facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

«Κιβωτός του Κόσμου»: Βρέθηκαν σκισμένα τιμολόγια στους κάδους απορριμάτων έξω από τη δομή της Καλαμάτας

Σε κατάσταση πανικού  φαίνεται ότι βρίσκονται στη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Καλαμάτα. Σκισμένα έγγραφα που αφορούν τιμολόγια παροχής υπηρεσιών βρέθηκαν σε κάδους απορριμάτων έξω από τη δομή.

Όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος, Θέμης Κανελλόπουλος και μετέδωσε η εκπομπή «Live News» του Mega, πρόκειται για αποδείξεις και τιμολόγια που αφορούν την εν λόγω δομή και καταγράφουν αγορές και παροχή υπηρεσιών που έγιναν τον τελευταίο μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται πως τα έγγραφα πετάχτηκαν χθες το βράδυ με την ξεκάθαρη αιτία της ενέργειας αυτής να παραμένει ακόμη άγνωστη.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα συνελήφθη η υπεύθυνη της δομής στην Καλαμάτα ύστερα από έρευνα της αστυνομίας και την εύρεση ενός όπλου, αν και αργότερα αφέθηκε ελεύθερη.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " «Κιβωτός του Κόσμου»: Βρέθηκαν σκισμένα τιμολόγια στους κάδους απορριμάτων έξω από τη δομή της Καλαμάτας"

Θεσσαλονίκη: Παραίτηση Δ.Σ δομής παιδιών με αναπηρία, μετά το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

Στο μικροσκόπιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας βρίσκεται μονάδα φροντίδας παιδιών με αναπηρία στη Θεσσαλονίκη. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκαν παραλείψεις και παρατυπίες στη λειτουργία της δομής και ζητήθηκε από το υπουργείο Εργασίας και ελήφθη, η παραίτηση του Διοικητικού Συμβουλίου της δομής.

Το υπουργείο Εργασίας ζήτησε και έλαβε, τις παραιτήσεις όλων των μελών του ΔΣ στη δομή Φροντίδας και Προστασίας παιδιών με Αναπηρία Κεντρικής Μακεδονίας, μόλις ανακοινώθηκε το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, όπου διαπιστώνονται σοβαρές ανεπάρκειες:

1. Δεν υφίσταται Οργανισμός Λειτουργίας

2. Διαπιστώθηκε η λειτουργία «Ήσυχου Δωματίου» όπως ακριβώς αναφέρεται στο πόρισμα, χώρος δηλαδή απομόνωσης, ενώ κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στο καταστατικό του οργανισμού.

3. Δεν υπήρχε διαχωρισμός στη διαβίωση ανηλίκων με ενήλικες

4. Φιλοξενούσε (με εισαγγελικές αποφάσεις) άτομα με διαταραχές αυτιστικού φάσματος, ενώ απουσίαζαν τα ειδικά προγράμματα

5. Προβλέπεται φιλοξενία ανηλίκων μέχρι το 25ο έτος και η δομή φιλοξενεί 81 περιθαλπόμενους, οι 9 από τους οποίους είναι ανήλικοι

Η έρευνα, που ξεκίνησε αυτεπάγγελτα, μετά από δημοσιεύματα για το θάνατο ενός περιθαλπόμενου έπειτα από σοβαρό τραυματισμό, οδήγησε στο συμπέρασμα της εκπρόθεσμης παραπομπής υπαλλήλου, αλλά και στην αποκάλυψη ενός ακόμη θανάτου περιθαλπόμενου.

Ο δεύτερος θάνατος μάλιστα σύμφωνα με το πόρισμα, κρατήθηκε στο σκοτάδι καθως δεν αναφέρθηκε στο κλιμάκιο που έκανε τους ελέγχους στη δομή, όπως είναι υποχρεωμένοι οι υπεύθυνοι. Πρόκειται για άτομο που τραυματίστηκε σοβαρά έπειτα από συμβάν μεταξύ περιθαλπομένων, με αποτέλεσμα ο ένας εκ των δύο να τραυματιστεί σοβαρά, να νοσηλευτεί ένα μηνα στη ΜΕΘ, να επιστρέψει στη δομή ωστόσο δύο ημέρες μετά απεβίωσε.

