facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

Βίντεο - ντοκουμέντο από την επίθεση των δύο Κρητικών στους Γερμανούς τουρίστες

Βίντεο - ντοκουμέντο από την επιθεση των Κρητικών στο αυτοκίνητο των Γερμανών δείχνει καρέ-καρέ, πώς εμβόλισαν με το ημιφορτηγό τους το λευκό αυτοκίνητο των τουριστών.
Η επίθεση είχε γίνει  το πρωί της περασμένης Παρασκευής στην περιοχή του Περάματος Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο της Κρήτης όπως είχε αποκαλύψει το protothema.gr, με μια οικογένεια Γερμανών τουριστών να βιώνει τον απόλυτο τρόμο.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, αρχικά το φορτηγάκι των Κρητικών κλείνει από δεξιά το αυτοκίνητο των τουριστών και πέφτει πάνω τους και στη συνέχεια όταν αυτοί προσπαθούν να το αποφύγουν και να απομακρυνθούν, το ημιφορτηγό κάνει όπισθεν και στην κυριολεξία καβαλάει πάνω στο καπό του λευκού αυτοκινήτου των Γερμνανών. Στη συνέχεια ακολουθεί ο διαπληκτισμός, με τους περαστικούς να τρέχουν, άλλοι να τους χωρίσουν και άλλοι φοβισμένοι να απομακρυνθούν από την περιοχή.



Το βίντεο έρχεται να πιστοποιήσει τους ισχυρισμούς των Γερμανών για το πώς ακριβώς δέχτηκαν την επίθεση από τους δύο Κρητικούς.

Σύμφωνα με την κατάθεση των Γερμανών η αρχή έγινε από τον 38χρονο Μυλοποταμίτη, οδηγό του 4χ4, ο οποίος, όταν οι Γερμανοί ζήτησαν τα στοιχεία του για τη ζημιά, κατέβηκε από το αυτοκίνητο και έριξε μία μπουνιά στο πρόσωπο του 25χρονου αδελφού, ο οποίος καθόταν στη θέση του συνοδηγού με ανοιχτό παράθυρο.

Το γρονθοκόπημα δεν έμεινε αναπάντητο. Μόλις είδε να χτυπάνε τον αδελφό του, ο 27χρονος Γερμανός κατέβηκε από το ενοικιαζόμενο όχημα και έριξε και αυτός με την σειρά του μπουνιά στον 38χρονο.

Στο επεισόδιο πήρε ενεργά μέρος, με βάση τα όσα περιγράφονται, και ο 36χρονος Κρητικός συνοδηγός του 38χρονου, ο οποίος επίσης πιάστηκε στα χέρια με τον 25χρονο Γερμανό. Και ενώ η συμπλοκή βρίσκονταν σε εξέλιξη, ο 38χρονος φέρεται να πήγε στο 4χ4, να πήρε ένα μαχαίρι και να κινήθηκε απειλητικά κατά των Γερμανών, οι οποίοι βλέποντας τον κίνδυνο να έρχεται, μπήκαν στο ενοικιαζόμενο και έβαλαν μπροστά για να φύγουν.

Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο επικίνδυνη, αφού οι δύο Κρητικοί φέρονται να καταδίωξαν το όχημα των Γερμανών, πέφτοντας πολλές φορές πάνω του. Όταν πια κατάφεραν να τους προσπεράσουν, τους χτυπούσαν με την όπισθεν και έβαλαν τους πίσω τροχούς πάνω στο καπό του ενοικιαζόμενου οχήματος με τις σκηνές στην «καρδιά» του Περάματος, να έχουν καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας.

Η οικογένεια των Γερμανών πιστεύει ότι η επίθεση συνδέεται με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και υποστηρίζουν πως είναι ακόμα ζωντανοί χάρη στην έμπειρη συμπεριφορά του 46χρονου οδηγού. Παράλληλα, αναγνωρίζουν ότι η βοήθεια ντόπιων στο Πέραμα που ουσιαστικά μπήκαν στη μέση για να τους φυγαδεύσουν, ήταν καταλυτική.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Βίντεο - ντοκουμέντο από την επίθεση των δύο Κρητικών στους Γερμανούς τουρίστες"

Εκβιαστές χάκερς «χτύπησαν» τον ΔΕΣΦΑ – Διέρρευσαν αρχεία και δεδομένα

Στις 20 Αυγούστου ο ΔΕΣΦΑ ανακοίνωσε ότι δέχθηκε επίθεση από χάκερς σε μέρος της υποδομής πληροφορικής του «από κυβερνοεγκληματίες που προσπάθησαν να έχουν παράνομη πρόσβαση σε ηλεκτρονικά αρχεία και με επιβεβαιωμένη επίπτωση στη διαθεσιμότητα ορισμένων συστημάτων και πιθανή διαρροή αρχείων και δεδομένων».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, απενεργοποιήθηκαν προληπτικά υπηρεσίες πληροφορικής, ενώ, όπως αναφέρεται, διασφαλίστηκε χωρίς προβλήματα η επαρκής και ομαλή λειτουργία του εθνικού συστήματος παροχής φυσικού αερίου σε όλα τα σημεία εισόδου και εξόδου της χώρας.

Το μέγεθος των αρχείων που κλάπηκαν από τον ΔΕΣΦΑ είναι 361 GB.  Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, γνώστες σε θέματα κυβερνοεπιθέσεων, υποστηρίζουν, ότι όλα δείχνουν, πως οι χάκερ μόλυναν το σύστημα του ΔΕΣΦΑ με ransomware, ένα είδος κακόβουλου λογισμικού που απειλεί να δημοσιοποιήσει τα προσωπικά δεδομένα του θύματος ή να διακόψει την πρόσβαση του θύματος σε αυτά, με σκοπό των απόσπαση λύτρων.

Πίσω από την κυβερνοεπίθεση φαίνεται ότι βρίσκεται μια ομάδα hacking που χρησιμοποιεί το Ragnar Locker ransomware, ως τον κύριο τρόπο επίθεσης σε κυβερνητικές υποδομές, υπηρεσίες, κυβερνητικά συστήματα και μεγάλες επιχειρήσεις παγκοσμίως.

Στην περίπτωση του Διαχειριστή, ωστόσο, η συγκεκριμένη ομάδα δεν έχει κάνει γνωστό τον σκοπό της επίθεσης και αν αποσκοπεί στην απόσπαση χρηματικού τιμήματος ή δεδομένης της συγκυρίας και του κρίσιμου ρόλου του ΔΕΣΦΑ στην αγορά φυσικού αερίου της χώρας μας και της ευρύτερης περιοχής, είχε άλλους πραγματικούς στόχους.

Από την πλευρά τους οι χάκερς, στους διαύλους επικοινωνίας που είχαν τις πρώτες ώρες τις επίθεσης, άφησαν να εννοηθεί ότι έχουν απομονώσει την πρόσβαση και έχουν στη διάθεσή τους δεδομένα εργαζομένων και πελατών της εταιρείας. Μάλιστα, έχουν αναρτήσει μέρος μόνο των εγγράφων που έχουν απομονώσει από τον Διαχειριστή.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκβιαστές χάκερς «χτύπησαν» τον ΔΕΣΦΑ – Διέρρευσαν αρχεία και δεδομένα"

«Ψευδείς οι ισχυρισμοί της Άγκυρας» απαντά η Αθήνα: Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν αμερικανικά Β-52

Διαψεύδει η Αθήνα τους τουρκικούς ισχυρισμούς ότι ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη «κλείδωσαν» σκόπιμα στα ραντάρ τους τουρκικά μαχητικά που συμμετείχαν σε νατοϊκή αποστολή.

Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας μιλάει για απολύτως ψευδείς ισχυρισμούς της Αγκυρας και ουσιαστικά με όσα ανακοίνωσε  κατέδειξε μια ακόμη τουρκική... «μπαμπεσιά» με αφορμή την πτήση αμερικανικού στρατηγικού βομβαρδιστικού Β-52 εντός του FIR Αθηνών.

Συγκεκριμένα, από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώθηκε ότι «κατόπιν συνεννόησης και συμφωνίας μεταξύ ΓΕΕΘΑ και Αεροπορικής Διοίκησης (AIRCOM) του ΝΑΤΟ, τις μεσημβρινές ώρες της 22 Αυγούστου 2022 έλαβε χώρα πτήση Αμερικανικών αεροσκαφών Β-52 στο FIR Αθηνών.

