facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Τροχαίο στις Αχαρνές με δύο νεκρούς 18 και 13 ετών

Θανατηφόρο τροχαίο με δύο νεκρούς μόλις 18 και 13 ετών, σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (14/01) στην περιοχή των Αχαρνών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το όχημα εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε κολώνα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο επιβαίνοντες.

Στην ανακοίνωσή της, η Πυροσβεστική αναφέρει:

Ολοκληρώθηκε απεγκλωβισμός 2 ατόμων χωρίς αισθήσεις, συνέπεια τροχαίου ατυχήματος, επί της οδού Μόλας στο δήμο Αχαρνών Αττικής. Επιχείρησαν 8 πυροσβέστες με 2 οχήματα.

Διαβάστε Περισσότερα » "Τροχαίο στις Αχαρνές με δύο νεκρούς 18 και 13 ετών"

Σουηδία: Κινητοποίηση του στρατού λόγω της «ρωσικής δραστηριότητας» στη Βαλτική

Τεθωρακισμένα και δεκάδες ένοπλους στρατιώτες ανέπτυξε την Παρασκευή στους δρόμους του Βίσμπι, μιας παραθαλάσσιας πόλης στο νησί Γκότλαντ της Βαλτικής, η Σουηδία, σε μια ασυνήθιστη ενέργεια που αποφασίστηκε λόγω της αυξημένης «ρωσικής δραστηριότητας» στην περιοχή.

Περίπου 10 τεθωρακισμένα και δεκάδες ένοπλοι στρατιώτες εθεάθησαν να περιπολούν στους δρόμους της πόλης αυτής, αναφέρει το Reuters.

Σύμφωνα με τον στρατό της χώρας, η ανάπτυξη των μονάδων αυτών αποφασίστηκε αφού τρία ρωσικά αποβατικά σκάφη διέπλευσαν αυτήν την εβδομάδα τη Βαλτική διασχίζοντας τη Μεγάλη Ζώνη της Δανίας, εν μέσω του τεταμένου κλίματος στις σχέσεις της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ.

«Οι ένοπλες δυνάμεις λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλίσουν την εδαφική ακεραιότητα της Σουηδίας και να καταδείξουν την ικανότητά μας να προστατεύουμε τη Σουηδία και τα σουηδικά συμφέροντα», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας Πέτερ Χούλτκβιστ σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο επικεφαλής των επιχειρήσεων του σουηδικού στρατού Μίχαελ Κλάσον είπε ότι οι μονάδες που αναπτύχθηκαν στο Βίσμπι προέρχονται από τις δυνάμεις που σταθμεύουν ήδη στο νησί και διέψευσε ότι πρόκειται για «επίδειξη δύναμης», αναμεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η Νορβηγία, η Δανία και η Ισλανδία, που είναι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, συνεργάζονται στενά σε ό,τι αφορά την περιφερειακή ασφάλεια με τη Σουηδία και τη Φινλανδία, χώρες-εταίρους του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, που όμως δεν είναι μέλη του.

Μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου η Σουηδία είχε μειώσει τις στρατιωτικές δαπάνες της, αλλά ενίσχυσε τις αμυντικές ικανότητές της μετά το 2014, όταν η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία.

Η Σουηδία, που δεν έχει συμμετάσχει σε κανέναν πόλεμο εδώ και δύο αιώνες, επανέφερε το 2017 την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία και άνοιξε και πάλι ένα στρατόπεδο στο νησί Γκότλαντ, τον Ιανουάριο του 2018.

aftonbladet.se/newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Σουηδία: Κινητοποίηση του στρατού λόγω της «ρωσικής δραστηριότητας» στη Βαλτική"

Κορονοϊός: Στυτική δυσλειτουργία και συρρίκνωση του πέους δείχνει νέα μελέτη

Παγκόσμια ανησυχία έχουν προκαλέσει οι τελευταίες διεθνείς έρευνες που δείχνουν ότι κάποιοι άνδρες που νόσησαν από κορονοϊό εμφάνισαν μόνιμη στυτική δυσλειτουργία, ενώ δεν είναι λίγες οι αναφορές ακόμη και για συρρίκνωση του μήκους του οργάνου τους.

Νευρολόγοι του University of London, ενός από τα πλέον έγκριτα πανεπιστήμια του κόσμου, μελέτησαν 3.762 ασθενείς που νόσησαν από κορονοϊό από 56 χώρες, αλλά συνέχισαν να παρουσιάζουν προβλήματα για τουλάχιστον 7 μήνες μετά την ανάρρωση.

«Μάθαμε ότι το σύνδρομο του παρατεταμένου κορονοϊού αφορά πολλά όργανα του ανθρωπίνου σώματος. Ένας μέσος ασθενής παρουσιάζει συμπτώματα σε 9 από τα 10 όργανα που μελετήσαμε. Και παράλληλα είδαμε τον αντίκτυπο αυτών των συμπτωμάτων στην καθημερινότητα», αναφέρεται.

Τα συμπτώματα που ανησύχησαν ιδιαίτερα τους επιστήμονες και φαίνεται να είναι μόνιμα, είναι η στυτική δυσλειτουργία με ασθενείς να παρουσιάζουν ακόμα και συρρίκνωση πέους, ενώ ο έρπης, η απώλεια μνήμης και η θολή όραση συγκαταλέγονται ανάμεσα στα 207 συμπτώματα long covid.

«Ο σύνδεσμος ανάμεσα στον κορονοϊό και τη στυτική δυσλειτουργία είναι αδιαμφισβήτητος πλέον, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι όλοι οι άντρες που νοσούν από Covid θα έχουν προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας, αλλά φαίνεται ότι υπάρχουν αρκετές πιθανότητες», λένε επίσης οι ειδικοί.

Έχασε 3,8 πόντους από το πέος του

Ένας 30χρονος ασθενής από τις ΗΠΑ που νόσησε το περασμένο καλοκαίρι από κορονοϊό και συμμετείχε στην έρευνα, ανέφερε ότι άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας μετά την ανάρρωσή του από τη νόσου.

«Τον περασμένο Ιούλιο νόσησα με κορονοϊό και ήμουν πολύ άρρωστος, όταν βγήκα από το νοσοκομείο αντιμετώπισα προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας. Σταδιακά αυτά βελτιώθηκαν με ιατρική βοήθεια. Αλλά όπως φαίνεται μου έμεινε ένα μόνιμο πρόβλημα. Το πέος μου συρρικνώθηκε», τονίζει ο 30χρονος.

Μάλιστα, ο άνδρας ανέφερε ότι μειώθηκε κατά 1,5 ίντσες (σ.σ. δηλαδή 3,8 πόντους) το ανδρικό του μόριο, με αυτό το σύμπτωμα long covid να ονομάζεται από τους επιστήμονες «COVID DICK».

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πρώην ασθενείς κορονοϊού δυσκολεύονται στην αναπνοή μετά τη νόσηση, συνεχίζουν να παρουσιάζουν δύσπνοια, με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία στην αιμάτωση των αγγείων στο ανδρικό μόριο από έλλειψη οξυγόνου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Στυτική δυσλειτουργία και συρρίκνωση του πέους δείχνει νέα μελέτη"

Πολωνία: Παραιτήθηκαν 13 από τα 17 μέλη του Ιατρικού Συμβουλίου γιατί η κυβέρνηση δεν παίρνει μέτρα για τον κορονοϊό

Τα 13 από τα 17 μέλη του Ιατρικού Συμβουλίου της Πολωνίας, το οποίο συμβουλεύει τον πρωθυπουργό για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, παραιτήθηκαν σήμερα Παρασκευή (14/1) καταδικάζοντας την έλλειψη επιστημονικής επιρροής στη χάραξη πολιτικής, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο PAP, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μολονότι η θνησιμότητα από τον νέο κορονοϊό στην Πολωνία είναι από τις υψηλότερες στον κόσμο, η κυβέρνηση θέσπισε πολύ πιο περιορισμένα μέτρα, σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ώστε να αναχαιτίσει τη διασπορά του.

«Η ανακολουθία μεταξύ του επιστημονικού και ιατρικού σκεπτικού και της (σ.σ. κυβερνητικής) πρακτικής είναι έκδηλη ιδίως όσον αφορά τις πολύ περιορισμένες προσπάθειες που έγιναν για την αντιμετώπιση του κύματος το φθινόπωρο και κατόπιν της απειλής της παραλλαγής Όμικρον, παρά τον τεράστιο αριθμό θανάτων που αναμένονταν» ανέφεραν τα 13 παραιτηθέντα μέλη του Συμβουλίου στην ανακοίνωση που απέστειλαν στο PAP.

Η κυβέρνηση της Πολωνίας δηλώνει ότι συχνά πρέπει να διαχειριστεί διαφορετικές απόψεις από διάφορα όργανα και όχι μόνο εκείνες των ιατρικών συμβούλων της. «Ο ρόλος της κυβέρνησης είναι να λαμβάνει αποφάσεις βασιζόμενη στις διαφορετικές απόψεις των ειδικών – του Ιατρικού Συμβουλίου, οικονομολόγων, ειδικών από άλλους τομείς που επηρεάζονται από την πανδημία» ανέφερε σε μια ανακοίνωσή της. Πρόσθεσε ότι ο τρόπος λειτουργίας του Συμβουλίου θα αλλάξει, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Εμβολιασμένο μόνο το 56,4% του πληθυσμού

Στην Πολωνία έχει εμβολιαστεί μόνο το 56,4% του πληθυσμού, ποσοστό πολύ χαμηλότερο από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η καχυποψία απέναντι στα εμβόλια είναι διαδεδομένη, ιδίως στις συντηρητικές, αγροτικές περιοχές, την εκλογική βάση της κυβέρνησης.

Οι λίγοι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί, όπως η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους ή η μείωση του αριθμού των θαμώνων σε μπαρ και εστιατόρια, εφαρμόζονται με σχετική χαλαρότητα. Αυτήν την εβδομάδα ο αριθμός των θανάτων από την Covid-19 ξεπέρασε τους 100.000, γεγονός που οι γιατροί αποδίδουν στο χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού και στην απροθυμία των πολιτών να τηρήσουν τα μέτρα.

«Παρατηρούμε μια εντεινόμενη ανοχή απέναντι στη συμπεριφορά ανθρώπων που αρνούνται τους κινδύνους της Covid-19 και τη σημασία των εμβολιασμών στη μάχη κατά της πανδημίας, γεγονός που αντικατοπτρίστηκε και στις δηλώσεις μελών της κυβέρνησης ή αξιωματούχων», ανέφεραν τα παραιτηθέντα μέλη του Συμβουλίου.

Μολονότι οι υπουργοί κατ’ επανάληψη προέτρεψαν τους Πολωνούς να εμβολιαστούν, η πρόσφατη άρνηση της κυβέρνησης να απολύσει έναν αρμόδιο του υπουργείου Παιδίας ο οποίος χαρακτήρισε «πείραμα» τα εμβόλια, καταδικάστηκε έντονα από την ιατρική κοινότητα.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Πολωνία: Παραιτήθηκαν 13 από τα 17 μέλη του Ιατρικού Συμβουλίου γιατί η κυβέρνηση δεν παίρνει μέτρα για τον κορονοϊό"

Ιταλία: 360 θάνατοι και 186.253 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Στην Ιταλία σημειώθηκε νέο «μαύρο ρεκόρ» θανάτων από την Covid-19. Σύμφωνα με τον σημερινό απολογισμό, 360 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και καταγράφηκαν 186.253 περιστατικά.

