facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Α.Σαλέχ: «Συμφωνήσαμε με Ν.Δένδια για συγκρότηση επιτροπής οριοθέτησης ΑΟΖ Ελλάδας-Λιβύης»

Επιτροπή ειδικών για τον καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών μεταξύ της Λιβύης και της Ελλάδας αναμένεται να δημιουργηθεί σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής της Λιβύης, Ακίλα Σαλέχ.

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Λίβυος αξιωματούχος αποκάλυψε για τα όσα συμφώνησαν οι δύο άνδρες: «Μιλήσαμε για τις θαλάσσιες ζώνες, αλλά αποφασίσαμε πρώτα να δημιουργήσουμε μια επιτροπή από Λίβυους ειδικούς, οι οποίοι θα μας στείλουν τις προτάσεις τους, θα αξιολογήσουν τα συμφέροντά μας, τα δικαιώματά μας, τα δικαιώματα των υπόλοιπων εμπλεκομένων πλευρών και τελικά θα θέσουν το ζήτημα στο νομοθετικό σώμα. Θα αποφασιστεί πώς και υπό ποια μορφή θα υιοθετηθούν αυτές οι συμφωνίες».

Η εν λόγω επιτροπή θα συγκροτηθεί μετά την επιστροφή του στη χώρα, καθώς προς το παρόν βρίσκεται στη Ρωσία κι έχει επαφές με το Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ενώ στη συνέχεια υπάρχει προγραμματισμένη επίσκεψή του στη Γενεύη της Ελβετίας, με πιθανούς ενδιάμεσους προορισμούς τη Ρώμη και το Αλγέρι.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Α.Σαλέχ: «Συμφωνήσαμε με Ν.Δένδια για συγκρότηση επιτροπής οριοθέτησης ΑΟΖ Ελλάδας-Λιβύης»"

Δραματική έκκληση του ΠΟΥ: Οι κυβερνήσεις να αφυπνιστούν κατά του κορωνοϊού, οι αριθμοί δεν ψεύδονται

Νέα δραματική προειδοποίηση απηύθυνε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, κι ενώ τα κρούσματα κορωνοϊού εμφανίζουν δραματική αύξηση σε πολλές χώρες 

Ο ΠΟΥ κάλεσε τις πληγείσες χώρες «να αφυπνιστούν» και «να συμμετάσχουν στη μάχη», καθώς «οι αριθμοί δεν ψεύδονται». 

«Μην αγνοείτε αυτό που σας λένε οι αριθμοί»

«Ήρθε πράγματι η ώρα οι χώρες να κοιτάξουν τους αριθμούς. Σας παρακαλώ, μην αγνοείτε αυτά που σας λένε οι αριθμοί» δήλωσε ο Μάικ Ράιαν, επικεφαλής του προγράμματος εκτάκτων υγειονομικών καταστάσεων του ΠΟΥ. Η έκκληση έγινε απαντώντας σε δημοσιογράφους και ερωτηθείς για την κατάσταση στο Μεξικό. Ωστόσο διευκρίνισε ότι το μήνυμά του απευθύνεται «σε πολλές χώρες». 

«Άπαντες πρέπει να αφυπνιστούν. Οι αριθμοί δεν ψεύδονται και η κατάσταση επί του πεδίου δεν ψεύδεται. Δεν είναι ποτέ πολύ αργά, σε μια επιδημία, να πάρεις τον έλεγχο», τόνισε. 

Αναμένονται αποτελέσματα από κλινικές δοκιμές σε φάρμακα

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους δήλωσε ότι ο διεθνής οργανισμός αναμένει σε δύο εβδομάδες τα αρχικά αποτελέσματα από τις κλινικές δοκιμές που διεξάγει με φάρμακα που μπορεί να είναι δραστικά στη θεραπεία ασθενών με Covid-19.

Ο Μάικ Ράιαν δήλωσε ότι δεν θα είναι συνετή μια πρόβλεψη για το πότε ένα εμβόλιο για την Covid-19 θα μπορεί να είναι έτοιμο για μαζική διανομή. Ενώ ένα υποψήφιο φάρμακο μπορεί να δείξει την αποτελεσματικότητά του μέχρι το τέλος του έτους, το ερώτημα είναι πόσο σύντομα θα μπορεί να παραχθεί μαζικά, επισήμανε.

«Ο ΠΟΥ κατανοεί πλήρως ότι υπάρχουν καλοί λόγοι για τις χώρες που θέλουν να ανασυγκροτήσουν τις οικονομίες τους», δήλωσε. Ωστόσο προειδοποίησε ότι δεν μπορούν να αγνοούν το πρόβλημα το οποίο «δεν θα εξαφανιστεί δια μαγείας». 

«Οι χώρες αντιμετωπίζουν δύσκολες επιλογές αλλά οφείλουν απόλυτα να σπάσουν τις αλυσίδες μετάδοσης», τόνισε, σημειώντας ότι στις εναλλακτικές  μπορούν να περιλαμβάνονται και μέτρα καραντίνας  «αν δεν υπάρχει εναλλακτική λύση». 

Η αμερικανική ήπειρος στο επίκεντρο της πανδημίας

Η πανδημία της Covid-19 συνεχίζει να επιβραδύνεται στην Ευρώπη, αλλά καλπάζει στην αμερικανική ήπειρο.

Για πρώτη φορά μετά την εκδήλωση της επιδημίας στην Κίνα τον Δεκέμβριο, η Λατινική Αμερική ξεπέρασε σήμερα την Ευρώπη σε αριθμό κρουσμάτων, με περισσότερα από 2,7 εκατομμύρια ασθενείς, παρότι η γηραιά ήπειρος παραμένει η περιφέρεια του κόσμου που θρηνεί τα περισσότερα θύματα, σχεδόν 200.000 νεκρούς. Ακολουθούν η ΗΠΑ και ο Καναδάς (137.421) και η Λατινική Αμερική (121.662).


