facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Έβρος: Διακινούσε παράτυπους μετανάστες μέσα σε ειδική κρύπτη στην καρότσα του φορτηγού του

Ένας διακινητής μεταναστών συνελήφθη σήμερα το πρωί στην ενική οδό Ορμενίου-Αρδανίου στον Έβρο από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας πέντε μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην καρότσα του οχήματος, το οποίο κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολη, ενώ την προανάκριση ενεργείτο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Έβρος: Διακινούσε παράτυπους μετανάστες μέσα σε ειδική κρύπτη στην καρότσα του φορτηγού του"

Πότε έχει απαγορευτικό φορτηγών του Αγίου Πνεύματος - Όλα τα μέτρα

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος με αυξημένα μέτρα από τις 2 έως τις 6 Ιουνίου. Πότε ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών. Αναλυτικά, όλες οι πληροφορίες:

Ενόψει του τριήμερου του Αγίου Πνεύματος, η Τροχαία έχει προγραμματίσει κατά το διάστημα από 2 έως 6 Ιουνίου, τη λήψη αυξημένων μέτρων οδικής ασφάλειας με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει:

  1. Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
  2. Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής.
  3. Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
  4. Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.
  5. Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων, εστιάζοντας την προσοχή στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων (υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ.), καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων (χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).
  6. Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική συγκέντρωση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λ.π.)
  7. Κατά τόπο κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στις οποίες θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
  8. Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
  9. Ενημέρωση των πολιτών μέσω των Υπηρεσιών Επικοινωνίας, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Επισημαίνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3,5 τόνων

Εκτός από τα παραπάνω μέτρα και για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Συγκεκριμένα για το ρεύμα εξόδου η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών ισχύει την Παρασκευή, 2 Ιουνίου από τις 4 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ και το Σάββατο, 3 Ιουνίου από τις 8 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Για το ρεύμα εισόδου η απαγόρευση θα ισχύει τη Δευτέρα, 5 Ιουνίου από τις 4 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Πότε έχει απαγορευτικό φορτηγών του Αγίου Πνεύματος - Όλα τα μέτρα "

«Γέμιζαν» την Αθήνα με πλαστά χαρτονομίσματα – Δύο συλληψεις

Συνελήφθησαν, χθες (01.06.2023) το πρωί στην Αθήνα, δύο αλλοδαποί, ο ένας από την Αιθιοπία και ο άλλος από το Κονγκό, για κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων και κατοχή εγγράφων τρίτων προσώπων.

Έπειτα από διερεύνηση πληροφοριών της Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν οι κατηγορούμενοι για τη διακίνηση πλαστών χαρτονομισμάτων, τα οποία στη συνέχεια έθεταν σε κυκλοφορία.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα σπίτια των κατηγορουμένων στην Αθήνα, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

-66 πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ

-115 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ

-205 πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ

-38 πλαστά χαρτονομίσματα των 5 ευρώ

-άδεια διαμονής τρίτου προσώπου

-πλήθος φωτογραφιών τύπου διαβατηρίου τρίτων προσώπων

-4 κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "«Γέμιζαν» την Αθήνα με πλαστά χαρτονομίσματα – Δύο συλληψεις"

Πορτογαλία – Ξηρασία: Νερό με δελτίο ακόμη και σε τουριστικές περιοχές – ‘Εκκληση για βοήθεια από την ΕΕ

Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας αποφάσισε την επιβολή δελτίου στην παροχή νερού στα ανατολικά της τουριστικής περιοχής Αλγκράβε, στον νότο, που μαστίζεται από την ξηρασία, με σκοπό να μειώσει τη χρήση κατά 15% των υπόγειων υδάτων.

“Στα φράγματα του Οντελέιτε και του Μπελίσε, η χρήση του νερού που προορίζεται για τη γεωργία και τα γήπεδα του γκολφ θα μειωθεί κατά 20%”, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Ντουάρτε Κορντέιρο, στο τέλος συνεδρίασης χθες βράδυ της επιτροπής διαχείρισης της ξηρασίας.

Στην περίπτωση που οι κήποι ή τα γήπεδα του γκολφ έχουν συστήματα επαναχρησιμοποίησης του νερού, η μείωση αυτή θα ανέλθει στο 50%.

Η πορτογαλική κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης τη σύσταση μιας “δύναμης κρούσης” για τους υδάτινους πόρους της Αλγκράβε, που θα αποτελείται από μέλη της πορτογαλικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος (APA) και της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας για να επανεξετάζει τις άδειες άντλησης νερού στην περιοχή.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να βρει ποιες άδειες μπορούν να ανακληθούν προκειμένου να μειωθεί κατά 15% η χρήση του νερού που προέρχεται από τον υδροφόρο ορίζοντα, υπογράμμισε ο Κορντέιρο.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, το 36% του εδάφους της Πορτογαλίας βρίσκεται επί του παρόντος σε κατάσταση σοβαρής ή ακραίας ξηρασίας, κυρίως οι περιφέρειες Αλεντέζου και Αλγκράβε, στον νότο της χώρας. Την Τρίτη στο υπουργικό συμβούλιο, η Πορτογαλία υπέβαλε επίσημα αίτημα βοήθειας στις Βρυξέλλες για ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού γεωργικού αποθέματος, υπενθύμισε η υπουργός Γεωργίας Μαρία ντο Σέου Αντούνες.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Copernicus, το 91,9% του πορτογαλικού εδάφους πλήττεται από ξηρασία, εκ του οποίου το 25,8% είναι σε κατάσταση συναγερμού. Η Ιβηρική Χερσόνησος είναι η πλέον πληγείσα περιοχή της Ευρώπης από αυτό το φαινόμενο.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πορτογαλία – Ξηρασία: Νερό με δελτίο ακόμη και σε τουριστικές περιοχές – ‘Εκκληση για βοήθεια από την ΕΕ"

Ινδία: Σιδηροδρομικό δυστύχημα με πάνω από 80 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες

Τουλάχιστον 80 είναι οι νεκροί και περισσότεροι από 850 οι τραυματίες από τη σύγκρουση δύο τρένων στο κρατίδιο Οντίσα της ανατολικής Ινδίας.

Το Κορομαντέλ Εξπρές, που εκτελούσε το δρομολόγιο από την Κολκάτα στο Τσενάι, συγκρούστηκε με μια άλλη επιβατική αμαξοστοιχία, το Χόουραχ Σουπερφάστ Εξπρές, κοντά στο Μπαλασόρ, σύμφωνα με στελέχη των σιδηροδρόμων. Το δεύτερο τρένο εκτροχιάστηκε και τα βαγόνια του μπλέχτηκαν με τα συντρίμμια του πρώτου, σύμφωνα με τη σιδηροδρομική εταιρεία South Eastern Railway.

Στα πλάνα από το σημείο της καταστροφής διακρίνονται οι διασώστες που προσπαθούν να σκαρφαλώσουν στα συντρίμμια του ενός τρένου, αναζητώντας εγκλωβισμένους επιζώντες.
Για την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης έχουν κινητοποιηθεί ομάδες διασωστών από την πρωτεύουσα της Οντίσα, το Μπουμπανεσβάρ, που απέχει 200 χιλιόμετρα, και από την Κολκάτα, στη Δυτική Βεγγάλη, ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών Ασουίνι Βαϊσνάου. Έχουν επίσης κινητοποιηθεί η Δύναμη Ανταπόκρισης σε Εθνικές Καταστροφές, ομάδες διασωστών από άλλα κρατίδια καθώς και η πολεμική αεροπορία.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ινδία: Σιδηροδρομικό δυστύχημα με πάνω από 80 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες"

Ληστεία στο Μενίδι: Συνελήφθη 38χρονος που έσυρε γυναίκα για να της αρπάξει την τσάντα

Στόχος ληστή έγινε στις 17.15 το απόγευμα της Παρασκευής γυναίκα που εργάζεται σε σούπερ μάρκετ στο Μενίδι. 

Άντρας που επέβαινε σε μηχανάκι της άρπαξε την τσάντα την ώρα που βρισκόταν έξω από το κατάστημα και άρχισε να τη σέρνει. Η γυναίκα έπεσε κάτω, σύρθηκε για αρκετά μέτρα και τραυματίστηκε στο λαιμό και στο σώμα.

Ήταν τέτοια η δύναμη με την οποία έσερνε ο δράστης το θύμα, που θα μπορούσε να πνιγεί από το λουράκι της τσάντας. Πολίτης που είδε το περιστατικό ειδοποίησε μία ομάδα ΔΙ.ΑΣ. δίνοντας τα χαρακτηριστικά του δράστη, ο οποίος είχε κρύψει την πινακίδα κυκλοφορίας της μηχανής με ταινία.

Οι αστυνομικοί μετέβησαν αμέσως σε σημείο που αποτελεί στέκι τοξικομανών και μέσα σε περίπου 10 λεπτά εντόπισαν τον δράστη. Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό μέσα σε καταυλισμό, όπου τελικά ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Πρόκειται για έναν 38χρονο γνώριμο των Αρχών, ο οποίος είναι σεσημασμένος για ναρκωτικά και ληστείες.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι βρέθηκε και το μηχανάκι που χρησιμοποίησε στην επίθεση, κάτω από τη σέλα του οποίου βρισκόταν το πορτοφόλι του θύματος.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο τραυματισμένη. Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και σωματικές βλάβες, ενώ την έρευνα ανέλαβε το Τμήμα Ασφαλείας Μενιδίου. 

