facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022

Σύλληψη τεσσάρων ανηλίκων για απόπειρα ληστείας σε βάρος άλλου ανήλικου

Στη σύλληψη τεσσάρων ανηλίκων στο Κερατσίνι για απόπειρα ληστείας σε βάρος άλλου ανήλικου, προχώρησαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μεσημβρινές ώρες της 8-9-2022 στο Κερατσίνι, οι κατηγορούμενοι προσέγγισαν ανήλικο και με την χρήση σωματικής βίας και μεταλλικού αντικειμένου αποπειράθηκαν να του αφαιρέσουν χρηματικό ποσό. Ο παθών αντιστάθηκε και οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

Μετά από αναζητήσεις, αστυνομικοί της Ομάδα ΔΙΑΣ τους εντόπισαν στο Κερατσίνι και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας, όπου αναγνωρίστηκαν ως οι δράστες της προηγηθείσας απόπειρας ληστείας και συνελήφθησαν.

Επιπρόσθετα, στο Τμήμα Ασφαλείας οδηγήθηκε η μητέρα του ενός εκ των δραστών, η οποία και συνελήφθη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

ΑΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σύλληψη τεσσάρων ανηλίκων για απόπειρα ληστείας σε βάρος άλλου ανήλικου"

Αλέξης Κούγιας για υπόθεση Πισπιρίγκου: Πέντε ερωτήματα στην Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος

Απάντηση στην ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος για την υπόθεση Πισπιρίγκου δίνει με νέο δελτίο τύπου ο δικηγόρος της 33χρονης κατηγορούμενης για τις δολοφονίες των τριών παιδιών της, Αλέξης Κούγιας.

Ο γνωστός ποινικολόγος θέτει πέντε ερωτήματα στην Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα πως συμφωνεί λέξη προς λέξη με την ανακοίνωση της δικαστικής ένωσης.

Μεταξύ άλλων, ο κ.Κούγιας βάλλει και πάλι κατά του εισαγγελέα που υπέβαλε την πρόταση στο δικαστικό συμβούλιο για παραπομπή σε δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας, αναφέροντας πως κατασκεύασε «ένα πρωτοφανές κίνητρο» για την εντολέα του πως σκότωσε το παιδί της για να κερδίσει το ενδιαφέρον του συζύγου της.

Επιπλέον, επισημαίνει ότι ο εισαγγελέας περιγράφει την εντολέα του με επίθετα και χαρακτηρισμούς που σε μία δικαστική αίθουσα δε θα γίνονταν δεκτά ενώ διερωτάται γιατί δεν έχει υπάρξει ακόμα παρέμβαση για διαρροή καταθέσεων και της εισαγγελικής πρόταση στον Τύπο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Κούγια έχει ως εξής:

«Διάβασα την πριν από λίγη ώρα εκδοθείσα ανακοίνωση της Ενώσεως Εισαγγελέων και θέλω να απαντήσω πολύ προσεκτικά με τα εξής:

Συμφωνώ λέξη προς λέξη με τα όσα στην ανακοίνωσή σας δημοσιοποιείτε.

Θέλω όμως να σας υποβάλω πέντε ερωτήσεις:

Πρώτη ερώτηση: Έχετε ποτέ διαβάσει πρόταση συναδέλφου σας, είτε του πρώτου βαθμού, είτε του δευτέρου βαθμού, είτε του Αρείου Πάγου, ο οποίος, αντί να ασχολείται με τα αποδεικτικά στοιχεία της υποθέσεως και το νομικό χαρακτηρισμό της πράξεως, βάσει των οποίων θα πρέπει να διατυπωθεί η κατηγορία, να κατασκευάζει ο ίδιος ένα πρωτοφανές κίνητρο για την παγκόσμια δικαστική κοινότητα, όπως κατασκεύασε ο συγκεκριμένος Εισαγγελέας, ότι δηλαδή μια μητέρα, η οποία δεν έλειψε ούτε ένα λεπτό από το πλευρό του παιδιού της, από την ώρα που γεννήθηκε, μέχρι την ώρα που έχασε τη ζωή του ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, του αφαίρεσε τη ζωή, χρησιμοποιώντας μια φαρμακευτική ουσία, την οποία δεν μπορεί να προμηθευτεί κανένας ιδιώτης από πουθενά, γιατί δήθεν με τον τρόπο αυτό ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΗΣ, με τον οποίο είχε προβλήματα;

