facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Περισσότερες από 30 οι προσαγωγές και συλλήψεις από την περιοχή των Εξαρχείων

Σε περισσότερες από 30 προσαγωγές και συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία στην περιοχή των Εξαρχείων μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν όταν ολοκληρώθηκε η πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Αυτή την στιγμή η κατάσταση στα Εξάρχεια είναι ήρεμη.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν μπει στην πλατεία και το υδροβόλο όχημα «Αίας» της αστυνομίας προχώρησε και σε ρίψη νερού για να σβήσει κάποιες φωτιές

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Περισσότερες από 30 οι προσαγωγές και συλλήψεις από την περιοχή των Εξαρχείων"

Νομοσχέδιο «εξπρές» στη Βουλή με προσλήψεις, επιδόματα & ρυθμίσεις ΟΤΑ (έγγραφα)

Διυπουργικό νομοσχέδιο με κατεπείγουσες διατάξεις κατατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή.
Το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει διατάξεις από όλα σχεδόν τα υπουργεία, κυρίως για παράταση προθεσμιών παλαιότερων ρυθμίσεων, και αποτελεί μια προσπάθεια της κυβέρνησης να εντάξει σε ένα κείμενο τις δεκάδες τροπολογίες που συνήθως έρχονται στο Kοινοβούλιο στο τέλος κάθε έτους.
Μεταξύ άλλων, προβλέπονται ειδικά επιδόματα σε ιατρούς που θα απασχοληθούν σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων. Επίσης, ορίζεται ότι στην ΕΛΑΣ συνιστώνται 800 οργανικές θέσεις Συνοριακών Φυλάκων ορισμένου χρόνου.
Παράλληλα, στο εν λόγω νομοσχέδιο υπάρχουν ρυθμίσεις του υπ. Εσωτερικών για ΟΤΑ, προσωπικό, αντιδημάρχους, δημοτικά τέλη κ.α.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο θα ακολουθήσει κατεπείγουσα διαδικασία, για να ψηφιστεί την ερχόμενη Τρίτη.
Δείτε αναλυτικά:
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Νομοσχέδιο «εξπρές» στη Βουλή με προσλήψεις, επιδόματα & ρυθμίσεις ΟΤΑ (έγγραφα)"

Μητσοτάκης: Δύσκολος ο δρόμος με την Τουρκία - Απαιτείται ενότητα και ψυχραιμία

«Με τους γείτονές μας δεν κρύβω, λοιπόν, ότι ο δρόμος θα είναι δύσκολος. Απαιτείται ενότητα, πάνω απ’ όλα και ψυχραιμία. Γι’ αυτό, άλλωστε, την επόμενη εβδομάδα θα ενημερωθούν πλήρως οι πολιτικές δυνάμεις σε κλειστή συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής που θα γίνει στη Βουλή».

Με τα λόγια αυτά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το στίγμα της σημερινής κατάστασης στα ελληνοτουρκικά καθώς και τα βήματα που θα ακολουθήσει, το επόμενο διάστημα η κυβέρνησή του.

Ο πρωθυπουργός μίλησε απόψε στο Διεθνές Συνέδριο που διοργανώνει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και αναφέρθηκε διεξοδικά στις συνομιλίες που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν στο Λονδίνο αλλά και τις εξελίξεις που δρομολογεί η συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης για τις θαλάσσιες Ζώνες.

Αξιοσημείωτη ήταν και η επισήμανση του πρωθυπουργού για το ζήτημα της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου καθώς τόνισε με έμφαση ότι η κυβέρνηση κινείται μεθοδικά για να διευρυνθεί ο κατάλογος των χωρών που την αναγνωρίζουν.

Αναλυτικά η ομιλία του πρωθυπουργού:

Κύριε Πρόεδρε, κύριε επίτιμε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχα, κύριοι συνάδελφοι στο Κοινοβούλιο, κυρίες και κύριοι,

Επιτρέψτε μου να αποφύγω, σήμερα, τους τυπικούς χαιρετισμούς. Αλλά πραγματικά είναι μεγάλη η χαρά μου, κύριε Πρόεδρε, που βρίσκομαι, σήμερα, ανάμεσά σας. Στην επίσημη έναρξη ενός σπουδαίου επιστημονικού συνεδρίου, διεθνούς εμβέλειας, για το έγκλημα της γενοκτονίας. Και θεωρώ ότι με αυτήν την εκδήλωση κορυφώνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το επετειακό έτος, 100 χρόνια από την έναρξη αυτής της τραγικής ιστορίας, αυτού του τραγικού κεφαλαίου στην ιστορία του σύγχρονου Ελληνισμού.

Η παρουσία μου, λοιπόν, εδώ, σηματοδοτεί κάτι περισσότερο: Σεβασμό και τιμή στα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα του Ποντιακού Ελληνισμού που χάθηκαν πριν από 100 χρόνια. Σηματοδοτεί τη σταθερή προσπάθεια να αναγνωριστεί η θυσία τους. Και την αταλάντευτή μας επιλογή, το πνεύμα του Πόντου να εξακολουθεί να διαπερνά την ιστορία μας μέσα από τη διατήρηση όχι μόνο του πολιτισμού αλλά και της αγωνιστικότητάς του!



Οι Πόντιοι των ακτών της Μαύρης Θάλασσας επί χιλιάδες χρόνια υπήρξαν το απώτατο ανατολικό άκρο του ελληνικού κόσμου. Επιβίωσαν για αιώνες υπό ξένη κυριαρχία σε μια σχετική γεωγραφική απομόνωση. Διατήρησαν όμως εκεί τον πολιτισμό τους τη γλώσσα τους, γνήσια συνέχεια της αρχαίας ελληνικής. Ενώ στην ψυχή του Πόντου έμεινε πάντοτε ζωντανό το όραμα της αναγέννησης, το θυμίσατε και στο μικρό βιντεάκι το οποίο δείξατε: «Η Ρωμανία κι αν επέρασεν, ανθεί και φέρει κι άλλο».

Στον 19ο αιώνα, τα εκπαιδευτήρια του Πόντου, με πρώτο το Φροντιστήριο της Τραπεζούντας, έγιναν φωτεινά κέντρα παιδείας για την ευρύτερη περιοχή. Το οικονομικό σφρίγος, το φιλοπρόοδο πνεύμα των Ποντίων χρηματοδότησαν και στήριξαν την άνοδο της ελληνικής παιδείας, του ελληνικού πολιτισμού. Και ακριβώς αυτό το δημιουργικό μείγμα οικονομικού και πολιτιστικού δυναμισμού ήταν αυτό που τους επέτρεψε να ακτινοβολήσουν πέραν των δικών τους ορίων.

Στον 20ο αιώνα, ο Ποντιακός Ελληνισμός σφαγιάστηκε και κυνηγήθηκε. Όμως άντεξε. Μπορεί να σκόρπισε σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά κράτησε τις ρίζες του και τις μεταφύτευσε όπου βρέθηκε. Και εδώ, στην πατρίδα, όπου κατέφυγε, φρόντισε να μας εμβολιάσει με το πείσμα και τη δημιουργικότητά του.

Οι Πόντιοι συνέβαλαν καθοριστικά στην οικονομική ανόρθωση της πατρίδας μας. Πλούτισαν τον πολιτισμό της. Και την υπερασπίστηκαν σε όλους τους αγώνες της. Με λίγα λόγια, ως εκλεκτό τμήμα του Ελληνισμού τίμησαν την πατρίδα. Και συνεχίζουν να το κάνουν, κρατώντας ζωντανή και αναπτύσσοντας την παράδοσή τους. Μη λησμονώντας τις ρίζες και τα δίκαιά τους. Χαίρομαι, ιδιαίτερα που βλέπω, αγαπητέ Πρόεδρε, αγαπητέ επίτιμε Πρόεδρε, πολλά νέα παιδιά, εθελοντές σε αυτό το Συνέδριο, με διάθεση να μάθουν την πραγματική ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ο καθένας και η καθεμιά με προσωπικές αναφορές. Με κάποια ιστορία την οποία είμαι σίγουρος ότι άκουσαν από παππούδες, γιαγιάδες, μπαμπάδες και μανάδες, με διάθεση όμως να σκύψουν με τρόπο επιστημονικό και αντικειμενικό απέναντι στην αλήθεια των ιστορικών γεγονότων. Διότι μία αλήθεια υπάρχει πάντα. Δεν υπάρχουν πολλές. Και αυτό το τριήμερο Συνέδριο το οποίο διοργανώνετε αποτελεί έναν σημαντικό σταθμό. Όχι μόνο γιατί έρχεται να ερευνήσει πολυεπίπεδα τις αιτίες και τις συνέπειες μιας ιστορικής πληγής που μένει ανοιχτή. Ούτε, απλώς, για να συγκεντρώνει την γνώση επιστημόνων και πολιτικών από όλο τον κόσμο -και από την Τουρκία.

Νομίζω ότι η μεγάλη σημασία αυτού του Συνεδρίου είναι ακριβώς ο προσανατολισμός του στο μέλλον. Αυτό το οποίο είπατε και εσείς. Πώς θα μάθουμε, πώς θα αποφύγουμε να ξαναζήσουμε στη δική μας ζωή τέτοιες τραγωδίες. Οπουδήποτε στον κόσμο. Πρέπει, δηλαδή, να αποκρυσταλλώσουμε συμπεράσματα τα οποία θα οπλίσουν τον σύγχρονο κόσμο, ώστε να μην ζήσουμε ποτέ ξανά τέτοιες θηριωδίες. Και αυτό είναι μία παρακαταθήκη για ολόκληρη την ανθρωπότητα, όχι μόνο για τον Ποντιακό Ελληνισμό.

Όπως γνωρίζετε, η Γενοκτονία στον Πόντο και στην Μικρά Ασία -ένα υποσύνολο μόνο της γενοκτονίας των Χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας- δεν έχει αναγνωριστεί μόνο από την ελληνική Βουλή. Έχει αναγνωριστεί από πλήθος ξένων χωρών και πολιτειών. Όπως και από την Διεθνή Ένωση Ακαδημαϊκών για την Μελέτη των Γενοκτονιών. Ο κύκλος αυτός οφείλει να διευρυνθεί και για αυτόν τον συγκεκριμένο στόχο η κυβέρνηση -όπως σας είχα δεσμευθεί στις 19 Μαΐου- κινείται μεθοδικά. Γιατί ένα μόνο δεν πρέπει να ξεχνάμε: H δικαίωση δεν δοκιμάζεται μόνο στο χρόνο και στους συσχετισμούς των εποχών. Αλλά σε αυτήν ακατάλυτη σχέση την οποία διατηρούν τα έθνη με την ιστορία αλλά κυρίως με τη δική τους ιστορική συνείδηση.

