facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

ΔΕΔΔΗΕ: Λιγότερα από 1.000 νοικοκυριά με προβλήματα στα βόρεια προάστια

Λιγότεροι από 1000 είναι οι καταναλωτές των βορείων προαστείων της Αττικής με προβλήματα ηλεκτροδότησης αυτήν την ώρα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Οι εργασίες αποκατάστασης των βλαβών που προκάλεσε η κακοκαιρία, θα συνεχιστούν και το βράδυ προκειμένου να ηλεκτροδοτηθούν και τα υπόλοιπα νοικοκυριά που παραμένουν χωρίς ρεύμα από τις αρχές της εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη τα νοικοκυριά χωρίς ρεύμα στην Αττική ήταν 70.000.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " ΔΕΔΔΗΕ: Λιγότερα από 1.000 νοικοκυριά με προβλήματα στα βόρεια προάστια"

Εκτός περιοχής navtex το τουρκικό υδρογραφικό Τσεσμέ

Στο φόντο των προκλήσεων και των απειλών, με αιχμή την αποστολή του «Τσεσμέ» στο Αιγαίο αλλά και την εμπρηστική ρητορική, εξακολουθεί να βάζει η Άγκυρα τις διερευνητικές επαφές αλλά και την πενταμερή για το Κυπριακό. Σε επιθετικό ύφος ο Χουλουσί Ακάρ, επανέλαβε την τουρκική αξίωση για δυο κράτη στην Κύπρο. Τις ελληνικές κόκκινες γραμμές επανέλαβε ο πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας στην Άγκυρα το δεσμευτικό πλαίσιο των διερευνητικών αλλά και την ελληνική πρόσκληση στην οποία ακόμη δεν έχει απαντήσει.

Την ώρα που το υδρογραφικό ερευνητικό Τσεσμέ έχει εξέλθει από τα στενά κι έχει πλεύσει προς τη θαλάσσια περιοχή της Ίμβρου- απέναντι από τη Λήμνο- αντί της περιοχής της Νavtex, δυτικά του 25ου Μεσημβρινού, η Τουρκία δείχνει να ζυγίζει το επόμενο βήμα καθώς η διάρκεια της ΝΑΦΤΕΞ είναι μέχρι της 2 Μαρτίου.

Βεβαίως η Αθήνα περιμένει την απάντηση της Αγκύρας ώστε να κλειδώσει και η ημερομηνία του 62ου γύρου των διερευνητικών επαφών, έχοντας προειδοποιήσει ότι τέτοιες κινήσεις όπως αυτή με το «Τσεσμέ» δεν βοηθούν το κλίμα.

«Δεν έχουν ανταποκριθεί ακόμα, αλλά ελπίζω πως θα υπάρξει ανταπόκριση, ώστε να μπορέσουμε να συζητήσουμε με καλή πίστη τη βασική μας διαφορά με την Τουρκία, που είναι η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Χουλουσί Ακάρ εκφράζοντας την αγωνία που έχει η Άγκυρα για την στάση των ΗΠΑ σ’ ότι αφορά το Αιγαίο, το Κυπριακό και την Αν. Μεσόγειο, κάλεσε με προκλητικό τρόπο τα τρίτα μέρη να είναι αντικειμενικά. «Οι προκλητικές προσπάθειες περιορισμού όλων των δικαιωμάτων μας βάσει του διεθνούς δικαίου, παρά τη θετική εποικοδομητική μας προσέγγιση, οι ανεύθυνες δηλώσεις και οι απειλές αυξάνουν φυσικά την ένταση στο Αιγαίο, κλιμακώνουν και εμβαθύνουν τα προβλήματα, διαταράσσουν την περιφερειακή ειρήνη, την ηρεμία και τη σταθερότητα».

Η έκδοση της Navtex για το «Τσεσμέ» στα διεθνή ύδατα στο κέντρο του Αιγαίου, δυτικά του Άη Στράτη και της Λήμνου αποτελεί μια ένδειξη των τουρκικών προθέσεων καθώς αμφισβητεί την περιοχή ευθύνης άσκησης αρμοδιοτήτων από την Ελλάδα στο Αιγαίο. Και με αυτό τον τρόπο η Τουρκία θέτει εαυτόν σε ρόλο ρυθμιστή, περιοχής με στόχο τον εγκλωβισμό των ελληνικών νησιών σε ζώνες τουρκικής ευθύνης .

Στo μεταξύ, στον Αργοσαρωνικό διεξήχθη ακόμη μια άσκηση ειδικών επιχειρήσεων, με σενάρια ανακατάληψης βραχονησίδας από την Ζ΄ΜΑΚ ενώ νότια της Κρήτης το πλήρωμα της φρεγάτας ΑΔΡΙΑΣ είχε την ευκαιρία να συνεκπαιδευτεί με το πλήρωμα ενός αντιτορπιλικού Αρλεϊ Μπερκ Πορτερ.

ΕΡΤ/naftemporiki


Διαβάστε Περισσότερα » "Εκτός περιοχής navtex το τουρκικό υδρογραφικό Τσεσμέ"

Δένδιας: Συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία για συστοιχία ελληνικών Patriot – «Είναι ένα αμυντικό όπλο»

Η κυβέρνηση θα υπογράψει τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία για τη μεταφορά, τοποθέτηση και επιχειρησιακή λειτουργία μιας συστοιχίας του ελληνικού αντιαεροπορικού συστήματος Πάτριοτ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά τη συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, του νομοσχεδίου του για τον νέο Οργανισμό του υπουργείου Εξωτερικών.

«Δεν πρόκειται για ένα επιθετικό, αλλά αμυντικό όπλο, που θα δώσουμε στη Σαουδική Αραβία. Η χώρα μας δεν άσκησε και δεν ασκεί ποτέ επιθετική πολιτική», διευκρίνισε ο κ. Δένδιας.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε «απόλυτα ανοικτός σε βελτιωτικές προτάσεις» επί του νομοσχεδίου, σημειώνοντας ότι «ουδείς διεκδικεί το αλάθητο», ενώ παραδέχτηκε ότι ο προϋπολογισμός του υπουργείου του «είναι ισχνός» και δεσμεύτηκε ότι «θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ασφαλιστικής κάλυψης των Ελλήνων διπλωματών που υπηρετούν εκτός Ε.Ε., δίνοντας λύση, έστω και κατά περίπτωση».

«Κρατώ την ομόθυμη επισήμανση για την ανάγκη αύξησης του προϋπολογισμού του υπουργείου Εξωτερικών. Συμμερίζομαι την άποψη αυτή. Θα δω πώς μπορώ να την υλοποιήσω συζητώντας με τον υπουργό Οικονομικών. Διαχρονικά ήταν ο αγαπημένος στόχος όλων των κυβερνήσεων και απέληξε σε ισχνό προϋπολογισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

Νωρίτερα, η πρώην υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη είχε τονίσει ότι ένα πολύ μικρό ποσοστό από τα κονδύλια για τους εξοπλισμούς μπορεί να δοθεί για τις δαπάνες του υπουργείου Εξωτερικών.

«Συμφωνώ ότι ο προϋπολογισμός του υπουργείου Εξωτερικών δεν είναι επαρκής, διότι η Ελλάδα έχει τα προβλήματα αυτά που έχει. Όταν η κυβέρνησή μας δίνει αυτά τα χρήματα που δίνει, με τη σύμφωνη γνώμη όλων, για εξοπλισμούς, θεωρώ ότι ένα ποσοστό πολύ μικρό από τα κονδύλια αυτά, μπορεί να δοθεί για την αύξηση του προϋπολογισμού του υπουργείου Εξωτερικών. Διότι σε κρίσιμες στιγμές, πρώτα πέφτει στη μάχη το υπουργείο Εξωτερικών και μετά το υπουργείο Άμυνας. Ένας διπλωμάτης πρέπει να έχει αυτά που πρέπει και όχι να μην του βγαίνει να κάνει ούτε τη γιορτή της 25ης Μαρτίου. Δεν είναι προς τιμή μας. Είναι ευκαιρία που έχετε την υποστήριξη όλης της Βουλής, να ζητήσετε από το υπουργείο Οικονομικών στην επόμενη αναθεώρηση του προϋπολογισμού, την αύξηση των δαπανών του ΥΠΕΞ. Και αν αρνηθεί, θα ξέρει ότι αρνείται σε όλους εμάς που το στηρίζουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου για την «Οργάνωση και λειτουργία του υπουργείου Εξωτερικών, Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού και ρύθμιση θεμάτων διεθνούς αναπτυξιακής συνεργασίας και ανθρωπιστικής βοήθειας», τάχθηκε η ΝΔ, ενώ επιφυλάξεις μέχρι την ολομέλεια εξέφρασαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην του ΚΚΕ που δήλωσε ότι το καταψηφίζει.

Απαντώντας στις παρατηρήσεις και επισημάνσεις για το οργανωτικό κομμάτι του νομοσχεδίου που κατατέθηκαν από τα κόμματα, ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι τις ακούει με «πολύ προσοχή», τονίζοντας παράλληλα ότι «δεν αποτελεί το σύνολο της μεταρρύθμισης – απλώς αυτή είναι η πρώτη φάση του ψηφιακού μετασχηματισμού του Οργανισμού του υπουργείου Εξωτερικών». Χαρακτήρισε δε, «απολύτως απαραίτητο την ενσωμάτωση της οικονομικής διπλωματίας, της δημόσιας διπλωματίας», που όπως είπε, «δεν υπήρχαν στον πυρήνα του υπουργείου Εξωτερικών», και «απολύτως απαραίτητες», την αναδιοργάνωση της διπλωματικής ακαδημίας, την αναδιάρθρωση των διπλωματικών αρχών στο εξωτερικό και τον μετασχηματισμό και εκσυγχρονισμό του Οργανισμού.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ Δένδιας στον απόδημο Ελληνισμό και την επαναλειτουργία του ΣΑΕ, τονίζοντας ότι «είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο της δημόσιας διπλωματίας, ίσως το σημαντικότερο». Ακόμα, απέρριψε αιτιάσεις ότι μειώνονται οι οργανικές θέσεις, σημειώνοντας ότι απλά «καταργούνται αυτές που ουδέποτε είχαν καλυφθεί».

