facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 10 Ιουλίου 2022

Χαλκιδική: Με το πρώτο φως της ημέρας θα συνεχιστούν οι έρευνες για τον 28χρονο αγνοούμενο

Με το πρώτο φως της ημέρας θα συνεχιστούν οι έρευνες σε θάλασσα και ξηρά για τον εντοπισμό του 28χρονου τουρίστα από τη Βόρεια Μακεδονία που βούτηξε στην παραλία Μύτη, στο Ποσείδι Χαλκιδικής και αγνοείται από το απόγευμα του Σαββάτου.

Τους παρέσυραν ισχυρά θαλάσσια ρεύματα

Οι δύο φίλοι του, με τους οποίους έκανε διακοπές στη Χαλκιδική και ήταν μαζί του στη θάλασσα, όταν τους παρέσυραν ισχυρά θαλάσσια ρεύματα κατάφεραν να σωθούν.

Ο 25χρονος φίλος του, Βασίλ περισυνελέγη από σκάφος του Λιμενικού, λίγη ώρα αφού παρασύρθηκε από τα ισχυρά θαλάσσια ρεύματα στην περιοχή και μεταφέρθηκε αρχικά στο αλιευτικό καταφύγιο Νέας Σκιώνης και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Πολυγύρου για παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Ο άλλος φίλος τους, Ίβαν 30 ετών εντοπίστηκε μετά από περίπου 19 ώρες στη θάλασσα, σε απόσταση 14 μιλίων από τη Νέα Σκιώνη από ελικόπτερο και περισυνελέγη από φορτηγό πλοίο που συμμετείχε στις έρευνες.

Ο 30χρονος Ίβαν, ο οποίος μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι όταν πήγαν να κολυμπήσουν  η θάλασσα ήταν ήρεμη και μέσα δύο λεπτά όλα άλλαξαν, άρχισαν να πνέουν ισχυροί άνεμοι και να υψώνονται κύματα.

Έρευνες από ξηρά, θάλασσα και αέρα

Στις έρευνες που διεξάγονται υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του συμμετέχουν δυο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, επτά παραπλέοντα πλοία από θαλάσσης και από αέρος επιχείρησε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Έρευνες διεξάγονται και στην ξηρά στην περιοχή γύρω από το Ποσείδι από περιπολικό όχημα του Λιμενικού και πεζοπόρα τμήματα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Στην επιχείρηση συμμετέχουν και εθελοντές διασώστες του Ο.Φ.Κ.Α.Θ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/in

Διαβάστε Περισσότερα » "Χαλκιδική: Με το πρώτο φως της ημέρας θα συνεχιστούν οι έρευνες για τον 28χρονο αγνοούμενο"

Φυσικό αέριο: Κλείνει τη στρόφιγγα για την Ευρώπη ο Πούτιν – Αγωνία για την επόμενη μέρα

Σε μια νέα πραγματικότητα θα βρεθεί η Ευρώπη από τις επόμενες ώρες, καθώς η Ρωσία αναμένεται να κλείσει τον αγωγό Nord Stream 1 για την παροχή φυσικού αερίου με τους ηγέτες των χωρών να προετοιμάζονται για ένα ενεργειακό καθεστώς έκτακτης ανάγκης.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κλείνει τον αγωγό φυσικού αερίου τη Δευτέρα (11.07.2022) με το πρόσχημα της διεξαγωγής κάποιων εργασιών συντήρησης, χωρίς ωστόσο να μπορεί κάποιος να πει με σιγουριά ότι θα τον θέσει και πάλι σε λειτουργία.

Η μια μετά την άλλη οι χώρες της Ευρώπης προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα στην ενέργεια, καθώς η πλήρης διακοπή από το φυσικό αέριο είναι το πιθανό σενάριο. Και η αγωνία είναι έκδηλη σε όλους… 

Για να μην πέσει «μαύρο» στην ενέργεια ο Καναδάς ο Καναδάς συμφώνησε να επιστρέψει την επισκευασμένη τουρμπίνα φυσικού αερίου πίσω στη Γερμανία για χρήση στον αγωγό Nord Stream. Μέχρι πρότινος το Κρεμλίνο ισχυριζόταν ότι δεν επιστρεφόταν η τουρμπίνα στη Ρωσία λόγω των δυτικών κυρώσεων. Τα πράγματα είναι δυσοίωνα. 

«Ας προετοιμαστούμε για τη ολοκληρωτική διακοπή του ρωσικού φυσικού αερίου»

«Ας προετοιμαστούμε για τη ολοκληρωτική διακοπή του ρωσικού φυσικού αερίου, που είναι σήμερα η πιο πιθανή επιλογή. Προϋποθέτει ότι θα επιταχύνουμε την ενεργειακή μας ανεξαρτησία», τόνισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ κατά τη διάρκεια οικονομικών συναντήσεων στην Εξ-αν-Προβάνς, στην Νότια Γαλλία.

«Είμαστε εξαιρετικά ανεξάρτητοι, δεν μας αρέσει να εξαρτόμαστε από άλλους. Η πρώτη ανεξαρτησία πρέπει να είναι ενεργειακή», συνέχισε την ώρα και που η Γερμανία προετοιμάζεται για ένα καθεστώς ενεργειακής έκτακτης ανάγκης.

