facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024

Σχολεία: Αυτά είναι τα μέτρα του ΕΟΔΥ - Πόσες μέρες πρέπει οι μαθητές να είναι σπίτι αν νοσούν

Για να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης των λοιμώξεων του αναπνευστικού (λοιμώξεις από τον ιό SARS-CoV-2, γρίπη κ.α.) στο σχολικό περιβάλλον, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε συγκεκριμένα μέτρα και συστάσεις γαι την τήρηση βασικών μέτρων από καθηγητές, μαθητές και λοιπό προσωπικό.

Αυτά είναι:

  • Τακτικό πλύσιμο των χεριών

-Όταν τα χέρια είναι εμφανώς λερωμένα (σαπούνι και νερό)

-Πριν και μετά: ▪Την προετοιμασία ή χορήγηση γεύματος ▪ Το γεύμα ▪ Τη χρήση της τουαλέτας

-Το πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό, για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, θα ακολουθείται από προσεκτικό στέγνωμα με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης και απόρριψή τους στους κάδους απορριμμάτων.

-Εναλλακτικά, συστήνεται η εφαρμογή αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος.

  • Καλός αερισμός των εσωτερικών χώρων διδασκαλίας.
  • Συστήνεται να ανοίγονται τα παράθυρα τακτικά για τη βελτίωση του αερισμού.
  • Αποφυγή ανεπαρκώς αεριζόμενωνχώρων με συνωστισμό ατόμων (π.χ. διάδρομοι, σκάλες, χρήση ασανσέρ)
  • Αποφυγή συγκεντρώσεων πολλών ατόμων – τήρηση φυσικών αποστάσεων
  • Αποφυγή αγγίγματος προσώπου, μύτης, ματιών και στόματος και πλύσιμο των χεριών καλά πριν και μετά από αυτό
  • Βήχας ή φτέρνισμα στον αγκώνα ή σε χαρτομάντιλο. Αν χρησιμοποιηθεί χαρτομάντιλο, θα πρέπει να πεταχτεί προσεκτικά μετά από μία μόνο χρήση και να ακολουθήσει πλύσιμο των χεριών.
  • Εάν κάποιος/α μαθητής/τρια παρουσιάζει συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού (πονόλαιμο, βήχα, καταρροή) ή έχει θετικό αποτέλεσμα εργαστηριακού ελέγχου για αναπνευστικό παθογόνο όπως SARS-CoV-2, ιό γρίπης ή RSV, συστήνεται να παραμένει στο σπίτι και να περιορίσει τις επαφές του με άλλα άτομα.
  • Η παραμονή στο σπίτι συστήνεται μέχρι την υποχώρηση ή βελτίωση των συμπτωμάτων και την ολοκλήρωση τουλάχιστον 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών σκευασμάτων).

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Σχολεία: Αυτά είναι τα μέτρα του ΕΟΔΥ - Πόσες μέρες πρέπει οι μαθητές να είναι σπίτι αν νοσούν "

Καιρός αύριο: Ζέστη με υγρασία και ομίχλη – Πού θα ανοίξουν οι ουρανοί

Διπρόσωπος θα είναι ο καιρός αύριο Παρασκευή 5 Ιανουαρίου. Στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει αραιή συννεφιά και στις υπόλοιπες θα βρέξει. Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες. Ασθενείς τοπικές βροχές ενδέχεται να σημειωθούν στα Δωδεκάνησα νωρίς το πρωί και στο Ιόνιο το βράδυ.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και στα δυτικά ηπειρωτικά θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έως 4 και στο νότιο Αιγαίο δυτικοί 5 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Βαθμιαία στα δυτικά και αργότερα στην υπόλοιπη χώρα θα στραφούν σε νότιους 3 με 5 μποφόρ, με ενίσχυση στο Ιόνιο τη νύχτα.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 17 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 18 με 20 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τοπικά τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις τοπικά πυκνότερες από το απόγευμα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα νότιοι με μικρή ενίσχυση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις τοπικά πυκνότερες από το απόγευμα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
 
Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις τοπικά πυκνότερες από το μεσημέρι στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές στο Ιόνιο το βράδυ.
Ανεμοι: Μεταβλητοί και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 2 με 4, από το απόγευμα στο Ιόνιο 5 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις τοπικά πυκνότερες από το απόγευμα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα νότιοι, το βράδυ τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις τοπικά πυκνότερες από το απόγευμα.
Ανεμοι: Δυτικοί 4 με 5 και τις πρωινές ώρες τοπικά έως 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Από το απόγευμα νότιοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα Δωδεκάνησα όπου έως και τις πρωινές ώρες ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το απόγευμα αραιές νεφώσεις βαθμιαία πυκνότερες.
Ανεμοι: Δυτικοί 4 με 5 και τις πρωινές ώρες στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Από το απόγευμα νότιοι 3 με 4 στα βόρεια έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις τοπικά πυκνότερες από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ζέστη με υγρασία και ομίχλη – Πού θα ανοίξουν οι ουρανοί"

Ανάβυσσος: Λήστεψαν προγραμματιστή υπολογιστών - Του έβαλαν χειροπέδες και μονωτική ταινία, εμβόλισαν μηχανή της ΔΙΑΣ

Μία περίεργη ιστορία ληστείας με θύμα έναν 30χρονο προγραμματιστή υπολογιστών έχει μπει στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. από το βράδυ της Τετάρτης (3/1).

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, όλα συνέβησαν περίπου στις 22.00 στην Ανάβυσσο όταν άγνωστοι προσέγγισαν τον 30χρονο ο οποίος κινούνταν αμέριμνος με το αυτοκίνητό του.

Τότε, όπως κατήγγειλε στις Αρχές, σε ανύποπτο χρόνο, τον προσέγγισαν άγνωστοι δράστες, του έκλεισαν τον δρόμο και, με χρήση σωματικής βίας, του πέρασαν χειροπέδες και μονωτική ταινία στο στόμα και τον λήστεψαν. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο 30χρονος, του απέσπασαν δύο κινητά τηλέφωνα, το πορτοφόλι του καθώς και τα κλειδιά της εταιρείας του.

Λίγο αργότερα ωστόσο ο 30χρονος κατάφερε να λυθεί και να τρέξει σε ένα κοντινό βενζινάδικο απ' όπου και κάλεσε τη μητέρα του και την ενημέρωσε σχετικά. Εκείνη κάλεσε την Αστυνομία και ανέφερε πως κάποιοι άγνωστοι λήστεψαν τον γιο της και ετοιμάζονται να μπουν στην εταιρεία του.

Οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και εντόπισαν έναν άνδρα να προσπαθεί να διαφύγει πεζός. Τελικά λίγο παρακάτω τον συνέλαβαν. Παράλληλα στο σημείο παρατήρησαν και ένα αυτοκίνητο και όταν έκαναν κίνηση να το ελέγξουν, ο οδηγός πάτησε γκάζι με αποτέλεσμα να παρασύρει μία μηχανή της ΔΙΑΣ και να την ρίξει στο έδαφος.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ανάβυσσος: Λήστεψαν προγραμματιστή υπολογιστών - Του έβαλαν χειροπέδες και μονωτική ταινία, εμβόλισαν μηχανή της ΔΙΑΣ"

Αποχή μέχρι 19 Ιανουαρίου αποφάσισαν οι δικηγόροι

Στον αέρα παραμένει η εκδίκαση χιλιάδων υποθέσεων καθώς η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας αποφάσισε την παράταση της αποχής μέχρι τις 19 Ιανουαρίου.

Νωρίτερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Γεώργιος Φλωρίδης και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Μπούγας, παραβρέθηκαν στις εργασίες της σημερινής συνεδρίασης της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων σε επικείμενες αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Ειδικότερα, οι υποθέσεις εγγραφής και εξάλειψης συναινετικών προσημειώσεων υποθήκης, αποδοχής κληρονομιάς, έκδοσης κληρονομητηρίου, σύστασης σωματείων, πλην πολιτιστικών, θα διεκπεραιώνονται εφεξής από δικηγόρους, η δε λήψη ενόρκων βεβαιώσεων, όπου προβλέπονται, θα γίνεται μόνο από δικηγόρους ή συμβολαιογράφους.

Ακόμη, ο υπουργός Δικαιοσύνης εξήγγειλε την άμεση σύσταση επιτροπής για την αναμόρφωση του Κώδικα Δικηγόρων. Στο πλαίσιο αυτό, θα μελετηθεί η υποχρεωτική παράσταση δικηγόρου στα συμβόλαια, η υποχρέωση έκδοσης γραμματίου σε όλες τις υποθέσεις, όπου παρίσταται δικηγόρος και η επανεξέταση των δικηγορικών αμοιβών.

Σχετικά με την αναμόρφωση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, ο κ. Φλωρίδης, κατά την ανακοίνωση, εξήγγειλε αλλαγές στις διατάξεις του σχεδίου νόμου που έχει τεθεί σε διαβούλευση, αποδεχόμενος κάποιες εκ των προτάσεων της Ολομέλειας, χωρίς όμως να τις προσδιορίσει, και χωρίς να αλλάζει η φιλοσοφία του προωθούμενου νομοσχεδίου. Επίσης, αποδέχθηκε την πρόταση για συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ολομέλειας για την περαιτέρω συζήτηση επί των διατάξεων του σχεδίου νόμου.

Για τους δικαστικούς χάρτες της χώρας, ο κ. Φλωρίδης, επικέντρωσε την παρέμβαση του υπουργείου στην ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, με ειδική μέριμνα για ακριτικές και νησιωτικές περιοχές.

Απόφαση Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων   

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποχή μέχρι 19 Ιανουαρίου αποφάσισαν οι δικηγόροι"

Κορωνοϊός: 57 θάνατοι και 70 διασωληνωμένοι - Μεγάλη αύξηση στα κρούσματα της παραλλαγής JN.1

Σημαντική αύξηση παρουσίασαν τα κρούσματα του κορωνοϊού, σύμφωνα με την Εβδομαδιαία Έκθεση Επιδημιολογικής Επιτήρησης Αναπνευστικών Λοιμώξεων του ΕΟΔΥ το διάστημα 25 Δεκεμβρίου – 31 Δεκεμβρίου 2023.

Κατά 44% αυξήθηκε ο αριθμός των εισαγωγών, ενώ αυξημένοι είναι και οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, που πλέον ανέρχονται σε 70.

Επίσης, 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις επιπλοκές της Covid-19.

Αύξηση εμφάνισαν επίσης τόσο τα κρούσματα γρίπης όσο και τα περιστατικά με αναπνευστικό συγκυτιακό ιό.

Διαβάστε αναλυτικά τα στοιχεία του ΕΟΔΥ


Γριπώδεις συνδρομές (ανεξαρτήτως παθογόνου)

✓ Ο αριθμός κρουσμάτων γριπώδους συνδρομής ανά 1.000 επισκέψεις παρουσίασε σημαντική αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα

Ιός SARS-CoV2 – λοίμωξη COVID-19

✓ Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παρουσίασε σημαντική αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

✓ Ο αριθμός των εισαγωγών (n=1.818) παρουσίασε αύξηση 44% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό εισαγωγών τις προηγούμενες 4 εβδομάδες (n=1.259) και ήταν υψηλότερος από τον αριθμό των εισαγωγών την αντίστοιχη εβδομάδα του 2022 (n=1.519).

✓ Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων (n=31) παρουσίασε αύξηση σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες (n=24) και ήταν χαμηλότερος από τον αριθμό των διασωληνώσεων την αντίστοιχη εβδομάδα του 2022 (n=60).

✓ Ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη COVID-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 70.

✓ Καταγράφηκαν 57 θάνατοι με διάμεση ηλικία τα 84 έτη (εύρος 67-102 έτη). Ο αριθμός των θανάτων παρουσίασε μείωση σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό θανάτων τις προηγούμενες 4 εβδομάδες (n=59) και ήταν χαμηλότερος από τον αριθμό των θανάτων την αντίστοιχη εβδομάδα του 2022 (n=154)

✓ Την εβδομάδα 49, η συχνότερη υπο-παραλλαγή της ΒΑ.2 ήταν η EG.5 (40%) ακολουθούμενη από την BA.2.86 (38%) και την XBB.1.5 (14%).

✓ Στη χώρα μας έχουν συνολικά ανιχνευτεί 179 στελέχη JN.1 (υπο-παραλλαγή της ΒΑ.2.86 που από 19/12 αναγνωρίστηκε ως υπο-παραλλαγή επιδημιολογικού ενδιαφέροντος), με ημερομηνία λήψης δείγματος από 3/10 έως 8/12. Ο πρόσθετος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από την JN.1 αξιολογείται διεθνώς επί του παρόντος ως χαμηλός.

✓ Η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε αύξηση της κυκλοφορίας του ιού SARS-CoV-2 σε 6 από τις 9 περιοχές που ελέγχθηκαν.

Ιός της γρίπης

✓ Η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα (δίκτυο sentinel) παραμένει άνω του 10% (εποχικό όριο έναρξης της επιδημικής δραστηριότητας της γρίπης κατά το ECDC) και εμφανίζει αυξητική τάση.

✓ Καταγράφηκαν 8 νέα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, ενώ καταγράφηκαν 3 νέοι θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

✓ Από την εβδομάδα 40/2023 έως την εβδομάδα 52/2023 νοσηλεύτηκαν 29 άτομα με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη σε ΜΕΘ και καταγράφηκαν 8 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

✓ Από την εβδομάδα 40/2023 έως και την εβδομάδα 52/2023 έχουν ανιχνευτεί συνολικά 113 θετικά δείγματα για γρίπη (9%). Στα δύο κέντρα αναφοράς γρίπης έχουν τυποποιηθεί 112 δείγματα: 110 τύπου Α και 2 τύπου Β.

✓ Από τα 93 στελέχη τύπου Α που υποτυποποιήθηκαν, τα 15 (16%) ανήκαν στον υπότυπο Α(Η3) και τα 78 (84%) στον υπότυπο Α(Η1)pdm09.

Αναπνευστικός συγκυτιακός ιός - RSV

✓ H θετικότητα RSV στα δείγματα sentinel ΠΦΥ παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: 57 θάνατοι και 70 διασωληνωμένοι - Μεγάλη αύξηση στα κρούσματα της παραλλαγής JN.1"

Κιβωτός του Κόσμου: Δίωξη για τρία κακουργήματα στον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα – Τι «έβγαλε» η έρευνα για τις οικονομικές ατασθαλίες στη ΜΚΟ

Σε απολογία για βαριές κακουργηματικές κατηγορίες αναμένεται να κληθούν το επόμενο διάστημα ο πατέρας Αντώνιος ιδρυτής της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου» και η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή. Σε βάρος τους η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας που διενεργούσε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ι. Σέβης για τα οικονομικά της ΜΚΟ.

