facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

Ρόδος: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών μετά από καταδίωξη στη θάλασσα

Στην εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης μεταναστών προχώρησε το Λιμενικό μετά από καταδίωξη ταχύπλοου σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Ρόδου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πολύ νωρίς χθες, Παρασκευή η Λιμενική Αρχή Ρόδου ενημερώθηκε από Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. 090 «ΓΑΥΔΟΣ» για τον εντοπισμό ύποπτου ταχύπλοου σκάφους, το οποίο έπλεε σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά από το Κάστρο Κρητινίας, στα δυτικά της Ρόδου.

Μάλιστα, το ταχύπλοο φέρεται να είχε αποβιβάσει νωρίτερα μετανάστες στην ανωτέρω περιοχή.

Ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ανωτέρω σκάφους και τη σύλληψη των δύο αλλοδαπών χειριστών, ηλικίας 31 και 26 ετών.

Παράλληλα, από ξηράς κινητοποιήθηκαν ένα όχημα του Λιμενικού, καθώς και στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. Στέλεχος του Αστυνομικού Σταθμού Σαλάκου εντόπισε σε αγροτική περιοχή της Κρητινίας ένα ακινητοποιημένο Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό 34χρονο αλλοδαπό, ενώ εντός του οχήματος βρέθηκαν ακόμη πέντε μετανάστες.

Όλοι οι ανωτέρω συνελήφθησαν, ενώ οι αλλοδαποί στο σύνολο τους αναγνώρισαν τον 31χρονο και τον 26χρονο ως διακινητές, ενώ τον 34χρονο ως τον οδηγό του οχήματος που τους παρέλαβε και τους μετέφερε.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το ανωτέρω Τ/Χ σκάφος καθώς και το Ι.Χ.Ε. όχημα.

Η Διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων η οποία συντόνισε την ανωτέρω υπόθεση σε συνεργασία με τη Λιμενική Αρχή Ρόδου, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη συμμετοχή των ανωτέρω συλληφθέντων και σε άλλες υποθέσεις, με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Ρόδος: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών μετά από καταδίωξη στη θάλασσα "

Οικονόμου: Tο ελληνικό δημόσιο δεν έχει προμηθευτεί ούτε χρησιμοποιεί κακόβουλο λογισμικό παρακολούθησης

«Ένα δημοσίευμα γεμάτο εικασίες -από το οποίο απουσιάζουν στοιχεία, ονόματα και συγκεκριμένα γεγονότα- έγινε αφορμή για βαρύγδουπες αντικυβερνητικές κορώνες», αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου σχετικά με τις ανακοινώσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης που προκάλεσε δημοσίευμα των Νέων.

Και επισημαίνει: «Ουδεμία έκπληξη, αφού, όποιος δεν μπορεί να παράγει πολιτική για τα μεγάλα και σοβαρά, καταφεύγει στην αναπαραγωγή μύθων. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι το ελληνικό δημόσιο δεν έχει προμηθευτεί κανένα κακόβουλο λογισμικό παρακολούθησης και οι υπηρεσίες ασφαλείας στη χώρα μας δεν χρησιμοποιούν, με οποιονδήποτε τρόπο, κακόβουλα λογισμικά παρακολούθησης».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Οικονόμου: Tο ελληνικό δημόσιο δεν έχει προμηθευτεί ούτε χρησιμοποιεί κακόβουλο λογισμικό παρακολούθησης"

Ερντογάν: «Μόλις εκτοξεύσαμε τον πύραυλο μπήκε στην ατζέντα των Ελλήνων – Έρχεται και συνέχεια»

Δεν έχουν τέλος οι απειλές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τους εξοπλισμούς της Τουρκίας επισημαίνοντας ότι έρχεται και η συνέχεια βάζοντας και πάλι στο κάδρο την Ελλάδα.