«Πρέπει να θέσουμε τους εαυτούς μας σε θέση μάχης τώρα για την οργάνωση, το ανακατεύθυνση, την εγκράτεια, τη μείωση της κατανάλωσης… τώρα πρέπει να πάρουμε τις αποφάσεις», διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομίας.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια ενεργειακή κρίση που μπορεί να έχει απολύτως σημαντικό αντίκτυπο στην καθημερινή μας ζωή, στην απασχόληση, στη λειτουργία των εταιρειών μας, στο γαλλικό βιομηχανικό εργαλείο», υπογράμμισε ο Γάλλος υπουργός.

Η Γερμανία επαναλειτουργεί μονάδα καύσης άνθρακα

Η Γερμανία προσπαθεί να βρει λύση στο ενδεχόμενο μιας πλήρους διακοπής της παροχής ρωσικού φυσικού αερίου. Γι’ αυτό τον λόγο θα επαναλειτουργήσει η μονάδα παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα, αλλά και θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για τη διάσωση της εταιρίας παροχής αερίου Uniper, που έχει χτυπηθεί από τη μείωση της παροχής από την Gazprom.

Η κατάσταση πάντως στη Γερμανία δεν προμηνύεται καλή. Τα νοικοκυριά είναι αντιμέτωπα με υπέρογκους λογαριασμούς και αξιωματούχοι προτείνουν μορατόριουμ στις διακοπές ηλεκτροδότησης και θέρμανσης σε περίπτωση μη εξόφλησης. «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για δύσκολες στιγμές το χειμώνα, όταν οι καταναλωτές χρειάζονται ειδική προστασία. Σε μια τέτοια κατάσταση κρίσης, κανείς δεν πρέπει να τους κόψει το ρεύμα ή το φυσικό αέριο επειδή καθυστερούν να εξοφλήσουν το λογαριασμό», δήλωσε η Στέφι Λέμκε υπουργός Προστασίας Καταναλωτών Γερμανίας.

Από την άλλη στην Ιταλία οι αξιωματούχοι δεν κρύβουν την ανησυχία τους ότι η διακοπή των ρωσικών ροών φυσικού αερίου θα μπορούσε να αναγκάσει την οικονομία της χώρας να συρρικνωθεί αυτό το τρίμηνο. «Υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με την εξασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού και το κόστος των πρώτων υλών θα ωθήσει τις προβλέψεις για την ανάπτυξη πίσω στο 2024», ανέφερε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Ιταλία. 

Την ίδια ώρα έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας τονίζει  ότι το φυσικό αέριο δεν είναι πλέον η αξιόπιστη και χαμηλού κόστους πηγή ενέργειας που ήταν κάποτε. Και συνεχίζοντας αναφέρει ότι το μέλλον του είναι αβέβαιο καθώς οι παγκόσμιες δυνάμεις αντιμετωπίζουν μια ενεργειακή κρίση εν μέσω κυρώσεων που στοχεύουν στον περιορισμό της χρηματοδότησης για τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φυσικό αέριο: Κλείνει τη στρόφιγγα για την Ευρώπη ο Πούτιν – Αγωνία για την επόμενη μέρα"

Ρωσία: Το Κίεβο καλεί τους κατοίκους να φύγουν από την Χερσώνα ενόψει σχεδίων ουκρανικής αντεπίθεσης

Η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερετσούκ κάλεσε σήμερα τους αμάχους στην κατεχόμενη από τη Ρωσία νότια περιοχή Χερσώνα να απομακρυνθούν επειγόντως από εκεί, καθώς οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις προετοιμάζουν μια αντεπίθεση.

Η Ουκρανία έχασε τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους της περιοχής Χερσώνας στην Μαύρη Θάλασσα, συμπεριλαμβανομένης της ομώνυμης πρωτεύουσάς της, τις πρώτες εβδομάδες μετά την εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου.

«Είναι σαφές ότι θα υπάρξουν μάχες, θα υπάρξουν βομβαρδισμοί πυροβολικού… και ως εκ τούτου προτρέπουμε (τους ανθρώπους) να απομακρυνθούν επειγόντως», δήλωσε η Βερετσούκ στην κρατική τηλεόραση.

Είπε ότι δεν μπορούσε να πει πότε ακριβώς θα γίνει η αντεπίθεση.

«Ξέρω σίγουρα ότι δεν πρέπει να υπάρχουν γυναίκες και παιδιά εκεί και ότι δεν πρέπει να μετατραπούν σε ανθρώπινες ασπίδες», συμπλήρωσε.

Οι αρχές της Χερσώνας που εγκατέστηκαν οι ρωσικές κατοχικές δυνάμεις λένε ότι θέλουν να διεξαγάγουν δημοψήφισμα για την απόσχιση της περιοχής στη Ρωσία, αλλά δεν έχουν ακόμη ορίσει ημερομηνία. Το Κρεμλίνο υποστηρίζει ότι το μέλλον της περιοχής πρέπει να καθοριστεί από τους κατοίκους της.

Η περιοχή Χερσώνα περιλαμβάνει την ομώνυμη πόλη, η οποία πριν από τον πόλεμο είχε πληθυσμό σχεδόν 300.000 κατοίκους. Δεν είναι γνωστό πόσοι από τους κατοίκους της πόλης βρίσκονται ακόμα εκεί.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρωσία: Το Κίεβο καλεί τους κατοίκους να φύγουν από την Χερσώνα ενόψει σχεδίων ουκρανικής αντεπίθεσης"

Η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε πότε θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο – Όλες οι αλλαγές

Οι μαθητές μπορεί να βρίσκονται σε διακοπές, αλλά οι ετοιμασίες για να ανοίξουν τα σχολεία βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως. 