Ειδικότερα, η εισαγγελία άσκησε σε βάρος του πατρός Αντώνιου και της πρεσβυτέρας, ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της απιστίας, της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Κατά πληροφορίες η πρεσβυτέρα φέρεται να έχει τελέσει τα αδικήματα της απιστίας και της υπεξαίρεσης ως φυσικός αυτουργός, ενώ ο ιερέας φέρεται ως ο ηθικής αυτουργός παραπάνω πράξεις. Και οι δύο διώκονται επιπλέον και για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Κιβωτός του Κόσμου: Η έρευνα για τα οικονομικά

Ακόμη, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε και σε βάρος ενός πρώην εργαζόμενου στην ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου», όπως επίσης και σε βάρος ενός συγγενικού προσώπου του ζευγαριού. Το αδίκημα που τους αποδίδεται είναι αυτό της συνέργειας σε πλημμεληματική υπεξαίρεση αφού αφενός ένα μέρος του μισθού του υπάλληλου (30.000 ευρώ) φαίνεται να γύριζε στην ΜΚΟ ενώ στη θυρίδα του συγγενικού προσώπου του ιερέα και της πρεσβυτέρας, σε νησί του Αιγαίου εντοπίστηκαν 57.000 ευρώ.

Όσον αφορά τώρα στο αδίκημα της απιστίας που έχει αποδοθεί στον ιερέα και την πρεσβυτέρα πληροφορίες αναφέρουν πως αυτό «πατάει» σε αναιτιολόγητες δαπάνες άνω των 190.000  ευρώ. Πρόκειται για ποσό που αφορά στην αγορά ακινήτου στην Πωγωνιανή και τις επισκευές που έγιναν σε αυτό. Ακόμη η ίδια κατηγορία αφορά σε εκταμιεύσεις 2.000.000 ευρώ από τα ταμεία της ΜΚΟ για τα οποία δεν υπάρχουν παραστατικά. Σύμφωνα με στοιχεία που προέκυψαν στο πλαίσιο της έρευνας, τα χρήματα αυτά εκταμιεύτηκαν για άλλους σκοπούς από αυτούς που υπηρετεί η οργάνωση.

Σχετικά με το κακούργημα της υπεξαίρεσης που απαγγέλθηκε στον ιερέα και τη πρεσβυτέρα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως σχετίζεται τα χρήματα και τιμαλφή ύψους περίπου 470.000 ευρώ που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της Κιβωτού του Κόσμου, το οποίο χρησιμοποιούσε  ο πατέρας Αντώνιος. Επιπλέον σχετίζεται με κοσμήματα και τις χρυσές λίρες που εντοπίστηκαν σε θυρίδες αλλά και με 300.000 ευρώ που λείπουν από τα διαθέσιμα της οργάνωσης.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, είχαν κληθεί από τον εισαγγελέα και έδωσαν εξηγήσεις με την ιδιότητα των υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων δύο φορές. Και οι δυο φέρονται να αρνήθηκαν τις κακουργηματικές κατηγορίες που τους αποδίδονται, χωρίς όμως να δώσουν σαφείς απαντήσεις.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Κιβωτός του Κόσμου: Δίωξη για τρία κακουργήματα στον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα – Τι «έβγαλε» η έρευνα για τις οικονομικές ατασθαλίες στη ΜΚΟ"

Εγκλωβισμένοι οδηγοί σε Σουηδία και Δανία λόγω σφοδρής χιονόπτωσης – Κλειστά σχολεία στη Νορβηγία, ρεκόρ ψύχους στη Φινλανδία

Εκατοντάδες αυτοκίνητα καθηλώθηκαν στη Σουηδία και τη Δανία σήμερα το πρωί, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης που συνδέεται με το κύμα ψύχους στην περιοχή, δήλωσαν οι τοπικές αρχές. Παράλληλα, στη Νορβηγία ακυρώθηκαν πολλά δρομολόγια τρένων.

Στη Σουηδία, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, επιστρατεύθηκε προσωπικό του στρατού για να βοηθήσει τις υπηρεσίες διάσωσης στις προσπάθειές τους να απεγκλωβίσουν αυτοκινητιστές που είχαν εγκλωβιστεί μεταξύ Όρμπι και Κρίστιανσταντ στη νότια κομητεία Σκάνιας. Πολλά οχήματα εγκαταλείφθηκαν καθώς βρίσκονταν σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις διάσωσης, ενώ άλλα κατάφεραν να γυρίσουν προς την αντίθετη κατεύθυνση, αφού οι διασώστες τρύπησαν τις μεταλλικές μπάρες που χωρίζουν τις λωρίδες κυκλοφορίας με νότια και με βόρεια κατεύθυνση, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ επικαλούμενο τα σωστικά συνεργεία.

Γύρω στις 10:30 τοπική ώρα όλοι οι αυτοκινητιστές είχαν απομακρυνθεί από τον δρόμο, εκτός από τους οδηγούς φορτηγών, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που βρίσκονταν επί τόπου. «Γύρω στα 100 άτομα βρίσκονται στο σημείο συγκέντρωσης που άνοιξε ο δήμος Όρμπι», όπου η θερμοκρασία έφτασε τους -5 βαθμούς Κελσίου γύρω στις 5:00 π.μ., ανέφερε η αστυνομία της νότιας αυτής περιοχής στην ιστοσελίδα της.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας από Τετάρτη προς Πέμπτη, παρασχέθηκαν τρόφιμα στους εγκλωβισμένους και φάρμακα σε κάποιες περιπτώσεις που χρειάστηκε, όπως προστίθεται.

Την προηγούμενη μέρα, σχεδόν 1.000 οχήματα παγιδεύτηκαν από το χιόνι σε αυτόν τον δρόμο, ο οποίος πρέπει να παραμείνει κλειστός για την κυκλοφορία μέχρι αύριο, Παρασκευή, το πρωί, δήλωσε η σουηδική διοίκηση μεταφορών. Η αστυνομία κάλεσε τους κατοίκους να μην οδηγούν στην περιοχή αλλά και σε ορισμένες περιοχές της γειτονικής Δανίας.

Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων δεν προτείνεται γύρω από την πόλη Άαρχους, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας (ανατολικά) όπου η τεράστια κυκλοφοριακή συμφόρηση έχει φτάσει τα 30 χιλιόμετρα. «Οι δρόμοι προκαλούν μεγάλα προβλήματα (…) πολλοί αυτοκινητιστές έχουν κολλήσει σε ουρές για αρκετές ώρες», ανακοίνωσε μέσω της πλατφόρμας Χ η αστυνομία της Δανίας. «Επομένως, σκεφτείτε το δύο φορές και μείνετε στα σπίτια σας», συνέστησε στους κατοίκους.

Στη Δανία, έπεσε έως και μισό μέτρο χιόνι, κάτι που έχει να συμβεί από το 2011, σύμφωνα με το μετεωρολογικό ινστιτούτο DMI.

Στη Νορβηγία, στα εδάφη των Σάμι του μακρινού βορρά, στο Καουτόκινο, το θερμόμετρο έδειξε -41,6°C κατά τη διάρκεια της νύχτας. Κλειστά παρέμειναν τα σχολεία σε αρκετούς δήμους στα νότια της χώρας λόγω δυσκολιών στις μετακινήσεις μετά τη σφοδρή χιονόπτωση των τελευταίων ημερών και ορισμένα αναμένεται να παραμείνουν κλειστά και αύριο.

Οι αυτοκινητιστές της περιοχής κλήθηκαν από την αστυνομία να μην πάρουν τα αυτοκίνητά τους και όλα τα δρομολόγια των τρένων μεταξύ Όσλο και Κρίστιανσαντ (νότια) ακυρώθηκαν επίσης. Στη νορβηγική πρωτεύουσα η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει στους -25°C το Σάββατο.