Σε ανύποπτο χρόνο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε για την αντίδραση που υπήρξε στη χώρα μας σχετικά με τη δοκιμή του πρώτου τουρκικού βαλλιστικού πυραύλου.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλη Κωστίδη, ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του εργοστασίου παραγωγής του τουρκικού ηλεκτρικού αυτοκινήτου TOGG, αναφέρθηκε στην αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας λέγοντας πως «δεν υπάρχουν άνθρωποι που να μην υπερήφανοι για τα επιτεύγματά της».

«Οι τούρκοι είναι περήφανοι για το πύραυλο Tayfun. Ήδη άρχισαν να εκτοξεύονται οι πύραυλοι Tayfun» είπε.

«Ο Tayfun μπήκε αμέσως στην ατζέντα της Ελλάδας και των Ελλήνων. Περιμένετε να δούμε ακόμα. Αυτό θα συνεχιστεί κι άλλο» ήταν τα λόγια αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα υπάρχει συνέχεια των εκτοξεύσεων κι άλλων βαλλιστικών πυραύλων.

Σχετικά με το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι «τώρα που θα το δουν στην Ευρώπη, οι Ευρωπαίοι θα πουν έρχονται οι τρελοί Τούρκοι».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν: «Μόλις εκτοξεύσαμε τον πύραυλο μπήκε στην ατζέντα των Ελλήνων – Έρχεται και συνέχεια»"

Ρωσία: Αναστέλλει τη συμμετοχή της στη συμφωνία εξαγωγής προϊόντων από τα λιμάνια της Ουκρανίας

Η Ρωσία αναστέλλει τη συμμετοχή της στη συμφωνία εξαγωγής αγροτικών προϊόντων από τα λιμάνια της Ουκρανίας, μετά τις επιθέσεις που δέχτηκε ο στόλος της στην Κριμαία, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, το ίδιο πρακτορείο μετέδωσε δηλώσεις του υπουργού Γεωργίας Ντμίτρι Πατρούσεφ, ο οποίος φέρεται να είπε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να εφοδιάσει με 500.000 τόνους σιτηρών τις φτωχές χώρες μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες, με τη βοήθεια της Τουρκίας.

Η Μόσχα υποστηρίζει ότι μόνο το 3% των εξαγόμενων τροφίμων από την Ουκρανία έχουν πάει σε φτωχές χώρες, ενώ τα μισά φορτία είχαν ως προορισμό χώρες της Δύσης.

Η πρωτοβουλία της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά υπογράφηκε στις 22 Ιουλίου στην Τουρκία και έκτοτε έχουν εξαχθεί από την Ουκρανία πολλά εκατομμύρια τόνοι σιταριού, αραβόσιτου, ηλιελαίου, βρώμης, ελαιοκράμβης και σόγιας.

Ουκρανία: Η Μόσχα χρησιμοποιεί ένα «ψευδές πρόσχημα» για να αναστείλει τη συμμετοχή της στη συμφωνία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας κατηγόρησε τη Μόσχα ότι χρησιμοποιεί ένα «ψευδές πρόσχημα» για να αναστείλει τη συμμετοχή της στη συμφωνία εξαγωγής προϊόντων από τα λιμάνια της Ουκρανίας.

«Καλώ όλα τα κράτη να απαιτήσουν από τη Ρωσία να σταματήσει τα παιχνίδια πρόκλησης πείνας και να δεσμευτεί εκ νέου στις υποχρεώσεις της», έγραψε ο Ντμίτρο Κουλέμπα στο Twitter.

ΑΠΕ-ΜΠΕ /protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ρωσία: Αναστέλλει τη συμμετοχή της στη συμφωνία εξαγωγής προϊόντων από τα λιμάνια της Ουκρανίας"

Κριμαία: Οι Ουκρανοί χτύπησαν με drone τη ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου στη Σεβαστούπολη

Η Ρωσία κατηγόρησε την Ουκρανία ότι εξαπέλυσε μεγάλη επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά της Σεβαστούπολης, στην Κριμαία, όπου εδρεύει ο στόλος της Ρωσίας στην Μαύρη Θάλασσα.

Η επίθεση άρχισε στις 04:20 του Σαββάτου (τοπική ώρα) και, σύμφωνα τουλάχιστον με πληροφορίες από τη ρωσική πλευρά, περιλάμβανε εννέα ιπτάμενα και επτά θαλάσσια drone.

