facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Ξηλώσανε κύκλωμα τηλεοπτικής «πειρατείας» – Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση με 9 συλλήψεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης, μεγάλη αστυνομική επιχείρηση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών σε πολλές περιοχές της χώρας για την εξάρθρωση ενός κυκλώματος «πειρατείας» συνδρομητικής τηλεόρασης με παράνομα έσοδα πολλών εκατομμυρίων.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, μεταξύ των περιοχών που γίνεται η αστυνομική επιχείρηση είναι η Αθήνα, η Σπάρτη, η Πάτρα και η Θεσσαλονίκη ενώ στο πλαίσιο των ερευνών έχουν γίνει έφοδοι σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 9 συλλήψεις, ενώ πριν από λίγο ήταν σε εξέλιξη η επιχείρηση για την σύλληψη ενός ακόμη υπόπτου.

Έχουν βρεθεί 100.000 ευρώ κρυμμένα σε ειδική κρύπτη στο σπίτι ενός εκ των συλληφθέντων ενώ έχει βρεθεί και ένα κατάλογος με τα στοιχεία παράνομων συνδρομητών στον οποίο υπάρχουν αναγεγραμμένα 7.000 ονόματα.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία από την Ασφάλεια Πατρών για εγκληματική οργάνωση, πειρατεία και παράβαση του νόμου για πνευματικά δικαιώματα ενώ η δίωξη αναμένεται να είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Ένα από τους συλληφθέντες φέρεται να είναι και ο αρχηγός.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Ξηλώσανε κύκλωμα τηλεοπτικής «πειρατείας» – Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση με 9 συλλήψεις "

Διακοπή κυκλοφορίας σε Εύβοια, Φθιώτιδα και Ευρυτανία

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνεται ότι η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί κατά περίπτωση, λόγω έντονης βροχόπτωσης, συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών αντίστοιχα στο οδόστρωμα, καθώς και πτώση δέντρων, στα κάτωθι σημεία:

Νομός Εύβοιας:

  • στην 64η χ/θ της Ε.Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού (περιφερειακός Στροφιλλιάς),
  • στην 2η χ/θ της Επ.Ο. Κηρίνθου – Κρύας Βρύσης (Κήρινθος),
  • στην 127η χ/θ της Ε.Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού (θέση Ρέμα Κατσιρέλου Ιστιαίας),
  • στην Επ.Ο. Ροβιών – Ιστιαίας (μέσω Μαρουλίου – Βουτά),
  • στην Επ.Ο. Ιστιαίας – Βουτά,
  • στην Επ.Ο. Ροβιών – Οσίου Δαυίδ (στο ύψος του Παλαιοχωρίου),
  • από την 49,5η χ/θ (Προκόπι) έως την 57η χ/θ (Μαντούδι) της Ε.Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού. ΠΡΟΣΟΧΗ, στο σημείο επιτρέπεται μόνο η κυκλοφορία των οχημάτων μεικτού βάρους κάτω των 3,5 τόνων και μέσω της Επ.Ο. Προκοπίου – διασταύρωσης Κηρίνθου (Δαφνούσα – Τρούπι – Καλύβια – Σπαθάρι – Μετόχι).

Επιπλέον, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει προσωρινά απαγορευτεί:

  • από την 16η χ/θ (Καστέλλα) έως την 49,5η χ/θ (Προκόπι) της Ε.Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Προκόπι. ΠΡΟΣΟΧΗ, στο σημείο επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο των οχημάτων μεικτού βάρους κάτω των 3,5 τόνων,
  • στον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού, στην ευρύτερη περιοχή Ιστιαίας, Ωρεών, Νέου Πύργου και Αγιόκαμπου,
  • στον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού, στις περιοχές Ασμήνι, Πευκί, Αρτεμίσιο & Γούβες.

Νομός Φθιώτιδας

  • στον Ανατολικό παράδρομος του αυτ/μου της Π.Α.Θ.Ε., από το ύψος της 203η χ/θ (Α/Κ Μπράλου) έως το ύψος της 209η χ/θ (Α/Κ Ανθήλης),
  • στην Επ.Ο. Λουτρά Υπάτης – Λαδικού – Συκά – Γέφυρα Βίστριζας, λόγω βροχόπτωσης –  συσσώρευσης υδάτων.

Συνεχίζουν να ισχύουν οι διακοπές κυκλοφορίας των οχημάτων και:

  • από την 41,000η χ/θ (θέση Δρούγος) έως την 52,800η χ/θ της Π.Ε.Ο. Λαμίας – Λάρισας και από την 51,000η χ/θ (Κόμβος Νέου Μοναστηρίου) έως την 54,500η χ/θ της Π.Ε.Ο. Λαμίας – Καρδίτσας,
  • στην 1η χ/θ της Επ.Ο. Τ.Κ. Βαρδαλή – Τ.Κ. Φιλιαδώνος, λόγω καθίζησης της γέφυρας που οδηγεί στην Τ.Κ. Αγραπιδιάς, με την κυκλοφορία να διεξάγεται μέσω οδού στο ύψος της 44,5η χ/θ Π.Ε.Ο. Λαμίας – Λάρισας,
  • στην 16η χ/θ της Επ.Ο. Δομοκού – Τ.Κ. Πετρωτού, λόγω καθίζησης γέφυρας που οδηγεί στην Τ.Κ Πετρωτού, με την κυκλοφορία να διεξάγεται μέσω Τ.Κ. Αγραπιδιάς και οδού στο ύψος της 44,5η χ/θ Π.Ε.Ο. Λαμίας – Λάρισας,
  • από τη διασταύρωση της οδού Γοργοποτάμου έως τη διασταύρωση της οδού Ρήγα Φεραίου στο Δομοκό Φθιώτιδας,
  • σε υφιστάμενη γέφυρα της δημοτικής παραλιακής οδού Αγίου Γεωργίου Πελασγίας, που υπέστη διάβρωση –καθίζηση,
  • στην οδό Ι. Τσεκούρα που οδηγεί στη Ροδίτσα Λαμίας (Ιρλανδική διάβαση), περιοχή Κένταυρος. 

Επιπλέον, συνεχίζεται η προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορία των οχημάτων στο Δήμο Δομοκού, εξαιρουμένου του τμήματος της Ε.Ο. Λαμίας – Δομοκού, από Λαμία έως Κόμβο Ε65 και εξαιρουμένης της συνδετήριας οδού με τον Ε65.

Νομός Ευρυτανίας

  • στην Επ.Ο. Φιδακίων – Αγαλιανού, μέσω Αγίας Βλαχέρνας, στην τοποθεσία «Ιρλανδικές Διαβάσεις».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Διακοπή κυκλοφορίας σε Εύβοια, Φθιώτιδα και Ευρυτανία"

Δημοσκόπηση Pulse: «Καμπανάκι» στην κυβέρνηση από τις καταστροφές – Χειρότερα ο ΣΥΡΙΖΑ με Κασσελάκη πρόεδρο

Τουλάχιστον 5 στους 10 Έλληνες θεωρούν ότι η κυβέρνηση κινείται στη λάθος κατεύθυνση τις πρώτες 100 ημέρες διακυβέρνησης αλλά και ότι ο κρατικός μηχανισμός κινήθηκε λανθασμένα στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών τον τελευταίο καιρό, όπως δείχνουν τα αποτελέσμα της δημοσκόπησης της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ δόθηκαν σήμερα (28.9.2023) στη δημοσιότητα και οι Έλληνες πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν τόσο για τα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας όσο και για την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

6 στους 10 πιστεύουν ότι υπάρχει θέμα ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ – Χειρότερα τα πράγματα για τον ΣΥΡΙΖΑ

Το 58% των ερωτηθέντων (28% σίγουρα ΝΑΙ, 30% μάλλον ΝΑΙ) θεωρούν ότι υπάρχει θέμα ενότητας στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία, όπως φαίνεται και στα παρακάτω στατιστικά.

Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες (46%) θεωρούν, πάντως, ότι η παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στο πολιτικό σκηνικό τόσο λίγο καιρό δεν αποτελεί ούτε πλεονέκτημα ούτε μειονέκτημα, καθώς υπάρχουν άλλα πιο σημαντικά ζητήματα.

Το 27% θεωρεί ότι αποτελεί μειονέκτημα και μόλις 17% πιστεύει ότι αποτελεί πλεονέκτημα για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Σχεδόν 4 στους 10 (39%, 23% πολύ χειρότερα – 16% λίγο χειρότερα) πιστεύουν ότι τα πράγματα θα πάνε χειρότερα για τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ το 29% (18% λίγο καλύτερα – 11% πολύ καλύτερα) πιστεύει ότι τα πράγματα θα κυλήσουν καλύτερα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το 22% πιστεύει ότι θα μείνουν ίδια.

 Λάθος κατεύθυνση κυβέρνησης τις 100 πρώτες ημέρες – Λανθασμένη η αντίδραση του κρατικού μηχανισμού στις φυσικές καταστροφές

Οι ερωτηθέντες της δημοσκόπησης εξέφρασαν την οργή και απογοήτευσή τους από όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό, με τουλάχιστον 5 στους 10 (51%) να θεωρούν ότι η διακυβέρνηση της ΝΔ κινείεται σε λάθος κατεύθυνση τις πρώτες 100 ημέρες μετά τις εθνικές εκλογές.

Παράλληλα, το 34% θεωρεί ότι η κυβέρνηση κινείται σε σωστή κατεύθυνση αλλά πρέπει να προσπαθήσει και άλλο ενώ το 6% πιστεύει ότι η κυβέρνηση κινείται σε σωστή κατεύθυνση και ικανοποιητικά, δηλαδή σε σύνολο 40% επικροτούν το έργο της κυβέρνησης.

Απογοητευμένοι είναι οι Έλληνες πολίτες και από την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού στις φυσικές καταστροφές, αφού το 54% πιστεύει ότι ήταν σε λάθος κατεύθυνση ενώ το 39% (33% σωστή κατεύθυνση αλλά χρειάζονταν περισσότερα – 6% σωστή κατεύθυνση και αρκετή) θεωρεί ότι η αντίδρασή ήταν στη σωστή κατεύθυνση.

Τι θα ψήφιζαν οι Έλληνες την ερχόμενη Κυριακή

Σε περίπτωση που είχαμε εκλογές την ερχόμενη Κυριακή, η ΝΔ έρχεται ξανά πρώτη στις προτιμήσεις των Ελλήνων ψηφοφόρων και με διαφορά 15,5% από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ ενώ η ΝΙΚΗ και η Πλεύση Ελευθερίας δεν θα έμπαιναν ξανά στη Βουλή.

Πιο αναλυτικά, το 32,5% θα ψήφιζε ΝΔ και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ με 17%, ΠΑΣΟΚ με 10,5%, ΚΚΕ με 7,5%, Ελληνική Λύση με 5%, Σπαρτιάτες με 3,% ενώ ΝΙΚΗ και Πλεύση Ελευθερίας θα έπαιρναν από 2,5%. Ούτε το ΜέΡΑ25 θα έμπαινε στη Βουλή, καθώς συγκεντρώνει 1,5%.

Ισόπαλοι Κασσελάκης, Ανδρουλάκης από θέμα δημοτικότητας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός και δεύτερος έρχεται ο Δημήτρης Κουτσούμπας, στη σχετική ερώτηση της δημοσκόπησης. Αξιοσημείωτο είναι, ωστόσο, ότι Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης έρχονται τρίτοι με ισόπαλο ποσοστό 28%.

 

 

 

 

 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Pulse: «Καμπανάκι» στην κυβέρνηση από τις καταστροφές – Χειρότερα ο ΣΥΡΙΖΑ με Κασσελάκη πρόεδρο"

Κ. Χατζηδάκης: Δεν υπάρχει σκέψη αύξησης των φορολογικών συντελεστών – Έρχεται νέος φορολογικός νόμος

Κατηγορηματική ήταν η διάψευση από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, σε ενδεχόμενη αύξηση των φορολογικών συντελεστών σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

Ο υπουργός μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία σκέψη για αύξηση των συντελεστών. Βασική μας επιδίωξη είναι η αύξηση των εσόδων μέσα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και σε επόμενο στάδιο η μείωση των συντελεστών».

Ανέφερε επίσης ότι «μελετάμε ένα νέο σύστημα δικαιότερης φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών». Και αυτό θα συμβεί, όπως σημείωσε, μέσα από την χρήση ψηφιακών τεχνολογιών, ώστε να γίνονται διασταυρώσεις. Επίσης σημείωσε ότι θα συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση και η δέσμευση με τις 10 παρεμβάσεις που έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός (διασύνδεση POS και ταμειακών μηχανών, υποχρεωτικά ηλεκτρονικά βιβλία μέσω myDATA, παρεμβάσεις Airbnb κ.λπ.).

Όλα τα παραπάνω θα έρθουν μέσα από έναν νέο φορολογικό νόμο που θα έρθει μέχρι το τέλος του έτους.

Σε ότι αφορά τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ σε τουριστικό πακέτο, καφέ κ.α. ο υπουργός τόνισε ότι είναι ένα θέμα του προϋπολογισμού του 2024 και όπως τόνισε «θα σταθμίσουμε τα πράγματα το επόμενο χρονικό διάστημα»

Σε ότι αφορά το προσχέδιο που θα κατατεθεί την Δευτέρα σημείωσε ότι θα καταγράφεται η πρόοδος της οικονομίας, όσο και η καλή εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Ο Κ. Χατζηδάκης αναφερόμενος στο γεγονός ότι δεν συνεχίζεται το μέτρο του Market Pass, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση έρχεται και απαντάει με άλλους τρόπους, όπως η αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, οι 3ετίες στο ιδιωτικό τομέα με το ξεπάγωμα αυτών και τα αυξημένα επιδόματα για κάποιες άλλες κατηγορίες επιδομάτων».