Η πρωτοβουλία σας, αγαπητοί σύνεδροι, η αλήθεια είναι ότι εκδηλώνεται σε καιρούς ταραγμένους: Η Τουρκία επιχειρεί να καλύψει με επιθετικότητα κενά που δημιουργεί η παγκόσμια γεωστρατηγική αστάθεια. Και με μονομερείς ενέργειες διεκδικεί τον ρόλο ενός ιδιότυπου «τοπάρχη» στην ευρύτερη περιοχή. Πότε φιλοτεχνώντας χάρτες που εξαφανίζουν ελληνικά νησιά, πότε υπογράφοντας άκυρα χαρτιά που τα αποκαλούν διμερείς συμφωνίες. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, καταπατώντας τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και της καλής γειτονίας. Το βλέπουμε στην Κύπρο, στο Αιγαίο, πρόσφατα και στην ευρύτερη Μεσόγειο.

Όπως και είπα το πρωί στη Βουλή, δεν είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα αντιμετωπίζει φουρτούνες. Πάντα, όμως, είχε τη δύναμη να τις ξεπεράσει, επιστρέφοντας σε ήρεμα νερά. Ανέκαθεν κράτησε σε ευθεία γραμμή τη στρατηγική της. Δεν δίστασε, όμως, να χαράσσει με ελιγμούς την τακτική της. Φρόντιζε, όμως, πάντα -και αυτό θέλω να το τονίσω- να επιλέγει τους κατάλληλους συμμάχους. Και, κυρίως, να δρα με στόχο την ουσία και όχι τις εντυπώσεις. Γιατί οι διεθνείς σχέσεις είναι πολύ σύνθετες για να χωρούν σε απλοϊκά συνθήματα. Τα εθνικά συμφέροντα είναι πολύ βαριά για να υπηρετούνται με την ελαφρότητα της δημαγωγίας.

Με αυτή την αντίληψη συνάντησα και τον Τούρκο Πρόεδρο, πριν από δύο μέρες στο Λονδίνο. Σας βεβαιώνω ότι παρουσίασα τις θέσεις μας με ειλικρίνεια, αλλά και ανυποχώρητα. Απέναντί μου άλλωστε είχα έναν ηγέτη ο οποίος μόλις είχε δεχθεί μια σοβαρή ήττα στο διπλωματικό επίπεδο: Αμερική, Ρωσία, Ευρώπη, Αίγυπτος, Ισραήλ, είχαν ήδη καταδικάσει την τελευταία απόπειρα να επινοηθούν ανύπαρκτα δικαιώματα στην Μεσόγειο. Και αυτό δεν είναι μικρό πράγμα.

Με τους γείτονές μας δεν κρύβω, λοιπόν, ότι ο δρόμος θα είναι δύσκολος. Απαιτείται ενότητα, πάνω απ’ όλα και ψυχραιμία. Γι’ αυτό, άλλωστε, την επόμενη εβδομάδα θα ενημερωθούν πλήρως οι πολιτικές δυνάμεις σε κλειστή συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής που θα γίνει στη Βουλή.

Όμως θέλω να τονίσω ότι η πυξίδα μας θα είναι πάντα η ίδια: Θα κινηθούμε με πίστη στο Διεθνές Δίκαιο και στις διεθνείς συνθήκες, χωρίς τις οποίες ο κόσμος θα γύριζε στη ζούγκλα. Αλλά και με απόλυτη προσήλωση στα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Πρωταγωνιστώντας σε όλα τα διεθνή βήματα αλλά και σφυρηλατώντας την ενότητα στο εσωτερικό. Πάντα ανοιχτοί στον γόνιμο διάλογο, πάντα κρατώντας τα κανάλια επικοινωνίας ανοιχτά, πάντα κλειστοί -όμως- στην άγονη υποχώρηση. Με αυτοπεποίθηση αλλά και ρεαλισμό. Χωρίς φωνές αλλά με αποτέλεσμα. Αυτός είναι σήμερα ο πατριωτισμός της ευθύνης, που πρεσβεύει η κυβέρνηση. Είναι ο μόνος δρόμος ο οποίος μπορεί και θα οδηγήσει -να είστε σίγουρες και σίγουροι- σε απτά αποτελέσματα.

Αγαπητέ Πρόεδρε, αγαπητοί φίλοι,

Στην τελευταία μας συνάντηση με την Παμποντιακή Ομοσπονδία είχα δεσμευτεί ότι θα σταθώ δίπλα της στην προσπάθεια να διεθνοποιηθεί η υπόθεση της Γενοκτονίας και να συντηρηθεί η Ποντιακή παράδοση στην Ελλάδα και στον κόσμο. Είμαι εδώ για να επαναλάβω ότι τηρώ τις δεσμεύσεις τις οποίες έχω αναλάβει. Πράγματι, σε ό,τι αφορά το πρώτο, κινούμαστε τόσο σε επίπεδο Ευρωκοινοβουλίου, όσο και σε διεθνή συντονισμό με το Ισραήλ και την Αρμενία. Σύντομα οι Πόντιοι, οι Μικρασιάτες θα έχουν το δικό τους Μουσείο Ιστορίας και Πολιτισμού στο στρατόπεδο Παύλος Μελάς της Θεσσαλονίκης.

Ενώ στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού σε κάθε γωνιά του κόσμου. Μάλιστα, ο νόμος για την ψήφο των εκτός συνόρων Ελλήνων -σε λίγο θα ψηφιστεί από τη Βουλή- θεωρώ ότι έρχεται αρωγός. Σήμερα, ο νόμος υπερψηφίστηκε στη σχετική Επιτροπή με μεγάλη πλειοψηφία. Είναι πολύ σημαντική κατάκτηση αυτή. Διότι προσθέτουμε έναν ακόμα κρίκο στους δεσμούς του Παγκόσμιου Ελληνισμού με την πατρίδα. Και εσείς γνωρίζετε ότι αν το ποντιακό στοιχείο είναι μια φορά δυνατό εντός Ελλάδος, είναι δύο φορές δυνατό εκτός Ελλάδος. Καθιστά, λοιπόν, την πατρίδα συνολικά ισχυρότερη. Της παρέχει νέες δυνατότητες να προωθήσει τα εθνικά της δίκαια. Είμαι περήφανος για τη σχετική ρύθμιση. Ναι, κάναμε κάποιες εκπτώσεις και κάποιες υποχωρήσεις. Αυτό είναι αλήθεια, σε σχέση με την αρχική μας θέση. Λύνουμε όμως, για πρώτη φορά μετά από 45 χρόνια, αυτή την εκκρεμότητα.

Κλείνω με την βεβαιότητα ότι τα πορίσματα του Συνεδρίου θα αποτελέσουν πρόσθετα βέλη αλήθειας και δικαίου στην φαρέτρα των επιχειρημάτων μας. Και με μία σταθερή και αισιόδοξη πεποίθηση για όλους τους Πόντιους: Ένας λαός που ζει και προκόβει έναν ολόκληρο αιώνα μετά από τη σφαγή και την απόπειρα ξεκληρίσματός του, δεν μπορεί να τεθεί στο περιθώριο της Ιστορίας. Είναι προορισμένος να ζήσει και να προκόψει. Καλή επιτυχία στο Συνέδριό σας!

Σας ευχαριστώ.

Μετά τον χαιρετισμό ο Πρωθυπουργός έλαβε από τον Πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Γεώργιο Βαρυθυμιάδη, πλακέτα με το επετειακό σύμβολο «G», από την αγγλική λέξη «genocide» (γενοκτονία), το οποίο έχει φιλοτεχνήσει ο λογοτέχνης Ταμέρ Τσιλιγκίρ, καθώς κι ένα μικρό στεφάνι από αμάραντα αγριολούλουδα του Πόντου.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης: Δύσκολος ο δρόμος με την Τουρκία - Απαιτείται ενότητα και ψυχραιμία"

Συνάντηση Σχοινά – Ερντογάν: «Η ΕΕ παραμένει προσηλωμένη στην εφαρμογή όλων των πτυχών της συμφωνίας»

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς και η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον είχαν έναν εποικοδομητικό γύρο συνομιλιών με τις τουρκικές αρχές σήμερα στην Άγκυρα, αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι δύο νέοι Ευρωπαίοι Επίτροποι, που είναι αρμόδιοι για θέματα μετανάστευσης, επισκέφτηκαν την Άγκυρα στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη μεταρρύθμιση της μεταναστευτικής πολιτικής και της πολιτικής ασύλου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι δύο Επίτροποι έγιναν δεκτοί από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και άλλους ανώτερους Τούρκους αξιωματούχους.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των Επιτρόπων, «η επίσκεψη ήταν μια ευκαιρία να δείξουμε χειροπιαστά ότι η ΕΕ είναι δεσμευμένη στη συνέχιση της εμπλοκής της και της συνεργασίας της με την Τουρκία, ως υποψήφια χώρα, βασικό στρατηγικό εταίρο και γείτονα».

«Η έναρξη του νέου πολιτικού κύκλου στην ΕΕ αποτελεί μια ευκαιρία για να ανανεώσουμε αυτή τη δέσμευση και η επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε κατά την πρώτη εβδομάδα από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Επιτροπής αποτελεί την απόδειξη γι αυτό», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

«Η Τουρκία φιλοξενεί τον μεγαλύτερο στον κόσμο πληθυσμό προσφύγων».

Ο αντιπρόεδρος Σχοινάς και η Επίτροπος Γιόχανσον επανέλαβαν τη σταθερή δέσμευσή τους να παράσχουν την στήριξη που ήδη έχει συμφωνηθεί βάσει του Μηχανισμού για τους Πρόσφυγες στην Τουρκία. Αναγνώρισαν επίσης ότι οι ανάγκες θα συνεχίσουν να υπάρχουν και ότι θα πρέπει να συνεχίσουν να εκπληρώνονται με την υποστήριξη της ΕΕ.

Και οι δύο πλευρές επαναδιατύπωσαν τη σταθερή προσήλωσή τους στην εφαρμογή όλων των πτυχών της συμφωνίας ΕΕ και Τουρκίας του 2016 και στην συνεχή και ανανεωμένη δέσμευσή μεταξύ τους.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνάντηση Σχοινά – Ερντογάν: «Η ΕΕ παραμένει προσηλωμένη στην εφαρμογή όλων των πτυχών της συμφωνίας»"

Επεισόδια στα Εξάρχεια - Σε 10 προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία

Μετά την ειρηνική πορεία για την επέτειο του Αλέξη Γρηγορόπουλου μία ομάδα διαδηλωτών έριξε μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, Χαριλάου Τρικούπη και Ναυαρίνου.