Έντονη κριτική στο νομοσχέδιο άσκησε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης, κάνοντας λόγο για «χαμηλές προσδοκίες» σε σχέση με τον νέο Οργανισμό του υπουργείου Εξωτερικών». Όπως υποστήριξε, «υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που επηρεάζουν κρίσιμα την αποστολή του ΥΠΕΞ, τη διοικητική λειτουργία και τη στήριξη των υπαλλήλων». «Ο προτεινόμενος Οργανισμός επιτείνει αντί να επιλύει τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν, λόγω της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης του υπουργείου Εξωτερικών, τα οποία στερούν από τις διπλωματικές αρχές μας εργαλεία και δυνατότητες για εξωστρεφείς δράσεις», τόνισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ και προσέθεσε: «Αντί να αξιοποιήσετε τις δημοσιονομικές δυνατότητες για αύξηση του προϋπολογισμού του ΥΠΕΞ και πρόσληψη προσωπικού, κρατάτε χαμηλά τον προϋπολογισμό, μειώνετε τις οργανικές θέσεις και δεν προβαίνετε σε σημαντικό αριθμό προσλήψεων υψηλής κατάρτισης μέσω ΑΣΕΠ ή Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, που θα ανανέωνε το στελεχιακό δυναμικό του ΥΠΕΞ, ενώ διατηρείτε την εξαιρετικά αρνητική αναλογία υπαλλήλων εξωτερικού σε σχέση με το εσωτερικό». Ακόμα, εξέφρασε τη διαφωνία του «για την κατάργηση της αυτονομίας της γενικής γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού», ενώ μίλησε για αποδυνάμωση τόσο των πολιτικών διευθύνσεων όσο και των εξωτερικών υπηρεσιών.

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της και αξιοποιεί όλα τα διπλωματικά μέσα για την εμπέδωση της ειρήνης και της ασφάλειας. Σε αυτή τη κατεύθυνση της διαρκούς αναβάθμισης της θέσης της χώρας μας κινείται το νομοσχέδιο, συμβάλλοντας στον εκσυγχρονισμό του υπουργείου Εξωτερικών», τόνισε ο εισηγητής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Όπως είπε, το υπουργείο Εξωτερικών διαρθρώνεται σε τρεις οργανωτικούς πυλώνες. Τις αναβαθμισμένες διεθνείς και οικονομικές σχέσεις, την αναπτυξιακή συνεργασία με εξωστρέφεια και την ισχυροποίηση του ΣΑΕ. Έμφαση έδωσε και στη θεσμοθέτηση του Κέντρου Σχεδιασμού Εξωτερικής Πολιτικής που, όπως είπε, σε συνεργασία με ακαδημαϊκά ιδρύματα και επιστημονικούς φορείς, θα δίνουν χρήσιμες συμβουλές για τη συγκρότηση εθνικής στρατηγικής. «Με μια πολυεπίπεδη και πολυδιάστατη δράση η Ελλάδα δημιουργεί τις προϋποθέσεις να κυριαρχήσει», κατέληξε.

Ο ειδικός αγορητής του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις, σημειώνοντας ότι τα όποια θετικά του νομοσχεδίου για εκσυγχρονιστική μεταρρύθμιση του υπουργείου Εξωτερικών, δεν μπορούν να αναδειχθούν, καθώς ήρθε προς συζήτηση εντελώς αιφνιδιαστικά χωρίς τη δυνατότητα των βουλευτών να καταλάβουν τις αλλαγές, μέσα από τα 480 άρθρα του. Ο κ. Λοβέρδος τόνισε την «ανάγκη θέσπισης μόνιμου υπηρεσιακού υφυπουργού, έτσι ώστε να μην επιτρέπει στη κάθε κυβέρνηση να τον αλλάζει» και εξέφρασε την διαφωνία του «για την ενίσχυση του γενικού γραμματέα με περαιτέρω διοικητικές αρμοδιότητες, καθώς θα υπονομεύσουν τον συντονισμό». Επίσης, επεσήμανε την ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης των διπλωματών στο εξωτερικό, γιατί όπως είπε, «έχουν δεμένα τα χέρια τους».

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος, έκανε λόγο για νομοσχέδιο «που προωθεί τους ιμπεριαλιστικούς στόχους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, και στόχος του είναι να γίνει πιο αποτελεσματικό στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης». Ακόμα, μίλησε για αδικαιολόγητη μείωση των οργανικών συνθέσεων των διπλωματικών υπαλλήλων και κριτήρια σκοπιμότητας στην αξιολόγηση τους, ενώ υποστήριξε ότι «η αιτιολόγηση για μείωση της γραφειοκρατίας δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα». «Το νομοσχέδιο υπηρετεί την αναβάθμιση των συμφερόντων των ισχυρών οικονομικών ομίλων και των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, με την ενίσχυση ενός γραφειοκρατικού πολυέξοδου μηχανισμού, μετατρέποντας τη χώρα σε ορμητήριο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων», σημείωσε ο κ. Μαρίνος.

Ο ειδικός αγορητής της Ελληνικής Λύσης, Αντώνης Μυλωνάκης, υποστήριξε ότι «είναι ένα νομοσχέδιο που δεν λύνει, αλλά δημιουργεί τεράστια προβλήματα, ενισχύει τη γραφειοκρατία, ενδυναμώνει την κεντρική υπηρεσία και ταυτόχρονα αποδυναμώνει τις διπλωματικές υπηρεσίες του εξωτερικού». «Φτιάχνετε ένα επιτελικό κράτος στο υπουργείο Εξωτερικών. Ο υπουργός παίρνει όλες τις εξουσίες στα χέρα του. Δημιουργείτε ένα δαιδαλώδες γραφειοκρατικό σύστημα που δεν θα αποδώσει. Βάζετε περισσότερους επιτελείς παρά στρατιώτες. Θα δημιουργήσετε διπλωματικούς υπαλλήλους δύο ταχυτήτων» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μυλωνάκης.

Η ειδική αγορήτρια του ΜεΡΑ25, Σοφία Σακοράφα, χαρακτήρισε «θνησιγενή» τον νέο Οργανισμό του υπουργείου, ενώ έκανε λόγο για «σοβαρό κίνδυνο αλληλοεπικαλύψεων αρμοδιοτήτων που δεν θα διασφαλίζουν τη σταθερότητα για να υπάρξει μια επιτυχημένη διπλωματία». «Πρέπει στην εξωτερική πολιτική οι διεθνείς σχέσεις να είναι άρρηκτες με τις οικονομικές σχέσεις. Με το νομοσχέδιο δίνονται αποσπασματικές λύσεις», σημείωσε. Αναφερόμενη στον απόδημο Ελληνισμό, η κ. Σακοράφα υποστήριξε ότι αγνοήθηκαν οι προτάσεις του και έκανε λόγο για πολιτική σκοπιμότητα. «Επαναφέρετε αποτυχημένα πειράματα του παρελθόντος. Μόνο αναστάτωση των υπηρεσιών θα δημιουργήσει με ανακάτωμα της τράπουλας, και αυτό δεν εξυπηρετεί τις προοπτικές της ελληνικής διπλωματίας», επισήμανε η κ. Σακοράφα.

Από την πλευρά της, η πρώην υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, εξέφρασε επιφυλάξεις ως προς το μέγεθος του Οργανισμού, την ευελιξία και την αποτελεσματικότητα του.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος μίλησε για θετικά και αρνητικά στοιχεία του νομοσχεδίου: Στα αρνητικά είναι, όπως είπε, η υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση και υποβάθμιση των διπλωματικών αρχών του εξωτερικού, η μείωση του αριθμού των νέων διπλωματών, η παράδοξη οργάνωση των οικονομικών διευθύνσεων και ο τρόπος που θα γίνονται οι μετατάξεις.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, πρότεινε «να αντικατασταθεί ο τίτλος της γενικής γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού σε γενική γραμματεία Απανταχού Ελληνισμού, για να συμπεριλάβει όλους τους Έλληνες όπου και να βρίσκονται».

Ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, πρότεινε να προστεθούν στον τίτλο του υπουργείου Εξωτερικών και οι λέξεις «Ευρωπαϊκών Υποθέσεων», ώστε τα ευρωπαϊκά θέματα να μην θεωρούνται ξένα.

Τέλος, ο βουλευτής της ΝΔ, Ευριπίδης Στυλιανίδης, τόνισε ότι είναι απαραίτητη τόσο η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του υπουργείου Εξωτερικών όσο και η πλήρης ασφαλιστική κάλυψη των διπλωματών εκτός Ε.Ε.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Δένδιας: Συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία για συστοιχία ελληνικών Patriot – «Είναι ένα αμυντικό όπλο»"

Κορωνοϊός: Νέα μετάλλαξη του ιού ανακαλύφθηκε στη Φινλανδία

Μία ακόμη νέα και «μοναδική» μεταλλαγμένη παραλλαγή του κορωνοϊού, η οποία φέρεται να διαθέτει ομοιότητες με τη βρετανική και την νοτιοαφρικανική παραλλαγή, ανακάλυψαν οι ερευνητές στη νότια Φινλανδία.

Εργαστήριο που εδρεύει στο Ελσίνκι ανέφερε πως, η παραλλαγή που ονομάστηκε Fin-796H «εντοπίστηκε σε ασθενή την προηγούμενη εβδομάδα και, κατά συνέπεια, δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες σχετικά με τη μεταδοτικότητα και την αντίστασή της στα υπάρχοντα εμβόλια».

Σύμφωνα με τον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό NRK, το προηγούμενο 24ωρο έχουν καταγραφεί 12 κρούσματα της νέας μετάλλαξης, ωστόσο θεωρείται απίθανό να «γεννήθηκε» στη Φινλανδία, καθώς τα ποσοστά μεταδοτικότητας του ιού στη χώρα είναι πολύ χαμηλά.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν είναι πιο μεταδοτική, αλλά μπορεί να είναι. Υπάρχουν αλλαγές στον ιό που μπορεί να επηρεάζουν τη μολυσματικότητα» δήλωσε ο επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, Λάιν Βολντ μιλώντας στο NRK.

Το εργαστήριο που «ανακάλυψε» τη νέα μετάλλαξη, τη θεωρεί «σημαντική και μοναδική», καθώς ενδέχεται να μην είναι ανιχνεύσιμη από τα τεστ PCR, που αναζητούν συγκεκριμένες γενετικές αλληλουχίες στο RNA του ιού.

