facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

ΕΝΦΙΑ: Ξεκίνησε η αποστολή των εκκαθαριστικών

Το λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ σε 7,368,472 φυσικά και νομικά πρόσωπα ιδιοκτήτες ακινήτων ξεκίνησε να στέλνει το υπουργείο Οικονομικών λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Τρίτης.

Η ΑΑΔΕ ξεκίνησε την σταδιακή ανάρτηση των εκκαθαριστικών μέσω των οποίων έχει βεβαιωθεί συνολικός φόρος 3,093 δισ., ευρώ με το ποσό της εκκαθάρισής να είναι μειωμένων κατάτι παραπάνω από 60 εκατ. σε σχέση με πέρυσι.

Η πρώτη δόση του φόρου θα πρέπει να πληρωθεί ως το τέλος Σεπτεμβρίου και η 5η και τελευταία ως το τέλος του Ιανουαρίου.

Περίπου 950.000 ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν φόρο ακόμα και πάνω από 200 ευρώ υψηλότερο σε σύγκριση με πέρυσι.

Επίσης από τα στοιχεία προκύπτει ότι μειώσεις και απαλλαγές από τον ΕΝΦΙΑ θα έχουν φέτος 1.414.225 ιδιοκτήτες ακινήτων συνολικού ύψους 95.328.835 ευρώ.

Αναλυτικότερα από την εκκαθάριση προκύπτει ότι φέτος σε 6.331.155 ιδιοκτήτες ακινήτων αναλογεί συνολικό ποσό ΕΝΦΙΑ ύψους 3.093.464.713 ευρώ. Από αυτούς τα 6.279.207 είναι φυσικά πρόσωπα και τους αναλογεί ποσό φόρου ύψους 2,642 δισ. ευρώ ενώ τα 51.948 είναι νομικά πρόσωπα για τα οποία εκκαθαρίστηκε φόρος ύψους 450,794 εκατ. ευρώ.

Από την εκκαθάριση προκύπτει συνολικό πλήθος δικαιωμάτων 33.930.474 εκατ. των οποίων τα 18.385.754 είναι επί ακινήτων και τα υπόλοιπα 15.944.720 επί γηπέδων.

Από την εκκαθάριση προκύπτει ότι 5.273.080 φορολογούμενοι μπορούν να καταβάλλουν τον φόρο σε πέντε μηνιαίες δόσεις που κυμαίνονται η κάθε μία από 50 ευρώ και άνω. Επίσης σε 146.424 ιδιοκτήτες αντιστοιχούν 4 δόσεις από 40 ευρώ έως 49,99 ευρώ η κάθε μία, σε 159.282 ιδιοκτήτες τρεις δόσεις από 30 έως 39,99 ευρώ η κάθε μία, σε 182.164 ιδιοκτήτες δύο δόσεις από 20 έως 29,99 ευρώ η κάθε μία και σε 570.250 ιδιοκτήτες μία δόση από 1,01 έως 19,99 ευρώ.

Στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, κάθε χρονιά έως και το 2021 οι εισπράξεις ΕΝΦΙΑ παραμένουν αμετάβλητες, αν και στους κόλπους της κυβέρνησης κυκλοφορούν σενάρια σύμφωνα με τα οποία ο πρωθυπουργός σχεδιάζει να εξαγγείλει στοχευμένη μείωσή του κατά 30%.

Σε κάθε περίπτωση, ανεξαρτήτως εξαγγελιών, το 2019 θα πρέπει να αναμένονται αλλαγές στον φόρο, καθώς είναι δεδομένη η νέα αύξηση των αντικειμενικών αξιών ακινήτων, ώστε να καλυφθεί το 50% της απόστασης που συνεχίζει να τις χωρίζει από τις πραγματικές.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΝΦΙΑ: Ξεκίνησε η αποστολή των εκκαθαριστικών"

«Πυροβολεί» τον ανασχηματισμό ο Αρκάς με νέο σκίτσο (φωτο)

Με το γνωστό καυστικό του χιούμορ σχολίασε τον ανασχηματισμό και τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης ο γνωστός σκιτσογράφος Αρκάς.
Στο σκίτσο του που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook ο Αρκάς επισημαίνει… τι είναι βασικό να παραμένει σε κάθε ανασχηματισμό.

Διαβάστε Περισσότερα » "«Πυροβολεί» τον ανασχηματισμό ο Αρκάς με νέο σκίτσο (φωτο)"

Ο Ρουβίκωνας… σχολιάζει τον ανασχηματισμό

Με μια νέα προκλητική ανάρτηση, που αποτελεί στην ουσία... προαναγγελία νέων επιθέσεων, σχολιάζει στο Facebook ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα, την ανάληψη  καθηκόντων υπουργού Προστασίας του Πολίτη από την κυρία Όλγα Γεροβασίλη.

«Δεν την λυπάσαι την Όλγα ρε Αλέξη;» είναι η χαρακτηριστική ανάρτηση-σχόλιο, σε μαύρο φόντο, για τον ανασχηματισμό και την αλλαγή ηγεσίας στο Προστασίας του Πολίτη.



Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Ρουβίκωνας… σχολιάζει τον ανασχηματισμό"

Χαμός στο twitter για την υπουργοποίηση της Παπακώστα -Θυμήθηκαν τι έγραφε για τον Τσίπρα

Σπάει ταμεία στα κοινωνικά δίκτυα η υπουργοποίηση της Κατερίνας Παπακώστα, στην νέα κυβέρνηση Τσίπρα.
Οι χρήστες των social media δεν ξέχασαν το παρελθόν της διαγραφείσας από την Νέα Δημοκρατία βουλευτή, ούτε τα tweets φωτιά που είχε γράψει για τον Αλέξη Τσίπρα και τον Σύριζα. Σε ορισμένα μάλιστα, η τότε γαλάζια βουλευτής είχε αμφισβητήσει ακόμα και το άν ο Σύριζα ανήκει στο δημοκρατικό τόξο. Οι αναρτήσεις ξεκίνησαν πρίν κάν ανακοινωθεί το όνομα της Κατερίνα Παπακώστα στην κυβέρνηση.
Οταν η Κατερίνα Παπακώστα χαρακτήριζε τον Αλέξη Τσίπρα θλιβερό αμοραλιστή.
Ορισμένοι θυμήθηκαν τον Παύλο Χαικάλη...
  • ελπίζω να τρολάρουν αλλιώς θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές κεφιού
  • Εμπλουτίζεται το κυβερνητικό τσίρκο με νέους κλόουν. Καμαρώστε το νέο απόκτημα την Κατερίνα Παπακώστα @kpapakosta
  • Νομίζω, πάντως, ότι, άμα υπουργοποιηθεί η Κατερίνα Παπακώστα, πολλώ δε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, θα αλλάξουν άρδην τα πολιτικά δεδομένα.
  • Υπόψη ότι στο παρελθόν η «Αυγή», το «Left» και σύσσωμη η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσε την κ. Κατερίνα Παπακώστα, προσδίδοντάς της μάλιστα και φασιστική λογική, αφού είχε αναφέρει για τους μετανάστες ότι έρχονται στη χώρα μας σαν τις κατσαρίδες. Και τωρα προσβλέπουν στη στήριξή της
  • Ανασχηματισμός για να μπει στην κυβέρνηση η Κατερίνα Παπακώστα! Μόνο ο Αλέξης ο Τσίπρας και ο Σεργκέι ο Μπούμπκα καταφέρνουν με τόση συνέπεια να σπάνε ξανά και ξανά το -δικό τους- παγκόσμιο ρεκόρ.
  • Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Υπουργός : Ολγα Γεροβασίλη Υφυπουργός: Κατερίνα Παπακώστα Νταξ,είχα να γελάσω τόσο,από τότε που μπήκε στη βουλή ο Βαρουφάκης με τη ροζ πουκαμίσα
  • "λαθρομετανάστες εισρέουν κατά χιλιάδες στα σύνορα σαν κατσαρίδες" -Κατερινα Παπακωστα, υφυπουργος Προστασιας του Πολιτη #Ανασχηματισμος
  • Αλλά, η Κατερίνα Παπακώστα σε υπουργείο; Θα μας πεθάνετε βρε πρώην σύντροφοι!
  • Τι μας διδάσκει η Κατερίνα Παπακώστα; Ότι αν είσαι καραγραφική, μίρλα και τα βάλεις με τη ΝΔ, παίρνει υπουργείο στο ΣΥΡΙΖΑ. Εύγε.
  • Ψηφίσατε για Τσε Γκεβάρα, στο ενδιάμεσο προέκυψε κάτι σε Λε Πεν με Καμμένο και θα πάτε εκλογές με Κατερίνα Παπακώστα. Not too shabby!
  • Με ενθουσιασμό υποδεχονται στην κυβέρνηση την Παπακωστα, τη Μαριλίζα και την Ζορμπα. Ένα μικρό δάκρυ και μια τρυφερή σκέψη για τον Αντώναρο και τον Ραγκουση που δεν τα κατάφεραν. Δεν πειράζει, next time #ανασχηματισμός
  • Αφήσανε πολύ κόσμο ανεκμετάλλευτο!Ένας Γιάννος Παπαντωνίου, ένας Άκης, μια Βάσω Παπ, έστω ένας Τζουμάκας θα έκαναν το πράγμα καλύτερο.Απο τον χώρο της ΝΔ θα μπορούσαν να ψωνίσουν Μαρκογιαννάκη τώρα που έμεινε εκτός λιστων.Μια Μαριλίζα δεν αρκεί για να φέρει τον πράσινο ήλιο πίσω
  • Εδώ, η Κούνεβα έγινε Ευρωβουλευτής , η Νοτοπούλου δεν θα γινότανε υπουργός?
  • Μπορεί τελικά να κυβερνήσει ο Τσίπρας μαζί με γίγαντα Ξενογιαννακοπούλου; Ας ρωτήσει κάποιος τον Βαξεβάνη ρε παιδιά.
  • Αύγουστος 2015!Πως αλλάζουν οι γνώμες για μία καρέκλα! #ανασχηματισμός
  • Μπορείς τώρα να μην ευχηθείς σε αυτό το τρελοκόριτσο την @kpapakosta «σιδεροκέφαλη» ; ε δε μπορείς !
  • Ευαγγελε να ζήσεις να το θυμάσαι το υπουργείο που δεν πήρες πάρα το τόσο γλύψιμο...Η Παπακώστα είδες τη θέση πήρε????Ασαλιωτα...
  • Είπαμε πως ο Τσίπρας είναι ο μεγαλύτερος χορηγός του Μητσοτάκη. Με τον ανασχηματισμό κλειδώνει η αυτοδυναμία της ΝΔ.
    Πάντα τέτοια.
     
