facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Έφυγε από τη ζωή η τραγουδίστρια Χριστιάνα

Πέθανε, σε ηλικία 68 ετών, η τραγουδίστρια Χριστιάνα. Η γνωστή τραγουδίστρια έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, ενώ τα τελευταία χρόνια έπασχε από Αλτσχάιμερ.

Η Χριστιάνα Λαβίδα, που έγινε γνωστή με το μικρό της όνομα, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Είναι αδελφή της τραγουδίστριας Βασιλικής Λαβίνα, συζύγου του συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου και εξαδέλφη της Ελένης Βιτάλη. Συνεργάστηκε με σπουδαίους καλλιτέχνες και δημιουργούς. Στη δισκογραφία της περιλαμβάνονται επιτυχίες όπως τα τραγούδια «Τα Κύθηρα ποτέ δεν θα τα βρούμε», «Τα μάτια σου», «Τι να μας κάνει η νύχτα», «Σαριμπιντάμ», «Η νύχτα θέλει», «Έβγα, τελάλη μου», «Χόρεψε με ένα ταγκό», «Μίλα μου» και «Τελειώσαμε λοιπόν».

Διαβάστε Περισσότερα » "Έφυγε από τη ζωή η τραγουδίστρια Χριστιάνα"

Μετάλλαξη Όμικρον: Εντοπίστηκαν οκτώ πιθανά κρούσματα στη Γαλλία

Μεγάλη ανησυχία υπάρχει στη Γαλλία, καθώς το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε ότι εντόπισε οκτώ πιθανά κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ασθενείς ήρθαν στη Γαλλία από την περιοχή της νότιας Αφρικής. Θα χρειαστεί να περάσουν αρκετές ημέρες μέχρι να επιβεβαιωθεί ότι έχουν προσβληθεί από τη συγκεκριμένη παραλλαγή.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μετάλλαξη Όμικρον: Εντοπίστηκαν οκτώ πιθανά κρούσματα στη Γαλλία"

Alpha Bank – Καταγγελίες: «Με λάθος δήλωση της τράπεζας στην ΑΑΔΕ η τράπεζα με εγκλώβισε να μην λαμβάνω επιδόματα»

Μία πελάτης της Alpha Bank έθεσε το πρόβλημα της στην σελίδα της στο Facebook. Η ιστορία που διηγείται είναι πραγματικά συγκλονιστική, καθώς η τράπεζα την έχει εγκλωβίζει με λάθος δήλωση της έτσι ώστε μία άνεργη και τρίτεκνη γυναίκα να μην μπορεί να λάβει κανένα κοινωνικό επίδομα, ενώ την ίδια ώρα η εφορία αξιώνει ένα μεγάλο ποσό σε πόθεν έσχες.

Όπως αναφέρει η ίδια η πελάτης στην ανάρτηση της: “Σήμερα κλείνουν τέσσερις μήνες από την ημέρα που η Alpha Bank , με την λαθεμένη και αδικαιολόγητη δήλωσή της στην ΑΑΔΕ πως της έχω αποπληρώσει στεγαστικό δάνειο, για πρώτη κατοικία που εκποιείται πλέον λόγω χρέους, με έχει εγκλωβίσει σε μια αδιανόητη κατάσταση οικονομικής εξαθλίωσης, καθώς με έχει αναγκάσει να μην έχω φορολογική εκκαθάριση και να μην λαμβάνω κανένα κοινωνικό επίδομα (οικογενειακό, στέγασης, θέρμανσης) με τα οποία όντας άνεργη και τρίτεκνη διαβιούσε η οικογένεια μου μέχρι τότε με σχετική αξιοπρέπεια.

Και σαν να μη φτάνει όλο αυτό η εφορία αξιώνει από εμένα 13.000 ευρώ πόθεν έσχες. Κι ενώ με έχουν ενημερώσει πως το λάθος έχει εντοπιστεί, το προφανές δηλαδή, δεν έχει γίνει καμμιά ενέργεια διόρθωσης του. Και σας ρωτώ εκεί στην τράπεζα αυτή, πόση υπομονή πιστεύετε πως μπορεί να έχει ένας άνθρωπος όταν αδειάζει το ψυγείο του από δική σας καθαρά υπαιτιότητα;

H ανάρτηση της στο Facebook

H “μηχανική” απάντηση της Τράπεζας

Καλησπέρα σας. Λυπούμαστε για την αρνητική σας εμπειρία και θα θέλαμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας σχετικά με το θέμα το οποίο αντιμετωπίσατε. Παρακαλούμε όπως υποβάλλεται το σχόλιο/παράπονό σας χρησιμοποιώντας τη φόρμα που θα βρείτε στο https://www.alpha.gr/…/support-center/epikoinonia/case γνωρίζοντας μας όλα τας στοιχεία για το γεγονός ώστε να γίνει από την πλευράς μας περαιτέρω έρευνα. Ευχαριστούμε.

Η απάντηση της καταγγέλουσας στην Alpha Bank

Έχω υποβάλει παράπονα όχι μόνο ένα , με τη διαδικασία που αναφέρετε από τον Ιούλιο που μας πέρασε επανειλημμένα. Έχω στείλει εξώδικη όχληση καθώς δεν υπήρξε ανταπόκριση στα ” παράπονα” και τη φυσική μου παρουσία σε υποκατάστημα από την 6η Αυγούστου. Σε κάθε προσπάθεια να επικοινωνήσω εγώ και η κυρία Nouly Kozadinou μας ζητάτε να ξαναυποβάλλουμε παράπονο, το οποίο και ξανακάνουμε χωρίς ανταπόκριση.

Έχω επικοινωνήσει με τη νομική σας υπηρεσία με τον άνθρωπο που έχει παραλάβει το εξώδικο και δηλώνει αναρμόδιος. Συνομιλώ με τη διεύθυνση του φορολογικού σας τμήματος , η οποία με διαβεβαιώνει πως το ” ψάχνετε” χωρίς αποτέλεσμα. Τα ονόματα όλων των παραπάνω στελεχών και συνεργατών σας τα έχω κρατημένα για κάθε χρήση.

Παρακαλώ πολύ, δεν υπάρχει άλλη υπομονή εκ μέρους μου και της οικογένειας μου. Απαντήστε στα υπάρχοντα παράπονα μας , χωρίς να μας εμπαίζετε ζητώντας μας να τα ξαναυποβάλλουμε για πολλοστή φορά.
Απαντήστε στην εξώδικη όχληση Διορθώστε άμεσα το λάθος σας καθώς μας έχετε εξοντώσει οικονομικά και ψυχικά. Και σκεφτείτε τον τρόπο με τον οποίο θα μας αποζημιώσετε για όλα αυτά .

Ευχαριστώ.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Alpha Bank – Καταγγελίες: «Με λάθος δήλωση της τράπεζας στην ΑΑΔΕ η τράπεζα με εγκλώβισε να μην λαμβάνω επιδόματα»"

Ιταλία – Μετάλλαξη Όμικρον: «Το εμβόλιο λειτούργησε περίφημα» δηλώνει το πρώτο κρούσμα

Ανεβαίνουν τα κρούσματα στην Ιταλία καθώς το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 12.932 κρούσματα και 47 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ ήδη έχει καταγραφεί ένα κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον.

Συνολικά, στην Ιταλία πραγματοποιήθηκαν 512.592 διαγνωστικά τεστ, το 2,5% από τα οποία προέκυψε θετικό. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 638 ασθενείς, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 4.964.

Στο μεταξύ, ο ιταλός μάνατζερ ο οποίος βρέθηκε θετικός στη μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού μετά την επιστροφή του από ταξίδι στη Μοζαμβίκη, δήλωσε στη δημόσια ραδιοφωνία της Rai: «Είμαι ικανοποιημένος που εμβολιάσθηκα, διότι το εμβόλιο λειτούργησε περίφημα. Τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου, από το παιδί μας οκτώ ετών μέχρι τον παππού ογδόντα ενός, όλοι μας έχουμε μόνον ελαφρά συμπτώματα».

Ο πρώτος Ιταλός ασθενής στον οποίο διαγνώσθηκε η νέα παραλλαγή της Covid-19, βρίσκεται σε απομόνωση και, φυσικά, υπό συνεχή παρακολούθηση. Ο Φερντινάντο Ρούσο, τέλος, υπεύθυνος των νοσοκομείων της πόλης Καζέρτα, όπου ζει η συγκεκριμένη οικογένεια, επιβεβαίωσε ότι το ιικό φορτίο όλων των μελών της είναι χαμηλό και πως, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν λόγοι ιδιαίτερης ανησυχίας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλία – Μετάλλαξη Όμικρον: «Το εμβόλιο λειτούργησε περίφημα» δηλώνει το πρώτο κρούσμα"

Εμβόλιο για τον κορονοϊό από καπνά: Το πρώτο φυτικό εμβόλιο στην ιστορία;

Σε μια πρωτοφανή… ανατροπή οδηγούνται, σύμφωνα με αρκετές ιατρικές ενδείξεις, τα δεδομένα μας για την παρασκευή του εμβολίου που θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τον κορονοϊό καθώς και όλες τις μεταλλάξεις του.

Λίγο πριν την… τελική ευθεία, που λέμε, ενδέχεται να παρασκευαστεί ένα εμβόλιο που θα ανατρέψει όλα τα υπάρχοντα ανοσολογικά δεδομένα καθώς θα είναι το πρώτο φυτικό εμβόλιο στην ιστορία της Ιατρικής: ένα εμβόλιο από καπνά!