Στον σημερινό απολογισμό, όμως, συμπεριλαμβάνονται και 27 θάνατοι που δεν είχαν καταγραφεί τις περασμένες ημέρες. Στην φάση αυτή, στη χώρα, οι θετικοί στον ιό είναι 2.398.828 .

Από την αρχή της πανδημίας, το σύνολο των κρουσμάτων ανέρχεται σε 8.356.514 και οι νεκροί είναι 140.548.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία πραγματοποιήθηκαν 1.132.309 διαγνωστικά τεστ, το 16,4% από τα οποία προέκυψε θετικό στον ιό.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται 1.679 ασθενείς με κορωνοϊό, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 18.019.

Παράλληλα, σήμερα στην χώρα αποφασίσθηκε ότι οι ασυμπτωματικοί ασθενείς που βρίσκονται στα νοσοκομεία, στο εξής δεν θα συμπεριλαμβάνονται στον συνολικό αριθμό των μολυσθέντων από τον ιό, οι οποίοι χρήζουν νοσηλείας.

Βάσει των στοιχείων της τελευταίας εβδομάδας, η μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων σημειώνεται στις ηλικίες 20 με 29 ετών, και 10 με 19 ετών. Από την ερχόμενη Δευτέρα, δε, η μικρή βορειοδυτική περιφέρεια Βάλε Ντ΄Αόστα, στα σύνορα με την Γαλλία, πρόκειται να μετατραπεί σε «πορτοκαλί ζώνη», λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.

Στην τελευταία έρευνα που πραγματοποιήθηκε, τέλος, από τον ιταλικό υπουργείο Υγείας και το Ιταλικό Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας, στις 3 Ιανουαρίου, η παραλλαγή όμικρον ανιχνεύθηκε στο 81% των περιστατικών Covid-19.

ΑΜΠΕ/naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλία: 360 θάνατοι και 186.253 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο"

Καιρός αύριο: Αίθριος με λίγες νεφώσεις και άνοδο της θερμοκρασίας

Διαβάστε πώς θα είναι ο καιρός αύριο Σάββατο (15.01.2022) σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αυξηθούν.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 και βαθμιαία βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Θράκη και την Χαλκιδική λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί στο Θρακικό έως 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και μέχρι το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -05 (μείον 5) έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί βορειοανατολικοί.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από -04 (μείον 4) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία βορειοανατολικοί.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στην Κρήτη από τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία από το μεσημέρι βόρειοι 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 και στα Δωδεκάνησα έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία βορειοανατολικοί τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Αίθριος με λίγες νεφώσεις και άνοδο της θερμοκρασίας"

ΕΡΓΑΝΗ: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις νέες δηλώσεις αναστολών – Όλη η λίστα με τους δικαιούχους

Από σήμερα οι επιχειρήσεις στις οποίες επεκτάθηκαν οι αναστολές στις συμβάσεις των εργαζομένων τους μπορούν να υποβάλλουν την υπεύθυνη δήλωση στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

Ειδικά για συμβάσεις εργασίας εργαζομένων που τίθενται σε αναστολή από την 14η Ιανουαρίου έως και την 21η Ιανουαρίου 2022, οι υπεύθυνες δηλώσεις των επιχειρήσεων δύνανται να υποβληθούν από σήμερα και έως τις 21 Ιανουαρίου. Σημειώνεται ότι η αναστολή συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων προαναγγέλλεται, τουλάχιστον την προηγούμενη μέρα της έναρξης της αναστολής.

Οι επιχειρήσεις που μπορούν από σήμερα έως και τις 31 Ιανουαρίου να θέσουν σε αναστολή τις συμβάσεις σε ποσοστό έως 100% του προσωπικού τους που έχει προσληφθεί έως και την 30η Δεκεμβρίου 2021 είναι οι ακόλουθες:

ΚΑΔ- ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
56.10.19.06 Υπηρεσίες παροχής γευμάτων και ποτών από κυλικείο θεάτρου ή κινηματογράφου
77.29.11.01 Υπηρεσίες ενοικίασης στερεοφωνικών συγκροτημάτων
77.29.13.00 Υπηρεσίες ενοικίασης και χρηματοδοτικής μίσθωσης μουσικών οργάνων
90.01 Τέχνες του θεάματος. Εξαιρούνται οι Υπηρεσίες διευθυντή ορχήστρας (ΚΑΔ 90.01.10.01), Υπηρεσίες εκτελεστή μουσικών έργων (ΚΑΔ 90.01.10.02), Υπηρεσίες καλλιτέχνη κέντρων διασκέδασης (ΚΑΔ 90.01.10.04), Υπηρεσίες τραγουδιστή (ΚΑΔ 90.01.10.07), Υπηρεσίες χορευτή (ΚΑΔ 90.01.10.08), Υπηρεσίες μουσικής ορχήστρας (ΚΑΔ 90.01.10.12), Υπηρεσίες μουσικού συγκροτήματος (ΚΑΔ 90.01.10.13) και Υπηρεσίες χορωδίας (ΚΑΔ 90.01.10.14) που περιλαμβάνονται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της κυα με αριθμ. πρωτ. 109412/31-12-2021 (Β΄ 6368)
90.02 Υποστηρικτικές δραστηριότητες για τις τέχνες του θεάματος. Εξαιρούνται οι Επικουρικές υπηρεσίες του θεάματος (σκηνικών, φωτισμού, ηχητικού εξοπλισμού κλπ) (ΚΑΔ 90.02.19.04) και Υπηρεσίες ηχητικής κάλυψης καλλιτεχνικών εκδηλώσεων (ΚΑΔ 90.02.19.10) που περιλαμβάνονται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της κυα με αριθμ. πρωτ. 109412/31-12-2021 (Β΄ 6368)
90.04 Εκμετάλλευση αιθουσών θεαμάτων και συναφείς δραστηριότητες. Εξαιρούνται οι Υπηρεσίες αιθουσών συναυλιών (ΚΑΔ 90.04.10.09), Υπηρεσίες υπαίθριων χώρων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων (ΚΑΔ 90.04.10.11) και Υπηρεσίες στεγασμένων χώρων άλλων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων (ΚΑΔ 90.04.10.12) που περιλαμβάνονται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της κυα με αριθμ. πρωτ. 109412/31-12-2021 (Β΄ 6368)
93.29 Άλλες δραστηριότητες διασκέδασης και ψυχαγωγίας, εκτός από Υπηρεσίες αποδυτηρίων και βεστιαρίων παραλιών (πλαζ) (ΚΑΔ 93.29.11.01), Υπηρεσίες εκμετάλλευσης θαλάσσιων λουτρών (ΚΑΔ 93.29.11.02), Υπηρεσίες εκμετάλλευσης παιχνιδιών θάλασσας (θαλάσσιων ποδηλάτων, κανό και παρόμοιων ειδών αναψυχής) (ΚΑΔ 93.29.11.04), Υπηρεσίες μίσθωσης ομπρελών ή/και καθισμάτων παραλιών (πλαζ) (ΚΑΔ 93.29.11.05) και Υπηρεσίες χιονοδρομικού κέντρου (ΚΑΔ 93.29.19.07). Επίσης εξαιρούνται οι Υπηρεσίες πάρκου αναψυχής (ΚΑΔ 93.29.11.06) που περιλαμβάνεται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β και οι Υπηρεσίες μουσικής κάλυψης εκδηλώσεων, υπηρεσίες disk jockey (D.J.) (ΚΑΔ 93.29.19.03), Υπηρεσίες ντισκοτέκ (χωρίς προσφορά ποτού ή φαγητού) (ΚΑΔ 93.29.19.04) και Υπηρεσίες θεάματος ήχος και φως (ΚΑΔ 93.29.21.01) που περιλαμβάνονται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της κυα με αριθμ. πρωτ. 109412/31-12-2021 (Β΄ 6368)
Επίσης απο σήμερα έως και τις 31 Ιανουαρίου έχουν τη δυνατότητα να βγάλουν σε αναστολή έως το 25% των εργαζομένων τους οι εξής επιχειρήσεις:
ΚΑΔ- ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
55.10 Ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα
55.20 Καταλύματα διακοπών και άλλα καταλύματα σύντομης διαμονής
55.30 Χώροι κατασκήνωσης, εγκαταστάσεις για οχήματα αναψυχής και ρυμουλκούμενα οχήματα
55.90.13.00 Υπηρεσίες κλιναμαξών (βαγκόν-λι) και υπηρεσίες ύπνου σε άλλα μεταφορικά μέσα
55.90.19.00 Άλλες υπηρεσίες καταλύματος π.δ.κ.α.
56.10 Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης, εκτός από Υπηρεσίες παροχής γευμάτων από εστιατόριο ταβέρνα, ψαροταβέρνα, με ζωντανή μουσική [που υπάγεται στην 1059176/625/ΠΟΛ.1087/2003 (ΦΕΚ Β’ 932) απόφαση Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, όπως ισχύει κάθε φορά] με παροχή σερβιρίσματος (ΚΑΔ 56.10.11.03), Υπηρεσίες παροχής γευμάτων από κέντρο διασκέδασης – κοσμική ταβέρνα (ΚΑΔ 56.10.11.06) που περιλαμβάνονται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της κυα με αριθμ.πρωτ. 109412/31-12-2021 (Β΄ 6368) και Υπηρεσίες παροχής γευμάτων και ποτών από κυλικείο θεάτρου ή κινηματογράφου (ΚΑΔ 56.10.19.06) που περιλαμβάνεται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α
56.21 Δραστηριότητες υπηρεσιών τροφοδοσίας για εκδηλώσεις
56.29 Άλλες υπηρεσίες εστίασης, εκτός από Υπηρεσίες γευμάτων που παρέχονται από στρατιωτικές τραπεζαρίες (ΚΑΔ 56.29.20.01)
56.30.10.02 Υπηρεσίες που παρέχονται από άλλα καταστήματα πώλησης ποτών με διάθεση πρόσβασης στο διαδίκτυο
56.30.10.03 Υπηρεσίες που παρέχονται από αναψυκτήριο
56.30.10.05 Υπηρεσίες που παρέχονται από καφενείο, με τεχνικά ή μηχανικά παιχνίδια
56.30.10.06 Υπηρεσίες που παρέχονται από καφενείο, χωρίς τεχνικά και μηχανικά παιχνίδια
56.30.10.07 Υπηρεσίες που παρέχονται από καφετέρια
56.30.10.08 Υπηρεσίες που παρέχονται από καφετέρια με διάθεση πρόσβασης στο διαδίκτυο (internet-cafe)
56.30.10.14 Υπηρεσίες που παρέχονται από παραδοσιακό καφενείο
59.13.11.02 Υπηρεσίες εκμετάλλευσης κινηματογραφικών ταινιών
59.14 Δραστηριότητες προβολής κινηματογραφικών ταινιών
61.90.10.07 Υπηρεσίες πρόσβασης του κοινού στο διαδίκτυο (σε χώρους, που δεν παρέχονται τρόφιμα ή ποτά)
77.29.12.03 Υπηρεσίες ενοικίασης καθισμάτων για εκδηλώσεις
77.39.19.03 Υπηρεσίες ενοικίασης εξοπλισμού εκθέσεων
79.11 Δραστηριότητες ταξιδιωτικών πρακτορείων
79.12 Δραστηριότητες γραφείων οργανωμένων ταξιδιών
79.90 Άλλες δραστηριότητες υπηρεσιών κρατήσεων και συναφείς δραστηριότητες
82.30 Οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων
85.51 Αθλητική και ψυχαγωγική εκπαίδευση
85.52 Πολιτιστική εκπαίδευση
86.90.13.02 Υπηρεσίες μαλάκτη (μασέρ)
91.04 Δραστηριότητες βοτανικών και ζωολογικών κήπων και φυσικών βιοτόπων
92.00.11.01 Υπηρεσίες καζίνο
93.11 Εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων
93.12 Δραστηριότητες αθλητικών ομίλων
93.13 Εγκαταστάσεις γυμναστικής
93.19 Άλλες αθλητικές δραστηριότητες
93.21 Δραστηριότητες πάρκων αναψυχής και άλλων θεματικών πάρκων
93.29.11.06 Υπηρεσίες πάρκου αναψυχής
94.99.16.00 Υπηρεσίες που παρέχονται από πολιτιστικές και ψυχαγωγικές ενώσεις
96.04 Δραστηριότητες σχετικές με τη φυσική ευεξία, με εξαίρεση των υπηρεσιών διαιτολογίας (ΚΑΔ 96.04.10.01), των υπηρεσιών διαιτολογικών μονάδων (ΚΑΔ 96.04.10.02) και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος (ΚΑΔ 96.04.10.06)
Σε περίπτωση που μια επιχείρηση απασχολεί κατά την 30/12/2021 μέχρι και τέσσερις εργαζόμενους δύναται να τεθεί σε αναστολή η σύμβαση εργασίας ενός εξ αυτών.
Οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τίθενται σε αναστολή είναι δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού κατ’ αναλογία των ημερών διάρκειας της αναστολής των συμβάσεων εργασίας τους, με βάση υπολογισμού το ποσό των 534 ευρώ που αντιστοιχεί σε τριάντα ημέρες.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΡΓΑΝΗ: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις νέες δηλώσεις αναστολών – Όλη η λίστα με τους δικαιούχους"