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ληστεία στο Μενίδι: Συνελήφθη 38χρονος που έσυρε γυναίκα για να της αρπάξει την τσάντα"

Καιρός αύριο: Ζέστη με 30 βαθμούς και ήλιο – Σε ποιες περιοχές θα πέσουν βροχές και καταιγίδες

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός αύριο, Σάββατο, 3 Ιουνίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Η θερμοκρασία θα πάρει την ανηφόρα, ισχυροί θα είναι άνεμοι στα πελάγη.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Αρχικά γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μόνο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα από τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες με βελτίωση από το απόγευμα. Επίσης τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα κεντρικά και βόρεια κυρίως ορεινά, θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στα νότια 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 28 με 29 και κατά τόπους τους 30 βαθμούς και στα νησιά τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου. 

Καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
 
Καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από το βράδυ σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια έως 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί 4 και στα νότια νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 και κατά τόπους έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικούς όμβρους κυρίως στις Κυκλάδες μέχρι το μεσημέρι.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 και στην Κρήτη 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Βελτίωση το βράδυ.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις αυξημένες με τοπικούς όμβρους τις πρωινές ώρες και πιθανώς στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες με βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ζέστη με 30 βαθμούς και ήλιο – Σε ποιες περιοχές θα πέσουν βροχές και καταιγίδες"

Παύλος Μαρινάκης: Θετικός στον κορωνοϊό ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ

Μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη θετικοί στον κορωνοϊό διαγνώστηκαν τόσο ο γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης όσο και ο στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ, Δημήτρης Τσιόδρας.

«Πριν λίγο βρέθηκα κι εγώ θετικός στον κορωνοϊό. Παραμένω προς το παρόν ασυμπτωματικός και ελπίζω πως σε λίγες μέρες θα μπορέσουμε να βρεθούμε ξανά από κοντά. Ένα μικρό -αναγκαστικό- διάλειμμα και συνεχίζουμε!», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter o κ. Μαρινάκης.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το απόγευμα της Παρασκευής έγινε γνωστό ότι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η επίσκεψή του στο Άγιο Όρος. Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει μία μικρή ενόχληση στο λαιμό και θα παραμείνει στο σπίτι του έως ότου διαγνωστεί αρνητικός.

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " Παύλος Μαρινάκης: Θετικός στον κορωνοϊό ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ"

Με κορονοϊό ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε για δεύτερη φορά θετικός στον κορονοϊό, όπως γνωστοποίησε και ο ίδιος με βίντεο που ανήρτησε στα social media.

Όπως ανέφερε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε τεστ και διαπίστωσε ότι νοσεί, με αποτέλεσμα να ακυρώνεται η περιοδεία του στην Χαλκιδική και η επίσκεψη που θα έκανε στο Άγιο Όρος την παραμονή και ανήμερα του Αγίου Πνεύματος. 

“Οι αγκαλιές και τα φιλιά της προεκλογικής περιόδου είναι πάντα πολύ ευχάριστα. Έχουν ενίοτε, όμως, και ένα τίμημα. Σήμερα, έκανα το τεστ του covid. Είμαι θετικός, οπότε θα χρειαστεί να παραμείνω για κάποιες μέρες στην οικεία μου. Δυστυχώς δεν θα μπορέσω να πάω στο Άγιο Όρος, όπως σχεδίαζα. Δεν πειράζει, όμως. Εκεί θα είμαι όμως να πάμε σε μία άλλη ευκαιρία. Αλλά, βέβαια TikTok πάντα θα μπορώ να κάνω, οπότε περιμένετε το επόμενο βίντεο μου”. 

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Με κορονοϊό ο Κυριάκος Μητσοτάκης"

Επιστολή της Ντόρας Μπακογιάννη στον πρόεδρο του ΕΛΚ για την κράτηση του Φρέντι Μπελέρη

H Ντόρα Μπακογιάννη ενημερώνει και κινητοποιεί το Συμβούλιο της Ευρώπης για την κράτηση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, με επιστολή που απέστειλε σήμερα στο ΕΛΚ.

Μετά την απόφαση για την συνέχιση της κράτησης του Φρέντι Μπελέρη, η επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας, σε συντονισμό με όλες τις πολιτικές ομάδες, ενεργοποιεί τα αντανακλαστικά της Συνέλευσης του Συμβουλίου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε επιστολή της προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αλλά και με ένα κείμενο-δήλωση που υπογράφεται από σύσσωμη την ελληνική αντιπροσωπεία και αποστέλλεται σε όλες τις εθνικές αντιπροσωπείες, η κ. Μπακογιάννη ζητά την στήριξη των βουλευτών του Συμβουλίου με στόχο την απελευθέρωση του εκλεγμένου δημάρχου, την δίκαιη μεταχείριση του από τις αλβανικές Αρχές και την δυνατότητα να υπερασπιστεί την αθωότητά του.

Μάλιστα, η πρώην υπουργός Εξωτερικών τονίζει ότι η Αλβανία, όπως και κάθε άλλη χώρα μέλος του Συμβουλίου, οφείλει να τηρεί το κράτος Δικαίου και τις αρχές της Ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, πολλώ δε μάλλον όταν αυτά σχετίζονται και με την δημοκρατική διαδικασία των δημοτικών εκλογών.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστολή της Ντόρας Μπακογιάννη στον πρόεδρο του ΕΛΚ για την κράτηση του Φρέντι Μπελέρη"

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον αστυνομικό που συνελήφθη για διακίνηση μεταναστών

Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα κι ένα πλημμέλημα άσκησε ο εισαγγελέας εις βάρος του αστυνομικού που συνελήφθη από τους «αδιάφθορους» της ΕΛΑΣ για εμπλοκή σε υπόθεση διακίνησης παράτυπων μεταναστών, μέσω του αερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, διώκεται για εγκληματική οργάνωση, διευκόλυνση εξόδου από το ελληνικό έδαφος πολιτών τρίτων χωρών (κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα) και πρόκληση – προσφορά για την τέλεση εγκλήματος (τα δύο πρώτα κακουργήματα, το τρίτο πλημμέλημα). Παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην 6η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από την οποία πήρε προθεσμία για την επόμενη εβδομάδα και μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση.

Η σύλληψή του έγινε χθες το μεσημέρι από συναδέλφους του της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος που τον παρακολουθούσαν επί μήνες, ερευνώντας την φερόμενη δράση του. Όπως έγινε γνωστό, ο κατηγορούμενος αστυνομικός, με βαθμό αστυνόμου β’ και συνδικαλιστική δράση, υπηρετεί στον αερολιμένα «Μακεδονία».

Όπως περιγράφεται στη δικογραφία, ο κατηγορούμενος έδωσε εντολή σε συνάδελφό του να επιτρέψει σε δύο πρόσφυγες από τη Συρία (αδέλφια και μεταξύ αυτών μία ανήλικη) να περάσουν την πύλη επιβίβασης με χρήση πλαστών διαβατηρίων, υπηκόων Εσθονίας. Προορισμός τους ήταν οι Βρυξέλλες.

Οι «αδιάφθοροι» της ΕΛΑΣ φέρεται να διαθέτουν στοιχεία που συνδέουν τον συλληφθέντα αστυνομικό και με άλλες περιπτώσεις διευκόλυνσης εξόδου παράτυπων μεταναστών από τη χώρα, φυσικά με το αζημίωτο, και σε συνεργασία με άγνωστους δράστες, μελών κυκλώματος.

Εκτός από τον αστυνομικό συνελήφθησαν και οι δύο Σύροι, κατηγορούμενοι για πλημμεληματικές πράξεις.

ΑΜΠΕ/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον αστυνομικό που συνελήφθη για διακίνηση μεταναστών"

Θεσσαλονίκη: Με 104 χλμ έτρεχε ο 27χρονος που παρέσυρε και εγκατέλειψε την Έμμα

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμπεται να δικαστεί ο 27χρονος οδηγός του αυτοκινήτου που παρέσυρε και εγκατέλειψε την 21 ετών φοιτήτρια Έμμα Καρυωτάκη, τον περασμένο Νοέμβριο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (στο ύψος της Καμάρας).

Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, παραπέμπεται να δικαστεί για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο, εγκατάλειψη τροχαίου ατυχήματος και οδήγηση χωρίς άδεια. Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσεται των ποινικών της ευθυνών η 20χρονη συνοδηγός του οχήματος (κατηγορείτο για συνέργεια στην επικίνδυνη οδήγηση και στην εγκατάλειψη).

«Έτρεχε με 104 χλμ/ώρα»

Όπως περιγράφεται στο βούλευμα, ο 27χρονος δεν ήταν ο ιδιοκτήτης του επίδικου αυτοκινήτου. Το δε αυτοκίνητο είχε υποστεί μετατροπές ώστε να πολλαπλασιαστεί η ιπποδύναμη και να αυξηθούν ιδιαίτερα οι επιδόσεις του, ενώ από την τεχνική πραγματογνωμοσύνη προέκυψε ότι ήταν τεχνικά ανασφαλές και επικίνδυνο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κατηγορούμενος οδηγός φέρεται να ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα η οποία έφτανε τα 104 χλμ/ώρα, με επιτρεπόμενο όριο τα 50 χλμ/ώρα.