Το πρώτο φυτικό εμβόλιο αναμένεται να κυκλοφορήσει στην παγκόσμια αγορά η καναδική εταιρεία Medicagο [θυγατρική της ιαπωνικής Mitsubishi Tanabe Pharma], πίσω από την οποία (ασφαλώς και) βρίσκεται η καπνοβιομηχανία Philip Morris International, με ποσοστό 25%.

«Όπως συμβαίνει και με τα εμβόλια της εποχικής γρίπης, το ίδιο πιστεύουμε ότι θα γίνει και με τα εμβόλια του κορονοϊού, δηλαδή θα είναι ένα εμβόλιο που θα το κάνουμε μόνο μία φορά τον χρόνο και τέλος. Εννοείται πως δεν περιμένουμε να εξαφανιστεί έτσι ξαφνικά και απότομα ο κορονοϊός, ούτε περιμένουμε ότι δεν θα υπάρξουν στο μέλλον και κάποιες επικίνδυνες μεταλλάξεις του», δήλωσε στους Financial Times ο Τοσιφούμι Τάντα, επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης εμβολίων της Mitsubishi Tanabe Pharma, προσθέτοντας εμφατικά πως το φυτικό εμβόλιο δρα ενσωματώνοντας σωματίδια από το φυτό παρόμοια με αυτά του ιού, τα οποία τον μιμούνται μέσα στο σώμα, χωρίς όμως να χρησιμοποιούν ζωντανό ιό.

Το φυτικό εμβόλιο της ιαπωνικής φαρμακευτικής διαθέτει ένα τεράστιο πλεονέκτημα: μπορεί να παραχθεί μέσα σε μόνο πέντε έως οκτώ εβδομάδες, την ίδια στιγμή που ένα παραδοσιακό αντιγριπικό εμβόλιο χρειάζεται περίπου οκτώ μήνες έως ένα έτος για να παρασκευαστεί και να διατεθεί στο εμπόριο. Σύμφωνα με τον Τάντα, «το εμβόλιο είναι απολύτως ασφαλές και, όπως φάνηκε στις μέχρι σήμερα κλινικές μελέτες, δεν προκαλεί σοβαρές παρενέργειες», ενώ όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου, οι επιστήμονες αναφέρουν ότι «μία δόση δημιουργεί δέκα φορές περισσότερα αντισώματα από αυτά που έχει κάποιος ο οποίος έχει νοσήσει και έχει αναρρώσει από λοίμωξη της Covid-19».

Η Medicago αυτή στην χρονική συγκυρία που μιλάμε, αναλύει ενδελεχώς όλα τα δεδομένα της κλινικής φάσης 3 του υποψήφιου εμβολίου, που έγινε σε 24.000 εθελοντές σε χώρες όπως ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Βραζιλία, η Αργεντινή και το Μεξικό.

Επίσης, ξεκίνησε μέσα στον Σεπτέμβριο  μια μικρότερης κλίμακας κλινική δοκιμή στην Ιαπωνία, όπου ελπίζει να υποβάλει αίτηση έγκρισης του υποψήφιου εμβολίου της έως τον Μάρτιο του 2022. Και όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια στιγμή που οι ιαπωνικές φαρμακευτικές εταιρείες έχουν μείνει πίσω, ασθμαίνοντας, στην ανταγωνιστική κούρσα της ανάπτυξης εμβολίων για τον κορονοϊό με την Mitsubishi Tanabe Pharma να φιλοδοξεί να ανατρέψει τα μέχρι στιγμής υπάρχοντα δεδομένα», σχολιάζουν οι FT.

Καπνά
 
Με το βλέμμα στραμμένο στο κοντινό μέλλον

Η Medicago πρόκειται να καταθέσει έως το τέλος του 2021 αίτηση έγκρισης πρώτα στις αρμόδιες αρχές του Καναδά, προκειμένου να λάβει άδεια χρήσης για το εμβόλιο και εφόσον εγκριθεί, θα είναι το πρώτο στον κόσμο φυτικής προέλευσης εμβόλιο για τον κορονοϊό. Σύμφωνα δε με την παρασκευάστρια εταιρεία, «το εν λόγω εμβόλιο θα είναι φθηνότερο και πιο απλό στη μεταφορά και αποθήκευση, σε σχέση με τα εμβόλια που έχουν ήδη εγκριθεί».

«Η ιαπωνική εταιρεία, που έχει έδρα στην Οσάκα, αναμένει η παγκόσμια ζήτηση για εμβόλια του κορονοϊού να παραμείνει υψηλή στο μέλλον, καθώς εκτιμά ότι νέα στελέχη του ιού θα συνεχίσουν να εμφανίζονται λόγω των μεταλλάξεων. Για τον λόγο αυτό, ευελπιστεί ότι θα έχει την ευκαιρία να πάρει μερίδιο από μια μεγάλη αγορά, στην οποία αυτή τη στιγμή κυριαρχούν οι Pfizer, Moderna και AstraZeneca», σημειώνει εμφατικά το δημοσίευμα.

Υπάρχει, φυσικά, και ένα τεράστιο… catch-22 [αμερικανιστί, η παγίδα] στην όλη υπόθεση: αν οι άνθρωποι είναι ήδη εξαιρετικά καχύποπτοι ως προς την αποτελεσματικότητα των αμιγώς ιατρικών και εργαστηριακών εμβολίων, πόσο περισσότερο καχύποπτοι ενδέχεται να γίνουν αν κάποιος τους μιλήσει για ένα εμβόλιο φυτικής προέλευσης;

Και πώς πείθεις τον κόσμο να αφήσει παράμερα τον όποιο σκεπτικισμό του; Αυτό είναι ένα ζήτημα που ήδη απασχολεί τους ιθύνοντες της Medicago, η οποία σχεδιάζει να κατασκευάζει τα εμβόλιά της σε ένα τεράστιο εργοστάσιό της στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ, με δυναμική παραγωγής περίπου 80 εκατομμυρίων δόσεων.

Η εταιρεία διαθέτει επίσης ακόμη ένα νέο εργοστάσιο, στο Κεμπέκ του Καναδά, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει για τον σκοπό αυτό στα μέσα του 2024, αυξάνοντας την ετήσια παραγωγική κατά ένα δισεκατομμύριο δόσεις.

Πάντως, ο μεγαλύτερος σκόπελος που πρέπει να ξεπεραστεί, σύμφωνα με την κανδική εταιρεία και την ιαπωνική φαρμακευτική, είναι η γνώμη του ίδιου του κοινού που θα κάνει τα εμβόλια. Και αυτό είναι κάτι πάνω στο οποίο πρέπει να εργαστούν επισταμένα μέσα στους επόμενους μήνες και χρόνια.

newsbeast 

Διαβάστε Περισσότερα » "Εμβόλιο για τον κορονοϊό από καπνά: Το πρώτο φυτικό εμβόλιο στην ιστορία;"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις εθνικές οδούς Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών- Λαμίας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται από τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου στις εθνικές οδούς Αθηνών- Κορίνθου και Αθηνών -Λαμίας, λόγω εργασιών.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία Αττικής, κατά το χρονικό διάστημα από 29.11.2021 έως την 04.12.2021 και καθ’ όλο το 24ωρο θα πραγματοποιείται αποκλεισμός της κυκλοφορίας των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα και στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου, περιοχής Δήμου Μεγαρέων, στο τμήμα της μεταξύ των χ/θ 35,476 και 31,863, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, περιοχής Δήμου Ωρωπού, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την 29-11-2021 (με εναλλακτική ημερομηνία την 30-11-2021), κατά τις ώρες 19.00΄ έως 07.00΄ της επομένης, και την 07-12-2021 (με εναλλακτικές ημερομηνίες τις 08 και 09-12-2021), κατά τις ώρες 19.00΄ έως 07.00΄ της επομένης, ως εξής:

-Αποκλεισμός της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας, στο τμήμα μεταξύ των χ/θ 53,800 και 53,300, στην κατεύθυνση προς Αθήνα.

-Πλήρης αποκλεισμός του κλάδου της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στην κατεύθυνση προς Λαμία.

-Κατά την ανωτέρω διακοπή η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται ως εξής: υποχρεωτική έξοδος στον Α/Κ Μαλακάσας (χ/θ 44,130) – είσοδος από τον Α/Κ Οινοφύτων (χ/θ 55,690).

-Σταδιακός αποκλεισμός και των τριών λωρίδων κυκλοφορίας, στην κατεύθυνση προς Λαμία, από το ύψος της χ/θ 42,550 (αριστερή λωρίδα) έως το ύψος της χ/θ 43,450 (δεξιά λωρίδα).

-Αποκλεισμός του κλάδου εισόδου, στην κατεύθυνση προς Λαμία, στον Α/Κ Μαλακάσας (χ/θ 44,130).

-Αποκλεισμός του δεξιού κλάδου εισόδου στην κατεύθυνση προς Λαμία, στον Σ.Ε.Α. Μαλακάσας (χ/θ 47,875).

Από την Τροχαία παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις εθνικές οδούς Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών- Λαμίας"

Καιρός αύριο: Βροχερό σκηνικό με πτώση της θερμοκρασίας

Ο καιρός παραμένει βροχερός και αύριο Δευτέρα (29.11.2021) και σε κάποιες περιοχές μάλιστα τα φαινόμενα θα είναι έντονα.

Στα δυτικά και τα βόρεια βροχές και καταιγίδες, ενώ τα φαινόμενα κατά διαστήματα θα είναι έντονα στα δυτικά.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.

Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στο νότιο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά. Στο νότιο Αιγαίο όμως θα φτάσει τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη 

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι:
Νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά το πρωί τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που κατά διαστήματα θα είναι ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Πρόσκαιρες τοπικές βροχές θα σημειωθούν στη δυτική Κρήτη.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 22 και τοπικά στην Κρήτη έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές στα βόρεια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 23 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχερό σκηνικό με πτώση της θερμοκρασίας"

Ξεκινά πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στελεχών της ΔΙ.ΑΣ και της Αμεσης Δράσης Αττικής

Μαθήματα ποινικού δικαίου, κανόνες αστυνομικής λειτουργίας και χρήσης όπλων, αλλά και ρατσισμού και ανθρώπινων δικαιωμάτων, που αφορούν ειδικά δικαιώματα ΛΟΑΤΚΙ και κοινότητες Ρομά, μέχρι μαθήματα συμπεριφοράς, ιδιαίτερα απέναντι σε άτομα με ειδικές ανάγκες, διαχείριση θυμού, διαχείριση βίας και ειδικών θεμάτων ψυχολογίας και επικοινωνίας, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης των υπηρετούντων στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ, της 'Αμεσης Δράσης Αττικής, που ξεκινάει αύριο, Δευτέρα, το πρωί.

Πρόκειται για ένα μέτρο που είχε εξαγγείλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, αμέσως μετά από το αιματηρό επεισόδιο και το θάνατο του νεαρού Ρομά από τις δεκάδες σφαίρες των αστυνομικών στο Πέραμα, το οποίο μπαίνει πλέον σε εφαρμογή για την αναμόρφωση της Άμεσης Δράσης και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, μετά τις αλλαγές στο κέντρο επιχειρήσεων και τις αντικαταστάσεις που έγιναν στην ηγεσία της υπηρεσίας.

Στην έναρξη των μαθημάτων, που θα γίνονται στο Κέντρο Μελετών Ασφάλειας, στην πρώην Σχολή Αξιωματικών της Αστυνομίας στην λεωφόρο Μεσογείων, θα παραβρεθούν αύριο στις 8.30 το πρωί ο κ. Θεοδωρικάκος και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Μιχάλης Καραμαλάκης.

Σύμφωνα με σχετική διαταγή, στη μετεκπαίδευση θα συμμετάσχει το σύνολο των αστυνομικών και ειδικών φρουρών που στελεχώνουν την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, δηλαδή 2.000 άτομα, με ημερομηνία έναρξης την 29-11-2021, σε 25 εκπαιδευτικές σειρές των 100 ατόμων εκάστη, διάρκειας 6 ημερών, κατά το χρονικό διάστημα από 29-11-2021 έως 16-07-2022.

Σημειώνεται ότι ύστερα από κάθε διδακτική ενότητα, όπου θα διδάσκουν καθηγητές Πανεπιστημίου, πτυχιούχοι και εξειδικευμένοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., οι εκπαιδευόμενοι θα υποβάλλονται σε αξιολόγηση και γραπτές εξετάσεις και όποιος αποτύχει θα κρίνεται… μετεξεταστέος και θα επαναλαμβάνει μαθήματα και τεστ, μέχρι να περάσει.

Η μετεκπαίδευση θα έχει δύο σκέλη, το θεωρητικό και το πρακτικό.

Στην πρακτική εκπαίδευση περιλαμβάνονται κυρίως μαθήματα που αφορούν στη λειτουργία και χρήση των όπλων, τεχνικές σύλληψης, σωματικές έρευνες, μπλόκα, καταδιώξεις και εξομοίωση ένοπλων συμπλοκών, καθώς και πρώτες βοήθειες στο πεδίο της μάχης.

Ενδιαφέρον όμως έχουν τα μαθήματα της θεωρητικής εκπαίδευσης, καθώς περιλαμβάνουν κανόνες του Ποινικού Δικαίου, που σχετίζονται μεταξύ άλλων με την άμυνα, υπέρβαση της άμυνας, τους κανόνες σύλληψης, τους νόμους και τις αποφάσεις που διέπουν τα παραπάνω θέματα, κ.λπ.

Το κεφάλαιο «Ανθρώπινα δικαιώματα- Ρατσισμός- Ξενοφοβία- Διεθνής Προστασία», περιλαμβάνει ενότητες όπως η αξία του ανθρώπου και το δικαίωμα της ζωής, η αρχή της ισότητας, η προσωπική ελευθερία και ασφάλεια, η απαγόρευση των βασανιστηρίων, η θρησκευτική ελευθερία, η ελευθερία του συνέρχεσθαι και συνεταιρίζεσθαι, το άσυλο κατοικίας και η προστασία της ιδιοκτησίας, αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου κατά της Ελλάδας και τέλος: Ρατσισμός- ξενοφοβία, δικαιώματα ΛΟΑΤΚΙ και κοινότητες Ρομά.

Η μετεκπαίδευση περιλαμβάνει και θέματα ψυχολογίας, που σχετίζονται κυρίως και το αστυνομικό έργο στο δρόμο, όπως είναι η δυναμική της ομάδας, ο έλεγχος της ομάδας, η διαχείριση του εργασιακού στρες, η διαχείριση του θυμού και της βίας και το μετατραυματικό στρες.

Τέλος, το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με μαθήματα που αφορούν στην επαγγελματική αγωγή, κανόνες δεοντολογίας και στοιχεία επικοινωνίας. Σε αυτά έχουν σημαντική θέση οι γενικοί κανόνες επαγγελματικής αγωγής και συμπεριφοράς των αστυνομικών, η συμπεριφορά του αστυνομικού κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του, αλλά και εκτός αυτής, παράγοντες που επηρεάζουν τις σχέσεις αστυνομικού και πολίτη και τρόποι επικοινωνίας, συμπεριφοράς και ελέγχου ατόμων με ειδικές ανάγκες.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκινά πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στελεχών της ΔΙ.ΑΣ και της Αμεσης Δράσης Αττικής"

Ωρωπός: Δύο νεκροί από πτώση αυτοκινήτου στο λιμάνι

Τραγωδία σημειώθηκε στο λιμάνι του Ωρωπού με δύο άτομα να χάνουν τη ζωή του όταν έπεσαν στη θάλασσα με το αυτοκίνητό τους.

Στο αυτοκίνητο επέβαιναν δύο ηλικιωμένοι και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες βρέθηκαν με το όχημά τους στη θάλασσα και εντοπίστηκαν από ιδιώτη. Πρόκειται για έναν 88χρονο άνδρα και μια 79χρονη γυναίκα. 

Αμεσα σήμανε συναγερμός στην περιοχή, ωστόσο τα δύο άτομα εγκλωβίστηκαν στην καμπίνα του αυτοκινήτου χάνοντας τη ζωή τους. 

Ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών έσπευσε στο σημείο και τους απεγκλώβισε από το όχημα. 

Οι σοροί των άτυχων επιβαινόντων μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο ΚΑΤ όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ωρωπός: Δύο νεκροί από πτώση αυτοκινήτου στο λιμάνι"

Κορωνοϊός: 647 διασωληνωμένοι, 96 θάνατοι, 3.823 νέα κρούσματα

Νέα αύξηση διαπιστώθηκε στον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών, που πλέον ανέρχονται στους 647. Εξ αυτών, οι 522 είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.823 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο ενώ κατέληξαν 96 ασθενείς. Σε υψηλά επίπεδα κυμάνθηκαν και οι εισαγωγές νέων ασθενών στα νοσοκομεία που ξεπέρασαν τις 500.

Στην Αττική εντοπίστηκαν 973 μολύνσεις και στη Θεσσαλονίκη 703. Επίσης, 124 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αχαΐα, 109 στο Ηράκλειο, 65 στην Κέρκυρα, 69 στην Κοζάνη, 101 στη Λάρισα, 123 στη Μαγνησία, 116 στις Σέρρες και 60 στη Φθιώτιδα. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.823 , εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 924.506 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 50.6% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 115 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.490 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 96, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 17.959 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 647 (59.8% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 80.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 522 (80.68%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 125 (19.32%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.499 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 502 (ημερήσια μεταβολή +11.31%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 462 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη). 

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων έχει ως εξής:

ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 276

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 118

ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 116

ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 49

ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 112

ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 139

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 138

ΝΗΣΩΝ 25

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 703

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 70

ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 23

ΑΡΚΑΔΙΑΣ 21

ΑΡΤΑΣ 16

ΑΧΑΪΑΣ 124

ΒΟΙΩΤΙΑΣ 41

ΓΡΕΒΕΝΩΝ 13

ΔΡΑΜΑΣ 32

ΕΒΡΟΥ 66

ΕΥΒΟΙΑΣ 38

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 4

ΖΑΚΥΝΘΟΥ 10

ΗΛΕΙΑΣ 27

ΗΜΑΘΙΑΣ 66

ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 109

ΘΑΣΟΥ 3

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 7

ΘΗΡΑΣ 3

ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 74

ΚΑΒΑΛΑΣ 31

ΚΑΛΥΜΝΟΥ 1

ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 46

ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 23

ΚΕΡΚΥΡΑΣ 65

ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ 7

ΚΙΛΚΙΣ 31

ΚΟΖΑΝΗΣ 69

ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 41

ΚΩ 8

ΛΑΚΩΝΙΑΣ 20

ΛΑΡΙΣΑΣ 101

ΛΑΣΙΘΙΟΥ 6

ΛΕΣΒΟΥ 32

ΛΕΥΚΑΔΑΣ 5

ΛΗΜΝΟΥ 5

ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 123

ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 62

ΜΥΚΟΝΟΥ 3

ΝΑΞΟΥ 2

ΞΑΝΘΗΣ 31

ΠΑΡΟΥ 1

ΠΕΛΛΑΣ 66

ΠΙΕΡΙΑΣ 47

ΠΡΕΒΕΖΑΣ 24

ΡΕΘΥΜΝΟΥ 41

ΡΟΔΟΠΗΣ 47

ΡΟΔΟΥ 40

ΣΕΡΡΩΝ 116

ΣΠΟΡΑΔΩΝ 5

ΣΥΡΟΥ 3

ΤΗΝΟΥ 1

ΤΡΙΚΑΛΩΝ 37

ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 60

ΦΛΩΡΙΝΑΣ 33

ΦΩΚΙΔΑΣ 7

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 34

ΧΑΝΙΩΝ 37

ΧΙΟΥ 4

ΥΠΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ 72

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: 647 διασωληνωμένοι, 96 θάνατοι, 3.823 νέα κρούσματα"

