέσο.

Όμως ο Ακάρ προσπάθησε και να «σπείρει ζιζάνια» στο εσωτερικό της Ελλάδας, λέγοντας: «Τα λάθη της Ελληνικής κυβέρνησης είναι τέτοια που πλέον είναι διακριτά από κάποιους Έλληνες πολιτικούς, απόστρατους στρατηγούς, ναυάρχους, από κάποιους ακαδημαϊκούς, από ΜΜΕ και κάποιους λογικούς Έλληνες που άρχισαν πλέον να τα βλέπουν. Και αυτοί που βλέπουν πως αυτά που γίνονται είναι λάθος, παίρνουν πλέον θέση ενάντια σε αυτά που γίνονται…».

Ο Ακάρ δεν παρέλειψε βέβαια να τονώσει και το ηθικό των παρευρισκομένων στην εκδήλωση λέγοντας: «Εμείς έχουμε δίκιο και επειδή έχουμε δίκιο είμαστε και ισχυροί. Είμαστε έτοιμοι να συνομιλήσουμε σε κάθε είδους τραπέζι. Αλλά από την άλλη πλευρά είμαστε αποφασισμένοι, αφοσιωμένοι και ευτυχώς και πολύ ικανοί στο να μην επιτρέψουμε κανενός είδους τετελεσμένο και να μην επιτρέψουμε και οποιαδήποτε παραβίαση των δικαιωμάτων, ούτε των δικών μας, αλλά ούτε και των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας».

haberler.com/onalert

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο σώου Ακάρ: «Κάθε λεπτό, κάθε δευτερόλεπτο κι ένα ψέμα από την Ελλάδα»"

ΕΦΕΤ: Ανάκληση παρτίδας μελιού λόγω ανίχνευσης φαρμακευτικής ουσίας

Παρτίδα θυμαρίσιου μελιού όπου διαπιστώθηκε η ύπαρξη καταλοίπων της φαρμακολογικά δραστικής ουσίας μετρονιδαζόλη, ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, διαπίστωσε την ύπαρξη καταλοίπων της φαρμακολογικά δραστικής ουσίας μετρονιδαζόλη, η οποία δεν επιτρέπεται να υπάρχει στο μέλι.

Πρόκειται για το προϊόν: «Μέλι Θυμαρίσιο» με την εμπορική ονομασία «άρωμα γένεσις», το οποίο παράγεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα για την «Γένεσις Εκλεκτά Προϊόντα ΑΕ», σε συσκευασία καθαρού βάρους 900 γραμμαρίων, με ημερομηνίας ελάχιστης διατηρησιμότητας 01/02/2024 και αριθμό παρτίδας LΟΤ 220201.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση της ανωτέρω παρτίδας και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΦΕΤ: Ανάκληση παρτίδας μελιού λόγω ανίχνευσης φαρμακευτικής ουσίας"

Αγρίνιο: Χειροπέδες σε ανήλικους «νταήδες» Ρομά που έκλεβαν χρήματα και κινητά από παιδιά

Πέντε ανήλικοι «νταήδες» Ρομά συνελήφθησαν στο Αγρίνιο το πρωί της Πέμπτης 25 Αυγούστου καθώς τα στοιχεία τους ταυτοποιήθηκαν και κατηγορούνται για σειρά επιθέσεων σε παιδιά στην πόλη με σκοπό την κλοπή χρημάτων και αντικειμένων το τελευταίο τετράμηνο. Μάλιστα στην τελευταία τους επίθεση που σημειώθηκε τον τρέχοντα μήνα Αύγουστο, καταγγέλθηκε και απειλή με μαχαίρι.

Ειδικότερα, οι πέντε ανήλικοι Ρομά από 14 έως 17 ετών, επιτίθονταν σε παιδιά κοντά στην ηλικία τους στην πόλη του Αγρινίου και αφαιρούσαν από αυτά όσα χρήματα είχαν στην κατοχή τους, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έκλεβαν ακόμη και τα κινητά τους τηλέφωνα ή άλλα αντικείμενα που θεωρούσαν ότι είχαν κάποια αξία.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου διενεργούσαν εδώ και αρκετούς μήνες την έρευνα για να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία των δραστών και το πρωί της Πέμπτης 25 Αυγούστου προχώρησαν στις συλλήψεις των ανήλικων φερόμενων δραστών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκτός από τους πέντε νεαρούς που συνελήφθησαν, αναζητούνται και άλλα άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα στο Αγρίνιο, ενώ η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους αφορά τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απειλή, κλοπή και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

karvasaras

Διαβάστε Περισσότερα » "Αγρίνιο: Χειροπέδες σε ανήλικους «νταήδες» Ρομά που έκλεβαν χρήματα και κινητά από παιδιά"

Ευλογιά των πιθήκων – ΕΟΔΥ: Στα 54 τα κρούσματα σε όλη την Ελλάδα

Η ευλογιά των πιθήκων είναι ιογενής λοίμωξη που αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά το 1958. Έκτοτε, εμφανίζεται σε τροπικές περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Αφρικής. Μεταδίδεται μέσω της επαφής με άγρια ζώα και από άνθρωπο σε άνθρωπο με τη στενή σωματική επαφή.

