facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

Επεισόδια με βόμβες μολότοφ και χημικά στα Εξάρχεια μεταξύ αστυνομικών και ομάδας νεαρών

Επεισόδια σημειώνονται στα στενά των Εξαρχείων ανάμεσα σε αστυνομικούς και ομάδας νεαρών.

Οι μεν πετάνε βόμβες μολότοφ στα ΜΑΤ και οι δε «απαντούν» με χημικά, με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνιχτική και να έχουν σημειωθεί πολλές υλικές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Όλα ξεκίνησαν στις 9 περίπου το βράδυ όταν άγνωστοι προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τον συνοδηγό μοτοσυκλέτας της ομάδας ΔΡΑΣΗ, βγαίνοντας από την οδό Τσαμαδού, αλλά χάρη στα γρήγορα αντανακλαστικά των συναδέλφων του, απετράπησαν τα χειρότερα. Ακολούθησε ένταση στο σημείο με τους αστυνομικούς να δέχονται επίθεση με πέτρες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα και τους αστυνομικούς της ΔΡΑΣΗ να κάνουν χρήση χημικών.

Στη συνέχεια και γύρω στις 22.50 η αστυνομική δύναμη που βρίσκεται στην οδό Ζωοδόχου Πηγής δέχτηκε επίθεση με βόμβες μολότοφ. Εκείνη απάντησαν με χημικά και αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι ηλεκτρισμένη στα Εξάρχεια.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδια με βόμβες μολότοφ και χημικά στα Εξάρχεια μεταξύ αστυνομικών και ομάδας νεαρών"

Δήμος Βαρης Βούλας Βουλιαγμένης: Νέες τιμές εισόδου της Ακτής Βουλιαγμένης

Μετά τη συνεδρίαση της ΕΠΕΛΑΚ Βουλιαγμένης την Τετάρτη 22 Ιουνίου,ανακοινώθηκαν οι νέες τιμές εισόδου στην Ακτή Βουλιαγμένης οι οποίες διαμορφώνονται ως εξής:
1. Κανονικό Εισιτήριο – Καθημερινές 7,50 €
2. Κανονικό Εισιτήριο – Σάββατο, Κυριακές, Αργίες 8,50 €
3. Μειωμένο Εισιτήριο (άνω των 65 ετών, παιδιά 6-15 ετών, φοιτητές με επίδειξη ακαδημαϊκής ταυτότητας, πολύτεκνοι, στρατιώτες, άνεργοι, γκρουπ άνω των 14 ατόμων/ανά άτομο, μέλη αθλητικών συλλόγων (με την επίδειξη σχετικής κάρτας Ακτής Βουλιαγμένης): 3,50 €
4. ΑμεΑ (με επίδειξη σχετικής ταυτότητας) και ένας συνοδός ΑμεΑ Δωρεάν
5. Παιδιά έως 6 ετών Δωρεάν
6. Συνοδός γκρουπ (ένα άτομο ανά 14 άτομα του γκρουπ) Δωρεάν
7. Δημότες Δ.Ε. Βουλιαγμένης Δωρεάν
Για του δημότες της Δ.Ε. Βουλιαγμένης η ΕΠΕΛΑΚ αποφάσισε ομόφωνα τη δωρεάν είσοδο, ενώ για τους δημότες των δημοτικών ενοτήτων Βάρης και Βούλας η είσοδός τους στην Ακτή Βουλιαγμένης κατά τη θερινή περίοδο του παρόντος έτους 2022 θα γίνεται με την προμήθεια ειδικού αυτοκόλλητου επί της κάρτας του δημότη με εφάπαξ αντίτιμο ποσού 25 ευρώ.
Σε εφαρμογή της σχετικής απόφασης αναρτήθηκαν ενδεικτικές πινακίδες με το νέο τιμοκατάλογο στις εισόδους της Ακτής από συνεργεία του Δήμου την Παρασκευή 24 Ιουνίου και στο εξής οι επισκέπτες της παραλίας καλούνται να καταβάλουν το
αντίτιμο που αναγράφεται στις σχετικές πινακίδες.
Στη συνεδρίαση της ΕΠΕΛΑΚ της Τετάρτης, από το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης μετείχαν ο Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Διονύσης Γεωργουλόπουλος ενώ δεν συμμετείχε εκπρόσωπος της ΕΤΑΔ παρά το γεγονός πως είχε προσκληθεί με τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες, καθώς μονομερώς, αυθαιρέτως και χωρίς νομική τεκμηρίωση απέχει συστηματικά από τη το όργανο το οποίο λειτουργεί από το 2001 μετά από συμφωνία Δημοσίου (ΕΟΤ) και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμος Βουλιαγμένης). Σκοπός της ΕΠΕΛΑΚ είναι να καθορίζει τις χρήσεις, το ωράριο λειτουργίας και τον τιμοκατάλογο των κλειστών ακτών κολύμβησης, με συμμετοχή (και πλειοψηφία) του Δήμου και των διαχειριστών των ακτών.

aftodioikisi 

Διαβάστε Περισσότερα » " Δήμος Βαρης Βούλας Βουλιαγμένης: Νέες τιμές εισόδου της Ακτής Βουλιαγμένης "

Μπουρίνια σάρωσαν Φθιώτιδα και Β. Εύβοια - ΒΙΝΤΕΟ

Ήταν λίγο μετά τις 8:00΄ το βράδυ του Σαββάτου όταν στις Ράχες μέσα σε λίγα λεπτά εκεί που καιρός ήταν μια χαρά, άρχισε να φυσάει δυνατά και να σκοτεινιάζουν τα πάντα, ενώ μετά από λίγο άρχισε να βρέχει δυνατά και να πέφτει και χαλάζι.

Το μπουρίνι ξεκίνησε από Αλμυρό και ήρθε προς την ανατολική Φθιώτιδα, σαρώνοντας όλα τα παράλια του Μαλιακού και στη συνέχεια κατευθύνθηκε με ακόμη μεγαλύτερη ένταση προς τη βόρεια Εύβοια (Ιστιαία, Ωρεοί, Αιδηψό).

Το απρόβλεπτο μπουρίνι "χτύπησε" και τη νότια Φθιώτιδα, ενώ αιφνιδίασε και πολλούς ψαράδες που ήταν μέσα στον Μαλιακό και Β. Ευβοϊκό.

Ακόμα δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, αλλά είναι βέβαιο ότι το χαλάζι έχει χτυπήσει αγροτικές καλλιέργειες και φυσικά υπήρξαν ζημιές σε παραλιακά καταστήματα, αφού όλα έγιναν πολύ γρήγορα και το μπουρίνι αιφνιδίασε θαμώνες και επαγγελματίες.

Δείτε βίντεο από την παραλία "Κάλαμος", μεταξύ Καμένων Βούρλων και Αγίου Κωνσταντίνου.