Τουλάχιστον ένα πολεμικό σκάφος της Ρωσίας χτυπήθηκε κατά την επίθεση, παραδέχτηκε η Ρωσία, αν και πρόσθεσε ότι οι ζημιές δεν ήταν σοβαρές.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα ήταν ήταν η φρεγάτα «Ναύαρχος Μακάροφ», η ναυαρχίδα του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας μετά τη βύθιση του «Μόσκβα».


Παραπλήσια ήταν η εικόνα που έδωσε ο φιλορώσος κυβερνήτης της Σεβαστούπολης, Μιχαήλ Ραζβοζάγεφ.

Η επίθεση με drone εναντίον των εγκαταστάσεων του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα, στην Κριμαία, ήταν η πιο μαζική που έχει σημειωθεί στον πόλεμο της Ουκρανίας, είπε. Πρόσθεσε ότι όλα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν και ότι δεν επλήγησαν πολιτικές υποδομές.


«Η προετοιμασία αυτής της τρομοκρατικής ενέργειας και η εκπαίδευση του στρατιωτικού προσωπικού του 73ου ουκρανικού Κέντρου Ειδικών Ναυτικών Επιχειρήσεων έγιναν από Βρετανούς ειδικούς που εδρεύουν στο Οτσάκοφ, στην περιοχή του Μικολάιφ της Ουκρανίας» ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας σε ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στο Telegram.

Η Ρωσία ισχυρίστηκε επιπλέον ότι έγιναν στόχος πλοία που διασφαλίζουν τη λειτουργία του διαδρόμου για την μεταφορά σιταριού από τη Ρωσία προς το εξωτερικό.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Κριμαία: Οι Ουκρανοί χτύπησαν με drone τη ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου στη Σεβαστούπολη"

Συγχαρητήρια του ΥΠΕΞ στην Τουρκία για την εθνική της γιορτή

Η Τουρκία, σήμερα (29/10), έχει την εθνική της γιορτή που ονομάζεται «Ημέρα της Δημοκρατίας» και το Υπουργείο Εξωτερικών έσπευσε να τη συγχαρεί. Επισημαίνεται ότι η Τουρκία τιμά την ανακήρυξη της Δημοκρατίας της Τουρκίας, που έγινε στις 29 Οκτωβρίου 1923.

    Συγκεκριμένα, σε λιτή ανάρτηση στο Twitter αναφέρεται στα Αγγλικά: «Συγχαίρουμε τον λαό και την κυβέρνηση της Τουρκίας με την ευκαιρία της Ημέρας της Δημοκρατίας τους».

Η «Ημέρα της Δημοκρατίας» στην Τουρκία

Πάντως, η σημερινή (29/10) γιορτή στην Τουρκία τιμά τα γεγονότα της 29ης Οκτωβρίου 1923, όταν ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ δήλωσε ότι το καθεστώς της χώρας γινόταν πλέον η Δημοκρατία. Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία ήταν de facto δημοκρατία από τις 23 Απριλίου 1920, ημερομηνία ίδρυσης της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, αλλά η επίσημη επιβεβαίωση του γεγονότος αυτού ήρθε τριάμισι χρόνια αργότερα.

Έτσι, στις 29 Οκτωβρίου 1923, το καθεστώς του έθνους ως δημοκρατία ανακηρύχθηκε και το επίσημο όνομά της ανακηρύχθηκε σε «Türkiye Cumhuriyeti» («Δημοκρατία της Τουρκίας»). Ύστερα από αυτό, πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση και ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ εξελέγη ως ο πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

ieidiseis 

Διαβάστε Περισσότερα » " Συγχαρητήρια του ΥΠΕΞ στην Τουρκία για την εθνική της γιορτή "

Επίθεση με καυστικό υγρό στο Ηράκλειο: Προφυλακίστηκε η 38χρονη μετά την απολογία της

Προφυλακίστηκε η 38χρονη γυναίκα που κατηγορείται για την επίθεση με καυστικό υγρό στον 36χρονο Γ. Μ., τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, σε ξενοδοχείο στο κέντρο του Ηρακλείου.