Και κατέληξε, «εξαντλούμε κάθε δυνατότητα που υπάρχει από τον προϋπολογισμό και δεν χαρίζουμε το δικαίωμα της κοινωνικής ευαισθησίας σε κανέναν».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κ. Χατζηδάκης: Δεν υπάρχει σκέψη αύξησης των φορολογικών συντελεστών – Έρχεται νέος φορολογικός νόμος"

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Η ΝΔ προηγείται με 16 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ – Χαμηλή η δημοφιλία Κασσελάκη – «Καίει» η ακρίβεια

Μια πρώτη αποτύπωση του πολιτικού κλίματος μετά και την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη αποτυπώνεται στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis υπαρχει δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση όμως αυτή δεν δείχνει να την καρπώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς η διαφορά ανάμεσα στα δυο κόμματα παραμένει μεγάλη.

Συγκεκριμένα στην εκτίμηση ψήφου τα ποσοστά των κομμάτων είναι τα ακόλουθα:

ΝΔ 36,4
ΣΥΡΙΖΑ 16,8
ΠΑΣΟΚ 12,5
ΚΚΕ 9,5
Σπαρτιάτες 3,9
Ελληνική λύση 7,5
ΝΙΚΗ 4,4
Πλεύση 3,1

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία έχει ένα προβάδισμα 16 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το ΠΑΣΟΚ παραμένει τρίτο κόμμα.

ΝΔ 29,7
ΣΥΡΙΖΑ 13,7
ΠΑΣΟΚ 10,2
ΚΚΕ 7,7
Σπαρτιάτες 3,1
Ελληνική λύση 6,1
ΝΙΚΗ 3,6
Πλεύση 2,6

Καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται και πάλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης ακολουθεί με ένα ποσοστό μόλις 7%.

Όσο για τη δημοφιλία του ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έχει μόλις 31% θετικές γνώμες ενώ οι αρνητικές φτάνουν το 54%.


Αναφορικά με το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες η ακρίβεια παραμένει το σημαντικότερο με ποσοστό 36%. Η οικονομία ακολουθεί με 23% ενώ τους πολιτικούς και το πολιτικό σύστημα αναφέρει το 5%.

Η αλλαγή κλίματος αποτυπώνεται και στην ερώτηση για το εάν τα πράγματα πηγαίνουν προς τη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση. Ενώ τον Ιούνιο το 49% υποστήριζε ότι τα πράγματα πάνε προς τη λάθος κατεύθυνση και το 44% προς τη σωστή, τώρα οι απαισιόδοξοι αγγίζουν το 62% και οι αισιόδοξοι μόλις το 32%.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Metron Analysis: Η ΝΔ προηγείται με 16 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ – Χαμηλή η δημοφιλία Κασσελάκη – «Καίει» η ακρίβεια"

Ανοδικό ράλι για πετρέλαιο και αέριο, εν όψει του χειμώνα

Με τα 100 δολάρια το βαρέλι «φλερτάρει» η τιμή του πετρελαίου, καθώς τα αμερικανικά αποθέματα μειώθηκαν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ενώ ανοδική τάση παρατηρείται και στις τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, καθώς πλησιάζει η περίοδος θέρμανσης.

Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) σκαρφάλωσε χθες πάνω από τα 95 δολ. το βαρέλι, για πρώτη φορά εδώ και περισσότερο από ένα έτος, σε συνέχεια της ανοδικής πορείας του την Τετάρτη, ενώ η τιμή του μπρεντ «άγγιξε» τα 97 δολ. το βαρέλι.

Συνολικά, τα αμερικανικά αποθέματα αργού μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, δείχνοντας πόσο γρήγορα αυξάνεται η στενότητα στην αγορά λόγω των περικοπών στην παραγωγή από τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία.

Νωρίτερα τον Σεπτέμβριο, ο ΟΠΕΚ είχε προβλέψει έλλειμμα αργού 3 εκατ. βαρελιών την ημέρα στο δ’ τρίμηνο.

«Είναι μόνο θέμα χρόνου για να περάσει το μπρεντ τα 100 δολάρια. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι η όποια τέτοια εξέλιξη θα είναι σχετικά βραχύβια, δεδομένης της αυξανόμενης πίεσης που θα ασκηθεί στον ΟΠΕΚ+ να χαλαρώσει τις περικοπές στην προσφορά», δήλωσε αναλυτής εμπορευμάτων της ING.

Σε ότι αφορά το φυσικό αέριο, παρά το γεγονός ότι οι αποθήκες είναι γεμάτες σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, οι τιμές του κατέγραψαν χθες νέα άνοδο στο Άμστερνταμ, ενώ από την αρχή του μήνα η άνοδος ξεπερνά το 20%.

Η άνοδος των τιμών του αερίου έρχεται μετά από μια σειρά γεγονότων που αύξησαν τις ανησυχίες της αγοράς σχετικά με τις προμήθειες καθώς πλησιάζει η χειμερινή περίοδος.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοδικό ράλι για πετρέλαιο και αέριο, εν όψει του χειμώνα"

Καιρός αύριο: Πού θα πέσουν βροχές και καταιγίδες – Έως 29 βαθμούς η θερμοκρασία

Βροχερός θα είναι ο καιρός αύριο Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου σε αρκετές περιοχές της χώρας. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα ανατολικά και τα νότια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά. Βελτίωση το βράδυ.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς και στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 26 με 28 βαθμούς και κατά τόπους τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα γύρω ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
 
Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στην Εύβοια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες έως το μεσημέρι.
Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες με εξασθένηση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Πού θα πέσουν βροχές και καταιγίδες – Έως 29 βαθμούς η θερμοκρασία"

Τι απαντά η διοίκηση του "Μεταξά" για τον ασθενή που δεν χειρουργήθηκε

Εξηγήσεις για το συμβάν με τον ασθενή που δεν υποβλήθηκε σε προγραμματισμένη επέμβαση, δίνει η διοίκηση του νοσοκομείου "Μεταξά".

Με σημερινή ανακοίνωση, παραδέχεται πως δεν μπορούσε να κάνει συγκεκριμένο προχειρουργικό έλεγχο, παραπέμποντας τον καρκινοπαθή σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα και σπεύδει να ξεκαθαρίσει πως ο ασθενής δεν χάνει τη σειρά του στη λίστα χειρουργείου. Αναφέρει χαρακτηριστικά:
ADVERTISING

"Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται στη ματαίωση χειρουργείου στο Νοσοκομείο 'Μεταξά' λόγω αδυναμίας καρδιολογικής υποστήριξης ασθενούς, θα θέλαμε να σας αναφέρουμε τα εξής:

Ο ασθενής για τον οποίο γίνεται λόγος, υποβλήθηκε σε πλήρη προεγχειρητικό έλεγχο, συμπεριλαμβανομένων καρδιολογικής και πνευμονολογικής εκτίμησης.

Δεδομένου ότι επρόκειτο για ρομποτική χειρουργική επέμβαση, δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην πνευμονολογική εκτίμηση, λόγω της ιδιαίτερης στάσης του σώματος που λαμβάνουν οι ασθενείς κατά τη διάρκεια του χειρουργείου.

Ο ασθενής κρίθηκε ως υψηλού κινδύνου από τους πνευμονολόγους του Νοσοκομείου Μεταξά (άπνοιες) και για αυτό του δόθηκαν συστάσεις για διενέργεια εξειδικευμένης εξέτασης (μελέτη ύπνου) η οποία διενεργείται σε συγκεκριμένα Νοσηλευτικά Ιδρύματα.