Μέχρι πρότινος, είχαν αναφερθεί 450 κρούσματα μεταλλάξεων στη Φινλανδία. Από αυτά, 422 αφορούσαν στη βρετανική παραλλαγή, 22 στη νοτιοαφρικανική, ενώ μια περίπτωση αφορούσε τη βραζιλιάνικη.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Νέα μετάλλαξη του ιού ανακαλύφθηκε στη Φινλανδία"

Δημοσκόπηση Alco: Στις 14,5 ποσοστιαίες μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ – Τι απαντά ο κόσμος για την αντιμετώπιση της «Μήδειας»

Προβάδισμα 14,5 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η ΝΔ σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, η οποία πραγματοποιήθηκε τις ημέρες μετά την επέλαση της κακοκαιρίας «Μήδεια».

Ειδικότερα η ΝΔ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων ποσοστό 38% έναντι 23,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6,6%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,6% και  το ΜέΡΑ25 με 3%.

Αναφορικά με τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας,  μετά και το τρίτο lockdown το οποίο μάλιστα σε κάποιες περιοχές όπως η Αττική είναι πιο αυστηρό, το 50% δηλώνει μη ικανοποιημένο έναντι 44% που δηλώνει ικανοποιημένο.

Από την άλλη, το 41% δηλώνει πως η διαχείριση της πανδημίας θα ήταν χειρότερη σε περίπτωση που κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 27% δηλώνει πως θα ήταν η ίδια. Μόλις το 18% δηλώνει πως θα ήταν καλύτερα τα πράγματα με μια κυβέρνηση Τσίπρα.

Αναφορικά με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του εμβολιαστικού προγράμματος, παρατηρείται μια αλλαγή στη στάση του κόσμου σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, καθώς πλέον η πλειοψηφία δηλώνει ικανοποιημένη. Ειδικότερα το 48% δηλώνει ικανοποιημένο (έναντι 36% τον Ιανουάριο), ενώ το 40% όχι (έναντι 43% τον Ιανουάριο).

Αναφορικά με το ζήτημα του τρόπου που λειτούργησε ο κρατικός μηχανισμός κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Μήδεια», οι πολίτες εμφανίζονται μοιρασμένοι, καθώς το 49% δηλώνει ικανοποιημένο έναντι 51% που δηλώνει το αντίθετο.

Στην Αττική, όπου παρατηρήθηκαν μεγάλα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση από τις εκατοντάδες πτώσεις δέντρων καταστρέφοντας μεγάλο μέρος των γραμμών ηλεκτροδότησης, το 61% δηλώνει μη ικανοποιημένο έναντι 39% που δηλώνει ικανοποιημένο.

Αντίθετα στην υπόλοιπη Ελλάδα, το 55% δηλώνει ικανοποιημένο έναντι 45% που δηλώνει μη ικανοποιημένο.

Η πλειοψηφία των πολιτών δηλώνει σύμφωνη με την δημιουργία Πανεπιστημιακής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα Πανεπιστήμια. Ειδικότερα το 53% συμφωνεί έναντι του 39% που διαφωνεί.

Το 86% δηλώνει πως θα πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία ώστε να μην υπάρχει παραγραφή σε θέματα βιασμού και σεξουαλικής παρενόχλησης.

 

Προβάδισμα 14,5 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η ΝΔ σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, η οποία πραγματοποιήθηκε τις ημέρες μετά την επέλαση της κακοκαιρίας «Μήδεια».

Ειδικότερα η ΝΔ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων ποσοστό 38% έναντι 23,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6,6%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,6% και  το ΜέΡΑ25 με 3%.

 

 

Αναφορικά με τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας,  μετά και το τρίτο lockdown το οποίο μάλιστα σε κάποιες περιοχές όπως η Αττική είναι πιο αυστηρό, το 50% δηλώνει μη ικανοποιημένο έναντι 44% που δηλώνει ικανοποιημένο.

Από την άλλη, το 41% δηλώνει πως η διαχείριση της πανδημίας θα ήταν χειρότερη σε περίπτωση που κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 27% δηλώνει πως θα ήταν η ίδια. Μόλις το 18% δηλώνει πως θα ήταν καλύτερα τα πράγματα με μια κυβέρνηση Τσίπρα.

Αναφορικά με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του εμβολιαστικού προγράμματος, παρατηρείται μια αλλαγή στη στάση του κόσμου σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, καθώς πλέον η πλειοψηφία δηλώνει ικανοποιημένη. Ειδικότερα το 48% δηλώνει ικανοποιημένο (έναντι 36% τον Ιανουάριο), ενώ το 40% όχι (έναντι 43% τον Ιανουάριο).

Αναφορικά με το ζήτημα του τρόπου που λειτούργησε ο κρατικός μηχανισμός κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Μήδεια», οι πολίτες εμφανίζονται μοιρασμένοι, καθώς το 49% δηλώνει ικανοποιημένο έναντι 51% που δηλώνει το αντίθετο.

Στην Αττική, όπου παρατηρήθηκαν μεγάλα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση από τις εκατοντάδες πτώσεις δέντρων καταστρέφοντας μεγάλο μέρος των γραμμών ηλεκτροδότησης, το 61% δηλώνει μη ικανοποιημένο έναντι 39% που δηλώνει ικανοποιημένο.

Αντίθετα στην υπόλοιπη Ελλάδα, το 55% δηλώνει ικανοποιημένο έναντι 45% που δηλώνει μη ικανοποιημένο.

Η πλειοψηφία των πολιτών δηλώνει σύμφωνη με την δημιουργία Πανεπιστημιακής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα Πανεπιστήμια. Ειδικότερα το 53% συμφωνεί έναντι του 39% που διαφωνεί.

Το 86% δηλώνει πως θα πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία ώστε να μην υπάρχει παραγραφή σε θέματα βιασμού και σεξουαλικής παρενόχλησης.

 

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Alco: Στις 14,5 ποσοστιαίες μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ – Τι απαντά ο κόσμος για την αντιμετώπιση της «Μήδειας»"

Κύπρος: Ένας νεκρός και 111 νέα κρούσματα κορονοϊού

Η Κύπρος ανακοίνωσε 111 νέα κρούσματα κορονοϊού και έναν νεκρό σε σύνολο 37.325 τεστ την Παρασκευή.

Πλέον η Κύπρος μετρά 229 νεκρούς από κορονοϊό ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 33.046. Τέλος 76 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 22 σε σοβαρή κατάσταση ενώ το ποσοστό θετικότητας ανέρχεται στο 0,30%.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: Ένας νεκρός και 111 νέα κρούσματα κορονοϊού"

Το εμβόλιο των BioNTech/Pfizer μπορεί να αποθηκευτεί σε υψηλότερες θερμοκρασίες

Το εμβόλιο κατά της Covid-19 των BioNTech και Pfizer μπορεί να συντηρηθεί για δύο εβδομάδες σε υψηλότερες θερμοκρασίες, από εκείνες που προβλέπονται τώρα, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσίευσαν σήμερα τα δύο εργαστήρια, γεγονός που θα μπορούσε να διευκολύνει τη διανομή του.

Οι δύο εταιρείες κατέθεσαν στην αμερικανική ρυθμιστική αρχή FDA δεδομένα που «καταδεικνύουν τη σταθερότητα του εμβολίου», όταν αποθηκεύεται σε θερμοκρασίες μεταξύ -25 και -15 βαθμών κελσίου, ήτοι η θερμοκρασία των συνήθων ιατρικών καταψυκτών.

Για το εμβόλιο αυτό, το ένα εκ των τριών που χρησιμοποιούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η μεταφορά και αποθήκευσή του προϋποθέτουν αυτή τη στιγμή πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, μεταξύ -80 και -60 βαθμούς, με αποτέλεσμα να υπάρχει ανάγκη για χρήση ειδικών κοντέινερ, κάτι που αποτελεί το βασικό υλικοτεχνικό εμπόδιο στη διανομή του προϊόντος.

Οι νέοι κανόνες αποθήκευσης «θα μπορούσαν να διευκολύνουν τη διαχείριση του εμβολίου μας στα φαρμακεία και να επιτρέψουν μια μεγαλύτερη ευελιξία στο κέντρα εμβολιασμών», σχολίασε ο Ουγούρ Σαχίν, επικεφαλής και συνιδρυτής της BioNTech.

Αν και η μακροπρόθεσμη συντήρηση (έως έξι μήνες) θα συνεχίσει να απαιτεί πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι BioNTech και Pfizer ζητούν από την FDA να επιτρέψει την αποθήκευση για δύο εβδομάδες μεταξύ -15 και -20 βαθμών κελσίου.

Οι BioNTech και Pfizer εργάζονται επίσης σε «νέες φόρμουλες που θα μπορούσαν να καταστήσουν το εμβόλιό μας ακόμα πιο εύκολο στη μεταφορά και χρήση του», συμπλήρωσε ο Σαχίν.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Το εμβόλιο των BioNTech/Pfizer μπορεί να αποθηκευτεί σε υψηλότερες θερμοκρασίες"

Κοντοζαμάνης: Στο κόκκινο οι ΜΕΘ για κορωνοϊό

Ο κ. Κοντοζαμάνης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η πίεση στις ΜΕΘ θα εκτονωθεί τις επόμενες ημέρες, καθώς παρατηρείται μια σταθεροποίηση όσον αφορά τον κυλιόμενο μέσο όρο των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Στο κόκκινο

Κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης ανέφερε

«Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για covid-19 στην Αττική βρίσκονται στο «κόκκινο»»

Εξέφρασε όμως τη βεβαιότητα ότι η όποια πίεση υπάρχει στο σύστημα υγείας θα αντιμετωπιστεί, καθώς υπάρχει προετοιμασία και σχέδιο σε εξέλιξη.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει επιχειρησιακός σχεδιασμός που υλοποιείται, όπου προβλέπεται και η λειτουργία νέων κλινών σε ΜΕΘ.

Ειδικότερα τις επόμενες ημέρες προστίθενται 38 νέες κλίνες στην Αττική.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η πίεση στις ΜΕΘ θα εκτονωθεί τις επόμενες ημέρες, καθώς παρατηρείται μια σταθεροποίηση όσον αφορά τον κυλιόμενο μέσο όρο των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Τον τελευταίο χρόνο σημείωσε ενισχύθηκε το ΕΣΥ, τόσο οικονομικά όσο και με ανθρώπινο δυναμικό προκειμένου να ανταποκριθεί με αποτελεσματικότητα στις ανάγκες που προέκυψαν κατά την πανδημία.

