facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024

Αχαΐα: Τους συνέλαβαν όταν επέστρεψαν το αυτοκίνητο που είχαν νοικιάσει για να ληστέψουν βενζινάδικο

Οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν, εντόπισαν και παρακολουθούσαν τις τελευταίες ημέρες από την Πέμπτη το απόγευμα , τους δράστες ληστείας βενζινάδικου στον Άνω Αλισσό Αχαΐας.

Οι δύο δράστες μπήκαν στο πρατήριο και υπό την απειλή μαχαιριού απέσπασαν από τον υπάλληλο 4.500€ Αμέσως μετά, διέφυγαν με αυτοκίνητο. Η αστυνομία βρισκόταν όμως στα ίχνη τους και αφού τους εντόπισε τους παρακολουθούσε για δύο ημέρες και τους συνέλαβε, όταν επέστρεψαν το αυτοκίνητο που είχαν νοικιάσει για να κάνουν τη ληστεία.

Η σύλληψη έγινε κατά τη στιγμή που οι δύο δράστες ένας Έλληνας και ένας Αλβανός υπήκοος μπήκαν σε ταξί για να φύγουν από το κατάστημα ενοικίασης. Οι Αρχές θα εξετάσουν και πιθανή συμμετοχή τους σε άλλα περιστατικά.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αχαΐα: Τους συνέλαβαν όταν επέστρεψαν το αυτοκίνητο που είχαν νοικιάσει για να ληστέψουν βενζινάδικο"

«Ξεδοντιάστηκε» διεθνής σπείρα που έκανε διαρρήξεις, απαγωγές και τοκογλυφία σε όλη την Ελλάδα – Φωτογραφίες από τα κλοπιμαία

Εξαρθρώθηκε διεθνής σπείρα που διέπραττε διαρρήξεις σε σπίτια και αποθήκες σε Αττική και στην περιφέρεια, καθώς και αρπαγές, εκβιασμούς και τοκογλυφίες. Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν επτά Γεωργιανοί, ενώ προσήχθησαν 13 επιπλέον αλλοδαποί.

Από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξαρθρώθηκε σπείρα εγκληματική διεθνικού χαρακτήρα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις – κλοπές από σπίτια και αποθήκες στην Αττική και στην επαρχία, ενώ εμπλέκονται και σε υποθέσεις αρπαγών, εκβιασμών και τοκογλυφίας.

Για τον τερματισμό της δράσης τους πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, με τη συνδρομή ελεγκτών του ΣΔΟΕ, οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές του κέντρου της Αθήνας, και συνελήφθησαν επτά Γεωργιανοί, από τους οποίους έξι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και ένας για συμμετοχή σε αυτήν.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, εκβίαση, αρπαγή, παραβίαση περιοριστικών μέτρων, παράβαση των νομοθεσιών περί όπλων, ναρκωτικών και αλλοδαπών καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της επιχείρησης, προσήχθησαν 13 επιπλέον αλλοδαποί, για 7 από τους οποίους κινήθηκαν οι διαδικασίες διοικητικής απέλασης.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ από την έρευνα προέκυψε ότι τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2022, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διαρρήξεις και κλοπές από οικίες και αποθήκες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, καθώς και στην επαρχία. Επίσης, τα μέλη της δραστηριοποιούνταν σε αρπαγές, εκβιασμούς και τοκογλυφίες.

Η οργάνωση ήταν δομημένη στο πλαίσιο των Διεθνικών Εγκληματικών Ομάδων και Οργανώσεων του Ευρασιατικού Οργανωμένου Εγκλήματος (κατά τη διεθνή ορολογία «VOR V ZAKONE»).

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι χρισμένοι με τον συγκεκριμένο τίτλο «VOR V ZAKONE (Thief in Law)» είναι οι καθοδηγητές των οργανώσεων, εμπνέουν τον σεβασμό σε όλα τα μέλη της ομάδας και στις αντίστοιχες εγκληματικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται σε κάθε χώρα και ακολουθούν συγκεκριμένους κανόνες συμπεριφοράς. Υπακούν στους «νόμους» της εγκληματικής ζωής και έχουν οργανώσει όλες τις δραστηριότητες και επαφές τους γύρω από αυτό. Κύριο χαρακτηριστικό της οργάνωσης είναι η πίστη και η αφοσίωση στην «Ομάδα», η οποία διασφαλίζεται από το γεγονός ότι τα μέλη της έχουν κοινή εθνική βάση.