Στο φωτογραφικό στιγμιότυπο βλέπουμε τη στιγμή της προσαγωγής διαδηλωτή.

Έγιναν μικροεπεισόδια και η αστυνομία προχώρησε σε 10 προσαγωγές διαδηλωτών.

thetoc
Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδια στα Εξάρχεια - Σε 10 προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία"

Συγκεντρώσεις στη μνήμη Γρηγορόπουλου σε μεγάλες πόλεις της χώρας

Συγκεντρώσεις στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου πραγματοποιούνται το απόγευμα της Παρασκευής και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Στο Ηράκλειο Κρήτης βρίσκεται σε εξέλιξη πορεία διαμαρτυρίας από πολιτικούς φορείς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στα Λιοντάρια η οποία είχε διοργανωθεί από πολιτικούς φορείς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι διαδηλωτές αυτήν την κινούνται προς την οδό Αγίου Μηνά μέσω της Καλοκαιρινού.

Πορεία με μεγάλη συμμετοχή στα Χανιά

Σωματεία, ενώσεις εκπαιδευτικών, σύλλογοι, συλλογικότητες και πολίτες συγκεντρώθηκαν στις 18.00 στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς για να πραγματοποιήσουν στη συνέχεια πορεία για τα 11 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Η συμμετοχή των διαδηλωτών στη συγκέντρωση ήταν μεγάλη. Με συνθήματα όπως «Δεν ξεχνάμε δεν συγχωρούμε» και πανό ενάντια στην καταστολή, τη βία, την κρατική τρομοκρατία και την κυβερνητική πολιτική, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Έξω από το δημαρχείο Χανίων έγραψαν συνθήματα στους τοίχους και στη συνέχεια ολοκλήρωσαν την πορεία τους καταλήγοντας στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Πορεία και στο κέντρο του Βόλου

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα από το Θόλο του Πανεπιστημίου Βόλου, όπου έγινε και η αρχική συγκέντρωση, η πορεία που είχε προγραμματιστεί στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με τη συμμετοχή φοιτητών, μαθητών, εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων και μελών συλλογικοτήτων, αλλά και αντιεξουσιαστών.

Οι διοργανωτές είχαν κρεμάσει πανό στο Πανεπιστήμιο που έγραφε: «Καρκίνος στον αέρα, καρκίνος στο νερό, φιέστες και λαμπάκια που γράφουν Μονακό».

Η πορεία κατευθύνθηκε αρχικά στην οδό Δημητριάδος, υπό τα διακριτικά βλέμματα των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται σε διάφορα σημεία της πόλης.

Cretalive – Magnesianews/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Συγκεντρώσεις στη μνήμη Γρηγορόπουλου σε μεγάλες πόλεις της χώρας"

Τσαβούσογλου κατά ΝΑΤΟ: Θα μπλοκάρουμε το αμυντικό σχέδιο αν δεν αναγνωριστούν ως τρομοκράτες οι YPG

Η Άγκυρα θα μπλοκάρει την τελική έκδοση του αμυντικού σχεδίου του ΝΑΤΟ για τις βαλτικές χώρες και την Πολωνία μέχρις ότου τα κράτη μέλη της Συμμαχίας συμφωνήσουν να χαρακτηρίσουν τρομοκρατική οργάνωση την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η Άγκυρα είχε απειλήσει με βέτο το συγκεκριμένο σχέδιο του ΝΑΤΟ, έως ότου η Βορειοατλαντική Συμμαχία προσφέρει μεγαλύτερη πολιτική υποστήριξη στην Άγκυρα στη μάχη της εναντίον των δυνάμεων YPG στη βόρεια Συρία και αποδεχθεί τον χαρακτηρισμό της πολιτοφυλακής ως τρομοκρατική οργάνωση.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της συνόδου κορυφής ότι η Τουρκία ήρε το βέτο της προς το νατοϊκό αμυντικό σχέδιο.

Εντούτοις, ο Τσαβούσογλου ανέφερε πως η Άγκυρα συμφώνησε στο επόμενο βήμα της διαδικασίας, αλλά δεν έχει δώσει την τελική της έγκριση.

Όπως τόνισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ σε δημοσιογράφους σε επίσκεψή του στη Ρώμη, η Άγκυρα θα εμποδίσει το σχέδιο μέχρι να εγκριθεί επίσης και το αμυντικό σχέδιο για την Τουρκία, το οποίο η Άγκυρα λέει πως η Συμμαχία πρέπει να στηρίζει την τουρκική θέση για τους YPG.

«Αυτό το σχέδιο δεν θα εκδοθεί μέχρις ότου εκδοθεί και το δικό μας σχέδιο», διεμήνυσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, χαρακτηρίζοντας την τουρκική στάση στη σύνοδο του ΝΑΤΟ ως μια χειρονομία στους συμμάχους της.

«Δεν θα ήταν δίκαιο για κάποιες χώρες να μην εγκρίνουν το σχέδιο μας, ενώ την ίδια στιγμή θα στηρίζουν ένα σχέδιο για άλλους. Και τα δύο σχέδια αναμένουν στο ίδιο στάδιο…και αν πρόκειται να εκδοθούν, θα εκδοθούν ταυτόχρονα. Αλλά, αν υπάρξει πρόβλημα, τότε και τα δύο θα μπλοκαριστούν. Αποκλείεται για αυτό να υπάρξει συμβιβασμός»

Ο Στόλτεμπεργκ είπε σε δημοσιογράφους με τη λήξη της συνόδου ότι οι σύμμαχοι δεν συζήτησαν το θέμα των YPG. Αργότερα ο Τούρκος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως οι νατοϊκοί σύμμαχοι εγκατέλειψαν την Άγκυρα στον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας, αφού ενέκρινε το σχέδιο για τις βαλτικές χώρες και την Πολωνία έπειτα από αιτήματα των ηγετών της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Πολωνίας και του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ.

Πρόσθεσε πως το τουρκικό σχέδιο έχει περάσει από την στρατιωτική επιτροπή και του συμβούλιο του ΝΑΤΟ, αλλά δεν έχει ακόμη εκδοθεί εξαιτίας ενστάσεων από «ορισμένες χώρες».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσαβούσογλου κατά ΝΑΤΟ: Θα μπλοκάρουμε το αμυντικό σχέδιο αν δεν αναγνωριστούν ως τρομοκράτες οι YPG"

Ιωάννινα: “Όρθιο” ξανά το γεφύρι της Πλάκας στα Τζουμέρκα!

Τοποθετήθηκε ο κλειδόλιθος στην καμάρα και το γεφύρι της Πλάκας, στα Ιωάννινα, είναι ξανά "όρθιο"!

Στήθηκε και πάλι, το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας, μετά την τοποθέτηση της πέτρας-κλειδί, στην κορυφή της καμάρας.

Το μνημείο των Τζουμέρκων που είχε καταστραφεί από την μανία της φύσης την 1η Φεβρουαρίου του 2015, ξαναχτίστηκε από πέτρα και λάσπη, με την ίδια, παλιά τεχνική των μαστόρων της πέτρας, όμως με πιο σύγχρονα υλικά, όπως για παράδειγμα τα κονιάματα.

Πριν δύο ημέρες μπήκε και ο τελευταίος θολίτης, η πέτρα δηλαδή που δένει τις δύο πλευρές του τόξου, της καμάρας, η οποία άρχισε να ξανακτίζεται παράλληλα και από τα δύο βάθρα.

Δεκάδες τεχνίτες, μαστόροι της πέτρας, «πελεκάνοι», με την επίβλεψη από δύο αρχιτεκτόνες-εργοταξιάρχες, τον Χρήστο Ηλιόπουλο και τον Αλέξανδρο Παπακωστόπουλο, δούλεψαν σκληρά και μεθοδικά.

Ιωάννινα – Ο κεντρικός θολίτης και το ιστορικό γεφύρι

Ο κ. Ηλιόπουλος, εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως κλειδί είναι ο κεντρικός τελευταίος θολίτης, η πέτρα που ενώνει τις δύο πλευρές του τόξου και με την τοποθέτηση της «κλειδώνει» το έργο. Τα καλούπια στο γεφύρι θα συνεχίσουν να υπάρχουν μέχρι να δέσουν τα υλικά και η απομάκρυνση τους θα γίνει μετά από ένα μήνα, ώστε το κονίαμα να φτάσει σε κατάλληλη αντοχή. Ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρει επίσης, πως έγιναν θεμελιώσεις με πάσσαλους στα βάθρο του γεφυριού, ενώ σημείωσε πως το δυτικό βάθρο δεν είχε καταρρεύσει, γιατί είχε ήδη ενισχυθεί από παλαιότερες εργασίες από τον Γιώργο Σμύρη.

Στο έργο βρέθηκαν αργά το μεσημέρι, δύο πρώην υπουργοί, η Όλγα Γεροβασίλη και ο Χρήστος Σπίρτζης με τον δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων, Γιάννη Σεντελέ.

Σκοπός της επίσκεψης είναι η επί τόπου ενημέρωση για την αναστήλωση του ιστορικού γεφυριού, μετά και την τοποθέτηση του κλειδόλιθου στην καμάρα του.

Η Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως η αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας έχει ιδιαίτερη σημασία και συμβολισμό. Ειδικότερα τόνισε: «Ήταν ένα στοίχημα που μπήκε την τρίτη ημέρα της κυβέρνησης. Το γεφύρι έπεσε τότε. Ήρθαμε τότε εδώ, μαζί με τον Χρήστο Σπίρτζη, γιατί η περιοχή είχε καταστροφές από πλημμύρες και μας είχε συγκλονίσει η απογοήτευση των ανθρώπων, όταν έπεσε το γεφύρι. Τότε μπήκε και το μεγάλο στοίχημα. Σήμερα κερδήθηκε».

Ωστόσο τόνισε, πως η αναστήλωση δεν ήταν αυτονόητη, γιατί απαιτούσε τεχνογνωσία, η οποία δεν είχε δοκιμαστεί σε άλλο γεφύρι. «Είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοια αναστήλωση, όχι μόνο στην Ελλάδα, είναι παγκόσμιο πρότυπο» ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, εξήρε την υποδειγματική συνεργασία συναρμόδιων φορέων και συνέχισε:

«Η σημειολογία της περιοχής, είναι το ότι εδώ υπογράφηκε η Συμφωνία της Πλάκας μεταξύ των αντιστασιακών οργανώσεων, που συμβολίζει την εθνική ενότητα. Σε αυτό το γεγονός, έρχεται να προστεθεί η σύμπνοια πολλών φορέων, με διαφορετικές στοχεύσεις και πολιτικές αποχρώσεις, που όμως, με ψυχή και ομόθυμα, δούλεψαν για την αναστήλωση του γεφυριού».

