facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Θεσπρωτία: Βρέθηκαν δύο ακόμα κρούσματα κορωνοϊού

Δύο ακόμα θετικά κρούσματα του κορωνοϊού καταγράφηκαν το βράδυ της Δευτέρας στη Θεσπρωτία από τα 36 δείγματα συνολικά που πήραν τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για το σύζυγο και το γιο ήδη διαγνωσμένου κρούσματος.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα καταγράφηκαν 21 νέα κρούσματα στη χώρα μας, εκ των οποίων τα εννέα ήταν στην Ξάνθη και τα πέντε στη Θεσπρωτία.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας την Τρίτη θα βρεθεί σε Ξάνθη και Κομοτηνή.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσπρωτία: Βρέθηκαν δύο ακόμα κρούσματα κορωνοϊού"

Μακρόν: Κλινικά νεκρό το ΝΑΤΟ

Στην κριτική για τη δράση του ΝΑΤΟ επανήλθε ο Γάλλος πρόεδρος. «Τα πρόσφατα ναυτικά περιστατικά μεταξύ της Γαλλίας και της Τουρκίας στη Μεσόγειο, τα οποία διερευνά η Βορειοατλαντική Συμμαχία αποτελούν μια από τις πιο πειστικές αποδείξεις του εγκεφαλικού θανάτου της», δήλωσε συγκεκριμένα ο Εμανουέλ Μακρόν.

«Σας παραπέμπω στις δηλώσεις μου στα τέλη του περασμένου έτους σχετικά με τον εγκεφαλικό θάνατο του ΝΑΤΟ», προσέθεσε ύστερα από συνάντησή του με τον Τυνήσιο ομόλογο Κάις Σαΐντ.

«Θεωρώ ότι αυτή είναι μια από τις πιο πειστικές αποδείξεις που υπάρχουν», τόνισε ο Μακρόν, θεωρώντας την κατάσταση «απαράδεκτη».

Την προηγούμενη εβδομάδα το γαλλικό υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων κατήγγειλε ότι μια γαλλική φρεγάτα που επεδίωκε να προσδιορίσει την ταυτότητα ενός φορτηγού πλοίου το οποίο θεωρείτο ύποπτο για μεταφορά όπλων προς τη Λιβύη αποτέλεσε αντικείμενο μιας «εξαιρετικά επιθετικής ενέργειας» εκ μέρους τουρκικών πλοίων.

Σύμφωνα με το Παρίσι, που χαρακτήρισε το συμβάν «πολύ σοβαρό», τουρκικά πολεμικά πλοία που συνόδευαν ένα φορτηγό πλοίο φώτισαν το γαλλικό πλοίο «τρεις φορές με το ραντάρ καθοδήγησης πυρών».

Η Άγκυρα απέρριψε ως «αβάσιμες» τις κατηγορίες του Παρισιού.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μακρόν: Κλινικά νεκρό το ΝΑΤΟ"

Βουλή: Άγρια κόντρα Γεωργιάδη-Παππά για τις αποκαλύψεις Μιωνή: «Το Ειδικό Δικαστήριο πλησιάζει» (video)

Έντονη σύγκρουση μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή, στον απόηχο των αποκαλύψεων της αποκαλυπτικής συνομιλίας του πρώην υπουργού του Αλέξη Τσίπρα με τον επιχειρηματία Σαμπύ Μιωνή.

Ο κ. Γεωργιάδης απευθυνόμενος στον κ. Παππά ανέφερε αρχικά:

«Ωραίες οι δηλώσεις στις κάμερες κύριε Παππά αλλά εκεί δεν υπάρχει αντίλογος. Τι είπατε στα φρικώδη που ακούσαμε σήμερα. Ο κόσμος πατάει στα site κ. Παππά και ακούει την φωνούλα σας να μιλάτε με οικειότητα με τον Μιωνή. Σας ακούει να λέτε απίστευτα πράγματα. Ότι κάποιοι της δικής σας κυβέρνησης έβγαζαν πολλά λεφτά. Και τι απαντάτε σήμερα; Οτι η συνομιλία είναι προϊόν συρραφής. Υποθέτω θα πάτε στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ και αυτές θα κρίνουν αν έχουν υποστεί αλλοίωση. Το δεύτερο που λέτε είναι πως το ηχητικό είναι προϊον παράνομης υποκλοπής. Δεν μου λέτε; Όταν ο Μπαλτάκος γράφηκε σε βίντεο από τον Χρυσαυγίτη Κασιδιάρη και εκδιώχθηκε σε 25 δεύτερα ετέθη από κανένα στην ΝΔ ζήτημα παράνομης καταγραφής; Αυτό που μας νοιάζει είναι αν είναι παράνομη η καταγραφή ή ότι ο Παπαγγελόπουλος τα έπαιρνε;»

«Η εικόνα που βγαίνει από το ηχητικό είναι εικόνα παρακράτους και σήψης. Είπατε κ. Παππά το αμίμητο. Καλέσατε τον κ. Σαμαρά να απαντήσει περί δήθεν υποθέσεως για μίζα 2,6 εκατ. ευρώ που καταγγέλλει μια μάρτυρας. Μήπως όμως η υπόθεση αυτή αρχειοθετήθηκε από την κυρία Τουλουπάκη επί ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν βρήκε κανένα στοιχείο;», συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης.



«Για να είμαι ειλικρινής κ. Παππά δεν σας περίμενα σήμερα στην Βουλή. Με εντυπωσιάζει που ήρθατε και γελάτε. Η κοινωνία είναι σοκαρισμένη από τις αποκαλύψεις για το παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε.

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος φώναξε προς τον υπουργό: «Σε ψάχνει η Τουλουπάκη».

Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Βεβαίως και με ψάχνει η κυρία Τουλουπάκη που εσείς διορίσατε. Το ότι με ψάχνει θέλω να πιστεύω ότι καταλαβαίνετε ότι δεν σημαίνει κατηγορία. Και εσείς κ. Τζανακόπουλε γνωρίζετε ότι με ψάχνει. Εσείς πήγατε εξωδίκως στον Άρειο Πάγο για να ενημερωθείτε. Όμως μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί τίποτα. Πλησιάζει η ώρα που κάθε κατεργάρης θα πάει στο πάγκο του. Το Ειδικό Δικαστήριο είναι κοντά και θα δούμε και για ποιους;».

«Αν ο διάλογος που ακούμε είναι πραγματικός πρέπει κ. Παππά να απαντήστε τι εννοούσατε ότι κάποιοι βγάζουν πολλά λεφτά. Οτι ο Παπαγγελόπουλος είχε ατζέντα κόντρα στην ατζέντα του μαγαζιού; Η αντίληψή σας για το Μέγρο Μαξίμου είναι ότι είναι μαγαζί; Να απαντήσετε και να μάθουμε όλοι τι ακριβώς έκανε ο Παπαγγελόπουλος ; Ο Μιωνή λέει ότι δεν είχατε εμπλοκή αλλά ξέρατε ότι κάποιο έκαναν δουλίτσες. Δεν έπρεπε λοιπόν να κάνετε κάτι;» συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης.



Απαντώντας ο κ. Παππάς ανέφερε τα εξής:

«Αντιλαμβάνομαι την θέση σας. Είστε ελεγχόμενος για την Νοβαρτις και έχει καταρρεύσει η υπόθεση της σκευωρίας. Ο Μιωνής με κατέγραφε και εμείς είμαστε παρακράτος; Και τι λέει ο καψερός; Οτι ο Παπασταύρου είναι κολλητός της Μαρέβας και δεν πρόκειται να καταθέσει εναντίον της.

Και έρχεται την ημέρα που υπάρχει καταγεγραμμένη καταγγελία για χρηματοδότηση 2,6 εκατ ευρώ.

Μου ζήτησε να διοριστεί πρόξενος της Ελλάδας στο Ισραήλ ο Μιωνής. Πατάει τα κορδόνια του ο άνθρωπος. Και εσείς μαζί του. Κάτι ήξερε και αυτός και ο κολλητός του που είναι αδελφικός φίλος της συζύγου του κ. Μητσοτάκη.

Για τις δουλειές μιλούσα ευθαρσώς – εκεί είναι η αλλοίωση – για τις δουλειές που έκανε απο τότε ο Μιωνής και ο Παπασταύρου και ο Σαμαράς.

Μεσολάβησε ο Σαμαράς. Τι έγινε ο Σαμαράς και δεν έρχεται να μιλήσει; Φοβάται; Δεν του έχετε μεταλαμπαδεύσει το πολιτικό θάρρος;

Που είναι τόσες μέρες; Ακούγεται το όνομά του. Να έρθει να μας πει για τις μεσολαβήσεις. Επαναλαμβάνω ότι αυτή η δήθεν αποκάλυψη γίνεται τις ημέρες που αποκαλύπτεται ότι η βασική μάρτυρας κατηγορίας περι σκευωρίας είναι συνδικαιούχος με τον σύζυγός της σε τραπεζικό λογαριασμό και ο σύζυγός της ζημίωσε με 1,7 εκατ ευρώ το Δημόσιο. Και ήρθε την ώρα που έρχονται πληροφορίες για 2,6 εκατ ευρώ στον λογαριασμό Παπασταύρου».