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δραματική έκκληση του ΠΟΥ: Οι κυβερνήσεις να αφυπνιστούν κατά του κορωνοϊού, οι αριθμοί δεν ψεύδονται"

Παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων κορωναϊού σε 24 ώρες στις ΗΠΑ: Έφτασαν 55.400

Οι ΗΠΑ κατέγραψαν περισσότερα από 55.400 νέα κρούσματα COVID-19 χθες, ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ, με τις μολύνσεις να αυξάνονται στις περισσότερες πολιτείες. Αρκετοί κυβερνήτες ανέστειλαν τα σχέδιά τους για το άνοιγμα των οικονομιών τους μπροστά στην αύξηση των κρουσμάτων.

Η Λατινική Αμερική, όπου η Βραζιλία καταμετρά 1,5 εκατομμύρια κρούσματα, αντιπροσωπεύει το 23% του συνόλου παγκοσμίως των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί με την Covid-19. Η Ινδία έχει αναδειχθεί σε νέο επίκεντρο στην Ασία, με 625.000 κρούσματα.

Η Ασία και η Μέση Ανατολή αποτελούν περίπου το 12% και 9% αντίστοιχα των κρουσμάτων, σύμφωνα με τον απολογισμό του Ρόιτερς, που βασίζεται σε κυβερνητικά στοιχεία.

Τα πρώτα κρούσματα του νέου κορονοϊού επιβεβαιωθήκαν στις 10 Ιανουαρίου, στην Ουχάν της Κίνας, προτού οι μολύνσεις εκτοξευθούν στην Ευρώπη, κατόπιν στις ΗΠΑ και αργότερα στη Ρωσία.

Η πανδημία έχει πλέον εισέλθει σε μια νέα φάση, με την Ινδία και τη Βραζιλία να προσπαθούν να διαχειριστούν τα πάνω από 10.000 κρούσματα που καταγράφονται ημερησίως.

hellasjournal
Διαβάστε Περισσότερα » "Παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων κορωναϊού σε 24 ώρες στις ΗΠΑ: Έφτασαν 55.400"

Ελληνικό: 80.000 θέσεις εργασίας - Όλα τα έργα της πρώτης πενταετίας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται πλέον οι πρόδρομες εργασίες στην έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, με τον σχεδιασμό να προβλέπει σε αρχική φάση την κατεδάφιση του 1/3 από τα συνολικά 900 κτίρια που βρίσκονται στην έκταση των 400.000 τ.μ..

Αμέσως μετά, όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου, υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και υπουργούς της κυβέρνησης στα εγκαίνια των πρόδρομων εργασιών, στο πρώτο εξάμηνο του ερχόμενου έτους ξεκινούν τα μεγάλα έργα υποδομών. 

 

«Το σημείο όπου απογειωνόντουσαν τα αεροπλάνα, θέλουμε να γίνει το σύμβολο της απογείωσης της Ελλάδας της νέας εποχής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Οδυσσέας Αθανασίου, εξαίροντας την καθοριστική συμβολή της κυβέρνησης για την έναρξη των εργασιών. Ο κ. Αθανασίου ευχαρίστησε επίσης τον βασικό μέτοχο της Lamda που οραματίστηκε το έργο, «το στήριξε ανελλιπώς για 7 χρόνια και λίγους μήνες πριν, έδειξε ξανά την εμπιστοσύνη του στην χώρα και την οικονομία της, επενδύοντας πάνω από 300 εκατ. ευρώ» καθώς και την ομάδα της Lamda, που με «δονκιχωτικό πάθος», όπως είπε, «πίστεψε ότι θα φτάσουμε στο σήμερα όταν μια μια ελάχιστη μειοψηφία πίστευε σε αυτό το έργο». 

Έργο διεθνών συμμαχιών. Θα συμβάλει κατά 2% στην αύξηση του ΑΕΠ

Το Ελληνικό, όπως επανειλημμένα έχει αναφέρει και υποστηρίξει προσωπικά ο Οδυσσέας Αθανασίου, είναι ένα έργο εθνικών συνεργασιών και προσέλκυσης διεθνών κεφαλαίων. Εμείς δεν έχουμε κανένα θέμα να είμαστε μειοψηφία σε πολλά επιμέρους έργα, σεβόμενοι την εξειδίκευση των εταιριών που θα αναλαμβάνουν τα έργα, έχει τονίσει ο κ. Αθανασίου - κάτι που υλοποιείται ήδη και στην πράξη. 
Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Αθανασίου αναφέρθηκε και στο όραμα του για το Ελληνικό, που είναι να κάνει όλους τους Έλληνες περήφανους και ταυτόχρονα κοινωνούς του έργου. Ένα όραμα που επαναλαμβάνει συνεχώς σε κάθε του δημόσια παρέμβαση τα τελευταία επτά χρόνια. «Για το Ελληνικό, την μεγαλύτερη αστική ανάπτυξη του κόσμου, που θα αλλάξει καθοριστικά την θέση της χώρα μας στον επενδυτικό, επιχειρηματικό, πολιτιστικό, τουριστικό χάρτη, δεν έχασα πότε την αισιοδοξία μου ότι το έργο θα υλοποιηθεί. Ακόμη και στις δύσκολες στιγμές, που κοντινοί μου άνθρωποι αντιμετώπιζαν με αμφιβολία και αμφισβήτηση το αν θα γίνει το έργο, ήμουν αισιόδοξος ότι η επένδυση θα πάει μπροστά. Κάθε φορά που υπήρχαν δυσκολίες, το όραμά μας για το Ελληνικό, μας έδινε δύναμη να συνεχίσουμε», είχε αναφέρει στο πρόσφατο παρελθόν o Οδυσσέας Αθανασίου που συμπληρώνει 12 χρόνια στο τιμόνι της Lamda Development, έχοντας βάλει την προσωπική του σφραγίδα στο να οδηγηθεί η εταιρία σε κεφαλαιοποίηση και καθαρή αξία ενεργητικού σε επίπεδα άνω του 1 δισ. ευρώ.