Ο Χρήστος Σπίρτζης εξέφρασε την ικανοποίηση του, γιατί, όπως είπε, τότε «δώσαμε μια υπόσχεση και βάλαμε ένα στοίχημα. Να ξαναγίνει το γεφύρι της Πλάκας».

Ο πρώην υπουργός εξέφρασε την συγκίνηση του και στάθηκε ειδικά στον συμβολισμό του έργου και στην συνεργασία των φορέων.

«Είναι μεγάλη στιγμή, να ξαναβλέπουμε το γεφύρι της Πλάκας όρθιο όπως ήταν, να έχει κατασκευαστεί με την ίδια τεχνική που κατασκευάστηκε πριν από πολλά χρόνια. Ο συμβολισμός είναι ιδιαίτερος, τόσο για την συνεργασία πολλών φορέων που ξεπέρασαν και αντιθέσεις και διαφωνίες, αλλά είναι συμβολικό για μας για την ιστορία του τόπου. Ήταν την επομένη ανάληψης της διακυβέρνησης. Και ως συμβολισμό, θα έλεγα βρήκαμε μια χώρα που ήταν πραγματικά κατεδαφισμένη και μια κοινωνία επίσης. Και 4 χρόνια μετά παραδώσαμε μια χώρα που ήταν σε άλλη εποχή, δεν είχε ούτε τα φορτία, ούτε τις αντιθέσεις του 2015 και μια κοινωνία που είχε σταθεί στα πόδια της. Το ίδιο ακριβώς με το γεφύρι που είναι σχεδόν έτοιμο σήμερα».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιωάννινα: “Όρθιο” ξανά το γεφύρι της Πλάκας στα Τζουμέρκα!"

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το φορολογικό νομοσχέδιο – Πώς ψήφισαν τα κόμματα

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης με τίτλο «Φορολογική μεταρρύθμιση με αναπτυξιακή διάσταση για την Ελλάδα του αύριο». Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι βουλευτές της πλειοψηφίας και η Ελληνική Λύση. Κατά της αρχής ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25.

Πάντως, πολλά άρθρα του νομοσχεδίου ωστόσο έτυχαν διακομματικής στήριξης. Πριν την έναρξη της ψηφοφορίας ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι υπερψηφίζει 26 άρθρα, σε 20 άρθρα δηλώνει «παρών» και 21 άρθρα τα καταψηφίζει. «Αν είχαμε την τεκμηρίωση και τις απαντήσεις που ζητήσαμε θα είχαμε ψηφίσει και περισσότερα», είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Τρ. Αλεξιάδης.

«Δεν λύσαμε όλα τα προβλήματα της χώρας με αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο. Όμως με αυτό το νομοσχέδιο είμαστε απολύτως συνεπείς σε όσα είχαμε πει προεκλογικά», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας που πρόσθεσε ότι «όλα τα νοικοκυριά θα δουν μειώσεις φόρων» ενώ επικαλέστηκε τα στοιχεία του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, ότι, με το σχέδιο νόμου και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, τα χαμηλότερα εισοδήματα θα δουν μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης κατά 23%, τα μεσαία εισοδήματα κατά 16% και τα υψηλότερα εισοδήματα κατά 7%.

«Η δική μας φορολογική και οικονομική πολιτική δεν έχει ταξικό πρόσημο, είναι για όλη την κοινωνία, είναι ανάπτυξη για όλους, κυρίως όμως για τα χαμηλότερα και τα μεσαία εισοδηματικά στρώματα», είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας και πρόσθεσε ότι ο ΕΝΦΙΑ θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερος το 2020.

Ο υπουργός υπογράμμισε επίσης ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων και αυτό θα γίνει με τους υψηλότερους ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης, με το χαμηλότερο κόστος δανεισμού με την αξιοποίηση των ANFAs και των SNPs, των κερδών από τη διακράτηση των ευρωπαϊκών ομολόγων, για αναπτυξιακούς λόγους και με την αποπληρωμή του πιο ακριβού τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Δεν υποστηρίζουμε ότι με αυτό το νομοσχέδιο λύνουμε όλα τα προβλήματα αλλά είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα για την αποκλιμάκωση της υπερφορολόγησης που καθηλώνει την ανάπτυξη», είπε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος.

«Δική μας συνειδητή πολιτική είναι η μείωση των φόρων», είπε ο υφυπουργός που απάντησε και στις ενστάσεις της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής για το ζήτημα της υποχρεωτικότητας μέρους δαπανών με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής ότι δεν υφίστανται θέματα αντισυνταγματικότητας γιατί τηρείται η αρχή της αναλογικότητας. «Είναι μέτρο που αντιμετωπίζει την φοροδιαφυγή και την καθιστά αντικίνητρo», είπε ο κ. Βεσυρόπουλος.

«Όποιος φορολογείται στην Ελλάδα θα πληρώσει λιγότερο φόρο, χάρη σε αυτό το νομοσχέδιο. Λιγότερο φόρο, για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια», είπε ο εισηγητής της ΝΔ Γιώργος Αμυράς και πρόσθεσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει σήμερα για τη μεσαία τάξη αλλά επί των ημερών του οι φτωχοί γίνανε φτωχότεροι και περισσότεροι».

«Κάνετε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης αλλά εσείς ακόμα δεν την έχετε ορίσει. Ποιος πρότεινε την τροπολογία που μειώνει την επιβάρυνση της μεσαίας τάξης των ιδιοκτητών ΠΑΕ και ΚΑΕ; Αποσύρετε την τροπολογία για τις ΠΑΕ και ΚΑΕ για να δώσετε μέρισμα σε 400 ακόμα οικογένειες», δήλωσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης.

«Άλλοι έφερναν φωτογραφικές τροπολογίες για επιχειρηματία. Η ρύθμιση είναι οριζόντια για τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ άρα δεν ευνοεί έναν», σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών.

«Για μια ακόμη φορά οι πολίτες θα σηκώσουν στις πλάτες τους τα υπερπλεονάσματα, θα πληρώσουν τα αυξημένα έσοδα που προβλέπει και ο νέος προϋπολογισμός», δήλωσε ο ειδικός αγορητής του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Αρβανιτίδης.

«Από τη στιγμή που ένα νομοσχέδιο αφήνει στο απυρόβλητο τους εφοπλιστές και φορολογεί τους παράκτιους αλιείς, δείχνει σε ποια λογική κινείται και η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης», είπε ειδικός αγορητής του ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος. «Υπάρχει επιστολή από την οποία προκύπτει ότι ο κ. Τσακαλώτος θα φορολογούσε περισσότερο τους αλιείς», είπε ο υπουργός Οικονομικών.

«Η Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται υπό καθεστώς μνημονίων. Δεν είναι σωστό να θριαμβολογεί λοιπόν κανείς σήμερα», δήλωσε ο ειδικός αγορητής της Ελληνικής Λύσης Βασίλης Βιλιάρδος.

«Με αυτό το νομοσχέδιο δίνετε διαπιστευτήρια υποταγής στους δανειστές και στην ολιγαρχία», επανέλαβε ο ειδικός αγορητής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Υπερψηφίστηκε το φορολογικό νομοσχέδιο – Πώς ψήφισαν τα κόμματα"

Φθηνότερα και περισσότερα data ανακοίνωσαν Cosmote, Wind και Vodafone

Αλλαγές στην τιμολογιακή τους πολιτική για τα data ανακοίνωσαν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, μετά τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με εκπροσώπους τους, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους ζήτησε να εξετάσουν την παροχή σημαντικά περισσότερων δεδομένων στην ίδια τιμή ώστε τα τιμολόγια να ευθυγραμμιστούν με τα ευρωπαϊκά. Ο 

Διπλάσια GB στα πακέτα δεδομένων κινητής σε όλους τους συνδρομητές συμβολαίου και καρτοσυμβολαίου -οικιακούς και εταιρικούς- κρατώντας ίδιες τις χρεώσεις των πακέτων της, ανακοίνωσε η Cosmote.

Yπενθυμίζεται ότι το θέμα με τα πανάκριβα data στην Ελλάδα ανέδειξε με σχετικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα την περασμένη Κυριακή το «Πρώτο Θέμα».

Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, «πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη μείωση του κόστους για mobile data που πραγματοποιεί η Cosmote από τον Ιούλιο του 2019. Συνολικά, σε διάστημα έξι μηνών, έχει πενταπλασιαστεί ο διαθέσιμος όγκος στα πακέτα mobile Internet για τους πελάτες της, με αποτέλεσμα η τιμή ανά GB να έχει μειωθεί κατά 80%. Πλέον, η τιμή ανά GB κυμαίνεται από 0,5 έως 0,99 ευρώ».

Οι συνδρομητές μπορούν να ενεργοποιήσουν τα νέα πακέτα δεδομένων, μέσα από την εφαρμογή My Cosmote ή σε οποιοδήποτε κατάστημα Cosmote και «ΓΕΡΜΑΝΟΣ».

Προγράμματα κινητής COSMOTE Mobile: Προσφορά με πολλαπλάσια GB

Επιπλέον, η COSMOTE προχωρά σε προσφορά στα προγράμματα κινητής Cosmote Mobile, τα οποία, σε συνδυασμό με τα νέα, ενισχυμένα πακέτα δεδομένων Giga Max, παρέχουν πολλαπλάσια GB σε πολύ προνομιακές τιμές. Η προσφορά στα προγράμματα ομιλίας Cosmote Mobile είναι διαθέσιμη, για νέες συνδέσεις, στο online shop www.cosmote.gr.

Η ανακοίνωση της Wind

Μειώσεις ανακοίνωσε και η Wind, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με την εταιρεία, από τις 16 Δεκεμβρίου 2019 θα προσφέρει απεριόριστα data με χαμηλότερη τιμή. 

Στην ανακοίνωση, η Wind αναφέρει ότι οι συνδρομητές της,μπορούν να απολαμβάνουν πραγματικά απεριόριστα DATA χωρίς να ανησυχούν για την κατανάλωση των δεδομένων απλά ενεργοποιώντας την υπηρεσία unlimited GΒ.

Η εμπειρία των απεριόριστων δεδομένων παρέχεται στα εμπορικά διαθέσιμα προγράμματα W με μειωμένο μηνιαίο πάγιο στα 15€ από 20€ για συνδρομητές συμβολαίου οικιακούς και εταιρικούς. 

«H WIND συνεχίζει δυναμικά τις επενδύσεις σε δίκτυα νέας γενιάς έτσι ώστε όλοι οι συνδρομητές της να απολαμβάνουν τις δυνατότητες του κινητού της δικτύου χωρίς περιορισμούς».