Ιατρός Ν. Αφρικής: Ηπια συμπτώματα προκαλεί η μετάλλαξη Ομικρον

"Ήπια συμπτώματα": μία νοτιοαφρικανή γιατρός, η οποία έχει αναλάβει την θεραπεία περίπου 30 ασθενών που φέρουν την νέα παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού, λέει ότι, μέχρι στιγμής, έχει παρατηρήσει ανάρρωση των ασθενών χωρίς να χρειαστεί νοσηλεία. Έπειτα από καμιά δεκαριά ημέρες, η Ανζελίκ Κέτζι, η οποία είναι επίσης πρόεδρος της Νοτιοαφρικανικής Ιατρικής Ένωσης, παρέλαβε αυτούς τους ασθενείς με θετικό τεστ στον κορονοϊό αλλά με ασυνήθιστα συμπτώματα.

"Αυτό που τους έφερε στο γραφείο μου" στην Πρετόρια "είναι η αίσθηση υπερκόπωσης", λέει η ίδια στο AFP. Η πλειονότητα αυτών ήταν άνδρες κάτω των 40 ετών. Λίγο λιγότεροι από τους μισούς ήταν εμβολιασμένοι. Εκτός από την υπερκόπωση, υπέφεραν από μυαλγίες, είχαν ξερόβηχα ή "φαγούρα στον λαιμό", λέει η ίδια. Μόνο λίγοι είχαν χαμηλό πυρετό.

Η δρ. Κέτζι ενημέρωσε τις υγειονομικές αρχές στις 18 Νοεμβρίου για "μία κλινική εικόνα που δεν παραπέμπει στην παραλλαγή Δέλτα", δηλαδή την κυρίαρχη παραλλαγή στη Νότια Αφρική. Η ίδια αναφέρει ότι γνωρίζουμε πολύ λίγα πράγματα για την παραλλαγή αυτή, την οποία ο ΠΟΥ χαρακτήρισε "ανησυχητική". "Δεν λέω ότι δεν θα είναι μια σοβαρή νόσος", αλλά "προς το παρόν, ακόμη και οι ασθενείς που είδαμε και δεν ήταν εμβολιασμένοι είχαν ήπια συμπτώματα", επισημαίνει.

"Είμαι πεπεισμένη ότι πολύς κόσμος στην Ευρώπη έχει μολυνθεί με αυτή την παραλλαγή, αλλά η συγκεκριμένη (παραλλαγή) εντοπίστηκε μόλις πρόσφατα γιατί δεν παρουσίαζε τα συμπτώματα της Δέλτα".

Ήδη, πολλές χώρες έχουν καταγράψει κρούσματα της Όμικρον, όπως το Βέλγιο, η Βρετανία, η Ολλανδία, η Δανία, η Γερμανία. Περίπου τα τρία τέταρτα των κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφηκαν πρόσφατα στην Νότια Αφρική φέρουν την παραλλαγή Όμικρον. Ωστόσο, ο αριθμός αυτός παραμένει χαμηλός καθώς τις τελευταίες ημέρες έχουν καταγραφεί στη χώρα περίπου 3.000 νέα κρούσματα.

ΑΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιατρός Ν. Αφρικής: Ηπια συμπτώματα προκαλεί η μετάλλαξη Ομικρον"

Τουρκία: Οι πολίτες κάνουν ουρές για ψωμί και ο Ερντογάν ζητά την αναγνώριση των Κατεχομένων

Σε μία προσπάθεια να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη στην Τουρκία για την οικονομική κατάρρευση της χώρας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επενδύει ξανά σε μία πάγια τακτική αποπροσανατολισμού, την εξωτερική πολιτική.

Έτσι, στο πλαίσιο αυτό, ο Τούρκος πρόεδρος ζητά από φίλες χώρες την αναγνώριση του ψευδοκράτους. Μιλώντας στη Σύνοδο Οικονομικής Συνεργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Τουρκμενιστάν, ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε να αναγνωριστεί η κυρίαρχη ισότητα των Τουρκοκυπρίων και το διεθνές status τους.

Ουσιαστικά ζήτησε την αναγνώριση της αυτοαποκαλούμενης ΤΒΔΚ, γιατί, όπως ισχυρίστηκε, αυτό είναι ο μόνος τρόπος επίλυσης του κυπριακού.

Την ίδια ώρα, οι πολίτες στην Τουρκία που βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανέχεια, λόγω της οικονομικής κρίσης, περιμένουν σε τεράστιες ουρές, προκειμένου να αγοράσουν ένα καρβέλι ψωμί, στη μισή τιμή.

Εδώ και αρκετό καιρό τρεις δήμοι, της Σμύρνης, της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας προσφέρουν το λεγόμενο «φθηνό» ψωμί, και τις τελευταίες ημέρες οι πωλήσεις τους έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Οι πολίτες που βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανέχεια, λόγω της οικονομικής κρίσης, περιμένουν σε τεράστιες ουρές, προκειμένου να αγοράσουν ένα καρβέλι ψωμί, στη μισή τιμή σε σχέση με αυτό που πωλείται στους φούρνους.

Ο αρμόδιος φορέας αποφάσισε να αυξήσει τα τέλη και τα πρόστιμα που επιβάλει το κράτος κατά 36,2%, με τον πληθωρισμό να κυμαίνεται στο 19%.

Το τουρκικό νόμισμα, που συνεχίζει να υφίσταται τη μια πτώση ρεκόρ πίσω από την άλλη, βυθίζει ακόμη πιο βαθιά τη χώρα στην οικονομική κρίση που βιώνει, φέρνοντας τους πολίτες στα όρια της εξαθλίωσης, με δεδομένο ότι ο καθαρός κατώτερος μισθός στη χώρα, συρρικνώθηκε στα μόλις 199 ευρώ.

Αρκετοί Τούρκοι ομολογούν πως δεν μπορούν να σταματήσουν να παρακολουθούν την πορεία της συναλλαγματικής ισοτιμίας και να κάνουν συνεχώς υπολογισμούς για τα έξοδά τους – υπολογισμούς που «αλλάζουν εκατό φορές την ημέρα».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Τουρκία: Οι πολίτες κάνουν ουρές για ψωμί και ο Ερντογάν ζητά την αναγνώριση των Κατεχομένων"

Ολλανδία: 13 θετικά κρούσματα με παραλλαγή Όμικρον μεταξύ ταξιδιωτών από τη Νότια Αφρική

Οι υγειονομικές αρχές της Ολλανδίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι 13 από τα κρούσματα της Covid-19 που εντοπίστηκαν μεταξύ των επιβατών που έφτασαν αεροπορικώς στην Ολλανδία από τη Νότια Αφρική την Παρασκευή φέρουν την παραλλαγή Όμικρον.

Οι 13 αυτοί ήταν μεταξύ των 61 επιβατών που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και επέβαιναν σε δύο πτήσεις με συνολικά περίπου 600 επιβάτες.

Αυτοί που βγήκαν θετικοί βρίσκονται σε απομόνωση σε ένα ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο.

“Στην έρευνά μας για την αλληλούχιση του γονιδιώματος του ιού, η οποία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, βρήκαμε μέχρι στιγμής 13 κρούσματα της παραλλαγής Όμικρων μεταξύ των επιβατών που βγήκαν θετικοί στο τεστ του κορονοϊού”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Ολλανδικό Ινστιτούτο Υγείας (RIVM).

“Δεν είναι απίθανο να εμφανιστούν περισσότερα κρούσματα στην Ολλανδία”, είπε σε συνέντευξη Τύπου στο Ρότερνταμ ο υπουργός Υγείας Χούγκο ντε Γιόνγκε.

“Αυτή πιθανόν να είναι η κορυφή του παγόβουνου”, σημείωσε.

Η έρευνα των Ολλανδών ξεκίνησε με την εξέταση όλων των επιβατών που έφθασαν με δύο πτήσεις από τη Νότια Αφρική στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ Σίπχολ την Παρασκευή προτού η ολλανδική κυβέρνηση αναθεωρήσει τους κανόνες για τις πτήσεις από την Νότια Αφρική λόγω της εμφάνισης της νέας παραλλαγής.

Οι ολλανδικές υγειονομικές αρχές επιχειρούν επίσης να έρθουν σε επαφή και να εξετάσουν περίπου 5.000 άλλους επιβάτες, οι οποίοι έχουν επιστρέψει στη χώρα από την Νότια Αφρική, την Μποτσουάνα, το Εσουατίνι, το Λεσότο, την Μοζαμβίκη, την Ναμίμπια ή την Ζιμπάμπουε από την Δευτέρα.

Η ανησυχία για την νέα παραλλαγή εντείνεται με πολλές ευρωπαϊκές χώρες να αντιμετωπίζουν ήδη κρούσματα.