Δεύτερη ερώτηση: Έχετε ακούσει ή έχετε διαβάσει ποτέ εισαγγελική πρόταση συναδέλφου σας, ο οποίος, αντί να ασχολείται με τα αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν κατά την άποψή του την κατηγορία, την οποία θέλει να αποδώσει στην κα κατηγορουμένη, να περιγράφει την προσωπικότητά της με τέτοια επίθετα και με τέτοιους χαρακτηρισμούς που αν αυτό εγένετο σε μια δικαστική αίθουσα, θα δικαιολογούσε απόλυτα την υποβολή μιας αιτήσεως εξαιρέσεως εις βάρος του ως εντελώς προκατειλημμένου κατά της κας κατηγορουμένης, αφού παραβαίνει αυτό, το οποίο επιβάλει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, δηλαδή ότι δηλαδή τόσο οι Εισαγγελείς όσο και οι Δικαστές, κατά την άσκηση του λειτουργήματός τους, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ήρεμοι, νηφάλιοι και να περιορίζονται μόνο στη διερεύνηση της κατηγορίας, όπως ρητώς περιγράφεται στο άρθρο 332 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, όπου η ανάλογη συμπεριφορά Εισαγγελέα είναι πειθαρχικό παράπτωμα;

Τρίτη ερώτηση: Ποια ήταν η αντίδραση και ποια ανακοίνωση έκανε η Ένωσή σας όλους τους έξι σχεδόν μήνες που η εντολέας μου κατακρεουργείται καθημερινά από δήθεν δημοσιογράφους, ιδιώτες μαϊντανούς ιατροδικαστές, συνταξιούχους αστυνομικούς που δεν έχουν συμμετάσχει ούτε καν σε αστυνομική προανάκριση για ένα σοβαρό έγκλημα, ψυχιάτρους και ψυχολόγους, καταρρακώνοντας κάθε λεπτό και κάθε ώρα και κάθε μέρα το τεκμήριο της αθωότητάς της;

Τέταρτη ερώτηση: Ποια θέση παίρνει ή πήρε η Ένωσή σας για την παράνομη δημοσιοποίηση των στοιχείων της δικογραφίας λίγα λεπτά μετά τη λήψη καταθέσεων;

Πέμπτη ερώτηση: Ποια είναι η θέση σας για το γεγονός ότι κανείς Εισαγγελέας και ειδικά η ιδιαίτερα ευαίσθητη γι’ αυτού του είδους τις συμπεριφορές Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κα Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου δεν έχει καν διατάξει προανάκριση για τη διαρροή της εισαγγελικής προτάσεως αυτούσιας σε εβδομαδιαία μονοθεματική εφημερίδα, της οποίας ο ιδιοκτήτης είναι συγγενής Δικαστικών Λειτουργών, δημιουργώντας ερωτηματικά, λόγω αυτής της συγγένειάς του, γι’ αυτή την εισαγγελική ανοχή προς το πρόσωπό του, αφού επί μήνες παραβαίνει το νόμο και δημοσιοποιεί επιλεκτικώς στοιχεία της δικογραφίας, όπως έκανε και με την αυτούσια δημοσιοποίηση της εισαγγελικής πρότασης, της οποίας αντίγραφο δικαιούμαστε να έχουμε μόνο εμείς και η πολιτική αγωγή και ουδείς άλλος;

Θα περίμενα ως υπερασπιστής που επί 50 χρόνια συνεργάζεται μαζί σας με έντιμο τρόπο για την απονομή της Δικαιοσύνης και την έκδοση δίκαιων αποφάσεων, να έχει ήδη ασκηθεί εναντίον του συγκεκριμένου προσώπου ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων με ενεργοποίηση της αυτοφώρου διαδικασίας, εκτός και αν οι πληροφοριοδότες του τυγχάνουν αντίστοιχης προστασίας.