Το Μάιο του 2022 καταγράφηκε αυξημένος αριθμός κρουσμάτων ευλογιάς πιθήκων σε μη ενδημικές χώρες. Συνολικά, στην Ευρώπη, μέχρι τις 23 Αυγούστου 2022 καταγράφηκαν 21.098 κρούσματα της νόσου σε 43 διαφορετικές χώρες.

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται στην παρούσα έκθεση αφορούν στα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της λοίμωξης από ιό της ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα, βάσει των δεδομένων που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και έχουν καταγραφεί μέχρι τις 25 Αυγούστου 2022.

Ο συνολικός αριθμός των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από την έναρξη της καταγραφής ανέρχεται σε 54 (όλοι άνδρες, διάμεση ηλικία: 36 έτη (19-59), εκ των οποίων 18 ανέφεραν ταξίδι στο εξωτερικό εντός του χρόνου επώασης της νόσου (33%).

Σημειώνεται ότι τα καταγεγραμμένα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ήδη αναρρώσει ή αναρρώνουν σε γενικά καλή κλινική κατάσταση.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ευλογιά των πιθήκων – ΕΟΔΥ: Στα 54 τα κρούσματα σε όλη την Ελλάδα"

Νέα προβοκάτσια στήνει η Τουρκία στο Αιγαίο – Βάφτισαν «ελληνική παρενόχληση» την δική τους παράβαση

Νέα προβοκάτσια φαίνεται πως στήνουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο, μετατρέποντας το άσπρο σε μαύρο κατά την συνήθη τακτική τους. Αυτή τη φορά, επιχειρούν να βαφτίσουν «παρενόχληση» την αναγνώριση και αναχαίτιση τουρκικών μαχητικών από αντίστοιχα ελληνικά.

Τα τουρκικά μαχητικά F-16 θα προχωρούσαν σε προγραμματισμένη εθνική άσκηση με τη συμμετοχή ΝΑΤΟϊκών Nexus Ace μαζί με ένα AWACS, εντός του FIR Κωνσταντινούπολης. Όμως πριν ενσωματωθούν στην άσκηση αυτή, οι πιλότοι της Τουρκίας εισήλθαν γύρω στις 11 το πρωί στο FIR Αθηνών νοτίως της Λέσβου, χωρίς να υποβάλουν σχέδιο πτήσης, κατά παράβαση των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να σηκωθούν ελληνικά μαχητικά για αναγνώριση.

Τα τουρκικά μαχητικά – που όπως αναφέρουν και οι Τούρκοι – είχαν «λοκαριστεί» από τα ελληνικά μαχητικά, αρνήθηκαν προς στιγμήν να αποχωρήσουν από το FIR Αθηνών, με αποτέλεσμα το περιστατικό να εξελιχθεί σε αερομαχία, πριν την τελική αναχαίτιση.

Οι Τούρκοι, δια του υπουργείου Άμυνας, γνωστοποίησαν πως για την «παρενόχληση» ενημέρωσαν ήδη το ΝΑΤΟ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιστατικό σχολιάστηκε και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Τα ελληνικά F16 ούτε κάνουν παράνομες ενέργειες, ούτε παρενοχλούν αεροσκάφη άλλων κρατών. Είναι εδώ για να υπερασπίζονται τον ελληνικό εναέριο χώρο και να αναχαιτίζουν την τουρκική προκλητικότητα στο πεδίο με μεγάλη αποτελεσματικότητα» είπε χαρακτηριστικά. 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα προβοκάτσια στήνει η Τουρκία στο Αιγαίο – Βάφτισαν «ελληνική παρενόχληση» την δική τους παράβαση"

Μετρό: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις 27-28 Αυγούστου στη Γραμμή 3

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τίθενται σε ισχύ στη Γραμμή 3 του Μετρό το Σαββατοκύριακο 27 -28 Αυγούστου, στο πλαίσιο της επικείμενης λειτουργίας της επέκτασης της Γραμμής προς Πειραιά.

Ειδικότερα η ΣΤΑ.ΣΥ. με ανακοίνωσή της ενημερώνει το επιβατικό κοινό, πως το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 27 & 28/08/2022, οι σταθμοί του Μετρό «ΝΙΚΑΙΑ», «ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ» και «ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ» θα παραμείνουν κλειστοί και η Γραμμή 3 θα λειτουργεί στο τμήμα «ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ – ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ».

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 3 του Μετρό τίθενται σε ισχύ, λόγω της διενέργειας δυναμικών δοκιμών από τον επίσταθμο Αγ. Μαρίνας μέχρι το Δημοτικό Θέατρο, στο πλαίσιο της επικείμενης λειτουργίας της επέκτασης της Γραμμής προς Πειραιά.