Στην Ολλανδία τίθενται σήμερα σε ισχύ νέα περιοριστικά μέτρα με βάση τα οποία τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα περισσότερα καταστήματα θα κλείνουν στις πέντε το απόγευμα σε μια προσπάθεια ανάσχεσης του ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορονοϊού που επιβαρύνει το σύστημα υγείας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ολλανδία: 13 θετικά κρούσματα με παραλλαγή Όμικρον μεταξύ ταξιδιωτών από τη Νότια Αφρική"

Aυστριακός κατήγγειλε ότι μετέφερε αρχαία από το αεροδρόμιο της Ρόδου στη Στουτγάρδη ανενόχλητος

Για «γέλια και για κλάματα» είναι υπόθεση που αποτελεί αντικείμενο προκαταρκτικής εξέτασης της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου κατόπιν αναφοράς της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου σύμφωνα με την οποία Αυστριακός τουρίστας μετά τις διακοπές του στη Ρόδο μετέφερε ανενόχλητος στη Στουτγάρδη και με τις «ευλογίες» τελωνειακών και αστυνομικών οργάνων αρχαία αντικείμενα μεγάλης αξίας, που βρήκε τυχαία το παιδί του στην θάλασσα!

Ο Αυστριακός μάλιστα απέστειλε τον Σεπτέμβριο του 2019 στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με το οποίο ανέφερε ότι μέλος της οικογένειάς του βρήκε, κατά τις κοινές θερινές τους διακοπές, θραύσματα ενάλιων αρχαιοτήτων σε παραλιακή περιοχή της Ρόδου, τις οποίες μετέφερε στη χώρα του μέσω του Αεροδρομίου της Ρόδου, χωρίς να τον εμποδίσουν, όπως ισχυρίζεται, οι τελωνειακές αρχές, στις οποίες τα υπέδειξε και ούτε οι αστυνομικές αρχές, οι οποίες ενημερώθηκαν. 

Από την έως σήμερα αστυνομική έρευνα, ουδέν προέκυψε για την όλη υπόθεση, πέραν της εκτίμησης ότι πιθανότατα, να πρόκειται για αρχαιότητες. Το παιδί του Αυστριακού βρήκε, όπως ο ίδιος διατείνεται, τα αρχαία στην παραλία μπροστά από το ξενοδοχείο Aegean Breeze στις Φάνες, σε απόσπαση 400μ. από την ακτή και σε βάθος 10μ. 

Ο Αυστριακός μάλιστα διατείνεται ότι υπήρξε δήλωση της πρόθεσης εξαγωγής των αντικειμένων στο Τελωνείο του αερολιμένα της Ρόδου πλην όμως κρίθηκε ότι δεν απαιτείται καμία περαιτέρω ενέργεια. 

Υποστηρίζει, συγκεκριμένα, ότι του είπαν ότι δεν υφίσταται κάποια απαγόρευση καθώς και οι δύο χώρες είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μάλιστα όπως αναφέρει στο μήνυμά του, κάλεσαν τότε την αστυνομία και οι αστυνομικοί τον ρώτησαν αν τα αρχαία προέρχονται από ανασκαφή, εκείνος αρνήθηκε και ακολούθως τον άφησαν να τα μεταφέρει!

Μάλιστα, κοινοποίησε στην Εφορεία Αρχαιοτήτων φωτογραφίες των αρχαίων για εκτίμηση.

Ήδη σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν κληθεί σε κατάθεση 4 αστυνομικοί αν και από την μέχρι τώρα πορεία της έρευνας και τις καταθέσεις εκπροσώπων εταιρείας επίγειας εξυπηρέτησης του αεροδρομίου που παραλαμβάνουν αποσκευές ουδείς θυμάται κάτι για το συγκεκριμένο καταγγελλόμενο συμβάν.

 
dimokratiki
Διαβάστε Περισσότερα » " Aυστριακός κατήγγειλε ότι μετέφερε αρχαία από το αεροδρόμιο της Ρόδου στη Στουτγάρδη ανενόχλητος"

Σοκάρει η αποκάλυψη Καπραβέλου: Στο δεύτερο κύμα πολλοί ασθενείς non Covid πέθαναν περιμένοντας να χειρουργηθούν

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη του διευθυντή Β΄ΜΕΘ του  νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκου Καπραβέλου, ο οποίος μιλώντας για την πανδημία στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «ΣΚ Παρέα», ανέφερε ότι μετά το δεύτερο κύμα της πανδημίας, που η κατάσταση στα νοσοκομεία ήταν ασφυκτική και είχαν αναβληθεί τα τακτικά χειρουργεία, όταν ανανέωναν τις λίστες, πολλοί άνθρωποι είχαν πεθάνει περιμένοντας να χειρουργηθούν.

«Μετά το δεύτερο κύμα, πήγαμε να επικαιροποιήσουμε τις λίστες και είχαν πεθάνει πολλοί περιμένοντας ένα χειρουργείο. Αυτοί που είχαν λεφτά πήγαν στον ιδιωτικό τομέα και άλλοι που πήραμε τηλέφωνο μας έβριζαν. "Μας έλεγαν τώρα το θυμηθήκατε; Πάει, χάθηκε"», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα ο κ. Καπραβέλος απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν και στην πολιτεία να λάβει αυστηρότερα μέτρα. Στο πλαίσιο αυτό, πρότεινε την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε όσους είναι άνω των 60 ετών, σε δημόσιους υπαλλήλους, στρατιωτικούς και αστυνομικούς, αλλά και τη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς μόνο με αρνητικό τεστ, όπως έγινε στη Γερμανία. Παράλληλα, επανέλαβε την ανάγκη να κλείσουν τα σχολεία για λίγες ημέρες και να λειτουργήσουν τα γήπεδα χωρίς φιλάθλους.

«Στα νοσοκομεία βιώνουμε τον εφιάλτη και την τραγωδία εδώ και αρκετές εβδομάδες. Σήμερα στο Παπανικολάου ξεκινάμε μια εφημερία, χθες διασωληνώσαμε ασθενείς εκτός ΜΕΘ, πεθαίνουν συνέχεια συνάνθρωποί μας», σημείωσε και πρόσθεσε ότι ναι μεν υπάρχει επάρκεια σε οξυγόνο, ωστόσο τελειώνει πολύ γρήγορα. «Εκεί που γέμιζαν οι δεξαμενές μας κάθε 10-15 μέρες, τώρα τα γεμίζουμε ανά 2-3 μέρες», υπογράμμισε.

Τέλος, ο διευθυντής της ΜΕΘ, επισήμανε ότι δεν πρόκειται για μια απλή γριπούλα, αλλά για έναν ιό θανατηφόρο που αφαιρεί ζωές. «Όταν βλέπετε τα νοσοκομεία να καταρρέουν, οι ασθενείς να νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ, τα κρούσματα να είναι πάρα πολλά, δεν πρέπει τα μέτρα να είναι αυστηρά;», κατέληξε.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Σοκάρει η αποκάλυψη Καπραβέλου: Στο δεύτερο κύμα πολλοί ασθενείς non Covid πέθαναν περιμένοντας να χειρουργηθούν"

Μετάλλαξη Όμικρον: Εντοπίστηκε ύποπτο κρούσμα στην Αυστρία

Το πρώτο κρούσμα κορονοϊού που ενδέχεται να σχετίζεται με την μετάλλαξη Όμικρον εντοπίστηκε στην Αυστρία και πιο συγκεκριμένα στο Τιρόλο.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ύποπτο κρούσμα αφορά έναν ταξιδιώτη που επέστρεψε από τη Νότια Αφρική την προηγούμενη εβδομάδα και ο οποίος βρέθηκε θετικός στην covid-19, με ενδείξεις ότι έχει προβληθεί από τη νέα παραλλαγή, γνωστή κι ως μετάλλαξη Μποτσουάνα, αν και η επιβεβαίωση αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Στην Αυστρία ισχύει ήδη από τη Δευτέρα lockdown λόγω της ραγδαίας ανόδου των κρουσμάτων της covid-19.

Τα αρχικά τεστ που διενεργήθηκαν από το Ινστιτούτο Ιολογίας του Ίνσμπουργκ οδήγησαν στη «σοβαρή υποψία» ότι το κρούσμα αυτό ενδέχεται να συνδέεται με την παραλλαγή Όμικρον.

Δείγματα θα σταλούν τώρα στην Αυστριακή Υπηρεσία για την Υγεία και την Ασφάλεια Τροφίμων (AGES) προκειμένου να ελεγχθούν περαιτέρω.

«Το αποτέλεσμα από την AGES αναμένεται τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο Έλμαρ Ριζόλι επικεφαλής της ομάδας διαχείρισης της πανδημίας του Τιρόλο.

«Το κρούσμα, όπως έχει δηλώσει και βάσει των τρεχουσών πληροφοριών, παρέμεινε σχεδόν αποκλειστικά στο σπίτι του από τότε που επέστρεψε από το ταξίδι του πριν τρεις ημέρες και προς το παρόν δεν εμφανίζει συμπτώματα».

Οι αρχές έχουν ζητήσει ως προληπτικό μέτρο να γίνουν περισσότερα τεστ σε ανθρώπους που επέστρεψαν στην Αυστρία τις τελευταίες 14 ημέρες από χώρες του νότιου τμήματος της Αφρικής.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Μετάλλαξη Όμικρον: Εντοπίστηκε ύποπτο κρούσμα στην Αυστρία"

Χειροπέδες σε δύο αστυνομικούς που εμπλέκονταν σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και αναβολικών

Δυο αστυνομικοί που υπηρετούν στην Αθήνα εμπλέκονται σε εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών, αλλά και αναβολικών ουσιών, στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας και της Αθήνας, καθώς και στις παραλιακές ακτές Λάρισας και Πιερίας στο διάστημα του καλοκαιριού!