Παράλληλα, τονίστηκε στον ασθενή ότι δε θα χάσει τη σειρά του στη λίστα χειρουργείου του Νοσοκομείου Μεταξά και εφόσον μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης δοθεί το πράσινο φως, θα ενταχθεί κατά προτεραιότητα στο πρόγραμμα χειρουργείου.

Σημειώνεται ότι ο ασθενής είναι περιπατητικός σε πολύ καλή φυσική κατάσταση και δεν προκύπτει ο παραμικρός κίνδυνος για την ασφάλειά του από τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, ούτε από την ολίγων ημερών αναβολή του χειρουργείου, που προέκυψε για ιατρικούς λόγους, με μοναδικό γνώμονα τη διασφάλιση της υγείας του και της ομαλής αφύπνισης μετά τη χειρουργική επέμβαση".

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Τι απαντά η διοίκηση του "Μεταξά" για τον ασθενή που δεν χειρουργήθηκε"

Δημοσκόπηση Alco: Τι ζητούν οι πολίτες από τον Κασσελάκη – Η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ και η απογοήτευση για την διαχείριση της κακοκαιρίας Daniel

Για αποτυχία του κρατικού μηχανισμού να διαχειριστεί την κακοκαιρία Daniel κάνουν λόγο οι πολίτες στη δημοσκόπηση της Alco για τον Alpha.

Πάντως η Νέα Δημοκρατία κρατάει μια διαφορά 17 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα πάντα με την δημοσκόπηση της Alco ενώ οι πολίτες ζητούν από τον Στέφανο Κασσελάκη να στραφεί προς το κέντρο.

Αναφορικά με την κακοκαιρία Daniel οι πολίτες είναι εμφανώς απογοητευμένοι από τον κρατικό μηχανισμό και την διαχείρισή της.

Θεωρείτε πως ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε πολύ, αρκετά η καθόλου στην κακοκαιρία Daniel

Καθόλου 49%
Λίγο 27%
Αρκετά 19%
Πόλη 2%
ΔΞ/ΔΑ 3%

Οι κάτοικοι στη Θεσσαλία απάντησαν για το ερώτημα αυτό

Καθόλου 51%
Λίγο 21%
Αρκετά 22%
Πολύ 5%
ΔΞ/ΔΑ 1%

Είστε ή όχι ικανοποιημένοι από τις Ένοπλες Δυνάμεις στην κακοκαιρία Daniel

Ναι 68%
Όχι 20%
ΔΞ/ΔΑ 12%

Στο ίδιο ερώτημα οι κάτοικοι στη Θεσσαλία απάντησαν:

Ναι 75%
Όχι 12%
ΔΞ/ΔΑ 13%

Μετά την εκλογή του Κασσελάκη η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ είναι:

Χειρότερη 40%
Το ίδιο κακή 17%
Το ίδιο καλή 12%
Καλύτερη 14%
ΔΞ/ΔΑ 17%

Το ίδιο ερώτημα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

Καλύτερη 37%
Το ίδιο καλή 29%
Το ίδιο κακή 2%
Χειρότερη 23
ΔΞ/ΔΑ 9%

 

Ο νέος πρόεδρος πρέπει να συνεχίσει την ίδια πολιτική, να στραφεί στο κέντρο ή αριστερά

Κεντροαριστερά 56%
Αριστερά 23%
Ίδια πολιτική 9%
ΔΞ/ΔΑ 12

Το ίδιο ερώτημα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ

Κεντροαριστερά 53%
Αριστερά 34%
Ίδια γραμμή 6%
ΔΞ/ΔΑ 7

Πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων

ΝΔ 32,3%
ΣΥΡΙΖΑ 15,3%
ΠΑΣΟΚ 11,8%
ΚΚΕ 7,7%
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 5%
ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ 4,5
ΝΙΚΗ 2,5%
ΠΛΕΥΣΗ 2,7%
ΜΕΡΑ25 1,9%
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 3.2%

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Alco: Τι ζητούν οι πολίτες από τον Κασσελάκη – Η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ και η απογοήτευση για την διαχείριση της κακοκαιρίας Daniel"

Δικαστική απόφαση «εταιρική θανατική ποινή» για τον Τραμπ – Θα χάσει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και η οικογένειά του τα σπίτια τους;

Ο δικαστής του Μανχάταν διέταξε τη διάλυση του «Οργανισμού Τραμπ» μια απόφαση που ειδικοί τη χαρακτήρισαν ως «εταιρική θανατική ποινή». Οι δικηγόροι του Ντόναλντ Τραμπ ζήτησαν μεγαλύτερη σαφήνεια στην απόφαση, χωρίς ωστόσο να υπάρξει ανταπόκριση στο αίτημά τους.

Όπως αναφέρει το Βusinessinsider, στην οικογένεια του πρώην αμερικανού προέδρου υπάρχει έντονη ανησυχία για την τύχη της ακίνητης περιουσίας του Οργανισμού, κάτω από την ομπρέλα του οποίου βρίσκονται και κατοικίες τους.

Ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης Άρθουρ Ένγκορον δήλωσε διαθέσιμος να καθίσει με όλες πλευρές για «να λύσει τα πράγματα», ύστερα από τη δικαστική νίκη που πέτυχε η Γενική Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Λετίθια Τζέιμς, για αγωγή εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, της επιχειρηματικής αυτοκρατορίας του στο γκολφ και το Real Estate, των δύο μεγαλύτερων γιων του και ακόμη δύο μακροχρόνιων στελεχών του Οργανισμού.

Η κατηγορία ήταν πως επί μία δεκαετία έλεγαν ψέματα για τις αξίες των περιουσιακών στοιχείων και την καθαρή περιουσία του Οργανισμού για να πετύχουν καλύτερους όρους σε τραπεζικά δάνεια και ασφάλειες. Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να διόγκωσε την καθαρή του αξία κατά 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια, στις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις που δόθηκαν σε τράπεζες και ασφαλιστές.

Τα περιουσιακά στοιχεία των οποίων οι αξίες διογκώθηκαν περιλάμβαναν – μεταξύ άλλων – την έπαυλη Mar-a-Lago του Τραμπ στη Φλόριντα, το ρετιρέ στον Πύργο Τραμπ του Μανχάταν, καθώς και διάφορα κτίρια γραφείων και γήπεδα γκολφ.

Ο Άρθουρ Ένγκορον αποφάσισε ότι ο Τραμπ είχε διαπράξει χρόνια απάτη και διέταξε τη διάλυση του «Οργανισμού Τραμπ». Οι ειδικοί αποκαλούν την απόφασή του «εταιρική θανατική ποινή», καθώς διατάσσει την ακύρωση των «πιστοποιητικών» της πολιτείας της Νέας Υόρκης που επιτρέπουν στον οργανισμό Τραμπ και τις εκατοντάδες υποκείμενες εταιρείες καταπιστεύματος και Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης να λειτουργούν ως εταιρικές οντότητες.