Η άτυχη φοιτήτρια της Κτηνιατρικής Σχολής νοσηλεύτηκε πέντε μέρες στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου όπου τελικά άφησε την τελευταία της πνοή. Επιδεικνύοντας μεγαλείο ψυχής και παρά το βαθύ τους πένθος, οι γονείς προέβησαν σε δωρεά των οργάνων της.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/voria

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Με 104 χλμ έτρεχε ο 27χρονος που παρέσυρε και εγκατέλειψε την Έμμα"

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Έδωσε Πανελλήνιες – Εξετάστηκε στο θέμα της βίας κατά των γυναικών

Το εάν θα καταφέρει να δώσει Πανελλήνιες ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ή όχι, ήταν ένα θέμα που απασχόλησε τις τελευταίες ημέρες την κοινή γνώμη. Σήμερα, που ξεκίνησαν οι Πανελλήνιες για τα Γενικά Λύκεια, ο Μπάμπης Ανγνωστόπουλος έδωσε το παρόν και διαγωνίστηκε στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Για τις ανάγκες των Πανελληνίων, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μεταφέρθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές Μαλανδρινού, καθώς εκεί είναι το εξεταστικό κέντρο των κρατουμένων. Στις 9:00 π.μ. έφτασαν τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας στις φυλακές και η διαδικασία κύλησε ομαλά.

Η τραγική ειρωνεία της υπόθεσης, ήταν πως οι σημερινοί υποψήφιοι των Πανελλαδικών κλήθηκαν να αναπτύξουν το θέμα της «βίας κατά των γυναικών». Υπενθυμίζεται πως ο πιλότος, πριν δύο χρόνια, σκότωσε τη σύζυγό του, Καρολάιν Κράουτς, στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Κωνσταντίνος Δούνας, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Φωκίδας, στην εκπομπή «Το Πρωινό» με τον Γιώργο Λιάγκα, ο Αναγνωστόπουλος πήρε τα θέματα 9 το πρωί και η διαδικασία τελείωσε στις 12. Στην αίθουσα ήταν δύο επιτηρητές. Ο Αναγνωστόπουλος, κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών, ήταν συνεργάσιμος.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Έδωσε Πανελλήνιες – Εξετάστηκε στο θέμα της βίας κατά των γυναικών"

Κιβωτός του Κόσμου: Ως ύποπτοι στον εισαγγελέα ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα για απιστία, ξέπλυμα και υπεξαίρεση

Σε νέες εξηγήσεις ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων και δη κακουργηματικών κλήθηκαν από τον εισαγγελέα ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, αυτή τη φορά για τη δεύτερη μεγάλη δικογραφία, η οποία αφορά στα οικονομικά της «Κιβωτού του Κόσμου».

Συγκεκριμένα, ο ιδρυτής της ΜΚΟ και η πρεσβυτέρα καλούνται από τον εισαγγελέα να δώσουν εξηγήσεις για τα κακουργήματα της απιστίας σε βάρος της «Κιβωτού του Κόσμου», της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Τόσο ο πατέρας Αντώνιος όσο και η πρεσβυτέρα θα δώσουν τις εξηγήσεις τους – το πιθανότερο με γραπτά υπομνήματα - στην Οικονομική Αστυνομία, σύμφωνα με την παραγγελία που έχει δώσει ο εισαγγελέας που χειρίστηκε την σχετική δικογραφία, Ιωάννης Σέβης.

Για την υπόθεση αυτή ενδελεχή έρευνα είχε διενεργήσει έπειτα από εισαγγελική παραγγελία η Οικονομική Αστυνομία. Από τα ευρήματα της έρευνας αλλά και από άλλα στοιχεία φέρεται να προέκυψε πως το κακούργημα της απιστίας για το οποίο ελέγχεται τώρα ο ιεράς και η πρεσβυτέρα αφορά σε αναιτιολόγητες δαπάνες άνω των 190.000 ευρώ. Το ποσό αυτό, κατά τις ίδιες πληροφορίες, σχετίζεται με την αγορά από το ζεύγος ακίνητου στην Πωγωνιανή, τις επισκευές που έγιναν σε αυτό και την πληρωμή του φόρου μεταβίβασης. Τα συγκεκριμένα ποσά, όπως φέρεται να προέκυψε από τις έρευνες διακινήθηκαν με μετρητά.

Σε ό,τι αφορά στο αδίκημα της υπεξαίρεσης, η οποία φέρεται να ανέρχεται στα 467.000 ευρώ, αυτό αφορά σε χρηματικά ποσά που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της ΜΚΟ και το οποίο χρησιμοποιούσε ο πατέρας Αντώνιος. Ακόμη, από τις έρευνες φέρεται να εντοπίστηκαν χρήματα, κοσμήματα και χρυσές λίρες σε θυρίδες. Αμέσως μετά την παροχή εξηγήσεων από τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα, ο εισαγγελέας αφού μελετήσει και τα υπομνήματα που αυτοί θα καταθέσουν προς παροχή εξηγήσεων, θα αποφασίσει για την άσκηση ή μη ποινικής δίωξης σε βάρος τους.

Η ανάκριση

Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακριτική έρευνα για το σκέλος εκείνο που αφορά την διερευνώμενη σεξουαλική κακοποίηση δυο νεαρών αγοριών τροφίμων της «Κιβωτού του Κόσμου», ηλικίας 19 και 15 ετών. Για την υπόθεση ο πατέρας Αντώνιος αντιμετωπίζει το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροή (κακούργημα) και το επόμενο διάστημα θα κληθεί σε απολογία από τον ανακριτή. Ήδη, μάλιστα όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο ανακριτής έχει καλέσει για κατάθεση μάρτυρες, οι οποία είχαν καταθέσει και στη προανάκριση. Εν συνεχεία, μετά την εξέταση των μαρτύρων κλήση προς απολογία αναμένεται να λάβει και ο ιεράς.

Πάντως, ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» με υπόμνημα που είχε καταθέσει στον εισαγγελέα όταν είχε κληθεί και πάλι ως ύποπτος για εξηγήσεις σχετικά με αυτή την υπόθεση, είχε αρνηθεί κάθε καταγγελία σε βάρος του, κάνοντας λόγο για «κραυγαλέες αναλήθειες, φήμες, διαδόσεις, ψευδή και κατασκευασμένα δημοσιεύματα, με τη σύμπραξη καλοθελητών, που εποφθαλμιούν το έργο της Κιβωτού».

Υπενθυμίζεται πως η εισαγγελική έρευνα για τις ασέλγειες σε βάρος ανηλίκων, η οποία και κατέληξε σε κακουργηματική δίωξη σε βάρος του πατρός Αντωνίου, είχε ξεκινήσει τον περασμένο Νοέμβριο. Στο πλαίσιο αυτής, δυο νέοι ηλικίας 19 και 15 ετών κατήγγειλαν τον ιερέα για σεξουαλική κακοποίηση τους.

Συγκεκριμένα, στην κατάθεσή του, την οποία είχε αποκαλύψει το «Θέμα», ο 19χρονος πρώην σήμερα τρόφιμος της ΜΚΟ, περιέγραφε μεταξύ άλλων για τον πατέρα Αντώνιο: «Σε κάθε ευκαιρία, με χάιδευε στην πλάτη και έβαζε το χέρι του μέσα από το εσώρουχο μου …Μια φορά του είπα ότι, με πονάει η μέση και με έτριψε λίγο και ξαφνικά μου κατέβασε όλο το παντελόνι. Από κάποιο σημείο μετά, να πω εδώ ότι, όχι μόνο με χούφτωνε, όταν έβαζε το χέρι μέσα στο εσώρουχο μου». Ακολούθησε η κατάθεση - «φωτιά» ενός ακόμη νέου ηλικίας 15 ετών, ο οποίος επίσης κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίησή του από τον ιερά.

H δίκη

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της ίδιας δικογραφίας ποινικές διώξεις έχουν ασκηθεί και κατά επτά συνεργατών του πατρός Αντωνίου για σωματικές κακοποιήσεις παιδιών εντός των δομών της ΜΚΟ. Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι είναι, κατά περίπτωση, αυτά της βαριάς σωματικής βλάβης ανηλίκων κατά συρροή, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης ανηλίκων κατά συρροή, της απλής σωματικής βλάβης κατά συρροή, της απειλής σε βάρος ανηλίκων κατά συρροή, της έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο κατά συρροή και της συνέργειας σε απλή σωματική βλάβη κατά συρροή. Ως ηθικός των παραπάνω πράξεων, οι οποίες είναι όλες σε βαθμό πλημμελήματος, διώκεται ο πατέρας Αντώνιος. Μάλιστα, οι δικαστικές αρχές για τις παραπάνω πλημμεληματικές κατηγορίες διαχώρισαν τη δικογραφία από το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια (που βρίσκεται στην ανάκριση) λόγω κινδύνου παραγραφής των αδικημάτων, καθώς αυτά φέρονται να έχουν τελεστεί από τον Απρίλιο του 2018 έως τον Αύγουστο του 2022. Έτσι, ως προς αυτό το σκέλος της η υπόθεση θα εκδικασθεί από Τριμελές Πλημμελειοδικείο με κατηγορούμενους τον ιερέα και τους επτά συνεργάτες του, πρώην εργαζόμενους σήμερα σε δομές της Οργάνωσης.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κιβωτός του Κόσμου: Ως ύποπτοι στον εισαγγελέα ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα για απιστία, ξέπλυμα και υπεξαίρεση"

Εισαγγελική έρευνα μετά από δημοσιεύματα για ελλείψεις πυροπροστασίας στην Πρυτανεία του ΑΠΘ

Εισαγγελική έρευνα προκάλεσαν δημοσιεύματα για ελλείψεις πυροπροστασίας στο κτίριο της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έπειτα από ελέγχους που διενήργησαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Επιθεώρησης Εργασίας.

