facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Άγριο Έγκλημα Στην Ηλιούπολη: Βρέθηκαν Νεκροί Μάνα Και Γιος Με Σφαίρα Στο Κεφάλι

Ένα άγριο έγκλημα σημειώθηκε στην Ηλιούπολη και συγκεκριμένα στην οδό Θερμοπυλών, καθώς άνδρες της ΕΛ.ΑΣ εντόπισαν νεκρούς στο διαμέρισμα τους μια γυναίκα 60 ετών και τον γιο της.

Στο σημείο έχει καταφθάσει ισχυρή δύναμη του τμήματος ανρθωποκτονιών που διεξάγει έρευνα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μητέρα και γιος βρέθηκαν με μια σφαίρα στο κεφάλι, ενώ εκτιμάται πως η δολοφονία πραγματοποιήθηκε πριν λίγα 24ωρα.

Οι αρχές εντόπισαν στο σημείο μια καραμπίνα και εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ενώ δεν αποκλείουν το γεγονός της δολοφονίας από τρίτο, ή ακόμα της δολοφονίας και της αυτοκτονίας. 

ilioupolinews

Διαβάστε Περισσότερα » "Άγριο Έγκλημα Στην Ηλιούπολη: Βρέθηκαν Νεκροί Μάνα Και Γιος Με Σφαίρα Στο Κεφάλι"

Δήμος έλαβε λογαριασμό ΔΕΗ 800.000 ευρώ με πέντε χρόνια καθυστέρηση

Έτριβαν τα μάτια τους στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Ιεράπετρας, όταν είδαν το ποσό των…800.000 ευρώ στον τελευταίο λογαριασμό ρεύματος.

Πρόκειται για ένα λογαριασμό που αφορά τη χρήση ρεύματος από γεώτρηση του Δήμου στις πηγές της Σαρακήνας ο οποίος για κάποιο λόγο είχε σταματήσει να εκδίδεται από το 2019 με αποτέλεσμα να γίνει τώρα η εκκαθάριση και να προκύψει αυτό το τεράστιο ποσό το οποίο θα αρχίσει να αποπληρώνει άμεσα ο Δήμος.

Το θέμα συζητήθηκε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Χατζάκης μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι δίνοντας παραπάνω διευκρινίσεις για το θέμα που προέκυψε. Όπως είπε δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί ακριβώς ο λόγος για τον οποίο δεν είχε εκδοθεί λογαριασμός τόσα πολλά χρόνια με τις πρώτες απαντήσεις της ΔΕΗ να κάνουν λόγο για κάποιο πρόβλημα στο σύστημα τηλεμετρίας.

Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός πως κανείς δεν αντιλήφθηκε το γεγονός της μη έκδοσης λογαριασμού από το 2019 με τον κ. Χατζάκη να αναφέρει πάντως πως δεν καταλογίζει ευθύνες σε κανένα και το γεγονός αυτό πιθανόν να οφείλεται στο γεγονός πως οι λογαριασμοί προς το Δήμο εκδίδονται συγκεντρωτικά και έτσι λόγω φόρτου εργασίας δεν το παρατήρησε κάποιος.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Χατζάκης τόνισε πως ένα τόσο μεγάλο ποσό προκαλεί μια σημαντική «αιμορραγία» στο Δήμο και το χρέος αυτό θα αρχίσει να αποπληρώνεται άμεσα και αυτόματα από την παρακράτηση ανταποδοτικών τελών ηλεκτροφωτισμού και αναμένεται να αποπληρωθεί στο επόμενο τρίμηνο.

Παράλληλα το κόστος για κάποια έργα «δευτερεύουσας» σημασίας θα ανακατευθυνθεί σε σημαντικότερες δράσεις έτσι ώστε να συνεχιστούν οι βασικότερες προγραμματισμένες δράσεις των υπηρεσιών του Δήμου και να μη παρουσιαστεί κάποιο σημαντικό έλλειμμα στους δημότες.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Δήμος έλαβε λογαριασμό ΔΕΗ 800.000 ευρώ με πέντε χρόνια καθυστέρηση"

Άγιοι Ανάργυροι: Ο 39χρονος είχε κάνει χρήση κοκαΐνης πριν την δολοφονία της Κυριακής

Νέες αποκαλύψεις για τον 39χρονο δολοφόνος της Κυριακής το βράδυ της 1ης Απριλίου έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο 39χρονος δολοφόνος της πρώην συντρόφου του, στους Αγίους Αναργύρους, δείχνουν πως εκτός από το κοκτέιλ χαπιών και το αλκοόλ, είχε κάνει και κατανάλωση κοκαΐνης και άλλων ναρκωτικών.

Μάλιστα όπως εξηγούν ειδικοί στο Star παρά το κοκτέιλ ναρκωτικών στον οργανισμό του, ήταν απόλυτα λειτουργικός και γνώριζε ακριβώς τι έκανε καθώς οι ουσίες δεν επηρέασαν την κρίση του.

«Οι χρήστες οι οποίοι κάνουν χρόνια κατανάλωση τέτοιων ουσιών και λαμβάνουν χρόνια αγωγή είναι καθαρά λειτουργικοί. Δεν επηρεάζεται δηλαδή η απόφασή τους και η κρίση τους από την επίδραση των ουσιών αυτών» τόνισε χαρακτηριστικά στο Star ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.

«Κατανάλωσα κρασί και ουσίες», είπε στην απολογία του ο δολοφόνος της Κυριακής, χωρίς όμως να αποκαλύψει ποιες είναι αυτές οι ουσίες με το star να αποκαλύπτει την χρήση κοκαΐνης και άλλων ναρκωτικών.

Ο δολοφόνος της Κυριακής βρέθηκε θετικός σε αμφεταμίνες, κανναβινοειδή, κοκαΐνη, οπιούχα και Βαρβιτουρικά.

Στις δε Βενζοδιαζεπίνες που αντιστοιχούν σε αγχολυτικά – ηρεμιστικά χάπια, η συγκέντρωση που εντοπίστηκε ήταν εξαιρετικά υψηλή. Την επόμενη ημέρα (03/04/2024), η τοξικολογική εξέταση τον βγάζει αρνητικό στα ναρκωτικά και η τιμή στις βενζοδιαζεπίνες πέφτει.

Όπως έχει αποκαλυφθεί ο δράστης έχει νοσηλευθεί δύο φορές ως τοξικομανής, με τους ειδικούς να εξηγούν πως τα ναρκωτικά δεν είχαν θολώσει την κρίση του. Από το αυτό το γεγονός συμπεραίνεται πως ο 39χρονος έκανε χρήση ναρκωτικών, ενώ σχεδίαζε τη δολοφονία της Κυριακής, με την οικογένεια της κοπέλας να επιμένει να κάνει λόγο για προμελετημένο έγκλημα.

Η Κυριακή είχε φωτογραφίες του δράστη στην τσάντα της

Το STAR αποκαλύπτει πως όταν έφθασε στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, είχε μέσα στην τσάντα της δύο φωτογραφίες του δράστη αλλά και πέντε σελίδες από ιδιόχειρες σημειώσεις του.
Ήταν τα στοιχεία που αποδείκνυαν τις απειλές του προς εκείνη αλλά και την ταυτότητά του. Μόνο που κανείς δεν τη ρώτησε ποιος είναι ο άνθρωπος που της προκαλεί φόβο. Όταν τα βρήκαν οι αστυνομικοί, είναι πλέον αργά.

Επίσης στο τσαντάκι του ο δράστης είχε 10 ηρεμιστικά χάπια, τη μοβ θήκη του φονικού μαχαιριού αλλά και το εισιτήριο με το οποίο ταξίδεψε την προηγούμενη ημέρα από την Άρτα.

Φρουρείται στο Τζάνειο από 4 αστυνομικούς

Στο Τζάνειο νοσοκομείο νοσηλεύεται φρουρούμενος ο δολοφόνος της Κυριακής και η εντολή είναι να παρακολουθείται κάθε λεπτό, με αποτέλεσμα τα μέτρα ασφαλείας να είναι πολύ αυστηρά.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ φυλάσσεται από τέσσερις υπαλλήλους της εξωτερικής φρουράς των φυλακών Κορυδαλλόυ, διπλάσιο αριθμό από ότι συνηθίζεται σε ανάλογες περιπτώσεις.  

Μάλιστα δεν μένει ούτε λεπτό μόνος του και νοσηλεύεται στον ειδικό θάλαμο κρατουμένων που διαθέτει το νοσοκομείο. Είναι ένα δίκλινο δωμάτιο με κάγκελα στο παράθυρο που βλέπει στον εξωτερικό χώρο, έχει δική του τουαλέτα ενώ στην πόρτα του δωματίου υπάρχει ένα παράθυρο για να τον επιβλέπουν.