Γνωρίζω προσωπικά το προεδρείο της Ενώσεως Εισαγγελέων, έχω συνυπάρξει σε σημαντικές υποθέσεις τόσο με τον Πρόεδρο κο Μπακέλα, όσο και με την Αντιπρόεδρο κα Μπακαλώνη, αλλά και το Γενικό Γραμματέα κο Σέβη, αλλά δυστυχώς τα μόνα θεσμικά όργανα που μέχρι σήμερα αντέδρασαν σε όλα αυτά τα λαϊκά δικαστήρια, τα οποία καθημερινά κάνουν πλουσιότερους παρουσιαστές και δήθεν δημοσιογράφους, ήταν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα Σακελλαροπούλου, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και εντελώς καθυστερημένα, με αφορμή τα όσα επακολούθησαν της απόφασης για το Δημήτριο Λιγνάδη, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, του οποίου την παρέμβαση περιμένω και πάλι».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλέξης Κούγιας για υπόθεση Πισπιρίγκου: Πέντε ερωτήματα στην Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος"

Λήξη συναγερμού για τον άνδρα που απειλούσε να πέσει από τον Παρθενώνα

Λήξη συναγερμού σήμανε στις αρχές λίγο μετά τις 19:15 καθώς ο άνδρας που βρισκόταν στην οροφή του Παρθενώνα για σχεδόν 10 ώρες κατέβηκε από το σημείο και δεσμεύτηκε από τις αρχές. Αυτή την ώρα οδηγείται στο Α.Τ. Συντάγματος.

Ο άνδρας που είχε κρεμάσει στον Παρθενώνα σημαίες της Ελλάδας, του Ισραήλ, των ΗΠΑ, της Ρωσίας, του Ολυμπιακού, της Νέας Δημοκρατίας, του ήλιου της Βεργίνας και πανό με την Κρήτη, ζητούσε επίμονα να συναντήσει τον πρωθυπουργό, ενώ δεν ανέφερε ότι είχε πρόθεση να πέσει.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Λήξη συναγερμού για τον άνδρα που απειλούσε να πέσει από τον Παρθενώνα "

Καιρός αύριο: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Που θα βρέξει (12/09)

Ο καιρός αύριο στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη θα φέρει τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες.

Τοπικές βροχές στις Σποράδες, την Εύβοια και από το βράδυ την ανατολική Πελοπόννησο. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, στα ανατολικά ηπειρωτικά τοπικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 26 με 28 βαθμούς, στα δυτικά τους 31 με 33 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά και την νησιωτική χώρα τους 28 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες οπότε στα ανατολικά υπάρχει πιθανότητα για βροχή μικρής διάρκειας.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη όπου τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες
Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στις Σποράδες και το βράδυ στην ανατολική Πελοπόννησο. Είναι πιθανόν τις μεσημβρινές ώρες τοπικές βροχές να σημειωθούν στην ανατολική Στερεά.
Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα Δωδεκάνησα αίθριος. Στο ανατολικό Αιγαίο τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες οπότε στις βορειότερες περιοχές είναι πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές βροχές έως τις μεσημβρινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Που θα βρέξει (12/09)"

Tέλος στην ομηρία των Ελλήνων ναυτικών στο Ιράν – Επιστρέφουν στην πατρίδα (video)

Tέλος στην περιπέτεια της ομηρίας των 10 Ελλήνων ναυτικών και 1 Κυπρίου που κρατούνταν στον Ιραν μπαίνει, μετά από σχετική ανακοίνωση των Ελληνικών Αρχών. 

Τα συνολικά 49 μέλη των πληρωμάτων των δύο ελληνόκτητων πλοίων τελούσαν υπό ομηρία  εν πλω, στον Περσικό Κόλπο για σχεδόν 100 ημέρες.

 

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού επισημαίνει ότι στην πρόσφατη επίσκεψη ελληνικού κλιμακίου που έγινε στο Ιράν, η ιρανική πλευρά έκανε ένα σημαντικό βήμα πίσω και συμφώνησε στην αντικατάσταση των δύο πληρωμάτων.

«Ξεπέρασε ήδη τους 3 μήνες η ομηρία των 49 Ναυτεργατών Ελλήνων και αλλοδαπών στα δεξαμενόπλοια τα οποία καταλήφθηκαν με ρεσάλτο ένοπλων δυνάμεων του Ιράν στις 27 Μάη 2022.