Μιλώντας στην ΕΡΤ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου θα επιστρέψουν οι μαθητές στις σχολικές αίθουσες και συγκεκριμένα μετά τις 10 Σεπτεμβρίου αναμένεται να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της χρονιάς. Ανέφερε ότι ο σχεδιασμός για την έναρξη της ερχόμενης σχολικής χρονιάς είναι η Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

Η Νίκη Κεραμέως συμπλήρωσε επίσης ότι από τη νέα χρονιά θα ισχύσει και η επέκταση του ολοήμερου σχολείου από τις 16:00 που είναι σήμερα μέχρι τις 17:30 ώστε με αυτό τον τρόπο να ξεπεραστούν τα εμπόδια στην πρόσβαση των γονέων στην αγορά εργασίας.

Η πρόσβαση στο ολοήμερο θα είναι ελεύθερη, δεν θα υπάρχουν προϋποθέσεις για την εγγραφή των μαθητών, το μέτρο είναι προαιρετικό, ο μαθητής θα μπορεί να φύγει πιο νωρίς και γενικά σύμφωνα με τις επιθυμίες των γονέων.

«Η επέκταση αυτού του μέτρου θα ισχύσει στο 50% των ολοήμερων σχολείων όλης της χώρας, δηλαδή περίπου 5.000 τμήματα» ήταν τα λόγια της Νίκης Κεραμέως. 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε πότε θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο – Όλες οι αλλαγές"

Κατρούγκαλος: Ακραία, παράνομη και ανιστόρητη πρόκληση η ανάρτηση χάρτη από τον Μπαχτσελί

«Η ανάρτηση χάρτη από τον κυβερνητικό εταίρο Ντεβλέτ Μπαχτσελί στην Τουρκία, που αμφισβητεί την κυριαρχία στα νησιά μας αποτελεί ακραία παράνομη και ανιστόρητη πρόκληση», τονίζει ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο κ. Κατρούγκαλος σημειώνει στη δήλωση του ότι «απέναντι σε αυτήν και σε ενδεχόμενη κλιμάκωση, η κυβέρνηση πρέπει να θέσει σαφείς κόκκινες γραμμές και να εξασφαλίσει απτή, όχι χλιαρή, στήριξη από τους συμμάχους μας. Όχι σε επιστροφή στο 2020».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Κατρούγκαλος: Ακραία, παράνομη και ανιστόρητη πρόκληση η ανάρτηση χάρτη από τον Μπαχτσελί"

Συναγερμός και από τη Γαλλία για το ρωσικό φυσικό αέριο – «Ας προετοιμαστούμε για την ολοκληρωτική διακοπή του»

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν συνεχίζει να «απειλεί» για το ρωσικό φυσικό αέριο με τον Γάλλο υπουργό Οικονομίας Μπρουνό Λεμέρ να καλεί σε προετοιμασία για «πλήρη περικοπή» της προμήθειας, «την πιο πιθανή επιλογή» σύμφωνα με τον ίδιο. 

«Ας προετοιμαστούμε για τη ολοκληρωτική διακοπή του ρωσικού φυσικού αερίου, που είναι σήμερα η πιο πιθανή επιλογή. Προϋποθέτει ότι θα επιταχύνουμε την ενεργειακή μας ανεξαρτησία», τόνισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών κατά τη διάρκεια οικονομικών συναντήσεων στην Εξ-αν-Προβάνς, στην Νότια Γαλλία.

«Είμαστε εξαιρετικά ανεξάρτητοι, δεν μας αρέσει να εξαρτόμαστε από άλλους. Η πρώτη ανεξαρτησία πρέπει να είναι ενεργειακή», συνέχισε την ώρα και που η Γερμανία προετοιμάζεται για ένα καθεστώς ενεργειακής έκτακτης ανάγκης.

«Πρέπει να θέσουμε τους εαυτούς μας σε θέση μάχης τώρα για την οργάνωση, το ανακατεύθυνση, την εγκράτεια, τη μείωση της κατανάλωσης… τώρα πρέπει να πάρουμε τις αποφάσεις», διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομίας.

Ανέφερε έτσι την επανεθνικοποίηση σε ποσοστό 100% της γαλλικής ενεργειακής εταιρείας EDF, που ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα η πρωθυπουργός Ελίζαμπεθ Μπορν.

Σύμφωνα με τον Λεμέρ, αυτή η «απόλυτη ενότητα διοίκησης» θα επιτρέψει «να ληφθούν ταχύτερες αποφάσεις για το στρατηγικό θέμα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς άνθρακα στη Γαλλία».

Η ενεργειακή κρίση είναι για τον υπουργό «το σημαντικότερο θέμα των επόμενων μηνών» και πρέπει να προετοιμαστούμε για συνολική διακοπή της παροχής φυσικού αερίου.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια ενεργειακή κρίση που μπορεί να έχει απολύτως σημαντικό αντίκτυπο στην καθημερινή μας ζωή, στην απασχόληση, στη λειτουργία των εταιρειών μας, στο γαλλικό βιομηχανικό εργαλείο», υπογράμμισε ο Γάλλος υπουργός.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν έχει λάβει ακόμη την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εθνικοποίηση του EDF.

