facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

DW: Πλήρης στήριξη των γερμανικών κομμάτων στην συμφωνία των Πρεσπών

Σημαντικοί γερμανοί πολιτικοί μιλούν στην Deutsche Welle για την κυβερνητική κρίση στην Ελλάδα και τη Συμφωνία των Πρεσπών. Επισημαίνουν πως η κυβερνητική κρίση δεν σημαίνει απαραίτητα και ευρύτερη πολιτική κρίση.

Την πεποίθηση τους ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών εκφράζουν εκπρόσωποι των κομμάτων της γερμανικής βουλής. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα παραμείνει πρωθυπουργός ως το φθινόπωρο. Πάντως κανείς δεν θεωρεί ότι η κυβερνητική κρίση θα μετατραπεί σε πολιτική κρίση της Ελλάδας.
Δεν εκτιμούν ότι θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές
Ο Μάρτιν Σουλτς δεν φοβάται μια διαρκή κρίση στην Ελλάδα
Ο Μάρτιν Σουλτς δεν φοβάται μια διαρκή κρίση στην Ελλάδα
Την ελπίδα ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα συγκεντρώσει στη βουλή τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών για την κυβερνητική πλειοψηφία, εκφράζει ο πολιτικός του κόμματος Η Αριστερά και πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Γερμανίας-Ελλάδας της γερμανικής βουλής, Γκρέγκορ Γκίζι. Σε περίπτωση που το πετύχει, ο κ.Γκίζι είναι πεπεισμένος πως «η κυβέρνηση θα αντέξει μέχρι τις εκλογές το φθινόπωρο - και ας ελπίσουμε και μετά».
Πολύ πιο αισιόδοξος είναι ο σοσιαλδημοκράτης βουλευτής και πρώην πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. «Είμαι σίγουρος πως μερικούς μήνες πριν την κανονική ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, η πλειονότητα των βουλευτών δεν θέλει πρόωρες εκλογές». Ο κ. Σουλτς εκτιμά ότι ο Α. Τσίπρας «θα κυβερνήσει με εναλλασσόμενες πλειοψηφίες ως το τέλος της εκλογικής περιόδου. Ο μέχρι τώρα συνασπισμός ήταν σίγουρα κάπως πιο σταθερός αλλά δεν φοβάμαι ότι θα υπάρξει διαρκής κρίση».
Στις ίδιες εκτιμήσεις καταλήγει και ο αντιπρόεδρος της ΚΟ των Φιλελευθέρων Αλεξάντερ Γκραφ Λάμπσντορφ. Παρά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση δεν αποκλείει ο Αλέξης Τσίπρας «να εξασφαλίσει τις έξι ψήφους που του λείπουν για την κυβερνητική πλειοψηφία». Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει τότε η χώρα οδεύει, κατά τη γνώμη του, σε πρόωρες εκλογές. «Επειδή όμως τον Οκτώβριο ούτως ή άλλως προβλεπόταν εκλογές δεν μπορεί να γίνεται λόγος για πολιτική κρίση» επισημαίνει. Η κυβερνητική κρίση δημιούργησε μεν μια «σοβαρή κατάσταση αλλά δεν υπάρχει λόγος για υπερβολική ανησυχία» εκτιμά ο πολιτικός των Φιλελευθέρων.
Στήριξη για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Λάμπσντορφ: Ο Κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να αντισταθεί στον πειρασμό να μετατρέψει το ονοματολογικό σε προεκλογικό θέμα
Λάμπσντορφ: "Ο Κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να αντισταθεί στον πειρασμό να μετατρέψει το ονοματολογικό σε προεκλογικό θέμα"
Πλήρη στήριξη στην ελληνική κυβέρνηση παρέχουν τα γερμανικά κόμματα αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Εύχομαι επιτυχία στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, να συγκεντρώσει μια νέα πλειοψηφία στην βουλή προκειμένου να ψηφιστεί η συμφωνία» δηλώνει στην Deutsche Welle ο Γκούντερ Κρίχμπαουμ, Χριστιανοδημοκράτης πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου. «Μετά από πολλά χρόνια προέκυψε η ιστορική ευκαιρία να επιλυθεί η διένεξη για το όνομα. Αυτό δεν θα δημιουργήσει μόνο σταθερότητα στις δύο χώρες αλλά και σε ολόκληρη την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης» τονίζει. «Ο Τσίπρας διαθέτει μια επαρκή πλειοψηφία» εκτιμά ο Μάρτιν Σούλτς στην Deutsche Welle.«Ακόμη και το υπερεθνικιστικό κόμμα ΑΝΕΛ που εγκατέλειψε τώρα την κυβέρνηση, είναι διαιρεμένο σε αυτό το θέμα». 
Για τον δε αντιπρόεδρο της ΚΟ των Φιλελευθέρων Αλεξάντερ Γκραφ Λάμπσντορφ μια απώλεια της κυβερνητικής πλειοψηφίας για τον Αλέξη Τσίπρα θα συνιστούσε «πλήγμα στην πορεία για μια λύση» στο ονοματολογικό. Η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ θα παρέμενε αβέβαιη. Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ δηλώνει: «Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να αντισταθεί στον πειρασμό να μετατρέψει αυτό ζήτημα σε προεκλογικό θέμα. Αντιθέτως, θα πρέπει να επιδείξει σε αυτό το ζήτημα αίσθημα ευθύνης και να υποστηρίξει τη γραμμή του πρωθυπουργού ΑλέξηΤσίπρα».
Έκκληση προςτα «προοδευτικά κόμματα»
Σάρατσιν: Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια σημαντική συμβολή της Ελλάδας για το μέλλον της ΕΕ
Σάρατσιν: "Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια σημαντική συμβολή της Ελλάδας για το μέλλον της ΕΕ"
«Πολιτική διορατικότητα και θάρρος» αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών πιστοποιεί στον Αλέξη Τσίπρα ο Μάνουελ Σάρατσιν, βουλευτής των Πρασίνων και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του γερμανικού κοινοβουλίου. Ο έλληνας πρωθυπουργός «απέδειξε με εντυπωσιακό τρόπο πόσο σημαντική είναι η συμβολή της Ελλάδας για το μέλλον της ΕΕ». Η ΕΕ θα έχει τη δυνατότητα «να συμβάλλει με τον καλύτερο τρόπο στη σταθεροποίηση και την ανάπτυξη της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων». 
Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι όμως «σημαντική και για το εθνικό συμφέρον της Ελλάδας», επισημαίνει ο κ.Σάρατσιν. Ο αντιπρόεδρος της επιστημονικής Εταιρείας Νοτιοανατολικής Ευρώπης εκφράζει την αισιοδοξία ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία για την επικύρωση της συμφωνίας. Επίσης, εκφράζει «εμπιστοσύνη στα προοδευτικά κόμματα στην ελληνική βουλή ότι θα αντιμετωπίσουν με αίσθημα ευθύνης μια τόσο σημαντική απόφαση όπως την επίλυση της διένεξης για το όνομα που διαρκεί εδώ και δεκαετίες». 
dw
Διαβάστε Περισσότερα » "DW: Πλήρης στήριξη των γερμανικών κομμάτων στην συμφωνία των Πρεσπών"

Νέο κύμα κακοκαιρίας: Έντονες βροχές και άνεμοι 10-11 μποφόρ

Τα φαινόμενα της νέας σύντομης κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξουν τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα κατά τη διάρκεια της Τρίτης, θα είναι ιδιαίτερα έντονα. Οι εντάσεις των ανέμων στο νότιο και νοτιοανατολικό Αιγαίο θα φτάνουν τα 10 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα στα Δωδεκάνησα τοπικά και τα 11 μποφόρ, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις του meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (EAA).