  • Με την υπουργοποίηση Νοτοπούλου η Κυβέρνηση θεσμοθέτησε τη ξεφτίλα: υπάλληλος καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης το 2012 που προήχθη σε διευθύντρια γραφείου ΠΘ στη Θεσσαλονίκη το 2016 και τώρα κυβερνά χώρα.
    Τζούλια Αλεξανδράτου αν ήσουν Ζαία, τώρα θα ήσουν τουλάχιστον ΥΠΕΘΑ.
  • Κυρ @fotiskouvelis υπουργό ναυτιλίας που δεν ξέρει Αγγλικά δεν ξανάδαμε...
  • Παπακώστα, υφυπουργός υγείας 2014 Ξενογιαννακοπούλου, αν. υπουργός εξωτερικών 2010-12 Μυρσινη Ζορμπα, ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ διορισμένη από Σημίτη 2000-2004 Ήθελα να ειρωνευτώ πως «τελειωσε με το παλιό» ο Τσίπρας, αλλά έβαλε Νοτοπούλου και μας τρέλανε ο ηγέτης. #ανασχηματισμος
  • 1) Ξενογιαννακοπούλου(ΠΑΣΟΚ) 2) Μπόλαρης(ΠΑΣΟΚ) 3) Ζορμπά(ευρωβ.πασοκ επί Σημίτη) 4) Παπακώστα(ΝΔ) Αυτά τα πρόσωπα σηματοδοτούν τη νέα εποχή συριζα;;; Θα με πεθάνετε σατανάδες.
  • Άδωνις Γεωργιάδης
    ‏Verified account @AdonisGeorgiadi
     
    Φαντάζομαι όλοι αυτοί οι «ευαίσθητοι» που μου αναφέρουν διαρκώς παλαιότερες μου δηλώσεις τώρα θα γινουν έξαλλοι με την @kpapakosta και τις παλαιές δηλώσεις της για τον Σύριζα και τον Τσίπρα...τί όχι;...Φαρισαίοι υποκριτές
  • Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό #Ανασχηματισμός
  • Η νέα κυβέρνηση στηρίζεται σε άτομα που σέβονται και θαυμάζουν τον αρχηγό τους όπως η κ. #Παπακωστα #ανασχηματισμός #ΣΥΡΙΖΑ #syriza_xeftiles #ΠαραμΙΘΑΚΗ
  • Σήμερα τα συριζοτρόλια έχουν γλώσσα η την κατάπιαν μετά τις επιλογές του ...μέγιστου?#ανασχηματισμος
  • -Να βαλω Κατσιφαρα; -Εχει πεθανει -Αρσενη; -Εχει πεθανει -Γιαννοπουλο; -Εχει πεθανει ρε -Ποιον να βαλουμε; -Βαλε Μαριλιζα #Ανασχηματισμος
  • ΤΙ ΤΗΣ ΒΡΗΚΕ ΜΩΡΕ ΤΗΣ ΜΑΛ@@ΣΜΕΝΗΣ; #Ανασχηματισμος #Παπακωστα
  • 20 χρόνια κάστινγκ να έκανε ο Κόπολα, τόσους άχρηστους μαζεμένους δεν θα έβρισκε #Ανασχηματισμος
  • Πάντως κ η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου του ΠΑΣΟΚ ήταν στο Υγείας υπουργός. Τελικά τους μισούς μνημονιακούς υπουργούς Υγείας των χρόνων της Novartis ο Τσίπρας τους έβαλε στην κυβέρνηση. Μόνο ο Άδωνις, ο Λοβέρδος και ο Βορίδης μένουν..
  • Ξενογιαννακοπούλου-Παπακώστα...φρέσκα πρόσωπα στο κυβερνητικό κουρμπέτι.
  • Τους έχει πάρει η ΠΑΣΟΚάρα τα σώβρακα, ξες εκείνη η ΠΑΣΟΚάρα που κατέστρεψε την χώρα, μαλ@κα δεν θα μας μείνει άντερο #Ανασχηματισμος
  • -Για τον Ραγκούση τι λες πρόεδρε; -Μπα, πολύ δεξιός, θα βάλω την Παπακώστα.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Χαμός στο twitter για την υπουργοποίηση της Παπακώστα -Θυμήθηκαν τι έγραφε για τον Τσίπρα"

Έγινε η κλήρωση της ΑΑΔΕ για τα 1.000 ευρώ σε 1.000 τυχερούς

Νέα κλήρωσης της λοταρίας αποδείξεων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη από την ΑΑΔΕ, αναδεικνύοντας 1.000 τυχερούς που κερδίζουν από 1.000 ευρώ ο καθένας.

Οι φορολογούμενοι μπορούν να πληροφορηθούν για τα αποτελέσματα της νέας δημόσιας κλήρωσης με την είσοδό τους στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ (www.aade.gr) και στη συνέχεια στο ειδικό πεδίο Δημόσιες Κληρώσεις.

Με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασής τους στο TAXIS, μπορούν να μπουν στην ειδική εφαρμογή που περιλαμβάνει τα αποτελέσματα της κλήρωσης.

Ο αριθμός των λαχνών τους οποίους δικαιούται μηνιαίως κάθε φορολογούμενος, καθορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των μηνιαίων συναλλαγών του.

Διαβάστε Περισσότερα » "Έγινε η κλήρωση της ΑΑΔΕ για τα 1.000 ευρώ σε 1.000 τυχερούς"

Η ΕΛΑΣ ταυτοποίησε δύο μέλη του Ρουβίκωνα αλλά... για την προηγούμενη επίθεση στο ΥΠΕΞ

Η ΕΛ.ΑΣ ταυτοποίησε δύο μέλη του Ρουβίκωνα που επιτέθηκαν στο υπουργείο Εξωτερικών, αλλά... τον Ιούλιο.

Μπορεί τα ξημερώματα η αναρχική συλλογικότητα να επιτέθηκε ξανά στο ΥΠΕΞ, ωστόσο η Ασφάλεια Αττικής κατάφερε να ταυτοποιήσει ένα μήνα μετά δύο από τους συμμετέχοντες στην επίθεση του Ρουβίκωνα στις 22 Ιουλίου 2018. Τότε, ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, προκάλεσαν φθορές με τη ρίψη μπουκαλιών που περιείχαν μπογιά, στο κτίριο του Υπουργείου Εξωτερικών. Η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ταυτοποίησε από εκείνη την επίθεση δύο άτομα, 24 και 39 ετών, οι οποίοι συμμετείχαν στο ντου. Ο ένας είναι ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα.