Μήλος: Αεροσκάφος βρέθηκε σε… χωράφι κατά την προσγείωση!

Περιπετειώδης προσγείωση αεροσκάφους σήμερα το απόγευμα στο αεροδρόμιο της Μήλου, όταν το αεροπλάνο βγήκε εκτός διαδρόμου κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο του νησιού.

Το αεροσκάφος  που έκανε την πτήση Αθήνα – Μήλος με 20 επιβάτες, κατά την προσγείωση, λόγω των εξαιρετικά δύσκολων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν, καθώς έπνεαν ισχυρότατοι πλαγιομετωπικοί άνεμοι, δεν κατάφερε να παραμείνει στον διάδρομο και βγηκε στα χωράφια.

 

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρχές του αεροδρομίου και οι 20 επιβάτες μαζί με το 3μελες πλήρωμα, εκκένωσαν το αεροσκάφος με απόλυτη ασφάλεια .

Κανένας από τους επιβάτες του δικινητήριου ελικοφόρου αεροσκάφους μικρών αποστάσεων της Olympic air, δεν τραυματίστηκε και το αεροπλάνο δεν έπαθε κάποια ζημιά. 

Το αεροπλάνο χρειάστηκε να ρυμουλκηθεί από το σημείο προκειμένου να μπορέσει να ανοίξει εκ νέου ο διάδρομος απογείωσης/προσγείωσης και να παραμείνει ανοιχτό το αεροδρόμιο ώστε να αναχωρήσει άλλο αεροσκάφος που βρισκόταν εκεί με προορισμό την Αθήνα.

Για το αεροπορικό συμβάν έχει επιληφθεί η Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων (ΕΔΑΑΠ)».


cyclades24 

Διαβάστε Περισσότερα » "Μήλος: Αεροσκάφος βρέθηκε σε… χωράφι κατά την προσγείωση!"

«Γεννηματάς»: Γιος ασθενούς επιτέθηκε με μαχαίρι και μπιτόνι βενζίνης εναντίον γιατρών

Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής, 14.01.2022, στο νοσοκομείο Γεννηματάς, όταν ένας μεσήλικας, με ένα μαχαίρι στο και ένα μπιτόνι βενζίνης, άρχισε να απειλεί γιατρούς!

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, στο συγκεκριμένο νοσοκομείο νοσηλεύεται η μητέρα του άνδρα, ο οποίος ανέβηκε στον πρώτο όροφο και προκάλεσε πανικό σε ένα από τα κτίρια του νοσοκομείου.

Η Αστυνομία ενημερώθηκε άμεσα κι έτσι στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης οι οποίοι προσπαθούσαν για δέκα λεπτά να κάνουν τον άνδρα να παραδοθεί.

Τελικά κατάφεραν να τον πείσουν κι έτσι άφησε μπιτόνι της βενζίνης αλλά και το μαχαίρι και παραδόθηκε.

Οι αστυνομικοί τον οδήγησαν στο τμήμα του Χολαργού, με τον άνδρα να συλλαμβάνεται και να σχηματίζεται δικογραφία εις βάρος του.

Το Σάββατο, 15.01.2022, αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "«Γεννηματάς»: Γιος ασθενούς επιτέθηκε με μαχαίρι και μπιτόνι βενζίνης εναντίον γιατρών"

Κορωνοϊός: 19.772 κρούσματα, 72+5 θάνατοι και 679 διασωληνωμένοι

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 19.772, εκ των οποίων 65 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.632.641, εκ των οποίων 49,8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 577 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.326 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Το τελευταίο 24ωρο έγιναν 412.913 τεστ, τα 32.356 μοριακά και 380.557 rapid. Στο σύνολο η θετικότητα υποχώρησε στο 4,79% έναντι 6,32% το προηγούμενο 24ωρο.

Από τα συνολικά κρούσματα, εντοπίζονται:

  • 7.295 στην Αττική (7.758 χθες).
  • 1.939 στη Θεσσαλονίκη (1.966 χθες).

Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων, προέρχονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως ακολούθως:

  • 887 από την Ανατολική Αττική (951 χθες).
  • 989 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας (1.013 χθες).
  • 371 από τη Δυτική Αττική (407 χθες).
  • 942 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας (967 χθες).
  • 2.077 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας (2.289 χθες).
  • 815 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας (934 χθες).
  • 1.100από τον Πειραιά (1.053 χθες).
  • 114 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού (144 χθες).

Tα υπόλοιπα κρούσματα κατανέμονται σε επιπλέον 66 Περιφερειακές Ενότητες, ως εξής:

  • 2 στο Άγιο όρος
  • 292 στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
  • 18 στην ΠΕ Άνδρου.
  • 161 στην ΠΕ Αργολίδας.
  • 194 στην ΠΕ Αρκαδίας.
  • 98 στην ΠΕ Άρτας.
  • 770 στην ΠΕ Αχαΐας.
  • 220 στην ΠΕ Βοιωτίας.
  • 28 στην ΠΕ Γρεβενών.
  • 171 στην ΠΕ Δράμας.
  • 213 στην ΠΕ Έβρου.
  • 302 στην ΠΕ Εύβοιας.
  • 20 στην ΠΕ Ευρυτανίας.
  • 58 στην ΠΕ Ζακύνθου.
  • 215 στην ΠΕ Ηλείας.
  • 168 στην ΠΕ Ημαθίας.
  • 763 στην ΠΕ Ηρακλείου.
  • 17 στην ΠΕ Θάσου.
  • 71 στην ΠΕ Θεσπρωτίας.
  • 51 στην ΠΕ Θήρας.
  • 4 στην ΠΕ Ιθάκης.
  • 11 στην ΠΕ Ικαρίας.
  • 320 στην ΠΕ Ιωαννίνων.
  • 212 στην ΠΕ Καβάλας.
  • 32 στην ΠΕ Καλύμνου.
  • 143 στην ΠΕ Καρδίτσας.
  • 8 στην ΠΕ Καρπάθου.
  • 134 στην ΠΕ Καστοριάς.
  • 11 στην ΠΕ Κέας - Κύθνου.
  • 168 στην ΠΕ Κέρκυρας.
  • 63 στην ΠΕ Κεφαλληνίας.
  • 100 στην ΠΕ Κιλκίς.
  • 215 στην ΠΕ Κοζάνης.
  • 299 στην ΠΕ Κορινθίας.
  • 68 στην ΠΕ Κω.
  • 79 στην ΠΕ Λακωνίας.
  • 456 στην ΠΕ Λάρισας.
  • 144 στην ΠΕ Λασιθίου.
  • 130 στην ΠΕ Λέσβου.
  • 39 στην ΠΕ Λευκάδας.
  • 34 στην ΠΕ Λήμνου.
  • 287 στην ΠΕ Μαγνησίας.
  • 237 στην ΠΕ Μεσσηνίας.
  • 4 στην ΠΕ Μήλου.
  • 33 στην ΠΕ Μυκόνου.
  • 45 στην ΠΕ Νάξου.
  • 150 στην ΠΕ Ξάνθης.
  • 26 στην ΠΕ Πάρου.
  • 153 στην ΠΕ Πέλλας.
  • 301 στην ΠΕ Πιερίας.
  • 83 στην ΠΕ Πρέβεζας.
  • 267 στην ΠΕ Ρεθύμνου.
  • 150 στην ΠΕ Ροδόπης.
  • 364 στην ΠΕ Ρόδου.
  • 48 στην ΠΕ Σάμου.
  • 152 στην ΠΕ Σερρών.
  • 23 στην ΠΕ Σποράδων.
  • 29 στην ΠΕ Σύρου.
  • 13 στην ΠΕ Τήνου.
  • 162 στην ΠΕ Τρικάλων.
  • 244 στην ΠΕ Φθιώτιδας.
  • 114 στην ΠΕ Φλώρινας.
  • 35 στην ΠΕ Φωκίδας.
  • 148 στην ΠΕ Χαλκιδικής.
  • 474 στην ΠΕ Χανίων.
  • 65 στην ΠΕ Χίου.
  • 438 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση (501 χθες).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 72, ενώ εκ των υστέρων καταγράφηκαν πέντε απώλειες. Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 21.809 θάνατοι. Το 95,1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 679 (χθες 664). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 79,5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 565 (83,21%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 114 (16,79%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.884 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 560 (ημερήσια μεταβολή -4.6%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 570 ασθενείς

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 19.772 κρούσματα, 72+5 θάνατοι και 679 διασωληνωμένοι"

ΚΙΝΑΛ για «λίστες Πέτσα»: «Δεν μπορεί να υποστηριχθεί ο ισχυρισμός ότι δεν υπήρξε αθέμιτη παρέμβαση στη χρηματοδότηση των ΜΜΕ»

“Δεν μπορεί να υποστηριχθεί ο ισχυρισμός της συμπολίτευσης ότι δεν υπήρξε αθέμιτη παρέμβαση στην τελική κατάρτιση του καταλόγου των επιλεγέντων ΜΜΕ”, αναφέρουν οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Καμίνης και Δημήτρης Μπιάγκης στην πορισματική τους θέση για τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος.

