facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

ΔΕΔΔΗΕ: Ολονύχτιες εργασίες επανηλεκτροδότησης - Στα 10.000 τα νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε στην βραδινή ενημέρωσή του ότι τα συνεργεία του θα συνεχίσουν καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας τις εργασίες για την επανηλεκτροδότηση 5 γραμμών Μέσης Τάσης, σε τμήματα των περιοχών Διόνυσος, Αγ. Στέφανος, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Γλυκά Νερά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία.

Σημειώνεται ότι το πρωί της Τετάρτης, το σύνολο των νοικοκυριών με προβλήματα ηλεκτροδότησης ήταν 70.000. Έως αυτή την ώρα (23:30) έχουν ηλεκτροδοτηθεί περίπου 60.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Το πρωί της Πέμπτης, το συνολικό δυναμικό του ΔΕΔΔΗΕ στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές της Αττικής - που ανέρχεται σε περίπου 440 άτομα - θα ενισχυθεί περαιτέρω με επιπλέον 25 συνεργεία ( περίπου 60 άτομα) που θα προσέλθουν από την Περιφέρεια της Πελοποννήσου Ηπείρου και της Κεντρικής Ελλάδος, καθώς έχουν αποκατασταθεί στις περιοχές αυτές οι ζημιές από τη Μήδεια.

Εξάλλου και στη Βόρεια Εύβοια, που δέχθηκε σοβαρό πλήγμα από την κακοκαιρία, μέσα στις επόμενες ώρες ολοκληρώνονται οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στο Δίκτυο και στους τελευταίους 4 οικισμούς.

Ο ΔΕΔΔΗΕ εφιστά την προσοχή σε όλους τους πολίτες σε περίπτωση που διαπιστώσουν ζημιές στο Δίκτυο (πεσμένα καλώδια, στύλους κλπ) να απομακρυνθούν άμεσα και να μην έρθουν σε καμία επαφή. Καλεί επίσης όσους πολίτες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης στις περιοχές που σημειώθηκαν ζημιές στο Δίκτυο από την κακοκαιρία, να επικοινωνήσουν με την Εταιρία για να εξεταστεί η περίπτωση μεμονωμένης βλάβης, τηλεφωνικά στο 11500 ή 2111900500 , μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE app σε Android και iOS από το κινητό τους  ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης (deddie.gr).

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΕΔΔΗΕ: Ολονύχτιες εργασίες επανηλεκτροδότησης - Στα 10.000 τα νοικοκυριά χωρίς ρεύμα"

Τι απαντά η ΚΕΔΕ για το έγγραφο του ΔΕΔΔΗΕ

Η ΚΕΔΕ σε ανακοίνωσή της πήρε θέση για το έγγραφο του ΔΕΔΔΗΕ που αποκάλυψε το Newsbomb.gr αναφέροντας πως δεν είναι ευθύνη των Δήμων το κλάδεμα και η κοπή των δέντρων.

Η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, με αφορμή την πρόσφατη κακοκαιρία και όλα όσα συνέβησαν τα τελευταία 24ωρα με τις εκτεταμένες διακοπές ηλεκτρισμού και ύδρευσης, τις πτώσεις δέντρων και το κλείσιμο δρόμων που ταλαιπώρησαν δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά, θα ήθελε να επισημάνει τα παρακάτω:

Οι δύσκολες για τους κατοίκους της Αττικής, καταστάσεις των τελευταίων ημερών πρέπει να μας προβληματίσουν, με δεδομένο ότι τα λεγόμενα «ακραία ή σπάνια φαινόμενα», ούτε τόσο ακραία αλλά ούτε και τόσο σπάνια θα πρέπει να θεωρούνται πλέον.

Πρώτον. Οι Δήμοι δεν φέρουν καμία ευθύνη για το κλάδεμα ή κόψιμο των δέντρων κατά μήκος των γραμμών μεταφοράς ενέργειας, όπως προκύπτει και από τον Κανονισμό Εγκαταστάσεων και Συντήρησης Υπαίθριων Γραμμών Ηλεκτρικής Ενέργειας, ΦΕΚ 608/Β/6.10.67 Αρ. 281. Προφανώς και θα βοηθήσουν οποιαδήποτε τέτοια πρωτοβουλία από την πλευρά του ΔΕΔΔΗΕ, προφανώς και οφείλουν να επισημάνουν προβλήματα στο δίκτυο, όταν αυτά υποπίπτουν στην αντίληψή τους.

Άλλωστε και με πρόσφατο (15.01.2021) έγγραφο προς τους Δήμους και Δασαρχεία του Βόρειου Τομέα της Αττικής, ο ΔΕΔΔΗΕ ζητά αυτό ακριβώς, καθώς και την υπόδειξη χώρου εναπόθεσης της ξυλείας που θα προκύψει.

Δεύτερον, δεν οφείλονται όλες οι διακοπές ρεύματος σε πτώσεις δέντρων

Τρίτον, αντικειμενικά, οι Δήμοι του αστικού συγκροτήματος δεν έχουν όλο αυτό το στόλο των μηχανημάτων, για να καθαριστούν οι δρόμοι μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και ενόσω η κακοκαιρία ήταν σε εξέλιξη. Πολύ περισσότερο, γερανούς και άλλο εξοπλισμό για τον τεμαχισμό και την απομάκρυνση των πεσμένων κορμών.

Τέλος, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι σε πάρα πολλές περιπτώσεις, η διάγνωση της προβληματικής στατικότητας των δέντρων, δεν είναι ούτε τόσο εύκολη ούτε τόσο προφανής, όπως και η ύπαρξη ασθενειών του ριζικού συστήματος. Δεν είναι τυχαίο ότι πάρα πολλά από τα δέντρα που έπεσαν, δεν έσπασαν αλλά ξεριζώθηκαν. Ακόμη πάντως κι αν ένας Δήμος κρίνει ότι κάποιο δέντρο πρέπει να κοπεί, αυτό δεν είναι εύκολο. Αφού ξεπεράσει τα πάσης φύσεως προβλήματα με τοπικού χαρακτήρα αντιδράσεις, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία πρέπει να προηγηθούν μια σειρά απο ενέργειες όπως αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων ή άδεια από το οικείο Δασαρχείο για τη διάθεση της ξυλείας κλπ. Συνεπώς ακόμη και στον τομέα της πρόληψης, τα εμπόδια είναι πολλά .

Πρεπει να τονίσουμε ότι οι  Δήμοι, σε κάθε εμφάνιση ακραίων καιρικών  φαινομένων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης, παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτουν ούτε τον απαραίτητο εξοπλισμό, ούτε το προσωπικό, αλλά ούτε κι ένα ευέλικτο θεσμικό πλαίσιο που να τους λύνει, κι όχι να τους δένει τα χέρια. Αλλά το κυριότερο, βρίσκονται και την επόμενη μέρα στο πλευρό των πολιτών των τοπικών μας κοινωνιών, που έχουν δοκιμαστεί απο τα φαινόμενα αυτά.

Επειδή οι ώρες αυτές παραμένουν κρίσιμες, δεν είναι κατάλληλες ούτε για την εξαγωγή συμπερασμάτων αλλά ούτε και για τη δημιουργία κατηγορητηρίων.

Το σίγουρο είναι πως η χώρα μας είναι απαραίτητο να αποκτήσει έναν αποτελεσματικό μηχανισμό πολιτικής προστασίας, σαν και αυτόν που περιγράφεται στην πρόσφατη νομοθεσία. Τέτοιο που θα δίνει έμφαση στην πρόληψη κι όχι στην εκ των υστέρων διαχείριση, στον οποίο θα συμμετέχουν με υπευθυνότητα όλοι οι φορείς που εμπλέκονται στη διαχείριση έκτακτων καταστάσεων, καθώς και η αυτοδιοίκηση, με ξεκάθαρους ρόλους κι αρμοδιότητες ο καθένας.  Ο μηχανισμός αυτός, εκτός από νομοθέτηση, θέλει και χρηματοδότηση, την οποία περιμένουμε το επόμενο διάστημα από τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία.

kedke

Διαβάστε Περισσότερα » "Τι απαντά η ΚΕΔΕ για το έγγραφο του ΔΕΔΔΗΕ"

Έγγραφο του ΔΕΔΔΗΕ εκθέτει τους δημάρχους για την κακοκαιρία «Μήδεια»

Έγγραφο του ΔΕΔΔΗΕ από τις 15 Ιανουαρίου του 2021 που εστάλη σε όλους τους Δήμους των Βορείων Προαστείων ζητά άδεια από τους δήμους και από τα δασαρχεία προκειμένου να γίνει έλεγχος στα δέντρα που γειτνιάζουν με ηλεκτροφόρα καλώδια 

Οι διακοπές της ηλεκτροδότησης οφείλονται προφανώς σε πτώσεις δένδρων πάνω σε ηλεκτροφόρα καλώδια. Το έγγραφο που φέρνει τώρα στη δημοσιότητα το Newsbomb.gr δείχνει ξεκάθαρα ότι ο ΔΕΔΔΗΕ είχε ενημερώσει εγκαίρως όλους τους Δήμους των Βορείων Προαστείων και ζητούσε σχετική άδεια για να προχωρήσει στην κοπή των δέντρων. Συνεπώς κανείς εκ των δημάρχων των περιοχών που επλήγησαν Κηφισιά, Εκάλη, Πολιτεία, Διόνυσος, Δροσιά κλπ δεν έχει καμία απολύτως δικαιολογία ότι δεν ήξερε και δεν γνώριζε.

Δεν μπορούν όλοι αυτοί οι τοπικοί άρχοντες να κρύβονται πίσω από μια αστοχία του ΔΕΔΔΗΕ ή του ΑΔΜΗΕ, όπως για παράδειγμα η έκρηξη ενός ή δυο μετασχηματιστών. Σε αυτή την ιστορία πρέπει ο καθένας να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί.

Δείτε το σχετικό έγγραφο με ημερομηνία 15 Ιανουαρίου του 2021.

Στη συνέχεια του εγγράφου φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο ΔΕΔΔΗΕ ζητά σχετική άδεια από το δασαρχείο και ζητά από τους Δήμους να παραχωρήσουν προσωπικό και τη σχετική βοήθεια για να γίνουν οι εργασίες κλαδέματος των δέντρων.