«Μπορεί να στήσει ξανά “σκηνικό αυτοκτονίας”, λένε για τον δολοφόνο της Κυριακής οι ψυχίατροι του Αττικόν

Μέσα από τον ιατρικό του φάκελο, που παρουσιάζει το newsit.gr, οι ειδικοί αποφαίνονται μετά την εξέταση του συγκεκριμένου, ότι υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο δολοφόνος των Αγίων Αναργύρων, να ξαναστήσει παρόμοιο σκηνικό.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται ο ασθενής κατά την διάρκεια της εξέτασης δεν υπήρξε συνεργάσιμος  καθώς απαντούσε μονολεκτικά και με νεύματα, αλλά «Συστήνεται ψυχιατρική επανεκτίμηση του μετά το εξιτήριο του από το νοσοκομείο καθώς και αυστηρή επιτήρηση συμπεριφοράς για πρόληψη ενδεχόμενης επανάληψης αυτοκαταστροφικής  πράξης», επισημαίνεται. Σύμφωνα με τον ίδιο φάκελο, μετά τις εξετάσεις που έγιναν παρουσίασε καλή εικόνα σε σημείο που χρειάστηκε να τον αποσωληνώσουν από την ΜΕΘ με την ίδια ημέρα.

Η έκθεση ατομικής νοσηλείας από το Αττικό Νοσοκομείο Αθηνών και ειδικότερα από την Β’ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών αναφέρει ότι «ο ασθενής σε σταθερή κατάσταση, απογαλακτισμένος από μίγματα οξυγόνου, αφυπνισμένος και αιμοδυναμικά σταθερός, εξέρχεται από το νοσοκομείο και διακομίζεται στην φυλακές Κορυδαλλού. Διενεργήθηκε ψυχιατρική εκτίμηση που επισυνάπτεται».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Άγιοι Ανάργυροι: Ο 39χρονος είχε κάνει χρήση κοκαΐνης πριν την δολοφονία της Κυριακής"

Πυροσβεστική: 60 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

60 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν συνολικά στη χώρα το τελευταίο 24ωρο.

Από αυτές, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, οι 53 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη επτά.

Διερευνώνται τα αίτια

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος, το Πυροσβεστικό Σώμα καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική: 60 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο"

Καιρός αύριο: Έως και 28 βαθμούς η θερμοκρασία, μέχρι 7 μποφόρ οι άνεμοι

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός αύριο Πέμπτη (11.4.24), με τη θερμοκρασία να συνεχίζει να κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, ο καιρός αύριο θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στα δυτικά και νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 2 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά, θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 26 με 28 και στη νησιωτική χώρα τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και το μεσημέρι – απόγευμα πρόσκαιρα νότιοι έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 και στο Θρακικό τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και από το μεσημέρι απο βόρειες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις κατά τόπους μέχρι το απόγευμα.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με παροδικές αραιές νεφώσεις στα νότια.

Άνεμοι: Απο βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 και τοπικά στη νότια Κρήτη έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα βόρεια βορειοανατολικοί τοπικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και στις Σποράδες βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Έως και 28 βαθμούς η θερμοκρασία, μέχρι 7 μποφόρ οι άνεμοι"

H ΔΕΗ εξαγόρασε την Κωτσόβολος – Τα οφέλη

Η ΔΕΗ ανακοινώνει την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Κωτσόβολος από την Currys plc με την οποία επιταχύνει σημαντικά τον μετασχηματισμό της σε έναν ολοκληρωμένο πάροχο προϊόντων και υπηρεσιών στην αγορά της λιανικής.

Η εξαγορά ολοκληρώθηκε έναντι αντιτίμου που αντιστοιχεί σε αξία επιχείρησης €200 εκατ., χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο δανεισμός, τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας και εξαιρουμένων των μισθώσεων κατά το IFRS 16.

Η εξαγορά της Κωτσόβολος ολοκληρώθηκε μετά και τις συνήθεις για τέτοιες συναλλαγές εγκρίσεις από αρμόδιες αρχές, περιλαμβανομένης της έγκρισης της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Η ΔΕΗ, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, χρηματοδότησε την εξαγορά μέσω ιδίων κεφαλαίων.

Η ένταξη της Κωτσόβολος στον Όμιλο ΔΕΗ αποτελεί μία στρατηγική κίνηση, καθώς βρίσκεται σε πλήρη αντιστοιχία με την πελατοκεντρική στρατηγική που έχει χαράξει ο Όμιλος, σύμφωνα με το business plan που ανακοίνωσε η διοίκηση στο Capital Markets Day 2024 στο Λονδίνο.

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Κωτσόβολος, ο Όμιλος ΔΕΗ έχει πλέον στο δυναμικό της ένα αγαπημένο brand και ένα ευρύ δίκτυο 97 φυσικών καταστημάτων σε Ελλάδα και Κύπρο, εκ των οποίων τα 27 megastores. Πέραν των φυσικών καταστημάτων, ο Όμιλος ΔΕΗ απέκτησε και ένα ολοκληρωμένο, πανελλαδικό, δίκτυο εφοδιαστικής αλυσίδας με δικές του αποθήκες, ιδιόκτητο στόλο οχημάτων και ένα μεγάλο δίκτυο συνεργατών για εγκαταστάσεις συσκευών. Επίσης, κατέχει πλέον και ένα πολυκαναλικό (omnichannel) δίκτυο πωλήσεων που, εκτός από τα φυσικά καταστήματα, περιλαμβάνει call center και ένα επιτυχημένο e-shop (kotsovolos.gr).

Στην εποχή του νέου εξηλεκτρισμού, η εξαγορά της Κωτσόβολος δίνει τη δυνατότητα στη ΔΕΗ, να οικοδομήσει άμεσα μια νέα σχέση με τους πελάτες της, μέσω ενός υφιστάμενου και ισχυρού δικτύου καταστημάτων και logistics, αξιοποιώντας παράλληλα ένα κορυφαίο brand για προϊόντα γύρω από το σπίτι. Παράλληλα, η ΔΕΗ μπορεί να επικεντρωθεί και να αναπτύξει άμεσα λύσεις προστιθέμενης αξίας γύρω από τα βασικά προϊόντα της, ενώ έχει και την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί επιπλέον συνέργειες (δίκτυο εγκαταστατών, τηλεφωνικά κέντρα κ.λπ.) για την επίτευξη καλύτερης εμπειρίας του πελάτη.

Σημειώνεται ότι η εξαγορά της Κωτσόβολος εξοικονομεί για τον Όμιλο ΔΕΗ περίπου €100 εκατ. τα οποία ο Όμιλος προόριζε για την δημιουργία δικτύου 2 logistics και υποδομών μεταφορών αλλά και συστημάτων πληροφορικής για τη διαχείρισή τους.

Η PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. (PwC) ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος και η δικηγορική εταιρεία Β. Βύζας – Γ. Κατρινάκης, ως νομικός σύμβουλος της ΔΕΗ στο πλαίσιο της εξαγοράς.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "H ΔΕΗ εξαγόρασε την Κωτσόβολος – Τα οφέλη"

Γιατί ο Σόιμπλε δεν είχε δίκιο για την «προσωρινή έξοδο» της Ελλάδας από το Ευρώ – Αποκαλυπτική ανάλυση της Deutsche Welle

«Η ιστορία θα είναι ευγενική μαζί μου, διότι σκοπεύω να τη γράψω ο ίδιος» έλεγε ο Ουίνστον Τσόρτσιλ. Και έπραττε αντιστοίχως. Όπως και να το κάνουμε, οι πολιτικοί συνήθως ενδιαφέρονται για την υστεροφημία τους. Αποχωρώντας από την ενεργό δράση, παρουσιάζουν συχνά μία δική τους εκδοχή των γεγονότων στα απομνημονεύματά τους. Ο καθένας με τον τρόπο του.

Στα μέσα της δεκαετίας του '90 η Γερμανία ανέμενε με αγωνία τα απομνημονεύματα του Χανς Ντίτριχ Γκένσερ. Τί θα έλεγε ο μακροβιότερος υπουργός Εξωτερικών του Δυτικού Κόσμου για κοσμοϊστορικά γεγονότα όπως η Επανένωση της Γερμανίας και η αποσύνθεση της Γιουγκοσλαβίας; Όχι και πολλά, όπως τελικά διαπίστωσαν οι αναγνώστες ενός μάλλον διεκπεραιωτικού πονήματος, γεμάτου με αδιάφορες υπηρεσιακές σημειώσεις.