Την Τρίτη οι βροχές και οι καταιγίδες που θα εκδηλωθούν κυρίως στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, αναμένονται κατά τόπους ισχυρές και ενδεχομένως να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Βόρειας Κρήτης με σχετικά χαμηλό υψόμετρο.




Επίσης, πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και ημιορεινά της Στερεάς, της Εύβοιας και ιδιαίτερα της Πελοποννήσου, ενώ πρόσκαιρα θα χιονίσει και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο. Πάντως τα φαινόμενα στα ηπειρωτικά σταδιακά θα εξασθενήσουν και μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν.

Τις πρωινές ώρες της Τρίτης πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα βορειότερα τμήματα του νομού Αττικής, ενώ είναι πιθανό να εκδηλωθεί πρόσκαιρη χιονόπτωση και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα βόρεια και βορειοδυτικά.

Το meteo-EAA δημιούργησε και ένα χάρτη όπου απεικονίζεται η εκτιμώμενη θέση του βαρομετρικού χαμηλού στις 09:00 το πρωί της Τρίτης (989-990 hPa δυτικά της Κω).


meteo_varo
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο κύμα κακοκαιρίας: Έντονες βροχές και άνεμοι 10-11 μποφόρ"

Η απάντηση του Υπάτιου Πατμάνογλου για την αποζημίωση-μαμούθ για το τροχαίο με την Porsche

Μέσω του δικηγόρου του απαντά σχετικά με την αποζημίωση των 1,2 εκατ. ευρώ που επιδίκασε πρωτόδικα το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, ο Υπάτιος Πατμάνογλου.

Ο δικηγόρος, Ιωάννης Ντεμογιάννης, διευκρίνισε πως το ποσό αυτό διεκδικούν εννέα άτομα. «Οι ενάγοντες ήταν δέκα αλλά έχει αποβιώσει η μία γιαγιά του Υπάτιου. Δεν έχω εξουσιοδότηση για να αναφέρω τα ποσά ούτε και τα ονόματα των λοιπών εναγόντων (...) Είναι άδικο να γράφονται τέτοια πράγματα - ότι το ποσό αυτό θα το εισπράξει ο ίδιος. Δεν έχει πραγματικά βάση», τόνισε ο δικηγόρος μιλώντας στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη στο Star, προσθέτοντας ότι το ποσό δεν θα μοιραστεί ισόποσα στους συγγενείς.

Ο κ. Ντεμογιαννης διευκρινίζει ότι το ποσό αυτό επιδικάστηκε τόσο σε βάρος της ασφαλιστικής εταιρείας όσο και σε βάρος και του κ. Βακάκη αλλά είναι μέσα στα όρια που καλύπτει η ασφαλιστική εταιρεία και επομένως η οικογένεια Βακάκη δεν θα πληρώσει κάτι.

«Η αγωγή έγινε κατά της ασφαλιστικής εταιρείας και του ιδιοκτήτη. Η απόφαση είναι εναντίον και των δύο αλλά τα χρήματα τα πληρώνουν οι ασφαλιστικές εταιρείες διότι είναι μέσα στα όρια. Εμείς δεν είχαμε κάποια επαφή με τον κ. Βακάκη», υποστηρίζει μεταξύ άλλων ο δικηγόρος και διαψεύδει ότι ο πελάτης του ήρθε σε επαφή για εξωδικαστικό συμβιβασμό. «Δεν έχει καμία βάση απολύτως αυτό», είπε χαρακτηριστικά.



iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Η απάντηση του Υπάτιου Πατμάνογλου για την αποζημίωση-μαμούθ για το τροχαίο με την Porsche "

EBZ: Τευτλοπαραγωγοί κατέλαβαν τα γραφεία της βιομηχνίας – Τι ζητούν

Σε κατάληψη των γραφείων διοίκησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ (ΕΒΖ), στη Θεσσαλονίκη, προχώρησαν από νωρίς το απόγευμα τευτλοπαραγωγοί.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των τευτλοπαραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας, Σάκης Πίππας επισήμανε:»Θα κατασκηνώσουμε εδώ στην έδρα της εταιρείας μέχρι να πάρουμε συγκεκριμένες απαντήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι με την τευτλοκαλλιέργεια στη χώρα μας, την τύχη της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και φυσικά το πότε θα πληρωθούμε. Έχουμε να λαμβάνουμε 1,7 εκατ. ευρώ για τη φετινή σοδειά που παραδώσαμε και άλλα 800.000 ευρώ από παλαιές οφειλές».

Όπως είπε, ανά βάρδιες, οι 2.500 τευτλοπαραγωγοί της χώρας, από Ημαθία, Θεσσαλία, Σέρρες και Ορεστιάδα, θα παραμείνουν στα γραφεία διοίκησης της ΕΒΖ «για όσο χρειαστεί».

Υψηλόβαθμο μέλος της διοίκησης της ΕΒΖ, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι τευτλοπαραωγοί θα δικαιωθούν μέσα από τις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη και επισήμανε ότι εντός των επόμενων ημερών θα συζητηθεί το εάν τελικά υπάρξει τευτλοκαλλιέργεια στη χώρα μας το 2019.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για τη μετάταξη μέρος των εργαζομένων στης ΕΒΖ στο δημόσιο τομέα και ορισμένων να εντάσσονται σε προσυνταξιοδοτικό πρόγραμμα. Όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΕΒΖ, Χριστόδουλος Βαρκάκης, οι μισοί εκ των 210 εργαζομένων της ΕΒΖ θα μεταταχθούν στο δημόσιο και οι άλλοι στο προσυνταξιοδοτικό πρόγραμμα και ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τέσσερις μήνες, με το συνολικό ποσό που έχουν να λαμβάνειν να προσεγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "EBZ: Τευτλοπαραγωγοί κατέλαβαν τα γραφεία της βιομηχνίας – Τι ζητούν"

Λάρισα: Διαμαρτυρήθηκαν έξω από το γραφείο του Βασίλη Κόκκαλη [εικόνες]

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν αργά το απόγευμα της Δευτέρας έξω από το γραφείο του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλη Κόκκαλη, μικρή μερίδα πολιτών, που αυτοπροσδιορίζονται ως μέλη του «Μακεδονικού Συνδέσμου Ελληνιστικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς».
Παρουσία μεγάλης αστυνομικής δύναμης περίπου 20 άτομα φώναξαν συνθήματα κατά του Λαρισαίου υφυπουργού.
Να σημειωθεί ότι το γραφείο του κ. Κόκκαλη ήταν κλειστό, και φυσικά εκτός από τον ίδιο τον υφυπουργό που απουσιάζει δεν υπήρχε κανένας συνεργάτης του μέσα.
Δείτε φωτογραφίες:
onlarissa
Διαβάστε Περισσότερα » "Λάρισα: Διαμαρτυρήθηκαν έξω από το γραφείο του Βασίλη Κόκκαλη [εικόνες] "

Καμμένος κατά Βούτση: Δεν μπορεί να παίρνει άδειες ο Κουφοντίνας και κάποιοι να τον υποδέχονται έξω από τη φυλακή

«Καμία χρήση του όρου "Μακεδονία"» επέμεινε ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ενώ επιτέθηκε εκ νέου στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι, ουσιαστικά, ο πρόεδρος της ΝΔ διαφωνεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά δεν είναι αντίθετος στην παραχώρηση του ονόματος «Μακεδονία». Αιχμές όμως επεφύλασσε και για τον Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με την... επιβράβευση βουλευτών των ΑΝΕΛ, που θα παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Απευθύνω δημόσια πρόσκληση στον κύριο Μητσοτάκη να απαντήσει τώρα αν συνυπογράφει με μας πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, με την προϋπόθεση να μην παραχωρήσει όνομα με τον όρο Μακεδονία και να μην διαπραγματευτεί τη Συμφωνία των Πρεσπών» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος. «Επιμένουμε: καμία χρήση του όρου Μακεδονία. Θα κάνω οτιδήποτε προβλέπεται συνταγματικά για να μην περάσει η συμφωνία» προσέθεσε.