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρη Σμυρνή, παραγγέλθηκε προκαταρκτική έρευνα για να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της παραβίασης κανόνων οικοδομικής και της παρεμπόδισης αποτροπής κοινού κινδύνου.

Την έρευνα αναμένεται να φέρει εις πέρας η Πυροσβεστική.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Εισαγγελική έρευνα μετά από δημοσιεύματα για ελλείψεις πυροπροστασίας στην Πρυτανεία του ΑΠΘ"

Γκοφρέτες καλαμποκιού ανακαλεί ο ΕΦΕΤ

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), για τη διακίνηση από την πολωνική εταιρία “Good Food Products Sp. z o.o” στην ελληνική αγορά γκοφρετών καλαμποκιού, στην πρώτη ύλη των οποίων (καλαμπόκι) ανιχνεύθηκε η μη εγκεκριμένη φυτοπροστατευτική ουσία Chlorpyrifos.

Σε συνέχεια περαιτέρω διερεύνησης των Περιφερειακών Διευθύνσεων Κεντρικής Μακεδονίας & Αττικής του ΕΦΕΤ διαπιστώθηκε ότι τα εμπλεκόμενα προϊόντα είναι τα κάτωθι:

α) το προϊόν με εμπορική ονομασία «GOOD FOOD γκοφρέτα καλαμποκιού», βάρους 105g, και ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 16/12/23,

β) το προϊόν με εμπορική ονομασία «CRISPY BALANCE γκοφρέτα καλαμποκιού», βάρους 105g, και ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 16/12/23

O Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε την ανάκληση/απόσυρση των εν λόγω προϊόντων και βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Γκοφρέτες καλαμποκιού ανακαλεί ο ΕΦΕΤ"

Νέα εξέλιξη: Δεν τελειώνει το 2030 η βενζίνη και το ντίζελ στην Ελλάδα

Μία σημαντική είδηση βγήκε στο 3ο Micro Mobility Forum, όπου ήταν χορηγός επικοινωνίας το iEidiseis.gr.

Ο Σύμβουλος Γενικής Γραμματέως Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Γιάννης Τσελίκης, ανακοίνωσε επίσημα ότι η απαγόρευση των ταξινομήσεων αυτοκινήτων με θερμικούς κινητήρες θα ισχύσει από το 2035 και όχι από το 2030, όπως προβλεπόταν μέχρι σήμερα. Η σχετική διάταξη άλλαξε και εναρμονίστηκε με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, όπου καθορίζεται ως χρονικό όριο της συγκεκριμένης απαγόρευσης το 2035.

Η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει να αφορά έως το 2030 το ένα τρίτο των ταξινομήσεων καινούργιων επιβατικών οχημάτων ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Φαίνεται ωστόσο ότι πρόκειται για έναν ανέφικτο στόχο, οπότε υποχρεώθηκε σε πενταετή παράταση ζωής για τα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Αυτή τη στιγμή φτάνει ο στόλος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα τα 22.700 οχήματα, όταν ο συνολικός στόλος ξεπερνά τα 5 εκατ. οχήματα και μάλιστα μεγάλης ηλικίας. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η χώρα μας έχει τον πιο γερασμένο στόλο Ι.Χ. με μέση ηλικία 17 ετών, κάτι που αποτυπώνει την οικονομική δυσπραγία του μέσου Έλληνα. Αυτό δυσχεραίνει τη διείσδυση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας, καθώς τα μοντέλα της συγκεκριμένης τεχνολογίας είναι αρκετά ακριβότερα σε σχέση με τα συμβατικά παρά τα σημαντικά οικονομικά κίνητρα και τις επιδοτήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος ‘’Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ’’ με προϋπολογισμό ύψους 100 εκατ. ευρώ. Ωστόσο το 70% των αιτήσεων αφορά ηλεκτρικά δίκυκλα (ποδήλατα και σκούτερ), το 4% microcars και μόνο το 26% ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

Aγκάθι παραμένει και το δίκτυο υποδομών, όπου γίνονται πάντως μεγάλες επενδύσεις. Ενδεικτικά αναφέρουμε, ότι έως τα τέλη του 2025 προβλέπεται η τοποθέτηση 13.000 νέων φορτιστών και έως 100.000 έως το 2030. 

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Νέα εξέλιξη: Δεν τελειώνει το 2030 η βενζίνη και το ντίζελ στην Ελλάδα "

Μοναστηράκι: Συνελήφθησαν δύο Πακιστανοί που «ανέβασαν» στο διαδίκτυο βίντεο με απειλές και άσεμνες χειρονομίες

Σε σύλληψη δύο 16χρονων Πακιστανών στο Μοναστηράκι προχώρησαν χθες, 1 Ιουνίου 2023 αστυνομικοί της Ομάδας ΔΡΑΣΗ της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής καθώς είχαν ανεβάσει βίντεο στο διαδίκτυο με απειλές και άσεμνες χειρονομίες.

Οι δύο κατηγορούμενοι, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, απεικονίζονται σε ένα βίντεο που ανήρτησαν στο γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, TikTok να προβαίνουν σε απειλές και άσεμνες χειρονομίες.

Οι αστυνομικοί, έπειτα από στοχευμένες αναζητήσεις, εντόπισαν δύο άτομα, έξω από τον σταθμό του μετρό στο Μοναστηράκι, τα χαρακτηριστικά των οποίων έμοιαζαν με αυτά των εικονιζόμενων στο βίντεο και τους κάλεσαν για έλεγχο.

Μάλιστα, όταν οι κατηγορούμενοι είδαν τους αστυνομικούς τράπηκαν σε φυγή, αλλά ακινητοποιήθηκαν και οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, όπου ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες των αξιόποινων πράξεων.

Οι δύο συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους με τις κατηγορίες της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοιας και απείθειας, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Να σημειωθεί πως το εν λόγω βίντεο έχει διαγραφεί από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Μοναστηράκι: Συνελήφθησαν δύο Πακιστανοί που «ανέβασαν» στο διαδίκτυο βίντεο με απειλές και άσεμνες χειρονομίες"

Δημοσκόπηση GPO: Στις 20,4 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Επτακομματική Βουλή – Ποιοι σκέφτονται να ψηφίσουν διαφορετικά

Με δεδομένη την επικράτηση της ΝΔ στις επόμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου στην δημοσκόπηση της GPO για τα Παραπολιτικά έχει ενδιαφέρον το πως διαμορφώνονται οι συσχετισμοί αλλά και πόσα κόμματα φαίνεται με βάση τα τωρινά δεδομένα να μπαίνουν στη Βουλή. 

Ενδιαφέρον έχει επίσης το γεγονός ότι στην συγκεκριμένη δημοσκόπηση το 23,2% των συµµετεχόντων λέει ότι σκέφτεται να ψηφίσει διαφορετικά. Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, σε ποσοστό 25% και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, σε ποσοστό 23,6%.

Επίσης, σε ποσοστό 75,2% οι ερωτηθέντες πιστεύουν ότι η Νέα ∆ηµοκρατία θα καταφέρει να σχηµατίσει αυτοδύναµη κυβέρνηση.

Επίσης, οι πολίτες εκτιμούν σε ποσοστό 70,2% ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να είναι το δεύτερο κόµµα. Το 42,2%, θα ήθελε να δει το ΠΑΣΟΚ να καταλαµβάνει τον ρόλο της αξιωµατικής αντιπολίτευσης.

Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι 20,4%. 

Πιο αναλυτικά: 

ΝΔ 41,1%

ΣΥΡΙΖΑ 20,7%

ΠΑΣΟΚ 11,4%

ΚΚΕ 6,3%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3,6%

ΝΙΚΗ 3,1%

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 4,3%

ΜΕΡΑ25 1,6%

ΑΛΛΟ 1,5%

ΛΕΥΚΟ/ΑΚΥΡΟ 1,1%

ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 5,3%

 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση GPO: Στις 20,4 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Επτακομματική Βουλή – Ποιοι σκέφτονται να ψηφίσουν διαφορετικά"

Κοζάνη: Κινητοποιήσεις για τη χωροθέτηση φωτοβολταϊκών πάρκων

Σε κινητοποιήσεις προκαλούν κάτοικοι της περιοχής Κοζάνης, ενάντια στην προοπτική δημιουργίας φωτοβολταϊκών πάρκων. Με συνθήματα κατά της δημιουργίας φωτοβολταϊκών πάρκων, πολίτες από την Κοζάνη, το Ξυνό Νερό, το Βόιο και την Εορδαία, συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης σε ένα μαζικό συλλαλητήριο.

Ένωσαν τις φωνές τους οι κάτοικοι από κάθε γωνιά της Δυτικής Μακεδονίας, ζητώντας – όπως τόνισαν – να μείνουν μακριά από κατοικημένες περιοχές τα φωτοβολταϊκά, να μείνουν ελεύθερα τα βουνά, οι περιοχές Natura και να εισακουστεί η επιθυμία των κατοίκων. Λένε ναι στις ΑΠΕ αλλά όχι στην άναρχη και χωρίς μέτρο εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και ανεμογεννητριών.