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι με ευθύνη της πλειοψηφίας, υπήρξε αποκλεισμός των πολιτικά υπευθύνων από τη διαδικασία και δεν επετράπη πρόσβαση σε ζωτικής σημασίας αποδεικτικό υλικό, ενώ κάνουν λόγο για καταχρηστική άσκηση αρμοδιότητας της εξεταστικής επιτροπής εκ μέρους της πλειοψηφίας.

“Η σύσταση της παρούσας εξεταστικής επιτροπής, η οποία έγινε μετά από πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποτελεί και την πρώτη εφαρμογή της νέας συνταγματικής διάταξης. Δυστυχώς, η λειτουργία της Επιτροπής δεν ανταποκρίθηκε στο πνεύμα του αναθεωρητικού νομοθέτη, καθώς ο τελευταίος δεν αποσκοπούσε απλά να παράσχει στην αντιπολίτευση την ευχέρεια να προκαλέσει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής· είχε προφανώς κατά νου να καταστήσει αποτελεσματική την ευχέρεια αυτή. Τούτο πρωτίστως σημαίνει ότι δεν είναι συνταγματικώς ανεκτό η άσκηση των αρμοδιοτήτων της επιτροπής να εγκαταλείπεται στο έλεος της πλειοψηφίας, αφού αυτό θα οδηγήσει μετά βεβαιότητος στη φαλκίδευση της συνταγματικής διάταξης, η οποία ετέθη ως υψίστης σημασίας εγγύηση υπέρ της μειοψηφίας”, αναφέρουν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής και επισημαίνουν ότι “εκτός από τον αποκλεισμό των πολιτικά υπευθύνων από τη διαδικασία, η πλειοψηφία στέρησε την Επιτροπή και από την πρόσβαση σε ζωτικής σημασίας αποδεικτικό υλικό”.

Ως προς το πρώτο σκέλος του αντικειμένου της Εξεταστικής Επιτροπής που περιλαμβάνει τις λεγόμενες “Λίστες Πέτσα 1 και 2”, οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής αναφέρουν πως “δεν μπορεί να υποστηριχθεί ο ισχυρισμός της συμπολίτευσης ότι δεν υπήρξε αθέμιτη παρέμβαση στην τελική κατάρτιση του καταλόγου των επιλεγέντων ΜΜΕ”.

Ως προς το δεύτερο υπό διερεύνηση αντικείμενο της Εξεταστικής Επιτροπής, δηλαδή την επίμαχη δημοσκόπηση της Εταιρείας Opinion Poll, “οι μαρτυρικές καταθέσεις και το εν γένει αποδεικτικό υλικό δεν αφήνουν περιθώρια ασφαλούς συμπεράσματος”, αναφέρουν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής και σημειώνουν:

“Δυστυχώς, και πάλι η πλειοψηφία απέκλεισε από τον κατάλογο των μαρτύρων πρόσωπα, η μαρτυρία των οποίων θα μπορούσε να διαφωτίσει την Επιτροπή· ιδίως τον κύριο Μιχάλη Διαμαντή, ιδιοκτήτη της Opinion Poll καθώς και της εταιρείας Reposition Strategy, η οποία, σύμφωνα με την Αξιωματική Αντιπολίτευση, φέρεται να έχει αναλάβει, με απευθείας ανάθεσης διαδικασία, έργα από το Δημόσιο.

Ο ισχυρισμός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι υπάρχει σχέση που ευθέως συνδέει την ανάληψη δημοσίων έργων από την εταιρεία Reposition Strategy με τη δημοσίευση ευνοϊκής προς την Κυβέρνηση δημοσκόπησης της Opinion Poll αφενός δεν αποδείχθηκε, αφετέρου είναι και αλυσιτελής. Ειδικά ως προς το τελευταίο, αποτελεί κοινό τόπο στην επιστήμη των δημοσκοπήσεων ότι η ευνοϊκή ή δυσμενής παρουσίαση ενός πολιτικού κόμματος ως προς την απήχησή του στο εκλογικό σώμα δεν ασκεί ουσιώδη επιρροή στο τελικό εκλογικό αποτέλεσμα.

Επιβεβαιώνεται πάντως και εδώ ένα άκρως ανησυχητικό για το δημοκρατικό μας πολίτευμα σύμπτωμα : Η εν γένει αρνητική εξέλιξη της πορείας των Ανεξάρτητων Αρχών, συνταγματικά κατοχυρωμένων και μη. Στην πρώτη ενότητα διαπιστώθηκε η άκρως περιφρονητική στάση της Κυβέρνησης προς την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων”.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΙΝΑΛ για «λίστες Πέτσα»: «Δεν μπορεί να υποστηριχθεί ο ισχυρισμός ότι δεν υπήρξε αθέμιτη παρέμβαση στη χρηματοδότηση των ΜΜΕ»"

Πόρισμα ΝΔ για ΜΜΕ: Στον ΣΥΡΙΖΑ πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι

«Πήγαν για μαλλί στον ΣΥΡΙΖΑ και… βγήκαν κουρεμένοι» αναφέρουν οι βουλευτές της ΝΔ, μέλη της εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος και τονίζουν ότι «αποδείχθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας η μη ύπαρξη τόσο ποινικών όσο και πολιτικών ευθυνών πολιτικών προσώπων για τις υπό κρίση υποθέσεις, ενώ για μια ακόμη φορά η προσπάθεια της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να υφάνει σκάνδαλα και να σπιλώσει πολιτικά και ηθικά τους αντιπάλους της κατέπεσε παταγωδώς».

«Από το σύνολο του αποδεικτικού υλικού που συγκεντρώθηκε κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων της εξεταστικής επιτροπής, προέκυψε με τον πιο ηχηρό τρόπο ότι η εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών «Μένουμε Σπίτι-Μένουμε Ασφαλείς» ήταν απολύτως νόμιμη και αναγκαία. Προέκυψε, επίσης ότι πραγματοποιήθηκε με διαφανείς διαδικασίες και είχε μεγάλη απήχηση στην κοινή γνώμη ως ένα ισχυρό ανάχωμα στη διασπορά ψευδών ειδήσεων, τη διάχυση θεωριών συνωμοσίας και παραπληροφόρησης. Επιπλέον καταρρίφθηκε και η παραμικρή υπόνοια ότι η κυβέρνηση προσπάθησε δήθεν να χρηματοδοτήσει τα Μέσα Ενημέρωσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας χρησιμοποιώντας ως μέσο την εκστρατεία ενημέρωσης για να τα επηρεάσει θετικά προς αυτήν. Σε ό,τι αφορά την καμπάνια για τους εμβολιασμούς αποδείχθηκε περίτρανα ότι έγινε με πλήρη διαφάνεια και νομιμότητα χωρίς οποιαδήποτε πολιτική παρέμβαση για τον αποκλεισμό κάποιου”, σημειώνουν οι βουλευτές της ΝΔ-μέλη της εξεταστικής επιτροπής που αναφέρουν αναλυτικά ότι:

«Κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος η επιχείρηση του ΣΥΡΙΖΑ να σπιλώσει την κυβέρνηση για δήθεν κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος και χειραγώγηση κοινής γνώμης από τις δημοσκοπήσεις, μέσα από τις ενημερωτικές καμπάνιες για τον covid 19.

Η Νέα Δημοκρατία ως φιλελεύθερη και δημοκρατική παράταξη είναι ιδιαίτερα περήφανη για την επιλογή της να συμπεριλάβει στην Αναθεώρηση του Συντάγματος διάταξη με την οποία η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση απέκτησε τη δυνατότητα σύστασης εξεταστικής επιτροπής ως κοινοβουλευτική μειοψηφία. Ταυτόχρονα αισθάνεται δικαιωμένη καθώς αναδείχθηκε πλήρως από τις μαρτυρίες και τα τεκμήρια των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να συκοφαντήσει την κυβέρνηση.

«Νόμιμη και αναγκαία η εκστρατεία»

Από το σύνολο του αποδεικτικού υλικού που συγκεντρώθηκε κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων της εξεταστικής επιτροπής, προέκυψε με τον πιο ηχηρό τρόπο ότι η εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών «Μένουμε Σπίτι-Μένουμε Ασφαλείς» ήταν απολύτως νόμιμη και αναγκαία. Προέκυψε, επίσης ότι πραγματοποιήθηκε με διαφανείς διαδικασίες και είχε μεγάλη απήχηση στην κοινή γνώμη ως ένα ισχυρό ανάχωμα στη διασπορά ψευδών ειδήσεων, τη διάχυση θεωριών συνωμοσίας και παραπληροφόρησης.

Επιπλέον καταρρίφθηκε και η παραμικρή υπόνοια ότι η κυβέρνηση προσπάθησε δήθεν να χρηματοδοτήσει τα Μέσα Ενημέρωσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας χρησιμοποιώντας ως μέσο την εκστρατεία ενημέρωσης για να τα επηρεάσει θετικά προς αυτήν. Σε ό,τι αφορά την καμπάνια για τους εμβολιασμούς αποδείχθηκε περίτρανα ότι έγινε με πλήρη διαφάνεια και νομιμότητα χωρίς οποιαδήποτε πολιτική παρέμβαση για τον αποκλεισμό κάποιου.

Για την υπόθεση σχετικά με τη στρατηγική της ελληνικής εταιρίας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε (Initiative Media) αποδείχθηκε ότι η διεξαγωγή της έγινε σύμφωνα με το ρυθμιστικό πλαίσιο περί δημοσίων συμβάσεων ενώ δεν υπήρξε καμία χρήση των κατ’ εξαίρεση διατάξεων που θεσπίστηκαν για την ανάγκη των επειγουσών αναγκών που δημιούργησε η πανδημία.

Αποδείχθηκε ευθαρσώς ότι ουδέποτε η κυβέρνηση έδωσε κατευθυντήριες γραμμές για την εκπόνηση της συγκεκριμένης σύμβασης.

Σε ό,τι αφορά τις δημοσκοπήσεις, από τις καταθέσεις των μαρτύρων και τα έγγραφα που προσκόμισαν, προέκυψε ότι για την εταιρία Opinion Poll δεν υπήρξε καμία προσφυγή στην Ελεγκτική Αρχή Δημοσκοπήσεων ή καταγγελία σχετικά με τις διενεργηθείσες δημοσκοπήσεις της σε αντίθεση με τις εταιρίες Vox Pop και Common View για τις οποίες η Ελεγκτική Αρχή εξέτασε θέματα και τα διαβίβασε στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Επιπλέον, δεν έχει υπάρξει καμία καταγγελία σε βάρος της Opinion Poll στα δώδεκα χρόνια της λειτουργίας της.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εξεταστικής επιτροπής, ο ΣΥΡΙΖΑ επιδόθηκε σε ένα κυνήγι μαγισσών προκειμένου να καλύψει την κραυγαλέα αδυναμία του να αρθρώσει πολιτικό λόγο και προτάσεις σε ένα κεφαλαιώδους σημασίας ζήτημα, όπως η διαχείριση της πανδημίας εμμένοντας σε ιδεοληψίες και λαϊκισμούς.

Δέκα συμπεράσματα

Τα δέκα βασικά συμπεράσματα που προέκυψαν με την ολοκλήρωση των εργασιών της συγκεκριμένης εξεταστικής επιτροπής είναι τα ακόλουθα:

1. Όλες οι εργασίες για ανάθεση, εκτέλεση και ολοκλήρωση της αναγκαίας ενημερωτικής εκστρατείας, ήταν απολύτως διαφανείς και νόμιμες.