Ωστόσο, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη ότι τον Ιούνιο «ήθελε να ρίξει την κυβέρνηση, προκειμένου να παραδώσει ο ίδιος τον όρο Μακεδονία», αλλά και ότι «παραμένει στη λύση για σύνθετη ονομασία», προσθέτοντας πως «διαφωνεί με τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά παραχωρεί τον όρο Μακεδονία».

«Οι βουλευτές που φεύγουν από μένα, αποστατούν και με προδίδουν» τόνισε στη συνέχεια ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. «Και μόνος μου να μείνω, τα ίδια θα λέω» σημείωσε, για να επιτεθεί στη συνέχεια στον Αλέξη Τσίπρα, υιοθετώντας ουσιαστικά τα περί «απαγωγής» βουλευτών. «Ο κ. Τσίπρας ήταν πάντα ειλικρινής σε μένα, αλλά είχε υποχρέωση να μην δώσει καρέκλα σε αυτούς που φεύγουν από μένα» υπογράμμισε. «Οι άνθρωποι που πούλησαν εμένα, θα πουλήσουν και τον κ. Τσίπρα» ήταν το «καρφί» του προέδρου των ΑΝΕΛ.

Χαρακτήρισε, ωστόσο, «έντιμη» την στάση του κ. Παπαχριστόπουλου, καθώς, όπως είπε, «είχε ξεκαθαρίσει εξ αρχής τι θα κάνει».



«Θα παλέψω να μην υπάρξει το 151. Αύριο στο Κοινοβούλιο θα τεκμηριώσω τη στάση μου. Αυτή την κυβέρνηση εγώ τη γέννησα και την κράτησα μαζί με τον Τσίπρα, κρατώντας ένα πολύ ιδιαίτερο υπουργείο. Έλεγαν θα καταργηθούν οι παρελάσεις και οι εικόνες, οι παρελάσεις διπλασιάστηκαν και οι εικόνες μπήκαν στο εθνόσημο, δεν έγιναν αυτά. Η κυβέρνηση τώρα ζητά εμπιστοσύνη για τις Πρέσπες, σε αυτό δεν έχει τη δική μας στήριξη. Προσπάθησα να μεταπείσω τον Τσίπρα, αλλά δεν τα κατάφερα» συνέχισε ο κ. Καμμένος, αφήνοντας νέες αιχμές: «Αν κάποιοι αποστάτησαν με αντάλλαγμα την έδρα τους, λυπάμαι πάρα πολύ. Η κυρία Κουντουρά με πρόδωσε και μένα και τους ψηφοφόρους της και ο κ. Κόκκαλης μέχρι να πάει στην Κίνα, έλεγε πως δεν θα ψήφιζε τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά θα πει ναι στην ψήφο εμπιστοσύνης. Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια».

Στη συνέχεια, δήλωσε ότι παραμένει σταθερός στις απόψεις του. «Η κυβέρνηση ζητά ψήφο εμπιστοσύνης, που τη συνδέει με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Είναι πονηρό το γιατί ο κ. Μητσοτάκης επιμένει στην εθνότητα και στο όνομα και δεν πάει στο ότι καταργείται το erga omnes. Η Συμφωνία αυτή δεν έχει καμία σχέση με αυτή που έφερε ο Κοτζιάς. Η Συμφωνία είναι αντισυνταγματική και πρέπει να ψηφιστεί με 180 βουλευτές. Καλώ τον κ. Τσίπρα να πάει σε δημοψήφισμα. Ο κ. Μητσοτάκης να καταλάβει τις πολιτικές προτεραιότητες».

Όσο για το αν θα πάει στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, την ερχόμενη Κυριακή στο Σύνταγμα, απάντησε χαρακτηριστικά: «Θα είμαστε παρόντες. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε».

Κλείνοντας, είπε ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν τον δέχονταν, εξαιτίας των διαφορετικών θέσεών τους. «Κατά καιρούς ο κ. Βούτσης μου είχε επιτεθεί. Είχαμε διαφωνήσει για την υπόθεση Κουφοντίνα και τις άδειές του. Τον ενοχλεί να αναφέρομαι στην υπόθεση Κουφοντίνα. Και δεν μπορεί κάποιοι να τον υποδέχονται έξω από τη φυλακή και να παίρνει άδειες ο Κουφοντίνας. Και ο κ. Φίλης δεν με ήθελε, τον ενοχλούσαν οι απόψεις μου για την Εκκλησία και τις παρελάσεις. Ήθελαν να περάσουν απόψεις για τους αρνητές στράτευσης. Δεν τα πέρασα εγώ αυτά».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Καμμένος κατά Βούτση: Δεν μπορεί να παίρνει άδειες ο Κουφοντίνας και κάποιοι να τον υποδέχονται έξω από τη φυλακή"

Ο Δανέλλης απάντησε στον Θεοδωράκη: Θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα

Ο Σπύρος Δανέλλης απάντησε το «τελεσίγραφο» του Σταύρου Θεοδωράκη που έληγε απόψε, προκειμένου να ξεκαθαρίσει την στάση του ως προς την ψήφο εμπιστοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Ποτάμι η απάντηση του βουλευτή ήταν ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Σταύρος Θεοδωράκης θα ανακοινώσει αύριο στη Βουλή την διαγραφή του βουλευτή του από την ΚΟ του Ποταμιού. «Είναι προφανές ότι έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος» ανέφεραν στελέχη κοντά στον Στ. Θεοδωράκη.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού είχε συναντηθεί το απόγευμα της Δευτέρας με τον Σπύρο Δανέλλη από τον οποίο, ζήτησε να του απαντήσει έως το βράδυ απόψε, ξεκαθαρίζοντας τη θέση του και τις τελικές του αποφάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Θεοδωράκης διεμήνυσε στον κ. Δανέλλη ότι η θέση του Ποταμιού είναι να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ενώ δεν αλλάζει η απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τη στάση του κόμματος σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών. Δηλαδή, ο κάθε ένας βουλευτής θα αποφασίσει κατά συνείδηση.

Η συνάντηση κρίθηκε επιβεβλημένη καθώς ο κ. Θεοδωράκης ήθελε να γνωρίζει, πριν αρχίσει η συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης, τις τελικές αποφάσεις του κ. Δανέλλη, καθώς εάν επιμείνει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, δεν διαφοροποιείται μόνο από τη θέση του Ποταμιού αλλά δημιουργούνται νέα πολιτικά δεδομένα. «Πρέπει σήμερα να ξεκαθαρίσει οπωσδήποτε για να ξέρω κι εγώ τι θα κάνω», ανέφερε νωρίτερα ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνεργάτες του.

Επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του iefimerida.gr

Οπως έγραφε νωρίτερα κατ’ αποκλειστικότητα το iefimerida.gr ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι σφόδρα ενοχλημένος με την στάση του Σπύρου Δανέλλη. Σε όλες τις τελευταίες συνεδριάσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού η απόφαση να μη δοθεί σε καμία περίπτωση ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν κατηγορηματική. Ο κ. Δανέλλης είχε τότε δεσμευθεί ότι αν ψήφιζε υπέρ της κυβέρνησης, θα παραιτείτο από βουλευτής.