elliniko-1
Τα έργα της πρώτης πενταετίας

Κατά τη διάρκεια της πρώτης πενταετίας, θα δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης, σε ένα σημαντικό τμήμα του Μητροπολιτικού Πάρκου, το οποίο θα συνδέει το παραλιακό μέτωπο με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης και θα περιλαμβάνει πλήθος σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς και τμήματος του Πολεοδομικού Κέντρου επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Βασικός στρατηγικός στόχος για την πρώτη πενταετία, όπως αναφέρεται στο σχέδιο της Lamda Development, είναι να υλοποιηθούν εγκαταστάσεις που θα δημιουργήσουν ένα ελκυστικό περιβάλλον για την ευρύτερη τοπική κοινότητα και τους επισκέπτες, ενώ ταυτόχρονα θα αυξήσουν την αναγνωρισιμότητα του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

Οι σχεδιαζόμενες επενδύσεις εντός της πρώτης πενταετίας έχουν ως εξής:

Μητροπολιτικό Πάρκο
Υλοποίηση ενός σημαντικού τμήματος του Μητροπολιτικού Πάρκου με χρήσεις πρασίνου, αναψυχής, ελευθέρων χώρων, αθλητισμού, πολιτισμού, κοινωφελών λειτουργιών και πρότυπων αστικών υποδομών ως προς την λειτουργία τους. Το Μητροπολιτικό Πάρκο, με μέγεθος μεγαλύτερο των 2.000.000 τ.μ., μεγαλύτερο από το Hyde Park του Λονδίνου (1.420.000 τ.μ.) αποτελεί ορόσημο για το έργο του Ελληνικού. Θα είναι μια όαση πρασίνου, ένα πάρκο ανοιχτό σε όλους, που θα αλλάξει την εικόνα του αστικού τοπίου και θα γίνει το επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Ενδεικτικά προβλέπεται να υλοποιηθούν εντός της πρώτης πενταετίας οι εξής αναπτύξεις:

• Αθλητικές εγκαταστάσεις που θα περιλαμβάνουν ενδεικτικά: ανοικτά προπονητήρια, κλειστά προπονητήρια, καθώς και κολυμβητικό συγκρότημα, τα οποία θα εξυπηρετούν πλήθος αθλημάτων.
• Μετατροπή της πρώην ολυμπιακής εγκατάστασης Κανόε Καγιάκ σε υδάτινο στοιχείο, και επαναχρησιμοποίηση υφιστάμενων κτιρίων.
• Η αξιοποίηση του χαρακτηρισμένου ως νεότερου μνημείου, κτιρίου του πρώην «Ανατολικού Αεροδρομίου Αθηνών» (κτίριο Saarinen) ως εκθεσιακού κέντρου σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
• Η μετατροπή των υπόστεγων της Πολεμικής Αεροπορίας που έχουν χαρακτηρισθεί ως μνημεία, σε μουσεία.
• Χώροι εστίασης / αναψυχής

elliniko-2
Νέα Παραλία

Ανάπλαση και διαμόρφωση αμμώδους παραλίας. Η νέα αμμώδης παραλία, με ελεύθερη πρόσβαση για όλους, μεταξύ της μαρίνας και του Παραλιακού Οικισμού, θα έχει μήκος περίπου ενός χιλιομέτρου και πλάτος 50 μέτρων κατά μέσο όρο. Η παραλία θα συνδέεται με το Μητροπολιτικό Πάρκο και τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης μέσω του κυρίως πεζόδρομου περιπάτου. Θα είναι, επίσης, εύκολα προσβάσιμη με τραμ, λεωφορείο ή αυτοκίνητο και άρτια συνδεδεμένη με τους ποδηλατόδρομους του Μητροπολιτικού Πάρκου.
Μαρίνα
Θα πραγματοποιηθεί η αναβάθμιση της υφιστάμενης μαρίνας του Αγίου Κοσμά 308 θέσεων ελλιμενισμού, η οποία είναι εύκολα προσβάσιμη με μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και η ανάπτυξη μιας εμπορικής ζώνης με πολυτελή καταστήματα, χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας εκτιμώμενης δόμησης περίπου 20.000 τ.μ., στον χερσαίο χώρο της μαρίνας. Παράλληλα, θα αναπτυχθεί και πολυτελές ξενοδοχείο (5 αστέρων) δυναμικότητας 300 περίπου δωματίων καθώς επίσης και beach / yacht club.

Πύργος Κατοικιών στην Μαρίνα

Ανέγερση παραθαλάσσιου πύργου κατοικιών σε περιοχή με χρήσεις αμιγούς κατοικίας, που γειτνιάζει με τη Μαρίνα Αγίου Κοσμά, με επιτρεπόμενο ύψος έως 200 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας και μέγιστη εκτιμώμενη επιφάνεια δόμησης περίπου 45.000 τ.μ. Το κτίριο αυτό θα έχει απεριόριστη θέα στη μαρίνα και στο Αιγαίο καθώς και στο Μητροπολιτικό Πάρκο και στο ευρύτερο τοπίο της πόλης της Αθήνας, ενώ θα αποτελέσει τοπόσημο της περιοχής (Landmark).
Παραθαλάσσιο Πολυτελές Ξενοδοχείο

Αφορά στην κατασκευή ενός παραθαλάσσιου πολυτελούς ξενοδοχείου (5 αστέρων) δυναμικότητας 175 περίπου δωματίων, το οποίο θα βρίσκεται δίπλα στο τουριστικό καταφύγιο Μικρών Σκαφών με μέγιστη εκτιμώμενη επιφάνεια δόμησης περίπου 20.000 τ.μ.
Παραλιακός Οικισμός