Στην Ευξεινούπολη Αλμυρού το μπουρίνι στο πέρασμά του ξήλωσε τις κολόνες της ΔΕΗ οι οποίες είχαν πέσει μέσα στο δρόμο.

Το βίντεο που τράβηξε διερχόμενος οδηγός είναι χαρακτηριστικό.

Δείτε βίντεο από τις Ράχες:

Στον κόμβο της εθνικής οδού προς Γλύφα και Πελασγία ο δυνατός αέρας έριξε ένα μεγάλο δέντρο μέσα στο δρόμο. Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβέστες από το Κλιμάκιο της Στυλίδας για να το κόψουν και να απελευθερώσουν το δρόμο.

Όπως είπε κάτοικος από την Γλύφα στο LamiaReport o αέρας ήταν τόσο δυνατός που σίγουρα έχει προκαλέσει αρκετές ζημιές που θα αποκαλυφθούν τις επόμενες ώρες.

lamiareport
Διαβάστε Περισσότερα » " Μπουρίνια σάρωσαν Φθιώτιδα και Β. Εύβοια - ΒΙΝΤΕΟ "

Ποτάμι διαδηλώσεων υπέρ του δικαιώματος των αμβλώσεων – Φόβοι ότι θα καταργηθούν κι άλλα δικαιώματα

Σοκ στην αμερικανική κοινωνία και πολιτικό σεισμό διαρκείας, προκαλεί η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών να θέσει ουσιαστικά εκτός νόμου  τις αμβλώσεις, κόντρα σε ό,τι ίσχυε τον τελευταίο μισό αιώνα. Η ανατροπή προκαλεί ακραία πόλωση και αντιδράσεις και γίνεται κεντρικό διακύβευμα για τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου. Ο Τζο Μπάιντεν έδωσε το σύνθημα, κατακρίνοντας ευθέως την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου. Στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών επικρατεί αμηχανία, καθώς η απόφαση συμφωνεί μεν με τη διαχρονική ατζέντα τους, έρχεται σε κόντρα όμως με την πλειονότητα της κοινής γνώμης εν έτει 2022.

Η οργή ξεχειλίζει στις Ηνωμένες Πολιτείες με χιλιάδες ανθρώπους απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας να βγαίνουν στους δρόμους κατά της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου για τις αμβλώσεις.

Η νύχτα μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου έφερε διαδηλώσεις που σε κάποιες περιπτώσεις πήραν βίαιη τροπή. Στο Λος Άντζελες, ακτιβιστές ανέβασαν στα κοινωνικά δίκτυα εικόνες από βίαιες συλλήψεις συχνά και δημοσιογράφων. Στην Αριζόνα, οι διαδηλωτές έφτασαν στην έδρα του τοπικού Κοινοβουλίου. Στην Αϊόβα ένας οδηγός έπεσε με το φορτηγάκι του πάνω σε διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την απόφαση του δικαστηρίου, τραυματίζοντας μία γυναίκα…

Η απόφαση όμως αποκάλυψε για μία ακόμα φορά το διχασμό της αμερικανικής κοινωνίας καθώς κάποιοι ήταν υπέρ και κάποιοι κατά. Χαρακτηριστικά όσα δήλωσε ακτιβίστρια: «δεν είναι το δικαίωμα στη ζωή, είναι μία επίθεση στις γυναίκες και την αυτονομία του σώματος. Είναι μία θλιβερή ημέρα».

Οι δημοσκοπήσεις πάντως δείχνουν ότι οι περισσότεροι πολίτες τάσσονται υπέρ του δικαιώματος των γυναικών στις αμβλώσεις.

Ήδη άρχισαν να βάζουν λουκέτο κλινικές σε ολόκληρη τη χώρα. Τουλάχιστον 26 Πολιτείες ετοιμάζονται ή έχουν ήδη ψηφίσει νόμους που απαγορεύουν την άμβλωση. Σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και αν κινδυνεύει η ζωή της μητέρας ή αν η εγκυμοσύνη είναι προϊόν βιασμού. Επτά Πολιτείες έθεσαν ήδη σε εφαρμογή την απαγόρευση.

Το ενδιαφέρον των ΜΜΕ επικεντρώνεται στον υπερσυντηρητικό, δικαστή, Κλάρενς Τόμας, που έβαλε στο στόχαστρο το δικαίωμα στην αντισύλληψη, αλλά και τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών.

Ακτιβιστές, πολιτικοί και γιατροί υποστηρίζουν ότι η απόφαση δε θα σταματήσει τις αμβλώσεις, αλλά την ασφαλή διεξαγωγή τους, ενώ η κυβέρνηση Μπάιντεν ήδη μελετά την ψήφιση νόμου που θα καθιστά νόμιμες τις αμβλώσεις σε Ομοσπονδιακό επίπεδο αψηφώντας την τοπική νομοθεσία.

«Αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του έθνους μας που ένα συνταγματικό δικαίωμα αφαιρείται από τον λαό της Αμερικής» δήλωσε η Κάμαλα Χάρις.

Πάντως, το θέμα έχει ξεσηκώσει τσουνάμι αντιδράσεων σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Ολονυχτία» έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο

Η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουάσινγκτον, Λένα Αργύρη, μεταφέροντας το κλίμα που επικρατεί στις ΗΠΑ σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «θυμός και οργή για δεύτερη ημέρα στην Αμερική, η οποία σε κλίμα ακραίας όξυνσης προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ της αμφιλεγόμενης αυτής απόφασης. Στο Ανώτατο Δικαστήριο οι διαδηλωτές δεν έφυγαν όλο το βράδυ και σκοπεύουν να μείνουν όσο χρειαστεί, όπως λένε, έως ότου καταφέρουν να ανακόψουν την πορεία της χώρας προς τα πίσω. Εγχείρημα δύσκολο με δεδομένες τις ξεκάθαρες προθέσεις του συντηρητικού δικαστηρίου. Αυτή η πραγματικότητα καθιστά τις επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου καθοριστικές για τον έλεγχο των δυο σωμάτων του Κογκρέσου και συνεπώς για την πορεία της Αμερικής. Οι αρχές λένε ότι σήμερα αναμένονται μεγάλες διαδηλώσεις από την μια άκρη της Αμερικής στην άλλη και γι’ αυτό τον λόγο έχουν αυξήσει την αστυνομική παρουσία σχεδόν παντού».