Η ΠΕΝΕΠ όλο αυτό το διάστημα παρακολουθεί πολύ στενά την υπόθεση των ομήρων Ναυτεργατών, έχει επικοινωνία μαζί τους αλλά και με συγγενείς τους, ενώ οι παρεμβάσεις της είναι συνεχόμενες προς τα αρμόδια Υπουργεία Εξωτερικών και Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο απεγκλωβισμός των ναυτικών αναμένεται να ξεκινήσει τη Δευτέρα 12/9 από τα μέλη του πληρώματος του πλοίου Prudent Warrior και θα ακολουθήσουν και τα μέλη του «Delta Poseidon». 

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Tέλος στην ομηρία των Ελλήνων ναυτικών στο Ιράν – Επιστρέφουν στην πατρίδα (video)"

Τουρκία – Μπαχτσελί: Αν οι Έλληνες επιθυμούν να πέσουν πάλι στη θάλασσα ας μας το πουν

Σε νέες παραληρηματικές δηλώσεις για την Ελλάδα, προχώρησε ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, κατά την ομιλία του στην Προύσα το απόγευμα της Κυριακής (11.09.2022).

Ο Μπαχτσελί κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να μην «εκνευρίζει» και να μη «ζορίζει την υπομονή» της Τουρκίας, ενώ απείλησε να ρίξει «ξανά τους Έλληνες στη θάλασσα». Πρόσθεσε επίσης πως για τους Τούρκους είναι «παιχνιδάκι να φτάσουν στην άλλη όχθη του Αιγαίου».

Αναλυτικά η δήλωση του Ντεβλέτ Μπαχτσελί: «Η κυβέρνηση της Ελλάδας θα πρέπει να σταματήσει να μπλέκεται στα πόδια μας και να μας τσιγκλάει συνεχώς. Πρέπει να σταματήσουν άμεσα τις παρενοχλήσεις και τις προκλήσεις. Η Ελλάδα θέλει να καταδικάζει όλος ο κόσμος την Τουρκία. Η ελληνική κυβέρνηση παίζει με τη φωτιά όταν υποστηρίζει πως μετά την Ουκρανία υπάρχει κίνδυνος ενός νέου πολέμου. Τα νησιά, στα οποία κάθεται πάνω τους παράνομα και άδικα, είναι δικαίωμά μας. Μη μας εκνευρίζουν. Μη ζορίζουν την υπομονή μας. Αν επιθυμούν να πέσουν πάλι στη θάλασσα, ας μας το πουν και τους ρίχνουμε όλους με τη βοήθεια του Θεού. Για μας είναι παιχνιδάκι να φτάσουμε από τη όχθη μας στην άλλη όχθη του Αιγαίου»

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία – Μπαχτσελί: Αν οι Έλληνες επιθυμούν να πέσουν πάλι στη θάλασσα ας μας το πουν"

Περίεργο περιστατικό στην Ακρόπολη: Άνδρας σκαρφάλωσε σε σκαλωσιά και κρέμασε σημαίες της Ελλάδας, του Ισραήλ, της ΝΔ κ.α

Ένας άνδρας κατάφερε να σκαρφαλώσει σε σκαλωσιά σε Ακρόπολη το μεσημέρι της Κυριακής και να κρεμάσει τις σημαίες της Ελλάδας, των ΗΠΑ, του Ισραήλ, της Νέας Δημοκρατίας, του Ολυμπιακού και μία με το αστέρι της Βεργίνας.

Στο σημείο έσπευσαν διαπραγματευτές για να τον πείσουν να κατέβει, αλλά και δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας δεν απειλεί να πέσει από το σημείο.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Περίεργο περιστατικό στην Ακρόπολη: Άνδρας σκαρφάλωσε σε σκαλωσιά και κρέμασε σημαίες της Ελλάδας, του Ισραήλ, της ΝΔ κ.α"

Αγανάκτηση λόγω επιθέσεων αδέσποτων σκύλων σε παραγωγικά ζώα

Έντονες αντιδράσεις προκαλούν οι αλλεπάλληλες επιθέσεις αδέσποτων σκυλιών σε κοπάδια προβάτων και άλλα παραγωγικά ζώα, ακόμη και εντός κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων σε Άρτα και Πρέβεζα.