«Είχα μακροσκελείς συζητήσεις με (την Επίτροπο Ανταγωνισμού) Μαργκρέτε Βεστάγκερ για αυτό το θέμα, επομένως θα συνεχίσουμε τις πολύ μακρές συζητήσεις μας», συμπλήρωσε ο υπουργός.

ΑΠΕ ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός και από τη Γαλλία για το ρωσικό φυσικό αέριο – «Ας προετοιμαστούμε για την ολοκληρωτική διακοπή του»"

ΗΠΑ: «Να είμαστε έτοιμοι να διώξουμε την Τουρκία από το ΝΑΤΟ» γράφουν αξιωματούχοι σε επιστολή στους Financial Times

Δύο υψηλόβαθμοι Αμερικανοί αξιωματούχοι υπέγραψαν επιστολή που δημοσιεύεται στους Financial Times, στην οποία καταγγέλλουν το τούρκικο «παζάρι» για την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ και καλούν τη Συμμαχία να είναι έτοιμη να αποπέμψει την Τουρκία, προκειμένου να μην ενθαρρύνεται ο Ταγίπ Ερντογάν!

Η επιστολή που δημοσιεύεται στους FT και υπογράφεται από τον πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Μαρκ Γουάλας και την Μαντελέιν Τζόελσον -δύο ανώτατους αξιωματούχους στο Πρόγραμμα για την Δημοκρατία στην Τουρκία- αναφέρεται μεταξύ άλλων στο «Μεγάλο Παζάρι» της Τουρκίας σε σχέση με την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ και επικρίνεται η στρατηγική των Συμμάχων, που συμβιβάστηκαν με τα αιτήματα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να άρει το βέτο του.

financial-times-09 

 «Το πρόβλημα με αυτή τη στρατηγική είναι ότι ανταμείβει την κακή συμπεριφορά του Ερντογάν. Θα τον ενθαρρύνει να πιέσει για περισσότερες παραχωρήσεις την επόμενη φορά που το ΝΑΤΟ θα χρειαστεί ομόφωνη ψηφοφορία για να αντιμετωπίσει μια κρίση. Κάθε παραχώρηση που θα εξαχθεί από τη Συμμαχία θα επιδεικνύεται ως διπλωματική νίκη από τον Ερντογάν, βοηθώντας τον να ενισχύσει την εγχώρια υποστήριξη και να βοηθήσει την προσπάθεια επανεκλογής του το επόμενο έτος. Η αλήθεια είναι ότι το παζάρι λειτουργεί μόνο αν είσαι διατεθειμένος να αποχωρήσεις. Όσο ο Ερντογάν γνωρίζει ότι τα μέλη είναι απρόθυμα να κάνουν το απόλυτο βήμα της απομάκρυνσης της Τουρκίας, έστω και προσωρινά, θα συνεχίσει να έχει το πάνω χέρι στις διαπραγματεύσεις. Τα μέλη του ΝΑΤΟ γνωρίζουν ήδη ότι, ενώ η Τουρκία ανήκει στο ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν δεν ανήκει. Πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να εργαστούν προς αυτόν τον στόχο. Εάν οι κανόνες του ΝΑΤΟ τροποποιούνταν για να επιτρέψουν την προσωρινή αναστολή των κρατών μελών μέχρι οι ηγέτες τους να ευθυγραμμιστούν εκ νέου με τις αξίες και τα συμφέροντα της Συμμαχίας, τότε ο Ερντογάν θα κατανοούσε την προοπτική πραγματικών οικονομικών και στρατηγικών συνεπειών για τις ενέργειές του» επισημαίνουν οι δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Προτείνουν στα μέλη της Συμμαχίας, δε, αν θέλουν να βγουν κερδισμένοι στο «Μεγάλο Παζάρι», να μάθουν πρώτα πού είναι οι έξοδοι.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " ΗΠΑ: «Να είμαστε έτοιμοι να διώξουμε την Τουρκία από το ΝΑΤΟ» γράφουν αξιωματούχοι σε επιστολή στους Financial Times"

Καιρός αύριο: Αίθριος με την θερμοκρασία στους 32 βαθμούς

Επιστρέφει το καλοκαίρι, καθώς ο καιρός σήμερα Δευτέρα (11.07.2022) θα είναι καλός σε όλη την χώρα.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά Στερεάς και Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο και το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 30 με 32 βαθμούς.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και το πρωί πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε θα εκδηλωθούν όμβροι στην ανατολική Μακεδονία κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά της ανατολικής Στερεάς και ανατολικής Πελοποννήσου.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί στις Σποράδες τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 και στη νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα Δωδεκάνησα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Αίθριος με την θερμοκρασία στους 32 βαθμούς"

Θερινές εκπτώσεις 2022: Ξεκινούν τη Δευτέρα - Πόσο θα διαρκέσουν, ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι θερινές εκπτώσεις και θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου, ενώ την επόμενη Κυριακή 17 Ιουλίου, τα καταστήματα μπορούν να είναι ανοικτά σε όλη τη χώρα από 11πμ έως 8μμ.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος αναφορικά με το θέμα των θερινών εκπτώσεων αναφέρει πως: "Κατά τη διάρκεια τόσο των εκπτώσεων όσο και του ανοίγματος των καταστημάτων την Κυριακή 17 Ιουλίου οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις θα εκθέσουν μεγάλη ποικιλία προϊόντων τους σε εξαιρετικά ελκυστικές και συμφέρουσες τιμές".