Να σημειωθεί ότι η ιστορία των αμβλώσεων στην Αμερική έχει δύο σημεία αναφοράς. Προ του 1973, όταν οι γυναίκες είτε προχωρούσαν μόνες σε έκτρωση ή κατέφευγαν σε αμφιλεγόμενους γιατρούς. Γνωστές είναι οι περιπτώσεις των Τζέινς, της οργάνωσης γυναικών στο Σικάγο, που βοηθούσαν τις γυναίκες που είχαν ανάγκη. Το άλλο σημείο αναφοράς ήταν το μετά το 1973, όταν μπορούσαν πλέον νόμιμα να απευθυνθούν στον γιατρό τους ή στο νοσοκομείο σε περιπτώσεις που κινδύνευαν οι ίδιες ή το έμβρυο.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ποτάμι διαδηλώσεων υπέρ του δικαιώματος των αμβλώσεων – Φόβοι ότι θα καταργηθούν κι άλλα δικαιώματα"

Κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών «ξεσκέπασαν» οι αρχές – 1.200 ευρώ το πέρασμα στην Ελλάδα, 6.000 στην Ευρώπη

Στα χέρια της ελληνικών αρχών βρίσκονται μέλη κυκλώματος που διακινούσαν παράνομα μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η αστυνομική διεύθυνση του Βορείου Αιγαίου εξέτασε βίντεο και μάρτυρες, ταυτοποίησε τη λειτουργία του κυκλώματος που δρούσε στον άξονα Τσεσμέ και Ικαρίας, χαρτογράφησε τις κινήσεις του και κατάφερε να προχωρήσει στην εξάρθρωση του.

Ειδικότερα, σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Ιουνίου σε Καλλιθέα και Πετράλωνα, συνελήφθησαν δύο μέλη του κυκλώματος, ένα ηγετικό μέλος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης καθώς και ένα βασικό μέλος. Επιπλέον, εντοπίστηκε “safe house” στην Αττική, όπου απέκρυπταν τα διαβατήρια που χρησιμοποιούσαν για τη διακίνηση των μεταναστών σε ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., από την έρευνα που έγινε προέκυψε ότι τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιώντας φουσκωτές λέμβους, αρχικά μετέφεραν παράνομα μετανάστες από τον Τσεσμέ σε ερημικές παραλίες στην Ικαρία. Εκεί τους απέκρυπταν σε ξενοδοχεία – ενοικιαζόμενα δωμάτια και στη συνέχεια τους μετέφεραν ακτοπλοϊκά στην Αττική. Ακολούθως διοργάνωναν την προώθησή τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες εφαρμόζοντας τη μέθοδο του Σωσία ή κάνοντας χρήση πλαστών διαβατηρίων.

Η μεταφορά ενός ανθρώπου από το Τσεσμέ στην Ικαρία κόστιζε από 800 έως 1.200 ευρώ το κεφάλι, ενώ η παραμονή σε σπίτι στην Ικαρία ξεκινούσε από 100 ευρώ τη μέρα.

Η έκδοση πλαστού διαβατηρίου ξεκινούσε από 400 έως 600 ευρώ, ενώ στα 4.500 με 6.000 ευρώ κυμαινόταν η προώθηση του ατόμου σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, το βασικό μέλος του κυκλώματος που συνελήφθη, μετακινούνταν συχνά μεταξύ Μυκόνου, όπου διέμενε, Σάμου, Ικαρίας και Αττικής για να αποκρύψει τη δράση του.

Επίσης, σημειώνεται ότι τα μέλη του κυκλώματος, το τελευταίο διάστημα, φέρεται να εμπλέκονται στην παράνομη διακίνηση και απόκρυψη στην Ελλάδα τουλάχιστον 33 μεταναστών, ενώ επιπλέον διαπιστώθηκε ότι διατηρούσαν συνδέσμους στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι διερευνώνται σε συνεργασία με τις βρετανικές αρχές (National Crime Agency U.K.).

Συνολικά, στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 18 διαβατήρια διαφόρων εθνικοτήτων, η γνησιότητα των οποίων θα ελεγχθεί από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, κινητό τηλέφωνο, 80 λίρες Ηνωμένου Βασιλείου και 365 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια Eισαγγελική Αρχή.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών «ξεσκέπασαν» οι αρχές – 1.200 ευρώ το πέρασμα στην Ελλάδα, 6.000 στην Ευρώπη"

Λειψυδρία στην Ιταλία: Η Λομβαρδία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, το Μιλάνο κλείνει τα συντριβάνια του

Επιδεινώνεται η κατάσταση στην Ιταλία σε ότι αφορά το μέτωπο της λειψυδρίας.

Την Τετάρτη 22 Ιουνίου, το Λάτιο κήρυξε την κατάσταση φυσικής καταστροφής έως τις 30 Νοεμβρίου 2022. Ακολούθησε η Περιφέρεια της Λομβαρδίας την Παρασκευή 24 Ιουνίου, κηρύσσοντας την κατάσταση έκτακτης ανάγκης έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Πρωτίστως η σκέψη των αρχών είναι στραμμένη προς τη γεωργία. Το βράδυ της Παρασκευής ο Περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, Ατίλιο Φοντάνα, υπογράμμισε την προσπάθεια αποδέσμευσης στοχευμένων ποσοτήτων νερού “που αποσκοπούν στη διάσωση της συγκομιδής”.

Τονίζοντας πως η κατάσταση βρίσκεται υπό συνεχή και στενή παρακολούθηση, ο κ. Φοντάνα επιβεβαίωσε πως οι διαχειριστές των υδροηλεκτρικών λεκανών απελευθέρωσαν “4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού στη λίμνη Como και 1 εκατομμύριο στη λίμνη Iseo” δίνοντας έτσι “κάποια ανάσα στη γεωργία”.

Αντικειμενικά όμως, η κατάσταση είναι φανερά δύσκολη. Ένας περίπατος στον ποταμό Πάδο, ο μεγαλύτερος της Ιταλίας, δείχνει αποκαρδιωτική κατάσταση, και οι παραπόταμοι τοπικά παρουσιάζονται ως μικροί έρημοι. Ενόψει της επίσημης ανακοίνωσης ενός διατάγματος από τη Ρώμη, πολλές είναι οι πόλεις και περιοχές που έσπευσαν σε τοπικά μέτρα και διατάγματα για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας, ειδικά στη Βόρειο Ιταλία.

(AP Photo/Luca Bruno)

Ανάμεσα σε αυτές, η πιο πρόσφατη αφορά την πόλη του Μιλάνου, για την οποία σήμερα Σάββατο 25 Ιουνίου ο δήμαρχος ανακοίνωσε το σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης ύδρευσης.