Επίσης η ΕΛΑΣ ταυτοποίησε ένα ακόμη ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα, έναν ημεδαπό 27 ετών, ο οποίος συμμετείχε σε ομάδα ατόμων τα οποία στις 2 Μαρτίου 2018, στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα, επιτέθηκαν με ρίψη πλήθους βομβών μολότοφ, μαρμάρων, πετρών κ.λπ. σε αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής που εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία στο σημείο.

Τέλος, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ ταυτοποίησαν πέντε χρόνια μετά ένα από τα άτομα που επιτέθηκαν στο Κερατσίνι εναντίον του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου.

Πρόκειται για έναν 23χρονο αλλοδαπό ο οποίος συμμετείχε σε ομάδα ατόμων τα οποία στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 στο Κερατσίνι, επιτέθηκαν εναντίον του κ. Καμμένος με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του καθώς και την πρόκληση φθορών σε συνοδευτικά οχήματα.

Οι παραπάνω ταυτοποιήσεις θα συσχετιστούν με τις σχετικές ποινικές δικογραφίες.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΕΛΑΣ ταυτοποίησε δύο μέλη του Ρουβίκωνα αλλά... για την προηγούμενη επίθεση στο ΥΠΕΞ"

Ποινική δίωξη για απιστία σε οικονομικούς επιθεωρητές

Ποινική δίωξη για απιστία ασκήθηκε εναντίον οικονομικών επιθεωρητών, καθώς κατηγορούνται ότι επί χρόνια δεν προέβησαν -ως όφειλαν- στους προβλεπόμενους καταλογισμούς για τη ζημιά που υπέστη το ελληνικό Δημόσιο από το μεγάλο «φαγοπότι» με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ, υπόθεση που αποκαλύφθηκε στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη.

Παρότι τα προηγούμενα χρόνια τα ποινικά δικαστήρια της πόλης, εξετάζοντας τις δεκάδες δικογραφίες του οικονομικού σκανδάλου, έκριναν τελεσίδικα ένοχους επίορκους εφοριακούς και ιδιώτες -και πολλοί εξ αυτών οδηγήθηκαν στη φυλακή- ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε, ελάχιστες ήταν οι περιπτώσεις όπου πραγματοποιήθηκαν οικονομικοί έλεγχοι καταλογισμού για τη ζημιά που υπέστη το Δημόσιο και η οποία εκτιμάται εν συνόλω σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Η διαδικασία καταλογισμού, σύμφωνα με νομικούς που ασχολήθηκαν με τις παραπάνω υποθέσεις, κρίνεται απαραίτητη, προκειμένου να προχωρήσουν οι κατασχέσεις εις βάρος των υπαιτίων-καταδικασμένων. Όπως τονίζουν οι ίδιοι νομικοί, επικαλούμενοι τον νόμο περί δημόσιου λογιστικού, υπεύθυνοι για τους καταλογισμούς ορίζονται οι αρμόδιοι οικονομικοί επιθεωρητές που «είναι υποχρεωμένοι να καταλογίσουν τη ζημιά για το Δημόσιο εναντίον παντός υπαιτίου ή συναιτίου, ακόμη κι αν η ζημιά έχει γίνει από αμέλεια».

Οι ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες οικονομικών επιθεωρητών ερευνήθηκαν στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας, την οποία είχε παραγγείλει ο εισαγγελέας Διαφθοράς Βορείου Ελλάδος, Αχιλλέας Ζήσης. Η εισαγγελική έρευνα φανέρωσε ότι στην πλειονότητα των υπό εξέταση περιπτώσεων όχι μόνο δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία των καταλογισμών, αλλά σε ορισμένες εξ αυτών εξαντλήθηκαν τα χρονικά όρια που θέτει ο νόμος, με συνέπεια να παραγραφούν τα δικαιώματα του Δημοσίου και κατ’ επέκταση σημαντικά χρηματικά ποσά, που μέσω των κατασχέσεων θα κατέληγαν στον κρατικό κορβανά.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο εισαγγελέας διαφθοράς, αφού μελέτησε μία προς μία τις περιπτώσεις παραγραφής των δικαιωμάτων καταλογισμού, παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης για απιστία εις βάρος του Δημοσίου εναντίον των αρμόδιων οικονομικών επιθεωρητών. Η δίωξη είναι σε βαθμό κακουργήματος και συνδέεται με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών δημοσίου χρήματος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός των κατηγορούμενων επιθεωρητών, αλλά φαίνεται ότι μεταξύ αυτών είναι εν ενεργεία και συνταξιούχοι που υπηρέτησαν τα προηγούμενα χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Οι κατηγορούμενοι θα κληθούν το επόμενο διάστημα να λογοδοτήσουν ενώπιον της αρμόδιας ανακριτικής αρχής.

Υπενθυμίζεται ότι το σκάνδαλο με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ ήρθε στο «φως» το 2001, μετά από τυχαίο έλεγχο του ΣΔΟΕ σε εταιρεία της Θεσσαλονίκης. Η συγκεκριμένη επιχείρηση, όπως διαπιστώθηκε, αποτελείτο από ένα γραφείο με μία συσκευή τηλεφώνου, αλλά οι ιδιοκτήτες της εμφανίζονταν να έχουν εξαγωγική δραστηριότητα, προσκομίζοντας τιμολόγια «μαϊμού» με τα οποία εισέπρατταν επιστροφές ΦΠΑ. Την ίδια πρακτική φαίνεται ότι ακολουθούσαν δεκάδες άλλες επιχειρήσεις της πόλης κατά τη δεκαετία του 90′, όταν και τελέστηκε το «φαγοπότι».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποινική δίωξη για απιστία σε οικονομικούς επιθεωρητές"

Ολοκληρώθηκε η έρευνα για την φωτιά στο Μάτι -Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία

Υποβλήθηκε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού η δικογραφία που σχηματίστηκε για τη φονική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 23 Ιουλίου στην περιοχή Νταού Πεντέλης.

Περισσότεροι από 35 μάρτυρες έχουν περάσει το κατώφλι των εισαγγελέων Ζαγοραίου και Γνεσούλη, με την δικαστική έρευνα να μην εστιάζεται μόνο στα αίτια της πυρκαγιάς, αλλά να περνάει και στις ευθύνες των αρμοδίων.

Η δικογραφία μετράει πολλές χιλιάδες σελίδες, ενώ οι εισαγγελείς έχουν στα χέρια τους και το πόρισμα του ανεξάρτητου πραγματογνώμονα -πυραγού- που έχουν ορίσει.

Στην δικογραφία υπάρχει και η έρευνα της Πυροσβεστικής, η οποία είχε εντολή να διενεργήσει αυτοψία και να πάρει και καταθέσεις από τους πυροσβέστες που συμμετείχαν στην μάχη κατά της πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου.

Πλέον αρχίζει και η αντίστροφη μέτρηση για την κλήση των «υπόπτων», εκείνων δηλαδή από τους οποίους θα ζητηθεί να δώσουν εξηγήσεις ως οιονεί κατηγορούμενοι. Η έρευνα θα τελειώσει με την άσκηση διώξεων σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων, οι εγκληματικές παραλείψεις και τα λάθη των οποίων οδήγησαν στο τραγικό αποτέλεσμα.

Την ίδια ώρα, η εισαγγελία Πρωτοδικών διαβίβασε πρόσφατα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου την μήνυση που κατέθεσε η Βαρβάρα Φύτρου, μεταξύ άλλων και σε βάρος των Πάνου Σκουρλέτη και Νίκου Τόσκα, προκειμένου να πάρει τον δρόμο για την βουλή.

Η γυναίκα που έχασε τον σύζυγο και τα δύο της παιδιά στην πύρινη λαίλαπα, υποστηρίζει ότι πρέπει να ερευνηθεί από την ελληνική βουλή εάν οι δύο υπουργοί έχουν τελέσει το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, ως πολιτικοί προϊστάμενοι των υπηρεσιών, οι οποίες ήταν σε πλήρη... αποσυντονισμό κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ολοκληρώθηκε η έρευνα για την φωτιά στο Μάτι -Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία "

ΔΕΔΔΗΕ: Διαβεβαιώνει για την πλήρη αποκατάσταση της ηλεκτρικής βλάβης στην Ύδρα

Μέσα στις αμέσως επόμενες ώρες θα έχει αποκατασταθεί πλήρως η βλάβη και στο υποθαλάσσιο καλώδιο που τροφοδοτεί με ηλεκτρικό ρεύμα την Ύδρα, διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Αθανάσιος Μισδανίτης.