Δύο πρώην εισαγγελείς οικονομικών απατών στο Μανχάταν είπαν στο Βusinessinsider, ότι η «διάλυση» που αναφέρεται στην απόφαση σημαίνει ξεπούλημα εταιρικών ακινήτων. Ωστόσο δεν υπήρχαν σαφέστερες οδηγίες για το πως θα λειτουργήσει η διάλυση σε έναν οργανισμό πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων του οποίου τα περιουσιακά στοιχεία δεν περιλαμβάνουν μόνο συμφέροντα σε ουρανοξύστες – όπως ο Πύργος Trump στο Μανχάταν, όπου εδρεύει η Trump Org, και μια μίσθωση εδάφους στο 40 Wall Street – αλλά ακόμη και κατοικίες.

Ο Τραμπ και οι δικηγόροι του έχουν επανειλημμένα αρνηθεί ότι οι αποτιμήσεις του ήταν απατηλές. Αντ’ αυτού, όπως αναφέρει το Βusinessinsider, ισχυρίστηκαν ότι ήταν ένας «οραματιστής» που έβλεπε αξία πέρα  από αυτή που μπορούσαν να δουν οι μη οραματιστές. Η ομάδα του υποσχέθηκε να καταπολεμήσει τις αξιώσεις απάτης και να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης διάλυσης.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Δικαστική απόφαση «εταιρική θανατική ποινή» για τον Τραμπ – Θα χάσει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και η οικογένειά του τα σπίτια τους;"

Κακοκαιρία Elias: Κάτω από τις λάσπες ξανά Θεσσαλία και Β. Εύβοια – «Αγνώριστος» ο Βόλος, αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση

Απελπιστική είναι η κατάσταση στο Βόλο, όπου για δεύτερη φορά και σε λιγότερο από ένα μήνα, βιώνει τον εφιάλτη των πλημμυρών. Ο Κραυσίδωνας υπερχείλισε και η πόλη βούλιαξε στα λασπόνερα. Κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν, ενώ σημαντικές ζημιές έχει υποστεί και το “Αχιλλοπούλειο” νοσοκομείο.

Στην Αγριά και τις Αλυκές, κάτοικοι που εγκλωβίστηκαν, ανέβηκαν στις ταράτσες για να σωθούν, ενώ οι καταστροφές στην περιοχή είναι και πάλι ανυπολόγιστες.

Παράλληλα, εικόνες απόλυτης καταστροφής φτάνουν από την Β. Εύβοια, ενώ σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται ξανά Παλαμάς και Καρδίτσα, καθώς υπερχείλισε ο ποταμός Σοφαδίτης.

 
Εφιάλτης δίχως τέλος στον Βόλο

Πιο αναλυτικά, δεν πρόλαβε να περάσει μήνας από την προηγούμενη κακοκαιρία και ο Βόλος ζει ξανά έναν εφιάλτη. Μόνο στην πόλη του Βόλου έγιναν το βράδυ πάνω από 300 διασώσεις, ενώ βατραχάνθρωποι μέσα στο σκοτάδι διέσωσαν με λέμβο ένα ανδρόγυνο.

Αν και ήταν ολονύχτια η μάχη για άντληση υδάτων, το υπόγειο, οι αποθήκες υλικών, οι χώροι με τις γεννήτριες αλλά και η τραπεζαρία του νοσοκομείου πλημμύρισαν.

Σήμερα, μοναδικό θετικό σημάδι είναι πως αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε αρκετά μέρη.

Κακοκαιρία Elias: Κάτω από τις λάσπες ξανά Θεσσαλία και Β. Εύβοια – «Αγνώριστος» ο Βόλος, αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ/ EUROKINISSI)

Η κάτοικοι της Αγριάς δεν αναγνωρίζουν πια το τοπίο από τις καταστροφές. Άνδρες της πυροσβεστικής απεγκλώβισαν μάλιστα ηλικιωμένη γυναίκα από το σπίτι της. Τα πόδια της ήταν κολλημένα στη λάσπη και η ίδια τρομαγμένη.

Πολλοί έφυγαν από τα σπίτια τους και βρήκαν καταφύγιο σε πλοίο στο λιμάνι του Βόλου που άνοιξε για να υποδεχθούν τον κόσμο. Τώρα έρχονται αντιμέτωποι με τις ανυπολόγιστες ζημιές που άφησαν πίσω τους τα σφοδρά καιρικά φαινόμενα. Το μεσημέρι έγινε σύσκεψη το δημαρχείο Βόλου για τη διαχείριση της κατάστασης.

Κακοκαιρία Elias: Κάτω από τις λάσπες ξανά Θεσσαλία και Β. Εύβοια – «Αγνώριστος» ο Βόλος, αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση
(ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ/ EUROKINISSI)

Στη Νέα Ιωνία Βόλου σήμερα τα νερά έχουν υποχωρήσει αλλά πίσω έχουν μείνει τόνοι λάσπης. Οι πολίτες μετρούν τις πληγές τους, ενώ η αγωνία για το αύριο είναι μεγάλη. Οι κάτοικοι σπεύδουν να προμηθευτούν νερό, ενώ παράλληλα ψάχνουν τρόπο για να περάσουν ακόμα και από κεντρικούς δρόμους.

Κακοκαιρία Elias: Κάτω από τις λάσπες ξανά Θεσσαλία και Β. Εύβοια – «Αγνώριστος» ο Βόλος, αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση

Στην Αγριά οι κάτοικοι αδυνατούν να αναγνωρίσουν τον τόπο τους, λόγω των φερτών υλικών που έχουν μετατρέψει τους δρόμους και τα στενά σε βουνά από λάσπη και σκουπίδια. Οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες στις υποδομές, ενώ αυτοκίνητα έχουν βυθιστεί στις λάσπες. Με δυσκολίες μετακινούνται οι κάτοικοι καθώς οι δρόμοι για να καθαριστούν θα πρέπει να περάσουν μέρες. Οι κάτοικοι παραπονούνται επίσης για τον μη καθαρισμό του χειμάρρου. Υπόγεια πλημμύρισαν, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για τη μεταφορά πολιτών σε ασφαλές μέρος.

Οι συνέπειες των πλημμυρικών φαινομένων είναι πολύ σημαντικές και δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην κοινωνία και στους συμπολίτες μας. Άρα οφείλουμε όλοι να τους στηρίξουμε και τώρα μες την κακοκαιρία αλλά και μετά την κακοκαιρία” τόνισε ο υπουργός κλιματικής κρίσης και πολιτικής προστασίας Βασίλης Κικίλιας που μετέβη στον Βόλο.

Ο στρατός συνεχίζει να επιχειρεί μέρα και νύχτα στις πληγείσες περιοχές, ενώ πεζοναύτες και βατραχάνθρωποι είναι σε ετοιμότητα για την διάνοιξη περιφερειακής οδού από τα μηχανήματα μηχανικού.

Δρόμοι κόπηκαν στα δύο στη βόρεια Εύβοια

Η βόρεια Εύβοια, χτυπημένη από τη νέα κακοκαιρία, παραμένει αποκομμένη, χωρίς ρεύμα και νερό στο μεγαλύτερο μέρος της. “Χρειάζονται χρόνια να αποκατασταθούν αυτά που καταστράφηκαν μέσα σε δύο μέρες. Καταστροφές στα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, αγροτικών δρόμων κλπ”, αναφέρουν οι κάτοικοι.