Στην ιεραρχία εξέχουσα θέση κατέχει ο Αρχηγός, ο οποίος έχει «στεφθεί» VOR , δηλαδή έχει λάβει τίτλο που τον κάνει τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη και συντονιστή της ομάδας. Σε αυτόν υποτάσσονται όλα τα μέλη της ομάδας δίνοντάς του πλήρη αναφορά για τις εγκληματικές τους δραστηριότητες και δείχνοντας συνεχώς την αφοσίωση τους.

Την θέση του αρχηγού «VOR» κατείχε συλληφθείς, ο οποίος λάμβανε ενημέρωση σχετικά με την δραστηριότητα της ομάδας τόσο σε επίπεδο εγκληματικής δραστηριότητας, όσο και στο επίπεδο της μετέπειτα διαδικασίας διοχέτευσης των κλοπιμαίων στην αγορά.

Μάλιστα, τα μέλη της ομάδας είχαν τέτοιο επίπεδο σεβασμού αλλά και φόβου προς το πρόσωπό του, που διακατέχονταν από ιδιαίτερη ανησυχία σε περίπτωση που οι πράξεις τους προκαλούσαν τη δυσαρέσκειά του. Η δράση του αρχηγού ωστόσο δεν σταματούσε στις κλοπές, αλλά εκτείνονταν και σε εκβιασμούς σε τρίτους καθώς και στην παροχή προστασίας στα μέλη της ομάδας του.

Στην ιεραρχία ακολουθούσε άλλος συλληφθείς, ο οποίος αν και κατά καιρούς ήταν έγκλειστος σε καταστήματα κράτησης, συνέχιζε τη δράση του παρέχοντας πληροφορίες στα επιχειρησιακά μέλη της ομάδας σχετικά με τους στόχους που θα επέλεγαν. Ο ίδιος είχε συμμετοχή σε τουλάχιστον 18 περιπτώσεις διαρρήξεων, ενώ κατά τον χρόνο παραμονής του στη φυλακή έδινε οδηγίες σε μέλος της οργάνωσης (επίσης συλληφθέντα) για τον τρόπο που θα εισήγαγε ναρκωτικά στο κατάστημα κράτησης, χωρίς να γίνει αντιληπτός.

Τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας αποτελούσαν τον επιχειρησιακό βραχίονα αυτής, αποτελώντας ουσιαστικά κακοποιούς επιπέδου δρόμου (street level criminals), δρώντας καθημερινά για να πετύχουν τον σκοπό τους.

Σημαντικό ρόλο στη λειτουργία της οργάνωσης είχε και το δίκτυο τοκογλύφων, που δραστηριοποιούνταν στην απόκτηση παράνομων ωφελημάτων. Τον ρόλο αυτό είχε αναλάβει ο έβδομος συλληφθείς, έχοντας συστήσει «γραφείο» δανεισμού χρημάτων, ενώ δεχόταν και κλοπιμαία.

Με τον τρόπο αυτό, η οργάνωση πολλαπλασίαζε τα κέρδη της, διακινώντας πολλά και μικρά χρηματικά ποσά και καταφέρνοντας τη σταδιακή εισροή των παράνομων εσόδων στη νόμιμη οικονομία («ξέπλυμα»).