Ανέγερση παραθαλάσσιου οικισμού κατοικιών ήπιας δόμησης (μονοκατοικίες, συγκροτήματα κατοικιών-διαμερισμάτων μέγιστου ύψους 11 μ.), σε περιοχή με χρήσεις αμιγούς κατοικίας, που γειτνιάζει με το παραθαλάσσιο πολυτελές ξενοδοχείο, με μέγιστη εκτιμώμενη επιφάνεια δόμησης περίπου 43.000 τ.μ..

elliniko-3
Συγκροτήματα Διαμερισμάτων

Ανέγερση συγκροτημάτων διαμερισμάτων διαφόρων τύπων και ποιοτικών χαρακτηριστικών (κτίρια ύψους έως 50 μ. μπροστά στο Μητροπολιτικό Πάρκο, τυπικά κτίρια διαμερισμάτων κ.λπ.). Τα εν λόγω διαμερίσματα θα προσφέρουν ποικιλία μεγεθών / δωματίων και θα απευθύνονται κυρίως στην εγχώρια αγορά, με σκοπό την κάλυψη αναγκών για σύγχρονους οικιστικούς χώρους. Η πρώτη φάση ανάπτυξης θα περιλαμβάνει τουλάχιστον 300 κατοικίες.

Το εμπορικό κέντρο στη Λεωφ. Βουλιαγμένης

Ανάπτυξη εμπορικού κέντρου εντός του πολεοδομικού κέντρου επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, πλησίον της στάσης μετρό «ΕΛΛΗΝΙΚΟ» και εκτιμώμενη μεικτή εκμισθώσιμη επιφάνεια περίπου 85 χιλ. τ.μ.. Σχεδιάζεται να γίνει ένας νέος εμπορικός πόλος που θα περιλαμβάνει ποικιλία καταστημάτων, καινοτόμους χώρους ψυχαγωγίας και εστίασης, προσφέροντας μια σειρά από νέες εμπειρίες στους επισκέπτες του.

Ολοκληρωμένο Τουριστικό Συγκρότημα με Καζίνο (Θα υλοποιηθεί από τον ανάδοχο του Διεθνούς Διαγωνισμού για τη χορήγηση άδειας λειτουργείας καζίνο)

Κατασκευή ολοκληρωμένου Τουριστικού Συγκροτήματος με Καζίνο. Το πολυώροφο συγκρότημα θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο 5 αστέρων ελάχιστης επιφάνειας 60.000 τ.μ., εγκαταστάσεις καζίνου επιφάνειας τουλάχιστον 12.000 τ.μ., εγκαταστάσεις συνεδριακών και εκθεσιακών χώρων τουλάχιστον 12.000 τ.μ., καθώς και κλειστού χώρου θεαμάτων (αρένας) τουλάχιστον 3.000 θέσεων. Θα βρίσκεται πίσω από το ξενοδοχείο στη μαρίνα και θα προσφέρει άμεση πρόσβαση στην παραλία μέσω της πεζογέφυρας που θα διασχίζει τη λεωφόρο Ποσειδώνος.

elliniko-4
elliniko-5
Έργα Υποδομής

Υλοποίηση λοιπών έργων υποδομής, λιμενικά έργα για τον εμπλουτισμό και προστασία των παραλιών, του τουριστικού καταφυγίου και της ναυταθλητικής εγκατάστασης, ειδικά έργα πρόσχωσης για την κατασκευή ενυδρείου, έργα προστασίας της εκβολής του ρέματος Τραχώνων, νέα χάραξη γραμμής τραμ η οποία θα συνδέει το υφιστάμενο δίκτυο επί της παραλιακής λεωφόρου με το πολεοδομικό κέντρο επί της Λ. Βουλιαγμένης δια μέσου του Μητροπολιτικού Πάρκου, έργο παράκαμψης και υπογειοποίησης τμήματος της παραλιακής λεωφόρου Ποσειδώνος (έργο που θα επιτρέψει την ενοποίηση του μητροπολιτικού πάρκου με το παραλιακό μέτωπο), έργα ανασύστασης / διευθέτησης ρεμάτων, εγκαταστάσεις διαχείρισης στερεών αποβλήτων, εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων με σκοπό την άρδευση του Μητροπολιτικού Πάρκου και των λοιπών πράσινων κοινόχρηστων και ανοικτών χώρων εντός του Μητροπολιτικού Πόλου, τα έργα προετοιμασίας του Ακινήτου και οι απαιτούμενες εργοταξιακές υποδομές καθώς και κατεδαφίσεις υφιστάμενων κτιρίων, εκτεταμένο Δίκτυο πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων και φυσικά το δίκτυο δρόμων και δικτύων που είναι απαραίτητα για την λειτουργία των εγκαταστάσεων που αναμένεται να λειτουργήσουν εντός της πρώτης πενταετίας.

Μια «έξυπνη» πόλη σχεδιασμένη από διεθνούς φήμης αρχιτέκτονες

Το Ελληνικό έχει σχεδιαστεί στο σύνολό του ως μια «έξυπνη» - πράσινη πόλη, δημιουργώντας μελλοντικές προοπτικές βιώσιμης ανάπτυξης. Μια πόλη που θα λειτουργεί με «έξυπνη» ενέργεια, «έξυπνη» διαχείριση νερού, «έξυπνη» διαχείριση απορριμμάτων, «έξυπνη» κινητικότητα και «έξυπνες» ψηφιακές υποδομές.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελληνικό: 80.000 θέσεις εργασίας - Όλα τα έργα της πρώτης πενταετίας"

Κοροναϊός: Ξεπέρασαν τα 11 εκατομμύρια τα κρούσματα σε όλον τον κόσμο

Τα κρούσματα κοροναϊού ξεπέρασαν τα 11 εκατ. σήμερα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, ένα ακόμη ορόσημο στην εξέλιξη της πανδημίας, που έχει σκοτώσει περισσότερους από 500.000 ανθρώπους σε διάστημα 7 μηνών.