Οι κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται αφενός γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων μεταφέρουν από τις πόλεις και απελευθερώνουν ανεξέλεγκτα σε βοσκότοπους αδέσποτα ζώα, τα οποία σχηματίζουν αγέλες και επιτίθενται σε παραγωγικά ζώα ακόμη και σε ανθρώπους και από την άλλη γιατί δεν προβλέπεται η καταβολή αποζημιώσεων.

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται τα προβλήματα με τις αγέλες αγριογούρουνων που προκαλούν τροχαία και ζημίες ακόμη και σε λαχανόκηπους σπιτιών.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αγανάκτηση λόγω επιθέσεων αδέσποτων σκύλων σε παραγωγικά ζώα"

«Bonus» σε όσους «κάψουν» φέτος πετρέλαιο – Πως θα δοθεί το επίδομα θέρμανσης

Αυξημένο θα είναι φέτος το επίδομα θέρμανσης, καθώς προοιωνίζεται ένας ιδιαίτερα δύσκολος χειμώνας, ενεργειακά, την ώρα που έχουν εκτοξευθεί ακόμα και οι τιμές στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Σύμφωνα με τα όσα εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ, το επίδομα θέρμανσης, το 2020 δόθηκαν 84 εκατομμύρια και πέρυσι 174 εκατομμύρια, ενώ φέτος το συνολικό κονδύλι θα φτάσει τα 300 εκατομμύρια. Στόχος είναι να λάβουν το επίδομα σχεδόν 1,3 εκατ. νοικοκυριά, μέσω και της διεύρυνσης των κριτηρίων.

Κίνητρα για «στροφή» στο πετρέλαιο

Την ίδια στιγμή, για όσους δικαιούχους καταναλώσουν για πρώτη φορά φέτος πετρέλαιο ή άλλες μορφές καυσίμου, πλην φυσικού αερίου, το επίδομα θα διπλασιάζεται.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να δώσει ένα ισχυρό κίνητρο για την αντικατάσταση του ηλεκτρισμού ή του φυσικού αερίου με άλλες μορφές θέρμανσης, όπου αυτό μπορεί να είναι εφικτό.

Το επίδομα θέρμανσης αναμένεται να είναι επιλέξιμο από όσα νοικοκυριά θα καταναλώσουν τις επιδοτούμενες μορφές καυσίμου (πετρέλαιο θέρμανσης εσωτερικής καύσης (DIESEL), φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα και βιομάζας (πέλετ).

Το επίδομα θα βασίζεται στις ώρες θέρμανσης που, κατά μέσο όρο, πραγματικά χρειάζεται σε ετήσια βάση κάθε νοικοκυριό, και θα είναι διαφορετικό ανάλογα με τις ειδικές μετεωρολογικές και κλιματικές συνθήκες που υπάρχουν σε κάθε χωριό και γειτονιά.

Το πετρέλαιο θέρμανσης

Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκινά παραδοσιακά στις 15 Οκτωβρίου, με τους πρατηριούχους να εκτιμούν ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα, η τιμή εκκίνησης θα ξεπερνά τα 1,60 ευρώ το λίτρο, ενώ δεν αποκλείεται να φτάσει ακόμα και τα 1,70 ευρώ το λίτρο, τιμή σχεδόν διπλάσια σε σχέση με την περσινή τιμή.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση προαναγγέλλει μία ειδική παρέμβαση που θα μειώνει το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία για όλους τους Έλληνες καταναλωτές, κάτι που αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "«Bonus» σε όσους «κάψουν» φέτος πετρέλαιο – Πως θα δοθεί το επίδομα θέρμανσης"

Η αποτίμηση των μέτρων από τους επαγγελματίες – Πώς τα σχολιάζουν στην ΕΡΤ Χατζηθεοδοσίου και Καββαθάς

Τη δική τους αποτίμηση των μέτρων που ανακοίνωσε, από το βήμα της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός κάνουν οι επαγγελματίες.

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, μιλώντας στην ΕΡΤ, έκανε λόγο για πολύ σημαντικά μέτρα, τα οποία στηρίζουν τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Δεν ακούσαμε όμως ούτε ένα μέτρο για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, ούτε ένα μέτρο που θα στήριζε και θα έδινε μια ελπίδα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν” τόνισε.