Κάτι τέτοιο, όπως αντιλαμβάνεστε δεν έγινε ποτέ. Δείτε τι ζητά ο ΔΕΔΔΗΕ στο έγγραφο που ακολουθεί:

Πάμε τώρα να δούμε σε ποιους Δήμους της Αττικής κοινοποιήθηκε το σχετικό έγγραφο. Σε όλους τους Δήμους των Βορείων Προαστίων όπου 250.000 οικογένειες έμειναν τρεις ημέρες χωρίς ρεύμα.

Οι δήμαρχοι όλων αυτών των περιοχών που σήμερα κρύβονται, καλό θα ήταν να βγούν μπροστά και να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη που τους αναλογεί και να μην θυμούνται τους δημότες τους μόνο την τελευταία εβδομάδα των εκλογών.

newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » " Έγγραφο του ΔΕΔΔΗΕ εκθέτει τους δημάρχους για την κακοκαιρία «Μήδεια»"

Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Ανακάλεσε τη δωρεά στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), με σημερινή επιστολή του προς την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (ΕΙΟ), ανακοινώνει την απόφασή του να ανακαλέσει ευθύς αμέσως τη δωρεά του προς την ΕΙΟ, ως προς το μέρος αυτής που δεν έχει ακόμη διατεθεί.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η απόφαση του ΙΣΝ δεν έχει σκοπό να λειτουργήσει ανασταλτικά για τους τελικούς αποδέκτες της δωρεάς, τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα ανάπτυξης ιστιοπλοΐας για ΑμεΑ.

Σεβόμενοι τη σημασία του προγράμματος και κινούμενοι με διαφάνεια και αίσθημα ευθύνης και προσφοράς απέναντι στους ωφελούμενους, το ΙΣΝ προτίθεται να διαθέσει το υπόλοιπο ποσό της δωρεάς του απευθείας σε τοπικούς συλλόγους Ιστιοπλοΐας ανά την Ελλάδα με σκοπό την απρόσκοπτη υλοποίηση του προγράμματος. Για τον λόγο αυτό, θα διερευνήσει άμεσα εναλλακτικούς τρόπους υλοποίησης του προγράμματος, με απώτερο σκοπό τη μέγιστη αξιοποίησή της προς όφελος των συμμετεχόντων του προγράμματος.

Υπενθυμίζεται πως το ΙΣΝ με επιστολή του, από τις 16 Ιανουαρίου, προς τον Πρόεδρο της ΕΙΟ που κοινοποιήθηκε και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, είχε εκφράσει την έκπληξη και τη δυσαρέσκειά του για την αντιμετώπιση και τις δηλώσεις της Ομοσπονδίας, σχετικά με τη σοβαρότατη καταγγελία της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου, και είχε διευκρινίσει την πρόθεσή του να ανακαλέσει τη δωρεά, σε περίπτωση που δεν λάμβανε επαρκείς και ικανοποιητικές διαβεβαιώσεις εντός 30 ημερών για την επαρκή και αποτελεσματική διαχείριση των συγκεκριμένων θεμάτων.

Η Ομοσπονδία, στη συνέχεια, με απαντητική επιστολή προς το ΙΣΝ, εντός της προθεσμίας που είχε τεθεί, ενημέρωσε για τις ενέργειές της σε σχέση με τη συγκεκριμένη καταγγελία αλλά και την εν γένει διαχείριση ανάλογων περιστατικών. Το ΙΣΝ έκρινε ωστόσο ότι οι απαντήσεις της ΕΙΟ περί εδραίωσης πολιτικών αντιμετώπισης βρίσκονται για τα πρότυπα του ΙΣΝ σε πρώιμο στάδιο και δεν είναι ικανές επί της παρούσης να αντιμετωπίσουν επαρκώς τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο οργανισμός τόσο εσωτερικά όσο και προς τρίτους, καθιστώντας έτσι επισφαλή την απρόσκοπτη και αποτελεσματική υλοποίηση της δωρεάς.

Το ΙΣΝ, με γνώμονα το όφελος των τελικών αποδεκτών, των αθλούμενων ΑμεΑ, κρίνει πως στην παρούσα φάση το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί πληρέστερα με την απευθείας ανάληψη της υλοποίησής του από τους τοπικούς, ιστιοπλοϊκούς συλλόγους, και κινείται γρήγορα προς αυτήν την κατεύθυνση.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Ανακάλεσε τη δωρεά στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία"

Τρεις φορείς για να κόψουν ένα δένδρο - Ποιος ευθύνεται για τη διακοπή της ηλεκτροδότησης

Εν μέσω του αγώνα δρόμου της Πολιτικής Προστασίας, με την συνδρομή του Στρατού, να αποκατασταθούν τα προβλήματα της ηλεκτροδότησης στην Αττική μετά την επέλαση της κακοκαιρίας, ξέσπασε ανταλλαγή πυρών για το ποιος είχε την ευθύνη να κλαδέψει τα  δένδρα που τελικά έγιναν αιτία να βυθιστούν δεκάδες χιλιάδες σπίτια στο σκοτάδι.

Σύμφωνα με τους νόμους, στο θέμα εμπλέκονται τρεις φορείς: ο Δήμος, το δασαρχείο και ο ΔΕΔΔΗΕ, ανάλογα με την περίπτωση, γεγονός που είναι προφανές ότι δημιουργεί προβλήματα ασυνεννοησίας.Ο Νίκος Χαρδαλιάς,μετά το τέλος της απογευματινής σύσκεψης, ανέφερε πώς « δεν είναι ώρα να συζητήσουμε ποιος κάνει τι».

Από την πλευρά του υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης παραδέχτηκε ότι ο ΔΕΔΔΗΕ, που έχει την ευθύνη της διαχείρισης και της συντήρησης του δικτύου, θα έπρεπε να είχε δράσει προληπτικά. Νωρίτερα το Αστεροσκοπείο Αθηνών είχε βγάλει ανακοίνωση λέγοντας πως η «Μήδεια» ήταν προβλέψιμη, αλλά η ΕΜΥ έκανε λόγο για κακοκαιρία της 40ετίας.

 Σχετικά με την κοπή των δένδρων, σύμφωνα με την ΕΡΤ την ευθύνη έχουν:

  • Αν το δένδρο βρίσκεται εντός οικισμού, την ευθύνη του έχει ο Δήμος
  • Αν το δένδρο είναι εκτός, τότε αναλαμβανει το δασαρχείο
  • Όταν, όμως, τα κλαδιά του δένδρου απέχουν 1,5 μέτρο από τα καλώδια, τότε ο ΔΕΔΔΗΕ είναι αυτός που θα πρέπει να επιληφθεί

Σε κάθε περίπτωση οι τρεις φορείς θα πρέπει να συνεργαστούν και να συνεννοηθούν.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Τρεις φορείς για να κόψουν ένα δένδρο - Ποιος ευθύνεται για τη διακοπή της ηλεκτροδότησης"

Επίθεση με γκαζάκια στα γραφεία της «Zeus + Dione»

Αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό τοποθέτησαν άγνωστοι στις 20:30 απόψε στην είσοδο κτιρίου στην οδό Τάκη 6 στου Ψυρρή όπου μέχρι πριν από λίγο καιρό στεγαζόταν η εταιρεία Zeus+Dione, την οποία έχει ιδρύσει η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη και στην οποία παλαιότερα ήταν μέτοχος.

Από την ανάφλεξη του μηχανισμού προκλήθηκε μαύρισμα στην είσοδο του κτιρίου.

Το ίδιο κτίριο είχε γίνει στόχος εμπρηστικής ενέργειας πριν από τρία χρόνια, ενέργεια για την οποία είχε αναλάβει την ευθύνη η «Σύμπραξη αμετανόητων αναρχικών».

Για την επίθεση διενεργείται έρευνα από την Ασφάλεια Αττικής..

 

Το Γραφείο τύπου του πρωθυπουργού σε ανακοίνωσή του για την επίθεση ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση: 

«Θρασύδειλοι τραμπούκοι έκαναν απόψε το βράδυ, επίθεση με γκαζάκια και βενζίνη στα γραφεία της εταιρείας Zeus+Dione, την οποία έχει ιδρύσει η σύζυγος του Πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη. Από την επίθεση, που γίνεται για δεύτερη φορά, προκλήθηκε φωτιά και υλικές ζημιές. Εκεί οδηγεί η συστηματική στοχοποίηση. Ηρθε η ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει αταλάντευτα το δρόμο της για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών με σεβασμό στο Κράτος Δικαίου».

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Επίθεση με γκαζάκια στα γραφεία της «Zeus + Dione»"

Χαρδαλιάς: Αποκατάσταση του 90% των βλαβών ηλεκτροδότησης ως τα μεσάνυχτα

Στον Όλυμπο, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος, πραγματοποιήθηκε η νέα τεχνική σύσκεψη υπό τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό των δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας, του Στρατού και όλων των φορέων που επιχειρούν για την ταχύτερη δυνατή επίλυση των προβλημάτων ηλεκτροδότησης που αντιμετωπίζει η Αττική. 

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε: «Ολοκληρώσαμε άλλη μια σύσκεψη εδώ στον Όλυμπο, στο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος. Από τις 83 βλάβες που είχαν παρουσιαστεί στην Αττική, σήμερα στις 6 το πρωί είχαμε 42 σε εκκρεμότητα. Στις 13:00, έμεναν 21 να αποκατασταθούν. Στις 16.00 είχαμε 16 και μέχρι την επόμενη μία ώρα θα έχουν μείνει ουσιαστικά 10 σημεία μέσης τάσης προς αποκατάσταση, περίπου 13.000 νοικοκυριά. Θα γίνει αναδιάταξη των δυνάμεων του ΔΕΔΔΗΕ, έτσι ώστε όλες οι δυνάμεις να επικεντρωθούν σε αυτά τα 10 σημεία και πιστεύω ότι μέχρι τα μεσάνυχτα θα είναι ελάχιστες οι μη λειτουργικές υποδομές. Ουσιαστικά, δηλαδή, το 90% των βλαβών από χθες θα έχουν επιδιορθωθεί».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ, τα συνεργεία συνεχίζουν τις εργασίες τους για την επανηλεκτροδότηση 10 γραμμών Μέσης Τάσης σε τμήματα των περιοχών Διόνυσος, Αγ. Στέφανος, Πετρούπολη, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Βριλήσσια, Γλυκά Νερά, Κάτω Κηφισιά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία.

Οπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, «στην Εύβοια σας θυμίζω ότι ξεκινήσαμε με 37 οικισμούς και 15.000 κόσμο χωρίς ηλεκτροδότηση, ενώ έχουν γίνει 517 αντικαταστάσεις στύλων, καθώς και πέντε νέες οδεύσεις. Χρειάστηκε δηλαδή να περάσουμε από αλλού νέο δίκτυο, γιατί είχε καταστραφεί παντελώς το υφιστάμενο. Αυτή τη στιγμή ελάχιστοι οικισμοί έχουνε μείνει χωρίς ρεύμα, περίπου 3.000 νοικοκυριά και συνεχίζεται η προσπάθεια μέχρι να αποκατασταθούν οι βλάβες τελείως.

Επίσης στην Κρήτη είχαμε την ατυχία σήμερα δύο γραμμές υψηλής τάσης πλέον, αρμοδιότητας και του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ στη Σητεία να καταρρεύσουν. Όλη η Σητεία έμεινε εκτός ηλεκτροδότησης για λίγες ώρες με 11 μποφόρ να πνέουν - γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα. Έγινε πλήρης αποκατάσταση κι αυτή τη στιγμή η Κρήτη δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Πριν λίγο -θέλω να σταθώ σε αυτό- η ΕΜΥ ανακοίνωσε και επίσημα ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη κακοκαιρία των 40 τελευταίων ετών. Η συνολική διάρκεια των χιονοπτώσεων ήταν 36 ώρες στην Αττική με τις μεγάλες εντάσεις να καταγράφονται στο κέντρο της Αθήνας για 24 συνεχόμενες ώρες και να συνοδεύονται από ύψος χιονιού περίπου στα 25 εκατοστά. Έχουν ριχτεί στη μάχη περίπου 50 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, 40 στελέχη της ΕΜΑΚ, 40 στελέχη του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και όλες οι περιφερειακές μονάδες της Πυροσβεστικής με την αρωγή και της αστυνομίας στο ζήτημα της προσβασιμότητας και της προσπέλασης.

Δεν θα ξεκουραστεί κανείς, δεν θα κοιμηθεί κανείς, κανείς δεν δέχεται να αντικατασταθεί, θα είμαστε όλοι εδώ όπως και χθες το βράδυ, μέχρι και η τελευταία γειτονιά, η πιο απομακρυσμένη γειτονιά της Αττικής να πάρει ρεύμα. Μέχρι τέλος πάντων οι ταλαιπωρημένοι συμπολίτες μας να εξασφαλίσουν τα αυτονόητα. Συνεχίζουμε με συσκέψεις και με πλήρη οργάνωση όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς για να μπορέσουμε να φέρουμε το σωστό αποτέλεσμα».

Σε σχετική ερώτηση, ο ίδιος σημείωσε: «Σας εξήγησα ότι είναι μια δαιδαλώδης κατάσταση. Βλέπετε ότι την παρακολουθούμε βήμα-βήμα. Αυτή τη στιγμή, μετά της 18.00 κάνουμε μια αναδιάταξη, εξού και η σύσκεψή μας εδώ, ώστε να ρίξουμε το βάρος στις τελευταίες 10 γραμμές και μέχρι τα μεσάνυχτα να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες. Θα υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις, είναι πιο πολύπλοκες, κάποιων νοικοκυριών που θα μείνουν χωρίς ρεύμα. Είμαι σε συνεννόηση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για να τους εξασφαλίσουμε ό,τι μπορεί να χρειαστούν για αυτό το τελευταίο βράδυ.

Ο καθένας έχει αναλάβει ένα μεγάλο κομμάτι ευθύνης. Δεν είναι ώρα να συζητήσουμε ποιος κάνει τι. Υπάρχει ένα Γενικό Σχέδιο, το «Βορέα». Η χώρα απέκτησε το Νοέμβριο Γενικό Σχέδιο που δεν είχε ποτέ. Εκεί περιγράφονται τα πάντα. Δεν θα μπω στη διαδικασία να συζητήσω αυτή τη στιγμή ποιος κάνει τι. Αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι ότι εκεί έξω υπάρχουν ταλαιπωρημένοι συμπολίτες μας και η ευθύνη του κράτους, ευθύνη όλων μας, είναι όσο ποιο γρήγορα να προχωρήσει η αποκατάσταση αυτή. Βλέπετε ότι εργαζόμαστε πυρετωδώς από τις 19:00 χθες όταν ξεκίνησε και η εμπλοκή της Πολιτικής Προστασίας, όλοι συνεργαζόμαστε και το αποτέλεσμα που έρχεται είναι το προσδοκώμενο. Δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο, είναι ώρα ευθύνης όλων μας και είναι ώρα σκληρής δουλειάς και σκληρής προσπάθειας».

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ σημείωσε: «Όπως είχαμε και νωρίτερα, σκοπός μας είναι να μπορέσουμε να ενισχύσουμε ακόμα περαιτέρω το μέτωπο στα βόρεια προάστια της Αττικής. Όταν κάποιο νοικοκυριό, καθώς ηλεκτροδοτούνται οι περιοχές μέσης τάσης δεν έχει ρεύμα, θα πρέπει οπωσδήποτε να μεριμνήσει και από πλευράς του να το δηλώσει αρμοδίως, δηλαδή είτε στο τηλεφωνικό κέντρο, το γνωστό τηλέφωνο του ΔΕΔΔΗΕ, είτε στο internet, είτε στο application. Ο λόγος είναι να καταγραφεί το σημείο, στο οποίο δεν υπάρχει ρεύμα. Γιατί περνάει η μέση τάση, αλλά μπορεί κάποιο καλώδιο πραγματικά του τελευταίου ασύνδετου σπιτιού να έχει σπάσει από ένα μόνο κλαδί. Αυτό δεν μπορεί να φανεί εύκολα. Είναι σημαντικό λοιπόν να είναι αμφίδρομη αυτή η πληροφόρηση.

Το προσωπικό μας είναι απόλυτα αφοσιωμένο στο καθήκον του. Κάνει ό,τι μπορεί. Δουλεύει χωρίς να κοιμάται, πηγαίνουμε φαγητά στα σημεία και από εκεί και έπειτα μέχρι και μικροατυχήματα έχουν υπάρξει για να μπορέσουν να δώσουν ρεύμα στους ανθρώπους μας. Κάνουμε ό,τι μπορεί να γίνει. Όλοι οι πολίτες θα πάρουνε ρεύμα.

Εδώ στα βόρεια προάστια, είναι εκατοντάδες οι κορμοί που έχουν πέσει και τους μαζεύουμε με την αρωγή και την υποστήριξη και την συνεργασία της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και του Στρατού. Ήτανε τεράστια η έκταση των κορμών -όχι κλαδιών- ολόκληρων κορμών που καταρρέαν, έσπαγαν και έκοβαν τα καλώδια. Δεν μπορώ να σας κάνω πρόβλεψη ότι δίνουμε σε μια γραμμή και ξαφνικά ανακαλύπτουμε ότι πίσω από ένα δρόμο υπάρχει ένα καινούριος κορμός που έχει πέσει. Συντονιζόμαστε, προσπαθούμε, ανανεώνουμε την πληροφόρηση, ορμάμε».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο Διευθυντής Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, Υποστράτηγος Ιωάννης Παπαναγνώστου και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιος Μάνος.

Σημειώνεται ότι από χθες, έχει ενεργοποιηθεί η Πολιτική Προστασία και ο Στρατός για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στον ΔΕΔΔΗΕ, με διάθεση συνεργείων και μέσων για τη διευκόλυνση των εργασιών αποκατάστασης του δικτύου ηλεκτροδότησης.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Χαρδαλιάς: Αποκατάσταση του 90% των βλαβών ηλεκτροδότησης ως τα μεσάνυχτα"

Ισραήλ: Στο 95% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer

Το εμβόλιο της Pfizer έχει 95% αποτελεσματικότητα σε μια δοκιμή που έγινε σε 602.000 ανθρώπους, ανακοίνωσε σήμερα η μεγαλύτερη ασφαλιστική υπηρεσία του Ισραήλ, ενισχύοντας τα ευρήματα της ίδιας της παρασκευάστριας εταιρείας για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Η ισραηλινή HMO Maccabi, που καλύπτει το ένα ¼ όλων των Ισραηλινών, ανέφερε ότι μόλις 608 άνθρωποι εξετάστηκαν θετικοί στην Covid-19 πάνω από μια εβδομάδα αφότου έλαβαν και τη δεύτερη απαιτούμενη δόση του εν λόγω εμβολίου. Αντιθέτως, από μια ομάδα 528.000 Ισραηλινών με παρόμοιο ιστορικό, που δεν έλαβε το εμβόλιο, 20.621 εξετάστηκαν και βρέθηκαν θετικοί, ανέφερε η Maccabi.

«Συγκρίνοντας το ποσοστό των νέων κρουσμάτων μεταξύ της ομάδας των εμβολιασμένων και εκείνης που δεν έχει ακόμη εμβολιαστεί, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου στο Ισραήλ εκτιμάται επί του παρόντος στο 95%, επτά ή περισσότερες ημέρες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης», πρόσθεσε η ασφαλιστική υπηρεσία. Οι περισσότεροι από τους 608 που μολύνθηκαν από τον ιό αφού εμβολιάστηκαν, παρουσίασαν ήπια συμπτώματα, όπως πονοκέφαλο ή βήχα. Περίπου 21 χρειάστηκε να νοσηλευτούν, επτά από τους οποίους ανέπτυξαν σοβαρά συμπτώματα, συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Τα στοιχεία της υπηρεσίας ενισχύουν τα ευρήματα της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας Pfizer και της γερμανικής εταιρίας βιοτεχνολογίας BioNTech με την οποία συνεργάστηκε, για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου έπειτα από μια τελικού σταδίου κλινική δοκιμή που βρήκε επίσης ότι το εμβόλιό τους ήταν 95% αποτελεσματικό.