Οι ΗΠΑ κατέγραψαν περισσότερα από 55.400 νέα κρούσματα COVID-19 χθες, ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ, με τις μολύνσεις να αυξάνονται στις περισσότερες πολιτείες. Αρκετοί κυβερνήτες ανέστειλαν τα σχέδιά τους για το άνοιγμα των οικονομιών τους μπροστά στην αύξηση των κρουσμάτων.

Η Λατινική Αμερική, όπου η Βραζιλία καταμετρά 1,5 εκατομμύρια κρούσματα, αντιπροσωπεύει το 23% του συνόλου παγκοσμίως των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί με την Covid-19. Η Ινδία έχει αναδειχθεί σε νέο επίκεντρο στην Ασία, με 625.000 κρούσματα.

Η Ασία και η Μέση Ανατολή αποτελούν περίπου το 12% και 9% αντίστοιχα των κρουσμάτων, σύμφωνα με τον απολογισμό του Ρόιτερς, που βασίζεται σε κυβερνητικά στοιχεία.

Τα πρώτα κρούσματα του νέου κορονοϊού επιβεβαιωθήκαν στις 10 Ιανουαρίου, στην Ουχάν της Κίνας, προτού οι μολύνσεις εκτοξευθούν στην Ευρώπη, κατόπιν στις ΗΠΑ και αργότερα στη Ρωσία.

Η πανδημία έχει πλέον εισέλθει σε μια νέα φάση, με την Ινδία και τη Βραζιλία να προσπαθούν να διαχειριστούν τα πάνω από 10.000 κρούσματα που καταγράφονται ημερησίως.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοροναϊός: Ξεπέρασαν τα 11 εκατομμύρια τα κρούσματα σε όλον τον κόσμο"

Νίκαια - Σύνταγμα σε 14 λεπτά - Ανοίγουν την Τρίτη 3 νέοι σταθμοί του Μετρό

Τρεις νέοι σταθμοί αναμένεται να παραδοθούν μέσα στις επόμενες μέρες, φέρνοντας τη γραμμή 3 του Μετρό λίγο πιο κοντά στην ολοκλήρωσή της.

Σε εμπορική λειτουργία θα τεθούν την ερχόμενη Τρίτη 7 Ιουλίου, οι νέοι σταθμοί, «Αγ. Βαρβάρα», «Κορυδαλλός» και «Νίκαια». Σύμφωνα με ενημέρωση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνίων, την ίδια ημέρα θα τεθεί σε ισχύ ο ανασχεδιασμός λεωφορειακών γραμμών στην ευρύτερη περιοχή των δήμων Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Κορυδαλλού, Αγίας Βαρβάρας, Περάματος και Πειραιά, με στόχο την διαλειτουργικότητα του δικτύου των οδικών συγκοινωνιών με τους νέους σταθμούς της γραμμής 3 του μετρό. 

Οι νέοι σταθμοί δεν θα διαθέτουν πύλες ηλεκτρονικού εισιτηρίου αλλά μόνο ακυρωτικά μηχανήματα, παρόμοια με αυτά που έχουν τοποθετηθεί εντός των λεωφορείων. Μέσω των σταθμών αυτών θα εξυπηρετούνται ημερησίως πάνω από 60.000 επιβάτες.


Νικαια-Μετρο-678x381

Οι συχνότητες των δρομολογίων της ΣΤΑΣΥ στους τρεις νέους σταθμούς 

Ο σταθμός της «Αγ. Βαρβάρας» βρίσκεται στην πλατεία Αγίας Ελεούσας, του «Κορυδαλλού» στην πλατεία Ελευθερίας και της «Νίκαιας» στην πλατεία Αγ. Νικολάου. 

Οι τρεις νέοι σταθμοί εκτιμάται ότι θα εξυπηρετούν ημερησίως 60.000 επιβάτες, αριθμός που θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο το 2022, όταν ολοκληρωθεί η επέκταση έως τον σταθμό «Δημοτικό Θέατρο» του Πειραιά. 

Η συχνότητα των δρομολογίων της ΣΤΑΣΥ στις ώρες αιχμής (07.30-17.30) στο τμήμα Αιγάλεω - Δουκίσσης Πλακεντίας θα είναι 4 λεπτά, και στο τμήμα Αιγάλεω - Νίκαια θα είναι 8 λεπτά. Το πρώτο δρομολόγιο από τον σταθμό Νίκαιας, θα ξεκινά στις 05.30 το πρωί και το τελευταίο στις 12.05 το βράδυ. Η απόσταση από τη Νίκαια στο Σύνταγμα θα καλύπτεται σε 14 λεπτά και από τη Νίκαια στο Αεροδρόμιο σε 55 λεπτά.

Με την επέκταση κατά 4 χιλιόμετρα έως την Νίκαια, η γραμμή 3 του μετρό θα έχει 24 σταθμούς που θα φτάσουν τους 27 το 2022, με την προσθήκη των σταθμών «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο».

Νικαια-Μετρο-1-678x381

Με την λειτουργία των τριών αυτών σταθμών θα μειωθεί σημαντικά ο χρόνος που απαιτείται για τη μετάβαση στο κέντρο της Αθήνας, αλλά θα υπάρξει και μείωση της κυκλοφοριακής επιβάρυνσης τόσο στις περιοχές αυτές όσο και στο κέντρο της πόλης.

Για παράδειγμα, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η απόσταση από τον Κορυδαλλό στο Σύνταγμα δεν θα ξεπερνά τα 20 λεπτά με τη χρήση του Μετρό, όταν τώρα με το αυτοκίνητο σε συνθήκες αιχμής απαιτείται περισσότερη από μία ώρα.

