facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023

Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού στη Ρόδο: Καταδίωξη σκάφους που αποβίβασε 8 αλλοδαπούς και προσπάθησε να διαφύγει στην Τουρκία – Συνελήφθη ο χειριστής

Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού έλαβε χώρα χθες και σήμερα στη Ρόδο!

Πιο συγκεκριμένα, τις βραδινές ώρες χθες, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ύποπτο ταχύπλοο σκάφος να κινείται στην παραλιακή περιοχή Βληχών της Ρόδου, το οποίο είχε αποβιβάσει ικανό αριθμό ατόμων στην εν λόγω περιοχή.

Στη συνέχεια, ο κυβερνήτης του σκάφους δεν ανταποκρίθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και προσπάθησε να διαφύγει προς τα τουρκικά παράλια, εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς και αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του εν λόγω σκάφους και τη σύλληψη του 43χρονου αλλοδαπού χειριστή του.

Ακολούθως, διενεργήθηκαν έρευνες από την ξηρά στην περιοχή, από στελέχη των Λιμενικών Αρχών Ρόδου και Λίνδου, όπου τις πρωινές ώρες σήμερα εντόπισαν οκτώ αλλοδαπούς (έξι άνδρες και δύο γυναίκες), οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην Λιμενική Αρχή Ρόδου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος. 

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού στη Ρόδο: Καταδίωξη σκάφους που αποβίβασε 8 αλλοδαπούς και προσπάθησε να διαφύγει στην Τουρκία – Συνελήφθη ο χειριστής"

Επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα: 3.500 αστυνομικοί επί ποδός, ελεύθεροι σκοπευτές, ελικόπτερα και drones

Απροσπέλαστη θα είναι η Αθήνα την Πέμπτη (07/12) για την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια.

Συγκεκριμένα για την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα θα βρεθούν επί ποδός πάνω από 3.500 αστυνομικοί καθώς έκτακτα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από νωρίς το πρωί της Πέμπτης.

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι ιδιαίτερα αυξημένα και στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ενώ θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για όλη την αυτοκινητοπομπή του Τούρκου προέδρου.
Σημειώνεται πως θα υπάρχουν ελεύθεροι σκοπευτές σε μεγάλα κτίρια της Αθήνας, όπου αναμένεται να περάσει ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ από αέρα, εικόνα θα δίνουν ελικόπτερα και drones.

Σε επιφυλακή θα είναι η Αντιτρομοκρατική, ενώ αυξημένη θα είναι η φύλαξη τουρκικών «στόχων», όπως η τουρκική πρεσβεία.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα: 3.500 αστυνομικοί επί ποδός, ελεύθεροι σκοπευτές, ελικόπτερα και drones"

Πεντάγωνο: Αμερικανικό πολεμικό πλοίο δέχτηκε επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα

Ένα αμερικανικό πολεμικό πλοίο και πολλά εμπορικά, δέχθηκαν επίθεση την Κυριακή (3/12) στην Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσε το Πεντάγωνο.

Πρόκειται για μια ενέργεια που πιθανώς σηματοδοτεί μια μεγάλη κλιμάκωση σε μια σειρά θαλάσσιων επιθέσεων στη Μέση Ανατολή που συνδέονται με τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

«Είμαστε ενήμεροι για αναφορές σχετικά με επιθέσεις στο USS Carney και εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και θα παράσχουμε πληροφορίες μόλις γίνουν διαθέσιμες», ανέφερε το Πεντάγωνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters, σε ένα από τα σκάφη επιτέθηκαν τουλάχιστον δύο drone. Το πολεμικό πλοίο είναι το USS Carney το οποίο είχε γίνει στόχος επίθεσης και την περασμένη εβδομάδα.

Νωρίτερα σήμερα, ο βρετανικός στρατός υποστήριξε ότι υπήρξε ύποπτη επίθεση με drone και εκρήξεις στην Ερυθρά Θάλασσα, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το Πεντάγωνο δεν προσδιόρισε από πού πίστευε ότι προήλθε η φωτιά. Ωστόσο, οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης εξαπολύουν μια σειρά επιθέσεων σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, καθώς και drones και πυραύλους με στόχο το Ισραήλ καθώς διεξάγει πόλεμο εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι αντάρτες Χούθι αναλαμβάνουν την ευθύνη για την επίθεση σε δύο ισραηλινά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα

Οι σιίτες αντάρτες Χούθι της Υεμένης, που υποστηρίζονται από το Ιράν, δήλωσαν σήμερα ότι επιτέθηκαν σε δύο πλοία στ΄ανοιχτά των ακτών της Υεμένης, προσθέτοντας ότι "ισραηλινά" πλοία στοχοθετήθηκαν λόγω του πολέμου στη Γάζα.

Σε ανακοίνωση που δημοσίευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι Χούθι δήλωσαν ότι πραγματοποίησαν μια "επιχείρηση εναντίον δύο πλοίων στο Στενό του Μπαμπ αλ-Μαντάμπ", μια στρατηγική θαλάσσια οδός που συνδέει την Ερυθρά Θάλασσα με τον Κόλπο του 'Αντεν, στοχεύοντας το πρώτο με "πύραυλο και το δεύτερο πλοίο με μη επανδρωμένο αεροσκάφος".

Ο εκπρόσωπος είπε ότι τα δύο πλοία, το Unity Explorer και το Number Nine, στοχοθετήθηκαν αφότου απέρριψαν τις προειδοποιήσεις από τη ναυτική δύναμη της οργάνωσης.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Πεντάγωνο: Αμερικανικό πολεμικό πλοίο δέχτηκε επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα "

Καιρός αύριο: Κρύο με βροχές και καταιγίδες – Πού θα ρίξει χιόνι

Τα… δόντια του δείχνει ο καιρός αύριο Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου. Κύριο χαρακτηριστικό θα είναι η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, οι τοπικές βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (EMY): Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική και νότια χώρα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (περιοχή Λήμνου, Σαμοθράκης) και μέχρι αργά το απόγευμα στην ανατολική Στερεά, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, την Εύβοια, τις Σποράδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Θράκης.

Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε βόρειους βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 00 έως 14 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές από 08 έως 18 βαθμούς, ενώ στη νότια νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 21 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

O καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
 
Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες, γρήγορα όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Θράκης. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στην κεντρική Μακεδονία.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη δυτική Πελοπόννησο νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια, όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι αργά το απόγευμα.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα βόρεια βορειοδυτικοί τοπικά 6 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις βόρειες και δυτικές Κυκλάδες τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες και στη δυτική Κρήτη από το απόγευμα.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι το απόγευμα. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Νότιοι 4 με 6 μποφόρ, γρήγορα στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία στα υπόλοιπα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα. Τα φαινόμενα στις Σποράδες θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι το απόγευμα.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ, βαθμιαία βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Κρύο με βροχές και καταιγίδες – Πού θα ρίξει χιόνι"

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για τους Έλληνες που εγκλωβίστηκαν στο Μόναχο - Ακυρώθηκαν πτήσεις για Αθήνα

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαν οι επιβάτες της απογευματινής αλλά και της βραδινής πτήσης με Aegean και Lufthansa αντίστοιχα από το Μόναχο λόγω παγετού πρόκειται να ματαιωθούν και κανονικά αναμένεται να πραγματοποιηθεί μόνο η μεσημεριανή πτήση για Αθήνα σήμερα το μεσημέρι.

Η Aegean για να εξυπηρετήσει τους δεκάδες επιβάτες που εγκλωβίστηκαν στο Μόναχο λόγω της κακοκαιρίας από την Παρασκευή έδωσε εναλλακτικές λύσεις με αλλαγές εισιτηρίων για πτήσεις προς Αθήνα από αεροδρόμια άλλων πόλεων όπως αυτό της Φρανκφούρτης.

«Το εισιτήριο μας ήταν για σήμερα το απόγευμα, αλλά ενημερωθήκαμε από την Aegean ότι δεν πρόκειται να γίνει η πτήση λόγω παγετού και μας έδωσαν την εναλλακτική να αλλάξουμε για άλλη μέρα το εισιτήριο μας ή να αλλάξουμε αεροδρόμιο και έτσι αποφασίσαμε να πετάξουμε για Αθήνα από Φρανκφούρτη που αντιμετωπίζει λιγότερα προβλήματα. Κρατήσαμε, λοιπόν, το αυτοκίνητο που είχαμε νοικιάσει και θα κάνουμε μία διαδρομή τεσσάρων ωρών για να φτάσουμε στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης και να πετάξουμε από κει για Ελλάδα» λέει στο Protothema.gr η Χριστίνα Αμερικάνου, επιβάτης της πτήσης Α3807για Αθήνα με ώρα αναχώρησης 18:35.

Σημειώνεται ότι η πτήση της Lufthansa από Μόναχο για Αθήνα με ώρα αναχώρησης 21:25 έχει ακυρωθεί.

Επιπροσθέτως, η Aegean ζήτησε από τους επιβάτες αυτών των πτήσεων να κρατήσουν τις αποδείξεις των εξόδων που θα κάνουν στην Γερμανία μέχρι να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο της επιστροφής ώστε να τους αποζημιώσει όταν φτάσουν στην Ελλάδα.

Παρά τα μεγάλα προβλήματα που έχει προκαλέσει η σφοδρή χιονόπτωση στο Μόναχο και σε άλλες πόλεις, η οργάνωση των Γερμανών είναι εντυπωσιακή λέει στο protothema.gr η Χριστίνα Αμερικάνου: «Οι δρόμοι είναι ολοκάθαροι. Εκχιόνιζαν διαρκώς τη νύχτα. Έχουν ρίξει τόνους αλάτι στο δρόμο. Η χριστουγεννιάτικη αγορά είναι ανοιχτή και ο κόσμος έχει βγει έξω να ψωνίσει. Στις εθνικές οδούς τα οχήματα κινούνται με απόλυτη πειθαρχία».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για τους Έλληνες που εγκλωβίστηκαν στο Μόναχο - Ακυρώθηκαν πτήσεις για Αθήνα"

Ακρόπολη: Το χρονικό της φρίκης για την 36χρονη Κινέζα από τον σύντροφό της

Την έδεσε χειροπόδαρα, τη βίασε με την απειλή μαχαιριού και για τέσσερις ώρες την ανάγκαζε να του μεταφέρει χρήματα μέσω κινητού τηλεφώνου από τον λογαριασμό της στον δικό του στο διαμέρισμα που ζούσαν στην Ακρόπολη.

Όλο το χρονικό της φρίκης στο διαμέρισμα της Ακρόπολης όπου η 36χρονη Κινέζα έζησε τον απόλυτο εφιάλτη από τον 40χρόνο κακοποιητή σύντροφό της και για να δραπετεύσει αναγκάστηκε να πηδήξει από το μπαλκόνι του τρίτου ορόφου, παρουσιάζει το newsit.gr.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, το θύμα, που ευτυχώς επέζησε από την πτώση στο κενό από το διαμέρισμα του 3ου ορόφου της οδού Σφιγγός στην Ακρόπολη, όπως κατέθεσε στην Αστυνομία ο εφιάλτης άρχισε να ξεδιπλώνεται το πρωί του Σαββάτου.