Τα Β-52 εισήλθαν από το νοτιοδυτικό όριο του FIR Αθηνών προκειμένου να εξέλθουν απ’ αυτό δυτικά της νήσου Μεγίστης. Η πτήση των εν λόγω αεροσκαφών έλαβε χώρα στο πλαίσιο επίδειξης Διασυμμαχικής συνοχής και αλληλεγγύης.

Ενώ η κίνηση των B-52 δεν προβλεπόταν να γίνει με συνοδεία Μαχητικών Αεροσκαφών, όπως έχει συμβεί και άλλες φορές στο παρελθόν, πέντε άγνωστα ίχνη αέρος κινήθηκαν ανατολικά της Καρπάθου παρεμβαλλόμενα στο δρομολόγιο των Β-52, προβαίνοντας παράλληλα σε παράβαση Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας λόγω μη κατάθεσης Σχεδίου Πτήσης.

Άμεσα απογειώθηκαν τέσσερα Μαχητικά Αεροσκάφη F-16 της Π.Α. από την Κρήτη, τα οποία ανεγνώρισαν τα άγνωστα ίχνη ως οπλισμένα Τουρκικά Μαχητικά Αεροσκάφη F-16, που αναχαιτίσθηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.

Επί του θέματος έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Οποιαδήποτε άλλη περιγραφή των σχετικών γεγονότων είναι ψευδής».

Νωρίτερα,  το τουρκικό υπουργείο Αμυνας διοχέτευσε πληροφορίες σε τουρκικά μέσα  σύμφωνα με τις οποίες «πολεμικά αεροσκάφη που ανήκουν στην Ελλάδα, χώρα - μέλος του ΝΑΤΟ, «κλείδωσαν» σκόπιμα στα ραντάρ τους τουρκικά μαχητικά, προκειμένου να εμποδίσουν τη συμμετοχή τους σε μια σημαντική αποστολή του ΝΑΤΟ».

Σημειώνοντας ότι αυτή η «παρενόχληση από την Ελλάδα αποτελεί προσπάθεια στοχοποίησης των δραστηριοτήτων του ΝΑΤΟ», οι πηγές του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας πρόσέθεταν ότι «η Ελλάδα δεν διστάζει να διακινδυνεύσει ακόμη και τις αποστολές του ΝΑΤΟ προκειμένου να παρενοχλήσει την Τουρκία»!

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " «Ψευδείς οι ισχυρισμοί της Άγκυρας» απαντά η Αθήνα: Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν αμερικανικά Β-52"

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν την Τουρκία για παραβίαση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Η κυβέρνηση Μπάιντεν προειδοποίησε τις τουρκικές επιχειρήσεις να μην συνεργάζονται με ρωσικά ιδρύματα και άτομα στα οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις, εντείνοντας τις πιέσεις που ασκούν οι ΗΠΑ σε έναν σύμμαχο του ΝΑΤΟ που διατηρεί ισχυρές σχέσεις με τη Ρωσία κατά τη διάρκεια της εισβολής της στην Ουκρανία, γράφει η εφημερίδα Wall Street Journal.

Σε επιστολή με ημερομηνία 22 Αυγούστου προς το Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο της Τουρκίας, την οποία έχει στην διάθεση της η Wall Street Journal, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γουόλι Αντεγιέμο ανέφερε ότι οι τουρκικές εταιρείες κινδυνεύουν να υπαχθούν σε αμερικανικές κυρώσεις, εάν συνεργαστούν με άτομα από την Ρωσία που υπόκεινται σε κυρώσεις.

Στην επιστολή γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις ρωσικές τράπεζες. «Σχέσεις με Ρώσους πολίτες και οργανισμούς που έχουν υποστεί κυρώσεις, μπορεί να έχουν ως συνέπεια τουρκικοί χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί και επιχειρήσεις να υποστούν κυρώσεις» αναφέρεται στην επιστολή. Η εφημερίδα διευκρινίζει ότι, στις τουρκικές τράπεζες που διατηρούν σχέσεις ανταπόκρισης με ρωσικές τράπεζες, θα τους απαγορευθεί να έχουν σχέσεις με αμερικανικές τράπεζες.

Η προειδοποίηση αυτή συνιστά επιβεβαίωση των αυξανόμενων πιέσεων που ασκούνται στην Άγκυρα εκ μέρους της Ουάσιγκτον. Η Τουρκία είναι η μοναδική χώρα μέλος του ΝΑΤΟ που δεν υποστήριξε τις διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά της Ρωσίας ως τιμωρία για την εισβολή που πραγματοποίησε στην Ουκρανία. Όπως γράφει η Wall Street Journal, αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Τουρκία να μετατραπεί σε καταφύγιο ρωσικών κεφαλαίων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι υπήρξε τηλεφωνική συνομιλία του Αμερικανού αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών με τον Τούρκο ομόλογο του, κατά την διάρκεια της οποίας ο Γουόλι Αντεγιέμο εξέφρασε την ανησυχία του για το ότι η Τουρκία χρησιμοποιείται από τους Ρώσους για να παρακάμψουν τις κυρώσεις. Ο Τούρκος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είχε διαβεβαιώσει τον Αμερικανό ομόλογό του για το ότι στις τουρκικές εταιρείες και πολίτες δεν επιτρέπεται να παραβιάζουν τις διεθνείς κυρώσεις.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Οι ΗΠΑ προειδοποιούν την Τουρκία για παραβίαση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας"

Κάνει το άσπρο μαύρο η Τουρκία για τις παραβιάσεις – «Ελληνικά αεροσκάφη λοκάρουν τουρκικά F-16»

Σε μια ημέρα που το ΓΕΕΘΑ κατέγραψε, ούτε λίγο ούτε πολύ, 78 παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη – μεταξύ τους 15 οπλισμένα – στο FIR Αθηνών και οκτώ εμπλοκές με ελληνικά, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας έρχεται να κάνει το «άσπρο – μαύρο», κάνοντας λόγο… για παρενόχληση δικών της F-16 από ελληνικά μαχητικά στη διάρκεια αποστολής του ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που διοχέτευσε το τουρκικό υπουργείο στα τοπικά μέσα «πολεμικά αεροσκάφη που ανήκουν στην Ελλάδα, χώρα – μέλος του ΝΑΤΟ, «κλείδωσαν» σκόπιμα στα ραντάρ τους τουρκικά μαχητικά, προκειμένου να εμποδίσουν τη συμμετοχή τους σε μια σημαντική αποστολή του ΝΑΤΟ».

Σημειώνοντας ότι αυτή η «παρενόχληση από την Ελλάδα αποτελεί προσπάθεια στοχοποίησης των δραστηριοτήτων του ΝΑΤΟ», οι πηγές του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας πρόσθεσαν ότι «η Ελλάδα δεν διστάζει να διακινδυνεύσει ακόμη και τις αποστολές του ΝΑΤΟ προκειμένου να παρενοχλήσει την Τουρκία».

«Έγινε γνωστό ότι αμέσως μετά την κίνηση αυτή της Ελλάδας, δόθηκε η απαραίτητη απάντηση και τα ελληνικά αεροσκάφη απομακρύνθηκαν από την περιοχή. Το θέμα μεταφέρθηκε στις αρχές του ΝΑΤΟ από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ο Έλληνας στρατιωτικός ακόλουθος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για το γεγονός πως τα ελληνικά αεροπλάνα έθεταν σε κίνδυνο τη νατοϊκή αποστολή» είπαν οι πηγές.

Επιπλέον, αναφέρθηκε ότι το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανέλαβε διπλωματικές πρωτοβουλίες με όλες τις αρμόδιες πλευρές, σημειώνοντας πως «μια τέτοια παρενόχληση είναι ασυμβίβαστη με τη συμμαχία και η Ελλάδα επιδιώκει να αυξήσει την ένταση».

Ξεσάλωσαν οι Τούρκοι με 78 παραβιάσεις, 8 εμπλοκές και 2 υπερπτήσεις

Κλιμακώνει την ένταση πάνω από το Αιγαίο η Τουρκία. Η τουρκική πολεμική αεροπορία προχώρησε σήμερα 78 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου ενώ σημειώθηκαν και 8 εμπλοκές με τα ελληνικά αεροσκάφη επιφυλακής.