Ως προς τον τρόπο δράσης (modus operandi) στην τέλεση των διαρρήξεων, προέκυψε ότι:

* μετέβαιναν αρχικά στη γειτονιά την οποία είχαν επιλέξει, χρησιμοποιώντας τα επιχειρησιακά τους αυτοκίνητα, όπου πραγματοποιούσαν κατοπτεύσεις των σπιτιών – στόχων και παρακολουθούσαν τις κινήσεις των περιοίκων – ενοίκων,

* στάθμευαν τα επιχειρησιακά οχήματα σε κοντινά σημεία και αφού έλεγχαν εάν απουσίαζαν οι ένοικοι από τα διαμερίσματα, προχωρούσαν στη διάρρηξη αυτών,

* βρίσκονταν σε συνεχή επικοινωνία και μιλούσαν κωδικοποιημένα για την περιοχή στην οποία ήθελαν να δράσουν αλλά και για τα διαμερίσματα, ενώ

* τουλάχιστον ένα μέλος επιτηρούσε εξωτερικά (τσιλιαδόροι).

Χαρακτηριστικό του επαγγελματισμού τους, ήταν η ιδιαίτερη τεχνογνωσία και εξειδίκευση σχετικά με τους διάφορους τύπους κλειδαριών καθώς κατά τη διάρρηξη δεν άφηναν κανένα εμφανές ίχνος παραβίασης. Παράλληλα, για να μην κινήσουν υποψίες, είχαν αποκτήσει 4 «επιχειρησιακά» οχήματα, τα οποία ήταν καταχωρισμένα σε στοιχεία άλλων προσώπων.

Επίσης, ενδεικτικό της σκληρότητάς τους και της ενασχόλησής τους με παράλληλες εγκληματικές πράξεις ήταν ότι τον Οκτώβριο του 2022, το αρχηγικό με ακόμα ένα μέλος της οργάνωσης, άσκησαν ιδιαίτερη ψυχολογική πίεση σε ένα τότε μέλος της ομάδας, με αποτέλεσμα αυτό να οδηγηθεί σε αυτοχειρία με τη χρήση υποπολυβόλου, ενώ τα μέλη της ομάδας, δεν δίσταζαν να προβαίνουν σε απειλές, εκβιασμούς, ακόμη και απαγωγές, προκειμένου «να συμμορφώνουν» τρίτα άτομα που δεν συνεργάζονταν μαζί τους και κυρίως, που δεν αποπλήρωναν τα χρέη τους προς αυτούς.

Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

* 2.451 ευρώ,

* 4 οχήματα,

* πιστόλι, περίστροφο και πιστόλι φωτοβολίδων,

* σπρέι πιπεριού,

* 67,9 γραμμάρια ναρκωτικής ουσίας,

* πλήθος φυσιγγίων,

* πλήθος αλκοολούχων ποτών,

* φορητοί υπολογιστές,

* πλήθος καμερών, κινητών, καρτών sim,

* υποδήματα, γυναικείες τσάντες και ρουχισμός,

* πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και κλειδαριών,

* μαχαίρια, σουγιάδες και πλήθος ξιφιδίων,

* πίνακες ζωγραφικής,

* κουτί με εγχάρακτο το αστέρι «VOR V ZAKONE»,

* πλήθος ρολογιών,

* πλήθος σκευών,

* χαρτονομίσματα διαφόρων χωρών,

* πλήθος αποδείξεων μεταφοράς χρημάτων.

Επιπρόσθετα στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ σημειώνεται ότι, από την προανάκριση, προέκυψε ανάμειξη των μελών της εγκληματικής οργάνωσης με επιχείρηση και για το σκοπό αυτό, διενεργήθηκαν επιπλέον έρευνες, με τη συνδρομή κλιμακίων ελεγκτών του ΣΔΟΕ σε καταστήματα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος από ατζέντες και διακοσμητικά, 1.336 λίτρα ελαιόλαδο, ενώ βεβαιώθηκε πλήθος παραβάσεων.

Επίσης, το προαναφερόμενο «γραφείο» στεγαζόταν σε πολυκατοικία, στην οποία διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν διαμερίσματα – δωμάτια, που λειτουργούσαν ως «κοινόβιος» ξενώνας αλλοδαπών υπηκόων αλλά και ως «STUDIO». Στους χώρους αυτούς, εντοπίστηκαν 10 αλλοδαπές γυναίκες.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 35 διαρρήξεις σε σπίτια και αποθήκες, μία περίπτωση αρπαγής και δύο περιπτώσεις εκβιασμών, με το παράνομο όφελος που αποκόμισαν να ξεπερνά τις 200.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να διακριβωθεί το πλήρες εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας αλλά και η προέλευση των κατασχεθέντων αντικειμένων, τα οποία εκτιμάται ότι είναι κλοπιμαία.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "«Ξεδοντιάστηκε» διεθνής σπείρα που έκανε διαρρήξεις, απαγωγές και τοκογλυφία σε όλη την Ελλάδα – Φωτογραφίες από τα κλοπιμαία"