 

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κοζάνη: Κινητοποιήσεις για τη χωροθέτηση φωτοβολταϊκών πάρκων"

Ο ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου καταγγέλλει τον Βελόπουλο για «παράνομες οικονομικές συναλλαγές»

Τις «οικονομικές συναλλαγές του Κυριάκου Βελόπουλου με εγκαταβιούντες στο Άγιο Όρος» καταγγέλλει με σημερινή της ανακοίνωση η Μονή Εσφιγμένου, και εξαπολύει πυρά κατά του προέδρου του Ελληνικής Λύσης.

Πιο αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του, ο ηγούμενος Βαρθολομαίος αναφέρει ότι «την 1η Ιουνίου ο Κυριάκος Βελόπουλος σε τηλεοπτική εκπομπή επιβεβαίωσε:

  • τις παράνομες οικονομικές-εμπορικές συναλλαγές του με εγκαταβιούντες στο Άγιο Όρος
  • την πώληση προϊόντων αμφίβολης ασφάλειας που παράγονται σε παράνομη βιοτεχνική μονάδα στο Άγιο Όρος, όπου δεν γίνεται κανένας έλεγχος για την ασφάλεια των προϊόντων για χρήση από ανθρώπους
  • την χρηματοδότηση καταληψιών κτηρίων και αγροκτημάτων Αγίου Όρους

Παράλληλα μετέδωσε ψευδείς ειδήσεις για τα τεκταινόμενα στο Άγιο Όρος (για δήθεν πεινασμένους μοναχούς κτλ)».

Και συνεχίζει:

«Ο Βελόπουλος αυτοπαρουσιάζεται ως δήθεν υπερασπιστής της Ορθοδοξίας, ενώ υποστηρίζει τον αρχηγό της κατάληψης, ο οποίος υβρίζει τους Αγίους Παΐσιο και Πορφύριο, δεν ήταν ποτέ ιερέας ή απλός πιστός της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και επιθυμεί να βγει ένας "Έλληνας Χίτλερ"».

Σύμφωνα με τον ηγούμενο Βαρθολομαίο, «οι καταληψίες αν και δεν έχουν ουδεμία σχέση με το Άγιο Όρος, προσπαθούν πάση θυσία να παραμείνουν στο Άγιο Όρος με σκοπό την διατήρηση της παράνομης εμπορικής δραστηριότητας».

Καταλήγοντας, υπογραμμίζει, πως «από την διατήρηση της κατάληψης κερδίζουν:

  • όσοι έχουν εμπορικές συναλλαγές μαζί τους
  • όσοι πολιτικοί υποστηρίζονται από τους καταληψίες και εμφανίζονται ψευδώς ως υποστηριζόμενοι από το Άγιο Όρος. Αν οι καταληψίες αποχωρήσουν - ως οφείλουν - από το Άγιο Όρος, δεν θα μπορούν να προσφέρουν τέτοιες "υπηρεσίες" σε πολιτικούς».

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Ο ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου καταγγέλλει τον Βελόπουλο για «παράνομες οικονομικές συναλλαγές» "

Επεισόδιο στο Κτηματολόγιο Ρόδου – Πιάστηκαν στα χέρια πολίτης και υπάλληλος

Σοβαρό επεισόδιο προκλήθηκε σήμερα στο Κτηματολόγιο της Ρόδου, όταν πολίτης συνεπλάκη με υπάλληλο.

Ο πολίτης αρχικά λογομάχησε με γυναίκα υπάλληλο και όταν ένας συνάδελφός της έσπευσε να κατευνάσει τα πνεύματα, η κατάσταση εκτροχιάστηκε  και πιάστηκαν στα χέρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ροδιακή» ο υπάλληλος χτύπησε στο κεφάλι τον πολίτη με ένα κάδρο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Αυτή την ώρα και οι δύο βρίσκονται στο Αστυνομικό Τμήμα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδιο στο Κτηματολόγιο Ρόδου – Πιάστηκαν στα χέρια πολίτης και υπάλληλος"

Απεβίωσε ο πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος

Ο πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος έφυγε από τη ζωή σήμερα (02.06.2023) σε ηλικία 67 ετών. Τα τελευταία χρόνια, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο Μιχαήλ Κωσταράκος ήταν αρχηγός ΓΕΕΘΑ από την 1η Νοεμβρίου του 2011 μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου 2015, ενώ διετέλεσε και Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Ο Μιχαήλ Κωσταράκος γεννήθηκε το 1956 στη Θεσσαλονίκη και είχε καταγωγή από τη Μάνη. Αποφοίτησε από το Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1974 και αποφοίτησε ως Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού το 1978.

Παρακολούθησε όλα τα εθνικά σχολεία του Πυροβολικού Μάχης και Α/Α Πυροβολικού καθώς επίσης και την Ανώτατη Σχολή Πολέμου και τη Σχολή Εθνικής Αμύνης. Παρακολούθησε σχολεία του Α/Α συστήματος Κ/Β HAWK στις ΗΠΑ (Fort Bliss, TX) και στο Βέλγιο (NPC, Glons).

Kατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, έχει υπηρετήσει σε διάφορες Μονάδες Πυροβολικού και Κ/Β HAWK καθώς επίσης και σε θέσεις εθνικών και διεθνών Επιτελείων. Υπηρέτησε στο Διεθνές Στρατιωτικό Επιτελείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στα Τμήματα Πληροφοριών (Intelligence) και Τρεχουσών Επιχειρήσεων (Cur Ops) αντίστοιχα. Διετέλεσε Διοικητής της 117 ΜΠΠ, της 181 ΜΚ/Β HAWK, της 96 ΑΔΤΕ στη Χίο και της XII Μ/Κ ΜΠ «ΕΒΡΟΣ».

Ήταν πτυχιούχος του πολιτικού τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού «Διπλωματικών και Στρατηγικών Σπουδών».

Έχει τιμηθεί με τα κάτωθι παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις:

  • Μεγαλόσταυρος του Τάγματος του Φοίνικα
  • Ανώτερος Ταξιάρχης του Τάγματος της Τιμής
  • Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Α' Τάξεως
  • Διαμνημόνευση Αρχηγίας Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας
  • Αστέρας Αξίας και Τιμής
  • Διαμνημόνευση Αξίας και Τιμής
  • Διαμνημόνευση Ηγεσίας Σχηματισμού- Μεγάλης μονάδος Α' Τάξεως
  • Διαμνημόνευση Ευδοκίμου Διοικήσεως Α' Τάξεως
  • Διαμνημόνευση Υπηρεσιών Αξιωματικού Επιτελούς Α' Τάξεως
  • Διαμνημόνευση Ειρηνευτικών Αποστολών
  • Αναμνηστικό μετάλλιο ΝΑΤΟ για τα Βαλκάνια (non Article 5)

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Απεβίωσε ο πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος"

Κολωνός: Ακόμα μια σύλληψη για το βιασμό της 12χρονης

Σε ακόμα μια σύλληψη προχώρησε η αστυνομία για την υπόθεση του βιασμού και της μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για 48χρονο από τον Μπανγκλαντές, ο οποίος κατηγορείται ότι πλήρωσε για να βιάσει την ανήλικη. Θα οδηγηθεί και αυτός στον εισαγγελέα, όπως και οι 7 που συνελήφθησαν την Πέμπτη (02.06.2023).

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της ΕΛΑΣ

«Στο πλαίσιο διερευνώμενης υπόθεσης μαστροπείας στον Κολωνό από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη δυνάμει σχετικού εντάλματος, σήμερα Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023, αλλοδαπός, κατηγορούμενος για γενετήσια πράξη με ανήλικη έναντι αμοιβής, της οποίας η παθούσα συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη όχι όμως και τα δέκα πέντε έτη, κατ’ εξακολούθηση. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κολωνός: Ακόμα μια σύλληψη για το βιασμό της 12χρονης"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κόρινθο: Το «πρόεδρε έλα με φόρα» έγινε «πρόεδρε έλα με φόρους»

Σε συγκέντρωση στην Κόρινθο μίλησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αφού πέρασε και από το Λουτράκι. Αναφερόμενος στις εκλογές της 25ης Ιουνίου είπε ότι ξεκινάμε από την αρχή και αναφέρθηκε στο αλαλούμ των δηλώσεων που έγιναν από στελέχη της αντιπολίτευσης για το φορολογικό. «Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι είτε ΣΥΡΙΖΑ είτε ΠΑΣΟΚ αγαπάνε τους φόρους», είπε και τόνισε: «Το “πρόεδρε έλα με φόρα” έγινε “πρόεδρε έλα με φόρους”».

«Η μεγάλη λαϊκή προοδευτική παράταξη της χώρας είναι η Νέα Δημοκρατία. Διότι πάντα είχαμε χρέος να στηρίζουμε τους πιο αδύναμους και πάντα φυσικά ήμασταν εμείς αυτοί φίλες και φίλοι που δίναμε μεγάλη έμφαση στα εθνικά ζητήματα», είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και πρόσθεσε: «Γνωρίζετε τι σημαντική δουλειά έγινε την προηγούμενη τετραετία για να ισχυροποιήσουμε τη θέση της χώρας. Γνωρίζετε ότι παραλάβαμε μία χώρα ξέφραγο αμπέλι και σήμερα η Ελλάδα έχει σύνορα και στη θάλασσα και στη ξηρά. Γνωρίζετε την κατάσταση στην οποία είχαν βρεθεί οι Ένοπλες Δυνάμεις μας και χθες, μόλις χθες το Αμερικανικό Κογκρέσο πήρε μία πάρα πολύ σημαντική απόφαση. Απελευθέρωσε και τυπικά, έδωσε την έγκρισή του για την απόκτηση από την πατρίδα μας, των υπερσύγχρονων αεροσκαφών F-35».