Οι τουρκικές προκλήσεις σημειώνονταν την ίδια ώρα που στην Αθήνα συνεδρίαζε το ΚΥΣΕΑ με με βασικό θέμα τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο και την επέκταση του φράκτη.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πάνω από το Αιγαίο πέταξαν σήμερα 27 τουρκικά αεροσκάφη, εκ των οποίων τα 23 ήταν μαχητικά (2 F-4 και 21 F-16). Τα 15 τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα.

Τα τουρκικά αεροσκάφη που κινήθηκαν σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο πραγματοποίησαν δύο υπερπτήσεις.

Συγκεκριμένα, δύο ζεύγη τουρκικών F-16 εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης, παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο και στη συνέχεια:

Το πρώτο τουρκικό ζεύγος πέταξε πάνω από τα Διβούνια, βορειοδυτικά Κάσου-Καρπάθου, στα 27.000 πόδια στις 10:57 το πρωί και

Τρία λεπτά αργότερα το δεύτερο ζευγάρι των τουρκικών F-16 πέταξε πάνω από το Καμηλονήσι, βορειοδυτικά Κάσου-Καρπάθου, στα 27.000 πόδια επίσης.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας καταγράφηκαν από τα τουρκικά αεροσκάφη 20 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κάνει το άσπρο μαύρο η Τουρκία για τις παραβιάσεις – «Ελληνικά αεροσκάφη λοκάρουν τουρκικά F-16»"

Οκτώ τόνοι ψαριών πέθαναν από ασφυξία λόγω έντονης ξηρασίας, σε λίμνη στη Γαλλία

Οκτώ τόνοι ψαριών βρέθηκαν νεκρά από ασφυξία σε μια λίμνη στο Μαμπλί, στην κεντροανατολική Γαλλία, λόγω της ξηρασίας που επικρατεί στην περιοχή, ανέφερε σήμερα (23/8) η Ομοσπονδία Αλιείας του Λίγηρα. Η επιχείρηση διάσωσης που οργανώθηκε επέτρεψε να επιβιώσει περίπου το 1% των ψαριών.

Συνολικά, 80 εθελοντές μάζεψαν 10,5 τόνους νεκρών ψαριών την Δευτέρα και άλλα 500 κιλά σήμερα από τη λίμνη Κορνιγιόν, σύμφωνα με τον Βενσάν Γκαρνιέ, ένα στέλεχος της Ομοσπονδίας, αρμόδιο για την ανάπτυξη της αλιείας στην περιοχή.

Στην επιχείρηση που οργανώθηκε μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης οι εθελοντές πήγαν με απόχες και μάζεψαν τα ελάχιστα ψάρια που ήταν ακόμη ζωντανά και στη συνέχεια τα έριξαν στον Λίγηρα. Συνολικά, σώθηκαν γύρω στα 100 κιλά ψάρια. Περίπου τα τρία τέταρτα των ψαριών που πέθαναν από ασφυξία ήταν κυπρίνοι.

Λόγω της πτώσης της στάθμης του Λίγηρα, ο οποίος τροφοδοτεί αυτή τη λίμνη και σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην περιοχή, μειώθηκε το ποσοστό οξυγόνου στα νερά και αυξήθηκαν τα φύκια, με αποτέλεσμα τα ψάρια να πεθάνουν από ασφυξία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP /ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Οκτώ τόνοι ψαριών πέθαναν από ασφυξία λόγω έντονης ξηρασίας, σε λίμνη στη Γαλλία"

Ολοκληρώθηκε το ΚΥΣΕΑ – Αποφασίστηκε επέκταση του φράκτη στον Έβρο

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ που συστάθηκε για την φύλαξη των συνόρων στον Έβρο Η νέα στρατηγική της Τουρκίας στα χερσαία σύνορα είχε χτυπήσει το «καμπανάκι» στην κυβέρνηση, εξ ου και είχε προγραμματιστεί εδώ και μέρες η σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ που διεξήχθη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

Με την παρουσία των υπουργών Εξωτερικών, Άμυνας, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, αλλά και άλλων κορυφαίων υπουργών, στη συνεδρίαση τέθηκαν όλα τα δεδομένα επί τάπητος, προκειμένου το σκηνικό του Έβρου να μην επαναληφθεί σε συνέχειες τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες.

Οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, αποφασίστηκε η επέκταση του φράχτη του Έβρου σταδιακά κατά μήκος ολόκληρου του Έβρου ποταμού. Η επέκταση θα γίνει και με εθνικούς πόρους, αν δεν υπάρξει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, κάτι που δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Η κυβέρνηση έχει κάνει αίτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά ακόμα εκκρεμεί.

Παράλληλα, έγινε μια συνολική επισκόπηση της κατάστασης σε θάλασσα και στεριά και διαπιστώθηκε πως στη θάλασσα υπάρχει τριπλασιασμός των περιστατικών, κυρίως στη ρότα προς Ιταλία, όπως το προ ημερών περιστατικό στα Κύθηρα.

– Έγινε συζήτηση για το επεισόδιο του Έβρου. Διαπιστώθηκε λόγω του ότι οι χάρτες έχουν συνταχθεί το 1926 και η γεωμορφολογία είναι ευμετάβλητη, αλλά στις ελληνικές αρχές είναι σαφές ότι το επεισόδιο του Δεκαπενταύγουστου με τη νησίδα ήταν κατευθυνόμενο από την Τουρκία.

– “Πρέπει να έχουμε τον νου μας”, λένε συμμετέχοντες στη σύσκεψη και αυτό γιατί αξιολογήθηκαν μεν τα σενάρια, αλλά δεν είναι σαφές πώς θα συμπεριφερθούν οι Τούρκοι και πόσο θα τραβήξουν το σχοινί.

Δρομολογείται ο φράκτης στον Έβρο

Παράλληλα, η Ελλάδα το επόμενο διάστημα αναμένεται να δρομολογήσει την επέκταση του φράχτη για ακόμα 80 χιλιόμετρα, ακόμα και χωρίς ευρωπαϊκούς πόρους. Η χώρα μας, πάντως, έχει καταθέσει σχετικό αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία δεν είναι θετική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, με το επιχείρημα ότι μια ευρωπαϊκή χρηματοδότηση σε ένα τέτοιο έργο θα δημιουργήσει προηγούμενο και για επόμενα αντίστοιχα projects, μεγαλύτερης εμβέλειας. Η κυβέρνηση, πάντως, εμφανίζεται εκ των αντικειμενικών συνθηκών αποφασισμένη να προχωρήσει.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ολοκληρώθηκε το ΚΥΣΕΑ – Αποφασίστηκε επέκταση του φράκτη στον Έβρο"

Τουρκικές προκλήσεις - Απειλές Ακάρ: Ελπίζω η Ελλάδα να μην κάνει κάποιο λάθος με το γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίτ Χαν

Στην πολιτική των απειλών εμμένει η Άγκυρα με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, να προειδοποιεί την Ελλάδα να μην παρενοχλήσει το γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίτ Χαν.

«Ελπίζουμε να μην κάνουν κάποιο λάθος» δήλωσε ειδικότερα ο Ακάρ.

«Το πλωτό γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίτ Χαν συνεχίζει τις έρευνές του. Η φρεγάτα Γκεντίζ το συνοδεύει και διασφαλίζει την ασφάλειά του. Ελπίζουμε να μην κάνουν κάποιο λάθος. Διατηρούμε σχέσεις καλής γειτονίας προστατεύοντας τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας, χρησιμοποιώντας τα δικά μας μέσα και δυνατότητες στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου» απάντησε ο Τούρκος υπουργός σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Αναφορικά με τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ στις 15 Αυγούστου για το ζήτημα των F-16, ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι «η στρατιωτική μας αντιπροσωπεία πήγε στην Αμερική. Γίνονται συζητήσεις για την προμήθεια των αεροσκαφών. Συζητούνται τεχνικά θέματα. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με θετικό πρόσημο».