Η γυναίκα η οποία συγκατοικεί με τον 40χρονο ομοεθνή της, όπως είπε στις αρχές γύρω στις 11:30, δέχτηκε επίθεση από τον άνδρα. Ο ασιάτης κακοποιητής,αρχικά άρχισε να την απειλεί και στη συνέχεια τη χτύπησε με γροθιές στο κεφάλι.

Όμως δεν σταμάτησε εκεί. Άρπαξε ένα τεράστιο μαχαίρι και απειλώντας την ότι θα τη σφάξει, της έδεσε τα χέρια και τα πόδια με δεματικά. Στη συνέχεια και ενώ η γυναίκα ήταν δεσμευμένη χειροπόδαρα την βίασε, ενώ με ένα ψαλίδι άρχισε να την απειλεί για να της αποσπάσει χρήματα.

Όπως η ίδια ανέφερε στην Αστυνομία: «κατά το χρονικό διάστημα από τις 12:00 έως τις 16:00 το θύμα, έκανε χρηματικές μεταφορές μέσω κινητού τηλεφώνου σε λογαριασμό του δράστη και συνολικά του μετέφερε το χρηματικό ποσό των 100.000 Γουάν Κίνας».

Η 36χρονη αποφασισμένη να ξεφύγει από τα νύχια του κακό ποιητή συντρόφου της, όπως αναφέρει το ενημερωτικό δελτίο της ΕΛ.ΑΣ « Κατάφερε με αιχμηρό αντικείμενο να λυθεί και απέδρασε από το παράθυρο, πηδώντας από τον 3ο όροφο στο μπαλκόνι του 1ου ορόφου. Εν συνεχεία τη βοήθησε γείτονας που διέμενε στον 1ο όροφο ο οποίος κάλεσε το ΕΚΑΒ. Η παθούσα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο ΚΑΤ».

Ο 40χρονος Κινέζος αμέσως μετά το ανοσιούργημα του,έσπευσε να εξαφανιστεί προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη. Σύμφωνα με την παθούσα, ο σύντροφός της πιθανότατα αναζητούσε λύση προκειμένου να την κοπανήσει απ’ την Ελλάδα και να «πετάξει» την Κίνα. Για το λόγο αυτό έχει ενημερωθεί το Κέντρο Επιχειρήσεων του Αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος.

Όπως αναφέρεται, στο ενημερωτικό σημείωμα «είχε αποχωρήσει προ αφίξεως των αστυνομικών προς άγνωστη κατεύθυνση και σύμφωνα με την παθούσα, πιθανόν να κινήθηκε προς τον αερολιμένα προκειμένου να ταξιδέψει για την Κίνα. Ενημερώθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του αερολιμένα».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ακρόπολη: Το χρονικό της φρίκης για την 36χρονη Κινέζα από τον σύντροφό της"

Ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου καλεί το Ισραήλ και την Χαμάς να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο

Ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) κάλεσε σήμερα και τις δύο πλευρές στον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς να συμμορφώνονται με το διεθνές δίκαιο και να επιτρέπουν την μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας στην πολιορκούμενη Λωρίδα της Γάζας.

«Ως προς την ανθρωπιστική πρόσβαση, ο νόμος δεν χωράει αμφισβήτηση», είπε ο εισαγγελέας του ΔΠΔ Καρίμ Χαν έπειτα από τετραήμερη επίσκεψή του εκεί όπου σημειώθηκαν οι επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, στο Ισραήλ και στην Παλαιστινιακή Αρχή στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

«Οι πολίτες πρέπει να έχουν πρόσβαση στα βασικά τρόφιμα, σε νερό και σε εξαιρετικά απαραίτητες ιατροφαρμακευτικές προμήθειες χωρίς άλλη καθυστέρηση τόσο ως προς το μέγεθος (των προμηθειών) όσο και ως προς τον ρυθμό (παράδοσής τους)», είπε ο Χαν και πρόσθεσε ότι η Χαμάς δεν θα πρέπει να κάνει κακή χρήση αυτής της βοήθειας.

"Όλοι οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να συμμορφωθούν με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο. Αν δεν το κάνετε αυτό, μετά μην παραπονιέστε όταν το γραφείο μου χρειαστεί να παρέμβει", είπε ο Χαν.

Ο ίδιος πρόσφερε στο Ισραήλ τη βοήθεια του δικαστηρίου στην έρευνα εγκλημάτων που διέπραξε η Χαμάς κατά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου παρότι η χώρα δεν είναι μέλος του δικαστηρίου με έδρα τη Χάγη και δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του.

"Οι επιθέσεις εναντίον αθώων Ισραηλινών αμάχων αντιπροσωπεύουν μερικά από τα πιο σοβαρά διεθνή εγκλήματα που συγκλονίζουν τη συνείδηση της ανθρωπότητας, εγκλήματα για τα οποία ιδρύθηκε το ΔΠΔ για να αντιμετωπίσει», τόνισε.

Κάλεσε ακόμη το Ισραήλ να κάνει ό,τι μπορεί για να προστατεύσει τους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας κατά τις επιθέσεις του στους μαχητές της Χαμάς και να εμποδίσει τους Ισραηλινούς εποίκους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη να επιτίθενται στους Παλαιστίνιους εκεί.

Κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν διατυπωθεί και στις δύο πλευρές από τότε που ένοπλοι της Χαμάς κατέλαβαν πολλές ισραηλινές κοινότητες στις 7 Οκτωβρίου, σκοτώνοντας περισσότερους από 1.200 Ισραηλινούς και αιχμαλωτίζοντας περίπου 240 ομήρους, σύμφωνα με ισραηλινές εκτιμήσεις.

Σε απάντηση, το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές και εισέβαλε με άρματα μάχης και στρατεύματα στον θύλακα, σκοτώνοντας περισσότερους από 15.000 πολίτες της Γάζας, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υγειονομικές αρχές.