Περιμέναμε να ακούσουμε μείωση της φορολογίας, την κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος, μέτρα για την ενέργεια. Όλα αυτά δεν έγιναν. Εκτιμώ ότι η κυβέρνηση τα άφησε για αργότερα” δήλωσε ο κ. Χατζηθεοδοσίου και πρόσθεσε ότι: “Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση θέλει, όσο κι εμείς, οι επιχειρήσεις να μείνουν ανοικτές γιατί έχουν προσωπικό“.

Από πλευράς του ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ, Γιώργος Καββαθάς, τόνισε στην ΕΡΤ ότι οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της ενεργειακής κρίσης αλλά παρ όλα αυτά δεν εξαγγέλθηκε κανένα μέτρο, ούτε η κατάργηση του “άδικου μνημονιακού φόρου επιτηδεύματος“.

Τα 21 μέτρα του πρωθυπουργού είναι σε θετική κατεύθυνση, καθώς θα επιστρέψουν στην κοινωνία πόροι, αλλά δεν αγγίζουν τα σημερινά προβλήματα των επιχειρήσεων” κατέληξε.

ertnews 

Διαβάστε Περισσότερα » "Η αποτίμηση των μέτρων από τους επαγγελματίες – Πώς τα σχολιάζουν στην ΕΡΤ Χατζηθεοδοσίου και Καββαθάς"

Δένδιας: Πηγή εντάσεων η παραβίαση από την Τουρκία του διεθνούς δικαίου της Θάλασσας

Αποφασιστικό μήνυμα πως η Ελλάδα θα συνεχίσει να προασπίζει τα συμφέροντα και τα δικαιώματά της, πάντα στη βάση της UNCLOS, έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε χαιρετισμό τους στο 4ο Συμπόσιο Διεθνούς Δικαίου και Διεθνούς Πολιτικής της ΕΕΔΔΔΣ «40 χρόνια από τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας του Montego Bay 1982».

Στην έναρξη του χαιρετισμού του, ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε τη σημασία της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS), στην οποία η Ελλάδα αποδίδει ύψιστη σημασία, όπως τόνισε. «Η Σύμβαση μπορεί να ονομαστεί και “Σύνταγμα των ωκεανών”, και ο χαρακτηρισμός αυτός δεν συνιστά μία λεκτική υπερβολή. Όπως διαπίστωσα και στην πρόσφατη επίσκεψή μου στην Ασία, είναι χαρακτηρισμός που χρησιμοποιούν, μεταξύ άλλων, πολλοί Ασιάτες ομόλογοί μου. H UNCLOS είναι ένα ολοκληρωμένο ρυθμιστικό πλαίσιο, εγγύηση σταθερότητας και νομιμότητας στις δραστηριότητες των κρατών στη θάλασσα» επισήμανε.

Ειδικότερα για την Ελλάδα, είπε ότι η UNCLOS αποτελεί την πυξίδα, το «Ευαγγέλιο» της εξωτερικής μας πολιτικής. «Πάνω από 165 χώρες την έχουν ήδη επικυρώσει. Και ακόμα και χώρες που δεν το έχουν κάνει, όπως οι ΗΠΑ, καλούν για την πλήρη και απαρέγκλιτη εφαρμογή της. Η UNCLOS αποτελεί μέρος του εθιμικού Δικαίου». Σημείωσε, μάλιστα, ότι η Ελλάδα ακολουθώντας τους κανόνες της Σύμβασης, η χώρα μας προέβη τα τελευταία χρόνια σε ένα σύνολο εθνικά σημαντικών και ευεργετικών ενεργειών και δήλωσε περήφανος που συμμετείχε σε αυτές τις ενέργειες. «Στη συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών με την Ιταλία τον Ιούνιο 2020. Στη συμφωνία μερικής οριοθέτησης ΑΟΖ με την Αίγυπτο τον Αύγουστο 2020» προσέθεσε.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως η Ελλάδα έχει επανειλημμένα δηλώσει την πρόθεση και ετοιμότητά της να προχωρήσει και με άλλες γειτονικές χώρες σε διαπραγματεύσεις για τη σύναψη παρόμοιων συμφωνιών στη βάση του Διεθνούς Δικαίου. Για τον σκοπό αυτό, όπως εξήγησε, «έχουμε συμφωνήσει με την Αλβανία την υποβολή της οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών των δύο κρατών στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Σε απόλυτη συμμόρφωση προς τις διατάξεις της UNCLOS. Άλλωστε, με αυτό τον τρόπο άσκησε η χώρα μας το δικαίωμά της να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη της σε 12 ν.μ. στην περιοχή του Ιονίου. Και επιφυλάσσεται να το ασκήσει και σε άλλες περιοχές της Επικράτειάς της».