«Δύο μήνες πριν την επίσημη έναρξη της πανδημίας, η χώρα μας ξεκίνησε την προετοιμασία της», είπε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Τόνισε μάλιστα ότι «το σημαντικό είναι ότι δημιουργήσαμε μία παρακαταθήκη και μετά το τέλος της πανδημίας θα συνεχίσουμε με γρήγορους ρυθμούς να ολοκληρώσουμε τις απαραίτητες αλλαγές που χρειάζεται το ΕΣΥ έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών και να διασφαλίζει την ισότιμη πρόσβαση όλων σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας».

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Κοντοζαμάνης: Στο κόκκινο οι ΜΕΘ για κορωνοϊό"

Νίκος Χαρδαλιάς: Σε κατάσταση σκληρού lockdown η Κάλυμνος και ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, όπου ισχύουν πρόσθετα προστατευτικά μέτρα, μπαίνουν η Κάλυμνος και ο Δήμος Κορδελιου-Ευόσμου της ΠΕ Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, στον Δήμο Καλύμνου υπάρχουν 79 ενεργά κρούσματα, ενώ στον Δήμο Κορδελιου-Ευόσμου παρατηρείται μεγάλο ποσοστό κρουσμάτων της νοτιαφρικανικής μετάλλαξης, με τα 2/3 να αφορούν την περιοχή του Ευόσμου.

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου παραμένουν επίσης οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Εύβοιας (πλην Σκύρου), ο Δήμος Μυκόνου, καθώς και η Περιφέρεια Αττικής, όπου όπως έχει ήδη ανακοινωθεί τα μέτρα που έχουν ληφθεί ισχύουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Άρα στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) βρίσκονται πλέον:

-Ο Δήμος Καλυμνίων

-Ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου Θεσσαλονίκης

-Ο Δήμος Μυκόνου

-Η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας (πλην Σκύρου)

-Η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας

-Η Περιφέρεια Αττικής.

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο), παραμένουν οι περιοχές :

ΠΕ Θεσσαλονικης

ΠΕ Χαλκίδικής

ΠΕ Ρεθύμνου

Δημος Τανάγρας

Δήμος Θηβών

Δήμος Πύνδας Κολυνδρού

Δήμος Τεμπών

Δήμος Καρπάθου

Παράλληλα, στην ίδια κατηγορία μπαίνουν οι περιοχές:

– ΠΕ Κεφαλληνίας (36 ενεργά κρούσματα)

-Δήμος Θάσου (33 ενεργά κρούσματα)

-ΠΕ Ηλείας, εκτός του Δ. Ανδρίτσενας Κρεστένων (126 ενεργά κρούσματα)

– Δήμος Αγιάς Λάρισας (18 ενεργά κρούσματα)

-Δήμος Ηρακλείου Κρήτης (92 ενεργά κρούσματα)

-Δήμος Κορίνθου και Δήμος Νεμέας (94 ενεργά κρούσματα)

-Δήμος Άργους – Μυκηνών (59 ενεργά κρούσματα)

-Δήμος Ζίτσας Ιωαννίνων

Τέλος, στο επίπεδο επιτήρησης (κίτρινες περιοχές), μαζί με το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας, μπαίνουν οι μέχρι πρότινος επιβαρυμένες περιοχές:

– Δήμος Θήρας (15 ενεργά κρούσματα)

– Δήμος Αγίου Νικολάου Λασιθίου (17 ενεργά κρούσματα)

– ΠΕ Ζακύνθου (29 ενεργά κρούσματα)

– Δήμος Εορδαίας (29 ενεργά κρούσματα)

– Δήμος Σπάρτης (24 ενεργά κρούσματα)

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Νίκος Χαρδαλιάς: Σε κατάσταση σκληρού lockdown η Κάλυμνος και ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου"

Κορωνοϊός: 1.460 νέα κρούσματα και 325 διασωληνωμένοι σήμερα στη χώρα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα πως τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.460, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 177.494 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 51.8% άνδρες.

Σύμφωνα με την κ. Βάνα Παπαευαγγέλου, ο μέσος όρος κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες είναι 1.040. «Όσο προχωράει ο εμβολιασμός στη χώρα, τόσο θα μειωθούν οι βαριές λοιμώξεις» πρόσθεσε. «Παρατηρείται σταθεροποίηση στην πορεία της πανδημίας στην Αττική, την Αχαΐα και τη Θεσσαλονίκη. Τα μέτρα έχουν αρχίσει να αποδίδουν» συνέχισε. «Την περασμένη εβδομάδα είχαμε 208 εισαγωγές ανά ημέρα. Η αύξηση των νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ, έχει αρχίσει να πιέζει λίγο την Αττική. Η καθολική χρήση μάσκας παραμένει το σημαντικότερο όπλο, ακόμα κι αν προχωρούν οι εμβολιασμοί» τόνισε η κ. Παπαευαγγέλου. 

Από την πλευρά του, ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε πως «δεν χρειάζεται σε αυτή τη φάση λήψη πρόσθετων μέτρων».

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 49 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.615 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Από γεωγραφικής πλευράς, 722 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική (230 στο κέντρο της Αθήνας) και 142 στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά, η γεωγραφική κατανομή της ημέρας

64 κρούσματα στην Π.Ε. Ανατολικής Αττικής

82 κρούσματα στην Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών

140 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών

24 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικής Αττικής

230 κρούσματα στην Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών

73 κρούσματα στην Π.Ε. Νοτιου Τομέα Αθηνών

109 κρούσματα στην Π.Ε Πειραιώς

19 κρούσματα στην Π.Ε Νήσων

142 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

19 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

16 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

22 κρούσματα στην Π.Ε Αρκαδίας

6 κρούσματα στην Π.Ε.Αρτας

104 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

23 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

1 κρούσμα στην Π.Ε Γρεβενών

1 κρούσμα στην Π.Ε Δράμας

15 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

29 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

5 κρούσματα στην Π.Ε.Ζακύνθου

10 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

10 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

23 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

5 κρούσματα στην Π.Ε Θάσου

3 κρούσμα στην Π.Ε Θεσπρωτίας

1 κρούσμα στην Π.Ε.Ιθάκης

21 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

12 κρούσματα στην Π.Ε Καβάλας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου

6 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

2 κρούσματα στην ΠΕ Καστοριάς

1 κρούσμα στην Π.Ε.Κέας-Κύθνου

3 κρούσματα στην ΠΕ Κέρκυρας

4 κρούσματα στην ΠΕ Κεφαλληνίας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

9 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

27 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

2 κρούσματα στην ΠΕ Κω

3 κρούσματα στην Π.Ε Λακωνίας

30 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας

1 κρούσμα στην Π.Ε Λασιθίου

3 κρούσματα στην Π.Ε Λέσβου

1 κρούσμα στην Π.Ε.Λήμνου

19 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

1 κρούσμα στην Π.Ε.Μυκόνου

2 κρούσμα στην ΠΕ Ξάνθης

1 κρούσμα στην Π.Ε Πέλλας

14 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

1 κρούσμα στην Π.Ε.Πρέβεζας

18 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

1 κρούσμα στην ΠΕ Ροδόπης

1 κρούσμα στην Π.Ε Σάμου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

1 κρούσμα στην Π.Ε.Σποράδων

16 κρούσμα στην Π.Ε Σύρου

8 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

11 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

3 κρούσματα στην Π.Ε Φλώρινας

3 κρούσματα στην Π.Ε Φωκίδας

11 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

3 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

23 κρούσματα υπό διερεύνηση


Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 28, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.249 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 325 (67.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. To 88.6% έχειυποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.267 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 277 (ημερήσια μεταβολή +53.04%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 223 ασθενείς.

Hλικιακή κατανομή:Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 15 έως 103 έτη).

Δείτε ΕΔΩ την ημερήσια επιδημιολογική μελέτη του ΕΟΔΥ

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: 1.460 νέα κρούσματα και 325 διασωληνωμένοι σήμερα στη χώρα"

ΔΕΔΔΗΕ: Σχεδόν πλήρης αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην Αττική έως το βράδυ – Καταστράφηκαν πάνω από 5.000 μέτρα καλωδίων

«Σχεδόν πλήρης» αποκατάσταση των βλαβών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης στα βόρεια προάστεια της Αθήνας αναμένεται μέχρι το βράδυ σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ.

Ο απολογισμός των επιπτώσεων της κακοκαιρίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διαχειριστή, μόνο στην Αττική περιλαμβάνει βλάβες σε γραμμές μέσης τάσης σε μήκος 250 χιλιομέτρων, 3.000 βλάβες στο δίκτυο χαμηλής τάσης όπου καταστράφηκαν πάνω από 5.000 μέτρα καλωδίων.

Συνολικά από την κακοκαιρία επηρεάστηκαν περίπου 100.000 νοικοκυριά σε όλη τη χώρα ενώ τα μεγαλύτερα προβλήματα σημειώθηκαν στη Βόρεια Αττική, τη Βόρεια Εύβοια, τα νησιά των Σποράδων και στην περιοχή των Ιωαννίνων.

Η εικόνα ανά περιοχή σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ εχει ως εξής:

– Αττική: Στα βόρεια προάστια της Αθήνας, κατά τη διάρκεια της «Μήδειας», παρουσιάστηκαν βλάβες σε τμήματα 87 γραμμών Μέσης Τάσης (ΜΤ). Τα καιρικά φαινόμενα κορυφώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης, 17 Φεβρουαρίου, οπότε εμφανίστηκαν βλάβες σε περίπου 70.000 παροχές (νοικοκυριά). Ο αριθμός βλαβών την προηγούμενη ημέρα ήταν 30.000. Σε πολλές περιπτώσεις, οι βλάβες αφορούσαν στα ίδια σπίτια.

Η συντριπτική πλειονότητα των βλαβών οφείλεται σε πτώσεις κλαδιών ή ολόκληρων δέντρων στις γραμμές του δικτύου ηλεκτροδότησης. Μόνο στην Αττική, έπεσαν περίπου 1.500 δέντρα, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στο δίκτυο.

Συνολικά, υπήρξαν βλάβες σε μήκος 250 χιλιομέτρων στις γραμμές ΜΤ, περισσότεροι από 50 στύλοι ΜΤ έσπασαν, κόπηκαν περίπου 40 αγωγοί ΜΤ, ενώ υπέστησαν σοβαρές ζημιές πάνω από 40 υποσταθμοί ΜΤ.