Εν έτει 2024 και μετά θάνατον ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αφήνει μία διαφορετική παρακαταθήκη. Δεν αγνοεί τα μεγάλα διλήμματα, δεν σιωπά σε κρίσιμα ερωτήματα. Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα επιβεβαιώνει την επιμονή του για μία «προσωρινή έξοδο» από το ευρώ. Το επιχείρημά του: «Ένα σοκ είναι πιο εύκολο να αντιμετωπιστεί από τα χρόνια προγράμματα λιτότητας». Ή, όπως λέει ένα παραδοσιακό γερμανικό ρητό, «καλύτερα ένα τέλος με τρόμο, παρά ένας τρόμος χωρίς τέλος».

Δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά και «κούρεμα»

Ουσιαστικά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επαναλαμβάνει το πάγιο δόγμα του, ότι κάθε χώρα-μέλος της ευρωζώνης οφείλει να κάνει τα «homework» που της αναλογούν, να ρυθμίζει τα του οίκου της, να θωρακίζει την ανταγωνιστικότητά της. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, διεκδικεί εύσημα για τη συμβολή του στο «κούρεμα» του 2011 απέναντι στους ιδιώτες πιστωτές (PSI), που έβαλε για πρώτη φορά σε τροχιά βιωσιμότητας το ελληνικό χρέος.

Σε αυτό δεν είχε άδικο, παρά τις παράπλευρες απώλειες για μικροομολογιούχους και ασφαλιστικά ταμεία. Σε παλαιότερο σημείωμα είχαμε επισημάνει ότι το «κούρεμα» δια χειρός Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Ευάγγελου Βενιζέλου επέτυχε το αδιανόητο μέχρι τότε: Να «ελαφρύνει» το ελληνικό χρέος κατά 100 δισεκατομμύρια ευρώ, χωρίς να εκλαμβάνεται ως πιστωτικό γεγονός η ουσιαστική αδυναμία εξόφλησης.

Αλλά ούτε οι παραινέσεις περί δημοσιονομικής πειθαρχίας ήταν παράλογες σε μία συγκυρία που οι Ευρωπαίοι εταίροι καλούνταν να χορηγήσουν το μεγαλύτερο δάνειο που δόθηκε στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού

Σε ένα κρίσιμο ζήτημα δεν είχε δίκιο, ωστόσο, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: Η έξοδος από το ευρώ δεν θα ήταν ούτε ανακουφιστική για την ελληνική οικονομία, αλλά ούτε και προσωρινή. Αλήθεια, πιστεύει κανείς ότι σε περιόδους έξαρσης της πανδημίας ή σε εποχές γεωπολιτικής σύγχυσης λόγω Ουκρανίας, με τις αμυντικές δαπάνες να πιέζουν ασφυκτικά τους κρατικούς προϋπολογισμούς, θα έσπευδαν οι Ευρωπαίοι εταίροι να δώσουν προτεραιότητα στην επανένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη;

Και αν η Ελλάδα όντως παρέμενε εκτός ευρωζώνης: Πιστεύει κανείς ότι θα μπορούσε να ανταγωνιστεί στον τουρισμό και την ελαφρά βιομηχανία τους γείτονές της (Τουρκία, Βουλγαρία, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Αίγυπτο) με κύρια όπλα το χαμηλό κόστος και τη συνεχή υποτίμηση του εθνικού νομίσματος; Δηλαδή την ανακύκλωση της οικονομικής εξαθλίωσης, ιδιαίτερα για τα χαμηλότερα εισοδήματα;

Η συμμετοχή στην ευρωζώνη προσφέρει προνομιακή πρόσβαση σε πολύτιμα κεφάλαια. Αρκεί τα κεφάλαια αυτά να κατευθύνονται στην παραγωγή και στην καινοτομία, όχι στην ανέμελη κατανάλωση. Ας μη λησμονείται αυτό σε μία εποχή που η Ελλάδα ανακάμπτει μεν από την κρίση, αλλά επιμένει στο παραγωγικό μοντέλο που ακολουθούσε πριν από την κρίση, απολύτως ευάλωτο στις διακυμάνσεις του οικονομικού κύκλου. Και με την απειλή του χρέους να καραδοκεί, το αργότερο από το 2033, οπότε καθίστανται ληξιπρόθεσμοι και απαιτητοί οι τόκοι παλαιότερων δανείων που είχαν «παγώσει» στα πλαίσια ευνοϊκών ρυθμίσεων για το ελληνικό δημόσιο χρέος.

dw

Διαβάστε Περισσότερα » "Γιατί ο Σόιμπλε δεν είχε δίκιο για την «προσωρινή έξοδο» της Ελλάδας από το Ευρώ – Αποκαλυπτική ανάλυση της Deutsche Welle"

Βουλή: ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση δεν υπερψήφισαν την πρόσθετη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης

Δεν υπερψήφισαν την ενίσχυση του Ταμείου Ανάκαμψης με επιπρόσθετα κονδύλια ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής και η Ελληνική Λύση που επέλεξαν να δηλώσουν «παρών», ενώ «κατά» τάχθηκαν τα υπόλοιπα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης (ΚΚΕ, Νίκη, Σπαρτιάτες, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας), κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «πώς είναι δυνατόν να παίρνει η Ελλάδα 18,2 δισ. ευρώ – που δεν χρειάζεται να τα επιστρέψουμε – για να στηρίξουμε κοινωνικά προγράμματα και αναβαθμίσεις νοσοκομείων και εσείς να μην το αναγνωρίζετε. Δεν ψηφίζετε ούτε το REPowerEU, χρήματα δηλαδή που πάλι δεν θα επιστρέψουμε και πάνε για να στηρίξουν δράσεις για την στήριξη των αγροτών όπως τα φωτοβολταϊκά στο χωράφι. Από το Ταμείο ανάκαμψης στηρίζονται δράσεις όπως το «Σπύρος Δοξιάδης» που προσφέρει δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο των γυναικών και εσείς δεν το ψηφίζετε. Από το Ταμείο στηρίζεται η χρηματοδότηση του ΑΙΓΙΣ που ανέρχεται σε 2 δις ευρώ για την Πολιτική Προστασία και εσείς δεν το ψηφίζετε. Δεν ψηφίζετε προγράμματα για την στήριξη φτωχών νοικοκυριών, δεν ψηφίζετε το Εξοικονομώ κατ’ οίκον».

Και πρόσθεσε: «Δεν χαρίζουμε σε κανέναν την κοινωνική ευαισθησία και στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου έχει σημασία να καταλάβουμε τι διακυβεύεται. Διακυβεύεται η διαπραγμάτευση του Ταμείου Συνοχής και η νέα ΚΑΠ. Ο Μητσοτάκης είναι ο πρώτος που έθεσε και πέτυχε το Ταμείο ανάκαμψης, δεν υπάρχει περιθώριο για οποιοδήποτε μήνυμα. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την κοινωνία, την νεολαία και εσείς ας μην τα ψηφίζετε» είπε ο υπουργός κλείνοντας την τοποθέτηση του.

Βάσει της έκθεσης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με τη συμφωνία «προβλέπεται η διάθεση από την Ε.Ε. προς την Ελληνική Δημοκρατία μίας Πρόσθετης Χρηματοδοτικής Συνεισφοράς ποσού 4,7 δις ευρώ, περίπου. Από αυτήν, ποσό 158,7 εκατ. ευρώ, περίπου, θα καταβληθεί από την Επιτροπή ως προχρηματοδότηση σε έως και δύο καταβολές». Προβλέπεται επίσης η διάθεση από την Ε.Ε. προς την Ελληνική Δημοκρατία Πρόσθετου Ποσού Δανείου ύψους 5 δις ευρώ. Η ημερομηνία ληκτότητας της δόσης δανείου θα είναι τριάντα (30) έτη με αποσβεσμένη αποπληρωμή κεφαλαίου εκκινώντας μετά από περίοδο χάριτος δέκα (10) ετών».

Τι υποστήριξαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος εξηγώντας την στάση του κόμματος του είπε μεταξύ άλλων πως «γίνεται εμφανές το πραγματικό σας σχέδιο: να μοιράσετε και το Ταμείο Ανάκαμψης σε λίγους, και να διαιωνίσετε τα ολιγοπώλια σε λίγους τομείς – ιδίως στην ενέργεια. Ολιγοπώλια που πλέον αναγνωρίζει και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας».

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης, υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση έχει δύο στόχους. Πρώτον, να περιορίσει την πρόσβαση στους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης σε λίγους και εκλεκτούς, με το πρόσχημα της γρήγορης απορρόφησης. Και δεύτερον, να προωθήσει τον βίαιο μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας, αποκλείοντας τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις από τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση δεν υπερψήφισαν την πρόσθετη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης"

Συνελήφθη 56χρονος για «πειρατεία» συνδρομητικών καναλιών, το διαφήμιζε και στο διαδίκτυο

Ένας 56χρονος άνδρας συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για «πειρατεία» συνδρομητικών καναλιών, μετά από σχετική καταγγελία.