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι: «Όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία. Έγιναν με σκληρή δουλειά και αυτή η δουλειά πρέπει να συνεχιστεί. Διότι τίποτα από αυτά που πετύχαμε δεν είναι δεδομένο».

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ακόμα ότι «η χώρα χρειάζεται ακόμα μία τετραετία Νέας Δημοκρατίας για να μπορέσει οριστικά να γυρίσει σελίδα, για να κάνει το μεγάλο άλμα προς την Ευρώπη, για να μπορέσουμε να συντηρήσουμε αυτήν την υψηλή ανάπτυξη την οποία έχουμε πετύχει και για να είμαστε και σίγουρες και σίγουροι ότι αυτή η ανάπτυξη τελικά έχει αποτύπωμα στη ζωή του κάθε Έλληνα πολίτη».

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη σε συγκέντρωση πολιτών στην Κόρινθο:

«Σας ευχαριστώ, σας ανταποδίδω την αγάπη που μου δίνετε, την εμπιστοσύνη που δείξατε στη Νέα Δημοκρατία, δίνοντάς μας μία συγκλονιστική νίκη στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Κρατάμε, όπως είπες Δήμαρχέ μου, ζωντανή την ελπίδα ότι στις 25 Ιουνίου θα πετύχουμε ακόμα μεγαλύτερη νίκη, για μία ισχυρή Ελλάδα, με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία στο τιμόνι της χώρας.

Θέλω να σας πω, πόσο χαίρομαι κάθε φορά που έρχομαι στην Κορινθία. Δεν ξεχνώ, ίσως κάποιοι το θυμάστε, ότι ξεκίνησα την πολιτική μου διαδρομή ως υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας από το Ξυλόκαστρο.

Κάθε φορά που έρχομαι εδώ στα όμορφα μέρη σας, βλέπω ολοένα και περισσότερο κόσμο. Βλέπω αυτό το πλατύ ποτάμι, το οποίο συντάχθηκε με τη Νέα Δημοκρατία στις προηγούμενες εκλογές και μας έδωσε μία μεγάλη, μία ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης να πάμε την Ελλάδα πιο μπροστά, πιο ψηλά, πιο τολμηρά.

Να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος. Πρέπει να σας πω ότι για εμένα, για όλους τους συνεργάτες μας, για όλο το εξαιρετικό ψηφοδέλτιο το οποίο έχετε εδώ στην Κορινθία, ήταν μία μεγάλη επιβράβευση. Μία επιβράβευση μιας δουλειάς τετραετίας.

Σκύψαμε πάνω στα προβλήματα. Μου έλεγε στο Λουτράκι ένας μικρός επιχειρηματίας, μια κουβέντα που την ακούω πολύ συχνά όταν περιοδεύω σε εμπορικούς δρόμους. Μου είπε: «σας ευχαριστώ που μας κρατήσατε ζωντανούς στη διάρκεια της πανδημίας και σήμερα έχουμε δουλειά και μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία».

Ήταν, λοιπόν, αυτές οι εκλογές μία επιβράβευση μιας συνολικής προσπάθειας. Εν μέσω μεγάλων δυσκολιών, βάλαμε τα θεμέλια για μία καλύτερη Ελλάδα και αυτό οι πολίτες μάς το πίστωσαν και γύρισαν την πλάτη, ταυτόχρονα, στην τοξικότητα, στο μίσος, στο διχασμό. Κέρδισε η ενότητα, η προοπτική και η ελπίδα σε αυτές τις εκλογές.

Αυτό είναι ένα πολύ ενθαρρυντικό μήνυμα, φίλες και φίλοι, και για το μέλλον. Διότι μπορεί μεν να πετύχαμε μια μεγάλη νίκη, που μας δίνει ακόμα περισσότερο ενθουσιασμό, θέλω όμως να το ξαναπώ και εδώ από την Κόρινθο: τίποτα δεν έχει τελειώσει.

Η κάλπη το πρωί της 25ης Ιουνίου θα είναι και πάλι άδεια. Το αποτέλεσμα δεν προσμετράται στη δεύτερη εκλογή. Εδώ δεν είναι αγώνας ποδοσφαίρου που έχουμε κερδίσει με 4-0 και κρατάμε το σκορ για τη ρεβάνς. Εδώ ξεκινάμε από την αρχή και ο στόχος είναι ένας: ακόμα υψηλότερα ποσοστά για τη Νέα Δημοκρατία παντού στην Ελλάδα. Kαι την τρίτη έδρα, εδώ στην Κορινθία, να την πάρουμε. Και την τέταρτη.

Αλλά για να γίνει αυτό θα συμπιέσουμε λίγο τους αντιπάλους μας. Δεν μου αρέσει πολύ -καθ’ όλη τη διάρκεια και της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου- να μιλάμε πολύ για τους αντιπάλους μας. Εξάλλου, φροντίζουν να τα λένε όλα οι ίδιοι. Να μας θυμίζουν ότι τελικά όλοι αγαπούν εξίσου τους φόρους στην αντιπολίτευση, είτε είναι ΣΥΡΙΖΑ, είτε είναι ΠΑΣΟΚ. Και μάλλον θα πρέπει να ξανασκεφτούν το σύνθημα. Το διάβαζα κάπου και μου έκανε εντύπωση τώρα στο Twitter καθώς ερχόμουν, το «Πρόεδρε έλα με φόρα» έγινε «Πρόεδρε έλα με φόρους».

Λοιπόν, εμείς φόρους δεν θέλουμε, εμείς κόψαμε τους φόρους. Kόψαμε τους φόρους για όλες και για όλους, όπως είχαμε δεσμευτεί. Προσέξτε, όμως, κόψαμε τους φόρους και ταυτόχρονα πετύχαμε τους δημοσιονομικούς μας στόχους.

Διότι όταν η οικονομία αναπτύσσεται πιο γρήγορα, τότε και το κράτος έχει περισσότερα χρήματα να στηρίξει την παιδεία και την υγεία. Τότε οι επιχειρηματίες θα επενδύουν περισσότερο.

Εδώ, στην Κορινθία, ξέρετε πόσες καινούργιες επενδύσεις γίνονται και μπορούν να γίνουν ακόμα. Είτε μιλάμε για τη μεταποίηση, είτε μιλάμε για τον πρωτογενή τομέα, είτε μιλάμε για τον τουρισμό, είτε μιλάμε για την υψηλή τεχνολογία. Και ο Δήμαρχος ξέρει ότι στεκόμαστε αρωγοί πάντα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δίνοντάς της περισσότερους πόρους από όσους είχε ποτέ διαχειριστεί τις τελευταίες δεκαετίες, για να μπορεί να προχωρά σε μεγάλα αναπτυξιακά έργα.

Πράγματι, τα μπαζώματα του Αγίου Νικολάου τα είχα προσέξει την προηγούμενη φορά που είχα έρθει. Και λέω, είναι δυνατόν, αυτή η έκταση μέσα στην πόλη να παραμένει έτσι αναξιοποίητη; Προχωράει, λοιπόν, και αυτό το έργο και θα γίνει μια μεγάλη πολύ σημαντική αστική ανάπλαση για την Κόρινθο, από την οποία θα ωφεληθείτε όλες και όλοι.

Για όλους τους Δημάρχους οι οποίοι είναι εδώ -ο καθένας ξεχωριστά γνωρίζει πόσους πόρους πήρε από το Υπουργείο Εσωτερικών και πόσα έργα μπόρεσε να υλοποιήσει.

Γιατί εμείς, ξέρετε, δεν μιλάμε για τα έργα μας, εμείς μπορούμε να μιλάμε με τα έργα μας. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά, μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας, της υπεύθυνης δύναμης του ρεαλιστικού πραγματισμού και όσων ακόμα ονειρεύονται, ελπίζουν σε μια επιστροφή στο παρελθόν.

Οπότε αυτό το οποίο θέλω να τονίσω και από εδώ, φίλες και φίλοι, είναι ότι τίποτα δεν έχει κριθεί. Πρέπει όλες και όλοι να πάμε να ψηφίσουμε με τον ίδιο ενθουσιασμό στις κάλπες της 25ης Ιουνίου για τον απλούστατο λόγο -έχετε δει και εσείς την αριθμητική του εκλογικού νόμου- ότι μπορεί, αν έχουμε περισσότερα κόμματα στη Βουλή, να ανέβει ο πήχης της αυτοδυναμίας.

Γι’ αυτό και θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι την επόμενη Δευτέρα των εκλογών, η χώρα θα έχει επιτέλους μία σταθερή κυβέρνηση, με ισχυρή πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο.

Θέλω να σας θυμίσω ότι αν δεν ήταν η κάλπη της απλής αναλογικής, σήμερα θα είχαμε ήδη αυτή τη σταθερή κυβέρνηση. Δεν πειράζει, θα χρειαστούμε μια εκλογή ακόμα, αλλά είναι μια ευκαιρία να πάμε ακόμα καλύτερα στις επόμενες εκλογές. Και θα πάμε.