«Θα διαγραφεί από την ΚΟ»

Ο Γιώργος Μαυρωτάς αντιπρόεδρος και βουλευτής στο Ποτάμι, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, επανέλαβε ότι το κόμμα του δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση και μάλιστα για την συγκεκριμένη ψηφοφορία, τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας. Κάτι που δεν ισχύει για την ψηφοφορία στην Συμφωνία των Πρεσπών.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Δανέλλης απάντησε στον Θεοδωράκη: Θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα "

Μητσοτάκης: Σκηνοθετημένο διαζύγιο για να βολευτούν Τσίπρας και Καμμένος

Να αναλάβουν τις ευθύνες τους κάλεσε τους βουλευτές που προτίθενται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου αφού επανέλαβε την θέση της ΝΔ ότι το διαζύγιο των κυβερνητικών εταίρων είναι «στημένο» πρόσθεσε ότι αυτή η κίνηση εξυπηρετεί τόσο τον Αλέξη Τσίπρα, όσο και τον Πάνο Καμμένο. Τόνισε ότι εφόσον δεν κυρωθεί από την παρούσα βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών τότε η διαπραγμάτευση θα γίνει από μηδενική βάση από την κυβέρνηση της ΝΔ, και απάντησε κατηγορηματικά αρνητικά στην ερώτηση αν έχει δεχθεί πιέσεις από τη γερμανική πλευρά για να δεχθεί η ΝΔ τη Συμφωνία. 





Για το κυβερνητικό διαζύγιο,  ο κ.Μητσοτάκης πρόσθεσε:
Τσίπρας και καμμένος βρίσκονται σε  απόλυτη συνεννόηση  για να βολευτούν και οι δύο: Ο ένας για να μην βάλει την υπογραφή του στη Συμφωνία των Πρεσπών και ο άλλος για να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης. Δανείζει βουλευτές για να αποσπάσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, ο κ.Τσίπρας», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.  Όχι δεν πιστεύω τον Καμμένο. Οι δυο των ΑΝΕΛ παραμένουν υπουργοί και οι δύο δεν διαγράφονται από τους ΑΝΕΛ, ώστε να μείνουν στη Βουλή. Είναι μία συνεννοημένη αποχώρηση. Είναι ένα σκηνοθετημένο διαζύγιο. Απλά πλέον συγχωνεύτηκαν και αποτελούν ένα. Βλέπουμε μία βαθιά έκπτωση στην πολιτική ζωή. 

-Δεν υπάρχει νέα αρχή. Είναι ένα κακοστημένο θέατρο. Ο Καμμένος θα δώσει τη δυνατότητα να μείνει στην κυβέρνηση. Τώρα δανείζει τους βουλευτές του και δίνει τη δυνατότητα στον Τσίπρα, να αποσπάσει την ψήφο εμπιστοσύνης. Καλώ όλους τους βουλευτές να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Ψήφος εμπιστοσύνης στον Τσίπρα, σημαίνει ναι στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Τσίπρας είναι ταυτισμένος με το ψέμα, τον κυνισμό και την εθνική ταπείνωση.

Η ΝΔ είναι ένα μεγάλο κεντροδεξιό κόμμα. Κάθε φορά που η ΝΔ πετύχαινε μεγάλα ποσοστά, ήταν όταν η ΝΔ από κόμμα, γινόταν παράταξη. Αυτό θέλω να κάνω τις επόμενες ημέρες. Συναντώ πολύ κόσμο που μου λέει ότι δεν ψηφίζει ΝΔ, αλλά θα με εμπιστευτούν. Το διακύβευμα είναι να φύγει αυτή η κυβέρνηση.

Για ψήφο εμπιστοσύνης: 

Αν κρίνω από τις δηλώσεις αυτής της ετερόκλητης ομάδας των βουλευτών που ανακάλυψαν τη γοητεία του Τσίπρα, πιθανόν ο Τσίπρας να πετύχει τους 151 βουλευτές. Εύχομαι ο Τσίπρας να μην πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης. Έχω άδικο που ζητώ από την αρχή εκλογές; Πιστεύω ότι τα πράγματα θα ήταν καλύτερα αν είχαν γίνει εκλογές. Εκπροσωπούμε ένα διαφορετικό ήθος και ύφος εξουσίας. Μέλημά μας πώς θα ξαναχτίσουμε τη μεσαία τάξη. Θεωρώ δύσκολο να ξεπεράσει τον σκόπελο των ευρωεκλογών. Εκλογές εντός του 2019 θα γίνουν. Τον φάγαμε τον γάιδαρο, ή την καμήλα, όπως έλεγε ο Τσίπρας. Είναι καλό να πάμε σε εκλογές το συντομότερο δυνατό. Κινήσεις όπως η πρόταση μομφής, δεν προαναγγέλλεται.

Για Πρέσπες: 

Ο Καμμένος είχε τη δυνατότητα να ρίξει την κυβέρνηση και δεν το έκανε. Κινείται μεταξύ γραφικότητας και τραγικότητας σε όλο το δημόσιο βίο του. Το όνομα Μακεδονία είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα υπόλοιπα στοιχεία της συμφωνίας. Από εκεί ξεκινούν τα αλυτρωτικά σχέδια. Η θέση της ΝΔ είναι η ίδια από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Ουδέποτε εκείνος αναγνώρισε την ονομασία Μακεδονία, καθώς γνώριζε τους κινδύνους. Είναι η ίδια θέση, με του Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι. Η συμφωνία είναι γραμμένη με τέτοιο τρόπο που υπάρχει και η ταυτότητα και η εθνότητα. Προφανώς και θα καταψηφήσουμε τη συμφωνία. Αν έχουν προηγηθεί εκλογές, η βουλή δεν θα κυρώσει τη συμφωνία.

Για την επόμενη μέρα: 

Είναι χρέος μου να είμαι ρεαλιστής και έντιμος. Αν η συμφωνία κυρωθεί στη Βουλή και ταυτόχρονα η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, αυτό θα έχει γίνει. Όμως δεν θα έχουν μπει στην ΕΕ. Δεν θα πω ποτέ καλώς τον Μακεδόνα πρωθυπουργό. Η ένταξη στην ΕΕ θα εξαρτηθεί από τις σχέσεις καλής γειτονίας που θα δείξουν.

Αν δεν περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή: 

Αν η Συμφωνία δεν περάσει, τότε ξεκινάμε από την αρχή. Διαπραγματευόμαστε από την αρχή.

Για Μέρκελ και Σκόπια: 

Πρέπει να σας πω ότι ουδέποτε έχω δεχθεί πιέσεις για το θέμα της Συμφωνίας. Εξήγησα στο Λαϊκό Κόμμα τις θέσεις μας και τους λόγους που δεν είμαστε υπέρ. Τα ίδια λέω εντός, τα ίδια και εκτός.

Αν δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης, έχει νόημα να κάνει πρόταση μομφής;

Για να το ξεκαθαρίσω. Συνταγματικά, έχουμε τη δυνατότητα. Αυτή τη στιγμή όμως, έχουμε μπροστά μας τη συζητήση για την ψήφο εμπιστοσύνης. Επιμένω ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ζημιώνει τον τόπο και εύχομαι να μην εξασφαλίσει τους 151. Επιμένω να τους λέω κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, διότι παραμένουν πέντε υπουργοί των ΑΝΕΛ.