Ο 56χρονος που συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με χρήση εξειδικευμένων μέσων και εφαρμογών, προέβαινε σε αποκωδικοποίηση και παράνομη αναμετάδοση συνδρομητικών τηλεοπτικών καναλιών, έναντι χρηματικής αμοιβής με τη μορφή συνδρομής, ενώ παράλληλα διαφήμιζε τις υπηρεσίες του στο διαδίκτυο.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του διαπιστώθηκε η χρήση μη εξουσιοδοτημένου εξοπλισμού, κατάλληλα τροποποιημένου για την αναμετάδοση περιεχομένου δύο συνδρομητικών εταιριών, χωρίς τη νόμιμη συνδρομή και άδεια. Παράλληλα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο, συσκευή Android Box και 3 USB stick.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.Από την ΕΛΑΣ υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

-Τηλεφωνικά: 11188\
-Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
-Μέσω twitter: @CyberAlertGR
-Μέσω του gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα/ Καταγγελίες / Καταγγελίες για εγκλήματα κυβερνοχώρου
-Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη 56χρονος για «πειρατεία» συνδρομητικών καναλιών, το διαφήμιζε και στο διαδίκτυο"

Γιατί αναβλήθηκαν πέντε χημειοθεραπείες στο Θεαγένειο

Πέντε προγραμματισμένες χημειοθεραπείες στο Θεαγένειο αντικαρκινικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης αναβλήθηκαν για μια εβδομάδα, με το νοσοκομείο να επικαλείται πολλές έκτακτες εισαγωγές και να υποστηρίζει πως η χρονική μετακίνηση δεν θα είναι επιβαρυντική για τους συγκεκριμένους ασθενείς.

Το θέμα προέκυψε μετά από ανάρτηση του δημοσιογράφου Χρήστου Αβραμίδη, ο οποίος δημοσιοποίησε την Τρίτη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης την καταγγελία ενός πολίτη, σύμφωνα με την οποία η μητέρα του ενημερώθηκε για την αναβολή της χημειοθεραπείας της "διότι δεν υπάρχει κρεβάτι για νοσηλεία".

Στην ανάρτηση παρενέβη ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, διατυπώνοντας αμφιβολίες, και ζητώντας από τον δημοσιογράφο να παραθέσει ονοματεπώνυμο του ασθενή, καθώς η διοίκηση του νοσοκομείου το διέψευδε. Ακολούθησε, όμως η επιβεβαίωση από τον διευθυντή της Γ' Παθολογικής Ογκολογικής Κλινικής του Θεαγένειου, Αναστάσιο Μπούτη, ο οποίος έγραψε στην ίδια ανάρτηση πως μεταφέρθηκαν πέντε χημειοθεραπείες από τις 9 και 10 Απριλίου στις 15 και 16 του μηνός, "λόγω πολλαπλών έκτακτων εισαγωγών".

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η διοικήτρια του Θεαγένειου, Ευαγγελία Κουρτέλη - Ξουρή, σε ανακοίνωσή της, την Τετάρτη, 10/4, αναφέρει πως παρόλο που δεν υπήρξε καμία αναφορά ή καταγγελία από ασθενή, η ίδια διαπίστωσε διερευνώντας το θέμα πως υπήρξαν οι εν λόγω αναβολές. Όπως αναφέρει, αυτές έγιναν με ευθύνη του διευθυντή της Κλινικής, και χωρίς η μετακίνηση να είναι επιβαρυντική για τους συγκεκριμένους ασθενείς, οι οποίοι ενημερώθηκαν έγκαιρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοικήτριας:

Με αφορμή πρόσφατη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 09/04/2024 σχετικά με αναβολή χημειοθεραπείας "διότι δεν υπάρχει κρεβάτι για νοσηλεία", η Διοίκηση αναφέρει τα εξής:

Μετακίνηση ημερομηνίας μπορεί να συμβεί εφ’ όσον η υγεία του ασθενούς το επιτρέπει για λόγους προγραμματισμού της κλινικής και πάντα με την οδηγία του θεράποντος ιατρού.

Η Διοίκηση δεν δέχτηκε ουδεμία αναφορά ή καταγγελία από ασθενή, ούτε διαπιστώθηκε αναβολή θεραπείας σε ασθενή που προσήλθε στο νοσοκομείο, όπως εξάλλου αποδεικνύεται και από το Γραφείο προστασίας δικαιωμάτων ληπτών υγείας. (Αρ.Πρωτ.5039/10-04-2024).

Η Διοίκηση θέλοντας όμως, επιπλέον να διερευνήσει αν κάπου υπήρξε οποιαδήποτε αναβολή - αφού δεν είχε καμία καταγγελία- διαπίστωσε ότι η Γ' Παθολογική Ογκολογική Κλινική μετέφερε με ευθύνη του Διευθυντή της κλινικής, Αναστάσιου Μπούτη, 5 θεραπείες ασθενών από τις 10-11/04 στις 15-16/04, εξ’ αιτίας πολλαπλών έκτακτων εισαγωγών και με δεδομένο ότι αυτή η μετακίνηση δεν ήταν επιβαρυντική για τους συγκεκριμένους ασθενείς.

Σημειώνεται ότι προηγήθηκε έγκαιρη ενημέρωση των συγκεκριμένων ασθενών".

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Γιατί αναβλήθηκαν πέντε χημειοθεραπείες στο Θεαγένειο"

Άγριο ξύλο μεταξύ ανηλίκων σε πάρκο στο Κερατσίνι – Έσπασαν τη μύτη 18χρονου

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων, με την Αστυνομία να περνάει χειροπέδες σε 7 άτομα -5 ανήλικοι και 2 ενήλικοι- μετά από ξύλο στο πάρκο «Πρεσσώφ» του Κερατσινίου. Το περιστατικό συνέβη περί τις 9:00 το πρωί της Δευτέρας, όταν τρεις ανήλικοι αρχικά λογομάχησαν με δύο 18χρονους και στη συνέχεια πλακώθηκαν στο ξύλο.

Αποτέλεσμα ήταν ο ένας 18χρονος να τραυματιστεί ελαφρά και ο δεύτερος να πάθει κάταγμα στη μύτη, με την ομάδα των… αντιπάλων να βρίσκει ευκαιρία για να του αρπάξει και μία χρυσή αλυσίδα. Τα δύο θύματα πήγαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας για τις πρώτες βοήθειες και αμέσως μετά κατήγγειλαν το περιστατικό στην Αστυνομία.

Δύο ώρες αργότερα, ο πατέρας και ο αδερφός του ενός 18χρονου πήγαν στο σχολείο που φοιτά η παρέα των τριών άλλων ανηλίκων και τους επιτέθηκαν. Ακολούθησε νέα καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα Κερατσινίου, με αποτέλεσμα να συλληφθούν όλοι.    

Στον 18χρονο που του έσπασαν τη μύτη δόθηκε παραγγελία ιατροδικαστικής εξέτασης, ενώ ακόμη του αποδόθηκε η αφαιρεθείσα χρυσή αλυσίδα, η οποία ανευρέθηκε στον τόπο της αρχικής συμπλοκής, στο πάρκο Κερατσινίου. Τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Άγριο ξύλο μεταξύ ανηλίκων σε πάρκο στο Κερατσίνι – Έσπασαν τη μύτη 18χρονου"

Πλημμύρισαν δεκάδες οικισμοί σε Ρωσία και Καζακστάν – Η στάθμη του νερού συνεχίζει να ανεβαίνει

Πλημμύρες έπληξαν πόλεις στη Ρωσία και το Καζακστάν σήμερα αφού ο τρίτος μεγαλύτερος σε μήκος ποταμός της Ευρώπης υπερχείλισε, με αποτέλεσμα πάνω από 100.000 άνθρωποι να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και τμήματα της ρωσικής πόλης Ορενμπουργκ να βυθιστούν στα νερά.

Ο κατακλυσμός που προκλήθηκε από τα χιόνια που λιώνουν πλημμύρισε δεκάδες οικισμούς στα Ουράλια της Ρωσίας, στη Σιβηρία, τον Βόλγα και περιοχές του Καζακστάν αφού η στάθμη σε μεγάλα ποτάμια, όπως ο Ουράλης, που εκβάλλει στην Κασπία, αυξήθηκε πάνω από 66 εκατοστά από το σημείο υπερχείλισης.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντιμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα ότι η στάθμη των υδάτων συνεχίζει να ανεβαίνει και τα νερά πλησιάζουν και σε άλλες περιοχές. Η πρόβλεψη δεν είναι ευνοϊκή, σύμφωνα με τον ίδιο, ενώ ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις.