Ερντογάν: Το «Αμπντουλχαμίντ Χαν» σύμβολο της βούλησης να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στη Μεσόγειο

Τις διαθέσεις του για τις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, έδειξε για άλλη μια φορά ο Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνεδρίαση του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε, συγκεκριμένα, στο γεωτρύπανο «Αμπντουλχαμίντ Χαν», το οποίο εστάλη στον πρώτο σταθμό της αποστολής του, 55 χιλιόμετρα από τις ακτές της Αττάλειας, στις 9 Αυγούστου, λέγοντας πως «στις 8 Αυγούστου αποχαιρετήσαμε το γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίντ Χαν, το οποίο αποτελεί σύμβολο της βούλησής μας να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στη Μεσόγειο». Ακόμα, ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως «μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στα Βαλκάνια».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Τουρκικές προκλήσεις - Απειλές Ακάρ: Ελπίζω η Ελλάδα να μην κάνει κάποιο λάθος με το γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίτ Χαν"

Κώστας Μπακογιάννης: Τα Εξάρχεια είναι για κάποιους πολιτικό φετίχ

Για το έργο του Μετρό στα Εξάρχεια και το πρόγραμμα ανάπλασης του Λόφου Στρέφη μίλησε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, τονίζοντας πως οι μόνιμοι κάτοικοι θέλουν το μετρό και αντιδρούν οι λίγοι που έχουν βρει την αφορμή να δώσουν μια ιδεοληπτική μάχη.

«Επειδή γνωριζόμαστε στην Αθήνα – δεν είναι τόσο μεγάλη για κάποιον που τη γνωρίζει- ξέρουμε πως δεν αντιδρούν οι μόνιμοι κάτοικοι. Οι μόνιμοι κάτοικοι το θέλουν το έργο. Δυστυχώς κάποιοι έχουν βρει την αφορμή να δώσουν μία ιδεολογική, μία ιδεοληπτική μάχη. Το βλέπουν σαν «πολιτικό φετίχ». Δεν είναι όμως έτσι. Το μετρό είναι για όλους, δεν υπάρχουν αριστερά και δεξιά βαγόνια, δεν υπάρχουν αριστεροί και δεξιοί συρμοί….» ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης.

Και πρόσθεσε: «Μου είναι δύσκολο να διανοηθώ πως γίνεται κάποιος να επενδύει έστω πολιτικά στην αποτυχία μιας πόλης. Όμως τρέφονται από αυτό, είναι η λογική του απόλυτου μηδενισμού. Μπορώ να σας δώσω πάρα πολλά παραδείγματα. Κάναμε την δίχρονη προσχολική αγωγή… Θεωρητικά και πρακτικά θα έπρεπε όλοι να συμφωνούμε, αυτό δεν έχει πρόσημο. Δεν είναι δεξιό ή αριστερό δεν είναι Ν. Δ ή ΣΥΡΙΖΑ. Είναι τα παιδάκια τα οποία πάνε σχολείο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνικοποίηση τους, για την διαπαιδαγώγηση τους, για την ανάπτυξη τους. Και με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους γονείς, καθώς μπορεί η μαμά να πάει να δουλέψει ή η γιαγιά η οποία απελευθερώνεται. Έρχονταν αυτά τα μικροσυμφέροντα και όρθωναν το ανάστημά τους, λες και ήταν στην πλατεία Τιενανμέν, ενάντια στα μηχανήματα. Λέγοντας «όχι» δεν θέλουμε να γίνει το σχολείο. Πέστε μου εσείς σε ποια άλλη πόλη της Ευρώπης υπάρχει διαμαρτυρία ενάντια στο σχολείο; Όχι ενάντια σε mall, όχι ενάντια σε κτίριο γραφείο, αλλά σε ένα σχολείο. Οι ίδιοι που δεν ήθελαν τα σχολεία, που δεν ήθελαν τα 1200 παιδάκια να πάνε στα σχολεία είναι οι ίδιοι οι οποίοι σήμερα αντιδρούν στην πλατεία Εξαρχείων και στον λόφο του Στρέφη. Δεν είναι και πολλοί μην νομίζετε, κάποιοι δεκάδες είναι που περιφέρονται. Αρκετοί απ’ αυτούς δεν είναι καν Έλληνες».
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε το σχεδιασμό για το σταθμό του Μετρό στα Εξάρχεια»

Σχετικά με το αν υπήρξε διαβούλευση για την κατασκευή του σταθμού του Μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων ο κ. Μπακογιάννης απάντησε: «Μα έχει γίνει διαβούλευση και ξέρετε ποιος έκανε την διαβούλευση; Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Το 2017 και το 2018 γιατί αυτό είναι ένα έργο που καταλαβαίνετε ξεπερνάει τα όρια μιας κυβέρνησης ή μιας θητείας. Τότε που δημοπρατήθηκε το έργο έγινε και διαβούλευση. Και τότε είχε γίνει και η συζήτηση για το αν θα πρέπει να γίνει η στάση στην πλατεία Εξαρχείων ή όχι και η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε με αυτόν τον σχεδιασμό. Το να ερχόμαστε λοιπόν τώρα και να λέμε ότι ναι αυτό που κάναμε το 17 – 18 δε μας αρέσει , θα μου επιτρέψετε να πω και δεν είναι το σπουδαιότερο παράδειγμα συνέπειας ή φερεγγυότητας που μπορεί να σκεφτεί κανείς.

«Η ανάπλαση στο Λόφο του Στρέφη είναι αναγκαία και θα γίνει»

Ο Δήμαρχος Αθηναίων εξήγησε ότι η ανάπλαση του Λόφου περιλαμβάνει σημαντικότατα έργα υποδομών ( στήριξη εδάφους, φύτευση, πυρασφάλεια και φωτισμό) καθώς η τελευταία παρέμβαση έγινε πριν από τρεις δεκαετίες.
« Έχουμε έναν λόφο ο όποιος είναι εγκαταλελειμμένος και παρατημένος εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Τελευταία φορά που έγινε έργο σε αυτόν τον λόφο – ο οποίος είναι από τους ωραιότερους λόφους της Αθήνας- ήταν στις αρχές της δεκαετίας του 90… Πρώτα απ’ όλα η ανάπλαση είναι έργο υποδομών. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή χωματουργικά ζητήματα. Φεύγει το χώμα,χρειάζεται στήριξη. Υπάρχουν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την φύτευση, με την πυρασφάλεια,μην μας καεί. Ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με το φως. Τα στοιχειώδη… Ο λόφος έχει αποκοπεί από τη γειτονιά. Αν μιλήσετε με με ανθρώπους που τα σπίτια τους είναι σχεδόν πάνω στον λόφο θα σας πουν ότι δεν πάνε οι ίδιοι στον λόφο γιατί έχει παραδοθεί στην παραβατικότητα, στην εγκληματικότητα, στην ηχορύπανση… Προχωράμε στο πλαίσιο του «Υιοθετήσε την Πόλη σου» και έχουμε εξασφαλίσει μια γενναιόδωρη χορηγία η οποία ξεπερνάει το 1 εκατομμύριο €. Εχουμε κάθε λόγο αυτή τη στιγμή το έργο να τελειώσει και αποκτήσει ο λόφος του Στρέφη τη θέση που του αξίζει στο χάρτη της πόλης».

Η ανάπλαση της Πλατείας Συντάγματος

Για την ανάπλαση της κάτω Πλατείας Συντάγματος, η οποία ολοκληρώνεται με την προσθήκη των τελευταίων στοιχείων όπως είναι τα σκίαστρα στις πέργκολες, οι νέες φυτεύσεις και τα δυο μικρά σιντριβάνια, ο κ. Μπακογιάννης σημείωσε: « Θυμάστε πως ήταν το Σύνταγμα; Έβγαινες από την Ερμού και έπεφτες αμέσως σε μία “χαράδρα” αυτοκινήτων. Από το 2000, πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, υπήρχε ένα σχέδιο το οποίο βασιζόταν σε έναν αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που είχε γίνει τότε. Τι προέβλεπε αυτό το σχέδιο; Είναι πολύ προφανές. Να επεκτείνουμε τα πεζοδρόμια, να κερδίσουμε δημόσιο χώρο, σχεδόν 4.000 τετραγωνικά μέτρα».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κώστας Μπακογιάννης: Τα Εξάρχεια είναι για κάποιους πολιτικό φετίχ"

Ερντογάν: Η Κριμαία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ουκρανίας, δεν αναγνωρίζω την προσάρτησή της από τη Ρωσία

Η προστασία της εδαφικής ακεραιότητας και της πολιτικής ενότητας της Ουκρανίας είναι κρίσιμο ζήτημα, όχι μόνον για την ασφάλεια της περιοχής, αλλά για την διεθνή ασφάλεια, είπε ο Ερντογάν, επαναλαμβάνοντας ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, που έγινε το 2014.