Συνελήφθη στην Κολομβία 47χρονος που διέρρηξε θυρίδες τράπεζας στη Νέα Σμύρνη

Στη σύλληψη ενός 47χρονου, που αναζητούνταν από την Interpol για τη διάρρηξη πέντε θυρίδων από θησαυροφυλάκιο τράπεζας στη Νέα Σμύρνη το 2022, προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές της Κολομβίας.

Ειδικότερα, ο 47χρονος εντοπίστηκε την Τετάρτη (10/1) και συνελήφθη στη Μπογκοτά ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι, για την ίδια υπόθεση συνελήφθη από τις σουηδικές Αρχές τον Απρίλιο του 2023 ένας ακόμη 47χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης διάρρηξης πέντε θυρίδων που είχε σημειωθεί στις 8 Ιουλίου του 2022 σε τραπεζικό κατάστημα στη Νέα Σμύρνη και η ταυτοποίηση τριών αλλοδαπών, ηλικίας 47, 43 και 47 ετών έγινε από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σε βάρος των παραπάνω ατόμων σχηματίστηκε δικογραφία για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, και εκδόθηκαν ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης και Ερυθρές Αγγελίες από την Interpol.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη στην Κολομβία 47χρονος που διέρρηξε θυρίδες τράπεζας στη Νέα Σμύρνη"

Καιρός αύριο: Ήλιος με δόντια στις περισσότερες περιοχές της χώρας – Βροχές σε Κρήτη και Ιόνιο

Καλύτερος θα είναι ο καιρός αύριο Κυριακή 14 Ιανουαρίου στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Βελτιωμένος καιρός σε αρκετές περιοχές της χώρας. Στη δυτική Ελλάδα και τη νότια νησιωτική χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές στην Κρήτη και τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα επανέλθει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της. Θα κυμανθεί στα βόρεια από -5 (μείον πέντε) έως 09 βαθμούς, στα κεντρικά από 00 έως 13, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 04 έως 15 βαθμούς και στη νότια νησιωτική χώρα από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και γρήγορα από δυτικές έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τμήματα. Από αργά το βράδυ στη δυτική Μακεδονία θα αναπτυχθούν νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 στρεφόμενοι βαθμιαία στα ανατολικά τμήματα από δυτικές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -04 (μείον 4) έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία από δυτικές με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στρεφόμενοι γρήγορα σε δυτικών διευθύσεων 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Κρήτη.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε δυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα βόρεια σχεδόν αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν. Στα νότια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί στα νότια τοπικά έως 7 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά στα βόρεια σε νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 4 και στα νότια σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί και βαθμιαία δυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ήλιος με δόντια στις περισσότερες περιοχές της χώρας – Βροχές σε Κρήτη και Ιόνιο"

Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέοι οι δυο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της 41χρονης εγκύου

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την πολύωρη απολογία τους στον ανακριτή οι δυο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της 41χρονης εγκύου, ο 39χρονος σύντροφός της και ο 34χρονος φίλος του.

Ο σύντροφός της 41χρονης υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία της, ότι δεν απεικονίζεται στα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει.

Ο 39χρονος σύντροφός της και ο 34χρονος φίλος του, που διώκονται για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, διακοπή κύησης και ληστεία (από κοινού και σε βαθμό κακουργήματος), όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, κατά τις μαραθώνιες απολογίες τους – ενώπιον του 4ου τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης – αποποιήθηκαν τις ευθύνες τους όσον αφορά τη δολοφονία της 41χρονης Γεωργίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπέδειξαν ο ένας τον άλλο ως δράστη του φονικού, το κίνητρο του οποίου ήταν η ληστεία.

