facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

Λαμία: Βγήκε με το σκυλάκι του και κατέληξε στα Επείγοντα από επίθεση άλλου σκύλου

Τελειωμό δεν έχουν τα περιστατικά με επιθέσεις σκύλων στη Λαμία.

Ένα από αυτά σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (15/10) στη συνοικία της Αμφιθέας στη Βόρεια Λαμία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport γύρω στις 14:00’ ηλικιωμένος είχε βγάλει βόλτα το σκυλάκι του στη γειτονιά, πλησίον της οικίας του. Όπως περιέγραψε ο ίδιος, από τη σίτα σπιτιού, διέφυγε δεσποζόμενος σκύλος ο οποίος επιτέθηκε στο σκυλάκι του αλλά και στον ίδιο καταφέρνοντάς του δαγκώματα σε διάφορα σημεία.

Ο άτυχος άνδρας κατέφυγε στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας, όπου του περιποιήθηκαν τα τραύματα και του συνέστησαν αγωγή, ενώ ο ίδιος το βράδυ της ίδιας ημέρας κατήγγειλε το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι και το πρωί της Κυριακής (16/10) καταγράφηκε επίθεση σκύλου σε πολίτη, ο οποίος κατέληξε κι αυτός στα Επείγοντα. Το συγκεκριμένο ζώο - πιθανόν αδέσποτο - τον έριξε στο έδαφος και του κατάφερε αρκετές δαγκωματιές.

lamiareport

 

Διαβάστε Περισσότερα » " Λαμία: Βγήκε με το σκυλάκι του και κατέληξε στα Επείγοντα από επίθεση άλλου σκύλου "

Καιρός αύριο: Συνεχίζονται οι βροχές στην Κρήτη – Αναλυτική πρόγνωση

Παραμένει ο καιρός βροχερός στην Κρήτη και αύριο Δευτέρα (17.10.2022), ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα θα είναι αίθριος σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Ο καιρός στην Κρήτη θα δώσει τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φθάσει στα βόρεια τους 19 με 22 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στη δυτική Ελλάδα και τα Δωδεκάνησα τους 25 βαθμούς.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά και τα βόρεια.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στην ανατολική Στερεά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και τα νότια 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στις Κυκλάδες λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Στην Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7, στα νότια 8 και τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Συνεχίζονται οι βροχές στην Κρήτη – Αναλυτική πρόγνωση"

Βιασμός 12χρονης: Συνελήφθη 34χρονος που εμπλέκεται στην υπόθεση

Ακόμα μία σύλληψη 34χρονου άνδρα σημειώθηκε για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ. Πρόκειται για την 6η σύλληψη που σχετίζεται με την υπόθεση καθώς ήδη στα χέρια των Αρχών βρίσκονται 5 άνδρες αλλά και η μητέρα του παιδιού.

O 34χρονος, που εργάζεται στην επιχείρηση της οικογένειάς του, συνομιλούσε μέσω διαδικτυακής εφαρμογής με την 12χρονη, ενώ κατηγορείται ότι συνευρέθηκε μαζί της έναντι αμοιβής. Ο συλληφθείς πρόκειται να οδηγηθεί αύριο το πρωί στον Eισαγγελέα.

Παράλληλα, άλλοι δύο εμπλεκόμενοι στην υπόθεση εμφανίστηκαν αυτοβούλως στις αρχές και κατέθεσαν ότι είχαν επικοινωνία μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας με πρόσωπο που εμφανιζόταν ως το δωδεκάχρονο κορίτσι, δεν προχώρησαν όμως -κατά τα λεγόμενά τους- σε οτιδήποτε περισσότερο. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν τα κινητά τηλέφωνά τους, που θα παραδοθούν στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση και οι άντρες αποχώρησαν.

Σε διαθεσιμότητα ο 36χρονος υπάλληλος νοσοκομείου

Νωρίτερα, με εντολή του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο διοικητικός υπάλληλος νοσοκομείου της Αττικής, ο οποίος συνελήφθη στο πλαίσιο της υπόθεσης για τον βιασμό και της εκπόρνευση της 12χρονης. Όπως ανακοινώθηκε κινούνται οι διαδικασίες για την απόλυση του.

Πρόκειται για τον 36χρονο που συνελήφθη χθες για την υπόθεση βιασμού και σεξουαλικής εκμετάλευσης του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό, ο οποίος πρόκειται να πάρει αύριο νέα προθεσμία για να απολογηθεί για την υπόθεση.