Στη Φινλανδία, ένα νέο ρεκόρ ψύχους καταρρίφθηκε στο Ενοντέκιο (βορειοδυτικά) όπου το θερμόμετρο έδειξε -42,1°C.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Εγκλωβισμένοι οδηγοί σε Σουηδία και Δανία λόγω σφοδρής χιονόπτωσης – Κλειστά σχολεία στη Νορβηγία, ρεκόρ ψύχους στη Φινλανδία"

Κορονοϊός: Πάνω από 300 εισαγωγές ασθενών σε νοσοκομεία το τελευταίο 24ωρο – Ανακοινώσεις για τα σχολεία από τον ΕΟΔΥ

Ανησυχία και προβληματισμό στις υγειονομικές αρχές προκαλεί η δυναμική επανεμφάνιση του κορονοϊού, εξαιτίας του συγχρωτισμού -χωρίς μέτρα προστασίας- την περίοδο των γιορτών. Μάλιστα καταγράφεται σημαντική αύξηση στις νέες εισαγωγές κορονοϊού, στα νοσοκομεία της χώρας μας, καθώς υπάρχει έξαρση της Covid-19, σε συνδυασμό της γρίπης και των ιώσεων. Χαρακτηριστικό ότι μόλις σε ένα 24ωρο οι εισαγωγές στα νοσοκομεία κατέγραψαν αύξηση 52%.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 309 εισαγωγές στα νοσοκομεία ενώ την 1η Ιανουαρίου είχαμε 172 και στις 2 Ιανουαρίου είχαμε 262 εισαγωγές.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται με κορονοϊό σε απλές κλίνες είναι 1.392 και 90 άτομα σε ΜΕΘ.

Η ανησυχία για τη νέα αύξηση των κρουσμάτων εντείνεται εν όψει και της επιστροφής των μαθητών στα σχολεία τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου.
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη σε σημερινή συνέντευξη ανέφερε ότι λόγω της έξαρσης του κορονοϊού εκδόθηκαν οδηγίες από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας για το άνοιγμα των σχολείων.

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σε συνέντευξή της η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, λοιμωξιολόγοι σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Παιδείας θα αποφασίσουν για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.
Μάλιστα η κα Αγαπηδάκη ανέφερε ότι τα παιδιά που έχουν συμπτώματα οι γονείς θα πρέπει να τα κρατούν στο σπίτι, καθώς ακόμη και αν έχουν αρνητικό τεστ, γιατί μπορεί να έχουν οποιαδήποτε άλλη αναπνευστική λοίμωξη και έτσι να διασπείρουν τον ιό.
Υπενθυμίζετε ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση των ειδικών για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, τα μέτρα ατομικής υγιεινής και βέβαια τον εμβολιασμό σε άτομα άνω των 60 ετών και ευπαθείς ομάδες.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Πάνω από 300 εισαγωγές ασθενών σε νοσοκομεία το τελευταίο 24ωρο – Ανακοινώσεις για τα σχολεία από τον ΕΟΔΥ"

Αγία Παρασκευή: Απίστευτη επίθεση σε 14χρονο μαθητή - Τον ξυλοκόπησαν και του έβγαλαν τα παπούτσια

Εξαιρετικά σοβαρή καταγγελία 14χρονου για επίθεση σε βάρος του δίπλα στο σπίτι του, στην Αγία Παρασκευή, έχει μπει στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας.

Όλα έγιναν προχθές στις 18.45 όταν ένας 14χρονος πήγε βόλτα τον σκύλο του δίπλα από το σπίτι του, στην οδό Λυκείου στην Αγία Παρασκευή.

Εκεί ένας 14χρονος συμμαθητής του τον πλησίασε και μαζί με έναν 16χρονο φίλο του τον πλησίασαν και με τη βία τον ακινητοποίησαν, ενώ ένα τρίτος ανήλικος τον βιντεοσκοπούσε με το κινητό του τηλέφωνο.

Στη συνέχεια, αφού πρώτα τον έψαξαν για να δουν εάν έχει πάνω του κινητό τηλέφωνο ή λεφτά, του αφαίρεσαν τα παπούτσια του, καθώς επίσης και για μία στιγμή και τον σκύλο του, ρίχνοντάς του γροθιά και με την απειλή ότι θα τον χάσει (τον σκύλο) και δεν θα τον ξαναδεί, τον υποχρέωσαν να τους ακολουθεί στο δρόμο ξυπόλητος.

Επίσης, ενώ τον βιντεοσκοπούσαν τον ανάγκασαν να γονατίσει και να αναφερθεί προς δύο κοπέλες με χυδαίους χαρακτηρισμούς και στη συνέχεια το εν λόγω βίντεο εστάλη και στον ίδιο στο Instagram.

Οι δράστες φεύγοντας τον απείλησαν ότι θα τον μαχαιρώσουν με σουγιά αν μιλήσει σε κάποιον, ενώ ο ένας από αυτούς είπε ότι έχει πιστόλι και με αυτό θα τον σκοτώσει.

Το βράδυ της Πρωτοχρονιάς οι ίδιοι ανήλικοι παραδέχτηκαν στο θύμα ότι είχαν λερώσει το αυτοκίνητο του πατέρα του και πέταξαν αυγά στο παράθυρο του 4ου ορόφου της οικίας τους.

Το Τμήμα Ασφάλειας Αγίας Παρασκευής σχημάτισε δικογραφία για τρεις ανήλικους για ληστεία και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, αλλά και τη νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

ieidiseis 

Διαβάστε Περισσότερα » " Αγία Παρασκευή: Απίστευτη επίθεση σε 14χρονο μαθητή - Τον ξυλοκόπησαν και του έβγαλαν τα παπούτσια "

Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι έκλεψαν μοτοσικλέτα και διέρρηξαν καταστήματα στο κέντρο

Επεισοδιακή ήταν η σύλληψη δύο ανηλίκων 16 και 17 ετών οι οποίοι έκλεψαν μοτοσικλέτα και διέρρηξαν καταστήματα στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα το κορίτσι προσπάθησε να ανακόψει τους αστυνομικούς εξυβρίζοντας και απειλώντας τους.

Πιο αναλυτικά, συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες χθες (03-01-2024) από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, 16χρονος και 17χρονη ημεδαποί, καθώς εντοπίσθηκαν στο κέντρο της πόλης να επιβαίνουν σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, η οποία είχε κλαπεί την 29-12-2023.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 16χρονος τράπηκε αρχικά σε φυγή, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη, ενώ η 17χρονη αφού πρώτα εμπόδισε τον αστυνομικό να καταδιώξει τον συνεργό της, ακολούθως αντιστάθηκε σθεναρά, εξύβρισε και απείλησε τους αστυνομικούς.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς από κοινού με συνομήλικο του ημεδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία, προέβησαν τον προηγούμενο μήνα σε δύο διαρρήξεις καταστημάτων (δερματοστιξίας και καφετέριας) στο κέντρο της πόλης, απ’ όπου αφαίρεσαν εξοπλισμό και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η κλεμμένη μοτοσικλέτα αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι έκλεψαν μοτοσικλέτα και διέρρηξαν καταστήματα στο κέντρο"

Κορονοϊός: Οδύσσεια η εξεύρεση αντιιικών φαρμάκων – Ασθενείς ταξιδεύουν από Κόρινθο στην Αθήνα

Πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ασθενείς με κορονοϊό, στους οποίους συνταγογραφείται η θεραπεία για να αποφύγουν την εισαγωγή στο νοσοκομείο ή τη ΜΕΘ, καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρουν αντιιικά φάρμακα.