«Όταν ξύπνησα το πρωί δεν την βρήκα δίπλα μου»

Ακολουθώντας την προανακριτική του στάση, ο 39χρονος αρνήθηκε το σύνολο των εις βάρος του αποδιδόμενων πράξεων, επιμένοντας πως είναι αθώος. «Δεν πρόκειται να ομολογήσω ένα έγκλημα που δεν έκανα» φέρεται να απολογήθηκε, απαντώντας στα επίμονα ερωτήματα του ανακριτή για τις συνθήκες θανάτου της 41χρονης, η οποία, σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, έφερε τρία θανατηφόρα τραύματα από μαχαίρι στην τραχηλική χώρα και στον αυχένα.

Για την επίμαχη βραδιά της Πρωτοχρονιάς, όταν, κατά τη δικογραφία τελέστηκε το έγκλημα στο διαμέρισμά του 39χρονου στην Καλαμαριά, ο ίδιος ανέφερε πως είχε πάρει τρία χάπια και κοιμήθηκε. «Όταν ξύπνησα το πρωί δεν την βρήκα δίπλα μου» φέρεται να είπε κατά την 2ωρη απολογία του, εκφράζοντας την εκτίμησή του ότι φίλος του σκότωσε την γυναίκα, αφού, όπως είπε, εκείνος υπέδειξε στις διωκτικές Αρχές το σημείο όπου εγκαταλείφθηκε το πτώμα της.

Ερωτηθείς, δε, για το υλικό από κάμερες ασφαλείας που εμφανίζει τους δύο κατηγορούμενους να μεταφέρουν με βαλίτσα – τύπου μπαούλο το άψυχο σώμα της Γεωργίας φαίνεται να απάντησε ως εξής: «Σίγουρα δεν είμαι εγώ αυτός, ίσως κάποιος άγνωστος συνεργός του 34χρονου».

Για την απόφαση που είχε λάβει η 41χρονη να διακόψει την εγκυμοσύνη της (σ.σ. βρισκόταν στην 7η εβδομάδα της κύησης και είχε προγραμματίσει σχετικό ιατρικό ραντεβού για τις 3/1), ο κατηγορούμενος, όπως αναφέρουν πληροφορίες, είπε ότι διαφωνούσε και πως ο ίδιος ήθελε το παιδί, ενώ πρόσθεσε ότι αποδέχθηκε την προσωπική επιλογή της Γεωργίας.

«Ο 39χρονος προσχεδίασε το έγκλημα»

Νωρίτερα, είχε περάσει το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου ο 34χρονος φίλος του, ο οποίος απολογούμενος επί σχεδόν τρεις ώρες φέρεται να έκανε λόγο για «προσχεδιασμένο έγκλημα» από την πλευρά του συγκατηγορουμένου του. Όπως είχε καταθέσει προανακριτικά στους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ο ίδιος δέχθηκε να συμμετάσχει σε μία «σκηνοθετημένη» ληστεία σε βάρος της 41χρονης, την οποία – κατά τους υπερασπιστικούς του ισχυρισμούς – προφασίστηκε ο 39χρονος.

«Ήμουν εκεί για να την ακινητοποιήσουμε, επειδή δέχτηκα την πρόταση του να κάνουμε μια ψεύτικη ληστεία χωρίς να πάθει τίποτα η Γεωργία. Όταν πήρε το μαχαίρι στα χέρια του μου ζήτησε να φύγω. Βγήκα από την οικοδομή και περίμενα στο αυτοκίνητο. Τότε ήρθε και μου είπε ότι τη σκότωσε» φέρεται να απολογήθηκε ο 34χρονος.

«Γιατί πήγα στην Αστυνομία»

Ο ίδιος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανέφερε πως άργησε να πάει στην Αστυνομία να ομολογήσει την εμπλοκή του στην υπόθεση, διότι δέχθηκε απειλές από τον 39χρονο. «Μου είπε πως εάν μιλήσω θα πάθω τα ίδια με την Γεωργία» φέρεται να είπε στον ανακριτή, ενώ συμπλήρωσε πως αποφάσισε να απευθυνθεί στις Αρχές όταν πληροφορήθηκε για την εγκυμοσύνη της 41χρονης. «Από αναζήτηση στο Διαδίκτυο έμαθα ότι η γυναίκα ήταν έγκυος. Αυτός ήταν ο λόγος που με ώθησε να πάω στις Αρχές να καταθέσω» ανέφερε.