Σχεδόν το 44% των 9,1 εκατομμυρίων πολιτών του Ισραήλ έχει λάβει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου των Pfizer/ BioNTech, στην ταχύτερη εκστρατεία εμβολιασμού παγκοσμίως. Το πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού συνιστά τη μεγαλύτερη μελέτη του εμβολίου της Pfizer παγκοσμίως, σε πραγματικές συνθήκες.

Παράλληλα σήμερα, ο Health Maintenance Organization (HMO) Clalit, ο μεγαλύτερος φορέας υγειονομικής περίθαλψης του Ισραήλ, που καλύπτει περισσότερους από τους μισούς Ισραηλινούς, ανέφερε πτώση 94% στα συμπτωματικά κρούσματα της Covid-19 ανάμεσα σε 600.000 άτομα που έλαβαν και τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ισραήλ: Στο 95% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer"

Χατζηδάκης: Εντός διμήνου η προκαταβολή της σύνταξης – Αφορά 105.000 εν αναμονή συνταξιούχους

Εντός δύο μηνών θα μπορεί να χορηγηθεί η προκαταβολή της σύνταξης, όπως ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, αναπτύσσοντας σχετική τροπολογία του στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το μισθολόγιο της ΑΑΔΕ.

“Δεν ισχυριζόμαστε ότι λύνεται το θέμα των εκκρεμών συντάξεων με την προκαταβολή της σύνταξης, αλλά παράλληλα με τα μέτρα που έχουμε ήδη ανακοινώσει επιδιώκουμε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, τόσο για την προσωρινή όσο και για την οριστική σύνταξη” είπε ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος μετέφερε τις εκτιμήσεις του ΕΦΚΑ ότι μπορεί σε δύο μήνες να χορηγηθεί η προκαταβολή αυτή.

Η προκαταβολή της σύνταξης, συνιστά ένα “αντίδωρο φτώχειας” και παραδοχή αποτυχίας και αδυναμίας της κυβέρνησης να λύσει το δραματικό κοινωνικό πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων, που η ίδια δημιούργησε, υποστήριξε στην τοποθέτησή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Ξενογιαννακοπούλου. Εκτίμησε επίσης ότι η προκαταβολή αφορά έναν στους τέσσερις, εν αναμονή συνταξιούχους, δηλαδή περίπου 50.000 ανθρώπους.

Οι εκκρεμείς συντάξεις είναι 155.000 χιλιάδες σήμερα, (από 190.000 το 2019) απάντησε ο κ. Χατζηδάκης. Σημείωσε επίσης ότι από αυτούς, οι 50.000 έχουν ήδη πάρει προσωρινή σύνταξη, άρα τίθεται θέμα για 100.000 με 105.000 ανθρώπους που μπορούν να καλυφθούν, και εφόσον το θέλουν, να υποβάλλουν σχετική δήλωση, είπε ο υπουργός Εργασίας.

Σε παρέμβασή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Μ. Κατρίνης είπε ότι η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει αλλά δεν έχει προβλέψει νομοθετικά την μετάθεση των εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών από την εκκαθάριση των ετών 2017-2019, οι οποίοι καλούνται – όπως είπε – εν μέσω πανδημίας να την πληρώσουν μέσα σε ένα μήνα. Απαντώντας, ο κ. Χατζηδάκης, είπε ότι η μετάθεση δεν είναι αναγκαίο να περάσει με διάταξη νόμου, αλλά με υπουργική απόφαση που θα δώσει τρίμηνη παράταση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Χατζηδάκης: Εντός διμήνου η προκαταβολή της σύνταξης – Αφορά 105.000 εν αναμονή συνταξιούχους"

Εισήγηση λοιμωξιολόγων για lockdown στην Κάλυμνο – Στο «κόκκινο» τα Γιάννενα

Εισήγηση για lockdown στην Κάλυμνο θα κάνουν οι λοιμωξιολόγοι, καθώς, σύμφωνα με το Open, στο νησί διαπιστώνεται μεγαλύτερη επιδημιολογική επιβάρυνση λόγω κορονοϊού.

Την ίδια στιγμή στις «κόκκινες» περιοχές εντάχθηκαν τα Γιάννενα. Αυτό σημαίνει ότι θα τεθούν σε ισχύ τα αυστηρότερα μέτρα που ισχύουν για τις «κόκκινες» περιοχές.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Εισήγηση λοιμωξιολόγων για lockdown στην Κάλυμνο – Στο «κόκκινο» τα Γιάννενα"

Δικηγόροι προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων

Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας ζητάει από το Συμβούλιο της Επικρατείας να ακυρωθεί ως αντίθετη στο Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) η νέα κοινή υπουργική απόφαση (κ.υ.α.) για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID στο σύνολο της επικράτειας κατά το διάστημα από 11 Φεβρουαρίου έως και 1 Μαρτίου 2021, κατά το μέρος που αφορά στην αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων, των εισαγγελιών, των υποθηκοφυλακείων και των κτηματολογικών γραφείων όλης της χώρας.

Οι δικηγόροι κατέθεσαν σήμερα στο ΣτΕ αίτηση για την ακύρωση της υπ’ αριθ. Δ1α/Γ.Π.οικ.9147/10.2.2021 κ.υ.α., ως προς το σκέλος που αφορά την λειτουργία των δικαστηρίων, κ.λπ. και υποστηρίζουν ότι πλήττει ουσιωδώς το συνταγματικό δικαίωμα στην απονομή Δικαιοσύνης και ειδικότερα το δικαίωμα των πολιτών σε δικαστική προστασία.

Επίσης, επισημαίνουν οι δικηγόροι ότι η προσβαλλόμενη κ.υ.α. αντίκειται στα άρθρα των άρθρων 5 παρ. 1, 20 παρ. 1, 25 και 26 του Συντάγματος και ειδικότερα, στο δικαίωμα στην επαγγελματική και οικονομική ελευθερία ως ειδικότερης έκφανσης του δικαιώματος ανάπτυξης της προσωπικότητας και της απρόσκοπτης και συνεχούς λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών και δη αυτών που ανήκουν στο σκληρό πυρήνα της πολιτειακής λειτουργίας, όπως είναι τα δικαστήρια.

Ακόμη, υποστηρίζεται ότι παραβιάζονται οι συνταγματικές αρχές της διάκρισης των εξουσιών, της αναλογικότητας και της χρηστής διοίκησης.

Παράλληλα, υποστηρίζεται ότι η προσβαλλόμενη κ.υ.α. δεν έχει την απαιτούμενη ειδική τεκμηρίωση.

Η κατάθεση της αίτησης ακύρωσης έγινε σε εκτέλεση της από 13.2.2021 απόφασης της συντονιστικής επιτροπής των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Δικηγόροι προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων"

Τρεις τραυματίες από έκρηξη παγιδευμένου πακέτου στα κεντρικά της Lidl

Τρία άτομα τραυματίστηκαν το απόγευμα της Τετάρτης (17.02.2021) από έκρηξη μηχανισμού που εστάλη με δέμα στα κεντρικά της εταιρείας Lidl στην πόλη Νέκαρσουλμ, έξω από την Στουτγκάρδη.

Επιπλέον 100 άτομα κατάφεραν να εγκαταλείψουν με ασφάλεια το κτίριο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας, η βόμβα βρισκόταν σε πακέτο το οποίο παρέλαβε και άνοιξε ένας εργαζόμενος, ο οποίος και τραυματίστηκε σοβαρότερα. Ο εκπρόσωπος αρνήθηκε πάντως να σχολιάσει αν το σημερινό περιστατικό σχετίζεται με έκρηξη που σημειώθηκε χθες σε αποθήκη εμπορευμάτων στο Επελχάιμ, 60 χλμ μακριά από το Νέκαρσουλμ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τρεις τραυματίες από έκρηξη παγιδευμένου πακέτου στα κεντρικά της Lidl"

Σκόπια: Διαφωνίες με το δελτίο ταυτότητας- το VMRO δεν θέλει το «Βόρεια» στο όνομα του κράτους

Το νομοσχέδιο για την ταυτότητα του πολίτη έχει διαιρέσει το λαό: κόμματα, ακτιβιστές πολιτικών δικαιωμάτων και εμπειρογνώμονες προειδοποιούν ότι υπονομεύεται η πολιτική ιδέα του κράτους με την αναγραφή της εθνικότητας, σε αντίθεση με την πεποίθηση των μεγάλων κομμάτων - ότι προάγονται τα εθνικά δικαιώματα.

Ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πενταρόφσκι, είναι ένας από τους αντιπάλους μιας τέτοιας πρότασης. Στις δηλώσεις του τόνισε:

«Προσωπικά, δεν συμφωνώ ότι η εθνικότητα πρέπει να υπάρχει στην ταυτότητα. Δεν υπάρχει δημοκρατικό κράτος στον κόσμο που καταγράφει στις ταυτότητες την εθνικότητα ή την θρησκεία. Ωστόσο, δεν  με πειράζει, δεν νομίζω ένας τέτοιος νόμος θα διαλύσει το κράτος, ούτε τι θα έχει αρνητικές συνέπειες, αλλά προσωπικά δεν συμφωνώ. Εάν ο νόμος ψηφιστεί με τακτική διαδικασία, θα υπογράψω το διάταγμα».

Το αντιπολιτευτικό VMRO-DPMNE, απαιτεί οι νέες ταυτότητες να μην περιέχουν το επίθετο «Βόρεια» στο όνομα του κράτους. Δηλαδή να αναφέρεται το κράτος ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Ο πρώην βουλευτής και πολιτικός ακτιβιστής Πάβλε Μπογκόεφσκι λέει ότι ο νόμος θα ήταν αποδεκτός εάν η εθνικότητα καταχωρηθεί κατόπιν αιτήματος του πολίτη και όχι ως υποχρεωτική καταγραφή.