2. Οι στόχοι της ενημερωτικής καμπάνιας επιτεύχθηκαν πλήρως ξεπερνώντας μάλιστα τις αρχικές εκτιμήσεις πληθυσμιακής κάλυψης με κόστος σημαντικά μικρότερο από άλλες ευρωπαϊκές χώρες αντίστοιχου πληθυσμού.

3. Η διαδικασία επιλογής των Μέσων Ενημέρωσης που συμμετείχαν στην εκστρατεία για τον covid 19 έγινε αποκλειστικά από την Initiative Media που χρησιμοποίησε ειδικά υπολογιστικά εργαλεία και αλγορίθμους για να αξιολογήσει ποια Μέσα έπρεπε να συμμετέχουν και ποια όχι. Η αξιολόγηση της Initiative Media δόθηκε στην αναθέτουσα Αρχή η οποία και την ενέκρινε με βάση την τεχνογνωσία της συγκεκριμένης εταιρίας και την εμπειρία της στην αγορά.

4. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκστρατείας δεν υπήρξε η παραμικρή πολιτική πίεση για προσθήκη ή απόρριψη Μέσων Ενημέρωσης από οποιοδήποτε κυβερνητικό στέλεχος. Άλλωστε, στη «λίστα» με τα Media, συμμετείχαν και Μέσα Ενημέρωσης που παραδοσιακά στηρίζουν την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να υπάρχει αποκλεισμός.

5. Κατά την παράδοση του έργου της σύμβασης δόθηκαν όλα τα απαραίτητα στοιχεία που αποδείκνυαν ότι εκτελέστηκε πράγματι το έργο της ενημέρωσης από τα ΜΜΕ που συμμετείχαν στην εκστρατεία. Σε ό,τι αφορά τα τοπικά και περιφερειακά Μέσα, το σύνολο της προϋπολογιζόμενης δαπάνης έφτασε το 26,44% όπως προέβλεπε η σύμβαση ότι ρητά είχε συμφωνηθεί ότι θα πρέπει να είναι τουλάχιστον άνω του 20%.

6. Τα κριτήρια που τέθηκαν για τη συμμετοχή των ΜΜΕ στην εκστρατεία για την κατανομή των κονδυλίων είναι τα σύνηθη που εφαρμόζονται σε κάθε καμπάνια ώστε να επιτευχθεί το υψηλότερο όφελος για τους πολίτες. Το ύψος της διαφημιστικής δαπάνης ήταν χαμηλό σε σύγκριση με αντίστοιχες πρωτοβουλίες ενώ προέκυψε ότι αντίστοιχη διαφημιστική δαπάνη είχε πραγματοποιηθεί για την καμπάνια που αφορούσε την Συμφωνία των Πρεσπών παρόλο που συμμετείχαν μόλις 39 Μέσα.

7. Επιτεύχθηκε ο πλουραλισμός καθώς συμμετείχαν 272 έντυπα ενώ δεν υπήρξε η παραμικρή καταγγελία προς το θεσμικό όργανο της Ενωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ) ως προς τη διαδικασία. Ταυτόχρονα, δεν προέκυψε η παραμικρή προσπάθεια χειραγώγησης Μέσου Ενημέρωσης λόγω της συμμετοχής του στην εκστρατεία. Αλλωστε, τα κονδύλια ήταν μικρά για κάθε Μέσο ξεχωριστά ώστε να υπάρχει έστω και η υποψία προσπάθειας χειραγώγησης.

8. Ως προς τον αποκλεισμό της εφημερίδας Documento θέμα το οποίο κατά κόρον απασχόλησε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν στην Εξεταστική, προέκυψε ότι το συγκεκριμένο έντυπο αφενός δεν ανακοινώνει την κυκλοφορία του προκειμένου να υπάρχουν ποσοτικά κριτήρια και αφετέρου δεν είναι μέλος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών. Ταυτόχρονα όμως το περιεχόμενό του την επίμαχη περίοδο, ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με τα μηνύματα προστασίας έναντι του κορονοϊού που έστελνε η καμπάνια. Χαρακτηριστικά, είχε δημοσιεύματα με τίτλο «Από το Μένουμε σπίτι, στο Μένουμε ταπί», «κορονοϊός-κοροϊδοϊός», «Μάσκα-φίμωτρο» κ. α τα οποία υπονόμευαν τη συλλογική προσπάθεια λήψης μέτρων προστασίας.

9. Η πληρωμή των Μέσων έγινε από το Υπουργείο Οικονομικών αφού πρώτα ελέγχθηκαν πλήρως όλα τα τιμολόγια μαζί με τα αποδεικτικά υλικά των δημοσιεύσεων. Η Initiative Media έκανε όλες τις διαπραγματεύσεις επί των οικονομικών όρων και προϋποθέσεων ανακοίνωσης και καταχώρησης, τις απαραίτητες κρατήσεις χώρου, την παρακολούθηση εκτέλεσης του έργου και τον απολογισμό της.

10. Για την εταιρεία Opinion Poll δεν υπήρξε καμία προσφυγή στην Ελεγκτική Αρχή Δημοσκοπήσεων ή καταγγελία σχετικά με διενεργηθείσες δημοσκοπήσεις της.

Συμπερασματικά από το σύνολο των εργασιών της επιτροπής αποδείχθηκε για άλλη μια φορά η ανευθυνότητα, η καταστροφολογία και η υπονόμευση της εθνικής προσπάθειας από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ σε μία χρονική στιγμή κατά την οποία η κυβέρνηση με υψηλό αίσθημα ευθύνης εργάζεται για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, την ενημέρωση των πολιτών και τη θωράκιση της οικονομίας.

Αποδείχθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας η μη ύπαρξη τόσο ποινικών όσο και πολιτικών ευθυνών πολιτικών προσώπων για τις υπό κρίση υποθέσεις, ενώ για μια ακόμη φορά η προσπάθεια της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να υφάνει σκάνδαλα και να σπιλώσει πολιτικά και ηθικά τους αντιπάλους της κατέπεσε παταγωδώς».

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πόρισμα ΝΔ για ΜΜΕ: Στον ΣΥΡΙΖΑ πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι"

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Για την ασφάλεια της Γαλάζιας Πατρίδας κάνουμε πολλά βήματα»

Τη Γαλάζια Πατρίδα θυμήθηκε ξανά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια φιέστας για την καθέλκυση κατασκοπευτικής κορβέτας, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, και ο διοικητής της MIT (τουρκικές μυστικές υπηρεσίες), Χακάν Φιντάν.

“Το πλοίο θα συμβάλλει στην ασφάλεια και στη συλλογή πληροφοριών στην Τουρκία εύχομαι καλορίζικο στη ΜΙΤ” δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Και πρόσθεσε: “Θα το χρησιμοποιούν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες για συλλογή πληροφοριών στον αέρα και στη θάλασσα”. 

“Η ασφάλεια της Τουρκίας που περικλείεται από τρεις θάλασσες εξαρτάται από την καλύτερη προστασία της Γαλάζιας Πατρίδας”, δήλωσε δε, χρησιμοποιώντας δύο φορές τον προκλητικό αυτό όρο. 

“Για την ασφάλεια της Γαλάζιας Πατρίδας κάνουμε πολλά βήματα που ενισχύουν το στόλο της Τουρκίας”, πρόσθεσε.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Για την ασφάλεια της Γαλάζιας Πατρίδας κάνουμε πολλά βήματα»"

Ρένα Δούρου για Μάνδρα: Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη αλλά όχι την ποινική

Αναλαμβάνοντας τη «πολιτική ευθύνη, αλλά όχι την ποινική» για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα, το 2017, ξεκίνησε την απολογία της η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

«Νιώθω ότι στέκομαι μπροστά σας για ευθύνες που δε μου αναλογούν. Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν σε μια τέτοια υπόθεση ευθύνες, όχι όμως σώνει και καλά να θυσιαστεί κάποιος σαν άλλη Ιφιγένεια» ανέφερε απευθυνόμενη στο δικαστήριο η κ. Δούρου στην οποία αποδίδονται ευθύνες για τα αντιπλημμυρικά έργα που δεν έγιναν στην περιοχή της Μάνδρας με αποτέλεσμα να χαθούν 25 άνθρωποι.

«Το να αναζητείς ευθύνη άλλων στον περιφερειάρχη παραβιάζει την αρχή της ασφάλειας και της νομιμότητας, ωστόσο , θα αναφερθώ στην κατηγορία μία προς μία γιατί θέλω να τις αντικρούσω μία προς μία.» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε «Παρόλο που δεν ήταν δική μου αρμοδιότητα, στέκομαι απέναντί σας έχοντας αναλάβει την πολιτική ευθύνη του περιφερειάρχη, ουδέποτε ανθίσταμαι από αυτή, αλλά η πολιτική ευθύνη δεν συνεπάγεται ποινική ευθύνη… Αν πραγματικά υπάρχουν αμέλειες ή παραλείψεις άλλων, αυτοί να αναλάβουν την ποινική ευθύνη και εγώ την πολιτική για τις πράξεις τους».

Η κατηγορούμενη πρώην περιφερειάρχης απολογούμενη αναφέρθηκε στην πρωτοφανή καταστροφή και την «τραγωδία που μας συγκλόνισε όλους» και επικαλέστηκε την κατάθεση του καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα που έκανε λόγο για «αρχή της κλιματικής αλλαγής» με την καταστροφική πλημμύρα στη Μάνδρα σημειώνοντας , ωστόσο, ότι δεν επιθυμεί να χρησιμοποιήσει την «κλιματική κρίση σαν άλλοθι».

Η κ. Δούρου υπεραμύνθηκε των αποφάσεων που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της θητείας της κάνοντας λόγο για 163 αντιπλημμυρικά έργα ύψους μισού δις ευρώ, που είτε ολοκληρώθηκαν, είτε βρίσκονταν σε εξέλιξη την επίμαχη περίοδο.

Μάλιστα, επικαλέστηκε και την κατάθεση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα προκειμένου να καταδείξει πως οι περιφερειάρχες δεν γνωρίζουν όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες για τα έργα.

«Για το συγκεκριμένο έργο δε μου αναφέρθηκε ποτέ ζήτημα καθυστέρησης .» ανέφερε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως «Αυτό δε σημαίνει ότι λέω πως φταίει κάποιος άλλος από τις τεχνικές υπηρεσίες, γιατί αν πάρουμε τις ημερομηνίες δεν υπήρξε καθυστέρηση στην εκτέλεση του έργου». «Ουδέποτε για το συγκεκριμένο έργο δηλώθηκε ή υπήρξε καθυστέρηση, αφού κανείς από την πυραμίδα δεν ήρθε να μου πει ότι καθυστερεί» τόνισε και έφερε ως παράδειγμα αντίστοιχο έργο στη Χαμοστέρνας στο οποίο βρέθηκαν αρχαία και υπήρξε καθυστέρηση.