Αν και η έγκαιρη χορήγηση είναι ζητούμενο για τους ασθενείς με κορονοϊό και πρέπει να λάβουν το αντιοικό σκεύασμα Paxlovit εντός 3 έως 4 εικοσιτετραώρων, η παράδοση των φαρμάκων γίνεται με χρονοβόρες διαδικασίες μέσω κούριερ και όχι άμεσα από τα φαρμακεία της γειτονιάς. Να σημειωθεί πως οι συγκεκριμένοι ασθενείς ανήκουν όλοι στις ευπαθείς ομάδες και είναι είτε ηλικιωμένοι, είτε άτομα με σοβαρά χρόνια νοσήματα.

Η ζήτηση για τα αντιιικά φάρμακα έχει αυξηθεί δραματικά με τη μεγάλη διασπορά του κορονοϊού, καθώς συνταγογραφούνται καθημερινά περίπου 2.300 σκευάσματα, ενώ την ίδια στιγμή, όπως λένε οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), παρ’ όλο που υπάρχει διαθεσιμότητα και οι ανάγκες καλύπτονται, οι ασθενείς ταλαιπωρούνται εξαιτίας του δικτύου διανομής του φαρμάκου, ενώ δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από την πλευρά της πολιτείας για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν οι πολίτες.

Είναι χαρακτηριστικό δε, πως ασθενείς από την Κορινθία ή από Χαλκίδα βρήκαν τα αντιικά φάρμακα τους στα νοσοκομεία της Αθήνας, ενώ άλλοι ασθενείς από το Αγρίνιο και άλλες περιοχές, αναγκάστηκαν να επιστρατεύσουν συγγενείς και φίλους για να μεταβούν και να βρουν τη θεραπεία στα Ιωάννινα.

«Παντού σε όλη τη χώρα ταλαιπωρούνται ψάχνοντας οι ασθενείς. Κάτοικοι της Αττικής αναγκάζονται να ψάχνουν τα αντιικά φάρμακα από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και τα βρίσκουν στην άλλη άκρη της Αττικής από εκεί που είναι το σπίτι τους. Πολλοί έχουν σοβαρά συμπτώματα και αναγκάζονται να ψάχνουν επιβαρύνοντας την υγεία τους, χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς και διασπείρουν τον ιό. Που είναι η ενημέρωση του κόσμου για το δίκτυο διανομής των αντιικών φαρμάκων για να γνωρίζουν που πρέπει να απευθυνθούν;», τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.
Ποια είναι η διαδικασία χορήγησης των αντιικών θεραπειών  – Τι λέει ο ΕΟΠΥΥ

Οι γιατροί συνταγογραφούν τα αντιιικα φάρμακα για COVID-19 σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και τα αιτήματα υποβάλλονται ηλεκτρονικά για έγκριση στον ΕΟΠΥΥ. Αμέσως μετά την έγκριση, η οποία να σημειωθεί ότι δεν καθυστερεί, αρχίζει ο γολγοθάς των ασθενών με covid-19 να προμηθευτούν τα αντιικα φάρμακα, τα οποία, όπως λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, «χωρίς κανένα λόγο και χωρίς κανένα κέρδος για το σύστημα δεν χορηγούνται από τα φαρμακεία της γειτονιάς εφόσον έχουν εγκριθεί οι συνταγές από τον ΕΟΠΥΥ».

Οι ενδιαφερόμενοι είτε λαμβάνουν τα φάρμακα με κούριερ στο σπίτι, είτε από τα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ επιδεικνύοντας τη συνταγή, ενώ στις γιορτές και τις αργίες που είναι κλειστά τα φαρμακεία και δεν γίνονται παραδώσεις με ταχυμεταφορείς, οι ασθενείς ή οι συγγενείς τους θα πρέπει να μεταβούν στα εφημερεύοντα νοσοκομεία, για να τα προμηθευτούν από τα Φαρμακεία των Νοσοκομείων.

Το ίδιο πρόβλημα είχε προκύψει και κατά της αργίες των Χριστουγέννων. Ο ΕΟΠΠΥ είχε εκδόσει διευκρινιστική ανακοίνωση λέγοντας πως τα φάρμακα που χορηγούνται σε ασθενείς που βρίσκονται εντός του αστικού ιστού, παραδίδονται εντός 24ώρου.

«Όταν όμως πρόκειται για φάρμακα που αποστέλλονται σε απομακρυσμένες περιοχές ο χρόνος αυξάνεται και φτάνει τα 2 ή 3 24ώρα. Ιδιαίτερα προβλήματα παρατηρούνται στην νησιωτική περιοχή καθώς πολλές φορές λόγω ισχυρών ανέμων, τόσο το χειμώνα, όσο και το καλοκαίρι, πολλά δρομολόγια μετατίθενται, και κατά συνέπεια και η χορήγηση των φαρμάκων. Στις επίσημες αργίες και τα Σαββατοκύριακα οι ασθενείς πρέπει να απευθύνονται στα κατά τόπους Νοσοκομεία προκειμένου να τους χορηγηθούν τα εν λόγω φάρμακα, καθώς τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ δεν λειτουργούν, ενώ τα φαρμακεία των νοσοκομείων εφημερεύουν», ανέφερε ο Οργανισμός.

ΠΟΕΔΗΝ: «Και πάλι όλοι οι δρόμοι οδηγούν τα πολύπαθα νοσοκομεία»

«Για άλλη μια φορά όλοι οι δρόμοι των ασθενών για εξεύρεση των αντιιικών φαρμάκων για covid-19 οδηγούν στα πολύπαθα νοσοκομεία με τα αποδεκατισμένα φαρμακεία τους από φαρμακοποιούς. Τα νοσοκομεία λόγω των ελλείψεων φαρμακοποιών έχουν συγκεκριμένο ωράριο και συγκεκριμένες ώρες που χορηγούν τα αντιιικά φάρμακα που δεν έχει ανακοινωθεί, δεν το γνωρίζει ο κόσμος ούτε καν οι φύλακες της πύλης των νοσοκομείων για να καθοδηγούν τους ασθενείς σε διπλανά νοσοκομεία. Νοσοκομεία δεν δίνουν καθόλου, νοσοκομεία δίνουν μια ή δυο φορές την εβδομάδα κάποιες ώρες την κάθε ημέρα. Χωρίς συντονισμό, χωρίς ενημέρωση του κόσμου. Οι ασθενείς πάνε ψάχνοντας», σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ  Μιχάλης Γιαννάκος και συνεχίζει:

Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, ο όγκος δουλειάς για τα φαρμακεία των νοσοκομείων είναι τεράστιος ενώ δεν υπάρχει προσωπικό. Το φαρμακείο του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» στην Αθήνα, για παράδειγμα, που έχει ωράριο διανομής 9 π.μ εως 2 μμ. και 11 πμ εως 8 μμ.,  τις ημέρες των εφημεριών χορήγησε τον Οκτώβριο περίπου 160 κουτιά αντιιικών φαρμάκων, τον Νοέμβριο 130 κουτιά και τον Δεκέμβριο 560 κουτιά αντιιικών φαρμάκων για COVID-19.