Τα όσα ανέφερε ο κ. Παππάς έφεραν την αντίδραση του υπουργού Ανάπτυξης. Στην ανταπάντησή του ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε:

“Εγώ αν ήμουν στην θέση σας και είχα ζητήσει από κάποιον να καταθέσει εναντίον της συζύγου του πολιτικού μου αντιπάλου θα ντρεπόμουν να βγω από το σπίτι μου. Στοχοποιήσατε την Μαρέβα βάλατε λιτούς και δεμένους για να την πλήξετε και να πλήξετε τον κ. Μητσοτάκη. Αποτύχατε.

Ωραίες οι θεωρίες και πως από την Σουπια πετάτε την μελάνη. Το μόνο που έχουμε για μεσολάβηση είναι ο Παππάς για να πάρει τα λεφτά ο Φιλιππάκης. Να μείνουμε στο τι κάνατε εσείς και τις μεσολαβήσεις που κάνατε και τα λεφτά που ζητούσατε. Αυτά θέλει να μάθει ο κόσμος.

Το αν έχει πολιτικό θάρρος ο Σαμαράς δεν θα το κρίνετε εσείς. Το έχει κρίνει ο λαός που τον τίμησε με όλα τα αξιώματα. Θα τον κρίνει και η φράση του ότι θα σας πάει μέχρι τέλους και σας πάει

Μιλάτε για παρακράτος επειδή σας έγραφε. Το δημοσίευμα των Παραπολιτικών τα ακούσατε που η ΕΥΠ κατέγραφε τον κ. Καμμένο και την σύζυγό του;

Σήμερα είστε βαριά εκτεθειμένος στον Ελληνικοί λαό. Αυτά που ακούγονται να λέγονται σε έναν επιχειρηματία από υπουργό για άλλον υπουργό είναι αδιανόητα πράγματα. Όσον αφορά την φοβερή καταγγελία απο το κείμενο η μάρτυρας λέει “μου φαίνεται ότι”. Αυτή την καταγγελία η Τουλουπάκη την έβαλε επι ΣΥΡΙΖΑ στο αρχείο. Απο την όλη ιστορία αυτό που μένει είναι ότι μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου και στα υπουργεία οι υπουργοί ΣΥΡΙΖΑ κάνανε δουλίτσες με επιχειρηματίες. Αυτό είναι το άσχημο. Αυτά ακούει ο λαός. Δεν μπορείτε να τα αρνηθείτε».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Άγρια κόντρα Γεωργιάδη-Παππά για τις αποκαλύψεις Μιωνή: «Το Ειδικό Δικαστήριο πλησιάζει» (video)"

ΠΟΥ: Ζητά αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής δεξαμεθαζόνης

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάλεσε σήμερα Δευτέρα σε αύξηση της παραγωγής δεξαμεθαζόνης, μετά την ανακοίνωση Βρετανών ερευνητών ότι αυτό το ισχυρό στεροειδές μειώνει σημαντικά τη θνησιμότητα σε ασθενείς που πάσχουν σοβαρά από την Covid-19.

«Η επόμενη πρόκληση είναι η αύξηση της παραγωγής και η γρήγορη και δίκαιη διανομή δεξαμεθαζόνης σε όλο τον κόσμο, εστιάζοντας στο πού είναι περισσότερο αναγκαία», δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης τύπου από τα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού στη Γενεύη.

«Ευτυχώς, είναι ένα φθηνό φάρμακο και υπάρχουν πολλοί παρασκευαστές δεξαμεθαζόνης σε όλο τον κόσμο που πιστεύουμε ότι μπορούν να επιταχύνουν την παραγωγή», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της βρετανικής κλινικής δοκιμής Recovery που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, η δεξαμεθαζόνη μειώνει κατά το ένα τρίτο τη θνησιμότητα στους ασθενείς που νόσησαν σοβαρά από την Covid-19.

Αυτό το φάρμακο είναι το πρώτο που δείχνει βελτιωμένη επιβίωση σε ασθενείς με Covid-19, καθώς δεν υπάρχει διαθέσιμο εμβόλιο. Χρησιμοποιείται ήδη σε πολλές ενδείξεις για την ισχυρή αντιφλεγμονώδη του επίδραση.

Η βρετανική μελέτη έδειξε επίσης ότι η θνησιμότητα μειώθηκε κατά το ένα πέμπτο σε λιγότερο σοβαρά άρρωστους ασθενείς στους οποίους χορηγήθηκε οξυγόνο μέσω μάσκας χωρίς να είναι διασωληνωμένοι. Από την άλλη, η θεραπεία δεν έδειξε κανένα όφελος για ασθενείς που δεν χρειάζονταν ανπνευστική βοήθεια.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ τόνισε ότι «η δεξαμεθαζόνη πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε ασθενείς της Covid-19 σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση, υπό στενή κλινική παρακολούθηση».

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτό το φάρμακο λειτουργεί για ασθενείς σε ήπια κατάσταση ή ως προληπτικό και μπορεί να προκαλέσει βλάβη», επέμεινε ο Τέντρος.


Μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της κλινικής δοκιμής, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αυτή η θεραπεία θα χρησιμοποιηθεί αμέσως για τη θεραπεία των σοβαρά προσβεβλημένων ασθενών. «Η ζήτηση έχει ήδη αυξηθεί», μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της βρετανικής δοκιμής, σημείωσε ο Τέντρος.

Κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να επιδείξει «αλληλεγγύη» και «διαφάνεια», ώστε οι χώρες με τον μεγαλύτερο αριθμό ασθενών σε σοβαρή κατάσταση υγείας να λαμβάνουν κατά προτεραιότητα αποθέματα δεξαμεθαζόνης.

Ζήτησε επίσης να είναι πάντα διαθέσιμα αποθέματα για τη θεραπεία άλλων ασθενειών για τις οποίες χρησιμοποιείται συνήθως η δεξαμεθαζόνη.

«Είναι επίσης σημαντικό να γίνει επαλήθευση ότι οι προμηθευτές μπορούν να εγγυηθούν την ποιότητα» των προϊόντων, «επειδή υπάρχει υψηλός κίνδυνος να εισέλθουν στην αγορά κατώτερα ή παραποιημένα προϊόντα», σημείωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

Ένα φάρμακο διαφορετικό από τη δεξαμεθαζόνη, το αντιϊκό ρεμδεσιβίρη (remdesivir), έδειξε κάποια αποτελεσματικότητα στην επιτάχυνση της ανάρρωσης των ασθενών που νοσηλεύονταν με Covid-19. Η ανακοίνωση έγινε επίσημα στα τέλη Απριλίου από τις αμερικανικής αρχές.

Ωστόσο, η ρεμδεσιβίρη δεν αποδείχθηκε ότι απέτρεψε θανάτους.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΥ: Ζητά αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής δεξαμεθαζόνης"

Τούρκος υπ. Δικαιοσύνης: Η Αγιά Σοφιά θα γίνει τζαμί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο

Στο ζήτημα της Αγιάς Σοφιάς, εν όψει και της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας της Τουρκίας, στις 2 Ιουλίου αναφέρθηκε ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης, Αμπντουλχαμίτ Γκιούλ, σε συνέντευξη του στο Kanal 24.

Ο Γκιούλ παραδέχθηκε ξεκάθαρα πως η Αγιά Σοφιά θα λειτουργήσει ως τζαμί, ανεξάρτητα από την απόφαση του δικαστηρίου.

“Η Αγιά Σοφιά μας παραχωρήθηκε ως τζαμί, ως τόπος λατρείας και από νομικής και διοικητικής απόψεως εφόσον αποτελεί κληροδότημα σε ίδρυμα πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος περί ιδρυμάτων. Άρα από τη στιγμή που η Τουρκία είναι ένα κράτος δικαίου, σε ένα κράτος δικαίου είναι υποχρεωτικό ένα κληροδότημα να επιτελεί το σκοπό τον οποίο του έθεσε ο κληροδότης του”, είπε ο Τούρκος υπουργός, εννοώντας τον Μωάμεθ τον Πορθητή.

“Βασικά κανείς δεν αποκαλεί την Αγία Σοφία μουσείο, αλλά τζαμί. Δηλαδή λέμε “πάμε στο τζαμί της Αγίας Σοφίας”” δήλωσε και έκανε λόγο για «καθυστερημένο δικαίωμα», που πρέπει να αποδοθεί το συντομότερο στο τουρκικό έθνος.