Ενημερώνοντας την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ο κ. Μισδανίτης, και απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα που έθεσαν βουλευτές της αντιπολίτευσης, απέδωσε την καθυστέρηση στην αποκατάσταση της ζημιάς στην ηλεκτροδότηση του νησιού στις δύο ταυτόχρονες βλάβες που δημιουργήθηκαν, τόσο στο υποθαλάσσιο, όσο και στο χερσαίο καλώδιο, που έδιναν λάθος σήμα, όπως είπε, στο σύστημα εποπτείας.

«Ζητάμε συγνώμη για την ταλαιπωρία που πράγματι υπήρξε στους κατοίκους από τη βλάβη» σημείωσε, ενώ χαρακτήρισε υπερβολικές τις αναφορές περί μαζικής φυγής από το νησί ή ότι δημιουργήθηκε χάος, τονίζοντας ότι ο ΔΕΔΔΗΕ, από τη πρώτη στιγμή, συνεργάστηκε με τις τοπικές Αρχές για την αποκατάσταση της ζημιάς.

«Το ζητούμενο είναι να μη συμβαίνουν ποτέ διακοπές. Τα δίκτυα θα έχουν πάντα βλάβες. Το θέμα είναι οι χρόνοι και πόσο γρήγορα μπορεί να εντοπιστεί μία βλάβη και να επισκευαστεί. Δυστυχώς, στην Ύδρα, παρά το γεγονός ότι κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν, δεν ήταν επαρκές για να μην ταλαιπωρηθεί ο κόσμος. Με τις δύο ταυτόχρονες βλάβες που σημειώθηκαν στο υποθαλάσσιο καλώδιο, αλλά κυρίως στο χερσαίο καλώδιο, που ήταν σε δύσβατη περιοχή, δεν μπορούσαμε να εντοπίσουμε τη βλάβη. Έδιναν λάθος σήμα στο σύστημα εποπτείας. Πήγαμε με τη λογική αποκλεισμού και καταλήξαμε μετά από πολλές ώρες να εντοπίσουμε το σφάλμα που υπήρχε στο χερσαίο τμήμα και να το αποκαταστήσουμε» υπογράμμισε ο αναπληρωτής διεθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ.

Αναφορικά με το θέμα των αποζημιώσεων των κατοίκων της Ύδρας, που τέθηκε από βουλευτές της αντιπολίτευσης, ο κ. Μισδανίτης αντέτεινε ότι δεν μπορεί να τοποθετηθεί δημόσια και αυτό θα το εξετάσει το αρμόδιο υπουργείο.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, απαντώντας στις επικρίσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας περί κατάρρευσης του δικτύου ηλεκτροδότησης, έκανε λόγο για «υπερβολές και φαντασιώσεις», ενώ απέρριψε κατηγορηματικά ότι οι βλάβες στο σύστημα έχουν επιταχυνθεί τα τελευταία χρόνια. «Θα πρέπει όσοι επικαλούνται αυτά τα σενάρια να αποδείξουν με στατιστικά στοιχεία ότι το σύστημα ηλεκτροδότησης δεν εμφάνιζε παλαιότερα ζημιές και ότι ξαφνικά δημιουργήθηκαν τα προβλήματα» επεσήμανε.

«Ο ΑΔΜΗΕ, που αυτή η κυβέρνηση κατάφερε να τον κρατήσει στο 51% υπό δημόσιο έλεγχο, είναι σε τρομακτική μεγάλη επενδυτική εξέλιξη και έτοιμος να αντιμετωπίσει πλήρως τις μεγάλες προκλήσεις» υπογράμμισε ο κ. Σταθάκης.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Νίκος Χατζηαργυρίου, ο οποίος υποστήριξε ότι αυτήν τη στιγμή, σε όλη την Ελλάδα, είναι σε εξέλιξη 55 εργολαβίες για έργα ανάπτυξης και συντήρησης του δικτύου ηλεκτροδότησης, συνολικού προϋπολογισμού 410 εκατ. ευρώ.

«Δεν ισχύει ότι έχουμε περισσότερες βλάβες τα τελευταία χρόνια στην ηλεκτροδότηση. Στην Ύδρα ήταν μία ατυχής συγκυρία γιατί ήταν παρά πολύ δύσκολο να εντοπιστεί η βλάβη» σημείωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είναι σε εξέλιξη ένα ολοκληρωμένο ψηφιοποιημένο επιχειρησιακό σχέδιο, κοστολογημένο και οργανωμένο, όπως είπε, και μέσα σε αυτό εντάσσονται και οι έξυπνοι μετρητές.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΕΔΔΗΕ: Διαβεβαιώνει για την πλήρη αποκατάσταση της ηλεκτρικής βλάβης στην Ύδρα"

Ανασχηματισμός: Αυτή είναι η νέα σύνθεση της κυβέρνησης-Όλα τα ονόματα

To νέο κυβερνητικό σχήμα ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Από το πρωί της Τρίτης (28/08), ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συσκεπτόταν στο Μέγαρο Μαξίμου με τους στενούς συνεργάτες του, προκειμένου να πάρει τις τελικές αποφάσεις του για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Επίσης είχε σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών τόσο με υπουργούς, αλλά και με τα νέα πρόσωπα που θα κληθούν να συμμετάσχουν στη νέα κυβέρνηση.

Στη νέα κυβέρνηση συμμετέχουν 13 νέα πρόσωπα, με την τοποθέτηση της Μαριλίζας Ξενογιαννάκοπούλου στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και της Κατερίνας Παπακώστα στη θέση της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη:

Η νέα σύνθεση της Κυβέρνησης 
Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης:
Γιάννης Δραγασάκης

Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργός: Αλέξανδρος Χαρίτσης
Υφυπουργός : Μαρίνα Χρυσοβελώνη
Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης: Κατερίνα Νοτοπούλου

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη:
Υπουργός : Όλγα Γεροβασίλη
Υφυπουργός: Κατερίνα Παπακώστα

Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης:
Υπουργός: Γιάννης Δραγασάκης
Αναπληρωτής Υπουργός Βιομηχανίας : Στέργιος Πιτσιόρλας
Υφυπουργός: Στάθης Γιαννακίδης

Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης
Υπουργός: Νίκος Παππάς
Υφυπουργός: Λευτέρης Κρέτσος


Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Υπουργός: Πάνος Καμμένος
Αναπληρωτής Υπουργός: Παναγιώτης Ρήγας
Υφυπουργός : Μαρία Κόλλια Τσαρουχά

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Υπουργός: Κώστας Γαβρόγλου
Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας: Κώστας Φωτάκης
Υφυπουργός: Μερόπη Τζούφη

Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Υπουργός: Έφη Αχτσιόγλου
Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης:  Θεανώ Φωτίου
Υφυπουργός Εργασίας για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης: Αναστάσιος  Πετρόπουλος
Υφυπουργός: Αθανάσιος Ηλιόπουλος

Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργός: Νίκος Κοτζιάς
Αναπληρωτής Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων: Γιώργος Κατρούγκαλος
Υφυπουργός για θέματα Θρησκευμάτων : Μάρκος Μπόλαρης
Υφυπουργός αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό: Τερενς – Σπένσερ Κουίκ

Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Υπουργός: Μιχάλης Καλογήρου
Αναπληρωτής Υπουργός αρμόδιος για θέματα Διαφθοράς: Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργός: Ευκλείδης Τσακαλώτος
Αναπληρωτής Υπουργός: Γiώργος Χουλιαράκης
Υφυπουργός: Κατερίνα Παπανάτσιου


Υπουργείο Υγείας
Υπουργός : Ανδρέας Ξανθός
Αναπληρωτής Υπουργός: Παύλος Πολάκης

Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης:
Υπουργός: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
Υπουργός: Μυρσίνη Ζορμπά
Υφυπουργός Αθλητισμού:  Γιώργος Βασιλειάδης
Υφυπουργός: Κωνσταντίνος Στρατής

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Υπουργός: Γιώργος Σταθάκης
Αναπληρωτής Υπουργός: Σωκράτης Φάμελλος
Υφυπουργός: Γιώργος Δημαράς

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
Υπουργός: Χρήστος Σπίρτζης
Υφυπουργός: Νίκος Μαυραγάνης

Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής
Υπουργός: Δημήτρης  Βίτσας

Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
Υπουργός: Φώτης Κουβέλης
Αναπληρωτής Υπουργός :  Νεκτάριος Σαντορινιός

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Υπουργός:  Σταύρος Αραχωβίτης
Υφυπουργός : Βασίλης Κόκκαλης
Υφυπουργός: Ολυμπία Τελιγιορίδου


Υπουργείο Τουρισμού
Υπουργός: Έλενα Κουντουρά
Υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για θέματα Καθημερινότητας του Πολίτη:
Αλέκος Φλαμπουράρης
Υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου:
Χριστόφορος Βερναρδάκης
Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος:
Δημήτρης Τζανακόπουλος
Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ: Δημήτρης Λιάκος
Επίσης:
Νέος Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, ορίζεται ο Ακρίτας Καϊδατζής.
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανασχηματισμός: Αυτή είναι η νέα σύνθεση της κυβέρνησης-Όλα τα ονόματα"

Eισαγγελική έρευνα για την αποφυλάκιση Φλώρου, ζητά τώρα ο Κοντονής

Να διενεργηθεί εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου, μετά τις οξύτατες αντιδράσεις που υπήρξαν για την υφ όρων απόλυση του συγκεκριμένου κρατούμενου, ζήτησε με παραγγελία του στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης, η έρευνα θα είναι κατεπείγουσα και αντικείμενο της θα έχει τη «διερεύνηση τυχόν αξιοποίνων πράξεων των οργάνων που πιστοποίησαν την αναπηρία του αποφυλακισθέντος Αριστείδη Φλώρου, που κρατείτο για την υπόθεση «Energa - Hellas Power».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Eισαγγελική έρευνα για την αποφυλάκιση Φλώρου, ζητά τώρα ο Κοντονής"

Πώς ο Φλώρος κινούσε ανενόχλητος τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό

Το CNN Greece φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα στοιχεία που απορρίπτουν τους πρόσφατους ισχυρισμούς του Αριστείδη Φλώρου πως από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο
Energa – Hellas Power, ο ίδιος κατέβαλε προσπάθειες ώστε να επιστραφούν στο Δημόσιο και στους Δήμους τα χρήματα που υπεξαιρέθηκαν. Από τα στοιχεία της έρευνας του CNN Greece προκύπτει πως το 2014 και ενώ ο ίδιος δικαζόταν για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης των 256,5 εκατ. ευρώ, έστελνε εμβάσματα από λογαριασμό που διατηρούσε στη Σιγκαπούρη σε συγκεκριμένη τράπεζα του Μαυροβουνίουκαι εν συνεχεία έκανε αναλήψεις πολλών χιλιάδων ευρώ μέσω χρεωστικών καρτών.

Και οι αποκαλύψεις του CNN Greece έχουν ειδικό βάρος διότι από το 2014 έως και σήμερα η μεγαλύτερη εκκρεμότητα της υπόθεσης Energa – Hellas Power είναι το πώς θα ανακτήσει το Δημόσιο τα χρήματα που υπεξαιρέθηκαν και το πώς θα επιστραφούν τα πολλά εκατομμύρια ευρώ που βρίσκονται στο εξωτερικό. Στην πράξη από την έρευνα του CNN Greece προκύπτει πως ο Αριστείδης Φλώρος είχε από το 2014 -καθ’ όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας- τη δυνατότητα να κινεί ανενόχλητος τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό στους οποίους είχε καταθέσει τα υπεξαιρούμενα χρήματα, αλλά παρά το γεγονός αυτό δεν επέστεψε τα ποσά που υπεξαίρεσε.
Τα κρυμμένα χρήματα

Μπορεί η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομες δραστηριότητες να κινήθηκε εγκαίρως το 2012 και να δέσμευσε 121 εκατ. ευρώ που η Energa και η Hellas Power είχαν σε τραπεζικά ιδρύματα, ωστόσο λόγω αρμοδιότητας δεν μπόρεσε να δεσμεύσει περιουσιακά στοιχεία που μέσω εταιρειών οι κατηγορούμενοι είχαν βγάλει στη Ζυρίχη, στο Μονακό, στο Χονγκ Κονγκ, στη Σιγκαπούρη, στη Κύπρο, κ.α..

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η υπόθεση των χρημάτων που εστάλησαν στη Σιγκαπούρη. Μετά από έρευνες των Αρχών προέκυψε πως οι Αριστείδης και Αχιλλέας Φλώρος είναι οι πραγματικοί δικαιούχοι τεσσάρων εταιρειών με έδρα το Μπελίζ, της Νήσους Μάρσαλ και το Χονγκ Κονγκ.
Πρόκειται για την εταιρεία ΙΕΤ International Electricity Traders Ltd (Μάρσαλ), την Vision Realty Ltd (Μπελίζ), την KaiFai International Ltd (Χονγκ Κονγκ) και την Superb Operations Inc (Μπελίζ). Η ΙΕΤ International Electricity Traders Ltd ιδρύθηκε στις 27 Οκτωβρίου του 2011. Η Vision Realty Ltd την 1ηΙανουαρίου 2012, η ημερομηνία εγγραφής της KaiFai International Ltd ήταν η 8η Μαρτίου 2012 και της Superb Operations Inc η 19η Απριλίου του 2012.

Μέσω των τεσσάρων αυτών εταιρειών οι Αριστείδης και Αχιλλέας Φλώρος άνοιξαν τέσσερεις τραπεζικούς λογαριασμούς σε δύο τραπεζικά ιδρύματα στη Σιγκαπούρη. Οι τρεις εξ αυτών στην VP Bank Singapore και ο ένας στην Clariden Leu. Οι λογαριασμοί στην VP Bank Singapore ανήκαν στις Vision Realty, στη KaiFai International και στην Superb Operations, ενώ ο λογαριασμός στην Clariden Leu ανήκε στην ΙΕΤ International Electricity Traders.

Στο τέλος του 2012 ο λογαριασμός της Vision Realty στον οποίο δικαιούχοι ήταν και ο Αριστείδης και ο Αχιλλέας Φλώρος είχε κατατεθειμένα 20,6 εκατ. ευρώ. Ο λογαριασμός της KaiFai International, στον οποίο δικαιούχος ήταν μόνον ο Αριστείδης Φλώρος είχε στα μέσα του 2012 περίπου 25 εκατ. ευρώ, η Superb Operations στην οποία ξανά δικαιούχος ήταν ο Αριστείδης Φλώρος είχε στα τέλη του 2012 κατατεθειμένα 25 εκατ. ευρώ και η ΙΕΤ International Electricity Traders, στην οποία δικαιούχοι ήταν ξανά και ο Αριστείδης και ο Αχιλλέας Φλώρος είχε στα τέλη του 2011 κατατεθειμένα 20 εκατ. ευρώ.

Για τις ελληνικές Αρχές τα χρήματα της Σιγκαπούρης και οι προαναφερόμενες εταιρείες έχουν ειδική αξία διότι εκ των υστέρων απεδείχθη πως τροφοδοτούσαν λογαριασμούς του εξωτερικού. Ενδεικτικά η KaiFai International βρέθηκε να έχει στείλει το Μάιο του 2012 περίπου 21 εκατ. ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό στη Κύπρο που διατηρούσε εταιρεία με πραγματικό δικαιούχο τον Χαράλαμπο Σμυρλιάδη, ο οποίος συγκαταλέγεται στους καταδικασθέντες για την υπόθεση.
Αναλήψεις μέσω Μαυροβουνίου

Όπως προαναφέρθηκε, η εταιρεία Superb Operations με έδρα το Μπελίζ στην οποία μοναδικός δικαιούχος ήταν ο Αριστείδης Φλώρος είχε στα τέλη του 2012 κατατεθειμένα 25 εκατ. ευρώ στην VP Bank Singapore . Στα τέλη του Σεπτεμβρίου του 2014, ενώ ήδη o Φλώρος δικαζόταν για την υπόθεση της Energa και είχε αποφυλακιστεί λόγω της παρέλευσης του 18μηνου, οι ελληνικές Αρχές ενημερώθηκαν από τις αρχές του Μαυροβουνίου πως μια τοπική τράπεζα έστειλε σήμα για ύποπτες συναλλαγές του Έλληνα υπηκόου Αριστείδη Φλώρου.