Στο Όρενμπουργκ, μια πόλη με πληθυσμό 550.000 κατοίκων σε απόσταση περίπου 1.200 χλμ ανατολικά της Μόσχας, εκατοντάδες σπίτια πλημμύρισαν και τουλάχιστον 7.700 άνθρωποι απομακρύνθηκαν καθώς η στάθμη στον ποταμό Ουράλη γρήγορα ξεπέρασε το κρίσιμο επίπεδο των 9,3 μέτρων.

«Το ύψος των υδάτων στον Ουράλη αυξάνεται», δήλωσε ο Αλεξέι Κουντίνοφ, αναπληρωτής επικεφαλής του Όρενμπουργκ. Σε εικόνες που μετέδωσε το Reuters φαίνονται μεγάλες εκτάσεις κοντά στην πόλη να είναι βυθισμένες στα νερά. Σειρήνες και ειδικές τηλεοπτικές ανακοινώσεις έδιναν εντολή στους κατοίκους στις πλημμυρισμένες περιοχές να απομακρυνθούν, αν και κάποιοι αποφάσισαν να παραμείνουν στις σοφίτες των σπιτιών τους.

Η κατάσταση ήταν σοβαρή σε τμήματα της δυτικής Σιβηρίας και σε κάποιες περιοχές του Βόλγα, του μεγαλύτερου ποταμού της Ευρώπης, σύμφωνα με το υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Κάτοικοι στο Όρενμπουργκ δήλωσαν ότι είναι η χειρότερη πλημμύρα που μπορούν να θυμηθούν, ενώ Ρώσοι αξιωματούχοι είπαν ότι είναι η χειρότερη στην περιοχή από τότε που άρχισαν να συγκεντρώνονται τα σχετικά στοιχεία. Το Καζακστάν δήλωσε ότι 96.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους.

Η Ρωσία δήλωσε ότι 10.500 σπίτια έχουν πλημμυρίσει σε 37 περιφέρειες, κυρίως στην περιφέρεια του Όρενμπουργκ. Στον Ουράλη, που διαρρέει το Καζακστάν, τα νερά έσπασαν φράγμα στην πόλη Ορσκ την Παρασκευή.

Στο Καζακστάν, οι άνθρωποι εργάζονταν όλη τη νύχτα για να κατασκευάσουν αναχώματα και να ενισχύσουν τις επιχωματώσεις.

Ο πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε τη στήριξή του προς τους πλημμυροπαθείς στο Καζακστάν. «Καλώ όλους να προσευχηθούν για αυτούς που υφίστανται στις συνέπειες αυτής της φυσικής καταστροφής», δήλωσε ο πάπας κατά την εβδομαδιαία ακρόαση, σήμερα στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Πλημμύρες ρεκόρ

Οι εαρινές πλημμύρες είναι συνηθισμένες στη Ρωσία καθώς λιώνουν τα χιόνια του χειμώνα, με αποτέλεσμα να φουσκώνουν μεγάλα ποτάμια της Ρωσίας και της κεντρικής Ασίας. Φέτος, όμως, ένας συνδυασμός παραγόντων προκάλεσε ασυνήθιστα σοβαρές πλημμύρες.

Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το έδαφος δεν είχε απορροφήσει το νερό της βροχής πριν από την έλευση του χειμώνα ενώ στη συνέχεια το νερό αυτό πάγωσε καθώς έπεσε το χιόνι, το οποίο στη συνέχεια έλιωσε πολύ γρήγορα με την αύξηση των ανοιξιάτικων θερμοκρασιών και τις έντονες βροχοπτώσεις.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μίλησε στον πρόεδρο του Καζακστάν Κασίμ-Τζομαρτ Τοκάγιεφ για τις πλημμύρες χθες, Τρίτη. Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα για την περιοχή Τιουμέν της Σιβηρίας και την περιοχή Κουργκάν στα Ουράλια. Σειρήνες στην Κουργκάν, μια πόλη τον ποταμό Τομπόλ, προειδοποίησαν τους κατοίκους να απομακρυνθούν άμεσα.

Οι τοπικές αρχές δήλωσαν ότι είχαν αποκλείσει πολλούς δρόμους στην κίνηση των οχημάτων προκειμένου να μεταφέρουν γρήγορα χώμα για να ενισχύσουν ένα φράγμα καθώς η στάθμη των υδάτων στον Τομπόλ αυξήθηκε κατά 23 εκατοστά. Ο κυβερνήτης της περιοχής Κουργκάν δήλωσε ότι 4.500 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στην επαρχία.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πλημμύρισαν δεκάδες οικισμοί σε Ρωσία και Καζακστάν – Η στάθμη του νερού συνεχίζει να ανεβαίνει"

Χίος: Νεκρά 3 ανήλικα κορίτσια στο ναυάγιο των Καρδαμύλων (Video)

Τρία ανήλικα κορίτσια, 5, 7 και 10 ετών, ανασύρθηκαν νεκρά στην περιοχή Μαλαντρής των Καρδαμύλων, όταν η βάρκα στην οποία επέβαιναν ναυάγησε, με αποτέλεσμα να βρεθούν στη θάλασσα.

Τις σορούς των ανήλικων κοριτσιών, κατάφεραν να περισυλλέξουν πυροσβέστες και λιμενικοί και τις μετέφεραν στο Λιμεναρχείο Χίου με σκάφος του Λιμενικού.

Το τραγικό της υπόθεσης ήταν το γεγονός ότι και τα 3 παιδιά είχαν την ίδια μητέρα, η οποία μαζί με τα άλλα δύο της παιδιά νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Χίου.

Το ναυάγιο

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των μεταναστών, η βάρκα που τους μετέφερε ναυάγησε στην περιοχή, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστός ο χρόνος του ναυαγίου, με αποτέλεσμα όσοι διασώθηκαν να ανέβουν στην απόκρημνη περιοχή των Καρδαμύλων και να αναζητήσουν βοήθεια. 3 από αυτούς κατάφεραν να επικοινωνήσουν με τις αρχές κάτι που οδήγησε στη συνέχεια σε επιχείρηση διάσωσης. 

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν δια θαλάσσης 3 πλωτά σκάφη του Λιμενικού και 1 ελικόπτερο, που περισυνέλλεξαν τους 13 μετανάστες (οι 3 είχαν εντοπιστεί μία ημέρα νωρίτερα) καθώς και τα 3 νεκρά κορίτσια. Ανάμεσα στους διασωθέντες είναι 4 γυναίκες και 8 παιδιά με το μικρότερο από αυτά να είναι ηλικίας 30 ημερών. 

Κατά τις εκτιμήσεις των Αρχών, συνολικά στη λέμβο επέβαιναν 22 άτομα, κάτι που προκύπτει και από τις μαρτυρίες των διασωθέντων, σύμφωνα με τις οποίες δεν υπάρχει κάποιος αγνοούμενος.

politischios

Διαβάστε Περισσότερα » "Χίος: Νεκρά 3 ανήλικα κορίτσια στο ναυάγιο των Καρδαμύλων (Video)"

Αίγιο: 17χρονος αναζητείται για τον ξυλοδαρμό 15χρονου έξω από σχολείο

Περιστατικό επίθεσης σε βάρος ανηλίκου μαθητή έρευνα, μετά από καταγγελία, η αστυνομία στην Αχαΐα. Σύμφωνα με την καταγγελία 15χρονος δέχτηκε επίθεση από 17χρονο έξω από το σχολικό συγκρότημα του ΕΠΑΛ Αιγίου.

Ο 17χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, επιτέθηκε στον 15χρονο, χτυπώντας τον στο πρόσωπο και ρίχνοντας τον στο οδόστρωμα. Η επίθεση έγινε έξω από το σχολικό συγκρότημα και ενώ είχαν προηγηθεί το πρωί της ίδιας ημέρας απειλές και εξύβριση από τον ίδιο δράστη.

Μετά την επίθεση ο ανήλικος επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο που οδηγούσε άλλο άτομο και τράπηκε σε φυγή. Αναζητείται από την αστυνομία, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για σωματική βλάβη, απειλή και εξύβριση από το Αστυνομικό Τμήμα του Αιγίου.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αίγιο: 17χρονος αναζητείται για τον ξυλοδαρμό 15χρονου έξω από σχολείο"

Μπέος: «Πήγα αυτοβούλως στο τμήμα, δεν έγινε καμία σύλληψη»

Στη διάψευση της είδησης ότι συνελήφθη χθες προχώρησε ο Αχιλλέας Μπέος με δήλωσή του.

Σε αυτή ο δήμαρχος Βόλου διευκρινίζει ότι πήγε μόνος του αυτοβούλως στο τμήμα, υπέγραψε και αποχώρησε από αυτό.