Αντίστοιχα, στο δίκτυο χαμηλής τάσης, από την έναρξη της κακοκαιρίας, σημειώθηκαν περισσότερες από 3.000 βλάβες και καταστράφηκαν περισσότερα από 5.000 μέτρα καλωδίων στην Αττική.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ που απασχολήθηκαν για την αποκατάσταση των βλαβών ενισχύονταν συνεχώς με επιπλέον προσωπικό. Από το πρωί της Παρασκευής, 19 Φεβρουαρίου, 153 ομάδες οι οποίες απαρτίζονται από 683 άτομα και με πάνω από 300 οχήματα και μηχανήματα έργου, εργάζονται για την αποκατάσταση των ζημιών. Ο αντίστοιχος αριθμός την Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου, ήταν 460 άτομα.

Συνολικά, έως τις 16:00 το απόγευμα της Παρασκευής, έχουν αποκατασταθεί οι βλάβες στις περισσότερες περιοχές, ενώ μέχρι το βράδυ αναμένεται να υπάρξει σχεδόν πλήρης αποκατάσταση.

– Κεντρική Ελλάδα (Εύβοια, Μαγνησία και Σποράδες):

Στις περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας και στα νησιά των Σποράδων, τα προβλήματα ηλεκτροδότησης ξεκίνησαν σταδιακά από το βράδυ της Κυριακής, 14 Φεβρουαρίου. Συνολικά, καθ’ όλη τη διάρκεια της «Μήδειας», επηρεάστηκαν 20.000 νοικοκυριά.

Για την αποκατάσταση των προβλημάτων, η οποία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι του ΔΕΔΔΗΕ πραγματοποίησαν 500 παρεμβάσεις. Αντικαταστάθηκαν περίπου 6 χιλιόμετρα δικτύου (ΜΤ και ΧΤ) και 70 στύλοι.

– Ήπειρος: Τα μεγαλύτερα προβλήματα σημειώθηκαν στην περιοχή των Ιωαννίνων. Συνολικά προέκυψαν βλάβες σε μήκος δικτύου 94 χιλιομέτρων, επηρεάζοντας σχεδόν 2.500 σπίτια. Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ (91 άτομα) έκαναν 537 παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των προβλημάτων και αντικατέστησαν 8 στύλους.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΕΔΔΗΕ: Σχεδόν πλήρης αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην Αττική έως το βράδυ – Καταστράφηκαν πάνω από 5.000 μέτρα καλωδίων"

Δήμαρχοι: Απειλούν με κλείσιμο υπηρεσιών αν δεν εμβολιαστούν

Να κλείσει τις υπηρεσίες αιχμής των δήμων σε περίπτωση που δεν εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα οι εργαζόμενοι σε αυτές απείλησε μιλώντας στην συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ, ο πρόεδρος Δ. Παπαστεργίου. Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαστεργίου, ο οποίος φέρεται ενοχλημένος με το υπουργείο Υγείας, υποστήριξε ότι «δεν μπορεί να εμβολιάζονται οι άνδρες της ΕΛΑΣ και να μην εμβολιάζεται η Δημοτική Αστυνομία. Τότε, ας σταματήσουμε να κάνουμε ελέγχους», πρόσθεσε. Παράλληλα ζήτησε το ίδιο να γίνει και σε εργαζόμενους σε υπηρεσίες αιχμής των δήμων, που έρχονται σε επαφή με τους πολίτες όπως τα ληξιαρχεία, η καθαριότητα, τα ΚΕΠ, το Δημοτολόγιο κλπ.

Όπισθεν από πρόεδρο της ΚΕΔΕ

Πάντως, ο κ. Παπαστεργίου, προφανώς, αντιλαμβανόμενος, μετά τις αντιδράσεις, το ατόπημα που έκανε στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ ζητώντας να συμπεριληφθούν και ΟΛΟΙ οι αιρετοί στον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό, αυτή τη φορά περιορίστηκε να ζητήσει αυτό να γίνει για τους «συναδέλφους δημάρχους και αντιδημάρχους που έχουν προβλήματα υγείας». Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι «δεν μιλάω για τον εαυτό μου».

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ, ο κ. Παπαστεργίου είχε υποστηρίξει ότι: «Ήρθε η ώρα να μπει στη σειρά του εμβολιασμού και η Αυτοδιοίκηση…Η Δημοτική Αστυνομία, η καθαριότητα, τα ΚΕΠ, το Δημοτολόγιο και, βεβαίως, το πολιτικό προσωπικό!!!».

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Δήμαρχοι: Απειλούν με κλείσιμο υπηρεσιών αν δεν εμβολιαστούν"

Εμβόλιο κορονοϊού: Αυτές οι παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό σημαίνουν ότι λειτουργεί

Τα εμβόλια κατά του κορονοϊού είναι πλέον διαθέσιμα, κάθε μέρα και σε περισσότερους πολίτες. Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται τι να περιμένουν όταν κάνουν το εμβόλιο και πώς μπορούν να γνωρίζουν ότι αυτό λειτουργεί.

Σύμφωνα με ειδικούς από τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για καταλάβετε εάν το εμβόλιο έχει αρχίσει να λειτουργεί όπως πρέπει στον οργανισμό σας.

Η δρ. Amanda Cohn, μέλος του Εθνικού Κέντρου Ανοσοποίησης και Αναπνευστικών Νοσημάτων του CDC, ανακοίνωσε ότι υπάρχουν τρεις συγκεκριμένες παρενέργειες που πρέπει να προσέξουν όλοι άνθρωποι όταν κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Πόνος στο σημείο που έγινε η ένεση

Η πρώτη ανεπιθύμητη ενέργεια, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η δρ. Cohn, είναι ο πόνος στο σημείο που έγινε η ένεση. “Πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να νιώσετε αρκετό πόνο”, προειδοποίησε.

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξης με επαγγελματίες του ιατρικού τομέα και αξιωματούχους από το Prince George’s County στο Maryland, ο επικεφαλής σύμβουλος περί COVID-19 του Λευκού Οίκου, δρ. Anthony Fauci, είχε δηλώσει ότι είχε και ο ίδιος αυτή την παρενέργεια μετά και από τις δύο δόσεις του εμβολίου COVID-19 που έκανε. Ο πόνος διήρκεσε πάνω από 24 ώρες στον ίδιο, αλλά αυτό ποικίλλει από άτομο σε άτομο.

Ενδείξεις κόπωσης

Η δρ. Cohn σημειώνει επίσης ότι η κόπωση είναι ένας ακόμη δείκτης ότι το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου κάνει τη δουλειά του αφότου γίνει ο εμβολιασμός. Αν και ο δρ. Fauci δεν βίωσε κάτι τέτοιο μετά την πρώτη δόση του εμβολίου, του συνέβη μετά τη δεύτερη. «Προς το βράδυ, άρχισα να νιώθω λίγο κουρασμένος», είπε ο δρ. Fauci.

Χαμηλός πυρετός

Η τρίτη ανεπιθύμητη ενέργεια σύμφωνα με τη δρ. Cohn είναι ο χαμηλός πυρετός. Αυτός δεν ξεπερνάει τους 38 βαθμούς Κελσίου. Αν και ο δρ. Fauci δεν βίωσε προσωπικά αυτήν την παρενέργεια από τους εμβολιασμούς COVID-19, αναγνώρισε ότι ορισμένοι άλλοι μπορεί σίγουρα να εκδηλώσουν τέτοιο πυρετό.

Οι συνήθεις παρενέργειες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η δρ. Cohn, όλες αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες θα πρέπει να επιλυθούν εντός δύο ημερών. Όπως και η εμπειρία του δρ. Fauci, έτσι και η δρ. Cohn σημείωσε ότι ακόμα κι αν δεν έχετε κάποια αντίδραση στο εμβόλιο αμέσως μετά την πρώτη σας δόση, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν θα έχετε καθόλου. “Πολλοί έχουν ήπιες αντιδράσεις στα εμβόλια, ειδικά μετά τη δεύτερη δόση”, εξήγησε.

Και ενώ οι παρενέργειες μετά το εμβόλιο μπορεί να είναι δυσάρεστες, η δρ. Cohn διαβεβαίωσε ότι δεν είναι τίποτα ανησυχητικό: «Είναι το σώμα σας που χτίζει μια ανοσολογική αντίδραση στην πρωτεΐνη που μιμείται την COVID-19», είπε.

Πώς λειτουργούν τα εμβόλια κατά της νόσου COVID-19;

Η λειτουργία των εμβολίων βασίζεται στην κατάλληλη προετοιμασία του ανοσοποιητικού συστήματος του ατόμου (της φυσικής άμυνας του οργανισμού) ώστε να αναγνωρίζει συγκεκριμένη νόσο και να προστατεύεται από αυτήν.

Δημιουργία ανοσίας: Το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας σχετικά με τα εμβόλια κατά της COVID-19 αφορά την πρόκληση απόκρισης ενάντια σε μια πρωτεΐνη (είτε ολόκληρη είτε τμήμα αυτής) η οποία βρίσκεται μόνο στον ιό που προκαλεί την COVID-19. Όταν ένα άτομο εμβολιάζεται δημιουργείται ανοσοαπόκριση. Για τα περισσότερα εμβόλια κατά της COVID-19 χρειάζονται δύο δόσεις προκειμένου να δημιουργηθεί ανοσία.

Εάν το άτομο προσβληθεί αργότερα από τον ιό, το ανοσοποιητικό σύστημα είναι σε θέση να τον αναγνωρίσει. Έπειτα, είναι ήδη προετοιμασμένο να του επιτεθεί.

Χρήσιμες πληροφορίες για μετά τον εμβολιασμό

Το εμβόλιο που σας χορηγείται έχει εγκριθεί για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και έχει ελεγχθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Στην Ελλάδα, όπως και στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα εμβόλια διατίθενται αρχικά σε όσους κινδυνεύουν περισσότερο να εκτεθούν στον ιό, όπως οι υγειονομικοί, καθώς και σε εκείνους που κινδυνεύουν περισσότερο από επιπλοκές λόγω ηλικίας, συνθηκών διαβίωσης ή υποκείμενου νοσήματος. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει ο εμβολιασμός του υπόλοιπου πληθυσμού άνω των 18 ετών.