Κατά τις έρευνες που έκαναν στα σπίτια των δυο αστυνομικών στην Αθήνα οι συνάδελφοί τους της Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, κατασχέθηκαν 21 χάπια άγνωστης σύστασης που εστάλησαν για χημική ανάλυση και ένας τρίφτης. Ωστόσο, οι δυο αστυνομικοί δεν συνελήφθησαν και δεν ανακοινώθηκε αν διενεργείται σε βάρος τους πειθαρχική έρευνα.

Η δράση της σπείρας εξακριβώθηκε ύστερα από πολύμηνη μεθοδική έρευνα και το Σάββατο οργανώθηκε συντονισμένη επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών σε Λάρισα, Αθήνα και Πιερία, όπου συνελήφθησαν συνολικά 12 άτομα, επτά Έλληνες, τρεις Ελληνίδες και δυο αλλοδαποί. Σε βάρος τεσσάρων Ελλήνων και ενός αλλοδαπού, είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης, όπως και σε βάρος ενός ακόμη αλλοδαπού που αναζητείται.

λαρισα2

Ο συγκεκριμένος είχε συλληφθεί στις 16 Οκτωβρίου, πάλι από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, όταν πέταξε από την ταράτσα του σπιτιού του στην Αθήνα τρεις συσκευασίες με 263 γραμμάρια κοκαΐνης και πάνω του κατασχέθηκαν 38.395 ευρώ. Ωστόσο, είχε αφεθεί ελεύθερος και σε βάρος του εκδόθηκε νέο ένταλμα σύλληψης από την ανακρίτρια Πρωτοδικών Λάρισας.

λαρισα1

Στο σπίτι ενός ζευγαριού που συνελήφθη στην θεσσαλική πόλη, εντοπίστηκε ένα δωμάτιο στο οποίο είχαν εγκαταστήσει πλήρες εργαστήριο για την υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης, μέσα στο οποίο υπήρχαν κατασχέθηκαν γλάστρες με 35 δενδρύλλια κάνναβης. Αλλά και στις κατοικίες των υπόλοιπων μελών του κυκλώματος βρέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 575,9 γραμμαρίων, 1,3 γραμμάριο κοκαΐνης, μικροποσότητα μίγματος κάνναβης και καπνού, δυο τρίφτες, τρεις ζυγαριές, 49 ναρκωτικά χάπια χωρίς ιατρική συνταγή, αλλά και αναβολικά σκευάσματα σε 466 χάπια και 63 αμπούλες.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν ένα πιστόλι με αποξυσμένο αριθμό σειράς χωρίς σφαίρες γεμιστήρα που εστάλη για βαλλιστική εξέταση, μια καταγραφική συσκευή εικόνας με καλώδια, μετρητά ύψους 1.000 ευρώ, δέκα κινητά τηλέφωνα, έξι Ι.Χ. αυτοκίνητα και δυο μοτοσικλέτες, ως μέσα για την διακίνηση. Τα μέλη της σπείρας οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας με κατηγορίες, κατά περίπτωση, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, παραβάσεις του νόμου περί όπλων και της νομοθεσίας για τα αναβολικά σκευάσματα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Χειροπέδες σε δύο αστυνομικούς που εμπλέκονταν σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και αναβολικών"

Σέρρες – Κορονοϊός: «Αγόρασε πλαστό πιστοποιητικό από τη Βουλγαρία και τώρα χαροπαλεύει διασωληνωμένος»

Μάχη για τη ζωή του, στις Σέρρες, δίνει ένας επιχειρηματίας που φέρεται να πλήρωσε για να αποκτήσει πλαστό πιστοποιητικό από τη Βουλγαρία. Ο κορονοϊός τον έχει στείλει στην εντατική του νοσοκομείου της πόλης, με την κατάστασή του, να χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις στις Σέρρες και όχι μόνο προκαλούν οι αποκαλύψεις της δημοσιογράφου Αριάδνης Παπαφωτίου, για έναν επαγγελματία που νόσησε και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου της πόλης.

Σε ανάρτησή της, στο facebook, η δημοσιογράφος έγραψε: «Επαγγελματίας Σερραικής κωμόπολης, αγόρασε Πιστοποιητικό από Βουλγαρία (500 ευρώ λένε) και παρίστανε τον εμβολιασμένο για να δουλεύει το επαγγελματικό του αμάξι. Είναι διασωληνωμένος εδώ και κάποιες μέρες στο Νοσοκομείο Σερρών»

Οι Βούλγαροι επιμένουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία, να γυρίζουν την πλάτη στους κινδύνους της πανδημίας. Το 78% παραμένει ανεμβολίαστο, με όλο και περισσότερους να ψάχνουν τρόπους για να αποκτήσουν ένα πλαστό πιστοποιητικό. Την ώρα που ο κορονοϊός «θερίζει» και τα νοσοκομεία στη γειτονική χώρα, παραμένουν ασφυκτικά γεμάτα. Όμως υπάρχει και κάτι άλλο…

Πριν από λίγες μέρες έγινε γνωστό, πως στη χώρα έχουν φτάσει στο σημείο να κάνουν δώρα γενεθλίων, πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού. Η δημοσιογράφος Μπόικα Ατανάσαβα, αφού περιέγραψε την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα κάνοντας λόγο μάλιστα για «κρίσιμη στιγμή επιβίωσης», είπε για τα πλαστά πιστοποιητικά:

«Έχουμε φτάσει στο σημείο, όταν πηγαίνεις στα γενέθλια κάποιου, αντί δώρου να δωρίζεις πλαστό πιστοποιητικό». Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ, στη χώρα δίνουν και παίρνουν τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού αφού έναντι 300 ευρώ μπορεί οποιοδήποτε να αποκτήσει πιστοποιητικό εμβολιασμού από τη Βουλγαρία χωρίς να του έχει χορηγηθεί δόση εμβολίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Σέρρες – Κορονοϊός: «Αγόρασε πλαστό πιστοποιητικό από τη Βουλγαρία και τώρα χαροπαλεύει διασωληνωμένος»"

Μεσσηνιακός Κόλπος: Εντοπίστηκε σώος ο ψαράς που αγνοούνταν στο Μεσσηνιακό Κόλπο

Σώος περισυνελέγη από ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας ο 55χρονος άνδρας που είχε πάει για ψάρεμα σε βράχια, στη θέση «Καφιόνα» του Μεσσηνιακού κόλπου και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε στη θάλασσα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή, ο 55χρονος μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας και απο εκεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις. Για τον εντοπισμό του 55χρονου υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση από ένα πλωτό του λιμενικού, παραπλέον πλοίο και ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας. Στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε το συμβάν έπνεαν άνεμοι 6 μποφόρ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Μεσσηνιακός Κόλπος: Εντοπίστηκε σώος ο ψαράς που αγνοούνταν στο Μεσσηνιακό Κόλπο"

Εγκλωβισμένοι μετανάστες στη Λευκορωσία ξεσπούν κατά των διακινητών: «Ήθελαν μόνο τα λεφτά μας»

Διακινητές είπαν σε δύο φίλους από τη Συρία, τον 34χρονο Ανάς Κανάαν και τον 36χρονο Μουέιν αλ Χάντι, ότι θα περάσουν εύκολα στη Γερμανία από τη Λευκορωσία. Απλώς θα έπρεπε να πληρώσουν 3.000 ευρώ ο καθένας σε έναν μεσολαβητή στην Τουρκία.

Όμως οι ασφαλείς δρόμοι από τη Λευκορωσία στην Πολωνία που τους είχαν δείξει οι διακινητές έκλεισαν. Έπειτα από περισσότερο από μία εβδομάδα που πέρασαν οι δύο φίλοι στα παγωμένα δάση στα σύνορα, ένας διακινητής τους οδήγησε σε ένα πολωνικό χωριό, όπου τους εντόπισε η αστυνομία και τους έστειλε πίσω στη Λευκορωσία.

«Είναι σαν να εξανεμίστηκαν τα χρήματά μας», δηλώνει ο αλ Χάντι που τώρα βρίσκεται σε έναν αγρό κοντά στην πολωνική πόλη Όρλα, αφού κατάφερε και πάλι να περάσει τα σύνορα. Όμως τώρα δεν μπορεί να περπατήσει άλλο γιατί τα πόδια του έχουν πρηστεί από το κρύο.

Ο παιδικός του φίλος Κανάαν προσθέτει: «Είναι όλα ψέματα. Όλοι σε οδηγούν σε δρόμους όπου μπορεί να πεθάνεις. Και στο τέλος σου λένε ότι δεν έχουν καμία ευθύνη για εσένα. Πέθανε, δεν τους νοιάζει. Το μόνο που θέλουν είναι τα λεφτά σου».

Λίγο αργότερα, οι δύο Σύροι – που δήλωσαν ότι θέλουν να υποβάλουν αίτηση για την παροχή ασύλου στην Πολωνία και όχι να φτάσουν στη Γερμανία – συνελήφθησαν ξανά από Πολωνούς συνοριοφύλακες και θα μεταφέρονταν σε κέντρο κράτησης.

«Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι τους οδήγησαν σε μια παγίδα και ότι αυτά που τους υποσχέθηκαν ήταν ψέματα», δηλώνει η Μαρίσια Ζλοκίεβιτς, μια Πολωνή ακτιβίστρια της οργάνωσης With Bread and Salt.

Πιο δύσκολο να περάσουν

Η κρίση στα σύνορα της Λευκορωσίας, όπου έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες μετανάστες από τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και αλλού που ελπίζουν να εισέλθουν στην ΕΕ, συνεχίζεται εδώ και μήνες.