Θα πάμε, γιατί βλέπω σε όλη την Ελλάδα αυτό το πλατύ «γαλάζιο ποτάμι» στο οποίο συντάσσονται όχι μόνο παραδοσιακοί φίλοι της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και νέοι φίλοι μας οι οποίοι ήρθαν μαζί μας. Αφενός γιατί μας επιβράβευσαν για τη δουλειά που κάναμε, αλλά αφετέρου γιατί πιστεύουν στο πρόγραμμά μας και στο όραμά μας για μία καλύτερη Ελλάδα.

Γι’ αυτά θέλουμε να μιλάμε αυτές τις τρεις εβδομάδες μέχρι τις εκλογές. Για το πώς θα αυξήσουμε τους μισθούς για την καθεμία και τον καθένα, πώς θα στηρίξουμε τη μικρομεσαία επιχείρηση, πώς θα μειώσουμε, προσέξτε, κι άλλο τους φόρους.

Εμείς θα καταργήσουμε το τέλος επιτηδεύματος μέσα στην τετραετία και θα μειώσουμε και τα τεκμήρια κατά 30%.
Αλλά θέλω να τονίσω κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό: την αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε επιπρόσθετο παιδί, τη στήριξη των δημοσίων υπαλλήλων που έχουν παιδιά με αναμόρφωση του ειδικού μισθολογίου.

Γιατί το λέω αυτό; Το μεγαλύτερο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας, φίλες και φίλοι, είναι η υπογεννητικότητα. Πρέπει να στηρίξουμε τις οικογένειες και ειδικά τις εργαζόμενες μητέρες και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να μπορούν εύκολα να κάνουν παιδιά, χωρίς να σκέφτονται τις οικονομικές επιπτώσεις μιας τέτοιας απόφασης.

Έχουμε σχέδιο και για αυτόν τον τομέα. Έχουμε σχέδιο και για την Παιδεία, έχουμε σχέδιο για την Υγεία, για το πώς θα αναμορφώσουμε τα νοσοκομεία μας, τα κέντρα υγείας, για τις προληπτικές εξετάσεις, οι οποίες ήδη δρομολογούνται, για το πώς θα στηρίξουμε τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.

Διάβαζα, σήμερα, μια πολύ όμορφη συνέντευξη ενός φίλου μου, τον οποίον γνώρισα άστεγο -ακούστε την ιστορία, έχει ενδιαφέρον- στο Λιμάνι του Πειραιά. Εμείς για πρώτη φορά δρομολογήσαμε ένα πρόγραμμα για τους αστέγους και ο άνθρωπος αυτός έχει σπίτι και δουλειά.

Και μας λέει ένα μεγάλο «ευχαριστώ» γιατί για πρώτη φορά κάποιος ενδιαφέρθηκε για αυτούς τους συμπολίτες μας. Το λέω αυτό γιατί έχω κουραστεί να ακούω από κάποιους άλλους ότι δήθεν αυτοί είναι οι προοδευτικοί. Όχι, φίλες και φίλοι, η μεγάλη λαϊκή προοδευτική παράταξη της χώρας είναι η Νέα Δημοκρατία. Διότι πάντα είχαμε χρέος να στηρίζουμε τους πιο αδύναμους και πάντα φυσικά ήμασταν εμείς αυτοί, φίλες και φίλοι, που δίναμε μεγάλη έμφαση στα εθνικά ζητήματα.

Γνωρίζετε τι σημαντική δουλειά έγινε την προηγούμενη τετραετία για να ισχυροποιήσουμε τη θέση της χώρας. Γνωρίζετε ότι παραλάβαμε μία χώρα «ξέφραγο αμπέλι» και σήμερα η Ελλάδα έχει σύνορα και στη θάλασσα και στη ξηρά.

Γνωρίζετε την κατάσταση στην οποία είχαν βρεθεί οι Ένοπλες Δυνάμεις μας. Και μόλις χθες το Αμερικανικό Κογκρέσο πήρε μία πάρα πολύ σημαντική απόφαση. Απελευθέρωσε και τυπικά, έδωσε την έγκρισή του για την απόκτηση από την πατρίδα μας των υπερσύγχρονων αεροσκαφών F-35. Όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία. Έγιναν με σκληρή δουλειά και αυτή η δουλειά πρέπει να συνεχιστεί. Διότι τίποτα από αυτά που πετύχαμε δεν είναι δεδομένο.

Η χώρα χρειάζεται ακόμα μία τετραετία Νέας Δημοκρατίας, για να μπορέσει οριστικά να γυρίσει σελίδα. Για να κάνει το μεγάλο άλμα προς την Ευρώπη, για να μπορέσουμε να συντηρήσουμε αυτή την υψηλή ανάπτυξη την οποία έχουμε πετύχει και για να είμαστε και σίγουρες και σίγουροι ότι αυτή η ανάπτυξη τελικά έχει αποτύπωμα στη ζωή του κάθε Έλληνα πολίτη.

Γι’ αυτό, λοιπόν, η κάλπη αυτή έχει τόσο μεγάλη σημασία. Ουσιαστικά, μία πρόταση διακυβέρνησης υπάρχει: μόνο η Νέα Δημοκρατία, αυτή τη στιγμή, μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις να κερδίσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, διότι και η αντιπολίτευση φρόντισε να βγει από αυτό το παιχνίδι, αφού μας λένε ότι δεν θέλουν να συνεργαστούν μαζί μας και διαγωνίζονται ουσιαστικά για τα πρωτεία της αντιπολίτευσης.

Τους λέμε, «κάντε εσείς τη δική σας τη δουλειά» αλλά θυμηθείτε ότι «στις εκλογές οι πολίτες ψηφίζουν για κυβέρνηση και όχι για αντιπολίτευση» και κυβέρνηση θα είναι πάλι η Νέα Δημοκρατία με τη δική σας εμπιστοσύνη. Τέλος, σε όσους ισχυρίζονται, ακόμα και σήμερα, ότι «δεν θέλουν τη Νέα Δημοκρατία παντοδύναμη» -είναι το καινούριο αυτό τροπάριο το οποίο ακούμε από την αντιπολίτευση- τους απαντώ πολύ απλά με μία φράση: παντοδύναμος είναι ο ελληνικός λαός. Αυτός αποφασίζει τελικά, αυτός δίνει την εξουσιοδότηση σε αυτούς οι οποίοι θα τον κυβερνήσουν την επόμενη μέρα και δεν νοείται κανείς να αμφισβητεί τη βούλησή του.

Φίλες και φίλοι, θέλω πριν κλείσει οριστικά η φωνή μου, διότι είμαστε σε αυτή τη φάση της προεκλογικής περιόδου όπου κουράζονται πολύ οι φωνητικές χορδές, να σας πω και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Όχι μόνο για την παρουσία σας εδώ. Για τον αγώνα σας, για την αγάπη σας, για τον ενθουσιασμό σας, για την αισιοδοξία σας και δεσμεύομαι μετά τις εκλογές να ξαναέρθω. Θα έρθω στον τρύγο στη Νεμέα, λοιπόν, μετά τις εκλογές να πιούμε ένα ωραίο Αγιωργίτικο, να γιορτάσουμε τη μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

Να είστε καλά. Σας ευχαριστώ πολύ. Καλή δύναμη και καλό αγώνα.»

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κόρινθο: Το «πρόεδρε έλα με φόρα» έγινε «πρόεδρε έλα με φόρους»"

Πέθανε η Νόνικα Γαληνέα – Οι συνεργασίες με ιερά «τέρατα» και ο μεγάλος έρωτας με τον Αλέκο Αλεξανδράκη

Πέθανε σε ηλικία 85 ετών η μεγάλη θεατρική ηθοποιός Νόνικα Γαληνέα.

Η Νόνικα Γαληνέα έφυγε από τη ζωή λίγες ημέρες πριν τα γενέθλιά της, τα οποία ήταν στις 8 Ιουνίου.

Μέχρι το τέλος ήταν στο πλευρό της η οικογένειά της και οι κόρες της. Μία από αυτές, η Αριέττα Μουτούση έχει επίσης σημαντική καριέρα ως ηθοποιός.

Η Νόνικα Γαληνέα γεννήθηκε στις 8 Ιουνίου του 1938. Πήγε αρχικά σχολείο στην Νέα Μάκρη και στα 14 πήγε στην Φλωρεντία. Συνέχισε σε αγγλικό σχολείο στην Ελβετία και στα 18 της γράφτηκε στο Densons Secretarial College στο Λονδίνο, ενώ στη συνέχεια σπούδασε στο Weber Douglas School of Singing and dramatic art.

Παντρεύτηκε τον Νίκο Μουτούση στην Ελλάδα, με τον οποίο έζησε 5 χρόνια στο Παρίσι και έκαναν 3 παιδιά, τις δίδυμες Αλεξία και Αριέττα και την Μαρία-Αμαλία. Υπήρξε επίσης και ζευγάρι για 21 χρόνια με τον Αλέκο Αλεξανδράκη, που όπως έχει αναφέρει γνώρισε όταν συμπρωταγωνιστούσαν στο Θέατρο Μετροπόλιταν.

Η πορεία της στο «σανίδι» ξεκίνησε το 1963 μετά από εξετάσεις στο Θέατρο Τέχνης, εκεί όπου έπαιξε και την πρώτη της παράσταση η οποία ήταν οι «Όρνιθες» του Αριστοφάνη. Εκεί συνεργαζόταν με «τέρατα» του θεάτρου όπως ο Κάρολος Κουν, ο Δημήτρης Χορν, η Κατίνα Παξινού, ο Αλέξανδρος Μινωτής, ο Δημήτρης Μυράτ κ.α.