Ο Χαν είπε ότι η ισραηλινή στρατιωτική απάντηση υπόκειται σε σαφείς νομικές παραμέτρους.

"Οι αξιόπιστοι ισχυρισμοί για εγκλήματα κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σύγκρουσης θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο έγκαιρης, ανεξάρτητης εξέτασης και έρευνας», είπε.

Μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον Χαν, το δικαστήριό του έχει δικαιοδοσία για πιθανά εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν από μαχητές της Χαμάς στο Ισραήλ και από Ισραηλινούς στη Λωρίδα της Γάζας.

Το δικαστήριο διενεργεί έρευνα στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη για πιθανά εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας εκεί από το 2021.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου καλεί το Ισραήλ και την Χαμάς να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο"

Στους δρόμους οι αγρότες του Τυρνάβου- Χάθηκε η αμπελοκαλλιέργεια εξαιτίας του περονόσπορου

Συλλαλητήριο με τρακτέρ και μηχανοκίνητη πορεία πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Κυριακής 3 Δεκεμβρίου στον Τύρναβο αγρότες της περιοχής και εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Επιτροπής Μπλόκων, διαμαρτυρόμενοι για τις ζημιές που υπέστησαν από τον περονόσπορο οι αμπελοκαλλιεργητές.

Όπως υποστηρίζουν, ο περονόσπορος μείωσε την παραγωγή και το εισόδημά τους, τονίζοντας την ανάγκη αλλαγής του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%, άμεσα και δίκαια, από όλους τους φυσικούς κινδύνους και τις νόσους, χωρίς εξαιρέσεις και σε όλα τα στάδια της παραγωγής.

Ανάλογες δράσεις πραγματοποιούνται και σε άλλες περιοχές της χώρας, ενώ οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στην Πανελλαδική σύσκεψη της Νίκαιας, την ερχόμενη Κυριακή 10 Δεκεμβρίου.

Στο πλευρό των Τυρναβιτών αγροτών βρέθηκαν και συνάδελφοί τους της Ελασσόνας, οι οποίοι λένε ότι πλέον τίθεται θέμα επιβίωσης και ότι το μόνο που διεκδικούν είναι να μείνουν στον τόπο τους και να συνεχίσουν να καλλιεργούν τη γη τους.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Στους δρόμους οι αγρότες του Τυρνάβου- Χάθηκε η αμπελοκαλλιέργεια εξαιτίας του περονόσπορου"

Γερμανία: Επαναλαμβάνονται οι πτήσεις στο αεροδρόμιο του Μονάχου μετά τη σφοδρή χιονόπτωση του Σαββάτου

Οι πτήσεις επαναλαμβάνονται από σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο του Μονάχου μετά την αναστολή τους χθες Σάββατο λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης που προκάλεσε χάος στη Βαυαρία, όπου το σιδηροδρομικό δίκτυο αναμένεται να παραμείνει εκτός λειτουργίας τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα.

«Οι πτήσεις ξεκίνησαν ξανά από τις 6:00 π.μ τοπική ώρα» παρότι «αναμένονται διακοπές στην εναέρια κυκλοφορία», έγραψε στην ιστοσελίδα του το αεροδρόμιο του Μονάχου, το δεύτερο μεγαλύτερο στη Γερμανία μετά από αυτό της Φρανκφούρτης.

«Συνιστούμε λοιπόν στους ταξιδιώτες που πετούν σήμερα να επικοινωνήσουν με την αεροπορική τους εταιρεία αρκετά νωρίς για την κατάσταση της πτήσης τους πριν πάνε στο αεροδρόμιο», πρόσθεσε.

Η εναέρια κυκλοφορία διεκόπη το Σάββατο λόγω της έντονης χιονόπτωσης κατά τη διάρκεια της νύχτας από Παρασκευή προς Σάββατο, η οποία παρέλυσε τις συγκοινωνίες στη νότια Γερμανία, ιδιαίτερα στην περιοχή της Βαυαρίας και την πρωτεύουσά της, το Μόναχο.

Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης ήταν κλειστός όλη την ημέρα και η κυκλοφορία στην κεντρική γραμμή διακόπηκε εντελώς, όπως και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Σε όλη την περιοχή, οι κάτοικοι που θέλησαν να μετακινηθούν αντιμετώπισαν ακυρώσεις ή καθυστερήσεις τρένων.

Η σιδηροδρομική κυκλοφορία αναμένεται επίσης να αποκατασταθεί αργά κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας, καθώς η χιονόπτωση έχει σταματήσει στο Μόναχο, ανέφερε η Deutsche Bahn.

Ωστόσο, θα χρειαστεί να υπολογίζουμε σε "τεράστιες διακοπές τουλάχιστον έως τη Δευτέρα" λόγω της "μεγάλης ζημιάς που προκλήθηκε από την κακοκαιρία" σε ολόκληρη την περιοχή, ενώ ορισμένες γραμμές, ιδίως εκείνες από και προς την Αυστρία και την Ελβετία, δεν αναμένεται να επαναληφθούν σήμερα.

Η υπηρεσία λεωφορείων ξανάρχισε τα δρομολόγια σήμερα το πρωί και αναμένεται να ακολουθήσουν ορισμένες γραμμές τραμ και μετρό, ανακοίνωσε η εταιρεία δημόσιων μεταφορών του Μονάχου (MVG).

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Γερμανία: Επαναλαμβάνονται οι πτήσεις στο αεροδρόμιο του Μονάχου μετά τη σφοδρή χιονόπτωση του Σαββάτου"

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες – Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 02-12-2023/1300, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο.