Σε αυτό το πλαίσιο, παρατήρησε ότι δυστυχώς, μόνο μια χώρα της περιοχής, η Τουρκία, αρνείται πεισματικά να αποδεχθεί το αυτονόητο και να εφαρμόσει την UNCLOS και τόνισε ότι η παραβίαση από την Τουρκία των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας αποτελεί πηγή εντάσεων και αστάθειας. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε ότι στοιχεία της τουρκικής παραβατικότητας αποτελούν η απειλή χρήσης βίας στην περίπτωση που η Ελλάδα ασκήσει το δικαίωμα επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ν.μ, η προώθηση της θεωρίας της «γαλάζιας πατρίδας» και το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο. Όλα αυτά, κατέστησε σαφές, αποτελούν κατάφωρες παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου και υπονομεύουν σοβαρά κάθε προσπάθεια ειρηνικής επίλυσης της μοναδικής διαφοράς που έχουμε με τη γείτονα χώρα.

Εξίσου, διαμήνυσε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει και προωθεί σταθερά θέσεις και λύσεις στο πλαίσιο της Σύμβασης, η οποία, άλλωστε, αποτελεί και μέρος του ευρωπαϊκού κεκτημένου. «Μετά από 40 χρόνια είναι περισσότερο από ποτέ επίκαιρη και αποτελεσματική στην αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων. Και είναι περισσότερο από ποτέ επιτακτική η ανάγκη διασφάλισης της ακεραιότητάς της».

Καταληκτικά, ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι η Ελλάδα, στο πλαίσιο του ενεργού ρόλου της στην Ομάδα Φίλων της UNCLOS στον ΟΗΕ, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ανάδειξη της σημασίας της UNCLOS για τη σταθερότητα και την ειρήνη και σημείωσε ότι η διοργάνωση από την Ελλάδα της Διάσκεψης «Our Ocean» το 2024 στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην ανάδειξη της πτυχής της προστασίας του περιβάλλοντος βάσει των διατάξεων της UNCLOS.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Δένδιας: Πηγή εντάσεων η παραβίαση από την Τουρκία του διεθνούς δικαίου της Θάλασσας"

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Η ανάρτηση της χήρας και η απάντηση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

«Είναι αυτονόητο ότι η υπόθεση της διερεύνησης της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ θα συνεχιστεί μέχρι να βρεθούν οι ένοχοι και να αποδοθούν στη Δικαιοσύνη» αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

«Τη διαχείριση της υπόθεσης αυτής έχουν οι αρμόδιοι Αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, οι οποίοι οφείλουν να ενημερώνουν για τις εξελίξεις τη χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ. Ανεξάρτητα από αυτό, η χήρα του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου μπορεί να επικοινωνήσει απευθείας και να συναντήσει τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη όποια στιγμή επιθυμεί» καταλήγει.

Η ανακοίνωση ήρθε μετά από ανάρτηση της χήρας του Γιώργου Καραϊβάζ, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ακόμα δεν έχει δει τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αν και υπάρχει σχετική εντολή από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα, η χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ, ανέφερε στην ανάρτησή της:

«Τον  Ιούνιο που μας πέρασε η μητέρα μου και πεθερά του αείμνηστου συζύγου μου είχε μια συνάντηση με τον κ. Πρωθυπουργό ο οποίος έδειξε έκπληκτος για το ότι δεν μας είχε δεχτεί ο  κ. Υπουργός και δεν είχαμε καμία τύχη στις οχλήσεις μας. Τόνισε δε στη μητέρα μου να επιστήσουμε την προσοχή στις γραμματείς ότι το ραντεβού πρέπει να κλειστεί άμεσα με εντολή του Πρωθυπουργού. Φυσικά και το ραντεβού δεν έγινε ποτέ και μετά από οχλήσεις του Νομικού μας συμβούλου ακόμα περιμένουμε».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Η ανάρτηση της χήρας και η απάντηση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη"