Από τo 1969 άρχισε η συνεργασία με τον Αλέκο Αλεξανδράκη, και μαζί δημιούργησαν το Θέατρο Ιλίσια και το Στούντιο Ιλίσια.

Συνεργάστηκε επίσης με το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Αμφιθέατρο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και έδωσε παραστάσεις και στη Μεγάλη και στη Μικρή Επίδαυρο καθώς και στο Κόβεντ Γκάρντεν στο Λονδίνο. Μάλιστα είναι η μοναδική Ελληνίδα ηθοποιός που έπαιξε δύο φορές στο Κόβεντ Γκάρντεν, στα αγγλικά.

Έχει συνεργαστεί επίσης με μεγάλους καλλιτέχνες όπως ο Μίνως Βολανάκης, ο Γιάννης Κόκκος, ο Σπύρος Ευαγγελάτος, ο Μιχάλης Κακογιάννης, ο Ανδρέας Βουτσινάς, ο Stuart Burge, ο Διονύσης Φωτόπουλος κ.α.

Ένα μεγάλο διάστημα της ζωής της έχει ζήσει στο Λονδίνο. Έχει μεταφράσει 17 θεατρικά έργα, πολλά εκ των οποίων έχουν δημοσιευτεί.

Έχει εκδώσει την αυτοβιογραφία της σε βιβλίο με τίτλο «Η ζωή μου», όπως και το βιβλίο «Επέστρεφε».

Το 2006, βραβεύτηκε με το έπαθλο «Κυβέλη» για την προσφορά της στο ελληνικό θέατρο.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Πέθανε η Νόνικα Γαληνέα – Οι συνεργασίες με ιερά «τέρατα» και ο μεγάλος έρωτας με τον Αλέκο Αλεξανδράκη"

Τέμπη: Νέες διώξεις κατά πέντε στελεχών του ΟΣΕ για το δυστύχημα

Νέες ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν από τον ειδικό εφέτη ανακριτή Λάρισας κατά πέντε στελεχών του ΟΣΕ για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Πρόκειται για τους γενικούς διευθυντές του ΟΣΕ τις περιόδους 2017-2019 και 2019-2020, τον διευθυντή διεύθυνσης σιδηροδρομικών συστημάτων την περίοδο 2017-2021 και τον διάδοχο του από το 2021 εως σήμερα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Επίσης, ασκήθηκε δίωξη στον διευθυντή της διεύθυνσης συντήρησης τεχνικών συστημάτων από το 2021 μέχρι σήμερα.

Οι κατηγορίες είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και αφορούν στην διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών ανθρώπων δια παραλείψεως.

Ποινική δίωξη σε τρία στελέχη του ΟΣΕ για τη μετάταξη του σταθμάρχη

Υπενθυμίζεται πως ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα (29/5) οι καταθέσεις των στελεχών του ΟΣΕ στους οποίους ασκήθηκε ποινική δίωξη από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ αλλά και δύο μέλη της Επιτροπή Αξιολόγησης του ΟΣΕ οι οποίοι κατηγορούνται για τη μετάταξη του 59χρονου σταθμάρχη της μοιραίας βάρδιας και ενώ δεν πληρούσε το όριο ηλικίας.

Και τα δύο μέλη φέρεται να κατέθεσαν πως τη στιγμή της αξιολόγησης του υποψήφιου σταθμάρχη δεν προβλεπόταν κάποιο ηλικιακό όριο ενώ ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ κατέθεσε πως ενήργησε νόμιμα, καθώς όπως είπε, απλώς επικύρωσε την εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που δόθηκε στη δημοσιότητα τον Απρίλιο αλλά και από την απάντηση του ΟΣΕ στην Επιτροπή, το ηλικιακό όριο είχε μπει ως απαιτούμενο για την κάλυψη της θέσης, ενώ ο νέος Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας δεν ίσχυε τη στιγμή που Επιτροπή Αξιολόγησης εξέταζε την αίτηση του 59χρονου.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Τέμπη: Νέες διώξεις κατά πέντε στελεχών του ΟΣΕ για το δυστύχημα"

Πήγε για εξαγωγή δοντιού και κατέληξε διασωληνωμένη στην εντατική: Αγωνία για 40χρονη από την Κρήτη

Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, εξακολουθεί να νοσηλεύεται η 40χρονη, η οποία  κατέληξε από τον οδοντίατρο στην εντατική.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Creta24, o αναπληρωτής διοικητής του ΠΑΓΝΗ Στέλιος Κτενιαδάκης, η 40χρονη νηπιαγωγός, εξακολουθεί να είναι διασωληνωμένη στη ΜΕΘ, σε σταθερή αλλά σοβαρή κατάσταση. Υποβάλλεται σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις από τους θεράποντες ιατρούς, προκειμένου να βρεθούν τα αίτια που την οδήγησαν στο να χάσει τις αισθήσεις της, μετά την τοπική αναισθησία από τον οδοντίατρο.

Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Κτενιάδακης, αν διαπιστωθεί ότι το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει πλέον, οφείλεται στην ένεση, τότε θα είναι μια από τις πολύ σπάνιες περιπτώσεις, καθώς βιβλιογραφικά παγκοσμίως, έχουν καταγραφεί μόλις εννέα περιστατικά.

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης  Μεσαράς «ΦΑΙΣΤΟΣ» εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στην συνάδελφο τους Βαλάντη Δ.  που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

«Η αγαπημένη νηπιαγωγός, με το δυναμικό χαρακτήρα και την καθημερινή ανιδιοτελή κοινωνική προσφορά της, περνάει ίσως την δυσκολότερη δοκιμασία στη ζωή της!

Οι σκέψεις όλων μας για το μέλος του Συλλόγου μας είναι μαζί της… Ευελπιστούμε ότι η μαχήτρια – συναδέλφισσά μας θα τα καταφέρει και θα βγει νικήτρια και από αυτή τη σκληρή δοκιμασία!

Η Βαλάντη πρέπει να επιστρέψει το  συντομότερο σε όλους αυτούς που την έχουν ανάγκη! Πρωτίστως, στην οικογένειά της, στους μικρούς μαθητές της και στο αγαπημένο της χωριό!

Οι προσευχές όλων μας… στη Βαλάντη!!!», αναφέρεται, στο σχετικό ψήφισμα.

creta24

Διαβάστε Περισσότερα » "Πήγε για εξαγωγή δοντιού και κατέληξε διασωληνωμένη στην εντατική: Αγωνία για 40χρονη από την Κρήτη"

Βέροια: Πέθανε στον ύπνο του κορίτσι 4,5 ετών – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Απέραντη θλίψη στη Βέροια για τον θάνατο ενός μικρού κοριτσιού μόλις 4,5 ετών, που «έσβησε» το πρωί στο σπίτι του, την ώρα που κοιμόταν.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 07:00 το πρωί της Παρασκευής 2/6, οι γονείς του κοριτσιού, που κοιμόταν στο σπίτι τους στη Βέροια, αντιλήφθηκαν ότι το παιδί δεν είχε αναπνευστική λειτουργία και κάλεσαν ασθενοφόρο.

Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έσπευσε άμεσα, με τους διασώστες να προχωρούν σε ΚΑΡΠΑ μέχρι να φτάσει το κοριτσάκι στο Νοσοκομείο Βέροιας. Εκεί όλοι οι γιατροί έπεσαν επάνω του, κάνοντας υπερπάνθρωπες προσπάθειες, για αρκετή ώρα, για να το επαναφέρουν. Το κοριτσάκι διασωληνώθηκε αλλά δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του veriotis.gr το 4χρονο παιδί έπασχε από συγγενή καρδιοπάθεια και αναπνευστική ανεπάρκεια, ενώ είχε υποβληθεί και στο παρελθόν σε χειρουργική επέμβαση.

Ο «Βεροιώτης» εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του μικρού κοριτσιού. Καλό Παράδεισο στο αγγελούδι.

veriotis

Διαβάστε Περισσότερα » "Βέροια: Πέθανε στον ύπνο του κορίτσι 4,5 ετών – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία"

Εκλογές 2023 – Γιώργος Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει την απλή αναλογική

Η Νέα Δημοκρατία αναδείχτηκε νικήτρια στις εκλογές της 21ης Μαΐου με το σύστημα της απλής αναλογικής, ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να το επαναφέρει σε περίπτωση νίκης της 25ης Ιουνίου.

Αυτό αποκάλυψε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, μιλώντας στην ΕΡΤ, τονίζοντας πως δεν είναι ξεκάθαρο το πότε, αλλά είναι ειλημμένη απόφαση από την Κουμουνδούρου να συμβεί αυτό.

«Θα την επαναφέρουμε (σ.σ. την απλή αναλογική). Το πότε θα την επαναφέρουμε δεν θα σας το πω. Είναι το πιο δημοκρατικό σύστημα εκλογής και λόγω ισοτιμίας της ψήφου και σπρώχνει τα κόμματα σε μια κουλτούρα συνεργασίας» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Τσίπρας σε συζήτηση το βράδυ της Πέμπτης.

Δείτε το απόσπασμα:

newsbeast 

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές 2023 – Γιώργος Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει την απλή αναλογική"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news