“Το τζαμί της Αγίας Σοφίας είναι το μόνο τζαμί που διαθέτει γκισέ με εισιτήρια για να περάσουμε μέσα. Περιμένουμε όλοι αυτή η ντροπή να ξηλωθεί”.

“Όποια κι αν είναι η απόφαση, ως κυβέρνηση, όπως έχει ενημερώσει κι ο Πρόεδρός μας την κοινή γνώμη – το κράτος της Τουρκίας είναι ένα κράτος δικαίου- θα αξιολογήσουμε αυτή τη διαδικασία με σεβασμό απέναντι στο νόμο και θα προβούμε στα ανάλογα βήματα”, επισήμανε και εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η Αγία Σοφία θα λειτουργήσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ως τζαμί.

“Πιστεύουμε ότι πρέπει η Αγιά Σοφιά να ανοίξει ως τόπος λατρείας και ότι θα γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση είτε μέσω της νομικής είτε μέσω της κυβερνητικής οδού. Ελπίζω και εύχομαι να επιτελέσει και πάλι (η Αγία Σοφία) τον πραγματικό της σκοπό, αυτόν που ορίζει το ίδρυμα, δηλαδή το σκοπό του τζαμιού”, υπογράμμισε.

Νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσγλου, εκτόξευσε βολές κατά της Ελλάδας, τονίζοντας πως το θέμα της Αγίας Σοφιάς “είναι θέμα κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Οι Ελληνες αναμειγνύονται σαν να τους ανήκει η Πόλη και η Αγία Σοφία. Η Αθήνα δεν μπορεί να δίνει οδηγίες. Δεν πρόκειται να κάνουμε κάτι, που δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε. Ο Μωάμεθ ο Πορθητής κατέλαβε το 1453 την Κωνσταντινούπολη και μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε τζαμί, υπάρχουν ντοκουμέντα που το αποδεικνύουν”.

sabah/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Τούρκος υπ. Δικαιοσύνης: Η Αγιά Σοφιά θα γίνει τζαμί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο"

Μακρόν κατά Ερντογάν: Η Άγκυρα παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι στη Λιβύη

Σε μια ακόμη αποδοκιμασία των προκλητικών κινήσεων της Άγκυρας προχώρησε το Παρίσι, με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, να επικρίνει την Τουρκία για την υποστήριξή της στη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση στη Λιβύη, λέγοντας ότι παίζει «ένα επικίνδυνο παιχνίδι» που έρχεται σε αντίθεση σε όλα όσα είχε συμφωνήσει στις διεθνείς συνομιλίες.

«Είχα ήδη την ευκαιρία να πω πολύ ξεκάθαρα στον πρόεδρο (Ταγίπ) Ερντογάν (ότι) θεωρώ πως η Τουρκία παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι στη Λιβύη σήμερα και αντικρούεται σε όλες τις δεσμεύσεις που ανέλαβε στη διάσκεψη του Βερολίνου», δήλωσε ο Μακρόν, αναφερόμενος στην διάσκεψη που έγινε νωρίτερα φέτος για την ειρηνευτική διαδικασία για τη Λιβύη.

Ο Μακρόν υπογράμμισε ότι συνομίλησε νωρίτερα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την κρίση στη Λιβύη.

Η Γαλλία δεν θα ανεχτεί την στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στη Λιβύη, δήλωσε ακόμη ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγορώντας την Άγκυρα ότι παίζει ένα «επικίνδυνο παιχνίδι» στη βορειοαφρικανική χώρα, θεωρώντας αυτό μια άμεση απειλή για την περιοχή και την Ευρώπη, καθώς οι τόνοι μεταξύ Παρισιού και Άγκυρας συνεχίζουν να αυξάνονται.

 «Είναι προς το συμφέρον της Λιβύης, των γειτόνων της, ολόκληρης της περιοχής αλλά και της Ευρώπης», πρόσθεσε μετά τη συνάντησή του με τον Τυνήσιο ομόλογό του Κάις Σαΐντ.

«Δεν θα ανεχτούμε τον ρόλο που παίζει η  Τουρκία»

«Δεν θα ανεχτούμε τον ρόλο που παίζει η Τουρκία στη Λιβύη», διεμήνυσε ο Μακρόν  καταδικάζοντας παράλληλα και τον ρόλο Ρώσων μισθοφόρων στην βορειοαφρικανική χώρα, εστιάζοντας όμως κατά κύριο λόγο στον ρόλο της Άγκυρας.

Όταν ρωτήθηκε για τον πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι που δήλωσε το Σάββατο ότι είναι νόμιμο δικαίωμα της Αιγύπτου να επέμβει στη Λιβύη, ο Μακρόν είπε ότι ο Αιγύπτιος ηγέτης έχει λόγο να ανησυχεί.

«Σημειώσατε τη νόμιμη ανησυχία του προέδρου Σίσι όταν βλέπει στρατεύματα να φτάνουν στα σύνορά του», δήλωσε ο Μακρόν.

Δυνάμεις υποστηριζόμενες από την Τουρκία δεν είναι γνωστό ότι επιχειρούνκοντά στα σύνορα της Αιγύπτου.

«Αυτό είναι ένα μεσογειακό θέμα που μας επηρεάζει γιατί σήμερα από τη Λιβύη κάθε μέρα άνδρες και γυναίκες τρέπονται σε φυγή από τη δυστυχία για να έρθουν στην Ευρώπη. Πιστεύετε ότι μπορούμε να αφήσουμε την Τουρκία για πολύ καιρό να εισάγει Σύρους μαχητές στη Λιβύη, με δεδομένο ότι ξέρουμε;»

«Ζητάμε τον τερματισμό των μονομερών ενεργειών»

Ο Μακρόν ζήτησε επίσης τον «τερματισμό της ξένης ανάμιξης και των μονομερών ενεργειών όσων ισχυρίζονται ότι κερδίζουν νέες θέσεις μέσω πολέμου» στη Λιβύη.

«Η Γαλλία και η Τυνησία απαιτούν από κοινού τα εμπόλεμα μέρη να θέσουν τέλος στις μάχες και να τηρήσουν τη δέσμευσή τους να επαναλάβουν τις διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών με σκοπό την αποκατάσταση της ασφάλειας για όλους, την επανένωση των θεσμών της Λιβύης και να συμμετάσχουν στην ανασυγκρότηση προς όφελος όλων των Λιβύων» , πρόσθεσε ο Μακρόν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Σαΐντ, του οποίου ήταν η δεύτερη επίσημη επίσκεψη στο εξωτερικό, μετά την Αλγερία, έπειτα από την εκλογή του τον Οκτώβριο.

Την προηγούμενη εβδομάδα το γαλλικό υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεωνκατήγγειλε ότι μια γαλλική φρεγάτα που επιδίωκε να προσδιορίσει την ταυτότητα ενός φορτηγού πλοίου το οποίο θεωρείτο ύποπτο για μεταφορά όπλων προς τη Λιβύη αποτέλεσε αντικείμενο μιας «εξαιρετικά επιθετικής ενέργειας» εκ μέρους τουρκικών πλοίων. 

Σύμφωνα με το Παρίσι, που χαρακτήρισε το συμβάν «πολύ σοβαρό», τουρκικά πολεμικά πλοία που συνόδευαν ένα φορτηγό πλοίο φώτισαν το γαλλικό πλοίο «τρεις φορές με το ραντάρ καθοδήγησης πυρών». 

Η Άγκυρα απέρριψε ως «αβάσιμες» τις κατηγορίες του Παρισιού.

Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε, ακόμη, πως τα πρόσφατα ναυτικά περιστατικά μεταξύ της Γαλλίας και της Τουρκίας στη Μεσόγειο, τα οποία διερευνά το ΝΑΤΟ, αποτελούν «μια από τις πιο πειστικές αποδείξεις» του «εγκεφαλικού θανάτου» της Βορειοατλαντικής συμμαχίας

Κομισιόν: Ανησυχούμε για την παρέμβαση εξωγενών παραγόντων στη Λιβύη

Την ανάγκη για αποκλιμάκωση στη Λιβύη υπογράμμισε ο αρμόδιος εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Ο Πίτερ Στάνο τόνισε ότι «η πρόσφατη κλιμάκωση μέσω διακηρύξεων και ανακοινώσεων και η παρέμβαση εξωγενών παραγόντων στη Λιβύη είναι πηγή σημαντικής ανησυχίας» καλώντας για μείωση της έντασης.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σημείωσε ότι «οι διεθνείς παράγοντες που εμπλέκονται στη διαμάχη και ασκούν επιρροή πρέπει να εργαστούν προς την αποκλιμάκωση, την οποία και πρέπει να ενισχύσουν». 


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μακρόν κατά Ερντογάν: Η Άγκυρα παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι στη Λιβύη"

Τα «γυρίζει» ο Νίκος Παππάς και τώρα υποστηρίζει πως μίλαγε για τον… Σαμαρά

Μια νέα εξήγηση επιχειρεί να δώσει ο Νίκος Παππάς για το ηχητικό ντοκουμέντο που κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής ο επιχειρηματίας Σαμπύ Μιωνή.