Μιλώντας μέσω βιντεοσκοπημένου μυηνύματος στην 2η σύνοδο της «Πλατφόρμας της Κριμαίας», που διοργάνωσε η Ουκρανική Προεδρία μία ημέρα πριν κλείσουν έξη μήνες από την εισβολή της Ρωσίας με στόχο να τραβήξει την διεθνή προσοχή για την Κριμαία, ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε ότι η περιοχή αυτή είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ουκρανίας, όπως προβλέπεται από το διεθνές δίκαιο.

Ο Ερντογάν δήλωσε έτοιμος και πρόθυμος να συνεχίσει τις μεσολαβητικές του προσπάθειες προκειμένου να λήξει ο πόλεμος στην Ουκρανία με μία «δίκαιη λύση» όπως είπε, «στη βάση της διασφάλισης της ακεραιότητας της Ουκρανίας».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας έκανε για άλλη μία φορά ιδιαίτερη αναφορά στους Τατάρους της Κριμαίας, που είναι τουρκογενείς και ζουν στην συγκεκριμένη περιοχή  σε πολύ μεγάλο ποσοστό - ήταν 250.000 στην απογραφή του 2001, όταν αναγνωρίστηκαν ως τέτοιοι από την Ουκρανία. Χαρακτήρισε ως «προτεραιότητα για την Τουρκία» την ασφάλειά τους.Όπως είναι γνωστό, οι περισσότεροι Τάταροι διαμένουν στο προσαρτημένο από τη Ρωσία κομμάτι της Κριμαίας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ερντογάν: Η Κριμαία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ουκρανίας, δεν αναγνωρίζω την προσάρτησή της από τη Ρωσία"

Εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο: 55.769 κρούσματα, 258+49 θάνατοι

Νέα υποχώρηση στον αριθμό των κρουσμάτων, με σταθερά υψηλό όμως αριθμό θανάτων ασθενών με CoViD που κυμαίνεται κατά μέσο όρο σε 44 θανάτους ημερησίως, καταγράφηκε σήμερα στο καθιερωμένο εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ που περιλαμβάνει στοιχεία από τις 15 έως τις 21 Αυγούστου.

Καταγράφηκε επίσης αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων. 

Τα στοιχεία έχουν ενσωματωθεί στο γράφημα του iatronet.gr με την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας και παρατίθενται συνοπτικά στον ακόλουθο πίνακα.

   15 έως 21 Αυγούστου  8 έως 14 Αυγούστου
Κρούσματα εβδομάδας 55.769   73.710  
Σύνολο κρουσμάτων 4.712.025     4.654.737
Νέοι θάνατοι   258+49* 258 + 48 *
Σύνολο θανάτων  32.335  32.028     
Διασωληνωμένοι  132 118
Εισαγωγές ανά ημέρα   218   279
Σύνολο τεστ PCR 12.263.547   12.209.258    
Σύνολο rapid tests  78.884.767  78.447.655  
Τεστ εβδομάδας  491.401  607.996 
Τεστ ημέρας 70.200  86.856  
Θετικότητα τεστ  11,35%    12,12%    
Επαναλοιμώξεις (σύνολο) 22%  21%

* Πραγματοποιήθηκε ενσωμάτωση θανάτων που καταγράφηκαν με καθυστέρηση στο Εθνικό Μητρώο COVID.

Από τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν σήμερα:

10.528 καταγράφηκαν στην Αττική.
6.267 αφορούν τη Θεσσαλονίκη.

Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων, προέρχονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως ακολούθως:

  • 1.605 από την Ανατολική Αττική.
  • 1.668 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας.
  • 442 από τη Δυτική Αττική.
  • 1.232 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας.
  • 2.697 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας.
  • 1.284 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας.
  • 1.214 από τον Πειραιά.
  • 386 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο: 55.769 κρούσματα, 258+49 θάνατοι"

Κακοκαιρία: Κατολίσθηση στα Καλάβρυτα - Εκτός λειτουργίας ο Οδοντωτός

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις που πλήττουν σχεδόν ολόκληρη τη χώρα, είχαν σαν συνέπεια να σημειωθεί κατολίσθηση νωρίτερα το μεσημέρι στον Οδοντωτό Διακοπτού – Καλαβρύτων, με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός λειτουργίας η σιδηροδρομική γραμμή.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Hellenic Train, η αντικατάσταση δρομολογίων 1336 και 1337, για την εξυπηρέτηση των επιβατών, γίνεται με λεωφορεία.

Ο Οδοντωτός διασχίζει το φαράγγι του Βουραϊκού, περνά από το χωριό Ζαχλωρού και καταλήγει στα Καλάβρυτα -μια διαδρομή 22 χλμ.



Από την κατολίσθηση, προκλήθηκαν προβλήματα και στην επαρχιακή οδό Πούντας - Καλαβρύτων με φερτά υλικά να κλείνουν σε αρκετά σημεία τον δρόμο, στο ύψος του Μεγάλου Σπηλαίου.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κακοκαιρία: Κατολίσθηση στα Καλάβρυτα - Εκτός λειτουργίας ο Οδοντωτός"

Απάντηση Οικονόμου στις προκλήσεις Ερντογάν και Τσαβούσογλου: Δεν θα έχουμε ούτε Μόριες ούτε Ειδομένη

Απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν και του Μεβλούτ Τσαβούσογλου έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Όλοι γνωρίζουν ποιος εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό και το προσφυγικό εδώ και πολύ καιρό εκμεταλλευόμενος την δυστυχία ανθρώπων που αναζητούν καλύτερη μοίρα. Οι ελληνικές αρχές σώζουν ανθρώπινες ζωές στον Έβρο και στο Αιγαίο και υπερασπίζονται τα σύνορά μας. Δεν θα επιτρέψουμε να ζήσει η πατρίδα όσα ζήσαμε στην περίοδο της προηγούμενης διακυβέρνησης. Δεν θα έχουμε ούτε Μόριες, ούτε Ειδομένη, ανθρώπους να ταλαιπωρούνται στα κέντρα των πόλεων σε εθνικές οδούς και σε σιδηροδρομικές γραμμές. Η Ελλάδα θα εξακολουθεί να φυλάει τα σύνορά της και να σώζει ζωές», είπε ο κ. Οικονόμου.

Απευθυνόμενος στον Τούρκο πρόεδρο είπε: «Αυτό που πρέπει να εξηγήσει ξεκινώντας να μιλάει ο Ερντογάν για το προσφυγικό είναι το πώς φεύγουν από τα τουρκικά παράλια αυτοί οι άνθρωποι. Υπάρχει μια συμφωνία με την ΕΕ. Όλα τα υπόλοιπα δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική».

Για τις αμφισβητήσεις της κυριαρχίας μας από τον Τσαβούσογλου τόνισε: «Η χώρα μας έχει κατοχυρωμένα τα κυριαρχικά της δικαιώματα από το διεθνές δίκαιο. Έχουμε ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα και συμμαχίες».

Τέλος, για το ενδεχόμενο επέκτασης του φράχτη στον Έβρο σημείωσε: «Ό,τι είναι απαραίτητο να γίνει για την φύλαξη των συνόρων μας σε αυτό τον ιδιότυπο υβριδικό πόλεμο θα γίνει και στο Αιγαίο και στον Έβρο. Σεβόμαστε το δίκαιο και δεν θα γίνουμε ποτέ πολιτικά αφελείς».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Απάντηση Οικονόμου στις προκλήσεις Ερντογάν και Τσαβούσογλου: Δεν θα έχουμε ούτε Μόριες ούτε Ειδομένη"

Ηλεκτρικό ρεύμα: Στα 63,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα φτάνει η επιδότηση – Τα τελικά ποσά στους λογαριασμούς

Επιδότηση - ρεκόρ που φθάνει στα 63,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα για τα οικιακά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας για το Σεπτέμβριο.

Η κρατική επιδότηση αφαιρείται από τα ονομαστικά τιμολόγια ρεύματος που ανακοίνωσαν οι προμηθευτές τις προηγούμενες ημέρες, μειώνοντας δραστικά την τελική τιμή που καταβάλουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις.

Για παράδειγμα, από τα 78,8 - 80 λεπτά ανά κιλοβατώρα που είναι η τιμή που ανακοίνωσε η ΔΕΗ για τον Σεπτέμβριο, μετά την αφαίρεση της επιδότησης περιορίζεται στα 14,9-16,1 λεπτά.

Αντίστοιχα διαμορφώνεται η εικόνα για τους λοιπούς προμηθευτές που έχουν ανακοινώσει χρεώσεις από 69 λεπτά και πάνω.