Τις τελευταίες 48 ώρες έχουν γίνει τρεις συλλήψεις ανδρών που κακοποίησαν σεξουαλικά το κορίτσι, ενώ από την πρώτη στιγμή έχουν συλληφθεί ο 53χρονος, Ηλίας Μίχος και ο 42χρονος, Γιάννης Σοφιανίδης. Στη φυλακή βρίσκεται και η μητέρα της ανήλικης για μαστροπεία.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Βιασμός 12χρονης: Συνελήφθη 34χρονος που εμπλέκεται στην υπόθεση"

Tweet στα ελληνικά από τον εκπρόσωπο του Ερντογάν, εγκαλεί την Ελλάδα για τους μετανάστες στον Έβρο

Η στάση της Τουρκίας στο θέμα με τους 92 μετανάστες που εγκατέλειψαν γυμνούς στον Έβρο φάνηκε από την ανάρτηση του υφυπουργού Εσωτερικών. Το… αποκορύφωμα είναι η ανάρτηση του Φαχρετίν Αλτούν, εκπροσώπου της κυβέρνησης Ερντογάν!

Τι έκανε; Με tweets στα ελληνικά (!) το εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην Τουρκία εγκαλεί την Ελλάδα για τους μετανάστες, την κατηγορεί πως τους έγδυσε, τους χτύπησε με ζώνες (!) και τους άφησε να πεθάνουν από το κρύο στον Έβρο και επανέλαβε τις ανεδαφικές κατηγορίες του Ερντογάν πως πνίγει παιδιά στο Αιγαίο!

Ο Φαχρετίν Αλτούν καλεί την Ελλάδα «εγκαταλείψει την απάνθρωπη στάση της απέναντι στους πρόσφυγες», να μην κατηγορεί την Τουρκία και να επιδείξει κρατική σοβαρότητα!

Κατηγορεί δε την Ελλάδα και τον υπουργό Μετανάστευσης, Νότη Μηταράκη, για fake news και πως κατάσχεσε τα προσωπικά αντικείμενα των μεταναστών στον Έβρο! 

Δείτε τις αναρτήσεις

«Η μηχανή των ελληνικών ψευδών ειδήσεων είναι και πάλι σε λειτουργία… Μπερδεύοντας την Ελλάδα με την Τουρκία, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου με τις αναρτήσεις ψευδών, λανθασμένων περιεχομένων προσπάθησε να καταδείξει τη χώρα μας ύποπτη.

Η Ελλάδα με αυτές τις μάταιες και επιπόλαιες προσπάθειες έδειξε για άλλη μια φορά σε όλο τον κόσμο ότι δεν σέβεται την αξιοπρέπεια αυτών των καταπιεσμένων ανθρώπων, ενώ δημοσίευσε τις φωτογραφίες των προσφύγων που έχει απελάσει ιδιοποιούμενη τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Οι ελληνικές αρχές συνεργαζόμενες με τη Frontex, πρέπει να λογοδοτήσουν για τα μωρά που έγιναν αιτία να πνιγούν στο Αιγαίο, τους ανθρώπους που έγδυσαν, χτύπησαν με ζώνες και άφησαν να πεθάνουν από το κρύο στον Έβρο.

Καλούμε την Ελλάδα να εγκαταλείψει την απάνθρωπη στάση της απέναντι στους πρόσφυγες το συντομότερο δυνατό, να βάλει τέλος στις αβάσιμες κατηγορίες κατά της Τουρκίας και να επιδείξει κρατική σοβαρότητα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Tweet στα ελληνικά από τον εκπρόσωπο του Ερντογάν, εγκαλεί την Ελλάδα για τους μετανάστες στον Έβρο"

Κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος λειτουργούσε χωρίς άδεια, ταμειακή μηχανή και 14 αδήλωτους εργαζόμενους

Μία πρωτοφανή περίπτωση παράβασης της φορολογικής και εργατικής νομοθεσίας εντοπίστηκε κατά τους ελέγχους του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 16 Οκτωβρίου σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αττική.