«Ζήτημα υπερκατανάλωσης δεν υπάρχει, αφού ούτως ή άλλως οι εγκεκριμένες συνταγές από τον ΕΟΠΥΥ θα εκτελεστούν. Επιμένουν στο λάθος να χορηγούνται μόνο από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και τα νοσοκομεία. Τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ δεν δέχονται δια ζώσης να εκτελούν συνταγές, παρά μόνο με κούριερ. Και δεν φθάνει μόνο αυτό. Τις εορτές ήταν κλειστά όλα τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Δεν γίνονταν αποστολές φαρμάκων με κούριερ. Γενικά μόνο ένα φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ από τα πολλά που διαθέτει στην Αττική και άλλες πόλεις κάνει αποστολές των αντιιικών φαρμάκων. Αυτό του Αμαρουσίου», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ και καταλήγει στην εξής πρόταση:

«Να ανατεθεί η χορήγηση των αντιικών φαρμάκων για covid-19 στα ιδιωτικά φαρμακεία. Να πηγαίνουν οι ασθενείς στα φαρμακεία της γειτονιάς με τις εγκεκριμένες από τον ΕΟΠΥΥ συνταγές και να λαμβάνουν δωρεάν τα αντιιικά φάρμακο. Ότι συμβαίνει και με τα αντιιικά φάρμακα της γρίπης», καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Οδύσσεια η εξεύρεση αντιιικών φαρμάκων – Ασθενείς ταξιδεύουν από Κόρινθο στην Αθήνα"

Κορωνοϊός – Υποπαραλλαγή JN.1: Τα 11 συμπτώματα και η ταχεία εξάπλωση

Ταχεία εξάπλωση εμφάνισε μέσα στον Δεκέμβριο η υποπαραλλαγή JN.1 της COVID-19, έχοντας ήδη γίνει το πιο κοινό στέλεχος του κορωνοϊού που εξαπλώνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, σύμφωνα με τo Κέντρo Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC).

Η υποπαραλλαγή JN.1 αυξάνει τον συνολικό αριθμό των νέων κρουσμάτων και σε μικρότερο βαθμό των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Τα κρούσματα JN.1 αυξάνονται, επίσης, στην Κίνα και την Ινδία, αλλά και στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως και στην Ελλάδα.

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, η βιολόγος Παναγιώτα Ζαχαράκη και ο γιατρός Γιάννης Ντάνασης συνοψίζουν τα νεότερα δεδομένα.

Οι διεθνείς υγειονομικές αρχές επισημαίνουν πως δεν είναι ακόμα σίγουρο εάν οι λοιμώξεις από τη JN.1 προκαλούν διαφορετικά συμπτώματα από άλλες παραλλαγές, με το CDC να σημειώνει ότι «οι τύποι συμπτωμάτων και το πόσο σοβαρά είναι συνήθως εξαρτώνται περισσότερο από την ανοσία και τη γενική υγεία ενός ατόμου παρά από ποια παραλλαγή προκαλεί τη μόλυνση».

Σύμφωνα με το CDC, στα συμπτώματα αυτής της υποπαραλλαγής περιλαμβάνονται:

  1. Βήχας,
  2. πονόλαιμος,
  3. πονοκέφαλος,
  4. μυικοί πόνοι,
  5. πυρετός,
  6. απώλεια γεύσης και όσφρησης,
  7. καταρροή ή ρινικό μπούκωμα,
  8. κόπωση,
  9. εγκεφαλική θόλωση «brain fog»,
  10. δύσπνοια,
  11. ελαφρά γαστρεντερικά συμπτώματα (στομαχικές διαταραχές, ελαφρά διάρροια).

Τα τελευταία δεδομένα από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής του Ηνωμένου Βασιλείου (UK Office for National Statistics), από τον Δεκέμβριο του 2023, υποδηλώνουν ότι τα πιο συχνά αναφερόμενα συμπτώματα μεταξύ των ερωτηθέντων με covid-19 περιλαμβάνουν:

  • Καταρροή (31,1%),
  • βήχας (22,9%),
  • πονοκέφαλος (20,1%),
  • αδυναμία ή κόπωση (19,6%),
  • μυϊκός πόνος (15,8%),
  • πονόλαιμος (13,2%),
  • προβλήματα ύπνου (10,8%),
  • ανησυχία ή άγχος (10,5%).

Πολλά από τα συνηθέστερα συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένων της καταρροής και του βήχα, έχουν αναφερθεί σε άτομα με COVID από το 2020, αν και η λίστα περιλαμβάνει ορισμένες νέες προσθήκες, όπως προβλήματα ύπνου και άγχος.

Επιπρόσθετα, η απώλεια γεύσης και όσφρησης -κάποτε θεωρούνταν ενδεικτικό σημάδι της COVID- αναφέρεται τώρα μόνο από το 2 έως 3 τοις εκατό των μολυσμένων ατόμων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ξαφνική άνοδος της JN.1 υποδηλώνει ότι είναι είτε πιο μεταδοτική, είτε καλύτερη στην αποφυγή του ανοσοποιητικού συστήματός μας (ανοσοδιαφυγή). Ωστόσο, σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα, δεν φαίνεται να είναι πιο επιθετική από άλλες παραλλαγές που κυκλοφορούν, σύμφωνα με το CDC.

Τέλος, οι συστάσεις, παγκοσμίως, για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της COVID-19 παραμένουν οι ίδιες: Μείνετε προσεκτικοί σε εσωτερικούς χώρους και εάν είστε θετικοί είναι καλύτερο να μείνετε σπίτι, απομονωμένοι από τους άλλους για κάποιες ημέρες.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ, «είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι τα υπάρχοντα εμβόλια και οι θεραπείες εξακολουθούν να λειτουργούν καλά και κατά της υποπαραλλαγής JN.1, επομένως αυτή η υποπαραλλαγή δεν επηρεάζει τις συστάσεις του CDC».

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός – Υποπαραλλαγή JN.1: Τα 11 συμπτώματα και η ταχεία εξάπλωση "

Μετά την κάλυψη Μαξίμου, ο Συρίγος επιτίθεται στον Κασσελάκη για την «παρωχημένη» Συνθήκη της Λωζάνης

Βίντεο με το οποίο επιτίθεται στον Στέφανο Κασσελάκη «ανέβασε» στον προσωπικό του λογαριασμό στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) ο Άγγελος Συρίγος, μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του περί «παρωχημένης» Συνθήκης της Λωζάνης.

Ο «γαλάζιος» βουλευτής, μετά την κάλυψη του Μεγάρου Μαξίμου – διά στόματος Παύλου Μαρινάκη, ο οποίος τόνισε ότι το πρόβλημα το προκάλεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – αναφέρει πως ασχολείται με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις 35 χρόνια, όσα και του χρόνια του Στέφανου Κασσελάκη, εκφράζοντας την ανησυχία του για τη «βαθιά άγνοια» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που «λειτουργεί εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων».

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Άγγελος Συρίγος:

«Ασχολούμαι με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις τα τελευταία 34-35 χρόνια, όσα συμπτωματικώς είναι και τα χρόνια του κυρίου Κασσελάκη.

Τον ενημερώνω λοιπόν, ότι κατά το διεθνές δίκαιο, αλλά και την ελληνική γλώσσα, παρωχημένος, είναι ο ξεπερασμένος. Άλλο το ξεπερασμένο, άλλο η αναθεώρηση.

Είναι δύο εντελώς διαφορετικές έννοιες κύριε Κασσελάκη.

Να ενημερώσω, επίσης τον κύριο Κασσελάκη ότι σύμφωνα με το άρθρο 62 της Συμβάσεως της Βιέννης για το δίκαιο των Συνθηκών, μια Συνθήκη που καθορίζει σύνορα, δεν λήγει ποτέ.

Εμείς θεωρούμε ως ιερές, τις διατάξεις που καθορίζουν τα σύνορα μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.