Η δήλωση του Αχιλλέα Μπέου

«Σχετικά με τα περί δήθεν σύλληψής μου μετά από μήνυση που υπέβαλε εναντίον μου ο γνωστός Γαργάλας, σημειώνω τα εξής:

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη να υποβάλλει μήνυση για όποιο λόγο κρίνει εκείνος αναγκαίο, αναλαμβάνοντας βέβαια και τις ανάλογες ευθύνες. Είναι, όμως, επίσης βασική υποχρέωση των Εισαγγελικών Αρχών να αξιολογούν και να κρίνουν τη σοβαρότητα της κάθε μήνυσης, πριν προχωρήσουν στην όποια διαδικασία.

Στην δική μου περίπτωση θέμα σύλληψης δεν υφίσταται. Προσήλθα αυτοβούλως στο Αστυνομικό Τμήμα, υπέγραψα και αποχώρησα. Αλλωστε η διαδικασία του αυτοφώρου δεν τηρείται για Δημάρχους.

Οσοι ζουν από το «επάγγελμα» της διαστρέβλωσης και της παραπληροφόρησης μπορούν να αναζητήσουν τη σχετική έκθεση του αξιωματικού υπηρεσίας και να ενημερωθούν, όσο κι αν τους ενοχλεί, για την αλήθεια.

Εκτενώς, και για το θέμα αυτό, θα αναφερθώ στη συνέντευξη Τύπου που θα δώσω αύριο, Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024, στις 11 το πρωί στο Δημαρχείο Βόλου».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Μπέος: «Πήγα αυτοβούλως στο τμήμα, δεν έγινε καμία σύλληψη»"

Βίντεο ντοκουμέντο: Ρήμαζαν το ένα κατάστημα μετά το άλλο στην Αττική ακόμα και την ίδια μέρα

Στα «δίχτυα» του Τμήματος Ασφάλειας Αμαρουσίου πιάστηκε συμμορία που διέπραττε συστηματικά ληστείες και διαρρήξεις-κλοπές από καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν 5 Έλληνες -18 και 15 ετών- και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για συγκρότηση συμμορίας, διακεκριμένες κλοπές και ληστείες κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και -κατά περίπτωση- περί αποδεικτικής ισχύος των αστυνομικών ταυτοτήτων.

Πώς δρούσε η συμμορία

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης των μελών της εγκληματικής ομάδας, οι κατηγορούμενοι, αφού προσέγγιζαν από κοινού τα ανωτέρω καταστήματα πρώτες πρωινές ώρες, παραβίαζαν κεντρικές θύρες ή παράθυρα αυτών, είτε με τη χρήση διάφορων αντικειμένων είτε σπρώχνοντας και ανασηκώνοντας τις θύρες.

Ακολούθως, προέβαιναν στην αφαίρεση μετρητών από ταμειακές μηχανές, ηλεκτρονικών συσκευών καθώς και χρηματοκιβωτίων, ενώ, στις περιπτώσεις που η αφαίρεση των τελευταίων δεν ήταν εφικτή, τα διερρήγνυαν με τη χρήση φρεατίων ή πυροσβεστήρων.

Παράλληλα, μέλη της συμμορίας παρέμεναν εξωτερικά των καταστημάτων εκτελώντας χρέη «τσιλιαδόρου».

Επιπλέον, σε περιπτώσεις, όπου εντός των καταστημάτων βρισκόταν κάποιος υπάλληλος, οι κατηγορούμενοι προέβαιναν σε απειλή άσκησης σωματικής βίας και αιχμηρών αντικείμενων (μαχαίρι).

Χαρακτηριστικό της δράσης της συμμορίας ήταν ότι εντός της ίδιας ημέρας και σε σύντομο χρονικό διάστημα, μπορεί να προέβαιναν σε διαδοχικές κλοπές ή ληστείες καταστημάτων.

11 διαρρήξεις μέσα σε μόλις… 2 ώρες

Μάλιστα, από την έως τώρα προανάκριση καταγράφηκε η τέλεση 11 διαρρήξεων καταστημάτων σε χρονικό διάστημα 2 ωρών.

Επιπλέον, τα μέλη της συμμορίας επιδείκνυαν τη λεία τους σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Από την προανακριτική έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, εξιχνιάστηκαν 6 ληστείες και 25 περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών.

Επιπρόσθετα, ένας εκ των κατηγορούμενων έχει συλληφθεί και κατηγορηθεί κατ’ επανάληψη για ομοειδή αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο με τη δράση της συμμορίας:

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Βίντεο ντοκουμέντο: Ρήμαζαν το ένα κατάστημα μετά το άλλο στην Αττική ακόμα και την ίδια μέρα "

Αυτά είναι τα 46 κόμματα που δήλωσαν στον Άρειο Πάγο ότι θα κατέβουν στις ευρωεκλογές

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024 ολοκληρώθηκε, και συνολικά 46 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο αιτήσεις συμμετοχής.

Η ανακήρυξη των κομμάτων από το Α’ Τμήμα του Αρείου Πάγου που θα τους επιτρέψει να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές θα γίνει σε δεύτερη φάση λίγο πριν τις ευρωεκλογές.

Ανάμεσα στα κόμματα που έχουν καταθέσει αίτημα συμμετοχής στις ευρωεκλογές είναι και το κόμμα «Σπαρτιάτες».

Ωστόσο, ενδεχομένως το επόμενο διάστημα, πιθανόν κάποιο άλλο κόμμα, θα καταθέσει υπόμνημα κατά της νομιμότητας της καθόδου των «Σπαρτιατών» στις ευρωεκλογές, ακολουθώντας την διαδικασία που ακολουθήθηκε με τους «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Τα κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων που κατέθεσαν αιτήσεις συμμετοχής στις ευρωεκλογές είναι:
  1. ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  2. ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
  3. ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής
  4. ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
  5. ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ
  6. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
  7. ΝΙΚΗ
  8. ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ-ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
  9. ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ-Πρόδρομος Εμφιετζόγλου
  10. ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
  11. ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ-ΛΑ.Ο.Σ.
  12. ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΠΑ.Μ)
  13. Κίνημα 21
  14. ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ
  15. ΚΟΜΜΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ
  16. ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
  17. Oικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
  18. Ομογενειακό Δίκτυο Ελλήνων Ευρώπης (Ο.Δ.Ε.Ε.)
  19. ΟΡΑΜΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
  20. ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
  21. ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ
  22. ΚΙΝΗΜΑ ΦΤΩΧΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
  23. ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΤΟΞΟ
  24. ΚΙΝΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ
  25. ΚΕΚΑ-ΑΚΚΕΛ ΜΑΖΙ για μια Ελεύθερη Ελλάδα
  26. ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΕΑ ΑΡΧΗ
  27. ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ – ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Μ-Λ ΚΚΕ)
  28. ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
  29. ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ
  30. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ-Μέτωπο της Αντικαπιταλιστικής, Επαναστατικής Κομμουνιστικής Αριστεράς και της Ριζοσπαστικής Οικολογίας-ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
  31. ΜέΡΑ25-ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ενωτική πρωτοβουλία
  32. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
  33. ΚΟΣΜΟΣ
  34. ΚΑΘΑΡΣΗ-Νίκος Αντωνιάδης
  35. Πράσινοι – Οικολογία
  36. Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ
  37. ελλάδα.εμείς
  38. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
  39. ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
  40. ΒΟΡΕΙΑ ΛΕΓΚΑ-ΚΡΑΜΑ
  41. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
  42. ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΙΧΑΚΗΣ
  43. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ
  44. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑΣ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΡΔΗΝ
  45. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΠΑΓΙΑΤΗΣ
  46. ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ για την Εθνική Κυριαρχία και την Κύπρο

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτά είναι τα 46 κόμματα που δήλωσαν στον Άρειο Πάγο ότι θα κατέβουν στις ευρωεκλογές"

Φορολογικό νομοσχέδιο: Μπόνους για όσους δεν προσφεύγουν στα δικαστήρια

Το γοργόν και… έκπτωση έχει, για όσους επιλέγουν στο εξής να τα βρουν με την εφορία και αποδεχθούν να πληρώσουν το αποτέλεσμα του ελέγχου που τους έχει γίνει. Όπως αποκάλυψε από τον Μάρτιο το newmoney, στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, προστίθεται νέα, αυτοματοποιημένη διαδικασία «πληρώστε και γλιτώστε» από τα πρόστιμα, προκειμένου να κλείνουν γρήγορα οι έλεγχοι και να εισπράττει άμεσα το Δημόσιο τα σχετικά ποσά.

Μόνον όσοι βιαστούν όμως, θα βλέπουν τη μέγιστη έκπτωση! Αλλιώς αυτή θα μειώνεται δραστικά ή θα χάνεται, αν επιλέξουν να φτάσουν στα δικαστήρια. Σύμφωνα με την τελική διάταξη, για να εφαρμοστεί το νέο πλαίσιο, θα δημιουργηθεί ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων, η οποία αναμένεται να τεθεί σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου.