Το κυβερνών SDSM και το BESA σκέφτονται προς την ίδια κατεύθυνση.

echedoros-a

Διαβάστε Περισσότερα » "Σκόπια: Διαφωνίες με το δελτίο ταυτότητας- το VMRO δεν θέλει το «Βόρεια» στο όνομα του κράτους"

Στο ΣτΕ οι δικηγόροι κατά της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσαν οι δικηγόροι ζητώντας την ακύρωση της κοινής υπουργικής απόφασης με την οποία αναστέλλεται η λειτουργία των δικαστηρίων, λόγω κορονοϊού.

Συγκεκριμένα , σε εκτέλεση της από 13.2.2021 απόφασης της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, οι 13 Πρόεδροι Δικηγορικών Συλλόγων-μέλη της κατέθεσαν σήμερα ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας
αίτηση για την ακύρωση της νέας ΚΥΑ (υπ’ αριθ. Δ1α/Γ.Π.οικ.9147/10.2.2021), κατά το μέρος που αφορά στην αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων, των εισαγγελιών, των υποθηκοφυλακείων και των κτηματολογικών γραφείων όλης της χώρας (Αριθ. Πρωτοκόλλου Κατάθεσης Ε482/2021).

Στην αίτηση ακύρωσης, προβάλλεται ότι η νέα ΚΥΑ:
α) Πλήττει ουσιωδώς το συνταγματικό δικαίωμα στην απονομή δικαιοσύνης και ειδικότερα το δικαίωμα των πολιτών σε δικαστική προστασία,
β) Παραβιάζει τις αρχές:
i) της διάκρισης των εξουσιών,
ii) της απρόσκοπτης και συνεχούς λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών και δη αυτών που ανήκουν στο σκληρό πυρήνα της πολιτειακής λειτουργίας, όπως είναι τα δικαστήρια,
iii) της αναλογικότητας και
iv) της χρηστής διοίκησης.
γ) δεν έχει την απαιτούμενη ειδική τεκμηρίωση και
δ) Αντίκειται στο δικαίωμα στην επαγγελματική και οικονομική ελευθερία ως ειδικότερης έκφανσης του δικαιώματος ανάπτυξης της προσωπικότητας.

Κατά συνέπεια, όπως αναφέρουν , η επίμαχη ΚΥΑ είναι ακυρωτέα λόγω παράβασης των άρθρων 5 παρ. 1, 20 παρ. 1, 25 και 26 του Συντάγματος και του άρθρου 6 της ΕΣΔΑ.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Στο ΣτΕ οι δικηγόροι κατά της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων"

Καιρός αύριο: Ο χιονιάς φεύγει, οι βροχές έρχονται – Πού θα έχει παγετό

Βροχερός ο καιρός αύριο, Πέμπτη (18.02.2021). Οι άνεμοι θα είναι ισχυροί, ενώ ο υδράργυρος θα ενισχυθεί. Προσοχή χρειάζεται στα σημεία που θα υπάρχει ισχυρός παγετός.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Τοπικές βροχές στα δυτικά και στα βορειοανατολικά, καθώς και παροδικές χιονοπτώσεις στα βορειοανατολικά ορεινά – ημιορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5, βαθμιαία τοπικά 6 και στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, όμως παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός στη δυτική Μακεδονία.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 ενισχυόμενοι γρήγορα σε 5 τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 0 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι κυρίως στα ανατολικά, όπου θα σημειωθεί χιονόνερο και στα ορεινά – ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης παροδικές χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία στην κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -05 (μείον 5) έως 12 και στη δυτική Μακεδονία από -15 έως 05 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στο Ιόνιο, όπου πιθανώς να σημειωθούν τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Τη νύχτα η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ηπειρωτικά.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -01 έως 15 και στην Ήπειρο από -5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Παροδικες νεφώσεις τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στην Εύβοια και τις Σποράδες τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -04 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με κατά τόπους χιονόνερο στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 5 με 6 και τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια από 02 έως 10 βαθμούς.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ο χιονιάς φεύγει, οι βροχές έρχονται – Πού θα έχει παγετό"

Κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Σκιάθος

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης κηρύχθηκαν το νησί και ο Δήμος Σκιάθου μετά από σχετικό αίτημα που είχε καταθέσει ο δήμαρχος Θοδωρής Τζούμας προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Πολιτική Προστασία.

Η κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης για το νησί των Σποράδων θα έχει διάρκεια 15 ημερών και η ισχύς αρχίζει από σήμερα και ολοκληρώνεται την 1η Μαρτίου.

Η Σκιάθος είχε μείνει χωρίς ρεύμα για περισσότερες από 30 ώρες συνολικά, εξαιτίας της πτώσης δένδρων σε γραμμές υψηλής τάσης της ΔΕΗ στο Νότιο Πήλιο που είχαν σαν συνέπεια τη διακοπή της ηλεκτροδότησης του νησιού και μεγάλες ζημιές στην καθημερινότητα των κατοίκων εν μέσω της σφοδρής κακοκαιρίας "Μήδεια".

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Σκιάθος"

Kορωνοϊός: Στα 755 τα νέα κρούσματα - 313 οι διασωληνωμένοι, 13 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 755 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας . ( εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 174659 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.8% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 52 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1558 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 13, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6194 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. 

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 313 (67.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. To 86.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1246 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 211 (ημερήσια μεταβολή +11,05%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 223 ασθενείς.

Hλικιακή κατανομή:Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 15 έως 103 έτη).

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων και των θανάτων από την Covid 19 που ανακοίνωσε την Τετάρτη ο ΕΟΔΥ παρουσιάζει αισθητή μείωση σε σχέση με την Τρίτη οπότε ανακοινώθηκαν 1121 κρούσματα και 29 θάνατοι.  Πρέπει να επισημανθεί όμως ότι το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκε μικρός αριθμός τεστ (26724).  Τα μοριακά τεστ ήταν 13.643 και τα rapid  test 12.081.

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή ανά Περιφερειακή Ενότητα

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 7
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 21
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 26
ΑΡΚΑΔΙΑΣ 6
ΑΡΤΑΣ 2
ΑΧΑΪΑΣ 61
ΒΟΙΩΤΙΑΣ 1
ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 27
ΔΡΑΜΑΣ 2
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 9
ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 27
ΕΒΡΟΥ 8
ΕΥΒΟΙΑΣ 18
ΖΑΚΥΝΘΟΥ 3
ΗΛΕΙΑΣ 9
ΗΜΑΘΙΑΣ 3
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 17
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 4
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 125
ΘΗΡΑΣ 1
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 20
ΚΑΒΑΛΑΣ 4
ΚΑΛΥΜΝΟΥ 7
ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 4
ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 1
ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 70
ΚΕΡΚΥΡΑΣ 7
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ 2
ΚΙΛΚΙΣ 5
ΚΟΖΑΝΗΣ 13
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 10
ΚΩ 4
ΛΑΚΩΝΙΑΣ 2
ΛΑΡΙΣΑΣ 22
ΛΕΣΒΟΥ 5
ΛΕΥΚΑΔΑΣ 1
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 5
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 5
ΝΑΞΟΥ 1
ΝΗΣΩΝ 18
ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 21
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 38
ΠΕΛΛΑΣ 7
ΠΙΕΡΙΑΣ 10
ΠΡΕΒΕΖΑΣ 2
ΡΕΘΥΜΝΟΥ 22
ΡΟΔΟΠΗΣ 1
ΣΕΡΡΩΝ 3
ΤΡΙΚΑΛΩΝ 12
ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 6
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 23
ΧΑΝΙΩΝ 2
ΧΙΟΥ 1
ΥΠΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ 11

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Kορωνοϊός: Στα 755 τα νέα κρούσματα - 313 οι διασωληνωμένοι, 13 θάνατοι"

Γρεβενά: Ξυλοκοπήθηκε μέσα στο γραφείο του ο αντιδήμαρχος

Ένας ιδιοκτήτης ξενοδοχειακής μονάδας στα Γρεβενά επιτέθηκε και τραυμάτισε μέσα στο δημαρχείο τον Δημήτρη Μπόλη αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας του δήμου Γρεβενών.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο ιδιοκτήτης της ξενοδοχειακής μονάδας στράφηκε εναντίον του αντιδημάρχου γιατί ο τελευταίος σε συζήτηση που έγινε στο γραφείο του, παρουσία του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πρόνοιας, δήλωσε ότι θα καταψηφίσει την αίτημα των ιδιοκτητών ξενοδοχειακών μονάδων για την συνέχιση του προγράμματος φιλοξενίας προσφύγων στα Γρεβενά, που επρόκειτο να συζητηθεί στην αποψινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Αναφερόμενος στο περιστατικό ο δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης τόνισε ότι «οι τραμπουκισμοί και οι ασκήσεις βίας εναντίον δημοτικών συμβούλων είναι καταδικαστέοι σε κάθε περίπτωση και πρόσθεσε ότι μετά απ’ όσα προηγήθηκαν δεν πρόκειται να τεθεί προς συζήτηση στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το αίτημα της Ένωσης Ξενοδόχων.

Ο κ. Δασταμάνης δήλωσε ότι θα εισηγηθεί στο δημοτικό συμβούλιο ψήφισμα καταδίκης του βίαιου περιστατικού και παράλληλα να εκφράσει την συμπαράστασή του στο πρόσωπο του αντιδημάρχου Δημήτρη Μπόλη. Ο αντιδήμαρχος νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο Γρεβενών.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Γρεβενά: Ξυλοκοπήθηκε μέσα στο γραφείο του ο αντιδήμαρχος"

Εντατικές: Ανοίγουν και άλλες κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά Covid - 19

Την αύξηση των ασθενών με λοίμωξη Covid-19 στα νοσοκομεία, και ιδίως στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) προετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν οι επικεφαλής των νοσοκομείων. Όπως έχουν επισημάνει ήδη οι επιστήμονες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, παρακολουθώντας τα επιδημιολογικά δεδομένα και τους «σκληρούς δείκτες» των νοσηλειών και των διασωληνώσεων, μέχρι και την αρχή της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να επιβαρυνθούν περαιτέρω οι Μονάδες. Χθες οι διασωληνωμένοι μόνο στις ΜΕΘ άγγιζαν τους 200. Συνολικά οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ ήταν 217.