Στο πόρισμα συμπεριλαμβάνονται προτάσεις για τη δομή ενώ έχει διαβιβαστεί και στις εισαγγελικές αρχές για την ποινική αξιολόγηση όσων περιέχονται σε αυτό.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Παραίτηση Δ.Σ δομής παιδιών με αναπηρία, μετά το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας"

Κιβωτός του Κόσμου: «Καμία ασέλγεια δεν υπάρχει, θα απαντήσω σε όλα και θα πέσετε από τα σύννεφα» λέει ο πατέρας Αντώνιος

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις για την υπόθεση των καταγγελιών κατά της ΜΚΟ, «Κιβωτός του Κόσμου», καθώς ο πατέρας Αντώνιος αρνείται τις κατηγορίες περί ασέλγειας και προειδοποίησε για αποκαλύψεις.

Την υπεράσπισή του έχουν αναλάβει τρεις δικηγόροι, με τον πατέρα Αντώνιο να τονίζει, όπως αναφέρει το Star, πως οι καταγγελίες για ασέλγεια δεν ισχύουν και ότι «θα πέσουν από τα σύννεφα με ότι βγει στο φως».

«Καμία ασέλγεια δεν υπάρχει σε κανένα παιδί. Θα απαντήσω σε όλα. Θα πέσετε από τα σύννεφα με ότι βγει στο φως. Ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του» λέει ο πατέρας Αντώνιος.

Την ίδια ώρα, οι έμπιστοί του, σύμφωνα με το Star, τόνιζαν πως είναι σε άθλια κατάσταση και «ανεβαίνει» έναν Γολγοθά, σημειώνοντας πως «ο πατέρας θα αποκαθηλωθεί, θα σταυρωθεί και θα αναστηθεί».

Παράλληλα, η πρεσβειτέρα επιτέθηκε για άλλη μία φορά, λέγοντας πως «δεν έχουν στοιχεία για όλα αυτά που λένε. Μας βομβαρδίζουν από παντού. Δε γνωρίζαμε τίποτα για το κλουβί που λένε και τις τιμωρίες. Δεν ψάχνουμε στοιχεία για να αθωωθούμε, γιατί δεν έχουμε κάνει τίποτα. Δώσαμε τα σπλάχνα μας για τα παιδιά».

Δικηγόροι πατέρα Αντώνιου: «Δεν ανησυχούν οι κατηγορίες για ασέλγεια»

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, ο πατέρας Αντώνιος ό,τι είναι να πει θα το πει στο δικαστήριο, εφ’ όσον κληθεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται το κανάλι, τη νομική ομάδα δε φοβίζουν κατηγορίες για ασέλγεια και για κακοποιήσεις και θεωρούν ότι δε θα σταθούν στο δικαστήριο.

Η αγωνία τους είναι μεγάλη για τον οικονομικό έλεγχο και τι θα δείξει αυτός, καθώς ερευνάται η περίπτωση φοροδιαφυγής και υπεξαίρεσης χρημάτων.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Κιβωτός του Κόσμου: «Καμία ασέλγεια δεν υπάρχει, θα απαντήσω σε όλα και θα πέσετε από τα σύννεφα» λέει ο πατέρας Αντώνιος"

Θεσσαλονίκη: Για απόπειρα βιασμού εκδιδόμενης με την απειλή όπλου κατηγορείται δημοτικός αστυνομικός