Η προσέλευσή της στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου για την απολογία της, έγινε στις 7.30 το πρωί με διαδικασίες- εξπρές ενώ μία ώρα αργότερα πέρασε το κατώφλι της ανακρίτριας.

Mε κατεβασμένο το κεφάλι, η 38χρονη βγήκε από την πίσω πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου μπήκε σε ένα υπηρεσιακό όχημα, χωρίς να πει κουβέντα, όπως βλέπετε στο βίντεο που ακολουθεί:

Η 38χρονη, σύμφωνα με τους συνηγόρους της, υποστήριξε ότι είναι μία γυναίκα που είχε κακοποιηθεί από το 36χρονο θύμα, προσθέτοντας ότι και εκείνο το βράδυ δεχθηκε ακόμη μία κακοποιητική συμπεριφορά από τον ίδιο. Ανέφερε, επίσης, ότι ήταν φοβισμένη και για αυτόν τον λόγο δεν παραδόθηκε αμέσως στις Αρχές.

lytras

Οι συνήγοροι υπεράσπισης της 38χρονης, Απόστολος Λύτρας και Μανώλης Δρακωνάκης, σε δηλώσεις τους, τόνισαν ότι η πελάτισσά τους στην απολογία της απέρριψε τους ισχυρισμούς περί ύπαρξης ακόμη μίας γυναίκας που εμπλέκεται στην υπόθεση, σημειώνοντας πως μετά την επίθεση με το υγρό, που είπε ότι ήταν καθοριστικό και το είχε προμηθευτεί από το διαδίκτυο, η ίδια έφυγε με τα πόδια από το ξενοδοχείο και μετά χρησιμοποίησε ταξί.

«Στην απολογία της δήλωσε ότι φοβάται για τη ζωή της και δέχεται απειλές», ανέφερε ο κ. Λύτρας.

Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, περιμένοντας τα νεότερα...

dikastiria

dikastiria2

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φάκελος της υπόθεσης δεν "κλείνει". Mε την προφυλάκιση της συνεχίζονται οι έρευνες των δικαστικών και αστυνομικών αρχών για την ταυτοποίηση των συνεργών της.

Υπενθυμίζεται ότι όταν είχε ερωτηθεί από τον Εισαγγελέα "για ποιον λόγο κρυβόταν όλο αυτό το χρονικό διάστημα" εκείνη είχε απαντήσει "κρυβόμουν γιατί φοβόμουν, δεν μπορούσα να διαχειριστώ την όλη κατάσταση, ήμουν και είμαι σε σοκ".

'Όπως έχει ήδη γράψει το Cretalive, η 38χρονη παραδόθηκε στις αρχές νωρίς το απόγευμα της Τρίτης καθώς καταζητούνταν για την απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά του εν διαστάσει συζύγου της, σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο κέντρο του Ηρακλείου, τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου.

Την παρέλαβαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου αφού τη συνάντησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός Αστυνομικού Μεγάρου.

cretalive

Διαβάστε Περισσότερα » " Επίθεση με καυστικό υγρό στο Ηράκλειο: Προφυλακίστηκε η 38χρονη μετά την απολογία της"

Ευρυτανία: Νεκρός εντοπίστηκε 42χρονος αστυνομικός που είχε εξαφανιστεί

Τραγικό τέλος είχε η αναζήτηση του 42χρονου αστυνομικού που είχε εξαφανιστεί από το πρωί της Παρασκευής στην Ευρυτανία. Σήμερα τα ξημερώματα, ο αστυνομικός, ο οποίος υπηρετούσε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, εντοπίστηκε από τις ομάδες διάσωσης, με την βοήθεια ορειβάτη από τον Σύλλογο Αγράφων. Η σορός του ανασύρθηκε από το βάραθρο «Τρύπα Τατάρνας», στο Τριπόταμο Ευρυτανίας σε βάθος 65 μέτρων.