Πρόκειται για διάφορα μέτρα εξοικονόμησης του νερού, τα οποία θα τεθούν σε ισχύ τις επόμενες ημέρες και που προβλέπουν, μεταξύ άλλων:

– το κλείσιμο όλων των σιντριβανιών, εκτός από εκείνα όπου υπάρχει πανίδα και χλωρίδα, και τις λίμνες στα πάρκα της πόλης

– την αναστολή της άρδευσης με ψεκασμό του γκαζόν και των χώρων πρασίνου, εκτός από την άρδευση με σταγόνες που επηρεάζει τις νέες δενδροφυτεύσεις

– σύσταση να διατηρείται η θερμοκρασία των γραφείων, των καταστημάτων, των σπιτιών στους 26 βαθμούς Κελσίου για να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας και έτσι να μειωθεί ο κίνδυνος διακοπών ρεύματος (ένα φαινόμενο το οποίο παρατηρήθηκε συχνά στο Μιλάνο τις τελευταίες ημέρες ειδικά στα μέσα Ιουνίου, με την άφιξη του πρώτου κύματος καύσωνα)

– τα καταστήματα να κρατούν τις πόρτες τους κλειστές ακόμη και με την παρουσία σχετικών πτερυγίων αέρα (στις πόρτες) ώστε να διατηρούν τη θερμοκρασία όχι χαμηλότερη των 26 βαθμών Κελσίου

– την ενεργοποίηση ιδιωτικών γεωθερμικών γεωτρήσεων με εκροές σε υδάτινα σώματα για τη μεγιστοποίηση της τροφοδοσίας κάθε αρδευτικής τάφρου

Σημειώνεται επίσης πως δεν προβλέπεται κανένα μέτρο για τις “vedovelle”, τα παραδοσιακά πράσινα συντριβάνια που βρίσκονται σε κάθε γωνιά της πόλης. Όπως τόνισε ο δήμαρχος Σάλα, αυτά θα παραμείνουν ανοιχτά “δεδομένων των θερμοκρασιών που ξεπερνούν τους 30 βαθμούς εδώ και εβδομάδες και της άφιξης ενός νέου κύματος καύσωνα”.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Λειψυδρία στην Ιταλία: Η Λομβαρδία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, το Μιλάνο κλείνει τα συντριβάνια του"

Ελληνοτουρκικά: Η Αθήνα απαντά σε τουρκική προβοκάτσια περί σύλληψης Έλληνα κατασκόπου

Σε σχόλιο για την τουρκική προσπάθεια προβοκάτσιας προχώρησαν διπλωματικές πηγές, που απαντούν για τη σύλληψη Έλληνα πολίτη στην Τουρκία.

Αναφορικά με τον Έλληνα πολίτη Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, επισημαίνεται ότι η εξαφάνιση του είχε δηλωθεί στην Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα πριν από λίγες εβδομάδες, αναφέρουν οι διπλωματικές πηγές.

Έκτοτε, η Ελληνική Πρεσβεία είχε επανειλλημένα και μετά επιτάσεως θέσει το ζήτημα στις τουρκικές αρχές, οι οποίες, όμως, ουδέποτε έδωσαν κάποια απάντηση, προσθέτουν.

«Συνελήφθη Έλληνας κατάσκοπος»

Σύμφωνα με την απόπειρα προβοκάτσιας τουρκικών ΜΜΕ, όπως το NTV, ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα συνελήφθη για κατασκοπεία από τις μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ).

Όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, έρευνες της ΜΙΤ έδειξαν ότι ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, ο οποίος συμπεριφερόταν σαν επιχειρηματίας στα ταξίδια του στην Τουρκία, στην πραγματικότητα ήταν κατάσκοπος για λογαριασμό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ).

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι με εντολή της ΕΥΠ, ο Αμπάρα συγκέντρωνε πληροφορίες για τις τουρκικές δυνάμεις στα σύνορα και τις μεταβίβαζε στις ελληνικές υπηρεσίες. Παράλληλα, ερευνούσε Σύρους στην Τουρκία και επιχειρηματίες που εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ο συλληφθείς δεν κατασκόπευε μόνο για λογαριασμό της Ελλάδας αλλά και για επιχειρηματίες στην Τουρκία που στηρίζουν τον Φετουλάχ Γκιουλέν.

ntv_provokatsia

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ελληνοτουρκικά: Η Αθήνα απαντά σε τουρκική προβοκάτσια περί σύλληψης Έλληνα κατασκόπου"

«Δραπέτευσε» χιμπατζής από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο – Αντιδράσεις για τη θανάτωσή του

Hταν ο μεγαλύτερος από τους 9 χιμπατζήδες του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, ηλικίας 27 ετών και ύψους περίπου 1,60 μέτρα. Kατάφερε να περάσει πάνω από τα ψηλά ηλεκτροφόρα σύρματα και την τάφρο με το νερό που υπάρχει περιμετρικά και βγήκε εκτός του πάρκου. Δεν κατάφεραν να πιάσουν το ζώο και το θανάτωσαν.

Μάρτυρας  περιέγραψε ότι από τα μεγάφωνα δινόταν η οδηγία όλοι στο πάρκινγκ να μπουν και να κάτσουν μέσα στα αυτοκίνητά τους. Ο αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι τουλάχιστον 20 άτομα από το προσωπικό του πάρκου βγήκε έξω σε μια προσπάθεια να τον πιάσουν, ενώ ο χιμπατζής είχε ανέβει σε κολώνα ύψους τριών μέτρων.

Ο υπεύθυνος του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου Ζαν Ζακ Λεσουάρ επιβεβαίωσε ότι χρησιμοποιήθηκε πυροσβεστήρας που δεν περιλαμβάνεται στο «πρωτόκολλο» αλλά ήταν προφανώς μια προσπάθεια για να φοβίσουν το ζώο και να μπορέσουν να το πιάσουν.

Τελικά ελήφθη η απόφαση από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο να θανατώσουν τον χιμπατζή εξηγώντας ότι δεν μπορούσαν να του κάνουν αναισθητική ένεση, καθώς λόγω του όγκου του θα χρειαζόταν 15 λεπτά για να επιδράσει.

«Ντροπή σας»,  είναι το σχόλιο που συνοδεύει την είδηση της θανάτωσης σε αρκετές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "«Δραπέτευσε» χιμπατζής από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο – Αντιδράσεις για τη θανάτωσή του"

Καιρός αύριο: Αίθριος με βοριαδάκι – Πού θα πέσουν μπόρες

Ο καιρός αύριο Κυριακή (26.06.2022) σε όλη την Ελλάδα σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τις πρωινές ώρες στα νησιά του βορείου Αιγαίου νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά – βορειοανατολικά και δε θα ξεπεράσει στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο τους 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα δυτικά θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει κατά τόπους τους 36 βαθμούς.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, πρόσκαιρα στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Τις πρώτες πρωινές ώρες αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες και πρόσκαιρη βελτίωση. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση από τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 και στην δυτική Μακεδονία έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά με πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα ορεινά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Στα ηπειρωτικά από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Στις Κυκλάδες από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά και βόρεια πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Στην Κρήτη αρχικά δυτικοί 3 έως 5 στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 και στη νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές και βελτίωση από το μεσημέρι.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Το μεσημέρι – απόγευμα πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικούς όμβρους στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Αίθριος με βοριαδάκι – Πού θα πέσουν μπόρες"

Πούτιν: Η Μόσχα θα στείλει στη Λευκορωσία πυραύλους με πυρηνική ικανότητα

Η Ρωσία θα παραδώσει στη Λευκορωσία τους επόμενους μήνες πυραύλους ικανούς να μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές, δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν το Σάββατο κατά την υποδοχή του Λευκορώσου ηγέτη Αλεξάντερ Λουκασένκο.