Δημοτικός αστυνομικός κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να βιάσει νεαρή αλλοδαπή, εκδιδόμενη στις πιάτσες του αγοραίου έρωτα της οδού Γιαννιτσών, στη Θεσσαλονίκη. Μετά από έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, ο 39χρονος κατέστη κατηγορούμενος και κλήθηκε σε απολογία ενώπιον ανακριτή. Αφέθηκε τελικά ελεύθερος υπό όρους και για την παραπομπή του σε δίκη θα αποφασίσει το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε η βουλγαρικής καταγωγής γυναίκα, το περιστατικό συνέβη το καλοκαίρι του 2018, διάστημα κατά το οποίο ο κατηγορούμενος υπηρετούσε ως εξωτερικός φρουρός σε σωφρονιστικό κατάστημα της Βορείου Ελλάδος. Της φερόμενης απόπειρας βιασμού, υπό την απειλή του υπηρεσιακού του όπλου και γκλοπ, όπως ανέφερε η καταγγέλλουσα, φαίνεται πως προηγήθηκε μεταξύ τους διαφωνία, επειδή, μεταξύ άλλων, εκείνος επιθυμούσε να συνευρεθούν σε κάποιο διαμέρισμα, ενώ η ίδια επέμεινε να συνευρεθεί μαζί του σε εγκαταλελειμμένο κτίσμα της περιοχής.

Στην απολογία του ο 39χρονος - ανέλαβε μεταγενέστερα καθήκοντα υπαλλήλου της Δημοτικής Αστυνομίας (εκτός Θεσσαλονίκης) - αρνήθηκε όσα του αποδίδονται, χαρακτηρίζοντας ψευδή την καταγγελία, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ. Φέρεται δε, να ισχυρίστηκε ότι η γυναίκα τον κατήγγειλε εκδικητικά, θεωρώντας τον υπαίτιο για προηγούμενη προσαγωγή της από την αστυνομία στη διάρκεια ελέγχων για παράνομη πορνεία, κάτι που, όπως απολογήθηκε, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα. Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του τέθηκε σε καθεστώς αργίας από την υπηρεσία του.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Για απόπειρα βιασμού εκδιδόμενης με την απειλή όπλου κατηγορείται δημοτικός αστυνομικός"

Βουλή: Ο Τζαβάρας ζήτησε να αντικατασταθεί στην την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Την αντικατάστασή του ζήτησε ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας, για τη συνεδρίαση της Δευτέρας της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Η επιτροπή συνεδριάζει στις 12:00 για τις παρακολουθήσεις ύστερα από αίτημα της μειοψηφίας να καταθέσει ο Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Νίκος Μπίζιος, ο Γιάννης Λαβράνος και ο Ταλ Ντίλιαν, πρόσωπα που κατά την αντιπολίτευση εμπλέκονται στην υπόθεση με το κακόβουλο λογισμικό predator.

Θυμίζεται ότι κ.Τζαβάρας με δημόσιες τοποθετήσεις του είχε ταχθεί κατά του καθεστώτος απορρήτου για τις συνεδριάσεις της Βουλής που αφορούν μυστικές υπηρεσίες, με αποτέλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ να τον θεωρεί εν δυνάμει σύμμαχο στις επικείμενες κοινοβουλευτικές μάχες. 

eleftherostypos

Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Ο Τζαβάρας ζήτησε να αντικατασταθεί στην την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας"

Καιρός αύριο: Ψύχρα και βροχές το Σάββατο (26/11)

Διαβάστε πώς θα είναι ο καιρός αύριο, Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Από το απόγευμα στο Ιόνιο θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 που σταδιακά στο Ιόνιο θα ενισχυθούν στα 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ, στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός αύριο: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην δυτική και την κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν αρχικά στη Χαλκιδική και το βράδυ στα νότια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας τοπικές βροχές. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί στην κεντρική Μακεδονία βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το απόγευμα στο Ιόνιο θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 που σταδιακά στο Ιόνιο θα ενισχυθούν στα 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές στη Θεσσαλία και πιθανόν στις Σποράδες.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αρχικά αίθριος και βαθμιαία αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ψύχρα και βροχές το Σάββατο (26/11)"

Η Ελλάδα σπάει τα ευρωπαϊκά...κοντέρ της πανδημίας - Πρώτη σε κρούσματα, δεύτερη σε θανάτους [πίνακες]

Όλο και πιο δύσκολο γίνεται το να περιγράψει κανείς την επίπτωση της πανδημίας στην Ελλάδα. Η εικόνα αποκλίνει δραματικά από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κανείς από τους αρμόδιους δεν δίνει μία πειστική εξήγηση για τα αίτια αυτού του σοκ.