Επίθεση με πέτρες και μπογιές στο γραφείο του Τάκη Θεοδωρικάκου

Με πέτρες και μπογιές επιτέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου άγνωστοι στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Οι δράστες αναζητούνται, ενώ ο υπουργός σε ανάρτηση του στα social media, επισημαίνει ότι δεν πτοείται από τέτοιες ενέργειες.

Ειδικότερα ο κ. Θεοδωρικάκος στην ανάρτηση του αναφέρει: «Κάποιοι θρασύδειλοι έριξαν μπογιές και πέτρες στην είσοδο της πολυκατοικίας που στεγάζεται το πολιτικό μου γραφείο. Ελπίζω τα επόμενα βράδια να έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν στην ζωή τους. Έτσι και αλλιώς κανείς δεν πτοείται….».

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " Επίθεση με πέτρες και μπογιές στο γραφείο του Τάκη Θεοδωρικάκου"

Λέσβος: Προειδοποιητικές βολές από το λιμενικό σε μυστηριώδες πλοίο με ρότα προς Τουρκία

Σκηνικό προβοκάτσιας επιχειρούν να στήσουν εκ νέου τα τουρκικά ΜΜΕ, μεταδίδοντας ότι σκάφος του ελληνικού Λιμενικού σώματος άνοιξε πυρ εναντίον αλιευτικού σκάφους ανοιχτά της Τενέδου.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν, όταν άνοιξε πυρ το ελληνικό σκάφος, τότε επενέβησαν δύο σκάφη του τουρκικού Λιμενικού και το ανάγκασαν να αποχωρήσει.

Σύμφωνα με τουρκική ιστοσελίδα, στο αλιευτικό σκάφος επέβαιναν 18 μέλη πληρώματος, στην πλειοψηφία τους αλλοδαποί, και τρεις Τούρκους πολίτες.

Η ελληνική πλευρά δίνει ωστόσο μια διαφορετική εκδοχή για τα γεγονότα, διαψεύδοντας τους τουρκικύς ισχυρισμούς.

Σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές το μεσημέρι του Σαββάτου, πλοίο με σημαία Κομόρες, που κινείτο στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Λέσβου, με κατεύθυνση τα τουρκικά παράλια, δεν σταμάτησε σε κλήσεις του ελληνικού Λιμενικού, αλλά ούτε και στις ηχητικές προειδοποιήσεις από τα μεγάφωνα, συνεχίζοντας την πορεία του.

Τότε, οι άνδρες του Λιμενικού έριξαν προειδοποιητικές βολές στον αέρα.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για το συμβάν

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης εντόπισε το Ro-Ro πλοίο "ANATOΛΙΑΝ" σημαίας Κομόρες, στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά ν. Λέσβου, να κινείται ύποπτα εντός εθνικών χωρικών υδάτων έχοντας πορεία βόρεια του νησιού.

Στη συνέχεια, ο πλοίαρχος του εν λόγω πλοίου αφού ενημερώθηκε από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., να σταματήσει την πορεία του προκειμένου να του διενεργηθεί έλεγχος, αυτός δεν συμμορφώθηκε, κινούμενος παράλληλα προς τα τουρκικά παράλια. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα, χωρίς ωστόσο το ανωτέρω πλοίο να σταματήσει, εισερχόμενο σε τουρκικά χωρικά ύδατα και κινούμενο προς τα τουρκικά παράλια.
Ταυτόχρονα, για το περιστατικό με το ανωτέρω πλοίο ενημερώθηκαν εγγράφως από το Κέντρο Επιχειρήσεων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. οι τουρκικές Αρχές, προκειμένου για τις δικές τους ενέργειες.

voria

Διαβάστε Περισσότερα » "Λέσβος: Προειδοποιητικές βολές από το λιμενικό σε μυστηριώδες πλοίο με ρότα προς Τουρκία"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news