«Τους επόμενους μήνες θα μεταφέρουμε στη Λευκορωσία τακτικά πυραυλικά συστήματα Iskander-M, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν βαλλιστικούς πυραύλους ή πυραύλους κρουζ, στις συμβατικές και πυρηνικές εκδοχές τους», δήλωσε ο Πούτιν σε εκπομπή στη ρωσική τηλεόραση κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον Λουκασένκο. στην Αγία Πετρούπολη.

Προσφέρθηκε επίσης να αναβαθμίσει τα πολεμικά αεροσκάφη της Λευκορωσίας για να τα καταστήσει ικανά να φέρουν πυρηνικά όπλα.

“Πολλά Su-25 (αεροσκάφη) βρίσκονται στην υπηρεσία του στρατού της Λευκορωσίας. Θα μπορούσαν να αναβαθμιστούν με τον κατάλληλο τρόπο”, είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Αυτός ο εκσυγχρονισμός θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σε εργοστάσια αεροσκαφών στη Ρωσία και η εκπαίδευση του προσωπικού θα πρέπει να ξεκινήσει σύμφωνα με αυτόν», πρόσθεσε, αφού ο Λουκασένκο του ζήτησε να «προσαρμόσει» τα αεροπλάνα.

«Θα συμφωνήσουμε για το πώς θα το πετύχουμε», είπε ο Πούτιν.

Ο Πούτιν έχει αναφερθεί πολλές φορές στα πυρηνικά όπλα από τότε που η χώρα του ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, κάτι που η Δύση θεωρεί ως προειδοποίηση προς την ίδια να μην επεμβεί.

Ο Λουκασένκο είπε τον περασμένο μήνα ότι η χώρα του αγόρασε από τη Ρωσία πυραύλους Iskander με δυνατότητα πυρηνικής ενέργειας και αντιαεροπορικά αντιπυραυλικά συστήματα S-400.

AFP/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πούτιν: Η Μόσχα θα στείλει στη Λευκορωσία πυραύλους με πυρηνική ικανότητα"

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έπεσε το Σεβεροντονέτσκ – Πήραν οι Ρώσοι τον πλήρη έλεγχο

Τον πλήρη έλεγχο της πόλης Σεβεροντονέτσκ στο Ντονμπάς της Ουκρανίας έχουν πλέον οι Ρώσοι. Πρόκειται για μια περιοχή που ήταν  θέατρο σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα στον ουκρανικό στρατό και τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις εδώ και πολλές εβδομάδες.

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε χθες την υποχώρησή του από την πόλη η οποία αριθμούσε 100.000 κατοίκους πριν από την ρωσική εισβολή για να οργανώσει καλύτερα την άμυνα της γειτονικής πόλης Λισιτσάνσκ.

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι οι κάτοικοι που είχαν καταφύγει στο εργοστάσιο Αζότ για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς έχουν αρχίσει να βγαίνουν. Ορισμένοι από αυτούς έχουν περάσει τους τελευταίους τρεις μήνες στα υπόγεια, εξήγησε.

Εκπρόσωπος των φιλορώσων αυτονομιστών επιβεβαίωσε ότι οι κάτοικοι που είχαν καταφύγει στο εργοστάσιο απομακρύνονται, χωρίς να διευκρινίσει προς ποια κατεύθυνση.

Με την κατάληψη του Σεβεροντονέτσκ, οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν πλέον σχεδόν πλήρως την περιοχή του Λουχάνσκ έπειτα από σφοδρές μάχες εβδομάδων, ενώ οδομαχίες διεξάγονται και στο γειτονικό Λισιτσάνσκ.

ΑΠΕ ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πόλεμος στην Ουκρανία: Έπεσε το Σεβεροντονέτσκ – Πήραν οι Ρώσοι τον πλήρη έλεγχο"

Απίστευτη πρόκληση από Τούρκο πολιτικό στην «καρδιά» της Αθήνας μπροστά στη Βουλή

Πρώην δήμαρχος μίας από τις μεγαλύτερες και πλέον κεντρικές συνοικίες της Κωνσταντινούπολης και πρόεδος ενός μικρού τουρκικού πολιτικού κόμματος άνοιξε τουρκική σημαία στην «καρδιά» της Αθήνας, στο Σύνταγμα, λέγοντας «εμείς είμαστε εδώ».

Πρόκειται για τον Μουσταφά Σαρίγκιουλ, πρώην δήμαρχο της περιοχής Σισλί της Κωνσταντινούπολης και ηγέτη του Κόμματος Αλλαγής της Τουρκίας, το οποίο δεν εκπροσωπείται στην τουρκική Εθνοσυνέλευση. Ο Σαρίγκιουλ υπήρξε επί χρόνια στέλεχος στο κεμαλικό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέχρι που συγκρούστηκε με την ηγεσία του κόμματος και αποχώρησε δημιουργώντας τον δικό του πολιτικό φορέα. Εκλεγόταν επί 15 συναπτά έτη δήμαρχος του Δήμου Σισλί, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, μιας συνοικίας με εντονή παρουσία μειονοτικών ψηφοφόρων, κυρίως Αρμενίων, Ελλήνων και Εβραίων, με την ψήφο των οποίων έβγαινε δήμαρχος.

Ο Σαρίγκιουλ στάθηκε μπροαστά στη Βουλή, στο Σύνταγμα, και έκανε μπροστά στην κάμερα την εξής δήλωση:

«Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην Ελλάδα. Μην ελπίζεις στην Αμερική, ψάξε τη φιλία στην Τουρκία. Μητσοτάκη, πάρε τα χέρια σου από τα όπλα. Έλα στην ειρήνη. Κοίτα εμείς είμαστε εδώ».

Στο τέλος του μηνύματός του ξεδίπλωσε και έδειξε στην κάμερα την τουρκική σημαία που κρατούσε.

Το όλο «δρώμενο», που διήρκεσε 15 δευτερόλεπτα, το ανέβασε στη συνέχεια στον λογαριασμό του στο Twitter.