Η δημοσιοποίηση της συνομιλίας έσπειρε πανικό στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έσπευσε για αντιπερισπασμό να ανασύρει ήδη αρχειοθετημένη υπόθεση από το 2015 κατά του Σταύρου Παπασταύρου, η οποία ουδέποτε επαληθεύτηκε από τη δικαστική έρευνα. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας, προκειμένου να αλλάξει την ατζέντα από την αποκάλυψη της συνομιλίας, παρουσίασε έγγραφο στην Προανακριτική από την καταγγελία στις 15 Οκτωβρίου 2015 «μάρτυρα» που δήλωνε υπάλληλος «ελβετικής εταιρίας ιδιωτικών ερευνών». Υποστήριξε ότι ο επικεφαλής της εταιρείας υπήρξε στέλεχος της MI5 ενώ ενέπλεξε τον κ. Παπασταύρου σε υπόθεση διακίνησης διαμαντιών και παρουσίασε ένα σχεδιάγραμμα της εταιρείας, σύμφωνα με το οποίο εντόπισαν ότι «ποσό 2,6 εκατ. ευρω χρησιμοποιήθηκε μέσω του κ. Παπασταύρου για την στήριξη της προεκλογικής καμπάνιας του κ. Σαμαρά».

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν πηγές της ΝΔ, οι καταγγελίες του δήθεν «μάρτυρα» είχαν ήδη ελεγχθεί από 4 διαφορετικούς εισαγγελείς από το 2015 έως το 2019, μεταξύ των οποίων και η… Ελένη Τουλουπάκη. Η υπόθεση έχει ήδη μπει στο αρχείο.

«Σε όλες αυτές τις παραδικαστικές μεθοδεύσεις ακούσαμε κι αυτό σήμερα:ο ΣΥΡΙΖΑ να εγκαλεί την … κα. Τουλουπάκη για δήθεν συγκάλυψη υπέρ του … κ. Σαμαρά!Για μια αρχειοθετημένη υπόθεση που διερευνήθηκε από 4 δικαστικούς από το 2015 έως το 2019! Την ώρα που το παρακράτος, με τις αποκρουστικές μεθόδους του, αποκαλύπτεται με συγκλονιστικά έγγραφα και ντοκουμέντα, εμφανίζουν μια ακόμη ακατανόητη αστειότητα που ειπώθηκε προ πέντε ετών. Είναι τέτοια η απελπισία τους που εμφανίζουν ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ως δήθεν «νέο στοιχείο». Οι γελοίοι σκευωροί έφθασαν από τα «νομίζω, άκουσα, εκτιμώ, εικάζω, έχω ακούσει» των κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων της Νοβάρτις, στο σημερινό κατάντημα να επικαλούνται – έναν ακόμα εθελοντικώς προσερχόμενο – δήθεν μαρτυρά, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι «πιστεύεται πως» («it is believed») ο κ. Παπασταύρου ΘΑ χρηματοδοτούσε την προεκλογική εκστρατεία του τότε κυβερνώντος κόμματος (Ιανουάριο 2015). Και θα το έκανε αυτό επειδή ήταν συνεργάτης του κ. Σαμαρά, όταν θα έκανε μια δουλειά σε ορυχείο στα … Σκόπια»!Όλα αυτά περιέχονται σε δικογραφία που αρχειοθετήθηκε!Πραγματικό παραλήρημα, με την ίδια μέθοδο και ίδιους πρωταγωνιστές, σε όλες τις υποθέσεις που έστησαν. επιστημονικής φαντασίας ως δήθεν στοιχείο.Σήμερα το ερώτημα αφορά τον κ. Τσίπρα. Αποδέχεται την ρήση Παππά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μαγαζί στο οποίο βάζει την ατζέντα ο Παπαγγελόπουλος», αναφέρουν πηγές της ΝΔ.

Την ίδια ώρα πάντως, ο Νίκος Παππάς, που αρχικά μιλούσε για «κατασκευασμένο διάλογο», σε νεότερη δήλωσή του υποστήριξε πως στην συνομιλία με τον κ. Μιωνή, δεν κατήγγειλε πράξεις του κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, αλλά τις δραστηριότητες του Μιωνή, του Παπασταύρου και του Σαμαρά, όταν ανέφερε πως «αν κρίνουμε πως το μαγαζί το βοηθάς, μπορείς να είσαι εδώ και να κάνεις και το outsourcing το δικό σου» καθώς και όταν ανέφερε πως «ναι, αλλά το να έρθεις και να βάλεις στο μαγαζί μας ατζέντα που δεν την έχουμε επιλέξει, η οποία μας δημιουργεί και δυσκολίες, ε όχι ρε»!

Πιο αναλυτικά η νέα δήλωση του κ. Παππά έχει ως εξής:

Την ώρα που αποδεικνύεται ότι ο κ. Παπασταύρου στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά έλαβε 2,6 εκατ ευρώ για την χρηματοδότηση της προεκογικής εκστρατείας της ΝΔ. Την ώρα που αποδεικνύεται ότι ο σύζυγός της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς κας Ράικου ζημίωσε το Δημόσιο κατά 1,7 εκατ ευρώ μόνο για το έτος 2018, ο Σάμπυ Μιωνής με αντάλλαγμα μάλλον την ΛΑΡΚΟ παίζει το άθλιο παιχνίδι της ΝΔ και του ίδιου του κ. Σαμαρά. Προσκομίζει την επιλεκτική απομαγνητοφώνηση μιας παράνομης καταγραφής ιδιωτικής μας συνομιλίας επιχειρώντας την βίαιη διαστρέβλωση των λεγομένων μου

Με μεθόδους κοπτοραπτικής δηλαδή με αποσιωπητικά – γιατί άραγε – στα επίμαχα σημεία και με δήθεν ακατάληπτες λέξεις επίσης στα επίμαχα σημεία παραποιεί το νόημα του διαλόγου. Οι αναφορές σε ατζέντα πληροφορίες για κάποιους που κάνουν δουλειές προφανώς και δεν αφορούν τον κ. Παπαγγελόπουλο. Αφορούν τον κ. Σαμαρά και την παρέα του . Τον κ. Μιωνή και τον κ. Παπαστραύριου που με διάφοερα κόλπα έβγαζαν λεφτά απο τότε. Οι μαφιόζικες μέθοδοι θα αποκαλυφθούν και η αλήθεια θα λάμψει. Ηρθε η ώρα ο κ. Σαμαράς η προσωποποίηση της πολιτικής δειλίας, να εμφανιστεί στην επιτροπή εαν στο9ιχειωδώς έχει τα κότσια. Και μέσω δημοσίου βήματος επίσης να εξηγήσει τι έγινε με τα 2,6 εκατ ευρώ; Τι ζητούσε επίμονα απο τον κ. Παπαγγελόπουλο κα τον κάλεσε σπίτι του; Γιατί τρέμει σαν το ψάρι την κατα αντιπαράσταση εξέταση με τον κ. Παπαγγελόπουλο. Γιατί πίεζε τον κ. Φιλιππάκη να μην γράφει για Μιωνή Παπασταύρου και τι εννοούσε λέγοντας ότι αυτά τα παιδιά έχουν βοηθήσει την ΝΔ. Γιατί το 2013 μεσολάβησε για να υπάρξει συμβιβασμός μεταξύ Μιωνή και Φιλιππακη;

Αλλά ήρθε και η ώρα να μιλήσει και ο κ. Παπασταύρου και να μας πει ποιανού χρήματα διαχειρίστηκε και σε ποιές τσέπες κατέληξαν τα 2,6 εκατ ευρώ. Η ΝΔ κάθε φορά που πιάνετε με την γίδα στην πλάτη καταφεύγει σε μαφιόζικες μεθόδους. Αλλά πρέπει να ξέρουν ότι όταν φονάζει ο κλέφτης δεν φοβάται ο νοικοκύρης.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα «γυρίζει» ο Νίκος Παππάς και τώρα υποστηρίζει πως μίλαγε για τον… Σαμαρά"

Κοροϊδεύουν με τους ελέγχους στα νυχτερινά κέντρα

Στον δικό τους... νόμο -και μόνο σε αυτόν- φαίνεται πώς εξακολουθούν να «υπακούν» οι επιχειρηματίες της νύχτας. Παρά τα «λουκέτα», τα τσουχτερά πρόστιμα και τους συνεχείς ελέγχους από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για την τήρηση των μέτρων αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού, στα περισσότερα νυχτερινά κέντρα και κλαμπ ο συνωστισμός είναι ο κανόνας -και η ασφάλεια εργαζομένων και θαμώνων, η εξαίρεση.