Μπορεί να υπάρξουν ανεπιθύμητες ενέργειες μετά τον εμβολιασμό;

Σύμφωνα με τις κλινικές μελέτες, οι πιο συνηθισμένες ανεπιθύμητες ενέργειες που πιθανόν να εμφανιστούν μετά τον εμβολιασμό είναι πόνος στο σημείο της ένεσης, πονοκέφαλος, μυαλγίες, αρθραλγίες, κόπωση, ρίγος ή και πυρετός. Τα συμπτώματα αυτά μπορεί να είναι συχνότερα στις νεαρότερες ηλικίες. Υποχωρούν σύντομα και δεν πρέπει να σας ανησυχούν, διότι είναι ένδειξη ότι ο οργανισμός σας ανταποκρίνεται στο εμβόλιο. Η λήψη παρακεταμόλης βοηθάει στην αντιμετώπισή τους. 

Στην περίπτωση που τα συμπτώματα επιμείνουν, επικοινωνήστε με τον γιατρό σας ή το εμβολιαστικό κέντρο. Εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να αναφέρετε ανεπιθύμητες ενέργειες που θεωρείτε ότι σχετίζονται με τη χορήγηση του εμβολίου κατά της COVID-19 στη σελίδα του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, συμπληρώνοντας την Κίτρινη Κάρτα (www.eof.gr/web/guest/yellowgeneral).

Μπορώ να συνεχίσω κανονικά τις δραστηριότητές μου μετά τον εμβολιασμό κατά της COVID-19;

Ναι, μπορείτε να συνεχίσετε να συμμετέχετε κανονικά σε όλες τις προγραμματισμένες δραστηριότητές σας, εφόσον αισθάνεστε υγιής. O εμβολιασμός κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν έχει ακόμα μελετηθεί αρκετά και γι’ αυτό πρέπει να αποφεύγεται. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας: emvolio.gov.gr

Τώρα που εμβολιάστηκα είμαι προστατευμένος/η από την COVID-19;

Τα περισσότερα εμβόλια για την COVID-19 χρειάζονται δύο δόσεις για να είναι αποτελεσματικά. Κάθε εμβόλιο, πριν εγκριθεί, έχει ελεγχθεί σε μελέτες στις οποίες συμμετέχουν περισσότεροι από 30.000 εθελοντές και έχει αποδειχθεί ότι μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες να αρρωστήσουμε σοβαρά από COVID-19. Χρειάζονται αρκετές ημέρες μετά τη χορήγηση και της δεύτερης δόσης του εμβολίου για να αναπτύξει το σώμα μας ανοσία στον ιό. Μερικοί άνθρωποι μπορεί παρά τον εμβολιασμό τους να ασθενήσουν από COVID-19, η νόσος τους όμως αναμένεται να είναι αρκετά πιο ήπια.

Τι πρέπει να κάνω στη συνέχεια;

Πρέπει να φροντίσετε για την επανάληψη του εμβολιασμού σας μέσα στο προβλεπόμενο διάστημα, καθώς η δεύτερη δόση του εμβολίου είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη προστασίας από τον ιό

Θα εξακολουθήσω να χρειάζομαι μέτρα ατομικής προστασίας μετά τον εμβολιασμό;

Μετά τον εμβολιασμό θα πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα προστασίας όπως η υγιεινή των χεριών, η χρήση μάσκας και η τήρηση αποστάσεων. Αυτό διότι κανένα εμβόλιο δεν είναι 100% αποτελεσματικό και ο ιός θα εξακολουθεί να κυκλοφορεί στην κοινότητα μέχρι να εμβολιαστεί μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού. Όσο μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού εμβολιαστεί, τόσο συντομότερα θα περιοριστεί η κυκλοφορία του ιού στην κοινότητα. 

 cdc.gov, emvolio.gov.gr, bestlifeonline.com

Διαβάστε Περισσότερα » "Εμβόλιο κορονοϊού: Αυτές οι παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό σημαίνουν ότι λειτουργεί"

Διαθέσιμη από σήμερα η βεβαίωση εμβολιασμού κατά της COVID-19

Διαθέσιμη μέσω του gov.gr είναι από σήμερα η βεβαίωση εμβολιασμού κατά της COVID-19.

Πρόκειται για ιατρικό έγγραφο, λειτουργεί ως βεβαίωση ιατρικής πράξης και αφορά όσους πολίτες έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου. Έτσι, κλείνει ο κύκλος της αμιγώς ψηφιακής διαδικασίας ελέγχου επιλεξιμότητας και καθορισμού των ραντεβού για τον εμβολιασμό που υλοποίησαν από κοινού τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας.

Η βεβαίωση εμβολιασμού κατά της νόσου COVID-19 είναι διαθέσιμη από την επόμενη ημέρα της δεύτερης δόσης του εμβολίου στην κατηγορία «Υγεία και Πρόνοια» και την υποκατηγορία «Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη» του gov.gr. Οι ενδιαφερόμενοι ταυτοποιούνται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς Taxisnet και τον ΑΜΚΑ τους και εκδίδουν αυτόματα τη βεβαίωση, η οποία περιλαμβάνει τον τύπο του εμβολίου που χορηγήθηκε, καθώς και τις ημερομηνίες και τα εμβολιαστικά κέντρα που διενεργήθηκαν οι εμβολιασμοί.

Για την αποφυγή πλαστογράφησης, η ψηφιακή βεβαίωση εμβολιασμού διαθέτει επίσης ψηφιακή σφραγίδα, κωδικό επαλήθευσης και κωδικό QR, ώστε να είναι εύκολη και άμεση η διαδικασία ελέγχου της γνησιότητητάς της.

Σημειώνεται ότι η βεβαίωση εκδίδεται από το Μητρώο Εμβολιασμών της ΗΔΙΚΑ και παράγεται από τον μηχανισμό εγγράφων του ΕΔΥΤΕ. Επιπλέον, από τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου θα δοθεί η δυνατότητα έκδοσης της βεβαίωσης και μέσω των ΚΕΠ.

Ήδη μέσα σε λίγες ώρες λειτουργίας της πλατφόρμας έχουν εκδοθεί περισσότερα από 15.000 πιστοποιητικά.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τα στοιχεία της 18ης Φεβρουαρίου έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 634.037 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 430.124 αφορούν σε πρώτη δόση εμβολίων, ενώ 203.913 συμπολίτες μας έχουν λάβει και τις δύο δόσεις.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Διαθέσιμη από σήμερα η βεβαίωση εμβολιασμού κατά της COVID-19"

Βαρύ πρόστιμο για Big Brother: «Εκτός δικαιοδοσίας του ΕΣΡ» απαντά ο ΣΚΑΙ

Το διαδίκτυο στα χέρια του αποφάσισε να πάρει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης πριν ενταχθεί επίσημα στις αρμοδιότητές του. Όπως όμως φαίνεται η άλλη πλευρά (λέγε με ΣΚΑΙ για Big Brother) δεν νίπτει τας χείρας της και πολύ περισσότερο… δεν ανοίγει το ταμείο της, ενώ μάλιστα εκτιμάται πως θα κινηθούν ακολουθώντας τη νομική οδό! 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου μέσα από τη διαδικτυακή ζωντανή μετάδοση (live streaming) του Big Brother προβλήθηκαν απόψεις που προσέβαλαν το γυναικείο φύλο και αξιοπρέπεια με διαγωνιζόμενο να μιλά προσβλητικά, ο οποίος στη συνέχεια, μετά την απόφαση της διοίκησης του ΣΚΑΪ, αποβλήθηκε από το ριάλιτι. Παρ’ όλα αυτά το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης κάλεσε σε απολογία τον τηλεοπτικό σταθμό που απάντησε εγγράφως πως δεν θα παραστούν στην ακρόαση, υποστηρίζοντας πως θεωρεί αναρμόδιο το ΕΣΡ για όσα συμβαίνουν στο διαδίκτυο, παραθέτοντας μάλιστα και τον κανονισμό της αρχής που σύμφωνα με αυτό εποπτεύει «τη λειτουργία των ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών καθώς και της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».

Ωστόσο το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ για την προβολή ποιοτικά υποβαθμισμένου οπτικοακουστικού περιεχομένου, τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ για την παραβίαση της υποχρέωσης σεβασμού της ανθρώπινης αξίας και τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ για την προβολή συμπεριφορών που υποτιμούν το γυναικείο φύλο.

Η απόφαση αυτή λοιπόν προκαλεί αντιδράσεις από τον ΣΚΑΪ που υποστηρίζει πως η διαδικτυακή ζωντανή μετάδοση (live streaming) δεν είναι στη δικαιοδοσία και έλεγχο του ΕΣΡ, ενώ μάλιστα στο κανάλι του Φαλήρου κάνουν λόγο για «κατασκευασμένες αρμοδιότητες» χαρακτηρίζοντας επιθετική τη στάση της αρχής στον τηλεοπτικό σταθμό. Οι ίδιοι μάλιστα κύκλοι του ΣΚΑΪ κάνουν επίσης λόγο και για άλλες παρατυπίες της αρχής για τις οποίες μάλιστα αναφέρουν ότι θα κινηθούν νομικά.

Βέβαια αξίζει να αναφέρουμε ότι στον καινούργιο νόμο για τα ΜΜΕ προωθείται αλλαγή για τις αρμοδιότητες του ΕΣΡ, όπως και για έλεγχο στο διαδίκτυο, αλλά προς το παρόν… και πόσο μάλλον όταν μεταδόθηκε το συγκεκριμένο απόσπασμα… δεν ήταν στο πλαίσιο των προβλεπόμενων. Αντίθετα, για άλλες αρμοδιότητες που… επίσημα έχει η αρχή καθυστερεί στη λήψη αποφάσεων, ενώ παράλληλα έχει αποκλείσει για πρώτη φορά στα τόσα χρόνια λειτουργίας της την ενημέρωση στους δημοσιογράφους, αποφεύγοντας έτσι να απαντήσει σε καίρια ερωτήματα για πολλά που συμβαίνουν στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο…!

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με άλλη απόφαση του ΕΣΡ ο ΣΚΑΪ καλείται να πληρώσει ακόμα πρόστιμα: α) των τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ για την προβολή υποβαθμισμένου ποιοτικά προγράμματος και β) των τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ για τη μετάδοση σε ώρες που συνηθίζουν να παρακολουθούν τηλεόραση οι ανήλικοι προγράμματος που μπορούσε να έχει αρνητικές συνέπειες στην ηθική και πνευματική τους ανάπτυξη. Τα συγκεκριμένα πρόστιμα αφορούν μετάδοση που έγινε στον αέρα του τηλεοπτικού σταθμού σε επεισόδιο του Big Brother αλλά και αναπαραγωγή από τις εκπομπές «Love It» και «Καλό Μεσημεράκι».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Βαρύ πρόστιμο για Big Brother: «Εκτός δικαιοδοσίας του ΕΣΡ» απαντά ο ΣΚΑΙ"

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Ωρωπού

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύσσεται ο δήμος Ωρωπού της περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές χιονοπτώσεις) που εκδηλώθηκαν στις 13-02-2021 στην παραπάνω περιοχή.