Η επέκταση της Γραμμής 3 του Μετρό αποτελείται από σήραγγα μήκους περίπου 7,55 χλμ., και συνολικά έξι νέους σταθμούς («Αγ. Βαρβάρα», «Κορυδαλλός», «Νίκαια», «Μανιάτικα», «Πειραιάς», «Δημοτικό Θέατρο»).

metro-peiraias
Η αναδιάρθρωση των λεωφορειακών γραμμών στο δίκτυο της ΟΣΥ

Οι συγκοινωνιακές παρεμβάσεις που αφορούν την ΟΣΥ, 12 συνολικά, βασίζονται αφενός σε τροποποιήσεις γραμμών, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα νέων μετεπιβιβάσεων και αφετέρου στην ίδρυση νέας γραμμής που θα διασυνδέει τον δήμο Πειραιά με το δίκτυο του μετρό. Η αναδιαμόρφωση των γραμμών χωρίζεται σε δυο φάσεις: Η πρώτη φάση που θα υλοποιηθεί με την έναρξη λειτουργίας των τριών νέων σταθμών, προβλέπει άμεσες παρεμβάσεις, οι οποίες θα αξιολογηθούν μετά το πρώτο διάστημα λειτουργίας των σταθμών. Στη συνέχεια και σε εύλογο χρονικό διάστημα, θα αξιολογηθεί η διαμορφωθείσα κατάσταση και ο Οργανισμός θα προχωρήσει στη δεύτερη φάση ανασχεδιασμού, ανάλογα με τις ανάγκες, για τη βέλτιστη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των περιοχών αυτών.

Πιο αναλυτικά, για την πρώτη φάση έχουν σχεδιαστεί οι εξής παρεμβάσεις:

- Δημιουργία μίας νέας γραμμής (γραμμή 900 Πειραιάς - Στ. Μετρό Νίκαια) που θα συνδέει τον δήμο Πειραιά με τον σταθμό του μετρό «Νίκαια».

Η νέα γραμμή θα ακολουθεί τη διαδρομή: Πλ. Καραϊσκάκη, Ακτή Καλλιμασιώτη, Ακτή Κονδύλη, Αιτωλικού, Δερβενακίων, Τζαβέλα, Γ. Γρεβενών, Λαοδικείας, Αιγάλεω, Ακτή Κονδύλη, Ακτή Καλλιμασιώτη, πλ. Καραϊσκάκη. Η νέα γραμμή οδηγεί στην κατάργηση της γραμμής 847 Νεάπολη - Πειραιάς Β', αφού η διαδρομή της καλύπτεται από τις νέες διαδρομές των γραμμών 800 Νίκαια - Πειραιάς, 827 Πειραιάς - Γ΄ Νεκροταφείο - 'Ασπρα Χώματα και 846 Νεάπολη - Πειραιάς Α'.

-Διατήρηση της σύνδεσης του δήμου Πειραιά με τους δήμους Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Νίκαιας - Α.Ι. Ρέντη, Κορυδαλλού και Αγίας Βαρβάρας μέσω βασικών γραμμών που κινούνται στον άξονα βορρά - νότου, δημιουργώντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα μετεπιβίβασης στις γραμμές που θα κινούνται επί των κύριων οδικών αξόνων (Π. Ράλλη και Γρ. Λαμπράκη), με κατεύθυνση προς τους νέους σταθμούς μετρό. 

-Τροποποίηση ομάδας γραμμών, που συνδέουν σήμερα τους δήμους Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Νίκαιας - Α.Ι. Ρέντη, Κορυδαλλού, Περάματος και Αγίας Βαρβάρας με τους δήμους Πειραιά και Αθηναίων, και μετατροπή τους σε τροφοδοτικές γραμμές των νέων σταθμών μετρό, δίνοντας την δυνατότητα μετεπιβίβασης, είτε στο δίκτυο μετρό, είτε στο δίκτυο υφιστάμενων γραμμών λεωφορείων για τη σύνδεση με Πειραιά και Αθήνα.

Οι λεωφορειακές γραμμές που τροποποιούνται είναι οι γραμμές 800 (Νίκαια - Πειραιάς), 806 (Κορυδαλλός - Στ. Αιγάλεω), 809 (Σχιστό - Κορυδαλλός - Πειραιάς Α'), 820 (Κερατσίνι - Σταθμός Αιγάλεω), 827 (Πειραιάς - Γ΄ Νεκροταφείο - 'Ασπρα Χώματα), 828 (Πειραιάς - 'Ασπρα Χώματα - Γ΄ Νεκροταφείο), 837 ('Ανω Αγ. Βαρβάρα - Στ. Αγ. Μαρίνα), 846 (Νεάπολη - Πειραιάς Α'), Β18 (Ομόνοια - Πέραμα μέσω Π. Ράλλη) και Γ18 (Ομόνοια - Πέραμα μέσω Γρ. Λαμπράκη).

Σημειώνεται ότι για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, πέρα από τα εκδοτήρια εισιτηρίων στους τρεις νέους σταθμούς της ΣΤΑΣΥ και στο δίκτυο της ΟΣΥ, λειτουργούν 115 σημεία πώλησης και επαναφόρτισης εισιτηρίων σε περίπτερα και καταστήματα ψιλικών στην ευρύτερη περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / Φωτογραφίες: https://www.athenstransport.com/ 


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νίκαια - Σύνταγμα σε 14 λεπτά - Ανοίγουν την Τρίτη 3 νέοι σταθμοί του Μετρό"