Σε σχέση με το αρχικό σχέδιο που είχε αποκαλύψει το newmoney, το ποσόν της ωφέλειας «ψαλιδίζεται» σε 50%, αντί 70% ή 80%, μετά και από ζυμώσεις που υπήρξαν πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου. Προσφέρει όμως έως και 12 μήνες δόσεις αποπληρωμής, εφόσον ο οφειλέτης καταβάλει τουλάχιστον το 1/4 της τελικής οφειλής μέσα σε 3 μέρες, αφότου κάνει αποδοχή στην ειδική πλατφόρμα που θα ανοίξει.

Τι αλλάζει

Το ισχύον σύστημα εξώδικης επίλυσης προσφέρει μείωση προστίμου 40%, εφόσον ο φορολογούμενος υποβάλει οικειοθελώς διορθωτική δήλωση πριν του κοινοποιηθεί ο καταλογισμός από τον έλεγχο και εξοφλήσει τη συνολική οφειλή (κύριο φόρο, αναλογικό πρόστιμο και τόκους) μέσα σε 30 ημέρες από την υποβολή της δήλωσης.

Με το νέο σύστημα «αποδοχής πράξεων στο πλαίσιο φορολογικού ελέγχου»:

• Για όσους κάνουν δεκτό «με το καλημέρα», μέσα σε 10 ημέρες, τον καταλογισμό του ελέγχου χωρίς να προσφύγουν στη Διεύθυνση Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών (ΔΕΔ), θα γίνει έκπτωση 50% στα πρόστιμα

• Για όσους χρονοτριβήσουν περισσότερο, σκεπτόμενοι τι να κάνουν, και αφήσουν να παρέλθουν και οι 30 ημέρες που έχουν προθεσμία για να αποφασίσουν αν θα καταφύγουν στη ΔΕΔ ή όχι, η έκπτωση θα μειώνεται τότε σε έως 40%

Η έκπτωση μειώνεται ακόμα περισσότερο, σε έως 30%, εάν γίνει αποδοχή της κύριας οφειλής φόρου από τον έλεγχο, πριν υποβληθεί προσφυγή σε διοικητικό δικαστήριο

• Η έκπτωση μειώνεται περαιτέρω σε έως και 25% αν η αποδοχή φτάσει να γίνει την τελευταία στιγμή, πριν ξεκινήσει συζήτηση ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου. Μετά την έναρξη της δίκης, το δικαίωμα σε αυτόματη έκπτωση χάνεται.

Η νέου τύπου ρύθμιση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, στόχο έχει να διευκολύνει το Δημόσιο να εισπράττει ταχύτερα τα ποσά που καταλογίζουν οι φορολογικοί έλεγχοι, αλλά και να αποσυμφορηθούν τα δικαστήρια από μαζικές προσφυγές, που μοναδικό σκοπό έχουν την ελάφρυνση των ποινών της εφορίας.

newmoney

Διαβάστε Περισσότερα » " Φορολογικό νομοσχέδιο: Μπόνους για όσους δεν προσφεύγουν στα δικαστήρια"

Αυστηρό μήνυμα Αθήνας σε Τουρκία για τα θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο: «Πολιτικοποιείτε ένα αμιγώς περιβαλλοντικό ζήτημα»

Η ελληνική Κυβέρνηση θα συνεχίσει να υποστηρίζει απαρέγκλιτα την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας στο πλαίσιο εξωτερικής πολιτικής αρχών» απαντά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στο θέμα γκρίζων ζωνών που έθεσε η Τουρκία με αφορμή τα θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο και το Ιόνιο στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου «Our Ocean Conference» που διοργανώνει η χώρα μας.

Παράλληλα το ελληνικό ΥΠΕΞ κατηγορεί την Τουρκία για δημιουργία εντυπώσεων και για πολιτικοποίηση ενός αμιγώς περιβαλλοντικού ζητήματος.

«Η πρακτική της συναλλακτικής διπλωματίας και της χρήσης υβριδικών μέσων για γεωπολιτικά οφέλη δεν προσιδιάζουν στην ελληνική εξωτερική πολιτική» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

«Η ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών πολιτικοποιεί ένα αμιγώς περιβαλλοντικό ζήτημα. Η οικουμενική πρόκληση της προστασίας του περιβάλλοντος θα έπρεπε να ευαισθητοποιεί τις κυβερνήσεις και όχι να χρησιμοποιείται για τη δημιουργία εντυπώσεων.

Η ελληνική Κυβέρνηση θα συνεχίσει να υποστηρίζει απαρέγκλιτα την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας στο πλαίσιο εξωτερικής πολιτικής αρχών. Με έρεισμα στο διεθνές δίκαιο και, ιδίως, στη σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το δίκαιο της θάλασσας, της οποίας η Ελλάδα αποτελεί συμβαλλόμενο μέρος. Η πρακτική της συναλλακτικής διπλωματίας και της χρήσης υβριδικών μέσων για γεωπολιτικά οφέλη δεν προσιδιάζουν στην ελληνική εξωτερική πολιτική».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυστηρό μήνυμα Αθήνας σε Τουρκία για τα θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο: «Πολιτικοποιείτε ένα αμιγώς περιβαλλοντικό ζήτημα»"

Θα κόβεται το ρεύμα στους 4 μήνες ανεξόφλητης οφειλής - Τι ισχύει για τους ευπαθείς

Σειρά μέτρων για τις ρευματοκλοπές, αλλά και αυστηρότερο πλαίσιο για τους «ξεχασιάρηδες» κακοπληρωτές περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση έως τις 15 Απριλίου.

Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο, κάποιος που δεν πληρώνει τους λογαριασμούς του θα μπορεί να παραμείνει στην καθολική υπηρεσία μέχρι τέσσερις μήνες. Μετά θα του κόβεται το ρεύμα, εκτός αν είναι βρίσκεται σε ειδικό καθεστώς προστασίας. 

Σημειώνεται ότι στην καθολική υπηρεσία εντάσσονται νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις (με ισχύ παροχής μέχρι 25 KVA) που τους έχει καταγγελθεί η σύμβαση ηλεκτροδότησης, συνήθως λόγω οφειλών, έως ότου βρουν νέο προμηθευτή ρεύματος.

Αφού παρέλθει το χρονικό περιθώριο των τεσσάρων μηνών, ο προμηθευτής θα μπορεί να εκκινήσει τις διαδικασίες διακοπής της ηλεκτροδότησης του καταναλωτή, υποβάλλοντας στον ΔΕΔΔΗΕ τη σχετική δήλωση παύσης εκπροσώπησης και απενεργοποίησης του μετρητή. Μάλιστα, προβλέπεται οικονομικό «πέναλτι» στην περίπτωση που ο Διαχειριστής καθυστερήσει τις ενέργειές του.

Υπενθυμίζεται πως η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Υδάτων και Ενέργειας (ΡΑΑΕΥ) εισηγήθηκε, πριν από λίγες ημέρες, νέους κανόνες ως προς τον ορισμό του «στρατηγικού κακοπληρωτή», τη διακοπή ρεύματος στους υπερήμερους οφειλέτες αλλά και τη μετακίνηση των καταναλωτών από πάροχο σε πάροχο.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Θα κόβεται το ρεύμα στους 4 μήνες ανεξόφλητης οφειλής - Τι ισχύει για τους ευπαθείς"

Η Τουρκία αντιδρά για τα θαλάσσια πάρκα – Θέτει ζήτημα αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας των νησιών

Η Τουρκία θέτει ζήτημα αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας των νησιών με αφορμή τις εξαγγελίες της Αθήνας για δημιουργία δύο θαλάσσιων πάρκων στο Αιγαίο και το Ιόνιο.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, σε  ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι «στο Αιγαίο υπάρχουν νησιά που δεν έχουν μεταβιβαστεί στην Ελλάδα».

Αυτή είναι η πρώτη φορά μετά το μεγάλο σεισμό στην Τουρκία που το τουρκικό ΥΠΕΞ εξέδωσε ανακοίνωση και αμφισβητεί νησιά και βραχονησίδες της Ελλάδας.

thalassio parko 1

«Δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα που μπορεί να δημιουργήσει η Ελλάδα σε γεωγραφικούς σχηματισμούς των οποίων το καθεστώς αμφισβητείται», συνεχίζει η ανακοίνωση, ενώ απευθύνει προειδοποιήσεις και προς την Ε.Ε. να μη γίνουν εργαλείο για τις πολιτικές κινήσεις της Ελλάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

«Με σημερινή ανακοίνωσή του, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι θα κηρύξει δύο νέα Θαλάσσια Πάρκα, το ένα στο Αιγαίο και το άλλο στο Ιόνιο Πέλαγος, στα πλαίσια του Συνεδρίου Ωκεανών που θα διεξαχθεί στην Αθήνα.

Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα εδώ και καιρό προσπαθεί να επωφεληθεί σχεδόν από κάθε πλατφόρμα στο πλαίσιο των προβλημάτων του Αιγαίου. Παρά την πρόσφατη άμβλυνση των σχέσεών μας, φαίνεται ότι η Ελλάδα εκμεταλλεύεται περιβαλλοντικά ζητήματα αυτή τη φορά.

Συνιστούμε στην Ελλάδα να μην χρησιμοποιήσει τα προβλήματα του Αιγαίου και τα ζητήματα που αφορούν το καθεστώς ορισμένων νησιών, νησίδων και βραχονησίδων  των οποίων η κυριαρχία δεν έχει μεταβιβαστεί στην Ελλάδα με διεθνείς συμφωνίες.

Θα θέλαμε να προειδοποιήσουμε τους τρίτους, συμπεριλαμβανομένης της ΕΕ, να μην γίνουν εργαλείο για τις πολιτικές κινήσεις της Ελλάδας σχετικά με τα περιβαλλοντικά της προγράμματα.

Από την άλλη, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι το διεθνές ναυτικό δίκαιο ενθαρρύνει τη συνεργασία, συμπεριλαμβανομένων περιβαλλοντικών θεμάτων, μεταξύ παράκτιων κρατών σε κλειστές ή ημίκλειστες θάλασσες και στο πλαίσιο αυτό, η χώρα μας είναι πάντα έτοιμη να συνεργαστεί με την Ελλάδα στο Αιγαίο.

Με την ευκαιρία αυτή, θα θέλαμε να επισημάνουμε ξανά ότι δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα που μπορεί να δημιουργήσει η Ελλάδα σε γεωγραφικούς σχηματισμούς των οποίων το καθεστώς αμφισβητείται.

Επαναλαμβάνουμε ότι τα εν λόγω Θαλάσσια Πάρκα δεν θα έχουν καμία νομικό αποτέλεσμα στο πλαίσιο των προβλημάτων μεταξύ των δύο χωρών στο Αιγαίο».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Τουρκία αντιδρά για τα θαλάσσια πάρκα – Θέτει ζήτημα αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας των νησιών"

Ξαπλώστρες: Πρόστιμα με το… κυβικό για όσους κλείνουν τις παραλίες

Είτε πρόκειται για κτίσματα, είτε για ζαρντινιέρες, είτε για καλαμωτές και τέντες, είτε ακόμα και αυτοκίνητα ή μοτοσικλέτες που δεν μετακινούνται εύκολα και κλείνουν τον δρόμο στους κοινόχρηστους χώρους παραλίας, αιγιαλού, λιμνοθάλασσας ή λίμνης, οι ελεγκτές της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου θα παίρνουν τη μεζούρα και θα ράβουν το κοστούμι των προστίμων.

Απόφαση του ΥΠΕΘΟ Κωστή Χατζηδάκη ανοίγει τον δρόμο για επιβολή προστίμων από 2.000 έως και 60.000 ευρώ σε όσους παρεμποδίζουν την ελεύθερη και ακώλυτη πρόσβαση του κοινού σε κοινόχρηστους χώρους δίπλα στη θάλασσα, σε ποτάμια, λίμνες και λιμνοθάλασσες, και το μέτρο για την επιβολή των προστίμων θα είναι ο όγκος των εμποδίων.

Κάθε κυβικό μέτρο παράνομης κατασκευής επιφέρει πρόστιμο 500 ευρώ, με ελάχιστο τις 2.000 ευρώ και μέγιστο τις 60.000 ευρώ. Σε άλλες περιπτώσεις, θα είναι το μέτρο. Κάθε εκατό εκατοστά εμποδίων που κλείνουν την πρόσβαση, κοστίζουν 500 ευρώ.

Οι έλεγχοι θα διενεργούνται από μικτά κλιμάκια, στα οποία τον κύριο λόγο θα έχει η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου. Σύμφωνα με την απόφαση, οποιαδήποτε παράνομη κατασκευή όπως κτίσματα, τοιχία, ζαρντινιέρες, περιφράξεις μεταξύ των οποίων ανεμοφράκτες και καλαμωτές, οδηγεί σε πρόστιμο 500 ευρώ ανά κυβικό μέτρο που αντιστοιχεί στον όγκο της κατασκευής. Αν για την απομάκρυνση των κινητών στοιχείων είναι απαραίτητη η χρήση μηχανολογικού εξοπλισμού, το πρόστιμο θα τετραπλασιάζεται.

Τα πρόστιμα

Για την τοποθέτηση κινητού στοιχείου που δεν μπορεί να μετακινηθεί εύκολα, όπως ενδεικτικά αυτοκινήτων, μοτοσικλετών, άλλων βαρέων τροχήλατων οχημάτων, τεντών, με τρόπο που τα ανωτέρω αποτρέπουν τη διέλευση του κοινού προς τη θάλασσα, το πρόστιμο των 500 ευρώ επιβάλλεται ανά μέτρο που αντιστοιχεί στο πλάτος της διέλευσης που παρεμποδίζεται. Αν για την απομάκρυνση των κινητών στοιχείων είναι απαραίτητη η χρήση μηχανολογικού εξοπλισμού, επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ ανά κυβικό μέτρο που αντιστοιχεί στον όγκο των αντικειμένων που παρεμποδίζουν τη διέλευση.

Επιπλέον:

  • Η ρίψη μπάζων, οικοδομικών υλικών και κάθε είδους απορριμμάτων σε σημεία διέλευσης του κοινού προς τη θάλασσα επιφέρει πρόστιμο 500 ευρώ ανά μέτρο που αντιστοιχεί στο πλάτος της διέλευσης που εμποδίζεται. Αν για την απομάκρυνση των κινητών στοιχείων είναι απαραίτητη η χρήση μηχανολογικού εξοπλισμού, το πρόστιμο θα διπλασιάζεται.
  • Η άσκηση κάθε είδους δραστηριότητας ή εκδήλωσης, ατομικής ή συλλογικής, επαγγελματικής ή μη, μόνιμης ή προσωρινής, κατά τρόπο που κωλύει την άμεση πρόσβαση του κοινού στη θάλασσα, επιφέρει πρόστιμο 500 ευρώ ανά μέτρο που αντιστοιχεί στο πλάτος της διέλευσης που εμποδίζεται.
  • Κάθε είδους σωματική ή λεκτική παρεμπόδιση, η οποία αποτρέπει τη διέλευση του κοινού προς τη θάλασσα, οδηγεί σε πρόστιμο 2.000 ευρώ.
  • Η παράλειψη του παραβάτη να άρει την παρεμπόδιση εντός των προθεσμιών  που ορίζονται, λογίζεται ως νέα, αυτοτελής κύρωση. Η προθεσμία ανά κατηγορία παράβασης είναι 30 ημέρες για την απομάκρυνση κατασκευών, τρεις ώρες για την απομάκρυνση κινητών στοιχείων, μία ώρα για σωματική ή λεκτική παρεμπόδιση.

Οι διατάξεις αφορούν σε κοινόχρηστους χώρους του αιγιαλού, της παραλίας, της όχθης, της παρόχθιας ζώνης, του υδάτινου στοιχείου, του πυθμένα και του υπεδάφους του βυθού της θάλασσας, λιμνοθάλασσας, λίμνης και της κοίτης πλεύσιμου ποταμού. Εφαρμόζονται, δε, αναλογικά και για όχθες, παρόχθιες ζώνες, το υδάτινο στοιχείο, τον πυθμένα και το υπέδαφος του βυθού της θάλασσας, λιμνοθάλασσας, λίμνης και της κοίτης πλεύσιμου ποταμού.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξαπλώστρες: Πρόστιμα με το… κυβικό για όσους κλείνουν τις παραλίες"

Συνελήφθη ο Αχιλλέας Μπέος

Συνελήφθη αργά χθες βράδυ, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, μετά από μήνυση που υπέβαλλε ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Γαργάλας και μετά από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου ο Αχ. Μπέος, είπε στον σύμβουλο της ΛΑΣ, μετά και την βιαιοπραγία που δέχθηκε την περασμένη εβδομάδα απ΄τον Βασίλη Ζαχείλα, «βάλε μυαλό εσύ». 

Μετά τη μηνυτήρια αναφορά, που υποβλήθηκε χθες στις δέκα περίπου το βράδυ στην Αστυνομία απ΄τον σύμβουλο, με το σκεπτικό απειλής της ζωής του και της οικογένειάς του, σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, οδηγήθηκε στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας και με προφορική εντολή της Εισαγγελίας αφέθηκε στην πορεία ελεύθερος.

Στο 18:20 η απειλή Μπέου στον Κ. Γαργάλα

magnesianews 

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη ο Αχιλλέας Μπέος"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news