Συγκεκριμένα, κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το κατάστημα στερούταν γνωστοποίησης εγκατάστασης υγειονομικού καταστήματος, δεν διέθετε ταμειακή μηχανή και ως εκ τούτου δεν είχε εκδώσει 32 αποδείξεις λιανικής πώλησης συνολικού ποσού 1.937,90 ευρώ. Παράλληλα, βρέθηκαν να απασχολούνται 14 εργαζόμενοι, για τους οποίους δεν επιδείχθηκε πίνακας προσωπικού, κατά παράβαση της φορολογικής και εργατικής – ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Για τα αποτελέσματα του ελέγχου ενημερώθηκε άμεσα η αρμόδια ΔΟΥ για την επιβολή 48ωρης αναστολής λειτουργίας, ενώ παράλληλα θα ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες (ΣΕΠΕ, ΠΕΚΑ, Δημοτική Αστυνομία) για την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.

Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής δράσης ελέγχθηκαν συνολικά 10 καταστήματα και 15 άτομα και προσήχθησαν τέσσερα άτομα. Επιπλέον, συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για διατάραξη κοινής ησυχίας.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος λειτουργούσε χωρίς άδεια, ταμειακή μηχανή και 14 αδήλωτους εργαζόμενους"

Τάκης Θεοδωρικάκος: Ενημέρωσε την Επίτροπο Γιόχανσον για τους 92 γυμνούς μετανάστες στον Έβρο

Η αποτρόπαια πράξη των Τούρκων να στείλουν 92 γυμνούς μετανάστες στην Ελλάδα έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Το απόγευμα της Κυριακής (17.10.2022) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος είχε επικοινωνία με την Ευρωπαία Επίτροπο, αρμόδια για θέματα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ίλβα Γιόχανσον και την ενημέρωσε λεπτομερώς για το περιστατικό των 92 γυμνών μεταναστών που ώθησαν στα ελληνικά σύνορα στον Έβρο Τούρκοι στρατοχωροφύλακες.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος έκανε λόγο για απάνθρωπη στάση από την πλευρά των Τούρκων, αλλά και για την εικόνα που αντίκρισαν οι Έλληνες συνοριοφύλακες βλέποντας τους 92 μετανάστες γυμνούς. Δεν παρέλειψε να της αναφέρει και την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα συνεχίσει τη Δευτέρα τις ενημερώσεις των Ευρωπαίων για το συμβάν.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τάκης Θεοδωρικάκος: Ενημέρωσε την Επίτροπο Γιόχανσον για τους 92 γυμνούς μετανάστες στον Έβρο"

Κολωνός – Υπόθεση 12χρονης: Σε διαθεσιμότητα με εντολή Πλεύρη διοικητικός υπάλληλος νοσοκομείου που φέρεται ως εμπλεκόμενος

Με εντολή του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διοικητικός υπάλληλος νοσοκομείου της Αττικής, ο οποίος συνελήφθη στο πλαίσιο της υπόθεσης για τον βιασμό και της εκπόρνευση της 12χρονης στον Κολωνό. Οπως ανακοινώθηκε κινούνται οι διαδικασίες για την απόλυση του.

Πρόκειται για τον 36χρονο που συνελήφθη χθες για την υπόθεση βιασμού και σεξουαλικής εκμετάλευσης του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό, ο οποίος πρόκειται να πάρει αύριο νέα προθεσμία για να απολογηθεί για την υπόθεση.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κολωνός – Υπόθεση 12χρονης: Σε διαθεσιμότητα με εντολή Πλεύρη διοικητικός υπάλληλος νοσοκομείου που φέρεται ως εμπλεκόμενος"

Δένδιας: Η Τουρκία να αντιληφθεί ότι όπως δεν διεκδικούμε ούτε σπιθαμή εδάφους της, το ίδιο απαιτούμε και από αυτήν

Η Τουρκία, με τη γενικότερη επιθετική ρητορική της και με τις αδιανόητες εκφράσεις κυβερνητικών αξιωματούχων της κατά της Ελλάδας, υπονομεύει τη δημιουργία ενός κλίματος που θα επέτρεπε εποικοδομητικό διάλογο, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, τονίζει σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, εκφράζοντας παράλληλα την ευχή αυτό να αλλάξει.

Ειδικότερα, ο Νίκος Δένδιας στέλνει το μήνυμα πως είναι χρήσιμο και για την Τουρκία να αντιληφθεί ότι είναι προς το συμφέρον της να έχει έναν φιλικό και αξιόπιστο γείτονα που ανήκει στην ίδια συμμαχία, αλλά και στην ΕΕ και πως «οφείλει να αντιληφθεί επίσης ότι όπως δε διεκδικούμε ούτε σπιθαμή εδάφους της, το ίδιο απαιτούμε και από αυτήν». Μάλιστα, επαναλαμβάνει πως η διαφορά είναι επιλύσιμη στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας.