Συγκεκριμένα, οι τοπικές αρχές ενημέρωσαν πως η εταιρεία Superb Operations Inc κατέθεσε στο λογαριασμό που διατηρούσε σε τράπεζα του Μαυροβουνίου ο Έλληνας υπήκοος τρία διαφορετικά εμβάσματα επικαλούμενη πως πρόκειται για αμοιβή για συμβουλευτικές υπηρεσίες. Το πρώτο έμβασμα ύψους 10.000 ευρώ εστάλη στις 31 Ιουλίου 2014, το δεύτερο έμβασμα ύψους 35.000 ευρώ εστάλη στις 25 Αυγούστου του 2014 και το τρίτο έμβασμα ύψους 50.000 ευρώ εστάλη στις 17 Σεπτεμβρίου του 2014. Τα σχετικά ποσά συνολικού ύψους 85.000 ευρώ εστάλησαν στο Μαυροβούνιο από την VP Bank Singapore μέσω της αυστριακής Raiffeisen Bank.

Από τα 85.000 ευρώ, τα 10.000 ευρώ, αναλήφθηκαν υπό τη μορφή μετρητών από την τράπεζα του Μαυροβουνίου, ενώ άλλα 45.000 ευρώ εστάλησαν σε άλλο λογαριασμό του Αριστείδη Φλώρου στην ίδια τράπεζα, από τον οποίο έκανε αναλήψεις χρημάτων μέσω χρεωστικής κάρτας. Οι αρχές του Μαυροβουνίου ενημέρωσαν πως οι αναλήψεις αυτές γινόντουσαν από ΑΤΜ από άλλες χώρες του εξωτερικού.

Παράλληλα, οι τοπικές αρχές ενημέρωσαν πως από τη σύμβαση που είχαν συνάψει η εταιρεία Superb Operations Inc με έδρα το Μπελίζ και ο Αριστείδης Φλώρος - προσκομίσθηκε στην τράπεζα του Μαυροβουνίου για να υποδεχθεί τα σχετικά χρήματα – προέκυψε πως για τις συμβουλευτικές του υπηρεσίες ο Αριστείδης Φλώρος θα λάμβανε αμοιβή συνολικού ύψους 250.000 ευρώ! Δηλαδή, το αφεντικό της Energa σκόπευε μέσω Μαυροβουνίου να βγάλει ακόμη 165.000 ευρώ από τα χρήματα που είχε στη VP Bank Singapore!

Διάψευση Φλώρου

Τα στοιχεία είναι εξαιρετικά επιβαρυντικά για τον Αριστείδη Φλώρο, ο οποίος καταβάλει διαρκώς προσπάθειες να στρέφει την προσοχή στους εν Ελλάδι εταιρικούς τραπεζικούς λογαριασμούς των Energa – Hellas Power που δέσμευσε η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομες δραστηριότητες το 2012 και όχι στους λογαριασμούς που εκείνος και ο Αχιλλέας Φλώρος άνοιξαν τη διετία 2011 και 2012 στο εξωτερικό μέσω παρένθετων εταιρειών των οποίων είναι οι πραγματικοί δικαιούχοι.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά καιρούς η υπερασπιστική γραμμή του Φλώρου είναι πως στους λογαριασμούς εξωτερικού έχουν μεταφερθεί χρήματα της Energa που δεν οφείλονται στο Δημόσιο, αλλά είναι αντικείμενο αστικής διαφοράς με τον ΔΕΣΜΗΕ, ήτοι μια αμφισβητούμενη οφειλή που εκκρεμεί!

Είναι ενδεικτικό πως ο Αριστείδης Φλώρος σε δημόσια δήλωση του υποστήριξε προχθές τα εξής: «Ήδη από το έτος 2012 καταβάλλω ανελλιπώς προσπάθεια για να εισπράξει το Δημόσιο και οι Δήμοι τα χρήματα που δικαιούνται και τα οποία είναι στο σύνολό τους κατατεθειμένα σε δεσμευμένους, με απόφαση των αρχών, εταιρικούς -και όχι ατομικούς μου- τραπεζικούς λογαριασμούς (…) Οι διάφορες δηλώσεις περί χρημάτων που «έκαναν φτερά» κ.λπ. είναι αποτέλεσμα είτε πλήρους άγνοιας της υποθέσεως είτε εσκεμμένης διαστρέβλωσης της αλήθειας, ιδίως δε μετά την έκδοση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών (1115/2017) που διέταξε ήδη από τον Μάρτιο του έτους 2017 την απόδοση των χρημάτων σε Δημόσιο και Δήμους, τα οποία είναι στην κατοχή των Τραπεζών».

Τα στοιχεία της έρευνας του CNN Greece αποδεικνύουν πως τα χρήματα που δικαιούται το Δημόσιο δεν είναι στο σύνολό τους κατατεθειμένα στους ήδη επί μια εξαετία δεσμευμένους ελληνικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, αλλά βρίσκονται σε «εξωτικούς» λογαριασμούς του εξωτερικού στους οποίους οι ελληνικές αρχές δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση. Ακόμη τα στοιχεία από την υπόθεση του Μαυροβουνίου δείχνουν πως ο Αριστείδης Φλώρος είναι εκείνος που εσκεμμένα διαστρεβλώνει την αλήθεια, καθώς οι συναλλαγές του ιδίου το 2014 στη γειτονική χώρα αποδεικνύουν στην πράξη με ποιες μεθοδεύσεις τα χρήματα που φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό «έκαναν φτερά».

cnn
Διαβάστε Περισσότερα » "Πώς ο Φλώρος κινούσε ανενόχλητος τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό"

Δ. Τσιόδρας: «Χαϊδεμένα παιδιά της κυβέρνησης» ο Ρουβίκωνας

Δεν αποτελεί είδηση η νέα εισβολή του Ρουβίκωνα τονίζει σε σχόλιό του ο εκπρόσωπος του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας, προσθέτοντας ότι, αντιθέτως, είδηση θα ήταν αν η κυβέρνηση αντιδρούσε.

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας μέσω Twitter τη νέα επίθεση του Ρουβίκωνα με στόχο το υπουργείο Εξωτερικών ο κ. Τσιόδρας αναφέρει:

«Oι επιθέσεις του Ρουβίκωνα σε υπουργεία, πρεσβείες κ.λπ έχει πάψει πλέον να αποτελεί είδηση. Είδηση θα ήταν αν έκανε κάτι η κυβέρνηση για τα "χαϊδεμένα παιδιά της". Αλλά δεν πρόκειται...».

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Δ. Τσιόδρας: «Χαϊδεμένα παιδιά της κυβέρνησης» ο Ρουβίκωνας"

Γερμανία:Δεύτερη παραίτηση υπουργού μετά το σκάνδαλο με κλεμμένα από την Ελλάδα αντικαρκινικά

Η υπουργός Υγείας του κρατιδίου του Βρανδεμβούργου παραιτήθηκε λόγω ενός σκανδάλου διάθεσης παράνομων αντικαρκινικών φαρμάκων.

Η Ντιάνα Γκόλτσε, του κόμματος Die Linke (Αριστερά), δήλωσε σήμερα ότι δεν γνώριζε για τις κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί σε βάρος της φαρμακευτικής εταιρίας Lunapharm, περιλαμβανομένης εκείνης για διάθεση κλεμμένων από την Ελλάδα αντικαρκινικών φαρμάκων.

Παρά το γεγονός ότι οι αρχές του Βρανδεμβούργου είχαν ενημερωθεί από τις ελληνικές αρχές για τις κατηγορίες ήδη από το 2016, η άδεια της Lunapharm ανακλήθηκε μόνον όταν η υπόθεση αποτέλεσε θέμα τηλεοπτικής έρευνας φέτος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο υπουργός Οικονομικών του Βρανδεμβούργου, Άλμπρεχτ Γκέρμπερ, παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανία:Δεύτερη παραίτηση υπουργού μετά το σκάνδαλο με κλεμμένα από την Ελλάδα αντικαρκινικά"

Δημοσιεύθηκε η απόφαση για επιδότηση δαπανών στέγασης των πυρόπληκτων

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 3654/27-8-2018 η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την επιδότηση ενοικίου/συγκατοίκησης, για την κάλυψη δαπανών στέγασης κατοίκων, οι κατοικίες των οποίων κρίθηκαν είτε προσωρινά ακατάλληλες για χρήση, είτε κατεδαφιστέες, από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018, σε περιοχές της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Επιδοτούνται οι πληγέντες, των οποίων η πληγείσα κατοικία αποτελούσε τη μόνιμη και κύρια κατοικία τους και οι οποίοι θα ενοικιάσουν ή θα φιλοξενηθούν σε κατοικία εντός της ίδιας Περιφερειακής Ενότητας που βρίσκεται το πληγέν κτίριο, εφόσον δε διαθέτουν κενή ή δευτερεύουσα κατοικία σε απόσταση μικρότερη των 50 χιλιομέτρων από την πυρόπληκτη κατοικία τους, που να καλύπτει τις στεγαστικές τους ανάγκες.