Ο 42χρονος, πατέρας ενός παιδιού, είχε φύγει το πρωί της Παρασκευής από το σπίτι του για να βάλει καύσιμα, όπως είπε στους δικούς του, οι οποίοι ανησύχησαν όταν δεν επέστρεψε στο σπίτι του στο Τριπόπταμο Αγράφων. Το όχημά του εντοπίστηκε στην περιοχή του βαράθρου “Τρύπα Τατάρνας”, ενώ μέσα σε αυτό βρέθηκε το κινητό του τηλέφωνο. Τα κλειδιά του αυτοκινήτου βρέθηκαν δίπλα στην ρόδα του οχήματος.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική: «Σορός άνδρα ανασύρθηκε από το βάραθρο “Τρύπα Τατάρνας”, στο Τριπόταμο Ευρυτανίας. Επιχείρησαν 15 πυροσβέστες, με την Ο.Ο.Ε.Δ. της 7ης Ε.Μ.Α.Κ., καθώς και εθελοντές, ως συνδρομή στην ΕΛ.ΑΣ».

ertnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ευρυτανία: Νεκρός εντοπίστηκε 42χρονος αστυνομικός που είχε εξαφανιστεί"

Αναδρομικά μισθών – συντάξεων: Ποιοι μπορούν να εξοφλήσουν το νέο «ραβασάκι» σε έως 48 δόσεις

«Ραβασάκι» με έξτρα φόρο έχει ετοιμάσει η Εφορία για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους που εισέπραξαν μέσα στο 2021 αναδρομικά ποσά για την περίοδο 2015-2020 και θα τα δηλώσουν μέχρι το τέλος του έτους.

Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις προκειμένου να εμφανίσουν τα συγκεκριμένα εισοδήματα και να εκδοθεί το νέο εκκαθαριστικό με το φόρο που θα πρέπει να πληρώσουν. Οι υπόχρεοι έχουν προθεσμία να δηλώσουν τα αναδρομικά έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022, χωρίς να πληρώσουν πρόστιμα ενώ ο φόρος που θα βεβαιωθεί θα πρέπει να πληρωθεί εφάπαξ μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2023.

Ρύθμιση σε 48 δόσεις

Ειδικά οι συνταξιούχοι έχουν τη δυνατότητα μετά από αίτηση στην ΑΑΔΕ να εξοφλήσουν τις οφειλές από το φόρο εισοδήματος που θα προκύψει από τροποποιητικές δηλώσεις για τα αναδρομικά ποσά συντάξεων προηγουμένων ετών σε 2 έως 48 έντοκες μηνιαίες δόσεις με βάση την πάγια ρύθμιση.

Οι τροποποιητικές δηλώσεις θα πρέπει να υποβληθούν για κάθε έτος που αφορούν τα αναδρομικά τα οποία εισπράχθηκαν το 2021. Αυτό σημαίνει ότι για τα αναδρομικά ποσά συντάξεων που καταβλήθηκαν το 2020 και τα οποία αφορούν το έτος 2019 οι φορολογούμενοι θα πρέπει να επιλέξουν ως έτος υποβολής της τροποποιητικής δήλωσης το έτος 2020.  Με την υποβολή της κάθε τροποποιητικής δήλωσης εκδίδεται αυτόματα νέο εκκαθαριστικό σημείωμα με το ποσό του φόρου.

Οδηγίες

Για τους φορολογούμενους που  έχουν εκκρεμότητες στην εφορία για τα αναδρομικά από μισθούς, συντάξεις, επιδόματα και αποζημιώσεις η ΑΑΔΕ δίνει μέσα από έναν οδηγό  ερωτήσεων-απαντήσεων ξεκαθαρίζει το τοπίο.

1. Έχω εισπράξει βάσει δικαστικής απόφασης εισοδήματα που αφορούν προηγούμενα έτη και τόκους. Πώς θα τα δηλώσω;

Τα εισοδήματα των προηγούμενων ετών θα δηλωθούν με τροποποιητική δήλωση στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. στα έτη που αφορούν. Οι τόκοι θα δηλωθούν στο έτος που εισπράχθηκαν στους αντίστοιχους κωδικούς του πίνακα 4Δ1.