Περισσότερες πληροφορίες διαθέσιμες στο www.wind.gr

Η ανακοίνωση της Vodafone

Νέα πακέτα δεδομένων στην κινητή τηλεφωνία για όλους τους πελάτες συμβολαίου ανακοίνωσε η  Vodafone Ελλάδας. 

Συγκεκριμένα, τα νέα πακέτα, τα οποία είναι διαθέσιμα σε όλους τους πελάτες συμβολαίου για αγορά επιπλέον και ξεχωριστά των παροχών του προγράμματός τους και αφορούν όγκο που ξεκινά από τα 10GB και φτάνει έως και τα 40GB κάθε μήνα, διατίθενται ως εξής:

40GB για 1 μήνα προς 19,90 ευρώ,
10GB για 1 μήνα προς 9,90 ευρώ,
10GB για 1 εβδομάδα προς 5,90 ευρώ και,
10GB για 3 μέρες προς 2,90 ευρώ.
Τα νέα, μηνιαία πακέτα δεδομένων θα είναι διαθέσιμα από τις 17 Δεκεμβρίου 2019, ενώ τα πακέτα με ισχύ μία εβδομάδα και τρεις ημέρες αντίστοιχα, θα είναι διαθέσιμα προσεχώς, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι με τα νέα πακέτα της Vodafone, το κόστος ξεκινά από τα 30 λεπτά και φτάνει το 1 ευρώ ανά GΒ.

Επιπλέον, μέσα από το My Vodafone App, η Vodafone τριπλασιάζει τα data στα υπάρχοντα πακέτα δεδομένων από 1GB σε 3GΒ για ένα μήνα, χωρίς να αλλάζει η τιμή τους, η οποία παραμένει σταθερή στα 5,90 ευρώ για όλους τους πελάτες συμβολαίου.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, κ. Χάρης Μπρουμίδης δήλωσε: «Η Vodafone Ελλάδας έχει αποδείξει ότι στέκεται στο πλευρό των πελατών της. Πρώτοι διπλασιάσαμε τα Data στους πελάτες που συνδυάζουν κινητή και σταθερή. Με τα καινοτόμα Vodafone Pass δώσαμε τη δυνατότητα σε καταναλωτές και επιχειρήσεις να απολαμβάνουν ξέγνοιαστα τις κινητές εφαρμογές επικοινωνίας, ψυχαγωγίας και επαγγελματικής συνεργασίας χωρίς να καταναλώνουν τα data των προγραμμάτων τους».

«Μέσα από το My Vodafone App και το CU App προσφέρουμε σε όλους τους πελάτες μας, συμβολαίου ή καρτοκινητής δωρεάν data, ενώ μόνο από μέσα από το Shake It μοιράσαμε φέτος δωρεάν πάνω από 3,3 χιλιάδες ΤΒ σε όλους μας τους πελάτες. Σήμερα, κάνουμε το επόμενο βήμα και προσφέρουμε ακόμη περισσότερα data που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες και εξελισσόμενες συνήθειες των πελατών μας. Παράλληλα, εξετάζουμε και τις υπόλοιπες εμπορικές προσφορές των data στα υφιστάμενα προγράμματα συμβολαίου και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα επανέλθουμε με νέες ανακοινώσεις» τόνισε κ. ο Μπρουμίδης.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Φθηνότερα και περισσότερα data ανακοίνωσαν Cosmote, Wind και Vodafone"

Γήπεδο ΑΕΚ: Είναι επίσημο! Τη Δευτέρα πέφτουν οι υπογραφές για την υπογειοποίηση

Η... ώρα των υπογραφών! “Ένα ακόμα μεγάλο βήμα για το μεγάλο μας όνειρο” αναφέρει η ΠΑΕ ΑΕΚ, που ενημερώνει τους φίλους της ομάδας σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν το έργο της Υπογειοποίησης στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου στις 13.00 στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής θα… πέσουν οι υπογραφές της σύμβασης για την Υπογειοποίηση τμήματος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου στη Νέα Φιλαδέλφεια ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικής και την ανάδοχο του έργου, εταιρία Intrakat.

Πλέον, η ΑΕΚ μετράει.. αντίστροφα για να ξεκινήσει το μεγάλο έργο της Υπογειοποίησης που σχετίζεται με το γήπεδο της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η ενημέρωση της ΠΑΕ ΑΕΚ

“Σύσσωμη η κιτρινόμαυρη οικογένεια και το ερασιτεχνικό σωματείο της ΑΕΚ χαιρετίζουν με απόλυτη ικανοποίηση ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα για την ολοκλήρωση του μεγάλου μας ονείρου, με την κατασκευή του γηπέδου μας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Μετά από περίπου πέντε χρόνια τιτάνιου αγώνα, στη διάρκεια του οποίου ξεπεράστηκαν συνεχόμενα προβλήματα και υψηλά εμπόδια, την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου στις 13.00 στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργου Πατούλη, του θεμελιωτή και εγγυητή του ιστορικού έργου, κ. Δημήτρη Μελισσανίδη, του προέδρου της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, κ. Αλέξη Αλεξίου και ιστορικών μορφών της ομάδας μας θα υπογραφεί η σύμβαση για την Υπογειοποίηση τμήματος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου στη Νέα Φιλαδέλφεια ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικής και την ανάδοχο του έργου, εταιρία Intrakat.

Ένα έργο το οποίο, εκτός του ότι θα ανακουφίσει κυκλοφοριακά την πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας και θα απελευθερώσει δέκα στρέμματα έξτρα χώρου για τους δημότες, οι οποίοι σε όλο αυτό το μήκος του δρόμου δεν θα έχουν την καθημερινή ενόχληση των αυτοκινήτων, είναι απαραίτητο για την έκδοση της άδειας λειτουργίας του γηπέδου της ομάδας.

Ένα ακόμα μεγάλο βήμα για το μεγάλο μας όνειρο.

Ένα ακόμα βήμα πιο κοντά! ”

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Γήπεδο ΑΕΚ: Είναι επίσημο! Τη Δευτέρα πέφτουν οι υπογραφές για την υπογειοποίηση"

Τουρκία - Λιβύη «ζητούν και τα ρέστα» για την ανιστόρητη συμφωνία

Ξεπέρασαν κάθε όριο προκλητικότητας η Τουρκία και η Λιβύη μετά την οξύτατη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης να απελάσει τον Λίβυο πρέσβη από την Αθήνα με αφορμή την ανισόρητη και αγεωγράφητη συμφωνία των δύο πλευρών για τις θαλάσσιες ζώνες. 

Την ώρα που η Λιβύη έχει προχωρήσει σε μία νομικά έωλη συμφωνία με την Τουρκία η οποία καταδικάζεται διεθνώς αλλά και στο εσωτερικό της χώρας, ο υπουργός Εξωτερικών Λιβύης, Μοχάμεντ Σιγιάλα, έσπευσε να χαρακτηρίσει «απαράδεκτη» την απόφαση της Ελλάδας και να υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση θα ανταπέδιδε την απέλαση εάν η Ελλάδα είχε πρεσβεία στη χώρα του! 

Παράλληλα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ενεργώντας ως «πολιτικός προστάτης» της Τρίπολης έσπευσε να προαναγγείλει ότι η Λιβύη δεν θα κάνει πίσω υπό τον φόβο των ελληνικών απειλών και με μια νέα επίδειξη θράσους ισχυρίστηκε ότι η Άγκυρα θα μπορούσε να κάνει ανάλογες συμφωνίες για τις θαλάσσιες ζώνες ακόμα και με την Ελλάδα και την Αίγυπτο. Όχι όμως και με τους Ελληνοκυπρίους.

Μέσα σε αυτό το κλίμα των συνεχών προκλήσεων η Αθήνα σύμφωνα με όσα είπε σήμερα από την ολομέλεια της Βουλής ετοιμάζεται να διεθνοποιήσει το πρόβλημα με την αποσταθεροποιητική πολιτική της Άγκυρας στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου. Όπως όλα δείχνουν η Αθήνα «ποντάρει» στα ευήκοα ώτα που θα συναντήσει στα Ευρωπαϊκά όργανα και όχι μόνο προκειμένου να πετύχει τον αντικειμενικό της σκοπό: Να μείνει η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης στα χαρτιά χωρίς κανένα νομικό αποτέλεσμα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «καταδίκη» των τουρκικών ενεργειών έχει περάσει πλέον και τον Ατλαντικό καθώς ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ μιλώντας σε ημερίδα του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου καταδίκασε το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε η Τουρκία με την Λιβύη. «Το μνημόνιο με την Λιβύη δημιούργησε εντάσεις την περιοχή. Δεν βοηθάει και είναι προκλητικό. Αυτές οι ενέργειες είναι αντίθετες προς το πνεύμα της συνεργασίας και σταθερότητας που οι ΗΠΑ θέλουν για την περιοχή» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μητσοτάκης: Ένα άκυρο κείμενο βαφτίστηκε συμφωνία

Επιθετική χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη στάση της Τουρκίας «η οποία μετά τις παράνομες ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ απλώνεται και σε άλλες περιοχές της Μεσογείου» με «αιχμή ένα άκυρο κείμενο που βάφτισε συμφωνία με τη Λιβύη».



Αυτά που ισχυρίζεται η Τουρκία είναι αγεωγράφητα και ανιστόρητα και οδήγησαν την Τουρκία σε μια πρωτοφανή διπλωματική απομόνωση τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ενημερώνοντας τη Βουλή για τη συνάντηση που είχε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Λονδίνο. Όπως επισήμανε «ΗΠΑ, Ρωσία, ΕΕ, Αίγυπτος και Ισραήλ καταδίκασαν την στάση της Τουρκίας σε δύο εικοσιτετράωρα. Ακόμα και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ που τηρούσε πάντα ίσες αποστάσεις στις διαφορές μας με Τουρκία, οι ισχυρές χώρες κατέκριναν τη στάση της Τουρκίας με πρώτο τον κ. Μακρόν ο οποίος έθεσε έναν φραγμό στην επιθετικότητα των γειτόνων μας σε όλα τα βήματα».

Όσον αφορά στο μεταναστευτικό ο πρωθυπουργός είπε από το βήμα της Βουλής ότι επισήμανε στον Ταγίπ Ερντογάν ότι η Τουρκία δεν τηρεί τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την κοινή δήλωση με την ΕΕ.