Έγγραφο της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής που παρουσίασε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), και το οποίο εστάλη χθες σε δύο νοσοκομεία της ΥΠΕ, δείχνει τις πυρετώδεις και οι πιεστικές διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο σύστημα υγείας στην Αττική για την καλύτερη δυνατή διαχείριση των περιστατικών κορρωνοιού που κατακλύζουν τα νοσοκομεία.

Όπως προκύπτει από το έγγραφο, εντέλλεται το νοσοκομείο «Αττικόν» να λειτουργήσει δέκα νέες κλίνες ΜΕΘ και το «Θριάσιο» άλλες 5 κλίνες προκειμένου να φιλοξενήσουν ασθενείς με λοίμωξη Covid-19. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως τα δύο νοσοκομεία, «Αττικόν» και «Θριάσιο», που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή κατά του κορωνοιού θα παραχωρήσουν άμεσα δέκα και πέντε κλίνες αντίστοιχα από τις γενικές κλίνες ΜΕΘ που διαθέτουν για τις ανάγκες της επιδημίας.

Σύμφωνα με πηγές των δύο νοσοκομείων, για τη λειτουργία των νέων κλινών Covid-19 υπάρχει το απαραίτητο νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά όχι και το ιατρικό. Για τον λόγο αυτο θα αποσπασθούν γιατροί από τα άλλα μεγάλα νοσοκομεία της ΥΠΕ, το Γενικό Κρατικό Νίκαιας και το Τζάνειο - οι μετακινήσεις αυτές πυροδοτούν πάγια τις αντιδράσεις των εργαζομένων, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το εργασιακό πλαίσιο που καταστρατηγείται.

Για την κάλυψη των αναγκών των ασθενών non Covid έχει ενεργοποιηθεί η συμφωνία του υπουργείου Υγείας με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών κλινικών βάσει της οποίας ήδη διακομίζονται ασθενείς από τα νοσοκομεία του ΕΣΥ σε ΜΕΘ ιδιωτικών θεραπευτηρίων. Ενδεικτικά, χθες διακομίστηκαν σε ιδιωτικές ΜΕΘ οκτώ ασθενείς.

Ωστόσο, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει πως «πρόκειται για μπαλώματα και λύσεις της τελευταίας στιγμής. Καθώς προπςαθούν να ανοίξουν ΜΕΘ κορωνοιου με μετακινήσεις γιατρών από το υστέρημα άλλων νοσοκομείων και την περαιτέρω μείωση των διαθέσιμων γενικών ΜΕΘ».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Εντατικές: Ανοίγουν και άλλες κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά Covid - 19"

Κικίλιας και Θεμιστοκλέους ενημέρωσαν για τους εμβολιασμούς

Όπως κάθε Τετάρτη ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και σήμερα μαζί του ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους ενημερώνουν για το θέμα των εμβολιασμών και γενικότερα της πανδημίας στην Ελλάδα. 

Η σημερινή ημέρα δεν είναι πολύ αντιπροσωπευτική όσον αφορά στα στοιχεία για την πορεία του κορονοϊού στην χώρα μας, αφού πολύς κόσμος δεν βγήκε μέσα στον χιονιά να υποβληθεί τεστ, και τα κρούσματα είναι χαμηλά και τα τεστ που έγιναν μέχρι σήμερα στις 3 το μεσημέρι.

Σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους ενημέρωσαν για το τι θα γίνει με τους εμβολιασμούς.

Ο κ. Κικίλιας είπε ότι εξαιτίας της κακοκαιρίας αναβλήθηκαν εμβολιασμοί και ραντεβού που περιλαμβάνουν και την πρώτη δόση για κάποιους και την δεύτερη για άλλους είπε ότι οι πολίτες θα ενημερωθούν με μήνυμα στο κινητό τους για την ημέρα και την ώρα του εμβολιασμού.

Ο υπουργός Υγείας είπε ακόμα ότι τα εμβόλια που είχαν βγει από βαθιά κατάψυξη δόθηκαν με επιχείριση που στήθηκε σε 450 τρόφιμους και εργαζόμενους στις φυλακές Κορυδαλλού αλλά και στην δομή της Αμυγδαλέζας. 

Εκεί εμβολιάστηκαν πάνω από 250 φιλοξενούμενοι από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ και επίσης εμβολιάστηκαν ένστολοι και στρατιωτικοί.

Ο κ. Κικίλιας απηύθυνε έκκληση σε όποιον μπορεί να δώσει αίμα γιατί αυτή την περίοδο υπάρχει μεγάλη ανάγκη. 

Σήμερα έγιναν πάνω από 25.000 εμβολιασμοί είπε ο κ. Θεμιστοκλέους παίρνοντας τον λόγο. Εξήγησε ότι για όλα τα ραντεβού που δεν έγιναν θα ενημερωθούν οι πολίτες με μηνυμα sms στο κινητό τους. 

Οι 60 – 64 θα εμβολιαστούν την επόμενη εβδομάδα από την Δευτέρα έως την Παρασκευή και θα ενημερωθούν τρεις ημέρες πριν το ραντεβού. 

Οι πολίτες που είχαν ραντεβού στο μεγάλο κέντρο Προμηθέας στο Μαρούσι θα εμβολιαστούν επίσης την άλλη εβδομάδα από Δευτέρα έως και Παρασκευή και θα ενημερωθούν με μήνυμα στο κινητό τους 3 ημέρες πριν. 

Οι 75-79 που η πλειονότητά τους αφορά δεύτερη δόση θα εμβολιαστούν την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου και θα ενημερωθούν με τον ίδιο τρόπο.

Παρακολουθήστε όλη την ενημέρωση από τον Βασίλη Κικίλια

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κικίλιας και Θεμιστοκλέους ενημέρωσαν για τους εμβολιασμούς"

Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Πρόβλημα σε εμβολιαστικό κέντρο - Διακόπηκαν οι εμβολιασμοί

Δεν πραγματοποιούνται εμβολιασμοί στο εμβολιαστικό κέντρο, στην οδό Ελευθερίας, στον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, στη Θεσσαλονίκη, λόγω προβλήματος που προέκυψε στο ηλεκτρονικό σύστημα καταχώρησης.

Συγκεκριμένα, παρατηρήθηκαν μεταβολές στις θερμοκρασίες στις οποίες πρέπει να φυλάσσονται τα εμβόλια και δεν διενεργούνται εμβολιασμοί μέχρις ότου αποκατασταθεί το πρόβλημα. Αρκετοί πολίτες προσήλθαν από το πρωί για να εμβολιαστούν στο συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο.   

«Κανένας πολίτης δεν πρόκειται να χάσει το ραντεβού του», ανέφερε στο Thestival o διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Παναγιώτης Μπογιατζίδης και εκτίμησε ότι τις επόμενες ώρες αναμένεται να λυθεί το πρόβλημα και να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί.

Οι υπεύθυνοι αναμένουν οδηγίες από την εταιρεία για το πότε θα αποκατασταθεί το πρόβλημα.

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Πρόβλημα σε εμβολιαστικό κέντρο - Διακόπηκαν οι εμβολιασμοί"

Συντάξεις Μαρτίου: Πότε πληρώνονται οι συνταξιούχοι – Οι ημερομηνίες ανά Ταμείο

Από την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου ξεκινούν να πληρώνονται οι συντάξεις Μαρτίο 2021 στους δικαιούχους – συνταξιούχους. Πρώτες καταβάλλονται οι συντάξεις του ΙΚΑ, οι οποίες όπως και τους προηγούμενους μήνες θα πληρωθούν σε δύο δόσεις, ανάλογα με τον ΑΜΚΑ των συνταξιούχων, ενώ η διαδικασία των πληρωμών θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, στις 26 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με την Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων να γίνεται στην ίδια ημερομηνία στους δικαιούχους.

Οι ημερομηνίες καταβολής για τις συντάξεις ανά ταμείο

Το ΙΚΑ θα πληρώσει τις συντάξεις Φεβρουαρίου 2021:

  • Τρίτη 23 Φεβρουαρίου (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9)
  • Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8)

Ο OAEE θα πληρώσει τις συντάξεις την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Ο OΓΑ θα πληρώσει τις συντάξεις την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Το Δημόσιο θα πληρώσει τις συντάξεις την Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021

Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα πληρώσουν τις συντάξεις την Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021

Ο ΟΠΕΚΑ θα πληρώσει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021

Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα πληρώσει τις συντάξεις την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα πληρώσουν τις συντάξεις την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα καταβάλει τις συντάξεις την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Το ΕΤΑΤ θα καταβάλει τις συντάξεις την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021.

newmoney

Διαβάστε Περισσότερα » "Συντάξεις Μαρτίου: Πότε πληρώνονται οι συνταξιούχοι – Οι ημερομηνίες ανά Ταμείο"

Ρέθυμνο: Σώοι οι τρεις κτηνοτρόφοι – Πώς περιέγραψαν την περιπέτειά τους

Σώοι, ταλαιπωρημένοι αλλά με δύναμη ψυχής, οι τρεις κτηνοτρόφοι από τον ορεινό Μυλοπόταμο, επέστρεψαν στις οικογένειες τους πριν από λίγη ώρα.

Ύστερα από μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό τους από άνδρες της ΕΜΑΚ, ορειβατικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας και της ΕΛ.ΑΣ. στην ορεινή Ελεύθερνα στις Αραβανές Μυλοποτάμου, οι τρεις κτηνοτρόφοι εντοπίστηκαν και με τη βοήθεια των σωστικών συνεργείων επέστρεψαν στις οικογένειες τους.

Μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο κτηνοτρόφος από τα Λειβάδια Μυλοποτάμου, Ηλίας Καλυβιανάκης, έκανε λόγο για πρωτόγνωρη κακοκαιρία και χιονιά που πρώτη φορά αντιμετώπισε ως ορεσίβιος που βρίσκεται στις συγκεκριμένες πλαγιές του Ψηλορείτη εδώ και δεκαετίες.