Αναφερόμενη δε στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια η Ρένα Δούρου επικαλέστηκε τις διαπιστώσεις επιστημόνων σχετικά με την βιαιότητα του φαινομένου, το οποίο δεν προέβλεψαν, όπως υπογράμμισε, ούτε οι επιστήμονες. «Υπάρχει η αίσθηση ότι ο Περιφερειάρχης είναι ο απόλυτος άρχοντας. Όμως υπάρχουν όργανα που τον ελέγχουν για να μη γίνει ένας ανεύθυνος μικρός πρωθυπουργός» σημείωσε στην απολογία της η κ. Δούρου και έστρεψε τα βέλη της στο κατηγορητήριο του οποίο , όπως είπε, της αποδίδει ευθύνες από την πρώτη ημέρα που μπήκε στο γραφείο του Περιφερειάρχη.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Ρένα Δούρου για Μάνδρα: Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη αλλά όχι την ποινική"

Τροχαίο με Ferrari -Τραγικό παιχνίδι της μοίρας: Ο Τζώρτζης οδηγούσε σε τροχαίο που σκοτώθηκε φίλος του

Το ημερολόγιο έγραφε 5 Μαΐου του 2000, όταν πρωταγωνιστής τροχαίου δυστυχήματος ήταν και πάλι ο άτυχος 42χρονος Τζώρτζης Μονογιυός που έχασε τη ζωή του στο φρικιαστικό δυστύχημα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Ο Τζώρτζης, ο οποίος έχασε χθες τη ζωή του όταν η Ferrari 488 Pista που οδηγούσε συγκρούστηκε με σφοδρότητα σε δέντρο, είχε εμπλακεί σε θανατηφόρο τροχαίο το 2000 στη Μύκονο, από το οποίο έχασε τη ζωή του φίλος του, τον οποίο είχε συνεπιβάτη στη μηχανή του.

Οι δύο νέοι τότε ήταν φίλοι από το στρατό. Στην άδεια απολύσεως του, ο άτυχος που υπηρετούσε στον στρατό ως αμφίβιος καταδρομέας είχε επισκεφτεί τον Τζώρτζη στη Μύκονο.

Την μηχανή μεγάλου κυβισμού οδηγούσε ο Τζώρτζης. Στον δρόμο προς τον Ορνό, στην ευθεία, η μοτοσικλέτα ανέπτυξε ταχύτητα, την ώρα που το αυτοκίνητο που οδηγούσε μια τουρίστρια, έκανε αναστροφή σε διπλή διαχωριστική γραμμή. Το αποτέλεσμα ήταν το αυτοκίνητο να συγκρουστεί με τη μηχανή στην οποία επέβαιναν ο Τζώρτζης Μονογυιός και ο άτυχος καταδρομέας.

Ο φίλος του Τζώρτζη, που δεν φορούσε κράνος χτύπησε σε κολώνα, με τέτοια δύναμη που προκλήθηκαν συντριπτικά κατάγματα σε όλο του κορμί. Αποτέλεσμα ο ακαριαίος θάνατός του.

Στη φωτογραφία βλέπετε το εικονοστάσι στο σημείο που έγινε το δυστύχημα όπου έχασε τη ζωή του ο καταδρομέας φίλος του Τζώρτζη Μονογυιού που οδηγούσε την μοτοσικλέτα. 
unnamed

Ο Τζώρτζης Μονογυιός φορούσε κράνος και σώθηκε γιατί εκτός από το κράνος, στη θέση που βρισκόταν δεν πετάχτηκε στον αέρα με τις όποιες συνέπειες, παρά, σύρθηκε στην άσφαλτο.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Τροχαίο με Ferrari -Τραγικό παιχνίδι της μοίρας: Ο Τζώρτζης οδηγούσε σε τροχαίο που σκοτώθηκε φίλος του"

Νόβακ Τζόκοβιτς: Ολοκληρώθηκε η ακρόαση στο δικαστήριο

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση της βίζας του απέναντι από τον δικαστή Kelly στη Μελβούρνη, μετά τη νέα ακύρωσή της, με προσωπική απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης της Αυστραλίας.

Ο Σέρβος τενίστας απειλείται ξανά με απέλαση από τη χώρα, αλλά και με απαγόρευση εισόδου για την επόμενη τριετία, γεγονός που σημαίνει ότι θα χάσει και τρία συνεχόμενα Australian Open, αν συμβεί κάτι τέτοιο.

Η ακρόαση του Τζόκοβιτς μεταδόθηκε “ζωντανά” μέσω youtube, μετά τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί στο stream του δικαστηρίου, την προηγούμενη φορά.

Η ακρόαση του Τζόκοβιτς

Η πλευρά του Σέρβου τενίστα “πιέζει” για να μην απελαθεί άμεσα, αλλά και ταυτόχρονα να υπάρξει απόφαση το συντομότερο δυνατό, ώστε να μπορέσει να αγωνιστεί κανονικά στο Australian Open. Ο δικαστής Κelly από την πλευρά του, τόνισε ότι η υπόθεση μπορεί να πάει στο ομοσπονδιακό δικαστήριο. Ο ίδιος ο Τζόκοβιτς αναμένεται τα ξημερώματα (01:00 ώρα Ελλάδας) να καταθέσει στο υπουργείο Μετανάστευσης. 

Ο νομικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης τονίζει δε, ότι ο Τζόκοβιτς δεν θα μπει σε επιτήρηση μέχρι να παρευρεθεί στο υπουργείο, αλλά και δεν θα απελαθεί μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία του δικαστηρίου.

Ο δικηγόρος Γουντ του “Νόλε”, επισημαίνει ότι η απόφαση εναντίον του πελάτη του από τον υπουργό έγινε υπό το φόβο να “ξεσηκωθούν” οι αντιεμβολιαστές της χώρας, αλλά σε μία πιθανή απέλασή του, υποστήριξε ότι ο κίνδυνος είναι ακόμη μεγαλύτερος για κάτι τέτοιο.

Ο δικηγόρος της κυβέρνησης επανέλαβε ότι ο Τζόκοβιτς δεν θα μπει σήμερα σε επιτήρηση, ώστε να βρεθεί αύριο στο υπουργείο Μετανάστευσης, αλλά στη συνέχεια θα πάει στο ξενοδοχείο με τους παράνομους μετανάστες. Αν δεν εμφανιστεί εκεί, θα απελαθεί αμέσως από τη χώρα. Θα βγαίνει δε μέχρι την Κυριακή από το ξενοδοχείο, μόνο για να πηγαίνει στο δικαστήριο. Αν δεν εμφανιστεί σε κάποια από τις υποχρεώσεις του θα προχωρήσει η άμεση απέλασή του.

Η πλευρά του Σέρβου τενίστα ζήτησε αντίστοιχα να μην υπάρξει επιτήρηση στο ξενοδοχείο των αρχών, αλλά αντίθετα να μείνει με τους δικηγόρους του, στο χώρο που βρίσκεται τώρα.

Διακοπή μερικών λεπτών ζήτησε ο δικαστής. Αμέσως μετά θα αποφασίσει να θα εκδικάσει ο ίδιος την υπόθεση ή αν θα τη στείλει στο ομοσπονδιακό δικαστήριο, κάτι που δεν επιθυμούν οι δικηγόροι του Τζόκοβιτς.

Επανήλθε ο δικαστής. Στο ομοσπονδιακό δικαστήριο θα μεταφερθεί η απόφαση. Ο δικαστής Kelly τόνισε ότι ο Σέρβος τενίστας θα πρέπει να παρουσιαστεί στο ξενοδοχείο επιτήρησης αύριο μετά την παρουσία του στο υπουργείο Μετανάστευσης, αλλά θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί με τους δικηγόρους του για τις ένορκες βεβαιώσεις. Στη συνέχεια θα επιστρέψει σε επιτήρηση και θα βγει ξανά την Κυριακή για να πάει στο δικαστήριο, όπου και θα δοθεί η συνέχεια της υπόθεσης…

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Νόβακ Τζόκοβιτς: Ολοκληρώθηκε η ακρόαση στο δικαστήριο"

Πρωθυπουργός Αυστραλίας για Τζόκοβιτς: Προστατεύουμε τις θυσίες των Αυστραλών κατά την πανδημία

Η ακύρωση της βίζας του αστέρα του παγκόσμιου τένις Νόβακ Τζόκοβιτς αποσκοπεί στην προστασία των αποτελεσμάτων των θυσιών που έκαναν οι Αυστραλοί κατά τη διάρκεια της πανδημίας της Covid-19, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον.

«Οι Αυστραλοί έκαναν πολλές θυσίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας αυτής και επιθυμούν δικαίως το αποτέλεσμα των θυσιών τους να προστατευθεί», δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο Αυστραλός πρωθυπουργός σχετικά με την υπόθεση Τζόκοβιτς, ο οποίος ήθελε να εισέλθει στην Αυστραλία χωρίς να έχει εμβολιασθεί κατά της Covid-19.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πρωθυπουργός Αυστραλίας για Τζόκοβιτς: Προστατεύουμε τις θυσίες των Αυστραλών κατά την πανδημία"

Αναβολή για τον Μάιο(!) στη δίκη του αντιεμβολιαστή δικηγόρου Αντωνιάδη

Αναβολή δόθηκε σήμερα από το Β΄ Τριμελές Εφετείο Πλημμεληματων στην εκδίκαση της υπόθεσης του αντιεμβολιαστή δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη, ο οποίος με συνεχείς αναρτήσεις του υποστηρίζει ότι η διασωλήνωση ασθενών με κορωνοϊό γίνεται δήθεν... χωρίς λόγο και παράλληλα ισχυρίζεται ότι τα εμβόλια προκαλούν βλάβες στην υγεία.

Ο λόγος που δόθηκε αναβολή στη δίκη είναι ότι ο κατηγορούμενος δικηγόρος για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων μέσω Διαδικτύου και μάλιστα κατ΄εξακολούθηση, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Ως εκ τούτου η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τις 4 Μαΐου.

Μάλιστα ο κατηγορούμενος σε σχετική ανάρτησή του ο ίδιος, ζητούσε τη διακοπή της «δίκης του αιώνα», όπως τη χαρακτηρίζει και όχι την αναβολή της.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Αναβολή για τον Μάιο(!) στη δίκη του αντιεμβολιαστή δικηγόρου Αντωνιάδη"

Πλεύρης: Ποιοι ανεμβολίαστοι άνω των 60 δε θα πληρώσουν πρόστιμο

Για την πορεία της πανδημίας καθώς και για εκείνους που θα εξαιρεθούν από το πρόστιμο που θα ισχύει για τους ανεμβολίαστους άνω των 60, μίλησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ο κ. Πλεύρης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφέρθηκε στην υποχρεωτικότητα του εμβολίου για τους άνω των 60. Ο Υπουργός Υγείας έκρινε πως το μέτρο είχε αποτελεσματικότητα, καθώς από τους 550.000 ανεμβολίαστους συμπολίτες μας οι μισοί περίπου έχουν πλέον εμβολιαστεί. Σε ότι αφορά το πρόστιμο των 50 ευρώ που θα βεβαιωθεί από την επόμενη Δευτέρα για τον μισό Ιανουάριο, είπε ότι θα κληθούν να το πληρώσουν και όσοι ναι μεν έχουν κλείσει ραντεβού αλλά δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη.

Αυτοί που δεν θα πληρώσουν το πρόστιμο είναι όσοι έχουν ζητήσει να εμβολιαστούν κατ΄ οίκον αλλά αυτό δεν έχει γίνει ακόμη και όσοι έχουν υποβάλλει ένσταση και τελικά θα δικαιωθούν.