Η χώρα μας είναι πρώτη σε κρούσματα, τόσο στα άτομα άνω των 65 ετών, όσο και στον γενικό πληθυσμό. Σε σύγκριση με την Ευρώπη, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων τις τελευταίες 14 μέρες είναι υπερδιπλάσιος στους άνω των 65 ετών και σχεδόν τριπλάσιος στον γενικό πληθυσμό.

Με αυτά τα αρνητικά δεδομένα, η χώρα μας διατηρεί τη χειρότερη ευρωπαϊκή θέση και στις δύο ηλικιακές ομάδες. Ακόμη χειρότερα, καταλαμβάνει τη δεύτερη χειρότερη θέση σε θανάτους ασθενών με CoViD, έχοντας υπερτριπλάσια αναλογία από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Τα παραπάνω προκύπτουν, μεταξύ άλλων, από σημερινή εβδομαδιαία έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), τα βασικά στοιχεία της οποίας παρουσιάζονται από το iatronet.gr.

Οι ειδικοί του ECDC είχαν επισημάνει την περασμένη εβδομάδα πως η Ελλάδα κινείται κόντρα στην ευρωπαϊκή τάση, προβλέποντας τότε αύξηση κρουσμάτων και θανάτων.

Από τα στοιχεία της έκθεσης, προκύπτει ο πίνακας που ακολουθεί, σύμφωνα με τον οποίο η Ελλάδα είναι πρώτη σε λοιμώξεις από CoViD τόσο στους ηλικιωμένους, όσο και στον γενικό πληθυσμό. Δεν είναι τυχαίο πως η μέση ηλικία των διασωληνωμένων ανεβαίνει σταθερά, έχοντας ήδη φτάσει τα 76 έτη.

10 χώρες με τα περισσότερα κρούσματα CoViD

(ανά 100.000 πληθυσμού - 14ήμερο)

    Χώρα 65 ετών και άνω Όλες οι ηλικίες
1 Ελλάδα 946,6  758,5 
2  Ιταλία 699,4 
3 Γαλλία  598,5  552,4 
4 Αυστρία  552,5  580,4 
5 Λουξεμβούργο  402,2  494,1 
6 Σλοβενία  365,1  461,6 
7 Λετονία  238,3  256,3 
8 Κροατία  220  154,7 
9 Πορτογαλία  189,1  119,7 
10 Ουγγαρία  161,4  87,6 
   Ευρωπαϊκή Ένωση  392,6 280,3 
       

Η κατάταξη γίνεται με βάση τα κρούσματα στους άνω των 65 ετών.

Θάνατοι

Στον πίνακα που ακολουθεί, φαίνεται η μεγάλη απόκλιση της Ελλάδας από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο στον πιο "σκληρό" δείκτη της πανδημίας: τους θανάτους. 

Με 25 θανάτους ασθενών με CoViD ανά εκατομμύριο πληθυσμού, έχει τη χειρότερη θέση, απέχοντας σημαντικά από τη δεύτερη Εσθονία (18 θάνατοι ανά εκατομμύριο).

Την ανησυχητική αυτή εικόνα είχε καταγράψει το iatronet.gr και στις 11 Νοεμβρίου, με δημοσίευμα που είχε τίτλο "Σκληρός δείκτης αποτυχίας: Σταθερά πρώτη η Ελλάδα σε θανάτους".

Από τότε, δεν άλλαξε τίποτε, τουλάχιστον προς το καλύτερο, ενώ κανένας από τους ειδικούς δεν έχει δώσει μία πειστική απάντηση για τα αίτια που έχουν οδηγήσει σε αυτή την τραγική εξέλιξη. Από την αρχή της πανδημίας, έχουν χάσει τη ζωή τους 34.178 ασθενείς με CoViD.