Παρ' όλο που ο Σαρίγκιουλ δεν ανήκει στην κυβερνητική παράταξη, τα φιλοκυβερνητικά μέσα της Τουρκίας αναπάραγουν το μήνυμά του στα πρωτοσέλιδά τους.

Στη συνέχεια της πράξης του ο Μουσταφά Σαρίγκιουλ έδωσε στη δημοσιότητα δελτίο Τύπου στο οποίο κάνει λόγο για ειρήνη και φιλία μεταξύ των δύο λαών επικαλούμενος… τον Κεμάλ Ατατούρκ και τον Μπουλέντ Ετζεβίτ.

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον ελληνικό λαό αναρωτιέται: «Τι θα τα κάνετε τόσα όπλα; Ποιους γείτονές της απείλησε η Τουρκία για να απείλησει και εσάς»;

Αναφέρει επίσης: «Καλέσατε του Αμερικανούς στρατιώτες, μαζέψατε τα όπλα τους, κάνατε τη χώρα σας αμερικανική βάση. Δεν χρειάζεστε τις ΗΠΑ για να νιώσετε ασφάλεια. Ποιον από τους γείτονές της απείλησε η Τουρκία για να απειλήσει εσάς; Είμαστε μια ειρηνική χώρα. Ο στόχος είναι ο στόχος που μας έδειξε ο μεγάλος Ατατούρκ, είναι η ειρήνη. Ακολουθούμε τα χνάρια του Ατατούρκ, ο οποίος είπε «ειρήνη στην πατρίδα, ειρήνη στον κόσμο» και «ο πόλεμος είναι φόνος εκτός αν υπάρχει κίνδυνος για την επιβίωση του έθνους». Μητσοτάκη, ακολουθήστε τα βήματα του Βενιζέλου που πρότεινε τον Ατατούρκ υποψήφιο για το Νόμπελ Ειρήνης. Αφού μπόρεσαν να κάνουν ειρήνη ο Ατατούρκ και ο Βενιζέλος, γιατί να μην μπορέσουμε εμείς»;

Τέλος κλείνει την ανακοίνωσή του με στίχους του πρώην πρωθυπουργού Μπουλέντ Ετζεβίτ, ο οποίος έγραφε πριν από το 1974 ποιήματα για την ελληνοτουρκική φιλία, προτού διατάξει τελικά την εισβολή στην Κύπρο.

cnn

Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτη πρόκληση από Τούρκο πολιτικό στην «καρδιά» της Αθήνας μπροστά στη Βουλή"

Τουρκία: Ο Ερντογάν εξετάζει την επαναφορά της θανατικής ποινής – Είχε καταργηθεί το 2004

Στο προσκήνιο έρχεται η επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία με την συζήτηση να έχει ανοίξει ουσιαστικά ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Η Τουρκία θα επανεξετάσει μια απόφαση του 2004 για την κατάργηση της θανατικής ποινής, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, μετά την αναφορά στην ποινή που έκανε ο πρόεδρος Ερντογάν σε σχέση με τις δασικές πυρκαγιές αυτής της εβδομάδας.

Η θανατική ποινή διαγράφτηκε από το Σύνταγμα κατά τα πρώτα χρόνια της κυβέρνησης Ερντογάν. Αλλά έπειτα από την πρόσφατη πυρκαγιά στο τουριστικό θέρετρο της Μαρμαρίδας, ο Ερντογάν είπε ότι χρειάζονται αυστηρότερες ποινές.

Οι αρχές έχουν πει ότι ένας συλληφθείς σε σχέση με την πυρκαγιά ομολόγησε ότι την προκάλεσε. Σήμερα οι αρχές ανακοίνωσαν ότι η πυρκαγιά στη Μαρμαδίδα έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Αφού επισκέφτηκε χθες τον τόπο της πυρκαγιάς ο Ερντογάν είπε ότι η τιμωρία για τους εμπρηστές δασών θα πρέπει να είναι “εκφοβιστική και αν αυτό απαιτεί την θανατική ποινή, τότε θα είναι η θανατική ποινή”.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους σήμερα στο Αγκρί της ανατολικής Τουρκίας ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγκ χαρακτήρισε “οδηγίες για εμάς” τα προεδρικά σχόλια.

“Έχουμε αρχίσει να το επεξεργαζόμαστε στο υπουργείο”, είπε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι η ισχύουσα τιμωρία για τους εμπρηστές είναι δεκαετής ποινή κάθειρξης και αυξάνεται σε ενδεχόμενη ισόβια κάθειρξη αν ο εμπρησμός είναι μέρος οργανωμένου εγκλήματος.

Η πρώτη πυρκαγιά του καλοκαιριού στη χώρα ξεκίνησε την Τρίτη.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε την Πέμπτη ότι ο συλληφθείς παραδέχτηκε ότι έβαλε φωτιά στο δάσος από απόγνωση λόγω οικογενειακών προβλημάτων.

Ο υπουργός Δασών Βαχίτ Κιρίστσι δήλωσε χθες ότι το 88% των δασικών πυρκαγιών στην Τουρκία οφείλονται σε ανθρώπινο παράγοντα.

 ΑΠΕ ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Ο Ερντογάν εξετάζει την επαναφορά της θανατικής ποινής – Είχε καταργηθεί το 2004"

12.082 νέα κρούσματα, 8 θάνατοι και 88 διασωληνωμένοι με CoViD

Κορυφώνεται η αγωνία για την εξέλιξη των "σκληρών" δεικτών της πανδημίας, λόγω της αισθητής αύξησης των κρουσμάτων που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα.

Οι υπεύθυνοι του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσαν το Σάββατο 12.082 νέες μολύνσεις από κορωνοϊό και 8 ακόμη θανάτους ασθενών με CoViD.

Τα στοιχεία αυτά έχουν ενσωματωθεί στο γράφημα του iatronet.gr με την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας και παρατίθενται συνοπτικά στον ακόλουθο πίνακα.

  ΣΗΜΕΡΑ ΧΘΕΣ
Νέα κρούσματα 12.082   11.972     
Κρούσματα σε παιδιά 2.274 2.217
Σύνολο κρουσμάτων  3.607.580 3.595.498     
Επαναλοιμώξεις 24ωρου  2.027 2.000
Νέοι θάνατοι 8 13 
Σύνολο θανάτων 30.162     30.154     
Διασωληνωμένοι 88 86 
Ανεμβολίαστοι διασωληνωμένοι  41  42
Έξοδοι από τις ΜΕΘ 1 3
Εισαγωγές σε νοσοκομεία   222  219
Σύνολο τεστ PCR  11.582.569 11.570.504    
Σύνολο rapid tests   73.233.804 73.136.701  
Τεστ ημέρας  109.168  110.266      
Θετικότητα τεστ 11,06%      10,85%     
  • 7.122 στην Αττική (7.344 χθες).
  • 913 στη Θεσσαλονίκη (874 χθες).

Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων, προέρχονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως ακολούθως:

  • 906 από την Ανατολική Αττική (872 χθες).
  • 1.251 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας (1.374 χθες).
  • 219 από τη Δυτική Αττική (243 χθες).
  • 835 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας (901 χθες).
  • 2.022 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας (2.032 χθες).
  • 946 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας (984 χθες).
  • 841 από τον Πειραιά (853 χθες).
  • 102 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού (85 χθες).
Κατανομή

Tα υπόλοιπα κρούσματα κατανέμονται σε 64 επιπλέον Περιφερειακές Ενότητες, ως εξής:

  • 177 στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
  • 17 στην ΠΕ Άνδρου
  • 107 στην ΠΕ Αργολίδας.
  • 90 στην ΠΕ Αρκαδίας.
  • 38 στην ΠΕ Άρτας.
  • 381 στην ΠΕ Αχαΐας.
  • 82 στην ΠΕ Βοιωτίας.
  • 16 στην ΠΕ Γρεβενών.
  • 41 στην ΠΕ Δράμας.
  • 80 στην ΠΕ Έβρου.
  • 218 στην ΠΕ Εύβοιας.
  • 72 στην ΠΕ Ζακύνθου.
  • 104 στην ΠΕ Ηλείας.
  • 59 στην ΠΕ Ημαθίας.
  • 634 στην ΠΕ Ηρακλείου.
  • 7 στην ΠΕ Θάσου.
  • 38 στην ΠΕ Θεσπρωτίας.
  • 72 στην ΠΕ Θήρας.
  • 2 στην ΠΕ Ιθάκης.
  • 7 στην ΠΕ Ικαρίας.
  • 83 στην ΠΕ Ιωαννίνων.
  • 103 στην ΠΕ Καβάλας.
  • 13 στην ΠΕ Καλύμνου.
  • 75 στην ΠΕ Καρδίτσας.
  • 14 στην ΠΕ Καρπάθου.
  • 10 στην ΠΕ Καστοριάς.
  • 10 στην ΠΕ Κέας - Κύθνου.
  • 253 στην ΠΕ Κέρκυρας.
  • 29 στην ΠΕ Κεφαλληνίας.
  • 27 στην ΠΕ Κιλκίς.
  • 69 στην ΠΕ Κοζάνης.
  • 138 στην ΠΕ Κορινθίας.
  • 99 στην ΠΕ Κω.
  • 46 στην ΠΕ Λακωνίας.
  • 261 στην ΠΕ Λάρισας.
  • 140 στην ΠΕ Λασιθίου.
  • 58 στην ΠΕ Λέσβου.
  • 35 στην ΠΕ Λευκάδας.
  • 9 στην ΠΕ Λήμνου.
  • 107 στην ΠΕ Μαγνησίας.
  • 152 στην ΠΕ Μεσσηνίας.
  • 32 στην ΠΕ Μήλου.
  • 43 στην ΠΕ Μυκόνου.
  • 31 στην ΠΕ Νάξου.
  • 28 στην ΠΕ Ξάνθης.
  • 34 στην ΠΕ Πάρου.
  • 28 στην ΠΕ Πέλλας.
  • 79 στην ΠΕ Πιερίας.
  • 44 στην ΠΕ Πρέβεζας.
  • 139 στην ΠΕ Ρεθύμνου.
  • 49 στην ΠΕ Ροδόπης.
  • 220 στην ΠΕ Ρόδου.
  • 21 στην ΠΕ Σάμου.
  • 77 στην ΠΕ Σερρών.
  • 15 στην ΠΕ Σποράδων.
  • 56 στην ΠΕ Σύρου.
  • 16 στην ΠΕ Τήνου.
  • 68 στην ΠΕ Τρικάλων.
  • 78 στην ΠΕ Φθιώτιδας.
  • 21 στην ΠΕ Φλώρινας.
  • 19 στην ΠΕ Φωκίδας.
  • 54 στην ΠΕ Χαλκιδικής.
  • 376 στην ΠΕ Χανίων.
  • 43 στην ΠΕ Χίου.

527 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση (486 χθες).

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "12.082 νέα κρούσματα, 8 θάνατοι και 88 διασωληνωμένοι με CoViD "

Σκυλακάκης: Tο φυσικό αέριο προκαλεί δημοσιονομική αβεβαιότητα

«Είμαστε σε μια φάση μεγάλης αβεβαιότητας, κυρίως λόγω του φυσικού αερίου. Πριν 10 ημέρες ήμουν πολύ πιο αισιόδοξος. Τώρα οι τιμές του αερίου έχουν αυξηθεί.  Υπάρχει ένας σοβαρός κίνδυνος για τα δημοσιονομικά από όλη αυτή την κατάσταση», είπε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομιών αρνήθηκε να απαντήσει εάν θα επιβεβαιωθούν τα ρεπορτάζ που αναφέρουν πως θα δοθεί ακόμη ένα έκτακτο βοήθημα σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, σημειώνοντας πως το επόμενο διάστημα θα δοθούν τα fuel pass και power pass.

Όπως σημείωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, «Κάνουμε μια μεγάλη παρέμβαση για τις τιμές του ρεύματος και μένουμε εκτεθειμένοι ως Δημόσιο στις τιμές του φυσικού αερίου. Η φύση του Υπουργείου είναι να ανησυχεί ειδικά στο δημοσιονομικό κομμάτι. Για εμάς τα κρίσιμα δεδομένα είναι δύο: η πορεία του τουρισμού -που πάει καλύτερα από τα αναμενόμενα- και η πορεία της τιμής του φυσικού αερίου, που αυτές τις ημέρες είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που είχαμε υπολογίσει και αυτό δημιουργεί μεγάλη αβεβαιότητα».

Απαντώντας σε επικρίσεις για το ύψος του βοηθήματος για την βενζίνη, ο κ. Σκυλακάκης επεσήμανε ότι «το Κράτος καλύπτει την αύξηση στην τιμή του καυσίμου, όχι όλο το γέμισμα».

Σε σχετικό ερώτημα είπε πως «δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για μείωση του ΦΠΑ. Το πρόβλημα της αναστολής των φόρων για ένα διάστημα, είναι ό,τι μετά ο φόρος επανέρχεται. Το fuel pass βοηθάει πάρα πολύ κόσμο, με μικρό δημοσιονομικό κόστος. Μια μείωση του φόρου για το ίδιο διάστημα θα είχε διπλάσιο δημοσιονομικό κόστος».

Εξήγησε ακόμη πως «το πετρέλαιο κίνησης αφορά τον πληθωρισμό, πηγαίνει η αύξηση στις τιμές των αγαθών. Για αυτό κάναμε διαφορετικού χαρακτήρα ρύθμιση στο πετρέλαιο και στην βενζίνη».