Για τους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου η επιδότηση φθάνει στα 67,7 λεπτά ανά κιλοβατώρα, για τις επαγγελματικές παροχές ισχύος μέχρι 35kVA στα 60,4 λεπτά, για τις υπόλοιπες εμπορικές και βιομηχανικές παροχές στα 34,2 λεπτά και για το αγροτικό τιμολόγιο στα 63,9 λεπτά.

Με τις επιδοτήσεις αυτές απορροφάται από το 89 % έως και το 100 % της αύξησης στα τιμολόγια. Το συνολικό ύψος των επιδοτήσεων στην ηλεκτρική ενέργεια το Σεπτέμβριο φθάνει στο 1,9 δισ. ευρώ.

«Η απλή ανάγνωση των αριθμών καταδεικνύει την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλει η Κυβέρνηση, η οποία εξαντλεί κάθε οικονομική δυνατότητα, προκειμένου να συγκρατήσει το ενεργειακό κόστος και να προστατεύσει το εισόδημα των πολιτών, απέναντι σε μια πρωτοφανή σε μέγεθος και άγνωστη σε διάρκεια ενεργειακή κρίση που πλήττει ολόκληρη την Ευρώπη», τόνισε ο κ. Σκρέκας ο οποίος ανακοίνωσε επίσης:

-Τον εξορθολογισμό των χρεώσεων για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) προκειμένου να μειωθεί η επιβάρυνση στα νοικοκυριά που εμφανίζουν μεγάλες καταναλώσεις επειδή πχ θερμαίνονται με ηλεκτρική ενέργεια και

-Την εφαρμογή από τον επόμενο μήνα ενός μόνιμου μηχανισμού αντιστάθμισης κινδύνου που θα χρηματοδοτείται από εισφορά ύψους 1 λεπτού ανά κιλοβατώρα η οποία θα περιλαμβάνεται στο λογαριασμό ΥΚΩ.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις του κ. Σκρέκα έχουν ως εξής:

«Σύμφωνα με όλα τα δεδομένα που διαμορφώνονται σήμερα στο γεωπολιτικό και οικονομικό πεδίο πρόκειται να έχουμε ένα χειμώνα γεμάτο προκλήσεις και δυσκολίες σε ό,τι αφορά στην επάρκεια εφοδιασμού και τις τιμές της ενέργειας. Οι αλλεπάλληλες δηλώσεις των Ευρωπαίων ηγετών και τα μέτρα που λαμβάνονται σε όλη την Ευρώπη, με κορυφαία παραδείγματα τα όσα συμβαίνουν στη Γερμανία και στη Γαλλία, δεν αφήνουν περιθώρια για αυταπάτες.

Ο συνεχιζόμενος πόλεμος επιδεινώνει δραματικά την ενεργειακή κρίση και οι πρόσφατες ανακοινώσεις της Gazprom ότι θα σταματήσει εντελώς τη ροή φυσικού αερίου για τρεις ημέρες λόγω συντήρησης, από τις 31 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου, επιτείνουν περαιτέρω το πρόβλημα, με αποτέλεσμα οι τιμές του φυσικού αερίου χθες να κινηθούν πάνω από τα 270 ευρώ/MWh.

Στην Ελλάδα, σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον, προνοήσαμε έγκαιρα και αποτελεσματικά, κινούμενοι σε δύο κατευθύνσεις. Εξασφαλίζοντας την επάρκεια εφοδιασμού σε φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια και δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο πλέγμα ενεργειών για την έμπρακτη στήριξη των νοικοκυριών και των επαγγελματιών απέναντι στην τροφοδοτούμενη ενεργειακή ακρίβεια. Αυτά τα επιτυγχάνουμε, κινούμενοι σε τρεις άξονες:

1- Θέτοντας σε ισχύ νέα ρυθμιστικά μέτρα, όπως το μηχανισμό ανάκτησης των υπερεσόδων από την ηλεκτροπαραγωγή, τη διαφάνεια στις τιμές που ανακοινώνονται από τους προμηθευτές και τη διευκόλυνση των καταναλωτών στην αλλαγή παρόχου αζημίως.

2- Προωθώντας ένα φιλόδοξο πρόγραμμα υποδομών και δράσεων, όπως η νέα πλωτή δεξαμενή στη Ρεβυθούσα, ο νέος πλωτός τερματικός σταθμός αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, η αλματώδης αύξηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και ο διπλασιασμός της λιγνιτικής παραγωγής.

3- Δημιουργώντας το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης, προκειμένου να λαμβάνουμε μέτρα οικονομικής στήριξης όλων των νοικοκυριών και των επαγγελματιών σε μηνιαία βάση.

Ήδη κατά τις πρώτες 41 ημέρες λειτουργίας του Νέου Μηχανισμού ανάκτησης των υπερεσόδων από τις εταιρίες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εισπράξαμε 1 δισ., 21 εκατ. ευρώ τα οποία κατευθύνθηκαν στο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης για την ενίσχυση των επιδοτήσεων στους καταναλωτές.

Παράλληλα, δημιουργούμε από το Σεπτέμβριο, ένα μόνιμο μηχανισμό αντιστάθμισης κινδύνου, ο οποίος θα τροφοδοτείται από ένα νέο αποθεματικό λογαριασμό. Σε αυτόν θα κατευθύνεται μια εισφορά η οποία θα περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς ΥΚΩ και δεν θα ξεπερνά το 1 λεπτό/KWh για τους οικιακούς καταναλωτές. Με αυτό το εργαλείο αντιστάθμισης κινδύνου, θωρακίζουμε και προστατεύουμε τους Έλληνες από μελλοντικές επώδυνες ενεργειακές κρίσεις. Ταυτόχρονα όμως προχωρούμε και σε εξορθολογισμό των χρεώσεων ΥΚΩ, καθώς μειώνουμε έως 70% την επιβάρυνση σε οικιακά τιμολόγια που έχουν αυξημένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, επειδή -για παράδειγμα- έχουν αντικαταστήσει το πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο με ρεύμα, για τη θέρμανσή τους. Θα πρέπει επίσης να συνυπολογιστεί ότι με την ολοκλήρωση της μεγάλης διασύνδεσης της Κρήτης, θα μειωθούν οι χρεώσεις ΥΚΩ.

Είναι αντιληπτό ότι διανύουμε μια περίοδο διεθνούς κρίσης που έχει εκτινάξει τις τιμές ενέργειας σε όλη την Ευρώπη σε πρωτόγνωρα επίπεδα, με αποτέλεσμα να απειλείται η κοινωνική συνοχή των ευρωπαϊκών κρατών, συνεπώς και της χώρας μας. Για αυτό, η δέσμευση της Κυβέρνησής μας και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για ένα δίχτυ προστασίας που θα βοηθήσει τους Έλληνες καταναλωτές να αντιμετωπίσουν αυτές τις εξαιρετικές καταστάσεις, συνεχίζεται και τον μήνα Σεπτέμβριο.

Συγκεκριμένα για αυτό τον μήνα η Κυβέρνηση θα διαθέσει 1,9 δισ. ευρώ, για να επιδοτήσει τους λογαριασμούς ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Α. Ηλεκτρική Ενέργεια - Επιδότηση σε Νοικοκυριά

Η επιδότηση αφορά σε όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου. Αφορά σε περίπου έξι εκατομμύρια οικιακές παροχές.

* Συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο απορροφούμε το 94% της αύξησης στα νοικοκυριά με την επιδότηση να φθάνει τα 639 ευρώ/MWh.

* Η μέση μηνιαία ενίσχυση για το ΚΟΤ ανέρχεται στα 677 ευρώ τον Σεπτέμβριο απορροφώντας σχεδόν το 100% της αύξησης.

Το συνολικό ποσό της επιδότησης για τα νοικοκυριά τον Σεπτέμβριο, ανέρχεται στα 748 εκατ. ευρώ.

Β. Ηλεκτρική Ενέργεια - Επιδότηση σε μη Οικιακά Τιμολόγια

Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με παροχή ισχύος μέχρι 35kVA και για όλα τα αρτοποιεία ανεξαρτήτως ισχύος παροχής η επιδότηση ορίζεται για τον Σεπτέμβριο στα 604 ευρώ/MWh απορροφώντας το 89% της αύξησης.