10 πρώτες χώρες σε θανάτους ασθενών με CoViD

(ανά εκατομμύριο πληθυσμού - 14ήμερο)

    Χώρα Αναλογία
Φινλανδία 37,8
2 Ελλάδα 25
3 Εσθονία 18
4 Κροατία 17,8
5 Σλοβενία 16,1
6 Λετονία 13,7
7 Γαλλία 13,2
8 Λουξεμβούργο 11
9 Πορτογαλία 9,4
10 Αυστρία 9,2
   Ευρωπαϊκή Ένωση  7,3
 
Προβλέψεις

Με τη χρήση μαθηματικών μοντέλων, οι ειδικοί του ECDC αποτυπώνουν τις προβλέψεις τους για την πορεία της πανδημίας έως τις 4 Δεκεμβρίου.

Αναμένονται αυξητικές τάσεις στα κρούσματα στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 187 ανά 100.000 πληθυσμού ανά εβδομάδα. Τάσεις υποχώρησης αναμένονται στις εισαγωγές στα νοσοκομεία και σταθεροποίηση στους θανάτους.

Σε επίπεδο χώρας, προβλέπονται αυξητικές τάσεις σε 9 από τις 30 χώρες που δίνουν στοιχεία στο ECDC (Αυστρία, Κύπρος, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιταλία, Λιχτενστάιν, Πορτογαλία, Σλοβενία ​​και Ισπανία). Αυξητικές τάσεις στους θανάτους αναμένονται σε 4 από τις 30 χώρες (Κύπρος, Ουγγαρία, Ιταλία και Πορτογαλία).

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί του ECDC, οι προγνώσεις γίνονται όλο και πιο δύσκολες, λόγω των αλλαγών που γίνονται στα κριτήρια των τεστ που εφαρμόζονται ανά χώρα.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ελλάδα σπάει τα ευρωπαϊκά...κοντέρ της πανδημίας - Πρώτη σε κρούσματα, δεύτερη σε θανάτους [πίνακες]"

Κιβωτός του Κόσμου: Σαρωτικοί έλεγχοι σε όλες τις δομές της χώρας

Αιφνιδιαστική έρευνα πραγματοποίησε η αστυνομία σήμερα, Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, στη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στυνομικοί της ασφάλειας Ιωαννίνων με δικαστικό λειτουργό λίγο μετά της 13:00 πέρασαν την πόρτα της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Πωγωνιανή και -στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διέταξε η εισαγγελία ανηλίκων- ψάχνουν για στοιχεία που θα ρίξουν φως στην υπόθεση των καταγγελιών.

Έφοδος αστυνομίας στη δομή της Καλαμάτας
Νωρίτερα σήμερα έφοδο πραγματοποίησε η αστυνομία στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στην Καλαμάτα, έπειτα από τις καταγγελίες για κακοποιήσεις παιδιών και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για τα οικονομικά της ΜΚΟ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η έφοδος έγινε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί και οι αστυνομικές δυνάμεις συνεχίζουν μέχρι αυτή την ώρα την έρευνα στις εγκαταστάσεις της δομής.

Έρευνα έγινε την Πέμπτη και στη δομή της Κιβωτός του Κόσμου στη Χίο από κλιμάκιο αστυνομικών της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Χίου. Η έρευνα έγινε μετά από σχετική εντολή της οικονομικής αστυνομίας, στο πλαίσιο ελέγχου των οικονομικών της Κιβωτού του Κόσμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τηλεόρασης του Mega, η δομή φιλοξενίας της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Καλαμάτα είναι χωρίς άδεια λειτουργίας. Οι ίδιες πληγροφορίες αναφέρουν ότι παρά τις αλλεπάλληλες επισημάνσεις του δήμου Καλαμάτας και της περιφέρειας Πελοποννήσου προς την οργάνωση, απ’ ό,τι φαίνεται κανένας αρμόδιος δεν ασχολήθηκε προκειμένου να γίνουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας της εν λόγω δομής.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Κιβωτός του Κόσμου: Σαρωτικοί έλεγχοι σε όλες τις δομές της χώρας "