Πιο συγκεκριμένα:

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην ανατολική και νότια χώρα από αργά το απόγευμα της Κυριακής (03-12-2023) έως και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας (04-12-2023) με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους κατά τη διάρκεια των φαινομένων.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Α. Από αργά το απόγευμα της Κυριακής (03-12-2023) έως και τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (04-12-2023) στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (περιοχή Λήμνου – Σαμοθράκης).

Β. Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (04-12-2023) μέχρι αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κατά τόπους την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τις Σποράδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες – Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο"

Ακρόπολη: Κινέζος έδεσε χειροπόδαρα τη σύντροφο του και εκείνη έπεσε από το μπαλκόνι για να δραπετεύσει

Μαρτυρικές στιγμές στα χέρια του συντρόφου της έζησε μια 36χρονη Κινέζα σε διαμέρισμα στην περιοχή της Ακρόπολης.

Ο Ασιάτης κακοποιητής, όπως καταγγέλλει η γυναίκα, την είχε δεμένη χειροπόδαρα και φυλακισμένη μέσα στο διαμέρισμα και όταν το θύμα επιχείρησε να αποδεσμευθεί, ακολούθησε άγριο επεισόδιο με την 36χρονη να πέφτει από το μπαλκόνι του σπιτιού της στον 3ο όροφο και να προσγειώνεται σε εξώστη διαμερίσματος του 1ου ορόφου.

Η Κινέζα, τραυματισμένη στο πόδι και το κεφάλι μετεφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο ΚΑΤ, ενώ ο 40χρονος κακοποιητής της, έσπευσε να εξαφανιστεί, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη. Σύμφωνα με την παθούσα, ο σύντροφός της πιθανότατα να αναζητεί λύση, προκειμένου να την κοπανήσει απ’ την Ελλάδα και να «πετάξει» την Κίνα. Για το λόγο αυτό έχει ενημερωθεί το Κέντρο Επιχειρήσεων του Αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος.
Την έδεσε χειροπόδαρα και έπεσε από το μπαλκόνι για να δραπετεύσει

Όπως προκύπτει από την καταγγελία του θύματος στην αστυνομία, το σκηνικό του τρόμου σημειώθηκε στις 19:35 του Σαββάτου (02.12.2023). Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σήμα της ΕΛ.ΑΣ «η 36χρονη Κινέζα, ευρισκόμενη εντός οικίας 3ου ορόφου όπου διαμένει με τον σύντροφό της και κατόπιν επεισοδίου, έπεσε από τον εξώστη και προσγειώθηκε στον εξώστη οικίας 1ου ορόφου. Η παθούσα φέρει τραύματα στο δεξί κάτω άκρο και στο κεφάλι. Επιπλέον δήλωσε ότι ο σύντροφός της, της είχε δέσει τα κάτω και τα άνω άκρα για μια ημέρα και την κρατούσε εντός της οικίας. Ο σύντροφός της, είχε αποχωρήσει προ αφίξεως των αστυνομικών προς άγνωστη κατεύθυνση και σύμφωνα με την παθούσα, πιθανόν να κινείται προς τον αερολιμένα προκειμένου να ταξιδέψει για την Κίνα. Ενημερώθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του αερολιμένα».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ακρόπολη: Κινέζος έδεσε χειροπόδαρα τη σύντροφο του και εκείνη έπεσε από το μπαλκόνι για να δραπετεύσει"

Ηράκλειο: 32 μετανάστες εντοπίστηκαν μέσα σε βάρκα στο Τυμπάκι

Oμάδα 32 μεταναστών εντοπίστηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής σε μικρό σκάφος στην ταραγμένη θάλασσα κοντά στη νότια ακτογραμμή του Ηρακλείου.

Με τη συνδρομή του Λιμενικού και αλιευτικών το σκάφος κατάφερε να προσεγγίσει με ασφάλεια την ακτή στη θέση “Αφραθιάς” κοντά στο Τυμπάκι.

Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Ηρακλείου, σχεδόν όλοι από την ομάδα αυτή των μεταναστών έχουν καταγωγή από την Αίγυπτο και είναι καλά στην υγεία τους. Όλοι τους οδηγήθηκαν στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του Συνδέσμου Λιμενεργατών Ηρακλείου για να υποβληθούν σε εξετάσεις, αλλά και για τη διαδικασία ταυτοποίησης, πριν προωθηθούν σε κέντρα φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Ηράκλειο: 32 μετανάστες εντοπίστηκαν μέσα σε βάρκα στο Τυμπάκι

Ηράκλειο: 32 μετανάστες εντοπίστηκαν μέσα σε βάρκα στο Τυμπάκι

Οι 32 έρχονται να προστεθούν στην ομάδα των 76 μεταναστών που διασώθηκαν χθες από το Λιμενικό Σώμα στην περιοχή “Τρείς Εκκλησιές” και πάλι στα νότια του Ηρακλείου. Όπως εκτιμούν αξιωματικοί του Λιμενικού και οι δύο ομάδες προέρχονται από μεγαλύτερο σκάφος το οποίο πλέει στα διεθνή ύδατα με προορισμό την Ιταλία ,με ακόμη μεγαλύτερο ανθρώπινο φορτίο μεταναστών. Εξαιτίας της μεγάλης κίνησης πλοίων νότια της Κρήτης, ο εντοπισμός του συγκεκριμένου δουλεμπορικού είναι εξαιρετικά δύσκολος.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηράκλειο: 32 μετανάστες εντοπίστηκαν μέσα σε βάρκα στο Τυμπάκι"

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Μπαλαούρας

Την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποίησε ο Μάκης Μπαλαούρας, πρώην βουλευτής Ηλείας και οικονομολόγος, με επιστολή του προς τις τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

“Με οδύνη όμως αποφάσισα να αποχωρήσω, όπως ήδη πράττουν χιλιάδες μέλη, από το σημερινό πολιτικό σχηματισμό που εξακολουθεί να φέρει τον ιστορικό όνομα ΣΥΡΙΖΑ” σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Μπαλαούρας, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει σε ένα “μεταλλαγμένο κόμμα”.