Επίσης σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης σημειώνει ότι: "Από τη Δευτέρα 11 Ιουλίου ξεκινά ένα μεγάλο διάστημα ανακούφισης απέναντι στην ακρίβεια και υπέρ των βεβαρημένων οικογενειακών προϋπολογισμών, που θα διαρκέσει 50 ημέρες, έως τις 31 Αυγούστου και ενδείκνυται για 'έξυπνες' αγορές".

Τι να προσέξουν οι καταναλωτές

Υπενθυμίζεται ότι η νομοθεσία (άρθρο 15 του νόμου 4177/2013) αναφέρει πως τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν την πρώτη Κυριακή, κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων.

Οι καταναλωτές κατά την περίοδο των εκπτώσεων θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα εξής σημεία:

- Κατά την περίοδο των εκπτώσεων στα καταστήματα θα πρέπει να υπάρχουν αναρτημένες αναγγελίες ότι πραγματοποιούνται εκπτώσεις.

- Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της αρχικής (που συνήθως είναι διαγραμμένη) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική, στα εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου εκτίθενται τα προϊόντα.

- Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης δεν είναι υποχρεωτική και ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι. Σε περίπτωση που η επιχείρηση αναγράψει ποσοστό πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «30% έκπτωση»).

- Δεν πρέπει να γίνεται σύγχυση, μεταξύ εκπτώσεων και προσφορών. Οι εκπτώσεις αφορούν προϊόντα της σεζόν ενώ οι προσφορές, όπου η έκπτωση είναι ιδιαίτερα υψηλή, αφορούν συνήθως είδη παρωχημένης εποχής.

- Στην περίπτωση προσφορών, θα πρέπει να υπάρχει αναρτημένη πινακίδα που να αναφέρει ότι γίνονται προσφορές. Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης). Προσοχή! Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι' αυτό εάν μετανιώσετε, δεν έχετε τη δυνατότητα αλλαγής.

- Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή σε καταστήματα που διαφημίζουν μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων σε ένα ή ελάχιστα είδη τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι και τα υπόλοιπα είδη των καταστημάτων αυτών είναι φθηνότερα σε σχέση με αντίστοιχα είδη άλλων καταστημάτων.

- Ενημερωθείτε για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής σας όταν αγοράζετε προϊόντα με δόσεις.

- Μην διστάζετε να ενημερώνεστε επακριβώς για την προέλευση και την ποιότητα των προϊόντων. Ο πωλητής οφείλει να παρέχει στον καταναλωτή κάθε πληροφορία σχετική με το προϊόν σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 2251/94 πριν ο τελευταίος προβεί σε αγορά.

- Ενημερωθείτε από τους εμπόρους για το αν πραγματοποιούνται αλλαγές στα είδη που πωλούν κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων. Οι έμποροι είναι υποχρεωμένοι να αλλάζουν τα προϊόντα που φέρουν ελάττωμα και αγοράστηκαν κατά την περίοδο των εκπτώσεων, εκτός εάν το προϊόν είναι σε προσφορά λόγω συγκεκριμένου ελαττώματος και εφόσον έχει ενημερωθεί για αυτό ο καταναλωτής σχετικά, πριν την αγορά με ανάλογη πινακίδα.

- Ζητάτε απόδειξη, γιατί μόνο έτσι αποδεικνύεται η αγορά σε περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος.

- Ζητάτε τις οδηγίες χρήσης του προϊόντος και τους όρους της εγγύησής του στην ελληνική γλώσσα.

news247

Διαβάστε Περισσότερα » " Θερινές εκπτώσεις 2022: Ξεκινούν τη Δευτέρα - Πόσο θα διαρκέσουν, ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα"

Κορονοϊός: Νέα παραλλαγή της Όμικρον στη Σανγκάη

Οι αρχές της Σανγκάης εντόπισαν ένα κρούσμα κορονοϊού που αφορά μια νέα υποπαραλλαγή της μετάλλαξης της Όμικρον BA.5, την Όμικρον BA.5.2.1, όπως ανακοίνωσε σήμερα σε ενημέρωση του Τύπου ένας αξιωματούχος σηματοδοτώντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Κίνα για να διαχειριστεί τις νέες παραλλαγές του κορονοϊού καθώς εφαρμόζει την πολιτική της των «μηδενικών κρουσμάτων».

Το κρούσμα, το οποίο εντοπίστηκε στη συνοικία Πουντόνγκ στις 8 Ιουλίου, συνδέεται με ένα κρούσμα του εξωτερικού, είπε ο Ζάο Νταντάν, ο υποδιευθυντής της υγειονομικής επιτροπής της πόλης.

Η Σανγκάη στην ανατολική Κίνα βγήκε από λοκντάουν, το οποίο διήρκεσε περίπου δύο μήνες, στις αρχές Ιουνίου αλλά συνέχισε να επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς βάζοντας σε καραντίνα κτίρια και συγκροτήματα κατοικιών καθώς εμφανίζονταν νέες πιθανές αλυσίδες μετάδοσης.

«Η πόλη μας συνεχίζει να καταγράφει περισσότερα θετικά κρούσματα από μετάδοση στην κοινότητα και ο κίνδυνος της επιδημιολογικής εξάπλωσης μέσω της κοινωνίας παραμένει πολύ υψηλός», προειδοποίησε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Ζάο, κάτοικοι σε αρκετές κεντρικές συνοικίες της Σανγκάης θα υποβληθούν σε διαγνωστικά τεστ για κορονοϊό σε δύο γύρους-από τις 12 ως τις 14 Ιουλίου-σε μια προσπάθεια να ελεγχθούν νέα πιθανά ξεσπάσματα του ιού.