Για οικονομία: 

Ο Τσίπρας έκοψε το ΕΚΑΣ, αύξησε 29 φόρους, πολλούς έμμεσους και έκανε 17 παρεμβάσεις, που μείωσε το εισόδημα των συνταξιούχων. Ο Τσίπρας τους τιμώρησε. Η ελληνική κοινωνία είναι πολύ πιο ώριμη και το να δίνουμε κάποιο συγκυριακό επίδομα, μία φορά τα Χριστούγεννα, δίνει λύση. Εμείς λέμε για νέο μείγμα. Μείωση των φόρων και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Οι συνταξιούχοι θέλουν να μην είναι τα εγγόνια τους εξαρτημένα από τα 100 ευρώ τους, αλλά να βρουν δουλειές.

Με ποιους τρόπους θα ενισχυθούν οι τάξεις που επλήγησαν στην κρίση;

Μιλάω για ευνομία, για πρότυπα σχολεία... Είναι μέτρα που ευνοούν τους πλούσιους; Όταν μιλάμε για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και την αντιμετώπιση των μακροχρόνια ανέργων, με σχέδιο, να δώσουμε τη δυνατότητα σε αυτούς τους ανθρώπους, να επιστρέψουμε στην παραγωγική διαδικασία, θέλουμε να κάνουμε καλύτερη τη ζωή τους.

Για ΕΝΦΙΑ: 

Ο ΕΝΦΙΑ ξεκίνησε νωρίτερα από τη ΝΔ, με άλλη ονομασία. Εγώ δεν είπα ότι θα καταργήσω τον ΕΝΦΙΑ. Είπα ότι θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε βάθος διετίας. Αυτό μπορούμε να κάνουμε, τόσο αντέχει η οικονομία σύμφωνα με τις μελέτες μας.

Η ΝΔ πόσο μείωσε τις συντάξεις και τους μισθούς; Για τη γενικότερη δυσπιστία στο πολιτικό σύστημα...

Αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά την πολιτική και την οικονομία με τον Τσίπρα. Θέλω να πείσω τους καχύποπτους πολίτες ότι μπορούμε καλύτερα και πολλές από τις δεσμεύσεις, στο πλαίσιο της καλής εμπιστοσύνης με τους εταίρους μας, να διαπραγματευτούμε. Δεν θα πω ότι θα καταργήσω τα πλεονάσματα. Ξέρω την Ευρώπη. Μετά από έναν χρόνο, ή παραπάνω, μπορούμε να συζητήσουμε. Κανείς έξω δεν μου έχει πει ότι αυτό που λέω, είναι παράλογο. Λέω έξω αυτό που βλέπω, περιγραφώ όσα βλέπω. Προτεραιότητα άμεση η μείωση του κόστους δανεισμού.

Για νόμο Κατρούγκαλου και χρηματοδότηση της πολιτικής του...

Μετά από έναν χρόνο, μπορούμε να συζητήσουμε τους εταίρους τα πλεονάσματα. Για τα χρήματα... Η κυβέρνηση έδωσε φέτος 700 εκατ. ως επίδομα. Το κόστος μισθοδοσίας στο Δημόσιο αυξήθηκε κατά 2 δισ. από το 2015. Αυτό θα συγκρατηθεί. Δεν πρόκειται να προχωρήσουμε στον αθρόο αριθμό προσλήψεων που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα γίνουν απολύσεις και το ξεκαθαρίζω. Όμως έχουμε τη δυνατότητα να περιορίσουμε το Κράτος. Με όλες αυτές τις στρατιές των μετακλητών υπαλλήλων. Ο Τσιπρας έτσι έλεγε σε δημοσιογράφο και τελικά προσέλαβε τον ίδιο δημοσιογράφο που του το έλεγε. Υπάρχουν δυνατότητες να εντοπιστεί και να περιοριστεί η φοροδιαφυγή. Μείωση φορολογίας και κίνητρα για ηλεκτρονικές συνδιαλλαγές. Όταν σε μία κοινωνία, η επιβάρυνση της φορολογίας και των εισφορών είναι τόσο μεγάλη, χρειάζονται αλλαγές.

Για επενδύσεις...

Εμείς πιστεύουμε στις ιδιωτικές επενδύσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύει. Ξέρουμε ποια είναι τα εμπόδια στις επενδύσεις. Χρειάζονται γενναίες τομές. Η χώρα πρέπει να κερδίσει αξιοπιστία. Αν δουν τις αλλαγές, θα έρθουν οι επενδυτές. Η Ελλάδα μπορεί να κάνει τη μεγάλη αναπτυξιακή έκπληξη και μπορούμε να το πετύχουμε.

Για τις 15.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών 

Η Παιδεία χρειάζεται ενίσχυση, αλλά δεν μπορώ να δεσμευτώ σε αριθμό, αν δεν μελετήσουμε τις ανάγκες. Οι προσλήψεις στην Παιδεία, πρέπει να ξεκινήσουν από την ειδική αγωγή. Όταν μελετήσουμε τα κενά, θα δώσουμε πόσες προσλήψεις θα γίνουν. Προσλήψεις εκπαιδευτικών μέσω ΑΣΕΠ και μόνο. Προσλήψεις θα γίνουν εκεί που πραγματικά χρειάζονται, με διαγωνισμούς μέσω ΑΣΕΠ. 

Για δάνεια ΝΔ...

Πράγματι η ΝΔ έχει πολλά δάνεια, προϊόν άλλης εποχής και νοοτροπίας. Τι έκανα; Μείωσα κατά 70% το κόστος λειτουργίας του κόμματος και κάλεσα τους νεοδημοκράτες να μας στηρίξουν. Έχουμε σήμερα 155.000 μέλη, που δίνουν 12 ευρώ τον χρόνο. Χρησιμοποιούμε την κρατική επιχορήγηση για να εξυπηρετούμε τα δάνειά μας.

Με ποιους θα κυβερνήσει αν δεν είναι αυτοδύναμος;

Και αυτοδύναμος να είμαι, θα επιδιώξω ευρύτερες συνεργασίες. Δεν υπάρχουν δυνάμεις πιο δεξιά από τη ΝΔ που να μπουν στη Βουλή. Δεν αναφέρομαι βέβαια στη Χρυσή Αυγή. Είναι ένα χυδαίο, εκτός Δημοκρατίας κόμμα. Θέλω όσο πιο ισχυρή εντολή, για να εφαρμόσω το πρόγραμμά μου. Θα κυβερνήσω με τους καλύτερους. Θα αναζητήσουμε και στελέχη εκτός ΝΔ, για να πραγματοποιήσουμε το πρόγραμμά μας.

Για την Υγεία...

Στα μέσα Φεβρουαρίου θα παρουσιάσουμε αναλυτικά το πρόγραμμα για την Υγεία.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης: Σκηνοθετημένο διαζύγιο για να βολευτούν Τσίπρας και Καμμένος"

Ορκίστηκε υπουργός Αμυνας ο Ευάγγελος Αποστολάκης [εικόνες & βίντεο]