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί ρολάκια κοτόπουλου – Διαπιστώθηκε παρουσία σαλμονέλας

Παρτίδα με ρολάκια κοτόπουλου γεμιστά ανακαλεί ο ΕΦΕΤ, καθώς μετά από έλεγχο, διαπιστώθηκε η παρουσία σαλμονέλας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ:

Ο ΕΦEΤ προέβη σε δειγματοληψία κρέατος κοτόπουλου με τα στοιχεία: ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΝΩΠΑ ΔΙΣΚ με ημ. παραγωγής 18/11/2022 και ημ. λήξης 25/11/2022, που παράγεται από την εταιρεία ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΡΤΑΣ ΑΒΕΕ και σε συνεργασία με τo Κτην. Εργ. Ιωαννίνων διαπιστώθηκε η παρουσία του παθ.μικροοργανισμού Salmonella spp.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκ. παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετ. έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το προϊόν να μην το καταναλώσουν.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί ρολάκια κοτόπουλου – Διαπιστώθηκε παρουσία σαλμονέλας"

Συναγερμός στην Κυψέλη για δύο χειροβομβίδες που βρέθηκαν σε υπόγειο

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Παρασκευής στην ΕΛ.ΑΣ., μετά την ανεύρεση δύο χειροβομβίδων σε υπόγειο διαμέρισμα στην οδό Ίμβρου στην Κυψέλη.

Στο σημείο έσπευσε και κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, ενώ αποκλεισμένη παραμένει έως αυτή την ώρα η ευρύτερη περιοχή.

Αναμένεται να κληθεί ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος, ο οποίος φέρεται να αποκάλυψε την παρουσία των χειροβομβίδων κατά τις εργασίες ανακαίνισης που έκανε, προκειμένου να διαφωτιστεί, πώς βρέθηκαν στο διαμέρισμα.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Συναγερμός στην Κυψέλη για δύο χειροβομβίδες που βρέθηκαν σε υπόγειο"

Αττική Οδός: Διόδια στα 2,5 ευρώ προβλέπει η νέα σύμβαση παραχώρησης

Με χαμηλότερο διόδιο από εκείνο που πληρώνουν σήμερα οι οδηγοί της Αττικής Οδού, παραδόθηκε πριν από λίγες ώρες στους υποψήφιους επενδυτές η νέα σύμβαση παραχώρησης του αυτοκινητοδρόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αντίτιμο διαμορφώνεται στα 2,5 ευρώ ανά διέλευση με ΦΠΑ, έναντι 2,8 ευρώ που είναι με βάση την υφιστάμενη σύμβαση.

Για τα διόδια είχε ξεσπάσει μεγάλος θόρυβος το τελευταίο δίμηνο μετά την πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ, να είναι κυμαινόμενα και το κόμιστρο να διαμορφώνεται με βάση την ώρα που μπαίνει ένας οδηγός στον οδικό άξονα.

Η κυβέρνηση εμφανίστηκε από την πρώτη στιγμή επιφυλακτική με την πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ, θεωρώντας μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχουν επαρκείς συγκοινωνιακές μελέτες που να μπορούν να στηρίξουν αυτό τον τρόπο τιμολόγησης.

Στόχος του υπουργείου Υποδομών αλλά και του ΤΑΙΠΕΔ είναι να επιταχυνθούν οι ρυθμοί του διαγωνισμού προκειμένου να τρέξουν πριν την εκλογική περίοδο, σχεδιασμό τον οποίο οι υποψήφιοι επενδυτές θεωρούν δύσκολο.