Η παραλλαγή Όμικρον BA.5, στην οποία οφείλεται ένα νέο κύμα κρουσμάτων στο εξωτερικό, εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Κίνα στις 13 Μαΐου σε έναν 37χρονο ασθενή, ο οποίος είχε μεταβεί αεροπορικώς στη Σανγκάη από την Ουγκάντα, σύμφωνα με το Κινεζικό Κέντρο για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών.

Η παραλλαγή BA.5 αποδείχτηκε ότι έχει επιταχυνόμενο ρυθμό μετάδοσης και βελτιωμένη ικανότητα ανοσολογικής διαφυγής, δήλωσε ο Γιουάν Ζενγκάν, ένα μέλος της επιτροπής ειδικών για την πρόληψη του κορονοϊού στην πόλη αυτή, μιλώντας κατά τη σημερινή ενημέρωση του Τύπου.

Αλλά πρόσθεσε ότι ο εμβολιασμός παραμένει αποτελεσματικός για την πρόληψη της σοβαρής νόσησης ή του θανάτου από την BA.5.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Νέα παραλλαγή της Όμικρον στη Σανγκάη"

Ουκρανία: Στους 15 οι νεκροί στο Ντονέτσκ από την κατάρρευση πολυκατοικίας μετά από βομβαρδισμό

Δεκαπέντε πτώματα ανασύρθηκαν σήμερα από τα συντρίμμια μιας πολυκατοικίας που επλήγη από ρωσικές ρουκέτες στην επαρχία Ντονέτσκ της Ουκρανίας, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει, ανακοίνωσαν διασώστες προσθέτοντας ότι 24 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι κάτω από τα χαλάσματα.

Ο κυβερνήτης Πάβλο Κιριλένκο ανέφερε στο Telegram ότι το πλήγμα εξαπολύθηκε χθες Σάββατο το βράδυ εναντίον της πόλης Τσάσιβ Γιαρ και είχε στόχο ένα τετραώροφο κτίριο κατοικιών.

Δημοσιογράφοι του AFP που έφτασαν στο σημείο είδαν ότι το τετραώροφο κτίριο έχει καταρρεύσει εν μέρει και μέλη των σωστικών συνεργείων με μία μπουλντόζα να προσπαθούν να απομακρύνουν τα ερείπια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, 591 άμαχοι έχουν σκοτωθεί και 1.548 έχουν τραυματιστεί μέχρι σήμερα στην επαρχία Ντονέτσκ μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ/naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Ουκρανία: Στους 15 οι νεκροί στο Ντονέτσκ από την κατάρρευση πολυκατοικίας μετά από βομβαρδισμό"

Σκύρος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί μετά την κακοκαιρία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Σκύρος μετά τις ζημίες που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία το Σάββατο (9/10), όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος Νίκος Μαυρίκος.

Ο δήμαρχος μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, 100,3, τονίζοντας στόχος είναι η γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών στις περιοχές που πλημμύρισαν, κυρίως στα δυτικά και νοτιά του νησιού.

Πρόσθεσε ότι για τις δυο γέφυρες που κατέρρευσαν στα νοτιά της Σκύρου γίνονται προσπάθειες για παρακαμπτηρίους ώστε να εξυπηρετηθεί ο ναυτικός σταθμός, ενώ το επόμενο δεκαήμερο θα αποκατασταθούν και οι γέφυρες που κατέρρευσαν στις Αχερούνες.

Πάντως, ο κ. Μαυρίκος διαβεβαίωσε τους τουρίστες που πρόκειται να επισκεφτούν το νησί ότι μπορούν να κινηθούν άνετα σε όλο το οδικό δίκτυο και πως κανένα κατάλυμα δεν έχει πάθει ζημιά.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Σκύρος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί μετά την κακοκαιρία"

Ανδρουλάκης: "Ακραία πρόκληση που απαιτεί την άμεση διεθνή καταδίκη, η ενέργεια Μπαχτσελί"

«Ιταμή και ευθέως επιθετική κίνηση», χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, την ενέργεια του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ηγέτη των Γκρίζων Λύκων και στρατηγικού συμμάχου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να αναρτήσει χάρτη στον οποίο η Κρήτη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα βαφτίζονται τουρκικά.

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρει ακόμη σε δηλωσή του, πώς αποτελεί ακραία πρόκληση που απαιτεί την άμεση διεθνή καταδίκη. «Διαπαιδαγωγούν την τουρκική κοινή γνώμη στον ακραίο εθνικισμό, τη μισαλλοδοξία και την ευθεία αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας. Υπονομεύουν τις σχέσεις καλής γειτονίας και θεωρούν το διεθνές δίκαιο κουρελόχαρτο», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υπογράμμισε: «Η εδαφική μας ακεραιότητα και η εθνική μας κυριαρχία είναι αδιαμφισβήτητες. Είναι πλέον εμφανές ότι η πολιτική του κατευνασμού και των ίσων αποστάσεων θρέφει και δεν αποκρούει τον τουρκικό αναθεωρητισμό».

Σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη «απαιτείται ευρωπαϊκή πολιτική αποτροπής. Με το εμπάργκο όπλων στην προμετωπίδα και από ευρωπαϊκά κράτη αλλά και από τις ΗΠΑ».

news247

Διαβάστε Περισσότερα » " Ανδρουλάκης: "Ακραία πρόκληση που απαιτεί την άμεση διεθνή καταδίκη, η ενέργεια Μπαχτσελί""

13.306 νέα κρούσματα, 2.743 επαναλοιμώξεις, 28 θάνατοι

Στην ανακοίνωση 13.306 νέων λοιμώξεων από κορωνοϊό και 28 ακόμη θανάτων ασθενών με CoViD, προέβησαν την Κυριακή οι υπεύθυνοι του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).  Ανακοινώθηκαν, επίσης, 2.743 επαναλοιμώξεις.

Τα σημερινά στοιχεία έχουν ενσωματωθεί στο γράφημα του iatronet.gr με την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας και παρατίθενται συνοπτικά στον ακόλουθο πίνακα.

  ΣΗΜΕΡΑ ΧΘΕΣ
Νέα κρούσματα 13.306   18.214  
Κρούσματα σε παιδιά 2.349 3.247
Σύνολο κρουσμάτων  3.843.142  3.829.836    
Επαναλοιμώξεις 24ωρου  2.743  3.895 
Νέοι θάνατοι 28  23 + 3*
Σύνολο θανάτων  40.476  30.448        
Διασωληνωμένοι 103  101 
Ανεμβολίαστοι διασωληνωμένοι 37   36
Έξοδοι από τις ΜΕΘ - 1
Εισαγωγές σε νοσοκομεία  337   365
Σύνολο τεστ PCR 11.779.662  11.770.584     
Σύνολο rapid tests  74.854.864   74.788.199   
Τεστ ημέρας  75.743 137.659      
Θετικότητα τεστ 17,5%  13,23%   
  • 7.141 στην Αττική (9.394 χθες).
  • 1.265 στη Θεσσαλονίκη ( 1.741 χθες).

Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων, προέρχονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως ακολούθως:

  • 835 από την Ανατολική Αττική (1.056 χθες).
  • 1.190 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας (1.456 χθες).
  • 233 από τη Δυτική Αττική (364 χθες).
  • 935 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας (1.287 χθες).
  • 2.036 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας (2.735 χθες).
  • 877 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας (1.201 χθες).
  • 877 από τον Πειραιά (1.169 χθες).
  • 158 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού (126 χθες).
Κατανομή

 Τα υπόλοιπα κρούσματα κατανέμονται σε επιπλέον 65 Περιφερειακές Ενότητες, ως εξής:

  • 183 στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
  • 8 στην ΠΕ Άνδρου
  • 137 στην ΠΕ Αργολίδας.
  • 86 στην ΠΕ Αρκαδίας.
  • 28 στην ΠΕ Άρτας.
  • 353 στην ΠΕ Αχαΐας.
  • 119 στην ΠΕ Βοιωτίας.
  • 14 στην ΠΕ Γρεβενών.
  • 74 στην ΠΕ Δράμας.
  • 139 στην ΠΕ Έβρου.
  • 280 στην ΠΕ Εύβοιας.
  • 2 στην ΠΕ Ευρυτανίας.
  • 94 στην ΠΕ Ζακύνθου.
  • 114 στην ΠΕ Ηλείας.
  • 117 στην ΠΕ Ημαθίας.
  • 509 στην ΠΕ Ηρακλείου.
  • 19 στην ΠΕ Θάσου.
  • 78 στην ΠΕ Θεσπρωτίας.
  • 53 στην ΠΕ Θήρας.
  • 4 στην ΠΕ Ιθάκης.
  • 12 στην ΠΕ Ικαρίας.
  • 255 στην ΠΕ Ιωαννίνων.
  • 152 στην ΠΕ Καβάλας.
  • 30 στην ΠΕ Καλύμνου.
  • 70 στην ΠΕ Καρδίτσας.
  • 4 στην ΠΕ Καρπάθου.
  • 22 στην ΠΕ Καστοριάς.
  • 5 στην ΠΕ Κέας - Κύθνου.
  • 389 στην ΠΕ Κέρκυρας.
  • 77 στην ΠΕ Κεφαλληνίας.
  • 42 στην ΠΕ Κιλκίς.
  • 85 στην ΠΕ Κοζάνης.
  • 269 στην ΠΕ Κορινθίας.
  • 62 στην ΠΕ Κω
  • 65 στην ΠΕ Λακωνίας.
  • 412 στην ΠΕ Λάρισας.
  • 105 στην ΠΕ Λασιθίου.
  • 100 στην ΠΕ Λέσβου.
  • 60 στην ΠΕ Λευκάδας.
  • 38 στην ΠΕ Λήμνου.
  • 207 στην ΠΕ Μαγνησίας.
  • 211 στην ΠΕ Μεσσηνίας.
  • 16 στην ΠΕ Μήλου.
  • 42 στην ΠΕ Μυκόνου.
  • 47 στην ΠΕ Νάξου.
  • 130 στην ΠΕ Ξάνθης.
  • 48 στην ΠΕ Πάρου.
  • 102 στην ΠΕ Πέλλας.
  • 158 στην ΠΕ Πιερίας.
  • 42 στην ΠΕ Πρέβεζας.
  • 119 στην ΠΕ Ρεθύμνου.
  • 87 στην ΠΕ Ροδόπης.
  • 299 στην ΠΕ Ρόδου.
  • 24 στην ΠΕ Σάμου.
  • 110 στην ΠΕ Σερρών.
  • 20 στην ΠΕ Σποράδων.
  • 30 στην ΠΕ Σύρου.
  • 11 στην ΠΕ Τήνου.
  • 114 στην ΠΕ Τρικάλων.
  • 118 στην ΠΕ Φθιώτιδας.
  • 20 στην ΠΕ Φλώρινας.
  • 43 στην ΠΕ Φωκίδας.
  • 156 στην ΠΕ Χαλκιδικής.
  • 417 στην ΠΕ Χανίων.
  • 63 στην ΠΕ Χίου.