Απέναντι σε αυτά τα δύο σημαντικά ζητήματα η Ελλάδα έχει πολιτική και σχέδιο, τόνισε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης. «Η πολιτική είναι για να ασκείται και όχι να συζητείται αλλά η κινήσεις μας εξελίσσονται και αποδίδουν. Τα κείμενα που επικαλείται η Τουρκία για θαλάσσιες ζώνες δεν παράγουν αποτέλεσμα και δεν θα κυρωθούν» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Προετοιμαζόμαστε και εμείς για τα επόμενα βήματά μας. Μπορεί χθες να ενέκριναν στην τουρκική Βουλή ένα χαρτί αλλά αυτό το χαρτί δεν το αναγνωρίζει κανείς και θα καταρρεύσει. Όχι μόνο γιατί είναι παράνομο, αλλά γιατί δεν υπάρχει αντισυμβαλλόμενο μέρος με νομιμοποίηση για να το επικυρώσει στην Λιβύη. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην ισχύσει αυτή η συμφωνία» διεμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Χαρακτήρισε πολύ σημαντική την επίσκεψη στην Αθήνα του προέδρου της Βουλής της Λιβύης επισημαίνοντας ότι δείχνει ότι στη χώρα αυτή δεν υφίσταται κυβέρνηση που να εκπροσωπεί ένα εθνικά αρραγές μέτωπο.  «O πρέσβης της Λιβύης απελαύνεται και ο πρόεδρος της Λιβύης έρχεται στην χώρα μας καθώς ήδη έχει εκφράσει στον ΟΗΕ την κάθετη διαφωνία του για τη συμφωνία που υπέγραψε ο Λίβυος πρωθυπουργός, λέγοντας ξεκάθαρα ότι η Λιβύη δεν έχει θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία και κατ' επέκταση δεν μπορεί να υπογράφει σχετικές συμφωνίες με την Τουρκία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Εκτιμώ ότι η συμφωνία θα καταρρεύσει εν τη γενέσει της είπε ο κ. Μητσοτάκης ανακοινώνοντας ότι το θέμα θα τεθεί στη σύνοδο κορυφής την επόμενη Πέμπτη στις Βρυξέλλες εκφράζοντας τη σιγουριά του ότι «η Ευρώπη θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας που υπερασπίζεται τα δίκαια κυριαρχικά της δικαιώματα».

Τρίπολη: Θα ανταποδίδαμε την απέλαση

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η αντίδραση της Λιβύης στην απέλαση του πρέσβη της στην Αθήνα, από το υπουργείο Εξωτερικών, μετά την άρνηση παράδοσης του κειμένου της συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης για τις θαλάσσιες ζώνες.

«Η κίνηση είναι απαράδεκτη», δήλωσε ο Σιγιάλα στο πρακτορείο Reuters. Η Ελλάδα δεν έχει διπλωματική αντιπροσωπεία στη Λιβύη, αλλά η Λιβύη θα είχε ανταποδώσει την κίνηση αν είχε, είπε.

Ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας, σημείωσε ότι η απόφαση απέλασης είναι έκφραση δυσαρέσκειας της ελληνικής κυβέρνησης προς την κυβέρνηση της Τρίπολης και επισήμανε πως ελήφθη αφού «η λιβυκή πλευρά δεν ανταποκρίθηκε στους όρους που είχαμε θέσει».

Στον Λίβυο πρέσβη είχε δοθεί προθεσμία έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης για να παραδώσει στο υπουργείο το μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης για τα θαλάσσια σύνορα. 

«Προστασία» από τον Τσαβούσογλου

Την καταδίκη της Τουρκίας στην απέλαση του πρέσβη της Λιβύης στην Αθήνα εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, συνεχίζοντας τις προκλήσεις της Άγκυρας.

«Όποιος ήθελε να ενημερωθεί για τη συμφωνία θα έπρεπε να την πάρει από μας, καθώς είναι μια νόμιμη συμφωνία. Μπορούμε να συνάψουμε διμερείς ή πολυμερείς συμφωνίες στην ανατολική Μεσόγειο, με την εξαίρεση των Ελληνοκυπρίων. Η συμφωνία δεν είναι μυστική, δεν είναι κρυφή. Όμως όταν τη ζητάτε τηλεφωνικά και με απειλές, τότε η Λιβύη δεν θα σκύψει το κεφάλι», σημείωσε ο Τσαβούσογλου.
xartis01


O προκλητικός χάρτης που περιλαμβάνεται στη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία - Λιβύη «ζητούν και τα ρέστα» για την ανιστόρητη συμφωνία"

Παναγιωτόπουλος: «Θα ανανεώσω τα F-16 και ας με καλέσουν σε ειδικό δικαστήριο»

Την αναγκαιότητα της αναβάθμισης των μαχητικών αεροσκαφών F-16 τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μετά την αυξημένη τούρκικη προκλητικότητα που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα.

Μάλιστα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε πως «Θα προτιμούσα να χάσω τον ύπνο μου μπροστά στο ενδεχόμενο να με καλέσουν στο μέλλον σε μια εξεταστική επιτροπή, παρά να χάνω τον ύπνο μου επειδή δεν έκανα τίποτα για να αναβαθμίσω τα αεροπλάνα μας με δραματικά καλύτερες επιχειρησιακές δυνατότητες για επαύξηση της ετοιμότητα σ αυτόν τον καιρό και τις υπαρκτές απειλές που συμφωνούμε ότι περικυκλώνουν τη χώρα μας».

Παράλληλα, υπογράμμισε ο κ. Παναγιωτόπουλος πως «τώρα πρέπει να αναβαθμιστούν οι ένοπλες δυνάμεις, τώρα είναι η ώρα και όχι αύριο» ενώ πρόσθεσε ότι απαιτούνται επιπρόσθετες ενέργειες στον τομέα των εξοπλισμών αναφέροντας χαρακτηριστικά την αγορά τορπιλών για τα υποβρύχια, την συντήρηση φρεγατών κ.α.

Ο υπουργός διέψευσε στο τέλος τα δημοσιεύματα που υποστήριζαν ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διέρρευσε ότι παγώνουν οι συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία αναφέροντας: «η πολιτική του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν εκφράζεται με διαρροές αλλά με επίσημες τοποθετήσεις»

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Παναγιωτόπουλος: «Θα ανανεώσω τα F-16 και ας με καλέσουν σε ειδικό δικαστήριο»"

Παπάγου: Συνέλαβαν Βέλγο που έφτιαχνε εμπρηστικό μηχανισμό εν όψει των εκδηλώσεων για τον Γρηγορόπουλο!

Σε περιοχή της Αττικής (Παπάγου) εντοπίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης ένας 33χρονος Βέλγος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:

- (2) αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί αποτελούμενοι ο καθένας από (4) τεμάχια στερεού πετρελαίου και τεμάχιο βραδύκαυστου υλικού (φιδάκι),
- (6) πλαστικές συσκευασίες με στερεό πετρέλαιο,
- πλαστική φιάλη με εύφλεκτο υγρό,
- φλόγιστρο υγραερίου και ζευγάρι γάντια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο αλλοδαπός συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κατασκευή, κατοχή εμπρηστικών μηχανισμών, άρνηση υποβολής σε δακτυλοσκόπηση και οδηγείται στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η οποία συνεχίζει τις έρευνες.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι αστυνομικοί οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι ο 33χρονος Βέλγος ήθελε να φτάξει αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς μεγάλης ισχύος, τους οποίους θα χρησιμοποιούσε κατά τις σημερινές πορείες και συγκεντρώσεις στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για γνωστό όνομα στο χώρο των Ευρωπαίων αντιεξουσιαστών, καθώς έχει συλληφθεί στη χώρα του για εμπρηστικές επιθέσεις και στην Ελλάδα για κλοπές. Ο ίδιος δεν λέει τίποτα στους αστυνομικούς, ούτε για το σχέδιό του, αλλά ούτε και για τον λόγο που βρίσκεται στη χώρα μας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Παπάγου: Συνέλαβαν Βέλγο που έφτιαχνε εμπρηστικό μηχανισμό εν όψει των εκδηλώσεων για τον Γρηγορόπουλο!"

Δίκη Siemens: Ζητά τα λεφτά και τα περιουσιακά στοιχεία των καταδικασθέντων ο ΟΤΕ

Την «τύχη» των δεσμευθέντων και κατασχεθέντων τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων των 22 καταδικασθέντων για την υπόθεση της Siemens εξετάζει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Σήμερα (06.12.2019) οι νομικοί εκπρόσωποι του ΟΤΕ, ο οποίος παρίσταται ως πολιτική αγωγή στην υπόθεση, ζήτησαν να αποδοθούν στον οργανισμό τα χρήματα και τα περιουσιακά στοιχεία των καταδικασθέντων που έχουν δεσμευθεί στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας για την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται πως οι κατηγορούμενοι δικάστηκαν για την υπόθεση της σύμβασης 8002/1997 που αφορά στην προμήθεια ψηφιακών κέντρων του ΟΤΕ από τη Siemens.

Το αίτημα του ΟΤΕ, για το οποίο τόσο η εισαγγελέας της έδρας, όσο και το Δικαστήριο, επιφυλάχθηκαν, εδράζεται στο ότι οι κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν λόγω παραγραφής από το αδίκημα της δωροδοκίας και όχι επί της ουσίας.

Την ίδια στιγμή, η Μάρθα Καραβέλα, αιτήθηκε σήμερα δια μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων της, με βάση τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα, καθώς είναι άνω των 70 ετών, να εκτίσει την ποινή των 13 ετών κάθειρξη που της επιβλήθηκε, κατ’ οίκον.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος ενώ το Δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση του στις 12 Δεκεμβρίου 2019.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Δίκη Siemens: Ζητά τα λεφτά και τα περιουσιακά στοιχεία των καταδικασθέντων ο ΟΤΕ"

Ψήφος αποδήμων: «Ναι» επί της αρχής στο νομοσχέδιο

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής με συντριπτική πλειοψηφία, από τις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών το οποίο αφορά τη διευκόλυνση άσκησης του εκλογικού δικαιώματος των εκλογέων που διαμένουν εκτός επικρατείας.

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια και το ΜεΡΑ25 καταψήφισε.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, συνεχίζεται με τις τοποθετήσεις των γενικών και ειδικών εισηγητών των κομμάτων επί των άρθρων.

Τα τρία βασικά αιτήματα εκπροσώπων Ελλήνων ομογενών

Νωρίτερα, τις παρατηρήσεις, τους προβληματισμούς αλλά επίσης και τις προτάσεις κατέθεσαν οι εκπρόσωποι φορέων και κοινοτήτων της ελληνικής ομογένειας, οι οποίοι κλήθηκαν να εκφράσουν τις απόψεις τους επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για τη διευκόλυνση άσκησης εκλογικού δικαιώματος εκλογέων που βρίσκονται εκτός ελληνικής επικράτειας, στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης και Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού της Βουλής.