Αντιθέτως, τις διατάξεις για την αποστρατιωτικοποίηση, τις θεωρούμε παρωχημένες, εκτός αν είμαστε Τούρκοι.

Δεν με ανησυχεί όταν ο κύριος Κασσελάκης λειτουργεί εις βάρος του εαυτού του ή εις βάρος του κόμματός του.

Με ανησυχεί όμως όταν η βαθιά του άγνοιά λειτουργεί εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων».

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Μετά την κάλυψη Μαξίμου, ο Συρίγος επιτίθεται στον Κασσελάκη για την «παρωχημένη» Συνθήκη της Λωζάνης "

Λέκκας: Περιμένουμε σεισμό 7,8 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη

Την πρόβλεψη για έναν μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη έκανε ο Ευθύμιος Λέκκας, Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ ο Ευθύμιος Λέκκας διευκρίνισε ότι όσο περισσότερο καθυστερεί ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη τόσο ισχυρότερος θα είναι… «Για την Κωνσταντινούπολη ναι περιμένουμε κάποιο μεγάλο γεγονός. Είναι συγκλίνουσες απόψεις όλων των επιστημόνων της χώρας. Είναι λοιπόν, θέμα χρόνου. Όσο καθυστερεί, τόσο μεγαλύτερος θα είναι ο σεισμός, δηλαδή τόσο πιο πολλή ενέργεια συγκεντρώνεται.

Και βέβαια η πόλη έχει μεγάλη τρωτότητα. Έχει 20 εκατομμύρια πληθυσμό και πλέον το ένα τρίτο των κτιρίων είναι πολύ παλιά κτίρια. Το ένα τρίτο είναι νέα κτίρια σαν αυτά της Αντιόχειας και των Αδάνων. Συνολικά το 8 δεν το ξεπερνάει. Είναι γύρω στα 7,7 ή 7,8 αν σπάσει όλο το ρήγμα. Όταν είναι 20 εκατομμύρια συσσωρευμένα σε ένα στενό σχετικά χώρο, οπωσδήποτε θα υπάρξουν και θύματα. Βέβαια εξαρτάται και το σενάριο του σεισμού, Δηλαδή αν και τι ώρα θα γίνει και το πώς θα γίνει. Ας ελπίσουμε ότι θα σπάσει κατά διαστήματα το ρήγμα με μικρότερους σεισμούς και δεν θα έχουμε εν πάση περιπτώσει τεράστιες επιπτώσεις, όπως είχαμε για παράδειγμα στην Αντιόχεια».

Αναφέρθηκε και στον σεισμό των 7,6 Ρίχτερ που συντάραξε στην Ιαπωνία λέγοντας χαρακτηριστικά. «Εκείνο το οποίο έχουμε να πάρουμε από τους Ιάπωνες είναι η συλλογικότητα, η ομαδικότητα, η πειθαρχία, η υπακοή, όλα αυτά τα οποία δεν τα έχουν όχι μόνο εμείς αλλά και οι άλλοι λαοί. Είναι πολύ συντεταγμένοι, εκπαιδευμένοι και η νοοτροπία τους είναι τελείως διαφορετική από τη δικιά μας. Συνεπώς υπακούν στις οδηγίες με στωικότητα, με καρτερικότητα και ό,τι κάνουν το κάνουν όλοι μαζί».

Έλεγχος σε όλα τα ιδιωτικά κτίρια

«Τώρα απόλυτη προτεραιότητα έχουν πράγματα, όπως η αντισεισμική θωράκιση των κατασκευών, η εκπαίδευση, η ενημέρωση και ο προσεισμικός έλεγχος που κάνουμε τώρα σε όλα τα δημόσια κτήρια της χώρας, ο οποίος είναι σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί μέσα σε έναν χρόνο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Ευθύμιος Λέκκας έκανε αναφορά και στα ιδιωτικά κτίρια σημειώνοντας ότι σε έναν χρόνο θα έχει γίνει ο έλεγχος… «Σίγουρα και τα ιδιωτικά κτήρια θα πρέπει να περάσουν έλεγχο. Προσδοκούμε ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αντισεισμικού ελέγχου σε δημόσια κτίρια θα γίνει κάποια θεσμική νομοθετική ρύθμιση έτσι ώστε να επεκταθεί αυτός ο υποχρεωτικός έλεγχος σε όλα τα κτίρια της χώρας, τα ιδιωτικά, με ευθύνη των ιδιοκτητών. Κοιτάξτε, δεν μπορεί -όταν ενοικιάζεται ή πωλείται ένα διαμέρισμα να ζητάμε το ενεργειακό πιστοποιητικό και να αφήνουμε απέξω το πιστοποιητικό των σεισμών. Κανονικά πρέπει να υπάρχει ένα πιστοποιητικό στατικής επάρκειας των κτιρίων.

Βεβαίως θα πρέπει να επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες. Σταδιακά θα γίνει αυτός ο έλεγχος. Προτείνουμε να γίνει αυτός ο έλεγχος και βέβαια αυτό θα προσδώσει μια άλλη αξία στα κτήρια και όσον αφορά τα κτήρια τα οποία θα πρέπει να ενισχυθούν ή έχουν υποστεί τη φθορά του χρόνου ή οτιδήποτε άλλο θα πρέπει να γίνουν με βάση το θεσμικό πλαίσιο, δηλαδή τον κανονισμό επισκευής και επαναφοράς των κτιρίων στην αντισεισμική τους επάρκεια. Υπάρχουν κανονισμοί αυτοί από τον ΟΑΣΠ που έχουμε εκδώσει πρόσφατα. Μέσα στο 24 θα δούμε τα δημόσια κτίρια της χώρας και στη συνέχεια βεβαίως θα προτείνουμε να υπάρχει και για τα ιδιωτικά κτίρια της χώρας».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Λέκκας: Περιμένουμε σεισμό 7,8 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη"

Παπαστεργίου: Έρχεται ο ψηφιακός φάκελος για το αυτοκίνητο – Η καινούρια Ελλάδα είναι μία ψηφιακή Ελλάδα

Σε ισχύ θα τεθεί τις προσεχείς ημέρες ψηφιακή εφαρμογή στο κινητό που θα αφορά το αυτοκίνητο και στην οποία θα περιλαμβάνονται όλα τα απαραίτητα έγγραφα όπως τηλέφωνο δίπλωμα, ασφάλεια και ΚΤΕΟ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου ο οποίος παράλληλα πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσουν, σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, έλεγχοι για τα αυτοκίνητα που λειτουργούν ανασφάλιστα και χωρίς ΚΤΕΟ.

Παράλληλα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3 ανέφερε την έναρξη ελέγχων, προκειμένου να καθαρίσει το μητρώο οχημάτων.

Σχετικά με τον ψηφιακό φάκελο ακινήτου, ο υπουργός ανέφερε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει συναντήσεις με συμβολαιογράφους για να ομαλοποιηθεί η λειτουργία της πλατφόρμας, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τα όποια προβλήματα υπάρχουν, θα επιλυθούν, ώστε οι μεταβιβάσεις να γίνονται πλέον αυθημερόν.