Οι εξηγήσεις που έδωσαν οι δύο κατηγορούμενοι δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή που ομόφωνα τούς έκριναν προσωρινά κρατούμενους. Η μεταγωγή τους στο Δικαστικό Μέγαρο έγινε λίγο μετά τις 10.30 το πρωί, κάτω από ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας, ενώ η διαδικασία ενώπιον των δικαστικών Αρχών ολοκληρώθηκε στις 5 το απόγευμα.

ΑΠΕ ΜΠΕ/ ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέοι οι δυο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της 41χρονης εγκύου"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθηνών – Κορίνθου λόγω έργων στη σήραγγα «Θησέας»

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου από τις 15 Ιανουαρίου έως τις 20 Ιανουαρίου. Ο λόγος είναι η εκτέλεση εργασιών στη σήραγγα «ΘΗΣΕΑΣ».

Λόγω εκτέλεσης εργασιών ασφαλτικής στρώσης εντός της σήραγγας «ΘΗΣΕΑΣ», θα πραγματοποιηθεί προσωρινός αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας και της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης της Αθηνών – Κορίνθου, μεταξύ του 47ου χιλιομέτρου και του 43,700 χιλιομέτρου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, από τις 7:30 το πρωί της 15ης Ιανουαρίου έως τις 8 το βράδυ της 20ης Ιανουαρίου.

Κατά τη διάρκεια των παραπάνω εργασιών, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από τις εναπομείνασες λωρίδες κυκλοφορίας.

Η Τροχαία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθηνών – Κορίνθου λόγω έργων στη σήραγγα «Θησέας»"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας από 16/1 έως 31/3 λόγω εργασιών του μετρό

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εκτέλεσης εργασιών στο πλαίσιο κατασκευής της γραμμής 4 του μετρό θα εφαρμοστούν στο κέντρο της Αθήνας κατά το χρονικό διάστημα από 16-1-2024 έως 31-3-2024, καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Αναλυτικά οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:
  • Τον σταδιακό περιορισμό του πλάτους του οδοστρώματος της Λ. Βασιλέως Κωνσταντίνου ελάχιστου πλάτους 7,50 μ περίπου από την συμβολή της με την οδό Σπ. Μερκούρη και για μήκος 40,00 μ. περίπου με κατάληψη της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την οδό Σπ. Μερκούρη.
  • Τον σταδιακό περιορισμό του πλάτους του οδοστρώματος της οδού Σπ. Μερκούρη ελάχιστου πλάτους 5,50 μ περίπου από την συμβολή της με την Λ. Βασιλέως Κωνσταντίνου και για μήκος 25,00 μ. περίπου με κατάληψη της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την οδό Ναϊάδων.
  • Τον σταδιακό περιορισμό του πλάτους του οδοστρώματος της οδού Ναϊάδων, ελάχιστου πλάτους 3,50 μ περίπου από την συμβολή της με την οδό Αντήνορος και για μήκος 60,00 μ. περίπου με κατάληψη της πλευράς του οδοστρώματος που εφάπτεται στο πάρκο.
  • Τον σταδιακό περιορισμό του πλάτους του οδοστρώματος της οδού Αντήνορος, ελάχιστου πλάτους 5,00 μ περίπου και για μήκος 40,00 μ. περίπου πριν και 10,00 μ. περίπου μετά την συμβολή της με την οδό Ναϊάδων με κατάληψη της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων.
  • Τον ολικό αποκλεισμό της οδού Ναϊάδων από την συμβολή της με την οδό Σπ. Μερκούρη και για μήκος 60,00 μ. περίπου.
  • Τον χαρακτηρισμό ως αδιεξόδου της οδού Ναϊάδων από την συμβολή της με την οδό Αντήνορος και έως την εργοταξιακή κατάληψη.
  • Τον καθορισμό του ανώτατου ορίου ταχύτητας στα 40 χλμ/ώρα για τα οχήματα που κινούνται στην Λ. Βασιλέως Κωνσταντίνου και στο τμήμα αυτής που καθορίζεται από τα 100,00 μ. πριν και έως την έναρξη της εργοταξιακής κατάληψης.
  • Τον καθορισμό του ανώτατου ορίου ταχύτητας στα 30 χλμ/ώρα για τα οχήματα που κινούνται στην περιοχή των έργων στο τμήμα που καθορίζεται από την έναρξη της εργοταξιακής κατάληψης και έως το πέρας αυτής.
  • Την απαγόρευση του προσπεράσματος για τα οχήματα που κινούνται στην περιοχή των έργων στο τμήμα που καθορίζεται από την έναρξη της εργοταξιακής κατάληψης και έως το πέρας αυτής.
  • Την απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων επί της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος της Λ. Βασιλέως Κωνσταντίνου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την οδό Σπ. Μερκούρη, επί της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος της οδού Σπ. Μερκούρη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ναϊάδων και επί της δύο πλευρές του οδοστρώματος στην οδό Αντήνορος.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας από 16/1 έως 31/3 λόγω εργασιών του μετρό"