2. Έχω εισπράξει αναδρομικά συντάξεων. Πώς θα τα δηλώσω;

Τα αναδρομικά των προηγούμενων ετών θα δηλωθούν με τροποποιητική δήλωση στην  αρμόδια Δ.Ο.Υ. στα έτη που αφορούν. Ωστόσο, εάν τα αναδρομικά αφορούν τα φορολογικά έτη 2015 κι εφεξής, η τροποποιητική δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά. Οι δηλώσεις αυτές υποβάλλονται εμπρόθεσμα μέχρι 31/12/2022.

3. Με ποιο τρόπο θα υποβάλλω τροποποιητική δήλωση για αναδρομικά από το φορολογικό έτος 2015 κι εφεξής;

Από το φορολογικό έτος 2015 και εφεξής οι δηλώσεις αναδρομικών υποβάλλονται ηλεκτρονικά επιλέγοντας το αντίστοιχο έτος υποβολής δήλωσης, π.χ. για το φορολογικό έτος 2017 θα επιλέξετε ως έτος υποβολής δήλωσης το έτος 2018. Στην συνέχεια επιλέγετε Τροποποιητική δήλωση και Δήλωση Αναδρομικών Ε1. Αφού εμφανιστούν οι κωδικοί συμπληρωμένοι με τα νέα ποσά υποβάλετε οριστικά την δήλωση.

4.  Έχω χειρόγραφη βεβαίωση αποδοχών για αναδρομικά ποσά μισθών αλλά δεν εμφανίζεται η επιλογή για υποβολή Δήλωσης Αναδρομικών Ε1. Πώς θα υποβάλω τη δήλωση αναδρομικών;

Η επιλογή είναι ενεργή για όσους φορολογούμενους υπάρχει ηλεκτρονική πληροφόρηση για αναδρομικές αποδοχές από το φορολογικό έτος 2015 κι εφεξής. Σε διαφορετική περίπτωση υποβάλλεται στην αρμόδια Δ.Ο.Υ..

5. Μπορώ στη δήλωση για αναδρομικά να τροποποιήσω κωδικούς που δεν σχετίζονται με τις αναδρομικές αποδοχές;

Στη δήλωση αναδρομικών τα ποσά προ-συμπληρώνονται στους αντίστοιχους κωδικούς και δεν υπάρχει η δυνατότητα να συμπληρώσετε ή να τροποποιήσετε κάποιον άλλο κωδικό. Εάν επιθυμείτε να τροποποιήσετε άλλα στοιχεία της δήλωσής σας πρέπει να υποβάλετε ξεχωριστή τροποποιητική φορολογική δήλωση.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Αναδρομικά μισθών – συντάξεων: Ποιοι μπορούν να εξοφλήσουν το νέο «ραβασάκι» σε έως 48 δόσεις"

Τρίπολη: Σύλληψη αστυνομικού και βαρύ πρόστιμο γιατί κλώτσησε γάτα

Ένας αστυνομικός συνελήφθη χθες το απόγευμα από άνδρες του Τμήματος της Τρίπολης, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, όπως προέκυψε, ο αστυνομικός, ευρισκόμενος εκτός υπηρεσίας, κλώτσησε προχθές το βράδυ, Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, στην Τρίπολη γάτα αγνώστου ιδιοκτήτη.

Σε βάρος του αστυνομικού επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο των 5.000 ευρώ, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Ο συλληφθείς, σύμφωνα με την αστυνομία, αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ενώ η προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Τρίπολης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ /newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » " Τρίπολη: Σύλληψη αστυνομικού και βαρύ πρόστιμο γιατί κλώτσησε γάτα"

Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό

Η κυβέρνηση των Φιλιππίνων αναθεώρησε προς τα κάτω σήμερα τον απολογισμό της τροπικής καταιγίδας Νάλγκε, που προκάλεσε 45 θανάτους από πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Οι αξιωματούχοι της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της χώρας παραδέχθηκαν πως τα συνεργεία διάσωσης που είχαν σταλεί χθες, Παρασκευή, στο νότιο τμήμα της χώρας, που επλήγη από τις πλημμύρες, έκαναν λάθη στους απολογισμούς τους με αποτέλεσμα να υπολογιστούν δύο φορές ορισμένοι θάνατοι.