Ειδικά στην παραλιακή, αλλά και σε περιοχές όπως το κέντρο της Αθήνας, το Παγκράτι, το Χαλάνδρι και αλλού, οι εικόνες συνωστισμού τις νύχτες σε κλειστούς χώρους διασκέδασης... δίνουν και παίρνουν. Και αυτό, μολονότι βάσει της τελευταίας Κοινής Υπουργικής Απόφασης, τα πρόστιμα για επιχειρήσεις που παραβιάζουν τους υγειονομικούς κανόνες προστασίας μπορεί να φτάσουν έως και τα 50.000 ευρώ, ανάλογα του εμβαδού της επιχείρησης και της έκτασης της παράβασης.

Η ίδια ΚΥΑ προβλέπει, μάλιστα, και λουκέτα που θα μπαίνουν άμεσα, κλείνοντας το «παράθυρο» της λειτουργίας εν αναμονή της εξέτασης ενστάσεων. Τα λουκέτα, δε, μπορεί να φτάσουν έως και τους τρεις μήνες, σε περίπτωση πολλαπλής υποτροπής μετά την αρχική παράβαση.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, για μια ακόμη φορά, οι εικόνες από κλαμπ της παραλιακής ήταν χαρακτηριστικές, με τα μαγαζιά να είναι στις περισσότερες περιπτώσεις «ασφυκτικά» γεμάτα και τις συστάσεις για... αποστάσεις, να πηγαίνουν μάλλον... περίπατο ή για... βουτιά στη θάλασσα. Οι θαμώνες ήταν κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλον και ξεφάντωναν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας και αδιαφορώντας για τις οδηγίες των ειδικών, που προειδοποιούν ότι τέτοιες εικόνες είναι επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία.

Χαρακτηριστικές ήταν οι απίστευτες εικόνες συνωστισμού στο bar restaurant «Coyοacan» στη Βάρκιζα, το βράδυ της Κυριακής, το οποίο ανήκει στον επιχειρηματία Γιάννη Μωράκη. Έναν άνθρωπο, δηλαδή, που συγκαταλέγεται μεταξύ των «leaders» στον χώρο της διασκέδασης και της εστίασης, και ο οποίος μάλιστα είχε μιλήσει στα τέλη του περασμένου Απριλίου στο protothema.gr, εν όψει -τότε- της επαναλειτουργίας των καταστημάτων.

«Πάνε οι εποχές που είχαμε δέκα υπαλλήλους και καπνίζαμε αραχτοί το πούρο μας» έλεγε τότε. «Θα γίνω ξανά μετρ, για να συμβάλω στην εξυπηρέτηση των πελατών, καθώς ο αριθμός του προσωπικού αναγκαστικά θα μειωθεί». «Προέχει πρώτα απ’ όλα η ασφάλεια των πελατών μας» προσέθετε, δηλώνοντας αποφασισμένος να προχωρήσει σε ριζοσπαστικές κινήσεις: «Θα ελέγχεται μέχρι και η προσωπική ζωή των εργαζομένων. Για παράδειγμα, δεν μπορεί ο μάγειρας να ακολουθεί εξεζητημένο τρόπο ζωής και να έρχεται το απόγευμα να μαγειρέψει. Δεν θα το επιτρέψω αυτό».

«Στην αρχή είχα στρεσαριστεί πολύ στη σκέψη και μόνο τι θα γίνει με τις επιχειρήσεις μου και τους 1.200 εργαζομένους που απασχολώ. Σήμερα το βλέπω διαφορετικά. Προέχει η υγεία όλων μας και αν χρειαστεί, για να τη διασφαλίσω, να δουλέψω με τους 27 από τους 42 χώρους που διαθέτουμε ως όμιλος θα το κάνω»...

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοροϊδεύουν με τους ελέγχους στα νυχτερινά κέντρα"

Reuters: Ξεπέρασαν τα 9 εκατ. τα κρούσματα του νέου κορονοϊού παγκοσμίως

Τα κρούσματα του νέου κορονοϊού παγκοσμίως ξεπέρασαν σήμερα τα 9 εκατομμύρια, με το 50% και πλέον να εντοπίζεται στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, ενώ Βραζιλία και Ινδία καταγράφουν απότομη αύξηση των μολύνσεων και οι ΗΠΑ, η Κίνα και άλλες σκληρά πληγείσες χώρες αναφέρουν νέες εστίες, σύμφωνα με απολογισμό των πρακτορείων ειδήσεων Reuters και AFP.

Το πρώτο κρούσμα της νόσου Covid-19 καταγράφηκε στην Κίνα στις αρχές Ιανουαρίου και έως τα μέσα Μαρτίου τα κρούσματα έφθασαν τα 4,5 εκατομμύρια. Χρειάστηκαν μόλις 5 εβδομάδες για να διπλασιαστούν στα 9 εκατομμύρια, βάσει της καταμέτρησης. Τουλάχιστον 9.000.091 κρούσματα του νέου κορονοϊού έχουν καταγραφεί (468.823 θάνατοι) με την Ευρώπη να μετρά 2.537.451 κρούσματα και 192.973 θανάτους, ενώ οι ΗΠΑ 2.281.903 κρούσματα και 119.997 νεκρούς.

Οι ΗΠΑ ηγούνται καταγράφοντας τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων, άνω των 2,2 εκατομμυρίων ή το 25% του συνόλου των κρουσμάτων παγκοσμίως. Η καταμέτρηση καταδεικνύει πως η ασθένεια εξαπλώνεται ταχύτερα στη Λατινική Αμερική, η οποία μετρά αυτή τη στιγμή το 23% όλων των κρουσμάτων. Η Βραζιλία καταγράφει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων παγκοσμίως, πίσω από τις ΗΠΑ, και η Ινδία βρίσκεται καθ’ οδόν να ξεπεράσει τη Ρωσία, την τρίτη πλέον πληγείσα χώρα παγκοσμίως σε κρούσματα.

Ο αριθμός των μολύνσεων παγκοσμίως συνεχίζει να αυξάνεται σε ποσοστό περίπου 1%-2% την ημέρα από τις αρχές Ιουνίου. Τουλάχιστον 183.000 νέα κρούσματα του κορονοϊού καταγράφηκαν χθες Κυριακή σε διάστημα 24 ωρών παγκοσμίως, οι περισσότερες νέες μολύνσεις που έχουν καταγραφεί σε μία μόνο ημέρα μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, γνωστοποίησε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Οι θάνατοι από την Covid-19 παγκοσμίως έχουν διπλασιαστεί τις τελευταίες 7 εβδομάδες.

Η κρίση επιδεινώνεται στη Βραζιλία, όπου ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά τις 50.000, οι αρχές δεν διεξάγουν ευρέως διαγνωστικά τεστ και η χώρα παραμένει χωρίς έναν μόνιμο υπουργό Υγείας. Στις ΗΠΑ, με περίπου 120.000 νεκρούς, καταγράφεται εκ νέου αύξηση των κρουσμάτων έπειτα από μείωση εδώ και έναν μήνα, ενώ η χρήση της μάσκας δεν είναι υποχρεωτική στις περισσότερες πολιτείες. Η Κίνα, επίσης, επιχειρεί να περιορίσει το νέο ξέσπασμα της επιδημίας στο Πεκίνο, όπου διαβεβαιώνει πως έχει τη δυνατότητα να υποβάλει σε εξετάσεις πάνω από 1 εκατομμύριο ανθρώπους την ημέρα, μονάχα στην κινεζική πρωτεύουσα.

Ακόμα και η Γερμανία, μια χώρα που θεωρείται ότι κατάφερε να περιορίσει τον ιό και τους θανάτους, τα ποσοστά των κρουσμάτων αυξάνονται πάνω από τα επίπεδα που απαιτούνται για έναν μακροπρόθεσμο περιορισμό. Η Αυστραλία βρίσκεται, επίσης, ενώπιον της απότομης αύξησης των κρουσμάτων στη Βικτόρια. Η έλλειψη παγκόσμιας ηγεσίας είναι η «μεγαλύτερη απειλή» στη μάχη κατά της πανδημίας, λέει ο ΠΟΥ. Η έλλειψη παγκόσμιας ηγεσίας και ενότητας στη μάχη κατά του νέου κορονοϊού συνιστά μεγαλύτερη απειλή σε σύγκριση με την ίδια την πανδημία, επισημαίνει ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προσθέτοντας πως η πολιτικοποίηση της κρίσης χειροτέρευσε την κατάσταση.