Όπως παρατηρεί ο Νίκος Δένδιας, η κλιμάκωση της ρητορικής από τουρκικής πλευράς έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα και διαμηνύει πως απαιτείται επαγρύπνηση, εγρήγορση, ομόνοια και ψυχραιμία και ότι απέναντι στην κλιμακούμενη απειλή, η Ελλάδα θωρακίζεται. Επίσης, εκτιμά ότι «όσο πλησιάζουμε προς τις τουρκικές εκλογές η ένταση δεν θα μειωθεί και ο κίνδυνος ενός ατυχήματος ή ενδεχομένως μιας εσκεμμένης προκλητικής κίνησης αυξάνεται».

Αναφερθείς στο μεταναστευτικό, κάνει λόγο για εργαλειοποίησή του και για διαρκείς προσπάθειες σπίλωσης της εικόνας της χώρας μας, μέσω της συνεχούς διασποράς ψευδών ειδήσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Εξωτερικών επισημαίνει ότι στο διπλωματικό πεδίο έχει αναλάβει την ενημέρωση των φίλων και συμμάχων, καθώς και την ενίσχυση του πλέγματος σχέσεων που έχουμε δημιουργήσει. «Ουδεμία επαφή μας γίνεται τυχαία. Αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής» καθιστά σαφές και σημειώνει ότι επιβεβαιώνεται η κατανόηση των εταίρων μας και οι δημόσιες τοποθετήσεις τους απηχούν πλέον την ανάγκη εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου, του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου και της κοινής λογικής, αναφέροντας ως το πλέον πρόσφατο παράδειγμα τη στάση της Γερμανίας και της Μεγάλης Βρετανίας. Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος, εκφράζει την εκτίμηση ότι αυτή η στοίχιση με θέσεις που η Τουρκία δεν ασπάζεται, όπως και η αναβάθμιση του ρόλου της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή, τα τρία τελευταία χρόνια, προκαλεί εκνευρισμό στη γειτονική χώρα.

Εν συνεχεία, ο Νίκος Δένδιας αναφέρεται στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Μαρτίου του 2021, τα οποία αναφέρονται στη λήψη μέτρων κατά της Τουρκίας σε περίπτωση υποτροπής, τονίζοντας ότι συνεχίζουν να ισχύουν. «Τόσο η χώρα μας όσο και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, όπως η Επιτροπή, η οποία κάθε χρόνο δημοσιεύει την έκθεση προόδου των υποψηφίων κρατών, παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς την τουρκική συμπεριφορά» υπογραμμίζει επιπροσθέτως.

Σε ερώτηση αν η επέκταση των χωρικών υδάτων νότια και ανατολικά της Κρήτης είναι ένα ζήτημα που βρίσκεται στο τραπέζι, ο Νίκος Δένδιας απαντά πως θα γίνει όταν η κυβέρνηση θεωρήσει ότι θα είναι προς το εθνικό συμφέρον, επισημαίνοντας πως της επέκτασης πρέπει να προηγηθεί μια τεχνική προεργασία, όπως η χάραξη ευθειών γραμμών βάσης και το κλείσιμο των κόλπων. Προεργασία η οποία βαίνει προς ολοκλήρωση, ενημερώνει ο υπουργός Εξωτερικών και σημειώνει όμως ότι η προεργασία αυτή δεν αποτελεί από μόνη της προάγγελο άλλων εξελίξεων. «Έχουμε τονίσει ότι η προεργασία αυτή έχει ξεκινήσει από την Κρήτη προκειμένου, όποτε κρίνει σκόπιμο η κυβέρνηση», να έχει τη δυνατότητα επέκτασης των χωρικών υδάτων, υπογραμμίζει με σαφήνεια.