Η καθιέρωση επιστολικής ψήφου, η δημιουργία εκλογικών περιφερειών στο εξωτερικό και η απάλειψη του ορίου των 35 χρόνων απουσίας και της διετούς υποχρεωτικής παραμονής στην Ελλάδα, ήταν τα τρία βασικότερα αιτήματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι των φορέων και κοινοτήτων των Ελλήνων του εξωτερικού.

Όπως υποστήριξαν, οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια που τίθενται στο νομοσχέδιο, αποκλείουν το δικαίωμα ψήφου στη συντριπτική πλειοψηφία των αποδήμων του ελληνισμού.

«Το νομοσχέδιο είναι πράγματι ένα πρώτο βήμα προς τα εμπρός και ένα θετικό βήμα συναίνεσης, ωστόσο, τα κριτήρια που θεσπίζονται αποκλείουν το 70% με 80% των απανταχού Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίσουν», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, Στέφανος Ταμβάκης.

«Είναι επιτακτική ανάγκη, πρέπει να τα βρείτε μεταξύ σας, ώστε να ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού με τους πιο απλούς τρόπους», επισήμανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Πολιτικής Κίνησης Παγκόσμιο Ελληνικό Κοινοβούλιο, Ανδρέας Ασημακόπουλος.

Επίσης, οι εκπρόσωποι των Ελλήνων του εξωτερικού έκαναν λόγο για «δύο ταχυτήτων Ελλήνων του εξωτερικού» που δημιουργούνται, και κάλεσαν όλα τα κόμματα να συναινέσουν σε μία λύση που θα δίνει το δικαίωμα ψήφου σε όλους τους Έλληνες της διασποράς χωρίς αποκλεισμούς.

Ο Ξενοφών Γρηγοριάδης, αντιπρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου DHW, υποστήριξε ότι «το νομοσχέδιο στέλνει το αντίθετο μήνυμα από αυτό που περιμένουν οι Έλληνες του εξωτερικού για πιο στενή σχέση και δεσμούς με την πατρίδα τους».

«Οι προϋποθέσεις που εισάγονται, όπως το όριο των 35 ετών απουσίας τους από τη χώρα ή τα δύο χρόνια απαραίτητης παραμονής τους στην Ελλάδα, προσβάλουν τους ομογενείς, για αυτό απορρίπτουμε τους "κόφτες". Είμαστε υπέρ της επιστολικής ψήφου», τόνισε ο κ. Γρηγοριάδης.

Ο πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, Στέφανος Ταμβάκης, τόνισε την ανάγκη τόσο της δημιουργίας εκλογικών περιφερειών για τους απόδημους όσο και της καθιέρωσης της επιστολικής ψήφου.

«Τα κριτήρια που αφορούν την απαραίτητη παρουσία στην Ελλάδα για δύο χρόνια και τα 35 χρόνια απουσίας τους, είναι επιεικώς δυσάρεστη έκπληξη και αφαιρεί το δικαίωμα από τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων του εξωτερικού, και ιδιαίτερα της δεύτερης γενιάς, να ψηφίσουν. Ευνοεί τους νεομετανάστες της κρίσης», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Είναι άδικο και ανώφελο να τον αποκλείει να ψηφίζει στον τόπο της καταγωγής του. Πρέπει να ξαναδείτε το νομοσχέδιο. Είναι άδικο να διακηρύσσουμε ότι ζει μια ακόμα Ελλάδα στο εξωτερικό και να καταρρέει το δικό σας όραμα και το δικό μας αφήγημα».

Ο Χρήστος Πρασάς, μέλος του Προεδρείου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας, και μετανάστης πρώτης γενιάς, όπως δήλωσε, έκανε λόγο για δημιουργία δύο κατηγοριών μεταναστών και για αποκλεισμό από το δικαίωμα ψήφου όσων έφυγαν τη δεκαετία του 1960.

«Ζητάμε ψήφο για όλους τους μετανάστες που είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια, καθιέρωση επιστολικής ψήφου, και περιφέρειες στο εξωτερικό, όπου θα εκλέγονται οι ίδιοι οι μετανάστες», ανέφερε.

Ο Φώτης Φωτιάδης, αντιπρόεδρος των Ελληνικών Κοινοτήτων πόλεων Γερμανίας, μίλησε επίσης για «αποκλεισμό της μεγάλης πλειονότητας των αποδήμων» και έκανε λόγο για «κατάφωρη αδικία της αρχής της ισότητας των Ελλήνων εντός και εκτός συνόρων».

«Η 35ετία και το ΑΦΜ δημιουργούν ψήφο δύο ταχυτήτων και δύο κατηγορίες ομογενών. Ζητάμε την καθιέρωση επιστολικής ψήφου όσων είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια», είπε και προσέθεσε: «Ο ορισμός εκλογικών περιφερειών στο εξωτερικό είναι το αυτονόητο δημοκρατικό δικαίωμα όσων θέλουν να συμμετέχουν στο μέλλον της πατρίδας. Η διασπορά είναι αναπόσπαστο μέρος του ελληνισμού. Στο χέρι σας είναι να μη χαθεί άλλη ευκαιρία και να της δώσετε, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς, φωνή. Δώστε μας φωνή και μη μας φοβάστε».

Ο Ανδρέας Ασημακόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Πολιτικής Κίνησης Παγκόσμιο Ελληνικό Κοινοβούλιο, τάχθηκε υπέρ και της ηλεκτρονικής ψήφου, τονίζοντας ότι «αν ενεργοποιηθούν τα 22 εκατ. Ελλήνων που ζουν σε όλο τον κόσμο, θα δημιουργηθεί ένας κεντρικός πυρήνας αποφάσεων διεθνώς που μπορούν να επηρεάσουν τα πεπραγμένα».

«Ζητάμε τη δυνατότητα της ηλεκτρονικής ψήφου για να αποκτήσουμε διεθνή ασπίδα σε όλα τα πεπραγμένα που γίνονται εναντίον της Ελλάδας», κατέληξε.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αιθιοπίας, Γ. Βαλασκαντζής, που αριθμεί όπως είπε 500 Έλληνες, ανέφερε ότι «το κριτήριο της υποχρεωτικής διετίας στην Ελλάδα τους αποκλείει το δικαίωμα να ψηφίσουν» και τόνισε ότι «είναι ντροπή να μη γίνεται αποδεκτή η ηλεκτρονική ψήφος».

Ο Γιώργος Αθανασιάδης, αντιπρόεδρος του PANHELLENIC CARDIOTHORACIC DIASPORA, υπογράμμισε «ότι πρέπει να δοθεί το δικαίωμα στους Έλληνες της διασποράς να μπορούν να διαμορφώσουν άποψη και πρόσθεσε ότι πρέπει να καθιερωθεί η επιστολική ψήφος χωρίς κανένα αποκλεισμό».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Ψήφος αποδήμων: «Ναι» επί της αρχής στο νομοσχέδιο"

Αυτά είναι τα 15 πιο επικίνδυνα καλλυντικά που πωλούνται στο Ιντερνετ - Ο ΕΟΦ προειδοποιεί (λίστα)

Προειδοποίηση για 15 επικίνδυνα καλλυντικά, τα οποία διατίθενται στο Διαδίκτυο, εξέδωσε ο ΕΟΦ.

Οπως αναφέρει «τα συγκεκριμένα προϊόντα δεν έχουν αξιολογηθεί ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικό τους», καλώντας τους καταναλωτές να μην τα χρησιμοποιούν.

«Ο ΕΟΦ, κατόπιν ενημέρωσης από τις αμερικανικές αρμόδιες αρχές (FDA), προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή να κάνουν χρήση των προϊόντων:

Basic Reset Earth Wash Cleaner and Personal Care
Miracle Facelift Masque
All Natural
The Miracle in a Bottle
Basic Reset Nuovi Skin Toner
Refined Ionyte
Nuovi Firming Masque
Renew and Reset
Basic Reset 750 True Full Spectrum Wintergreen
Basic Reset CBD Reset 750 True Full Spectrum Cinnamon
Basic Reset CBD Reset 750 True Full Spectrum Natural Flavor
Basic Reset CBD Reset 2400,True Full Spectrum Natural (unflavored)
BIOGENYX True Full Spectrum CBD Oil Wintergreen
BIOGENYX True Full Spectrum CBD Oil Natural Flavor
BIOGENYX True Full Spectrum CBD Oil Cinnamon

Τα συγκεκριμένα προϊόντα δεν έχουν αξιολογηθεί ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικό τους. Προωθούνται μέσω διαδικτύου και δεν αποκλείεται η διάθεσή τους και στη χώρα μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ.

«Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους τα εν λόγω προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Υπενθυμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές του διαδικτύου, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή», καταλήγει.

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτά είναι τα 15 πιο επικίνδυνα καλλυντικά που πωλούνται στο Ιντερνετ - Ο ΕΟΦ προειδοποιεί (λίστα)"

Μητσοτάκης για Τουρκία-Λιβύη: Ενέκριναν ένα χαρτί που έγραψαν μόνοι τους

Στο λεγόμενο μνημόνιο που υπέγραψε η Τουρκία με τη Λιβύη αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής ενώ μίλησε και για την πρόσφατη συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο.

«Στην επικαιρότητα σε σχέση με τη γειτονική μας χώρα αναφέρθηκα στη συνάντησή μου με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αναφέρθηκα στην επιθετική στάση της Τουρκίας, η οποία μετά την παραβίαση της κυπριακής ΑΟΖ απλώνεται και σε άλλα σημεία της Μεσογείου» είπε ο πρωθυπουργός.

«Το πρώτο είναι ένα παράνομο έγγραφο το οποίο εξέδωσε η Τουρκία, το μνημόνιο με τη Λιβύη. Το δεύτερο είναι το μεταναστευτικό. Η Τουρκία δεν τηρεί τις υποχρεώσεις απέναντι στην ΕΕ» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Απέναντι σε αυτά η Ελλάδα έχει και πολιτική και σχέδιο. Οι κινήσεις μας εξελίσσονται και αποδίδουν. Τα κείμενα της Τουρκίας δεν πρόκειται να κυρωθούν. Οδήγησαν την Τουρκία σε μία πρωτοφανή διπλωματική απομόνωση. ΗΠΑ, Αίγυπτος, Ισραήλ και Ρωσία καταδίκασαν τη στάση μέσα σε δύο 24ωρα.