Το μέτρο αυτό αφορά σε 1.250.000 επαγγελματικές παροχές επιχειρήσεων όπως εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα, περίπτερα, ψιλικά, κομμωτήρια, γραφεία, αρτοποιία κλπ και υπολογίζεται στα 401 εκατ. ευρώ για τον Σεπτέμβριο.

Για όλες τις υπόλοιπες εμπορικές και βιομηχανικές παροχές με ισχύ > 35kVA η επιδότηση ανέρχεται στα 342 ευρώ/MWh.

Για το Αγροτικό Τιμολόγιο η επιδότηση προσδιορίζεται στα 639 ευρώ/MWh απορροφώντας το 90% της αύξησης.

Η απλή ανάγνωση των αριθμών καταδεικνύει την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλει η Κυβέρνηση, η οποία εξαντλεί κάθε οικονομική δυνατότητα, προκειμένου να συγκρατήσει το ενεργειακό κόστος και να προστατεύσει το εισόδημα των πολιτών, απέναντι σε μια πρωτοφανή σε μέγεθος και άγνωστη σε διάρκεια ενεργειακή κρίση που πλήττει ολόκληρη την Ευρώπη.

Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε αυτή την πολιτική θωράκισης των καταναλωτών, η οποία καθίσταται δυνατή χάρη στη συνετή και αποτελεσματική οικονομική πολιτική που ακολουθούμε και τον μηχανισμό στήριξης των πολιτών που έχουμε θέσει σε λειτουργία».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Ηλεκτρικό ρεύμα: Στα 63,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα φτάνει η επιδότηση – Τα τελικά ποσά στους λογαριασμούς"

Κόρινθος: «Δεν βούτηξα να τη σώσω επειδή έχω άσθμα» είπε ο πατέρας της 6χρονης

Δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου ασκήθηκε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, στον πατέρα του 6χρονου κοριτσιού που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του το μεσημέρι της Δευτέρας σε παραλία της Κορινθίας.

Ο πατέρας του κοριτσιού οδηγήθηκε το πρωί της Τρίτης στον εισαγγελεά και στον ανακριτή Κορίνθου για να απολογηθεί. Σύμφωνα με όσα ο ίδιος δήλωσε, φόρεσε σωσίβιο στο κοριτσάκι για να κολυμπήσει, ενώ είχε μπει κι αυτός στη θάλασσα. Όταν ξαφνικά το παιδί γλίστρησε από το σωσίβιο και έφτασε σε βάθος έξι μέτρων, είπε πως δεν μπορούσε να βουτήξει να το τραβήξει προς τα πάνω, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα με άσθμα.

Η 6χρονη εντοπίστηκε από ψαροντουφεκά κάτω από μια βάρκα, ο οποίος της παρείχε τις πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Η ενημέρωση του Λιμενικού αναφέρει:

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, 6χρονο αλλοδαπό κορίτσι, στην παραλία Καλαμακίου Σαρωνικού κόλπου Ισθμίων.

protothema

Η ανωτέρω εντοπίστηκε από υποβρύχιο αλιέα, ο οποίος αρχικά της παρείχε τις πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια η 6χρονη διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Ισθμίων του Λιμεναρχείου Κορίνθου που διενεργεί τη προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, ενώ συνελήφθη ο πατέρας για παράβαση του άρθρου 306 του Π.Κ.

 

Διαβάστε Περισσότερα » " Κόρινθος: «Δεν βούτηξα να τη σώσω επειδή έχω άσθμα» είπε ο πατέρας της 6χρονης"

Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Πότε θα καταβληθούν ανά ταμείο

Την Πέμπτη 25 Αυγούστου θα καταβληθούν 39 εκατ. ευρώ σε 189.000 δικαιούχους για επικουρικές συντάξεις μηνός Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΦΚΑ έχει εγκρίνει τις παρακάτω ημερομηνίες για την καταβολή των συντάξεων Σεπτεμβρίου:

  • Στις 26 Αυγούστου 2022, ημέρα Παρασκευή θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.
  • Στις 29 Αυγούστου 2022, ημέρα Δευτέρα θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1,3,5,7,9.
  • Στις 30 Αυγούστου 2022 ημέρα Τρίτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0,2,4,6,8.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Πότε θα καταβληθούν ανά ταμείο"

Προκλητικός Τσαβούσογλου: Ζητά «δίκαιη κατανομή των εσόδων στην Κύπρο» για λύση στην Ανατολική Μεσόγειο

Τη ρητορική της έντασης συντηρεί η Άγκυρα, με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να υποστηρίζει ότι η λύση του ζητήματος της Ανατολικής Μεσογείου στην πραγματικότητα εξαρτάται τη δίκαιη κατανομή των εσόδων στην Κύπρο.

Αναφερόμενος στις ανακοινώσεις της κοινοπραξίας ENI-TOTAL για το κοίτασμα στην κυπριακή ΑΟΖ, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε στο τουρκικό δίκτυο Haber Global ότι «πράγματι η υφαλοκρηπίδα μας εκτείνεται μέχρι και αυτά τα τεμάχια, όμως το σημείο αυτό που γίνονται γεωτρήσεις είναι νοτιότερα από το νότιο όριο της υφαλοκρηπίδας μας. Ήδη εμείς δεν επιτρέπουμε να μπουν στην υφαλοκρηπίδα μας».

«Ως αποτέλεσμα τα νότια και τα δυτικά όρια της υφαλοκρηπίδας μας είναι φανερά. Δυτικά αφήσαμε στα ελληνικά νησιά και χωρικά ύδατα 6 μιλίων. Λειτουργούμε σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Kαι εντός της υφαλοκρηπίδας μας συνεχίζουμε τις γεωτρήσεις και τις σεισμικές έρευνες» πρόσθεσε. Είπε, επίσης, ότι «υπάρχουν επίσης οι περιοχές που μας έχει αδειοδοτήσει η “ΤΔΒΚ”. Στο παρελθόν έχουμε κάνει εργασίες εκεί και στο μέλλον θα γίνουν».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας υποστήριξε ότι «όμως η λύση του ζητήματος της Ανατολικής Μεσογείου στην πραγματικότητα εξαρτάται από το μοίρασμα των εσόδων στην Κύπρο. Δηλαδή το 50% του ζητήματος. Η δίκαιη κατανομή των εσόδων».



Την ίδια ώρα επιτέθηκε στην Ελλάδα υποστηρίζοντας ότι «πρώτα πρέπει να σταματήσει να κάνει μαύρη προπαγάνδα και να μιλάει εναντίον της Τουρκίας. Κάνει συνέχεια λόμπι εναντίον των F-16». Είπε επιπλέον ότι «όλο κάνουν αναφορά για διεθνές δίκαιο όμως οι «Τούρκοι της Δυτικής Θράκης» καταδιώκονται και παραβιάζονται τα δικαιώματα τους».

Ο κ. Τσαβούσογλου έκανε επίσης λόγο για παραβίαση του καθεστώτος αποστρατιωτικοποίησης των νησιών. «Τα κάνουν αυτά βασιζόμενοι στην Ε.Ε. όμως και τα δικά μας χέρια δεν είναι άδεια. Η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει αυτές τις πολιτικές» πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι «όσο η Ελλάδα ασκεί αυτή την πολιτική δεν έχει νόημα να χαλαρώσουμε απέναντι τους. Με την Ελλάδα δεν τσακωνόμαστε κάθε ημέρα όμως δεν υπάρχει ειλικρίνεια. Δεν υπάρχει κανένα όφελος στον διάλογο όταν δεν υπάρχει ειλικρίνεια».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Προκλητικός Τσαβούσογλου: Ζητά «δίκαιη κατανομή των εσόδων στην Κύπρο» για λύση στην Ανατολική Μεσόγειο"

Ουκρανία: Οι ΗΠΑ ζητούν από τους Αμερικανούς να φύγουν από τη χώρα – «Έρχεται μπαράζ βομβαρδισμών»

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο κάλεσε και πάλι τους Αμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν την Ουκρανία εάν μπορούν, προειδοποιώντας για αυξημένη πιθανότητα ρωσικών στρατιωτικών πληγμάτων εναντίον της χώρας κατά τις επόμενες ημέρες, ενώ αύριο γιορτάζεται η επέτειος ανεξαρτησίας.

«Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει πληροφορίες ότι η Ρωσία αυξάνει τις προσπάθειες για να εξαπολύσει πλήγματα τις επόμενες ημέρες εναντίον πολιτικών υποδομών και κυβερνητικών εγκαταστάσεων της Ουκρανίας», αναφέρει η πρεσβεία σε επείγον μήνυμα στο site της.