Σχετικά με την εικόνα της πανδημίας, ο κ. Πλεύρης τόνισε πως η εικόνα που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι ότι υπάρχει μια σταθερή μείωση των κρουσμάτων παρά το γεγονός ότι περιμέναμε την κορύφωση λίγο αργότερα, αλλά αυτό δεν μας επιτρέπει να εφησυχάζουμε καθώς τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν.

Όπως είπε ο κ. Πλεύρης ενώ η αναλογία των κρουσμάτων με την παραλλαγή Όμικρον είναι 9 προς 1 σε σχέση με την παραλλαγή Δέλτα, η εικόνα στις νοσηλείες είναι διαφορετική και είναι μοιρασμένες.

Σε ότι αφορά τα self test που πραγματοποιήθηκαν χθες Πέμπτη από μαθητές, δηλώθηκαν περίπου 6.500 θετικά, αριθμός που μπορεί βέβαια να μεγαλώσει σήμερα το πρωί, αλλά σε κάθε περίπτωση μικρότερος από αυτόν της περασμένης Δευτέρας στο άνοιγμα των σχολείων.

Σε ότι αφορά την οδηγία που έχει δοθεί και επιτρέπει στους νοσήσαντες να επιστρέψουν στην εργασία τους μετά την πέμπτη ημέρα από την νόσηση αν δεν έχουν συμπτώματα ακόμη και χωρίς αρνητικό τεστ, ο κ. Πλεύρης είπε ότι είναι καθαρά επιστημονικό θέμα κι αυτό προτείνουν οι ειδικοί. Εξήγησε δε πως όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι σε αυτή την περίπτωση ο κίνδυνος μετάδοσης είναι μηδαμινός ή έστω πολύ μικρός.

Τέλος και μεταξύ άλλων, σε ότι αφορά την αγωγή που κατέθεσε κατά την απεργίας των εργαζομένων στο Παίδων Πεντέλης, είπε ότι ήταν απαραίτητο να το κάνει γιατί η απεργία προκηρύχθηκε χωρίς να οριστεί προσωπικό ασφαλείας κι αυτό σημαίνει ότι παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις θα μπορούσε ένα παιδάκι να πάει για να εμβολιαστεί και στο τέλος να μην εμβολιαζόταν.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πλεύρης: Ποιοι ανεμβολίαστοι άνω των 60 δε θα πληρώσουν πρόστιμο"

Θρήνος στη Φθιώτιδα για 14χρονο παιδί που «έφυγε» από κορωνοϊό

Ένα ακόμη παιδί, θύμα της πανδημίας μετρά η Φθιώτιδα. Πρόκειται για 14χρονο αγόρι ΑμεΑ, από περιοχή της Ανατολικής Φθιώτιδας, το οποίο νόσησε σοβαρά από την covid-19 και κατέληξε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Ο μικρός διακομίστηκε το πρωί της Τρίτης (11/1) γύρω στις 11 το πρωί στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας, μαζί με τους γονείς του που είναι ανεμβολίαστοι και επίσης νοσούν από τον ιό.

Διαπιστώθηκε ότι νοσούσε βαριά από την επικίνδυνη ασθένεια και το ίδιο απόγευμα είχε διακομιστεί στο Νοσοκομείο Παίδων. Δυστυχώς ο οργανισμός του δεν άντεξε και κατέληξε βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και όλη τη Φθιώτιδα.

Η Φθιώτιδα, που έχει πληρώσει βαρύ τίμημα σε αυτό το 4ο ουσιαστικά κύμα με τη μετάλλαξη «Δέλτα» η οποία σάρωσε την περιοχή και δυστυχώς ανάμεσα στα δεκάδες θύματα είχαμε και δύο 14χρονα παιδιά.

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » " Θρήνος στη Φθιώτιδα για 14χρονο παιδί που «έφυγε» από κορωνοϊό "

Καιρός – Κοζάνη: Αποκλεισμένοι για 5η μέρα χωρίς ρεύμα στα χιόνια με το νερό να λιγοστεύει – Δείτε τις εικόνες

Αποκλεισμένοι για πέμπτη ημέρα από κάθε οδική πρόσβαση και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα παραμένουν τέσσερις κάτοικοι στον ορεινό οικισμό του Καταφυγίου, στον Δήμο Βελβεντού στην Κοζάνη…

Εξαιτίας της πρόσφατης κακοκαιρίας, πολλά δένδρα, υπό το βάρος του χιονιού και τους ισχυρούς ανέμους, έπεσαν πάνω στις κολώνες του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος και παρά το γεγονός ότι συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται ήδη στην περιοχή, το έργο τους καθίσταται πολύ δύσκολο καθώς το χιόνι, σε πολλά σημεία του δρόμου ξεπερνά το ένα μέτρο.

«Η ζημιά στο δίκτυο μεταφοράς είναι μεγάλη, έχουν πέσει περισσότερες από 200 κολώνες και ίσως θα χρειαστεί πάνω από μήνα η αποκατάστασή τους», δήλωσε ο δήμαρχος Βελβεντού Μανώλης Στεργίου, ενώ σε ό,τι αφορά τη οδική πρόσβαση εξήγησε πως «επιστρατεύθηκε συνεργείο υλοτόμων, που τεμαχίζει τους κορμούς των δένδρων, οι οποίοι είναι πεσμένοι στον μοναδικό δρόμο, απ’ όπου αυτή τη στιγμή θα μπορούσαμε να φτάσουμε στον οικισμό».

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ συνομίλησε με τον Γιάννη Λέτσα, έναν από τους τέσσερις κατοίκους που έχει αποκλειστεί στο χωριό, ο οποίος ανέφερε πως «το χιόνι εντός του οικισμού είναι στο ένα μέτρο, γεγονός που δυσκολεύει τις μεταξύ μας μετακινήσεις».

Διαβεβαίωσε ότι «όλοι οι κάτοικοι είναι καλά στην υγεία τους, υπάρχουν τρόφιμα και ξύλα για τη θέρμανση», ενώ ως πρόβλημα επισήμανε το γεγονός ότι «το νερό έχει αρχίσει και λιγοστεύει εξαιτίας βλάβης που υπάρχει, κατά πάσα πιθανότητα στο δίκτυο ύδρευσης». Ερωτηθείς δε αν χρειάζεται κάποια άμεση επέμβαση για τον απεγκλωβισμό τους, απάντησε πως «δεν υπάρχει πρόβλημα τουλάχιστον για ορισμένες ημέρες ακόμη, έχουμε απ’ όλα και δεν χρειάζεται η Πολιτεία να μπαίνει σε τέτοιες δαπανηρές διαδικασίες».

Ο κ. Λέτσας εξέφρασε, ωστόσο, το παράπονό του καθώς, όπως υποστηρίζει, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας γνώριζαν από το καλοκαίρι ότι έχει υποστεί κατολίσθηση ένα τμήμα του δρόμου στην περιοχή «Μπιζινίσιος» αλλά δεν έλαβαν πρωτοβουλία για τον καθαρισμό του δρόμου, με αποτέλεσμα, σήμερα, η πρόσβαση του χωριού να εξαρτάται από έναν δρόμο που είναι αρκετά πιο δύσκολος και περισσότερο δύσβατος, ειδικά τον χειμώνα. «Εάν είχαν καθαρίσει τον “Μπιζινίσιο”, σήμερα που μιλάμε δεν θα είμαστε αποκλεισμένοι στο Καταφύγι», κατέληξε.

Εκτός από το πρόβλημα με τους αποκλεισμένους κατοίκους του Καταφυγίου, το Βελβεντό εδώ και δύο ημέρες είναι χωρίς νερό εξαιτίας βλάβης που υπέστη το δίκτυο μεταφοράς από τις πηγές που βρίσκονται στις πλαγιές των Πιερίων. Και σ’ αυτή την περίπτωση, το έργο των ανθρώπων που προσπαθούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα είναι δύσκολο, αφού ο αγωγός είναι σκεπασμένος με ένα μέτρο χιόνι, ενώ σε αρκετά σημεία η πρόσβαση είναι αδύνατη αφού ακόμη και οι δασικοί δρόμοι έχουν κλείσει εξαιτίας πτώσης των δένδρων.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός – Κοζάνη: Αποκλεισμένοι για 5η μέρα χωρίς ρεύμα στα χιόνια με το νερό να λιγοστεύει – Δείτε τις εικόνες"

Υπό κατάληψη το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών από φοιτητές

Σε κατάληψη προχώρησαν οι φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), ύστερα από γενική συνέλευση που πραγματοποίησε χθες ο φοιτητικός σύλλογος της ΑΣΟΕΕ «Σωτήρης Πέτρουλας» με αφορμή τις καταγγελίες σε βάρος καθηγητή του Πανεπιστημίου, ο οποίος ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη για οικονομικές και άλλες υποθέσεις.

Οι φοιτητές ζητούν ο συγκεκριμένος καθηγητής να απομακρυνθεί και η υπόθεση να διερευνηθεί άμεσα από τη Δικαιοσύνη, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή τους.

«Να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της Συγκλήτου από τη συνεδρίαση που αφορούσε το συγκεκριμένο θέμα και να παραιτηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στη συγκάλυψη, και ο πρύτανης, Δημήτρης Μπουραντώνης», αναφέρουν, ζητώντας «η ιδιότητα του καθηγητή να είναι ασυμβίβαστη με την επιχειρηματική δραστηριότητα».

Μεταξύ άλλων, διεκδικούν δωρεάν επαναλαμβανόμενα rapid test για όλους τους φοιτητές, μέτρα προστασίας της υγείας των φοιτητών, ισότιμης πρόσβασης στην επερχόμενη εξεταστική, ενώ απορρίπτουν την προοπτική πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Για την ερχόμενη Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, έχουν προγραμματίσει κινητοποίηση στην Πρυτανεία στις 13:00 και διοργανώνουν κεντρικό συλλαλητήριο την επόμενη εβδομάδα μαζί με τους υπόλοιπους Φοιτητικούς Συλλόγους της Αθήνας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Υπό κατάληψη το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών από φοιτητές"

Self Test στα σχολεία: Εντοπίστηκαν 6.364 θετικά το τελευταίο 24ωρο

Κατά τη διάρκεια του 3ου οριζόντιου εβδομαδιαίου ελέγχου κατά του κορονοϊού, βρέθηκαν 6.364 θετικά σελφ τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς μέχρι χθες βράδυ, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Παιδείας.

Τα τμήματα σε αναστολή λειτουργίας σε όλη την Επικράτεια λόγω πολλαπλών κρουσμάτων είναι δύο.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Self Test στα σχολεία: Εντοπίστηκαν 6.364 θετικά το τελευταίο 24ωρο"

«Μπαλτάς» της ΔΕΗ στα κρεοπωλεία της Λάρισας – Μέχρι και 400% αύξηση στους λογαριασμούς!

Στα… κάγκελα είναι οι Λαρισαίοι κρεοπώλες λαμβάνοντας τους τελευταίους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος οι οποίοι στην καλύτερη των περιπτώσεων καταγράφουν αυξήσεις 100%! Σε άλλες περιπτώσεις μάλιστα, η ανατίμηση αγγίζει το 400% φέρνοντας σε απόγνωση τα παραδοσιακά κρεοπωλεία.