Η Πολωνία και η ΕΕ κατηγορούν τον Λευκορώσο πρόεδρο Αλεξάντρ Λουκασένκο ότι ενθαρρύνει τους μετανάστες να φτάσουν στη χώρα του και να περάσουν παράτυπα τα σύνορα για να εκδικηθεί τη Δύση για τις κυρώσεις που έχει επιβάλει στο Μινσκ για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Λευκορωσία το αρνείται και απαντά ότι για την ανθρωπιστική κρίση στα σύνορά της φταίει η ΕΕ.

Οι μετανάστες από την πλευρά τους δυσκολεύονται περισσότερο να εισέλθουν στην ΕΕ.

Υπό την πίεση των Βρυξελλών πολλές αεροπορικές εταιρείες έχουν περιορίσει τις πτήσεις τους από χώρες της Μέσης Ανατολής προς τη Λευκορωσία, ενώ ταξιδιωτικά γραφεία στην περιοχή έχουν σταματήσει να πουλούν εισιτήρια για την πρώην σοβιετική δημοκρατία.

Η Πολωνία έχει αναπτύξει περισσότερους από 20.000 συνοριοφύλακες, στρατιώτες και αστυνομικούς στη μεθόριο με τη Λευκορωσία, ενώ οι λευκορωσικές αρχές έχουν μεταφέρει πολλούς μετανάστες πίσω στο Μινσκ προκειμένου να τους επαναπατρίσουν.

Η συνοριοφυλακή της Πολωνίας ανακοίνωσε ότι οι απόπειρες των μεταναστών να περάσουν τα σύνορα έχουν μειωθεί σε περίπου 200 ημερησίως από περίπου 500.

Εξάλλου περισσότεροι από 300 διακινητές μεταναστών έχουν συλληφθεί στην Πολωνία από τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας. Αυτοί κατάγονται από χώρες όπως η Γερμανία, η Σουηδία, η Ουκρανία και η Γεωργία.

Καθώς η διέλευση από τα σύνορα έχει γίνει πιο δύσκολη, οι διακινητές έχουν αυξήσει τις τιμές σε περίπου 6.000 ευρώ το άτομο, δήλωσαν μετανάστες στο Reuters.

«Καμία επιστροφή»

«Κάθε ημέρα τα πράγματα αλλάζουν στα σύνορα. Κάθε ημέρα υπάρχει ένα νέο εμπόδιο, περισσότεροι φρουροί, περισσότεροι άνθρωποι», δηλώνει ο Σύρος μετανάστης Χάλεντ Ζέιν αλ Ντιν, 45 ετών, από ένα ανοικτό κέντρο μεταναστών στην πολωνική πόλη Μπιαλιστόκ.

Ο ίδιος και οι πέντε συγγενείς του έδωσαν 18.000 ευρώ στους διακινητές που τους υποσχέθηκαν να τους πάνε σε ασφαλές διαμέρισμα, με ένα αυτοκίνητο που θα προπορεύεται για να διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρχουν έλεγχοι της αστυνομίας. Κι αυτό αποδείχθηκε ψέμα και συνελήφθησαν.

Εκπρόσωπος του πολωνικού στρατού δήλωσε ότι τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας κάνουν τους μετανάστες πιο απελπισμένους, με πολλούς να κάνουν χρήση βίας για να προσπαθήσουν να περάσουν τα σύνορα, κυρίως πιο νότια, με τη βοήθεια των Λευκορώσων που τους δίνουν εργαλεία για να ρίξουν τον φράκτη.

Παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες, που πέφτουν συνεχώς, και τον αυξημένο κίνδυνο να συλληφθούν, οι μετανάστες δεν φαίνονται διατεθειμένοι να τα παρατήσουν, επισημαίνει η Ζλονκίεβιτς.

«Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους δεν έχουν τίποτα στο οποίο θα μπορούσαν να γυρίσουν», εξηγεί. «Οικογένειες χρεώθηκαν ή πούλησαν το διαμέρισμα ή το σπίτι τους. Δεν υπάρχει επιστροφή».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εγκλωβισμένοι μετανάστες στη Λευκορωσία ξεσπούν κατά των διακινητών: «Ήθελαν μόνο τα λεφτά μας»"

Παραλλαγή Όμικρον: Επί ποδός όλος ο πλανήτης – Κλείνουν τα σύνορα οι χώρες – Τι λένε οι ειδικοί του ΠΟΥ

Επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Τσεχία, έπειτα από ένα πρώτο στο Βέλγιο, καμιά εξηνταριά ταξιδιώτες υπό παρακολούθηση στο Άμστερνταμ: η ανησυχία εντείνεται στην Ευρώπη για την παραλλαγή Όμικρον, την ώρα που ο κόσμος συνεχίζει τον αποκλεισμό των νότιων χωρών της Αφρικής.

Ο πρώτος που αντέδρασε, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, ανακοίνωσε ήδη ότι θα επιβάλει υποχρεωτικές εξετάσεις και καραντίνα σε όλους όσοι φτάνουν στη χώρα. Παράλληλα, θα επανέλθει και η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα καταστήματα, ένα μέτρο που είχε καταργηθεί.

Νωρίτερα, το υπουργείο Υγείας έκανε γνωστό ότι εντοπίστηκαν δύο κρούσματα της Covid-19 που φέρουν μεταλλάξεις συμβατές με την παραλλαγή B.1.1.529. Αυτά τα δύο «βρετανικά κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον» σχετίζονται με «ένα ταξίδι στη νότια Αφρική», την περιοχή όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά το συγκεκριμένο στέλεχος.

Οι ανακοινώσεις δεν σταμάτησαν εκεί: δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Γερμανία, σε ταξιδιώτες που έφτασαν από τη Νότια Αφρική στο αεροδρόμιο του Μονάχου, ένα ύποπτο σε ταξιδιώτη στο αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης, ένα επιβεβαιωμένο στην Ιταλία, σε ταξιδιώτη από τη Μοζαμβίκη, ένα κρούσμα στην Τσεχία σε εμβολιασμένη γυναίκα…

Την Παρασκευή, αφού στο Βέλγιο βρέθηκε θετική στην Όμικρον μια νεαρή γυναίκα που επέστρεψε στη χώρα από την Αίγυπτο μέσω Τουρκίας, η ευρωπαϊκή υγειονομική υπηρεσία εξέφρασε τον φόβο ότι ο κίνδυνος να εξαπλωθεί στην Ευρώπη η νέα παραλλαγή είναι «υψηλός έως και πολύ υψηλός».

Αυτή η παραλλαγή, που κρίνεται «ανησυχητική» από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, έχει επίσης εντοπιστεί στο Χονγκ Κονγκ και το Ισραήλ.

Την Κυριακή έγινε γνωστό ότι το Ισραήλ θα απαγορεύσει για 14 ημέρες την είσοδο στην επικράτεια σε όλους τους αλλοδαπούς ανεξαιρέτως, για να αποτραπεί η εξάπλωση στη χώρα της νέας παραλλαγή Όμικρον του SARS-CoV-2.

Στην Ολλανδία, 61 επιβάτες δύο πτήσεων που έφτασαν στο Άμστερνταμ την Παρασκευή από το Γιοχάνεσμπουργκ βρέθηκαν θετικοί στην Covid-19 και τέθηκαν σε καραντίνα. Απόψε οι ολλανδικές υπηρεσίες υγείας γνωστοποίησαν ότι μεταξύ τους υπάρχουν «πιθανότατα» και κρούσματα της Όμικρον, όμως θα χρειαστούν περαιτέρω αναλύσεις για να το επιβεβαιώσουν.

Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες του ΠΟΥ, τα προκαταρκτικά δεδομένα υποδηλώνουν ότι υπάρχει «αυξημένος κίνδυνος επαναμόλυνσης» με την παραλλαγή Όμικρον, σε σύγκριση με τις υπόλοιπες, όπως η Δέλτα.

«Η Αφρική τιμωρείται»

Σε όλες τις ηπείρους, η μία χώρα μετά την άλλη επιβάλουν ταξιδιωτικές απαγορεύσεις στη Νότια Αφρική, την Μποτσουάνα, τη Ζιμπάμπουε, τη Ναμίμπια, το Λεσότο, την Εσουατίνι, τη Μοζαμβίκη και, σε ορισμένες περιπτώσεις, στο Μαλάουι.

Η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ωστόσο θεωρεί ότι «τιμωρείται» επειδή εντόπισε την παραλλαγή και εκτίμησε ότι «η επιστημονική αριστεία θα πρέπει να χαιρετίζεται, όχι να τιμωρείται».

Την Πέμπτη, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σχολίασε ότι η ανάδυση αυτής της νέας παραλλαγής δείχνει ότι η πανδημία δεν θα τελειώσει χωρίς εμβολιασμούς σε παγκόσμιο επίπεδο και προέτρεψε να δοθούν περισσότερα εμβόλια στις φτωχές χώρες.

Από τα τέλη του 2019 η Covid-19 έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 5,18 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο, με βάση μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν την είσοδο σε ταξιδιώτες από χώρες της νότιας Αφρικής – εξαιρούνται οι Αμερικανοί πολίτες και οι μόνιμοι κάτοικοι. Ο Καναδάς, η Βραζιλία και πολλές αραβικές χώρες επέβαλαν επίσης περιορισμούς. Η Ιαπωνία θα θέτει σε καραντίνα 10 ημερών όλους τους ταξιδιώτες από αυτήν τη γεωγραφική ζώνη.