Ενεργειακός Διαμεσολαβητής: Έρχεται από την 1η Φεβρουαρίου - Τι είναι αυτό το νέο εργαλείο της ΡΑΕΕΥ και πού θα χρησιμεύει

Ενεργοποιείται από την 1η Φεβρουαρίου ο Ενεργειακός Διαμεσολαβητής. Ένα νέο εργαλείο διαχείρισης καταγγελιών των καταναλωτών που δημιούργησε η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων για θέματα λογαριασμών, συνδέσεων, εξυπηρέτησης, δυσχερειών στην αλλαγή προμηθευτή κ.α.

Ο Ενεργειακός Διαμεσολαβητής αποτελεί τη συνέχεια του εργαλείου «myΡΑΕ» για την υποβολή καταγγελιών και παραπόνων τα οποία μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας διοχετεύονται στον προμηθευτή ή τον διαχειριστή τον οποίο αφορούν. Με βάση τη διαδικασία που έχει θεσμοθετηθεί, για κάθε αίτημα παρέχεται η δυνατότητα στους καταναλωτές να απορρίψουν έως και τρεις φορές την απάντηση που λαμβάνουν από την εταιρία ως ανεπαρκή. Μετά την τρίτη απόρριψη από τον καταναλωτή, το αίτημα καταχωρείται οριστικά ως απορριφθέν. Στο εξής, από το σημείο της απόρριψης θα ξεκινά η δυνατότητα της ενεργειακής διαμεσολάβησης.

«Ο Ενεργειακός Διαμεσολαβητής θεωρούμε ότι θα βελτιώσει το επίπεδο εξυπηρέτησης των καταναλωτών», επισημαίνει με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΡΑΕΕΥ Αθανάσιος Δαγούμας και προσθέτει: «Είναι στην παιδεία μας, ο καταναλωτής να αντιμετωπίζεται με αξιοπρέπεια από όλους τους φορείς της αγοράς».

Σύμφωνα με τα δεδομένα της Αρχής, περίπου το 15% των παραπόνων των καταναλωτών φθάνει στο στάδιο αυτό, δηλαδή των τριών απορρίψεων και θα μπορούν στο εξής να οδηγούνται στη διαμεσολάβηση η οποία αποτελεί ουσιαστικά μια πρόσθετη επιλογή για τον καταναλωτή στην περίπτωση που η διαβίβαση του παραπόνου στον προμηθευτή του δεν οδήγησε σε ικανοποίησή του.

Ο Ενεργειακός Διαμεσολαβητής θα προτείνει λύση την οποία ο καταναλωτής και ο προμηθευτής / διαχειριστής θα έχουν την ευχέρεια να αποδεχθούν ή να απορρίψουν. Η λύση μπορεί να περιλαμβάνει π.χ διόρθωση της χρέωσης αν υπάρχει λάθος στο λογαριασμό, καταβολή αποζημίωσης, συστάσεις να μην επαναληφθεί η όποια παραβατική συμπεριφορά κ.α.