Μπορεί στην τουρκική Βουλή να επικύρωσαν ένα χαρτί το οποίο δεν σημαίνει τίποτα. Δεν υπάρχει αντισυμβαλλόμενο μέρος στη Λιβύη για να το επικυρώσει. Ο πρέσβης της Λιβύης επιστρέφει στη χώρα του και ο πρόεδρος της λιβυκής Βουλής επισκέπτεται τη χώρα μας. Η επίσκεψη είναι πολύ σημαντική, καθώς καταδεικνύει το γεγονός ότι στη Λιβύη δεν υπάρχει αρραγές μέτωπο», είπε για τις κινήσεις της ελληνικής πλευράς.



news
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης για Τουρκία-Λιβύη: Ενέκριναν ένα χαρτί που έγραψαν μόνοι τους"

Σε εξέλιξη μαθητικό-φοιτητικό συλλαλητήριο για τον Γρηγορόπουλο

Πορεία πραγματοποιούν αυτή την ώρα μαθητές και φοιτητές στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 11 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Με κεντρικό σύνθημα «ακόμα δεν είπαμε την τελευταία λέξη, αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και πρόκειται να κατευθυνθούν στη Βουλή.

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας. Επιπλέον, με εντολή της αστυνομίας, ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο» είναι κλειστός και οι συρμοί διέρχονται κανονικά, χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις.

ΑΠΕ/euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε εξέλιξη μαθητικό-φοιτητικό συλλαλητήριο για τον Γρηγορόπουλο"

Η απάντηση της Αθήνας στην Λιβύη – Ο Δένδιας απέλασε τον πρέσβη της χώρας

Ανεπιθύμητος στην Ελλάδα ο πρέσβης της Λιβύης. Έχει προθεσμία 72 ωρών να εγκαταλείψει την χώρα. «Που βρέθηκαν τα σύνορα της Τουρκίας στην Λιβύη;», αναρωτήθηκε. Για σκανδαλώδη απόφαση κάνουν λόγο τα τουρκικά ΜΜΕ.

«Με λύπη μου σας ανακοινώνω ότι σήμερα το πρωί ο Λίβυος πρέσβης στην Αθήνα εκλήθη στο υπουργείο όπου ενημερώθηκε για την απόφαση απέλασής του. Του εδόθη διορία 72 ωρών να εγκαταλείψει τη χώρα». Με αυτές τις λέξεις ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε την απέλαση του πρέσβη της Λιβύης μετά την άρνηση της χώρας του να δώσει στην Ελλάδα την συμφωνία με την Τουρκία.

Ο κ. Δένδιας, μίλησε με σκληρά λόγια για την συμφωνία της Τουρκίας με την Λιβύη χαρακτηρίζοντάς την παράνομη και προκλητική. Διευκρίνισε πως η απόφαση απέλασης είναι έκφραση δυσαρέσκειας της ελληνικής κυβέρνησης προς την κυβέρνηση της Τρίπολης και ελήφθη αφού η λιβυκή πλευρά δεν ανταποκρίθηκε στους όρους που της είχαμε θέσει. Περαιτέρω, σημείωσε πως το κείμενο της συμφωνίας φέρει την υπογραφή του υπουργού Εξωτερικών της Λιβύης, τονίζοντας πως είναι ο ίδιος άνθρωπος, ο οποίος παρέσχε τον Σεπτέμβριο στην ελληνική πλευρά διαβεβαιώσεις προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Επίσης, ο κ. Δένδιας επισήμανε πως η απέλαση δεν αποτελεί διακοπή διπλωματικών σχέσεων.

Αναφερόμενος στη συμφωνία οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών Τουρκίας – Λιβύης, ο υπουργός Εξωτερικών είπε πως η ανάρτησή της στην ιστοσελίδα της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης ήρθε απλά να επιβεβαιώσει τις προβλέψεις μας. «Οι συντεταγμένες της απόπειρας οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών επιβεβαιώνουν ότι η συμφωνία αυτή αποτελεί ωμή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και άλλων κρατών», διεμήνυσε.

Ο κ. Δένδιας κατέστησε σαφές ότι πέραν των τυπικών ελαττωμάτων της, αυτή η απόπειρα είναι παράνομη και δεν παράγει έννομα αποτελέσματα και συμπλήρωσε πως είναι δηλωτική εσκεμμένης πρόκλησης έντασης σε διμερές και περιφερειακό επίπεδο. Ως εκ τούτου καταδικάζεται απερίφραστα, υπογράμμισε.
Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στην επιστολή του επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης προς τον γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών, στην οποία επισημαίνει ότι το Μνημόνιο για οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών είναι «παράξενο», καθώς η Λιβύη δεν έχει «θαλάσσια σύνορα» με την Τουρκία και πως η Ελλάδα και η Κύπρος βρίσκονται στο μέσο των συνόρων που προσπαθεί να καθορίσει η συμφωνία. Στην ίδια επιστολή, όπως σημείωσε, τόνισε επιπλέον ότι ο πρωθυπουργός της Λιβύης δεν είχε το δικαίωμα να υπογράψει.

Ο κ. Δένδιας επιβεβαίωσε πως την ερχόμενη Τετάρτη ο επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης θα βρίσκεται στην Αθήνα.

Τα τουρκικά ΜΜΕ περίμεναν με το δάκτυλο στην σκανδάλη. Με το που ανακοινώθηκε η απόφαση της Ελλάδας για την απέλαση του πρέσβη της Λιβύης έκαναν λόγο για απόφαση σκάνδαλο.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Η απάντηση της Αθήνας στην Λιβύη – Ο Δένδιας απέλασε τον πρέσβη της χώρας"

Τι συζήτησε ο Μητσοτάκης με τους επικεφαλής των εταιρειών κινητής για τα τιμολόγια

Εκτεταμένες αλλαγές στα τιμολόγια των πακέτων δεδομένων εξετάζουν άμεσα οι εταιρείες κινητής, μετά και την συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους επικεφαλής των εταιρειών στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τέθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τον κλάδο.
Η συζήτηση διεξήχθη σε εποικοδομητικό κλίμα.Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newmoney, ως προς τις χρεώσεις η παραίνεση του πρωθυπουργού προς τις εταιρίες ήταν να εξετάσουν την παροχή σημαντικά περισσότερων δεδομένων στην ίδια τιμή ώστε τα τιμολόγια να ευθυγραμμιστούν περισσότερο με τα ευρωπαϊκά. Οι εκπρόσωποι των εταιριών απάντησαν πως θα το εξετάσουν άμεσα και θα προχωρήσουν σε ανακοινώσεις – αλλά αυτές θα γίνουν από κάθε εταιρία μεμονωμένα, στα πλαίσια της εμπορικής πολιτικής τις κάθε μιας και του ανταγωνισμού . Κύκλοι του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής έχουν διατυπώσει ένα στόχο για διπλασιασμό δεδομένων με τα ίδια τιμολόγια.
Όσον αφορά τα συγκριτικά στοιχεία που δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι η πιο ακριβή χώρα στις χρεώσεις δεδομένων, οι επικεφαλής των εταιριών κινητής είπαν στον Πρωθυπουργό ότι ο τρόπος αποτύπωσης των τιμοκαταλόγων και η σύγκρισή με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά τους αδικεί. Υπάρχουν ιδιαιτερότητες σε μια κατακερματισμένη αγορά όπως η Ελληνική, είπαν, οι οποίες δεν αποτυπώνονται στις έρευνες με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται με υψηλότερα τιμολόγια.
Ένα μεγάλο ζήτημα που ανέδειξαν οι εταιρίες ήταν το θέμα της υψηλής φορολογίας των υπηρεσιών τους. Χαρακτηριστικά είπαν ότι υπάρχουν λογαριασμοί ύψους 50 ευρώ στους οποίους οι φόροι πλησιάζουν τα 40. Χωρίς την επιβάρυνση των φόρων οι τιμές στην Ελλάδα είναι κάτω από το μέσο όρο της Ευρωζώνης. Ωστόσο πρόσθεσαν ότι παρακολουθούν την προσπάθεια της κυβέρνησης και εκτιμούν τις νομοθετική τακτοποίηση του καθεστώτος των κεραιών – το οποίο ήταν θολό για χρόνια – και έχουν κάθε πρόθεση να συνεισφέρουν από την πλευρά τους.

Γιατί είναι σημαντικό

Το μέτρο αυτό έχει στόχο την ενθάρρυνση της χρήσης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών μέσω κινητού, η οποία σήμερα μπορεί να περιορίζεται εξαιτίας του υψηλού κόστους, με σκοπό η χώρα να βελτιώσει τη θέση της σε διάφορες επιμέρους κατατάξεις, σχετικά με τη χρήση των τεχνολογιών, την ανταγωνιστικότητά της κ.ο.κ.
Σημειώνεται ότι ήδη ώς έναν βαθμό οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έχουν ξεκινήσει την υλοποίηση της νέας πολιτικής αύξησης του όγκου δεδομένων, διαφημίζοντας νέα πακέτα στα οποία η διαθεσιμότητα είναι υψηλότερη απ’ ό,τι στο παρελθόν.
Όπως αναμενόταν, στην ατζέντα της συζήτησης, μεταξύ άλλων, τέθηκε και το κόστος τηλεφωνίας στην Ελλάδα και ιδιαίτερα της κινητής τηλεφωνίας και του ίντερνετ.
Συγκεκριμένα συζητήθηκαν: ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας, οι χαμηλές επιδόσεις στους διεθνείς δείκτες ψηφιακής ωριμότητας και οι αναγκαίες επενδύσεις που πρέπει να γίνουν από τις επιχειρήσεις στους τομείς των δικτύων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, η εφαρμογή του νέου νόμου για τις αδειοδοτήσεις, η ειδική φορολογία, καθώς και το ζήτημα του κόστους των δεδομένων της κινητής τηλεφωνίας. Η συζήτηση έγινε σε παραγωγικό κλίμα.
Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Μητσοτάκης έχει ήδη προϊδεάσει τους υπεύθυνους των εταιρειών για τις προθέσεις του, ζητώντας από τις εταιρείες να ρίξουν τις τιμές, ώστε να αυξηθούν οι επιδόσεις της Ελλάδας στους δείκτες ευρυζωνικότητας και ψηφιακής οικονομίας.
Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Διευθύνων Σύμβουλος της CosmoteΜιχάλης Τσαμάζ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Χάρης Μπρουμίδηςκαι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Wind Νάσος Ζαρκαλής. Από κυβερνητικής πλευράς ήταν παρόντες ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού ‘Εργου Άκης Σκέρτσος και ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και ΤαχυδρομείωνΑντώνης Τζωρτζακάκης.

newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι συζήτησε ο Μητσοτάκης με τους επικεφαλής των εταιρειών κινητής για τα τιμολόγια"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news