Αναλυτικά, η επιστολή του κ. Μπαλαούρα:

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

            Υπήρξα ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, από τότε που το 2001 ξεκινήσαμε, εκπροσωπώντας την ΑΚΟΑ μαζί με τον Γιάννη Μπανιά, στον “Χώρο Διαλόγου και κοινής Δράσης της Αριστεράς”, στα γραφεία της «Εποχής», μαζί με τον Μανώλη Γλέζο- Δημήτρη Παπαχρήστο, τον Συνασπισμό με Αλαβάνο-Φλαμπουράρη, την ΚΕΔΑ με Θεωνά-Μ Κωστόπουλο κτλ για την  “Επανίδρυση της Αριστεράς”.

  Είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ του Χρηματοπιστωτικού- Ο.Μ Τράπεζα Ελλάδος και ως δεύτερη της Ηλείας- Ο.Μ. Ανδραβίδας-Κυλλήνης , που με έκανε να αισθάνομαι υπερηφάνεια που ήμουν μέλος του και με τίμησε ως Βουλευτή στην εξαιρετικά πολύ δύσκολη περίοδο που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση το 2015.

  Με οδύνη όμως αποφάσισα να αποχωρήσω, όπως ήδη πράττουν χιλιάδες μέλη, από το σημερινό πολιτικό σχηματισμό που εξακολουθεί να φέρει τον ιστορικό όνομα ΣΥΡΙΖΑ, ένα όνομα που σηματοδότησε μια από τις μεγάλες περιόδους της Αριστεράς στη χώρα μας και στην Ευρώπη.

  Όπως, έχω γράψει επανειλημμένως δημοσίως, ο νέος πρόεδρος εγκατάλειψε τις  πάγιες θέσεις της Αριστεράς, ανέτρεψε τις συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αμφισβήτησε βασικές επιλογές της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (ακόμα και για ζητήματα που πλήττουν ευθέως και τον Αλέξη Τσίπρα, όπως, για τα 37 δισ. και το «άρρωστο» κόμμα), καταστρατήγησε την εσωκομματική δημοκρατία, ενώ συνέβαλε έντονα στην αποπολιτικοποίηση και στον ευτελισμό των αρχών μας και του ηθικού μας φορτίου, κυρίως μέσω των κοινωνικών δικτύων.

 Ο ίδιος στη συνεδρίαση της ΚΕ, δε τα έβαλε μόνο με τα στελέχη, που είχαν σηκώσει το βασικό βάρος της διακυβέρνηση μας, ως «εσωτερικών εχθρών»-«5η Φάλαγγα», που  κάνουν «πολιτική του Pumaro»!!!

  Δε μπορώ, επομένως να συνεχίσω σε ένα μεταλλαγμένο κόμμα, που οδηγείται να γίνει όπως το Δημοκρατικό κόμμα των ΗΠΑ, σύμφωνα με την επιθυμία του προέδρου…

  Αποχαιρετώντας σας, εύχομαι να βρεθούμε ξανά στους αγώνες και με τα κοινωνικά κινήματα, για να ανατραπεί το νεοφιλελεύθερο καθεστώς της Δεξιάς, δίνοντας ελπίδα για ένα αύριο με δικαιοσύνη, ελευθερία και ισότητα, που μόνο η Αριστερά μπορεί να δώσει…

Μάκης Μπαλαούρας
Υ.Γ. . Περίμενα για να καταθέσω την απόφαση μου στις συνελεύσεις των οργανώσεων που συμμετείχα, αλλά αυτές δεν συγκλήθηκαν και κατέφυγα σε αυτή τη δημόσια δήλωση.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Μπαλαούρας"

Βούλα: Καταγγελία 76χρονης για τηλεφωνική απάτη σε βάρος της – Της πήραν 130.000 ευρώ

Μια 76χρονη κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφάλειας Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης, ότι το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής (01/12) της τηλεφώνησε μια γυναίκα η οποία της δήλωσε ότι είναι αξιωματικός της αστυνομίας.  Στην συνέχεια της είπε, ότι η κόρη της έχει συλληφθεί γιατί με το αυτοκίνητό της παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα ένα παιδί και για να αφεθεί ελεύθερη θα έπρεπε να της δώσει 100.000 ευρώ. 

Σύμφωνα με την καταγγελία, υπό την καθοδήγηση της, η ηλικιωμένη, έβαλε σε μια τσάντα 100.000 ευρώ την οποία άφησε σε κάδο απορριμμάτων έξω από το σπίτι της

Η υπόθεση είχε και συνέχεια, όπως  υποστήριξε στους αστυνομικούς η 76χρονη. Η άγνωστη, της τηλεφώνησε και πάλι ζητώντας και άλλα χρήματα. Αυτή την φορά, έβαλε σε τσάντα άλλα 30.000 ευρώ, την οποία και άφησε έξω από μια εκκλησία.  
Η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας και πιθανών συνεργών της. 

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Βούλα: Καταγγελία 76χρονης για τηλεφωνική απάτη σε βάρος της – Της πήραν 130.000 ευρώ"

Ηλεία: Σύλληψη επιχειρηματία για “πειρατεία” συνδρομητικών καναλιών

Στα χέρια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έπεσε ένας επιχειρηματίας από τη Νότια Ηλεία, μετά από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής. Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr ο συλληφθής φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση πειρατείας συνδρομικών καναλιών, με διαμοιρασμό σήματος γνωστών πλατφορμών από την Ελλάδα και άλλες χώρες.