«Η καινούρια Ελλάδα είναι μία ψηφιακή Ελλάδα, η οποία αλλάζει και αυτό φαίνεται και στην καθημερινότητα τον πολιτών», ανέφερε ο υπουργός.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Παπαστεργίου: Έρχεται ο ψηφιακός φάκελος για το αυτοκίνητο – Η καινούρια Ελλάδα είναι μία ψηφιακή Ελλάδα"

Παπαστεργίου: Έρχεται ο ψηφιακός φάκελος για το αυτοκίνητο – Η καινούρια Ελλάδα είναι μία ψηφιακή Ελλάδα

Σε ισχύ θα τεθεί τις προσεχείς ημέρες ψηφιακή εφαρμογή στο κινητό που θα αφορά το αυτοκίνητο και στην οποία θα περιλαμβάνονται όλα τα απαραίτητα έγγραφα όπως τηλέφωνο δίπλωμα, ασφάλεια και ΚΤΕΟ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου ο οποίος παράλληλα πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσουν, σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, έλεγχοι για τα αυτοκίνητα που λειτουργούν ανασφάλιστα και χωρίς ΚΤΕΟ.

Παράλληλα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3 ανέφερε την έναρξη ελέγχων, προκειμένου να καθαρίσει το μητρώο οχημάτων.

Σχετικά με τον ψηφιακό φάκελο ακινήτου, ο υπουργός ανέφερε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει συναντήσεις με συμβολαιογράφους για να ομαλοποιηθεί η λειτουργία της πλατφόρμας, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τα όποια προβλήματα υπάρχουν, θα επιλυθούν, ώστε οι μεταβιβάσεις να γίνονται πλέον αυθημερόν.

«Η καινούρια Ελλάδα είναι μία ψηφιακή Ελλάδα, η οποία αλλάζει και αυτό φαίνεται και στην καθημερινότητα τον πολιτών», ανέφερε ο υπουργός.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Παπαστεργίου: Έρχεται ο ψηφιακός φάκελος για το αυτοκίνητο – Η καινούρια Ελλάδα είναι μία ψηφιακή Ελλάδα"

Εντοπίστηκε σαλμονέλα σε φιλετάκια κοτόπουλου και σεφταλιές

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2023, προέβη σε δειγματοληψία του προϊόντος, «ΦΙΛΕΤΙΝΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ IQF PARNASSOS DELICATESSEN κατεψυγμένο», καθ. βάρους 1000g, αριθ. παρτίδας: 13062023, ημ. ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από το τέλος: 06/2024, που παρασκευάζεται από την εταιρεία «ΑΦΟΙ ΦΑΚΟΥ ΑΕΒΕ», στον Ελαιώνα Θηβών.

Μετά από την εργαστηριακή εξέταση του ανωτέρω δείγματος από το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ηρακλείου, διαπιστώθηκε η παρουσία του μικροοργανισμού Salmonella spp.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Ανακαλεί συσκευασία με σεφταλιές ο ΕΦΕΤ, εντοπίστηκε σαλμονέλα

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2023, προέβη σε δειγματοληψία του προϊόντος, «ΣΕΦΤΑΛΙΕΣ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΕΣ», με αριθ. παρτίδας: 202314511 και ημ. ανάλωσης έως: 14.09.24, που παρασκευάζεται από την εταιρεία «Χ. ΜΙΧΑΣ ΑΕΒΕ» στη Θέση Κανάλι, Υψηλάντη Βοιωτίας.

Μετά από την εργαστηριακή εξέταση του ανωτέρω δείγματος από το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ηρακλείου, διαπιστώθηκε η παρουσία του μικροοργανισμού Salmonella spp.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Διαβάστε Περισσότερα » "Εντοπίστηκε σαλμονέλα σε φιλετάκια κοτόπουλου και σεφταλιές"

Θεσσαλονίκη: Επεισοδιακή σύλληψη ανηλίκων Ρομά - Είχαν διαρρήξει τατουατζίδικο και καφετέρια

Επεισοδιακή και αποκαλυπτική ήταν η σύλληψη ενός 16χρονου Ρομά το μεσημέρι της Τετάρτης από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου όταν διαπιστώθηκε ότι επέβαινε μαζί με μια 17χορνη σε μοτοσικλέτα που είχε κλαπεί στις 29 Δεκεμβρίου.

Αρχικά ο 16χρονος τράπηκε σε φυγή, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη, ενώ η 17χρονη αφού πρώτα εμπόδισε τον αστυνομικό να καταδιώξει τον συνεργό της, ακολούθως αντιστάθηκε σθεναρά, εξύβρισε και απείλησε τους αστυνομικούς.

Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο 16χρονος συλληφθείς με συνομήλικο του, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία, προέβησαν τον προηγούμενο μήνα σε δύο διαρρήξεις καταστημάτων –δερματοστιξίας και καφετέριας– στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, απ’ όπου αφαίρεσαν εξοπλισμό και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η κλεμμένη μοτοσικλέτα αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Επεισοδιακή σύλληψη ανηλίκων Ρομά - Είχαν διαρρήξει τατουατζίδικο και καφετέρια"

Σκηνικό… Άγριας Δύσης στα Πατήσια: Άγνωστοι εμβόλισαν μοτοσυκλέτα με διανομέα και τον λήστεψαν

Τον τρόμο βίωσε διανομέας το βράδυ της Τετάρτης (3/1) στα Πατήσια, όταν αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τρία άγνωστα άτομα, εμβόλισαν την μοτοσυκλέτα που οδηγούσε, τον ακινητοποίησαν και τον λήστεψαν!

Όλα έγινα στις 22:45 στην οδό Βασιλειάδη, όταν ο οδηγός ενός οχήματος, προσέκρουσε την μοτοσυκλέτα του 52χρονου διανομέα με καταγωγή από το Πακιστάν.

Στην συνέχεια του άρπαξαν το κινητό τηλέφωνο, τις εισπράξεις και προσωπικά αντικείμενα και απομακρύνθηκαν από το σημείο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 52χρονος δεν τραυματίστηκε, ενώ στελέχη της ασφάλειας Πατησίων αναζητούν τους δράστες.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Σκηνικό… Άγριας Δύσης στα Πατήσια: Άγνωστοι εμβόλισαν μοτοσυκλέτα με διανομέα και τον λήστεψαν"

Ο δικαστικός Γολγοθάς Αστυνομικού που έκανε το καθήκον του: Έσωσε γυναίκα και παιδί από κακοποιητικό άντρα και αυτός τον “τρέχει” στα δικαστήρια (video)

Συγκλονίζει το βίντεο που δημοσίευσε στο Tiktok αστυνομικός της άμεσης δράσης που περιγράφει την δικαστική περιπέτεια στην οποία έχει μπλέξει, επειδή έκανε το καθήκον του!

Όπως περιγράφει ο ίδιος, βοήθησε μια γυναίκα που την χτυπούσε ο σύζυγός της και ένα παιδί στο οποίο ο ίδιος άνδρας – «πατέρας» ασελγούσε. Το αποτέλεσμα ήταν ο εν λόγω άνδρας να τον σέρνει στα δικαστήρια με αλλεπάλληλες μηνύσεις.

Ο Αστυνομικός, εξηγεί πως ένα ποσοστό για τα έξοδά τους τους το δίνει το σωματείο, όχι όμως όλο, με αποτέλεσμα να είναι υποχρεωμένος να πληρώνει, επειδή πολύ απλά έκανε το καθήκον του.

Σημειώνεται πως ο συγκεκριμένος αστυνομικός, όπως αποκάλυψε η δικηγόρος κυρία Βαρελά στον ΣΚΑΪ, είναι γνωστός για τα ανδραγαθήματά του.  

ellada24

Διαβάστε Περισσότερα » " Ο δικαστικός Γολγοθάς Αστυνομικού που έκανε το καθήκον του: Έσωσε γυναίκα και παιδί από κακοποιητικό άντρα και αυτός τον “τρέχει” στα δικαστήρια (video)"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news