Ο κ. Σκυλακάκης ήταν κάθετος πως δεν μπορεί να υπάρξει νέα ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις, όπως προβλέπεται σε τροπολογία της βουλευτού της ΝΔ, Άννας Ευθυμίου, σχετικά με τα χρέη της πανδημίας, αναφέροντας πως «αποκλείεται, από πλευράς θεσμών, να υπάρξει ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις. Είχαμε μια σημαντική παρέμβαση της ΕΚΤ που αποκλιμάκωσε τα επιτόκια μας. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε όλα τα μέτωπα. Είμαστε σε μια πολύ δύσκολη φάση. Όπου υπάρχει δημοσιονομικός χώρος επιστρέφεται στην κοινωνία, υπό την προϋπόθεση όμως ότι το κρατάμε το έλλειμμα στο επίπεδο που πρέπει».

«Έχουμε ένα καλό ρυθμό ανάπτυξης, ήταν διπλάσιος στο πρώτο τρίμηνο από αυτόν που προϋπολογίζαμε. Πήγε καλά ο Μάιος, πάει καλά και ο Ιούνιος, από πλευράς ηλεκτρονικών συναλλαγών. Έρχονται λεφτά στα κρατικά ταμεία, γιατί γίνεται δουλειά στην οικονομία. Πρέπει να ευχαριστούμε τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις γιατί αυτοί μας προσφέρουν τα λεφτά για τον δημοσιονομικό χώρο», είπε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Σχετικά με την Τουρκία και τις διαρκώς εντεινόμενες προκλήσεις, ο κ. Σκυλακάκης είπε πως σε κάθε περίπτωση «Η Ελλάδα είναι πολύ καλά προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει την τουρκική προκλητικότητα», η οποία εντάθηκε, όπως ανέφερε, λόγω της αναβάθμισης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, κάτι που «ήταν game changer» για την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή, προσθέτοντας ότι «ο πληθωρισμός στα επίπεδα που είναι στην Τουρκία, είναι κάτι που πολιτικά προκαλεί ακραίες αντιδράσεις από την Κυβέρνηση».

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σκυλακάκης: Tο φυσικό αέριο προκαλεί δημοσιονομική αβεβαιότητα"

Πέθανε ο ηθοποιός και ραδιοφωνικός παραγωγός Κωνσταντίνος Τζούμας

Σε ηλικία 78 ετών απεβίωσε σήμερα ο ηθοποιός, συγγραφέας και ραδιοφωνικός παραγωγός Κωνσταντίνος Τζούμας., σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Γεννημένος το 1944 στον Πειραιά από αστική οικογένεια, μεγάλωσε στο Πασαλιμάνι με ιδιαίτερες επιδόσεις στον κλασικό αθλητισμό, στο πινγκ-πονγκ, στο μπιλιάρδο και στο ροκ εντ ρολ όπως συνήθιζε να λέει, αν και η κύρια ασχολία του ήταν το διάβασμα κλασσικής λογοτεχνίας. Στα 15 του έχασε τη μητέρα του και στα 18 του ανηφόρισε στην Αθήνα για να σπουδάσει ηθοποιός στη Σχολή Θεοδοσιάδη. Ενώ παρακολουθούσε μαθήματα χορού στη σχολή της Ζουζούς Νικολαϊδη, αρχές δεκαετίας του ’70 εγκαταστάθηκε στην Νέα Υόρκη με σκοπό να γίνει χορευτής.

Έκανε μαθήματα ανάμεσα σε άλλους και με κορυφαίους χορογράφους όπως ο Άλβιν Νίκολαϊ, ο Μερς Κάνιχαμ και ο Άλβιν Έιλι. Χορευτής εντέλει δεν έγινε αλλά έμεινε τέσσερα χρόνια ζώντας από κοντά, ρουφώντας μέχρι το μεδούλι τη ζωή του Μανχάταν σε εποχές μεγάλης κραιπάλης, σεξουαλικής απελευθέρωσης και σημαντικών καλλιτεχνικών κινημάτων.

Στο θέατρο ξεκινώντας με το «Περιμένοντας τον Γκοντό» ακολούθησαν επιτυχίες στις οποίες πάντα έδινε το προσωπικό του στίγμα σε όποιο ρόλο κι αν του αναθέτανε: «Εσωτερικαί ειδήσεις», «Φαύστα» (έπαιξε το Ριτσάκι), «89,90 Fm Stereo», «Αι δύο Ορφαναί», «La Nonna», «Ένα καινούργιο κόκκινο», «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης», και τα τελευταία χρόνια το «Εγώ δεν …» του Βασίλη Αλεξάκη, το «Κ. Π. Καβάφης Αυτοβιογραφούμενος» σύνθεση κειμένων του Γιάννη Φαλκώνη και «Επικίνδυνες Μαγειρικές» του Ανδρέα Στάικου.

Το μεγάλο τηλεοπτικό κοινό τον έμαθε μέσα από έκτακτες εμφανίσεις στις κωμικές σειρές «Οι Απαράδεκτοι», «Οι Τρεις Χάριτες», «Οι Μεν και οι Δεν» και «Δύο Ξένοι».

Υπήρξε ραδιοφωνικός παραγωγός σε καθημερινή εκπομπή στον σταθμό «Εν Λευκώ». Έχει εκδώσει τρία αυτοβιογραφικά βιβλία.

Διαβάστε Περισσότερα » " Πέθανε ο ηθοποιός και ραδιοφωνικός παραγωγός Κωνσταντίνος Τζούμας"

Σοκ στην Εύβοια – Πέθανε 13χρονος ποδοσφαιριστής στο γήπεδο

Σοκ έχει προκαλέσει στην Εύβοια, η είδηση του θανάτου 13χρονου ποδοσφαιριστή, που συμμετείχε σε τουρνουά ποδοσφαίρου στο χωριό Γυμνό, με την συμμετοχή ομάδων και νεαρών αθλητών από όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το άτυχο αγόρι ανήκε σε ομάδα της Αθήνας.

Όπως έχει γίνει γνωστό, κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα, έπεσε στο έδαφος λιπόθυμος με το ιατρικό επιτελείο του γηπέδου, να του δίνει τις πρώτες βοήθειες και να κάνει χρήση απινιδωτή, προκειμένου να τον επαναφέρουν.

Άμεση ήταν η μεταφορά του στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, όπου παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των γιατρών, ο 13χρονος άφησε τελικά την τελευταία του πνοή.

Το Αστυνομικό Τμήμα Ερέτριας ανέλαβε τη διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας.

Αναμένεται η διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

tvstar

Διαβάστε Περισσότερα » " Σοκ στην Εύβοια – Πέθανε 13χρονος ποδοσφαιριστής στο γήπεδο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news