Τουρισμός: Η φόρμα εντοπισμού προκαλεί σύγχυση στους τουρίστες

Η σύγχυση που έχει προκαλέσει η νέα φόρμα εντοπισμού PLF, την οποία καλούνται να συμπληρώνουν στο προοίμιο όσοι θέλουν να ταξιδέψουν προς την Ελλάδα, συνεχίζει να αποτυπώνεται στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.
Η εφημερίδα Die Welt και υπό τον τίτλο «Αυτοί οι κανόνες ισχύουν στην Ελλάδα για παραθεριστές» σημειώνει ότι «στην Ελλάδα άνοιξαν και πάλι για τις διεθνείς πτήσεις όλα τα αεροδρόμια στα νησιά και στις τουριστικές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. […]
Ωστόσο η είσοδος στη χώρα συνδέεται με αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας και επιτρέπεται μόνον κατόπιν προηγούμενης δήλωσης. Γιατροί πραγματοποιούν ελέγχους σε όλα τα αεροδρόμια. Σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Ελλάδα έχει εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό κρουσμάτων κορωνοϊού και με τα μέτρα αυτά προσπαθεί να αποτρέψει το ενδεχόμενο εξάπλωσης του ιού μέσω του τουρισμού».
Σχετικό άρθρο φιλοξενεί και η t-online.de υπό τον τίτλο «Η υποχρεωτική δήλωση προκαλεί σύγχυση: Οι παραθεριστές απειλούνται με πρόστιμα». Σχολιάζοντας ότι «[...] η υποχρεωτική ηλεκτρονική δήλωση προκαλεί κατ' αρχάς χάος», η ειδησεογραφική ιστοσελίδα της Telekom αναφέρεται και σε πιθανά πρόστιμα για όσους ταξιδιώτες δεν έχουν συμπληρώσει τη φόρμα εντοπισμού επιβατών και συνεπώς δεν μπορούν να επιδείξουν το απαραίτητο barcode.
«Όπως αναφέρει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, όταν δεν μπορεί να επιδειχθεί το barcode μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο ύψους έως και 500 ευρώ. Επιπλέον ορισμένες αεροπορικές εταιρείες αρνούνται τη μεταφορά επιβατών που δεν έχουν τον κωδικό. Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορούν να ξεκινήσουν το ταξίδι τους για την Ελλάδα».
dw
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρισμός: Η φόρμα εντοπισμού προκαλεί σύγχυση στους τουρίστες"

Κορωνοϊός: 28 νέα κρούσματα στη χώρα μας - Τα 13 σε πύλες εισόδου

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 28 νέα κρούσματα του ιού εκ των οποίων τα 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. 

Η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων είναι η εξής: 1 στις Σέρρες, 1 στην Κοζάνη, 7 στην Ξάνθη, 3 στη Λάρισα, 1 στον Έβρο, 1 στην Πιερία, 1 στην Κάρπαθο και 13 εισαγόμενα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3486, εκ των οποίων το 54.8% άνδρες αφορά άνδρες.

799 (22.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1922 (55.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 60 ετών. 4 (50.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

exelixi3


Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 192 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

diaspora3

Δείτε ΕΔΩ την ημερήσια επιδημιολογική μελέτη του ΕΟΔΥ 


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 28 νέα κρούσματα στη χώρα μας - Τα 13 σε πύλες εισόδου"

190 οι "δημοσιογράφοι" Σουηδοί που έστειλε η TUI "με το έτσι θέλω" στη Ρόδο

Η φερομένη ως "διαφημιστική για την Ελλάδα πτήση" με δημοσιογράφους που θα πρόβαλλαν τη χώρα, καρδιοχτυπά τη Ρόδο αλλά προκαλεί και αμηχανία στο υπουργείο Τουρισμού. Οι επιβάτες ήταν σχεδόν όλοι τουρίστες. Η βαθιά ενόχληση αφορά στους ωμούς εκβιασμούς από αεροπορικές εταιρείες αλλά και από το "τραστ" ταξιδιωτικών πρακτορείων που με "εμπροσθοφυλακή" την γερμανική TUI μας "λένε" ότι αν ισχύσει η καραντίνα, θα πάνε τους πελάτες τους αλλού "και θα πεινάσετε"

Η γερμανική TUI ξεθάρρεψε μάλιστα με την υποχώρηση του υπουργού Τουρισμού που έδωσε "ειδική άδεια" ύστερα από τρίωρες "διαπραγματεύσεις" και ετοιμάζει και άλλο τσάρτερ για τις 9 Ιουλίου, διαφημίζοντας το σχεδόν ως "ράπισμα" στις καραντίνες.

Η ακραία πίεση που ασκήθηκε προκύπτει και από το γεγονός ότι την ίδια ώρα που προσγειωνόταν το αεροπλάνο με ειδική άδεια του Χ. Θεοχάρη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έλεγε στους δημοσιογράφους ότι "είναι οριστικό που δεν θα έχουμε απ΄ ευθείας πτήσεις από Βρετανία και Σουηδία μέχρι να επανεξετασθεί το θέμα στα μέσα Ιουλίου".

Η πτήση τσάρτερ προκάλεσε ένα φοβερό αλαλούμ καθώς μετέφερε στη συντριπτική πλειοψηφία τουρίστες, πάνω από 120 στους συνολικά 190 -επέβαιναν και μερικοί δημοσιογράφοι και πράκτορες. Και ενώ το αεροδρόμιο της Ρόδου είχε ενημερωθεί για περιορισμένο αριθμό δημοσιογράφων που θα προέβαλαν τη χώρα και για πράκτορες, είδαν ξαφνικά μαμάδες, μπαμπάδες, γιαγιάδες και παιδιά

Είναι βέβαια γεγονός ότι η πτήση προβλήθηκε πολύ στη Σουηδία, αλλά είναι μειωτικό ότι η σουηδική τηλεόραση προέβαλε την πρώτη πτήση σε ξένη χώρα ως σπάσιμο της καραντίνας....