Εικόνες απόλυτης καταστροφής καταγράφονται στην πολύπαθη Βόρεια Εύβοια μετά το σαρωτικό πέρασμα του Elias. Πολλές περιοχές παραμένουν χωρίς ρεύμα και νερό μετά τις καταστροφές που προκάλεσε στο δίκτυο η υπερχείλιση χειμάρρων. Το χρώμα της θάλασσας άλλαξε από τις λάσπες που κατέβηκαν από το βουνό, δρόμοι εξαφανίστηκαν , σπίτια και επιχειρήσεις πνίγηκαν στα λασπόνερα.

Κακοκαιρία Elias: Κάτω από τις λάσπες ξανά Θεσσαλία και Β. Εύβοια – «Αγνώριστος» ο Βόλος, αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση
ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ / EUROKINISSI

Το οδικό δίκτυο έχει πληγεί, ρέματα έχουν υπερχειλίσει και φερτά υλικά από τα καμένα δάση δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στα χωριά, αρκετά από τα οποία έχουν αποκλειστεί, όπως οι Γούβες.

Το οδοιπορικό της ΕΡΤ στα πλημμυρισμένα χωριά, δείχνει το μέγεθος της καταστροφής. Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, κορμοί δέντρων και φερτά υλικά έχουν διακόψει την κυκλοφορία σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου και τα σπίτια έχουν περικυκλωθεί από τεράστιους όγκους νερού που προκάλεσε η συνεχής έντονη βροχόπτωση στο Μαντούδι Ευβοίας.

Κακοκαιρία Elias: Κάτω από τις λάσπες ξανά Θεσσαλία και Β. Εύβοια – «Αγνώριστος» ο Βόλος, αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση
ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ / EUROKINISSI

Τα λασπόνερα από τους ορμητικούς χειμάρρους χύνονται στη θάλασσα της Αγίας Άννας και η παραλία έχει γεμίσει από φερτά υλικά. Το όμορφο χωριό που έχει ξαναπληγεί από πλημμύρες και πυρκαγιές, έχει για άλλη μια φορά υποστεί καταστροφή.

Κακοκαιρία Elias: Κάτω από τις λάσπες ξανά Θεσσαλία και Β. Εύβοια – «Αγνώριστος» ο Βόλος, αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση
ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ / EUROKINISSI

Στις Ροβιές πολλά σπίτια είναι πλημμυρισμένα και οι κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση, ενώ προβλήματα υπάρχουν με την ηλεκτροδότηση. Πολλά είναι τα προβλήματα και στο οδικό δίκτυο, καθώς οι ζημιές είναι σημαντικές.

Θεσσαλία: Κάτω από τις λάσπες ξανά μετά από 20 ημέρες

Τα χωριά Φύλλο και Ορφανά στον Παλαμά Καρδίτσας βυθισμένα κάτω από τα λασπόνερα, καθώς υπερχείλισε ο ποταμός Σοφαδίτης. Οι δήμοι Δήμοι Κιλελέρ και Φαρσάλων έχουν πλημμυρίσει και στο Σωτήριο Λάρισας, που εκκενώθηκε χτες το βράδυ, το νερό φτάνει στα δύο μέτρα.

Στο Σωτήριο της Λάρισας οι δρόμοι και οι αυλές των σπιτιών γέμισαν με νερό και λάσπη, ενώ η παλαιά Εθνική Οδός Λάρισας – Βόλου είναι απροσπέλαστη και η κίνηση των οχημάτων αδύνατη. Σε σημεία το χωριό φαίνεται μη κατοικήσιμο.

Κακοκαιρία Elias: Κάτω από τις λάσπες ξανά Θεσσαλία και Β. Εύβοια – «Αγνώριστος» ο Βόλος, αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση
(ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)

Σύμφωνα με τους κατοίκους, το νερό ήρθε από τον Πλατύκαμπο και έσπασε το φράγμα που είχαν φτιάξει, με αποτέλεσμα τα χωράφια τους να πνιγούν για δεύτερη φορά.

Κακοκαιρία Elias: Κάτω από τις λάσπες ξανά Θεσσαλία και Β. Εύβοια – «Αγνώριστος» ο Βόλος, αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση

Η στάθμη του νερού του Πηνειού παρακολουθείται, αλλά το το ανησυχητικό είναι ότι το νερό στον κάμπο της Λάρισας εχει ξεπέρασει τα 6 μέτρα και δεν έχει βρεθεί τρόπος να αποστραγγιστεί άμεσα.

Στα Φάρσαλα εκκενώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης τέσσερα χωριά και αρκετοί κάτοικοι χρειάστηκε να ανέβουν σε υπερυψωμένη γέφυρα για να σωθούν.

Η πρόσβαση στο χωριό Υπέρεια δεν είναι εφικτή με ΙΧ καθώς το νερό έφθασε ακόμα και το 1,5 μέτρο σε αρκετά σημεία. Σπίτια πλημμύρισαν και χωράφια μετατράπηκαν σε χωράφια. Οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι καθώς οι μνήμες από την προηγούμενη κακοκαιρία, αλλά και από τον Ιανό δεν έχουν σβήσει.

Κακοκαιρία Elias: Κάτω από τις λάσπες ξανά Θεσσαλία και Β. Εύβοια – «Αγνώριστος» ο Βόλος, αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Στο Φύλλο της Καρδίτσας το νερό δεν έχει ακόμα υποχωρήσει, καθώς έφθασε τα δύο μέτρα σε κάποια σημεία. Όσα λίγα είχαν διασωθεί από την κακοκαιρία Daniel, καταστράφηκαν με τη νέα κακοκαιρία. Με δυσκολία κινούνται τα οχήματα στον κεντρικό δρόμο, ενώ υπάρχει αγωνία για τα νερά των ορεινών όγκων ακόμα δεν έχουν φθάσει στα πεδινά.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία Elias: Κάτω από τις λάσπες ξανά Θεσσαλία και Β. Εύβοια – «Αγνώριστος» ο Βόλος, αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση"

Άγιος Στέφανος: 19χρονή κατήγγειλε οδηγό ταξί για βιασμό

Τον βιασμό της από έναν οδηγό ταξί στον Άγιο Στέφανο πριν από λίγες ημέρες κατήγγειλε μια 19χρονη κοπέλα στις Αρχές, με την Αστυνομία να προχωράει στη σύλληψή του όταν τον εντόπισε στα Άνω Λιόσια.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση βιασμού, η 19χρονη μπήκε στο ταξί μαζί με μια 22χρονη στην Πλατεία Δροσιάς, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου ώστε να τους μεταφέρει στα σπίτια τους στον Άγιο Στέφανο.

Η 22χρονη βγήκε από το ταξί στη Λεωφόρο Μαραθώνος στο ύψος της πλατείας του Αγίου Στεφάνου και ο οδηγός ταξί συνέχισε τη διαδρομή με τη 19χρονη. Ξαφνικά, σταμάτησε το ταξί σε μια άγνωστη οδό, κοντά στο σπίτι της στον Άγιο Στέφανο, την ακινητοποίησε πιάνοντας τα χέρια της και τη βίασε, όπως κατήγγειλε η κοπέλα.

Οι Αρχές έψαξαν όλα τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, βίντεο αλλά και την κατάθεση της 19χρονης, εντόπισαν τον οδηγό ταξί. Όταν έδειξαν τη φωτογραφία του στην κοπέλα, εκείνη τον αναγνώρισε ως τον δράστη του βιασμού.