Στο διαγωνισμό έχουν προσέλθει οκτώ υποψήφιοι, οι οποίοι πέρασαν στο δεύτερο στάδιο της διαδικασίες για τη νέα 25ετή σύμβαση παραχώρησης του οδικού άξονα.

Επομένους δεσμευτικές οικονομικές προσφορές καλούνται να υποβάλλουν οι Abertis, η ιταλική INC SpA (Gruppo Fininc), η κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις – ΑΒΑΞ – Adrian Infrastructure, η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – First Centier, η κοινοπραξία Brisa – Auto Estradas de Portugal – Rubicone Bidco, η κοινοπραξία της Egis Projects με τις επενδυτικές εταιρείες Bauban και DIF, η κοινοπραξία του ομίλου Κοπελούζου με την αυστραλιανή Macquarie και η κοινοπραξία Vinci – Μυτιληναίος – Mobility Partners.

newmoney

 

Διαβάστε Περισσότερα » " Αττική Οδός: Διόδια στα 2,5 ευρώ προβλέπει η νέα σύμβαση παραχώρησης "

Ολες οι επιδοτήσεις σε ρεύμα-φυσικό αέριο για τον Δεκέμβριο

Τις επιδοτήσεις για τον μήνα Δεκέμβριο ανακοίνωσε ο Κώστας Σκρέκας:

Ηλεκτρική Ενέργεια - Επιδότηση σε Οικιακά Τιμολόγια

Για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου. Η κλιμακωτή επιδότηση για τον Δεκέμβριο διαμορφώνεται ως εξής:

  • Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 kWh, η επιδότηση θα είναι 221 ευρώ/MWh. Αφορά το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.
  • Για τη μηνιαία κατανάλωση από 501-1.000 kWh, η επιδότηση είναι 171 ευρώ/MWh. Αν, όμως, ένα νοικοκυριό μειώσει κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωσή του σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή, τότε η επιδότηση αυξάνεται κατά 50 ευρώ/MWh.
  • Για τη μηνιαία κατανάλωση πάνω από 1.001 kWh, η επιδότηση ανέρχεται στα 81 ευρώ/MWh.
  • Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) απορροφάται σχεδόν το 100% της αύξησης και η επιδότηση ανέρχεται στα 269 ευρώ/MWh.

Η αξία της επιδότησης για τα νοικοκυριά τον Δεκέμβριο ανέρχεται σε 282 εκατ. ευρώ.

Ηλεκτρική Ενέργεια - Επιδότηση σε Επαγγελματικά Τιμολόγια
  • Για τους εμπορικούς καταναλωτές με παροχή ισχύος έως 35 KVa και κατανάλωση έως τις 2.000 kWh, η επιδότηση για τον μήνα Δεκέμβριο ανέρχεται στα 183 ευρώ /ΜWh.
  • Για τους επαγγελματικούς και εμπορικούς καταναλωτές έως 35 KVa που ξεπερνούν τις 2.000 kWh, αλλά και όλα τα υπόλοιπα μη οικιακά τιμολόγια χαμηλής, μέσης και υψηλής τάσης, η επιδότηση ανέρχεται σε 34 ευρώ/MWh.
  • Για τους αγρότες, η επιδότηση είναι οριζόντια και ανέρχεται στα 221 ευρώ/MWh.

Το συνολικό κόστος για νοικοκυριά - επαγγελματίες φτάνει τα 435 εκατ. ευρώ.

Φυσικό Αέριο - Επιδότηση σε Οικιακά Τιμολόγια - Νοικοκυριά

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας σε συνεργασία με τους υπόλοιπους παρόχους θα δώσει μια οριζόντια επιδότηση που θα ανέλθει σε 15 ευρώ ανά θερμική MWh για όλους τους οικιακούς καταναλωτές. Το μέτρο αφορά σε 700.000 οικιακούς καταναλωτές ανεξαρτήτως εισοδήματος, μεγέθους κατοικίας ή παρόχου.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ολες οι επιδοτήσεις σε ρεύμα-φυσικό αέριο για τον Δεκέμβριο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news