Οι καταγγελίες για προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου που μπορούν να παραπεμφθούν στη διαμεσολάβηση περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: καθυστέρηση της προσφορά προμήθειας, καταχρηστικοί - παραπλανητικοί όροι, προβληματική ενημέρωση για το κόστος και τους όρους παροχής της υπηρεσίας, τροποποίηση των όρων της σύμβασης, προσκόμματα κατά την υπαναχώρηση, προβληματικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα, προωθητικές πρακτικές, καθυστέρηση της τελικής εκκαθάρισης, καθυστέρηση απάντησης σε αιτήματα, ανεπάρκεια απαντήσεις, συμπεριφορά του προσωπικού, ασάφεια του λογαριασμού, αμφισβήτηση χρεώσεων και ρητρών, θέματα πληρωμών και διακανονισμών.

Για τους διαχειριστές τίθενται θέματα σχετικά με αμφισβήτηση του ύψους της καταναλωσης, καθυστέρησης της σύνδεσης, των νέων παροχών και της αλλαγής προμηθευτή, ρευματοκλοπών, βλαβών στο δίκτυο και αυξομείωσης της τάσης, κ.α.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Ενεργειακός Διαμεσολαβητής: Έρχεται από την 1η Φεβρουαρίου - Τι είναι αυτό το νέο εργαλείο της ΡΑΕΕΥ και πού θα χρησιμεύει"

Τεράστια επιχείρηση του Λιμενικού για καΐκι με 117 μετανάστες ανοιχτά του Ηρακλείου

Σε εξέλιξη βρίσκεται τεράστια επιχείρηση του Λιμενικού για τη διάσωση μεταναστών, στα νότια του νομού Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε ένα σκάφος μήκους 10 μέτρων δεκάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και γυναίκες με παιδιά. Το σκάφος είχε προσδέσει κανονικά σε ένα μικρό αλιευτικό καταφύγιο ανάμεσα στην παραλία Ψιλή Άμμος και στους Καλούς Λιμένες.

Το Λιμενικό αποβίβασε στους Καλούς Λιμένες, συγκεκριμένα 117 ανθρώπους πιθανότατα από την Αίγυπτο, το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν, και θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία μεταφοράς τους σε ασφαλές σημείο και κατόπιν η παροχή πρώτων βοηθειών και περίθαλψης σε όποιον το χρειάζεται και η ταυτοποίησή τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των 117 ανθρώπων διακρίνονται δύο γυναίκες και 30 ανήλικα παιδιά ηλικίας 12 ως 17 ετών. 

cretalive

Διαβάστε Περισσότερα » "Τεράστια επιχείρηση του Λιμενικού για καΐκι με 117 μετανάστες ανοιχτά του Ηρακλείου"

Οι τελικές ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων του Φεβρουαρίου

Την πληρωμή των συντάξεων Φεβρουαρίου κατά μία ημέρα νωρίτερα αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ.

ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ:

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου Ανεξαρτήτως ΑΜΚΑ

  • Κατάθεση: Απόγευμα Τετάρτης 24/1

ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΟΤΕ, ΝΑΤ, ΔΕΗ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ:

  • Δευτέρα 29 Ιανουαρίου: Ανεξαρτήτως ΑΜΚΑ
  • Κατάθεση: Απόγευμα Παρασκευής 26/1
Επικουρικές συντάξεις

Μισθωτοί (ιδιωτικό τομέα) & Μη μισθωτοί

  • Πέμπτη 25 Ιανουαρίου Ανεξαρτήτως ΑΜΚΑ
  • Κατάθεση: Απόγευμα Τετάρτης 24/1

Μισθωτοί (Δημοσίου τομέα)

  • Δευτέρα 29 Ιανουαρίου: Ανεξαρτήτως ΑΜΚΑ
  • Κατάθεση: Απόγευμα Παρασκευής 26/1

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι τελικές ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων του Φεβρουαρίου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news