«Ο κόσμος έχει απεγνωσμένα ανάγκη από εθνική ενότητα και παγκόσμια αλληλεγγύη. Η πολιτικοποίηση της πανδημίας την επιδείνωσε», είπε ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους κατά τη διάρκεια ενός διαδικτυακού φόρουμ για την υγεία που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Συνόδου για την Παγκόσμια Διακυβέρνηση, στο Ντουμπάι. «… Η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζουμε τώρα δεν είναι ο ίδιος ο ιός, είναι η έλλειψη διεθνούς αλληλεγγύης και παγκόσμιας ηγεσίας».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Reuters: Ξεπέρασαν τα 9 εκατ. τα κρούσματα του νέου κορονοϊού παγκοσμίως"

Η Άγκυρα απορρίπτει την απειλή του Καΐρου: «Δεν έχουν τα κότσια να επέμβουν στη Λιβύη»

Η προειδοποίηση της Αιγύπτου για απευθείας στρατιωτική επέμβαση στην ένοπλη σύρραξη στη γειτονική Λιβύη δεν θα αποθαρρύνει την Τουρκία να στηρίξει τους Λίβυους συμμάχους της, δήλωσε σήμερα ένας Τούρκος ανώτερος αξιωματούχος, εν μέσω εντάσεων μεταξύ των περιφερειακών αντιπάλων Καΐρου και Άγκυρας.

Η Τουρκία στηρίζει τη διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης (ΚΕΣ), η οποία αντέστρεψε μια επίθεση 14 μηνών στην πρωτεύουσα Τρίπολη από τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (ΛΕΣ) του Χαλίφα Χαφτάρ, ο οποίος υποστηρίζεται από τη Ρωσία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αίγυπτο. Η είσοδος της Άγκυρας στον πόλεμο της Λιβύης έχει πυροδοτήσει εντάσεις με τους υποστηρικτές του Χάφταρ, καθώς και με τη Γαλλία.

Το Σάββατο, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι προειδοποίησε ότι η προέλαση δυνάμεων της ΚΕΣ στη Σύρτη, 450 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης, θα μπορούσε να οδηγήσει σε «απευθείας» επέμβαση του Καΐρου. Τόνισε ότι είναι νόμιμο δικαίωμα της Αιγύπτου να επέμβει στη Λιβύη και διέταξε τον αιγυπτιακό στρατό να είναι σε ετοιμότητα για οποιαδήποτε αποστολή εκτός χώρας.

«Οι δηλώσεις του Σίσι δεν έχουν καμία βάση», δήλωσε ο Τούρκος αξιωματούχος στο Reuters με την προϋπόθεση της ανωνυμίας του. «Η Τουρκία και η Λιβύη δεν θα σταματήσουν την αποφασιστικότητά τους».

Η ΚΕΣ με τουρκική υποστήριξη συνεχίζει τις προετοιμασίες για την ανάκτηση της στρατηγικής παράκτιας πόλης Σύρτης, που κατέλαβαν οι δυνάμεις του Χάφταρ τον Ιανουάριο και της περιοχής αλ Τζούφρα πιο νότια, πρόσθεσε ο αξιωματούχος. Χθες Κυριακή, η κυβέρνηση της Τρίπολης κατήγγειλε την απειλή της κυβέρνησης της Αιγύπτου, κάνοντας λόγο περί «κήρυξης πολέμου» από το Κάιρο.

Ο Γιασίν Ακτάι, αναπληρωτής πρόεδρος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚP) του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι η απευθείας επέμβαση της Αιγύπτου δεν θα υποστηριχθεί από την Αλγερία, μια ακόμη από τους γείτονες της Λιβύης και θα θέσει την Αίγυπτο εναντίον ενός μέλους του ΝΑΤΟ, την Τουρκία.

«Ο Σίσι δεν έχει τη δύναμη ή τα κότσια να το επιχειρήσει αυτό», είπε. Τα ΗΑΕ και η Σαουδική Αραβία εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην Αίγυπτο μετά τη δήλωση του Σίσι το Σάββατο.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Αίγυπτος ζήτησε κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη ως μέρος μιας νέας πρωτοβουλίας, την οποία χαιρέτισαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία και τα ΗΑΕ. Η Τουρκία την απέρριψε ως απόπειρα διάσωσης του Χαφτάρ μετά από τις ήττες του στο πεδίο της μάχης.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Άγκυρα απορρίπτει την απειλή του Καΐρου: «Δεν έχουν τα κότσια να επέμβουν στη Λιβύη»"

Παναγιωτόπουλος: Δεν θα ανεχτούμε κανένα τουρκικό ερευνητικό στα νερά μας

Σαφές μήνυμα ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα ανεχτούν καμία παραβίαση ελληνικού εδάφους έστειλε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

«Δεν μπορείς να καλείσαι σε διάλογο με όρους εκβιασμού, τέτοιο διάλογο δεν τον θέλουμε», απάντησε ο Υπουργός στο τουρκικό «τελεσίγραφο». Για να κάτσουμε στο τραπέζι με την Τουρκία θα πρέπει να αλλάξουν οι όροι, παρόλα αυτά «δεν έχουμε πρόθεση να κόψουμε τα κανάλια επικοινωνίας».

Η επιθετική ρητορική της Τουρκίας δεν βοηθά την κατάσταση.

Ο ΥΕΘΑ τόνισε πως παρά το προβλήματα, τα οποία από την εποχή της κρίσης είναι πολλά και έπληξαν και τα ένοπλα σώματα, η Εθνική κυριαρχία δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Δεν υπάρχει η ψευδαίσθηση ότι η Τουρκία θα σταματήσει τις γνωστές προκλητικές συμπεριφορές, αλλά η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει το οτιδήποτε.

Όσον αφορά τις τουρκικές εξαγγελίες για έρευνες νοτίως της Κρήτης, ο κ. Παναγιωτόπουλος έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα, «η ύπαρξη τουρκικών ερευνητικών σκαφών σε ελληνικά ύδατα αποτελεί παραβίαση της Εθνικής μας κυριαρχίας και δεν θα την επιτρέψουμε!»

onalert
Διαβάστε Περισσότερα » "Παναγιωτόπουλος: Δεν θα ανεχτούμε κανένα τουρκικό ερευνητικό στα νερά μας"

Κορωνοϊός: 21 νέα κρούσματα στη χώρα μας - Τα εννέα στην Ξάνθη

Σε 21 ανέρχονται τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

 Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.287, εκ των οποίων το 54.9% άνδρες αφορά άνδρες.

Η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων είναι η εξής: 9 στην Ξάνθη, 5 στη Θεσπρωτία, 5 είναι σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, ένα στην Αθήνα και ακόμη ένα στην Έδεσσα σε εργαζόμενη (μαία) του νοσοκομείου.

Από το σύνολο των κρουσμάτων τα 725 (22.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1836 (55.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

exelixi22


8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 1 (12.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 118 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

diaspora22


Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 190 θανάτους συνολικά στη χώρα. 60 (31.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την ημερήσια επιδημιολογική μελέτη του ΕΟΔΥ


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 21 νέα κρούσματα στη χώρα μας - Τα εννέα στην Ξάνθη"

Απάντηση της δικηγόρου Ε.Τζούλη για τις υποκλοπές των συνομιλιών της - Τι αναφέρει η σύζυγος του Π.Καμμένου

Με ανακοίνωσή της η σύζυγος του πρώην υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, δικηγόρος Έλενα Τζούλη απαντά στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» για την ύπαρξη παρακράτους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Δήλωση κ. Τζούλη:

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», ενημερώνω τον γνωστό Κουρτάκη και τους συνεργάτες του στον όμιλο «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», οι οποίοι έχουν καταδικαστεί κατ’ επανάληψη, μέχρι σήμερα, σε αποζημιώσεις περίπου 80.000 ευρώ, ο δε Κουρτάκης και σε ποινή φυλάκισης 2 ετών για την συκοφαντική δυσφήμηση των 3 ανήλικων παιδιών μας, ότι η συνομιλία μου με τον καθ’ ύλην αρμόδιο Αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. έγινε στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων μου ως Δικηγόρου, για την αυτόφωρη σύλληψή του, σχετικά με την αξιόποινη πράξη σε βάρος των ανήλικων παιδιών μας, για την οποία έχει ήδη καταδικαστεί, πράγμα το οποίο αποκρύπτει. Προφανώς, ο εν λόγω Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. είχε τεθεί εκείνο το χρονικό διάστημα σε καθεστώς νόμιμης επισύνδεσης για έρευνα υπόθεσης που δεν γνωρίζω, δεν με αφορά, και στην οποία φυσικά δεν εμπλέκομαι. Διαβεβαιώ τον Κουρτάκη, που γνωρίζει πολύ καλά την έννοια του «Παρακράτους», ότι θα οδηγηθεί, για ακόμη μία φορά, στη Δικαιοσύνη για την προσβολή της προσωπικότητάς μου, και θα συνεχίσω να λειτουργώ με όρους διαφάνειας και νομιμότητας, ως Δικηγόρος, και όχι με όρους Κεντρικής Υπηρεσίας Συκοφαντών.