Το ιστορικό

Η πτήση ήταν προγραμματισμένη να φύγει από το αεροδρόμιο της Στοκχόλμης στις 8:15 και τελικά ύστερα από διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων έφυγε γύρω στις 11:30 ώρα Σουηδίας. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε ανάψει το τηλέφωνο του Χάρη Θεοχάρη, τον οποίο πίεζε στέλεχος της TUI, επειδή το γερμανικό "σούπερ πρακτορείο" έχει πάρα πολλούς πελάτες "και οι Σουηδοί αγαπάνε τη Ρόδο και θα τους χάσετε"

Από προχτές εξάλλου φάνηκε στην πράξη ο εκβιασμός, όταν από 120 αναμενόμενες πτήσεις ήρθαν οι 80, κάτι που συνεχίστηκε και χτες -ουσιαστικά ακύρωναν πτήσεις που μας ειχαν πει να αναμένουμε. Και ο λόγος ήταν ότι δεν υποκύπταμε στο θέμα της καραντίνας και στην απαγόρευση απ΄ευθείας πτήσεων από Βρετανία και Σουηδία.

Και οι 190 ελέγχθηκαν και -θεωρητικά- θα έμεναν σε 24ωρο αυτοπεριορισμό μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των τεστ.

slpress
Διαβάστε Περισσότερα » "190 οι "δημοσιογράφοι" Σουηδοί που έστειλε η TUI "με το έτσι θέλω" στη Ρόδο"

Μούχλα σε υγρά μωρομάντηλα - Προειδοποίηση από ΕΟΦ

Μούχλα εντοπίστηκε σε υγρά μωρομάντηλα, με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων να προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην τα αγοράσουν ή προχωρήσουν σε χρήση τους, εφόσον τα έχουν ήδη προμηθευτεί.

Ο λόγος γίνεται για το προϊόν «BABY WET WIPES 120+10 WITH CHAMOMILLA EXTRACT», για το οποίο έχει αναφερθεί ποιοτικό πρόβλημα σχετικά με την εμφάνιση μούχλας.

Παράλληλα, το προϊόν δεν είναι γνωστοποιημένο στην Ευρωπαϊκή Βάση Δεδομένων CPNP, όπως επιτάσσει η σχετική νομοθεσία για τα καλλυντικά προϊόντα. Τα υγρά μωρομάντηλα παρασκευάζονται στη Βουλγαρία από την εταιρία «Slavi Commerce», ενώ ως εισαγωγέας για την Ελλάδα αναφέρεται η εταιρία «Ζαζάς Απόστολος - Καταστήματα One».

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Μούχλα σε υγρά μωρομάντηλα - Προειδοποίηση από ΕΟΦ"

Επιπρόσθετα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων για την περίοδο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2020

Το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων προχωρούν σε επιπρόσθετα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων για την περίοδο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2020, επιβεβαιώνοντας έμπρακτα τη διαρκή ετοιμότητα της Κυβέρνησης να παρεμβαίνει έγκαιρα και στοχευμένα, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης.
Τα μέτρα αυτά είναι τα ακόλουθα:
1. Χορήγηση 3ου κύκλου Επιστρεπτέας Προκαταβολής κατά τον μήνα Αύγουστο, λαμβάνοντας υπόψη και την πτώση του τζίρου των επιχειρήσεων τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο. Σε αυτόν τον κύκλο θα συμπεριληφθούν και ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζομένους και χωρίς ταμειακή μηχανή, οι οποίες ανήκουν στον τουριστικό κλάδο.
2. Επέκταση της πρόβλεψης για επιδότηση 60% των ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και για τους μήνες Αύγουστο έως Οκτώβριο.
3. Κάλυψη από τον Κρατικό Προϋπολογισμό των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κατά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2020 για τις επιχειρήσεις που έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό του τζίρου τους κατά το 3ο τρίμηνο του έτους.
Πιο συγκεκριμένα, για επιχειρήσεις του τριτογενούς τομέα υποκείμενες σε ΦΠΑ, οι οποίες κατά το 3ο τρίμηνο του 2019 (Ιούλιος-Σεπτέμβριος) έλαβαν άνω του 50% του ετήσιου τζίρου τους, οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές δεν θα πληρωθούν από τις επιχειρήσεις και θα καλυφθούν από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
Το ίδιο ισχύει για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών μεταφορών.
Για τους εργαζομένους όλων των ανωτέρω επιχειρήσεων που εντάσσονται στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, θα καλύπτεται επίσης το σύνολο των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών.
4. Επέκταση της δυνατότητας αναστολής σύμβασης εργασίας των εργαζομένων σε επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου (ξενοδοχεία, εποχικά καταλύματα, τουριστικά γραφεία), λιανικό εμπόριο τουριστικών ειδών, καταστήματα και επιχειρήσεις κάθε είδους που λειτουργούν εντός ξενοδοχειακών μονάδων, καθώς και τις επιχειρήσεις στους κλάδους των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών μεταφορών και για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο.
5. Μείωση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος. Ειδικότερα:
Οι επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα που είναι υποκείμενα σε ΦΠΑ θα λάβουν μείωση της προκαταβολής φόρου, ανάλογα με την πτώση τζίρου που είχαν το 1ο εξάμηνο του 2020 έναντι του 1ου εξαμήνου του 2019, με βάση την εξής κλίμακα:
Επίσης, μηδενισμό της προκαταβολής φόρου λαμβάνουν:
• Επιχειρήσεις υποκείμενες σε ΦΠΑ του τριτογενούς τομέα, οι οποίες κατά το 3ο τρίμηνο του 2019 (Ιούλιος-Σεπτέμβριος) έλαβαν άνω του 50% του ετήσιου τζίρου τους.
• Επιχειρήσεις που ανήκουν στους κλάδους των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών μεταφορών.
Για τις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα που δεν υπόκεινται σε ΦΠΑ, η μείωση της προκαταβολής φόρου ορίζεται σε 50%.
Το συνολικό κόστος των ανωτέρω μέτρων εκτιμάται σε 3,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 2 δισ. ευρώ είναι επιπρόσθετα αυτών που είχαν ανακοινωθεί έως σήμερα.

taxheaven
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιπρόσθετα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων για την περίοδο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2020"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news