«Είμαστε δόξα τον θεό καλά μετά την περιπέτεια μας και θέλω να ευχαριστήσω όλους που συμμετείχαν στην επιχείρηση για να μας βρουν». Όπως ανέφερε, χθες το μεσημέρι πήγε με τον αδερφό του, Αντώνη Καλυβιανάκη, αντιδήμαρχο Μυλοποτάμου, στο ποιμνιοστάσιό τους για να φροντίσει τα 800 αμνοερίφια του. «Ο καιρός δεν ήταν απειλητικός, αλλά καθώς φτάναμε στα ζωντανά μας, το αυτοκίνητο κόλλησε στο χιόνι. Καλέσαμε έναν συνάδελφο μας να μας βοηθήσει με το τρακτέρ, αλλά και αυτό με τη σειρά του “φυτεύτηκε” στο χιόνι. Ύπουλο το στρώσιμο του χιονιού στη γη. Πρώτη φορά αντιμετώπισα τέτοιο χιόνι που ξεπερνούσε το 1,5 μέτρο χιόνι και λίγα μέτρα πιο πέρα ήταν 20 πόντους και πιο κάτω έφτανε τα δύο μέτρα. Πολύ επικίνδυνο», ανέφερε ο κ. Καλυβιανάκης.

Οι τρεις κτηνοτρόφοι αποφάσισαν να ταΐσουν τα αμνοερίφια και στη συνέχεια, γύρω στις 4 το απόγευμα, να προσπαθήσουν να επιστρέψουν με τα πόδια στο χωριό. «Δεν μπορέσαμε όμως να προχωρήσουμε, λόγω του χιονιά και της ανεμοθύελλας και χωρίς ορατότητα προς κανένα σημείο. Τους είπα, παιδιά, μόνο τις ζωές μας. Επιστρέψαμε στο ποιμνιοστάσιο, ανάψαμε φωτιά και περιμέναμε να περάσει η βραδιά, ώστε να κοπάσει ο καιρός και να κατέβουμε προς τα κάτω. Το πρωί, σήμερα, ξεκινήσαμε, αλλά το χιόνι όπως είπα ήταν ύπουλα στρωμένο. Ενημερώσαμε τις Αρχές, όταν είχε σήμα το κινητό, ότι είμαστε καλά αλλά χρειαζόμασταν βοήθεια. Τελικά μας εντόπισαν και όλα καλά. Οι άνθρωποι της ΕΜΑΚ στις περιοχές μας προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες και μας κάνουν να νιώθουμε ασφαλείς», ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο κ. Καλυβιανάκης.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Ρέθυμνο: Σώοι οι τρεις κτηνοτρόφοι – Πώς περιέγραψαν την περιπέτειά τους"

Super Puma: Αεροδιακομιδές ασθενών από ακριτικά νησιά μέσα σε σφοδρή κακοκαιρία

Ελικόπτερα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησαν μεταφορές ασθενών από ακριτικά νησιά του Αιγαίου σε νοσοκομεία μεγάλων αστικών κέντρων. Οι πτήσεις έγιναν μέσα σε δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες.

Τα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, παρά την κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα, μετέφεραν χθες 3 ασθενείς από νησιά του ανατολικού Αιγαίου σε νοσοκομεία της Λήμνου και της Ρόδου.

Ειδικότερα:

– Ένα ελικόπτερο Super Puma μετέφερε 1 ασθενή από το Καστελόριζο στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου,

– Ένα ελικόπτερο Super Puma μετέφερε 1 ασθενή από τον Άγιο Ευστράτιο στη Λήμνο και

– Ένα ελικόπτερο Super Puma μετέφερε 1 ασθενή από τους Λειψούς Δωδεκανήσων στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Συμπληρώθηκαν 5,8 ώρες πτήσης σε 3 αποστολές.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Super Puma: Αεροδιακομιδές ασθενών από ακριτικά νησιά μέσα σε σφοδρή κακοκαιρία"

Απειλεί με μηνύσεις ο γιατρός από την Κέρκυρα - Επιμένει ότι έχει συμπτώματα παράλυσης

Με μηνύσεις απειλεί τώρα ο γιατρός Σπύρος Σκιαδόπουλος - ο οποίος ήταν υπεύθυνος εμβολιασμών στο νοσοκομείο της Κέρκυρας και παύθηκε όταν κατηγορήθηκε ότι κάλεσε φίλους και γνωστούς του, εκτός της καθορισμένης από τους ειδικούς σειράς για εμβολιασμό.  

Ο κ. Σκιαδόπουλος νοσηλεύεται μετά από την λήψη της δεύτερης δόσης του εμβολίου , παραπονούμενος για παράλυση στα κάτω άκρα. Ο γιατρός - τον οποίον ο καθηγητής καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος κατήγγειλε στο «Όπεν» ότι «εξετάστηκε και δεν είχε καμία παράλυση» - και μάλιστα, συνέδεσε εμμέσως πλην σαφώς τα παράπονά του με την ΕΔΕ που διενεργείται σε βάρος του.

«Πριν γίνει η ΕΔΕ πήγε στο νοσοκομείο και είπε ότι έχει δύσπνοια, εξετάστηκε ,δεν είχε τίποτα και την επόμενη ημέρα είπε ότι του... κόπηκαν τα πόδια», ανέφερε xχαρακτηριστικά ο κ. Βασιλακόπουλος.

Μάλιστα, ο καθηγητής Πνευμονολογίας υποστήριξε ότι ο ιδιοκτήτης του τοπικού μέσου που δημοσιοποίησε την εισαγωγή του γιατρού στο νοσοκομείο, είναι ο ίδιος που εμβολιάστηκε εκτός σειράς, με ευθύνη του κ. ΣΚιαδόπουλου.

Πάντως,στο ίδιο μέσο - πρόκειται για το corfutvnews - δημοσιεύονται δηλώσεις του κ. Σκιαδόπουλου, ο οποίος υποστηρίζει ότι «οι πόνοι ήταν έντονοι στην μέση και τα πόδια έως χτες ενώ σήμερα κούνησε λίγο τα δάχτυλα και λύγiσε ελαφρώς τα πόδια του χωρίς όμως ακόμα να μπορεί να σηκωθεί».

Όσον αφορά την κατάσταση της υγείας του πριν το εμβόλιο ο κ. Σκιαδόπουλος είπε ότι δεν είχε «κάτι ιδιαίτερο. Ούτε κάποιο για υποκείμενο νόσημα μόνο ένα πρόβλημα με το αναπνευστικό οποίο δεν συνδέεται».Πρόσθεσε ότι πρόκειται να μεταφερθεί με ασθενοφόρο σε ιδιωτικό εργαστήριο προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις - ωστόσο, προέτρεψε τους πάντες να εμβολιαστούν,ώστε να αποκτηθεί ανοσία στον πληθυσμό.

Ο γιατρός προανήγγειλε προσφυγή στη Δικαιοσύνη «σχετικά με τις συκοφαντίες για τον εμβολιασμό» - υπονοώντας την καταγγελία για εμβολιασμούς κατά παρέκκλιση της σειράς που έχουν καθορίσει οι λοιμωξιολόγοι.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Απειλεί με μηνύσεις ο γιατρός από την Κέρκυρα - Επιμένει ότι έχει συμπτώματα παράλυσης"

Καιρός – ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Καταργήσεις δρομολογίων – Έπεσαν δέντρα και καλώδια στην Οινόη

Από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ έγινε γνωστό ότι καταργούνται δρομολόγια λόγω προβλημάτων στην Οινόη. Ειδικότερα, οι αλλαγές οφείλονται στην κακοκαιρία Μήδεια.

Συγκεκριμένα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε ότι τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στην υποδομή στην περιοχή της Οινόης είχαν σαν αποτέλεσμα να ακυρωθεί το δρομολόγιο της πρωινής αμαξοστοιχίας για Θεσσαλονίκη και το μεσημεριανό από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα.

Στην περιοχή της Οινόης έχουν πέσει δέντρα και καλώδια στη σιδηροδρομική γραμμή και τα συνεργεία του ΟΣΕ προσπαθούν να την καθαρίσουν. Γίνεται προσπάθεια να αναχωρήσει κανονικά το απόγευμα για τη Θεσσαλονίκη η Αμαξοστοιχία 56 που είναι προγραμματισμένη για τις 3.30.

Επίσης, λόγω των προβλημάτων από τις διακοπές ρεύματος τα δρομολόγια του δικτύου του προαστιακού εκτελούνται κατά τμήματα.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός – ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Καταργήσεις δρομολογίων – Έπεσαν δέντρα και καλώδια στην Οινόη"

Βατόπουλος (ΘΕΜΑ 104,6): Φτιάχνεται «υπερεμβόλιο» που θα προστατεύει από τις μεταλλάξεις

Την εκτίμηση ότι ένα νέο εμβόλιο, το λεγόμενο «υπερεμβόλιο» για το οποίο γίνεται λόγος και φτιάχνεται τώρα, θα παρέχει πιο ισχυρή προστασία, καθώς «θα προσπαθήσει να φτιάξει αντισώματα για άλλες πρωτεΐνες που είναι πιο σταθερές και άρα δεν μεταλλάσσονται εύκολα», εξέφρασε, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104.6 ο Άλκης Βατόπουλος, καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας. Όπως εξήγησε ο κ. Βατόπουλος όλα τα εμβόλια που χρησιμοποιούμε τώρα έχουν ως αντιγόνο το αντιγόνο της ακίδας, αλλά το καινούργιο θα είναι διαφορετικό.

Κατά τον καθηγητή «ο εμβολιασμός δεν έχει γραμμική σχέση με τα κρούσματα και άρα πρέπει να γίνουν αρκετά εμβόλια για να αρχίσει να επηρεάζονται και τα κρούσματα, δηλαδή να πάμε στο 50%-60%, κάτι που μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα το πετύχουμε ως το καλοκαίρι».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο παράτασης του lockdown ο κ. Βατόπουλος είπε ότι «θεωρητικά το υγειονομικά ασφαλές είναι να υπάρξει περιορισμός της κυκλοφορίας, όμως πρέπει να δει κανείς και όλα τα υπόλοιπα, τα κοινωνικά, τα οικονομία, τα ψυχολογικά θέματα πριν πάρει απόφαση. Ακόμα τα κρούσματα είναι πολλά, οι ΜΕΘ δεν έχουν αδειάσει» σημείωσε για να ξεκαθαρίσει ότι «δεν μπορούμε να απομονώσουμε το υγειονομικό από την δρώσα κοινωνία, δεν θέλουμε και να πεθάνουμε από την πείνα» για να προσθέσει «δεν θα κατηγορήσω την κυβέρνηση αν πει ότι πρέπει να χαλαρώσουμε λίγο για να δουλέψει η οικονομία, ο ρόλος της πολιτείας είναι να παίρνει τις αποφάσεις».