Αναλυτικά:

1. Κατά τη διάρκεια νόμιμων συνακροάσεων συγκεκριμένων αστυνομικών και άλλων προσώπων, επ’ αφορμής έρευνας για διαφθορά στους κόλπους της Αστυνομίας, η οποία διεξαγόταν επί των ημερών της προηγούμενης Κυβέρνησης, στην οποία συμμετείχε και ο σύζυγός μου, καταγράφηκε συνομιλία μου ολίγων δευτερολέπτων με τον καθ’ ύλην αρμόδιο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., επιφορτισμένο για την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας, που είχε διαταχθεί από την αρμόδια Εισαγγελία, που είχε αναλάβει την υπόθεση της έγκλησης εμού της ιδίας και του συζύγου μου κατά των στελεχών της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», Ιωάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένου. Η υπόθεση αυτή αφορούσε στην συκοφαντική δυσφήμηση των τριών (3) ανήλικων παιδιών μας, τα οποία παρουσίασαν ως τρομοκράτες. Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, και δη της συκοφαντικής δυσφήμησης και στοχοποίησης τριών (3) ανήλικων παιδιών, τα αντανακλαστικά της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης ήταν τα δέοντα, όπως θα γινόταν σε κάθε παρόμοια υπόθεση ανήλικων παιδιών, όπου πρέπει να επιδεικνύεται η δέουσα ευαισθησία. Η εν λόγω συνομιλία μου, που έλαβε χώρα απολύτως νόμιμα, και έχει απολύτως νόμιμο περιεχόμενο, έγινε λόγω της ιδιότητάς μου ως δικηγόρου, και δη μητέρας των ευρισκομένων σε κίνδυνο ανήλικων παιδιών μου, προκειμένου να πληροφορηθώ για την πορεία της υπόθεσης και να συνδράμω, ως όφειλα, για την νόμιμη σύλληψη των δραστών ενός αυτόφωρου αδικήματος, ενημερώνοντας για τις πληροφορίες που είχα σχετικά με τον τόπο όπου βρισκόταν ο κρυπτόμενος και αναζητούμενος στα όρια του αυτοφώρου Κουρτάκης.

2. Ο Κουρτάκης και οι συντελεστές της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», σκοπίμως απομόνωσαν την συγκεκριμένη, απολύτως νόμιμη, συνομιλία μου, ως Δικηγόρου, δημιουργώντας την εντύπωση και την σύγχυση στο αναγνωστικό κοινό ότι δήθεν εμπλέκομαι στην συγκεκριμένη δικογραφία, όπου διερευνώνται αξιόποινες πράξεις διαφθοράς στους κόλπους της ελληνικής αστυνομίας.

3. Το συγκεκριμένο δημοσίευμα αποτελεί μέρος της οργανωμένης συκοφαντικής εκστρατείας σε βάρος εμού, του συζύγου μου και των παιδιών μας, για την οποία, μέχρι σήμερα, η εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» έχει καταδικαστεί σε αποζημιώσεις περίπου 80.000 ευρώ, δυνάμει των υπ’ αριθμ. 1103/2020, 1106/2020, 1131/2020 και 1992/2020 αποφάσεων, ενώ ο εκδότης της, Κουρτάκης, έχει καταδικαστεί επιπλέον και σε φυλάκιση 2 ετών για την συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος των ανήλικων παιδιών μας.

4. Πέραν του ότι είναι αυτονόητο ότι θα απευθυνθώ, για ακόμη μία φορά, στην Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία συνεχώς μας δικαιώνει, διαβεβαιώ τους κοινούς συκοφάντες και σκευωρούς, που γνωρίζουν πολύ καλά την έννοια του «Παρακράτους», ότι δεν πρόκειται να πτοηθώ από «μεθόδους εκβιασμού» και θα συνεχίσω να λειτουργώ με όρους διαφάνειας και νομιμότητας, και όχι με όρους Κεντρικής Υπηρεσίας Συκοφαντών».

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Απάντηση της δικηγόρου Ε.Τζούλη για τις υποκλοπές των συνομιλιών της - Τι αναφέρει η σύζυγος του Π.Καμμένου"

Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 30 Ιουνίου

Στάση εργασίας με αιχμή το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας προκηρύσσει για την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020, από 8:00πμ έως 11:00πμ η ΑΔΕΔΥ, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας στις 8:30.

«Με αφορμή την παράδοση του πορίσματος της Επιτροπής για την αναμόρφωση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε να κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας την Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020, από τις 8:00πμ έως τις 11:00πμ (για τις Ομοσπονδίες που τις αφορούν τα ΒΑΕ) και καλεί όλους τους εργαζομένους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται την ίδια μέρα και ώρα 8:30πμ, στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29)» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της.

Αιτήματα μεταξύ άλλων είναι:

-Άμεση ρύθμιση, με οριστικό τρόπο, ΤΩΡΑ, για την απρόσκοπτη καταβολή του Ανθυγιεινού Επιδόματος.

-Καμία περικοπή και υποβάθμιση στο ανθυγιεινό επίδομα, έτσι όπως χορηγείται σήμερα.

-Επέκταση του ανθυγιεινού και σε άλλες κατηγορίες και ειδικότητες που το δικαιούνται και έχουν εξαιρεθεί.

-Επέκταση στους υπαλλήλους ορισμένου χρόνου, όπως και στους μόνιμους δικαιούχους.

-Αναβάθμιση κατηγοριών από κατώτερη σε ανώτερη αιτιολογημένα, με αντίστοιχη αύξηση του ανθυγιεινού επιδόματος και επέκταση του θεσμού των ΒΑΕ στους εργαζόμενους του Δημοσίου.

-Πλήρης κάλυψη των εργασιακών χώρων του ελληνικού δημοσίου με τους απαραίτητους γιατρούς εργασίας και εθνικούς υπεύθυνους ασφαλείας, καθώς και τη λήψη όλων των μέτρων που απαιτούνται για την ασφάλεια των εργαζομένων. Επέκταση της αρμοδιότητας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας στο Δημόσιο τομέα.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 30 Ιουνίου"

Σεισμός από τις αποκαλύψεις Μιωνή: Ποιος είναι ο Δημήτρης Μασίνας του ΚΕΦΟΜΕΠ που «απολύθηκε» το 2016 από τον Γιώργο Πιτσιλή

Μόνο η αποτυχία στον στόχο των εσόδων κατά την επίμαχη περίοδο του 2016 δεν ήταν ο λόγος και η αφορμή για την αποπομπή από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, γνωστού ως ΚΕΦΟΜΕΠ, του κ. Δημήτρη Μασίνα, ενός εφοριακού που είχε χαρακτηριστεί υπόδειγμα δημόσιου λειτουργού.
Όπως προκύπτει από τους διαλόγους Σάμπυ Μιωνή, επιχειρηματία, και του πρώην υπουργού κ. Νίκου Παππά, ο οποίος ταυτόχρονα είναι γνωστό ότι έχει αγαστές προσωπικές σχέσεις με τον πρώην πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μασίνας είχε υψηλότατες επαφές κατά την επίμαχη περίοδο.


Στους διαλόγους Μιωνή – Παππά που μονοπωλούν της επικαιρότητας σήμερα, Δευτέρα, και αναδεικνύεται το παρακράτος που είχε στηθεί επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και έρχεται μόλις δύο μέρες μετά την αποκάλυψη ότι η σύζυγος του πρώην υπουργού Άμυνας, κ. Πάνου Καμμένου, σήκωνε το τηλέφωνο με μεγάλη άνεση για να «συντονίσει» την σύλληψη δημοσιογράφων, προκύπτουν προσωπικές επαφές του κ. Μασίνα με τον βασικό εμπλεκόμενο πλέον του σκανδάλου Novartis, πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
Σε τέτοιο σημείο δε που ο κ. Παπαγγελόπουλος, όπως προκύπτει από τους επίμαχους διαλόγους, όταν ήθελε να χειριστεί μία υπόθεση που κατά την άποψή του είχε φορολογικές προεκτάσεις, δεν απευθυνόταν επί παραδείγματι στον επικεφαλής της ΑΑΔΕ , αλλά στον κατώτερό του, τον προϊστάμενο του ΚΕΦΟΜΕΠ, κ. Μασίνα! Εκείνη την εποχή, όπως και τώρα επικεφαλής της ΑΑΔΕ, ήταν ο Γιώργος Πιτσιλής. Ήταν δηλαδή  ο προϊστάμενος του κ. Μασίνα.
Και προκαλεί εντύπωση διότι τα δημοσιεύματα της εποχής (φιλικά προσκείμενα στον Παπαγελόπουλο) αποθέωναν τον κ. Μασίνα σαν ένα είδος… Ρομπέν των Δασών στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής με ελέγχους σε μεγάλους και γνωστούς επιχειρηματικούς ομίλους και οικογένειες της χώρας.