Ορκίστηκε υπουργός Αμυνας ο τέως αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας.
Τον κ. Αποστολάκη υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Ο κ. Αποστολάκης έδωσε θρησκευτικό όρκο ενώπιον του αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κκ Ιερώνυμου και εν συνεχεία υπέγραψε το Πρωτόκολλο διορισμού του.
Ακολούθησαν οι εθιμοτυπικές φωτογραφίες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, καθώς και με την σύζυγο και τον γιο του κ. Αποστολάκη, που παρέστησαν κατά την τελετή ορκωμοσίας του στο Προεδρικό Μέγαρο. 
Ο Ευάγγελος Αποστολάκης αναλαμβάνει καθήκοντα υπουργού Αμυνας μετά την παραίτηση του Πάνου Καμμένου. Η τελετή παράδοσης παραλαβής του χαρτοφυλακίου από τον Πάνο Καμμένο αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη στο Πεντάγωνο.
Είχε προηγηθεί απόφαση του ΚΥΣΕΑ για την αποστρατεία του, διά περιφοράς, ενώ καθήκοντα αρχηγού του Γενικού Επιτελείου θα ασκεί ο πρώτος υπαρχηγός, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος.
Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣΦωτογραφίες: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Η συνάντηση με Τσίπρα στο Μαξίμου
Είχε προηγηθεί το μεσημέρι συνάντηση του Ευ. Αποστολάκη με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα συναντήθηκε στο Μαξίμου.
«Εγώ μίλησα και χτες για τους λόγους και είναι ένα σαφές μήνυμα σε ό,τι αφορά τη συνέχεια στον ευαίσθητο τομέα των Ενόπλων Δυνάμεων και της Άμυνας. Αυτό αφορά το εσωτερικό μας» είπε ο πρωθυπουργός στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, κατά την έναρξη της συνάντησης με τον κ. Αποστολάκη. «Αλλά είναι και ένα μήνυμα στο εξωτερικό, ότι ανεξάρτητα από τις διαφορές που μπορεί να έχουμε στο εσωτερικό μας, σε ό,τι αφορά στην υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων όλοι οι Έλληνες θα είμαστε ενωμένοι και θα μας βρουν ενωμένους όποια στιγμή θελήσουν να επιχειρήσουν οτιδήποτε που θα αμφισβητήσει την κυριαρχία μας».
Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «αυτό το μήνυμα δίνεται με τον καλύτερο τρόπο και πιστεύω ότι και από το καινούριο πόστο θα υπηρετήσετε με την ίδια αφοσίωση, συνέπεια, εντιμότητα, όπως κάνατε τόσα χρόνια ως στρατιώτης και αρχηγός αργότερα των Ενόπλων Δυνάμεων».
«Να είστε σίγουρος κύριε πρόεδρε και ευχαριστώ για την τιμή και την εμπιστοσύνη» σημείωσε ο κ. Αποστολάκης. Όπως είπε στον πρωθυπουργό, είναι εξαιρετική τιμή αυτή που του κάνει να του αναθέτει τα καθήκοντα του υπουργού Άμυνας. «Είναι τιμή και καθήκον και υποχρέωση» επισήμανε, συμπληρώνοντας ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως έκανε πάντα. «Προσπαθώντας να κάνω ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει στις παρούσες συνθήκες και με τη βοήθεια όλων» πρόσθεσε. «Γιατί θεωρώ», υπογράμμισε, «ότι αυτήν τη στιγμή η ενότητα είναι σημαντική υπόθεση, οι καταστάσεις που βιώνουμε δεν αφήνουν περιθώρια για να μην είμαστε ενωμένοι. Και ειδικά στα θέματα της εθνικής άμυνας ελπίζω ότι όλοι θα δείξουν την ευαισθησία που χρειάζεται».
Σημειώνεται ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ προσήλθε στη συνάντηση με τη στολή του, με τον κ. Τσίπρα να σχολιάζει με χιούμορ: «Φορέστε την καλά σήμερα, γιατί από αύριο θα σας λείψει».
«Είναι η τελευταία φορά που τη φοράω» ανέφερε ο κ. Αποστολάκης, με τον πρωθυπουργό να τον ρωτά πόσα χρόνια και εκείνον να απαντά από το 1976.

Οι πρώτες δηλώσεις του Ευάγγελου Αποστολάκη ως ΥΕΘΑ: Είμαι στρατιώτης, έχω μάθει να υπηρετώ το καθήκον
Ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ και νυν υπουργός Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης στις πρώτες του δηλώσεις μετά την υπουργοποίησή του, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την πρόταση που του έκανε και υποστήριξε «πως είναι στρατιώτης».
Συγκεκριμένα ανέφερε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στο ΥΠΕΘΑ «Εχω μάθει να υπηρετώ το καθήκον είμαι στρατιώτης. Εχω συνηθίσει να αναλαμβάνω την ευθύνη όσο βαριά και αν είναι,
εξάλλου η κατάσταση είναι αρκετά περίεργη και απαιτεί συναίνεση ενότητα και συνεργασία.
Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό για την πρόταση που μου έκανε. Θα υπηρετώ το καθήκον που αναλαμβάνω και προσβλέπω στη συνεργασία όλων των πολιτικών κομμάτων για το καλό της πατρίδας».
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ορκίστηκε υπουργός Αμυνας ο Ευάγγελος Αποστολάκης [εικόνες & βίντεο] "

Αύριο στις 12 το μεσημέρι ξεκινά η συζήτηση για τη ψήφο εμπιστοσύνης

Στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης θα ανοίξει η αυλαία της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής επί της προτάσεως του πρωθυπουργού για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Η έναρξη της συζήτησης προσδιορίστηκε τελικά στις 12 το μεσημέρι αντί για τις 10 το πρωί, μετά από αίτημα του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

ΑΠΕ/euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Αύριο στις 12 το μεσημέρι ξεκινά η συζήτηση για τη ψήφο εμπιστοσύνης"

Δολοφονία στις φυλακές Κορυδαλλού: Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ρίχνουν την ευθύνη οι σωφρονιστικοί

Ευθύνες στην ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης και στους καθ΄ ύλην αρμόδιους της Λ. Μεσογείων επιρρίπτει η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος για την σημερινή «στυγερή δολοφονία του Αλβανού κρατουμένου που κατεσφάγη από συγκρατουμένους του».

Η Ομοσπονδία θεωρεί την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης φυσικό αυτουργό της δολοφονίας και θέτει μια σειρά καυτών ερωτημάτων για την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές Κορυδαλλού, κατάσταση την οποία γνωρίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης, σύμφωνα με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της κατ΄ αρχάς αναφέρει:

«Γραμματείς, Συντονιστές, Επιθεωρητές και λοιποί ανερυθρίαστοι Φαρισαίοι της Μεσογείων και της πολιτικής των «ανοιχτών» κατά τα άλλα φυλακών και της κορδέλας, αυτές είναι οι φυλακές σας. Καμαρώστε τες» και συνεχίζει:

«Θλιβόμαστε και εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την στυγερή δολοφονία του Αλβανού κρατουμένου που κατεσφάγη σαν αρνί από συγκρατουμένους του στο κατάστημα κράτησης 1 του Κορυδαλλού».

Μάλιστα, η Ομοσπονδία, υπογραμμίζει: «Οι φυσικοί αυτουργοί μετά από κάθε γεγονός που συμβαίνει, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, μερικώς ή ολικώς αποκαλύπτονται.

Αυτούς που με την πολιτική τους λειτουργούν σαν οιονεί ηθικοί αυτουργοί εμείς τους ξέρουμε από πριν και με τα κατά καιρούς δελτία Τύπου της Ομοσπονδίας μας, έχουμε αναφερθεί σε αυτούς επανειλημμένως και έχουμε ενημερώσει τους πάντες για τα πάντα.

Από όποια μεριά και αν χυθεί αίμα είναι ανθρώπινο αίμα και εμείς δεν κάνουμε κανένα διαχωρισμό ως προς αυτό. Αναρωτιόμαστε ωστόσο ποιος έχει σειρά; Ποιος θα είναι ο επόμενος;

Μακάρι να είμασταν κακοί μάντεις αλλά μέχρι τώρα δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε ως μάντεις κακών».