Η εν λόγω κήρυξη, που έγινε με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου, θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης των φαινομένων και για έναν μήνα, δηλαδή έως και 13 Μαρτίου 2021.

Ο ΔΕΔΔΗΕ σημειώνει ακόμη ότι η κακοκαιρία που έπληξε τις περιοχές των Βορείων Προαστίων συνεχίζει να προκαλεί πτώσεις δέντρων λόγω του συσσωρευμένου όγκου χιονιού.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ η Σοφία Δήμτσα, διευθύντρια εταιρικών σχέσεων της ΔΕΗ, μέσα στην νύχτα είχε αποκατασταθεί η παροχή σε 3.000 νοικοκυριά, ωστόσο έπεσε μια άλλη γραμμή χαμηλής τάσης και άλλα 500 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα. Οσο προχωρά η αποκατάσταση του δικτύου αυτό θα συμβαίνει μεμονωμένα σε γραμμές χαμηλής τάσης, προειδοποίησε και πρόσθεσε πως αυτό που προέχει, είναι η αποκατάσταση του μεγάλου όγκου των ζημιών.

Η ίδια εξήγησε πως δεν μιλάμε για κλαδιά αλλά για ολόκληρους κορμούς, περισσότερους από 1.200, που ξεριζώθηκαν και προκάλεσαν τις ζημιές σε σημεία του δικτύου. «Δεν μιλάμε δηλαδή για το ποιος έπρεπε να είχε κλαδέψει τα δέντρα αλλά για εκρίζωση των δέντρων. Δεν έχει να κάνει με την παλαιότητα του δικτύου», σημείωσε, αναγνωρίζοντας ότι ο ΔΕΔΔΗΕ πέρασε μια δεκαετία αποεπένδυσης. «Χρειάζονται επενδύσεις, αλλά τώρα έχει αρχίσει να αντιστρέφεται η τάση», είπε.

Είπε επίσης πως τα συνεργεία ενισχύονται σήμερα με άλλα 150 άτομα από την επαρχία.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις μειώσεις στους λογαριασμούς που ανακοινώθηκαν χθες ως μια έμπρακτη συγγνώμη για την ταλαιπωρία. Όπως είπε, η έκπτωση για νοικοκυριά και επιχειρήσεις χονδρικά υπολογίζεται περίπου στο 10% του συνολικού μηναίου λογαριασμού του Φεβρουαρίου.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Ωρωπού"

Λίνα Μενδώνη: Ο Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος - Αυτό προκύπτει τώρα

«Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος. Αυτό προκύπτει τώρα» δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, με αφορμή τις καταιγιστικές εξελίξεις που έχουν προκαλέσει οι βαριές καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση - παρενόχληση από γνωστά πρόσωπα του θεάτρου, ειδικά δε του Δημήτρη Λιγνάδη που ήταν, μέχρι προ ημερών, καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου

Όπως ξεκάθαρα προκύπτει από τις  δηλώσεις της,  η Κυβέρνηση «αδειάζει», πλέον,  πλήρως τον γνωστό ηθοποιό - σκηνοθέτη κατηγορώντας τον μάλιστα ευθέως για βαθιά υποκριτική συμπεριφορά: «Ο Δημήτρης Λιγνάδης μάς εξαπάτησε. Με βαθιά υποκριτική τέχνη προσπαθούσε να μάς πείσει πως δεν έχει σχέση με όλα αυτά» υπογράμμισε η υπουργός Πολιτισμού προσθέτοντας πως  από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι φήμες γύρω από το όνομά του,  πιέστηκε  προκειμένου να αποκαλύψει εάν σχετίζεται με τις κατηγορίες αλλά ο ίδιος το αρνούνταν κατηγορηματικά. 

 

Αναφερόμενη σε πληροφορίες που κυκλοφορούν και οι οποίες κάνουν λόγο για φιλικές σχέσεις του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη  και της ίδιας με τον Δημήτρη Λιγνάδη, η  υπουργός δήλωσε κατηγορηματικά: «Ο πρωθυπουργός γνώριζε τον Λιγνάδη μόνο ως ηθοποιό. Ας βρουν έναν μάρτυρα, μια φωτογραφία που να δείχνει ότι ο πρωθυπουργός ή εγώ κάναμε προσωπική παρέα μαζί του. Δεν θα βρουν» είπε χαρακτηριστικά ενώ απέδωσε αυτές τις πληροφορίες σε κατασκευασμένα fake news που εξυπηρετούν συγκεκριμένους αντιπολιτευτικούς σκοπούς: «Ο βιαστής και ο βιασμός δεν έχουν πολιτικό χρώμα, δεν ανήκουν σε συγκεριμένο πολιτικό κόμμα» τόνισε με νόημα η ίδια και πρόσθεσε πως επειδή το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό απαιτείται συναίνεση. 

Παράλληλα η  κ. Μενδώνη ανακοίνωσε πως σήμερα το πρωί κατέθεσε στον εισαγγελέα υπόμνημα - αναφορά με την οποία θέτει στην διάθεσή του το σύνολο των υπηρεσιών και των εποπτευόμενων φορέων του ΥΠΠΟΑ αλλά και τον εαυτό της σε περίπτωση που χρειαστεί να καταθέσει ως μάρτυρας. 

Σε γενικές γραμμές στόχος της σημερινής συνέντευξης τύπου ήταν να περάσει το μήνυμα πως η Κυβέρνηση συνολικά και το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ειδικότερα τάσσεται απολύτως υπέρ της κάθαρσης και της τιμωρίας όσων έχουν διαπράξει αξιόποινες πράξεις: «Βιώνουμε την κατάλυση των θεσμών του Πολιτισμού.  «Η σεξουαλική βία, ειδικά δε όταν συνδέεται με παιδιά είναι μια φρικιαστική υπόθεση. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να τιμωρηθούν άμεσα οι θύτες από την Δικαιοσύνη. Ενθαρρύνουμε τα θύματα να μιλήσουν ανοιχτά» τόνισε η Λίνα Μενδώνη προσθέτοντας πως «το υπουργείο Πολιτισμού θα φροντίσει να ανανεωθεί το νομικό πλαίσιο που σχετίζεται με τέτοιου είδους περιστατικά όπου χρειαστεί προκειμένου να μην υπάρξει άλλο θύμα». Πρόσθεσε δε πως ο Κώδικας Δεοντολογίας, που συντάσσεται αυτήν την περίοδο, θα πρέπει να εφαρμοστεί και στις εποπτευόμενες εκπαιδευτρικές δομές του ΥΠΠΟΑ. Πρόσθεσε επίσης πως από δω και στο εξής οι διευθυντές όλων των φορέων θα προκύπτουν μέσα ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Σε ερωτήσεις που δέχτηκε από δημοσιογράφους σχετικά με την καθυστέρηση απομάκρυνσης του Δημήτρη Λιγνάδη από την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, δεδομένου ότι η πρώτη μήνυση εναντίον του είχε κατατεθεί ήδη από τις 5 Φεβρουαρίου ενώ μία μέρα αργότερα είχε δημοσιευθεί και συνέντευξη - καπαπέλτης που τον φωτογράφιζε ως πρωταγωνιστή σε υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης, η Λίνα Μενδώνη απάντησε πως δεν είχε ενημερωθεί από την εισαγγελία  και πρόσθεσε πως ούτε από την διοίκηση του Εθνικού Θεάτρου υπήρξε αναφορά κάποιου συγκεκριμένου περιστατικού που τον αφορούσε.

Αναφερόμενη δε σε όσους ζητούν την παραίτησή της, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, σχολίασε: «Ακούω ότι η βασική κατηγορία είναι ότι συγκαλύψαμε. Τι να συγκαλύψουμε; Γιατί εμείς δεν ξέραμε. Αν αυτοί ήξεραν, αυτοί συγκάλυψαν. Το υπουργείο Πολιτισμού δεν διαθέτει τμήμα σεξουαλικού εγκλήματος. Εμείς γνωρίζουμε τον καλλιτέχνη και όχι την προσωπική του ζωή» ενώ υπενθύμισε πως το το 2020 η πρώην υπουργός Πολιτισμού επί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ Λυδία Κονιόρδου συμπρωταγωνίστησε με τον Δημήτρη Λιγνάδη σε παράσταση αρχαίας τραγωδίας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Λίνα Μενδώνη: Ο Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος - Αυτό προκύπτει τώρα"

Συναγερμός στην Ιαπωνία: Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του κορονοϊού

Η Ιαπωνία επιβεβαίωσε μια νέα μετάλλαξη του νέου κορονοϊού, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι νέα συρροή κρουσμάτων εμφανίστηκε σε κέντρο μεταναστών στο Τόκιο. Το νέο παραλλαγμένο στέλεχος εντοπίστηκε σε 91 κρούσματα στην περιοχή Κάντο και σε 2 κρούσματα σε αεροδρόμια. 

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Κατσουνόμπου Κάτο. “Μπορεί να είναι πιο μεταδοτικό από τα συμβατικά στελέχη και, αν συνεχίσει να εξαπλώνεται εγχωρίως, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ταχεία αύξηση των κρουσμάτων”, σημείωσε ο Κάτο. Η ιαπωνική κυβέρνηση αυξάνει την επιτήρηση έναντι παραλλαγμένων στελεχών του νέου κορονοϊού καθώς αυτά μπορεί να είναι πιο ανθεκτικά στα εμβόλια, τα οποία άρχισε να διανέμει η Ιαπωνία αυτήν την εβδομάδα.

Το νέο στέλεχος δείχνει να προήλθε από το εξωτερικό, αλλά είναι διαφορετικό από τους άλλους τύπους του ιού που έχουν εντοπιστεί σποραδικά στην Ιαπωνία, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Λοιμωδών Νόσων. Αυτό φέρει την μετάλλαξη E484K στην πρωτεΐνη ακίδα του ιού, η οποία έχει βρεθεί σε άλλα παραλλαγμένα στελέχη, κάτι το οποίο μπορεί να υπονομεύει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Η Ιαπωνία έχει καταγράψει 151 κρούσματα των παραλλαγμένων στελεχών που ταυτοποιήθηκαν πρώτα στη Βρετανία, τη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Η χώρα έχει καταγράψει συνολικά περισσότερα από 400.000 κρούσματα νέου κορονοϊού και 7.194 θανάτους από την COVID-19.