Ο κ. Βατόπουλος είπε ότι «δεν είναι κακή ιδέα η διπλή μάσκα, ιδίως σε συνωστισμούς, όπως στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ή σε άλλους συγκεκριμένους χώρους. Συζητάμε για τη διπλή μάσκα λόγω των μεταλλάξεων που κάνει τον ιό πιο μεταδοτικό και μιλάμε για μία πάνινη και μία χειρουργική, διαφορετικές πάντως». Επισήμανε ωστόσο ότι «το πιο βασικό είναι να φοράμε τη μάσκα σωστά, είτε είναι μία, είτε είναι διπλή, αυτό είναι το σημαντικό, το υπ’ αριθμόν ένα θέμα, να εφαρμόζει δηλαδή σωστά». Τέλος σημείωσε ότι «η κακοκαιρία ίσως βοήθησε στον περιορισμό της πανδημίας, γιατί απέτρεψε την κινητικότητα και εμπόδισε την μετάδοση του ιού».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Βατόπουλος (ΘΕΜΑ 104,6): Φτιάχνεται «υπερεμβόλιο» που θα προστατεύει από τις μεταλλάξεις"

Θεσσαλονίκη: “Όχι” στα αποτεφρωτήρια λένε κάτοικοι του Δ. Δέλτα (φωτο & video)

Διαμαρτυρία πραγματοποιούν από το πρωί έξω από το δημαρχείο του δήμου Δέλτα, στη Θεσσαλονίκης, κάτοικοι της περιοχής, φορείς, επαγγελματίες, η διοίκηση του δήμου αντιδρώντας στο ενδεχόμενο εγκατάστασης μονάδων αποτέφρωσης υγειονομικού υλικού, μολυσματικών αποβλήτων, στην Βιομηχανική περιοχή.

Η μία μονάδα σχεδιάζεται να εγκατασταθεί  σε απόσταση 200 μέτρων από την κατοικημένη περιοχή της Σίνδου, ενώ η δεύτερη σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων από τα σπίτια.

 

«Το δημοτικό συμβούλιο έχει γνωμοδοτήσει αρνητικά για τις δύο μελέτες για τις μονάδες καύσης υγειονομικών αποβλήτων. Στις δυο μονάδες σύμφωνα με τις μελέτες, θα καίγονται 6.000 τόνοι αποβλήτων επικίνδυνων και μολυσματικών. Το γεγονός ότι θα χρησιμοποιούν την κλασική μέθοδο της θερμικής επεξεργασίας καταδεικνύει το γεγονός ότι θα υπάρχουν εκπομπές αερίων, διοξίνες, επιβλαβή αέρια τα οποία θα είναι και επικίνδυνα για την υγεία και θα επηρεάζουν τις υδάτινες καλλιέργειες, που φιλοξενεί η περιοχή», ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης.

«Ακόμη μία φορά πάνε να υποβαθμίσουν την περιοχή μας. Φτάσαμε το 2021 που κλείνουν τα εργοστάσια, εδώ να ανοίγουν. Δεν ανεχόμαστε άλλη υποβάθμιση στην περιοχή μας, θέλουμε ανάπτυξη», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος Επαγγελματιών Δήμου Δέλτα, Θεόδωρος Δημητριάδης.

 

Σημειώνεται ότι για την Μονάδα που σχεδιάζεται να εγκατασταθεί σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από τον οικισμό,  αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα Τετάρτη η Μητροπολιτική Επιτροπή της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης προκειμένου να λάβει γνωμοδοτική απόφαση. Για το θέμα έχουν αποφασίσει ομόφωνα αρνητικά όλα τα θεσμικά όργανα του Δήμου και το Δημοτικό Συμβούλιο.

 

  

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: “Όχι” στα αποτεφρωτήρια λένε κάτοικοι του Δ. Δέλτα (φωτο & video) "

Βασιλακόπουλος: Ο γιατρός στην Κέρκυρα εξετάστηκε και δεν είχε καμία παράλυση

Να αποκαταστήσει την αλήθεια σχετικά με το περιστατικό «παράλυσης» των κάτω άκρων σε γιατρό στην Κέρκυρα μετά τον εμβολιασμό του για τον κορωνοϊό επιχείρησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Πάντως μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN, ο καθηγητής δεν άφησε καμία αμφιβολία για την ασθένεια του γιατρού. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Δεν με ανησυχεί καθόλου όσον αφορά το εμβόλιο. Με ανησυχεί η συμπεριφορά ορισμένων συναδέλφων. Οι πληροφορίες μου λένε ότι ότι ο γιατρός εξετάστηκε και δεν είχε καμία παράλυση».

Παράλληλα ο κ. Βασιλακόπουλος προχώρησε και σε μία αποκάλυψη: «Ο συνάδελφος ήταν υπεύθυνος για τους εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου της Κέρκυρας, στο οποίο ο ίδιος διάλεξε να εμβολιάσει κάποιους εκτός σειράς, κάποιους γνωστούς του με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από τη θέση του, ενώ διατάχθηκε και Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ)», είπε.

«Πριν γίνει η ΕΔΕ πήγε στο νοσοκομείο και είπε ότι έχει δύσπνοια, εξετάστηκε δεν είχε τίποτα και την επόμενη ημέρα είπε ότι του... κόπηκαν τα πόδια», υποστήριξε ο κ. Βασιλακόπουλος. Ακόμα πιο ενδιαφέρουσα είναι η αποκάλυψη του γιατρού για το πώς κυκλοφόρησε η είδηση. Όπως φαίνεται ο ιδιοκτήτης του τοπικού μέσου ενημέρωσης που αποκάλυψε την ασθένεια του γιατρού είναι ο ίδιος που εμβολιάστηκε κατά παρέκκλιση της σειράς που έχουν ορίσει οι λοιμωξιολόγοι.

Όπως αναφέρει το τοπικό corfutvnews.gr, ο εν λόγω γιατρός είναι ο Σπύρος Σκιαδόπουλος, ο οποίος εισήχθη στο γενικό νοσοκομείο του νησιού, ενώ μάλιστα οι γιατροί του έκαναν και παρακέντηση για να διαπιστώσουν κατά πόσο ο εμβολιασμός είχε σχέση με τα συμπτώματα τα οποία ο ίδιος δήλωσε πως αισθάνεται.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Βασιλακόπουλος: Ο γιατρός στην Κέρκυρα εξετάστηκε και δεν είχε καμία παράλυση"

Pfizer και BioNTech δίνουν ακόμη 200 εκατ. εμβόλια στην Ε.Ε.

Μια ανακοίνωση που λίγοι περίμεναν έκαναν την Τετάρτη (19.02.2021) η Pfizer και η BioNTech: Έκαναν γνωστό ότι οριστικοποίησαν τη συμφωνία τους με την Ευρωπαϊκή Ένωση για να της χορηγήσουν ακόμη 200 εκατ. δόσεις από το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. 

Οι δόσεις αυτές είναι επιπλέον των 300 εκατομμυρίων δόσεων από το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech που είχε ήδη παραγγείλει η Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Pfizer και BioNTech, οι 200 εκατ. επιπλέον δόσεις από το εμβόλιο κατά του κορονοϊού αναμένονται να παραδοθούν φέτος και εκτιμάται ότι 75 εξ αυτών θα παραδοθούν μετά το Μάιο. 

Το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech ήταν το πρώτο που εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία δέχεται σκληρότατη κριτική γιατί άργησε να ξεκινήσει την καμπάνια εμβολιασμού, σε σχέση με χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία και το Ισραήλ. 

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη εγκρίνει το εμβόλιο της Moderna και της AstraZeneca κατά της Covid-19, της ασθένειας που προκαλεί ο κορονοϊός. 

“Εργαζόμαστε αδιάκοπα για να στηρίζουμε την ενίσχυση του εμβολιασμού στην Ευρώπη και παγκοσμίως, επεκτείνοντας τη δυνατότητα παραγωγής μας” δήλωσε ο επικεφαλής της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά. 

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της BioNTech Ούγκουρ Σαχίν τόνισε ότι η εταιρία του θα ξεκινήσει την παραγωγή στο νέο της εργοστάσιο στο Μάρμπουργκ στη Γερμανία μέσα στον Φεβρουάριο και θα ενισχύσει το δίκτυο παραγωγής και με άλλους συνεργάτες της.  

Εκείνο που δεν ανέφερε η ανακοίνωση της Pfizer και της BioNTech είναι το οικονομικό μέρος της συμφωνίας για τα επιπλέον 200 εκατ. δόσεων εμβολίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

 apnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Pfizer και BioNTech δίνουν ακόμη 200 εκατ. εμβόλια στην Ε.Ε."

Διόνυσος: Ο στρατός στη μάχη για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Συνεχίζει την επέλασή της στην χώρα η κακοκαιρία «Μήδεια», ο σφοδρότερος χιονιάς των τελευταίων ετών, ο οποίος έχει δημιουργήσει πλήθος προβλημάτων, με αποκλεισμό δρόμων και διακοπές ρεύματος και ύδρευσης.

Από χθες Τρίτη σε εξέλιξη είναι ένας αγώνας δρόμου προκειμένου να αποκατασταθούν τα προβλήματα.

Για τον λόγο αυτό ενεργοποιήθηκε και ο στρατός. Ομάδες του στρατού μαζί με την πυροσβεστική και τον ΔΕΔΔΗΕ, προσπαθούν σε πολλές περιοχές να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση.

Πενήντα στρατιώτες συνδράμουν στο Διόνυσο, προκειμένου να αποκατασταθούν τα προβλήματα. 

Αυτή την ώρα, με ειδική εξάρτηση, απομακρύνουν και κόβουν σπασμένα δέντρα, για να αποκαταστήσουν την πρόσβαση στην περιοχή και να μπορέσουν να επιχειρήσουν οι υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Διόνυσος: Ο στρατός στη μάχη για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news