Ο οδηγός ταξί εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε στα Άνω Λιόσια αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Διονύσου, με τη συνδρομή της ειδικής ομάδας της Υ.Α.Β.Α.Α. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στο Τ.Α. Διονύσου, όπου και συνελήφθη, ενώ το όχημά του κατασχέθηκε.

Παράλληλα, η 19χρονη εξετάστηκε από ψυχολόγο και επιβεβαίωσε όσα κατήγγειλε με περισσότερες λεπτομέρειες ενώ κατά τη διάρκεια της εξέτασής της από ιατροδικαστή, δεν βρέθηκαν κακώσεις στο σώμα της, όμως τα ρούχα της κατασχέθηκαν και εστάλησαν σε εργαστήριο της αστυνομίας για περαιτέρω εξέταση.

Το προανακριτικό υλικό υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε για κύρια ανάκριση.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Άγιος Στέφανος: 19χρονή κατήγγειλε οδηγό ταξί για βιασμό"

Στέφανος Κασσελάκης: Το σχολείο ΑμεΑ που επισκέφτηκε λειτούργησε το ‘17 επί ΣΥΡΙΖΑ - Δείτε φωτογραφίες

Μία βασική λεπτομέρεια φαίνεται πως αγνόησε, όπως φαίνεται, ο Στέφανος Κασσελάκης, κατά την επίσκεψή του στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για ΑΜΕΑ της Καλλιθέας, όπου όπως έδειξε και σε βίντεο που δημοσίευσε στα social media έκανε… «limbo» για να εισέλθει σε ένα από τα κτήρια. Ο εν λόγω χώρος λειτούργησε για πρώτη φορά επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Συνομιλώντας με το εκπαιδευτικό προσωπικό, φαίνεται να μην μπορούσε να πιστέψει πως οι περίπου 40 καθηγητές του σχολείου έχουν για γραφείο μία αίθουσα που χωρά μόλις δέκα άτομα, ενώ υποσχέθηκε διπλασιασμό των υποδομών, για να μπορούν να είναι όλοι πιο άνετοι στον χώρο εργασίας τους. Έταξε, δε, καλοριφέρ, air condition και διπλή έκταση στις υποδομές που θα στεγάζουν τις σχολικές μονάδες.



Μεταξύ άλλων, ο κ. Κασσελάκης εμφανίζεται να μιλά με τους καθηγητές και να κάνει λόγο για ακαταλληλότητα του χώρου, ενώ ο ίδιος λέει πως «θέλετε να μου πείτε πως δεν μπορούμε να βρούμε έναν χώρο στην Αθήνα, θα σας τον βρω εγώ την επόμενη εβδομάδα». Την συγκεκριμένη αποστροφή σχολίασε και ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, λέγοντας πως «σε μια εβδομάδα δεν μπορείς να βρεις χώρο για σχολείο ούτε να χτίσεις ένα σχολείο».

Μετά μάλιστα και από την γνωστοποίση πως ο ίδιος στο βίντεό του «έκοψε» την υφυπουργό Παιδείας, Δόμνα Μιχαηλίδου η οποία και τον υποδέχθηκε στον χώρο, ο κ. Κασσελάκης επανήλθε με ανάρτησή του λέγοντας μεταξύ άλλων πως εκείνη εμφανίστηκε απρόσκλητη και «αφού ήρθε, ελπίζω να είδε τις συνθήκες και να ντραπήκε γι’ αυτές ως πολίτης και ως πολιτικός».

Η ανάρτηση Κασσελάκη:


Το εν λόγω σχολείο όμως ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2017 έπειτα από αίτημα αποσυμφόρησης του ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου. Ο Δήμος Καλλιθέας παραχώρησε το κτήριο όπου μέχρι τον Νοέμβρη του 2017 στεγάζονταν το Ειδικό Δημοτικό και Ειδικό Νηπιαγωγείο Καλλιθέας τα οποία μεταστεγάστηκαν σε νεόδμητο κτήριο στη Δημοσθένους.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του σχολείου, το κτήριο αποτελείται από 12 αίθουσες προκάτ, σχεδόν πανομοιότυπες και έναν χώρο για τα γραφεία διευθυντή και εκπαιδευτικών. Διαθέτει ακόμα τρεις μικρές αποθήκες και ένα μικρό χώρο που στο παρελθόν ήταν κυλικείο. Επίσης, εκτός του προαυλίου, διαθέτει και κηπάριο.

Δείτε φωτογραφίες που φιλοξενεί στην ιστοσελίδα του το σχολείο:

sxoleio-3

sxoleio-34

sxoleio-kallithea-1

sxoleio-kallithea-2

Το νεοϊδρυθέν ΕΕΕΕΚ Καλλιθέας λειτούργησε για πρώτη φορά τη σχολική χρονιά 2018-19 επί υπουργίας Κώστα Γαβρόγλου, ενώ η ίδρυσή του προκύπτει και από το σχετικό ΦΕΚ που φέρει και την υπογραφή του υπουργού Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ με ημερομηνία 13 Ιουνίου 2017.

Δείτε το ΦΕΚ:

fek-kallithea-1

Δείτε ολόκληρο το ΦΕΚ ΕΔΩ

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με σχετική απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδεσυςη Δ’ Αθήνας με ημερομηνία 06/09/2023 που αναρτήθηκε και στη Διαύγεια, στο εν λόγω σχολείο τοποθετήθηκαν 18 αναπληρωτές καθηγητές.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Στέφανος Κασσελάκης: Το σχολείο ΑμεΑ που επισκέφτηκε λειτούργησε το ‘17 επί ΣΥΡΙΖΑ - Δείτε φωτογραφίες"

Κακοκαιρία Elias: Οι Ένοπλες Δυνάμεις επιχειρούν σε Εύβοια, Θεσσαλία και Φθιώτιδα – Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ

Στο «πεδίο» της μάχης ενάντια στην κακοκαιρία Elias παραμένουν σταθερά οι Ένοπλες Δυνάμεις. Σύμφωνα με την καθημερινή ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ, τα μέλη και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων επιχειρούν σε Θεσσαλία, Λαμία και Εύβοια.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να συνδράμουν στις πληγείσες από την κακοκαιρία Elias περιοχές της Θεσσαλίας και με διαταγή του ΓΕΕΘΑ επιχειρούν για την αντιμετώπιση των συνεπειών της, επίσης, στη Λαμία και την Εύβοια σε πλήρη συντονισμό με την Πολιτική Προστασία, διαθέτοντας προσωπικό και μέσα ως εξής:

ΕΜΠΕΠΛΕΓΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ – ΜΕΣΑ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ (881 άτομα)

● Εκ των οποίων:

● 70 άτομα της Ζ’ ΜΑΚ στη Θεσσαλία

● 120 άτομα της 32 ΤΑΞ ΠΖΝ στη Θεσσαλία

● 24 άτομα στην περιοχή της Λαμίας

● 17 άτομα στις Ροβιές Εύβοιας

● 50 άτομα της Ζ΄ΜΑΚ στις Ροβιές Εύβοιας από 28/09

ΔΙΑΤΕΘΕΝΤΑ ΜΕΣΑ

ΧΕΡΣΑΙΑ ΜΕΣΑ

● Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ): 10

● Εκ των οποίων:

● 7 στην Θεσσαλία

● 1 στη Λαμία

● 2 στις Ροβιές Εύβοιας

● Οχήματα γενικής χρήσης: 44

● Εκ των οποίων:

● 37 στη Θεσσαλία

● 5 στη Λαμία

● 2 στις Ροβιές Εύβοιας

● Ειδικά Οχήματα με Εξοπλισμό Απολύμανσης: 3

● Μηχανήματα έργου: 68

● Γέφυρες: 2 Μπέλεϋ (Καλά Νερά Μαγνησίας και Στουρναραίικα Τρικάλων)

● Γεννήτριες: 2

● Λέμβοι: 71

● Εκ των οποίων:

● 46 στη Θεσσαλία

● 15 στη Λαμία

● 10 λέμβοι της Ζ΄ΜΑΚ στην Εύβοια από 28/09

● Λεωφορεία: 6

● Οχήματα Περισυλλογής: 1 (LEO STANDARD)

● Μηχάνημα Εξυγίανσης Ύδατος: 1

● Φωτιστικοί Πύργοι: 4

ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΜΕΣΑ

● Ε/Π UH-1H: 7

● Ε/Π CH-47D CHINOOK: 1 στην 110 ΠΜ

● Ε/Π S-70: 1 στην 111ΠΜ

● Ε/Π SUPER PUMA: 1 στην 111ΠΜ

● Ε/Π AB-205: 1 στην 111ΠΜ

ΜΕΣΑ ΠΝ

● Α/Γ (Αρματαγωγό): 1 στο λιμάνι Βόλου

ΔΟΜΕΣ

● Ετοιμότητα διάθεσης ΚΑΑΥ Πλαταμώνα, Μαλακίου, Λεπτοκαρυάς και ΚΕΔΑ Σκοτίνας για φιλοξενία πληγέντων

Το σύνολο του διατιθέμενου προσωπικού πρόκειται να αναπτυχθεί περαιτέρω ως απαιτηθεί και σύμφωνα με τις κατευθύνσεις και τις οδηγίες της ΓΓΠΠ.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ – ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

● Το σύνολο των Τμημάτων «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ» σε άμεση ετοιμότητα επέμβασης εντός Στρατοπέδων στην περιοχή της Αττικοβοιωτίας και στην ΠΕ Θεσσαλονίκης

● 70 άτομα της Ζ’ ΜΑΚ με 14 λέμβους

ΜΕΣΑ

ΧΕΡΣΑΙΑ ΜΕΣΑ

● Οχήματα γενικής χρήσης: 61

● Μηχανήματα Έργου: 29

● Γεννήτριες: 11

● Λεωφορεία: 14

● Οχήματα Περισυλλογής: 2

● Πυροσβεστικά: 6

● Υδροφόρα Οχήματα: 4

● Οχήματα Μεταφοράς Λυμάτων: 4

● Συγκροτήματα Άντλησης: 2

● Οχήματα Υγειονομικού: 10

ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΜΕΣΑ

● Ε/Π CH-47D CHINOOK: 1

● Ε/Π SUPER PUMA: 1

ΜΕΣΑ ΠΝ

● Φ/Γ (Φρεγάτα): 1 στην Κάρυστο

● ΠΤΜ (Πλοίο Ταχείας Μεταφοράς): 1 στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία Elias: Οι Ένοπλες Δυνάμεις επιχειρούν σε Εύβοια, Θεσσαλία και Φθιώτιδα – Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ"

Αντιγριπικός εμβολιασμός με ιατρική συνταγή - Αντιδρούν οι φαρμακοποιοί

Ιατρική συνταγή απαιτείται φέτος για τη χορήγηση του αντιγριπικού εμβολίου, καθώς δεν επαναλαμβάνεται η περυσινή απόφαση για απ' ευθείας χορήγηση από τα φαρμακεία.

Η απόφαση έχει προκαλέσει την αντίδραση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), το προεδρείο του οποίου είχε στείλει επιστολή προς την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη να ισχύει και φέτος ό,τι και πέρυσι.

Με σημερινή ανακοίνωση, ο ΠΦΣ εκφράζει τη διαμαρτυρία του, επειδή με τη σχετική εγκύκλιο της κ. Αγαπηδάκη καταργείται για την τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο η διαδικασία της διενέργειας του αντιγριπικού εμβολιασμού χωρίς ιατρική συνταγή από τον φαρμακοποιό, με ταυτόχρονη καταχώρηση στο Εθνικό μητρώο αντιγριπικού εμβολιασμού, όπως πραγματοποιήθηκε την περασμένη χρονιά.

Το προεδρείο του ΠΦΣ τονίζει πως πρόκειται για μία διαδικασία που ακολουθείται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, σημειώνοντας πως πρόκειται για μία δαδικασία που συντέλεσε καθοριστικά εν μέσω πανδημίας στην επίλυση των σοβαρών προβλημάτων προσβασιμότητας των πολιτών, χωρίς ταλαιπωρία, χωρίς ραντεβού, χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση και είχε ως αποτέλεσμα να εμβολιαστούν εκατομμύρια Έλληνες πολίτες.

Από τον ΠΦΣ εκφράζεται το ερώτημα τι έχει αλλάξει και:

1ον) Aναστέλλεται ένα επιτυχημένο μέτρο πρόληψης χωρίς να συνυπολογισθεί, η ταλαιπωρία των πολιτών να μεταβούν σε κέντρα υγείας ή σε ιδιωτικά ιατρεία, η οικονομική τους επιβάρυνση, ο συνωστισμός και ο αυξημένος φόρτος εργασίας στις κρατικές δομές Υγείας,

2ον) Τι θα γίνει με τους χιλιάδες πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας που θα ταλαιπωρηθούν για την δωρεάν συνταγογράφηση και τη διενέργεια των εμβολιασμών, ιδίως υπό το πρίσμα της ενδεχόμενης αύξησης των λοιμώξεων του αναπνευστικού στις εν λόγω περιοχές.

Ο Π.Φ.Σ. είναι πάντα στις επάλξεις για την στήριξη της Δημόσιας Υγείας και της κοινωνίας. Όταν η Κυβέρνηση ζήτησε την στήριξη των φαρμακοποιών για την προαγωγή του αντιγριπικού εμβολιασμού στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου, εμείς συνεισφέραμε τα μέγιστα.

Η προστασία της Δημόσιας Υγείας θα πρέπει να τίθεται πάντα σε  προτεραιότητα έναντι απαρχαιωμένων αντιλήψεων, που δημιουργούν προσκόμματα στην πρόσβαση των πολιτών στον αντιγριπικό εμβολιασμό.

Σε αυτή την κατεύθυνση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και ο ΟΟΣΑ έχουν επισημάνει και προτρέπουν στην ανάγκη ανάπτυξης υπηρεσιών εμβολιασμού εκ μέρους των φαρμακείων της κοινότητας, ως μια αποτελεσματική παρέμβαση στην πρόληψη της υγείας και προς όφελος των συστημάτων Υγείας.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Αντιγριπικός εμβολιασμός με ιατρική συνταγή - Αντιδρούν οι φαρμακοποιοί"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news