Μιλώντας στο onlarissa.gr o πρόεδρος της Συντεχνίας Κρεοπωλών Λάρισας κ. Βαγγέλης Ρίζος εξήγησε πως «υπάρχει συνάδελφος που πλήρωνε 700 ευρώ ρεύμα το μήνα και τώρα καλείται να δώσει πάνω από 2.500 ευρώ, ενώ ένας άλλος που από 500 ευρώ το μήνα, πρέπει να πληρώσει 1.600 ευρώ!»

«Είναι εξωφρενικό αλλά είναι αληθινό, συνεχίζει, είμαστε ένας κλάδος που αποφεύγουμε τις διαμαρτυρίες. Εμμέσως πλην σαφώς όμως αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να μας κλείσουν τα καταστήματα. Είναι άδικο όμως γιατί δουλεύουμε με μικρό ποσοστό κέρδους.

Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για αυτό που συμβαίνει με το ενεργειακό είναι θηλιά στο λαιμό μας παρότι σαν κλάδος δεν εκφράζουμε διαμαρτυρία εύκολα προσπαθούμε με την ποιότητα και με συλλογικές δράσεις να αντεπεξερχόμαστε σε κάθε δυσκολία που προκύπτει ,αλλά όταν έχουμε από 800€ μέχρι και 3.000 ευρώ το μήνα ρεύμα νομίζω ότι είναι δύσκολο να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σε ένα τέτοιο δυσβάσταχτο έξοδο ακόμη είναι σαν να προλογίζουν το κλείσιμο των καταστημάτων μας».

Παρά τις υπέρογκες αυξήσεις στην ενέργεια, ο κ. Ρίζος διαβεβαιώνει πως αυτές δε θα μετακυληθούν στους καταναλωτές οι οποίοι ήδη είδαν τα κρέατα να παίρνουν την ανιούσα λόγω των αυξήσεων στο χονδρεμπόριο.

onlarissa
Διαβάστε Περισσότερα » "«Μπαλτάς» της ΔΕΗ στα κρεοπωλεία της Λάρισας – Μέχρι και 400% αύξηση στους λογαριασμούς!"

Ναυάγησε το σχέδιο για φραγή 5ψήφιων αριθμών στα κινητά

Μόνο με τη συναίνεση των καταναλωτών θα μπορεί να χρεώνονται στους λογαριασμούς τους οι υπέρογκες χρεώσεις των πενταψήφιων αριθμών καθώς οι εταιρείες που συμμετείχαν στη δημόσια διαβούλευση ήταν αντίθετες στην εκ των προτέρων φραγή.

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΕΤΤ τονίζει χαρακτηριστικά: «Οι συμμετέχοντες στη δημόσια διαβούλευση εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην πρόταση της ΕΕΤΤ για την προστασία των καταναλωτών να εφαρμοστεί εκ των προτέρων φραγή σε όλες τις υπηρεσίες που χρεώνονται με τη λήψη PSMS/PMMS σε όλους τους συνδρομητές των Παρόχων Δικτύου Εκκίνησης Κλήσεων, ώστε να διασφαλιστεί η εγγραφή στις υπηρεσίες αυτές και η λήψη τους με τη συναίνεση των συνδρομητών. Στην παρούσα χρονική στιγμή, η ΕΕΤΤ δεν θα προχωρήσει στην τροποποίηση της ΑΠ ΕΕΤΤ 578/29/28.09.2010 (ΦΕΚ 1651/Β/15.10.2010) “Κώδικας Δεοντολογίας για την παροχή Υπηρεσιών Πολυμεσικής Πληροφόρησης”, ως ισχύει. Ωστόσο, διαπιστώνει την ανάγκη να εξετάσει συνολικά το θέμα των χρεώσεων υπηρεσιών τρίτων που πραγματοποιούνται είτε μέσω των αριθμοδοτικών σειρών Υπηρεσιών Πολυμεσικής Πληροφόρησης, ή χωρίς τη χρήση αυτών (με απευθείας χρέωση) και ενσωματώνονται προς πληρωμή στον λογαριασμό ηλεκτρονικών επικοινωνιών».

Μάλιστα τονίζει ότι: «Λαμβάνοντας υπόψη και τις προτάσεις των συμμετεχόντων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της παρούσας διαβούλευσης, θα εξετάσει τη λήψη κατάλληλων μέτρων προστασίας των καταναλωτών, ώστε να διασφαλιστεί η ενσωμάτωση των χρεώσεων αυτών στον λογαριασμό των συνδρομητών, αφού πρώτα έχει παρασχεθεί η συναίνεσή τους και θα προχωρήσει στη διενέργεια νέας σχετικής δημόσιας διαβούλευσης».

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕΤΤ πρότεινε, μεταξύ άλλων, ότι θα εφαρμόζεται εκ των προτέρων φραγή σε όλες τις υπηρεσίες που χρεώνονται με τη λήψη «premium» απλών ή πολυμεσικών μηνυμάτων (PSMS, PMMS) σε όλους τους συνδρομητές των παρόχων.

Η απόφαση της ΕΕΤΤ για προστασία των καταναλωτών είχε προκύψει μετά τη βροχή καταγγελιών το 2019 για υπέρογκες χρεώσεις σε λογαριασμούς, με την ΕΕΤΤ να προχωρά μάλιστα τότε σε ανακοίνωση με συμβουλές προς τους καταναλωτές για να αποφύγουν τέτοιες χρεώσεις.

Η απόφαση που είχε λάβει η ΕΕΤΤ

Η απόφαση της ΕΕΤΤ προέβλεπε πως τα μηνύματα από πενταψήφιους αριθμούς θα μπορούν να ληφθούν μόνο στην περίπτωση που ο καταναλωτής δεχθεί να αποστείλει μήνυμα, ώστε να το «ξεκλειδώσει». Η άρση θα γινόταν είτε για όλα τα πενταψήφια είτε για ένα συγκεκριμένο νούμερο. Ο πάροχος θα πρέπει να αποστείλει χωρίς χρέωση μήνυμα ότι επήλθε άρση, αλλιώς η άρση φραγής καθίσταται άκυρη.

Υπενθυμίζεται ότι το 2019 καταγράφηκαν πάνω από 3.500 καταγγελίες σχετικά με εγγραφή σε τέτοιες υπηρεσίες χωρίς τη συγκατάθεση του καταναλωτή και στη συνέχεια κάποιες χρεώσεις που προκάλεσαν σημαντικές αντιδράσεις. Το 2020, οι καταγγελίες μειώθηκαν κάτω από τις μισές, δείχνοντας μεγάλη αποκλιμάκωση καθώς η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων προχώρησε σε επανεξέταση του κώδικα δεοντολογίας των πολυμεσικών, ανταποκρινόμενη σε αυτές τις καταγγελίες και σε διαβούλευση, όπου τροποποιήθηκε ο Κανονισμός, ώστε να μη δίνεται η δυνατότητα να εγγραφεί κάποιος καταναλωτής σε τέτοιου είδους υπηρεσία, αν δεν υπάρχει η συγκατάθεσή του μέσω sms.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ναυάγησε το σχέδιο για φραγή 5ψήφιων αριθμών στα κινητά"

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς απελάθηκε από την Αυστραλία, εκτός Australian Open

Ένα σίριαλ που κράτησε μία εβδομάδα, έφτασε στο τέλος του με την απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης της Αυστραλίας. Ο Άλεξ Χοκ απέλασε τον Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο1 στον κόσμο), που δεν θα υπερασπιστεί το τρόπαιό του στο Australian Open το οποίο ξεκινάει στις 17 Ιανουαρίου, παρά την μεγάλη μάχη που έδωσε τις τελευταίες ημέρες για να αποδείξει ότι είχε το δικαίωμα να μείνει στην χώρα κι ας μην είχε τα απαραίτητα έγγραφα για να μπει στην Μελβούρνη χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα.

Ο Σέρβος τενίστας παραδέχθηκε με ανακοίνωσή του ότι συνεργάτης του συμπλήρωσε λάθος το χαρτί εισόδου στην χώρα και τελικά, η κυβέρνηση της Αυστραλίας ήταν αυτή που κέρδισε όχι το γκέιμ, αλλά το παιχνίδι απέναντί του.

Έτσι, η απόφαση του Δικαστή Άντονι Κέλι ουσιαστικά ακυρώθηκε, με τον Άλεξ Χοκ να έχει την τελευταία κουβέντα και να παίρνει την απόφαση να στείλει τον Νόλε πίσω στο σπίτι του μία ημέρα μετά την κλήρωση για το ταμπλό του Australian Open, όπου είχε κληρωθεί με τον συμπατριώτη του, Μιομίρ Κετσμάνοβιτς.

Συγκεκριμένα με γραπτή του δήλωση η οποία βγήκε το πρωί της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος) ο Άλεξ Χοκ τόνισε πως έφτασε στις συγκεκριμένη απόφαση εξετάζοντας όλα τα στοιχεία που ήρθαν στα χέρια του απ' όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Το σημαντικότερο κομμάτι της ανακοίνωσης είναι εκείνο που αφορά τη συνοριοφυλακή της Αυστραλίας. Ο δικαστής ουσιαστικά είχε αδειάσει τις Αρχές για να στηρίξει την απόφασή του την περασμένη Δευτέρα, όμως στην ανακοίνωσή του ο Χοκ ξεκαθαρίζει ότι έκαναν σωστά τη δουλειά τους και μάλιστα τους ευχαριστεί για αυτό.

"Σήμερα άσκησα την εξουσία μου σύμφωνα με το άρθρο 133C(3) του νόμου περί μετανάστευσης για να ακυρώσω τη βίζα που κατείχε ο κ. Νόβακ Τζόκοβιτς για λόγους υγείας και καλής τάξης και προς το δημόσιο συμφέρον. Αυτή η απόφαση ακολούθησε τις εντολές του Ομοσπονδιακού Περιφερειακού και Οικογενειακού Δικαστηρίου στις 10 Ιανουαρίου 2022, ακυρώνοντας μια προηγούμενη απόφαση ακύρωσης για λόγους διαδικαστικής δικαιοσύνης.

Εξέτασα προσεκτικά τις πληροφορίες που μου παρείχαν το Υπουργείο Εσωτερικών, η Αυστραλιανή Συνοριακή Δύναμη και ο κ. Τζόκοβιτς. Η κυβέρνηση του Μόρισον είναι σταθερά δεσμευμένη στην προστασία των συνόρων της Αυστραλίας, ιδιαίτερα σε σχέση με την πανδημία.

Ευχαριστώ τους αξιωματικούς του Υπουργείου Εσωτερικών και της Αυστραλιανής Συνοριακής Δύναμης που εργάζονται καθημερινά για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της Αυστραλίας σε ολοένα και πιο απαιτητικά επιχειρησιακά περιβάλλοντα".

Η ανακοίνωση του Άλεξ Χοκ για τον Νόβακ Τζόκοβιτς
Η ανακοίνωση του Άλεξ Χοκ για τον Νόβακ Τζόκοβιτς

Εκείνο που περιμένουμε να δούμε τώρα είναι τι θα κάνει η πλευρά του Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης και να περιμένει την εκδίκασή της από το δικαστήριο σε άγνωστη βέβαια ημερομηνία.

sport24

Διαβάστε Περισσότερα » " Ο Νόβακ Τζόκοβιτς απελάθηκε από την Αυστραλία, εκτός Australian Open"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news