Όμως, όπως προκύπτει από την ίδια συνομιλία πάντα, ο κ. Μασίνας βρισκόταν σε ανοιχτή γραμμή με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης για φορολογικούς ελέγχους κατά το δοκούν και ανάλογα με τα συμφέροντα, τις καταστάσεις και περιστάσεις .
Άγνωστο πάντως γιατί, ο Ανεξάρτητος διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και εν μια νυκτί καρατόμησε των δημόσιο λειτουργό κ. Μασίνα, τον Σεπτέμβριο του 2016.


Ο πρώην υπουργός και στενός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, κ. Παππάς, αναγνωρίζει ότι στο ΚΕΦΟΜΕΠ επί Μασίνα βάζανε στο στόχαστρο τον τάδε… Για να απαντήσει ο κ. Μιωνής: «Τον Μασίνα τον πήρε κατευθείαν ο Παπαγγελόπουλος και έτσι ξεκίνησε ο έλεγχός μου. Δεν πήγε μέσω Αλεξιάδη (σ.σ. του πρώην υφυπουργού Οικονομικών). Πήρε ο Παπαγγελόπουλος ο ίδιος τηλέφωνο τον Μασίνα…». Για να απαντήσει μάλλον αμήχανα ο κ. Παππάς: «Ναι;».
Μιωνής: «Ναι, ο ίδιος για να μου ξεκινήσει τον έλεγχο. Σε εμένα! Κάτοικο εξωτερικού, πολίτη εξωτερικού… δεν υπάρχει έλεγχος, έτσι κανονικά. Δεν υπάρχει! Πως το λένε! Δεν υπάρχει! Έτσι… Δηλαδή, τον πήρε κατευθείαν ο Παπαγγελόπουλος τον Μασίνα τηλέφωνο. Χωρίς να περάσει από τον Αλεξιάδη, χωρίς να περάσει από το υπουργείο Οικονομικών, τίποτα. Καταλαβαίνεις; Φυσικά και τα ξέρω, έτσι; Δηλαδή έχω intelligence. Τα ξέρω! Δηλαδή, αλλά σε κάποια στιγμή… τι θα κάνω…;».


Για να αναφωνήσει τελικά ο Νίκος Παππάς: «Αλάχου ακ μπαρ»…
mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Σεισμός από τις αποκαλύψεις Μιωνή: Ποιος είναι ο Δημήτρης Μασίνας του ΚΕΦΟΜΕΠ που «απολύθηκε» το 2016 από τον Γιώργο Πιτσιλή"

ΕΟΦ: Προσοχή! Αποσύρονται τα μωρομάντηλα EasyBaby

Στην απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του προϊόντος Easybaby Μωροπετσέτες της εταιρείας EASYCARE IKE, προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).
Το προϊόν παρουσιάζεται επί της συσκευασίας με χαρακτηριστικά που δεν συνάδουν με την χρήση και την κατηγορία του.
Ειδικότερα παρουσιάζεται με χαρακτηριστικά βιοκτόνου χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια από τον ΕΟΦ και όπως τονίζει ο Οργανισμός η εταιρεία οφείλει να αποσύρει άμεσα το προϊόν από την αγορά.
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΦ: Προσοχή! Αποσύρονται τα μωρομάντηλα EasyBaby"

Απολογία ψευτογιατρού: Δήλωσε εμπειρικός βοτανολόγος, ζήτησε συγγνώμη και αρνήθηκε τις κατηγορίες

Να αντικρούσει τις εις βάρος του βαρύτατες κατηγορίες με επιχειρήματα που όμως δεν έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα, επιχείρησε σήμερα κατά τη διάρκεια της δίωρης απολογίας του στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, ο 47χρονος φερόμενος ως ψευδογιατρός Νικόλαος Κοντοστάθης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του, μετά το πέρας της οποίας προφυλακίστηκε, ο 47χρονος δήλωσε ότι είναι εμπειρικός βοτανολόγος που ήθελε να βοηθήσει τα παιδιά και τους γονείς τους, χωρίς ποτέ να τους πείσει, όπως φέρεται να είπε, να διακόψουν την θεραπεία που τους είχαν χορηγήσει οι γιατροί τους. Επιπλέον, δήλωσε κατά τις πληροφορίες, ενώπιον του ανακριτή ότι ουδέποτε υποσχέθηκε σε κάποιον ότι θα τον θεραπεύσει.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο 47χρονος ανέφερε ότι δεν είναι γιατρός αλλά και να ζήτησε συγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων. Την ίδια ώρα, σε ανακοίνωσή τους οι συγγενείς των δυο ανήλικών θυμάτων του 47χρονου σε ανακοίνωσή τους εκφράζουν την ικανοποίηση τους για την έκβαση της υπόθεσης και ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του κατηγορούμενου.

Η απολογία

Ειδικότερα, κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος φέρεται να ανέφερε πως σκοπός του ήταν να βοηθήσει τα παιδιά, τα οποία είχε συναντήσει ενώ είχαν ολοκληρώσει τα θεραπευτικά σχήματα που ακολουθούσαν. Πάντως, ο κατηγορούμενος φέρεται να ομολόγησε ότι πήρε χρήματα από τους συγγενείς των τριών θυμάτων (εκτός των δυο παιδιών υπάρχει και ακόμη και ένας ηλικιωμένος που φέρεται ως θύμα του 47χρονου). Αντίθετα, υποστήριξε ότι δεν πήρε χρήματα από τους υπόλοιπους 45 ασθενείς που καταγράφονται στη δικογραφία.

Ακόμη, ο 47χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας κατά συρροή αλλά και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, υποστηρίζοντας ότι η ποσότητα της κάνναβης είναι μικρότερη από αυτή που θέλει ο νόμος για να τυποποιησει το αδίκημα. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο κατηγορούμενος θα υποβαλλει αίτημα πραγματογνωμοσύνης για τα ναρκωτικά καθώς ισχυρίζεται ότι η ποσότητα των ναρκωτικών που βρισκόταν στα θεραπευτικα έλαια του δεν κατατάσσεται στην κατηγορία των ναρκωτικών.

Δήλωση γονέων

Την ίδια ώρα οι γονείς των δυο ανήλικων θυμάτων του 47χρονου, με κοινή δήλωσή τους προς τα ΜΜΕ και δια του δικηγόρου τους Δημήτριου Κουσιουρή, αναφέρουν τα εξής: «Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τις θερμότατες ευχαριστίες μας: Για όλους τους συμπολίτες μας που στέκονται στο πλευρό μας στηρίζοντας μας ηθικά και ψυχικά στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε. Για όλους εκείνους που συνέδραμαν αποφασιστικά με τις κομβικές μαρτυρίες τους και τα καταλυτικά στοιχεία που εισέφεραν κατά το στάδιο της πολύμηνης αστυνομικής έρευνας, ξεπερνώντας τους φόβους τους, προκειμένου να εντοπισθεί ο κατηγορούμενος και να αποκαλυφθεί η ολέθρια για τα τέκνα μας και εξαιρετικά επικίνδυνη για το κοινωνικό σύνολο δράση του. Δηλώνουμε την ευγνωμοσύνη μας για το επαγγελματισμό, τη μεθοδικότητα και τη διακριτικότητα με την οποία έδρασε το στελεχιακό δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας υπό τη συνεχή εποπτεία της Εισαγγελικής Αρχής. Θεωρούμε αναγκαία και επιβεβλημένη τη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες ο άσχετος με την ιατρική επιστήμη κατηγορούμενος κατόρθωσε, κατά παράβαση κάθε απαγορευτικής διάταξης και θεσπισμένου πρωτοκόλλου, να παρεισφρήσει στο ιατρικό προσωπικό πασίγνωστων διαγωνιστικών κέντρων, ενεργώντας «ιατρικές πράξεις», απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση του διοικητικού, νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού αυτών, γεγονός καταλυτικό για την εμπέδωση του αισθήματος εμπιστοσύνης προς το άτομό του εκ μέρους μας. Πιστεύουμε ότι η ποινική διαδικασία που μόλις ξεκίνησε, θα οδηγήσει στην παραδειγματική τιμωρία του κατηγορούμενου, που δεν δίστασε κατά τρόπο ειδεχθή και αποτρόπαιο να αφαιρέσει τη ζωή των δυο ανήλικων τέκνων μας, τα οποία μέχρι την εμφάνιση του τελευταίου στη ζωή τους, ήταν απόλυτα λειτουργικά με πολλές δυνατότητες όχι μόνο διατήρησης του ελέγχου των ασθενειών τους αλλά και επικράτησης στη μάχη για το ύψιστο αγαθό, αυτό της ζωής. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, στο θεσμό που αποτελεί το έσχατο και συνάμα υπέρτατο καταφύγιο δικαίωσης και προστασίας κάθε αδίκως δοκιμαζόμενου πολίτη».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Απολογία ψευτογιατρού: Δήλωσε εμπειρικός βοτανολόγος, ζήτησε συγγνώμη και αρνήθηκε τις κατηγορίες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news