Η επιδότηση για μεν τους ιδιοκτήτες, που διέμεναν στις κατοικίες που υπέστησαν βλάβες, χορηγείται μέχρι την επισκευή ή ανακατασκευή της κατοικίας τους και με ανώτατο χρονικό διάστημα τα δύο (2) χρόνια, για δε τους ενοικιαστές των κατοικιών που υπέστησαν βλάβες, για έξι (6) μήνες.

Αναλυτικά επιδοτούνται οι πληγέντες ως εξής:

• Μεμονωμένα άτομα με 300 ευρώ το μήνα
• Οικογένεια Δύο ατόμων με 350 ευρώ το μήνα
• Οικογένεια Τριών ατόμων με 400 ευρώ το μήνα
• Οικογένεια Τεσσάρων ατόμων με 450 ευρώ το μήνα
• Οικογένεια Άνω των τεσσάρων ατόμων με 500 ευρώ το μήνα

Για κάθε μέλος της οικογένειας που είναι άτομο με ειδικές ανάγκες, ο αριθμός των μελών της οικογένειας, για τον υπολογισμό του ποσού της επιδότησης, προσαυξάνεται κατά ένα (1) μέλος. Η επιδότηση χορηγείται ανά τρίμηνο. Η επιδότηση του πρώτου τριμήνου θα χορηγηθεί αμέσως μετά την έκδοση Απόφασης Δικαιούχου της εν λόγω επιδότησης.

Δεν απαιτείται από μέρους του δικαιούχου η προσκόμιση στοιχείων, τα οποία έχουν ήδη διατεθεί στην αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ως συνημμένα της αίτησης του δικαιούχου για τη διαδικασία χορήγησης της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης με τη μορφή επιδόματος του άρθρου 1 της από 26ης Ιουλίου 2018 ΠΝΠ (Α΄ 138).

Ορίζεται προθεσμία έξι (6) μηνών, ήτοι μέχρι τις 27-02-2018, για την υποβολή αίτησης στους αρμόδιους Τ.Α.Ε.Φ.Κ. και συγκεκριμένα:

1. στον ΤΑΕΦΚ Ανατολικής Αττικής καταθέτουν οι πληγέντες των περιοχών Ανατολικής Αττικής και Βόρειου Τομέα Αθηνών
2. στον ΤΑΕΦΚ Δυτικής Αττικής καταθέτουν οι πληγέντες των περιοχών Δυτικής Αττικής και Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας

Επισημαίνεται ότι η υποβολή των αιτήσεων στους ΤΑΕΦΚ θα γίνεται στους χώρους όπου έχουν γίνει και οι υποβολές των αιτήσεων για το εφάπαξ επίδομα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσιεύθηκε η απόφαση για επιδότηση δαπανών στέγασης των πυρόπληκτων"

Ο Ρουβίκωνας απειλεί: «Αν στην τσάντα υπήρχε βόμβα, θα είχε τιναχτεί το ΥΠΕΞ - Το νου σας»

Δεν έχουν τέλος οι απειλές της ηγετικής ομάδας του «Ρουβίκωνα» λίγες ώρες μετά το «ντου» που έκαναν στο Υπουργείο Εξωτερικών, διαμαρτυρόμενοι για το παλαιστινιακό ζήτημα.

Συγκεκριμένα, κατά την εισβολή τους στο προαύλιο χώρο του κτιρίου, τα μέλη της αναρχικής ομάδας άφησαν μία βαλίτσα με τη σημαία της Παλαιστίνης και φωτογραφίες νεκρών.

Μετά από την εισβολή, αλλά και το κείμενο που έγραψε η ομάδα σε γνωστό σάιτ του αντιεξουσιαστικού χώρου, τώρα το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα Γιώργος Καλαϊτζίδης συνεχίζει τις απειλές μέσω facebook.

Κι αυτό γιατί με ειρωνικό ύφος δεν διστάζει να σχολιάσει πως... «αν στην τσάντα υπήρχε βόμβα θα είχε τιναχτεί το κτίριο στον αέρα».

Το απειλητικό σχόλιο:

«Σήμερα λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα, σύντροφοι από τον Ρουβίκωνα μπήκαν στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Εξωτερικών και άφησαν μια τσάντα,η οποία είχε μια σημαία της Παλαιστίνης και 60 φωτογραφίες με νεκρούς του Παλαιστινιακού Αγώνα. Μια συμβολική κίνηση…» αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα, προσθέτοντας με νόημα.

«Δεν μπορώ παρόλα αυτά όμως να μην επισημάνω,πως αν στην τσάντα υπήρχε βόμβα θα είχε τιναχτεί το κτίριο στον αέρα. Τον νου σας συνεργάτες δολοφόνων…Τον νού σας..».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Ρουβίκωνας απειλεί: «Αν στην τσάντα υπήρχε βόμβα, θα είχε τιναχτεί το ΥΠΕΞ - Το νου σας»"

Το Βέλγιο θα πληρώσει 222 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα

Το Βέλγιο θα αποδώσει συνολικά 221,8 εκατ. ευρώ στην Αθήνα, στο πλαίσιο της διάθεσης των κερδών που αποκόμισαν οι κεντρικές τράπεζες από τα ελληνικά ομόλογα, γράφει η εφημερίδα L' Echo.

«Εν μέσω κρίσης, η ΕΚΤ είχε προχωρήσει το 2010 σε επαναγορά ελληνικού δημόσιου χρέους, κάτι που επέτρεψε στο ευρωσύστημα (ΕΚΤ και εθνικές κεντρικές τράπεζες) να πραγματοποιήσουν κέρδη. Στις 22 Ιουνίου, τα κράτη - μέλη της ευρωζώνης συμφώνησαν να αποδώσουν αυτά τα κέρδη στην Ελλάδα, στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του 3ου προγράμματος χρηματοδότησης της χώρας. Οι συναλλαγές θα λάβουν χώρα Δεκέμβριο και Ιούνιο, από αυτήν τη χρονιά και μέχρι το 2022. Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για να μειώσουν τις ανάγκες χρηματοδότησης της Ελλάδας ή για τη χρηματοδότηση επενδύσεων που θα λάβουν το πράσινο φως των πιστωτών».

Τα ποσά ανά χώρα δεν έχουν ακόμα γνωστοποιηθεί, αλλά η L' Echo αναφέρει ότι έλαβε την πληροφορία αυτή από το βελγικό υπουργείο Οικονομικών όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Το Βέλγιο θα πληρώσει 222 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα"

Καμμένος: Τριήμερο πένθος στην Πολεμική Αεροπορία

Πολύ δύσκολη ημέρα για την Πολεμική Αεροπορία χαρακτήρισε τη σημερινή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μετά την πτώση του εκπαιδευτικού αεροσκάφους στην Τρίπολη κατά τη διάρκεια άσκησης, όπου σκοτώθηκε ο ένας εκ των δύο πιλότων. Κατά τη διάρκεια συζήτησης με δημοσιογράφους, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι θα κηρυχθεί τριήμερο πένθος στην Πολεμική Αεροπορία.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι οι δύο πιλότοι ήταν έμπειροι, ενώ η άσκηση κατά τη διάρκεια της οποίας συνέβη το δυστύχημα ήταν πτήση περιδίνησης. Ο πιλότος, ο οποίος χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα, ειδοποίησε από το έδαφος και τον βρήκαν πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο 251 ΓΝΑ, ενώ ο άλλος βρέθηκε εντός του αεροσκάφους.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Καμμένος: Τριήμερο πένθος στην Πολεμική Αεροπορία"

Η Παπακώστα στην κυβέρνηση; -«Ανταποκρινόμαστε στο προσκλητήριο του πρωθυπουργού», δήλωσε