Οι επιβάτες κατά τα παραπάνω χρονικά διαστήματα θα εξυπηρετούνται στο τμήμα Αγ. Μαρίνα – Νίκαια από την προσωρινή λεωφορειακή γραμμή «Χ50 Αγ. Μαρίνα – Νίκαια», στη δημιουργία της οποίας προχωρά ο ΟΑΣΑ.

Οι επιβάτες μπορούν να ενημερώνονται αναλυτικά για τους χρόνους διέλευσης των αεροδρομιακών συρμών από κάθε σταθμό, καθώς και για τα πρώτα και τελευταία δρομολόγια στην ιστοσελίδα της ΣΤΑ.ΣΥ.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μετρό: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις 27-28 Αυγούστου στη Γραμμή 3"

Φυσικό αέριο: Νέο ρεκόρ στην τιμή του – Στα 312,6 ευρώ η μεγαβατώρα

Η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη σήμερα, Πέμπτη 25 Αυγούστου, ξεπέρασε κάθε ρεκόρ, εντείνοντας τις ανησυχίες για τον χειμώνα που έρχεται. Η τιμή διαμορφώνεται στα 312,61 ανά μεγαβατώρα. 

Η εκτίναξη της τιμής του φυσικού αερίου στα 312,61 το φυσικό αέριο ευρώ ανά μεγαβατώρα έρχεται την στιγμή που οι προμήθειες από τον ρωσικό αγωγό προς την Ευρώπη έχουν μειωθεί κατά περίπου 75% φέτος, επηρεασμένες από τις κυρώσεις στη Ρωσία.

Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια του φυσικού αερίου στο χρηματιστήριο ενέργειας του Άμστερνταμ άγγιξαν τα 300,50 ευρώ ανά μεγαβατώρα. 

Στα 95.99 δολάρια το βαρέλι διαπραγματεύεται το αργό, στα 101,3 δολάρια το βαρέλι το Μπρεντ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ράλι τιμών στο φυσικό αέριο σημειώνεται εδώ και μέρες. Χθες, Τετάρτη 24 Αυγούστου, ενδοσυνεδριακά στο Χρηματιστήριο της Ολλανδίας η τιμή ξεπέρασε τα 300 ευρώ η μεγαβατώρα και συγκεκριμένα έφτασε τα 302 ευρώ. Τελικά έκλεισε οριακά πάνω από τα 290 ευρώ, επίπεδο που αποτελεί και ιστορικό ρεκόρ.

Σημειώνεται ότι η Μόσχα θα σταματήσει τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω του αγωγού Nord Stream 1 για τρεις ημέρες από τις 31 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου, ασκώντας μεγαλύτερη πίεση στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. 

Στο μεταξύ, η γερμανική κυβέρνηση ενέκρινε δύο πακέτα μέτρων, στο πλαίσιο του νόμου για την ενεργειακή επάρκεια, με τα οποία θα πρέπει να εξοικονομηθεί ενέργεια το επόμενο διάστημα. Το πρώτο πακέτο διάρκειας 6 μηνών τίθεται σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου, το δεύτερο πακέτο διάρκειας δύο χρόνων από την 1η  Οκτωβρίου. Αυτό το πακέτο χρειάζεται ωστόσο πράσινο φως από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο πριν τεθεί σε εφαρμογή.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φυσικό αέριο: Νέο ρεκόρ στην τιμή του – Στα 312,6 ευρώ η μεγαβατώρα"

Νεκρή πρωτοετής ναυτική δόκιμος σε εκπαιδευτικό ταξίδι της Σχολής

Το θάνατο μιας πρωτοετούς Ναυτικής Δοκίμου κατά τη διάρκεια του Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Η κοπέλα που επέβαινε στο πλοίο «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ», διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Νάπολης στην Ιταλία με πυρετό. Η κλινική της εικόνα παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και εισήχθη στη ΜΕΘ όπου κατέληξε πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου διερευνώνται.

Ολόκληρη η ανακοινωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού

Την Τρίτη 23 Αυγούστου 2022 η Πρωτοετής Ναυτική Δόκιμος Κ.Ε. η οποία επέβαινε στο ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ, στο πλαίσιο Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Νάπολης Ιταλίας καθόσον παρουσίασε εμπύρετο αγνώστου αιτιολογίας. Πρωινές ώρες της 24ης Αυγούστου η κλινική της εικόνα παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και εισήχθη στη ΜΕΘ όπου κατέληξε πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου διερευνώνται.

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού εκφράζει τη λύπη του για την απώλεια της Ναυτικού Δοκίμου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Νεκρή πρωτοετής ναυτική δόκιμος σε εκπαιδευτικό ταξίδι της Σχολής"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news