Παράλληλα, η Ομοσπονδία θέτει έσσερα ερωτήματα:

1) Γιατί η φυλακή ήταν ανοιχτή στις 12:45 ενώ θα έπρεπε να ήταν ήδη κλειστή από τις 12;

2) Από πότε έχει να κλείσει το Κ.Κ.1Κορυδαλλού το μεσημέρι, όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα λειτουργίας του;

3) Κλείνεται το Κ.Κ.1 Κορυδαλλού το βράδυ και αν ναι τι ώρα και με ποιο τρόπο;

4) Τα γνωρίζουν ή όχι όλα αυτά η πολιτική ηγεσία και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Δικαιοσύνης;

Και απαντά: «Ναι τα γνωρίζουν και μάλιστα πάρα πολύ καλά. Τους τα έχουμε πει επανειλημμένως και τα έχουν διαπιστώσει και οι ίδιοι. Τι άλλο πρέπει να γίνει για να εγκαταλείψουν επιτέλους κάποιοι τις ιδεοληψίες τους και να αποδεχθούν τις ευθύνες τους»;

Και κλείνοντας, σε υποσημείωση αναφέρουν: «Ντροπή, Ντροπή, Ντροπή!».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δολοφονία στις φυλακές Κορυδαλλού: Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ρίχνουν την ευθύνη οι σωφρονιστικοί"

Λήγει η προθεσμία αίτησης για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα

Λήγει την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου η προθεσμία για ιδιοκτήτες κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, να υποβάλουν αίτηση για την απαλλαγή τους από την καταβολή ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού, σύμφωνα με το άρθρο 222 του Ν. 4555/19-07-2018 (ΦΕΚ 133 Α΄).

Αιτήσεις κατατίθενται στα Τμήματα Εσόδων των δημαρχείων με την προσκόμιση των παρακάτω απαραίτητων δικαιολογητικών:

- Βεβαίωση του αρμόδιου διαχειριστή δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ) για τη διακοπή ηλεκτροδότησης του ακινήτου

- Υπεύθυνη δήλωση του/ων ιδιοκτήτη/ών του ακινήτου περί μη χρήσης και ηλεκτροδότησής του (χορηγείται από την υπηρεσία).

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Λήγει η προθεσμία αίτησης για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα"

Le Monde: Ολο και πιο πιθανές οι πρόωρες εκλογές -Ανοίγει νέα περίοδος αστάθειας για την Ελλάδα

Ο Αλέξης Τσίπρας επωφελήθηκε από την αναχώρηση του «περιοριστικού» του εταίρου, Πάνου Καμμένου, «για να παίξει άλλη μια παρτίδα πολιτικού πόκερ», ζητώντας κατ’ αρχάς ψήφο εμπιστοσύνης, γράφει η Le Monde.

Στο δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας, που αναλύει τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, επισημαίνεται ότι οι πρόωρες εκλογές φαίνονται όλο πιο πιθανές, ενώ σημειώνεται ότι ανοίγει μια νέα περίοδος αστάθειας.

Κάνοντας αναφορά στην ψήφο εμπιστοσύνης, η Le Monde σημειώνει: «ο Αλέξης Τσίπρας, που διαθέτει 145 εκλεγμένους βουλευτές (από τους 300) από το κόμμα του της Αριστεράς, μπορεί να προσβλέπει σε τέσσερις βουλευτές από το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων». Ο Μάνος Παπάζογλου, καθηγητής πολιτικών επιστημών του Πανεπιστημίου της Πελοποννήσου, λέει στη γαλλική εφημερίδα:

«Οι κινήσεις στο πολιτικό πόκερ του Αλέξη Τσίπρα είναι όλο και πιο ελεγχόμενες, περισσότερο από όσο ίσως πιστεύουν κάποιοι. Ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει πολύ καλά ότι η ψήφος εμπιστοσύνης θα περάσει, όπως και η Συμφωνία των Πρεσπών. Αλλά η πλειοψηφία είναι αδύναμη. Για τις σημαντικές ψηφοφορίες, όπως είναι η Αναθεώρηση του Συντάγματος, ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να βρει 180 ψήφους. Οι πρόωρες εκλογές φαίνονται όλο και πιο πιθανές και μια νέα περίοδος αστάθειας ανοίγει για την Ελλάδα».

«Ο Πάνος Καμμένος προετοιμάζεται ήδη για τις επόμενες εκλογές και δεν θα έχει συμβιβαστεί για τη Συμφωνία των Πρεσπών έναντι των εθνικιστών ψηφοφόρων του. Ο Αλέξης Τσίπρας, από την πλευρά του, “απαλλάσσεται” από έναν εταίρο ιδεολογικά στον αντίποδα του κόμματός του και θέλει να προσεγγίσει την κεντροαριστερά εν όψει των μελλοντικών ευρωεκλογών και βουλευτικών εκλογών. Την Κυριακή το βράδυ, ο Έλληνας πρωθυπουργός κάλεσε τις προοδευτικές δυνάμεις να ενωθούν για την επόμενη μέρα», αναφέρει ακόμη η Le Monde, σύμφωνα με το ΑΠΕ, παραθέτοντας σημεία από την ομιλία του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μουσικής, σχολιάζοντας ότι ο κ. Τσίπρας έδινε την εντύπωση ότι η προεκλογική εκστρατεία έχει ξεκινήσει για τα καλά.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Le Monde: Ολο και πιο πιθανές οι πρόωρες εκλογές -Ανοίγει νέα περίοδος αστάθειας για την Ελλάδα "

ΔΕΗ: Υπάρχει κίνδυνος υπερχείλισης του φράγματος στον Λάδωνα

Θέμα των επόμενων ωρών είναι η υπερχείλιση του φράγματος του Λάδωνα σύμφωνα την ενημέρωση της διεύθυνσης της ΔΥΗΠ/ΥΗΣ Λάδωνα από τη ΔΕΗ.

Το ενημερωτικό σημείωμα που έφτασε στην υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, αναφέρει χαρακτηριστικά πως «... λόγω των συνεχιζόμενων έντονων βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων στην περιοχή της λεκάνης απορροής του ποταμού Λάδωνα, η τεχνητή λίμνη του ΥΗΣ Λάδωνα, έχει σχεδόν γεμίσει.

Με δεδομένο ότι, σύμφωνα με τις προβλέψεις, οι βροχές θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες, σας ενημερώνουμε ότι είναι πολύ πιθανή η υπερχείλιση της, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, με παροχή που θα εξαρτηθεί από το ύψος και την ένταση των βροχοπτώσεων».

Πλέον οι φορείς στην Ηλεία και στην κοιλάδα του Αλφειού καλούνται να διαχειριστούν την κατάσταση που πιθανώς θα διαμορφωθεί και να λάβουν μέτρα για την προστασία πρωτίστως των πολιτών.

ilialive
Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΕΗ: Υπάρχει κίνδυνος υπερχείλισης του φράγματος στον Λάδωνα"

Μια τραυματίας στην πορεία των εκπαιδευτικών! Έγκαυμα από χειροβομβίδα κρότου λάμψης! – video

Ένταση επικράτησε στο συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών στο Σύνταγμα με μια γυναίκα να τραυματίζεται και να έχει υποστεί εγκαύματα από δακρυγόνα και βολές κρότου λάμψης.

Η γυναίκα φέρει σοβαρά τραύματα μετά τη συμμετοχή της στην πορεία των εκπαιδευτικών, έχει καεί σε δυο μεριές στην πλάτη και αφού το ΕΚΑΒ της πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες και της έδεσε το τραύμα, μετέβη στο νοσοκομείο για περαιτέρω περίθαλψη.