Στο μεταξύ 5 μέλη του προσωπικού και 39 ξένοι που κρατούνται σε κέντρο μεταναστών στο Τόκιο διαγνώστηκαν θετικοί στο νέο κορονοϊό.

Και οι 130 άνθρωποι που κρατούνται στο κέντρο υπεβλήθησαν σε διαγνωστική εξέταση για τον ιό, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Περιφερειακού Γραφείου Μετανάστευσης του Τόκιο. Κανένας από τους προσβληθέντες δεν παρουσιάζει σοβαρά συμπτώματα και όλοι οι κρατούμενοι που έχουν προσβληθεί παραμένουν σε καραντίνα και έχουν απομονωθεί από τους άλλους.

Ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με την υπηκοότητα των κρατουμένων που έχουν προσβληθεί, επικαλούμενους λόγους προσωπικού απορρήτου.

Το σύστημα κράτησης της Ιαπωνίας για αυτούς που παραβιάζουν τη νομοθεσία και αιτούντες άσυλο έχει επικριθεί ευρέως για τις ιατρικές προδιαγραφές του, την επιτήρηση των κρατουμένων και την αντίδραση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Η Ιαπωνία επιβεβαίωσε μια νέα μετάλλαξη του νέου κορονοϊού, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι νέα συρροή κρουσμάτων εμφανίστηκε σε κέντρο μεταναστών στο Τόκιο. Το νέο παραλλαγμένο στέλεχος εντοπίστηκε σε 91 κρούσματα στην περιοχή Κάντο και σε 2 κρούσματα σε αεροδρόμια. 

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Κατσουνόμπου Κάτο. “Μπορεί να είναι πιο μεταδοτικό από τα συμβατικά στελέχη και, αν συνεχίσει να εξαπλώνεται εγχωρίως, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ταχεία αύξηση των κρουσμάτων”, σημείωσε ο Κάτο. Η ιαπωνική κυβέρνηση αυξάνει την επιτήρηση έναντι παραλλαγμένων στελεχών του νέου κορονοϊού καθώς αυτά μπορεί να είναι πιο ανθεκτικά στα εμβόλια, τα οποία άρχισε να διανέμει η Ιαπωνία αυτήν την εβδομάδα.

Το νέο στέλεχος δείχνει να προήλθε από το εξωτερικό, αλλά είναι διαφορετικό από τους άλλους τύπους του ιού που έχουν εντοπιστεί σποραδικά στην Ιαπωνία, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Λοιμωδών Νόσων. Αυτό φέρει την μετάλλαξη E484K στην πρωτεΐνη ακίδα του ιού, η οποία έχει βρεθεί σε άλλα παραλλαγμένα στελέχη, κάτι το οποίο μπορεί να υπονομεύει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Η Ιαπωνία έχει καταγράψει 151 κρούσματα των παραλλαγμένων στελεχών που ταυτοποιήθηκαν πρώτα στη Βρετανία, τη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Η χώρα έχει καταγράψει συνολικά περισσότερα από 400.000 κρούσματα νέου κορονοϊού και 7.194 θανάτους από την COVID-19.

Στο μεταξύ 5 μέλη του προσωπικού και 39 ξένοι που κρατούνται σε κέντρο μεταναστών στο Τόκιο διαγνώστηκαν θετικοί στο νέο κορονοϊό.

Και οι 130 άνθρωποι που κρατούνται στο κέντρο υπεβλήθησαν σε διαγνωστική εξέταση για τον ιό, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Περιφερειακού Γραφείου Μετανάστευσης του Τόκιο. Κανένας από τους προσβληθέντες δεν παρουσιάζει σοβαρά συμπτώματα και όλοι οι κρατούμενοι που έχουν προσβληθεί παραμένουν σε καραντίνα και έχουν απομονωθεί από τους άλλους.

Ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με την υπηκοότητα των κρατουμένων που έχουν προσβληθεί, επικαλούμενους λόγους προσωπικού απορρήτου.

Το σύστημα κράτησης της Ιαπωνίας για αυτούς που παραβιάζουν τη νομοθεσία και αιτούντες άσυλο έχει επικριθεί ευρέως για τις ιατρικές προδιαγραφές του, την επιτήρηση των κρατουμένων και την αντίδραση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

“Πολλοί κρατούμενοι είναι κλειδωμένοι σε μικρούς, κλειστούς χώρους”, δήλωσε ο Μοτόκο Γιαμαγκίσι, ο οποίος είναι επικεφαλής οργάνωσης υπεράσπισης των δικαιωμάτων των μεταναστών. “Είναι λυπηρό που σημειώθηκε ένα τέτοιο ξέσπασμα (του νέου κορονοϊού) στο κέντρο”, πρόσθεσε.

Παράλληλα ο επικεφαλής του προγράμματος εμβολιασμού κατά της COVID-19 στη χώρα δήλωσε σήμερα ότι η Ιαπωνία θα λάβει το δεύτερο φορτίο εμβολίων την Κυριακή.

Το δεύτερο φορτίο θα αποτελείται από περίπου 75.000 φιαλίδια του εμβολίου, διευκρίνισε ο Κάνο και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να αποστείλει προμήθειες στην υπόλοιπη χώρα την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου.

Η Ιαπωνία ξεκίνησε το πρόγραμμά της εμβολιασμού κατά της COVID-19 την Τετάρτη, χορηγώντας στο υγειονομικό προσωπικό το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech. Είναι η τελευταία από την Ομάδα των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών που άρχισε εμβολιασμούς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός στην Ιαπωνία: Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του κορονοϊού"

Καταγγελία: Ασφαλιστικές ζητάνε βεβαιώσεις για τη χιονοθύελλα από τους ιδιοκτήτες που καταπλάκωσαν τα ΙΧ τους δέντρα

Μπορεί η κακοκαιρία «Μήδεια» να τελείωσε... σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμά της, κυρίως στην Αττική, οι επιπτώσεις της όμως έμειναν να παιδεύουν ακόμα τους πολίτες. Ένα από τα πιο βασικά προβλήματα που προκάλεσε ήταν οι πτώσεις δέντρων σε πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου, τα οποία τις περισσότερες φορές προσγειώθηκαν πάνω στα καπό των αυτοκινήτων που βρίσκονταν παρκαρισμένα από κάτω. 

Μία απίστευτη καταγγελία που έφτασε στο protothema.gr και προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι ασφαλιστικές εταιρίες, ζητούν από τους πελάτες τους, πιστοποιητικό ότι υπήρξε όντως χιονόπτωση και ως αποτέλεσμα αυτής το δέντρο έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο, σαν να μην ήταν προφανής η χιονοθύελλα που σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο λεκανοπέδιο.... 

Ειδικότερα, σε επικοινωνία πολίτη με την ασφαλιστική του εταιρία για να αποζημιωθεί για τη ζημιά που υπέστη το αμάξι του, η απάντηση που έλαβε από την εταιρία ήταν ότι πρέπει να προσκομίσει πιστοποιητικό από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) που να βεβαιώνει ότι τη συγκεκριμένη μέρα και ώρα που σημειώθηκε η πτώση δέντρου, η περιοχή πληττόταν όντως είτε από «θύελλα», είτε από «θυελλώδεις ανέμους», είτε από «χιονοθύελλα». 

Η απαίτηση αυτή, δεν αποτελεί παρά μέρος των... ψιλών γραμμάτων των συμβολαίων με τις ασφαλιστικές, βάζοντας ωστόσο τους πολίτες σε παραπάνω ταλαιπωρία, την ώρα που ενδεχομένως αρκετοί από αυτούς δεν έχουν άλλο μέσο μετακίνσης.

Δείτε παρακάτω την απάντηση της ασφαλιστικής και την αίτηση του πολίτη στην ΕΜΥ

eggrafo2
eggrafo3

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Καταγγελία: Ασφαλιστικές ζητάνε βεβαιώσεις για τη χιονοθύελλα από τους ιδιοκτήτες που καταπλάκωσαν τα ΙΧ τους δέντρα"

Αττική: Ανοίγουν καταστήματα για πώληση καλοριφέρ-θερμαντικών

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό και τις επιχειρήσεις ότι λόγω των επιπτώσεων που επέφεραν τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών, τα οποία έπληξαν κυρίως τον Βόρειο και Ανατολικό Τομέα της Περιφέρειας Αττικής και την εξ αυτών ανάγκη να προμηθευτούν τα νοικοκυριά, κυρίως εξοπλισμό θέρμανσης, δημοσιεύθηκε η υπ’ αριθμ. 10604/18-2-2021 ΚΥΑ (ΦΕΚ B 643), σύμφωνα με την οποία, επιτρέπεται από σήμερα, Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου και έως και την 28η Φεβρουαρίου, η λειτουργία των επιχειρήσεων που διαθέτουν τους παρακάτω Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας:

  • ΚΑΔ 47.52.45.06 → Λιανικό εμπόριο σωμάτων καλοριφέρ για κεντρική θέρμανση, που δεν θερμαίνονται ηλεκτρικά, από σίδηρο ή χάλυβα.
  • ΚΑΔ 47.59.58.16 → Λιανικό εμπόριο θερμαντήρων αέρα ή διανεμητών θερμού αέρα π.δ.κ.α. από σίδηρο ή χάλυβα, μη ηλεκτρικών.
  • ΚΑΔ 47.59.58.22 → Λιανικό εμπόριο μερών θερμαστρών, κουζινών, συσκευών για το ζέσταμα φαγητών και παρόμοιων μη ηλεκτρικών οικιακών συσκευών.
Σημειώνεται ότι η λειτουργία των ανωτέρω επιχειρήσεων γίνεται με την τήρηση των περιοριστικών μέτρων που έχουν θεσπιστεί για τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19, ήτοι οι μεν επιχειρήσεις να τηρούν την αναλογία ενός ατόμου για κάθε 25 τμ,, οι δε πολίτες να αποστέλλουν τον Κωδικό 2 ή να συμπληρώνουν έντυπη βεβαίωση και να χρησιμοποιούν υποχρεωτικά μάσκα.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Αττική: Ανοίγουν καταστήματα για πώληση καλοριφέρ-θερμαντικών"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news