Η Ταϊλάνδη ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι από την 1η Δεκεμβρίου θα απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα σε ταξιδιώτες από αυτήν την περιοχή. Περιοριστικά μέτρα, όπως επιβολή καραντίνας, παίρνει και η Νότια Κορέα.

Στην Ευρώπη, η ΕΕ συνέστησε να ανασταλούν όλες οι πτήσεις από τη Νότια Αφρική και άλλες έξι χώρες. Πολλές χώρες, όπως η Βρετανία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Ελβετία, απαγόρευσαν ήδη τις πτήσεις. Από την Κυριακή θα ισχύσει το ίδιο στη Ρωσία και από την Τρίτη στην Ισπανία.

Έκρηξη κρουσμάτων στην Ευρώπη

Η εμφάνιση της Όμικρον σημειώνεται σε μια περίοδο που η Ευρώπη καταγράφει ήδη αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19 και πολλές χώρες ενισχύουν τα μέτρα. Στην Ολλανδία, τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα καταστήματα που πωλούν μη αναγκαία είδη θα κλείνουν στο εξής στις 18.00 (ώρα Ελλάδας).

Οι ανησυχίες για την εξάπλωση της νέας παραλλαγής οδήγησαν εξάλλου σε πτώση της τιμής του πετρελαίου ενώ και τα Χρηματιστήρια παγκοσμίως κλυδωνίζονταν την Παρασκευή.

Η αποτελεσματικότητα των εμβολίων απέναντι στην Όμικρον είναι ένα θέμα που συζητείται ευρέως. Ο καθηγητής Άντριου Πόλαρντ, ο άνθρωπος που ήταν επικεφαλής των ερευνών για το εμβόλιο της Οξφόρδης και της AstraZeneca, εκτίμησε όμως ότι θα μπορούσε να αναπτυχθεί «πολύ γρήγορα» ένα εμβόλιο. Θεωρεί επίσης «εξαιρετικά απίθανη» τη μεγάλη διασπορά της παραλλαγής αυτής μεταξύ των εμβολιασμένων.

Η AstraZeneca, όπως και οι εταιρείες Pfizer/BioNTech, Moderna και Novavax εξέφρασαν τη σιγουριά ότι έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν την παραλλαγή. Θα χρειαστούν «πολλές εβδομάδες» για να κατανοήσουν οι επιστήμονες πόσο μεταδοτική και μολυσματική είναι η Όμικρον, προειδοποίησε ωστόσο την Παρασκευή ο ΠΟΥ.

Περίπου το 54% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου για την Covid-19. Όμως στις φτωχές χώρες το ποσοστό αυτό ανέρχεται μόλις στο 5,6%. Στη Νότια Αφρική μόνο το 23,8% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Covid-19: Δύο πιθανά κρούσματα της Όμικρον εντοπίστηκαν στη Δανία

Η Δανία εντόπισε πιθανότατα τη νέα παραλλαγή Όμικρον του SARS-CoV-2, σε δύο άτομα που έφτασαν στη χώρα από τη Νότια Αφρική, ανακοίνωσε απόψε το υπουργείο Υγείας.

«Οι υγειονομικές αρχές υποψιάζονται δικαιολογημένα ότι έχουμε τα πρώτα δύο κρούσματα της Όμικρον στη Δανία», ανέφερε ο υπουργός Υγείας Μάγκνους Χόινικε σες ανακοίνωση που εξέδωσε.

Το υπουργείο διευκρίνισε ότι τα κρούσματα θα επιβεβαιωθούν μόνο αφού ολοκληρωθεί η ανάλυση του γονιδιώματος.

Η Όμικρον εντοπίστηκε από επιστήμονες της Νότιας Αφρικής αυτήν την εβδομάδα, οδηγώντας πολλές κυβερνήσεις σε όλον τον κόσμο να επιβάλουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς στη Νότια Αφρική και σε γειτονικές της χώρες.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Παραλλαγή Όμικρον: Επί ποδός όλος ο πλανήτης – Κλείνουν τα σύνορα οι χώρες – Τι λένε οι ειδικοί του ΠΟΥ"

Κορωνοϊός: Η μετάλλαξη «Οmicron» έφτασε και στην Αυστραλία

Οι υγειονομικές αρχές της Αυστραλίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι εντοπίστηκαν δύο κρούσματα του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον του κορωνοϊού σε δύο ταξιδιώτες που έφτασαν στο Σίδνεϊ από το νότιο τμήμα της Αφρικής.

Οι αρχές της Νέας Νότιας Ουαλίας, στην ανατολική Αυστραλία, ανακοίνωσαν ότι πραγματοποίησαν τεστ τα οποία επιβεβαίωσαν την παρουσία του νέου αυτού στελέχους σε δύο ταξιδιώτες που έφτασαν χθες Σάββατο στο Σίδνεϊ.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Η μετάλλαξη «Οmicron» έφτασε και στην Αυστραλία"

Κορονοϊός: «Βουλιάζουν» Μακεδονία και Θράκη από τους ασθενείς – Στη «μάχη» και το 424 ΓΣΝ

Όλες τις δυνατές εφεδρείες επιστρατεύει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς οι ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες νοσηλείας ασθενών με κορονοϊό πιέζουν πολύ το σύστημα υγείας.

Από σήμερα το ΕΣΥ ενισχύεται με επιπλέον κλίνες νοσηλείας, από το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

25 απλές κλίνες νοσηλείας για ασθενείς Covid-19 διατίθενται με απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και με σκοπό την ενίσχυση των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης. Δεν αποκλείεται μάλιστα, εάν παραστεί ανάγκη, να παραχωρηθούν και επιπλέον κρεβάτια από άλλα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα, το οποίο υποβλήθηκε από τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, Ιωάννη Κωτσιόπουλο, μετά από εντολή του Υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη και της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα.

Έκρυθμη η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης Τ

Την ίδια στιγμή, η βόρεια -όπως και η κεντρική Ελλάδα- “βουλιάζουν” από κρούσματα και νοσηλείες, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχουν σημάδια ύφεσης στην πίεση που υφίσταται το υγειονομικό σύστημα.

Σήμερα στα 30 νοσοκομεία της Μακεδονίας και Θράκης νοσηλεύονται 1.554 ασθενείς με κορονοϊό, από σύνολο 4.500 νοσηλευομένων σε όλη τη χώρα. Η κατάσταση δεν δείχνει να ομαλοποιείται, παρά τη διαρκή αύξηση των κλινών Covid με τη συμμετοχή των ιδιωτικών νοσοκομείων, τη μετατροπή χρήσης κλινικών άλλων νόσων σε κλινικές Covid, αλλά και χειρουργικών κλινών, σε κλίνες ΜΕΘ Covid.

Μόνο στην τελευταία εφημερία του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ επιπλέον 68 ασθενείς προστέθηκαν στις υπάρχουσες νοσηλείες, ενώ ένας αριθμός νοσηλευομένων χρειάστηκε να μεταφερθεί στο “Γ.Γεννηματάς” της Θεσσαλονίκης.

Τα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας κινδυνεύουν να εξαντλήσουν τις εφεδρείες τους, όχι μόνο σε κρεβάτια, αλλά και σε οξυγόνο και συσκευές high flow, εξαιτίας της υψηλής ζήτησης και κατανάλωσης. Οι διοικήσεις των δύο Υγειονομικών Περιφερειών κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να μην περιορίσουν την εξυπηρέτηση άλλων νόσων υπέρ της νοσηλείας του κορονοϊού, όμως, σε πολλά νοσοκομεία αυτό είναι αδύνατον. Το προσωπικό βρίσκεται στα όρια της εξάντλησης και ο χειμώνας είναι ακόμη μπροστά.

Πάνω από 8 στους 10 οι ανεμβολίαστοι στις ΜΕΘ

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και είναι αμείλικτοι. Η συντριπτική πλειοψηφία των νοσηλευομένων σε όλες τις βαθμίδες νοσηλείας στα νοσοκομεία είναι πολίτες που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά της Covid. Τα επίσημα νούμερα οδηγούν στον αυτονόητο συνειρμό, ότι με μεγαλύτερα ποσοστά εμβολιασμού στη βόρεια Ελλάδα, η εικόνα σήμερα θα μπορούσε να ήταν εντελώς διαφορετική. Αναλυτικά: Στη 3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας, νοσηλεύονται 807 συνολικά ασθενείς με Covid. Από αυτούς: 646 σε απλές κλίνες (οι 7 στους 10 ανεμβολίαστοι) 51 σε high flow κλίνες (9 στους 10 ανεμβολίαστοι) 111 σε ΜΕΘ (8 στους 10 ανεμβολίαστοι). (Οι νοσηλείες σε ΜΕΘ αυξήθηκαν κατά 10 ασθενείς, σε μία μόλις ημέρα)

Στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας – Θράκης, νοσηλεύονται 747 συνολικά ασθενείς με Covid. Από αυτούς: 598 απλές κλίνες (πάνω από 7 στους 10 είναι ανεμβολίαστοι) 67 high flow (9 στους 10 ανεμβολίαστοι) 82 ΜΕΘ (πάνω από 8 στους 10 ανεμβολίαστοι).

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τα επιδημιολογικά μαθηματικά μοντέλα, ο κίνδυνος διασωλήνωσης για όσους είναι πάνω από 65 ετών και δεν έχουν εμβολιασθεί, είναι 18 φορές μεγαλύτερος σε σχέση με έναν συνομήλικό τους πλήρως εμβολιασμένο.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: «Βουλιάζουν» Μακεδονία και Θράκη από τους ασθενείς – Στη «μάχη» και το 424 ΓΣΝ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news