H επιχείριση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος χθες ήταν ταυτόχρονη σε πολλές περιοχές της χώρας, στο πλαίσιο των καταγγελιών που έχουν κάνει οι μεγάλες πλατφόρμες συνδρομιτικών καναλιών για απώλεια εσόδων μέσα από το διαμοιρασμό του προγράμματος τους με χαμηλότερο κόστος από διάφορα άτομα ανά την επικράτεια, ενώ οι περιπτώσεις αυτές αφορούν επίσης παραβιάσεις του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας και άλλα ζητήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντόπισαν στην κατοχή του επιχειρηματία εξοπλισμό που σχετίζεται με το διαμοιρασμό του συνδρομητικού τηλεοπτικού προγράμματος και άλλα στοιχεία που αφορούν το πελατολόγιό του και τα χρηματικά ποσά που φέρεται να ελάμβανε από τη δραστηριότητα αυτή.

Ο επιχειρηματίας μεταφέρθηκε στην Αθήνα για να περάσει από το Αυτόφωρο εκεί.

Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν έχουν γίνει έως τώρα επίσημες ανακοινώσεις.

ilialive

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηλεία: Σύλληψη επιχειρηματία για “πειρατεία” συνδρομητικών καναλιών "

Θρίλερ στο Μενίδι: Νεκρός σε φλεγόμενο όχημα Τούρκος - Τον κατήγγειλε για βία η σύζυγός του

Στη μέση ενός δρόμου στο Μενίδι, περίπου στις 21:30 χθες βράδυ ένα αυτοκίνητο τυλίχθηκε στη φλόγες. 

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο σταθμευμένο ΙΧ αυτοκίνητο στο Μενίδι είχε τραγική κατάληξη καθώς ανασύρθηκε νεκρός ένας άνδρας. Ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός ήταν 44 ετών και πατέρας δύο παιδιών.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή που το αυτοκίνητο είναι τυλιγμένο στις φλόγες και η Πυροσβεστική προσπαθεί να το κατασβέσει:



Ήταν λίγο μετά τις 9.30 όταν η Πυροσβεστική κλήθηκε για ένα αμάξι το οποίο ήταν σταθμευμένο στη συμβολή της λεωφόρου Ιωνίας με την οδό Αγίων Ταξιαρχών και-για άγνωστο λόγο μέχρι στιγμής-τυλίχθηκε στις φλόγες.

Στο σημείο έσπευσαν τρία οχήματα με δέκα Πυροσβέστες οι οποίοι έσβησαν τη φωτιά αλλά έβγαλαν απανθρακώμενο τον οδηγό του οχήματος.

menidi-2

 Ερωτηματικά, ωστόσο, προκύπτουν τόσο από το γεγονός ότι το ΙΧ ήταν σταθμευμένο όσο και από την κατάσταση στην οποία βρέθηκε η σορός του επιβάτη η οποία έφερε εκτεταμένα εγκαύματα με αποτέλεσμα ακόμη και το φύλο να αναγνωρίζεται με δυσκολία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 44χρονος τσακώθηκε χθες Σάββατο το απόγευμα έντονα με τη σύζυγό του, μέσα στο σπίτι όπου συζούν στο Μενίδι, και στη συνέχεια έφυγε από το σπίτι. Η γυναίκα μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Αχαρνών για να καταγγείλει ενδοοικογενειακή βία σε βάρος του (μάλιστα υπέβαλε σχετική μήνυση), ενώ εκείνος μετέβη με το αυτοκίνητο στη λεωφόρο Ιωνίας στο Μενίδι, όπου παρέμεινε για περίπου δύο ώρες.

Κάποια στιγμή κάτοικοι της περιοχής είδαν το όχημα να φλέγεται. Στο σημείο έσπευσε Πυροσβεστική που έσβησε τη φωτιά και εντόπισε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου έναν απανθρακωμένο άντρα.

Πρόκειται για 44χρονο άντρα τουρκικής καταγωγής με λευκό ποινικό μητρώο. Η σύζυγός του ενημερώθηκε και αναγνώρισε το αυτοκίνητο, ενώ θα γίνει εξέταση DNA για να ταυτοποιηθεί και επίσημα η σορός. Και αυτό διότι ο άντρας δεν έφερε πάνω του κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, όπως ρολόι, τατουάζ ή δαχτυλίδι.

Πρόκειται για 44χρονο άντρα τουρκικής καταγωγής - Τον κατήγγειλε για βία η σύζυγός του

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 44χρονος, πατέρας δύο παιδιών, τσακώθηκε χθες Σάββατο το απόγευμα έντονα με τη σύζυγό του, μέσα στο σπίτι όπου συζούν στο Μενίδι, και στη συνέχεια έφυγε από το σπίτι. Η γυναίκα μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Αχαρνών για να καταγγείλει ενδοοικογενειακή βία σε βάρος του (μάλιστα υπέβαλε σχετική μήνυση), ενώ εκείνος μετέβη με το αυτοκίνητο στη λεωφόρο Ιωνίας στο Μενίδι, όπου παρέμεινε για περίπου δύο ώρες.

Κάποια στιγμή κάτοικοι της περιοχής είδαν το όχημα να φλέγεται. Στο σημείο έσπευσε Πυροσβεστική που έσβησε τη φωτιά και εντόπισε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου έναν απανθρακωμένο άντρα.

Πρόκειται για 44χρονο άντρα τουρκικής καταγωγής με λευκό ποινικό μητρώο. Η σύζυγός του ενημερώθηκε και αναγνώρισε το αυτοκίνητο, ενώ θα γίνει εξέταση DNA για να ταυτοποιηθεί και επίσημα η σορός. Και αυτό διότι ο άντρας δεν έφερε πάνω του κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, όπως ρολόι, τατουάζ ή δαχτυλίδι.  