“Όταν λάβαμε τους απολογισμούς στις 06:00 σήμερα (Σάββατο), αντιληφθήκαμε πως υπήρχαν σε αυτούς 40 θάνατοι, 31 τραυματίες και 15 αγνοούμενοι”, δήλωσε ο Ναγκίμπ Σιναρίμπο, εκπρόσωπος και επικεφαλής της πολιτικής προστασίας για το νότιο τμήμα της χώρας.

Άλλοι πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους αλλού στη χώρα, διευκρίνισε ο επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, με αποτέλεσμα ο νέος απολογισμός να ανέρχεται σε 45 νεκρούς.

Προηγούμενος λανθασμένος απολογισμός έκανε λόγο για 72 νεκρούς, 14 αγνοούμενους και 33 τραυματίες.

Η Νάλγκε, που αναμενόταν από την Πέμπτη, έπληξε τελικά σήμερα την αυγή το μεγαλύτερο νησί των Φιλιππίνων, τη Λουζόν, συνοδευόμενη από ανέμους έως 95 χλμ. την ώρα, μια ώρα αφότου έφθασε στο αραιοκατοικημένο νησί Καταντουάνες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ /ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό"

Λακωνία: Ανήλικοι γκρέμισαν βιτρίνες πρατηρίων καυσίμων με κλεμμένο όχημα

Χρησιμοποιώντας ως πολιορκητικό κριό ένα όχημα που είχαν κλέψει προηγουμένως από την ιδιοκτήτριά του, επιχείρησαν δύο ανήλικοι Έλληνες και ένας 18χρονος να διαρρήξουν διαδοχικά δυο πρατήρια υγρών καυσίμων στη Λακωνία, γκρεμίζοντας τις τζαμαρίες των εισόδων τους τα ξημερώματα της Πέμπτης!

Στην πρώτη περίπτωση τράπηκαν σε φυγή πριν προλάβουν να ολοκληρώσουν την κλοπή, αλλά λίγο αργότερα διέλυσαν την είσοδο ενός άλλου πρατηρίου καυσίμων, από το οποίο κατάφεραν να κλέψουν χρήματα. Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και για τον εντοπισμό τους στήθηκε επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Σπάρτης, της Ο.Π.Κ.Ε., της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Τροχαίας που τους εντόπισαν σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης και τους συνέλαβαν.

Διέπραξαν κι άλλες κλοπές και διάρρηξη σε αποθήκη της ΔΕΗ

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, προέκυψε ότι από τις 18 Οκτωβρίου οι τρεις νεαροί είχαν διαπράξει άλλες τέσσερις κλοπές και μια απόπειρα κλοπής σε οχήματα και είχαν διαρρήξει μια αποθήκη της ΔΕΗ, από τα οποία είχαν κλέψει χρήματα, καλώδια, μπαταρίες οχημάτων, ένα κινητό τηλέφωνο και προσωπικά αντικείμενα αξίας άνω των 9.500 ευρώ, μέρος των οποίων βρέθηκε στην κατοχή τους και κατασχέθηκε.

Το κλεμμένο όχημα που χρησιμοποίησαν βρέθηκε με μεγάλες ζημιές που του είχαν προκαλέσει και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια του. Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης και τους ασκήθηκε δίωξη για κλοπές κατά συναυτουργία, ενώ και οι γονείς των δυο ανηλίκων κατηγορούνται για πλημμελή εποπτεία τους. Η Ασφάλεια συνεχίζει την έρευνα για την εξιχνίαση και άλλων παρόμοιων υποθέσεων.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Λακωνία: Ανήλικοι γκρέμισαν βιτρίνες πρατηρίων καυσίμων με κλεμμένο όχημα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news