Αναφορικά με τις σχέσεις της Τουρκίας με τη Ρωσία, θεωρεί αυτονόητο ότι εάν τουρκικές εταιρίες έχουν συναλλαγές με ρωσικές οντότητες στις οποίες έχουν επιβληθεί κυρώσεις, αυτό θα πρέπει να εξετασθεί και να ληφθούν τα προβλεπόμενα μέτρα. Μάλιστα, διαμηνύει πως δεν μπορεί η Τουρκία να αποτελεί παρακαμπτήρια οδό για τις ρωσικές εξαγωγές και εισαγωγές προϊόντων ή υπηρεσιών που τελούν υπό καθεστώς κυρώσεων. Απαντώντας για τη συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τη χαρακτήρισε άψογη και είπε ότι είναι διαρκής σε επίπεδο υπουργών και λοιπών παραγόντων.

Σε ό,τι αφορά το νέο «μνημόνιο» Τουρκίας - Λιβύης, ο Νίκος Δένδιας καθιστά σαφές πως ουδεμία «ολιγωρία» υπήρξε όσον αφορά την υπογραφή του. «Γνωρίζαμε ότι η Τουρκία προσπαθούσε με κάθε ευκαιρία να "ενεργοποιήσει" το παράνομο, άκυρο και ανυπόστατο "μνημόνιο" του 2019. Το ενδεχόμενο αυτό και τον συναφή κίνδυνο περαιτέρω αποσταθεροποίησης της Λιβύης, καθώς και της ευρύτερης περιοχής, το είχαμε θέσει μετ' επιτάσεως στους συνομιλητές μας, από την Αίγυπτο, Γαλλία, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ και άλλους. Και βεβαίως το είχαμε θέσει και σε Λίβυους συνομιλητές μας» αναφέρει και υπενθυμίζει ότι μέσα σε λίγες ώρες από τη σχετική ανακοίνωση το «μνημόνιο» καταδικάστηκε από τη Λιβυκή Βουλή και την πλειοψηφία του Υψηλού Συμβουλίου, αλλά επίσης και την άμεσα ηχηρή αντίδραση από ΕΕ, ΗΠΑ, Αίγυπτο, Κύπρο, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία κ.ά. «Αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει αν δεν υπήρχε προεργασία με τους συμμάχους και εταίρους για το ζήτημα της Λιβύης, και μάλιστα σε βάθος χρόνου» επεξηγεί. Επιπλέον, σημειώνει πως το μνημόνιο που υπογράφηκε με την τουρκική πλευρά αντιβαίνει στη συμφωνία του φόρουμ του Πολιτικού Διαλόγου της Λιβύης, καθώς η μεταβατική κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να συνάπτει συμφωνίες που δεσμεύουν διεθνώς τη χώρα.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο υπουργός Εξωτερικών κάνει ειδική αναφορά στις σχέσεις της Ελλάδας με την Αίγυπτο, τονίζοντας ότι είναι κάτι παραπάνω από στρατηγικές. «Είναι σχέσεις ζωτικής σημασίας για τη χώρα μας» όπως διαμηνύει και επισημαίνει πως δεν είναι τυχαίο ότι στα τρία χρόνια που είναι υπουργός Εξωτερικών έχει επισκεφθεί το Κάιρο δώδεκα φορές και ότι συναντά τον Αιγύπτιο ομόλογό του με κάθε ευκαιρία. Αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Κάιρο, διαπιστώνει πως υπήρξε πλήρης σύμπτωση απόψεων όσον αφορά τις εξελίξεις στη Λιβύη και αποφασίστηκε να συνεχιστεί ο συντονισμός σε όλα τα επίπεδα. Επίσης, αναφέρει πως αμφότερες πλευρές υπογράμμισαν τη σημασία που έχει η συμφωνία για την οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, καθώς και η από κοινού δέσμευση για την προστασία της.

Τέλος, ο Νίκος Δένδιας κάνει γνωστό πως προγραμματίζει να μεταβεί λίαν προσεχώς στο Κίεβο, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες που επικρατούν εκεί. «Θα είναι η συνολικά η τρίτη επίσκεψή μου στην Ουκρανία από την έναρξη του πολέμου, καθώς έχω επισκεφθεί ήδη δύο φορές την Οδησσό. Η επίσκεψη αυτή σηματοδοτεί την πλήρη προσήλωσή μας στην αρχή του σεβασμού της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και όλων των κρατών γενικότερα. Η Ελλάδα προασπίζεται ως βασική αρχή το Διεθνές Δίκαιο» τονίζει και αναδεικνύει ως βασικό μέλημα της Ελλάδας την προστασία της ελληνικής κοινότητας, μεγάλο μέρος της οποίας διαβιοί σε περιοχές υπό ρωσική κατάληψη και άρα μη προσβάσιμες, τουλάχιστον στην παρούσα συγκυρία. «Ευελπιστούμε, με την πρώτη δυνατή ευκαιρία, να μπορέσουμε να προσφέρουμε την αρωγή μας στους Έλληνες ομογενείς, οι οποίοι βρίσκονται ακόμα επί ουκρανικού εδάφους. Και βεβαίως, θα συνεχίσουμε να ζητούμε την απόδοση δικαιοσύνης για τυχόν εγκλήματα πολέμου που διαπράχθησαν» υπογραμμίζει.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Δένδιας: Η Τουρκία να αντιληφθεί ότι όπως δεν διεκδικούμε ούτε σπιθαμή εδάφους της, το ίδιο απαιτούμε και από αυτήν"