Δείτε το όχημα:

aytokinito-2

aytokinito-1

Η υπόθεση εξελίσσεται σε θρίλερ καθώς δύο ώρες αργότερα το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής δέχθηκε κλήση για μια νέα φωτιά σε σταθμευμένο αμάξι επί της οδού Ιωάννη Ρίτσου, στο Μενίδι, σε απόσταση μόλις ενός χιλιομέτρου από το πρώτο συμβάν.
Διαβάστε Περισσότερα » "Θρίλερ στο Μενίδι: Νεκρός σε φλεγόμενο όχημα Τούρκος - Τον κατήγγειλε για βία η σύζυγός του "

Νέα κόντρα Ισραήλ-Τουρκίας: Να φιλοξενήσει ο Ερντογάν τους τρομοκράτες της Χαμάς – Αγνοείτε τα ανθρώπινα δικαιώματα

Νέος πόλεμος ανακοινώσεων ξεκίνησε μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας για την κατάσταση στη Γάζα, μετά την λήξη της εκεχειρίας.

Την αρχή έκανε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Έλι Κοέν, ο οποίος έγραψε ότι «η τουρκική προεδρία είναι ευπρόσδεκτη να φιλοξενήσει τρομοκράτες της Χαμάς που δεν έχουν εξοντωθεί και φεύγουν από τη Γάζα».

«Η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς-ISIS δεν θα υπάρχει στη Γάζα την επόμενη μέρα. Θα απελευθερώσουμε τη Γάζα από τη Χαμάς, για χάρη της ασφάλειας του Ισραήλ και για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους κατοίκους της περιοχής.

Εσείς, (απευθυνόμενος στην Τουρκική Προεδρία) είστε ευπρόσδεκτοι να φιλοξενήσετε στη χώρα σας τους τρομοκράτες της Χαμάς που δεν εξοντώνονται και φεύγουν από τη Γάζα», έγραψε στο twitter o Ισραηλινός ΥΠΕΞ

Όσο περισσότερο το Ισραήλ καταπιέζει τους Παλαιστίνιους τόσο περισσότερη αντίσταση θα αντιμετωπίσει

«Oπως δείχνει η ιστορία όσο περισσότερο το Ισραήλ καταπιέζει τους Παλαιστίνιους και καταστρέφει τις βασικές ελευθερίες τους, τόσο περισσότερη αντίσταση θα αντιμετωπίσει, καθώς πολλοί περισσότεροι Παλαιστίνιοι θα συνεχίσουν να επιδιώκουν την πραγματοποίηση των συλλογικών τους στόχων και ατομικά δικαιώματα», απάντησε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση-απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας στο Ισραήλ:

«Όπως δείχνει η ιστορία της σύγκρουσης, όσο περισσότερο το Ισραήλ καταπιέζει τους Παλαιστίνιους και καταστρέφει τις βασικές τους ελευθερίες, τόσο μεγαλύτερη αντίσταση θα συναντά, καθώς πολλοί περισσότεροι Παλαιστίνιοι θα συνεχίσουν να επιδιώκουν την υλοποίηση των συλλογικών και ατομικών τους δικαιωμάτων.

Στον πυρήνα του σημερινού προβλήματος βρίσκεται η ισραηλινή κατοχή, καθώς και η επεκτατική νοοτροπία και οι κατασταλτικές του ενέργειες που αγνοούν πλήρως το δίκαιο, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις οικουμενικές αρχές. Η ωμή βία εναντίον ενός ολόκληρου άμαχου πληθυσμού από μια κατοχική δύναμη δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί ως αυτοάμυνα».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα κόντρα Ισραήλ-Τουρκίας: Να φιλοξενήσει ο Ερντογάν τους τρομοκράτες της Χαμάς – Αγνοείτε τα ανθρώπινα δικαιώματα"

Τρόμος στο Παρίσι: Τρομοκρατική επίθεση με νεκρό – Ο δράστης φώναζε «Αλλάχου Ακμπάρ»! (βίντεο)

Τρόμος απόψε στη Γαλλία!

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε όταν ένας δράστης επιτέθηκε σε περαστικούς στο κέντρο στο Παρίσι, έγραψε το Σάββατο ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

«Η αστυνομία μόλις συνέλαβε με γενναιότητα έναν δράστη που επιτέθηκε σε περαστικούς στο Παρίσι, πέριξ της Κε ντε Γκρενέλ.

Ένας άνθρωπος πέθανε και ένας τραυματίστηκε, ο οποίος λαμβάνει τις πρώτες βοήθειες από την πυροσβεστική υπηρεσία του Παρισιού. Παράκληση να αποφύγετε την περιοχή», έγραψε ο υπουργός.

Ο δράστης σκότωσε επί τόπου με μαχαίρι έναν άνθρωπο και τραυμάτισε έναν άλλο το βράδυ του Σαββάτου στο 15ο διαμέρισμα του Παρισιού, ενώ φέρεται να φώναξε «Αλλάχου ‘Ακμπαρ» πριν συλληφθεί, έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή.

Ο δράστης που κατάφερε θανατηφόρα πλήγματα «γεννήθηκε στη Γαλλία» και είναι «Γάλλος», είπε η πηγή, προσθέτοντας ότι ο τραυματίας δέχεται τις πρώτες βοήθειες από τους πυροσβέστες του Παρισιού.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Τρόμος στο Παρίσι: Τρομοκρατική επίθεση με νεκρό – Ο δράστης φώναζε «Αλλάχου Ακμπάρ»! (βίντεο)"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news