«Η πρεσβεία των ΗΠΑ καλεί τους πολίτες των ΗΠΑ να αναχωρήσουν τώρα από την Ουκρανία χρησιμοποιώντας ιδιωτικά διαθέσιμες επιλογές χερσαίας μεταφοράς, εφόσον είναι ασφαλές για να το πράξουν», αναφέρεται στη σύσταση, επαναλαμβάνοντας τη συμβουλή που περιλαμβανόταν σε προηγουμενες προειδοποιήσεις για την ασφάλεια.

Το Κίεβο έχει απαγορεύσει τους δημόσιους εορτασμούς στην πρωτεύουσα για την επέτειο της ανεξαρτησίας από τη σοβιετική κυριαρχία αύριο, Τετάρτη, επικαλούμενο αυξημένη απειλή για επίθεση.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ουκρανία: Οι ΗΠΑ ζητούν από τους Αμερικανούς να φύγουν από τη χώρα – «Έρχεται μπαράζ βομβαρδισμών»"

Κρήτη: «Δεν μου τηλεφώνησε ο βουλευτής» λέει ο Ν. Ξανθουδάκης μετά την καταγγελία

Πολιτικές διαστάσεις λαμβάνει η καταγγελία που έκανε με ανακοίνωσή της η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων αναφορικά με τη συμπεριφορά του βουλευτή Ηρακλείου Ν. Ηγουμενίδη και τα όσα έγιναν μετά από τροχονομικό έλεγχο το Σάββατο στα Χανιά. Μετά την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για τη συνέχιση των διαδικασιών όπως προβλέπεται, σειρά πήραν τα κοινωνικά δίκτυα στα οποία υπήρξε «πόλεμος» αναρτήσεων για το ποιος έκανε τι.

Υπενθυμίζεται ότι στη δημοσιότητα δόθηκε ανακοίνωση της συνδικαλιστικής ένωσης Χανίων των αστυνομικών η οποία έκανε λόγο για «ωμή και απαράδεκτη προσπάθεια παρέμβασης κατά την εκτέλεση αστυνομικού έργου» από βουλευτή.

«Κατά τη διάρκεια του ελέγχου ο εκλεγμένος βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όχι μόνο δεν αποδέχτηκε το πρόστιμο ως όφειλε, αλλά θυμίζοντας άλλες εποχές ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ άρχισε να απειλεί τους συναδέλφους μας. Μάλιστα ακόμα και ο Διοικητής της Υπηρεσίας, Α/Β Ξανθουδάκης Νικόλαος, δέχθηκε τηλεφώνημα για το εν λόγω περιστατικό και απειλήθηκε τόσο αυτός όσο και αστυνομικοί της Υπηρεσίας του με μετάθεση» αναφερόταν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Ο κ. Ν. Ξανθουδάκης
Ο κ. Ν. Ξανθουδάκης

Ο πρόεδρος των Αστυνομικών στα Χανιά και διοικητής Α Σταθμού Τροχαίας ΒΟΑΚ αναζητήθηκε προχθές από την «Π» αλλά δεν κατέστη εφικτή η επικοινωνία μαζί του. Κάτι που έγινε χθες και μάλιστα ο κ. Ξανθουδάκης μας δήλωσε χαρακτηριστικά για το τηλεφώνημα που αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση:

«Δεν μου τηλεφώνησε ο βουλευτής. Τηλεφωνήματα δέχθηκα από υψηλόβαθμους αξιωματικούς, από προέδρους συνδικαλιστικών οργανώσεων για να του επιστρέψω πίσω τα έγγραφά του» είπε ο κ. Ξανθουδάκης και πρόσθεσε: «Ο βουλευτής είπε στους αστυνομικούς που διενεργούσαν τον έλεγχο ότι, δεν κάνει καμία ένσταση, δεν πάει σε καμία υπηρεσία και σε λίγο εσείς οι ίδιοι θα με παρακαλάτε και θα μου τα φέρετε εκεί που είμαι εγώ».

Ο βουλευτής απείλησε τους αστυνομικούς που έκαναν τον έλεγχο με μετάθεση; ρωτήσαμε. Ο κ. Ξανθουδάκης απάντησε λέγοντας: «Εμένα δεν μου ανέφερε κανείς κάτι τέτοιο».

patris
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη: «Δεν μου τηλεφώνησε ο βουλευτής» λέει ο Ν. Ξανθουδάκης μετά την καταγγελία"

Καταδίωξη στον Μυλοπόταμο: Επίθεση από τους τουρίστες επικαλούνται οι δύο Κρητικοί

Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι δύο κατηγορούμενοι για την καταδίωξη στον Μυλοπόταμο και την  επίθεση σε βάρος της οικογένειας Γερμανών τουριστών, που έχει προκαλέσει σάλο όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.
Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε το Cretalive, ο 38χρονος και ο 36χρονος, παραδόθηκαν στις αρχές στις 03.00 τα ξημερώματα, παρουσία των δικηγόρων τους και αφού νωρίτερα είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. 
Ο 38χρονος, που διώκεται για κακούργημα, θα απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή. Ο 36χρονος απολογείται την Πέμπτη, καθώς αν και πλημμεληματικού χαρακτήρα το αδίκημα που αντιμετωπίζει, παραπέμπεται στον ανακριτή λόγω συνάφειας!

Οι πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι ο ισχυρισμός που προβάλλει η πλευρά των κατηγορουμένων είναι πως τα πράγματα έγιναν διαφορετικά από αυτά που αναφέρουν οι τουρίστες.
Μάλιστα υποστηρίζεται ότι ο ένας εκ των Γερμανών, που είναι μποξέρ, γρονθοκόπησε στο πρόσωπο τον 38χρονο σε σημείο που να του προκαλέσει ζημιά στην μύτη, καθώς - όπως αναφέρεται - έσπασε το διάφραγμα.
Επικαλείται δε η πλευρά του 38χρονου ότι υπάρχει και σχετική ιατρική γνωμάτευση, ενώ - όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα ζητηθεί και η εξέτασή του από ιατροδικαστή! 

Όπως γράψαμε, ο 38χρονος κατηγορείται για βαριά σκοπούμενες σωματικές βλάβες, που αποτελεί κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα ενώ τον 36χρονο συνεπιβάτη του στο 4Χ4 βαραίνει κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. 

"Εντοπίστηκαν μεταμεσονύκτιες ώρες σήμερα (23.08.2022) σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου τα δύο άτομα που εμπλέκονται στο περιστατικό επίθεσης σε βάρος τριών τουριστών, το οποίο έλαβε χώρα πρωινές ώρες της 19-08-2022 σε περιοχή του Μυλοποτάμου. 

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, σε βάρος των οποίων είχε σχηματιστεί σχετική δικογραφία και για έναν από αυτούς εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Ρεθύμνου για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης και σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, πρωινές ώρες της 19-08-2022, σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, 38χρονος ημεδαπός οδηγώντας ΙΧΦ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του στο οποίο επέβαινε 36χρονος ημεδαπός ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών με ΙΧΕ αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι ανωτέρω τρεις αλλοδαποί. Στη συνέχεια, οι ημεδαποί συνεπλάκησαν με τους αλλοδαπούς, προκαλώντας σε αυτούς σωματικές βλάβες καθώς και φθορές στο όχημά τους, ενώ επιπλέον κατά τη διάρκεια της συμπλοκής επέδειξαν και μαχαίρι.         
Από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες αναζητήσεις και έρευνες σε οικίες καθώς και άλλους χώρους ανωτέρω ημεδαπών.

Οι ημεδαποί παραδόθηκαν σε περιπολούντες αστυνομικούς σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου και ο ένας συνελήφθη δυνάμει σχετικού εντάλματος σύλληψης, ενώ ο έτερος προσήχθη και θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Ρεθύμνου, στο πλαίσιο της διενεργούμενης κύριας Ανάκρισης.

Επιπλέον, εντοπίστηκε το όχημα που χρησιμοποίησαν οι ημεδαποί και μεταφέρθηκε στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνου για τα περαιτέρω". 

cretalive

Διαβάστε Περισσότερα » "Καταδίωξη στον Μυλοπόταμο: Επίθεση από τους τουρίστες επικαλούνται οι δύο Κρητικοί "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news