Θεοδωρικάκος: Ό,τι και να κάνει η Τουρκία ο Έβρος είναι απροσπέλαστος

«Πρέπει να ζητηθούν εξηγήσεις από την Τουρκία για τον χειρισμό του μεταναστευτικού. Το προχθεσινό γεγονός, με τους 92 γυμνούς μετανάστες στον Έβρο, είναι πράγματι σοκαριστικό. Είναι μία εικόνα απάνθρωπη. Είναι μία συμπεριφορά βάρβαρη η οποία παραπέμπει στο μεσαίωνα και όχι στον 21ο αιώνα», τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ, οι περισσότεροι από τους 92 παράνομους μετανάστες που βρέθηκαν γυμνοί, είναι Αφγανοί αλλά και ορισμένοι Σύριοι. Οι ίδιοι περιέγραψαν στους αξιωματικούς του Frontex ότι στον Έβρο τους μετέφεραν τρία οχήματα της τουρκικής στρατοχωροφυλακής.

«Στον Έβρο υπάρχει μία καθημερινή απειλή, μέσα από τη βάρβαρη εργαλειοποίηση των παράνομων μεταναστών από την πλευρά της Τουρκίας, η οποία συστηματικά δημιουργεί πρόβλημα κατά μήκος όλου του ποταμού», σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει ισχυροποιηθεί στρατιωτικά μέσα στα τελευταία 3-3,5 χρόνια, έχει ενισχύσει σε καθοριστικό βαθμό και έχει αναβαθμίσει τις στρατηγικές της συνεργασίες, ιδίως σε απόλυτο βαθμό τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ και με τη Γαλλία.

«Εδώ υπάρχει ένας λαός απολύτως ενωμένος, ο οποίος δεν δέχεται καμία συζήτηση που αφορά κυριαρχικά δικαιώματα. Αυτό το γνωρίζουν πάρα πολύ καλά στην Τουρκία και υπάρχει απόλυτη επαγρύπνηση, ετοιμότητα για να αντιμετωπιστεί οποιοδήποτε περιστατικό οποιασδήποτε συνθήκης» επεσήμανε ο Υπουργός και συμπλήρωσε:

«Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά, μέρα και νύχτα γνωρίζουν ότι η ΕΛ.ΑΣ. σε ότι αφορά τα σύνορα οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις στο σύνολο των συνόρων μας με την Τουρκία είναι εκεί και δεν αφήνουν να περάσει τίποτα».

Για την υπόθεση του βιασμού της 12χρονης στα Σεπόλια ο Υπουργός δήλωσε: ««Όλα στο φως, όλοι οι ένοχοι θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Δεν πρόκειται ούτε ένα από αυτά τα κτήνη, αν αποδειχτεί η κατηγορία που υπάρχει σε βάρος τους να γλιτώσει».

Για τους δύο αστυνομικούς που συνελήφθησαν για βιασμό 19χρονης στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας ο Υπουργός ανέφερε. « Ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ο νόμος είναι νόμος, ισχύει απαρέγκλιτα για όλους. Εάν, οι δυο αστυνομικοί, έχουν διαπράξει αυτή την αποτρόπαια πράξη, δεν έχουν, καμία δουλειά, φυσικά, με την ελληνική αστυνομία, θα φύγουν την ίδια στιγμή… Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις, ο σεβασμός του νόμου οφείλει να είναι απόλυτος και πρέπει να είναι απόλυτη και η εφαρμογή του».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεοδωρικάκος: Ό,τι και να κάνει η Τουρκία ο Έβρος είναι απροσπέλαστος"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news