Μετά από περίπου μια ώρα ολοκληρώθηκε το τετ α τετ που είχαν ο Πάνος Καμμένος με την Κατερίνα Παπακώστα. 
Το ραντεβού έγινε στο γραφείο του κ. Καμμένου στη Βουλή και εν αναμονή του ανασχηματισμού φουντώνουν οι φήμες ότι η κυρία Παπακώστα θα μπει στην κυβέρνηση μέσω των ΑΝΕΛ. 
Η κυρία Παπακώστα, στις δηλώσεις της μετά το πέρα της συνάντησής της με τον κ. Καμμένο, άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο συμμετοχής της στην κυβέρνηση με τη φράση « ανταποκρινόμαστε στο προσκλητήριο του πρωθυπουργού». 
Η κυρία Παπακώστα τόνισε ότι σκοπός ήταν η συνεργασία του κόμματός της με τους ΑΝΕΛ στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής πραγματικότητας που διαμορφώνεται στη χώρα. 
Καμμένος: Σύγκλιση με το κόμμα της Κατερίνας Παπακώστα
Σε δηλώσεις του ο υπουργός Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε:
«Σήμερα συναντήθηκαμε. Έχουμε μια στενή συνεργασία και κοινή πορεία από την ΝΔ, όταν δεν είχε μεταμορφωθεί σε ακροδεξιό νεοφιλελεύθερο μόρφωμα, με τους υβριστές του Καραμανλή. Η ΝΔ δεν είναι ίδια...
Το ΝΕΟ είναι μια πραγματικότης. Τα μνημόνια τελείωσαν τώρα αρχίζει η νέα πορεία, ο λαός.
Αρχίζει μια διαδικασία διαλόγου για να φτάσουμε για την απαρχή ενός διαλόγου με προγραμματική  σύγκλιση,  σηματοδοτώντας αυτό που είπε  ο πρωθυπουεργός για σύγκλιση των πολιτικών δημοκρατικών δυνάμεων...  
Εμείς δεν αλλάξαμε οι άλλοι άλλαξαν».
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Παπακώστα στην κυβέρνηση; -«Ανταποκρινόμαστε στο προσκλητήριο του πρωθυπουργού», δήλωσε "

«Μπλακ άουτ» στον τουρισμό: Μετά την Ύδρα, ηλεκτροδότηση... μετ' εμποδίων και σε Σκόπελο και Τήνο

Μετά την Αττική και την Ύδρα ήρθε η σειρά της Σκοπέλου να μείνει χωρίς ρεύμα για περίπου έξι ώρες

Από τις τέσσερις τα ξημερώματα μέχρι τις δέκα, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του όμορφου νησιού της Σκοπέλου έμειναν χωρίς ρεύμα, καθώς το νησί επλήγη από τρομερή νεροποντή η οποία προκάλεσε πολλά προβλήματα στο εναέριο δίκτυο.

Όπως χαρακτηριστικά πληροφορήθηκε το protothema.gr, κεραυνοί έπληξαν μετασχηματιστές και κολώνες, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στον διαμοιρασμό του δικτύου ρεύματος με αποτέλεσμα το νησί να μείνει χωρίς ρεύμα για έξι ώρες.

Από τις 9:30 το πρωί συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ κατάφεραν και αντιμετώπισαν το πρόβλημα και σιγά-σιγά το ρεύμα επανέρχεται στις οικίες και τα καταστήματα σε κανονικό ρυθμό.

Το νησί αυτή την περίοδο είναι γεμάτο τουρίστες, κυρίως ξένους, ενώ τα καταστήματα που δεν διαθέτουν γεννήτρια αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα προϊόντα τους.

Το πρόβλημα στο νησί της Σκοπέλου έρχεται σχεδόν ένα 24ωρο μετά το μπλακ άουτ στην Ύδρα και λίγες μέρες μετά το πρόβλημα της Αττικής.

Ο δήμος Τήνου απειλεί με εξώδικα τη ΔΕΗ

Στο μεταξύ, με εξώδικα και προσφυγές στη δικαιοσύνη προχωρά και ο Δήμος Τήνου, μετά το Δήμο Ύδρας, λόγω των διακοπών στην ηλεκτροδότηση.

Όπως αναφέρεται στην εξώδικη διαμαρτυρία ο Δήμος μένει χωρίς ρεύμα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργήσουν οι μονάδες αφαλάτωσης, μένοντας χωρίς νερό για ώρες περιοχές του νησιού με συνέπεια να μην μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες των επιχειρήσεων, των κατοίκων και των επισκεπτών.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση

«Ενημερώνουμε τους κατοίκους της πόλεως Τήνου ότι λόγω σοβαρών επιπλοκών και δυσλειτουργιών σε όλες τις μονάδες αφαλάτωσης, οι οποίες προκλήθηκαν από τις πολλαπλές & συνεχόμενες γενικές διακοπές ρεύματος, θα λάβουν χώρα σήμερα σταδιακές διακοπές στην παροχή ύδατος στην πόλη της Τήνου.
Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε το συντομότερο δυνατό.

O Δήμος Τήνου επιφυλάσσεται να προβεί σε κάθε νόμιμη και απαραίτητη ενέργεια σε βάρος της Δ.Ε.Η. Α.Ε.


Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

Από την Υπηρεσία Ύδρευσης του Δήμου Τήνου»

Τεράστια η ζημιά στον τουρισμό από το μπλακ άουτ στην Ύδρα


Τριαντατέσσερις ώρες διήρκεσε τελικά ο εφιάλτης της διακοπής ηλεκτροδότησης στην Ύδρα, όπου σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον 30% των τουριστών ακύρωσαν την κράτησή τους στα ξενοδοχεία και αποχώρησαν από το νησί. Πολλοί μάλιστα, ζήτησαν όχι μόνο να τους επιστραφούν τα καταβληθέντα, αλλά και να τους δοθεί αποζημίωση για ηθική βλάβη.

Η επιστροφή στο Μεσαίωνα εξόργισε ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, που τα τελευταία δύο χρόνια κατακλύζουν και πάλι το διάσημο νησί. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής οι ξενοδόχοι εκτιμούν ότι το 20% με 30% των πελατών τους αποχώρησε εσπευσμένα από το νησί. Οι διαθέσιμες κλίνες στην Υδρα που η Πολιτική Προστασία κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κυμαίνονται σε 1.000, ενώ σε 500 εκτιμώνται τα καταλύματα που διατίθενται μέσω της βραχυχρόνιας μίσθωσης. Η ηλεκτροδότηση στο νησί του Αργοσαρωνικού αποκαταστάθηκε πλήρως στις 3.10 μ.μ., ενώ για λόγους ασφαλείας παρέμειναν στο νησί τα ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη συνολικής ισχύος.

Αποφασισμένοι να κινηθούν νομικά, προκειμένου να αποζημιωθούν για τις ζημίες που υπέστησαν, αλλά και να ελεγχθούν οι υπεύθυνοι, εμφανίζονται οι ξενοδόχοι και οι επιχειρηματίες της Ύδρας, η οποία έμεινε χωρίς ρεύμα και νερό για περισσότερο από μία ημέρα, από τις 5:30 τα ξημερώματα της Κυριακής.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η πρόεδρος των ξενοδόχων του νησιού, Μαρία Κλαδάκη, επεσήμανε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, προκαλώντας καίριο πλήγμα στο καλύτερο διάστημα της τουριστικής περιόδου.

Το μπλακ άουτ ξεκίνησε στις 5:30 το πρωί της Κυριακής. Η διακοπή της ηλεκτροδότησης είχε άμεση συνέπεια και στην υδροδότηση του νησιού, αφού δεν λειτουργούν τα αντλιοστάσια. Η πολύωρη διακοπή στην ηλεκτροδότηση προκάλεσε απανωτά προβλήματα, αφού τα καταστήματα δεν μπορούσαν πρακτικά να λειτουργήσουν, εμπορεύματα αλλοιώθηκαν, ενώ δεν είναι λίγοι οι τουρίστες που αναζήτησαν τρόπο για να φύγουν από το νησί. Η βλάβη οφειλόταν στο δίκτυο διανομής και όχι στη διασύνδεση της Ύδρας.

Μιλώντας νωρίστερα στο ΘΕΜΑ 104,6Μ, η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Μαρία Κλαδάκη, αποτύπωσε τις δραματικές ώρες που περνά το πανέμορφο νησί του Αργοσαρωνικού: «Η καταστροφή είναι πάρα πολύ μεγάλη. Δεν είναι δυνατόν να μη λειτουργεί τίποτε. Οι πελάτες είναι εξαγριωμένοι και εμείς με τη σειρά μας θα κάνουμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Δεν λειτουργούν ΑΤΜ να βγάλει ο κόσμος χρήματα, η δυσφήμηση είναι τεράστια. Προσπαθούμε να ηρεμήσουμε τον κόσμο, σήμερα το νησί με τέτοιες συνθήκες θα αδειάσει»

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Μπλακ άουτ» στον τουρισμό: Μετά την Ύδρα, ηλεκτροδότηση... μετ' εμποδίων και σε Σκόπελο και Τήνο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news