Η κ. Ρέππα Βενετία, μόνιμη εκπαιδευτικός, δήλωσε για το περιστατικό πως “δεν μπορούν με άλλο τρόπο να αντιμετωπίσουν αυτό το κίνημα και χρησιμοποιούν ένα και μοναδικό. Τη βία. Το χρησιμοποίησαν την Παρασκευή με το τυφλό χτύπημα στο κεφάλι της συναδέλφου και τώρα τελείως εσκεμμένα, εξ επαφής, δεν ξέρω τι έκαναν και έγινε τέτοιο κάψιμο. Άλλο τρόπο δεν έχουν αυτό πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος. Εγώ είμαι μόνιμη εκπαιδευτικός αλλά αυτή η τροπολογία δεν αφορά μόνο τους αδιόριστους, έχει επιπτώσεις και στους μόνιμους”.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Μια τραυματίας στην πορεία των εκπαιδευτικών! Έγκαυμα από χειροβομβίδα κρότου λάμψης! – video"

Συνελήφθησαν σε υπόγειο καμένου σπιτιού στο Μάτι οι δύο δραπέτες των φυλακών Κορυδαλλού

Σε συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας, με την συμμετοχή και ανδρών των ΕΚΑΜ, έπεσαν ξανά στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. οι δύο αλλοδαποί δραπέτες απο τις Φυλακές Κορυδαλλού.

Οι δύο άνδρες δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν, καθώς αιφνιδιάστηκαν απο τους αστυνομικούς, οι οποίοι τους είχαν εντοπίσει να κρύβονται πίσω απο τα ρούχα και την οικοσκευή, στο υπόγειο ενός καμμένου σπιτιού, στο Μάτι Αττικής.

Οι δυο δραπέτες, αλβανικής καταγωγής, που είχαν μαζί τους ένα καλάσνικοφ και ένα πιστόλι, τα οποία δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν, κατηγορούνται για διακεκριμένες κλοπές και ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων.

Κατάφεραν να κόψουν τα κάγκελα του κελιού τους, να βγουν στον προαύλιο χώρο, να σκαρφαλώσουν τον τοίχο με ένα αυτοσχέδιο σχοινί που είχαν λουριά τσαντών, στην άκρη του οποίου είχαν έναν γάντζο και να το σκάσουν κάτω από τη μύτη των σωφρονιστικών υπαλλήλων και των εξωτερικών φρουρών.

Η απόδραση έγινε αντιληπτή το πρωί της Πρωτοχρονιάς, αν και και φέρεται να έγινε περίπου στις 20:30 το βράδυ της τελευταίας ημέρας του 2018!

ant1news
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθησαν σε υπόγειο καμένου σπιτιού στο Μάτι οι δύο δραπέτες των φυλακών Κορυδαλλού"

«Χτυπήματα» με tweets Ψαριανού για Δανέλλη, Παπαχριστόπουλο, κυβέρνηση

Kαυστικά tweets κατά του έτερου βουλευτή του Ποταμιού Σπύρου Δανέλλη, αλλά και του βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλου, ανάρτησε ο Γρηγόρης Ψαριανός.

«Συνελήφθησαν σε Μέγαρο στου Μαξίμου οι δύο δραπέτες κομμάτων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του Ποταμιού στο πρώτο tweet του, απεικονίζοντας τον Σπύρο Δανέλλη και τον Θανάση Παπαχριστόπουλο των ΑΝΕΛ.

Στο δεύτερο έχει παραθέσει φωτογραφία του πρωθυπουργού με εργοταξιακό κράνος της Αττικό μετρό, αναφέροντας δηκτικά: «αν ο Σπύρος Δανέλλης ψηφίσει την Κυβέρνηση, ο Σταύρος Θεοδωράκης και Το Ποτάμι ΔΕΝ ψηφίζουν την Συμφωνία Πρεσπών και το γκουβέρνο ζορίζεται αγρίως. – Αν ο Σπύρος Δανέλλης ΔΕΝ ψηφίσει η Κυβέρνηση πέφτει. Καλό μού φαίνεται».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "«Χτυπήματα» με tweets Ψαριανού για Δανέλλη, Παπαχριστόπουλο, κυβέρνηση"

Σήκωσε το γάντι το υπουργείο Εξωτερικών! Τι απάντησε στη Μόσχα για τη συμφωνία των Πρεσπών

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δεν άφησε αναπάντητη της ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας είχε εμφανιστεί επικριτικό και στην ανακοίνωση του ανέφερε πως η Ελλάδα προωθεί τη συμφωνία των Πρεσπών αγνοώντας τους πολίτες της!

Η απάντηση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δεν άργησε να δοθεί με την ελληνική πλευρά να τονίζει μεταξύ άλλων πως “η επίκληση πολιτικών εξελίξεων στο εσωτερικό φίλων χωρών από το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών δεν συνάδει με το επίπεδο που χαρακτηρίζει τις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας και τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των λαών μας. Παράλληλα, τροφοδοτεί έναν εύλογο προβληματισμό καθώς παραβλέπει την συντεταγμένη και αποτελεσματική δημοκρατική λειτουργία των θεσμών στην Ελλάδα, το Σύνταγμα της οποίας έχει σαφείς πρόνοιες για την αντιμετώπιση κάθε πιθανού ενδεχόμενου στην εσωτερική πολιτική τάξη, η οποία ασφαλώς και δεν αποτελεί πεδίο πρόσφορο για σχόλια από τη πλευρά τρίτων”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το υπουργείο Εξωτερικών: Η Συμφωνία των Πρεσπών συμβάλλει ήδη από την υπογραφή της στην εδραίωση της σταθερότητας και της ειρήνης στα Βαλκάνια. Αποτελεί ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο επίλυσης διαφορών μεταξύ δυο ανεξάρτητων κυρίαρχων κρατών υπό την αιγίδα του ΟΗΕ χωρίς παρεμβάσεις τρίτων. Διαφορών που επί μακρόν υπονόμευαν την προοπτική των λαών της περιοχής να συνυπάρχουν ειρηνικά και να συνεργάζονται προς όφελος της σταθερότητας και της ασφάλειας της περιοχής.

Οι διεθνείς μας εταίροι καλούνται να σεβαστούν το πνεύμα και το γράμμα της Συμφωνίας και να επικροτήσουν το γεγονός ότι οι πολιτικές ηγεσίες των δύο χωρών επέδειξαν το απαραίτητο πολιτικό θάρρος να φτάσουν στη λύση ενός ιδιαίτερα ακανθώδους ζητήματος, προασπίζοντας, την ίδια στιγμή, τα εθνικά τους συμφέροντα.

Η επίκληση πολιτικών εξελίξεων στο εσωτερικό φίλων χωρών από το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών δεν συνάδει με το επίπεδο που χαρακτηρίζει τις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας και τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των λαών μας. Παράλληλα, τροφοδοτεί έναν εύλογο προβληματισμό καθώς παραβλέπει την συντεταγμένη και αποτελεσματική δημοκρατική λειτουργία των θεσμών στην Ελλάδα, το Σύνταγμα της οποίας έχει σαφείς πρόνοιες για την αντιμετώπιση κάθε πιθανού ενδεχόμενου στην εσωτερική πολιτική τάξη, η οποία ασφαλώς και δεν αποτελεί πεδίο πρόσφορο για σχόλια από τη πλευρά τρίτων.

Εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι η Ρωσία, που αναγνωρίζει εδώ και χρόνια τη ΠΓΔΜ ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» θα σεβαστεί τις ευαισθησίες του ελληνικού λαού στη χρήση του ονόματος Μακεδονία, θα αποκαλεί από εδώ και στο εξής τη χώρα αυτή με τη νέα συνταγματική της ονομασία, δηλαδή «Βόρεια Μακεδονία»και το κυριότερο, θα αποστεί από ανάλογες δηλώσεις που αποτελούν παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Σήκωσε το γάντι το υπουργείο Εξωτερικών! Τι απάντησε στη Μόσχα για τη συμφωνία των Πρεσπών"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news