*483 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση (696 χθες).

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "13.306 νέα κρούσματα, 2.743 επαναλοιμώξεις, 28 θάνατοι"

Χαλκιδική: Βρέθηκε σώος ο ένας από τους δύο αγνοουμένους

Σώος εντοπίστηκε ο ένας εκ των δύο ανδρών που αγνοείτο σε θαλάσσια περιοχή στο Ποσείδι της Χαλκιδικής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροροφίες, τον άνδρα, ο οποίος διακομίζεται στο νοσοκομείο, εντόπισε φορτηγό πλοίο με σημαία Γιβραλτάρ, νοτιοδυτικά της χερσονήσου της Κασσάνδρας. 

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του δεύτερου ατόμου.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν από νωρίς το πρωί ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος, δύο παραπλέοντα σκάφη ενώ στο χώρο για να βοηθήσουν τις έρευνες βρίσκονται ιδιωτικά μέσα και εθελοντές διασώστες.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο άνδρες από τη Βόρεια Μακεδονία, που βρίσκονται στη Χαλκιδική για διακοπές, παρασύρθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου από τα θαλάσσια ρεύματα στο Ποσείδι, αφού βούτηξαν από την επικίνδυνη περιοχή «αμμόγλωσσα Μύτη». Μαζί τους ήταν και ένας 25χρονος φίλος τους, ο οποίος όμως είχε διασωθεί από το Λιμενικό Σώμα.

kathimerini

Διαβάστε Περισσότερα » " Χαλκιδική: Βρέθηκε σώος ο ένας από τους δύο αγνοουμένους"

Ρόδος: Σκάφος αποβίβασε μετανάστες στην παραλία του Ενυδρείου – Συνελήφθη ο διακινητής

Σκάφος που μετέφερε παράνομους μετανάστες έφθασε το πρωί στην παραλία του Ενυδρείου στην πόλη της Ρόδου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, λουόμενοι γύρω στις 10.30 το πρωί, στην κεντρική παραλία της πόλης εντόπισαν ταχύπλοο σκάφος, το οποίο λίγα μέτρα πριν την ακτή αποβίβασε μικρό αριθμό ατόμων.
Αμέσως ειδοποιήθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου και απέπλευσε το πλοίο ανοιχτής θάλασσας του Λιμενικού Σώματος, το οποίο καταδίωξε το ταχύπλοο και κατάφερε να συλλάβει τον χειριστή του.
Τα άτομα που αποβιβάστηκαν δεν έχουν προσώρας εντοπιστεί, ενώ ο χειριστής του σκάφους κρατείται στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρόδος: Σκάφος αποβίβασε μετανάστες στην παραλία του Ενυδρείου – Συνελήφθη ο διακινητής"

Έντονη αντίδραση της Αθήνας μετά την τουρκική πρόκληση από τον Μπαχτσελί

Έντονη ήταν η αντίδραση της Αθήνας στη χθεσινή δημόσια ανάρτηση χάρτη από ανώτατα στελέχη του κόμματος που αποτελεί κυβερνητικό εταίρο στην Τουρκία, ο οποίος απεικονίζει ελληνικό έδαφος ως τουρκικό.

Η νέα απαράδεκτη πρόκληση έρχεται από τον ηγέτη του ακροδεξιού κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) και κυβερνητικό εταίρο του Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Ο Μπαχτσελί επισκέφθηκε την έδρα των «Γκρίζων Λύκων», των οποίων ο ίδιος είναι, ουσιαστικά, επικεφαλής.

Σε συνάντηση που είχε συνάντηση με στελέχη της εθνικιστικής οργάνωσης ο τυπικός αρχηγός, Αχμέτ Γιγίτ Γιλντιρίμ, δώρισε στον Μπαχτσελί πίνακα με χάρτη στον οποίoν παρουσιάζονται τα νησιά του Αιγαίου και η Κρήτη, ως τμήμα της Τουρκίας.

Η Αθήνα κάνει λόγο για ιδιαίτερα επιθετική και προκλητική ενέργεια και είναι απόλυτα καταδικαστέα.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές: η δημόσια ανάρτηση χάρτη από ανώτατα στελέχη του κόμματος που αποτελεί κυβερνητικό εταίρο στην Τουρκία, ο οποίος απεικονίζει ελληνικό έδαφος ως τουρκικό αποτελεί ιδιαίτερα επιθετική και προκλητική ενέργεια και είναι απόλυτα καταδικαστέα.

Δυστυχώς, αποτελεί μέρος της κλιμάκωσης της ακραίας ρητορικής από την Τουρκία της οποίας είμαστε μάρτυρες σε καθημερινή βάση.

Αναμένουμε την άμεση κατηγορηματική και δημόσια αποδοκιμασία της απαράδεκτης αυτής πράξης αμφισβήτησης της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας μας.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Έντονη αντίδραση της Αθήνας μετά την τουρκική πρόκληση από τον Μπαχτσελί"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news